Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Μηνιαίος απολογισμός σε θέματα οδικής ασφάλειας




Κατά το μήνα Ιούλιο 2020, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 486 τροχαία ατυχήματα με 587 παθόντες και ειδικότερα:

10 θανατηφόρα με 10 νεκρούς,
9 σοβαρά με 9 σοβαρά τραυματίες,
467 ελαφρά με 568 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν -18.332- παραβάσεις, από τις οποίες -777- σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

449 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι -43- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
2. 148 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
209 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
249 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
572 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
1.299 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
3 7 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.


77 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, δύο νεκροί





Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: «Σήμερα ανακοινώνουμε 77 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4737, εκ των οποίων το 54.7% αφορά άνδρες.

1303 (27.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2345 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 69.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα. 67 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».


Ισλαμιστές Ταλιμπάν και τρομοκράτες του ISIS υψώνουν σημαίες μέσα στην Αγία Σοφία και φωνάζουν «Αλλάχου Ακμπάρ»





Αφγανοί Ταλιμπάν άνοιξαν λάβαρα μέσα στην Αγία Σοφία, λίγες ημέρες μετά την μετατροπή της σε ισλαμικό ναό.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζει άνδρες, μερικοί από τους οποίους ήταν ντυμένοι με παραδοσιακή αφγανική φορεσιά, να ανοίγουν σημαία των Ταλιμπάν μέσα στον μεγάλο ναό της Ορθοδοξίας και να φωνάζουν συνθήματα. Μεταξύ αυτών ακούγεται και η ιαχή «Αλλαχού Ακμπάρ» ενώ έχουν υψωμένο το δείχτη του χεριού, μια χειρονομία που έχει ταυτιστεί με τον ισλαμικό εξτρεμισμό.




Το βίντεο κοινοποίησε στο Twitter ο Noor Dahri, ειδικός σε θέματα αντιτρομοκρατίας και αφηγημάτων ισλαμικής τρομοκρατίας, με έδρα το Λονδίνο.

Στην ανάρτησή του, ο Dahri έγραψε πως «η σημαία των Αφγανών Ταλιμπάν υψώθηκε στην Αγία Σοφία στην Τουρκία από ακτιβιστές των Ταλιμπάν. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας ήταν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στην Μουσουλμανική Αδελφότητα και στους ισλαμιστές εξτρεμιστές και τρομοκράτες του κόσμου. Σύντομα και οι ακτιβιστές της ISIS θα υψώσουν επίσης τη σημαία τους.»


#AfghanTaliban flag was raised in #HagiaSophia, #Turkey by pro #Taliban activists. The conversion of Hagia Sophia was a motivational message of #MuslimBrotherhood to the world’s Islamist #extremists and #terrorists. Soon, pro #ISIS activists will raise their flag too. #CHIIS
2:01
19.8K views




ΤΑ ΝΕΑ





Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Η Ευρώπη χρειάζεται εγρήγορση - Δεν αντέχουμε νέο λοκντάουν





Με τον Πρωθυπουργό του Oμόσπονδου Γερμανικού Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Armin Laschet συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Laschet συζήτησαν τα σημαντικά μέτρα που ανακοινώθηκαν στη πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, που στοχεύουν στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την οικονομική ανάκαμψη στην ΕΕ, που επλήγη από την πανδημία του κορωνοϊού. Συζητήθηκαν, επίσης, οι διμερείς οικονομικές σχέσεις εστιάζοντας στα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης σε ότι αφορά τις γερμανικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις προκλήσεις της πανδημίας και στις πρωτοβουλίες της Ελληνικής κυβέρνησης για την έγκαιρη αντιμετώπισή της αλλά και στις πρόνοιες που έχουν ληφθεί για τη σταδιακή επανεκκίνηση του τουρισμού με στόχο τη μέγιστη ασφάλεια όλων. Η Ελλάδα είναι έτοιμη και υποδέχεται ήδη, εδώ και αρκετό καιρό, τους Γερμανούς επισκέπτες, λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης και προστασίας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεταναστευτικό όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης από όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ιδιαίτερα σημαντικό αυτό ζήτημα για την Ελλάδα και την Ευρώπη στα ανατολικά σύνορά τους.

