Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

Νέο ψέμα Ερντογάν αλλά ΣΥΡΙΖΑ : «Η Ελλάδα συμπεριφέρεται με κτηνωδία στους μετανάστες»

 


Αυτή η νέα επίθεση του Ερντογάν στην Ελλάδα, δείχνει το πώς δρούσαν οι ΜΚΟ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας διασύροντας την χώρα μας, και από ποιον έπαιρναν εντολές για να το κάνουν.

Τώρα που έχουν στριμωχτεί οι ΜΚΟ, έχουν αποκαλυφθεί τα fake news που διοχεύετευαν δημοσιεύματα σε εφημερίδες που ελέγχει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Τούρκοι, έχουν πάει κατγηρούμενοι για κακουργήματα αρχηγικά μέλη ΜΚΟ, και δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει την προπαγάνδα, ο ίδιος ο Τούρκος πήρε την σκυτάλη για να συνεχίσει τα fake news για τους μετανάστες.

Συνεχίζοντας την φαιδρότητα ορισμένων ΜΚΟ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ο φαιδρός Τούρκος Ερντογάν με νέα fake news, εξαπέλυσε επίθεση κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Διάσκεψη Συνταγματικής Δικαιοσύνης του Ισλαμικού Κόσμου με αφορμή το μεταναστευτικό, και είπε ασύστολα ψέματα που ντράπηκε και η ντροπή.

Υπενθυμίζουμε ότι για την στημένη υπόθεση στον Έβρο με δάχτυλο των Τούρκων, δεν έχει ζητήσει συγνώμη απο τον Ελληνικό λαό μέχρι σήμερα ούτε ο Αλέξης Τσίπρας, ούτε οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για τα fake news και την προσπάθεια τους να διασύρουν την χώρα μας στο εξωτερικό.

Ο Ερντογάν σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως το τείχος στον Έβρο είναι φασιστικό ότι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα συμπεριφέρεται κτηνωδώς στους μετανάστες.

Ο φαιδρός Ερντογάν είπε πως: «Αντί να βρεθεί λύση στην κρίση, (στην Ελλάδα) έκλεισαν τους μετανάστες πίσω από συρματοπλέγματα. Παρακολουθούμε με αηδία ότι όσοι δεν λαμβάνουν υπόψη τους καταπιεσμένους έξω από τα σύνορά τους, επιδεικνύουν τα πιο πρωτόγονα αντανακλαστικά φασισμού όταν πρόκειται για τη δική τους ασφάλεια και ευημερία… Το προϊόν της νοσηρής αντίληψης απέναντι στους μουσουλμάνους και οι αρνητικές επιπτώσεις των κυμάτων μίσους συνεχίζονται σήμερα δίπλα μας».

Ο Ερντογάν υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της κτηνωδίας απέναντι στους μετανάστες και χαρακτήρισε «στρατόπεδα συγκέντρωσης» τους καταυλισμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η στάση της Ελλάδας απέναντι στους μετανάστες έχει φτάσει πλέον στο επίπεδο της κτηνωδίας. Κάθε μέρα προστίθεται και μία νέα φρικαλεότητα, που ξεκινά από τη βύθιση σκαφών με πρόσφυγες στη μέση της θάλασσας μέχρι την απώθηση των μεταναστών με βασανιστήρια και ληστείες».

«Επιπλέον, οι δυτικές χώρες δεν δείχνουν καμία ουσιαστική αντίδραση σε αυτή τη κακομαθημένη συμπεριφορά και τη σκληρότητα της Ελλάδας. Πέρα από μερικές καταδικαστικές δηλώσεις, δεν έχουμε δει καμία προσπάθεια να αποτραπεί αυτή η σκληρότητα και να προστατευτούν τα δικαιώματα των καταπιεσμένων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των γυναικών. Είμαστε όλοι βαθιά θλιμμένοι από τη συνεχιζόμενη αδιαφορία μπροστά στις εικόνες ντροπής που συναντάμε στις προσφυγικές δομές, που θυμίζουν στρατόπεδα στα σύνορα» κατέληξε έχοντας εξαπατήσει και έχοντας πει ψέματα, όπως κάνουν και οι συνεργάτες του στον ΣΥΡΙΖΑ.



Ο μεγαλύτερος ηθοποιός πολιτικός στην ιστορία της Ελλάδας κάνει κριτική για τους ηθοποιούς

 


Ο Αλέξης Τσίπρα θα μπορούσε να συναγωνιστεί κάθε επαγγελματία ηθοποιό, και να τον ξεπεράσει χωρίς συναγωνισμό, γιατί απλά ο Τσίπρας, το ψέμα και την ηθοποιία εξαπατώντας, τα έχει επάγγελμα και είναι η καθημερινότητα του.

Σήμερα βρήκε θύματα να τσιμπήσει ψήφους, και επειδή στους καλλιτεχνικούς χώρους η αριστερά κυριαρχεί, είπε να πει το παραμύθι του, παίζοντας τον ρόλο του σωστά για ακόμα μία φορά.

Σε δηλώσεις σχετικά με τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις καλλιτεχνικές σχολές προχώρησε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας που τον έπιασε ο πόνος, και έτσι είπε να παραπληροφορήσεις λέγοντας τα δικά του όπως πάντα.

«Με το νέο προεδρικό διάταγμα, αντί να προβλεφθεί διαβάθμιση των πτυχίων όλων των καλλιτεχνικών σχολών και ανώτατη σχολή παραστατικών τεχνών που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα πτυχία των σπουδαστών και σπουδαστριών των δραματικών σχολών της χώρας εξισώνονται με τα απολυτήρια λυκείου. Οι αντιδράσεις των μελλοντικών ηθοποιών του τόπου στον οποίο γεννήθηκε το θέατρο είναι όχι μόνο έντονες αλλά και δίκαιες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπραςσε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

«Αν πας στα πριμοδοτούμενα από την κυρία Κεραμέως ιδιωτικά κολέγια, θεωρείσαι ισότιμος των φοιτητών των δημοσίων πανεπιστημίων. Αν φοιτήσεις τρία χρόνια σε δραματική σχολή και συναντήσεις την Τέχνη, θεωρείται ότι δεν σπούδασες. Για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ηθοποιός σημαίνει… τίποτα», υπογραμμίζει ο μεγαλύτερος ψεύτης κατά συνείδηση και μεγάλος ηθοποιός εξαπατώντας τον κόσμο με το δήθεν προφίλ του.



ΚΤΗΝΗ 15χρονοι βίαζαν συμμαθητή τους και βιντεοσκοπούσαν την φρίκη


 

Όσο ένοχα είναι τα 15χρονα ΚΤΗΝΗ άλλο τόσο ένοχοι είναι οι γονείς τους και οι καθηγητές τους.

Θύμα βιασμού από οκτώ ΚΤΗΝΗ συμμαθητές του φέρεται να έπεσε ένας 15χρονος μαθητής σε σπίτι στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ίλιον.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε έξι ΚΤΗΝΗ ανηλίκους, ενώ τα άλλα δύο ΚΤΗΝΗ ταυτοποιήθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία που σχηματίστηκε για συμμορία που διέπραξε βιασμό.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες είναι ηλικίας 15 και 16 ετών και είναι συμμαθητές του 15χρονου.

Τα 15χρονα ΚΤΗΝΗ τραβούσαν βίντεο τον βιασμό και στη συνέχεια διακίνησαν το παράνομο υλικό με στόχο τη διαπόμπευση του συμμαθητή τους.

Οι βιασμοί γίνονταν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι στη γειτονιά που ζούσαν οι μαθητές, με χρήση αντικειμένων (και συγκεκριμένα με σκουπόξυλο) και οι δράστες ασκούσαν παράλληλα πολύ άγριο μπούλινγκ στο θύμα για να μη μιλήσει. Το παιδί έζησε απίστευτα μαρτύρια και κάποια στιγμή «έσπασε» και μίλησε στην οικογένειά του. 

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν πρωινές ώρες προχθές, Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022, έξι (6) ανήλικοι για υπόθεση βιασμού ανηλίκου.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος ακόμη δύο ανηλίκων, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για συμμορία που διέπραξε βιασμό, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα.

Τις πράξεις αυτές κατηγορούνται ότι διέπραξαν τουλάχιστον από αρχές Νοεμβρίου 2022 έως και αρχές Δεκεμβρίου 2022, σε βάρος ανηλίκου.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ζυγαριά ακριβείας, νάιλον συσκευασία με 5,12 γραμμάρια κάνναβη, μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης καθώς και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων μελών της συμμορίας συνεχίζονται.



Το έγκλημα Ανδρουλάκη να αφήσει το ΠΑΣΟΚ έρμαιο στην παρέα των ακροαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ

 


Κανένας Έλληνας δεν θέλει να ζήσει τον εφιάλτη της συγκυβέρνησης του πολιτικού απατέωνα Αλέξη Τσίπρα με τον ανεπαρκή δειλό πολιτικό Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο Ανδρουλάκης εξαπάτησε του ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, τους έκανε να πιστέψουν πώς το ΠΑΣΟΚ θα αναγεννηθεί μόλις αυτός γίνει αρχηγός, και θα χαράξει το κόμμα αυτόνομη πορεία, αντιπαλεύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας την διαφορά αισθητή στην κοινωνία.

Αντί λοιπόν να γίνει αυτό, ένας παρακμιακός δειλός και ανεπαρκής πολιτικός, μην μπορώντας να κάνει την διαφορά σπρώχνει όχι άθελα του, αλλά ηθελημένα το ΠΑΣΟΚ στην παρέα των ακροαριστερών του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο ηγείται ένας αποδεδειγμένα πολιτικός απατεώνας ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ΠΑΣΟΚ στην βάση του έχει κεντροαριστερούς ψηφοφόρους που δεν θα ανεχθούν να γίνει τέτοιο έγκλημα στο κόμμα, δεν θα ανεχθούν το ΠΑΣΟΚ να συμπλεύσει με την ομάδα ακροαριστερών που ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν είναι λίγοι αυτοί που τραβάνε τα μαλλιά τους επειδή βοήθησαν να εκλεγεί ένας ακατάλληλος για αρχηγός του κόμματος.

Η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ με υπαιτιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι πιθανή, γιατί κανένας δεν θα ανεχθεί το κόμμα να γίνει δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ.

Όποιος παρακολουθεί το ΠΑΣΟΚ, βλέπει ξεκάθαρα τον εκπρόσωπο του Ανδρουλάκη, Κατρίνη, να είναι στις τοποθετήσεις του 80% ΣΥΡΙΖΑ και 20% ΠΑΣΟΚ.

Αντί το ΠΑΣΟΚ να χτίζει ένα πειστικό αφήγημα και να κερδίζει συνεχώς πόντους, σε κάθε πάνελ στις ενημερωτικές εκπομπές συντάσσεται με την φαιδρή αντιπολιτευτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. 

Συντάσσεται με το κόμμα που έχει αλώσει το ΠΑΣΟΚ, που προσπάθησε να κατηγορηθούν στελέχη του κόμματος για να το καταστρέψει εντελώς, συντάσσεται με την ακροαριστερή φαιδρότητα, την καθεστωτική νοοτροπία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανικανότητα και ανεπάρκεια Ανδρουλάκη προστέθηκε και η δειλία, αφού με το που έσκασε το θέμα Εύας Καϊλή, προσπάθησε πανικόβλητος να χρεώσει την ευρωβουλευτή του κόμματος του και συνεργάτη του, στην Νέα Δημοκρατία, ξεφτιλίζοντας περισσότερο τον ίδιο και δείχνοντας ότι είναι δειλός και ακατάλληλος για αρχηγός κόμματος.

Τι θα σκεφτεί, λοιπόν, ένας σοβαρός κεντροαριστερός ψηφοφόρος πηγαίνοντας την κάλπη; Σίγουρα όχι να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη, επειδή ξεκάθαρα η ψήφος του μπορεί να γίνει ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας σωσίβιο στην πολιτική επιβίωση ενός ανεπαρκή πολιτικού απατεώνα του Αλέξη Τσίπρα, που κόντεψε να ρίξει τη χώρα στα βράχια. 

Κανένας κεντροαριστερός δεν θέλει την ακροαριστερά με τον φερετζέ της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ!! Κανένας κεντροαριστερός δεν θέλει να ζήσει και πάλι την καταστροφική για την Ελλάδα διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, και τον εξευτελισμό της Ελλάδας στο εξωτερικό!! Κανένας κεντροαριστερός δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει γιουσουφάκι του Ερντογάν, και υποχείριο του Πούτιν!! 

Τέσσερα χρόνια η χώρα έχει κερδίσει πολλά, και είναι υπολογίσιμη στην διεθνή κοινότητα, έχει φτιάξει παρά την πανδημία και τον πόλεμο του Πούτιν μια υπολογίσιμη οικονομία, έχει ένα σοβαρό πρωθυπουργό που τον λαμβάνουν υπόψη τους όλοι οι ηγέτες, ακόμα και ο Τούρκος που τον φοβάται, είναι έγκλημα ένας Ανδρουλάκης και ένας Τσίπρας να γυρίσουν την χώρα πίσω με καταστροφικές συνέπειες.




100 παραβιάσεις του εναέριου χώρου σε μια ημέρα από Τούρκους που περιμένουν το λάθος

 



Είκοσι τουρκικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα 6 ήταν οπλισμένα, εισήλθαν στο FIR Αθηνών, σε όλο το εύρος του Αιγαίου, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.

Σε τέσσερις περιπτώσεις, η διαδικασία αναχαίτισής τους από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, σήμερα εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, 6 ζεύγη τουρκικών αεροσκαφών F-16, μία τετράδα τουρκικών F-16 και μεμονωμένα ένα τουρκικό F-16, δύο CN-235, και ένα UAV.

Καταγράφηκαν 22 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, που εξελίχθηκαν σε 103 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου νησιών του Αιγαίου (26 από τα μαχητικά, 45 από το UAV και 32 από τα CN-235) ενώ έξι από της παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι πιλότοι είναι υποδεέστεροι των Ελλήνων, χωρίς εμπειρία, επάρκεια και εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν μία δύσκολη κατάσταση με αποτέλεσμα το λάθος απο τους Τούρκους να καραδοκεί και να αποτρέπεται από τους έμπειρους Έλληνες πιλότους.



Συμμορία ανήλικων κακοποιών γρονθοκόπησαν ανήλικο στην Πλατεία της Ν. Σμύρνης

 


Η συμμορία είναι γνωστή στην περιοχή και παρόλα αυτά συνεχίζει την δράση της.

Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης παρατηρείται μεγάλο έλλειμα αστυνόμευσης, με αποτέλεσμα κακοποιοί κάθε είδους να δρουν άφοβα και ανεξέλεγκτα.

Νέο περιστατικό βίας από συμμορία περισσότερων από 10 ανηλίκων κακοποιών από 13 έως 18 ετών σημειώθηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν 21χρονο που καθόταν μαζί την παρέα του στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Την καταγγελία έκανε η μητέρα του νεαρού θύματος, σύμφωνα με την οποία ο γιος της ξυλοκοπήθηκε άγρια, επειδή τους κοίταξε στραβά.

Η μητέρα ανέφερε πώς, ο νεαρός καθόταν με τους φίλους του στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όταν ξαφνικά δέχτηκε επίθεση από μία ομάδα ατόμων, ηλικίας κατά μέσο όρο τα 15 έτη. Οι ανήλικοι τον γρονθοκόπησαν με μανία στο κεφάλι, προβάλλοντας ως αφορμή ότι τους στραβοκοίταξε.

«Ένα μπουλούκι ανθρωποειδών, περίπου 15 ετών, αναίτια, για ασήμαντη αφορμή άρχισαν να γρονθοκοπούν ανελέητα και στοχευμένα στο κεφάλι και μόνο τους τρεις πιτσιρικάδες που άραζαν. Ο ένας εξ αυτών ήταν ο γιος μου. Ήταν ο άτυχος της παρέας, γιατί ψιλοκοιμόταν, νύσταζε και δεν ήθελε να κάτσει στην πλατεία», είπε η μητέρα του.

Οι φίλοι του θύματος προσπάθησαν να φύγουν. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών κρύφτηκε κάτω από τα παγκάκι, ενώ η συμμορία των ανήλικων κακοποιών προσπάθησε να του κλέψει το τσαντάκι. 

«Η επίθεση άφησε στον 21χρονο συντριπτικό κατάγματα στη μύτη και το ιγμόρειο» αναφέρει η μητέρα.

Η αστυνομία δήλωσε πως η εν λόγω συμμορία είναι γνωστή στην περιοχή, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως οι ανήλικοι πήγαιναν να «πλακωθούν» με άλλη συμμορία και καθ’ οδόν έπεσαν πάνω στην παρέα των άτυχων νεαρών.



Παράταση κράτησης Καϊλή υπό τον φόβο απαγωγής

 


Την παραμονή της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή και πρώην Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν για έναν ακόμη μήνα αποφάσισαν χθες οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου, αρνούμενες το αίτημα αποφυλάκισής της με βραχιολάκι. 

Η Καϊλή θα μείνει μακριά από την ανήλικη κόρη της, αλλά και από τους δυνητικούς απαγωγείς της, καθώς οι Βέλγοι δικαστές εκτιμούν ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος απαγωγής και μεταφοράς της στο Κατάρ, ενδεχόμενο το οποίο σόκαρε τη διεθνή κοινή γνώμη.

Η ίδια φέρεται να πρότεινε να αποφυλακιστεί με βραχιολάκι και να της αφήσουν στη διάθεσή της μόνο ένα τηλέφωνο, το οποίο δέχτηκε να παρακολουθείται από τις αρμόδιες αρχές, αλλά να έχει επαφή μόνο με το παιδί της. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος της, ωστόσο, ο Εισαγγελέας τοποθετήθηκε λέγοντας ότι το παιδί δεν συνιστά λόγο αποφυλάκισης, κρίνοντας ως εκ τούτου ότι πρέπει να καταστεί προφυλακιστέα για έναν μήνα ακόμη.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Βέλγου εισαγγελέα, εάν η Εύα Καϊλή ασκήσει έφεση κατά της συγκεκριμένης απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον του δικαστηρίου (σ.σ. Τμήμα Εξέτασης Εφέσεων) εντός 15 ημερών. Ακόμη αναφέρει ότι δεν θα δοθούν, προς το παρόν, περισσότερες πληροφορίες, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στην περίπτωση, ωστόσο, που η κ. Καϊλή δεν ασκήσει έφεση, το αίτημά της να βγει από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους θα επανεξεταστεί έπειτα από ένα μήνα, μολονότι ο συνήγορος υπεράσπισής της φαίνεται πως απορρίπτει το σχετικό ενδεχόμενο. 



Ελεύθερος μετά την νέα απολογία του ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο κακοποιό Ρομά

 


Ενώπιον του 1ου τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης βρέθηκε εκ νέου ο 34χρονος αστυνομικός που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα τον 16χρονο Ρομά κακοποιό Κώστα Φραγκούλη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στα Διαβατά.

Κλήθηκε να απολογηθεί για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, μετά τη νέα ποινική δίωξη που του απήγγειλε ο εισαγγελέας, κατ' ορθότερο νομικό χαρακτηρισμό της εις βάρος του αποδιδόμενης πράξης (από απόπειρα), καθώς επήλθε ο θάνατος του ανήλικου Ρομά.

Μετά το πέρας της συμπληρωματικής απολογίας του, ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ομόφωνα πως ο κατηγορούμενος αστυνομικός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, επιβεβαιώνοντας την προηγούμενη απόφαση τού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με την οποία είχε αρθεί η διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του ή μη, μετά την αρχική του απολογία.

Κατά την ολιγόλεπτη απολογία, ο 34χρονος αστυνομικός φέρεται να επανέλαβε τους αρχικούς του ισχυρισμούς, δηλαδή ότι ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, λόγω του κινδύνου που, διέτρεχαν οι συνάδελφοί του, τονίζοντας ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο, ενώ επισήμανε ότι οι δύο βολές έγιναν με πρόθεση να πλήξει τα ελαστικά του αγροτικού αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 16χρονος, την ταυτότητα του οποίου - σύμφωνα με όσα απολογήθηκε - δε γνώριζε όσο ήταν σε εξέλιξη η καταδίωξη.

Ο φάκελος της υπόθεσης παραμένει στα χέρια του ανακριτή μέχρι να περατωθεί η κύρια ανάκριση, ενώ για την παραπομπή του 34χρονου σε δίκη θα αποφανθεί το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. 

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα μέχρι την δίκη.