Παρασκευή 31 Μαΐου 2024

Νέα αθλιότητα Κασσελάκη ξεφτιλίστηκε και συνεχίζει να βρίζει Ροδίτες δημοσιογράφους με στήριγμα τον Πολάκη


 

ΝΔ για Κασσελάκη : Είναι εκφραστής του Πολακισμού

Την αθλιότητα του έδειξε για ακόμα μία φορά ο ινφλουένσερ Στέφανος Κασσελάκης, και ο ραδιοφωνικός σταθμός της Ρόδου που τον φιλοξένησε έβγαλε ανακοίνωση που τον   χαρακτηρίζει  ως «αλαζονικό, είρωνα, εριστικό αλλά και φοβικό», περιγράφοντας όσα συνέβησαν στο στούντιο. 

Ο Κασσελάκης αντί να μαζευτεί ειδικά μετά την νέα ξεφτίλα που έχει υποστεί, έδωσε συνέχεια βρίζοντας τη δημοσιογράφο της Ρόδου Ρένα Παυλάκη και τον ραδιοφωνικό σταθμό Real Voice της Ρόδου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ινφλουένσερ νομίζοντας ότι είχε απέναντι του τον Λιάγκα και όχι κάποιον σοβαρό δημοσιογράφο που κάνει την δουλειά του, διαφώνησε με το περιεχόμενο των ερωτήσεων της δημοσιογράφου(!) και σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μιλά για εντολοδόχους του Μαξίμου και ότι ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να σκύψει το κεφάλι σε στελέχη της ΝΔ που υποδύονται τους δημοσιογράφους, προσπαθώντας να καλύψει το ποιος είναι πραγματικά.



Στον δεύτερο γύρο της επίθεσης Κασσελάκη στους Ροδίτες δημοσιογράφους έσπευσε να πάρει μέρος και ο αρχή τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης ο οποίος αναδημοσίευσε την ανάρτηση Κασσελάκη και έστειλε το μήνυμα ότι στις επιθέσεις προς τους δημοσιογράφους «δεν είσαι μόνος σου». 

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ινφλουένσερ Κασσελάκη :

«Όποιος επιθυμεί έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος θα σκύβει ενοχικά το κεφάλι μπροστά σε εντολοδόχους του Μαξίμου - στελέχη της ΝΔ που υποδύονται τους αντικειμενικούς δημοσιογράφους, να ξέρει ότι δεν είμαι εγώ αυτός.

Έτσι χτίστηκε η προπαγάνδα τόσων χρόνων. Με την Αριστερά να γυρνάει από σεβασμό και το άλλο μάγουλο στη λάσπη ενός αδίστακτου καθεστώτος.

Έτσι έγινε το μαύρο - άσπρο.

Έτσι διαβρώθηκαν συνειδήσεις.

Έτσι το ψέμα νίκησε την αλήθεια.

Θα μου πείτε, «μόνος σου θα τα βάλεις με το πανίσχυρο σύστημα προπαγάνδας του Μητσοτάκη;».

Ναι, είναι η απάντηση. Είμαι αποφασισμένος να σπάσω το απόστημα.

Πέντε χρόνια ήταν αρκετά».

Στην νέα επίθεση εμφανίστηκε και ο ακροαριστερός τραμπούκος Παύλος Πολάκης λέγοντας στον ινφλουένσερ "Δεν είσαι μόνος".

«Προφανως δεν εισαι μονος σου!! Επιθεση σε ολη τη γραμμη σε ολη τη σαπια «δημοσιογραφια» των πετσοταισμενων δουλικων του Μαξιμου!» ανέφερε στη δική του ανάρτηση στο X.



ΝΔ: Είναι εκφραστής του Πολακισμού

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολιάζει το περιστατικό λέγοντας πως «ο κ. Κασσελάκης σήμερα έδειξε για μία ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Μετά το «δεν είσαι λογιστής μου» στον κ. Ευαγγελάτο και τη διακοπή συνέντευξης μόλις ένιωσε να πιέζεται από ερώτηση της κ. Χρηστίδου, ο κ. Κασσελάκης σήμερα έδειξε για μία ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται την ελευθερία του Τύπου, τον πλουραλισμό και τη Δημοκρατία. Αφού επιτέθηκε κατ’ επανάληψη σε δημοσιογράφο τοπικού ραδιοφώνου της Ρόδου, διέκοψε τη συνέντευξη και αποχώρησε εκνευρισμένος επειδή δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις. Ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ο πιο αυθεντικός εκφραστής του Πολακισμού 2.0.

Ελπίζουμε οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, των οποίων τις εκθέσεις εργαλειοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ συκοφαντώντας τη χώρα και ενορχηστρώνοντας ψηφίσματα εναντίον της, να μην έχουν συνεργάτες στη Ρόδο.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε με ενδιαφέρον τις αντιδράσεις των υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν επιδείξει διαχρονικά τόση «ευαισθησία» σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου, φτάνοντας εσχάτως στο σημείο να ζητούν και κόψιμο ευρωπαϊκών κονδυλίων! Δυστυχώς το θράσος, η υποκρισία και η αλαζονεία δεν έχουν όριο».


Άγρια επίθεση με μαχαίρι σε ζωντανή σύνδεση


 

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στην Γερμανία ο πολιτικός Μίχαελ Στουρτσενμπέργκερ, γνωστός επικριτής του ισλάμ, κατά την διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης σε πλατεία του Μανχάιμ, στην Βάδη-Βυρτεμβέργη. 

Ο ισλαμιστής δράστης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία, η οποία τον πυροβόλησε, ενώ είχε προλάβει να επιτεθεί σε αρκετούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά την διάρκεια εκδήλωσης του «Κινήματος Πολιτών PAX Europa», ο δράστης πλησίασε τον 58χρονο πολιτικό από πίσω και του κατάφερε χτυπήματα με μαχαίρι. Μαχαίρωσε μάλιστα στον λαιμό και έναν από τους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τον σταματήσουν και μόνο τότε πυροβόλησαν τον δράστη οι αστυνομικοί. 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δείτε το βίντεο:

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πόσο σοβαροί είναι τραυματισμοί των εμπλεκομένων, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι έχει σημάνει λήξη συναγερμού στο σημείο.

Ο Μίχαελ Στούρτσενμπέργκερ ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) και κατόπιν πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Η ελευθερία», το οποίο έχει στο μεταξύ διαλυθεί.

Από το 2013 έως το 2022 παρακολουθείτο από το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος της Βαυαρίας επειδή, μεταξύ άλλων, συνέδεε το Ισλάμ με τον φασισμό.

Ο 58χρονος έχει καταδικαστεί δύο φορές, για εξύβριση της αστυνομίας και για υποκίνηση μίσους και υποτίμηση θρησκευτικών διδασκαλιών.

Είναι τακτικός αρθρογράφος στο ισλαμοφοβικό μπλογκ «Politically Incorrect» και ακτιβιστής του Κινήματος Πατριωτών Ευρωπαίων Εναντίον της Ισλαμοποιήσης της Δύσης (Pegida).



Νέα ξεφτίλα Κασσελάκη έφυγε από εκπομπή γιατί δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις! Νόμιζε ότι όλοι είναι Λιάγκας

 



Από πλευράς του ο ραδιοφωνικός σταθμός σε δημοσίευμά του χαρακτηρίζει τον κ. Κασσελάκη ως «αλαζονικό, είρωνα, εριστικό αλλά και φοβικό» για να περιγράψει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα συνέβησαν στο στούντιο.

Ο ινφλουένσερ Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας συνηθίσει με εκπομπές lifestyle και πρωινάδικα τύπου Λιάγκα, στριμώχνεται όταν του κάνουν σοβαρές ερωτήσεις, και επειδή δεν ενδιαφέρεται για την ξεφτίλα σηκώνεται και φεύγει.