Συζητήθηκε, επίσης, το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στο πλαίσιο του υπό εκπόνηση σχεδίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ευρωπαϊκή απάντηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η πρόσφατη απόφαση της Τουρκικής ηγεσίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αποτελεί μια προκλητική ενέργεια, γεγονός που, όπως τονίστηκε, έχει ιδιαίτερα αρνητικό αντίκτυπο και στη γερμανική κοινή γνώμη.

Σε δηλώσεις τους κατά την έναρξη της συνάντησης σημείωσαν:

Κυρ. Μητσοτάκης: Χαίρομαι πάρα πολύ που σας καλωσορίζω στο Μέγαρο Μαξίμου για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε μια συζήτηση η οποία είχε ξεκινήσει όταν είχαμε βρεθεί στο Βερολίνο. Έρχεστε σε μία συγκυρία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αλλά και ταυτόχρονα δύσκολη, όπου αντιμετωπίζουμε, ταυτόχρονα, μία σειρά από κρίσεις και προκλήσεις. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό ότι ως Ευρώπη καταφέραμε και συμφωνήσαμε σε ένα πολύ τολμηρό βήμα σχετικά με τη δημιουργία του Tαμείου Ανάκαμψης, από το οποίο η Ελλάδα προσδοκά να έχει σημαντικά οφέλη. Ταυτόχρονα είμαστε σε μία φάση που θα πρέπει όλες οι Ευρωπαϊκές χώρες να είναι σε αυξημένη εγρήγορση για τους επόμενους μήνες, μέχρι τουλάχιστον να βρεθεί το εμβόλιο του κορονοϊου. Διότι, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πια να πάμε σ’ ένα καθολικό lockdown, δεύτερο καθολικό lockdown των οικονομιών μας και ταυτόχρονα -ένα θέμα το οποίο σας ενδιαφέρει και πάρα πολύ λόγω χαρτοφυλακίου- καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πάντα την πρόκληση των μεταναστευτικών ροών, τις οποίες ως χώρα έχουμε καταφέρει να τις ελέγξουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό και χαίρομαι που αυτό είναι κάτι το οποίο αναγνωρίζεται και από τη Γερμανία, αλλά και από την Ευρώπη συνολικά, καθώς η Ελλάδα δεν φυλάει μόνο τα δικά της σύνορα, άλλα φυλάει ταυτόχρονα και τα σύνορα της Ευρώπης. Οπότε και πάλι, καλώς ήρθατε και πιστεύω ότι θα έχουμε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και παραγωγική συνομιλία.

Armin Laschet: (Η μετάφραση από την Γερμανική Γλώσσα στην Ελληνική είναι από την διερμηνέα):*

Σας ευχαριστώ θερμά κ. Πρωθυπουργέ για την πρόσκληση, να σας επισκεφθώ εδώ στην Ελλάδα. Φέτος διανύουμε μία πολύ σημαντική χρονιά για τη σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Πριν από 60 χρόνια ο Konrad Adenauer, ο Καγκελάριος είχε υπογράψει με την Ελλάδα τη συμφωνία έτσι ώστε να μπορέσουν να εργαστούν Έλληνες στη Γερμανία και στο Κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, όπου έχουμε τη μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα σε όλη την Ευρώπη. Οι Έλληνες βοήθησαν για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας και του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Τον Μάρτιο είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε και πιστεύω ότι στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης θα εμβαθύνουμε λίγο περισσότερο στα διάφορα θέματα. Είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στην ευρωζώνη, βλέπουμε ότι η οικονομική εξέλιξη διαγράφεται πάρα πολύ θετική στην Ελλάδα και θα συζητήσουμε, λοιπόν, και αυτές τις πτυχές στο πλαίσιο της σημερινής μας συνάντησης. Θα θίξουμε το ζήτημα της αλλαγής σε ενεργειακά ζητήματα, όπου η Ελλάδα προχωρά στην απολιγνιτοποίηση και το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας έχει τη δυνατότητα τόσο όσον αφορά την αιολική ενέργεια, όσο και τα φωτοβολταϊκά να υποστηρίξει την Ελλάδα εν προκειμένω.

