Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Αυτοί είναι οι δολοφόνοι του Καραιβάζ - Ένας δείγμα "άντρα" και ένας κάνω βάρη "άντρας"

 


Εννοείται ότι κανένας από τους δύο δεν έχει καμία σχέση με "άντρα" που φοράει παντελόνια, και επειδή ο οδηγός είναι δείγμα άντρα γιαυτό και δεν χρησιμοποίησαν μεγάλη μηχανή γιατί δεν την έφταναν.

Το δείγμα "άντρα" και ο "έχω κάνει γυμναστική" συνεπιβάτης είναι οι δολοφόνοι του δημοσιογράφου Καραιβάζ.

Ο ένας ο οδηγός είναι κοντός μικροκαμωμένος και για τον λόγο αυτό δεν χρησιμοποίησαν και μεγάλη μηχανή γιατί δεν την έφτανε, και ο συνεπιβάτης και εκτελεστής του δημοσιογράφου, είναι σωματώδης με ιδιαίτερα γυμνασμένα πόδια, μπλέ σκούρο στρατιωτικό παντελόνι, χακί μπουφάν με κουκούλα, σκουρόχρωμα παπούτσια, μαύρο σκούφο και μαύρη μάσκα για τον κορωνοϊό. 

Στο σημείο έφθασαν δέκα λεπτά πριν τον δημοσιογράφο και περίμεναν να παρκάρει το αυτοκίνητο για να κατέβει και να τον εκτελέσουν.

Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών εκτιμούν ότι υπήρχε μια δεύτερη ομάδα που παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο και ενημέρωνε τους εκτελεστές για το δρομολόγιο που ακολουθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις κινήσεις τους φαίνεται πως κάποιος τους ενημερώνει ότι πλησιάζει το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου. Πλέον αυτό που μένει να εξακριβώσουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είναι εάν υπήρχαν συνεργοί στο έγκλημα.Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα


 

«Θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία προσπάθεια να πείσουμε τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας -κατά κανόνα συνταξιούχους- να προσέλθουν και να κάνουν το εμβόλιο. Γιατί το λέω αυτό με τόσο μεγάλη ένταση; Διότι πια έχουμε απτές αποδείξεις, όχι μόνο από το εξωτερικό αλλά και από τα στοιχεία που έχουμε από την Ελλάδα, ότι η μεγάλη πλειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας οι οποίοι αρρωσταίνουν διασωληνώνονται ή δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδος Ιδιωτικού Τομέα Δημήτρη Ανδρεαδάκη, τον Αντιπρόεδρο της Συνομοσπονδίας Βασίλειο Αποστολόπουλο και τον Εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, Ηλία Ηλιόπουλο.

«Η πλατφόρμα είναι μονίμως ανοιχτή και κάποιος ο οποίος ακόμα και σήμερα είναι καχύποπτος -και ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί- μπορεί να μπει να πάρει ραντεβού και να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία και για τον ίδιο, γιατί προστατεύει πάνω από όλα τον εαυτό του, αλλά έχει και μία ευρύτερη κοινωνική σημασία, διότι σήμερα όλοι οι περιορισμοί τους οποίους έχουμε επιβάλει γίνονται για έναν και μόνο λόγο: για να μην έχουμε υπερβολικά μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων που ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό πως έχουν ήδη εμβολιαστεί, σημείωσαν πως ήδη παροτρύνουν τα μέλη των Ομοσπονδιών τους να κάνουν το ίδιο, προτάσσοντας τη σημασία της συμμετοχής τους στην Επιχείρηση «Ελευθερία». «Αυτή η συζήτησή μας δίνει ιδιαίτερη χαρά γιατί γεφυρώνει τις παλιές γενιές, με τις δύσκολες εμπειρίες που περάσαμε στην κατοχή, ειδικά στην Κρήτη, με τις νεότερες γενιές οι οποίες έχετε τη γνώση, την επιστημονική κατάρτιση, εμείς έχουμε την εμπειρία», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρεαδάκης.

«Περισσότερο μας ικανοποιεί μία ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνετε για το κομμάτι αυτό της τρίτης ηλικιακής πορείας που ήδη εμείς οδεύουμε και προφανώς θέλουμε να έχουμε όσο γίνεται καλύτερη ποιότητα στη ζωή μας» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Ηλιόπουλος.

«Φαντάζομαι ότι όλοι σας είστε εκ των πραγμάτων πολύ προσεκτικοί. Να ξαναδείτε τα εγγόνια σας, τα παιδιά σας, να κινηθείτε, να πάτε στο χωριό σας, να πάτε στην εκκλησία χωρίς να υπάρχει ανησυχία, να βγείτε να πιείτε τον καφέ σας, να πάτε στο καφενείο, όλα αυτά γιατί είστε ενεργοί άνθρωποι και είναι πολύ δυσάρεστο νομίζω, ειδικά για ενεργούς ανθρώπους, να αισθάνονται ότι πρέπει να μείνουν μέσα, γιατί αυτό πρέπει να κάνετε αυτή τη στιγμή, ειδικά αν είναι ανεμβολίαστοι» σημείωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθεί ο διάλογος του Πρωθυπουργού με τους Εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των συνταξιούχων:

Κ. Μητσοτάκης: Ο βασικός λόγος που ήθελα σήμερα να συναντηθούμε, δεν ήταν τόσο για να συζητήσουμε τα συνηθισμένα ζητήματα τα οποία σας απασχολούν. Είναι γιατί θα πρέπει να κάνουμε όλοι μία προσπάθεια να πείσουμε τους πιο ηλικιωμένους συμπολίτες μας -κατά κανόνα συνταξιούχους- να προσέλθουν και να κάνουν το εμβόλιο. Γιατί το λέω αυτό με τόσο μεγάλη ένταση; Διότι πια έχουμε απτές αποδείξεις, όχι μόνο από το εξωτερικό- αλλά και από τα στοιχεία που έχουμε από την Ελλάδα, ότι η μεγάλη πλειοψηφία, η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων συμπολιτών μας οι οποίοι αρρωσταίνουν διασωληνώνονται ή δυστυχώς χάνουν τη ζωή τους είναι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί.

Μέχρι στιγμής έχουμε καλά ποσοστά εμβολιασμού στις μεγαλύτερες ηλικίες, μπορούν να γίνουν, όμως, ακόμα καλύτερα. Η πλατφόρμα είναι μονίμως ανοιχτή και κάποιος ο οποίος ακόμα και σήμερα είναι καχύποπτος -και ο οποίος δεν έχει εμβολιαστεί- μπορεί να μπει να πάρει ραντεβού και να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία και για τον ίδιο, γιατί προστατεύει πάνω από όλα τον εαυτό του, αλλά έχει και μία ευρύτερη κοινωνική σημασία, διότι σήμερα όλοι οι περιορισμοί τους οποίους έχουμε επιβάλει γίνονται για έναν και μόνο λόγο: για να μην έχουμε υπερβολικά μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Και επειδή κατά κανόνα οι πιο ηλικιωμένοι είναι αυτοί που αρρωσταίνουν, αν καταφέρουμε να περιορίσουμε τις νοσηλείες των ηλικιωμένων, μπορεί να έχουμε σε πρώτη φάση -γιατί δεν θα έχουν εμβολιαστεί ακόμα οι νεότεροι- αρκετά κρούσματα σε νεότερους, αλλά θα έχουμε προστατεύσει τους πιο ευάλωτους. Θα φύγει η πίεση από το σύστημα υγείας και θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονική μας οικονομική…

Δ. Ανδρεαδάκης: Και στα εγγόνια μας.

Κ. Μητσοτάκης: Εσείς, κυρίως να επιστρέψετε, γιατί φαντάζομαι ότι όλοι σας είστε εκ των πραγμάτων πολύ προσεκτικοί. Να ξαναδείτε τα εγγόνια σας, τα παιδιά σας, να κινηθείτε, να πάτε στο χωριό σας, να πάτε στην εκκλησία χωρίς να υπάρχει ανησυχία, να βγείτε να πιείτε τον καφέ σας, να πάτε στο καφενείο, όλα αυτά γιατί είστε ενεργοί άνθρωποι και είναι πολύ δυσάρεστο νομίζω, ειδικά για ενεργούς ανθρώπους, να αισθάνονται ότι πρέπει να μείνουν μέσα, γιατί αυτό πρέπει να κάνετε αυτή τη στιγμή, ειδικά αν είναι ανεμβολίαστοι.

Δ. Ανδρεαδάκης: Κύριε πρόεδρε αυτή η συζήτησή μας δίνει ιδιαίτερη χαρά γιατί γεφυρώνει τις παλιές γενιές, με τις δύσκολες εμπειρίες, που περάσαμε στην κατοχή ειδικά στην Κρήτη με τις νεότερες γενιές οι οποίες έχετε τη γνώση, την επιστημονική κατάρτιση, εμείς έχουμε την εμπειρία και επειδή, δυστυχώς, οι εξελίξεις στον τόπο μας έχουν διευρύνει τον αριθμό των συνταξιούχων.

