Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Ηλικιωμένοι έλαβαν κατά λάθος πακέτο με ναρκωτικά αξίας 6 εκατ. ευρώ!




Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στη Μελβούρνη έλαβε ταχυδρομικώς ένα μεγάλο πακέτο με ναρκωτικά αξίας αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο του παραδόθηκε κατά λάθος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Αυστραλίας.

Όταν το ζευγάρι, το οποίο υπέγραψε για την παραλαβή του πακέτου, το άνοιξε χθες και είδε ότι το περιεχόμενό του ήταν σακουλάκια με λευκή σκόνη, ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία.

Το πακέτο περιείχε 20 κιλά μεθαμφεταμίνης, εμπορικής αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ).

Η αστυνομία έκανε έρευνα στη συνέχεια σε ένα σπίτι που βρίσκεται σε άλλη συνοικία της Μελβούρνης όπου βρήκε 20 κιλά της ίδιας ναρκωτικής ουσίας και συνέλαβε έναν άνδρα ηλικίας 30 ετών.

Σε αυτόν απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες για εισαγωγή παράνομης ουσίας και αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστή.

Η αστυνομία ζήτησε εξάλλου να τηρηθεί η ανωνυμία του ζευγαριού που τη βοήθησε στη σύλληψη αυτή, για να το προστατεύσει.



Πηγή: skai.gr


Πάνω από 155 κιλά κάνναβης και 3 συλλήψεις διακινητών ναρκωτικών




Πρωινές ώρες εχθές 2-5-2019, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στην περιοχή των Εξαρχείων, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, ηλικίας 24, 25 και 30 ετών, μέλη της οργάνωσης και πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο διαμερίσματα.

Από τις έρευνες, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

-80- συσκευασίες, περιέχουσες ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους -155- κιλών και -401- γραμμαρίων
το χρηματικό ποσό των -11.825- ευρώ
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
-6- συσκευές κινητής τηλεφωνίας





Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Αντί να ζητήσει συγνώμη ο Τζανακόπουλος για το Μάτι βγήκε να "γαβγίσει" για λογαριασμό του Τσίπρα



Είναι τραγική η αθλιότητα και η ανηθικότητα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να ζητήσουν συγνώμη τα αμολάει ο Τσίπρας σαν σκυλιά να γαβγίσουν για να προστατέψουν τις αθλιότητες τους.

Χωρίς ίχνος ντροπής και συγνώμης ο Τζανακόπουλος μιλάει για απόπειρα «μιντιακών επιτελείων» να επαναφέρουν την τραγωδία στο Μάτι στο προσκήνιο και για προεκλογικούς σκοπούς.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ψυχρά και χωρίς ντροπή για την μνήμη των 101 θυμάτων επειδή είναι ανίκανοι σαν κυβέρνηση επανέλαβε στην ΕΡΤ την πάγια κυβερνητική γραμμή πως δεν υπήρξε απόπειρα απόκρυψης του αριθμού των θυμάτων το απόγευμα μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, κι ότι η επιχείρηση στο Μάτι ήταν «πρωτοφανούς δυσκολίας». «Οι νεκροί δεν κρύβονται», προσέθεσε, αλλά τους έκρυψαν προσθέτουμε εμείς έχοντας δει όπως όλη η Ελλάδα το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Απαντώντας στην ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που δήλωσε συγκλονισμένος από το ρεπορτάζ, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για «πολιτική τυμβωρυχία» και τον κατηγόρησε χωρίς να έχει ζητήσει ένα συγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης για τους νεκρούς.

Υποστήριξε δε πως επί κυβερνήσεων όπου υπηρετούσε ο κ. Μητσοτάκης αποδυναμώθηκε ο κρατικός μηχανισμός λόγω απολύσεων στο Δημόσιο για να δικαιολογήσει την πλήρη ανικανότητα και ανεπάρκεια της κυβέρνησης του και του Αλέξη Τσίπρα ειδικότερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει καθημερινά και με αποκαλύψεις ότι είναι ότι πιο άθλιο έχει κυβερνήσει την Ελλάδα εδώ και 100 χρόνια δυστυχώς.




Δουλεύει τον κόσμο η Κουντουρά παραιτήθηκε από Υπουργός αλλά όχι από βουλευτής


Γελάει ο κόσμος με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως η στελεχάρα Έλενα Κουντουρά που υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της υπουργού Τουρισμού σήμερα στον Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να αφοσιωθεί -όπως αναφέρει στην επιστολή παραίτησής της- «στο νέο μεγάλο αγώνα για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη, ως υποψήφια ευρωβουλευτής».

Παραιτήθηκε από υπουργός αλλά για να τιμήσει τον νόμο που φτιάχτηκε για να επιβιώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια δεν παραιτείτε από βουλευτής όπως οφείλει.

Και μόλις σταματήσαμε τα γέλια μετά την παραπάνω δήλωση της Κουντουρά «στο νέο μεγάλο αγώνα για το μέλλον της χώρας μας στην Ευρώπη, ως υποψήφια ευρωβουλευτής», συνεχίσαμε να διαβάζουμε την επιστολή που ευχαριστεί θερμά τον Πρωθυπουργό «για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Στην κοινή μας πορεία από τον Ιανουάριο του 2015 η κυβέρνησή μας έβγαλε την Ελλάδα από την κρίση, και ο τουρισμός είχε καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού και στην εθνική προσπάθεια για την ανάπτυξη».

Δεν ξεχνάει η στελεχάρα η  Κουντουρά να κάνει ένα σύντομο απολογισμό του έργου της στο Υπουργείο Τουρισμού που θέλει να δείξει ότι αυτή έκανε έργο και ο τουρισμός στην Ελλάδα δεν θα είχε μέλλον χωρίς αυτή και την άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

«Με στοχευμένη τουριστική στρατηγική καταφέραμε η Ελλάδα να εδραιωθεί ως κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός και πετύχαμε την διεθνή αναγνώρισή της ως πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης.

Εξασφαλίσαμε τη συνεχή ανάπτυξη του τουρισμού μας τα 4 τελευταία χρόνια με ρυθμούς διπλάσιους του παγκόσμιου μέσου όρου.

Αναδείξαμε τον τουρισμό σε κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την κοινωνία, που έχει συμβάλει καταλυτικά στην ενίσχυση των εσόδων, τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, την προσέλκυση νέων επενδύσεων, και φέρνει μία νέα προοπτική για το μέλλον.

Ευχαριστώ όλους όσους συνέβαλαν στην μεγάλη αυτή επιτυχία στον τουρισμό, τους συναρμόδιους Υπουργούς, τους συνεργάτες μου, τα στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, τους επαγγελματίες και εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα και σε όλους τους κλάδους, που όλα αυτά τα χρόνια έδιναν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε η Ελλάδα να ξεχωρίζει παγκοσμίως για το υψηλό επίπεδο της φιλοξενίας της».

«Αυτές οι ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες για την πορεία της Ευρώπης και πρέπει η φωνή της Ελλάδας να ακουστεί πιο δυνατά, και να αποκτήσει η χώρα μας ισχυρή εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Με το ίδιο πάθος που εργάστηκα για να γίνει η Ελλάδα παγκόσμια πρωταθλήτρια στον τουρισμό, θα συνεχίσω με τη δύναμη του ελληνικού λαού να αγωνίζομαι για μία Ελλάδα πρωταγωνίστρια στην Ευρώπη».




Μητσοτάκης: Ανατρίχιασα βλέποντας τις νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι



Δεν ανατρίχιασε μόνο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τις  τις νέες αποκαλύψεις που παρουσίασε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Αλέξης Παπαχελάς το βράδυ της Πέμπτης σχετικά με την τραγική πυρκαγιά στο Μάτι, μαζί του ανατρίχιασε και όλη η Ελλάδα.

Ολόκληρη η ανάρτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ανατρίχιασα βλέποντας χθες το αφιέρωμα του Αλέξη Παπαχελά για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το τραγικό απόγευμα της 23ης Ιουλίου στο Μάτι.

Τρία πράγματα ήρθαν αμέσως στο μυαλό μου.
Πρώτον, πόση αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή και πόσος κυνισμός χρειάζεται για να στήνεις μια επικοινωνιακή φιέστα μπροστά στις κάμερες, την ώρα που γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι μπροστά σε μια πρωτοφανή τραγωδία με πολλούς νεκρούς. Και χθες βράδυ, που αποκαλύπτονταν αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία, να χορεύεις ξέγνοιαστος με την ίδια παρέα συνενόχων εκείνης της νύχτας.

Δεύτερον, με συγκλόνισε η αξιοπρέπεια των απλών πολίτων που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την καταστροφή και τον θάνατο. Αλλά και των συνεπών κρατικών λειτουργών που μάταια έψαχναν έναν υπεύθυνό να τους πει τι να κάνουν. Σκύβω το κεφάλι μου με σεβασμό. Τίποτε άλλο.

Τρίτον, μας περιμένει πολλή δουλειά την επόμενη μέρα για να βάλουμε σε τάξη ένα διαλυμένο κράτος που δεν υπηρετεί τον πολίτη. Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε προχθές και δεν έχει γίνει ΤΙΠΟΤΑ για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι φέτος ώστε να μην ζήσουμε ξανά μια νέα συμφορά.

Δουλεύουμε πολύ μεθοδικά ένα σχέδιο για την ουσιαστική ανασυγκρότηση της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας και της Πυροσβεστικής. Εφόσον με εμπιστευτούν οι Έλληνες πολίτες δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι με το πάτημα ενός κουμπιού θα αλλάξουν όλα σε ένα κράτος μπάχαλο. Μπορώ όμως να εγγυηθώ ότι θα δουλέψουμε σκληρά και με επαγγελματισμό. Και κυρίως αξιοποιώντας τους ικανότερους, μακριά από κομματικές παρωπίδες.


Αντρόπιαστοι χωρίς ίχνος ηθικής! Τόσκας: Ήταν ασαφείς οι πληροφορίες για νεκρούς στο Μάτι




Δεν υπάρχει η κυνικότητα και η ανηθικότητα που διακατέχει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και αντί να ζητάνε συγνώμη βγαίνουν και δικαιολογούν χωρίς φιλότιμο τα αδικαιολόγητα.

Εξηγήσεις για την απόκρυψη της ανακοίνωσης των πρώτων νεκρών κατά την τραγωδία στο Μάτι, η οποία ήλθε στο φως από έρευνα του ΣΚΑΪ, επιχείρησε χωρίς ίχνος ντροπής  να δώσει ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Η δικαιολογία του Τόσκα ήταν ότι δεν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα πτώματα που είχαν εντοπίσει τα σώματα ασφαλείας την ημέρα της πυρκαγιάς, διότι οι πληροφορίες ήταν «ασαφείς» και προτεραιότητα ήταν η δήθεν «μάχη για τους ζωντανούς».

Η έρευνα του ΣΚΑΪ καταδεικνύει πως πριν φτάσει ο κ. Τσίπρας στο συντονιστικό κέντρο, στο Χαλάνδρι, άνδρες της Πυροσβεστικής δίνουν αναφορές για τουλάχιστον 13 νεκρούς και όλοι κάνουν ότι δεν άκουσαν, δεν ήξεραν.

Εμείς του θυμίζουμε αυτό



Αυτό είναι το ήθος των Συριζαίων!!!





Στον εισαγγελέα σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση Novartis




Εξηγήσεις για την υπόθεση Novartis δίνει σήμερα στον εισαγγελέα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρώην υπουργός Υγείας εξετάζεται με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Ο κληθείς πρώην υπουργός έχει δηλώσει πως είναι απολύτως έτοιμος να αντικρούσει όλες τις αιτιάσεις των εισαγγελέων, ωστόσο έχει δικαίωμα σήμερα Παρασκευή να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας, ώστε και να προετοιμάσει πλήρες υπόμνημα παροχής εγγράφων εξηγήσεων του.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι η κλήση οποιουδήποτε προσώπου με την ιδιότητα του υπόπτου, δεν σημαίνει ότι είναι και κατηγορούμενος. Κι αυτό γιατί μετά την παροχή των εξηγήσεων που θα δώσει η εισαγγελέας έχει τη δικονομική δυνατότητα είτε να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, είτε να αρχειοθετήσει τη δικογραφία.

Οι εισαγγελείς διενεργούν έρευνα όσον αφορά τη θητεία του κ. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας με επίκεντρο την περίοδο Απρίλιος 2011 -Μάιος 2012 και στο στόχαστρο τους, τέσσερα φάρμακα της υπό έλεγχο βιομηχανίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Φωτιά στο Μάτι: «Έχει πάρει φωτιά ο κήπος του Ψινάκη - Στείλτε κάποιον, τα έχει καλά με τα κανάλια»



Αίσθηση προκαλεί το ηχητικό από τα τηλεφωνήματα στην πυροσβεστική που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ όπως και το τηλεφώνημα του αστυνομικού του Ηλία Ψινάκη, ζητώντας βοήθεια για το σπίτι του δημάρχου που διασκέδαζε εκείνη την ώρα στην Μύκονο.

Στο ηχητικό ακούγεται ο αστυνομικός του Ηλία Ψινάκη, να καλεί στην πυροσβεστική και να λέει πως έχει πάρει φωτιά ο κήπος και τα δένδρα. Οι αστυνομικοί τον ρωτούν αν υπάρχουν λάστιχα για να ρίξει νερό κι αν η φωτιά είναι μεγάλη «Επειδή κινδυνεύει κόσμος, τώρα μην έρθουμε για δύο δέντρα και τον κήπο», και τότε ακούγεται ο ίδιος ο Ηλίας Ψινάκης, που επιβεβαιώνει πως έχει πάρει φωτιά εκτός από τον κήπο και το σπίτι για αν πάνε γρήγορα. 

Σε άλλο σημείο ακούγεται αστυνομικός να λέει ξανά πως έχει πάρει φωτιά το σπίτι του Ηλία Ψινάκη ζητώντας να σταλεί βοήθεια στην κατοικία, γιατί «αυτός τα έχει καλά με τα κανάλια».


Εισήλθε στην κυπριακή ΑΟΖ το Barbaros



Στην κυπριακή ΑΟΖ εισήλθε το απόγευμα της Πέμπτης το τουρκικό πλοίο Barbaros, πλέοντας  σε περιοχή που πραγματοποιούνται έρευνες για λογαριασμό της Λευκωσίας.

Οι κυπριακές αρχές παρακολουθούν την πορεία του τουρκικού πλοίου, με τις πρώτες εκτιμήσεις να υπογραμμίζουν ότι η κίνηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο προκλήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό.

Παράλληλα, πηγές από την κυβέρνηση της Κύπρου υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να παρέμβει και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάνοντας αυστηρές συστάσεις στην Τουρκία.

Σύμφωνα με την Navtex 549/19 που εξέδωσε η Τουρκία, το R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA θα βρίσκεται νότια της Λεμεσού, μαζί με τα συνοδευτικά σκάφη, M/V TANUX-1 και R/V APOLLO MOON, προκειμένου να πραγματοποιήσουν σεισμογραφικές έρευνες.


Πηγή : in.gr


Συνέντευξη Κυριάκου Μητσοτάκη στην εφημερίδα Le Soir του Βελγίου



Τη δέσμευσή του να επαναδιαπραγματευθεί τα υψηλά πλεονάσματα που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους, αναδεικνύει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Soir του Βελγίου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτό, όπως εξηγεί, προκειμένου να δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος και να πάρει επιτέλους ανάσα η μεσαία τάξη της χώρας από την υπερφορολόγηση που της επέβαλε τα τελευταία τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση Τσίπρα.

«Με δεδομένο ότι σκοπεύω να μειώσω τους φόρους στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να γίνεται κατανοητή η θέση μου από την Ευρώπη και την Κομισιόν: θέλω περισσότερη ανάπτυξη, διότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πορευτεί με ανάπτυξη μόλις 2% εφόσον χάσαμε το 25% του ΑΕΠ μας κατά τη διάρκεια της κρίσης», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και προσθέτει: «Θεωρώ, λοιπόν, απολύτως λογικό να κάνουμε μια έντιμη συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα που ήταν το τίμημα το οποίο έπρεπε να πληρώσουμε για την πολιτική του κ. Τσίπρα».

Στο πλαίσιο αυτό προαναγγέλλει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές θα διαπραγματευτεί την αλλαγή των στόχων ώστε το νέο χαμηλότερο πλεόνασμα να ισχύσει από το 2021. Όπως εξηγεί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά το πρώτο εξάμηνο του 2015 και το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, «ο κ. Τσίπρας επέβαλε καθεστώς πολύ αυστηρής λιτότητας και η χώρα μας επιδεικνύει σήμερα πρωτογενή πλεονάσματα ακόμη υψηλότερα από αυτά που μας έχει ζητήσει η Ευρώπη».

Ο κ. Μητσοτάκης διευκρινίζει επίσης ότι η διαπραγμάτευση αυτή δεν θα αρχίσει αμέσως μετά τις εκλογές, αλλά θα στηριχθεί στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης μέσα από την υλοποίηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων.

Απαντώντας στο ερώτημα αν πιστεύει ότι ο Μάνφρεντ Βέμπερ, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μπορεί να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία απέναντι στην Ελλάδα, ο κ. Μητσοτάκης απαντά: «Απολύτως. Οι διαπραγματεύσεις είναι πάντα και πολιτικές διαπραγματεύσεις και η εμπιστοσύνη θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σε αυτές».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις καλές προσωπικές σχέσεις που διατηρεί με τον κ. Βέμπερ για να προσθέσει τα εξής: «Γνωρίζω ότι στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο θα έχουμε στην Επιτροπή κάποιον που θα αντιλαμβάνεται τις ελληνικές θέσεις. Συζητήσαμε με τον Μάνφρεντ σχετικά με το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, τα οποία θεωρώ υπερβολικά υψηλά και πιστεύω ότι και ο Μάνφρεντ είναι σύμφωνος με αυτή την άποψη».

Μιλώντας για τον λαϊκισμό του κ. Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Λαϊκισμός είναι να έρχεται κάποιος στην εξουσία και να επιτίθεται στη Δικαιοσύνη ή να επιχειρεί να ελέγξει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Λαϊκισμός είναι κάποιος να λέει ψέματα, όπως όταν [ο κ. Τσίπρας] με κατηγορεί ότι είμαι ακροδεξιός πολιτικός, ενώ προέρχομαι από το κέντρο. Και όλα αυτά όταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πέρασε μια τετραετία σε κυβερνητική συνεργασία με την ελληνική ακροδεξιά».

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Μητσοτάκης διατυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο τη θέση της Νέας Δημοκρατίας: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εξαιρετικά προβληματική για την Ελλάδα γιατί, εκτός των άλλων, για πρώτη φορά η χώρα μας αναγνωρίζει “μακεδονική γλώσσα” και “μακεδονική ταυτότητα” τροφοδοτώντας τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως αυτή των Βαλκανίων. Αυτό είναι προβληματικό και είναι ο λόγος που εμείς στη Νέα Δημοκρατία θεωρούμε τη συμφωνία πολύ κακή για την Ελλάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται κατά της συμφωνίας. Θα αγωνιστούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να αμβλύνουμε τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας και για να θωρακίσουμε τη χώρα έναντι των κινδύνων που εγκυμονεί. Γι’ αυτό δεν απεμπολούμε το δικαίωμα του “βέτο” κατά τη διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».   

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της συνέντευξης: 

-Υπήρξατε από τους πρώτους που υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ. Γιατί;

-Δεν είμαι ο μόνος. Στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ελσίνκι, ο Βέμπερ έλαβε περίπου το 80% των ψήφων. Υποστήριζα πάντοτε την ιδέα των «spitzenkandidaten» (των κορυφαίων υποψηφίων). Για εμάς, είναι σημαντικό ο επόμενος Πρόεδρος της Επιτροπής να προέρχεται από την πιο ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ευρώπη. Και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Μάνφρεντ. Ανήκει σε μια νέα γενιά, προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κάτι που από μόνο ανοίγει έναν νέο δρόμο για την διεκδίκηση αυτής της θέσης: νομίζω ότι από μόνο του αυτό το στοιχείο τον έχει οπλίσει με μεγαλύτερη εμπειρία για τη δημιουργία συνασπισμών, κάτι που είναι σημαντικό για την Ευρώπη του μέλλοντος. Επίσης, έχουμε και μια καλή προσωπική σχέση, κάτι που έχει τη σημασία του στην ευρωπαϊκή πολιτική.

-Το να υποστηρίξετε έναν Γερμανό υποψήφιο στην Ελλάδα, δεν είναι κάτι που στερείται δυσκολιών…

-Δεν είναι εύκολο. Αλλά ο Μάνφρεντ ασκούσε πάντοτε κριτική σε όσα έπραξε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ο κ. Τσίπρας του προσάπτει ότι δεν είναι φίλος της Ελλάδας, προφανώς γιατί δεν είναι φίλος του ΣΥΡΙΖΑ! Στις αρχές του 2015, βρεθήκαμε κοντά στην απόλυτη καταστροφή. Και γνωρίζω ότι στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο θα έχουμε στην Επιτροπή κάποιον που θα αντιλαμβάνεται τις ελληνικές θέσεις. Συζητήσαμε με τον Μάνφρεντ σχετικά με το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, τα οποία θεωρώ υπερβολικά υψηλά και νομίζω ότι και ο Μάνφρεντ είναι σύμφωνος με αυτή την άποψη. Με δεδομένο ότι σκοπεύω να μειώσω τους φόρους στην Ελλάδα, είναι σημαντικό να γίνεται κατανοητή η θέση μου από την Ευρώπη και την Επιτροπή: θέλω περισσότερη ανάπτυξη, διότι η Ελλάδα δεν μπορεί να πορευτεί με ανάπτυξη μόλις 2% εφόσον χάσαμε το 25% του ΑΕΠ μας κατά τη διάρκεια της κρίσης.

-Πρόκειται, επομένως, να επαναδιαπραγματευτείτε τις παραμέτρους που διέπουν την περίοδο που ακολουθεί το σχέδιο διάσωσης; 

-Αυτό το έχω πει. Αλλά δεν θα το κάνω αμέσως. Πρέπει πρώτα να κερδίσω την εμπιστοσύνη της Ευρώπης. Δεν θα αποτελέσει ζήτημα που θα ενταχθεί στον προϋπολογισμό του 2020 αλλά στους προϋπολογισμούς των ετών 2021 και 2022. Θεωρώ, λοιπόν, απολύτως λογικό να κάνουμε μια έντιμη συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα που ήταν το τίμημα το οποίο έπρεπε να πληρώσουμε για την πολιτική του Τσίπρα. Θέλω να υλοποιήσω μεταρρυθμίσεις γιατί είναι πολύ σημαντικές για την Ελλάδα και όχι γιατί κάποιος μου λέει να τις κάνω. Άλλωστε, έλαβα ορισμένες πολύ δύσκολες αποφάσεις όταν ήμουν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Θέλω, όμως, να κάνω την Ελλάδα ένα success story.

-Αναμένετε ότι ο κ. Βέμπερ, εάν γίνει Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα έχει μεγαλύτερη ευελιξία απέναντι στην Ελλάδα;

-Απολύτως. Οι διαπραγματεύσεις είναι πάντα και πολιτικές διαπραγματεύσεις και η εμπιστοσύνη θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα σε αυτές.

-Ισχυρίζεστε ότι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι λαϊκιστές, αλλά είναι αυτοί  που υλοποίησαν το πλέον βαρύ και αντιδημοφιλές πρόγραμμα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων που εφαρμόστηκε ποτέ στην Ελλάδα. Μπορεί κανείς ακόμη και σήμερα, μετά από τέσσερα έτη στην εξουσία, να τους αποκαλεί λαϊκιστές;

-Σε ό,τι αφορά το τρίτο πρόγραμμα, καταρχάς δεν το χρειαζόμασταν. Γιατί εφαρμόστηκε; Διότι υπήρξε η περίοδος Βαρουφάκη, τον οποίον επέλεξε ο κ. Τσίπρας ως πρώτο υπουργό Οικονομικών. Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας επέβαλε καθεστώς πολύ αυστηρής λιτότητας και η χώρα μας επιδεικνύει σήμερα πρωτογενή πλεονάσματα υψηλότερα από αυτά που μας έχει ζητήσει η Ευρώπη. Ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει ανοιχτά ότι πρόκειται για μια ταξική πολιτική καθώς θέλει να πλήξει τη μεσαία τάξη για να εφαρμόσει μια αναδιανομή. Προφανώς, αυτό υπήρξε καταστροφικό για την ανάπτυξη. Λαϊκισμός είναι να έρχεται κάποιος στην εξουσία και να επιτίθεται στη Δικαιοσύνη ή να επιχειρεί να ελέγξει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Λαϊκισμός είναι κάποιος να λέει ψέματα, όπως [ο κ. Τσίπρας] όταν με κατηγορεί ότι είμαι ακροδεξιός πολιτικός, ενώ προέρχομαι από το κέντρο.  Και όλα αυτά όταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας πέρασε μια τετραετία σε κυβερνητική συνεργασία με την ελληνική ακροδεξιά. (σημείωση συντάκτη: Το κόμμα Χρυσή Αυγή θεωρείται συχνά ως νεοναζιστικό κόμμα).

-Ο κ. Τσίπρας συνήψε μια συμφωνία ιστορικής σημασίας με τους γείτονές σας, αναγνωρίζοντάς τους την ονομασία Βόρεια Μακεδονία, συμφωνία που εγκωμιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία, όμως, εσείς αντιταχθήκατε. Εν ολίγοις, δεν ισχύει ότι θα αναλάβετε την εξουσία, αφού το σκληρότερο πρόγραμμα λιτότητας στην ιστορία της χώρας και η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία εφαρμόστηκαν από άλλους;

-Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι εξαιρετικά προβληματική για την Ελλάδα γιατί, μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά η χώρα μας αναγνωρίζει «Μακεδονική γλώσσα» και «Μακεδονική ταυτότητα» τροφοδοτώντας τον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό σε μια ευαίσθητη περιοχή όπως αυτή των Βαλκανίων. Αυτό είναι προβληματικό και είναι ο λόγος που εμείς στη Νέα Δημοκρατία θεωρούμε τη συμφωνία πολύ κακή για την Ελλάδα. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τάσσεται κατά της συμφωνίας. Θα αγωνιστούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα για να αμβλύνουμε τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας και για να θωρακίσουμε τη χώρα έναντι των κινδύνων που εγκυμονεί. Γι αυτό δεν απεμπολούμε το δικαίωμα του «βέτο» κατά τη διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.    

-Ο Weber υπόσχεται ότι θα τερματίσει τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ…

-Σε αυτό το σημείο δεν συμφωνώ. Δεν πρέπει να πούμε στην Τουρκία ότι όλα τελείωσαν. Πρέπει να κάνουμε μια στοχευμένη συζήτηση.


Μετά από τόσες προκλητικές άδειες απορρίφθηκε η νέα άδεια Κουφοντίνα και κάνει απεργία πείνας



Μετά από τόσες προκλητικές άδειες, απορρίφθηκε για δεύτερη φορά το αίτημα του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα για να πάρει νέα άδεια από τις αγροτικές φυλακές, όπου και κρατείται, αντί αν κρατείται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας.

Ο εισαγγελέας των φυλακών, για μία ακόμη φορά, αρνήθηκε την παροχή αδείας στον εκτελεστή της 17Ν, ο οποίος και μέχρι σήμερα παραμένει αμετανόητος και ανάλγητος.

Πριν από δύο μήνες οι δικαστικές αρχές, για πρώτη φορά, μετά από αλλεπάλληλες προκλητικές άδειες στον Κουφοντίνα αρνήθηκαν τη χορήγηση αδείας με το σκεπτικό, ότι οι στυγερές δολοφονίες της 17 Νοέμβρη που τον βαρύνουν και το γεγονός, ότι παραμένει αμετανόητος δεν επιτρέπουν την υπαγωγή του στις διατάξεις του νόμου περί χορήγησης αδειών.

Ο εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας μετά την εξέλιξη της άρνησης του εισαγγελέα να του εγκρίνει νέα άδεια, όπως έγινε γνωστό, κατέρχεται σε απεργία πείνας.


Ο ΣΚΑΙ έδειχνε το έγκλημα στο Μάτι και ο Τσίπρας χόρευε στην Κρήτη με τον Πολάκη



Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του ανεκδιήγητου Αλέξη Τσίπρα.

Ο ΣΚΑΙ έδειχνε το έγκλημα στο Μάτι με τους 100 νεκρούς και ο Αλέξης Τσίπρας χόρευε με τον Πολάκη και τον Σπίρτζη στην Κρήτη.



Τις ικανότητές του στους κρητικούς παραδοσιακούς χορούς δοκίμασε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τον χαιρετιμό του στην εκδήλωση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε στο Χουδέτσι στην Κρήτη.

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και οι Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Σωκράτης Βαρδάκης, Γιάννης χαρωνίτης και άλλοι ευτυχισμένοι Συριζαίοι, ένωσαν τα χέρια και χόρεψαν παραδοσιακά κρητικά, μαζί με τους χορευτές που ήταν ντυμένοι με τις παραδοσιακές κρητικές ενδυμασίες.




Η έρευνα του ΣΚΑΪ για το Μάτι έδειξε πόσο εγκληματικά λειτούργησε η κυβέρνηση Τσίπρα



Αποκαλυπτικούς διαλόγους για το χάος που επικρατούσε κατά τη διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, τόσο σε επίπεδο συντονισμού όσο και σε επίπεδο επικοινωνιών μεταξύ Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας, κατέγραψε μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα του Αλέξη Παπαχελά για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ και έδειξε το πόσο εγκληματικά λειτούργησαν οι υπηρεσίες και η κυβέρνηση Τσίπρα.

Οι κραυγές αγωνίας των κατοίκων της περιοχής, άλλα και η απόγνωση αστυνομικών και πυροσβεστών τις ώρες που διαπίστωναν την πλήρη κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού επαναφέρουν, 10 μήνες μετά, τα ίδια ερωτήματα για το τι συνέβη τις ώρες της τραγωδίας άλλα και κατά πόσο έχουν διορθωθεί οι αδυναμίες για να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα στο μέλλον. 

Στέλεχος της πυροσβεστικής που είχε νωρίτερα πετάξει πάνω από τη φωτιά ενημερώνει τον τότε επιχειρησιακό υπαρχηγό της πυροσβεστικής και σημερινό αρχηγό της πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλο για την ένταση της φωτιάς και την εκτίμησή του για την ύπαρξη νεκρών. «Έχει καεί πολύς κόσμος να ξέρεις. Έχει καεί κόσμος». «Ό,τι δυνάμεις έχουμε, εκεί. Στείλε Χρήστο… Κοίτα τα εναέρια» απαντά ο κ. Ματθαιόπουλος.

