Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για τους καθηγητές του ΑΠΘ που αρνούνται τις διαδικτυακές εξετάσεις


 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την κατάσταση στα πανεπιστήμια δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες ότι «όλοι θα τεθούν προ των ευθυνών τους».

Η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ξεκίνησε ήδη προκαταρκτική ποινική έρευνα για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων, οι οποίες απορρέουν από την άρνηση των ανεύθυνων και καθηγητών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στη διενέργεια εξετάσεων εξ αποστάσεως.

Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση, στάθηκε η απόφαση των Καθηγητών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, σύμφωνα με την οποία δεν διασφαλίζεται το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Στο ίδιο πνεύμα, κινείται και το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς χθες, 2/2, η Σύγκλητος μετά από έκτακτη συνεδρίαση, ανακοίνωσε πως την απόφαση για εξ αποστάσεως εξετάσεις θα τη λάβουν μόνο τα τμήματα, που επηρεάζονται από τις καταλήψεις και για συγκεκριμένες περιπτώσεις ενώ η γενική στάση είναι να μην πραγματοποιηθούν διαδικτυακές εξετάσεις.

Και στην Κρήτη υπάρχουν ανάλογες αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Συγκλήτου για διενέργεια εξ αποστάσεως εξετάσεων. Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ύστερα από την ανακοίνωση της απόφασης, υπέβαλαν χθες την παραίτηση από τα διοικητικά τους καθήκοντα δύο καθηγητές της Φιλοσοφικής Σχολής: ο πρόεδρος Ηλίας Κολοβός και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Μποσνάκης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Φορέα Διδασκόντων της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, να σχολιάζει πως η Σύγκλητος «επιβάλλει με τιμωρητικούς όρους στους ακαδημαϊκούς την ηλεκτρονική διεξαγωγή των εξετάσεών τους».

Εκτός της παρέμβασης στο ΑΠΘ, έχει ήδη παραγγελθεί εισαγγελική έρευνα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνιο Ελευθεριάνο, ώστε να εξεταστεί η πιθανότητα ποινικών ευθυνών των πανεπιστημιακών διοικητικών αρχών για τυχόν πράξεις ή παραλείψεις, σχετικά με την αποτροπή των καταλήψεων.

Στη Θεσσαλονίκη, ανάλογη εισαγγελική έρευνα έχει διαταχθεί για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για όσους συμμετέχουν σε καταλήψεις αλλά και για τη Διοίκηση του ΑΠΘ.




Μαθήματα παραβατικότητας έδωσε πατέρας που επιτέθηκε σε καθηγήτρια επειδή έβγαλε το παιδί του εκτός τάξης

 


Και μετά λέμε γιατί υπάρχει αυτή η παραβατικότητα στους ανήλικους!! Όλα από το σπίτι ξεκινάνε και από τους γονείς.

Ένα περιστατικό βίας κατά καθηγήτριας από γονέα τζάμπα μάγκα που θα κάνει τον γιό του σαν αυτόν, σημειώθηκε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου σε Γυμνάσιο των Καλυβίων και μάλιστα σε ώρα μαθήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notioanatolika.gr μία καθηγήτρια ζήτησε από μαθητή της Γ’ Γυμνασίου να βγει εκτός αίθουσας διότι συμπεριφερόταν στην ίδια με απρέπεια εξυβρίζοντας της. Το παιδί βγήκε, αλλά λίγη ώρα αργότερα εισέβαλε στο σχολείο μαινόμενος ο πατέρας του μαθητή και επιτέθηκε στην καθηγήτρια και μάλιστα μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά τα οποία παρακολουθούσαν έκπληκτα το σκηνικό.

«Έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο»

Το θέμα έλαβε διαστάσεις και με ανοικτή επιστολή που απέστειλαν προς γονείς και μαθητές οι καθηγητές του σχολείου, ανέφεραν τα εξής:

«Δυστυχώς τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου ήρθαμε αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο για τα χρονικά του σχολείου περιστατικό. Πατέρας μαθητή στον οποίο νωρίτερα είχαν επιβληθεί παιδαγωγικά μέτρα επειδή εξύβρισε καθηγήτρια του μπροστά στα έκπληκτα μάτια συμμαθητών του εισέβαλε στο χώρο σχολείου, όρμησε στη σχολική αίθουσα, απείλησε και εξύβρισε την καθηγήτρια, έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο.

Κατόπιν κατευθύνθηκε στο γραφείο της διεύθυνσης όπου και επιχείρησε να υποκαταστήσει τη διευθύντρια. Έδινε και αφαιρούσε το λόγο από μαθητές οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει, πρόσβαλε και εξύβρισε συναδέλφους που βρέθηκαν στο γραφείο. Όλα τα παραπάνω περιττό να πούμε ότι συνέβαιναν σε κατάσταση ανεξέλεγκτη η οποία έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών πρωτίστως αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού».

Στην ίδια επιστολή οι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν μεταξύ άλλων ότι «ο σύλλογος διδασκόντων είναι αποφασισμένος να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για να απαντήσει στο συγκεκριμένο περιστατικό και με αυτόν τον τρόπο να εμποδίσει ανάλογες συμπεριφορές. Την ίδια στιγμή προχωράμε σε τρίωρη στάση εργασίας δηλώνοντας και με αυτό τον τρόπο ότι δεν θα επιτρέψουμε να βρει η βία ζωτικό χώρο στο σχολείο. Το σχολείο δεν είναι αρένα! Είναι χώρος μόρφωσης και πολιτισμού και ως τέτοιος λειτουργεί από την ίδρυσή του έως σήμερα».

