Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Τα μαζεύουν και φεύγουν οι ΜΚΟ κλείνει το μαγαζάκι. Κλάμα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους συντρόφους



Όπως διαβάζουμε στο otavoice.gr, τα μαζεύουν και φεύγουν οι ΜΚΟ γιατί αρχίζουν να γίνονται σοβαρά τα πράγματα, και θα σταματήσει να γεμίζει η τσέπη. Σίγουρα το νέο αυτό έχει πέσει σαν κεραυνός στον ΣΥΡΙΖΑ και τους συντρόφους που είχαν στήσει μαγαζάκι εκμεταλλευόμενοι μετανάστες από το 2015.

Tο ρεπορτάζ έχει ως εξής : 

Μετά και τις χθεσινές επιθέσεις σε βάρος τους πολλοί εργαζόμενοι σε Εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ κυρίως ξένοι υπήκοοι αποχωρούν από την Λέσβο. Το κλίμα είναι πλέον βαρύ για όλους αυτούς τους δήθεν εθελοντές – ανθρωπιστές που θεωρούνται συνυπεύθυνοι  για την δημιουργία μιας εφιαλτικής κατάστασης στα νησιά.

Μάλιστα οι τοπικοί φορείς των νησιών έχουν αναφέρει ότι πίσω από τις εξεγέρσεις στα κέντρα υποδοχής , βρίσκονται μέλη των ΜΚΟ. Νωρίς το μεσημέρι εργαζόμενοι σε Εθελοντικές οργανώσεις και ΜΚΟ πραγματοποίησαν σύσκεψη και πορεία στο κέντρο της Μυτιλήνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες όπως αναφέρει το lesvospost.com πολλοί εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το νησί μας καθώς έχουν γίνει στόχος επιθέσεων από αγανακτισμένους κατοίκους σε διάφορα σημεία της Λέσβου. Αστυνομικές δυνάμεις  προσπαθούν να αποτρέψουν επεισόδια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα σε πολλά περιστατικά αφίξεων μεταναστών οι εθελοντές και εργαζόμενοι σε ΜΚΟ ήταν άφαντοι μιας και είναι διάχυτη η απαίτηση των Λέσβιων να φύγουν από το νησί τους.

Να θυμήσουμε ότι ΜΚΟ έχουν κατηγορηθεί για παράνομη διακίνηση μεταναστών και κάποια στελέχη έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της  σύλληψης στη Λέσβο, 30 ατόμων με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης προσφύγων, μελών της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ERCI το 2018.

Πρόσφατα ανώτατος στρατιωτικός  που είχε διαχειριστεί την μεταναστευτική κρίση και είχε παραιτηθεί δημοσίως , τους είχε σκιαγραφήσει ως ένα ανεξέλγκτο και αδιαφανή μηχανισμό , που λειτουργούσε πέρα από νόμους και δεν έδινε αναφορά σε κανένα.

Αποχωρεί από τη Λέσβο και η ΜΚΟ «REFUGEE 4 REFUGEES» η οποία είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα το προηγούμενο διάστημα στη Λέσβο, όπως αναφέρουν οι κάτοικοι.




Καραγκιοζιλίκι Τσαβούσογλου έστησε «καυγά» με τον Γερμανό ΥΠΕΞ στο Twitter στηριζόμενος σε ψέματα



Δεν έχει τέλος το καραγκιοζιλίκι των Τούρκων, που αδίστακτοι κάνουν τα πάντα για να πετύχουν τους παράνομους στόχους τους και λένε ασύστολα ψέματα.

Την αντίδραση του Τσαβούσογλου προκάλεσε ένα σχόλιο που δημοσίευσε στο Twitter ο Γερμανός ομόλογός του σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στη μεταναστευτική κρίση και την τεταμένη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα : «Αναγνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η Τουρκία. Ωστόσο, η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την ΕΕ. Η ΕΕ συμβάλλει στην αξιοπρεπή φροντίδα των προσφύγων» έγραψε στην ανάρτησή του ο Χάικο Μάας, υπογραμμίζοντας ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πιόνια γεωπολιτικών παιχνιδιών.


Wir sehen die Last, die die Türkei stemmt, aber sie muss ihren Verpflichtungen aus dem EU-Abkommen weiter nachkommen. Die EU leistet ihren Beitrag für eine würdige Versorgung von Geflüchteten. Wir können nicht zulassen, dass sie zum geopolitischen Spielball werden.