Ο Κασσελάκης όταν πέφτει σε δημοσιογράφους που τον φέρνουν σε δύσκολη θέση με τις ερωτήσεις του και αποκαλύπτουν την άγνοιά του και την ανεπάρκεια για σοβαρά ζητήματα που αφορούν την χώρα, αγριεύει γίνεται άλλος άνθρωπος ο τυχοδιώκτης πετάει τα μικρόφωνα και φεύγει εκνευρισμένος. 

Αυτό έγινε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Voice 995» της Ρόδου και στη δημοσιογράφο Ρένα Παυλάκη. 

Ο ινφλουένσερ Στέφανος Κασσελάκης ήταν αλλαζονικός και επιθετικός προς τη δημοσιογράφο και δεν κατάφερε να απαντήσει πειστικά σε κανένα ερώτημα, ενώ φάνηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τα τοπικά ζητήματα είτε αυτά αφορούν τον ΦΠΑ στα νησιά είτε τη διαφημιστική καμπάνια για τη Ρόδο μετά τις καταστροφικές φωτιές του 2023. Έδειξε μάλιστα πρωτοφανή αγένεια όταν η δημοσιογράφος του επισήμανε ότι δεν έχει ενημερωθεί σωστά για τα τοπικά ζητήματα από εκείνους που όφειλαν να τον ενημερώσουν, και έδειξε για ακόμα μία φορά το πόσο νούμερο και επικίνδυνος είναι.

Απολαύστε την απόλυτη ξεφτίλα


Σ. Κασσελάκης: Αντί να κάνουν την κατάλληλη καμπάνια - άλλο το voucher που είναι άλλη μία κοροϊδία...τα 60 ευρώ πόσα έχουν δώσει εδώ πέρα... - εμείς ήρθαμε εδώ πέρα κάναμε ότι μπορούσαμε να διαφημίσουμε στο εξωτερικό ότι η ζωή συνεχίζει κανονικά στη Ρόδο και εκείνοι ξόδεψαν τόσα χρήματα για μια διαφημιστική καμπάνια για το επόμενο έτος. 

Δημοσιογράφος: Έγινε και άμεση καμπάνια κύριε πρόεδρε επιτρέψτε μου επειδή ζω εδώ και τα ξέρω, δεν ξέρω πόσο σας έχουν ενημερώσει... 

Σ. Κασσελάκης: Έγινε πέρυσι το καλοκαίρι άμεση καμπάνια τον Ιούλιο; Στείλτε τη μου. Στείλτε τη μου. 

Δημοσιογράφος: Έγινε άμεση. Θα σας τη στείλουμε. Θα σας τη στείλουμε. Την έκανε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τη συγκεκριμένη καμπάνια, με αποτέλεσμα 6 μέρες μετά τη φωτιά να αναστραφεί πλήρως το κλίμα. 

Σ. Κασσελάκης: Δεν είχε καν τεθεί, ανατεθεί σε εταιρεία 6 μέρες μετά τη φωτιά η καμπάνια. 

Δημοσιογράφος: Υπάρχει τρέχουσα καμπάνια κύριε πρόεδρε, επιτρέψτε μου. 

Σ. Κασσελάκης: Το 2024... 

Δημοσιογράφος: Όχι, υπάρχει τρέχουσα καμπάνια κύριε πρόεδρε... 

Σ. Κασσελάκης: Τέλος πάντων, να σου πω κάτι; Εμείς είμαστε εδώ πέρα να είμαστε χρήσιμοι.

Με μια πρωτοφανή γλώσσα άθλιου celebrite και όχι σοβαρού πολιτικού αρχηγού, το νούμερο Στέφανος Κασσελάκης δεν επέτρεπε στη Ρένα Παυλάκη να κάνει ερωτήσεις και, αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, έκανε τη λαϊκίστικη αναφορά ότι «κώλωσε να πάει στον τελικό του Conference League», αδιαφορώντας ότι αυτός που πήγε, πήγε για να στηθεί για φωτογραφίες και ξεφτιλίστηκε γιατί απλά δεν ήταν εκεί, το έκανε για την προβολή του και τον πήραν χαμπάρι στο γήπεδο.

Για ακόμα μία φορά ο Κασσελάκης απέδειξε ότι πρόκειται για ένα απατεωνίσκο, τυχοδιώκτη όπως λέει και ο Κουτσούμπας, ένα απόλυτο νούμερο της πολιτικής που δεν έχει ίχνος ντροπής για όσα λέει και όσα κάνει.




Πράσινο φως μετά τις ΗΠΑ και από το Βερολίνο στην Ουκρανία για χρήση γερμανικών όπλων κατά στόχων στη Ρωσία


 

Μετά τις ΗΠΑ και η Γερμανία άναψε το πράσινο φως στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί γερμανικής κατασκευής όπλα κατά στόχων στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο εκπρόσωπος του καγκελάριου Όλαφ Σολτς.

Στον απόηχο της απόφασης του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να επιτρέψει στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα κατά στόχων σε ρωσικά εδάφη, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι το Κίεβο έχει «το δικαίωμα της αυτοάμυνας βάσει του Διεθνούς Δικαίου» κατά επιθέσεων που προέρχονται από εδάφη της Ρωσίας κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία. «Γι’ αυτό μπορεί να χρησιμοποιεί όπλα που της έχουν παρασχεθεί γ’ αυτόν τον σκοπό, περιλαμβανομένων και εκείνων που εμείς προμηθεύσαμε», δήλωσε ο Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Η απόφαση της κυβέρνησης Σολτς ελήφθη μετά τις τελευταίες σφοδρές επιθέσεις της Ρωσίας κατά του Χαρκόβου. Η Ουκρανία πίεζε από καιρό να της επιτραπεί να χρησιμοποιεί δυτικά όπλων κατά στόχων σε ρωσικά εδάφη στις παραμεθόριες περιοχές.

Η αλλαγή στη γερμανική στάση ήλθε μετά τη σιωπηρή άδεια που έδωσε η Ουάσιγκτον στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί σε περιορισμένη κλίμακα αμερικανικά όπλα εναντίον στόχων σε ρωσικό έδαφος, ουσιαστικά μόνον για αντεπιθέσεις για την υπεράσπιση του Χαρκόβου, μεταξύ άλλων, ανέφεραν την Πέμπτη το Politico και το CNN.

Ανάλογη είναι και η στάση του Εμανουέλ Μακρόν. Μετά την συνάντηση του Γερμανού καγκελάριου με τον Γάλλο πρόεδρο την Τετάρτη, διατυπώθηκαν εικασίες αναφορικά με το κατά πόσον θα άλλαζε στάση το Βερολίνο ως προς το εάν η Ουκρανία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και γερμανικά όπλα για επιθέσεις κατά στόχων σε ρωσικά εδάφη. Σε αντίθεση με την προηγούμενη στάση του ο Σολτς επεσήμανε ότι η Ουκρανία νομιμοποιείται βάσει του διεθνούς δικαίου να στοχοθετεί θέσεις στη Ρωσία, εάν δέχεται από εκεί επιθέσεις.



Στις 8 Ιουλίου η δίκη σε δεύτερο βαθμό για το Μάτι μετά την προκλητική απόφαση του πρωτόδικου


 

Δεν θα μείνουν τελικά προκλητικά ατιμώρητοι οι υπεύθυνοι της τραγωδίας με τους 104 νεκρούς στο Μάτι, δεν άντεξε την απόφαση ούτε η ίδια η δικαιοσύνη.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την έναρξη της δευτεροβάθμιας δίκης για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 104 άτομα.