Δεν είναι η πρώτη φορά

Εξίσου ανησυχητική όμως είναι και η συνέχεια της επιστολής στην οποία επισημαίνονται και τα εξής: «Το επικίνδυνο γεγονός στο οποίο αναφερθήκαμε παραπάνω θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Διότι την τελευταία χρόνια παρατηρούνται παρεμβάσεις γονέων οι οποίοι εισέρχονται αναίτια και αιφνίδια στο χώρο του σχολείου, προσπαθούν να κατευθύνουν τις αποφάσεις του συλλόγου για θέματα που αφορούν στη σχολική κοινότητα, ενοχλούν και επιχειρούν να χειραγωγήσουν και να στοχοποιήσουν μαθητές και καθηγητές».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το θέμα είναι σε γνώση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας ανατολικής Αττικής και ήδη κινούνται όλες οι διαδικασίες και από πλευράς της.



Στον ανακριτή ο τράπερ Ricta για τον ξυλοδαρμό του 23χρονου

 


Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί, ο τράπερ Ricta που κατηγορείται για τον σοβαρό τραυματισμό του 23χρονου φοιτητή στη Θεσσαλονίκη.

Ο 25χρονος τραπερ συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης Τακτικού Ανακριτικού Γραφείου της Θεσσαλονίκης, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση.

Ο τραπερ πήρε προθεσμία και την Δευτέρα θα απολογηθεί στην ανακρίτρια και μέχρι τότε παραμένει υπό κράτηση.

Ο γνωστός τράπερ συνελήφθη τα ξημερώματα στην περιοχή των Λαδάδικων, στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας (από κοινού), η οποία διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την ταυτοποίηση του δεύτερου ατόμου βρίσκονται σε εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, το 23χρονο θύμα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. 

Δείτε βίντεο:






Εξοργίζουν τους αγρότες ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν τα μέτρα και λαϊκίζουν


 

Οι αγρότες καταρχάς έχουν χίλια δίκια, αλλά οι μικροπρεπείς, λαϊκιστές Ανδρουλάκης - Κασσελάκης είναι ακατάλληλοι για να τους δούν σοβαρά οι αγρότες με αποτέλεσμα να τους εξοργίζουν περισσότερο.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απορρίπτουν από κοινού τα μέτρα που εξήγγειλε στη Βουλή για τους αγρότες ο πρωθυπουργός και στηρίζουν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των αγροτών, με μοναδικό σκοπό μήπως κερδίσουν κάτι από τους αγρότες.

Με ανάρτησή του, ο τουρίστας και απαξιωμένος σε όλες τις δημοσκοπήσεις Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει και τα οκτώ μέτρα που πρότεινε, ενώ για την παράταση επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν την εξήγγειλε για πάντα, όπως πρότεινε ο ίδιος, αλλά για ένα χρόνο. Φυσικά και με τον Κασσελάκη γελάει ο κόσμος με ότι προτείνει γιατί απλά δεν ξέρει τι πρέπει να πει, λέει ότι θέλουν οι άλλοι να ακούσουν.

«Στην πραγματικότητα θέλει μόνο να αγοράσει λίγο χρόνο ησυχίας. Καλώ, λοιπόν, τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει ΚΑΙ τα οκτώ μέτρα που προτείναμε. Τον καλώ να επιστρέψει στους αγρότες αυτά που τους “κλέβει” η πολιτική της αισχροκέρδειας που υιοθετεί», κατέληξε στη δήλωσή του ο τουρίστας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πρόβλημα είναι ο εσωτερικός σχεδιασμός της ΚΑΠ. Διότι προσπαθούν, μέσα από τις εικόνες των Βρυξελλών, τις εικόνες της Γαλλίας, να κρύψουν τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης», είπε από την πλευρά του σε διαμαρτυρόμενους αγρότες της Ημαθίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, που ήταν και πρώην ευρωβουλευτής, και είπε να λαϊκίσει.

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει μια μεγάλη αύξηση στον τουρισμό και συγχρόνως δέκα δισεκατομμύρια (ευρώ) εισαγωγές τροφίμων. Δυστυχώς, η κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν έκανε τίποτε τα τελευταία πέντε χρόνια», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε: «Τα χρόνια των Μνημονίων υπήρχαν περικοπές, υπήρχαν δυσκολίες, ο λαός όμως περίμενε μέσα από μια νέα εποχή να υπάρχει και μια αξιοπρέπεια».



ΗΠΑ: Αντίποινα με βομβαρδισμούς στο Ιράκ και τη Συρία - Χτύπησαν 85 στόχους

 



Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε χθες πως διεξήγαγε κατ’ αυτή «επιτυχή» πλήγματα αντιποίνων εναντίον επίλεκτων των ιρανικών ένοπλων δυνάμεων και ένοπλων παρατάξεων προσκείμενων στο Ιράν σε τομείς του Ιράκ και της Συρίας, με τον αμερικανό πρόεδρο να προειδοποιεί πως «θα συνεχιστούν».