Αυτό το tweet του Γερμανού ΥΠΕΞ δεν άρεσε καθόλου στον Τούρκο γιατί του χαλάει τα σχέδια και έσπευσε να απαντήσει, ρωτώντας τον ομόλογό του ποιες από τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει η ΕΕ έχουν εκπληρωθεί ομολογώντας ότι όλα γίνονται για τα λεφτά. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πληρώσει ούτε τα μισά από τα 6 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε στην Άγκυρα για τους Σύρους» αναφέρει ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει εκπληρωθεί ούτε η υπόσχεση της οικειοθελούς ανθρωπιστικής υποδοχής προσφύγων. Επίσης, όπως προσθέτει, η ΕΕ αρνείται να υποστηρίξει το σχέδιο ασφαλούς ζώνης της Τουρκίας στη Συρία ομολογώντας επίσης ότι εκβιάζει για να δολοφονεί χωρίς κριτική στην Συρία όποιους θέλει.

AB Türkiye’ye karşı hangi sözünü tuttu @HeikoMaas? Söylenen 6 milyarın yarısı bile Suriyelilere ulaşmadı, gönüllü kabul başlamadı, güvenli bölgeye katkı sağlanmadı.
Ayrılmak isteyenleri zorla tutamayız. Yıllardır gözlerinizi kapattınız.
Artık sorumluluk alma zamanı gelmedi mi?

Η αθλιότητα του Τούρκου ΥΠΕΞ δεν σταματά εκεί αφού στρέφεται προκλητικά και εναντίον της χώρας μας, επαναλαμβάνοντας τα fake news που διακινεί τις τελευταίες ώρες η Άγκυρα και έχουν αναδειχθεί δείχνοντας το πόσο ψεύτες και επικίνδυνοι είναι οι Τούρκοι. Ειδικότερα, ο Τσαβούσογλου προτρέπει τον Μάας να απευθύνει τις συστάσεις του στους φίλους του τους Έλληνες, που «σκοτώνουν χωρίς δισταγμό πρόσφυγες στα σύνορά».



Έρχονται οι «δαγκάνες» για όσους παρκάρουν σε ράμπες ΑμεΑ και πεζόδρομους



Με νέου τύπου τροχοσφιχτήρες, τις γνωστές «δαγκάνες», θα ακινητοποιούνται πλέον από τη δημοτική αστυνομία τα οχήματα που είναι παρκαρισμένα είτε σε ράμπες ΑμεΑ, είτε σε πεζόδρομους, πλατείες καθώς και στο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης «Thesis», στη Θεσσαλονίκη.

Η δημοτική αστυνομία του κεντρικού δήμου παρέλαβε, σήμερα, καινούργιου τύπου τροχοσφιχτήρες, που θα τοποθετούνται από την επόμενη εβδομάδα στις ρόδες των Ι.Χ. αυτοκινήτων, που είναι παράνομα σταθμευμένα. Οι οδηγοί θα πρέπει να επικοινωνούν με τη δημοτική αστυνομία ώστε να απαλλάσσονται από τη «δαγκάνα».

Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, αρμόδιο για τη δημοτική αστυνομία, Δημήτρη Δαγκλή, υπάρχουν οδηγοί που σκοπίμως αφαιρούν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους προκειμένου να παρκάρουν όπου επιθυμούν και να μην τους βεβαιώνεται παράβαση.

Το συγκεκριμένο μέτρο μπαίνει σε εφαρμογή σε λίγες ημέρες, ενώ στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου μαζί με την κλήση θα υπάρχει και ενημερωτικό φυλλάδιο ώστε οι οδηγοί να γνωρίζουν πως έχει τοποθετηθεί «δαγκάνα».


