Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η μεσημεριανή βροχή δημιούργησε ποτάμια και παρέσυρε τα πάντα




Τεράστιες ζημιές σε αυτοκίνητα και μαγαζιά στην Νίκαια εξαιτίας της ισχυρής νεροποντής που από νωρίς το μεσημέρι έπληξε την Αττική.

Τα ορμητικά νερά μετέτρεψαν τους δρόμους σε χειμάρρους, καταστήματα, σπίτι και αυτοκίνητα υπέστησαν μεγάλες ζημιές.



Στην συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και 25ης Μαρτίου σχηματίστηκε ένας λόφος από τα παρασυρόμενα αυτοκίνητα που ήταν το ένα επάνω στο άλλο.


Πάνω από ένα μέτρο έφτασε το νερό και περισσότερα από 25 αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές.


Δεκαήμερο εκπτώσεων στη Θεσσαλονίκη


Από το Σάββατο 1 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 10 του μηνός θα ισχύσει η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος στα εμπορικά καταστήματα, βάσει του νόμου 4177/2013, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση τού Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).
Βάσει του ίδιου νόμου, οι επιχειρήσεις έχουν το δικαίωμα να λειτουργήσουν στις 2 Νοεμβρίου, ως πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης περιόδου, με τη διοίκηση του Συλλόγου να προτείνει ωράριο από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα (ο νόμιμος προβλέπει πλαίσιο ωραρίου 11.00-20.00).

Όπως διευκρινίζει ο ΕΣΘ, στη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.



Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Θα αποχαιρετίσουμε τον Σταμάτη και τον Γρηγόρη από τα φανάρια;


Στο επίκεντρο... μελέτης του υπουργείου Υποδομών θα βρεθούν σύντομα τα φανάρια πεζών, ενώ πρόκειται να εξεταστεί και το ενδεχόμενο αντικατάστασης των λαμπτήρων των φαναριών με συστήματα LED.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων ανέθεσε στο Εργαστήριο Μεταφορών και Λήψης Αποφάσεων του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου μελέτη που θα αξιολογήσει τα οφέλη από την τοποθέτηση συστήματος αντίστροφης μέτρησης στα φανάρια πεζών.

Στο επίκεντρο της μελέτης θα βρεθεί το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, ενώ θα αξιολογηθεί και η συμπεριφορά των πεζών στο σύστημα αντίστροφής μέτρησης. Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως σε παγκόσμια κλίμακα και θεωρείται ότι έχει θετικά αποτελέσματα στην συμπεριφορά των πεζών κατά την διάβαση δρόμων. Πρακτικά αποτελείται από μια ηλεκτρονική συσκευή οπτικού σήματος που συνδέεται με τον φωτεινό σηματοδότη και απεικονίζει με φωτεινούς αριθμούς την αντίστροφη μέτρηση μέχρι την λήξη κάθε ένδειξης του φαναριού (από κόκκινο σε πράσινο και αντίστροφα).

Στο πλαίσιο δεύτερης μελέτης (ανατέθηκε στο Εργαστήριο Φωτοτεχνίας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου) πρόκειται να αξιολογηθούν και τα ενεργειακά οφέλη αντικατάστασης των κλασικών λαμπτήρων στα φανάρια από συστήματα LED. Στο επίκεντρο της έρευνας θα βρεθεί το εάν κατά πόσο είναι φιλικότερη στον χρήστη η απεικόνιση των φαναριών με τεχνολογία LED, αλλά και ο βαθμός εξοικονόμησης σε επίπεδο ενέργειας.


Πηγή:www.reporter.gr


ΦΤΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΑ : ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν κατά 984 εκατ. € οι φόροι μέσα σε ένα τρίμηνο


Κατά 984 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν μέσα σε ένα τρίμηνο εφέτος, οι φόροι στο εισόδημα και την περιουσία. 

Αυξήθηκαν σε 4,79 δισ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου, από 3,806 δισ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο και έναντι 4,33 δισ. ευρώ το β΄ τρίμηνο 2013 αύξηση κατά 460 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση .

Οι φόροι αυξήθηκαν αλλά οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων περιορίστηκαν περαιτέρω.

 Οι δαπάνες για αμοιβές εξηρτημένης εργασίας, ανήλθαν σε 5,158 δισ. ευρώ το β΄ τρίμηνο εφέτος, από 5,208 δισ. ευρώ το α΄ τρίμηνο 2014 μείωση κατά 50 εκατ. ευρώ και έναντι 5,616 δισ. ευρώ το β΄ τρίμηνο 2013 (μείωση κατά 458 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση).

Όσον αφορά στις κρατικές δαπάνες για κοινωνικές παροχές, αυτές ανήλθαν σε 9,483 δισ. ευρώ στο τέλος του β΄ τριμήνου εφέτος, από 9,215 δισ. ευρώ στο α΄ τρίμηνο 2014 (αύξηση κατά 268 εκατ. ευρώ- λόγω της διάθεσης τον Μάιο ποσού 525 εκατ. ευρώ ως «κοινωνικό μέρισμα») και έναντι 9,678 δισ. ευρώ το β΄ τρίμηνο 2013 (μείωση κατά 195 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση).

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τους τριμηνιαίους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης, που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.


Σύμφωνα, επίσης, με τα ίδια στοιχεία, η ονομαστική αξία του δημοσίου χρέους ανήλθε στο τέλος του β΄ τριμήνου εφέτος σε 317,499 δισ. ευρώ και αυξήθηκε κατά περίπου 2,5 δισ. ευρώ από το α΄ τρίμηνο (ήταν 315,002 δισ. ευρώ).



Πηγή : ethnos




Ποιες συγκοινωνιακές γραμμές καταργούνται ή και τροποποιούνται γραμμών στην Αθήνα


«Κόβονται», τροποποιούνται και συγχωνεύονται μία σειρά από λεωφορειακές γραμμές των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, σε μία πρώτη εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης των μέσων μεταφοράς της πρωτεύουσας, που, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, έχει ως στόχο συχνότερα δρομολόγια, μεγαλύτερη αξιοπιστία και ταχύτερη σύνδεση των οδικών μέσων με τους σταθμούς του Μετρό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποφάσεις του ΟΑΣΑ, που δημοσιεύθηκαν στην «Διαύγεια», επέρχονται σημαντικές αλλαγές σε λεωφορειακές γραμμές κυρίως των νοτίων προαστίων, είτε διά της συγχώνευσης «συγγενικών» δρομολογίων, είτε διά της μεταφοράς των αφετηριών στους πλησιέστερους σταθμούς Μετρό.

Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΓΛΥΦΑΔΑ», η οποία συνδέει το κέντρο της Αθήνας με την Γλυφάδα, μέσω της λεωφόρου Βουλιαγμένης και συγχωνεύεται με την γραμμή Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΓΛΥΦΑΔΑ», η οποία αλλάζει σε κάποια σημεία την πορεία της.

Μετατρέπεται η λεωφορειακή γραμμή Ε22 από Express σε κανονική και μετονομάζεται σε 122 "ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ", διατηρώντας την ίδια  Αφετηρία και Τέρμα, ενώ τροποποιείται η πορεία της.

Διακόπτεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 232 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΥΜΗΤΤΟΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ», η οποία συνδέει Δραπετσώνα, Πειραιά, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Δάφνη Υμηττό και Βύρωνα και συγχωνεύεται με την γραμμή 218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΥΜΗΤΤΟΣ- ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ». Η 218 μετονομάζεται σε "ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤ.ΔΑΦΝΗ" και θα έχει τέρμα στον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «Δάφνη», ενώ τροποποιείται η πορεία της.

Σταματά η κυκλοφορία στην κυκλική λεωφορειακή γραμμή 207 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ», η οποία συνδέει το παραλιακό Τραμ με την Τερψιθέα, μέσω των οδών Λαμπράκη και Παπανδρέου και συγχωνεύεται με την γραμμή 128.

Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 163 «ΒΟΥΛΑ- ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ», η οποία εκτελεί κυκλική πορεία μέσα στη Βούλα και συγχωνεύεται με την «συγγενική» της γραμμή 162.

Διακόπτεται η κυκλοφορία στη λεωφορειακή γραμμή 125 «ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ - ΠΑΙΑΝΙΑ - ΒΑΡΚΙΖΑ», η οποία συνδέει τον σταθμό του Μετρό της γραμμής 3 "Νομισματοκοπείο", με την Αγία Παρασκευή, τα Γλυκά Νερά, την Παιανία, το Κορωπί και την Βάρη, μέσω της Λεωφόρου Μεσογείων και Βάρης - Κορωπίου.

Οι λεωφορειακές γραμμές 149 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΑΡΗ-ΒΑΡΚΙΖΑ», 170 «ΓΛΥΦΑΔΑ - ΒΑΡΚΙΖΑ - ΒΑΡΗ» και 114 «ΓΛΥΦΑΔΑ - ΚΑΒΟΥΡΙ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ», που συνδέουν με εσωτερικά δρομολόγια τα νότια προάστια, καταργούνται και συγχωνεύονται σε μία νέα λεωφορειακή γραμμή. Πρόκειται για την γραμμή 117 «ΓΛΥΦΑΔΑ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ - ΒΑΡΗ», η οποία θα έχει αφετηρία τον χώρο των Αφετηριών-Τερμάτων της Γλυφάδας και τέρμα την πλατεία Αθ. Διάκου στο Κόρμπι Βάρης.

Επίσης, μετατρέπεται σε κυκλική η λεωφορειακή γραμμή 237 «ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΣΤ.ΔΑΦΝΗ», με Αφετηρία τον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «ΔΑΦΝΗ» και μετονομάζεται σε «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ - ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ».