Η. Ηλιόπουλος: Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί τότε που συζητάγαμε σκέψεις σας και ιδέες σας μπαίνουν στη διαδικασία υλοποίησης. Κρατάτε, δηλαδή, το λόγο σας αυτό είναι το σημαντικό για μένα. Θέλω καταρχήν να σας μεταφέρω την ιδιαίτερη ικανοποίηση από τον χώρο το δικό μου, του δημοσίου, που έχω γνώση το λέω και οι άλλοι είναι συνάδελφοι και τους εκτιμώ ιδιαίτερα. Η εκτίμηση, αλλά πάνω από όλα η πρωτοβουλία σας ακούσαμε και στο star στην συνέντευξη που δώσατε και ικανοποιήθηκε ο κόσμος με αυτά που είπατε εκεί, αλλά περισσότερο μας ικανοποιεί μία ιδιαίτερη ευαισθησία που δείχνετε για το κομμάτι αυτό της τρίτης ηλικιακής πορείας που ήδη εμείς οδεύουμε και προφανώς θέλουμε να έχουμε όσο γίνεται καλύτερη ποιότητα στη ζωή μας. Και περισσότερο -το είπατε πολλές φορές- να σας μεταφέρω και της εγγόνας μου την άποψη ότι να πεις στον κύριο Πρωθυπουργό να δώσει πολλά εμβόλια και να ανοίξει τα σχολεία.Αφγανός εξέδιδε 13χρονη με νοητική στέρηση - Είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της


 Στις 11/03/2021, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Παλλήνης, η Μαρία-Φιλοθέη Ν. 13 ετών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε σήμερα, 14/3/2021, για την εξαφάνιση της ανήλικης και άμεσα προέβη στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της κατόπιν Εισαγγελικής εντολής, καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι οι οποίοι θέτουν την ζωή της σε κίνδυνο. 

Στα χέρια αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Αγίου Παντελεήμονα έπεσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο 20χρονος, υπήκοος Αφγανιστάν, ο οποίος είχε πείσει ένα 13χρονο το κορίτσι από την Αλβανία να τον ακολουθήσει και εκείνος την εξέδιδε σε φίλους του με ανταλλάγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 20χρονος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι το μικρό παιδί έχει νοητική στέρηση. Του έταξε ότι θα το παντρευτεί, ότι θα τους εξασφαλίσει το μέλλον του οικονομικά και έτσι το έπεισε να τον ακολουθήσει στο διαμέρισμα, όπου έμενε στην οδό Αχαρνών, όπου συνευρέθηκαν ερωτικά, ενώ το εξέδιδε και σε φίλους του.

Το μεσημέρι της Παρασκευής το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχθηκε τηλεφώνημα από κάποιον που αναγνώρισε τη μικρή στο κέντρο της Αθήνας. 

Οι μοτοσικλετιστές της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αγίου Παντελεήμονα, που έφθασαν στο σημείο την αναγνώρισαν αμέσως, από τη φωτογραφία αναζήτησης από το Χαμόγελο του Παιδιού, αλλά παρατήρησαν δίπλα έναν άνδρα που παρατηρούσε αστυνομικούς και 13χρονη. 

Τον πλησίασαν και η μικρή τους είπε ότι είναι ο σύντροφός της και ότι μένουν μαζί, αλλά αργότερα τους αποκάλυψε όλην την αλήθεια. Υπολοχαγός στην Βιρτζίνια μηνύει αστυνομικούς για βίαιο έλεγχο

 


Ένας υπολοχαγός του αμερικανικού στρατού κατέθεσε μήνυση σε ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο εις βάρος δύο αστυνομικών της Βιρτζίνια για ένα τροχαίο έλεγχο κατά τον οποίο οι αστυνομικοί έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον του, τον έριξαν βίαια στο έδαφος, έκαναν χρήση σπρέι πιπεριού εναντίον του, «απειλώνοντας ότι θα τον σκοτώσουν», σε ένα περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο.

Στην μήνυση που υπέβαλε ο υπολοχαγός Κάρον Ναζάριο στις 2 Απριλίου στο δικαστήριο του Νόρφολκ της Βιρτζίνια εναντίον των αστυνομικών της πόλης Ουίντσορ, Τζο Γκουτιέρες και Ντάνιελ Κρόκερ, γίνεται λόγος για φερόμενες παραβιάσεις των συνταγματικών δικαιωμάτων του Ναζάριο και μεταξύ άλλων για επίθεση, παράνομη έρευνα και παράνομη σύλληψη.