Πηγή : newsit.gr


Μπορίσοφ: αποκαλύψεις για τις αθλιότητες Ερντογάν και τα fake news για δήθεν νεκρούς μετανάστες


Στην αποκάλυψη για την αθλιότητα του ημίτρελου και επικίνδυνου Τούρκου Ερντογάν προέβη ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ και αποκαλύπτει ότι αρνήθηκε ο Τούρκος να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Ελληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το euractiv.com, ο Μπορίσοφ είχε αναλάβει πρωτοβουλία που θα έφερνε στο τραπέζι των συζητήσεων στη Σόφια την Ελλάδα, την Τουρκία και Ευρωπαίους ηγέτες, ώστε να αποφευχθεί μια νέα προσφυγική κρίση : «Προσπάθησα πολύ για να οργανώσω αυτή τη συνάντηση σε ένα ευρύτερο επίπεδο» είπε ο Μπορίσοφ και αφήνει ανεύθυνα και ο ίδιος υπαινιγμούς ότι η συνάντηση δεν έγινε εξαιτίας της αστυνομικής βίας στα ελληνικά σύνορα, ενώ όλοι γνωρίζουν ότι οι εγκληματίες είναι οι Τούρκοι και ο επικίνδυνος Ερντογάν που εκμεταλλεύεται τους μετανάστες.

«Μετά ενημερωθήκαμε ότι υπήρξαν νεκροί μετανάστες. Κάποιοι από τους ομολόγους μου δεν δίστασαν να ανεβάσουν τις απόψεις τους για τις πληροφορίες αυτές στο διαδίκτυο», πρόσθεσε προκλητικά υιοθετώντας την προπαγάνδα του καθεστώτος της Τουρκίας που αναφέρει ψέματα για δήθεν νεκρούς. 

Σύμφωνα με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό «την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Ερντογάν ήταν έτοιμος να έρθει στη Σόφια την Παρασκευή, αλλά η απροθυμία του να καθίσει στο τραπέζι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη οδήγησε τελικά στο να μην γίνει αυτή η συνάντηση».


Μητσοτάκης : «Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος»



Κοντά στους πολίτες του Ακριτικού Έβρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι πολίτες στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί περιοδεία στον Έβρο.



Ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους της πόλης, συνομίλησε με πολίτες οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστική στάση και πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση και στάθηκε για καφέ με τις τοπικές αρχές.



«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος»

«Το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κανείς παράνομα», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί. «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός ευχαριστώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας αλλά και τους κατοίκους που, όπως είπε, «βάζουν πάντα πλάτη».



Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.


Δεν τον έχει συλλάβει κανένας ακόμη; Ο Πέτρος Κωνσταντίνου καλεί σε εξέγερση τους μετανάστες



Ο επικίνδυνος Πέτρος Κωνσταντίνου του ΑΝΤ. Α.Ρ.Σ.Υ.Α, καλεί σε γενική εξέγερση των μεταναστών με συλλαλητήρια τα οποία θα πραγματοποιηθούν στη Λέσβο και γενικά σε ολόκληρη την Ελλάδα στης 21 Μαρτίου. 

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου είναι βίος και πολιτεία, με πολλές καταγγελίες σε βάρος του και οι πολίτες αναρωτιούνται τι γίνεται με αυτόν; Γιατί αφού είναι επικίνδυνος δεν συλλαμβάνεται; Τι γίνεται με τις καταγγελίες που εκκρεμούν σε βάρος του;;;;



Δείτε το βίντεο το οποίο έχει αναρτηθεί στο Twitter

Πέτρος Κωνσταντίνου ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Κάλεσμα για γενική εξέγερση μεταναστών

"Εμείς θέλουμε τα σύνορα να είναι ανοιχτά,να ανοίξουμε τον Έβρο για να έχουν πιο εύκολο πέρασμα οι άνθρωποι"


Και άλλος προκλητικός Συριζαίος ζητάει εξηγήσεις απο το λιμενικό που απωθεί λαθρομετανάστες



Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις των στελεχών του Σύριζα προστέθηκε και ο Νεκτάριος Σαντορινιός που ζητάει ο απίστευτος, να δοθούν άμεσα απαντήσεις από τον υπουργό Ναυτιλίας αναφορικά με βίντεο «που δείχνουν σκάφη του ΛΣ- ΕΛΑΚΤ να απωθούν βίαια βάρκες μεταναστών».

Αναφέρει ο προκλητικός Συριζαίος «τις τελευταίες ώρες πληθαίνουν δημοσιεύσεις σε εφημερίδες και blogs, βίντεο που δείχνουν σκάφη του λιμενικού να απωθούν βίαια βάρκες μεταναστών» και ότι στις εν λόγω σκηνές, «φαίνεται μάλιστα να γίνεται χρήση βολών εκφοβισμού».