«Έχει νεκρούς αλλά δεν τους ανακοινώνουν»

Στο Συντονιστικό Κέντρο βρίσκονται οι υπουργοί Τόσκας και Σκουρλέτης, ο ΓΓ. Πολιτικής Προστασία Καπάκης μαζί με την ηγεσία του πυροσβεστικού σώματος παίρνουν τις αποφάσεις. «Το ελικόπτερο που έχει έρθει να μού ρίξει γιατί δεν το ακούω; Θα μας φύγει η φωτιά» δηλώνει ένας πυροσβέστης στη συντονίστρια ζητώντας εναγωνίως βοήθεια, ωστόσο ο προϊστάμενός της δηλώνει ότι υπάρχει εντολή υπουργού για τη μη διάθεση του εναέριου μέσου. Την ίδια ώρα νέες πύρινες εστίες ξεσπούν. Στο Κέντρο Επιχειρήσεων σηκώνουν τα χέρια ψηλά. «Σε ποια φωτιά να στείλω;» ρωτά η συντονίστρια». «Στη χειρότερη» απαντά ο προϊστάμενος. «Δεν ξέρω ποια είναι η χειρότερη» ανταπαντά εκείνη. 

«Της π….ας γίνεται» αναφέρει ένας πυροσβέστης. «Εγκλωβισμένοι... χάος, ούτε το ‘07 δεν έχω δει κάτι τέτοιο…» του απαντά άλλος πυροσβέστης. Στις 7.50 το απόγευμα καταγράφεται η πρώτη κλήση για νεκρό, ωστόσο στο Συντονιστικό είναι επιφυλακτικοί και ενώ ξέρουν κρύβουν την είδηση μαζί με τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα




Μητσοτάκης : Όταν τελειώσει ο Τσίπρας τις διακοπές με τον Πολάκη, να μου απαντήσει για το αφορολόγητο



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε εχθές Πέμπτη την κεντρική αγορά του Χαλανδρίου, όπου συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους. Οι πολίτες του επισήμαναν την ανάγκη μείωσης της φορολογίας, τόσο των επιχειρήσεων όσο και του ΦΠΑ, τονίζοντας ότι υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, ακόμη και υγιείς εμπορικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

«Φτιάξτε τη χώρα γιατί η χώρα βουλιάζει», του είπε χαρακτηριστικά ένας πολίτης, ζητώντας του να δώσει έμφαση στις επενδύσεις και τις νέες δουλειές, ενώ ένας καταστηματάρχης του επισήμανε τη διάλυση της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που συνειδητά, όπως υποστήριξε, συντελείται τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε επίσης έναν νέο που ζει στο Λονδίνο και βρίσκεται στην Ελλάδα για τις διακοπές του Πάσχα, και του είπε ότι ο νόμος για την κατοχύρωση της δυνατότητας των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν στον τόπο κατοικίας τους είναι έτοιμος και θα κατατεθεί αμέσως από την επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.«Κάντε το για μας, για να υποστηρίξουμε τη χώρα μας», του απάντησε ο νέος, και όταν ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι θα παλέψει για να μπορεί και αυτός αλλά και όσοι νέοι το επιθυμούν να γυρίσουν πίσω στην πατρίδα τους, ο νέος του απάντησε «μακάρι».

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε, επίσης, το τοπικό υποκατάστημα της ΔΕΗ, όπου συνομίλησε τόσο με πολίτες όσο και με μέλη του προσωπικού, που του εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της εταιρείας. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι είναι κρίμα η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας να βρίσκεται, με ευθύνη της κυβέρνησης, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας με ζημιές 900 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο τέλος της επίσκεψής του στο Χαλάνδρι, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Και εδώ στο Χαλάνδρι, στην βόλτα την οποία έκανα σήμερα, άκουσα από όλους τους συμπολίτες μου την ίδια κουβέντα: Δεν αντέχουμε άλλο, οι φόροι πρέπει, επιτέλους, να μειωθούν. 

Χθες κατέθεσα δημόσια πρόσκληση-πρόκληση στον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει την τροπολογία μας για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, το οποίο θα αρχίσει να ισχύει από 1/1/2020. 

Για να δώσω ένα παράδειγμα μόνο, ένας συνταξιούχος με σύνταξη 750 ευρώ ο οποίος σήμερα δεν πληρώνει καθόλου φόρο, από 1/1/2020 θα πληρώσει 442 ευρώ ετησίως φόρο. 

Ελπίζω, όταν ο κ. Τσίπρας τελειώσει επιτέλους τις διακοπές του με τον κ. Πολάκη, να δεήσει να απαντήσει στην πρόσκλησή μου».