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος παραβρέθηκε νωρίτερα χθες, σε στρατιωτική βάση στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, στον επαναπατρισμό των πτωμάτων τριών μελών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που σκοτώθηκαν την Κυριακή στην Ιορδανία, σε επίθεση με drone που η Ουάσιγκτον απέδωσε σε μαχητές προσκείμενους στο Ιράν.

Δυο ώρες αφού έκλεισαν οι πόρτες της νεκροφόρας με τα φέρετρα, καλυμμένα με τη σημαία των ΗΠΑ, οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις περνούσαν στη δράση.

Η επιχείρηση, που διήρκεσε «περίπου τριάντα λεπτά», ήταν «επιτυχής», ανέφερε ο Λευκός Οίκος, διαβεβαιώνοντας εκ νέου πως δεν θέλει «πόλεμο» με το Ιράν.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν πολλά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων βομβαρδιστικών μακράς εμβέλειας B-1 Lancer, διευκρίνισε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Επλήγησαν συνολικά 85 στόχοι σε επτά διαφορετικές τοποθεσίες —τρεις στο Ιράκ και τέσσερις στη Συρία—, ανέφερε ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 18 μαχητές παρατάξεων προσκείμενων στο Ιράν σκοτώθηκαν στην ανατολική Συρία.

Πηγές του Γαλλικού Πρακτορείου στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας επιβεβαίωσαν ότι βομβαρδίστηκαν θέσεις φιλοϊρανικών ένοπλων παρατάξεων στο δυτικό Ιράκ, στα σύνορα με τη Συρία.

«Παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας»

Η προεδρία των ΗΠΑ διαβεβαίωσε πως η ιρακινή κυβέρνηση, η οποία καταδίκασε την «παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας της», είχε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων για τα πλήγματα.

Τα αμερικανικά πλήγματα εγείρουν τον κίνδυνο να υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του Ιράκ και της περιφέρειας», τόνισε στρατιωτικός εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μοχάμεντ Σία ας Σουντάνι.

Η αμερικανική επιχείρηση έβαλε στο στόχαστρο συμπεριλαμβανομένων κέντρα διοίκησης και συλλογής πληροφοριών, αποθήκες drones και πυραύλων που ανήκουν σε παραστρατιωτικούς και στις ιρανικές δυνάμεις και «διευκόλυναν τις επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ και του (διεθνούς αντιτζιχαντιστικού) συνασπισμού», κατά το Πεντάγωνο.

«Δεν θέλουμε να δούμε ούτε μια επίθεση ακόμη εναντίον (αμερικανικών) θέσεων ή αμερικανών στρατιωτικών στην περιοχή», τόνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέρμπι.

«Η ανταπόδοσή μας άρχισε σήμερα. Θα συνεχιστεί σε χρόνο και τοποθεσίες που θα επιλέξουμε», προειδοποίησε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Από τα μέσα Οκτωβρίου, έχουν γίνει πάνω από 165 επιθέσεις, με drones, ρουκέτες και βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς, εναντίον αμερικανών στρατιωτικών που είναι ανεπτυγμένοι στο πλαίσιο της αποστολής αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού στο Ιράκ και στη Συρία. Όμως κανένας στρατιωτικός των ΗΠΑ δεν είχε σκοτωθεί ώσπου έγινε την Κυριακή η επίθεση στην Ιορδανία.

Επαναπατρισμός

«Οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν σύρραξη στη Μέση Ανατολή ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Όμως όλοι αυτοί που επιδιώκουν να μας βλάψουν ας ξέρουν αυτό: αν κάνεις κακό σε Αμερικανό, θα ανταποδώσουμε», υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Η αμερικανική κυβέρνηση είχε ήδη διαμηνύσει πως τα αντίποινα θα είναι πολλαπλά και θα έχουν χρονική διάρκεια.

Ο Τζο Μπάιντεν, που διεξάγει εκστρατεία για την επανεκλογή του στην προεδρία, δεχόταν τεράστια πίεση να προχωρήσει σε ανταπόδοση μετά τον θάνατο των τριών στρατιωτικών στην Ιορδανία.

Τα πτώματα του Γουίλιαμ Τζερόμ Ρίβερς, του Κένεντι Λέιντον Σάντερς και της Μπριόνα Αλεξόντρια Μόφετ, από την αμερικανική πολιτεία Τζόρτζια, βρήκαν ένα-ένα χθες από επιβλητικό αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος στη βάση Ντόβερ (βορειοανατολικά).

Ο κ. Κέρμπι πάντως διαβεβαίωσε πως δεν υπήρχε σύνδεση ανάμεσα στη στιγμή που επελέγη για να εξαπολυθούν τα πλήγματα —έπαιξαν ρόλο, μεταξύ άλλων, οι μετεωρολογικές συνθήκες— και την τελετή επαναπατρισμού των πτωμάτων των τριών στρατιωτικών, στην οποία ήταν παρών ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος, 81 ετών, σε στάση προσοχής μέσα στο κρύο, το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα καρφωμένο μπροστά, πλαισιωνόταν από τη σύζυγό του Τζιλ Μπάιντεν, τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν, τον αρχηγό του γενικού επιτελείου Τσαρλς Μπράουν και άλλους.