Υπάρχουν πάρα πολλές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζουμε και η Ελλάδα και η Γερμανία από κοινού και πρέπει να δούμε πώς θα μπορέσουν να σταθούν σε αυτές τις προκλήσεις. Η Ελλάδα κατάφερε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού να αντιμετωπίσει με έξοχο τρόπο την κατάσταση αυτή και στον τουρισμό έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Διαπιστώσαμε επίσης ότι αυτή την εβδομάδα έχετε λάβει ήδη πάρα πολύ σημαντικά μέτρα και αποφάσεις για το θέμα της ψηφιοποίησης. ‘Οσον αφορά στο ζήτημα του μεταναστευτικού θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την ελληνική κυβέρνηση που μας δίνει τη δυνατότητα να επισκεφτούμε μαζί τη Λέσβο. Κύριε πρωθυπουργέ, καταφέρατε και βάλατε μία τάξη στο σύστημα, διότι η ασφάλεια των εξωτερικών μας συνόρων είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια προς την Ελλάδα. Είναι ένα κοινό καθήκον η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων, θα πρέπει, λοιπόν, να υποστηριχθούν τόσο τα νησιά όσο και η χώρα εν γένει. Το μήνυμα, λοιπόν, που θα ήθελα να περάσω είναι το εξής: όταν ένας πρόσφυγας εισέρχεται σε ελληνικό έδαφος, ουσιαστικά εισέρχεται και σε ευρωπαϊκό έδαφος. Από κοινού, λοιπόν, μόνο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση. Η φύλαξη, λοιπόν, των συνόρων και η ανθρωπιστική αντιμετώπιση των ανθρώπων αυτών θα οδηγήσουν και θα φέρουν και μία τάξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα ζητήματα αυτά τα συζητήσαμε και με την Γερμανίδα καγκελάριο και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής προεδρίας της Γερμανίας θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα και σας ευχαριστώ και πάλι θερμά για τη δυνατότητα αυτή που μου δίνετε.

Από γερμανικής πλευράς συμμετείχαν οι κ.κ: Ernst Reichel, Πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα, Joachim Stamp, Αναπληρωτής Υπουργός για θέματα Μετανάστευσης, Μark Speich, Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Ομοσπονδιακές και Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και Christian Wiermer, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβυς Ελένη Σουρανή,ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.





Ποιες συναλλαγές δεν θα γίνονται στα καταστήματα των τραπεζών λόγω κορονοϊού!





Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στις τράπεζες από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020, μετά την απόφαση Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020 για «εφαρμογή του μέτρου της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας σε εμπορικές επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, χώρους γραφείων και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορoνοϊού COVID-19».

«Η ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων Covid 19 τον Ιούλιο του 2020 οδήγησε στην νομοθετική καθιέρωση της υποχρεωτικής χρήσης μη ιατρικής μάσκας από εργαζόμενους και καταναλωτές, καθώς επίσης και στη λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων. Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ, στην προσπάθειά τους να επιτευχθεί η πλήρης εφαρμογή των νέων μέτρων (βλ. Δ1α/ΓΠ οικ. 48002/2020), με σκοπό τη διαφύλαξη της υγείας εργαζομένων στα τραπεζικά καταστήματα και των συναλλασσομένων με αυτά, γνωστοποιεί ότι από την Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020 και μέχρις ότου υπάρξει νεότερη ανακοίνωση, δεν θα πραγματοποιούνται στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.

Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.

Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (Δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κλπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobilebanking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.

Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας.

Παρακαλείστε ακόμη, να περιορίσετε τις επισκέψεις σας στα τραπεζικά καταστήματα. Εάν παρόλα αυτά καθίσταται αναγκαία η προσέλευσή σας σε τραπεζικό κατάστημα παρακαλείστε α) να διαθέτετε προστατευτική μάσκα β) να τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.


