Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Νοσοκόμα άφησε το γάμο της για να βοηθήσει σε τροχαίο



Πάνω από όλα τα καθήκον για τη νοσοκόμα, Σάρα Ρέι, η οποία ακόμη και την ημέρα του γάμου της έβαλε πάνω από όλα τον επαγγελματισμό της.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης του γάμου της, έλαβε μια κλήση από τον πατέρα της που της έλεγε ότι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα μαζί με τους παππούδες της.

Η Σάρα και ο σύζυγός της, Πωλ, νοσοκόμοι και οι δύο στο επάγγελμα, άφησαν τη δεξίωση, μπήκαν στο ασθενοφόρο και έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος.

«Δεν έκανα τίποτα το συγκλονιστικό. Αυτό κάνουμε κάθε μέρα. Η διαφορά είναι ότι σήμερα ήταν η μέρα του γάμου μου. Θα το έκανα για τον οποιονδήποτε» είπε η Σάρα.

Η φωτογραφία της με το νυφικό να βρίσκεται στο σημείο του ατυχήματος έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου και η Σάρα έχει αποκτήσει πλέον το ψευδώνυμο «νύφη ηρωίδα».



Πηγή


Ο Μεϊμαράκης διαλύει την “παράγκα”



“Ως εδώ και μη παρέκει”, ήταν το μήνυμα της παρέμβασης-ξέσπασμα του Προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη στην ΚΕΦΕ, την επιτροπή για την οργάνωση των εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου, και όχι βεβαίως όπως προβοκατόρικα “ερμηνεύουν” οι συνήθεις ύποπτοι Παπαμιμίκος, Τσιμάρας και σία η προετοιμασία αποχώρησής του από την διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ.

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης, ο οποίος ξέρει τη ΝΔ όσο ελάχιστοι, καθώς την έχει υπηρετήσει από όλες τις θέσεις πάνω από 3 δεκαετίες, γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και βεβαίως υπηρετεί, ευαγγελίζεται και εγγυάται τη διαφάνεια και την ομαλότητα της Παράταξης, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψει τη διολίσθησή της σε “πολιτική παράγκα” με πρωταγωνιστές τον Γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον Γενικό Διευθυντή Κώστα Τσιμάρα, ο οποίοι προκαλούν ερωτηματικά με τη στάση τους, τις μεθοδεύσεις τους και πάντως λειτουργούν ως κατευθυνόμενα όργανα.

Βουίζει, πλέον ο τόπος εντός και εκτός των τοιχών της ΝΔ ότι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος όντας Γραμματέας του κόμματος αλλά και πρόεδρος της ΚΕΦΕ δουλεύει αποκλειστικά και μόνο για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα. Μετά από τη σημερινή εξέλιξη, ωστόσο, γεννώνται πολλά ερωτηματικά και για τη στάση του Γενικού Διευθυντή του κόμματος κ. Τσιμάρα.

Γιατί; Μα πολύ απλά γιατί ενώ η ΚΕΦΕ, υπηρετώντας τη διαφάνεια, είχε συμφωνήσει να κάνει ανοικτή πρόσκληση μέσω διαδικτύου και να καλεί όσες εταιρείες επιθυμούν να δώσουν προσφορά για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, το δίδυμο Παπαμιμίκος-Τσιμάρας προσήλθαν σήμερα στη συνεδρίασή της έχοντας επιλέξει από κοινού μια εταιρεία η οποία με απευθείας ανάθεση θα αναλάμβανε τη δουλειά.

Και όλα αυτά όταν είναι πλέον σε όλους γνωστό ότι οι εσωκομματικές εκλογές του 2009 με αυτή τη φαεινή διαδικασία από τη βάση (ο Θεός να την κάνει βάση) ήταν ένα “όργιο” παρανομίας σε ό,τι αφορά τη διαδικασία.

Είναι πια γνωστό ότι ενώ το 2009 είχε δαπανηθεί ένα πολύ μεγάλο ποσό πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ για τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών, στις 12 το μεσημέρι είχαν πέσει τα τερματικά σχεδόν σε ολόκληρη την επικράτεια, κατά συνέπεια δεν μπορούσαν να ελέγχουν όσοι προβοκατόρικα θέλησαν να ψηφίσουν και δύο και τρεις και όσες φορές το επιχειρούσαν.

Είναι επίσης γνωστό ότι σε σωρεία εκλογικών τμημάτων δεν ζητούσαν αστυνομική ταυτότητα και ο καθένας και η κάθε μια δήλωνε ό,τι ήθελε.

Αναρωτήθηκε κανείς από αυτό το κόμμα, από τις εσωκομματικές εκλογές του 2009 και μετά, πού ήταν αυτά τα 600.000-700.000 άτομα που γράφτηκαν τότε μέλη;

Και πού ήταν αυτά τα μέλη τρία χρόνια μετά, στις πρώτες εκλογές του 2012 όταν η ΝΔ πήρε το ιστορικό χαμηλό 18%;

Για να μην αιωρείται λοιπόν η υποψία ότι “κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας”,

ο Βαγγέλης Μειμαράκης κάνει πράξη τη διαφάνεια.

Έτσι, μόλις κατάλαβε ότι το δίδυμο Παπαμιμίκου-Τσιμάρα πάει μέσα στα μάτια του να στήσει τη δική του “πολιτική παράγκα”, μπήκε στην ΚΕΦΕ και με αυστηρό ύφος, απευθυνόμενος κυρίως στο παραπάνω δίδυμο, δήλωσε ότι “ την ώρα που ο κόσμος δοκιμάζεται και η κυβέρνηση παραπαίει ο ίδιος δεν θα επιτρέψει να γελοιοποιηθεί η διαδικασία εκλογής αρχηγού στη ΝΔ”.

Άλλωστε, ο Βαγγέλης Μειμαράκης ξεκίνησε την κυβερνητική του πορεία ως υφυπουργός Αθλητισμού και ξέρει καλά και από... παράγκες και πώς να τις διαλύει.


Ινστρούκτορας
www.tokentro.com


Παρέμβαση Ντόρας για το λαθρεμπόριο καυσίμων



Με αφορμή δημοσίευμα του Έθνους όπου γίνεται λόγος για απώλειες κρατικών εσόδων ύψους 1 δισ. ευρώ ετησίως λόγω του λαθρεμπορίου καυσίμων η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Αναλυτικά η ερώτηση της κας Μπακογιάννη:

«Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ», το λαθρεμπόριο καυσίμων στερεί από το Δημόσιο έσοδα ενός δις ευρώ κάθε χρόνο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι θα πατάξει το λαθρεμπόριο καυσίμων. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προς την κατεύθυνση αυτή. Η κατάσταση στην αγορά των καυσίμων, βάσει του δημοσιεύματος, έχει ως εξής: «Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των πρατηρίων, των εγκαταστάσεων εμπόρων πετρελαίου θέρμανσης αλλά και των υπόλοιπων αποθηκευτικών χώρων (δεξαμενές επιχειρήσεων, ΚΤΕΛ, ΔΕΚΟ κλπ) αφού οι περισσότερες περιφέρειες δεν έχουν ενημερωμένο αρχείο και κανείς φορέας δεν προχώρησε σε απογραφή. Καμιά εικόνα δεν υπάρχει για την έκταση της παράνομης διακίνησης ναυτιλιακού καυσίμου. Είναι χαρακτηριστικό πως αν και αγοράστηκαν δύο ειδικά σκάφη του Λιμενικού έναντι 2.030.000 ευρώ, εντούτοις παραμένουν παροπλισμένα και δεν διενεργούν ελέγχους στη θάλασσα. Ανεφάρμοστη παραμένει διάταξη του νόμου 4072 του 2012 για την τοποθέτηση ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών-εκροών σε πλωτά μέσα μεταφοράς πετρελαιοειδών. Δεν έχει λάβει «σάρκα και οστά» η εγκατάσταση ηλεκτρονικού σήματος εντοπισμού σε βυτιοφόρα και πλωτά εφοδιαστικά μέσα με δυνατότητα τηλεματικής μεταφοράς όπως προβλέπει πάλι ο ν. 4072/2012.

Χωρίς εφαρμογή βρίσκεται άλλη διάταξη του ίδιου νόμου, σύμφωνα με την οποία όλες οι ποσότητες υγρών καυσίμων που καταναλώνονται, διακινούνται και αποθηκεύονται θα πρέπει να ιχνηθετηθούν με ραδιοϊσότοπα ή μοριακής τεχνολογίας ιχνηθέντες. Κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει Σύστημα Διαχείρισης Στοιχείων και Πληροφοριών για την αναλυτική παρακολούθηση της παραγωγής, διύλισης, αποθήκευσης, εισαγωγής, εξαγωγής και διακίνησης αργού πετρελαίου, ημικατεργασμένων και πετρελαιοειδών προϊόντων, όπως προβλέπει υπουργική απόφαση του 2012.

Δεν έχει εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση που προβλέπει ο ν. 4177/2013 για την εφαρμογή συστημάτων ελέγχου και ηλεκτρονικής μετάδοσης δεδομένων εισροών-εκροών σε όλες τις εγκαταστάσεις υγρών καυσίμων ιδιωτικών πρατηρίων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα καθώς και στις εγκαταστάσεις χημικών προϊόντων. Τα πρατήρια ιδιωτικών και δημόσιων επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών εκτιμώνται σε πάνω από 500 και διακινούν ποσότητες ίσες με το 40% της νόμιμης και μετρημένης ποσότητας του ντίζελ κίνησης.

Δεν προβλέπεται η εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών-εκροών σε εταιρείες που διαθέτουν χώρους στάθμευσης οχημάτων κι αποθηκευτικές εγκαταστάσεις για τη φύλαξη και συντήρησή τους.Τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης Αποθήκευσης Καυσίμων (ΚΕΔΑΚ) του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, διενεργούν ελέγχους μόνο στα πρατήρια της Αττικής όπως καταγγέλλουν οι βενζινοπώλες. Η αρμοδιότητα επεκτείνεται, όπως συμπληρώνουν, σε, σε όλο το φάσμα της διακίνησης και αποθήκευσης καυσίμων.»

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1. Σχεδιάζεται να γίνει απογραφή των πρατηρίων, των εγκαταστάσεων και των αποθηκευτικών χώρων καυσίμων ανά την επικράτεια;
2. Θα εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου 4072 περί τοποθέτησης ολοκληρωμένων συστημάτων εισροών – εκροών σε πλωτά μέσα μεταφοράς πετρελαιοειδών και θα αξιοποιηθούν τα δύο παροπλισμένα ειδικά σκάφη ελέγχου του Λιμενικού Σώματος;
3. Θα εφαρμοστεί Σύστημα Διαχείρισης Στοιχειών και Πληροφοριών για την παρακολούθηση και των έλεγχο της παραγωγής, διύλισης, αποθήκευσης, διακίνησης και εμπορίας πετρελαίου και λοιπών καυσίμων;

Η ερωτώσα Βουλευτής
Ντόρα Μπακογιάννη».


Πηγή : ysterografa.gr


e-Συναγερμός από την ΕΛ.ΑΣ. για λογισμικό που «εκβιάζει» με λύτρα bitcoin




Το «CryptoWall» μεταδίδεται είτε μέσω «μολυσμένων» ηλεκτρονικών μηνυμάτων είτε μέσω «μολυσμένων» ιστοσελίδων προειδοποιεί η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Συναγερμός σήμανε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από την επανεμφάνιση και στην Ελλάδα του κακόβουλου λογισμικού «CryptoWall», το οποίο χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να αποσπούν λύτρα στη μορφή των bitcoin.

Ο συγκεκριμένος ιος μεταδίδεται συνηθέστερα μέσω «μολυσμένων» μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και με την επίσκεψη σε «μολυσμένες» ιστοσελίδες που εμφανίζονται ως δήθεν νόμιμες ενημερώσεις δημοφιλών εφαρμογών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛΑΣ μετά την εγκατάστασή του στο λειτουργικό σύστημα, το κακόβουλο αυτό λογισμικό, χρησιμοποιώντας ένα εξελιγμένο σύστημα κρυπτογράφησης, «κλειδώνει» όλα τα ψηφιακά αρχεία και τα δεδομένα (διαφόρων τύπων αρχείων, ενδεικτικά: *.doc, *.docx, *.xls, *.ppt, *.psd, *.pdf, *.eps, *.ai, *.cdr, *.jpg, κ.λπ.), που είναι αποθηκευμένα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του χρήστη που έχει «μολυνθεί» από τον ιό, ενώ για να «ξεκλειδωθούν» τα αρχεία του, πρέπει να καταβληθεί χρηματικό ποσό (ransom), διότι σε διαφορετική περίπτωση καθίστανται απροσπέλαστα για το χρήστη τους.

Ακόμα μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για εταιρείες και εταιρικά δίκτυα καθώς το συγκεκριμένο λογισμικό έχει επιπλέον τη δυνατότητα να «αυτοδιαδίδεται» μέσω του τοπικού δικτύου και να κρυπτογραφεί τα αρχεία κάθε συστήματος, στο οποίο αποκτά πρόσβαση.

Όταν ένας υπολογιστής «μολυνθεί» ο χρήστης ειδοποείται για την καταβολή του χρηματικού ποσού στη μορφή των bitcoins μέσω ανώνυμου προγράμματος περιήγησης.

Η αστυνομία καλεί τους χρήστες του διαδικτύου και ιδιαιτέρως τους διαχειριστές των εταιρικών δικτύων να μην πληρώνουν τα χρήματα «προκειμένου να αποθαρρύνονται τέτοιες παράνομες πρακτικές, καθώς και για να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο».

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπενθυμίζει ως μέτρα προστασίας:

- Οι χρήστες που λαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς ή άγνωστη προέλευση, καλούνται να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία, που περιέχονται σε αυτά, για τα οποία δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα τον αποστολέα και το περιεχόμενο του συνημμένου αρχείου. Επιπλέον, οι χρήστες πρέπει να είναι εξαιρετικά καχύποπτοι στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που ως αποστολέας φαίνεται να είναι κάποια υπηρεσία ή εταιρεία, η οποία δεν είναι γνωστή σε αυτούς.

- Συστήνεται να πληκτρολογούνται οι διευθύνσεις των ιστοσελίδων (URL) στον περιηγητή (browser), αντί να χρησιμοποιούνται υπερσυνδέσμοι (links).

- Να χρησιμοποιούνται γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates), ενώ θα πρέπει να υπάρχει πάντα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας του ηλεκτρονικού υπολογιστή από «ιούς».

- Να ελέγχουν και να έχουν πάντοτε ενημερωμένη την έκδοση του λειτουργικού τους συστήματος.

- Να δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε εξωτερικό μέσο αποθήκευσης, έτσι ώστε σε περίπτωση «προσβολής» από το κακόβουλο λογισμικό, να είναι δυνατή η αποκατάσταση τους.

- Ιδιαίτερη προσοχή στην τακτική και ασφαλή τήρηση αντιγράφων ασφαλείας συστήνεται στους διαχειριστές των εταιρικών δικτύων καθότι τα αντίγραφα αποτελούν το μόνο τρόπο επαναφοράς των αρχείων στο σύνολό τους.


Πηγή : protothema.gr


Ζωή Κωνσταντοπούλου: «"Θάβονται" τα πορίσματα για Siemens και χρέος»



Μέσω Twitter ήρθε η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την «αποκαθήλωσή» της από την ιστοσελίδα της Βουλής.

«Διαπιστευτήρια στη διαπλοκή: ηλεκτρονικό θάψιμο των πορισμάτων για το χρέος και τη Siemens, εντολή εξαφάνισής τους από το site της Βουλής» γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.
Η ανάρτησή της αυτή έχει γίνει και στα αγγλικά.

Aπό την πρώτη σελίδα του δικτυακού τόπου του Κοινοβουλίου «ξηλώθηκαν» οι προβεβλημένες παραπομπές σε έργα επιτροπών που είχε συγκροτήσει η τέως πρόεδρος του Σώματος, μεταξύ των οποίων και το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Η κυρία  Κωνσταντοπούλου είχε δώσει εντολή και τοποθετήθηκαν σε εμφανή θέση αριστερά στην ιστοσελίδα το προκαταρκτικό πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, σύνδεσμος στην ιστοσελίδα πολιτών που είχαν συγκροτήσει την Πρωτοβουλία Στήριξης της Επιτροπής αυτής, όπως και το πόρισμα της εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens.


Ο επισκέπτης του δικτυακού τόπου δεν έχει πλέον απ’ ευθείας πρόσβαση από την κεντρική σελίδα στις ενότητες αυτές.



Πηγή: tovima.gr


NBA : Το χρονικό της... κατρακύλας του Όντομ



Ο Λαμάρ Όντομ παραπαίει και μάλιστα η ζωή του βρίσκεται πλέον σε κίνδυνο! Η είδηση πως βρέθηκε να κείτεται λιπόθυμος σε οίκο ανοχής στη Νεβάδα έχει ήδη κάνει τον γύρο του κόσμου και άπαντες αναρωτιούνται πως έπεσε ο Όντομ τόσο χαμηλά.

Από που να ξεκινήσει κανείς; Από τα προβλήματα με τα ναρκωτικά; Τον εθισμένο στην ηρωίνη πατέρα του; Τον θάνατο της μητέρας του όταν εκείνος ήταν μόλις 12 ετών; Τον τραγικό θάνατο της νεογέννητης κόρης του πριν καν προλάβει να ολοκληρώσει έναν χρόνο ζωής ή την ολική του μεταμόρφωση από επαγγελματία αθλητή σε... ριάλιτι σταρ εξαιτίας του γάμου του με την Καρντάσιαν;

Ο γάμος με την Καρντάσιαν και η ανταλλαγή στο Ντάλας

Η ζωή του Όντομ έμελλε να αλλάξει δραματικά σε ένα πάρτι προς τιμήν του Ρον Αρτέστ. Εκεί γνώρισε την Κλόε Καρντάσιαν, την οποία μόλις ένα μήνα αργότερα παντρεύτηκε, με τον γάμο τους να μεταδίδεται ζωντανά από το E!, στο πλαίσιο του ριάλιτι «Keeping up with Kardashians», στο οποίο πρωταγωνιστούσε η γυναίκα του.

Τον Δεκέμβριο του 2011 ο Όντομ γίνεται ανταλλαγή στους Ντάλας Μάβερικς, μετά από απαίτησή του ίδιου, όντας ιδιαίτερα δυσαρεστημένος από την απόφαση της ομάδας να τον συμπεριλάβει σε μια ανταλλαγή που θα έφερνε τον Κρις Πολ στο Λ.Α και τον ίδιο στην Νέα Ορλεάνη. Η εξέλιξη αυτή ήταν η αρχή για μια κατρακύλα, τόσο αγωνιστική, αλλά κυρίως εξωαγωνιστική που άλλαξε άρδην τη ζωή του 32χρονου, τότε, παίκτη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η απόσταση ανάμεσα στο Ντάλας και το Λος Άντζελες παραήταν μεγάλη για να αντέξει ο γάμος του με την Κλόε Καρντάσιαν. Η διάσημη τηλεπερσόνα δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Όντομ, καθώς διαμαρτυρόταν πως δεν τον έβλεπε σχεδόν καθόλου, λόγω του πολύ φορτωμένου προγράμματος που είχε ο Αμερικανός με τους Μάβερικς. Ο Όντομ το 2012 υπέγραψε συμβόλαιο με τους Κλίπερς για να είναι κοντά στη γυναίκα του, ωστόσο ούτε αυτό ήταν αρκετό για την Κλόε.

Βέβαια και ο Όντομ από τη πλευρά του δεν ήταν υπόδειγμα συζύγου, καθώς ουκ ολίγες φορές είχε απατήσει την Κλόε, ενώ μία από αυτές φρόντισε να το κάνει γνωστό μέσω ενός βίντεο που έχει κυκλοφορήσει στο Youtube. Στο εν λόγω βίντεο, στο οποίο φαίνεται ξεκάθαρα πως ο Όντομ έχει κάνει χρήση ναρκωτικών, ραπάρει, ενημερώνοντας τους θαυμαστές του για την περιπέτειά του με μια άλλη γυναίκα.

Αυτές οι συμπεριφορές έκαναν την Κλόε ιδιαίτερα πιεστική, διαρκώς ανησυχούσε μήπως ο Όντομ την απατήσει και πάλι και έτσι το ζευγάρι οδηγήθηκε στο διαζύγιο.


Ο εθισμός στα ναρκωτικά και τα οικογενειακά προβλήματα

Τα τελευταία χρόνια ο Λαμάρ Όντομ μπαινοβγαίνει σε κλινικές αποτοξίνωσης προκειμένου να ξεπεράσει το πολύ σοβαρό πρόβλημα εθισμού που αντιμετωπίζει με το κρακ. Τα ναρκωτικά δημιούργησαν πολλά προβλήματα τόσο στην επαγγελματική του, όσο και στην προσωπική του ζωή.

Βέβαια, στην οικογένεια του Όντομ υπάρχει βαρύ ιστορικό με τα ναρκωτικά, καθώς ο πατέρας του, τον παράτησε από πολύ μικρό, όντας εθισμένος στην ηρωίνη και ο Όντομ αναγκάστηκε να μεγαλώσει με τη γιαγιά του, καθώς η μάνα του είχε χάσει τη ζωή της από την επάρατη νόσο, κάτι το οποίο τον σημάδεψε ανεπανόρθωτα, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στο παρελθόν.

Ο δις πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Λέικερς είχε τρία παιδιά με την πρώτη του γυναίκα, Λίζα Μοράλες. Γράφουμε είχε, διότι ο άτυχος άνδρας έχασε το τρίτο και τελευταίο του παιδί σε ηλικία 6,5 μηνών από το Σύνδρομο Αιφνιδίου Βρεφικού Θανάτου, γεγονός που επίσης τον σημάδεψε πάρα πολύ.

Τέλος, ο Όντομ είχε μπλεξίματα και με τις αρχές, καθώς αστυνομικοί τον συνέλαβαν να οδηγεί υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ και τον καταδίκασαν σε τριετή κράτηση με αναστολή, ενώ τον ανάγκασαν να επισκέπτεται για τρεις μήνες κέντρο απεξάρτησης.


Ο θάνατος του καλύτερου του φίλου

Το 2015 βρήκε τον Όντομ χωρίς ομάδα (αφού το πέρασμά του από την Ευρώπη και την Λαμποράλ ένα χρόνο νωρίτερα δεν είχε ιδιαίτερη επιτυχία) με τους περισσότερους να γνωρίζουν πως δεν έχει θέληση να παίξει μπάσκετ πια και ας μην το έχει ανακοινώσει επισήμως.

Εκτός αυτού, ένα ακόμη θλιβερό περιστατικό έρχεται να ταράξει την ήδη πολυτάραχη ζωή του. Ο αδερφικός του φίλος, Τζέιμι Σανγκουτάι χάνει τη ζωή του από υπερβολική δόση και κύκλοι του Όντομ αναφέρουν πως ο ύψους 2,08μ άνδρας είναι απαρηγόρητος. Είναι γνωστό άλλωστε πως πάσχει από χρόνια κατάθλιψη και το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται απλά να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Στο παρακάτω βίντεο βλέπεται το ξέσπασμά του στην κάμερα, όπου ουσιαστικά... ορκίζεται πως δεν χτύπησε ποτέ την πρώην γυναίκα του, όπως είχε διαρρεύσει στο παρελθόν.

Το... παράπονο του αθλητή Όντομ

Ο Όντομ ήταν ένας από τους παίκτες που για πολλούς άλλαξαν το μπάσκετ. Ο πρώτος (μετά τον Μάτζικ) πραγματικός πόιντ φόργουορντ. Ένα αθλητικό κορμί ύψους 2,08μ , που χειριζόταν άριστα την μπάλα και μπορούσε να οργανώνει επιθέσεις για τους συμπαίκτες του. Είχε κατακτήσει δύο πρωταθλήματα με τους Λέικερς και ένα παγκόσμιο κύπελλο με την Team USA. Ωστόσο πολλοί τον θυμούνται ως τον... σύζυγο της Κλόε Καρντάσιαν. Αυτό μειώνει τον Όντομ, κάτι που ο επί 14 σεζόν παίκτης στο ΝΒΑ επέτρεψε να τον επηρεάσει. Είχε έτσι κι αλλιώς τη δυνατότητα να είναι γνωστός για όσα πέτυχε μέσα στο παρκέ, ωστόσο ο γάμος του και η συνύπαρξή του με την Καρντάσιαν τα επισκίασε όλα.

Το περιστατικό στον οίκο ανοχής

Και κάπως έτσι φτάνουμε στον Οκτώβριο του '15, όπου δύο ιερόδουλες βρίσκουν τον Όντομ να κείτεται στο πάτωμα, πνιγμένος από τον εμετό του. Μεταφέρεται οδικώς σε κλινική στο Λας Βέγκας, καθώς το ύψος του δεν επέτρεψε να μεταφερθεί με ελικόπτερο. Εκεί, τον έχουν ήδη επισκεφτεί φίλοι του, πρώην συμπαίκτες του, αλλά και η πρώην γυναίκα του, Κλόε Καρντάσιαν.

Από ότι φαίνεται η ζωή του Όντομ, εάν και εφόσον ξεπεράσει τον κίνδυνο, θα είναι πάντα άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καρντάσιαν, μια γυναίκα που τον ερωτεύτηκε, όπως λέει, αλλά με τέτοιο τρόπο που ουσιαστικά τον κατέστρεψε.


Όλοι στο πλευρό του!

Η Κλόε βρίσκεται συνεχώς δίπλα του. Είναι μαζί του στο νοσοκομείο, ενώ η άλλη αδελφή τους -ετεροθαλής- ανέβασε το παρακάτω tweet:

please don't go.

— Kendall Jenner (@KendallJenner) October 14, 2015

Στο πλευρό του βρίσκεται κι όλος ο μπασκετικός κόσμος. Άπαντες έχουν εκφράσει τη συμπαράσταση τους στον Λαμάρ Όντομ, με τον Κόμπι Μπράιαντ να... τρέξει αμέσως στο νοσοκομείο


Πηγή :  gazzetta.gr



Η Ελλάδα το 'ξεκόβει' σε Γιούνκερ και Μέρκελ: Καμία συνεργασία με την Τουρκία στο Αιγαίο



Απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, σε Γιουνκέρ και Μέρκελ. Τι δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σχολιάζοντας την πρόταση - παρότρυνση για Ελληνο- τουρκική συνεργασία στο Αιγαίο, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Ξεκάθαρο μήνυμα σε Γιουνκέρ και Μέρκελ έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος- μια μέρα μετά τις σχετικές δηλώσεις Γιουνκέρ- υπογραμμίζοντας ότι η συνεργασία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης των προσφύγων πολέμου σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να σημαίνει εκπτώσεις ή υποχωρήσεις σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών μελών, κατά την τελετή απονομής του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Φοίνικος, στον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Μετανάστευσης και Ασύλου του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου Ζαν 'Ασελμπορν, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο.
Απευθυνόμενος στον κ. 'Ασελμπορν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «είναι αυτός ο συνδυασμός ακριβώς τους ευρωπαϊκού δικαίου και του δικαίου των κρατών-μελών και του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που καθιστά την προεδρία σας, αυτή τη δύσκολη στιγμή, μια εμβληματική προεδρία και ένα παράδειγμα για το μέλλον και έως ότου λήξει αυτή η κρίση, η οποία πρέπει να λήξει με την εμπέδωση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή».

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε, επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της προεδρίας του κ. 'Ασελμπορν, οι αποφάσεις που ελήφθησαν, «καθόρισαν και τους όρους υπό τους οποίους τα κράτη -μέλη και τα γειτονικά κράτη συνεργάζονται, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την ανθρωπιστική κρίση. Δηλαδή, με τρόπο ο οποίος σέβεται τα ευρωπαϊκά σύνορα, τα οποία είναι τα σύνορα των κρατών-μελών, όπως καθορίζονται κυριάρχως απ΄αυτά».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ελληνική Πολιτεία τού απονέμει αυτό το παράσημο, «επειδή έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε να αντιμετωπισθεί αυτή η ανθρωπιστική κρίση των προσφύγων πολέμου, με τρόπο ο οποίος να διασφαλίζει όσο είναι δυνατόν την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα σύνορά της, αλλά και με τρόπο ο οποίος ταιριάζει στον σεβασμό του ανθρώπου και της αξίας του και ιδίως, των δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Από την πλευρά του, ο κ. 'Ασελμπορν, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ελληνική Πολιτεία γι΄ αυτή την τιμητική διάκριση, τόνισε ότι η βοήθεια που πρόκειται να προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα, δεν είναι σε καμία περίπτωση μια προσπάθεια να θέσουμε την Ελλάδα υπό επιτήρηση, αλλά είναι βοήθεια που βγαίνει από την καρδιά μας, έτσι ώστε να συντελέσουμε στην επίλυση της προσφυγικής κρίσης.

Ταυτόχρονα, συμφώνησε με τον κ. Παυλόπουλο, ότι πρόκειται για μια ανθρωπιστική κρίση, και πρέπει να την λύσουμε-όπως είπε- με ορθολογικά και ευρωπαϊκά μέσα, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα κλειδί.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη λειτουργία των "hot spots", δηλαδή των κέντρων υποδοχής και καταγραφής των προσφύγων. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η μετεγκατάσταση, η οποία έχει αποφασιστεί θα μπορέσει να λειτουργήσει σωστά, μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν σωστά και τα "hot spots" και πρόσθεσε ότι υπάρχει κίνδυνος, αν τα «hot spots" δεν λειτουργήσουν, να καταρρεύσει το σύστημα Schengen.

Αξίζει να αναφερθεί η επισήμανση του κ. 'Ασελμπορν ότι για πρώτη φορά, εδώ και έντεκα χρόνια, που είναι υπουργός Εξωτερικών και δυο χρόνια που είναι υπουργός Υπεύθυνος για θέματα Μετανάστευσης, του τηλεφώνησε μετά από ένα Υπουργικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιας τόσο σημαντικής χώρας, της Ελλάδας, για να ευχαριστήσει, τόσο τον ίδιο προσωπικά όσο και τους συναδέλφους του, για τη βοήθεια που πρόκειται να προσφέρει η ΕΕ στην Ελλάδα.
Κοτζιάς: Δεν τίθεται θέμα κοινών ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο

Δεν τίθεται θέμα κοινών ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο, όπως αποσαφήνισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "Αλφα". «Αυτό σημαίνει είσοδο τουρκικών πλοίων στα χωρικά μας ύδατα, κάτι που θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες», εξήγησε ο κ. Κοτζιάς.

Η σαφέστατη τοποθέτηση του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, αποτελεί και απάντηση στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος μιλώντας χθες στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξέφρασε την άποψη ότι «θα ήταν πολύ χρήσιμο» αν «υπό ευρωπαϊκή αιγίδα» υπήρχε ναυτική συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας, «ούτως ώστε να επιτηρείται η πύλη εισόδου» των μεταναστών στην Ευρώπη, ισχυριζόμενος μάλιστα ότι είναι θέμα ευρωπαϊκό και όχι ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο κ. Γιουνκέρ προχώρησε μάλιστα περισσότερο λέγοντας ότι για τις αντιρρήσεις της ελληνικής πλευράς θα υπάρξουν διαβουλεύσεις και αφήνοντας να εννοηθεί ότι εξ όσων αντελήφθη κατά τις πρόσφατες συνομιλίες του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρεγίπ Ερντογάν, η 'Αγκυρα δεν έχει αντιρρήσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατηγορηματική άρνηση της Ελλάδας να εξετάσει το ενδεχόμενο κοινών ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο, είχε επισημανθεί ήδη προχθές από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κούτρα με μεγάλη σαφήνεια.


Πηγή : news247.gr


Τα "κατάφεραν" στον ΣΥΡΙΖΑ μαύρα μαντάτα για την Ιόνια Οδό – Εκτός νέου ΕΣΠΑ!



«Βόμβα» στα θεμέλια του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού βάζει ο Υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, καθώς όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, θα παραμείνουν εκτός νέου ΕΣΠΑ μέχρι νεωτέρας, τα εν εξελίξει έργα για την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων, ανάμεσα στους οποίους και η Ιόνια Οδός, ενώ η ένταξή τους στα προγράμματα εξακολουθεί να παραμένει με τα παρόντα δεδομένα εξαιρετικά δύσκολη σύμφωνα πάντα με τον Υπουργό.

Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Υπουργός επεσήμανε ότι το νέο ΕΣΠΑ έχει ιδιαίτερα περιορισμένα κονδύλια για μεγάλες επενδύσεις υποδομών, συνεπώς, η χρηματοδότηση των αυτοκινητοδρόμων από το νέο ΕΣΠΑ θα σήμαινε ότι θα κάλυπτε πλήρως το συγκεκριμένο κομμάτι του προγράμματος. Επί της ουσίας ο οδικός άξονας τινάζεται στον αέρα και άγνωστο είναι σε ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα ενταχθεί η ολοκλήρωση του έργου, από τη στιγμή που το νέο ΕΣΠΑ φάνταζε ως σανίδα σωτηρίας για την περαίωση του μεγάλου αυτού έργου.

«Οι  αυτοκινητόδρομοι χρειάζονται αρκετά χρήματα. Αν μεταφερθούν θα καλύψουν πλήρως του πόρους του ισχύοντος, το οποίο έχει και την γραμμή του Μετρό μέσα και τα λοιπά. Μπορεί εν δυνάμει να μεταφερθεί μετά από συζήτηση και διαπραγμάτευση, αλλά νομίζω ότι σε αυτή τη φάση πρέπει να αφήσουμε χρόνο να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση για το σύνολο των αυτοκινητοδρόμων αναφορικά με τις συμβάσεις, τη διαπραγμάτευση δηλαδή που υπάρχει εν εξελίξει, καθώς και την ολοκλήρωσή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο δεδομένου ότι έχουμε δεσμευτεί και ως Κυβέρνηση ότι θα ολοκληρωθούν τα έργα» υποστήριξε μεταξύ άλλων ο κ. Σταθάκης σχετικά με το αν υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθούν στο νέο ΕΣΠΑ.

Ακόμη, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει εικόνα για την κάλυψη του ανεκτέλεστου υπολοίπου των έργων. Ο κάθε αυτοκινητόδρομος είναι διαφορετικός. Στον Μορέα για παράδειγμα είναι πολύ μικρό το ανεκτέλεστο κάτι λιγότερο από το 10%. Σε κάποιους άλλους είναι αρκετό. Το συνολικό ύψος είναι περίπου 500 εκατομμύρια».

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος Υπουργός, για την παρουσίαση των νέων προκηρύξεων με τις οποίες ξεκινά ουσιαστικά το νέο ΕΣΠΑ, το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο προβλέπει πολύ λίγα κονδύλια για έργα υποδομής, με αποτέλεσμα αν μεταφερθούν σε αυτό και οι αυτοκινητόδρομοι, θα καλύψουν πλήρως τους διαθέσιμους πόρους. Ο ίδιος, ωστόσο, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει κάποιο παράθυρο στο μέλλον, λέγοντας πως θα χρειαστεί να γίνει διαπραγμάτευση για το θέμα.

Σημείωσε δε, πως για να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση πρέπει να ολοκληρωθούν και οι διαπραγματεύσεις του αρμόδιου υπουργείου με τις τεχνικές εταιρείες για τις συμβάσεις, ενώ επισήμανε πως η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως τα έργα -το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των οποίων φτάνει σε 600 εκατ. ευρώ- θα ολοκληρωθούν σε κάθε περίπτωση.

Αντιδράσεις από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Στην άμεση σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να προχωρήσει ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας μετά και τις τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες όπου και βρίσκεται, για θέματα που αφορούν την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

«Πρόκειται σίγουρα για αρνητικές εξελίξεις, οι οποίες ανατρέπουν πλήρως τα δεδομένα αναφορικά με την ολοκλήρωση των δύο μεγάλων υπό κατασκευή οδικών αξόνων της περιοχής μας. Της Ιόνιας και της Ολυμπίας Οδού. Επί της ουσίας τα έργα αυτά μεταφέρονται στο επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο, που δεν γνωρίζουμε ωστόσο πότε θα ανοίξει, μιας και αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το επίσης σημαντικό είναι ότι χάνονται πόροι που είχαν εξασφαλιστεί για τις εργασίες, ενώ η ένταξή τους σε επόμενο πρόγραμμα αναμένεται να κοστίσει σε άλλα έργα τα οποία είχαν σειρά. Η… «περιβόητη» στην Περιφέρειά μας πάει αρκετά πίσω. Με την επιστροφή του Περιφερειάρχη από τις Βρυξέλλες, αναμένεται να συντονίσουμε τις ενέργειες μας, καθώς και το πλάνο αντίδρασή μας» υποστήριξε μιλώντας στη «Σ» ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης Γιώργος Αγγελόπουλος.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι άγνωστη παραμένει και η τύχη των 3.000 περίπου εργαζομένων που αυτή την ώρα απασχολούνται στο εργοτάξιο της Ιόνιας Οδού.



Νίκος Αγγελόπουλος
Πηγή : sinidisi.gr


Φρίκη :Ισλαμιστής Παλαιστίνιος χτυπάει Ισραηλινούς σε στάση και τους σφάζει με μπαλτά (Βίντεο)



Ο ισλαμιστής Παλαιστίνιος, σε συνέχεια των καθημερινών δολοφονικών επιθέσεων στο πλαίσιο της τρίτης Ιντιφάντα που άτυπα έχει κηρύξει η Χαμάς, αφού έριξε το αυτοκίνητο πάνω στη στάση που περίμενε κόσμος, βγήκε από το όχημά του και με έναν μπαλτά άρχισε να σφάζει όποιον έβλεπε μπροστά του.

Στο σημείο έσπευσε ένας Ισραηλινός άνδρας με πολιτικά, μέλος των δυνάμεων Ασφαλείας, ο οποίος και πυροβόλησε τον Παλαιστίνιο που είχε προλάβει να τραυματίσει δύο άτομα και να σκοτώσει έναν ραββίνο.

Η μανία του ισλαμιστή είναι τέτοια, που παρά το γεγονός ότι έχει ήδη δεχθεί δύο πυροβολισμούς, σηκώνεται δύο φορές και προσπαθεί αιμόφυρτος να συνεχίσει το φονικό έργο του, μέχρι που πέφτει νεκρός μετά από αλλεπάλληλους πυροβολισμούς.

Προσοχή σκληρές εικόνες



Πηγή : eglimatikotita.gr


ΑΙΓΑΙΟ: Η Τουρκία "χτίζει" ναυτικό και "αισθημα νίκης" όσο εμείς "βολοδέρνουμε"



Η “μοιρασιά” του Αιγαίου που φαίνεται ότι “γοητεύει” τους Γερμανούς και τους δορυφόρους τους , είναι κάτι που μπορεί να μας προκύψει χωρίς να υπάρξει ουδεμία ένταση και σύγκρουση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που χρόνια τώρα υποστηρίζουν ότι η μεθοδευμένη απαξίωση των ΕΔ της χώρας σε συνδυασμό με τον “εξοπλιστικό οργασμό” που επικρατεί στην Τουρκία,θα οδηγήσει σε τέτοιο “χάσμα” στο Αιγαίο που δύσκολα θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί.

Σ΄ ότι αφορά στο θάλασσιο χώρο ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης έχει μιλήσει για την προσπάθεια των Τούρκων να “χτίσουν” όχι μόνο ΠΝ αλλά και “αίσθημα νίκης” σε μια περιοχή όπως το Αιγαίο,όπου ο Ελληνικός Στόλος κυριαρχεί.

Όσα συμβαίνουν “απέναντι” θα πρέπει να μας προβληματίσουν όλους . Η Τουρκία του Ερντογάν δεν σταματά να εξοπλίζεται. Ειδικά στη θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δκσης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, την 8 Οκτωβρίου 2015 στο ναυπηγείο της Κων/πολης (İstanbul Tersanesi), παρουσία του Αρχηγού του ΠΝ Ναυάρχου Bülent BOSTANOĞLU καθώς και άλλων αξιωματούχων, πραγματοποιήθηκε τελετή έναρξης εργασιών ναυπήγησης της 4ης Κορβέτας κλάσεως ΑDA (νησί) για το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό.

Κατά τη διάρκεια της τελετής κόπηκε συμβολικά το πρώτο κομμάτι μετάλλου. Η κατασκευή του υπόψη πλοίου εντάσσεται στο project MILGEM (από τις τουρκικές λέξεις Milli Gemi-Eθνικό Πλοίο), σκοπός του οποίου είναι η ναυπήγηση πολεμικού πλοίου μεγάλης εμβέλειας, με δυνατότητα ανθυποβρυχιακού πολέμου.

Το όνομα του υπό ναυπήγηση πλοίου είναι KINALIADA (Το όνομα προέρχεται από νησί της θάλασσας του Μαρμαρά το οποίο είναι το κοντινότερο προς τα Πριγκηπονήσια) και θα έχει τον πλευρικό αριθμό F-514.

Οι 2 πρώτες κορβέτες, αυτού του τύπου οι οποίες έχουν ήδη ενταχθεί επιχειρησιακά στις τάξεις του τ/ΠΝ είναι οι παρακάτω:

α. TCG Heybeliada - F511 (Xάλκη, το 2ο μεγαλύτερο νησί από τα Πριγκηπονήσια), με ημερομηνία ένταξης την 27 Σεπ 2011.
β. TCG Büyükada - F512 (Πρίγκηπος, το μεγαλύτερο νησί από τα Πριγκηπονήσια), με ημερομηνία ένταξης την 27 Σεπ 2013.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η ναυπήγηση του κυρίως μέρους της 3ης Κορβέτας με την ονομασία Burgazada (Αντιγόνη, το 3ο μεγαλύτερο νησί από τα Πριγκηπονήσια) και πλευρικό αριθμό (για την οποία σας έχω ενημερώσει σχετικά από την 28 Αυγ 15) ολοκληρώθηκε 12 μήνες πριν από την υπολογιζόμενη ημερομηνία και κατά συνέπεια η έναρξη ναυπήγησης της 4ης Κορβέτας αρχίζει νωρίτερα κατά 6 μήνες.

Όσον αφορά τους εκτιμώμενους χρόνους καθέλκυσης για την μεν 3η Κορβέτα εκτιμάται ότι θα μπεί στο νερό τον Απρίλιο 2016, ενώ η 4η Κορβέτα τον Δεκέμβριο του 2017.

Όπως έχω πεί ο χρόνος καθέλκυσης με τον χρόνο επιχειρησιακής ένταξης απέχουν αρκετά, λαμβάνοντας υπόψη ότι:
α. Η 1η Κορβέτα καθελκύστηκε τον Σεπτέμβριο του 2008 και εντάχθηκε στις τάξεις του τ/ΠΝ τον Σεπτέμβριο 2011.
β. Η 2η Κορβέτα καθελκύστηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 και εντάχθηκε στις τάξεις του τ/ΠΝ τον Σεπτέμβριο 2013.

Σε κάθε περίπτωση όμως βλέπουμε ότι επικρατεί οργασμός εργασιών σε όλο το φάσμα της αμυντικής βιομηχανίας της γείτονος και το κυριότερο, η κατασκευή γίνεται από

Τουρκικές εταιρείες με οτιδήποτε θετικό αυτό συνεπάγεται για την υγεία των επιχειρήσεων και την διασφάλιση-αύξηση θέσεων εργασίας, ενώ δεν θα πρέπει να υποτιμάται το κέρδος από την απόκτηση τεχνογνωσίας.




Πηγή: http://www.dzkk.tsk.tr , onalert.gr


Εφορία: Διαγραφή χρέους ως και 20.000 ευρώ! - Πως θα γίνεται



- Όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν χρέη πρέπει να κάνουν αίτηση σε δικαστήριο
- Οι οφειλέτες με χρέη στην εφορία πρέπει να πληρούν επτά κριτήρια για τη διαγραφή
- Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης

Το ευεργετικό μέτρο αφορά μικροοφειλέτες και ουσιαστικά έχει ήδη ψηφιστεί με το μνημόνιο τον περασμένο Αύγουστο. Ουσιαστικά γίνεται χρήση διατάξεων που υπάρχουν στον τροποποιημένο νόμο Κατσέλη και πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθείται σε ολόκληρη την Ευρώπη για χρέη προς Δημόσιο Τράπεζες κλπ


Ποια είναι τα κριτήρια για τη διαγραφή των οφειλών:


  • Ο οφειλέτης να μην έχει ακίνητη περιουσία
  • Να μην έχει κάνει καμία πράξη διάθεσης περιουσίας τα τελευταία τρία χρόνια
  • Να μην έχει στην κατοχή του άλλα περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις ως 1.000 ευρώ
  • Να μην έχει κανένα εισόδημα ένα χρόνο πριν την αίτηση στο Ειρηνοδικίο για τη διαγραφή του χρέους
  • Να μην υπάρχει ενυπόθηκο δάνειο στο όνομά του
  • Το ύψος των χρεών προς τράπεζες και Δημόσιο να μην ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ
  • Να έχει δείξει καλή πρόθεση για συνεργασία με τις τράπεζες ως προς την αποπληρωμή των χρεών του.


Τα χρέη προς το Δημόσιο που μπορούν να διαγραφούν με τον παραπάνω τρόπο είναι χρέη προς την εφορία, χρέη προς τους ΟΤΑ και χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.



Αμέσως μόλις ο οφειλέτης κάνει την αίτηση στο Ειρηνοδικείο εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις πετυχαίνει την άρση κάθε δίωξης σε βάρος του και ταυτόχρονα για 18 μήνες πετυχαίνει προσωρινή απαλλαγή από τα χρέη.


Πηγή : newsit.gr


Τηλεφωνική επικοινωνία για το μεταναστευτικό είχαν Μέρκελ - Τσίπρας



Τηλεφωνική επικοινωνία με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διαχείριση των προσφυγικών θεμάτων, εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης, καθώς και το επικείμενο ταξίδι της καγκελαρίου στην Τουρκία.

Σχετικά με το εάν θα υπάρξει συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε την Τετάρτη: «Δεν μπορώ να σας πω ακόμη αν και ποιες συναντήσεις θα υπάρξουν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Αυτό συχνά προκύπτει από τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες. Δεν μπορώ να ανακοινώσω τώρα τίποτα»


Πηγή


Βρέθηκαν τα Σόδομα, η βιβλική πόλη της... αμαρτίας




Ανασκαφές δέκα χρόνων στην περιοχή Tall el-Hammam της Ιορδανίας, βόρεια της κοιλάδας του ποταμού Ιορδάνη, έφεραν στην επιφάνεια μια πόλη που σύμφωνα με την ομάδα αρχαιολόγων ενδέχεται να είναι η βιβλική πόλη της αμαρτίας, τα Σόδομα που σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, κατέστρεψε ο Θεός με φωτιά και θειάφι.

Η αρχαιολογική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Steven Collins του Πανεπιστημίου Trinity Southwestern στο Νέο Μεξικό έφερε στο φως μία μεγάλη πόλη με κατασκευές και έργα τέχνης,  που όπως αναφέρεται στο περιοδικό Popular Archaeology, μαρτυρούν μια ιδιαίτερα εξελιγμένη κοινωνία και κοινωνική δομή που ανήκει στην εποχή του Χαλκού και ταιριάζει με την βιβλική περιγραφή της πόλης Σόδομα. Όπως υποστηρίζει στο περιοδικό ο ίδιος ο καθηγητής Collins,  «το Tall el-Hammam ταιριάζει με τα κριτήρια και τις περιγραφές των Σοδόμων που δίνονται από τις γραφές ».  Συνεχίζοντας εξηγεί ότι «σύμφωνα με τη Βίβλο, τα Σόδομα αποτελούσαν τη μεγαλύτερη πόλη της εύφορης ανατολικής περιοχής Κικάρ.

Έτσι, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι, αν ήθελε κανείς να βρει τα Σόδομα, θα έπρεπε να αναζητήσει την μεγαλύτερη πόλη που υπήρχε στην περιοχή αυτή κατά τη διάρκεια της Εποχής του Χαλκού, την εποχή του Αβραάμ και του Λοτ. Όταν ερευνήσαμε την περιοχή, το Ταλ ελ Χαμάμ ήταν μια προφανής επιλογή, δεδομένου ότι ήταν μια πόλη πέντε έως δέκα φορές μεγαλύτερη από τις άλλες πόλεις της Εποχής του Χαλκού σε όλη την περιοχή, ακόμη και εκείνες που βρίσκονταν πέρα από τον Ιορδάνη ποταμό».

Ο χώρος, που χρονολογείται μεταξύ 3500 και 1540 π.Χ., βρίσκεται σε ένα ανάχωμα που χώριζε την πόλη σε ένα ψηλότερο και ένα χαμηλότερο επίπεδο. Φέρει στοιχεία της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού (3500 - 2350 π.Χ.) , με προμαχώνες και χοντρά πλίθινα τείχη πάχους 5,2 μέτρων και 10 μέτρα ύψος, με πύλες, παρατηρητήρια, πλατείες και τουλάχιστον ένα οδόστρωμα. Η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε επίσης στην επιφάνεια κατασκευές που ανήκουν στη  Μέση Εποχή του Χαλκού (2000 - 1540 π.Χ.), και φαίνεται να αντικατέστησαν τις παλιές.

Το άνω μέρος της πόλης, όπως υπογραμμίζεται στο περιοδικό, οχυρώθηκε από τους κατοίκους της Μέσης Εποχής του Χαλκού με ένα τεράστιο πλίθινο τείχος ύψους 30 μέτρων που σύμφωνα με τον καθηγητή Collins «πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα που απαιτούσε εκατομμύρια τούβλα και προφανώς μεγάλο αριθμό εργατών Ήταν ένα εντυπωσιακό και δεινό αμυντικό σύστημα που προστάτευε τις εστίες των πλουσιότερων κατοίκων της πόλης, συμπεριλαμβανομένου του παλατιού, των ναών και των διοικητικών κτιρίων».

Σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα, η ζωή στην πόλη φαίνεται να σταμάτησε στο τέλος της Μέσης Εποχής του Χαλκού, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να μαρτυρούν ανθρώπινη παρουσία κατά την Ύστερη Εποχή του Χαλκού.

Σύμφωνα με τον καθηγητή όμως, φαίνεται ότι η ζωή επέστρεψε στην πόλη 700 χρόνια μετά μιας και υπάρχουν μνημεία, πύλες, σπίτια και τείχη που ανήκουν στην εποχή του Σιδήρου (1000 - 332 π.Χ.). Το κενό αυτό των 700 χρόνων «αποτελεί μια παράξενη εξέλιξη» για τον καθηγητή «μιας και πρόκειται για μια μεγάλη πόλη - κράτος που ήκμασε ακόμα και κατά τη διάρκεια των καταστροφικών κλιματικών αλλαγών της Πρώιμης Εποχής του Χαλκού που οδήγησαν στη διάλυση πολλών πόλεων της περιοχής».

Τέλος υποστηρίζει ότι «οι περαιτέρω αρχαιολογικές έρευνες αναμένεται να δώσουν φως σε αυτό το μυστήριο της εγκατάλειψης», ένα μυστήριο που η Παλαιά Διαθήκη αποδίδει στην καταστροφή της πόλης από την οργή του Θεού.

Τα Σόδομα στην Παλαιά Διαθήκη

Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη τα Σόδομα και τα Γόμορρα ήταν δύο πόλεις γνωστές για τον  έκλυτο βίο και την ανηθικότητα των κατοίκων τους. Η κακή τους φήμη διαδόθηκε πολύ και έτσι ο Θεός θέλησε να εξακριβώσει ο ίδιος την κατάσταση. Τόνισε στον Αβραάμ λοιπόν, ότι στην περίπτωση που οι κακές φήμες είναι έγκυρες, αναμένεται τιμωρία στους κατοίκους της πόλης. Μόνο μετά από προτροπή του Αβραάμ, ο Θεός αποφάσισε ότι η πόλη θα σωζόταν από την καταστροφή μόνο στην περίπτωση που οι απεσταλμένοι του μπορούσαν να εντοπίσουν δέκα έντιμους πολίτες.

Όταν λοιπόν οι άγγελοι έφτασαν το βράδυ στα Σόδομα και φιλοξενήθηκαν από τον Λοτ, αντιμετώπισαν την οργή και την βία των κατοίκων, μεταφέροντας μόνο αρνητικές εικόνες στο Θεό. Μόνο στον Λοτ, τον μοναδικό ενάρετο άνδρα της πόλης, επέτρεψαν λοιπόν να διαφύγει μαζί με την οικογένειά του. Με την απομάκρυνσή του λοιπόν, ο Θεός άφησε από τον ουρανό να βρέξει θειάφι και φωτιά στα Σόδομα και στα Γόμορρα. Οι πόλεις και οι κάτοικοί τους καθώς και όλη η γύρω περιοχή και η βλάστηση της καταστράφηκαν. Στον Λοτ η εντολή που είχε δοθεί ήταν σαφής: «Πάρε τη γυναίκα σου και τις δυο σου κόρες, για να μην καταστραφείς για τις αμαρτίες της πόλης. Φύγε και μην κοιτάξεις πίσω σου και μη σταθείς πουθενά σε όλη την περιοχή». Όμως κατά την αποχώρηση η γυναίκα του Λοτ παρέβη την προειδοποίησή και κοίταξε πίσω για να δει τι συνέβαινε και αμέσως πέτρωσε.



Πηγή : tvxs.gr


Nέα τραγωδία στη Λέσβο - Μια γυναίκα, ένα μικρό κορίτσι και ένα βρέφος βρέθηκαν νεκροί σε παραλία



Οι σοροί τριών προσφύγων - ενός μικρού κοριτσιού, ενός βρέφους και μίας γυναίκας - αλλά και μία αναποδογυρισμένη λέμβος, εντοπίστηκαν πριν από λίγο από ιδιώτες δύτες στη θαλάσσια περιοχή "Άκρα Κόρακα" της Μυτιλήνης.  

Σύμφωνα με το Λιμενικό, από το πρωί ήταν σε εξέλιξη έρευνες στη θαλάσσια περιοχή, καθώς τουρκική ακταιωρός είχε περισυλλέξει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα 21 μετανάστες, οι οποίοι δήλωσαν ότι επέβαιναν σε λέμβο που αναποδογύρισε μαζί με άλλα τρία άτομα που αγνοούνταν. Άμεσα οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και ξεκίνησαν έρευνες στη θαλάσσια περιοχή στα ελληνικά χωρικά ύδατα, από πλωτό του λιμενικού και ελικόπτερο της Frontex για τον εντοπισμό των τριών αγνοουμένων. Τελικά, το απόγευμα εντοπίστηκαν οι τρεις σοροί των άτυχων προσφύγων αλλά και η αναποδογυρισμένη λέμβος.  

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Frontex, ο συνολικός αριθμός των μεταναστών που διέσχισαν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους ανήλθε σε πάνω από 710.000. Οι Σύριοι πρόσφυγες παραμένουν η κύρια εθνότητα όσων φθάνουν στην Ευρώπη, επιλέγοντας τη διαδρομή των Δυτικών Βαλκανίων. Είναι χαρακτηριστικό πως ολόκληρο το 2014 καταγράφηκαν 282.000 αφίξεις. Συγκεκριμένα, κατά το μήνα Σεπτέμβριο, ο αριθμός των ανιχνεύσεων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ ανήλθε σε 170.000 σε σύγκριση με 190.000 τον Αύγουστο.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα ελληνικά νησιά και κυρίως η Λέσβος συνεχίζουν να πλήττονται περισσότερο από την πρωτοφανή εισροή προσφύγων και μεταναστών. Κατά την περίοδο Ιανουαρίου -Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 350.000 αφίξεις, ενώ κατά τον μήνα Σεπτέμβριο, ο αριθμός των ανιχνεύσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου παρέμενε στάσιμος, στις 49.000. Αντίθετα, ο αριθμός των μεταναστών που κατέφθασαν στην Ιταλία μειώθηκε κατά το ήμισυ τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας τις 12.000.

O λόγος, σύμφωνα με τη Frontex, είναι η αυξανόμενη έλλειψη των σκαφών στη Λιβύη και η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών. Συνολικά, από τον Ιανουάριο του 2015, 129.000 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων καταγράφηκαν στην Ιταλία, με τους περισσότερους εξ αυτών να κατάγονται από την Ερυθραία. «Υπάρχει ανάγκη για επείγουσα βοήθεια, ιδίως για την Ελλάδα και την Ιταλία. Βοήθεια στην καταγραφή και την ταυτοποίηση των νέων αφίξεων. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, ζητήσαμε από τις χώρες της ΕΕ να παράσχουν στη Frontex επιπλέον συνοριοφύλακες για να βοηθήσουν τις δύο αυτές χώρες στην αντιμετώπιση τέτοιων πρωτοφανών εισροών. Ελπίζω να λάβουμε επαρκείς συνδρομές που θα αναδείξουν το αληθινό πνεύμα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» δήλωσε ο διευθυντής της Frontex, Φαμπρίσε Λετζέρι.

Τέλος, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στην Ουγγαρία καταγράφηκαν περισσότερες από 204.000 ανιχνεύσεις στα σύνορά της, αριθμός που είναι 13 φορές υψηλότερος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014. Επιπλέον, σύμφωνα με εκτιμήσεις, 97.000 άνθρωποι που δεν έχουν ακόμη περιληφθεί στα επίσημα στοιχεία εισήλθαν στην ΕΕ μέσω της Κροατίας κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου μετά την απόφαση της Ουγγαρίας να κλείσει τα σύνορα με τη Σερβία.


Πηγή: lifo.gr


«Καρατομείται» ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ μετά την πρόταση για φυλάκιση των λαθρεπιβατών



Ο Γρηγόρης Δημητριάδης πρότεινε όπως όσοι «συλληφθούν» να χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο, να αντιμετωπίζουν ακόμα και ποινή φυλάκισης - «Εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας» απάντησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης

Σαν να μην ήταν αρκετή η επερχόμενη αύξηση 10% στις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες, πλέον, όσοι «συλληφθούν» να χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο, θα κινδυνεύουν ακόμα και με φυλάκιση, εάν γίνει αποδεκτή η πρόταση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ, Γρηγόρη Δημητριάδη.

Το στέλεχος των αστικών συγκοινωνιών ευχαρίστησε την κυβέρνηση που υιοθέτησε τις περισσότερες προτάσεις που της είχε καταθέσει και πρόσθεσε πως είχε συστήσει να μετατραπεί σε πλημμέλεια από πταίσμα η αποφυγή χρήσης εισιτηρίων.

«Είχαμε πει ότι και η αποφυγή εισιτηρίων έπρεπε να γίνει πλημμέλεια αντί πταίσματος, όχι προφανώς για να τιμωρήσουμε αυστηρά κάποιον, αλλά απλά και μόνο για να περάσει ένα μήνυμα στην κοινωνία ότι οι αστικές συγκοινωνίες πρέπει να είναι βιώσιμες και ποιοτικές, αντί να τις κατασπαταλούμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητριάδης.

«Απαντώντας», ωστόσο, στον κ. Δημητριάδη, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, προανήγγειλε την καρατόμησή του, εξαιτίας ακριβώς της πρότασής του για αλλαγή του ποινικού κώδικα, ώστε να τιμωρούνται ακόμα και με φυλάκιση όσοι χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο.

Ο υπουργός μάλιστα υπαινίχθηκε πως το υψηλόβαθμο στέλεχος του οργανισμού αστικών συγκοινωνιών συμβουλεύει και τους εκπροσώπους των δανειστών, καθώς, όπως είπε, ανάλογη πρόταση του έκαναν και οι λεγόμενοι Θεσμοί.

«Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ, ο κ. Δημητριάδης πρότεινε να μετατραπεί από πταίσμα σε πλημμέλημα η χρήση των ΜΜΜ χωρίς εισιτήριο» είπε ο κ. Σπίρτζης, για να προσθέσει: «Δηλαδή να συλλαμβάνονται και να φυλακίζονται από τρία ώς πέντε έτη όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς εισιτήριο. Δεν μπορώ να καταλάβω τέτοιου είδους προτάσεις. Εγώ λέω να τους εκτελούμε κιόλας. Δεν μπορώ να καταλάβω πως λένε τέτοια πράγματα άνθρωποι που είναι πολλά χρόνια στα μέσα μεταφοράς. Έχουν ευθύνη για το χάλι τους, έχουν ευθύνη για τους λαθροκυνηγούς. Έχουμε ευθύνη κι εμείς γιατί δεν τους έχουμε αλλάξει ακόμα. Αυτή ήταν και η πρόταση που μας έκαναν οι θεσμοί. Να αλλάξουμε τον ποινικό κώδικα».



Πηγή 


Σκληρή επίθεση Βορίδη κατά Φλαμπουράρη: Διαπράττει κακουργηματική πράξη, είναι κάτοχος μετοχών εργολήπτριας εταιρείας



Σκληρότατη επίθεση κατά του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, σε παρέμβασή του στις επιτροπές της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βορίδης είπε ότι «προφανώς στα ζητήματα της διαφθοράς είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση αλλά και κυρίως οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα εξετάζουν α λα καρτ» και συνέχισε λέγοντας ότι ο κ. Φλαμπουράρης συνεχίζει να είναι κάτοχος μετοχών εργολήπτριας εταιρείας και ότι «διαπράττει κακουργηματική πράξη» - συμπληρώνοντας πως δεν βλέπει από την κυβέρνηση ευαισθησία και αντίδραση για το θέμα αυτό .

Παράλληλα, κάλεσε τον υπουργό Επικρατείας να παρουσιάσει αποδείξεις μεταβίβασης και όχι με ιδιωτικά συμφωνητικά που δεν μεταβιβάζουν μετοχές, ενώ ζήτησε να πάρει θέση και ο πρωθυπουργός.

Βούτσης: Όλα είναι καθαρά

Σε παρέμβασή του, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα είναι καθαρά στην υπόθεση των δύο υπουργών που ελέγχονται για προβληματικό πόθεν έσχες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Βούτσης τόνισε πως η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με της «τηλεδίκες» που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, δηλώνοντας μάλιστα βέβαιος πως η όλη υπόθεση θα λήξει την επόμενη εβδομάδα, όταν θα συνεδριάσει για το θέμα η αρμόδια επιτροπή της Βουλής.



Πηγή : huffingtonpost.gr


Συντάξεις-φιλοδωρήματα προτείνει η Επιτροπή Σοφών – Πρωτόγνωρες οι ανατροπές που έρχονται στο ασφαλιστικό



Ανατροπές-σοκ στο ασφαλιστικό, ακόμη και για τους σημερινούς συνταξιούχους, φέρνουν οι προτάσεις της Επιτροπής Σοφών, εάν υιοθετηθούν από τον υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος θα παρουσιάσει σήμερα το πόρισμα. Ανάμεσα σ' αυτές, το λεγόμενο «αυστραλιανό» ανταποδοτικό σύστημα, το οποίο προβλέπει σύνταξη ανάλογα με τα εισοδηματικά και περιουσιακά στοιχεία του ασφαλισμένου!

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συντάξεις θα μετατραπούν σε φιλοδωρήματα, χωρίς να είναι καν εγγυημένη η βασική σύνταξη των 360 ευρώ και πως σε περίπτωση που ο ασφαλισμένος διαθέτει ακίνητη περιουσία, καταθέσεις ή εισοδήματα από ενοίκια, δεν θα παίρνει σύνταξη!

Το κείμενο του πορίσματος της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό περιγράφει σε 28 σελίδες τις βασικές προτάσεις για τη ριζική αλλαγή του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και προτείνει τη δημιουργία ατομικού βιβλιαρίου για κάθε έναν ασφαλισμένο, στο οποίο θα συγκεντρώνονται οι ατομικές εισφορές.

Μια από τις βασικές ανατροπές αφορά στην εγγυημένη, βασική σύνταξη των 360 ευρώ καθώς σύμφωνα με την πρόταση, η βασική σύνταξη που θα απονέμεται θα συνδέεται με την περιουσία, δηλαδή θα συνυπολογίζονται εισοδήματα από ενοίκια, μερίσματα, επενδύσεις και καταθέσεις και εισοδήματα, που θα μειώνουν τη σύνταξη και ατομικά και οικογενειακά.

Έτσι, τα 360 ευρώ σύνταξη θα είναι εγγυημένα μόνο για τους φτωχότερους (και όταν συμπληρώσουν τα 67 τους χρόνια), καθώς όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα, τόσο μικρότερη θα είναι η βασική σύνταξη, η οποία μπορεί να καταλήγει και σε μηδέν ευρώ, για τους πλούσιους, μοντέλο που προσομοιάζει με αυτό που ισχύει στην Αυστραλία.

Για τους νυν συνταξιούχους προτείνεται ο επαναϋπολογισμός της σύνταξης τους με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού και περικοπή του υποβάλλοντος ποσού.

Η επιτροπή έχει προτείνει οι συντάξεις των νυν συνταξιούχων να υπολογιστούν με τον νόμο Σιούφα 2084/92 ο οποίος όμως δεν επιφέρει σημαντικές μειώσεις. Γι' αυτό προτείνεται η παρέμβαση στο συντελεστή αναπλήρωσης σε συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ.

Η μείωση που υπολογίζεται ότι θα επέλθει σε συντάξεις που έχουν εκδοθεί εδώ και χρόνια κυμαίνεται από 15%-17%. Μεγάλοι χαμένοι της πρωτόγνωρης ανατροπής είναι όσοι πλήρωναν υψηλές εισφορές όπως οι υπάλληλοι ΟΤΕ-ΔΕΗ, οι έμποροι και οι μηχανικοί.

Έτσι για παράδειγμα ένας έμπορος με 35 χρόνια ασφάλιση, ο οποίος παίρνει 1.400 ευρώ (2.200 πριν από τις περικοπές) με τον νέο τρόπο υπολογισμού θα χάσει 100 ευρώ.

Όπως σημειώνει το πόρισμα, στα πλαίσια της ισότητας και για να αποφευχθεί προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά των περικοπών, προτείνεται ο επαναϋπολογισμός όλων των συντάξεων με ενιαίο τρόπο για όλους, ώστε το ποσό που θα προκύψει να μην χρειαστεί να περικοπεί.


Το πόρισμα προτείνει επίσης ίδιες εισφορές για όλους και αντίστοιχες συντάξεις (στενότερη σύνδεση εισφορών-παροχών).

O προσανατολισμός της επιτροπής είναι να δημιουργηθεί ένας ενιαίος ασφαλιστικός φορέας στα πρότυπα του ΙΚΑ. Ωστόσο, διατυπώθηκαν και απόψεις να δημιουργηθούν τρεις φορείς ένας για τους μισθωτούς, ένας για τους αυταπασχολούμενους (ΟΑΕΕ- ΕΤΑΑ) και ένας για τους αγρότες.

Η δομή της νέας σύνταξης να βασίζεται στις εισφορές του ασφαλισμένου (αναλογική) τακτοποιημένες σε ατομικές μερίδες με βάση κανόνες νοητής κεφαλαιοποίησης συν τη βασική σύνταξη των 360 ευρώ που θα χορηγείται στα 67, με εισοδηματικά κριτήρια (δηλαδή εξασφάλιση εθνικής σύνταξης μόνο για τους πένητες) ενώ θα δίνεται η δυνατότητα συμπληρωματικών παροχών από επαγγελματικά ταμεία και την ιδιωτική ασφάλιση.

Για την επικουρική σύνταξη υποβλήθηκαν δύο προτάσεις:

α) να ενσωματωθεί στην κύρια με στόχο να εξαερωθεί σε λίγα χρόνια, καθώς καταργείται η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων από το ΑΚΑΓΕ.

β) να παραμείνει το ενιαίο επικουρικό ταμείο με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Δηλαδή το αναδιανεμητικό σύστημα που ίσχυε έως τώρα να μετατραπεί σε κεφαλαιοποιητικό.

Οι εισφορές θα προσαρμοστούν στα πρότυπα του ΙΚΑ. Αυτό σημαίνει ότι σε άλλες περιπτώσεις θα αυξηθούν (π.χ. ΟΓΑ) και σε άλλες θα μειωθούν (ΔΕΚΟ)
Στον ΟΑΕΕ, οι εισφορές θα συνδεθούν με το πραγματικό εισόδημα (τζίρος).

Το νέο σύστημα με τις ατομικές μερίδες θα εφαρμοστεί για τους πρωτοασφαλιζόμενους από την 1/1/2016, θα προβλέπει μειωμένους συντελεστές υπολογισμού των συντάξεων και θα οδηγεί σε χαμηλότερες συντάξεις.

Μέχρις ότου ωριμάσει το νέο σύστημα και να μπορεί να αποδώσει την εξοικονόμηση που απαιτείται, θα υπάρξει μεταβατική περίοδος 5-10 χρόνων κατά την οποία θα εφαρμοστεί για τους παλαιότερους ασφαλισμένους:

1η πρόταση: ο τρόπος υπολογισμού που προέβλεπε ο νόμος Σιούφα του 1992 με χαμηλότερους όμως συντελεστές. Δηλαδή από 70% που είναι το ποσοστό αναπλήρωσης στην 35ετία να συρρικνωθεί στο 55%.

2η πρόταση (μειοψήφησε): να εφαρμοστεί ο νόμος 3863/2010 επικαιροποιημένος επί τα χείρω με επιτάχυνση των εφαρμογών.



Πηγή : koolnews.gr


Δεν διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει ο Σταθάκης ότι είναι ο υπουργός του 1 εκατ. ευρώ



Αμηχανία στο Μαξίμου και την κυβέρνηση

«Σε μία εβδομάδα το θέμα θα έχει τελειώσει» δηλώνει στο protothema.gr  και παραπέμπει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τα πόθεν έσχες - Βούτσης: Όταν τελειώσουν αυτά θα δείτε όταν δεν έχουν σχέση με τις τηλεδίκες

Να «δραπετεύσει» μέσω της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής επιδιώκει ο υπουργός που φαίνεται να μην έχει  δηλώσει ποσό περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ στο «πόθεν έσχες», με τις συγκλίνουσες πληροφορίες να δείχνουν το πρόσωπο του κ. Γιώργου Σταθάκη.


Το ζήτημα έχει προκαλέσει σύγχυση στο Μαξίμου, αλλά και αμηχανία σε  στελέχη και βουλευτές της κυβέρνησης, τα οποία τηρούν «σιγή ιχθύος» για την υπόθεση με τα προβληματικά πόθεν έσχες των δύο υπουργών, παρά το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης τους καλούν να δώσουν εξηγήσεις.

Το θέμα αναδείχθηκε λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή και προμηνύεται ένα «καυτό» διήμερο στην Ολομέλεια, καθώς οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές έχουν σκοπό να αναδείξουν το ζήτημα.

Εντύπωση προκαλεί γιατί ο υπουργός, αν και είχε την ευκαιρία να διαψεύσει τις παραπάνω φήμες και να «καθαρίσει» τις όποιες υποψίες αφορούν το πρόσωπό του, προτίμησε να σιωπήσει και να παραπέμψει την υπόθεση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τα Πόθεν Έσχες, η οποία θα συνεδριάσει  τις επόμενες ημέρες, για πρώτη φορά μετά τις εκλογές, επικαλούμενος μάλιστα το νόμο, που του απαγορεύει να προβεί σε οποιαδήποτε σχετική δήλωση πριν τον σχετικό έλεγχο.

Οι πληροφορίες δείχνουν κορυφαίο υπουργό να έχει πρόβλημα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» -στην οποία τα πολιτικά πρόσωπα δηλώνουν τις καταθέσεις, τα ακίνητα που έχουν στην ιδιοκτησία τους και τις μετοχές που κατέχουν. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου φέρεται να μετέβη στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για τον έλεγχο των πόθεν έσχες και να προχώρησε οικειοθελώς σε συμπληρωματική δήλωση ώστε να τακτοποιήσει το «κενό» περίπου ενός εκατ.ευρώ στη δήλωσή του, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αφορούσε ποσό σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό με συγγενικό του πρόσωπο.

Λόγω της εμπλοκής του ονόματός του, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, το τελευταίο διήμερο, φέρεται να είχε συνεχείς επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα και άλλους συνεργάτες του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου. Έτσι, η εσπευσμένη μετάβαση του στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τετάρτης «φούντωσε» τις φήμες για παραίτηση, καθώς δεν ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση του οικονομικού επιτελείου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, διεκόπη η  σύσκεψη  υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, που βρισκόταν σε εξέλιξη στο κτήριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Ζαλοκώστα για να μεταβεί στην Ηρώδου Αττικού.

Σε συνομιλία που είχε το protothema.gr με τον κ. Σταθάκη δεν θέλησε να προβεί ούτε σε διάψευση, ούτε σε επιβεβαίωση των πληροφοριών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι σε μία εβδομάδα το θέμα θα έχει τελειώσει, παραπέμποντας το ζήτημα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου και θα λάμψει η αλήθεια, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο υπουργός, παρά τις ερωτήσεις, δεν διευκρίνισε αν η αλήθεια στην οποία κάνει αναφορά σχετίζεται με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ή με το ποσό ή  με το πρόσωπο. Αρνήθηκε δε ότι η μετάβασή του στο Μέγαρο Μαξίμου είχε σχέση με την υπόθεση, δείχνοντας να απορεί μάλιστα με την ερώτηση. Υποστήριξε ότι συζητήθηκαν θέματα του υπουργείου του, ενόψει των διαβουλεύσεων που θα έχει με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στη συνέχεια,  μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή, διατήρησε την ίδια στάση και πάλι δεν διέψευσε ότι είναι το πολιτικό πρόσωπο που ερευνάται. Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν πρόκειται να παραιτηθεί, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και ότι σε λίγες μέρες θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική επιτροπή «πόθεν έσχες» και το θέμα θα διευθετηθεί.

«Κάντε υπομονή, θα φανεί σε μία εβδομάδα τι ισχύει» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας σε ερώτηση αν είναι εκείνος που εμπλέκεται στο θέμα του ενός εκατ.ευρώ. Δεν μπορώ σύμφωνα με το νόμο να προβώ σε οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα προτού γίνει ο έλεγχος, συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης επισημαίνοντας ότι δεν θέλει να προκαταλάβει το έργο της επιτροπής πόθεν έσχες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος κατά τη συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες έδωσε απάντηση για την υπόθεση των «καυτών» φακέλων με τα πόθεν έσχες δύο υπουργών. Στην ερώτηση για το τι θα πράξει η Βουλή  είπε: «Θα εκπλαγείτε πόσο καθαρά είναι όλα αυτά, όταν τελειώσουν και πώς δεν έχουν καμία σχέση με τις τηλεδίκες».


Πηγή : protothema.gr