Μέλη των οικογενειών των τριών στρατιωτικών, η πρόσβαση του Τύπου στα οποία είχε αποκλειστεί, ήταν επίσης παρόντα.

Η τελετή, χορογραφημένη ως το τελευταίο χιλιοστό, διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά. Την απόλυτη σιωπή έσπαγαν μόνο στρατιωτικά παραγγέλματα.

Ο Τζο και η Τζιλ Μπάιντεν είχαν εξάλλου παραστεί, στην ίδια στρατιωτική βάση, στον επαναπατρισμό των πτωμάτων των αμερικανών στρατιωτικών που είχαν χάσει τη ζωή τους σε επίθεση καμικάζι στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ την 26η Αυγούστου 2021, εν μέσω της χαοτικής αποχώρησης των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Ο Ρουβίκωνας θέλει γιάφκες τα πανεπιστήμια και επιτέθηκε στο σπίτι του πρύτανη του ΕΜΠ

 


Επίθεση έξω από το σπίτι του πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) Ιωάννη Χατζηγεωργίου πραγματοποίησαν χθες, το βράδυ της Πέμπτης, μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης Ρουβίκωνας. 

Πιο συγκεκριμένα, πέταξαν τρικάκια και ανήρτησαν πανό έξω, ενώ έγραψαν και συνθήματα σε τοίχους.

Σε κείμενο που ανήρτησαν αναφέρεται ότι η «παρέμβαση» που έκαναν, έγινε σε «αντίποινα» για την καταστολή καταλήψεων στα πανεπιστήμια αλλά και για την απόφαση για τη διαδικτυακή διεξαγωγή της εξεταστικής, ποινικοποιώντας έτσι έναν αγώνα που διεκδικεί τα αυτονόητα και οξύνοντας τον διχασμό μεταξύ τον φοιτητών.

Με λίγα λόγια η προκλητική ακροαριστερή οργάνωση, θέλει γιάφκες αντιεξουσιαστών τα πανεπιστήμια, όπως στην φιλοσοφική που λειτουργούσε και η δικιά τους γιάφκα, είναι υπέρ των παράνομων καταλήψεων και κατά της εξεταστικής των φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν.






Συνελήφθη ο τράπερ για τον άγριο ξυλοδαρμό 23χρονου φοιτητή

 


Συνελήφθη περίπου στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, ο γνωστός τράπερ, δυνάμει εντάλματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Πρόκειται για τον τράπερ που μαζί με ένα άλλο άτομο ξυλοκόπησε έναν 23χρονο φοιτητή, προκαλώντας του σοβαρό αιμάτωμα στο κεφάλι, τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής, στο κέντρο της πόλης.

Σύμφωνα με τη μήνυση, το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής κοντά στη διασταύρωση των οδών Συγγρού με Εγνατία. Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις που συγκέντρωσε η αστυνομία, ο 23χρονος που ήταν μαζί με άλλους δύο φοιτητές, βλέποντας τον τράπερ είπε στην παρέα του «αυτός είναι γνωστός» και τότε δέχτηκε την επίθεση. 

Όπως αναφέρει η καταγγελία, ο τράπερ έδωσε κεφαλιά στον νεαρό και αμέσως μετά ένα δεύτερο άτομο τον κλώτσησε στο σώμα, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος.

Ο 23χρονος επέστρεψε στο σπίτι του, ένιωσε όμως έντονη αδιαθεσία και γι’ αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Βρέθηκε ότι είχε αιμάτωμα στο κεφάλι και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση έξι ωρών, ενώ τώρα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Ο τράπερ φέρεται να υποστηρίζει πως δεν αντιλήφθηκε τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή, καθώς, μετά το συμβάν, όλοι αποχώρησαν από το σημείο.



Ακροδεξιοί εναντίον ακροαριστερών - Μπλοκάρει τα σχέδια τους η ΕΛ.ΑΣ.



Όταν θέλουν είναι μαζί λαμβάνοντας μέρος στις ίδιες εγκληματικές δραστηριότητες, όταν θέλουν να συγκρουστούν μεταξύ τους δεν υπολογίζουν τίποτα.

Στην απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας από το πρωί του Σαββάτου έως και την Κυριακή προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία εξαιτίας των συγκεντρώσεων που προγραμματίζουν ακροδεξιές οργανώσεις και οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου με αφορμή τη συμπλήρωση 28 ετών από τα γεγονότα των Ιμίων.

Όπως τονίζει η απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών απαγορεύεται κάθε υπαίθρια δημόσια συνάθροιση στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα από τις 06:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου ως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής 4/2.

Οι ακροδεξιοί είχαν προγραμματίσει τη διεξαγωγή συγκέντρωσης για την επέτειο των Ιμίων στις 19:00 του Σαββάτου, ενώ ως απάντηση, οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν προγραμματίσει αντίστοιχες διαδηλώσεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, απαγορεύεται η πραγματοποίηση κάθε υπαίθριας δημόσιας συνάθροισης, από ώρα 06:00’ της 3-2-2024 έως 06:00’ της 4-2-2024 στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς-λεωφόρους: Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου – Ριζάρη – Λεωφ. Βασ. Σοφίας – Βασιλέως Γεωργίου Α’ – Πλατεία Συντάγματος – Όθωνος – Λεωφ. Βασ. Αμαλίας – Λεωφ. Βασ. Όλγας.

Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών αδικημάτων και απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην εν λόγω περιοχή, ενόψει της πραγματοποίησης εξαγγελθεισών συναθροίσεων.



Άρθρο Μητσοτάκη στον Economist: Το να ακούς τους πολίτες είναι το πιο ισχυρό ανάχωμα κατά του λαϊκισμού

 


Άρθρο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιοδικό «Economist»

Η πολυτάραχη ιστορία της ελληνικής πολιτικής από το 1945 και μετά δείχνει ότι όπου υπάρχει ένα κενό συχνά υπάρχουν προβλήματα. Αυτό ουδέποτε ήταν εμφανέστερο από τη δεκαετία που ακολούθησε την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση που ξέσπασε το 2007, όταν η χώρα αργά αλλά αδυσώπητα βρέθηκε στη δίνη των κενών υποσχέσεων του λαϊκισμού.

Ο «εναγκαλισμός» της Ελλάδας με μια λαϊκιστική κυβέρνηση ήταν σχετικά σύντομος. Αλλά η ζημιά ήταν βαθιά. Η χώρα που κληρονόμησα όταν εξελέγην Πρωθυπουργός το 2019 θεωρούνταν ευρέως ως ο ασθενής της Ευρώπης.

Σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται σε μια διαφορετική θέση. Το 2023 ανακηρυχθήκαμε «χώρα της χρονιάς» από τον «Economist». Κατακτήσαμε, επίσης, την κορυφαία θέση στην κατάταξη οικονομιών που κάνει το περιοδικό για δύο διαδοχικά έτη. Στις εκλογές του περασμένου καλοκαιριού το μερίδιο των ψήφων των αριστερών λαϊκιστών κατέρρευσε και το κόμμα μου επανεξελέγη στη διακυβέρνηση για δεύτερη θητεία, με αυξημένο ποσοστό.

Ωστόσο, μετά την πανδημία, εν μέσω πολέμου, ενεργειακής κρίσης, μεταναστευτικών προκλήσεων και υψηλού πληθωρισμού, οι ίδιες λαϊκιστικές παρορμήσεις που καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε στην Ελλάδα ενισχύονται και πάλι σε μεγάλο μέρος της υπόλοιπης Ευρώπης.

Έτσι εγείρεται το ερώτημα: τι μπορούμε να αντλήσουμε από την εμπειρία της Ελλάδας από το 2019 κι έπειτα για τους λόγους που συμβαίνει αυτό και σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε;

Δεν υπάρχει μία, οριζόντια λύση για την αντιμετώπιση της ανόδου του λαϊκισμού. Υπάρχουν ωστόσο ζητήματα με βαθιές ρίζες.

Πάρτε για παράδειγμα τα παράπονα των πολιτών. Ακόμα και τώρα το ευρωπαϊκό φιλελεύθερο κατεστημένο, του οποίου αποτελώ μέρος, εξακολουθεί σε μεγάλο βαθμό να αδυνατεί ή να είναι απρόθυμο να αποδεχτεί ότι οι αιτιάσεις που τροφοδοτούν το ρεύμα του λαϊκισμού -από την παγκοσμιοποίηση μέχρι την αύξηση του κόστους ζωής- είναι πραγματικές και εκφράζονται με ειλικρίνεια.

Πρόκειται για μία προσέγγιση που εκδηλώνεται με τη μορφή του «εμείς και αυτοί» και λέει: «εμείς ξέρουμε καλύτερα». Μια τέτοια αλαζονική αυτοπεποίθηση είναι καταστροφική. Μας κάνει να μην βλέπουμε τις δυσκολίες των πολιτών, θολώνει την κρίση μας σχετικά με το ποια ζητήματα πρέπει να θέσουμε σε προτεραιότητα και, τελικά, αποξενώνει τους ψηφοφόρους.

Το 2015 η Ελλάδα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της ανόδου του λαϊκισμού. Η πρώτη λαϊκιστική κυβέρνηση της χώρας εξελέγη τον Ιανουάριο εκείνου του έτους και επανεξελέγη οκτώ μήνες αργότερα. Με τον τρόπο αυτό, η Ελλάδα βρέθηκε με το «πλήρες πακέτο» της λαϊκιστικής ιδεολογίας: έναν υβριδικό συνασπισμό των άκρων τόσο της σκληρής αριστεράς όσο και της σκληρής δεξιάς.

Τα τέσσερα χρόνια που ακολούθησαν με δίδαξαν ότι οι λαϊκιστές υπόσχονται τα πάντα, αλλά τελικά οι υποσχέσεις τους είναι μεγαλόστομες, απόλυτα κενές και εντελώς ανέφικτες.

Η απάντηση για την καταπολέμηση τέτοιου είδους άκρων έγκειται στην υλοποίηση αποτελεσματικών πολιτικών, έχοντας παράλληλα την ετοιμότητα να αμφισβητήσεις ή και να απορρίψεις τα πιστεύω και τις πρότερες αντιλήψεις σου, όταν αυτό είναι απαραίτητο. Αυτό σημαίνει να είσαι έτοιμος να προσαρμοστείς γρήγορα σε γεγονότα με παγκόσμιο αποτύπωμα και να υιοθετήσεις μια νέα τριγωνική λογική: υπέρ της ανάπτυξης αλλά δημοσιονομικά υπεύθυνη, ισχυρή στο μεταναστευτικό και διεκδικητική στην ασφάλεια, παράλληλα με μια ισχυρή εξωτερική πολιτική, και κοινωνικά φιλελεύθερη στο εσωτερικό.