Φόρτωσαν κοκαΐνη σε ηλεκτρική κουζίνα και την έστειλαν στην Μύκονο




Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή Λιμενικών του Λιμεναρχείου Μυκόνου προχώρησαν στην σύλληψη πέντε άτομα για εμπορία κοκαΐνης.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη 40χρονος αλλοδαπός, ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος και τέσσερις ομοεθνείς του, μέλη του κυκλώματος, ηλικίας 38, 37, 29 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κατά περίσταση δικογραφία για εγκληματική συμμορία και παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εντός χώρου στάθμευσης μεταφορικής εταιρείας, σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους (733) γραμμαρίων, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα στο εσωτερικό οπίσθιο μέρος και εντός μονωτικού υλικού ηλεκτρικής κουζίνας.

Στη συνέχεια και μετά από οργανωμένες επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Μυκόνου επετεύχθη ο εντοπισμός και η σύλληψη του 40χρονου καθώς και των υπολοίπων μελών του κυκλώματος.

Σε έρευνες που ακολούθησαν σε οικίες του νησιού που διέμεναν οι συλληφθέντες καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(10) κινητά τηλέφωνα,
(4) πακέτα σύνδεσης εταιριών κινητής τηλεφωνίας,
το χρηματικό ποσό των (2.350) ευρώ, ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών και
(2) σημειωματάρια και φύλλα χάρτου με ιδιόχειρες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.






Μόνο ένας χαμηλής νοημοσύνης όπως ο Τσίπρας θα μπορούσε να κάνει αντιπολίτευση με τον Κορονοιό





Η συμπεριφορά Τσίπρα δείχνει αυτόν που όλοι ξέρουμε, έναν ανεύθυνο διεφθαρμένο και ανίκανο πολιτικό, χαμηλής νοημοσύνης που προσπαθεί να βρει κάτι για να κάνει αντιπολίτευση.

Η ανάρτηση του στο facebook πήρε την απάντηση της από την κυβέρνηση με τον κ Πέτσα να αναφέρει ότι: Ο κ. Τσίπρας διαστρευλώνει την πραγματικότητα

«Ο κ. Τσίπρας παραμένει ανεύθυνα ίδιος. Άγνοια, διαστρέβλωση, θράσος και καιροσκοπισμός χαρακτηρίζουν την ανάρτησή του» τονίζει σε δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνει ότι «ενώ αναγκάζεται να παραδεχθεί την «συλλογική επιτυχία», διαστρεβλώνει μικρόψυχα την πραγματικότητα και σπεκουλάρει πάνω στην ανασφάλεια που δημιουργεί η πρωτοφανής υγειονομική κρίση».

«Όσο και να προσπαθεί, όμως, να τσαλακώσει τη θετική εικόνα της Ελλάδας, αυτή παραμένει πολύ καλύτερη διεθνώς, ακόμη και τώρα που υπάρχει ξανά, παγκοσμίως, έξαρση του κορονοϊού. Το θερινό του δηλητήριο πέφτει στο κενό. Γιατί οι πολίτες έχουν δώσει την απάντηση στο ερώτημα «τι θα γινόταν αν…»» προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και καταλήγει λέγοντας «ας καταλάβει επιτέλους ο κ. Τσίπρας, ότι η ατομική ευθύνη αφορά και τους επικεφαλής των κομμάτων».

Η χυδαία και ανήθικη αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα :

app-facebook
Alexis Tsipras
4 ώρες πριν

Πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες, στις 23 Μαρτίου 2020, όταν είχαν ανακοινωθεί 71 νέα κρούσματα, η κυβέρνηση ανακοίνωνε μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια.

Έκτοτε η ζωή μας άλλαξε.

Όλοι μας ανταποκριθήκαμε σε μια δύσκολη συνθήκη και η χώρα προσωρινά τα κατάφερε. Περιορίσαμε όσο το δυνατόν την εξάπλωση του ιού και προστατεύσαμε τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Και κυρίως, προστατεύσαμε το ΕΣΥ που άντεξε γιατί δ...