Οι αρμόδιες δικαστικές αρχές προσδιόρισαν ήδη την έναρξη της δίκης σε δεύτερο βαθμό για τις 8 Ιουλίου 2024 καθώς ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων είναι ορατός. 

Να σημειωθεί ότι η προκλητική ετυμηγορία του πρωτόδικου δικαστηρίου για τους 21 κατηγορούμενους της υπόθεσης είχε ανακοινωθεί στα τέλη του περασμένου Απριλίου, προκαλώντας «θύελλα» αντιδράσεων, και καμία ντροπή για τους δικαστές που δίκασαν. Αυτό  το προκλητικό δικαστήριο είχε κηρύξει τότε αθώους 15 εκ των κατηγορουμένων και είχε καταδικάσει τους υπόλοιπους έξι επιβάλλοντας τους εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης από πέντε έως τρία έτη, κρίνοντας τους κατά περίπτωση ενόχους για ανθρωποκτονίες κατά συρροή από αμέλεια και σωματικές βλάβες κατά συρροή, κάτι που δεν άντεξε ούτε η ίδια η δικαιοσύνη.

Τώρα, όμως, όλοι οι αρχικώς εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, δηλαδή καταδικασθέντες και αθωωθέντες, θα καθίσουν στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, προκειμένου να δικαστούν ξανά από την αρχή για όλα τα αδικήματα. Μάλιστα, η καθαρογραφή της απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου έγινε σε χρόνο – ρεκόρ. Η απόφαση που εκδόθηκε αριθμεί 8.500 σελίδες (μαζί με τα πρακτικά της δίκης) και καθαρογράφηκε ακριβώς μέσα σε διάστημα ενός μήνα. Στην απόφαση οι προκλητικοί δικαστές που δίκασαν την υπόθεση σε πρώτο βαθμό παραθέτουν το σκεπτικό τους για την καταδίκη πέντε εκ των κατηγορουμένων και την αθώωση των υπολοίπων 16 εξ αυτών.





Υποστηρικτές του Τράμπ καλούν σε εξέγερση και δολοφονίες αντιπάλων


 

Υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξοργισμένοι από την καταδίκη του από σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη για το σύνολο των 34 κατηγοριών που τον βάρυναν, γέμισαν ιστότοπους που πρόσκεινται στον Ρεπουμπλικάνο με εκκλήσεις για ταραχές, εξέγερση, βίαια αντίποινα, ακόμα και δολοφονίες αντιπάλων.

Οι υποστηρικτές του Τράμπ απάντησαν με δεκάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο παρακολούθησε τα σχόλια σε τρεις ιστότοπους που πρόσκεινται στον πρώην πρόεδρο: το Truth Social, το Patriots.win και το Gateway Pundit. Κάποιοι ζήτησαν να γίνουν επιθέσεις εναντίον των ενόρκων, την εκτέλεση του δικαστή Χουάν Μέρτσαν ή κάλεσαν σε εμφύλιο πόλεμο και ένοπλη εξέγερση.

Οι υποστηρικτές του αντιδρούν με μια εκστρατεία απειλών και εκφοβισμών εις βάρος δικαστών και αξιωματούχων των δικαστηρίων.

«Ήταν ντροπή, ήταν μια στημένη δίκη από έναν μεροληπτικό δικαστή που είναι διεφθαρμένος», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας από τους ενόρκους.

Δωδεκαμελές σώμα ενόρκων έκρινε χθες, Τρίτη, τον Ρεπουμπλικάνο ένοχο για παραποίηση εγγράφων προκειμένου να καλύψει την καταβολή χρημάτων σε πορνοστάρ ώστε να εξαγοράσει τη σιωπή της, λίγες ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, και τώρα κινδυνεύουν απο τους υποστηρικτές του. 

Ο Τζέικομπ Γουέρ, ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου «God, Guns and Sedition: Far-Right Terrorism in America» (Θεός, όπλα και ανταρσία: ακροδεξιά τρομοκρατία στην Αμερική), δήλωσε ότι η βίαιη φρασεολογία που χρησιμοποιούν οι υποστηρικτές του Τραμπ καταδεικνύει «τη μοναδική ικανότητα (του πρώην προέδρου) να κινητοποιεί τους πιο ακραίους υποστηρικτές του να αναλάβουν δράση, τόσο στις κάλπες όσο και μέσω της βίας».

Μετά τη χθεσινή ετυμηγορία, πολλοί από τους υποστηρικτές του δισεκατομμυριούχου δήλωσαν ότι η καταδίκη του είναι απόδειξη ότι το πολιτικό σύστημα των ΗΠΑ είναι προβληματικό και ότι μόνο η βίαιη δράση μπορεί να σώσει τη χώρα.

«1.000.000 (ένοπλοι) άνδρες πρέπει να πάνε στην Ουάσινγκτον και να τους κρεμάσουν όλους. Αυτή είναι η μόνη λύση», σύμφωνα με ανάρτηση στο Patriots.win. Άλλος χρήστης έγραψε: «Ο Τραμπ θα πρέπει να γνωρίζει ότι διαθέτει έναν στρατό διατεθειμένο να πολεμήσει και να πεθάνει για εκείνον, αν το ζητήσει (…) Θα πάρω τα όπλα, αν το ζητήσει».

Σε άλλες αναρτήσεις χρήστες ζητούσαν να στοχοποιηθούν οι Δημοκρατικοί και σε κάποιες περιπτώσεις έφτασαν στο σημείο να ζητούν να τους σκοτώσουν. «Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥΣ. ΓΕΜΙΣΤΕ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΤΕ», έγραψε ένας χρήστης στο Gateway Pundit.

«Πιστεύω όντως ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους αναζητούσαν εδώ και καιρό μια αφορμή για να κινητοποιηθούν», σχολίασε η Έιμι Κούτερ του Middleburry Institute of International Studies’ Center on Terrorism, Extremism and Counterterrorism. «Ελπίζω να κάνω λάθος. Το λέω εδώ και καιρό όμως ότι δεν θα εκπλησσόμουν αν έβλεπα βία εξαιτίας μιας καταδικαστικής απόφασης, είτε εναντίον των ενόρκων» είτε εναντίον άλλων προσώπων που συνδέονται με τη δίκη.



Τι θα γίνει με το πόθεν έσχες Κασσελάκη; Έχεις κάτι να κρύψεις; 10 ημέρες έμειναν μέχρι τις εκλογές!


 

Γιατί ο ινφλουένσερ του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης ακόμα να καταθέσει πόθεν έσχες; Είμαστε 10 ημέρες πριν τις εκλογές και ούτε φωνή, ούτε ακρόαση «κάτι κρύβει»;;;

Το ηθικό θα ήταν από την πρώτη ημέρα τον Σεπτέμβριο που εκλέχθηκε αρχηγός του θιάσου ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να το έχει κάνει, αλλά φαίνεται δεν θέλει να εμφανίσει την "επιχειρηματική" του διαδρομή όπως ο ίδιος την διατυμπανίζει.

Τελικά έχει πολλά λεφτά; Έχει λιγότερα; Που τα βρήκε; Από που ήρθαν; Ένας που δεν φοβάται τις αποκαλύψεις τα παρουσιάζει αμέσως, και τον προειδοποιούμε ότι όσο και να τα μαγειρέψει θα ελεγχθεί και είναι κακούργημα το μαγείρεμα του πόθεν έσχες!!

Το πόθεν έσχες του ινφλουένσερ Στέφανου Κασσελάκη παραμένει μέχρι σήμερα ένα μεγάλο ερώτημα. Αναρωτιόμαστε ποιο θα είναι το περιεχόμενό του. Και σίγουρα από που ήρθαν τα λεφτά και εάν παίζει ρόλο η οικογένεια του π.χ. ο πατέρας του.