Παράλληλα, αλλάζει η γραμμή Α4, η οποία αντί της Ακαδημίας, θα έχει αφετηρία τον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «Άγιος Δημήτριος». Έτσι, μετονομάζεται από Α4 σε 164 με όνομα "ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Κ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ".

Επίσης, μετονομάζεται και τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμής 201 από "ΣΤ.ΔΑΦΝΗ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ", σε "ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ", με αφετηρία τον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «Άγιος Δημήτριος»,

Αλλάζει χάραξη η γραμμή 155, η οποία μετονομάζεται από "ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΣΤ.ΑΛΙΜΟΣ-ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ" σε "ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ" και θα εκτελεί κυκλικό δρομολόγιο, με Αφετηρία και Τέρμα στο Αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

Μετονομάζεται και τροποποιείται η γραμμή 154 από "ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Α.ΓΛΥΦΑΔΑ" σε "ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-Α.ΓΛΥΦΑΔΑ", με νέο σημείο εκκίνησης την Αφετηρία των γραμμών 171, Ε22 και Χ97 και Τέρμα αυτό της λεωφορειακής γραμμής 124.

Παράλληλα, έρχεται μερική τροποποίηση της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 205 "ΓΛΥΦΑΔΑ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ", 128 "ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ" και 116 "ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΚΙΤΣΙ".

Παράλληλα, μετονομάζεται η λεωφορειακή γραμμή 109 από "ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ- ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ" σε "ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ", με Αφετηρία τον  σταθμό Μετρό «ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και Τέρμα το πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, όπου τερματίζει το Β2.

Σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΣΑ, πρόκειται για το πρώτο κύμα αλλαγών στις αστικές συγκοινωνίες, οι οποίες εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός της σεζόν. Όπως αναφέρουν, θα ακολουθήσουν παρόμοιες αλλαγές και στις υπόλοιπες συνοικίες της Αθήνας, έπειτα από τις συζητήσεις που κάνει ο φορέας με τους δήμους.

Σε επόμενη φάση θα ξεκινήσουν οι περιμετρικές γραμμές, που θα πραγματοποιούν κυκλικές πορείες στα ίχνη του δακτυλίου, αλλά και οι αλλαγές στα ΚΤΕΛ, τα οποία θα αναλάβουν τις υπεραστικές συγκοινωνίες της Αττικής, αλλά θα σταματούν σε τερματικούς σταθμούς και δεν θα μπαίνουν μέσα στην πόλη. Για το θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με το ΚΤΕΛ Αττικής.

Όπως αναφέρουν πηγές του οργανισμού, στόχος των αλλαγών είναι οι καλύτερες συχνότητες στα δρομολόγια, η μεγαλύτερη αξιοπιστία και η ταχύτερη μετακίνηση των πολιτών.


Πηγή : tovima.gr


Πυρά κατά Δούρου για προϋπολογισμό


Tις πρώτες αντιδράσεις και μάλιστα από το δικό της στρατόπεδο αντιμετώπισε χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2015, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Δύο περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής της είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους ήδη από την Τρίτη για το γεγονός ότι έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ που αφορούν την πληρωμή έργων για την κατασκευή ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Επίσης κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στο Περιφερειακό Συμβούλιο χθες, κάτοικοι κατηγόρησαν την περιφερειάρχη ότι δεν τηρεί τις προεκλογικές της υποσχέσεις σε σχέση με το ΧΥΤΑ στο Γραμματικό. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό των 2 εκατ. ευρώ αφορά την εξόφληση οφειλόμενων προς τον εργολάβο που έχει πραγματοποιήσει το 80% των έργων.

Η περιφερειάρχης χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό του 2015 που κατέθεσε προς ψήφιση «έργο σε εξέλιξη» δεσμευόμενη ότι θα υπάρχουν αναθεωρήσεις. Τόνισε επίσης, «επιλέξαμε να αναμορφώσουμε, μέσα σε πολύ στενό χρονικό πλαίσιο, τις βασικές κατευθύνσεις του προϋπολογισμού. Επιλέξαμε να αφαιρέσουμε ό,τι μπορούσε να αφαιρεθεί, ό,τι δεν αφορούσε σε σύμβαση ή προγραμματική σύμβαση. Επιλέξαμε να αλλάξουμε ό,τι επιδεχόταν αλλαγή. Επιλέγουμε να προσθέσουμε ό,τι ήταν δυνατόν, έτσι ώστε να αποτυπώσουμε ένα πρώτο δείγμα γραφής, ενδεικτικό του δικού μας προσανατολισμού, της ανάπτυξης δηλαδή με κοινωνικό πρόσημο και περιβαλλοντική εγρήγορση, μέσα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης». Από την πλευρά του ο κ. Σγουρός τόνισε ότι η παράταξή του προτίθεται να ψηφίσει τον προϋπολογισμό, αφού «σε ποσοστό 95% είναι αυτός που είχε καταρτίσει η προηγούμενη διοίκηση».

Έντυπη Έκδοση Καθημερινή


Πολιτικός γάμος: Κάθε δήμος χρεώνει ότι θέλει...


Πόσο κοστίζει ένας πολιτικός γάμος; Κανονικά θα έπρεπε να κοστίζει 15 ευρώ, όσο και το παράβολο που επιβάλλει ο νόμος και το οποίο καταβάλλεται στην εφορία. Ωστόσο, παρατηρείται πως κάθε δήμος έχει τις δικές του τιμές, χρεώνοντας επιπλέον χρήματα για την τέλεση του πολιτικού γάμου, αν και υπάρχουν και οι δήμοι που δεν χρεώνουν τίποτα.
Πρόσφατο παράδειγμα επιβολής «ειδικού τέλους» για την τέλεση πολιτικού γάμου ο δήμος Στυλίδας, που το όρισε στα 40 ευρώ. Ανάλογα η επιπλέον χρέωση για τον πολιτικό γάμο κυμαίνεται από περιοχή σε περιοχή από 40 έως 150 ευρώ, αφού αυτό εξαρτάται από την εκάστοτε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Σημειώνεται πως στο επιπλέον κόστος δεν περιλαμβάνεται στολισμός, ή κάποια παροχή, αλλά απλώς η τέλεση του γάμου στο δημαρχείο.
Ενδεικτικά, λοιπόν, σημειώνεται ότι το κόστος του πολιτικού γάμου στην Καλαμάτα ανέρχεται στα 100 ευρώ, ενώ στη γειτονική Σπάρτη η τελετή είναι δωρεάν, στην Αθήνα 75 ευρώ για τους δημότες και 100 ευρώ για τους μη δημότες, στην Άρτα 60 ευρώ, στο Μεσολόγγι, την Καβάλα και την Κηφισιά 50 ευρώ. Ανάμεσα στους δήμους που τελούν τον πολιτικό γάμο δωρεάν είναι η Θεσσαλονίκη, το Μαρούσι, η Αγία Παρασκευή και η Νέα Φιλαδέλφεια. Στην Κρήτη απαντώνται οι πιο ακριβές τιμές, στο Ηράκλειο 100 ευρώ για πρωί και 150 για το απόγευμα, στον Άγιο Νικόλαο 150 αν τελεστεί στο δημαρχείο, ενώ προβλέπεται και η περίπτωση του ξενοδοχείου. Τότε όμως το ειδικό τέλος ανεβαίνει στα 550 ευρώ. Σε άλλους δημοφιλείς προορισμούς, όπως οι Σπέτσες και η Ύδρα, οι πολιτικοί γάμοι γίνονται χωρίς επιπλέον επιβάρυνση, ενώ στη Ρόδο στοιχίζουν 70 ευρώ.
Ο πολιτικός γάμος καθιερώθηκε με νόμο στην Ελλάδα το 1982 και δηλώνει ρητά πως «η αίτηση για τη χορήγηση άδειας γάμου καθώς και η ίδια η άδεια δεν υπόκειται σε δημοτικά ή άλλα τέλη, εκτός από το νόμιμο τέλος χαρτοσήμου» (Προεδρικό Διάταγμα 391 (ΦΕΚ Α 73/18.06.1982). Ο νόμος προβλέπει ως μοναδική υποχρέωση την καταβολή παράβολου χαρτοσήμου ή διπλότυπου είσπραξης των 15 ευρώ από εφορία. Σημειώνεται πως και στον θρησκευτικό γάμο, η μόνη οικονομική υποχρέωση ενός ζευγαριού είναι η έκδοση των αντίστοιχων παραβόλων για άδεια γάμου. Κάθε πρόσθετη επιβάρυνση από την εκκλησία και τον παπά είναι αυθαίρετη και παράνομη.
Η συρρίκνωση των πόρων οδηγεί τους δήμους να επιβάλουν αυτό το ειδικό τέλος, αναφέρει ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Μπίρμπας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Κάποιοι το είχαν εισαγάγει στο παρελθόν για να αποθαρρύνουν τα ζευγάρια στο να προχωρήσουν σε πολιτικό γάμο, ενώ άλλοι μπορεί να εκμεταλλεύονται τη δημοφιλία κάποιων προορισμών, προσθέτει. Προς το παρόν στον δήμο Αιγάλεω πληρώνουν 50 ευρώ οι δημότες και 100 ευρώ οι μη δημότες. Ο συγκεκριμένος τιμοκατάλογος θα ισχύσει ως το τέλος του 2014, καθότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είναι δεσμευτική ως τότε και μετά αν ένας από τους δυο μελλόνυμφους είναι κάτοικος Αιγάλεω, το ζευγάρι δεν θα πληρώνει τίποτα, αλλιώς για τους μη δημότες το «ειδικό τέλος» θα προσαρμοστεί στα 50 ευρώ.
Πέρα του ότι ο νόμος προβλέπει τη δωρεάν τέλεση των γάμων από την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι και θέμα αρχής για εμάς, υπογραμμίζει ο κ. Μπίρμπας. «Όμως όταν το κράτος δεν αποδίδει τους συνταγματικά κατοχυρωμένους πόρους προς την αυτοδιοίκηση, ένας δήμος για να εξισορροπήσει τα έξοδα, επιβάλλει τέλη, όπως για τον πολιτικό γάμο, όπου τα έσοδα πηγαίνουν σε κοινωνικές δαπάνες και υπερωρίες» λέει και προσθέτει πως οι δήμοι αναγκάζονται στην άμεση ή έμμεση φορολόγηση των πολιτών, σύμφωνα με το γνωστό «πενία τέχνας κατεργάζεται».
Ο Συνήγορος του Πολίτη το 2008 είχε εκδώσει πόρισμα σχετικά με παρόμοια δημοτικά τέλη για τα οποία στην πράξη η νομιμότητά τους δεν αμφισβητείται δικαστικώς, διότι οι πολίτες το αποφεύγουν λόγω του δυσανάλογα μεγάλου κόστους της δικαστικής δαπάνης σε σχέση με τα επιβαλλόμενα τέλη. Επίσης, ο τοπικός και ειδικός χαρακτήρας τους συχνά δεν ευνοεί την ανάδειξη της ενδεχόμενης παρανομίας και οι σχετικές πράξεις παραμένουν ενεργές.
Ο Συνήγορος του Πολίτη, στο πόρισμά του, «θεωρεί το ζήτημα της επιβολής οικονομικών επιβαρύνσεων στους διοικούμενους με τον προαναφερθέντα τρόπο, μείζονος σημασίας, διότι το φαινόμενο που κυρίως καταδεικνύεται στις εξεταζόμενες υποθέσεις είναι η ενσυνείδητη παραβίαση της νομοθεσίας, των εγκυκλίων και των νομολογιακών αρχών». Επίσης προσθέτει πως τα ειδικά δημοτικά τέλη «ελέγχονται ως προς τη νομιμότητά τους από τα όργανα της οικείας Περιφέρειας, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων. Με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η Αρχή, συνάγεται ότι ο έλεγχος που ασκείται είναι συχνά ελλιπής, με αποτέλεσμα να εκτελούνται αποφάσεις αμφισβητούμενης νομιμότητας».
Παρομοίως, το υπουργείο Εσωτερικών είχε στείλει εγκύκλιο στους δήμους (ΥΠΕΣΔΔΑ 2/2077/14-1-2005) πως δεν είναι επιτρεπτή η επιβολή τελών προς τους πολίτες, για την παροχή των υπηρεσιών που αποτελούν υποχρέωση των ΟΤΑ. Οι υπόχρεοι σε καταβολή τελών πρέπει να είναι αυτοί ακριβώς που πρόκειται να απολαμβάνουν την ωφέλεια από την παρεχόμενη υπηρεσία ή το εκτελεσθέν έργο. Η επιβολή τελών σε συγκεκριμένο κύκλο προσώπων, με ταυτόχρονη διάχυση του οφέλους σε ένα αόριστο πλήθος ατόμων δεν είναι σύμφωνη με την αρχή της ανταποδοτικότητας.