Στην οικονομία, επικεντρωθήκαμε στην ανάπτυξη: μείωση των φόρων, στήριξη της επιχειρηματικότητας, τόνωση των επενδύσεων μέσω μεταρρυθμίσεων στην αγορά. Αλλά καταλάβαμε επίσης τη σημασία τού να παραμείνουμε δημοσιονομικά υπεύθυνοι. Το αποτέλεσμα ήταν ένας από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην ευρωζώνη και μια ταχεία μείωση του λόγου του χρέους προς το ΑΕΠ. Οι οίκοι πιστοληπτικής αξιολόγησης μας επιβράβευσαν, επαναφέροντας το αξιόχρεο της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα.

Όσον αφορά στη μετανάστευση, εφαρμόσαμε δίχως δισταγμό αυστηρότερους συνοριακούς ελέγχους. Ταυτόχρονα, όμως, μειώσαμε σημαντικά τον χρόνο εξέτασης των αιτήσεων χορήγησης ασύλου, βελτιώσαμε τις συνθήκες στα κέντρα υποδοχής και ανοίξαμε νόμιμες οδούς για την κινητικότητα εργαζόμενων. Στην εξωτερική πολιτική, δημιουργήσαμε νέες περιφερειακές εταιρικές σχέσεις γύρω από το εμπόριο, την ασφάλεια και την παροχή ενέργειας. Και στις σχέσεις μας με την Τουρκία, αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις κατά μέτωπο, κρατώντας παράλληλα ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου.

Αυτές οι μεταρρυθμίσεις μού επέτρεψαν να επικεντρωθώ σε μια πιο φιλελεύθερη κοινωνική πλατφόρμα στο εσωτερικό: αντιμετώπιση των ανισοτήτων, βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών μέσω της ψηφιοποίησης, έως και αντιμετώπιση προοδευτικών θεμάτων όπως η ισότητα στον γάμο. Ήμουν σαφής ότι, όσο η οικονομία είναι ισχυρή, το δημοσιονομικό πλεόνασμα που δημιουργούμε άνω των στόχων μας θα χρησιμοποιείται για τη στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών.

Μεταξύ των εκλογών του 2019 και του 2023 οι πολίτες είδαν ραγδαίες αλλαγές. Η ανεργία μειώθηκε, η ανάπτυξη αυξήθηκε κατακόρυφα μετά την πανδημία και ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη των αγορών και των ξένων επενδυτών. Ταυτόχρονα, η χώρα στράφηκε προς την πράσινη και ψηφιακή οικονομία του μέλλοντος. Η Ελλάδα βρήκε μια νέα φωνή πιο κοντά στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι σχέσεις με την Τουρκία άρχισαν να βελτιώνονται.

Η αίτηση της Ελλάδας για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το κύριο εργαλείο του σχεδίου ανάκαμψης της ΕΕ από την πανδημία Covid-19, ήταν μία από τις μεγαλύτερες μεταξύ των κρατών-μελών και εγκρίθηκε πριν από κάθε άλλη χώρα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε τον τρόπο με τον οποίο η στρατηγική χρήση των κονδυλίων από εμάς ήταν συνυφασμένη με την αναπτυξιακή μας στρατηγική: προώθηση μιας ισχυρής ανάκαμψης και μιας πιο ανθεκτικής οικονομίας και κοινωνίας.

Η ηχηρή εκλογική νίκη τον περασμένο Ιούνιο απέδειξε ότι αυτή η προσέγγιση λειτουργεί. Ήταν όντως δυνατό να δημιουργήσουμε ένα νέο συνασπισμό ψηφοφόρων της αριστεράς και της δεξιάς ενάντια στο λαϊκισμό.

Η νίκη μας έδειξε ότι ήταν δυνατό να περιορίσουμε τα περιθώρια των λαϊκιστών, διατηρώντας ευχαριστημένους τους παραδοσιακούς δεξιούς και κεντροδεξιούς ψηφοφόρους μας και επιπλέον διευρύνοντας την απήχηση του κόμματός μας στους Έλληνες που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντρώοι ή ακόμη και κεντροαριστεροί. Τα ακροδεξιά κόμματα πήραν ποσοστό 12%, αλλά αυτή η επίδοση ήταν παρασάγγας ασθενέστερη από ό,τι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Σε μια εποχή ευρέως διαδεδομένου κυνισμού, η Ελλάδα έδειξε ότι η πολιτική μπορεί να ασκηθεί με διαφορετικό τρόπο.

Στο τέλος, βέβαια, το πιο ισχυρό ανάχωμα κατά του λαϊκισμού είναι να ακούς τους πολίτες και να είσαι αποτελεσματικός. Οι έπαινοι που έχει απονείμει στην Ελλάδα αυτό το έντυπο δεν θα σημαίνουν πολλά εάν η οικονομία της δεν αναπτύσσεται και αν δεν μπορεί να παράγει τα πρόσθετα έσοδα που απαιτούνται για τη στήριξη των μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας και τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Για την Ελλάδα, η καταπολέμηση του λαϊκισμού θα συνεχίσει να αφορά τη δημιουργία δίκαιης οικονομικής ανάπτυξης, και παράλληλα τη σύγκλιση με μια προοδευτική, κεντρώα Ευρώπη.

