Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ζωή Κωνσταντοπούλου από τα παλιά έκανε μπάχαλο την βουλή φτάνοντας όλους στα όρια τους

 


Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, έβγαλε την πραγματική Ζωή απο μέσα της, φτάνοντας, μάλιστα τον προεδρεύοντα της συνεδρίασης Θανάση Μπούρα να αναφωνεί, σε μια από τις πολλές της παρεμβάσεις, «μας σπάσατε τα νεύρα»...

Η κυρία Κωνσταντοπούλου ήρθε σε αντιπαράθεση με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, ακόμη σφοδρότερα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ενώ προκάλεσε την αντίδραση ομιλητών με παρεμβάσεις και διακοπές. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σχολίασε την ομιλία του Κώστα Αχ. Καραμανλή αναφωνώντας «αθώος», «άξιος». 

Ο κ. Βορίδης επιστρέφοντας το γάντι στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, η οποία νωρίτερα υποστήριξε ότι τα χέρια των κυβερνητικών μελών είναι βουτηγμένα στο αίμα, αποκάλεσε την κυρία Κωνσταντοπούλου «επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας».

«Σας έχω εξηγήσει ότι είναι ζήτημα ονειρώξεως η θέση του λαϊκού κατηγόρου. Μάλιστα για εσάς οι δίκες θα ήταν και σύντομες. Θα τον βλέπατε θα τον κρίνατε ένοχο -κρίμα που δεν έχουμε θανατική ποινή- και θα τον βάζατε ισόβια, όποιος και αν ήταν» είπε ο υπουργός.

Συνέχισε λέγοντας ότι «είστε η εκπροσώπηση και η επιτομή της απόλυτης χυδαιότητας. Δεν έχει υπάρξει άνθρωπος που να έχω ακούσει ή συνομιλήσει σε κοινοβούλιο ή αλλού. Σε κοινοβούλια όλου του κόσμου που να μετέρχεται τέτοια επιχειρήματα. Να μας μιλάτε για τα θύματα μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτείτε το συναίσθημα της στιγμής. Επιτομή της χυδαιότητας άνευ προηγούμενου. Οι συνάδελφοι μου κάνουν ασκήσεις αντοχής για να αντέξουν τέτοιο βάθος χυδαιότητας».

Σφοδρή αντιπαράθεση και έντονες αντιδράσεις από τα έδρανα της πλειοψηφίας προκάλεσε η αναφορά της κυρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής ότι τα χέρια της κυβέρνησης είναι βαμμένα με το αίμα των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.

Η Κωνσταντοπούλου απευθύνθηκε μάλιστα προσωπικά στον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα. “Μην γελάτε. Μας κουνάτε το κεφάλι. Θα μας κουνήσετε και το δάχτυλο στο τέλος” είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου προκαλώντας την έκρηξη του κ. Αδωνη Γεωργιάδη. Λίγο αργότερα, μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ο προεδρεύων της συνεδρίασης Θανάσης Μπούρας τής είπε: «μας σπάσατε τα νεύρα...» 

Καυγάς Κωνσταντοπούλου - Γεωργιάδη

Ο διάλογος που ακολούθησε έχει ως εξής:


Α. Γεωργιάδης: Μην μας κάνετε παρατηρήσεις. Εισαγγελέας είστε κυρία μου.


Ζ. Κωνσταντοπούλου: Σε εμένα μου λέτε “έτσι”;


Θ. Μπούρας: Δεν είστε σε δικαστήριο. Σας παρακαλώ να απευθύνεστε στο ακροατήριο


Ζ. Κωνσταντοπούλου: τι είπατε;


Α. Γεωργιάδης: κυρία εθνική εισαγγελεύς


Θ. Μπούρας: συνεχίστε σας παρακαλώ


Ζ. Κωνσταντοπούλου: εκτίθεστε


Θ. Μπούρας: Εγώ δεν εκτίθεμαι και δεν σας φοβάμαι. Μην απευθύνεστε στο ακροατήριο αλλά στο προεδρείο


Ζ. Κωνσταντοπούλου: σε εμένα το λέτε; Δεν ακούτε την οχλαγωγία; Εσείς και ο κ. Γεωργιάδης είστε εκτεθειμένοι γι αυτό και με βλέπετε ως εισαγγελέα


Θ. Μπούρας: σας παρακαλώ έχουμε και εμείς αντοχές . Συνεχίστε. Δεν είστε σε δικαστήριο


Ζ. Κωνσταντοπούλου: κυρία Παπακώστα η οικογένεια Πλακιά σας απάντησε και εγώ είμαι με την οικογένεια των 3 κοριτσιών που κόπηκε το νήμα της ζωής τους.


Δεν θέλετε να μιλάει όποιος αποτελεί κίνδυνο. Σε εμένα δεν μπορείτε να πείτε όσα λέτε σε άλλα κόμματα. Αντιλαμβάνεστε ότι σφίγγει ο κλοιός . Όπως το αντιλαμβάνεται και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Μητσοτάκης.

Αργότερα πάντως, ακολούθησε δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυρία Κωνσταντοπούλου και τον κ.Γεωργιάδη, όταν εκείνος της είπε ότι είχε την εξουσιοδότηση από τον πατέρα του νεκρού μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών να μεταφέρει ότι όσα είχε πει η Ζωή Κωνσταντοπούλου για εκείνον ήταν μυθεύματα. Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε υποστηρίξει ότι ο μηχανοδηγός ήταν εθελοντής στο γραφείο του πρωθυπουργού. 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου