Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ. κ Κ. Μητσοτάκη στην Πάρο - Δήλωση


Περιοδεία σε Πάρο και Νάξο πραγματοποιεί από το πρωί ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του ήταν το δημαρχείο της Πάρου  όπου  συνάντησε τον δήμαρχο του νησιού, κ Μάρκο Κωβαίο ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε ότι η ανάπτυξη νησιών όπως η Πάρος θα πρέπει να συνδυάζεται παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος και τη διαφύλαξη των ιδιαίτερων τοπικών χαρακτηριστικών τους. Πέραν αυτού, έδωσε έμφαση στο έργο επέκτασης του αεροδρομίου. Ανέφερε μάλιστα ότι το εν λόγω έργο θα πρέπει να ενταχθεί στο δεύτερο κύμα παραχωρήσεων περιφερειακών αεροδρομίων. Ακόμη ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης της νησιωτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε δύο επιχειρήσεις με βάση τη Νάουσα. Μια βραβευμένη μικροζυθοποιία την οποία ίδρυσε πριν λίγα χρόνια νέος Παριανός που αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής του και μια μονάδα τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη Νάουσα όπου συνομίλησε με ντόπιους ψαράδες οι οποίοι αναφέρθηκαν στις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και την απουσία ουσιαστικών κινήτρων για να ασχοληθούν νέοι με το επάγγελμα τους. Στη συνέχεια συναντήθηκε με κατοίκους της Νάουσας σε ένα καφέ και συνομίλησε μαζί τους για πληθώρα τοπικών αλλά και ευρύτερων πολιτικών θεμάτων. Βγαίνοντας από αυτή τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το μήνυμα της Νέας Δημοκρατίας είναι απλό: Αφαιρούμε βάρη από τους πολίτες και από τις επιχειρήσεις για να δώσουμε δύναμη στην οικονομία και στη μεσαία τάξη. 

Η Νέα Δημοκρατία θα μειώσει τη φορολογική επιβάρυνση για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Θα μειώσουμε εντός διετίας τον ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τον φόρο στις επιχειρήσεις από το 28% στο 20% και αμέσως τον ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%. 

Η παραγωγική Ελλάδα θα ανασάνει και πάλι. Μόνον έτσι θα δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις απασχόλησης για τους νέους συμπολίτες μας και θα δώσουμε δύναμη στην υγιή επιχειρηματικότητα. 

Αξίζουμε καλύτερα, η Ελλάδα αξίζει καλύτερα, οι Κυκλάδες αξίζουν καλύτερα, η Πάρος αξίζει καλύτερα και μετά τις επόμενες εκλογές, με την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, θα το αποδείξουμε και στην πράξη».

O κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε το ταξίδι του στην Πάρο με επίσκεψη στην Παροικιά. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε την εκκλησία της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής, χτισμένη τον 6ο αιώνα ενώ περπάτησε στους δρόμους της Παροικιάς και χαιρέτησε τους καταστηματάρχες μέχρι να καταλήξει σε καφέ στο λιμάνι όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να τον συναντήσει. Ο κ. Μητσοτάκης μεταβαίνει αυτή την ώρα στη Νάξο όπου θα συνεχίσει την περιοδεία του.




Πρωτοφανής πρόκληση από την κυβέρνηση προς την ελληνική κοινωνία: «Κουρεύει» τις οφειλές του Δημοσίου στους ιδιώτες



Σε μια πολύ μεγάλη πρόκληση κατά της ελληνικής κοινωνίας προχώρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία με ύφος «χιλίων πιθήκων» «κουρεύει» τα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες καθώς μειώνει του οφειλόμενους τόκους όταν καθυστερεί ενώ αντιθέτως δεν ισχύει το ίδιο και με επιτόκιο των φορολογούμενων που καθυστερούν να πληρώσουν τις δικές τους οφειλές προς το κράτος.

Δηλαδή σε απλά ελληνικά, όταν το Δημόσιο χρωστάει, πληρώνει περίπου άτοκα και με όποια διευκόλυνση θέλει, ενώ όταν ο ιδιώτης χρωστάει, το χρέος του αυξάνεται λες και δανείστηκε από «loan shark» (τοκογλύφος) ενώ αντίθετα όταν υποχρεωτικά «δανείζει» το κράτος (αφού το κράτος δεν πληρώνει στην ώρα του) τότε τα «δανεικά» αυτά είναι και «αγύριστα».

Τα παίρνει πίσω άτοκα και συνεπώς «υποβαθμισμένα» λόγω πληθωρισμού και κόστους ζωής.


Συγκεκριμένα στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τον αιγιαλό το άρθρο 45 του Πολυνομοσχεδίου που συζητείται στις Επιτροπές της Βουλής, προβλέπει ότι το Κράτος δεν θα πληρώνει πλέον τόκο 6% όπως εδώ και μια 5ετία, αλλά 3%. Όταν όμως οι ιδιώτες οφείλουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, το ύψος του επιτοκίου υπολογισμού των τόκων ανέρχεται σε 8,76% το χρόνο ή 0,73% κάθε μήνα, ενώ επιβάλλεται από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης.

Αναλυτικά ο Ενιαίος τρόπος υπολογισμού του οφειλόμενου, από το Δημόσιο, τόκου (νόμιμου και υπερημερίας) για τις οφειλές του προς ιδιώτες ανεξάρτητα από την αιτία τους, καθιερώνεται με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τον Αιγιαλό. Παράλληλα, ο τόκος μειώνεται από το 6% στο οποίο ανέρχεται σήμερα, καθώς όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου « εκτός του γεγονότος ότι κρίνεται ιδιαίτερα υψηλό για τις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες, δεν προσαρμόζεται στο εκάστοτε δημοσιονομικό περιβάλλον με αποτέλεσμα τη σοβαρή επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού λαμβανομένου υπόψη και του ρυθμού απονομής της δικαιοσύνης».

Έτσι, το νέο επιτόκιο θα ισούται με το επιτόκιο των πράξεων Κύριας Αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (MRO) το οποίο σήμερα είναι 0, πλέον των 3 εκατοστιαίων μονάδων.

Στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σημειώνεται ότι η διάταξη αυτή «καταλαμβάνει και τις εκκρεμείς σε οποιοδήποτε στάδιο και βαθμό υποθέσεις για το μέρος κατά το οποίο οι αξιώσεις των ιδιωτών για τόκο ανάγονται και υπολογίζονται σε χρόνο μετά την πρώτη του επόμενου μήνα από την έναρξη ισχύος του υπό ψήφιση νόμου».


Πηγή : pronews.gr


Έβαλε ακροαριστερό ασπρομάλλη ο ΣΥΡΙΖΑ να κόβει κόσμο στην συγκέντρωση Τσακαλώτου


Η εκδήλωση «Για την οικονομία, την ακροδεξιά και την Ευρώπη», που έλαβε χώρα στο «Ολύμπιον», θα μιλούσε ο Τσακαλώτος και είχε «διαφημιστεί» ως ανοικτή, μόνο ανοικτή δεν ήταν αφού η ακροαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ έκανε κουμάντο.

Όταν μια ομάδα διαμαρτυρόμενων έφτασε στο «Ολύμπιον» και επιχείρησε να μπει στον χώρο, ήρθε αντιμέτωπη με τους ακροαριστερούς πορτιέρηδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο βίντεο που ακολουθεί ένας ασπρομάλλης ακροαριστερός με αλογοουρά, έκανε τον δερβέναγα για το ποιοι μπορούν να μπουν στο «Ολύμπιον» και τα έβαλε με μια γυναίκα που την κατηγορούσε για ακροδεξιά:




«Χαστούκι» ΗΠΑ σε Τουρκία: Το Κογκρέσο ζήτησε λίστα των τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο



Με ένα νομοσχέδιο «πακέτο» που τοποθετεί την Ελλάδα στο επίκεντρο του στρατηγικού ενδιαφέροντος των ΗΠΑ, οι Αμερικανοί γερουσιαστές Μπομπ Μενέντεζ και Μάρκο Ρούμπιο επιδιώκουν να παγιώσουν το ενδιαφέρον της αμερικανικής διπλωματίας για την Ανατολική Μεσόγειο και να προχωρήσουν σε μια ουσιαστική αναθεώρηση της αμερικανικής στρατηγικής με στόχο να αναγνωριστούν οι νέες πραγματικότητες που έχουν διαμορφωθεί στην περιοχή.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Κογκρέσου που ένα νομοσχέδιο προβλέπει ότι ο υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να υποβάλει λίστα στη Βουλή με τον αριθμό των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιπλέον, στο ίδιο νομοσχέδιο ζητείται η άρση του αμερικανικού εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία
Μάλιστα, πρόκειται μια διακομματική πρωτοβουλία, καθώς ο κ. Μενέντεζ είναι ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ενώ o κ. Ρούμπιο, ο οποίος είναι επίσης μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, εκλέγεται ως Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής στη Φλόριντα.
Το «Νομοσχέδιο για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο του 2019», όπως αποκαλείται επίσημα, εισάγει μια σειρά από πρωτοβουλίες που αποσκοπούν να ενισχύσουν την αμερικανική στήριξη στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Υπό αυτό το πρίσμα, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση της εταιρικής σχέσης στους τομείς της ασφάλειας και της ενέργειας.
Όπως εξηγούν οι δύο γερουσιαστές, το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιδιώκει την επικαιροποίηση της στρατηγικής των ΗΠΑ με στόχο να αναγνωριστεί ο αντίκτυπος των αλλαγών που συμβαίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Σε αυτές τις αλλαγές συμπεριλαμβάνεται η ανακάλυψη μεγάλων οικοπέδων φυσικού αερίου αλλά και η επιδείνωση των σχέσεων της Τουρκίας τόσο με τις ίδιες τις ΗΠΑ όσο και με όλους τους βασικούς περιφερειακούς εταίρους της Ουάσινγκτον.
Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου, ο γερουσιαστής Μενέντεζ τόνισε ότι οι ΗΠΑ έχουν σημαντικά συμφέροντα εθνικής ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα οποία ενισχύονται από την ενδυνάμωση των σχέσεων τους με την Ελλάδα, το Ισραήλ και την Κύπρο.
«Η συνεργασία μεταξύ αυτών των χωρών τα τελευταία χρόνια στον τομέα της ενεργειακής ασφάλειας έχει ανοίξει τον δρόμο για ένα ευρύ περιφερειακό σχέδιο για την ασφάλεια και την οικονομική και ενεργειακή ατζέντα. Έφτασε η ώρα, οι ΗΠΑ να εμβαθύνουν αυτή τη συνεργασία και να χτίσουμε πάνω σε αυτή την εποικοδομητική πρόοδο των συμμάχων μας για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής Ρούμπιο τόνισε ότι η άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο και η επέκταση της εξωτερικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ελλάδα συνιστούν μέρος μιας «συνολικής προσέγγισης για την σταθεροποίηση των βασικών μας περιφερειακών εταίρων».
Όσον αφορά την Τουρκία, το νομοσχέδιο ζητάει από την κυβέρνηση να εμποδίσει την μεταφορά των μαχητικών F-35, εφόσον η Άγκυρα συνεχίσει την υλοποίηση του σχεδιασμού της για την αγορά του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας S-400. Μάλιστα, επισημαίνεται πως μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει και στην γενικότερη επιβολή κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας, καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται στο πλαίσιο του Νόμου Περί Αντιμετώπισης των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων (CAATSA). Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευάστρια εταιρία των S-400, Almaz-Antey Air and Space Defense Corporation JSC, βρίσκεται υπό καθεστώς κυρώσεων μετά την απόφαση που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση στις 27 Οκτωβρίου 2017.
Συνολικά, ο Νόμος για την Εταιρική Σχέση Ασφάλειας και Ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο του 2019:
  • Αίρει την απαγόρευση πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία
  • Προβλέπεται ότι μέσα σε 90 ημέρες από την επικύρωση του, ο υπουργός Εξωτερικών θα πρέπει να υποβάλει λίστα στο Κογκρέσο με τον αριθμό των παραβιάσεων του ελληνικού εναέριου χώρου και της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας
  • Εγκρίνει το ποσό των 3 εκατομμυρίων δολαρίων για στρατιωτική βοήθεια προς την Ελλάδα μέσω του προγράμματος για τη «Χρηματοδότηση Ξένων Ενόπλων Δυνάμεων» (FMF)
  • Εγκρίνει το ποσό των 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την Ελλάδα και την Κύπρο μέσω του προγράμματος «Διεθνούς Στρατιωτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης» (IMET)
  • Αναφέρει ότι η ασφάλεια των εταίρων της Αμερικής όπως η Ελλάδα και η Κύπρος είναι σημαντική για τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
  • Χαρακτηρίζει την Ελλάδα ως πολύτιμο μέλος του ΝΑΤΟ και πυλώνα ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο
  • Επιδιώκει την αμερικανική στήριξη στην τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ
  • Προσθέτει ότι οι τέσσερις χώρες, Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Αμερική αντιτίθενται σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα ανατρέπει την σταθερότητα, θα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και της σχέσης καλής γειτονίας τόσο στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και στο Αιγαίο.
  • Τονίζει την πρόθεση της Ουάσινγκτον να συνεχίσει να έχει ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην Σούδα
  • Κάνει αναφορά στο φυσικό αέριο στην περιοχή και το πως αυτό μπορεί να συμβάλει στην ενεργειακή διαφοροποίηση της Ευρώπης και στην ενίσχυση του ρόλου της περιοχή
  • Εγκρίνει την ίδρυση ενός αμερικανικού ενεργειακού κέντρου για την Ανατολική Μεσόγειο με στόχο τη διευκόλυνση της ενεργειακής συνεργασίας μεταξύ των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ελλάδας και της Κύπρου
  • Εμποδίζει τη μεταφορά των αεροσκαφών F-35 στην Τουρκία, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει την υλοποίηση του σχεδιασμού της για την αγορά του ρωσικού σύστημα αεροπορικής άμυνας S-400
  • Ζητά από την αμερικανική κυβέρνηση να υποβάλει στο Κογκρέσο στρατηγική για την ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας και της ενέργειας με τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και εκθέσεις για τις κακοήθεις δραστηριότητες της Ρωσίας και άλλων χωρών στην περιοχή.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Απέδρασε κρατούμενος από τα δικαστήρια της Ευελπίδων