Πηγή : imerisia.gr


Απομακρύνεται ο καθηγητής που έκοψε τις φλέβες του μπροστά στους μαθητές του


Ταυτόχρονα, ζητήθηκε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό καθώς και τα κίνητρα του καθηγητή που θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή υγείας.

Απομακρύνεται ο καθηγητής Αγγλικών που χθες το μεσημέρι έκοψε με χαρτοκόπτη της φλέβες του μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών του. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε να διερευνηθούν  οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό καθώς και τα κίνητρα του καθηγητή που θα εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή υγείας.

Ήταν η τελευταία ώρα μαθήματος για τους ανυποψίαστους μαθητές ενός λυκείου της Πάτρας όταν, όπως υποστηρίζουν, ο καθηγητής τους έκοψε τις φλέβες του επειδή...έκαναν φασαρία.

Οι σοκαρισμένοι μαθητές κάλεσαν αμέσως σε βοήθεια και ο καθηγητής διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.



Πηγή: skai.gr


Επίθεση με τσεκούρι εναντίον αστυνομικών στο Κουίνς της Νέας Υόρκης.




Οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν περιπολία πεζή, όταν ένας φωτογράφος τους ζήτησε να ποζάρουν σε δρόμο του Κουίνς στις 2 μ.μ. της Πέμπτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

'Ένας άνδρας με τσεκούρι επιτέθηκε  κατά των αστυνομικών κτυπώντας τον ένα στο δεξί χέρι και τον άλλο στο κεφάλι, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο ένας μάλιστα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.



Οι δύο άλλοι αστυνομικοί έβγαλαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν τον 30χρονο δράστη της επίθεσης, ο οποίος εξέπνευσε επί τόπου. Ο δράστης ονομαζόταν Ζαλέ Τόμσον ο οποίος είχε ασπαστεί τον ισλαμισμό, μάλιστα είχε ανεβάσει σε ισλαμική ιστοσελίδα βίντεο όπου δήλωνε «ο τζιχάντ είναι μία δικαιολογημένη αντίδραση στην καταπίεση των σιωνιστών και των σταυροφόρων»

Από τους πυροβολισμούς των αστυνομικών μία 29χρονη περαστική τραυματίσθηκε από αδέσποτη σφαίρα και νοσηλεύεται χωρίς να κινδυνεύει.





NOW


Με προφίλ στο Facebook έταζαν προγνωστικά αγώνων


Ένας 49χρονος κατηγορείται για παράνομο στοίχημα στο διαδίκτυο, που συνελήφθη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε εντατικούς ελέγχους για τον εντοπισμό ιστοσελίδων και χρηστών του διαδικτύου που είχαν εμπορική επικοινωνία για τυχερά παίγνια και για παράνομο στοιχηματισμό.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν προφίλ στο Facebook, μέσω του οποίου οι χρήστες έδιναν ψεύτικες υποσχέσεις για προγνωστικά παιχνιδιών και αγώνων, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Το συγκεκριμένο προφίλ υποσχόταν ότι γνώριζε το αποτέλεσμα ποδοσφαιρικών παιχνιδιών οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στα δελτία του ΟΠΑΠ.



Πηγή : newpost.gr


Πώς αποκαλούν την Ελλάδα στις χώρες του εξωτερικού. Ο χάρτης των ονομασιών στην Ευρώπη και την ανατολή


Η αρχαία ελληνική κουλτούρα και η γλώσσα επηρεάζουν ακόμη και σήμερα την ευρωπαϊκή κουλτούρα.
Ο ρωμαϊκός πολιτισμός εμπνεύστηκε από τους ισχυρούς προκατόχους του και στη συνέχεια  βοήθησε στην περαιτέρω εξάπλωση της αρχαιοελληνικής ταυτότητας.
Δείτε αυτήν την επιρροή πόσο ισχυρή είναι στην σύγχρονη Ευρώπη. Αυτοί που σχεδίασαν τον χάρτη απάντησαν σε ένα σχετικά απλό ερώτημα : με ποια ονομασία αποκαλούν την Ελλάδα οι υπόλοιποι «εταίροι».
Οι πιο «ισχυρές» ονομασίες είναι Grecia, Grecko, Greeka, Greece και Grekland που προέρχονται από το λατινογενές Γραικός. Οι Τούρκοι και γενικά οι ανατολίτες μας λένε  Yunanistan ή Yunan που υποδηλώνει προέλευση από την Ιωνία (Μικρασία). Απ΄όλους τους Ευρωπαίους μόνο οι Νορβηγοί μας λένε Hellas! Λεπτομέρειες  στον χάρτη....




Πηγή : mixanitouxronou.gr



ΓΣΣΕ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη


Την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας για την Πέμπτη (27/10/2014) αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ.
Υπενθυμίζεται ότι κινητοποιήσεις μέσα στο Νοέμβριο ενόψει της κατάθεσης του νέου προϋπολογισμού έχει εξαγγείλει και η ΑΔΕΔΥ.


Η Μονή Πετράκη πετάει στο δρόμο οικογένεια με... χίλια δυο προβλήματα!



Αίσθηση προκαλεί η κίνηση της Μονής Πετράκη να επιχειρήσει να πετάξει στο δρόμο μία οικογένεια από το σπίτι τους στην Κηφισιά, σήμερα μάλιστα που... έχουν ανοίξει οι ουρανοί και η κακοκαιρία "χτυπά" αλύπητα ολόκληρη τη χώρα!
Εφόσον υπάρχει μία τελεσίδικη απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας, του Αρείου Πάγου, τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα, ωστόσο η απουσία της έννοιας ανθρωπιά, της οποίας κάθε πτυχή ευαγγελίζεται διαχρονικά η Εκκλησία, είναι "εκκωφαντική" στην περίπτωση της οικογένειας Ψιλινάκη.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...

Η οικογένεια Ψιλινάκη έχει στο Κεφαλάρι ένα οικόπεδο εδώ και πολλά χρόνια, μέσα στο οποίο υπάχουν δύο κτίσματα. Στο ένα κτίσμα μένει ο Αντώνης Ψιλινάκης, η σύζυγός του, Ελεάννα, αλλά και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ένα αγόρι 13 ετών κι ένα κορίτσι 10 ετών.
Μαζί με την οικογένεια, μένει και η κατάκοιτη μητέρα της Ελεάννας, η οποία είναι 85 ετών κι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας, ενώ στο δεύτερο κτίσμα του οικοπέδου μένει η 47χρονη αδερφή της Ελεάννας, η κυρία Ίριλα Καλύβα, η οποία είναι καρκινοπαθής.