Δείτε περισσότερα
6,4 χιλ.
414
910






Μεξικό : Δολοφόνησαν δημοσιογράφο μαζί με τον αστυνομικό-φρουρό του και ιδιωτικό φύλακα




Ο μεξικανός δημοσιογράφος Πάμπλο Μορουγάρες, του ειδησεογραφικού ιστότοπου PM Noticias, δολοφονήθηκε μέσα σε εστιατόριο στην πολιτεία Ιγουάλα.

Ο τέταρτος δημοσιογράφος

Τη δολοφονία γνωστοποίησαν χθες Κυριακή η επιτροπή υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της πολιτείας και πηγές προσκείμενες στην αστυνομία.

Η επιτροπή καταδίκασε το έγκλημα με ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, με την οποία απαιτεί επίσης να διενεργηθεί «έρευνα άμεσα» για να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δράστες.

Ο Μορουγάρες έγινε ο τέταρτος δημοσιογράφος ο οποίος δολοφονήθηκε στο Μεξικό το 2020, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, σκοτώθηκε περί τη 01:00 χθες Κυριακή (τοπική ώρα· 09:00 ώρα Ελλάδας) ενώ βρισκόταν μέσα σε εστιατόριο στην πόλη Ιγουάλα μαζί με αστυνομικό επιφορτισμένο να εγγυάται την ασφάλειά του.

Βαρύ τίμημα

Και οι δύο τους δολοφονήθηκαν από βαριά οπλισμένους άνδρες οι οποίοι εισέβαλαν στο εστιατόριο και δολοφόνησαν επίσης ιδιωτικό φύλακα.

Το Μεξικό θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου για τους δημοσιογράφους.

Πάνω από εκατό εργαζόμενοι σε μέσα ενημέρωσης έχουν δολοφονηθεί στη χώρα αυτή από το 2000.

Πάνω από το 90% των δολοφονιών αυτών μένει ατιμώρητο.


Πηγή: ΑΠΕ
in.gr


Το Βέλγιο απαγορεύει τα «μη απαραίτητα» ταξίδια προς διάφορες περιοχές της Ευρώπης



Το Βέλγιο απαγόρευσε τα «μη απαραίτητα ταξίδια» προς ορισμένες ισπανικές περιφέρειες, το γαλλικό διαμέρισμα Μαγέν και τρία καντόνια γύρω από τη λίμνη Λεμάν, για υγειονομικούς λόγους, προκαλώντας επικρίσεις και αδυναμία κατανόησης στην Ελβετία.

Ο «κόκκινος» κατάλογος που επικαιροποιήθηκε το Σάββατο (01/08) από το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών περιλαμβάνει τις ισπανικές περιφέρειες Ναβάρα, Αραγονία, τις πόλεις Βαρκελώνη και Γέιδα στην Καταλονία, τα ελβετικά καντόνια του Βο, του Βαλέ, της Γενεύης, τη Μαγέν, αλλά και περιοχές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, καθώς και την πόλη Λέστερ στη Μεγάλη Βρετανία.

«Δεν επιτρέπονται» τα ταξίδια προς τις περιοχές αυτές. Η καραντίνα και η διενέργεια τεστ κορονοϊού είναι υποχρεωτικές για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις ζώνες αυτές στο Βέλγιο.

Από το Σάββατο, λοιπόν, όποιος επιστρέφει στη χώρα από το εξωτερικό ή επιθυμεί να διαμείνει περισσότερες από 48 ώρες εκεί, θα πρέπει να συμπληρώσει μια φόρμα αναγνώρισης, ενημερώνοντας για τις συντεταγμένες του και τα μέρη όπου διέμεινε τις τελευταίες 14 ημέρες.

Καραντίνα και διενέργεια τεστ «συνιστώνται» για ορισμένο αριθμό ζωνών που περιλαμβάνονται σε έναν «πορτοκαλί» κατάλογο, που περιλαμβάνει για τη Γαλλία την περιοχή του Παρισιού (εκτός από το διαμέρισμα Σεν-ε-Μαρν), την περιοχή του Λίγηρα, το διαμέρισμα του Βορρά, τον Άνω Ρήνο, την Άνω Σαβοΐα, τη Μερτ-ε-Μοζέλ και τα Βοζ.