Ο 43χρονος Ρομά είχε μεταχθεί προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή, αφού κατηγορείται για κλοπές από οικίες με το πρόσχημα της πώλησης χαλιών ή της παράδοσης εμπορευμάτων, όπως φρούτα. 

Συγγενείς του Ρομά με σχέδιο προκάλεσαν επεισόδιο και ο κρατούμενος κατάφερε να το σκάσει και να εξαφανιστεί με την βοήθεια των συγγενών του. 

Και μέχρι στιγμής παραμένει άφαντος!


Ν.Δ.: Ο Λάμπρου Φίλος και συνομιλητής τρομοκρατών υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για την υποψηφιότητα του κ. Λάμπρου με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

«Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει την πραγματική του ταυτότητα. 

Μετά την κλοπή της κ. Λοΐζου, μετά την διαπλοκή του κ. Κόκκαλη, μετά το βόλεμα των "πρόθυμων" της Κυβέρνησης-κουρελού, ήρθε η υποψηφιότητα του κ. Λάμπρου, φίλου και συνομιλητή των τρομοκρατών της "17 Νοέμβρη" και των  "Πυρήνων της Φωτιάς".

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη και αυτή θα είναι συντριπτική».


Μαγαζάκι έχει κάνει το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης η Ελευθερία Χατζηγεωργίου με όργιο προσλήψεων


Προχθές  στην εκδήλωση για τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», η Ελευθερία Χατζηγεωργίου έδειξε την ανωριμότητα της λες και την πείραξαν οι συμμαθητές της στην τάξη βιάστηκε και να πάει τρέχοντας στην διευθύντρια να καρφώσει.

Η ομπρελοκρατούσα που έγινε υπουργός επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα στελέχη διαθέτει είχε αποχωρήσει από την εκδήλωση γιατί δεν την άφησαν να μοιράσει τον σανό που της είχε δώσει το κόμμα.

Από τη ημέρα που την διόρισαν υπουργό Μακεδονίας - Θράκης , έκανε μαγαζάκι το υπουργείο άρχισε να υπογράφει προσλήψεις στο γραφείο της! 

Προσέλαβε πέντε άτομα ενώ είχε προσλάβει άλλα τρία άτομα και απέσπασε ακόμα δύο δημόσιους υπαλλήλους. Όργιο προσλήψεων για να πληρώνει ο ελληνικός λαός μη αναγκαίες επιλογές της "περπατημένης - ομπρελοκρατούσας" εκλεκτής του Αλέξη Τσίπρα.




Επεισόδια στις φυλακές Αυλώνα μεταξύ κρατουμένων με πέτρες και μαχαίρια




Ένταση μεταξύ Αλβανών και αραβόφωνων κρατουμένων σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις φυλακές Αυλώνα. Ειδικότερα, για άγνωστο λόγο δύο ομάδες κρατουμένων άρχισαν να λογομαχούν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για μία ομάδα Αλβανών που βρίσκονταν στο ισόγειο και μία ομάδα αραβόφωνων και Αλγερινών από τον δεύτερο όροφο των φυλακών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες οι δύο ομάδες μετά την έντονη λογομαχία, οι αραβόφωνοι κρατούμενοι πέταξαν καυτό λάδι και ζεματιστό νερό προς τους Αλβανούς που απάντησαν πετώντας πέτρες.  ενώ αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι απείλησαν τον διευθυντή του λυκείου των φυλακών, βάζοντάς του το μαχαίρι στον λαιμό, κάτι όμως που διαψεύστηκε  από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη, όταν σημειώθηκε ένταση μεταξύ Βορειοαφρικανών κρατουμένων και Αλβανών, πετώντας πέτρες, πλακάκια και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατέβασαν το εσωτερικό κιγκλίδωμα των φυλακών προκειμένου οι δύο ομάδες να μην έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο. Να σημειώσουμε πως για να επιστρέψουν στα κελιά τους οι κρατούμενοι χρειάστηκε και η συνδρομή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών. Από το επεισόδιο σημειώθηκαν μικροτραυματισμοί.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Θαύμα: Εξαφανίστηκε το όνομα Αν.Ξεπαπαδέα από το ΔΣ εταιρείας του πατέρα της μετά το σάλο



Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη γενική γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, Αναστασία Ξεπαπαδέα καθώς το πρωί έγινε γνωστό πως υπήρξε μέλος του ΔΣ ξενοδοχειακής εργοληπτικής εταιρείας του πατέρα της, η οποία αναλαμβάνει δουλειές από το Δημόσιο μέχρι και σήμερα.

Το μεγάλο ερώτημα που εγείρεται πέρα από το ηθικό του θέματος, είναι γιατί το πρωί εμφανιζόταν το όνομά της στην ιστοσελίδα της εταιρείας ως μέλος του Δ.Σ και λίγες ώρες αργότερα εξαφανίστηκε δια μαγείας.

Μετά την απάντηση που έδωσε η ίδια η κ. Παπαδέα η οποία ανέφερε νωρίτερα πως έχει παραιτηθεί από το 2015 από την οικογενειακή εταιρεία θα πρέπει να απαντήσει με ποιον μαγικό τρόπο εξαφανίστηκε μέσα σε λίγες ώρες το όνομά της από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, στις 07.22 το πρωί το όνομα της κυρίας Ξεπαπαδέα περιλαμβανόταν  ως μέλος στο Δ.Σ. της εταιρείας «Δ. Ξεπαπαδέας και Υιοί» στην επίσημη εικόνα από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) έως χθες. Λίγες ώρες αργότερα όμως, το όνομά της… εξοστρακίστηκε από το Δ.Σ.

Δευτέρα ώρα 7:22


Λίγες ώρες αργότερα…





Ν.Δ.: Ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων (κύριων, επικουρικών και εφάπαξ) ξεπερνά τις 250.000


Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, για τον πραγματικό αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 


«Ο νόμος Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου έχει πρακτικά καταργήσει την έκδοση εκκρεμών συντάξεων. Αποκαλύπτεται ότι αυτές πλέον ξεπερνούν τις 250.000!».

Πλήρης Δήλωση

«Το κυβερνητικό αλαλούμ με τον αριθμό των εκκρεμών συντάξεων συνεχίζεται. 

Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις μας στη Βουλή για τον πραγματικό αριθμό των εκκρεμών συντάξεων καθώς και για το ζήτημα της αλλοίωσης του ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου αιτήσεων συνταξιοδότησης, η κυβέρνηση σιωπά και κρύβεται, αποδεικνύοντας έτσι την ενοχή της.

Όμως, ό,τι δεν μάθαμε μέσω της κοινοβουλευτικής διαδικασίας για τον πραγματικό αριθμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης, έγινε τελικά γνωστό από την διαρροή εγγράφου του ΕΦΚΑ σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ειδικότερα:


Σύμφωνα με το έγγραφο του ΕΦΚΑ, οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις, πλην Δημοσίου, μέχρι 28.02.2019, ανέρχονταν σε 94.911. Από αυτές, μόνο 3.370 αφορούν αιτήσεις πριν από την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου.
Επιπρόσθετα, από εκτιμήσεις των στελεχών του υπουργείου Εργασίας, ο αριθμός των αιτήσεων συνταξιοδότησης του δημοσίου ξεπερνά τις 30.000.
Στα παραπάνω προστίθεται ο αριθμός των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στελεχών του Υπουργείου προσεγγίζει τις 120.000.
Στα παραπάνω δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των φακέλων που έχουν αφαιρεθεί από το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο.
Την ίδια στιγμή, από την 1-1-2019 καμία νέα σύνταξη -όλων των ταμείων- δεν εκδίδεται, από αστοχία λογισμικού.
Προκύπτει δηλαδή ότι ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων  (κύριων, επικουρικών και εφάπαξ) όχι μόνο δεν μηδενίστηκε αλλά ξεπερνά τις 250.000, με σαφώς αυξητική τάση! 

Και αυτό παρά τις επανειλημμένες βαρύγδουπες δεσμεύσεις της Υπουργού Εργασίας για την διεκπεραίωση όλων των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Αχτσιόγλου έχει αποτύχει παταγωδώς σε όλα τα χρονοδιαγράμματα που η ίδια έχει θέσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τουλάχιστον έξι δημόσιες τοποθετήσεις της (στις 3.01.2017, 9.10.2017, 20.03.2018, 10.08.2018, 3.09.2018 και 13.01.2019) υποσχέθηκε ότι θα τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες αιτήσεις συνταξιοδότησης. Δυστυχώς, η ίδια η πραγματικότητα την διαψεύδει: ο ίδιος ο νόμος Κατρούγκαλου-Αχτσιόγλου έχει πρακτικά καταργήσει την έκδοση συντάξεων! 

Σε όλα αυτά τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η κ. Αχτσιόγλου σιωπούν ένοχα και εξαπατούν συνειδητά ασφαλισμένους και συνταξιούχους, αποκρύπτοντας και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια». 

Κατεβάστε το έγγραφο του ΕΦΚΑ με τα στοιχεία για τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις εδώ.


Έκραξαν τον Τσακαλώτο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης



Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά από λίγη ώρα τα πνεύματα οξύνθηκαν από τους διαδηλωτές και δημιουργήθηκε ένταση,

Μόλις είδαν τον κ. Τσακαλώτο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνουν από το χώρο της εκδήλωσης, άρχισαν να τους αποδοκιμάζουν και να φωνάζουν «προδότες» αλλά και να τους βρίζουν χυδαία.