Διαμάχη δεκαετιών στα δικαστήρια

Η οικογένεια υποστηρίζει ότι εδώ και 154 χρόνια το οικόπεδο της ανήκει, ενώ υπάρχουν και τίτλοι ιδιοκτησίας, ωστόσο το 1968, η Εκκλησία και συγκεκριμένα η μονή Πετράκη, διεκδίκησε ως δικό της το οικόπεδο.
Πρωτοδίκως, τρία δικαστήρια δικαίωσαν την οικογένεια, όμως το 1996 ο Άρειος Πάγος τελεσιδίκησε υπέρ της Εκκλησίας, με την υπόθεση να έχει ουσιαστικά τελειώσει, με ξεκάθαρο "νικητή" της διαμάχης αυτής την Εκκλησία.

Αυτό όμως που προκαλεί εντύπωση, είναι πως η Εκκλησία επέλεξε την σημερινή μέρα, από το πρωί της οποίας ο καιρός δείχνει τις άγριες διαθέσεις του, για να αποστείλει δικαστικούς επιμελητές στην οικογένεια, αφενός για να καταγράψουν τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στα σπίτια και αφετέρου για να υπογράψουν ένα χαρτί, με το οποίο θα τους δινόταν διορία 20 ημερών προκειμένου να αποχωρήσουν Incognito... οι εκπρόσωποι της Μονής Πετράκη

Μαζί, μάλιστα, με τους δικαστικούς επιμελητές, στο σπίτι στην Κηφισιά μετέβησαν και εκπρόσωποι της Μονής Πετράκη, οι οποίοι όχι μόνο αρνήθηκαν να κάνουν την  παραμικρή δήλωση, αλλά δεν παριουσιάστηκαν καν ενώπιον των δημοσιογράφων.

Ο Αντώνης Ψιλινάκης αρνήθηκε να υπογράψει το έγγραφο και μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά: "Ζητάω να έρθει εδώ ο Ιερώνυμος, αλλιώς θα γίνει Δευτέρα Παρουσία".
Για να λυθεί το ζήτημα με... ανθρωπιά, προσπάθησε να μεσολαβήσει και ο Δήμος Κηφισιάς, προκειμένου να δοθεί η διορία των 20 ημερών στην οικογένεια, χωρίς να υπογραφεί το χαρτί που παραδόθηκε από τους δικαστικούς λειτουργούς, κίνηση που φαίνεται πως βοήθησε αρκετά.

Η τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου, είναι προφανώς μία εξέλιξη η οποία δεν μπορεί να αγνοηθεί και ο νόμος θα πρέπει να εφαρμοστεί, ωστόσο αυτό που προκαλεί αίσθηση είναι ο σκληρός τρόπος που επέλεξε η Εκκλησία για να το επικυρώσει. Οι δικαστικοί λειτουργεί έφτασαν σε ένα οικόπεδο για να πετάξουν στο δρόμο μία οικογένεια που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, μία μέρα που οι ουρανοί "έχουν ανοίξει", την ώρα μάλιστα που η Εκκλησία οφείλει να βοηθά με κάθε τρόπο τους έχοντες ανάγκη...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ


Πηγή : newsit.gr



Κίνημα πρυτάνεων υπέρ της ασφάλειας στα πανεπιστήμια


ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΦΟΡΤΣΑΚΗ

Μέτωπο υπέρ της φύλαξης των πανεπιστημιακών χώρων συγκρότησαν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, οι οποίοι ζητούν από την Πολιτεία να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο πρόβλημα και να ενισχύσει με τους απαραίτητους πόρους τα ιδρύματα.
Με χθεσινή του παρέμβαση το προεδρείο της συνόδου πρυτάνεων τόνισε ότι οι κτιριακές υποδομές των πανεπιστημίων αποτελούν δημόσια περιουσία που οφείλουμε να προστατεύουμε από κάθε απαξίωση ή καταστροφή.
Πρόσθεσαν πως οι χώροι του πανεπιστημίου θα πρέπει να φυλάσσονται και να προστατεύονται και την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία φέρουν, βάσει του νόμου, οι πρυτανικές αρχές. Ωστόσο, αναφέρουν ότι τα τελευταία χρόνια διαλύθηκαν οι υπηρεσίες φύλαξης, ενώ «η αρμόδια πολιτεία συμπεριφέρεται σαν να μη βλέπει το πρόβλημα».
Οι πρυτάνεις ζητούν να λειτουργεί σε κάθε πανεπιστήμιο υπηρεσία φύλαξης και καλούν την πολιτεία να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών, να συνεργαστεί με τη σύνοδο των πρυτάνεων για να ορίσει το πλαίσιο και να διαθέσει τους απαραίτητους πόρους, καθώς -όπως λένε- «οι τρέχουσες επιχορηγήσεις του τακτικού προϋπολογισμού δεν επαρκούν για να καλύψουν τη φύλαξη.

Ο Θ. Φορτσάκης επανέλαβε τη βούληση των πρυτανικών αρχών να υπάρξει και στο ΕΚΠΑ ένα σύστημα που να μην υστερεί σε σχέση με τα διεθνή πρότυπα λειτουργίας και φύλαξης των μεγάλων πανεπιστημίων. Δεν είναι δυνατόν, στο κέντρο της Αθήνας, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, να μην μπορεί να ελέγχεται ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, τόνισε ο Α. Λοβέρδος

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών η κατάσταση φαίνεται να βαίνει προς εκτόνωση. Ανοιχτός στον διάλογο με εκπροσώπους φοιτητικών παρατάξεων, χωρίς όμως «βία και υβριστικές συμπεριφορές» εμφανίστηκε χθες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης.

Εφαρμογή του νόμου

Ο πρύτανης επανέλαβε την πάγια θέση των πρυτανικών αρχών για τη λειτουργία όλων των Οργάνων όπως ο νόμος ορίζει, χωρίς, βεβαίως, να αποκλείεται η ακρόαση κάθε πλευράς εκπροσώπων των φοιτητών εκτός κανονικής διαδικασίας, έτσι ώστε να μη τίθενται ζητήματα ακυρότητας.
Ως προς το ζήτημα της φύλαξης που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε μερίδα φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων, επανέλαβε τη βούληση των πρυτανικών αρχών να υπάρξει και στο ΕΚΠΑ ένα σύστημα που να μην υστερεί σε σχέση με τα διεθνή πρότυπα λειτουργίας και φύλαξης των μεγάλων πανεπιστημίων, σύμφωνα πάντα και με τον νόμο, και προς το πραγματικό συμφέρον όλων των συντελεστών της πανεπιστημιακής ζωής.
Αργά χθες το βράδυ οι φοιτητές που είχαν καταλάβει το κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ αποχώρησαν από αυτό, εφαρμόζοντας απόφαση που είχαν λάβει νωρίτερα οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων στη διάρκεια της κοινής συνέλευσης που πραγματοποίησαν με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Ιδρύματος.
Στη Φιλοσοφική Σχολή, οι φοιτητές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν χθες κατάληψη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διαγραφές φοιτητών, τον τρόπο φύλαξης στο κεντρικό κτίριο του πανεπιστήμιου αλλά και για τους ιδιωτικούς φύλακες.
Εν τω μεταξύ, χθες, πραγματοποιήθηκαν μία σειρά από συλλαλητήρια στα Προπύλαια, αρχικά από φοιτητές του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, αργότερα από διοικητικούς και αριστεριστές φοιτητές, και το απόγευμα από ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
Στην κόντρα που έχει ξεσπάσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη φύλαξη του ιδρύματος παρενέβη για μία ακόμη φορά ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. «Δεν είναι δυνατόν, στο κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο διοίκησης του μεγαλυτέρου και ιστορικοτέρου πανεπιστημίου της Ελλάδος, του Πανεπιστημίου Αθηνών, να μην μπορεί να ελέγχεται ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει, στο διοικητήριο, στην πρυτανεία, στο ιστορικό εκείνο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας».
Πρόσθεσε πως δεν έχει κανείς το δικαίωμα να μπαίνει χωρίς άδεια. «Τι πάει να πει είσαι βουλευτής; Είσαι βουλευτής για να παραβιάζεις τον νόμο; Τι πάει να πει είσαι συνδικαλιστής; Ολοι μας, όλοι οι πολίτες, ανεξαρτήτως ιδιοτήτων έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε στοιχειώδεις και ελάχιστους κανόνες», τόνισε αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στους τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μπήκαν τη Δευτέρα στο κεντρικό κτίριο του ιδρύματος και ακολούθησαν δεκάδες φοιτητές.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗΣ


Πηγή : ethnos.gr


Αστυνομικός προσήχθη για τη δολοφονία του 30χρονου στον Πειραιά


Ένας αστυφύλακας που βρίσκεται σε αργία προσήχθη και εξετάζεται για τη δολοφονία του 30 χρονου, το πτώμα του οποιόυ είχε βρεθεί χθες το βράδυ, σε διαμέρισμα στην οδό Σκλαβούνου 20, στην Καλλίπολη του Πειραιά.
Το θύμα έφερε έφερε πολλαπλά τραύματα στην πλάτη από μαχαίρι.
Ο αστυφύλακας, ηλικίας 27 ετών, είχε εμπλακεί σε υπόθεση δωροδοκίας, το Φεβρουράριο του 2013.