Και συνεχίζει να προκαλεί λέγοντας ότι «οι πρακτικές αυτές είναι ενάντια στο Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας και τις Διεθνείς Συμβάσεις» και τονίζει πως η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός οφείλουν άμεσα να απαντήσουν «αν τηρούνται οι κανόνες έρευνας, διάσωσης και ασφάλειας ή αν έχουμε επιστρέψει στις σκοτεινές εποχές των παράνομων επαναπροωθήσεων».


Αύξηση ορίου ηλικίας στα 68, το 2024



To εφιαλτικό σενάριο αύξησης του γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στην Ελλάδα, στα 72, «φωτογραφίζει η αναλογιστική μελέτη που συνοδεύει την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Η αρχή μάλιστα θα γίνει εντός της επόμενης 5ετίας, με το όριο να αυξάνεται στα 68 έτη, μέσα στο 2024. Η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται στη διάταξη του νόμου Κατρούγκαλου, που δεν καταργήθηκε και προβλέπει ότι τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων θα ανακαθορίζονται σύμφωνα με τη μεταβολή του προσδόκιμου ζωής του πληθυσμού της χώρας».

Oπως μάλιστα επισημαίνουν οι συντάκτες της μελέτης, σημείο αναφοράς είναι η ηλικία των 65 ετών, σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις της Eurostat. Και η έναρξη της διάταξης, βρίσκει εφαρμογή στις αναλογιστικές προβολές, το έτος 2024. Το επίσης όχι και τόσο μακρινό 2036, το γενικό όριο ηλικίας συνταξιοδότησης θα ανεβεί περαιτέρω, στα 69 έτη, και θα αυξάνεται κατά ένα ακέραιο έτος, το 2045, φθάνοντας τα 70, το 2057 (στα 71) και το 2066 που θα φθάσει τελικά το 72ο έτος ηλικίας των ασφαλισμένων.

Οι δύο κρίσιμοι παράγοντες

Η αύξηση του ποσοστού των ηλικιωμένων ατόμων στο σύνολο του πληθυσμού ως αποτέλεσμα δύο βασικών μεταβλητών, του προσδόκιμου ζωής και του δείκτη γονιμότητας, αναμένεται να φέρει αναπόφευκτα τόσο τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσο και τη χώρα μας, μέχρι το 2070, αντιμέτωπες με δραματικές εξελίξεις και άμεσες συνέπειες στα ασφαλιστικά τους συστήματα.

Στην ίδια, πρόσφατη αναλογιστική μελέτη, αναφέρεται ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας από 10,729 εκατομμύρια το 2018 μειώνεται σε 8,453 εκατομμύρια το 2070. Επιπλέον, ο δείκτης εξάρτησης ηλικιωμένων σχεδόν διπλασιάζεται σε 30 χρόνια και συγκεκριμένα αυξάνεται από 34,4 το 2018, σε 63,4 το 2050 και στη συνέχεια μειώνεται σε 58,4 το 2070. Επίσης το προσδόκιμο ζωής κατά τη γέννηση, για τους άνδρες, αναμένεται να αυξηθεί από 79,0 το 2018 σε 86,3 το 2070 και για τις γυναίκες από 84,1 το 2018 σε 90,1 το 2070.

Το προσδόκιμο ζωής της ηλικίας 65 ετών των ανδρών αναμένεται να αυξηθεί από 18,7 το έτος βάσης σε 23,7 στο τέλος της περιόδου προβολής, ενώ για τις γυναίκες από 21,5, σε 26,4. Το προσδόκιμο ζωής των 65 ετών αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τις αναλογιστικές προβολές, καθώς η νομοθετημένη ηλικία συνταξιοδότησης συνδέεται αυτόματα με το πόσα χρόνια εκτιμάται ότι θα καταβάλλεται η συνταξιοδοτική παροχή. 

Τις μεγάλες ανατροπές στο ασφαλιστικό τα αμέσως επόμενα χρόνια, φωτογραφίζει και πρόσφατη μελέτη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης με αιχμή την περαιτέρω αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και το «σφράγισμα» κάθε «παραθύρου» που παραμένει ακόμη ανοικτό και οδηγεί στην πρόωρη έξοδο από την αγορά εργασίας. Μάλιστα, ο ΟΟΣΑ συνιστά να δοθούν στους εργαζομένους κίνητρα ώστε να συνεχίσουν να δουλεύουν ακόμα και μετά τη συμπλήρωση των προβλεπόμενων αυξημένων ορίων ηλικίας.