Το περιστατικό που καταγράφηκε σε βίντεο έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης ευαισθητοποίησης για αστυνομικές συλλήψεις μειονοτήτων και για φυλετική δικαιοσύνη, εν μέσω της εν εξελίξει δίκης του λευκού πρώην αστυνομικού της Μινεάπολης Ντέρεκ Σόβιν για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που πέθανε στα χέρια της αστυνομίας τον περασμένο Μάιο.

Στις 5 Δεκεμβρίου ο Ναζάριο, ο οποίος είναι λατίνος και μαύρος, φορούσε τη στρατιωτική του παραλλαγή και οδηγούσε το καινούργιο του όχημα παντός εδάφους (SUV) με μια προσωρινή χάρτινη πινακίδα που ήταν εμφανής στο πίσω τζάμι του οχήματος, όταν του έγινε σήμανση να σταματήσει στην άκρη του αυτοκινητόδρομου US 460 στο Ουίντσορ της Βιρτζίνια, μια πόλη περίπου 2.600 κατοίκων και περίπου 70 μίλια νοτιοανατολικά του Ρίτσμοντ.

Όταν ένα περιπολικό της αστυνομίας του έκανε σήμανση να σταματήσει, η αγωγή αναφέρει ότι ο Ναζάριο άναψε το φλας του αυτοκίνητου του, επιβράδυνε και έψαξε ένα σημείο με φωτισμό για να σταματήσει.

Όπως περιγράφεται στην αγωγή, ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε τον ασύρματο λέγοντας ότι ένας οδηγός ενός οχήματος χωρίς πινακίδες «διαφεύγει της αστυνομίας» και θεωρείται «υψηλού κινδύνου» και ένας άλλος αστυνομικός έφτασε στο σημείο.

Ο Ναζάριο σταμάτησε σε ένα κοντινό βενζινάδικο, λιγότερο από δύο λεπτά αφού του έγινε σήμανση να σταματήσει. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, που καταγράφηκε από κάμερες στις στολές των αστυνομικών και το κινητό τηλέφωνο του Ναζάριο, ο υπολοχαγός είπε στους αστυνομικούς ότι φοβάται να βγει από το αυτοκίνητό του. Ένας αστυνομικός του απάντησε. «Ναι, καλά κάνεις και φοβάσαι», τονίζει η αγωγή.

Ένας από τους αστυνομικούς επίσης απείλησε εμμέσως τον Ναζάριο με εκτέλεση με ηλεκτροπληξία.

Κατά τη σύλληψη ο Ναζάριο είχε τα χέρια του ψηλά, δεν προέβαλε καμία αντίσταση, αλλά οι αστυνομικοί του έριξαν σπρέι πιπεριού και τον πέταξαν βίαια στο έδαφος. Στο τέλος, ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας έφτασε στο σημείο και ο υπολοχαγός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες, προσθέτει η αγωγή.

Μετά το συμβάν, σύμφωνα με την μήνυση, ο αξιωματικός Γκουτιέρες είπε ότι κατάλαβε γιατί ο Ναζάριο έψαξε ένα σημείο με καλό φωτισμό για να σταματήσει και είπε: «Το καταλαβαίνω, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μιλούν συνεχώς για φυλετικές σχέσεις μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και των μειονοτήτων. Το καταλαβαίνω».Πηγή : protothema.grΥγειονομική βόμβα ο παράνομος οικισμός Ρομά στο Χαλάνδρι

 


Υγειονομική βόμβα για τους κατοίκους του Χαλανδρίου και όλη την Αθήνα είναι ο παράνομος καταυλισμός Ρομά.

Τη λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στον παράνομο οικισμό Ρομά Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου της Περιφέρειας Αττικής και την κήρυξή του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας αποφάσισε η Πολιτική Προστασία.

Συγκεκριμένα, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα, την ηλικιακή διαστρωμάτωση των κατοίκων, τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ και των δεδομένων της ιχνηλάτησης, καθώς και τη ραγδαία αύξηση στους επιδημιολογικούς δείκτες των τελευταίων πέντε ημερών στον οικισμό Ρομά Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου Αττικής, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.

Η κήρυξη του οικισμού Ρομά Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου της Περιφέρειας Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και η επιβολή περιοριστικών μέτρων από το Σάββατο 10 Απριλίου στις 18:00 έως και την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 06:00.