Πηγή : ethnos.gr


Πανικός σε σχολείο της Πάτρας: Καθηγητής έκοψε τις φλέβες του μπροστά στους μαθητές του


Πανικός επικράτησε σε σχολείο της Πάτρας, όταν καθηγητής έκοψε τις φλέβες του εν ώρα μαθήματος, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών του.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του patrastimes.gr ο καθηγητής κατά την 6η ώρα μαθήματος πήρε έναν χαρτοκόπτη και άρχισε να κόβει τις φλέβες του.
Οι μαθητές άρχισαν να φωνάζουν καλώντας σε βοήθεια, με αποτέλεσμα στην αίθουσα να μπουν και άλλοι καθηγητές και να σταματήσουν τον παρολίγον αυτόχειρα, ο οποίος - σύμφωνα με μαρτυρίες παιδιών - έβαζε το αίμα από τις φλέβες του στο μέτωπό του.
Ο καθηγητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ κάποιοι μαθητές υπέστησαν σοκ από το θέαμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητής αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα, αλλά παρόλα αυτά, συνέχιζε να διδάσκει στο σχολείο του.


Πηγή: Patrastimes.gr


Ανακαλούνται μοτοσικλέτες SUZUKI με πρόβλημα στην αλυσίδα κίνησης



Την ανάκληση μοτοσικλετών SUZUKI, μοντέλα GSX-R 750Z L1-L4 και GSX-R1000Z K9-L4, προκειμένου να αντικατασταθεί ο ρυθμιστής της αλυσίδας κίνησης, αποφάσισε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει.
Το πρόγραμμα ανάκλησης υλοποιεί η εταιρεία ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου.
Από την Σφακιανάκης ΑΕΒΕ έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μόνο μοτοσικλέτες τύπου GSX-R1000Z K9-L4. Πιο συγκεκριμένα, η ανάκληση αφορά 158 μοτοσικλέτες, με αριθμούς πλαισίου:

GSX-R1000K9: από JS1CY111100100074 έως JS1CY111100105078
GSX-R1000ZL0: από JS1CY11110010603 έως JS1CY111100106759
GSX-R1000ZL3: από JS1CY111100110004 έως JS1CY111100110409
GSX-R1000L4: από JS1CY111100110983 έως JS1CY111100111472,
στις οποίες χρειάζεται να αντικατασταθεί ο ρυθμιστής τάσης της αλυσίδας κίνησης. Εάν κατά την οδήγηση της μοτοσικλέτας συμβεί αποτυχημένη εμπλοκή και κατόπιν ακούσια επανεμπλοκή μιας σχέσης στο κιβώτιο ταχυτήτων, προκαλείται μεγάλη διαφορά ταχύτητας περιστροφής μεταξύ των γραναζιών. Συνέπεια του προηγούμενου είναι η δημιουργία εξαιρετικά μεγάλης ροπής στο γρανάζι του τροχού. Μετά από αυτό, ο τροχός μετακινείται βίαια προς τα εμπρός, παραμορφώνοντας το ρυθμιστή τάσης (τεντωτήρα) της αλυσίδας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω μοτοσικλετών, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών μοτοσικλετών SUZUKI σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες στο όχημά τους, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την 24ωρη γραμμή Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A.Ε.Β.E. στο τηλέφωνο 210 9988168.



Πηγή : newsit.gr


Σοκ: Μοναχοί σταύρωσαν καλόγρια μετά από εξορκισμό


Μία ανατριχιαστική ιστορία κάνει εκ νέου το γύρο του διαδικτύου και αφορά την μυστηριώδη δολοφονία μίας 23χρονης καλόγριας από τους υπόλοιπους μοναχούς που αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού...

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος Daniel Corogeanu φέρεται να φίμωσε την αδερφή Irina Cornici και στη συνέχεια την υπέβαλε σε εξορκισμό αφήνοντάς ς την χωρίς νερό και φαγητό για πέντε ημέρες.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε ένα απομονωμένο μοναστήρι στη Ρουμανία και ο 33χρονος ιερέας ήταν πεπεισμένος πως η, κατά δέκα χρόνια νεότερή του, μοναχή ήταν κυριευμένη από «σκοτεινά» πνεύματα και δαιμόνια.

Ωστόσο, το «μαρτύριο» της καλόγριας δεν σταμάτησε εκεί αφού ο 33χρονος ιερέας μαζί με τέσσερις ακόμα μοναχές, σταύρωσαν την 23χρονη που ήταν ανήμπορη να αντιδράσει. Τελικά, η μοναχή Irina εξέπνευσε και η δημοσιοποίηση της υπόθεσης σκόρπισε τρόμο, οργή και σόκαρε τη χώρα. Κυρίως, λόγω της «μεθοδολογίας» που ακολουθήθηκε.


Οι μοναχοί, νομίζοντας πως η κοπέλα είναι δαιμονισμένη, την υπέβαλαν σε πολύωρο εξορκισμό παρά το γεγονός ότι αργότερα αποκαλύφθηκε πως η γυναίκα είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και έπασχε από σχιζοφρένεια.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως η κοπέλα δολοφονήθηκε από τους μοναχούς και επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών στον 33χρονο Daniel Corogeanu και σε τέσσερις ακόμα γυναίκες που φέρονται να συμμετείχαν στο τελετουργικό.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμα αφού ο θάνατος της νεαρής καλόγριας οφειλόταν σε υπερβολική δόση αδρεναλίνης.

Ο 33χρονος, είχε πει στο δικαστήριο: «Τη δέσαμε γιατί χτυπούσε τον εαυτό της και θα τη βρίσκαμε νεκρή στο δωμάτιο. Παραδέχομαι ότι την έδεσα και της έβαλα μια πετσέτα στο στόμα και την αφήσαμε έτσι για πέντε ημέρες. Οι τέσσερις καλόγριες που ήταν μαζί μου, προσπάθησαν να της δώσουν φαγητό και νερό, αλλά αρνιόταν. Το μόνο που δεχόταν ήταν αγιασμό».



Πηγή : tromaktiko


Μάθημα στο πάρκινγκ της Φιλοσοφικής...


Η πιο ηχηρή απάντηση στο λουκέτο στη Φιλοσοφική ήταν το μάθημα που οργάνωσαν καθηγητές του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας... στο πάρκινγκ της Σχολής. Οι φοιτητές κάθισαν στο πεζούλι και παρακολούθησαν ένα πολύ ενδιαφέρον μάθημα για την Ιστορία της Παιδείας.

Πώς ξεκίνησε η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου; Ποιο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο πρωτοστάτησε; Από τι πήρε το σχήμα της η πανεπιστημιακή τήβεννος; Με ποιο ρούχο συγγενεύει; Η Ιστορία της Παιδείας είναι μακρά και όλοι οι Έλληνες φοιτητές θα ήταν καλό να ακούσουν το χθεσινό σχετικό μάθημα που έκαναν στο πάρκινγκ της Φιλοσοφικής Αθηνών δύο καθηγητές. Ένα μάθημα με ιδιαίτερη αξία όχι μόνο για το περιεχόμενό του ως προς την ιστορική γνώση, αλλά και για τη σημασία του στις περιστάσεις της εποχής μας.

Οι καθηγητές έκαναν μάθημα στο πάρκινγκ να διαμαρτυρηθούν για πρώτη φορά με έμπρακτο τρόπο και όχι με λόγια -επιτέλους κάποιοι βρέθηκαν- κατά της απαξιωτικής απόφασης των φοιτητών αριστερών παρατάξεων να βάλουν λουκέτο στη σχολή τους, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα φύλαξης που προωθεί ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης.

Χθες, πάντως, οι φοιτητές αποχώρησαν από τον χώρο των Προπυλαίων, ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι προσβλέπουν στον επικείμενο διάλογο με τον κ. Φορτσάκη για το θέμα. Την επόμενη εβδομάδα θα κριθεί εάν οι φοιτητικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς θα καταφέρουν να μαζικοποιήσουν τις μονοήμερες ή διήμερες καταλήψεις που αποφασίστηκαν για χθες σε λίγες σχολές της Αθήνας. Η σύνοδος πρυτάνεων, πάντως, ζητεί την ενίσχυση των υπηρεσιών φύλαξης των ΑΕΙ.

Ειδικότερα, οι περίπου 600 φοιτητές και οι καθηγητές τους που πήγαν χθες το πρωί να κάνουν τα μαθήματά τους στη Φιλοσοφική Αθηνών βρήκαν το κτίριο κλειστό λόγω της κατάληψης που αποφάσισε την Τετάρτη η γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου. Οι φοιτητές αντιδρούν «στην αντιδημοκρατική και αυταρχική πρυτανική αρχή». Από το αποτέλεσμα της συνέλευσης -ψήφισαν μόλις 516 φοιτητές ενώ οι εγγεγραμμένοι ξεπερνούν τις 10.000- προκύπτει ότι με μικρή συμμετοχή προκρίθηκε το Ενωτικό-Αγωνιστικό ψηφοδέλτιο των φοιτητών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έναντι εκείνου του ΜΑΣ (ΚΝΕ). Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θεωρεί ότι η συνέλευση είναι παράνομη. Βέβαια, η απόφαση πρωτοκολλήθηκε από την κοσμητεία.