Για να γίνει αυτό απαιτείται ειλικρίνεια. Όταν γίνονται λάθη, πρέπει να αναγνωρίζονται. Και απαιτείται η ικανότητα να δείχνεις ότι κάνεις τη διαφορά, όχι απλώς να δίνεις υπερβολικές υποσχέσεις. Αλλά πάνω απ’ όλα απαιτεί σαφήνεια. Πρέπει να εξηγήσεις γιατί, παραδείγματος χάρη, η επενδυτική βαθμίδα δεν συνδέεται μόνο με την ικανοποίηση των απαιτήσεων των αγορών, σημαίνει χαμηλότερο κόστος δανεισμού για τα στεγαστικά δάνεια των πολιτών. Ή γιατί είναι σημαντικό να προσελκύσεις ξένες επενδύσεις, ώστε να δημιουργήσεις περισσότερες καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Αυτό έχει σημασία γιατί στον πυρήνα της κάθε πτυχή της πολιτικής -δίχως να είναι απαραίτητα πάντα τοπική- σχετίζεται πάντα με το άτομο, την οικογένεια και την ευημερία του νοικοκυριού. Μόνο αν το πετύχουμε αυτό μπορούμε να αρχίσουμε να αποκαθιστούμε την εμπιστοσύνη και να νικήσουμε τον λαϊκισμό.



Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του παιδόφιλου που ήρθε από την Πάτρα για να συνευρεθεί με 13χρονη

 


Φωτογραφίες του 43χρονου παιδόφιλου από την Πάτρα που μετέβη στον Πειραιά για να συνευρεθεί με 13χρονη δίνει στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ. λίγα 24ωρα αφότου διατάχθηκε Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό της βιντεοσκόπησης, από τον γνωστό YouTuber Αλέξανδρο Κοψιάλη, όπου αποτυπώνεται η αστυνομική επιχείρηση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες 43χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους. (Σχετικό το από 26-01-2024 Δελτίο Τύπου).

Πρόκειται για τον:

ΠΑΠΑΛΕΞΑΤΟ Αριστείδη του Κωνσταντίνου και της Μαρίας, γεννηθέντα την 17-08-1981 στην Πάτρα.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην άμεση ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, στην πληρέστερη διερεύνηση τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε, προκειμένου να αποτραπεί η διάπραξη άλλων εγκληματικών ενεργειών καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.



Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-4178715 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση είναι χρονικής διάρκειας μέχρι την 01-08-2024 και ώρα 15:00’, σύμφωνα με την Εισαγγελική Διάταξη. Πέραν του χρονικού αυτού ορίου δεν επιτρέπεται και αντίκειται στο νόμο, η διατήρηση ή/και αναπαραγωγή της δημοσιοποίησης των παραπάνω στοιχείων.

Ο YouTuber Αλέξανδρος Κοψιάλης ανήρτησε το βίντεο στο οποίο φαίνεται πώς στήθηκε η παγίδα προκειμένου να συλληφθεί ο 43χρονος. 

Πώς παγίδευσαν τον 43χρονο που ήρθε από την Πάτρα για να βρεθεί με ανήλικη

Την επιχείρηση στην οποία συνελήφθη ο 43χρονος άνδρας ο οποίος παγιδεύτηκε από πατέρα ανήλικης ενώ επιχειρούσε να συναντηθεί μαζί της αποκάλυψε ο youtuber, Αλέξανδρος Κοψιάλης.

Ο YouTuber Αλέξανδρος Κοψιάλης είχε ρόλο στην επιχείρηση, καθώς ήλθε σε επαφή με την αστυνομία για τον χειρισμό της περίπτωσης αφότου είχε πρώτα επικοινωνήσει με τον πατέρα της ανήλικης προκειμένου να στήσουν την παγίδα στον 43χρονο από την Πάτρα.

Στο βίντεο ο Κοψιάλης περιγράφει πώς με τη βοήθεια του πατέρα της μικρής και της αστυνομίας παγιδεύτηκε ο 43χρονος. Όπως αναφέρει ότι ενημερώθηκε από τον πατέρα της μικρής ότι ένα γυναικείο προφίλ επέμενε να στέλνει μηνύματα άσεμνου περιεχομένου στη μικρή μέσω του Instagram. Σε ένα από τα άσεμνα βίντεο φαινόταν καθαρά το πρόσωπό του.


«Ξαφνιάστηκα και θορυβήθηκα», λέει και η πρώτη σκέψη ήταν να αντιδράσει βίαια. «Μετά συγκροτήθηκα, να δούμε πώς θα τον πιάσουμε», επισημαίνει. Δεν πιστεύαμε ότι θα ξεκινούσε από την επαρχία με ΚΤΕΛ τα ξημερώματα, λέει ακόμη, ενώ προσθέτει ότι ο 43χρονος ήθελε να διασφαλίσει ότι η συνάντηση με την κοπέλα θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε δεν θα τους δει κανένας.

