Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Σε θάνατο καταδικάστηκαν από παράνομο δικαστήριο φιλορώσων του Ντονέτσκ 3 ξένοι που πολεμούσαν για την Ουκρανία

 


Το παράνομο ονομαζόμενο «Ανώτατο Δικαστήριο» της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντoνέτσκ (ΛΔΝ), καταδίκασε σε θάνατο τρεις ξένους, δυο Βρετανούς κι έναν Μαροκινό, που πολεμούσαν στο πλευρό της Ουκρανίας, σύμφωνα με την ρωσική ιστοσελίδα της εφημερίδας RBK, και το πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti.

Πρόκειται για τους Βρετανούς Σον Πίνερ και Έϊντεν Άσλιν και τον Μαροκινό Σααντούν Μπραχίμ.

Εναντίον τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες ότι δρούσαν ως μισθοφόροι (με βάση το άρθρο 440 του ποινικού κώδικα της ΛΔΝ) και για βίαιη κατάληψη εξουσίας από ομάδα προσώπων (βάσει των άρθρων 32 και 323 του ΠΚ της ΛΔΝ). Τη θανατική ποινή προβλέπει το τελευταίο άρθρο, δεδομένου το έγκλημα διαπράχθηκε δήθεν σε εμπόλεμη περίοδο.

Η τριήμερη δίκη ήταν μια παρωδία, αναφέρει η Daily Mail. Οι κατηγορούμενοι, που ήταν μέσα σε κλουβί, «παραδέχτηκαν» ότι «εκπαιδεύονταν για να εκτελέσουν τρομοκρατικές ενέργειες». Πέντε μάρτυρες της υπόθεσης δεν εμφανίστηκαν καν στο δικαστήριο.



Ο Έϊντεν Άσλιν υπηρετούσε στην 36η ταξιαρχία πεζοναυτών των Ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας από το 2018, επισημαίνει η ιστότοπος Mediazona. Στην Ουκρανία έμεινε λόγω της αρραβωνιαστικιάς του. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις του στο Twitter, αιχμαλωτίσθηκε στα μέσα Απριλίου. Επίσης τότε στην «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ» βρέθηκε και ο φίλος του, ο 48χρονος Σον Πίνερ πρώην στρατιωτικός του Βασιλικού τάγματος της Βρετανίας που ήταν στην ίδια ταξιαρχία. Οι συγγενείς του Πίνερ επισήμαιναν ότι και ο Πίνερ και ο Άσλιν επίσημα υπηρετούσαν στον ουκρανικό στρατό με βάση την νομοθεσία και δεν ήσαν μισθοφόροι.

Ο 21χρονος Μπραχίμ Σααντούν, έφθασε στην Ουκρανία το 2019, όπου φοιτούσε στη σχολή αεροδυναμικών και διαστημικών τεχνολογιών του πολυτεχνείου του Κιέβου. Πριν ένα χρόνιο εγκατέλειψε τις σπουδές του και πήγε να υπηρετήσει με συμβόλαιο επίσης στην 36η ταξιαρχία πεζοναυτών. Αιχμαλωτίσθηκε κατά τη διάρκεια μαχών στην πόλη Βολνοβάχα.

Και οι τρεις άνδρες δήλωσαν ότι θα υποβάλουν έφεση, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο TASS. Η έφεση θα πρέπει να ασκηθεί ένα μήνα από την έκδοση της απόφασης.

Ο δήθεν ηγέτης της αποσχισθείσας περιοχής του Ντονέτσκ στην Ουκρανία δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος για την απονομή χάριτος στους δύο Βρετανούς που καταδικάστηκαν σε θάνατο την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την αιχμαλωσία τους, ενώ πολεμούσαν για την Ουκρανία.

Ένα παράνομο δικαστήριο στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ έκρινε ένοχους την Πέμπτη τον Έιντεν Άσλιν και τον Σον Πίνερ, αλλά και τον Μαροκινό Μπραχίμ Σααντούν για “μισθοφορικές δραστηριότητες,” με επιδιώξη την ανατροπή της δημοκρατίας.