Συγκεκριμένα, αποφασίζεται:

Η προσωρινή επιβολή περιορισμού των κατοίκων εντός των ορίων του οικισμού.

Επιτρέπεται η μετακίνηση των κατοίκων εκτός των ορίων του οικισμού για λόγους υγείας.

Η αναστολή συναθροίσεων/δημόσιων ή κοινωνικών εκδηλώσεων ανεξαρτήτως χώρου ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού.

Η αναστολή θρησκευτικών τελετών, με εξαίρεση κηδείες με την παρουσία έως 9 ατόμων α' βαθμού συγγένειας (sms κωδικός 5) και τέλεση λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων, ιεροπραξιών, μυστηρίων και κάθε είδους θρησκευτικών τελετών, αποκλειστικά και μόνο από θρησκευτικό/ούς λειτουργό/ούς και το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό χωρίς την παρουσία άλλων φυσικών προσώπων.

Η λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Αττικής και του Δήμου Χαλανδρίου για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων του οικισμού Ρομά Νομισματοκοπείου του Δήμου Χαλανδρίου για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

Η λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Αττικής για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

Η επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.ΠΑ.Δ.) Αττικής για την τήρηση του κατ' οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων του ως άνω οικισμού.

Η ανάληψη από τον Ε.Ο.Δ.Υ. της υποχρέωσης της διενέργειας γρήγορου τεστ αντιγόνου COVID-19 (rapid test) την 3η και 6η ημέρα επιβολής των περιοριστικών μέτρων των διαμενόντων στον ως άνω οικισμό.

Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί μετά το πέρας ισχύος της παρούσας απόφασης.Νέα αθλιότητα Τσίπρα εκμεταλλεύτηκε την δολοφονία Καραϊβάζ για να κάνει αντιπολίτευσηΕίναι τέτοια η αθλιότητα του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που τόλμησαν να κάνουν αντιπολίτευση και με την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα αύξησης των εγκληματικών ενεργειών και τα fake news δίνει η Νέα Δημοκρατία.

Ο Αλέξης Τσίπρας « δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί το αποτρόπαιο και ειδεχθές έγκλημα» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία αναφερόμενη για την δολοφονία του Καραϊβάζ.

Η ανακοίνωση της ΝΔ 

Ο κ. Τσίπρας δεν διστάζει να εκμεταλλευτεί αυτό το αποτρόπαιο και ειδεχθές έγκλημα προκειμένου επικουρώντας τα τρολ του διαδικτύου να υποστηρίξει το αφήγημα της Κολομβοποίησης της Ελλάδας δυσφημώντας εκ νέου, διεθνώς, τη χώρα την οποία κυβέρνησε.

«Αυτοί που είχαν κάνει σημαία τους την τάξη και την ασφάλεια, έχουν αφήσει τη χώρα να μετατραπεί σε αποικία οργανωμένου εγκλήματος και ανεξέλεγκτης δράσης μαφιόζικων συμμοριών» αναφέρει μεταξύ άλλων στην σημερινή του ανάρτηση.

Στην αγωνία του να αξιοποιήσει ακόμα και ένα τέτοιο τραγικό γεγονός για να πλήξει την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιστρατεύει ξανά fake news.

Τα επίσημα στοιχεία για την εγκληματικότητα διαψεύδουν τον κ. Τσίπρα αποκαλύπτοντας την χυδαιότητά του:

Το 2018 έγιναν 95 ανθρωποκτονίες και εξιχνιάστηκε το 78,54%

Το 2019 έγιναν 76 ανθρωποκτονίες και εξιχνιάστηκε το 91,19%

Το 2020 έγιναν 73 ανθρωποκτονίες και εξιχνιάστηκε το 83,17%

Ενώ οι ανθρωποκτονίες στην Αττική το 2015 ήταν 17, το 2018 έφτασαν τις 32, το 2019 τις 24 και το 2020 έπεσαν στις 20.Ιατροδικαστής: Με δέκα σφαίρες σκότωσαν τον Καραϊβάζ – οι δύο στο κεφάλι

 


Η νεκροτομή έχει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και από την καθηγήτρια ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαρά Σπηλιοπούλου.