Οι κατάλογοι αυτοί διαμορφώνονται στη βάση της αποτίμησης που κάνει μια ομάδα ειδικών, η Celeval.

Έντονη αντίδραση από την Ελβετία
Η βελγική απόφαση προκάλεσε έντονες επικρίσεις στην Ελβετία στα καντόνια που αφορά. Είναι «ακατανόητο», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Βο, Φιλίπ Λεμπά στο πρακτορείο ειδήσεων ATS, ελπίζοντας σε μια ταχεία αντίδραση της Βέρνης. Εξέφρασε λύπη για τον «τουριστικό αντίκτυπο, αλλά και τη ζημιά στην εικόνα» της περιοχής που προκαλούνται από το μέτρο αυτό.

«Δεν γνωρίζουμε σε ποια κριτήρια βασίζεται το Βέλγιο», υπερθεμάτισε σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η συνάδελφός του Ρεμπέκα Ρουίζ, αρμόδια για την Υγεία.

«Το καντόνι του Βαλέ ελέγχει καλά την Covid-19», δήλωσε στην RTS ο σύμβουλος του καντονιού του Βαλέ, υπεύθυνος για την οικονομία, Κριστόφ Νταρμπελέ, χαρακτηρίζοντας τη βελγική απόφαση «σκανδαλώδη».

Αντιμέτωπο με μια αναζωπύρωση του κορονοϊού, ιδιαίτερα στην περιοχή της Αμβέρσας, το Βέλγιο έθεσε σε εφαρμογή την προηγούμενη εβδομάδα νέους περιορισμούς, μειώνοντας τις επιτρεπόμενες επαφές, τις συναθροίσεις και επεκτείνοντας τη χρήση μάσκας. Απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει στην Αμβέρσα από τις 23:30 έως τις 06:00.

Η χώρα καταμετρούσε σήμερα Κυριακή 69.402 κρούσματα μόλυνσης αφότου ξεκίνησε η πανδημία και 9.845 θανάτους. Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων που καταγράφονταν καθημερινά από τις 23 έως τις 29 Ιουλίου ήταν 465,4 σημειώνοντας αύξηση 78% σε σχέση με τις επτά προηγούμενες ημέρες.

Το Βέλγιο είναι μία από τις χώρες που καταγράφει τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από Covid-19 σε σχέση με τον πληθυσμό του, με 85 θανάτους ανά 100.000 κατοίκους.


Πηγή : newsbeast.gr


«Καταρρέει» ο Ερντογάν: Δεν τον θέλουν οι Τούρκοι - Τον «έσβησε» η Αγιά Σοφιά



Η αρχη του τέλους για τον «σουλτάνος - Έπαιξε ρέστα για να γυρίσει το κλίμα υπέρ του, με την μετατροπή του ιερού μνημείου της Ορθοδοξίας σε τζαμί και έχασε - Αποκαλυπτική δημοσκόπηση για την κατάρρευση του προκλητικού Τούρκου προέδρου. 
 
Έντονη είναι η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στον Τούρκο πρόεδρο, παρά τις απέλπιδες προσπάθειές του σε επικοινωνιακό επίπεδο να αυξήσει τη δημοφιλία του, όπως αποδεικνύει νέα δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την έρευνα της Eurasia Public Opinion Research Centre που δημοσίευσε το Σάββατο η εφημερίδα Cumhuriyet, το 48,6% των πολιτών δεν προτίθεται να ξαναψηφίσει τον Ερντογάν σε περίπτωση που είναι και πάλι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές (προγραμματισμένες για το 2023 όταν και η Τουρκική Δημοκρατία κλείνει 100 χρόνια ζωής).


Το ποσοστό που θα ψηφίσει ξανά τον Ερντογάν είναι μόλις 38,9% και είναι μάλιστα ελαφρώς χειρότερο από το αντίστοιχο που απέσπασε στην αμέσως προηγούμενη έρευνα (λίγο πάνω από το 39%).

Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με το Αhval, το 99,7% των πολιτών (πρακτικά όλοι) δηλώνει ότι η ψήφος του δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τη μετατροπή του καθεστώτος της Αγίας Σοφίας σε τζαμί από μουσείο.

Σε ερώτηση για τη γενική επίδοση του Ερντογάν ως προέδρου της χώρας, το 40,2% τη χαρακτήρισε αποτυχημένη, ενώ επιτυχημένη τη χαρακτηρίζει το 28,9% των πολιτών. Ούτε επιτυχημένη, ούτε αποτυχημένη την χαρακτηρίζει το 30,9% των ερωτηθέντων.

Παρόλα αυτά, το κόμμα του Ερντογάν, το AKP παραμένει πρώτο στην πρόθεση ψήφου και μάλιστα με αρκετά μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους Κεμαλιστές. Το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης συγκεντρώνει το 35% των προτιμήσεων ενώ οι Κεμαλιστές μόλις που φτάνουν το 28,4%.


Πηγή : newsbomb.gr


Ενδεχόμενο να κλείνουν νωρίτερα μπαρ και εστιατόρια




Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπική καραντίνα και νέα περιοριστικά μέτρα σε μπαρ και εστιατόρια άφησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ στον απόηχο της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα μας, ωστόσο απέκλεισε νέο γενικό λοκντάουν. «Τοπικές παρεμβάσεις και τοπικό λοκντάουν μπορεί να υπάρξει, όχι οριζόντιο… δεν είμαστε σε δεύτερο κύμα έχουμε έξαρση, αλλά είναι ελεγχόμενο αν τηρήσουμε τους κανόνες και κρατάμε τις αποστάσεις» διαβεβαίωσε.

«Υπάρχει ενδεχόμενο περιορισμού στη λειτουργία των επιχειρήσεων, όπως να κλείνουν νωρίτερα» πρόσθεσε. 

«Η κυβέρνηση δεν είχε εφησυχασμό σε κανένα σημείο, είναι μια δυναμικά μεταβαλλόμενη κατάσταση… Κάποιοι ξέχασαν ότι ο αόρατος εχθρός δεν έχει φύγει, πρέπει να θυμόμαστε την ατομική ευθύνη που μας έκανε παράδειγμα προς μίμηση» υπογράμμισε. 

«Κατ’ ουσίαν από σήμερα ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου για τους όρθιους, δεν μπορεί να υπάρχουν όρθιοι πουθενά ενώ και για καθημένους υπάρχουν κανόνες αποστάσεις μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων και πυκνότητας εντός του χώρου». 

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε ότι «με την πρώτη παράβαση θα κλείσουμε την επιχείρηση για 15 μέρες, οι επιχειρηματίες θα πρέπει να προσέχουν γιατί το να κλείνουν καταστήματα μέσα στον Αύγουστο θα σημάνει καταστροφή» προειδοποίησε. 

Όπως επισήμανε ο υφυπουργός, «ελέγχουμε για αισχροκέρδεια σε σχέση με το προ COVID διάστημα, αυτός είναι ο ορισμός της κυβέρνηση γιατί δεν υπήρχε στο δίκαιο μας η έννοια της. Ελέγχουμε πρωτίστως για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης». Διαβεβαίωσε πάντως ότι στην αγορά υπάρχει επάρκεια τόσο σε αντισηπτικά όσο και μάσκες. 

«Στο ξεκίνημα δεν είχαμε ούτε μία μάσκα παραγωγή, σήμερα έχουμε εκατομμύρια μάσκες παραγωγή, τουλάχιστον 40% με 50% παράγονται στην Ελλάδα. Στα αντισηπτικά κάνουμε εξαγωγές στην Ευρώπη. Στο ekatanalotis.gov.gr μπορείτε να δείτε τιμές μασκών από πολλά σημεία πώλησης» σημείωσε ο Νίκος Παπαθανάσης. 



Αποζημίωση 188.000 ευρώ επιδικάστηκε στον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη για να πληρώσουν οι Νίκος Παππάς και Συριζαίοι συνεργάτες





Το ποσό των 188.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλλουν στον δημοσιογράφο Θάνο Δημάδη πρόσωπα και μέσα μαζικής ενημέρωσης για την «προσωπική και επαγγελματική βλάβη» που του προξένησαν, όπως υποστηρίζει ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook.

Τι αναφέρει ο κ. Δημάδης

Με ανάρτησή του στους λογαριασμούς που διατηρεί στα social media ο κ. Δημάδης γράφει χαρακτηριστικά:

«Η Δικαιοσύνη μίλησε. Καταδικάστηκαν οι υπάλληλοι και οι εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ και του Νίκου Παππά. Καταδικάστηκαν όλα τα πρόσωπα και τα ΜΜΕ εναντίον των οποίων προσέφυγα και είναι τα εξής:

Μιχάλης Ψύλλος, πρώην Διευθυντής Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Δημήτρης Τρίμης, πρώην Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ.

Γιώργος Χριστοφορίδης, πρώην μετακλητός υπάλληλος του Νίκου Παππά και δημοσιογράφος στο "ΧΩΝΙ".

Σταύρος Καπάκος, πρώην Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ επί ΣΥΡΙΖΑ.

Βασίλης Ταλαμάγκας, πρώην Γενικός Συντονιστής ΕΡΤ, επί ΣΥΡΙΖΑ.

Νικόλας Βουλέλης, διευθυντής ΕΦΣΥΝ.

Σπύρος Σιδέρης, ιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού σάιτ Independent Balkan News Agency.

Ιωάννης Τριήρης, διευθυντής σύνταξης Tribune.gr.

Ελβίδα Δρακάκη, ιδιοκτήτρια της ιστοσελίδας TheFaq.gr

Κωνσταντίνος Αγόρης, διευθυντής σύνταξης στο "ΤΟ ΧΩΝΙ"

ΑΠΕ
ΕΡΤ
ΕΦΣΥΝ
ΧΩΝΙ
Independent Balkan News Agency
Tribune.gr
TheFaq.gr
Μου επιδικάστηκε συνολική αποζημίωση ποσού 188.000 ευρώ μέχρι στιγμής για την προσωπική και επαγγελματική βλάβη που μου προξένησαν με τα συκοφαντικά στημένα ψεύδη τους.

Όλα τα πρόσωπα και τα ΜΜΕ εναντίον των οποίων προσέφυγα δικαστικά εκτός από την αποζημίωση, υποχρεώνονται να αποσύρουν κάθε δημοσίευμα εναντίον μου διαφορετικά υπάρχει ρήτρα επιπρόσθετης αποζημίωσής μου και προσωπική τους κράτησης όσο τα διατηρούν.

Παραμένω ενεργός μαχητής σε όλη τη λαίλαπα και την λάσπη μιας δήθεν αριστεράς καθότι οι ποντιακές μου ρίζες με καθοδηγούν πάντα σε ηθικές και δημοκρατικές διεκδικήσεις. Ευχαριστώ όλους όσους μου συμπαρασταθήκατε από την πρώτη στιγμή στον αγώνα μου».

app-facebook
Thanos Dimadis
την Πέμπτη

Η Δικαιοσύνη μίλησε. Καταδικάστηκαν οι υπάλληλοι και οι εκφραστές του ΣΥΡΙΖΑ-Νίκου Παππά. Καταδικάστηκαν όλα τα πρόσωπα και τα μέσα εναντίον των οποίων προσέφυγα και είναι τα εξής:

*Μιχάλης Ψύλλος, πρώην ΑΠΕ.
*Δημήτρης Τρίμης, πρώην Πρόεδρος ΕΣΗΕΑ.
*Γιώργος Χριστοφορίδης, πρώην μετακλητός υπάλληλος του Νίκου Παππά από το "ΧΩΝΙ"....

Δείτε περισσότερα
3,8 χιλ.
367
372