Η Βρετανία δηλώνει ότι ο Άσλιν και ο Πίνερ ήταν κανονικοί στρατιώτες και πρέπει να εξαιρεθούν επί τη βάσει της εφαρμογής των Συμβάσεων της Γενεύης από την άσκηση ποινικής δίωξης, για τη συμμετοχή τους σε εχθροπραξίες.

“Δεν βλέπω κάποια νομική βάση ή κάποια προαπαιτούμενα, για μένα, ώστε να λάβω μία απόφαση απόδοσης χάριτος,” δήλωσε ο Ντενίς Πουσίλιν, ηγέτης της αναφερόμενης αποσχισθείσας δημοκρατίας, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.



Δύο συλλήψεις μετά τη διάσωση 57 μεταναστών από το Λιμενικό

 


Επιχείρηση του Λιμενικού εκτυλίχθηκε χθες κοντά στην Κεφαλονιά προκειμένου να διασωθούν δεκάδες μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοφόρο. 

Στο σκάφος επέβαιναν 57 λαθρομετανάστες (43 άνδρες, 8 γυναίκες και 5 παιδιά).

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί εκ των 57, ηλικίας 26 και 28 ετών, για μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών που δεν έχουν δικαίωμα εισόδου στο ελληνικό έδαφος και προέκυψε κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και τους οποίους επιχείρησαν από κοινού να προωθήσουν σε έδαφος κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά παράβαση του ν.4251/2014.

Δείτε το βίντεο του Λιμενικού:






Μεξικό: Λίντσαραν μέχρι θανάτου άνδρα που κατηγορήθηκε πως σκόπευε να απαγάγει ανήλικα


 

Έξαλλο πλήθος λιντσάρισε μέχρι θανάτου άνδρα που κατηγόρησε ότι ήθελε να απαγάγει ανήλικα στην πολιτεία Πουέμπλα (κεντρικό Μεξικό), ανακοίνωσαν χθες Κυριακή οι τοπικές αρχές.

«Αυτή δεν είναι δικαιοσύνη, αυτή είναι βαρβαρότητα. Οι αρμόδιες αρχές διενεργούν έρευνα για το τι συνέβη προκειμένου να αποδοθούν (ποινικές) ευθύνες», τονίζεται σε ανακοίνωση του δήμου Ουατσινάνγκο.

Ο Ντανιέλ Πικάσο, 31 ετών, ξυλοκοπήθηκε και κάηκε ζωντανός την Παρασκευή από πλήθος περίπου 200 ανθρώπων στην κοινότητα Παπατλασόλκο, περίπου 180 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σώσουν, όμως κάτοικοι τους εμπόδισαν.

Όταν οι άνδρες των δυνάμεων επιβολής της τάξης προσπάθησαν να τον βάλουν μέσα σε περιπολικό, οι κάτοικοι τον έβγαλαν από το αυτοκίνητο, τον οδήγησαν διά της βίας σε γήπεδο, όπου τον ξυλοκόπησαν, τον περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό και τον έκαψαν ζωντανό.

Το πτώμα ανακτήθηκε αφού οι κάτοικοι έφυγαν από το γήπεδο. Η κινητοποίηση των κατοίκων και οι κατηγορίες σε βάρος του Πικάσο οφείλονταν σε υπηρεσία τηλεφωνικών μηνυμάτων, που ενημέρωσε ότι βρισκόταν στην κοινότητα φερόμενος ως κακοποιός με σκοπό να προχωρήσει σε απαγωγή ανηλίκων, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του δήμου της Ουατσινάνγκο.

Το θύμα εργαζόταν από τον Μάρτιο του 2022 ως σύμβουλος της Βουλής, τόνισε ο θεσμός μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, καταγγέλλοντας τη φρικιαστική δολοφονία του.

Τα εγκλήματα αυτής της φύσης δεν είναι σπάνια στο Μεξικό. Συνήθως διαπράττονται σε απομονωμένες περιοχές, όπου χρειάζεται χρόνος για να φθάσουν οι δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Ένα από τα πιο δραματικά διαπράχθηκε το 2019, επίσης στην Πουέμπλα, όπου επτά άνδρες ξυλοκοπήθηκαν και κάηκαν ζωντανοί.


protothema.gr



Νίκη Μακρόν στον α' γύρο

 


Με περίπου 20.000 ψήφους διαφορά, η προσκείμενη στον Εμανουέλ Μακρόν παράταξη «Μαζί» καταλαμβάνει τελικά την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών που διεξήχησαν χθες Κυριακή στη Γαλλία.