Το πόρισμα που παραδόθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας και στην δικαιοσύνη αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος δολοφονήθηκε με 10 σφαίρες.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Καραϊβάζ έφερε συνολικά δέκα τραύματα από σφαίρες των εννέα χιλιοστών, εκ των οποίων έξι στον θώρακα, ένα στο λαιμό, ένα στην δεξιά παλάμη και δύο τραύματα στο κεφάλι. Τα τραύματα στο κεφάλι, σύμφωνα με την έκθεση προκλήθηκαν τελευταία, κάτι που επιβεβαιώνει μαρτυρία από τον τόπο του εγκλήματος, που ανέφερε πως ο δολοφόνος πριν φύγει πυροβόλησε το πεσμένο στο πεζοδρόμιο θύμα τους στο κεφάλι, δίνοντας του την χαριστική βολή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί εξετάζουν τα πάντα για να βρούν τους δράστες και τον ηθικό αυτουργό. Ευρωβουλευτής Πίνα Πιτσιέρνο στον ΣΚΑΪ: Προφανώς ο Ερντογάν είναι δικτάτορας

 


Η Πίνα Πιτσιέρνο, Ιταλίδα ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ και την Έλενα Παπαδημητρίου συντάσσεται απολύτως με τη θέση του Μάριο Ντράγκι ότι είναι δικτάτορας ο Τούρκος Πρόεδρος.

Εξαπολύει μάλιστα μύδρους κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όχι μόνο για το sofagate και τις "αμέτρητες προκλήσεις" σε όλα τα επίπεδα και απέναντι στην Ελλάδα και δηλώνει απερίφραστα ότι η ΕΕ θα πρέπει να υιοθετήσει σκληρή στάση απέναντι στην Τουρκία. 

Αναλυτικά η συνέντευξη

Εσείς συμφωνείτε με τον πρόεδρο Ντράγκι ότι ο Ερντογάν είναι δικτάτορας;

Απολύτως ναι. Ο Πρόεδρος Ντράγκι είπε τα πράγματα με το όνομά τους. Επαναλαμβάνω αυτό που μοιάζει για την Ένωση με την απόλυτη, ασήμαντη αλήθεια. Ότι η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία είναι πράγματι πολύ ανησυχητική. Όλοι γνωρίζουμε ότι οι αντίπαλοι συλλαμβάνονται και χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες γιατί σκέφτονται διαφορετικά από τον δικτάτορα Ερντογάν. Γνωρίζουμε ότι συνελήφθησαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης. Γνωρίζουμε ότι ο ελεύθερος τύπος αναγκάστηκε να σιωπήσει. Διανοούμενοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν. Και αυτό είναι προφανώς μια δικτατορία. Έτσι, ο Πρόεδρος Ντράγκι έχει δίκιο αποκαλώντας τα πράγματα με το όνομά τους.

Ο Μάριο Ντράγκι αποκαλώντας τον Ερντογάν δικτάτορα προμηνύει μια σκληρότερη στάση της Ιταλίας απέναντι στην Τουρκία;

Ελπίζω ότι αυτή η σημαντική συνειδητοποίηση από την πλευρά του Προέδρου Ντράγκι θα φέρει μια συνειδητοποίηση στα κράτη μέλη της Ευρώπης και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα που μέχρι τώρα είχαν μια στάση απαράδεκτα δουλική και υποδεέστερη σε σχέση με τα καπρίτσια του δικτάτορα Ερντογάν.

Πώς θα μπορούσε να αντιδράσει η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Ερντογάν;

Πιστεύω ότι αυτή η συνάντηση δεν θα έπρεπε να γίνει. Μετά τις συλλήψεις των φοιτητών, μετά τις διαμαρτυρίες των φοιτητών, μετά τις διαμαρτυρίες των γυναικών της Τουρκίας που δικαίως διαμαρτυρήθηκαν για την έξοδο της Τουρκίας από την Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και μετά τις αμέτρητες προκλήσεις του δικτάτορα Ερντογάν. Επομένως, αυτή η συνάντηση δεν θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί επειδή η στάση των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων στις σχέσεις τους με την Τουρκία ήταν εντελώς λανθασμένη. 

Θα έπρεπε η ΕΕ να δείξει πιο αυστηρό πρόσωπο στον Τούρκο πρόεδρο ως απάντηση στην προκλητικότητα του απέναντι στην Ελλάδα;

Όλα αυτά είναι απολύτως απαράδεκτα και σε αυτά προστίθεται και η ανυπόφορα προκλητική στάση απέναντι στην Ελλάδα. Πιστεύω, λοιπόν, ότι τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα έπρεπε να είχαν μια ριζικά διαφορετική στάση. Πιστεύω ότι οι κυρώσεις είναι απαραίτητες, για παράδειγμα.


Πηγή: skai.gr