Ο Κασσελάκης πρέπει να δείξει πως πράγματι έχει μια επιχειρηματική σταδιοδρομία, αυτήν που διαρκώς επικαλείται, και πώς έβγαλε τα λεφτά του.

Τα σπίτια σε Νέα Υόρκη, Κολωνάκι και Σπέτσες δείχνουν ότι τα λεφτά είναι πολλά, και το θέμα είναι πώς βγήκαν, που βρέθηκαν; Από τις οφσόρ που επικαλείται ότι έχει;

Αυτό που λένε όσοι γνωρίζουν είναι ότι με το που θα καταθέσει τα παραστατικά, θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος, γιατί θα αποδειχθεί πόσο υψηλόβαθμο στέλεχος ήταν στις εταιρίες που λέει, και φυσικά εάν ο μισθός του και τα μερίσματα δικαιολογούν τον πλούτο του.

Και προσέξτε τα παραστατικά πρέπει να είναι κανονικά και όχι κατασκευασμένα γιατί εκεί θα έχει άλλα.

Είναι ώρα λοιπόν πριν την ημέρα των εκλογών να καταθέσει ο ινφλουένσερ τα σχετικά… παραστατικά για τα οικονομικά, εταιρικά και… περιουσιακά στοιχεία ώστε να δούμε πώς εμφανίζεται σχετικά «ευκατάστατος τα 2-3 τελευταία χρόνια» όπως τώρα δηλώνει.






Συνελήφθη 19χρονος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών πέριξ σχολείου στο Παλαιό Φάληρο

 



Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μεσημβρινές ώρες χθες (29-5-2024) στο Παλαιό Φάληρο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 19χρονος ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και βία κατά υπαλλήλων.

Έπειτα από διερεύνηση πληροφοριών της ανωτέρω υπηρεσίας, σχετικά με τη δράση του κατηγορούμενου στην διακίνηση ακατέργαστης κάνναβης στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και συγκεκριμένα έξωθεν σχολικού συγκροτήματος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Ειδικότερα ανωτέρω αστυνομικοί κάλεσαν σε έλεγχο τον 19χρονο, ο οποίος στην θέα τους επιχείρησε να διαφύγει και απώθησε τους αστυνομικούς, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους -268.9- γραμμ. διαμοιρασμένη σε -5- νάιλον συσκευασίες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Δημοσιοποίηση στοιχείων και φωτογραφιών 30χρονου ο οποίος συνελήφθη για ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ

 



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 30χρονου ημεδαπού ο οποίος συνελήφθη για ληστείες σε βάρος οδηγών ΤΑΞΙ, την 24-3-2024 από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.

Ειδικότερα :

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 24-3-2024 στην Αγία Βαρβάρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 30χρονος ημεδαπός, για ληστείες κατ’ εξακολούθηση σε βάρος οδηγών ταξί, βία κατά υπαλλήλων, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων. Αναζητείται συνεργός του.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εντόπισαν τον 30χρονο, ο οποίος αναζητούνταν στα πλαίσιά του αυτοφώρου για ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί, να κινείται πεζός στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία αστυνομικών επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας σε παρακείμενο δρόμο, απωθώντας και τραυματίζοντας έναν αστυνομικό.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης, ο 30χρονος ενεργώντας είτε από κοινού με έτερο συνεργό είτε κατά μόνας, επιβιβάζονταν κυρίως βραδινές ώρες σε ταξί, ως επιβάτης και κατά τη διάρκεια του δρομολογίου, με την απειλή μαχαιριού ή απειλής χρήσης σωματικής βίας, αφαιρούσε από τους οδηγούς, χρήματα και κινητά τηλέφωνα.

Από την διενεργηθείσα έρευνα, εξιχνιάσθηκαν -3- περιπτώσεις ληστειών οδηγών ταξί και κλοπή από περίπτερο από την περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.


Πρόκειται για τον συλληφθέντα:


ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ Σπυρίδωνα αγνώστου πατρός και της Ελένης, γεννηθέντα 17-4-1994 στον Πειραιά.




Επειδή η παραπάνω αξιόποινη πράξη προσβάλλει το έννομο αγαθό της δημόσιας τάξης, η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην διερεύνηση, ανίχνευση ή δίωξη όμοιας φύσης εγκλημάτων που έχουν τελεστεί από τον κατηγορούμενο σε βάρος και άλλων θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-5612818 του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 18:00’ ώρα της 22-11-2024, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.



Συνελήφθησαν 2 ανήλικοι για απόπειρα ληστείας στο Παλαιό Φάληρο

 



Συνελήφθησαν, στα πλαίσια του αυτοφώρου, απογευματινές ώρες της 28-5-2024 στο Παλαιό Φάληρο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο 17χρονοι ανήλικοι, κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας από κοινού.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι επιβαίνοντας σε όχημα προσέγγισαν γυναίκα και επιχείρησαν να της κλείσουν τον δρόμο και να την ακινητοποιήσουν με σκοπό τη ληστεία.

Η γυναίκα κατάφερε να διαφύγει και κάλεσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Κληθέντες αστυνομικοί μετέβησαν άμεσα στο σημείο και κατάφεραν να εντοπίσουν τους κατηγορουμένους, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης ενώ διαπιστώθηκε πως ο οδηγός του οχήματος δεν κατείχε άδεια ικανότητας οδήγησης.

Επιπρόσθετα, οι κατηγορούμενοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες -2- διαδοχικών ληστειών στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου την 24-5-2024 όπου με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από -2- γυναίκες χρυσές αλυσίδες λαιμού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Κύπρος: Τα οστά 15 Ελλαδιτών ηρώων παραδόθηκαν στους συγγενείς τους

 


Το θέμα των αγνοουμένων και των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή δεν μπορεί παρά να είναι ένα ανθρωπιστικό θέμα και ως τέτοιο το προσεγγίζουμε, το αντιμετωπίζουμε και το διαχειριζόμαστε, ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε ομιλία του κατά την τελετή επαναπατρισμού των οστών των Ελλήνων πεσόντων κατά την εισβολή του 1974 για ταφή στην Ελλάδα.

Από τους δεκαπέντε έως πρότινος αγνοούμενους πεσόντες, τα οστά των επτά ενταφιάσθηκαν σήμερα στον Τύμβο Μακεδονίτισσας, ενώ αύριο το πρωί, στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, παρουσία του υπουργού Αμυνας Νίκου Δένδια, θα παραληφθούν τα οστά των άλλων οκτώ, που θα ενταφιασθούν στην Ελλάδα. 

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκ μέρους του κυπριακού λαού αποτίνει σήμερα φόρο τιμής σε Έλληνες στρατιώτες, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής του 1974 και της τουρκανταρσίας του 1963-’64 «έφτασαν από την Ελλάδα για να ενισχύσουν την προάσπιση των εδαφών μας, για να διασφαλίσουν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της πατρίδας μας, για να αντικόψουν τις ορδές του Αττίλα, για να ενωθούν με τους αδελφούς τους στην Κύπρο, όπως σε κάθε άλλη κοινή εθνική επιταγή της ιστορίας».

«Είναι γεγονός πως κάθε φορά που τελούμε τις νεκρώσιμες ακολουθίες αδελφών μας Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών, που θεωρούνταν αγνοούμενοι και των οποίων τα λείψανα ταυτοποιήθηκαν ακόμα και μετά από 50-60 χρόνια, τα γεγονότα της βάρβαρης τουρκικής εισβολής εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του 1974, αναβιώνουν και ζωντανεύουν ακόμη περισσότερο. Σήμερα, εδώ στον ιερό τούτο χώρο, αποδίδοντας τις πρέπουσες τιμές στους ήρωες Ελλαδίτες αδελφούς μας, τιμώντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους για την προσφορά τους στην πατρίδα μας, για τη θυσία τους, για το αίμα που χάρισαν στην πατρώα μας γη, ζωντανεύουν και πάλι τα μέτωπα των μαχών και των συγκρούσεων, οι συνθήκες του πολέμου, οι λεηλασίες, οι βομβαρδισμοί, το παρελθόν γίνεται ξανά παρόν και γιγαντώνει τη μνήμη», σημείωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

Πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή, γιγαντώνει πολύ περισσότερο και τη θέληση για συνέχιση του αγώνα «μέχρι την ευλογημένη μέρα της απελευθέρωσης και της επανένωσης της πατρίδας μας».

Βρισκόμαστε σήμερα όλοι εδώ για να αναγνωρίσουμε και να δηλώσουμε τον σεβασμό μας σε αυτούς που θυσιάστηκαν για τούτο τον τόπο, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι ο επαναπατρισμός των λειψάνων στη γη που τους γέννησε αλλά και ο ενταφιασμός άλλων στη γη που δέχθηκε το σώμα και το αίμα τους, αποτελεί γεγονός εθνικής περηφάνιας για όλους τους Έλληνες, σημειώνοντας παράλληλα το πόσο επίκαιρη παραμένει η ρήση του Θουκυδίδη, «ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος», πόσω μάλλον «όταν η άλλη γη είναι η ατόφια Ελληνική γη της Κύπρου».

«Πυρήνας και άξονας της προσπάθειάς μας από την πρώτη μέρα που ο κυπριακός λαός μάς εμπιστεύτηκε το μέλλον της χώρας, είναι ο άνθρωπος. Και, ακριβώς, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, και το θέμα των αγνοουμένων και των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή δεν μπορεί παρά να είναι ένα ανθρωπιστικό θέμα, και ως τέτοιο το προσεγγίζουμε, το αντιμετωπίζουμε και το διαχειριζόμαστε», τόνισε.

Επεσήμανε ότι μέσα από αυτή τη συλλογιστική, η Κυβέρνηση θεώρησε καθήκον της η ενημέρωση συγγενών Ελλαδιτών στρατιωτών, των οποίων τα λείψανα ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα, να γίνει αυτοπροσώπως από την Επικεφαλής του Γραφείου Ανθρωπιστικών Θεμάτων Αγνοουμένων και Εγκλωβισμένων, σε συνεργασία πάντοτε και με το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Ελλάδος.

«Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε να πράξουμε προς όλους όσοι πολέμησαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία και προάσπιση της πατρίδας μας. Στους ήρωες, των οποίων τα λείψανα σήμερα επαναπατρίζονται, στους ήρωες που κηδεύουμε και ενταφιάζουμε στο ιστορικό αυτό μέρος, το μέρος, όπου η γη της Κύπρου δέχεται στα σπλάγχνα της Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριους μαχόμενους και πεσόντες στρατιώτες της ελευθερίας, στο μέρος όπου η Ελλάδα και η Κύπρος γίνονται ένα, ιστορικά και αιώνια», σημείωσε.

«Το χρωστάμε στον Κρατημένο Αναστάσιο, στον Αναλυτή Γεώργιο, στον Τσιτιρίδη Κωνσταντίνο, στον Ηλιόπουλο Παναγιώτη, στον Τούλη Ηλία, στον Μαρτζάκλη Γεώργιο, στον Τσαγκαλίδη Κωνσταντίνο, στον Ηλιόπουλο Ιωάννη, στον Χριστόπουλο Αλέξιο, στον Ξανθόπουλο Αθανάσιο, στον Κουκουλάρη Χρίστο, στον Μπινάκη Γεώργιο, στον Μπουρέκα Ασημάκη, στον Χίο Φράγκο, στον Σαρλιάν Χαράλαμπο. Αιώνια να είναι η μνήμη τους. Αθάνατο το όνομά τους στην ιστορία της πατρίδας μας, στην ιστορία του απανταχού Ελληνισμού», κατέληξε.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων εκ μέρους των συγγενών των πεσόντων, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου, του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Γιώργου Τσιτσικώστα και του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στρατηγού Δημήτριου Χούπη, του Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο Ιωάννη Παπαμελετίου, της Προέδρου της Πανελλήνιας Επιτροπής Αγνοουμένων Μαρίας Καλμπουρτζή και του Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων Νίκου Σεργίδη.

Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκαν οι ενταφιασμοί όσων πεσόντων οι συγγενείς επέλεξαν οι ταφές να πραγματοποιηθούν στην Κύπρο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία.



Ένοχος ο Τράμπ για 34 κατηγορίες στη δίκη της Στόρμι Ντάνιελς

 



«Ένοχος» για το σύνολο των 34 κατηγοριών που τον βάραιναν στην ποινική δίκη του στη Νέα Υόρκη σχετικά με την υπόθεση της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς κρίθηκε εχθές, Πέμπτη, ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, που διεξάγει εκστρατεία ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου ώστε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο, άκουσε την ετυμηγορία ψύχραιμος, με τους ώμους κυρτωμένους, στην αίθουσα όπου διεξήχθη η ακροαματική διαδικασία, και η καταδίκη του είναι μεγάλο θέμα για την υποψηφιότητα του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Τραμπ, Τοντ Μπλαντς, είπε χθες Πέμπτη πως σκοπεύει να ασκήσει έφεση στην καταδίκη του εντολέα του αμέσως μόλις έχει τέτοιο δικαίωμα, αφού προηγηθούν άλλα στάδια της διαδικασίας. «Θα ασκήσουμε έφεση το συντομότερο δυνατό», είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ο κ. Μπλαντς, ποινικολόγος ο οποίος τέθηκε επικεφαλής της υπεράσπισης σε αυτή τη δίκη. «Στη Νέα Υόρκη, η διαδικασία ορίζει ότι πρώτα απαγγέλλεται η ποινή και μετά ασκούμε έφεση».

Η ποινή θα απαγγελθεί την 11η Ιουλίου.

Αφού έγινε χθες Πέμπτη ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην αμερικανική ιστορία που καταδικάστηκε από ποινικό δικαστήριο, ο Τραμπ μπορεί μολαταύτα να συνεχίσει την προεκλογική εκστρατεία του με σκοπό να πάρει πίσω τον Λευκό Οίκο από τον Δημοκρατικό διάδοχό του Τζο Μπάιντεν. Παραδόξως, παρότι μαινόταν για το ότι η δίκη τού στερούσε τη δυνατότητα να κάνει προεκλογικές εμφανίσεις από τη 15η Απριλίου, όταν άρχισαν να διεξάγονται τέσσερις ακροαματικές διαδικασίες κάθε εβδομάδα, μετά την καταδίκη του ανακτά ελευθερία κινήσεων, τουλάχιστον ως την 11η Ιουλίου.

Καθώς ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν όρισε ότι η απαγγελία της ποινής του θα γίνει εκείνη την Πέμπτη, στις 10:00 (τοπική ώρα· 17:00 ώρα Ελλάδας), με άλλα λόγια τέσσερις ημέρες προτού το εθνικό συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων τον ενθρονίσει επίσημα υποψήφιο της παράταξης στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου. Ο δικαστής Μέρτσαν επέτρεψε ο καταδικασμένος πλέον μεγιστάνας να παραμείνει ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους. Έδωσε στην υπεράσπιση προθεσμία ως τη 13η Ιουνίου για να παρουσιάσει την επιχειρηματολογία της ενόψει της απαγγελίας της ποινής και ως την 27η Ιουνίου στην κατηγορούσα αρχή για να ανταπαντήσει.

Τουλάχιστον στη θεωρία, ο κ. Τραμπ διατρέχει κίνδυνο να τού επιβληθεί ποινή φυλάκισης: η πλαστογράφηση λογιστικών εγγράφων επισύρει ποινή ως και τεσσάρων ετών φυλάκισης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Πάντως με δεδομένο το ότι ο κ. Τραμπ, ο οποίος θα είναι 78 ετών όταν θα του απαγγελθεί η ποινή του, δεν έχει ποινικό μητρώο, ο δικαστής πιθανόν θα του απαγγείλει ποινή με αναστολή ή κοινωνική εργασία, σε αυτή την τελευταία περίπτωση πιθανόν και την καταβολή χρηματικού προστίμου.

Σε κάθε περίπτωση, ο μεγιστάνας έχει στη διάθεσή του έναν μήνα ώστε να ανακοινώσει την πρόθεσή του να ασκήσει έφεση στην καταδίκη του και κατόπιν αρκετούς μήνες ακόμη ώστε οι δικηγόροι του την ασκήσουν επίσημα. Η έφεση θα είναι πιθανότατα ανασταλτική σε ό,τι αφορά την έκτιση της ποινής του, ιδιαίτερα αν πρόκειται για ποινή φυλάκισης. Η καταδίκη του στην ποινική υπόθεση, ακόμη κι η ενδεχόμενη επιβολή ποινής φυλάκισης σε βάρος του, δεν ακυρώνει την υποψηφιότητά του.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος έκρινε χθες Πέμπτη, λίγη ώρα αφού κρίθηκε ένοχος για το σύνολο των κατηγοριών στην ποινική δίκη του, πως η «αληθινή ετυμηγορία» θα αναγνωστεί την 5η Νοεμβρίου — την ημέρα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, στις οποίες θα διεκδικήσει την επάνοδό του στον Λευκό Οίκο.

«Δεν κάναμε τίποτα λάθος. Είμαι ένας πολύ αθώος άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά μετά την αποχώρησή του από την αίθουσα του δικαστηρίου. «Όλοι ξέρουν τι συνέβη εδώ», συμπλήρωσε και κατηγόρησε για μία ακόμη φορά τον Μπάιντεν. «Αυτό έγινε από την κυβέρνηση Μπάιντεν για να πληγώσει έναν αντίπαλο, έναν πολιτικό αντίπαλο».

Μερικά λεπτά μετά την καταδίκη, ο ιστότοπος της εκστρατείας του Ρεπουμπλικάνου, άρχισε να ανακατευθύνει τους επισκέπτες σε ειδική σελίδα για τη συγκέντρωση κεφαλαίων, παρουσιάζοντάς τον σαν «πολιτικό κρατούμενο».

«Μόλις καταδικάστηκα σε στημένη πολιτική δίκη που αποτελεί κυνήγι μαγισσών: δεν έκανα τίποτα κακό», αναφέρει μήνυμα του πρώην προέδρου (2017-2021). «Έκαναν έφοδο στο σπίτι μου, με συνέλαβαν, με φωτογράφισαν, και τώρα μόλις με καταδίκασαν», συνεχίζει. Ο ιστότοπος για τη συγκέντρωση χρημάτων σταμάτησε πάντως να λειτουργεί μερικά λεπτά μετά, λόγω της μαζικής προσέλευσης οπαδών του στην πλατφόρμα δωρεών WinRed.

«Ο αμερικανικός λαός βλέπει καθαρά πίσω από τη δίκη-παρωδία του αγύρτη Τζο Μπάιντεν. Τόσο πολλοί Αμερικανοί αποφάσισαν να δωρίσουν στην εκστρατεία του προέδρου Τραμπ» που ο ειδικός ιστότοπος για αυτό αδυνατούσε να αντεπεξέλθει και «έπεσε», διαβεβαίωσε η ομάδα που διεξάγει την εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου μέσω X. Ο ιστότοπος παρέμεινε εκτός λειτουργίας για περίπου μια ώρα.



Μητσοτάκης: Κουράστηκα να μιλούν για αλαζονεία κάποιοι που δεν έχουν εκλεγεί ούτε διαχειριστές της πολυκατοικίας τους

 



Αγανακτισμένη επίθεση στον τυχοδιώκτη ινφλουένσερ Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε πολίτες  το απόγευμα της Πέμπτης στον Πύργο.

«Μόνο εμείς μιλάμε για την Ευρώπη και οι υπόλοιποι κατεβαίνουν με ατζέντα εθνικών εκλογών αλλά οι εθνικές εκλογές έγιναν» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος κυρίως στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Έχω κουραστεί να ακούω από κάποιους που δεν έχουν εκλεγεί ούτε διαχειριστές της πολυκατοικίας τους να μιλούν για αλαζονεία. Τους απαντώ εσείς μας δώσατε το 41%», είπε συνεχίζοντας.

«Είμαι αρκετά εύστοχος στις αθλητικές μου προβλέψεις. Την επόμενη Κυριακή η ΝΔ θα κερδίσει και θα ξεπεράσει το στόχο που έχουμε θέσει», είπε προβλέποντας τα ποσοστά του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπάτησε σε κεντρικά σημεία της Ηλειακής πρωτεύουσας όπου τον ακολουθούσε πολύς κόσμος Ηλείων πολιτών.




Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης: Υπογραφή 5 συμβάσεων ύψους 52 εκατ. ευρώ

 



Πέντε συμβάσεις, συνολικού ύψους 52,10 εκατ. ευρώ(συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), υπεγράφησαν, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης, παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Θόδωρου Σκυλακάκη και του Εντεταλμένου Συμβούλου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη. Οι συμβάσεις υπεγράφησαν από τον Γενικό Γραμματέα Δασών, κ. Ευστάθιο Σταθόπουλο και από τους αναδόχους των έργων και αφορούν στην αναδάσωση περιοχών, συνολικής έκτασης άνω των 58.000 στρεμμάτων.

  • Σημειώνεται πως το Εθνικό Σχέδιο Αναδάσωσης αφορά στην αποκατάσταση υποβαθμισμένων δασικών οικοσυστημάτων, με τη χρήση αυτόχθονων ειδών, σε περιοχές της Αττικής, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Βόρειας Εύβοιας, περιλαμβάνοντας εργασίες τεχνητής αναδάσωσης σε επιλεγμένες περιοχές, υπό την επίβλεψη των δασικών υπηρεσιών.
  • Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.
  • Αναλυτικά οι πέντε συμβάσεις:
    • Τμήμα 1: «Εκτάσεις προς αναδάσωση αρμοδιότητας των Δασαρχείων Αιγάλεω, Καπανδριτίου, Λαυρίου, Μεγάρων και Πειραιά», με ανάδοχο την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Τ & Τ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε. – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. (ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ)»
    • Τμήμα 2: «Έκταση προς αναδάσωση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πεντέλης», με ανάδοχο την «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ Τ & Τ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε. – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. (ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΙΣ)»
    • Τμήμα 3: «Έκταση προς αναδάσωση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Πάρνηθας», με ανάδοχο την «ΖΙΤΑΚΑΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
    • Τμήμα 4: «Έκταση προς αναδάσωση αρμοδιότητας του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης», με ανάδοχο την «ΟΡΚΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ»
    • Μαύρη Πεύκη: «Εργασίες αναδάσωσης με μαύρη πεύκη σε περιοχές αρμοδιότητας Δασαρχείου Λίμνης, στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Αναδάσωσης», με ανάδοχο τον «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ»


Και μέσω του gov.gr οι καταγγελίες στην ΕΕΤΤ για παραβιάσεις από πολύ μεγάλες πλατφόρμες της «Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες»

 




Τη δυνατότητα να υποβάλλουν καταγγελία μέσω του gov.gr στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ)  για παράβαση υποχρεώσεων, που έχουν οι ψηφιακές πλατφόρμες, διαθέτουν πλέον οι πολίτες. Πιο συγκεκριμένα, έχουν τη δυνατότητα να καταγγείλουν παραβιάσεις της «Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες», ενός συνόλου κανόνων που εφαρμόζονται σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

  • Με απλό και φιλικό τρόπο οι πολίτες, όταν διαπιστώσουν παραβίαση της «Πράξης για τις Ψηφιακής Υπηρεσίες», μπορούν είτε μέσω του gov.gr, είτε απευθείας στην ηλεκτρονική φόρμα υποβολής καταγγελίας της ΕΕΤΤ να καταγγείλουν τον πάροχο της ενδιάμεσης υπηρεσίας, αφού περιγράψουν τα απαραίτητα στοιχεία που τεκμηριώνουν την εικαζόμενη παράβαση. Ακολούθως, μετά την υποβολή του σχετικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ενημερώνονται για την παραλαβή της καταγγελίας. Η ΕΕΤΤ αξιολογεί την καταγγελία και εάν κριθεί ότι το θέμα αφορά σε παράβαση της «Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες», εξετάζει εάν πρέπει να διεκπεραιωθεί από την ίδια ή πρέπει να διαβιβαστεί σε άλλον φορέα. 
  • Η ΕΕΤΤ ως Συντονιστής Ψηφιακών Υπηρεσιών για την Ελλάδα αξιολογεί εάν οι πάροχοι τηρούν τις υποχρεώσεις που θέτει η «Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες» και διαχειρίζεται τις σχετικές καταγγελίες. 
  • Ενδεικτικά παραδείγματα: 
    • Μέσω ενός online marketplace, ο πολίτης βρίσκει ένα προϊόν που τον ενδιαφέρει. Επιθυμεί να διερευνήσει το σχετικό ηλεκτρονικό κατάστημα, όμως διαπιστώνει ότι στο συγκεκριμένο market place, μέσω του οποίου προβάλλεται το προϊόν, δεν υπάρχουν καθόλου οι απαιτούμενες χρήσιμες πληροφορίες. Κάθε online market place είναι υποχρεωμένο να έχει στοιχεία για όλους τους εμπόρους με τους οποίους συνεργάζεται. Η έλλειψη των στοιχείων αυτών συνιστά παράβαση της «Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες» και μπορεί να γίνει καταγγελία στην ΕΕΤΤ. 
    • Ένα discussion forum έχει δημοσιεύσει τους όρους και τις προϋποθέσεις χρήσης της υπηρεσίας και ο ενδιαφερόμενος θεωρεί  ότι κάποιοι όροι εισάγουν αυθαίρετες διακρίσεις, όπως απαγόρευση χρήσης από μετανάστες, ή παραβιάζουν την ελευθερία της έκφρασης. Η συγκεκριμένη περίπτωση θα συνιστούσε παράβαση της «Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες» και αποτελεί, επίσης, λόγο καταγγελίας στην ΕΕΤΤ. 
    • Μία πλατφόρμα, για παράδειγμα ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διέγραψε περιεχόμενο που κάποιος χρήστης έχει αναρτήσει, χωρίς να εξηγεί τους λόγους, δηλαδή ότι το έπραξε επειδή θεωρεί το προαναφερόμενο περιεχόμενό παράνομο ή αντίθετο προς τους όρους χρήσης της υπηρεσίας. Ο χρήστης μπορεί να υποβάλλει καταγγελία στην ΕΕΤΤ, λόγω της μη παροχής επαρκούς αιτιολόγησης για τον περιορισμό αυτό.  
  • Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Ελλάδα, τα μέτρα για την εφαρμογή της «Πράξης για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες» έχουν αποτυπωθεί στον ν. 5099/2024.  Η Πράξη στοχεύει πρωτίστως στις λεγόμενες «πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες», ενώ εισάγει κανόνες άμεσης εφαρμογής σε όλα τα κράτη μέλη σχετικά με τις λεγόμενες «ενδιάμεσες υπηρεσίες», όπως οι μηχανές αναζήτησης, οι πάροχοι φιλοξενίας, τα online marketplaces και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στόχος είναι η καταπολέμηση φαινομένων, όπως η διάδοση παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο και η παραπληροφόρηση, καθώς και η αποτελεσματική θωράκιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των πολιτών.
  • Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν οριστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 23 μεγάλες πλατφόρμες και μηχανές αναζήτησης και συγκεκριμένα οι εξής: Alibaba Ali Express, Amazon Store, Apple AppStore, Pornhub, Booking.com, Google Search, Google Play, Google Maps, Google Shopping, Youtube, Instagram, Facebook, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, Stripchat, TikTok, X (πρώην Twitter), XVideos, Wikipedia, Zalando, Bing, Shein.

 



Στη διάθεση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων τα 2,2 δισ. ευρώ του νέου Ταμείου Επιχειρηματικότητας

 


Την έναρξη λειτουργίας του νέου Ταμείου Επιχειρηματικότητας, ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης. 

  • Στο πλαίσιο του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, προϋπολογισμού 500 εκατ. ευρώ, αναμένεται ότι θα διατεθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις δάνεια ύψους 2,2, δισ. ευρώ- με τη μόχλευση μέσα από το τραπεζικό σύστημα- με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, διευρύνοντας τον κύκλο των χρηματοδοτούμενων ΜμΕ και την περίμετρο δανεισμού τους. Είναι η πρώτη φορά που παρέχεται ο συνδυασμός της εγγύησης του δανείου με την επιδότηση του επιτοκίου. Συγκεκριμένα:
    • Το Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2021-2027, αποτελείται από δύο επιμέρους Ταμεία: Το Ταμείο Εγγυοδοσίας και το Ταμείο Δανείων.
    • Το Ταμείο Εγγυοδοσίας, παρέχει προστασία πιστωτικού κινδύνου με τη μορφή εγγύησης για το σύνολο των επιλέξιμων επιχειρήσεων. Προσφέρει εγγύηση από 70% έως 80% σε επενδυτικά δάνεια (ύψους 10.000 ευρώ έως 10 εκατ. ευρώ), σε δάνεια κεφαλαίου κίνησης και δάνεια ανακυκλούμενης πίστωσης (από 10.000 ευρώ έως 500.000 ευρώ). Επίσης, προσφέρει επιδότηση επιτοκίου δύο ποσοστιαίων μονάδων για δυο έτη, σε επιχειρήσεις της Αττικής και του Νοτίου Αιγαίου, και τριών ποσοστιαίων μονάδων σε επιχειρήσεις των υπολοίπων Περιφερειών της χώρας. Για δάνεια έως 50.000 ευρώ δεν θα απαιτούνται εμπράγματες εξασφαλίσεις.
    • Το Ταμείο Δανείων, προσφέρει δάνεια, με το 40% του ποσού άτοκο, και επιδότηση επιτοκίου 3% στο υπόλοιπο μέρος (60%) για 2 έτη. Συνολικά, τα δάνεια που παρέχονται μέσω του Ταμείου Δανείων του ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, έχουν μειωμένο επιτόκιο έως και κατά 70% για τα 2 πρώτα χρόνια. H διάρκεια των δανείων για τα επενδυτικά είναι 2 έως 12 έτη, με περίοδο χάριτος έως 24 μήνες. Και για το κεφάλαιο κίνησης από 2 έως 5 έτη, με περίοδο χάριτος έως 12 μήνες, κατά την οποία η επιχείρηση δεν αποπληρώνει κεφάλαιο αλλά μόνο τόκους.
  • Οι Τράπεζες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι εξής: ALPHA BANK, EUROBANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ATTICA BANK, OPTIMA BANK, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ, AEGEAN BALTIC BANK (μόνο για το Ταμείο Δανείων).