Η παράταξη της προεδρικής πλειοψηφίας εμφανίζεται να συγκεντρώνει περίπου 20.000 ψήφους περισσότερες από την «Λαϊκή Ένωση» του ηγέτη της γαλλικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν. 

Πιο συγκεκριμένα, η παράταξη «Μαζί» συγκεντρώνει το 25,75% των ψήφων έναντι 25,66% της «Λαϊκής Ενωσης».

Ένας στους δύο ψηφοφόρους δεν πήγε στην κάλπη την Κυριακή αδιαφορώντας για τα πολιτικά.




Εκτός ελέγχου τα κυκλώματα στην Μύκονο - Πήγαν να σκοτώσουν ξενοδόχο


 

Κάθε καλοκαίρι, κάθε αρχή της σεζόν κατεβαίνουν όλοι οι φυλακισμένοι, όλοι οι φουσκωτοί τους προσλαμβάνουν και κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν.

Ο πρώην δήμαρχος Μυκόνου Χρήστος Βερώνης δήλωσε στο ΣΚΑΪ πως στο Νησί των Ανέμων υπάρχει η λαμπερή πλευρά αλλά και η «σκοτεινή», με τη μαφία και τον υπόκοσμο να επιχειρούν να μετατρέψουν τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού σε Κολομβία.

Τα κυκλώματα στη Μύκονο φαίνεται πως είναι εκτός ελέγχου με ληστείες και ξυλοδαρμούς πολιτών μέρα μεσημέρι. «Η Μύκονος σήμερα έχει αλλάξει. Δεν επιτρέπεται σε ένα μικρό νησί, τουριστικό να έρχεται εδώ το καλοκαίρι καλός κόσμος και ο υπόκοσμος. Η Μύκονος ξεφεύγει και πάει αλλού. Λυπούμαι που θα το πω αλλά δεν είναι σωστό να περνούν οι κυβερνήσεις και να βλέπουν ότι κοντεύει να μετατραπεί σε Κολομβία και να μην επεμβαίνουν» είπε ο κ. Βερώνης στον ΣΚΑΙ. Σύμφωνα με τον κ. Βερώνη «τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι εδώ δρουν διάφορα κυκλώματα τα οποία δεν μπορούμε να γνωρίζουμε γιατί δεν εμφανίζονται».

«Θα πληρώσουν με κάθε τρόπο»

Από την πλευρά του πρώην εργαζόμενος στην εστίαση αναφέρει πως «αυτό που γινόταν πάντα και θα γίνεται πάντα στη Μύκονο. Κάθε καλοκαίρι, κάθε αρχή της σεζόν κατεβαίνουν όλοι οι φυλακισμένοι, όλοι οι φουσκωτοί τους προσλαμβάνουν και κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν. Η Μύκονος δεν είναι Ελλάδα είναι ένα άλλο κράτος. Εχει τους δικούς του ρυθμούς και δουλεύουν έτσι. Και αυτοί που έρχονται το ξέρουν και δεν μπορούν να κάνουν μαγκιές, να έρχονται στα μαγαζιά και να μην πληρώνουν. Και αναλαμβάνουν μετά οι μπράβοι. Π.χ. δεν μπορεί να έρθει ο άλλος στη Μύκονο και να πει δεν πληρώνω. Θα πληρώσει είτε με το καλό, είτε με το κακό».

Ο ξενοδόχος και θύμα μίλησε στον ΣΚΑΪ για την επίθεση που δέχτηκε: «Μου επιτέθηκε ο οδηγός του αυτοκινήτου, μόλις κατέβηκα να δω τι είχε συμβεί. Φορούσε ένα μαύρο καπέλο και κρατούσε ένα λοστό. Φορούσε γάντια και ένα τζάκετ μαύρο. Τα χτυπήματα ήταν δολοφονικά και είχαν σκοπό να με σκοτώσουν. Ευτυχώς εμφανίστηκαν δύο γείτονες και τότε φοβήθηκε και έφυγε.»

Πίσω από την επίθεση σκέφτεται ότι μπορεί να κρύβεται μια αντιδικία που έχει με γειτονική επιχείρηση: «Λειτουργεί παράνομα, διότι έχουν μια προσωρινή αναστολή της άδειας της μουσικής τους» αναφέρει μεταξύ άλλων, την ώρα που προσπαθεί να αφήσει πίσω το σοκ της επίθεσης και να ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Οι δράστες του είχαν στήσει καρτέρι την ώρα που έφευγε από το ξενοδοχείο του στην Χώρα της Μυκόνου. Ξαφνικά ένα αυτοκίνητο τον τράκαρε από πίσω και μόλις αυτός σταμάτησε να δει τι συμβαίνει, από το άλλο όχημα βγήκε ένας σωματώδης άντρας και κρατώντας ένα λοστό στο χέρι άρχισε να τον χτυπάει με απίστευτη βιαιότητα στο κεφάλι και στα πλευρά του, με αποτέλεσμα να πέσει κάτω αιμόφυρτος και να χάσει τις αισθήσεις του.

O ξενοδόχος της Μυκόνου έκανε 14 ράμματα στο κεφάλι, ενώ έχει μώλωπες σε όλο του το σώμα. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αναρρώνει στο σπίτι του, ωστόσο δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει το σοκ της επίθεσης.



Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Δήμο Θέρμης και στο «Ποσειδώνιο» Αθλητικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

 



«Θα βρεθούμε σήμερα με ηγέτες όλων των χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, θα είναι μαζί μας και ο Γερμανός Καγκελάριος θα είναι μαζί μας και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Είναι μία ευκαιρία να επαναλάβουμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, πώς είμαστε πρωταγωνιστές αυτή τη στιγμή σε όλα όσα γίνονται στα Βαλκάνια, να επαναλάβουμε με αυτοπεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι δύναμη σταθερότητας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συζήτηση που είχε με πολίτες της Θέρμης πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Η σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση είναι προϋπόθεση εθνικών επιτυχιών. Αυτήν είχαμε και είμαι σίγουρος πως αυτή θα έχουμε και μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές»,συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως «με ρώτησαν στο ραδιόφωνο σήμερα το πρωί “θα είναι προεκλογική η εμφάνισή σας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης;”. Και είπα το αυτονόητο: είναι η τελευταία Έκθεση Θεσσαλονίκης πριν τις επόμενες εκλογές που θα γίνουν το ‘23». Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη και βελτιώνουν τη ζωή των κατοίκων

«Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας και βλέπετε και την ανταπόκριση των πολιτών του Δήμου μας στην παρουσία του κ. Πρωθυπουργού. Πολλοί Πρωθυπουργοί πέρασαν, γιατί είναι κομβικό σημείο η Θέρμη, αλλά είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που ήρθε στο Δημαρχείο μας συζήτησε μαζί μας για την ανάπτυξη και την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης του τόπου μας. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ και ευχόμαστε επιτυχία στο έργο του, για το καλό της πατρίδας μας», τόνισε ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το δημαρχείο της Θέρμης όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο και στελέχη του δήμου και συζήτησαν για τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή και για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτει και αξιοποιεί ώστε να υλοποιήσει έργα και λύσεις.


Υποδομές για τον αθλητισμό, εχθρός του αθλητισμού η βία

Πρώτη στάση του Πρωθυπουργού κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ήταν το «Ποσειδώνιο» Αθλητικό Κέντρο, όπου ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για τα οκτώ πλήρως ανακαινισμένα εξωτερικά γήπεδα μπάσκετ τα οποία πρόσφατα εγκαινιάστηκαν.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με νέους και αθλούμενους που ήδη τα χρησιμοποιούν. «Πιστεύω ότι η καρδιά του αθλητισμού χτυπάει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, κυρίως στα νέα παιδιά τα οποία πρέπει να έχουν τις ευκαιρίες, τις δυνατότητες, τις υποδομές να αγκαλιάσουν τον αθλητισμό. Εγώ προσωπικά, ως φίλος του μπάσκετ που εξακολουθεί όποτε μπορεί να επιχειρεί ακόμα να αθλείται, χαίρομαι κάθε φορά που μπορούμε να δίνουμε στη διάθεση του κόσμου νέα γήπεδα, είτε αυτά είναι κλειστά είτε αυτά είναι ανοιχτά», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στάθηκε, παράλληλα, στα μεγάλα έργα που δρομολογούνται για τον επαγγελματικό αθλητισμό, σημειώνοντας πως η δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για τη Νέα Τούμπα «δίνει τη δυνατότητα πια στον ΠΑΟΚ να αποκτήσει ένα υπερσύγχρονο γήπεδο αλλά ταυτόχρονα να ολοκληρωθεί και η ανάπλαση» στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης συνομιλία με τους αθλητές του Συλλόγου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδος, Νίκο Ζήση, Μπάνε Πρέλεβιτς, Χρήστο Κωνσταντινίδη, Γιώργο Τσιάρα, Γιώργο Γιαννουζάκο και Γιάννη Γιαννούλη. «Όσο ανεχόμαστε τη βία τόσο υποβαθμίζουμε το άθλημα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης στην κουβέντα που είχε με τους παλαίμαχους αθλητές, από την οποία δεν έλειψαν αναφορές στις γενικότερες εξελίξεις στον χώρο του μπάσκετ για την ευρωπαϊκή πορεία των ελληνικών ομάδων, για την εθνική ομάδα μπάσκετ και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

«Κύριε Πρόεδρε είναι η πρώτη φορά που με τη συνεργασία της ΚΕΔΕ έχουμε πλέον καταγραφή όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας μας», σημείωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποδεχόμενος τον Πρωθυπουργό στο «Ποσειδώνιο».

«Είναι ένα ακόμα έργο αναβάθμισης των εγκαταστάσεών μας το οποίο έχει και μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα γιατί είναι σημείο αναφοράς της πόλης και αθλούνται χιλιάδες κόσμου κάθε μέρα εδώ», τόνισε από την πλευρά του o Πρόεδρος Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Πέτρογλου.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί και το κλειστό κολυμβητήριο του «Ποσειδώνιου», όπου ενημερώθηκε για τα προγραμματισμένα έργα βελτίωσης των εγκαταστάσεων με την τοποθέτηση νέων βατήρων εκκίνησης και πλακών χρονομέτρησης.

Τα έργα εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα επενδύσεων στις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη εγκριθεί κονδύλι ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την ενεργειακή αναβάθμιση του «Ποσειδωνίου», των εγκαταστάσεων στη Μίκρα και του Κολυμβητηρίου Νεάπολης.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν o Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, o Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, o Πρόεδρος Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλος Πέτρογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Άγγελος Χαριστέας, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, Ελένη Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου και Δημήτρης Κούβελας, οι βουλευτές Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Θόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος και η Επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου.



Η φωτογραφία παπαράτσι με την πρωθυπουργό της Φινλανδίας Σάνα Μάριν που προκάλεσε σάλο

 


Σάλος έχει προκληθεί στη Φινλανδία με φωτογραφία της 36χρονης πρωθυπουργού Σάνα Μάριν που τράβηξε ένας παπαράτσο. 

Το Συμβούλιο ΜΜΕ στη Φινλανδία (JSN) έλαβε καταγγελία σχετικά με τη δημοσίευση από το περιοδικό ταμπλόιντ Seiska μιας φωτογραφίας της πρωθυπουργού με κολάν την ώρα που έσπρωχνε ανύποπτη ένα παιδικό καροτσάκι στο Ελσίνκι. 



Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, με πολλούς Φινλανδούς να αντιδρούν, κάνοντας λόγο για σεξισμό καταδικάζοντας την φωτογραφία.

Ο πρόεδρος του JSN, Ίρο Χίβονεν, δήλωσε ότι η απόφαση για το αν θα υποβληθεί επίσημη καταγγελία στο Συμβούλιο θα ληφθεί πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές, στα τέλη Ιουνίου.

«Εάν ναι, η καταγγελία θα εξεταστεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου στα τέλη Αυγούστου», διευκρίνισε.

Η καταγγελία υποβλήθηκε από άτομο που δεν κατονομάζεται, επικαλούμενο το σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την προστασία της ιδιωτικής ζωής. 

Σύμφωνα με τον Ίρο Χίβονεν, δεν υπάρχει προηγούμενο σε αυτή την καταγγελία. 

Το JSN είναι εποπτικό όργανο που έχει συσταθεί από έντυπα μέσα ενημέρωσης και δημοσιογράφους. Παράπονο στο JSN μπορεί να υποβάλει οποιοσδήποτε πολίτης πιστεύει ότι υπήρξε παραβίαση της δίκαιης δημοσιογραφικής πρακτικής στα μέσα ενημέρωσης.

Ο αρχισυντάκτης του Seiska υπερασπίστηκε τη δημοσίευση της φωτογραφίας στο πρακτορείο Yle με το σκεπτικό ότι ήταν μια «ειδησεογραφική εικόνα» μεταξύ άλλων. 


skai.gr




Μόνο για το ΝΑΤΟ δεν ενεργεί ο Στόλτενμπεργκ

 


Άφωνους άφησε τους πάντες ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, που δήλωσε υπέρ των ανησυχιών της Τουρκίας για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και τις θεωρεί αποδεκτές.

Ο Στόλτενμπεργκ που μόνο για το ΝΑΤΟ δεν ενεργεί και έχει επικριθεί για διάφορους λόγους από πολλούς εταίρους, επισκέφτηκε τον πρόεδρο της χώρας, Σάουλι Νιινίστο, ενώ τόνισε ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί, ότι κανένας άλλος νατοϊκός σύμμαχος δεν έχει υποφέρει περισσότερες τρομοκρατικές επιθέσεις από την Τουρκία, και έτσι, οι ανησυχίες της είναι αναγκαίο να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

«Αυτές είναι αποδεκτές ανησυχίες που αναφέρονται στην τρομοκρατία, αλλά και στις εξαγωγές όπλων», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε μία κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστο, καθώς τον επισκέφτηκε στη θερινή κατοικία του στο Νααντάλι της Φινλανδίας.

Η αιτήσεις της Φιλανδίας και της Σουηδίας βρίσκονται αντιμέτωπες με την αντίθεση της Τουρκίας, που τις κατηγορεί ότι υποστηρίζουν και δίνουν καταφύγιο σε Κούρδους μαχητές, αλλά και άλλες ομάδες, τις οποίες, η Άγκυρα χαρακτηρίζει ως τρομοκρατικές.

Η στάση της Τουρκίας είναι ξεκάθαρα για να ευνοήσει την Ρωσία και όλα τα άλλα για δήθεν τρομοκρατικές οργανώσεις είναι για να βρεθεί ένας λόγος. Μόνο ο Στόλτενμπεργκ δεν θέλει για τους δικούς του λόγους να καταλάβει ότι η Τουρκίας παίζει παιχνίδι και αυτό δείχνει την αδυναμία του να βρίσκεται σε αυτή την θέση.

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για το ΝΑΤΟ με δεδομένη τη στρατηγική θέση της, στη Μαύρη Θάλασσα μεταξύ της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, ενώ επικαλέστηκε την δήθεν υποστήριξη που η Τουρκία προσέφερε στην Ουκρανία, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.




Η συμπλοκή ανηλίκων στην Πάτρα έστειλε ένα 16χρονο σοβαρά τραυματισμένο στο νοσοκομείο

 


Συμπλοκή ανηλίκων σημειώθηκε νωρίς εχθές το βράδυ στην περιοχή Μπεγουλακίου στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24, ομάδα ανηλίκων πιάστηκε στα χέρια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 16χρονος σοβαρά στο κεφάλι και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ρίου.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν πως στο σημείο έτρεξαν και γονείς, όταν αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί. Πάντως παραμένει άγνωστος ο λόγος που οδήγησε τους νεαρούς στον αιματηρό καβγά.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και διασώστης μοτοσυκλετιστής που έφθασε στο σημείο προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, καθώς το παιδί φαινόταν να μην μπορεί να συνέλθει από τα χτυπήματα που έχει δεχθεί.

Στη συνέχεια, μονάδα του ΕΚΑΒ προσέγγισε τον χώρο και μετέφερε αμέσως το παιδί στο νοσοκομείο Ρίου, ενώ έφθασε και αστυνομική δύναμη για να ερευνήσει τους λόγους της σύρραξης.

Μέχρι αυτή την ώρα ένας 15χρονος και οι γονείς του έχουν προσαχθεί στο 3ο Αστυνομικό Τμήμα, καθώς σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν γίνει, φαίνεται ο ανήλικος να έχει σχέση με τον τραυματισμό του 16χρονου.



44χρονος σκότωσε 22χρονο στον Μυλοπόταμο

 



Οργή επικρατεί στον Αργουλιό Μυλοποτάμο Ρεθύμνου εκεί όπου ένας 22χρονος έπεσε νεκρός μετά από πυροβολισμούς που δέχτηκε από 44χρονο συγχωριανό του.

Το  έγκλημα σημειώθηκε μπροστά από το σπίτι της αδερφής του θύματος. 

Ο θρασύδειλος δράστης που αναζητείται τον πυροβόλησε στην πισώπλατα και παρά την έγκαιρη άφιξη ασθενοφόρου, ο 22χρονος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή. 

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν τον 44χρονο δολοφόνο.

Δράστης και θύμα λογόφεραν και κάποια στιγμή ο 22χρονος αποχώρησε από το σημείο και πήρε το δρόμο για το σπίτι της αδερφής του. Ο 45χρονος δράστης τον ακολούθησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο και έξω ακριβώς από το σπίτι, τον πυροβόλησε τέσσερις φορές με ένα πιστόλι.

Στην συνέχεια ο τραυματισμένος νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, καθώς παρά τις προσπάθειες που έγιναν καθ’οδόν δεν τα κατάφερε. 

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και αναζητείται. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή για την αποφυγή επεισοδίων, καθώς οι φόβοι για βεντέτα είναι διάχυτοι στο Ρέθυμνο.




Δεν θέλουν οι Τούρκοι τον Ερντογαν! Χάνει σε όλες τις δημοσκοπήσεις


 

Άσχημα είναι τα νέα για τον προκλητικό Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που όπως φαίνεται δεν τον θέλουν να κυβερνά οι Τούρκοι πολίτες.

Σε νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Τζουμχουριέτ φαίνεται ότι θα δεν θα καταφέρει να επανεκλεγεί στην προεδρία της Τουρκίας καθώς χάνει από οποιονδήποτε αντίπαλο στον δεύτερο γύρο των εκλογών. 

Αυτό βέβαια θα κάνει περισσότερο επικίνδυνο τον Ερντογάν γιατί ξέρει ότι εάν χάσει τις εκλογές θα αντιμετωπίσει και ποινικά δικαστήρια το "έργο" του στην κυβέρνηση της χώρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος στα εσωτερικό έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά κορυφαίων προβλημάτων, με μεγαλύτερο αυτό της οικονομίας, και καταρρέει δημοκοπικά απέναντι στους αντιπάλους του.

Ο Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 36,4% των ψήφων απέναντι στον Μανσούρ Γιαβάς, εκλεγμένο με τo CHP δήμαρχο της Άγκυρας, ο οποίος συγκεντρώνει το 50,3%.

Ο Ερντογάν συγκεντρώνει 39,4%, σε σύγκριση με τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, επίσης εκλεγμένο με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), ο οποίος συγκεντρώνει το 46,7% των ψήφων.

Το 40,9% συγκεντρώνει ο Ερντογάν απέναντι στην αρχηγό του «Καλού Κόμματος», Μεράλ Ακσενέρ, η οποία ωστόσο, έστω και με μικρή διαφορά, του κλέβει την πρωτιά με 43,2%.

Τέλος, 40,5% συγκεντρώνει ο Ερντογάν αντιμαχόμενος τον ηγέτη των κεμαλιστών, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, με τον Κιλιτσντάρογλου ωστόσο να μαζεύει το 42,7% των ψήφων.

Η νέα αυτή δημοσκόπηση έρχεται να ταράξει τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος αγνοώντας τα προβλήματα στο εσωτερικό του, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δυσφήμισης και κόντρας με την Ελλάδα, που του κάνει μεγαλύτερο κακό εντός και εκτός Τουρκίας.