Μπροστά στην είσοδο της Φιλοσοφικής οι λιγοστοί φοιτητές που περιφρουρούσαν το λουκέτο αντιμετώπισαν τις αντιδράσεις των συμφοιτητών τους αλλά και καθηγητών. Βέβαια, υπήρχαν και πανεπιστημιακοί που επικρότησαν το λουκέτο, ενώ κάποιοι άλλοι δεν θέλησαν να πάρουν ευθέως θέση. Υπήρξαν και εκείνοι που βροντοφώναξαν «Σχολές ανοιχτές. Φτάνει πια»! όπως έγραφαν τα χαρτιά-αυτοσχέδια πανό από καθηγήτριες της σχολής. «Οφείλουμε να κάνουμε το μάθημά μας. Ας μην επιχειρηματολογούμε για τα αυτονόητα. Γι’ αυτό με πληρώνει το ελληνικό κράτος, για να είμαι σήμερα στη δουλειά μου» ανέφερε στην «Κ» η Μαρίζα Φουντοπούλου, πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής – Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ. Η ίδια με τον επίκουρο καθηγητή του ίδιου Τμήματος Δημήτρη Φωτεινό έκαναν μάθημα σε περίπου 20 φοιτητές στον χώρο του πάρκινγκ της σχολής.

Όσο για τα Προπύλαια οι φοιτητές αποχώρησαν. Χθες, πάντως, η σύνοδος πρυτάνεων ανέφερε ότι «οι χώροι του πανεπιστημίου θα πρέπει να φυλάσσονται και να προστατεύονται και την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία φέρουν, βάσει του νόμου, οι πρυτανικές αρχές. Δυστυχώς, οι δημόσιες πολιτικές των τελευταίων ετών είχαν ως αποτέλεσμα την αποστελέχωση των πανεπιστημίων και τη διάλυση των υπηρεσιών φύλαξης και προστασίας. Η αρμόδια πολιτεία συμπεριφέρεται σαν να μη βλέπει το πρόβλημα. Καλούμε την πολιτεία να συνεργαστεί με τη σύνοδο των πρυτάνεων για να ορίσει το πλαίσιο και να διαθέσει τους απαραίτητους πόρους, καθώς οι τρέχουσες επιχορηγήσεις του τακτικού προϋπολογισμού δεν επαρκούν για να καλύψουν τη φύλαξη. Κάθε στάση απουσίας ή αδιαφορίας δεν υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και το μέλλον του δημόσιου πανεπιστημίου».


Πηγή : Καθημερινή



Μπαίνει λουκέτο στο Αμ.Φλέμινγκ; Τι φοβούνται οι εργαζόμενοι


Ανάστατοι είναι τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι του Αμαλία Φλέμινγκ σχετικά με το μέλλον του νοσοκομείου

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Κλείνει ή όχι το Αμαλία Φλέμινγκ; Το ερώτημα αυτό απασχολεί το τελευταίο διάστημα τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού ιδρύματος και όχι τυχαία βέβαια.
Λίγες ημέρες πριν στο νοσοκομείο πέσουν και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας λόγω Έμπολα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε σύσκεψη είχε αποφασίσει τη …σμίκρυνση του ΑΜ.Φλέμινγκ και τη συγχώνευση διαφόρων τμημάτων με το Σισμανόγλειο

 Όπως είχε γράψει το iatropedia.gr, το σωματείο των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με το αν μπορεί το νοσοκομείο να ανταπεξέλθει στα νέα δεδομένα με τον Έμπολα λόγω έλλειψης προσωπικού.

Βέβαια ο σχεδιασμός του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Υγείας Λ.Γρηγοράκου προέβλεπε τη μετακίνηση τμημάτων σε νέα κτίρια.
Ίσως γι αυτό και να αλλάζει ο σχεδιασμός για τον Έμπολα και στην καρδιά της υποδοχής θα βρίσκεται στο άμεσο μέλλον το νοσοκομείο Σωτηρία.

Όπως προκύπτει και από έγγραφο που απεστάλη από την 1η υγειονομική περιφέρεια, όλα δείχνουν να είναι έτοιμα για την αλλαγή του ρόλου του Αμ.Φλέμινγκ και τη συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του.


Βέβαια η υπόθεση δεν αφήνει αδιάφορους τους γιατρούς και τους εργαζόμενους που προειδοποιούν για τα χειρότερα καθώς το Βόρειο τμήμα της Αθήνας θα χάσει μια βασική δομή περίθαλψης.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: «Προ ημερών συνέβη το εξής απίθανο: ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδωσε εντολή στην 1η ΔΥΠΕ να βάλει λουκέτο στο Νοσοκομείο «Αμ. Φλέμιγκ»!!

Επισημαίνουμε ότι στην απευκταία περίπτωση που ευοδωθεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας, εκτός της νοσηλείας περιστατικών Έμπολα, θα ανακύψουν τεράστια προβλήματα και στην αντιμετώπιση περιστατικών στον Βόρειο άξονα της  Αθήνας, αφού και το Νοσοκομείο «Αγ. Ανάργυροι» παρουσιάζει τεράστια κενά στελέχωσης μετά τους επικίνδυνους ακροβατισμούς της ηγεσίας του υπουργείου τον τελευταίο χρόνο.
Ευελπιστούμε να επικρατήσει η σύνεση».


Πηγή : iatropedia.gr


«Γερασμένο» και επικίνδυνο για κυκλοφορία ένα στα τέσσερα φορτηγά


Την «πλήρη ασυδοσία» στους δρόμους καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων

Την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία των παλιών φορτηγών και λεωφορείων καταγγέλλει Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ), τονίζοντας παράλληλα πως συνέπεια αυτού του γεγονός είναι να επαναλαμβάνονται πολύνεκρα δυστυχήματα στα οποία εμπλέκονται βαρέα οχήματα.

«Κάθε φορά οι αρμόδιοι φορείς προβαίνουν σε εξαγγελίες και στη συνέχεια επανέρχεται η ίδια κατάσταση, δηλαδή της πλήρους ασυδοσίας», σημειώνει ο ΣΕΑΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο:
  • Ο πραγματικός μέσος όρος ηλικίας των κυκλοφορούντων βαρέων οχημάτων υπερβαίνει τα 20 έτη, εκ των οποίων το 26% είναι άνω των 30 ετών.
  • Εννιά στα 10 βαρέα οχήματα και λεωφορεία που τίθενται σε κυκλοφορία στη χώρα μας είναι ήδη μεταχειρισμένα, ηλικίας πλέον των 10 ετών.
  • Τα βαρέα οχήματα πρέπει να περνάνε ΚΤΕΟ κάθε χρόνο και στα ΚΤΕΟ οφείλεται να επιβεβαιωθεί τυχόν γήρανση των εξαρτημάτων και άρα επικείμενη αστοχία.
  • Οι ίδιοι οι μεταφορείς αναγνωρίζουν ότι πολλά ΚΤΕΟ «διευκολύνουν» τους ελέγχους, ακόμη και εξ αποστάσεως!
  • Το υπουργείο Υποδομών από τη θέσπιση των ΚΤΕΟ το 2001, δεν έχει προχωρήσει σε πλήρη έλεγχο των ΚΤΕΟ για να διαπιστωθεί εάν πραγματικά διενεργούνται άρτια οι έλεγχοι των οχημάτων.
Με βάση έρευνα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, τα βαρέα φορτηγά συμμετέχουν κατά 4,7 φορές περισσότερο σε ατυχήματα στη χώρα μας. Το κόστος για τη δημόσια οικονομία υπερβαίνει το 1 δισ. ευρώ ετησίως. Όπως υπενθυμίζει ο Σύνδεσμος, η Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια» στα θανατηφόρα ατυχήματα στην Ε.Ε. των «15» (στοιχεία 2012).

Δείτε εδώ αναλυτικά τι καταγγέλλει ο ΣΕΑΑ


Πηγή : newsbeast.gr



Η μεσογειακή διατροφή αντιστρέφει το μεταβολικό σύνδρομο


Μειώνει την παχυσαρκία και τα επίπεδα γλυκόζης

Η υιοθέτηση της μεσογειακής δίαιτας φαίνεται ότι μπορεί να αντιστρέψει το μεταβολικό σύνδρομο, σύμφωνα με νέα μελέτη. Το μεταβολικό σύνδρομο χαρακτηρίζεται από την ύπαρξη τριών ή περισσότερων από τους παρακάτω παράγοντες κινδύνου καρδιαγγειακών νοσημάτων και διαβήτη: Παχυσαρκία κεντρικού τύπου, δυσλιπιδαιμία, υπέρταση και διαταραγμένα επίπεδα γλυκόζης.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που πραγματοποιήθηκε από Ισπανούς ερευνητές, εξετάστηκε η επίδραση της μεσογειακής διατροφής στους παράγοντες του μεταβολικού συνδρόμου. Χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από άνδρες και γυναίκες ηλικίας 55-80 ετών, που είχαν αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο. Κατά την έναρξη της μελέτης το 64% του δείγματος εμφάνιζε μεταβολικό σύνδρομο.

Οι εθελοντές μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες, καθεμιά από τις οποίες ακολούθησε ένα διαφορετικό διατροφικό πρότυπο: δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος, μεσογειακή δίαιτα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή μεσογειακή δίαιτα με αυξημένη κατανάλωση ξηρών καρπών. Μετά από διάστημα περίπου 5 ετών φάνηκε ότι οι εθελοντές που ακολούθησαν τη μεσογειακή δίαιτα είτε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ή με αυξημένη κατανάλωση ξηρών καρπών, εμφάνισαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης αίματος και μείωση της κεντρικού τύπου παχυσαρκίας. Επιπλέον, το 28.2% των εθελοντών που ακολούθησαν το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής δεν εμφάνιζε μεταβολικό σύνδρομο, μετά το τέλος της μελέτης.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι δεν παρατηρήθηκαν διαφορές στην απώλεια βάρους και την ενεργειακή δαπάνη μεταξύ των ομάδων, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα αποτελέσματα οφείλονται στη διαφορετική σύσταση των συγκρινόμενων διατροφικών προτύπων.

