Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Προκλητική ανθελληνική δήλωση Κυρίτση: η κυβέρνηση «σκηνοθετεί» πόλεμο στον Έβρο



Το άρθρο του ακροαριστερού ανθέλληνα Κυρίτση, όπως και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλούν οργή στην πλειοψηφία των Ελλήνων, οι οποίοι δηλώνουν θυμωμένοι από το γεγονός ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν σαν να μην έχουν συναίσθηση της έννοιας των συνόρων, αλλά και γενικότερα της κρίσιμης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα.

Με ένα προκλητικό ανθελληνικό άρθρο του ο ακροαριστερός πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κυρίτσης επιχειρεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι στον Έβρο «σκηνοθετεί» έναν πόλεμο την ώρα που οι εικόνες από τα σύνορα κάνουν τον γύρο του κόσμου δείχνοντας την προσπάθεια εισβολής από χιλιάδες μετανάστες.

Το άρθρο αυτό το έγραψε που αλλού στην εφημερίδα ΑΥΓΗ, συντασσόμενος με τη Νεολαία του κόμματος που ζήτησε να επιτραπεί η είσοδος στην χώρα στους χιλιάδες μετανάστες που συγκεντρώθηκαν στον Έβρο προκαλώντας τους Έλληνες πολίτες.

Το ανθελληνικό άρθρο του υπό τον τίτλο «Εργαλειοποίηση και σκηνοθεσία»,το οποίο ανέβασε στο twitter, ο Γιώργος Κυρίτσης επιτίθεται εάν είναι δυνατόν στην κυβέρνηση και τους «αφελείς του Μαξίμου» όπως λέει για «τα αίσχη και το φιάσκο των ΜΑΤ σε Λέσβο και Χίο», και κατηγορεί πρωθυπουργό και υπουργούς ότι … «έχουν θέσει ως πρώτιστη προτεραιότητα να ανακτήσουν το δεξιό κοινό σκηνοθετώντας έναν πόλεμο στον Έβρο που μπορεί να καταλήξει σε ανθρωπιστική καταστροφή με την Ελλάδα υπόλογη».

Ο ακροαριστερός Κυρίτσης μιλάει για «εσωτερικό χειρισμό του χειρίστου είδους» υποστηρίζει πως στον Έβρο «Εχουμε από τη μια πλευρά στρατό και αστυνομία και από την άλλη μερικές χιλιάδες ανθρώπους, διαφόρων εθνικοτήτων, πολλές οικογένειες με παιδιά, μωρά και κατοικίδια, που έχουν όλοι εξαπατηθεί από τον Ερντογάν. Αυτό δεν είναι πόλεμος. Αντίθετα είναι κάτι που μπορεί να καταλήξει σε ανθρωπιστική καταστροφή για την οποία να βρεθεί η Ελλάδα υπόλογη»

Και καταλήγει προκλητικά: «η ρητορική της κυβέρνησης στο θέμα παράγει ήδη αντιπροσφυγική όξυνση: το είδαμε στη Λέσβο με επιθέσεις εναντίον λέμβων στη θάλασσα, ξύλο σε δημοσιογράφους, φωτιά σε εγκαταστάσεις του ΟΗΕ από ακροδεξιούς».




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου