Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

O Μητσοτάκης γλεντάει Βαρουφάκη που προκάλεσε λέγοντας ότι η κυβέρνηση θα φύγει νύχτα

 



Στην τριτολογία του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αφού γλέντησε τον Αλέξη Τσίπρα, περιέλαβε και τον Γιάνη(με ένα ν) Βαρουφάκη.

"Κύριε Βαρουφάκη, δεν ξέρω αν η κυβέρνηση αυτή θα φύγει βράδυ, αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι κάθε κυβέρνηση, σε μία δημοκρατική πολιτεία, φεύγει ή ανανεώνει την εμπιστοσύνη της το βράδυ των εκλογών.

Αυτό θα συμβεί και με τη δική μας κυβέρνηση όταν έρθει η ώρα των εκλογών στο τέλος της τετραετίας. Θα θέσουμε στην κρίση του ελληνικού λαού το έργο μας και είτε ο ελληνικός λαός θα μας επιβραβεύσει, είτε θα επιβραβεύσει κάποιον άλλον.

Έτσι λειτουργούν οι συντεταγμένες Δημοκρατίες και παρά την δεκαετή κρίση, η οποία μας ταλάνισε και σε ένα βαθμό τα απόνερά της ακόμη μας ταλανίζουν, η Ελληνική Δημοκρατία βγήκε πιο ισχυρή από αυτή την βαθιά περιπέτεια.

Ο Κοινοβουλευτισμός βγήκε πιο ισχυρός. Η ελληνική κοινωνία σήμερα, εκτίμησή μου είναι αυτή, πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε και εσείς, σε πολλές εκφάνσεις της είναι πιο ώριμη από πολλές άλλες περιπέτειες. Ίσως είναι το τραύμα της κρίσης, αυτό που μας ανάγκασε να ωριμάσουμε βίαια. Η δε συζήτηση για το παρελθόν κ. Βαρουφάκη, έχει γίνει και έχει γίνει εκτεταμένα. Τα νούμερα δεν χρειάζεται να τα συζητήσουμε. Είναι λίγο – πολύ αυτά τα οποία αναφέρατε.

Αυτό το οποίο δεν θα μάθουμε ποτέ, γιατί δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε στο μέλλον μία πραγματικότητα που αφορά το παρελθόν, είναι τί θα συνέβαινε αν το 2015 τα πράγματα είχαν πάρει διαφορετική τροχιά και η χώρα είχε βρεθεί εκτός Ευρωζώνης και ενδεχομένως και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διότι αυτός ήταν ο πραγματικός κίνδυνος τον οποίο αποφύγαμε το 2015. Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ. Νομίζω ότι όλοι έχουμε την άποψή μας για το αν αυτό θα ήταν καλύτερο ή χειρότερο για την πορεία του τόπου. Αλλά σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μία συζήτηση που όσο την κάνουμε σίγουρα δεν ευνοεί και δεν τιμά ούτε εσάς, ούτε και τον κ. Τσίπρα." Είπε ο πρωθυπουργός στον Γιανη(με ένα ν) Βαρουφάκη.





Του ακροαριστερού φιλότουρκου Γαβρόγλου δεν του αρέσει που θα προστατεύονται τα πανεπιστήμια

 


Τέρμα η ανομία στα πανεπιστήμια, θλίψη και αντιδράσεις από αριστερούς και ακροαριστερούς, που τα λυμαίνονται χρόνια τώρα.

Είχαν συνηθίσει αριστεροί και ακροαριστεροί, τα πανεπιστήμια στη Ελλάδα να λειτουργούν τριτοκοσμικά, και δεν τους αρέσει που τώρα θα αστυνομεύονται και θα προστατεύονται κάνοντας την ζωή των φοιτητών ευκολότερη και με ασφάλεια.

Οι αριστεροί και ειδικά οι ακροαριστεροί είναι στα κάγκελα γιατί θα επέλθει η τάξη και ο σεβασμός στα πανεπιστήμια και δεν θα μπορούν σύντροφοι αντιεξουσιαστές και κακοποιοί να τα χρησιμοποιούν για διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες.

Ένας από τους ακροαριστερούς που δηλώνει αντίθετος στην αστυνόμευση στα ΑΕΙ είναι ο τέως υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου γνωστός προκλητικός φιλότουρκος, ο οποίος έγραψε στο Fb:

«Πειθαρχικά Συμβούλια Φοιτητών που είχαμε να δούμε από τον καιρό της χούντας. Ιδρυση Πανεπιστημιακής Αστυνομίας υπό την εποπτεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και πρόσληψη 1.000 αστυνομικών. Control rooms που θα παρακολουθούν την κίνηση των φοιτητών, καθηγητών και άλλων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Και μία υπουργός που πανηγυρίζει ότι όλα αυτά αναβαθμίζουν την Ανωτάτη Εκπαίδευση. Μια μέρα ντροπής. Μια μέρα βαθιάς θλίψης».



Με μια σφαίρα καρφωμένη στο πόδι θα ζήσει η 18χρονη που τραυματίστηκε στο μακελειό στον Νέο Κόσμο

 


Ανθρωποκυνηγητό από τους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για να εντοπίσουν τον 54χρονο δράστη του αιματοκυλίσματος στον Άγιο Σώστη

Τα όσα φρικτά έζησε το παγωμένο απόγευμα της 11ης Ιανουαρίου στο καφέ του Αγίου Σώστη, όπου ομάδες Αλβανών συνεπλάκησαν και «μίλησαν» τα πιστόλια με αποτέλεσμα έναν 53χρονο νεκρό και τους δυο γιους του δύο βαριά τραυματίες, θα μείνουν βαθιά χαραγμένα στην ψυχή και το σώμα της.

Η νεαρή υπάλληλος που την ώρα της αιματηρής συμπλοκής βρισκόταν στην εργασία της και δέχθηκε μια σφαίρα στο πόδι, μπορεί σύμφωνα με τους γιατρούς να είναι ελαφρά τραυματισμένη καθώς η σφαίρα δεν έπληξε ζωτικό όργανο ωστόσο, η διαπίστωση της ιατροδικαστικής εξέτασης στην οποία υπεβλήθη προχθές προκαλεί ανατριχίλα. Και αυτό γιατί, οι πληροφορίες λένε ότι η 18χρονη ίσως και να αναγκαστεί να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της με τη σφαίρα καρφωμένη στο πόδι της αφού το σημείο που δέχτηκε τα πυρά από το 9άρι πιστόλι του δράστη, στον αριστερό γλουτό, στο κάτω έξω τεταρτημόριο δεν τους δίνει πολλά περιθώρια για αφαίρεση.

Ενδέχεται, λένε, να αποβεί μοιραία η αφαίρεση από το σημείο όπου έχει καρφωθεί και αυτο που εξετάζουν είναι να την αφήσουν. Μάλιστα, λένε, ότι το τραύμα είναι βαθύ και έχει ανοικτή πληγή η οποία εκτιμούν ότι θα κλείσει σε περίπου 40 ημέρες.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, προσπαθούν να εντοπίσουν τον 54χρονο δράστη του αιματοκυλίσματος στον Άγιο Σώστη. Τον πιστολέρο που μετά απο διαπληκτισμό με τον 53χρονο Αλβανό και τους δύο γιους του σήκωσε το 9άρι και τους σημάδεψε για να κλείσει τους ανοικτούς λογαριασμούς που είχε μαζί τους. Οι άνδρες έτρεξαν να κρυφτούν στην καφετέρια που λειτουργούσε ως take away και δούλευε η 18χρονη κοπέλα όμως δεν τα κατάφεραν.

Ο δράστης πάτησε τη σκανδάλη, εκτέλεσε εν ψυχρώ τον πατέρα και τραυμάτισε τους δύο γιους και την νεαρή υπάλληλο.


Πηγή : protothema.gr



Ο κορωνοϊός «τσάκισε» τα αεροδρόμια: «Βουτιά» 60% στην αεροπορική κίνηση 08:3816 Ιανουαρίου 2021

 



Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε «βουτιά» 60% της αεροπορικής επιβατικής κίνησης παγκοσμίως το 2020 και οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές παραμένουν δυσοίωνες, προειδοποίησε χθες ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Με ταξιδιωτικούς περιορισμούς να παραμένουν σε ισχύ σε όλο τον κόσμο σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της Covid-19, ο αριθμός των επιβατών έφτασε τα 1,8 δισεκατομμύρια το 2020, πέφτοντας στα επίπεδα του 2003, από 4,5 δισεκατομμύρια το 2019, ανακοίνωσε ο ICAO.

«Η πτώση της ζήτησης» θα συνεχιστεί για το τρέχον τρίμηνο και ενδέχεται ακόμη και να επιδεινωθεί, προειδοποιεί ο Οργανισμός του ΟΗΕ, με έδρα στο Μόντρεαλ.

Το 2020, η μείωση της αεροπορικής επιβατικής κίνησης έφτασε το 50% στις πτήσεις εσωτερικού, και 74% στις διεθνείς πτήσεις, οι οποίες μετέφεραν 1,4 δισεκατομμύρια λιγότερα άτομα από όσα το 2019.

Αποτέλεσμα; Οι εταιρείες υπέστησαν σωρευτικές ζημίες 370 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα αεροδρόμια και οι φορείς παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας υπέστησαν ζημιές 115 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

Μια κατάσταση που, σύμφωνα με τον ICAO, «θέτει σε αμφισβήτηση την οικονομική βιωσιμότητα του κλάδου και απειλεί εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο».

Η παγκόσμια τουριστική αγορά πλήττεται επίσης σκληρά, καθώς σχεδόν το 50% των τουριστών επιλέγουν το αεροπλάνο για να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Η ανάκαμψη της βιομηχανίας, πιθανή το δεύτερο τρίμηνο, εξαρτάται από την επιτυχία των εμβολιασμών, ο οποίος ξεκίνησε σε πλούσιες χώρες, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Αρκετές κυβερνήσεις έσπευσαν να βοηθήσουν τις εταιρείες ή πρόκειται να το πράξουν.

Η πτώση του κλάδου ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020, αλλά στη συνέχεια περιορίστηκε σε λίγες χώρες. Στα τέλη Μαρτίου, με την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, η βιομηχανία βρέθηκε σχεδόν σε ακινησία σε όλο τον κόσμο, ανέφερε ο ICAO.

Τον Απρίλιο, η μείωση της επιβατικής κίνησης ανήλθε στο 92% σε σύγκριση με το 2019.

Η επιβατική κίνηση αυξήθηκε συγκρατημένα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε βόρειες χώρες, αλλά μειώθηκε ξανά από τον Σεπτέμβριο με την άφιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας και την επιστροφή των περιορισμών σε όλο τον κόσμο.

Ο ICAO σημειώνει συνολικά ότι οι πτήσεις εσωτερικού έχουν αντέξει καλύτερα στους περιορισμούς μετακινήσεων από ό,τι οι πτήσεις εξωτερικού, ειδικά στην Κίνα και τη Ρωσία, όπου ο αριθμός της επιβατικής κίνησης έχει ήδη επιστρέψει σε επίπεδα προ πανδημίας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ



Φονική έκρηξη στη Βηρυτό οι πραγματικοί ένοχοι

 



Έρευνα που δημοσίευσε το λιβανέζικο κανάλι Al-Jadeed αποκαλύπτει νέα στοιχεία για την έκρηξη στο Βηρυτό, εμπλέκοντας στην υπόθεση επιχειρηματίες, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο Συριακό Καθεστώς και φέρονται να σχετίζονται με το φορτίο νιτρικής αμμωνίας που έφτασε στη χώρα το 2013 και εξερράγη τον Αύγουστο του 2020.  

Η έρευνα επικαλείται τις απόψεις ειδικών και υποστηρίζει ότι οι πρωταγωνιστές της, τα ονόματα των οποίων έχουν δημοσιευτεί από την αρχή της διερεύνησης της υπόθεσης, είναι στην πραγματικότητα δευτερεύοντες χαρακτήρες που χρησιμοποιήθηκαν ως αποδιοπομπαίοι τράγοι για να αποσπάσουν την προσοχή από τους πραγματικούς υπεύθυνους.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, τα ονόματα που είχαν ακουστεί στην πραγματικότητα δεν εμπλέκονται σε τόσο μεγάλο βαθμό με την υπόθεση. Για παράδειγμα γίνεται αναφορά στον 43χρονο Ρώσο μόνιμο κάτοικο Κύπρου, τονίζοντας ότι δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του πλοίου που μετέφερε τους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας στο λιμάνι της Βηρυτού. Αντίθετα, τη χρονική περίοδο που έγινε η έκρηξη, το πλοίο ανήκε σε εταιρεία Κύπριου επιχειρηματία. Να σημειωθεί ότι αυτή η πληροφορία είχε ήδη γίνει γνωστή από τις αρχές της διερεύνησης στης υπόθεσης τον Αύγουστο.

Επίσης, ο καπετάνιος του πλοίου δεν ήταν ο Borys Prokoshev, όπως είχε γραφτεί αλλά ο Abakumov Viacheslav, το όνομα του οποίου φιγούραρε στις έρευνες αλλά δεν είχε κατηγορηθεί επίσημα.  

Οι αναφορές στην Κύπρο όμως δεν σταματούν εκεί. Ένα όνομα που βρισκόταν στο επίκεντρο των ερευνών ήταν της εταιρείας Savaro Limited, η οποία φέρεται να είχε αγοράσει τη νιτρική αμμωνία από εργοστάσιο στη Γεωργία.

Η έρευνα του Al-Jadeed αποκαλύπτει ότι η Savaro είναι εταιρεία κέλυφος που δημιουργήθηκε για να παρέχει κάλυψη στην πραγματική εταιρεία και τους ανθρώπους που βρίσκονταν πίσω από την αγορά.

Η έρευνα των δημοσιογράφο συνέδεσε την εταιρεία Savaro Limited με την εταιρεία Hesco Engineering and Construction που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ιδιοκτήτης της φέρεται να είναι ο George Haswani, Σύρος επιχειρηματίας που έχει ρωσική υπηκοότητα.

Σε βάρος του Haswani, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο Συριακό Καθεστώς, και της εταιρείας του επιβλήθηκαν αμερικανικές κυρώσεις, καθώς κατηγορήθηκε για τον «επικίνδυνό του ρόλο στην επικοινωνία ανάμεσα στο καθεστώς και τον ISIS, στην αγοροπωλησία πετρελαίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Hesco Engineering and Construction διαλύθηκε τον Νοέμβριο του 2020, σχεδόν 3 μήνες μετά την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού.

Η Savaro Limited έχει άλλη διεύθυνση, η οποία παρουσιάζεται επισήμως στις βρετανικές αρχές. Μοιράζεται αυτήν τη διεύθυνση με μια άλλη εταιρεία που ονομάζεται IK Petroleum, η οποία ιδρύθηκε το 2013, λιγότερο από ένα μήνα πριν από την εκφόρτωση του φονικού φορτίου στον Λίβανο.

Όπως και η Hesco Engineering and Construction, η IK Petroleum ανήκει σε έναν άλλο Σύριο-Ρώσο επιχειρηματία, τον Imad Khoury, εναντίον του οποίου επίσης επιβλήθηκαν κυρώσεις  από τις ΗΠΑ το 2016 για την υποστήριξη του αδελφού του, Mudallal Khoury.

Εναντίον και του ίδιου του Mudallal Khoury επιβλήθηκαν κυρώσεις το 2015 από τις ΗΠΑ επειδή φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της απόπειρας μεταφοράς νιτρικού αμμωνίου στα τέλη του 2013, περίπου την ίδια περίοδο που το πλοίο MV Rhosus εισήλθε στη Βηρυτό.

Τέλος, η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι αδελφοί Khoury και ο George Haswani συγκαταλέγονταν ανάμεσα στους πελάτες της κυπριακής τράπεζας FBME.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έβαλαν στη μαύρη λίστα την FBME για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων τη φερόμενη διευκόλυνση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και τρομοκρατία.


Πηγή: sigmalive.com



ΗΠΑ: Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής NRA

 



Η Εθνική Ένωση Όπλων (NRA) υπέβαλε χθες αίτηση κήρυξης σε πτώχευση, σε μια αιφνίδια εξέλιξη, που έχει στόχο να βοηθήσει το πανίσχυρο λόμπι υπέρ της οπλοκατοχής να αποφύγει μια αγωγή της γενικής εισαγγελέως της Πολιτείας της Νέας Υόρκης που ζητά τη διάλυσή του.

Η NRA υπέβαλε αίτηση για προστασία βάσει του Κεφαλαίου 11 του Κώδικα Πτώχευσης των ΗΠΑ στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Ντάλας και ανέφερε ότι σκοπεύει να επανεγγραφεί στο Τέξας για να ξεφύγει από ένα «διεφθαρμένο πολιτικό και κανονιστικό περιβάλλον» στην Νέα Υόρκη, όπου είναι σήμερα εγγεγραμμένη.

«Το Τέξας εκτιμά τις χορηγίες της NRA, τιμά τα νομοταγή μέλη μας και ενώνεται μαζί μας ως ένας εταίρος για την υπεράσπιση της συνταγματικής ελευθερίας», δήλωσε ο επικεφαλής του λόμπι, ο Γουέιν Λαπιέρ, σε επιστολή προς τα μέλη. «Ζητούμε προστασία από αξιωματούχους της Νέας Υόρκης που παράνομα καταχράστηκαν και μετέτρεψαν σε όπλο τις εξουσίες που ασκούν εναντίον της NRA και των μελών της».

Τον Αύγουστο, η γενική εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, η Λετίσια Τζέιμς υπέβαλε αγωγή κατά της Εθνικής Ένωσης Όπλων, ζητώντας τη διάλυση της, με την κατηγορία ότι ηγετικά στελέχη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης χρησιμοποίησαν εκατομμύρια δολάρια για προσωπική τους χρήση αλλά και για να εξαγοράσουν τη σιωπή και την αφοσίωση πρώην εργαζομένων.

Στην αγωγή οι ηγέτες της NRA κατηγορούνται ότι πλήρωναν, με πόρους της οργάνωσης, τις οικογενειακές διακοπές τους στις Μπαχάμες, ταξίδια με ιδιωτικά τζετ αλλά και πανάκριβα γεύματα. Με τον τρόπο αυτό συνέβαλαν να μειωθεί κατά 64 εκατομμύρια δολάρια ο ισολογισμός της NRA σε διάστημα τριών ετών, μετατρέποντας το πλεόνασμα που παρουσίαζαν τα οικονομικά της σε έλλειμμα.

Η Τζέιμς σημείωνε τον Αύγουστο ότι οι ηγέτες του λόμπι «χρησιμοποίησαν πολλά εκατομμύρια δολάρια από τα αποθέματα της NRA για προσωπική τους χρήση», παραβιάζοντας όχι μόνο την πολιτειακή και την ομοσπονδιακή νομοθεσία αλλά και τον δικό της εσωτερικό κανονισμό.

«Η ισχυρισμένη οικονομική κατάσταση της NRA επιτέλους έφτασε το ηθικό της επίπεδο: χρεοκοπία», δήλωσε χθες η Τζέιμς. «Δεν θα επιτρέψουμε στην NRA να χρησιμοποιήσει αυτήν ή οποιαδήποτε άλλη τακτική για να αποφύγει τη λογοδοσία και την εποπτεία της εισαγγελίας μου».

Στη δική της ανακοίνωση, η NRA δεσμεύτηκε ότι δεν θα προβεί σε άμεσες αλλαγές των λειτουργίες της ή στο εργατικό της δυναμικό και τόνισε ότι δεν βρίσκεται σε πτώχευση, με τον Λαπιέρ να προσθέτει ότι είναι «οικονομικά ισχυρή όσο είμαστε εδώ και χρόνια».

Το λόμπι σημείωσε ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συνταγματικά δικαιώματα των μελών του βάσει της δεύτερης τροπολογίας του αμερικανικού Συντάγματος, που εγγυάται το δικαίωμα στην οπλοκατοχή.

Πολλοί επικριτές τονίζουν ότι η NRA αποτελεί καταλύτη της βίας των όπλων.

Στην αγωγή, η Τζέιμς ανέφερε ότι η εγγραφή της NRA στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης ως μη κερδοσκοπική οργάνωση, της έδινε την εξουσιοδότηση να ζητά τη διάλυσή της. Η NRA απάντησε υποβάλλοντας ανταγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Άλμπανι, στην Νέα Υόρκη, κατηγορώντας την Τζέιμς για παραβίαση των δικαιωμάτων ελεύθερης έκφρασης.

Η NRA κατηγόρησε την Τζέιμς, που είναι Δημοκρατική, ότι επιδιώκει μια «εταιρική θανατική ποινή» σε μια κομματική ώθηση για την επίτευξη ενός «στόχου σταδιοδρομίας».

Δεκαέξι Ρεπουμπλικάνοι γενικοί εισαγγελείς κατέθεσαν ένα σύντομο υπόμνημα υποστήριξης της υπόθεσης της NRA.

Η χθεσινή κίνηση της Εθνικής Ένωσης Όπλων πιθανότατα θα παγώσει την αγωγή στην Νέα Υόρκη και μια επανεγγραφή της NRA στο Τέξας ενδέχεται να αφαιρέσει την εξουσία της Τζέιμς να διαλύσει το λόμπι.


ΑΠΕ

Πηγή 



Θρασύτατη δικαιολογία από τους δράστες : «Θολώσαμε όταν μας είπε κάτι για το σπίτι μας»

 


Οι δύο επικίνδυνοι ανήλικοι που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια, συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής και μίλησαν στους αξιωματικούς που τους συνέλαβαν. 

Η δικαιολογία που είπαν είναι : «Μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε. Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί αφού μας έκανε παρατήρηση μετά κάτι μας είπε για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και για αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε».

Οι δράστες ισχυρίστηκαν επίσης πως «δεν είχαν καταλάβει εκείνη τη στιγμή τι ακριβώς είχαν κάνει» και όταν αργότερα είδαν το βίντεο φοβήθηκαν πως θα συλληφθούν. 

Στην υπόθεση εμπλέκεται και αστυνομικός που διατηρεί επαφές με την μητέρα και τα παιδιά και, σύμφωνα με τη δικογραφία, συμβούλευσε τα ανήλικα για τις κρυψώνες που μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και για το τι θα πουν εάν τους συλλάβουν.

Χθες το βράδυ, μάλιστα εμφανίστηκε στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αθηνών για να ρωτήσει τον λόγο που συνελήφθησαν τα δυο αδέλφια κάνοντας τον ανήξερο.

Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Μάλιστα από το αρχηγείο σκέφτονται και την άμεση απόταξη του από το σώμα, εκτός από την διαθεσιμότητα.



Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων

 



Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά κλοπές οχημάτων.

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 12-1-2021 σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, και με τη συμμετοχή αστυνομικών των Τμημάτων Ασφαλείας Ασπροπύργου και Άνω Λιοσίων καθώς και των Ο.Π.Κ.Ε., ένδεκα (11) άτομα (δέκα ημεδαποί και αλλοδαπός), μέλη της οργάνωσης.

Οι ανωτέρω είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτ/των που παρουσιάζουν αυξημένη αγοραστική ζήτηση, καθώς και οποιοδήποτε όχημα από το οποίο μπορούσαν να αποκομίσουν άμεσο οικονομικό όφελος.

Για την επίτευξη του σκοπού τους τα μέλη της οργάνωσης είχαν κατανείμει μεταξύ τους ρόλους. Ο αρχηγός έδινε τις εντολές στα υπόλοιπα μέλη και τους ανέθετε την εύρεση των αυτοκινήτων που τους ενδιέφεραν. Κάποια από τα μέλη της οργάνωσης αναζητούσαν, από τις συγκεκριμένες κατηγορίες οχήματα, είτε σε δημοπρασίες πώλησης οχημάτων με υλικές ζημιές, συνήθως σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, είτε στην Ελλάδα, από πωλήσεις τρακαρισμένων – ασύμφορων προς επισκευή οχημάτων, κυρίως από εταιρείες ενοικιάσεων.

Τα «κατάλληλα» οχήματα τα «χτυπούσαν» στις δημοπρασίες, σε ποσότητες και σε πολύ χαμηλές τιμές. Ακολούθως, φόρτωναν τα οχήματα σε αυτοκινητάμαξες που κατείχαν και τα μετέφεραν στην Ελλάδα.

Παράλληλα έτερα μέλη της ομάδας εντόπιζαν οχήματα, από τις συγκεκριμένες κατηγορίες που ήταν «εύκολο» να αφαιρεθούν, καθώς αυτά είτε ήταν σταθμευμένα σε εξωτερικό χώρο, είτε στις πυλωτές των πολυκατοικιών.

Για την διάρρηξη των οχημάτων χρησιμοποιούσαν ειδικό τεχνικό εξοπλισμό όπως lap top , διαγνωστικά που συνδέονται στην ειδική θύρα των οχημάτων, αυτοσχέδια εργαλεία τύπου «Τ» που χρησιμοποιούνται για την παραβίαση των θυρών εισόδου των οχημάτων κ.α.

Όταν επέλεγαν κάποιο όχημα το οποίο αδυνατούσαν να το αφαιρέσουν με τον εξοπλισμό που κατείχαν, επιστράτευαν έτερα μέλη της οργάνωσης, τα οποία κατείχαν ειδικά γερανοφόρα οχήματα και το φόρτωναν σε αυτά για να το μεταφέρουν στους χώρους τους.

Ακολούθως τα οχήματα τα μετέφεραν προσωρινά σε απομονωμένα σημεία και τα ερευνούσαν για να εντοπίσουν συστήματα γεωγραφικού εντοπισμού ( GPS TRACKERS ) που τυχόν υπήρχαν στο εσωτερικό τους. Στη συνέχεια, μετέβαιναν σε σημεία με ελάχιστη κίνηση οχημάτων όπου τα στάθμευαν για μικρό χρονικό διάστημα, συνήθως 1 – 2 ημερών, και μετά από αυτό τα μετέφεραν είτε σε «καβάντζες» - διαλυτήρια, είτε σε απομονωμένες αποθήκες για να τα διασφαλίσουν έως ότου φροντίσουν για την περαιτέρω διάθεσή τους.

Παράλληλα, έτερα μέλη της οργάνωσης, παραλάμβαναν τα οχήματα που έρχονταν από το εξωτερικό και ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν, αποφάσιζαν αν θα τα αποσυναρμολογήσουν για να πουληθούν ως ανταλλακτικά ή αν θα μπορούσαν να τα επισκευάσουν με ανταλλακτικά τα οποία θα προέρχονταν από τα κλεμμένα οχήματα.

Στην συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα έγγραφα από τα οχήματα που είχαν εισαγάγει, πλαστογραφούσαν τους χαρακτηριστικούς αριθμούς των κλεμμένων οχημάτων με τους αντίστοιχους από τα οχήματα που είχαν εισαγάγει και τα ταξινομούσαν, είτε στις εταιρείες που είχε υπό την επιρροή της η οργάνωση, είτε σε «αχυράνθρωπους» έναντι αμοιβής.

Στο τελικό στάδιο, τα «έτοιμα» προς πώληση οχήματα τα διέθεταν μέσω των εταιρειών που κατείχαν ή τα ταξινομούσαν στις εταιρείες αυτές ή μέσω «αχυρανθρώπων» τα διέθεταν προς πώληση σε ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι αγνοούσαν την πραγματική προέλευσή τους.

Για τη νομιμοφανή πώληση των ανταλλακτικών από τα κλεμμένα οχήματα και λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου όγκου ανταλλακτικών, στην οργάνωση εντάχθηκαν άτομα τα οποία κατείχαν επιχειρήσεις εμπορίας ανταλλακτικών, με προφανή σκοπό να μεταπωλούνται τα ανταλλακτικά χονδρικώς σε καταστήματα και όχι σε ιδιώτες. Για τον σκοπό αυτό, εκδίδονταν εικονικά τιμολόγια με ποσότητες και αξίες κατά πολύ χαμηλότερες από τις κανονικές και με τον τρόπο αυτό επετύγχαναν την νομιμοποίηση των χρημάτων.

Για τις μεταξύ τους επικοινωνίες είχαν προμηθευτεί τηλεφωνικές συνδέσεις, ταυτοποιημένες σε διάφορους αλλοδαπούς, και μιλούσαν χρησιμοποιώντας κωδικοποιημένες εκφράσεις για να μην γίνονται αντιληπτοί.

Επιπροσθέτως, προέβαιναν σε εικονικές δηλώσεις κλοπών με σκοπό αφενός την είσπραξη των αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες και αφετέρου την είσπραξη επιπλέον χρημάτων από την διάθεση των μερών του οχήματος μετά την αποσυναρμολόγησή του.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(29) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, εκ των οποίων (18) κλεμμένα και (11) πλαστογραφημένα

(100) κινητήρες και (670) εγκέφαλοι οχημάτων,

πλήθος εξαρτημάτων και ανταλλακτικών,

πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας,

πιστόλι, (2) πιστόλια κρότου, πιστόλι ρέπλικα, καραμπίνα,

μικροποσότητα ναρκωτικών και

το χρηματικό ποσό των -25.920- ευρώ

Οι κλοπές που έχουν ταυτοποιηθεί από τη μέχρι στιγμής έρευνα, ανέρχονται σε (232) οχημάτων και (2) πινακίδων κυκλοφορίας, με το οικονομικό όφελος που έχουν αποκομίσει να ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των -2.000.000- ευρώ.

Τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης έχουν συλληφθεί και κατά το παρελθόν για κλοπές τροχοφόρων.

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, απάτη, πλαστογραφίες, ληστεία, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παραβάσεις της Νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, περί προστασίας του περιβάλλοντος, περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών συνεχίζεται.






Ξεφτιλίστηκε ο αδελφός του Τζανακόπουλου! Γελάει όλο το twitter μαζί του

 



Θέμα σχολιασμού στο twitter έγινε ενα tweet του Αντώνη Τζανακόπουλου, αδερφού του Δημήτρη Τζανακόπουλου του ΣΥΡΙΖΑ, για την αστυνόμευση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.


Και μόνο η σύγκριση των χώρων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με τα δικά μας πανεπιστήμια είναι τουλάχιστον ατυχής.


 

 

Πολλοί ήταν αυτοί όμως που επισήμαναν ότι τα μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού προφανώς έχουν αστυνομία.

Συγκεκριμένα το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είχε για πολλά χρόνια αστυνομία, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει security.

 

 

 

 


 

  

 

 

 Πηγή : omadaalithias.gr



Ο Ερντογάν θέλει συνάντηση με Μητσοτάκη και παράλληλα εξέδωσε 3 παράνομες Navtex

 


Μόνο σοβαρό κράτος δεν είναι το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν και κανείς δεν μπορεί να τον εμπιστευτεί.

«Το αίτημα για συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ένα θετικό ζήτημα για εμάς. Οι διερευνητικές επαφές, μπορούν να ξεκινήσουν.Οι εκπρόσωποί μας μπορούν να συναντηθούν, ενώ το ίδιο μπορώ να κάνω κι εγώ με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Έχουμε πει πως μπορούμε να κάνουμε αυτά τα βήματα», τόνισε ο Ερντογάν.

Την ίδια ώρα η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις της και αυτή τη φορά εξέδωσε τρεις νέες Navtex, δεσμεύοντας περιοχές στο Αιγαίο για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Συγκεκριμένα οι Νavtex έχουν ισχύ από 16 Ιανουαρίου μέχρι 16 Σεπτεμβρίου και από 16 Σεπτεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2021, με εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα και τις εθνικές εορτές και επετείους.

Αναλυτικά οι Navtex

TURNHOS N/W : 0050/21 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 15-01-2021 19:58)

TURNHOS N/W : 0050/21

AEGEAN SEA

1. FIRING EXERCISE, BETWEEN 16 JAN-14 JUN 21 AND 16 SEP-31 DEC 21 FROM SUNRISE TO SUNSET

A) EXCEPT WEEKENDS AND NATIONAL HOLIDAYS,

B) EXCEPT THE FOLLOWING DATES:

15 MAR 21, 25 MAR 21, 30 APR 21, 01 MAY 21, 02 MAY 21, 03 MAY 21, 28 OCT 21, 21 NOV 21, 24 DEC 21, 25 DEC 21, 26 DEC 21, 31 DEC 21.

IN AREA BOUNDED BY;

37 27.00 N – 026 17.00 E

37 08.50 N – 026 27.50 E

37 05.00 N – 026 09.00 E

37 24.00 N – 026 00.00 E

37 24.00 N – 026 04.00 E

CAUTION ADVISED.

2. CANCEL THIS MESSAGE 311800Z DEC 21.


TURNHOS N/W : 0049/21 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 15-01-2021 19:55)

TURNHOS N/W : 0049/21

AEGEAN SEA

1. FIRING EXERCISE, BETWEEN 16 JAN-14 JUN 21 AND 16 SEP-31 DEC 21 FROM SUNRISE TO SUNSET

A) EXCEPT WEEKENDS AND NATIONAL HOLIDAYS,

B) EXCEPT THE FOLLOWING DATES:

15 MAR 21, 25 MAR 21, 30 APR 21, 01 MAY 21, 02 MAY 21, 03 MAY 21, 28 OCT 21, 21 NOV 21, 24 DEC 21, 25 DEC 21, 26 DEC 21, 31 DEC 21.

IN AREA BOUNDED BY;

39 00.00 N – 025 10.00 E

39 20.00 N – 024 58.00 E

39 14.00 N – 024 40.00 E

38 54.00 N – 024 52.00 E

CAUTION ADVISED.

2. CANCEL THIS MESSAGE 311800Z DEC 21.


TURNHOS N/W : 0048/21 (İzmir NAVTEX Station) (Published Date: 15-01-2021 19:53)

TURNHOS N/W : 0048/21

AEGEAN SEA

1. FIRING EXERCISE, BETWEEN 16 JAN-14 JUN 21 AND 16 SEP-31 DEC 21 FROM SUNRISE TO SUNSET

A) EXCEPT WEEKENDS AND NATIONAL HOLIDAYS,

B) EXCEPT THE FOLLOWING DATES:

15 MAR 21, 25 MAR 21, 30 APR 21, 01 MAY 21, 02 MAY 21, 03 MAY 21, 28 OCT 21, 21 NOV 21, 24 DEC 21, 25 DEC 21, 26 DEC 21, 31 DEC 21.

IN AREA BOUNDED BY;

40 16.50 N – 025 39.00 E

40 18.00 N – 025 30.00 E

40 35.00 N – 024 58.00 E

40 11.00 N – 024 33.00 E

40 09.00 N – 024 45.00 E

40 20.00 N – 024 56.00 E

40 07.00 N – 025 33.00 E

CAUTION ADVISED.

2. CANCEL THIS MESSAGE 311800Z DEC 21.



Συνελήφθησαν οι δράστες του βίαιου ξυλοδαρμού του σταθμάρχη - Συνελήφθη και ένας ειδικός φρουρός που τους κάλυπτε

 



Μαζί με τους δράστες συνελήφθη και Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί στην ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος, όπως προέκυψε, αν και γνώριζε την εμπλοκή των δύο συλληφθέντων στον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη, δεν ενημέρωσε, ως όφειλε τις αρμόδιες αρχές καλύπτοντας το έγκλημα. 

Σε βάρος του ειδικού φρουρού σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και οδηγείται ομοίως σήμερα στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Στην ΕΛ.ΑΣ είπε ότι με τους φερόμενους ως δράστες ήταν οικογενειακοί γνωστοί και πως μαζί του επικοινώνησε η μητέρα τους προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια οι δύο δράστες της άγριας επίθεσης στο Μετρό με τον βίαιο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη. 

Πρόκειται για δύο Έλληνες, 15 και 17 ετών από το Περιστέρι και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ανηλίκων

Τα δύο αδέλφια δεν είναι σεσημασμένα και δεν έχουν συλληφθεί στο παρελθόν και σήμερα Σάββατο αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Ανηλίκων.

Το θύμα σταθμάρχης κλήθηκε και μετέβη στη ΓΑΔΑ το βράδυ της Παρασκευής και αναγνώρισε τους δράστες.