Ειδικά δε, στη χώρα μας, η γήρανση του πληθυσμού σε συνδυασμό με την έξαρση των ελαστικών μορφών απασχόλησης αποτελούν την ενεργή νάρκη στα θεμέλια του ασφαλιστικού συστήματος, παρότι η ίδια αναλογιστική μελέτη θεωρήθηκε ότι έβαλε τη σφραγίδα της για την επιβεβαίωση της βιωσιμότητάς του.

Η «Κ» έχει παρουσιάσει πρόσφατες μελέτες του ομότιμου καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου και του αναλογιστή Βασίλη Μπέτση (υποψήφιος διδάκτορας του Παντείου) που δείχνουν τις αδυσώπητες συνέπειες του δημογραφικού προβλήματος, στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Σε μία από αυτές, οι δύο επιστήμονες προσδιόριζαν την  επιβάρυνση του ασφαλιστικού εξαιτίας του δημογραφικού στα 50 δισ. μέχρι το 2065, ενώ εκτιμούν ότι οι ετήσιες απώλειες εισφορών λόγω της πλήρους κυριαρχίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης φθάνουν τα 2,5 δισ.

Αναλυτικά, εκτιμώντας ότι το προσδόκιμο ζωής θα αυξάνεται μέχρι το 2065 και διατηρώντας τις άλλες  οικονομικές και δημογραφικές παραμέτρους σταθερές, υπολόγισαν ότι το σύστημα θα επιβαρυνθεί κατά την περίοδο 2017-2065, μόνο εξαιτίας της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, κατά 49,4 δισ. σε παρούσες αξίες. Δηλαδή, η αναλογιστική υποχρέωση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης θα αυξηθεί κατά 49,4 δισ. Η συνολική αυτή επιβάρυνση μεταφράζεται σε περίπου 1 έως 1,25 δισ. ευρώ αύξηση των συνταξιοδοτικών δαπανών ανά δεκαετία σε σταθερές τιμές.

Ως εκ τούτου, για τη χρηματοδότηση της επιβάρυνσης του συστήματος, εξαιτίας της αύξησης του προσδόκιμου ζωής, θα πρέπει να βρεθούν επιπλέον πρόσθετοι πόροι ύψους 0,5% του ΑΕΠ (θεωρώντας ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής του ΑΕΠ θα είναι 1,5% για την περίοδο 2017-2065).

Μέτρα-σοκ

Σε διαφορετική περίπτωση, για την αντιστάθμιση του ελλείμματος απαιτούνται εφιαλτικά μέτρα όπως η μείωση των συντάξεων κατά 30%, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 73 έτη έως το 2060, η αύξηση των εισφορών για την κύρια σύνταξη από 20% που είναι σήμερα σε 27% (δηλαδή αύξηση κατά 35%) και στην επικουρική από 6% σε 8,1%. Το σκηνικό γίνεται ακόμη πιο δυσοίωνο, εάν προστεθούν και οι συνέπειες της επέκτασης των ελαστικών μορφών απασχόλησης στην εγχώρια αγορά εργασίας. Οι κ. Ρομπόλης και Μπέτσης εκτιμούν τις ετήσιες απώλειες που προκαλούν οι  ευέλικτες μορφές απασχόλησης σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ, σε πάνω από 2,5 δισ. ευρώ, ενώ υπογραμμίζουν πως η εξέλιξη των στοιχείων της αγοράς εργασίας δείχνει ότι τα επόμενα χρόνια η εικόνα θα επιδεινωθεί. Το ποσό αυτό μέχρι το έτος 2055 φθάνει τα 65,6 δισ., 48 δισ.  από την κύρια σύνταξη και 17,6 δισ. από την επικουρική σύνταξη.


ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Κορονοϊός: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα



Πολλά τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα που δεν θα λειτουργήσουν σήμερα έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για σχολεία με ομάδες μαθητών που έχουν επιστρέψει από οργανωμένες σχολικές εκδρομές σε περιοχές με τοπική μετάδοση της νόσου στην Ιταλία ή που ενδέχεται να ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Τα σχολεία και το χρονικό διάστημα που θα ανασταλεί η λειτουργία τους είναι τα εξής:

4ο ΓΕΛ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

14ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και την 13.3.2020, κατά τα αναλυτικά αναφερόμενα στο πλαίσιο της από 2.3.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19.