Στη συνέχεια ο Κοψιάλης και ο πατέρας συνεννοήθηκαν με την αστυνομία για την παγίδευση. Το ραντεβού είχε κλειστεί σε συγκεκριμένη ώρα και σε διαμέρισμα στον οποίο περίμεναν αστυνομικοί, αλλά και ο Κοψιάλης με κάμερα. Ο άνδρας πράγματι έφτασε από την Πάτρα, όπως ανέφερε η αστυνομία, στον Πειραιά για να συναντήσει την 13χρονη. Η επιχείρηση είχε οργανωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε από τη στιγμή που μπήκε στο διαμέρισμα δεν ήταν δυνατό να βγει ή να διαφύγει. Όλοι όμως αγωνιούσαν για το πώς θα αντιδράσει ο άντρας, που θα μπορούσε να είναι ακόμη και οπλισμένος.

Έφτασε στο σπίτι και εκεί τον συνέλαβαν, αν και προσπάθησε να φύγει. Οι αστυνομικοί του εξήγησαν ότι είχε γίνει μήνυση από τον πατέρα του κοριτσιού άρα πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία.

Στο σακίδιο που είχε μαζί του βρέθηκαν ερωτικά βοηθήματα και γυναικεία εσώρουχα, υλικό με τις συνομιλίες του με την κοπέλα, όπως και άσεμνα βίντεο και φωτογραφίες. Γιατί προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, εξηγεί στο τέλος του βίντεο ο Κοψιάλης: Να αποτρέπουμε ανώμαλους από το να συνευρίσκονται με ανήλικες και ενθαρρύνουμε παιδιά σε παρόμοιες περιπτώσεις «να μιλήσουν σε κάποιον μεγαλύτερο για το πώς θα χειριστούν την υπόθεση».

«Η ανάρτηση του συγκεκριμένου βίντεο στοχεύει στην ενημέρωση του κοινού σχετικά με τους υφιστάμενους κινδύνους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, που δημιουργεί η αμεσότητα των μηνυμάτων. » Σκοπός είναι η αποτροπή παρόμοιων αισχρών περιστατικών στο μέλλον και η διευκόλυνση της γνωστοποίησης τέτοιων περιστατικών από ανήλικα θύματα».



Αυτοτρολάρεται o Κυριάκος Μητσοτάκης με βίντεο στο TikTok

 


Ένα βίντεο, που όπως λέει είναι στην κατηγορία «Wait for it» («Περιμένετε ως το τέλος»), ανέβασε στο TikTok ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφέρεται στη βράβευση της παρουσίας του στην πλατφόρμα με Ermis και δίνει στη δημοσιότητα ένα βίντεο που είχε ετοιμάσει το επιτελείο του για τις εκλογές το περασμένο καλοκαίρι.

Στο βίντεο ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι «μας απένειμαν το βραβείο Ermis, ήταν το τελευταίο πράγμα που περιμέναμε».

«Με αφορμή αυτό θυμήθηκα ένα βίντεο το οποίο είχαμε ετοιμάσει προεκλογικά και δεν το ανεβάσαμε», λέει.

Στο βίντεο από το περασμένο καλοκαίρι λέει ότι «μου λένε ότι γουρλώνω τα μάτια μου, εγώ δεν το καταλάβαινα πολύ. Η ομάδα μου ήταν απελπισμένη μαζί μου».

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο με τα μαλλιά του. «Είναι ελαφρώς αχτένιστα ειδικά όταν μιλάω έξω και φυσάει», εξηγεί.

Το νόημα, όπως τονίζει και ο ίδιος, είναι ότι «ένα από τα μυστικά της δουλειάς είναι να μην παίρνει κανένας τον εαυτό του σοβαρά και να αυτοσαρκάζεσαι και λίγο».




Η ακροαριστερή τρομοκρατία ξαναχτύπησε με μεγάλη έκρηξη στην Σταδίου

 


Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τη 01:30  κοντά στο υπουργείο Εργασίας. Από την έκρηξη έχουν προκληθεί υλικές ζημιές σε μεγάλη έκταση.

Νωρίτερα, περίπου στις 12:40, ο τρομοκράτης είχε τηλεφωνήσει στην Εφημερίδα των Συντακτών και είχε αναφέρει πως έχει κρεμάσει μια τσάντα εξω απο υπουργείο Εργασίας, προειδοποιώντας  πως θα σκάσει σε 40 λεπτά. 

Στη συνέχεια κάλεσε εκ νέου και ανέφερε ότι ο μηχανισμός έχει τοποθετηθεί έξω από τράπεζα (Alpha Bank) που βρίσκεται κοντά στο υπουργείο επί της Κοραή. Σύμφωνα με την αστυνομία ο μηχανισμός εξερράγη στη 01:29 σε αυτό το σημείο.

Στο τηλεφώνημα ανέφεραν ότι την ευθύνη για την έκρηξη αναλαμβάνει η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα, ακροαριστερή οργάνωση.




Οι πυροτεχνουργοί μετά την έκρηξή προσέγγισαν το σημείο με πολύ προσοχή υπό τον φόβο να υπάρχει και δεύτερη βόμβα, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάτι.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε πως λόγω ύποπτου αντικειμένου διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου στο ύψος της συμβολής της με την οδό Πεσμαζόγλου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».