Τέλος, καταλήγουν στο ότι, αν και η παρούσα μελέτη αφορά άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και τα αποτελέσματα δε μπορούν να γενικευθούν και για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, εν τούτοις φαίνεται ότι το πρότυπο της μεσογειακής διατροφής μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της κεντρικής παχυσαρκίας και των επιπέδων γλυκόζης σε άτομα με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Πηγή: neadiatrofis.gr



Τραγικό δυστύχημα στο Τραμ σήμερα στο Παλαιό Φάληρο



Τραγική κατάληξη είχε σήμερα το πρωί ηλικιωμένη γυναίκα 75 ετών η οποία προσπάθησε να περάσει τις γραμμές του Τραμ.
'Όπως δείχνουν τα πράγματα η άτυχη γυναίκα δεν πρόσεξε ότι ερχόταν το Τραμ και γλίστρησε  επάνω στις γραμμές η στο αυλάκι που βρίσκεται μεταξύ γραμμής και εδάφους με αποτέλεσμα  ο οδηγός να μην προλάβει να σταματήσει και να την σκοτώσει ακαριαία.
Η πυροσβεστική κατέφθασε αμέσως στο σημείο και προσπάθησε για ώρα να την απεγκλωβίσει γιατί
το σώμα της έχει εγκλωβιστεί κάτω από τις ρόδες του τραμ κάνοντας σχεδόν αδύνατο τον απεγκλωβισμό της.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση ούτε έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχεία της άτυχης ηλικιωμένης, οι πληροφορίες αναφέρουν μόνο πως πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 75 ετών με καταγωγή από την Αρμενία.


NOW



Βίντεο: Καρέ-καρέ η πορεία του ενόπλου που σκόρπισε τον τρόμο στον Καναδά


Καρέ-καρέ κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας την πορεία του 32χρονου Μικέλ Ζεά-Μπιμπό, ο οποίος έπεσε τελικά νεκρός μέσα στο κοινοβούλιο της Οτάβα.
Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία καταγράφεται η στιγμή που ο Ζεά-Μπιμπό φτάνει με το αυτοκίνητό του μπροστά από το μνημείο των πεσόντων. Όσοι εκείνη την στιγμή βρίσκονται στον χώρο σπεύδουν να κρυφτούν βλέποντας τον 32χρονο να κρατά όπλο.
Στη συνέχεια ο Μπιμπό εμφανίζεται να κλέβει ένα δεύτερο αυτοκίνητο, να φτάνει μπροστά στο κοινοβούλιο εκεί όπου έπεσε τελικά νεκρός από τα πυρά του φρούραρχου της Βουλής.
Σχέδια για να ταξιδέψει στη Συρία είχε ο Μικέλ Ζέα-Μπιμπό, ο δράστης της επίθεσης που συγκλόνισε την Τετάρτη τον Καναδά. Την αποκάλυψη αυτή έκανε την Πέμπτη η αστυνομίας της Οτάβα με εκπρόσωπό της να λέει ότι ο 32χρονος είχε ήδη υποβάλει αίτηση για έκδοση διαβατηρίου.

Όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου το μεσημέρι της Πέμπτης (τοπική ώρα) ο Μπιμπό δεν ανήκε στην ομάδα των 90 ατόμων που θεωρούνταν «υψηλού ρίσκου» και βρίσκονταν υπό παρακολούθηση. Η αστυνομία της Οτάβα, τέλος, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία πληροφορία για σύνδεση της επίθεσης της Τετάρτης με την επίθεση ενός 25χρονου Ισλαμιστή που τραυμάτισε δύο καναδούς στρατιώτες την Τρίτη.






Πηγή : protothema.gr



ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ



Γράφει ο Πάνος Παπαγιαννόπουλος

Άναψε προχθές η συζήτηση στη βουλή.Φούντωσε η κόντρα.Πλαστά πτυχία,πλαστές προσλήψεις,παράνομοι διορισμοί.Ένα κοινοβούλιο που λες και ξυπνάει από λήθαργο και ξαφνικά ανακαλύπτει τη νομιμότητα που τάχα μου,τάχα μου υπηρετεί....
 
Χρόνια τώρα να ζούμε σε μία πλαστή,εικονική πραγματικότητα,πολίτες μιας χώρας πελατών...
Πλαστές κυβερνήσεις,πλαστοί πολιτικοί,υπηρετούντες μια πλαστή δήθεν δημοκρατία της υπόσχεσης,της τακτοποίησης,της φράσης,''περάστε από το γραφείο και θα το φροντίσουμε το παιδί''

 Ένα πολιτικό σύστημα που ασφαλώς δεν μπορεί να τιμωρήσει τον εαυτό του και στέλνει στην πυρά αυτούς που χρόνια το συντηρούν...Φανταστείτε τον μαγαζάτορα που πουλάει σάπια προϊόντα να βάζει λουκέτο στο μαγαζί του μόνος του...Γίνεται?Δεν γίνεται!!
 
Ζούμε την εποχή της πλαστότητας..Περιμένουμε μια πλαστή ανάπτυξη οδεύοντας σε μια πλαστή ευημερία,με μιά οικονομία που πάει δήθεν από το καλό στο καλύτερο έχοντας ακόμα και πλαστό πρωτογενές πλεόνασμα...Πλαστογραφούμε υπογραφές,συνειδήσεις,ακόμα και το ίδιο το σύνταγμα της χώρας...Με πλαστά στοιχεία μπήκαμε στο ευρώ,με πλαστά στοιχεία βάλαμε την πατρίδα μας στο ΔΝΤ, με πλαστά νούμερα και αριθμούς υποτίθεται πως βγαίνουμε από την κρίση..

 Ένας πλαστός πρωθυπουργός που νομίζει ότι κυβερνάει,έχοντας πάρει την εξουσία με ψεύτικες υποσχέσεις,χαράζοντας μιά νέα πολιτική με συνεργάτες όσους οδήγησαν τη χώρα στο γκρεμό...
 
Πλαστοί δημοκρατικοί θεσμοί που συντηρούν φαινόμενα γνήσιου φασισμού,τα υποθάλπουν στο κοινοβούλιο και στη κοινωνία δείχνοντάς τα με το δάχτυλο όταν έρχεται η στιγμή θέλοντας να πείσουν την κοινωνία ότι διαφέρουν απο αυτούς που τα πρεσβεύουν..
 
Πλαστές δήθεν αντιδράσεις σε νομοσχέδια,πλαστές κόντρες και συζητήσεις και τώρα τελευταία υποψίες για εξαγορά ψήφων που θα οδηγήσει σε μια πλαστή εκλογή ενός πλαστού προέδρου της δημοκρατίας....
 
Δυστυχώς όμως,τα στοιχεία για τα εκατομμύρια των ανέργων δεν είναι πλαστά..Τα στοιχεία για όσους ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας είναι αληθινά.Δεν υπάρχει πλαστή πείνα,ούτε πλαστά δάκρυα..Κρατηθείτε με νύχια και με δόντια όσος χρόνος σας απομένει στην πλαστογραφημένη σας εξουσία...Θα έρθει η στιγμή που ο λαός θα βάλει την υπογραφή του στην τιμωρία σας..Και θα είναι γνήσια...
















Πάνος Παπαγιαννόπουλος


Γνωρίστε τα σκυλιά της Μυστικής Υπηρεσίας που υπηρετούν στον Λευκό Οίκο.


Αυτά είναι σκυλιά της Μυστικής Υπηρεσίας του Λευκού Οίκου που σταμάτησαν προχθές τον νέο επίδοξο εισβολέα που πήδηξε τον φράχτη και μάλιστα τραυματίστηκαν όταν  κλώτσησε βίαια τον ένα από τους δύο φύλακες ο εισβολέας.

Ο Τυφώνας και η Ιορδανία όπως ονομάζονται τα σκυλιά πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας μετά τον τραυματισμό τους επισκέφτηκαν τον κτηνίατρο όπου διαπίστωσε μόνο εκχυμώσεις και αφού πήραν αναρρωτική άδεια μίας ημέρας είναι και πάλι στο καθήκον.

Ο Τυφώνας είναι το αριστερό μαύρο αρσενικό βέλγικο Μαλινουά και είναι 6 ετών χαρακτηριστικό είναι ότι του αρέσει να παίζει για ώρες όταν είναι εκτός καθήκοντος.
Το δεξί είναι η Ιορδανία θηλυκό επίσης ένα βέλγικο Μαλινουά  το οποίο είναι 5 ετών και του αρέσει να κάνει βόλτες και να εξερευνά τον κήπο του Λευκού Οίκου και εκτός υπηρεσίας.

Ο τυφώνας και η Ιορδανία επιτέθηκε στον εισβολέα Adesanya, 23, αφού ο ίδιος φέρεται να πήδηξε το φράχτη βόρεια του Λευκού Οίκου και το video έδειξε τον ύποπτο να κλωτσά το ένα σκυλί πριν το δεύτερο τον ρίξει κάτω όπου ο Adesanya πάλεψε με το σκύλο πριν τον ακινητοποιήσει.

Adesanya χρεώθηκε με δύο κατηγορίες κακούργημα για επίθεση σε αστυνομικούς πράκτορες δηλαδή τα σκυλιά και με τέσσερις κατηγορίες πλημμελήματος της αντίστασης κατά της αρχής επίσης για τα σκυλιά / παράνομη είσοδο, και απειλή.

Adesanya ήρθε αντιμέτωπος με τα σκυλιά σχεδόν αμέσως μετά την είσοδο του στον Λευκό Οίκο.