Πηγή : wepost.gr


Οι συνοδοί της Φωτίου στάθμευσαν πάνω σε διάδρομο τυφλών



Μπορεί στη χθεσινή συνάντηση του Γιάννη Μπουτάρη με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής Θεανώ Φωτίου το βασικό θέμα συζήτησης να ήταν η δημιουργία του πάρκου ΑμεΑ στην Τούμπα, ωστόσο αλγεινή εντύπωση προκάλεσε μια εικόνα εκτός του δημαρχιακού μεγάρου.

Ο λόγος για δύο οχήματα τύπου βαν από κοινωνικές υπηρεσίες που συνόδευαν την αναπληρώτρια υπουργό στην επίσκεψη της στο δημαρχείο. 

Τα δύο βανάκια στάθμευσαν στον περιβάλλοντα χώρο του δημαρχιακού μεγάρου πάνω στον οδηγό όδευσης τυφλών που υπάρχει στο σημείο.

Τη συγκεκριμένη φωτογραφία δημοσίευσε στο facebook ο δημοτικός σύμβουλος Αναστάσιος Τελίδης.


Η δήλωση της Φωτίου:

«Με λύπη μου, διαπιστώνω σήμερα από δημοσιεύματα ότι, κατά τη διάρκεια της χτεσινής συνάντησής μου με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, οχήματα κοινωνικών υπηρεσιών ήταν παρκαρισμένα πάνω σε οδηγό όδευσης τυφλών στον περιβάλλοντα χώρο του δημαρχιακού μεγάρου της Θεσσαλονίκης», δήλωσε 

«Πρόκειται για ένα ατυχές γεγονός. Θέλω, όμως, να διευκρινίσω, για να αποφευχθούν ενδεχόμενες παρεξηγήσεις, πως δεν πρόκειται για οχήματα που χρησιμοποίησα για τις μετακινήσεις μου, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά με όχημα της Ελληνικής Αστυνομίας»



Πηγή : voria.gr


Μητσοτάκης στο Reuters: «Θα επιστρέψω στη μεσαία τάξη όσα της πήρε ο Τσίπρας»



Άλλο ένα μέσο ενημέρωση παγκόσμιας εμβέλειας, όπως είναι το Reuters, αναδεικνύει σήμερα ότι η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγούνται δημοσκοπικά του ΣΥΡΙΖΑ με περισσότερες από δέκα μονάδες και εμφανίζει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ως «τον πιθανότερο επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας». 

Στη συνέντευξή του, ο κ. Μητσοτάκης προτάσσει την δέσμευσή του να επιστρέψει στην μεσαία τάξη όσα της πήρε από την τσέπη ο κ. Τσίπρας τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Υπερφορολόγησαν τους πολίτες και γι’ αυτό σχεδιάζω να τους επιστρέψω μέρος αυτών που αχρείαστα τους πήρε το κράτος. Και το ίδιο θα κάνω και με τις επιχειρήσεις προκειμένου να επανεπενδύσουν τα έσοδά τους και να αναπτυχθεί η οικονομία», τονίζει μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει επίσης ότι θα επαναδιαπραγματευθεί την υποχρέωση της χώρας να επιτύχει τα επόμενα χρόνια πρωτογενή  πλεονάσματα της τάξεως του 3,5%. «Οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων είναι υπερβολικά υψηλοί και επιβαρύνουν με ένα μεγάλο και περιττό δημοσιονομικό κόστος την ελληνική οικονομία», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ως προς τον χρόνο δε, που θα εκκινήσει αυτή τη διαπραγμάτευση, επαναλαμβάνει ότι αυτό θα γίνει μετά την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας με την υλοποίηση ενός τολμηρού μεταρρυθμιστικού σχεδίου. «Θα εφαρμόσουμε τις μεταρρυθμίσεις όχι επειδή είναι μέρος ενός προγράμματος, αλλά γιατί πιστεύουμε ειλικρινά ότι είναι απαραίτητες για να κάνουμε την ελληνική οικονομία πιο ανταγωνιστική και για να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Και μόλις υλοποιήσουμε τις μεταρρυθμίσεις, τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να συζητήσουμε για τα πρωτογενή πλεονάσματα», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Τσίπρας είναι ο Όρμπαν του Νότου.

Μιλώντας για τις επικείμενες Ευρωεκλογές και τους κινδύνους από την άνοδο της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού, ο πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας στέκεται στη συμπόρευση του Αλέξη Τσίπρα με τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και την υιοθέτηση των πρακτικών του λαϊκισμού σε συνδυασμό με τον αυταρχισμό της εξουσίας που εκφράζεται με τις παρεμβάσεις στους δημοκρατικούς θεσμούς. 
«Ημουν ο πρώτος που άσκησε κριτική στον κ. Όρμπαν για τις πρακτικές του. Όταν λοιπόν ο κ. Τσίπρας μιλάει για τον Όρμπαν θα πρέπει να γνωρίζει ότι επί της ουσίας κάνει αυτοκριτική, γιατί πολλές από τις πρακτικές που βλέπουμε σε δεξιές λαϊκιστικές κυβερνήσεις, ο κ. Τσίπρας τις έχει αντιγράψει στην Ελλάδα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη λάθος κατεύθυνση.

«Οκτώ στους 10 Έλληνες συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση», σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Κινούμαστε συστηματικά κάτω από τις δυνατότητές μας. Δεν είναι ακριβές αυτό που ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι έχουμε βγει από τα προγράμματα. Εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε μεγάλες δυσκολίες για να δανειστούμε, συνεχίζουμε να έχουμε πρόσθετους περιορισμούς που δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες μετά από προγράμματα διάσωσης, ενώ η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται υπό επιτήρηση με ένα αυστηρό πλαίσιο εποπτείας που επιβλήθηκε από τους πιστωτές μας».

Ερωτηθείς για την αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, το οποίο ως γνωστόν, παρέτεινε την παραμονή του στην Ελλάδα εξαιτίας του τρίτου αχρείαστου μνημονίου της κυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει σύμφωνος, καθώς όπως λέει «μια τέτοια εξέλιξη θα βελτιώσει το προφίλ του ελληνικού χρέους». Τονίζει, ωστόσο, ότι «αυτό που θα καταστήσει βιώσιμο το χρέος είναι να κινηθεί η Ελλάδα σε μια διαφορετική τροχιά ανάπτυξης και αυτό δεν πρόκειται να συμβεί με την παρούσα κυβέρνηση».

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και για το προσφυγικό ζήτημα. Μιλώντας για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης που εξακολουθούν να επικρατούν στα κέντρα υποδοχής του Βορειοανατολικού Αιγαίου επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει διαχειριστεί πολιτικά με λάθος τρόπο το πρόβλημα και ότι η διοικητική ανεπάρκεια της κυβέρνησης είναι πρωτοφανής. «Ειλικρινά δεν αντιλαμβάνομαι γιατί απαιτούνται περισσότερα από 2 χρόνια για την επεξεργασία μιας αίτησης ασύλου», αναφέρει και εξηγεί ότι «το μεγάλο πρόβλημα στη διαχείριση του αριθμού των προσφύγων και των οικονομικών μεταναστών είναι το γεγονός ότι όλοι ζητούν άσυλο».

Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα βέτο σε ό,τι αφορά Ευρωπαϊκή Προοπτική των Σκοπίων.

Ερωτηθείς για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνει την αντίθεση του σε αυτήν, και προαναγγέλλει ότι η Ελλάδα «διατηρεί πλήρως το δικαίωμα να μπλοκάρει τη διαδικασία (ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε.) αν θεωρεί ότι τα εθνικά μας συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται». «Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που θα περίμενε ότι η Ελλάδα θα συμφωνούσε να ανοίγει και να κλείνει κεφάλαια όταν υπάρχουν εκκρεμή θέματα που δεν έχουν ρυθμιστεί από τις συμφωνίες», προσθέτει και επαναλαμβάνει ότι η Νέα Δημοκρατία «θα τηρήσει τη συμφωνία εφόσον αυτή επικυρώθηκε από την ελληνική βουλή, αλλά θα εργαστεί για να βελτιώσει τις προβληματικές συνέπειές της που είναι αντίθετες με το συμφέρον της χώρα».