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ακόλουθων σχολείων:

5ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

3ο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και την 17η.3.2020, κατά τα αναλυτικά αναφερόμενα στο πλαίσιο της από 2.3.2020 εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19. 3.

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των ακόλουθων σχολείων για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας για τα ακόλουθα αναλυτικά αναφερόμενα χρονικά διαστήματα:
του Νηπιαγωγείου «Ι.Μ. ΚΑΡΡΑΣ», από 3.3.2020 έως και 8.3.2020

του Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Αθηνών από 3.3.2020 έως και 8.3.2020

του Γυμνασίου και Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού από 3.3.2020 έως και 8.3.2020

του 1ου ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020

του 2ου ΓΕΛ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020

του 1ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020

του 2ου Γυμνασίου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 8.3.2020

του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 6.3.2020

του 1ου ΕΠΑΛ Επανωμής για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 11.3.2020

του 8ου ΕΚ Επανωμής για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 11.3.2020

του 37ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 7.3.2020

του 64ου Νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης από 3.3.2020 έως και 7.3.2020

του 17ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Αθήνας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 7.3.2020

του 17ου ΓΕΛ Αθήνας για χρονικό διάστημα από 3.3.2020 έως και 7.3.2020.


Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Έβρο με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα, Τρίτη 3 Μαρτίου, στον Έβρο.

Στον Έβρο θα βρίσκονται επίσης, μαζί με τον Πρωθυπουργό, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli.


EU Commission President and David Sassoli will join Charles Michel and me tomorrow on the Greek-Turkish land border. Important statement of support by all 3 institutions at a time when Greece is successfully defending EU borders.
Σημαία της Ελλάδας
Σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
12:03 μ.μ. · 2 Μαρ 2020Twitter for iPhone


Βαρουφάκης και ΜέΡΑ25 σε ανθελληνικό mood



Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ανθελληνικό κόμμα, σιγοντάρει και το ΜέΡΑ25 με ανθελληνικές δηλώσεις που εξοργίζουν τους Έλληνες και δείχνει το πόσο εθνικά επικίνδυνα κόμματα είναι.

Το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι παρακολουθεί με ψυχραιμία τις εξελίξεις, αλλά και με αποφασιστικότητα για να εμποδίσει «την πρόσφατη έξαρση του Διακομματικού Μνημονιακού Εθνικισμού». Και ενημερώνουμε τον Βαρουφάκη ότι και ο Ελληνικός λαός παρακολουθεί και αυτός με ψυχραιμία μέχρι στιγμής τις ανθελληνικές δηλώσεις του.

Ο Βαρουφάκης σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει την στρατιωτικοποίηση, τα τείχη, την εθνική υστερία. Κόντρα στην εργαλειοποίηση ανθρώπων από ΕΕ&Ερντογάν. Ανθρωπιά παντού, άσυλο στους κατατρεγμένους, και ΒΕΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΕ έως ότου οι Βρυξέλλες συμμορφωθούν με τον Δυτ. Ανθρωπισμό».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ένας ιός και μια αναμενόμενη αύξηση των μεταναστευτικών ροών ήταν αρκετά ώστε να κορυφωθεί η ξενοφοβία και να φτάσει στο ζενίθ η επιχείρηση των κυβερνώντων να αποπροσανατολίσουν τους πολίτες». Προσθέτει ότι, ο φόβος των «άλλων», είτε είναι Κινέζοι είτε κατατρεγμένοι φυγάδες, εργαλειοποιείται ώστε ο λαός μας να μην μπορεί πλέον να διακρίνει τα πραγματικά αίτια της συνεχιζόμενης ασφυξίας του -που δεν είναι άλλη από τις πολιτικές λιτότητας της τρόικας εξωτερικού και εσωτερικού και το «ναι σε όλα» προς τους ισχυρούς.

Το ΜέΡΑ25 καταδικάζει την στρατιωτικοποίηση, τα τείχη, την εθνική υστερία. Κόντρα στην εργαλειοποίηση ανθρώπων από ΕΕ&Ερντογάν. Ανθρωπιά παντού, άσυλο στους κατατρεγμένους, και ΒΕΤΟ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΕΕ έως ότου οι Βρυξέλλες συμμορφωθούν με τον Δυτ. Ανθρωπισμό https://mera25.gr/o-diakommatikos-mnimoniakos-ethnikismos-enischyi-to-provlima-rizospastikos-diethnismos-i-moni-lysi/