Η Μυστική Υπηρεσία ξεκίνησε το πρόγραμμα να χρησιμοποιεί αστυνομικούς σκύλους το 1975 και χρησιμοποιεί έναν τύπο σκύλου το βελγικό Μαλινουά, επειδή είναι γρήγορο, πολύ κοινωνικό και το κοντό του τρίχωμα  επιτρέπει να λειτουργεί χωρίς να κουράζεται και με τη ζέστη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Μυστικής Υπηρεσίας. Κάθε σκυλί συμπληρώνει 20 εβδομάδων εκπαίδευσης πριν αναλάβει δουλειά στην Μυστική Υπηρεσία.


Επιμέλεια NOW

Πηγή : abcnews


Χωρίς ακτινοθεραπείες οι καρκινοπαθείς στο Αττικόν; Τι καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο


Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού έπειτα από σχετικές αναφορές του συλλόγου Καρκινοπαθών-Εθελοντών-Φίλων-Ιατρών «ΚΕΦΙ» Αθηνών, ασφαλισμένη  καρκινοπαθής που νοσεί από καρκίνο στον μαστό, και ενώ μέχρι τώρα το όνομα της συμπεριλαμβανόταν στη λίστα για ακτινοθεραπεία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», την ενημέρωσε η Διεύθυνση του Ακτινολογικού ότι λόγω της εκκρεμούς πληρωμής των Ακτινολόγων θεραπευτών – εδώ και ενάμιση χρόνο – το Ακτινολογικό Εργαστήριο έχει διακόψει τη λειτουργία του τις απογευματινές ώρες και δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών.

Όπως σημειώνουν οι υπεύθυνοι του  Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού: «Με λίγα λόγια το νοσοκομείο αρνείται να παράσχει την απαραίτητη θεραπεία στην ασθενή (και σε πόσους άλλους άραγε;) και την πετάει εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας χωρίς να της δοθεί καμία εναλλακτική λύση, αφήνοντας την ουσιαστικά στην τύχη της.

 Εθελοντής γιατρός μας ήρθε σε επαφή με την διοίκηση του νοσοκομείου και ζήτησε εξηγήσεις, βάσει των όσων καταγγέλλει η ασθενής.  Μέχρι στιγμής κανένας από το νοσοκομείο δεν μας έχει καλέσει να μας ενημερώσει για το τι θα κάνει η ασθενής, όπως και κανένας δεν έχει ενημερώσει τον σύλλογο ΚΕΦΙ που έχει αποστείλει επιστολή στην διοίκηση του νοσοκομείου αλλά και στον Υπουργό Υγείας, κ. Μάκη Βορίδη, προσωπικά».

Και δε φαίνεται να είναι η μοναδική περίπτωση καθώς σύμφωνα με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων Μαριάννα Λάμπρου, τον τελευταίο μήνα το παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία»  δεν έχει στο φαρμακείο του τα πανάκριβα νοσοκομειακά φάρμακα για τα παιδιά που πάσχουν από λυσοσωματικά νοσήματα, όπως η νόσος Gaucher, Fabry, MPSI & Pompe, Hunter και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει, οι γονείς των παιδιών δεν μπορούν να βρουν τα, απαραίτητα για τη ζωή των παιδιών τους, φάρμακα στο νοσοκομείο διότι αδυνατεί να  προμηθευτεί το ίδιο τα πανάκριβα σκευάσματα εξαιτίας του χαμηλού προϋπολογισμού του.


Πηγή : iatropedia.gr


Αλλάζουν και πάλι όλα στα επιδόματα νέα ταλαιπωρία για τους δικαιούχους



Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους πολίτες

Κόβονται τα επιδόματα από δήμους, όλα θα παρέχονται από το υπουργείο Εργασίας

 Στόχος να βρεθούν οι μαύρες τρύπες σε ΕΚΑΣ, επίδομα θέρμανσης και άλλα επιδόματα

4,3 δίνει το κράτος σε βοηθήματα που δεν φορολογούνται

Οι αλλαγές στα επιδόματα έρχονται από το 2015 και αφορούν σε όλα τα προνοιακά επιδόματα για τα οποία δεν καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές.

Είναι δηλαδή τα επιδόματα που δεν συμπληρώνουν μισθούς ή συντάξεις. Ουσιαστικά πρόκειται λοιπόν για το ΕΚΑΣ, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα θέρμανσης και το κοινωνικό μέρισμα.

Ο Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Παναγιώτης Κόκορης, εξήγησε πως πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση με σκοπό τη δημιουργία ενός δίκαιου μηχανισμού για όλους τους πολίτες και πρόσθεσε:

"Στο ΕΚΑΣ θα γίνει διαχωρισμός από την κοινωνική ασφάλιση και θα μεταφερθεί στην πρόνοια. Κινούμαστε σε μια κατευθυντήρια γραμμή ενοποίησης, συγκέντρωσης όλων των επιδομάτων σε μια πηγή και θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας και της δικαιοσύνης".

Μέχρι στιγμής επικρατεί αλαλούμ με τα επιδόματα καθώς όπως έχουν διαπιστώσει οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας τρία υπουργεία, ( Εργασίας - Οικονομικών - Εσωτερικών) και 325 δήμοι δίνουν 113 διαφορετικά προνοιακά επιδόματα σε χρήμα ή σε είδος με συνολικό ετήσιο κόστος 4,3 δισ. ευρώ.

Οι δικαιούχοι είναι περίπου 1,5 εκ πολίτες και πρόκειται για ανέργους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με ειδικές ανάγκες, οικογένειες και φοιτητές. Όλα αυτά τα επιδόματα θα συγκεντρωθούν κάτω από την "ομπρέλα" του υπουργείου Εργασίας.

Συνδικάτα εργαζομένων και οργανώσεις συνταξιούχων εκτιμούν ότι από τις αλλαγές αυτές και την ανακατανομή των πόρων θα θιγούν άνεργοι, χαμηλόμισθοι στα όρια της φτώχειας, συνταξιούχοι και οικογένειες που σήμερα παίρνουν 2 ή 3 διαφορετικά προνοιακά επιδόματα.

Οργανώνονται οι συνταξιούχοι για την συμμετοχή τους σε συλλαλητήρια.





Αλβανός φαντομάς – Ο δολοφόνος με τα χίλια ονόματα


Τα θύματά του έχουν βρεθεί δεμένα σε καρέκλες, έχουν όλα βαριά τραύματα και συνήθως... τον είχαν προσλάβει ως εργάτη ή υπάλληλό τους! Οι αστυνομικοί έχουν σημάνει συναγερμό αναζητώντας πλέον έναν άνθρωπο που έχει προφίλ serial killer.
Η δολοφονία της άτυχης ζωγράφου στη Νάξο έφερε ξανά στο φως την ανατριχιαστική δράση ενός ανθρώπου που πιθανότατα δρα ως κατά συρροή δολοφόνος.
Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στο νησί των Κυκλάδων και οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο στόχαστρο τον 31χρονο αλβανικής καταγωγής εργάτη της που η έρευνα δείχνει ότι ... μοιάζει με φαντομά.
Τα στοιχεία για 'κεινον, σύμφωνα με την εφημερίδα espresso, είναι κάτι παραπάνω από μπερδεμένα.
Φαίνεται ότι κατά καιρούς έχει εμφανιστεί σε διάφορες περιοχές με διάφορες ιδότητες και ονόματα.
Ηλίας, Λευτέρης, Ανδρέας, είναι μερικά μόνο από αυτά που έχει χρησιμοποιήσει και τώρα οι αστυνομικοί ερευνούν την εμπλοκή του σε τουλάχιστον ακόμη δυο δολοφονίες. Μια το 2011 στη Μεσσηνία και ακόμη μια στην Αρκαδία του 2013.
Σε όλες τις περιπτώσεις τα θύματά του, συνήθως ηλικιωμένοι, φαίνεται έχουν βρεθεί δεμένα χειροπόδαρα σε μια καρέκλα, φέρουν όλα έναν βρόγχο από ύφασμα και έχουν πολλά τραύματα, δείγμα βασανισμού, στο κεφάλι.


Πηγή :newsit.gr


Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου



Σήμερα αναμένεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια στα ορεινά!
Σήμερα αναμένεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινομένων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα. Μάλιστα, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και από το μεσημέρι ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία από τα δυτικά καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στη Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργότερα καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τα ορεινά αρχικά της Μακεδονίας, οι οποίες πάνω από τα 1.200 μέτρα θα είναι πυκνές και από τη νύχτα στα ορεινά της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά αρχικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία ανατολικοί 5 με 7 με τάση ενίσχυσης. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν ανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου, οι οποίες πάνω από τα 1.200 μέτρα θα είναι πυκνές. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και βαθμιαία από το μεσημέρι δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία από τα νότια καταιγίδες τοπικά ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως το μεσημέρι, ενώ το βράδυ στα νότια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17  έως 23  βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν νωρίς το πρωί και ξανά το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές, ενώ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, βαθμιαία 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ. Όσον αφορά στην θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Σαββατοκύριακο

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα είναι ισχυρές κατά τόπους στα βόρεια και τα ανατολικά. Τα φαινόμενα από τις μεσημβρινές ώρες θα εξασθενήσουν αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και σταδιακά από βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, ενώ ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή.

Δευτέρα

Αστατος θα είναι ο καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τη Δευτέρα. Η θερμοκρασία σε πτώση δεν πρόκειται να ξεπεράσει τους 18 με 19 βαθμούς.

Τρίτη 

Ο καιρός θα έχει λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικά και νότια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση την Τετάρτη, ενώ η θερμοκασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά.


Πηγή : meteo