Γκρίζες ζώνες για την Ελλάδα στο Αιγαίο δεν υπάρχουν

 



Από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 και στους δημοσιογράφους Γιώργο Κακούση και Άννα Λιβαθυνού:

  • Δεν υπάρχουν για την Ελλάδα γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Είναι πολύ σαφές αυτό. Είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν το συζητάμε. Με την Τουρκία τα ζητήματα της κυριαρχίας στο Αιγαίο, θα το ξαναπώ και το είπα και στον Πρόεδρο Erdoğan, είναι απολύτως καθορισμένα από τη Συνθήκη της Λωζάνης, από το 1923. Τα έχουμε λύσει αυτά τα θέματα εδώ και 101 χρόνια και δεν πρόκειται να επανέλθουμε σε αυτή τη συζήτηση.
  • Η σχέση με την Τουρκία ήταν, είναι και θα είναι μία σχέση δύσκολη και σύνθετη. Και προφανώς η Τουρκία δεν έχει αλλάξει τον πυρήνα των απόψεών της. Ο τουρκικός αναθεωρητισμός παραμένει στο τραπέζι και εκδηλώνεται, αλλά όχι με την ένταση που εκδηλωνόταν παλιά.
  • Πιστεύω ότι έχουμε βρει έναν κώδικα ειλικρινούς συνεννόησης. Με τις διαφωνίες μας καταγεγραμμένες, αλλά τουλάχιστον υπάρχει μία, θα έλεγα, μεγαλύτερη άνεση στην απευθείας επικοινωνία και ένας σαφέστερος προσδιορισμός -από πλευράς μου μπορώ να μιλήσω- των κόκκινων γραμμών της Ελληνικής Κυβέρνησης σε μία συζήτηση η οποία μπορεί να γίνει με ειλικρίνεια κατ΄ ιδίαν, όταν είμαστε μόνοι μας, αλλά και δημόσια.
  • Από εκεί και πέρα, όμως, να κρατήσουμε και τα θετικά: ότι δεν έχουμε παραβιάσεις και παραβάσεις εδώ και 15 μήνες, ότι συνεργαζόμαστε καλύτερα στο μεταναστευτικό και ότι το μεταναστευτικό-προσφυγικό δεν είναι θέμα συζήτησης στην Ελλάδα σήμερα. Συζητάμε πολύ για άλλα θέματα, αλλά για δείτε τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη… Και καταφέραμε με την Τουρκία, γι΄ αυτούς που μας ακούν στα νησιά μας, να κάνουμε μια σημαντική συμφωνία για χορήγηση visa express, που έχει στηρίξει πολύ τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες σε δέκα νησιά.


Ανατροπή Prorata: στο 33,3% η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 13%, τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%

 



Ανατροπή στην δεύτερη θέση με το ΠΑΣΟΚ να κερδίζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η εταιρία Prorata έδειξε στην δημοσκόπηση της το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής στην δεύτερη θέση ως προς την εκλογική του επιρροή, με 13%, έναντι 12% του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, με τη Νέα Δημοκρατία να κινείται με μεγάλη διαφορά πρώτη στο 33,3%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας



Νέα Δημοκρατία 33,3%, 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ 12%, 

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 13%, 

ΚΚΕ 11,2%, 

Ελληνική Λύση 8,5%, Νίκη και Νέα Αριστερά, αντίστοιχα, 4,5%, Πλεύσης Ελευθερίας 3,9%. Ακολουθούν ο Κόσμος του Πέτρου Κόκκαλη και η Φωνή Λογικής με 2,3%, ενώ το άθροισμα των υπολοίπων κομμάτων εκτιμάται στο 4.5%.

Δημοσκόπηση Prorata: 



Ως προς τα σχετικά εύρη της εκλογικής επιρροής εκτιμάται ότι:

η ΝΔ κινείται μεταξύ 30.4% και 36.2%

ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από 9.9% έως 14%

το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από 10.9% έως 15.1%

το ΚΚΕ μεταξύ από 9.2% έως 13.2%

η Ελληνική Λύση από 6.8 έως 10.2%

η Νίκη από 3.2% έως 5.8%

η Πλεύση Ελευθερίας από 2.6% έως 5.2%

η Νέα Αριστερά από 3.2% έως 5.8%

ο Κόσμος από 1.4% έως 3.2%

η Φωνή Λογικής από 1.4% έως 3.2%

το ΜεΡΑ25 από 0.9% έως 2.5%

Τα ευρήματα δείχνουν, την εξαιρετικά υψηλή αβεβαιότητα ως προς τη δεύτερη θέση, εφόσον τα εύρη της εκτίμησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, αλλά και της Ελληνικής Λύσης, επικαλύπτονται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό. 

Ως προς τις συσπειρώσεις των πολιτικών κομμάτων και τις βασικές μετακινήσεις ψηφοφόρων σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, η ΝΔ εκτιμάται ότι θα στηριχθεί εκ νέου από το 71% της εκλογικής της βάσης, σημειώνοντας ορισμένες απώλειες κυρίως προς την Ελληνική Λύση και τη Νίκη.

Η αντίστοιχη συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκτιμάται στο 42%, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες προηγούμενων εκλογέων του προς τη Νέα Αριστερά, το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση και τον Κόσμο. Τέλος, ως υψηλή καταγράφεται η συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (87%) και του ΚΚΕ (82%), σημειώνοντας οριακές μόνο απώλειες προς άλλα κόμματα.



Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός καταγράφεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το 33% να διατηρεί θετική γνώμη προς το πρόσωπο του, ενώ ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας (25%), η Ζωή Κωνσταντοπούλου (21%), ο Νίκος Ανδρουλάκης (18%), ο Κυριάκος Βελόπουλος (14%), ο Αλέξης Χαρίτσης (14%), ο Στέφανος Κασσελάκης μόλις με (10%) και τέλος ο Δημήτρης Νατσιός (8%).

Καλύτερος πρωθυπουργός, προηγείται με εξαιρετικά μεγάλη διαφορά έναντι των ανταγωνιστών του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό 34%, ενώ ακολουθούν με μόλις 5.5% ο Νίκος Ανδρουλάκης, με μόλις 5% ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, με 4% ο Κυριάκος Βελόπουλος, με 3% ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ τη σχετική λίστα συμπληρώνουν ο Δημήτρης Νατσιός (2.5%) και η Ζωή Κωνσταντοπούλου (2%). Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η μεγαλύτερη μερίδα της κοινής γνώμης (37%) δεν εμπιστεύεται κάποιο πρόσωπο για την πρωθυπουργία της χώρας.



Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, περίπου 7 στους 10 θα ψηφίσουν με γνώμονα τα θέματα που αφορούν το εσωτερικό της χώρας, ενώ μόλις 3 στους 10 τα ευρωπαϊκά ζητήματα. Παράλληλα, το 44% δηλώνει ότι στις επικείμενες ευρωεκλογές θα ψηφίσει για να δηλώσει την υποστήριξη του προς κάποιο συγκεκριμένο κόμμα, το 28% πως θα ψηφίσει το κόμμα που θεωρεί πως αποτελεί το «λιγότερο κακό», το 8% ότι θα ψηφίσει εκφράζοντας δυσαρέσκεια και παράπονα προς κάποιο συγκεκριμένο κόμμα, ενώ το 17% πως θα ψηφίσει, διαμαρτυρόμενο προς διάφορες κατευθύνσεις.

Η συμμετοχή στις εκλογές παίζεται αφού, μόλις το 66% δηλώνει ότι είναι πολύ πιθανό να ψηφίσει στις ευρωεκλογές, ενώ την ίδια στιγμή το 23.1% όσων θα προσέλθουν σε αυτές, είτε δηλώνει αναποφάσιστο (11.5%), είτε αβεβαιότητα για την δηλωθείσα πρόθεση ψήφου (11.6%).