Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Το καθεστώς του Ερντογάν συνεχίζει να προκαλεί με νέα Navtex

 



Nέα προκλητική Navtex για το Oruc Reis εξέδωσε το καθεστώς του δικτάτορα Ερντογάν, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Η εν λόγω οδηγία προς ναυτιλομμένους έχει ισχύ μέχρι τα μεσάνυχτα της 29ης Νοεμβρίου, όπως μεταδίδει η Hurriyet, και αφορά και τα συνοδευτικά πλοία του τουρκικού ερευνητικού.

Με βάση την εν λόγω παράνομη Navtex, το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχή ανάμεσα στη Ρόδο και το Καστελόριζο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δώσει διορία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου στην Τουρκία για να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της –ένα «τελεσίγραφο» που φτάνει σιγά – σιγά προς το τέλος του.



Τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με εθελόντριες νοσηλεύτριες που μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη

 



Την ευκαιρία να ευχαριστήσει τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές που μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη για όσα προσφέρουν αυτές τις δύσκολες ώρες του δεύτερου κύματος της πανδημίας, είχε το απόγευμα της Παρασκευής ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε τηλεδιάσκεψη από το Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με 17 εθελόντριες νοσηλεύτριες και έναν εθελοντή νοσηλευτή, που ταξίδεψαν από την Κρήτη, την Αργολίδα και την Κομοτηνή και δίνουν αυτή τη στιγμή τη μάχη στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, δίπλα σε ασθενείς με COVID-19.

«Βαθιά πατριωτική πράξη»

«Αφήσατε τα σπίτια σας, αφήσατε τις οικογένειές σας, ταξιδέψατε σε άλλα σπίτια και σε άλλες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα που σας έχουν ανάγκη. Το σπίτι σας είναι όλη η Ελλάδα, οι οικογένειες σας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες. Δεν είναι απλά μια ευγενική πράξη, είναι μια βαθιά πατριωτική πράξη και θέλω στο πρόσωπό σας να σας συγχαρώ ως επαγγελματίες αλλά και ως εθελοντές στην πρώτη γραμμή» τόνισε ο Πρωθυπουργός δηλώνοντας «βαθιά υπόχρεος». «Τη στιγμή της κρίσης, τη στιγμή που η κοινωνία -όχι το κράτος- σας χρειάστηκε, εσείς σηκώσατε το χέρι, ανταποκριθήκατε και αυτή η εμπειρία νομίζω είναι μία εμπειρία ζωής για όλους και όλες», συμπλήρωσε.

«Πήραμε εμείς όλα τα μπράβο αλλά αξίζουν και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αξίζουν πολύ μεγάλο μπράβο, πρέπει να το πούμε αυτό και να φανεί. Όλοι μας υποδέχτηκαν με πολύ μεγάλη αγάπη», ανέφερε η Μπάνια Μαλαμάτη που ταξιδεψε από τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η προσφορά των εθελοντών και όλων των υγειονομικών αποδεικνύει ότι η «ευθύνη και η κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι απλά κενές λέξεις», προσθέτοντας πως ο ανθρώπινος παράγοντας είναι αυτός που κάνει τη διαφορά.

«Ο κορονοϊός δεν είναι ένα ψέμα»

Οι εθελοντές, αφότου εξέφρασαν θαυμασμό για την υπερπροσπάθεια που έχουν καταβάλει οι συνάδελφοί τους στη Θεσσαλονίκη, τόνισαν πως ο κορονοϊός είναι ένας πραγματικός και επικίνδυνος εχθρός και κάλεσαν τους πολίτες να συνδράμουν στο έργο τους τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης. «Ο κορονοϊός δεν είναι ένα ψέμα, δεν είναι fake news, είναι κάτι που υπάρχει, που μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα. Αυτός που το αψηφά κάνει πολύ μεγάλο λάθος», ανέφερε η Ιωάννα Πατρωνίδου, που έφτασε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης από την Κομοτηνή.

Απαντώντας ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Ευχαριστώ πολύ Ιωάννα, είναι πολύ σημαντικό αυτό που λες ότι πρέπει να πολεμήσουμε τα fake news, τους ανθρώπους οι οποίοι μερικές φορές ανενημέρωτοι ή θύματα κάποιων θεωριών συνομωσίας πιστεύουν ότι όλα αυτά δεν υπάρχουν», προσθέτοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να σπάσουμε και τις τελευταίες επιφυλάξεις για το πόσο σοβαρή είναι η κρίση που αντιμετωπίζουμε».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Ευρώπη το οποίο να μην αντιμετωπίζει τις ίδιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε και εμείς», υπογραμμίζοντας ότι ακόμη και εξαιρετικά οργανωμένες χώρες αναγκάζονται να ζητήσουν τη μεταφορά ασθενών εκτός συνόρων, όπως η Ελβετία η οποία στέλνει ασθενείς στη Γαλλία «γιατί δεν αντέχει πια η Ελβετία να τους περιθάλψει». «Άρα είναι σημαντικό να πούμε ότι αντιμετωπίζουμε κάτι το οποίο έχουμε να δούμε από το 1919», είπε ο Πρωθυπουργός.

Ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει διπλασιάσει τις κλίνες εντατικής θεραπείας, οι οποίες πλέον υπερβαίνουν τις 1.200, και έχει ενισχύσει τις δημόσιες δομές υγείας με «μαζικές προσλήψεις», πολλές εκ των οποίων θα καταλήξουν σε μονιμοποίηση. Πέραν αυτής της παρακαταθήκης, όμως, τόνισε ότι το έργο ενίσχυσης και αναβάθμισης του ΕΣΥ θα έχει συνέχεια, αναφέροντας ότι 170 μόνιμες κλίνες ΜΕΘ αναμένεται να ενταχθούν στο σύστημα εντός των επόμενων δύο μηνών.

«Κάναμε πολλές μαζικές προσλήψεις. Πρόθεσή μου είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να μονιμοποιηθούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας» σημείωσε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα αποκτά μια παρακαταθήκη για την επόμενη ημέρα σε προσωπικό και Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. «Έχουμε σήμερα παραπάνω από 1.200 μονάδες που λειτουργούν στη χώρα από εκεί που παραλάβαμε 567 και βέβαια θα προσθέσουμε και άλλες με τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος, έτσι ώστε όταν αντιμετωπίσουμε την επόμενη γρίπη, ενδεχομένως την επόμενη πανδημία -γιατί κάποια στιγμή μπορεί να το ξαναβρούμε μπροστά μας αυτό- να είμαστε πολύ πιο έτοιμοι».

«Και να μην ξεχνάμε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι εδώ μόνο για τους ασθενείς Covid, είναι εδώ για όλους τους Έλληνες οι οποίοι αρρωσταίνουν, ασχέτως οικονομικής δυνατότητας. Είναι ένα Δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και χρέος μας είναι να το κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερο και πιο αποτελεσματικό και ακόμα πιο ανθρώπινο, γιατί είναι ανθρώπινο. Το ανθρώπινο πρόσωπό του είστε πάνω απ’ όλα εσείς», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίταξη ιδιωτικών κλινικών, τώρα όλες οι δράσεις γίνονται δημόσιες

«Ξέρετε καλά ότι και στην Θεσσαλονίκη προχωρήσαμε σήμερα και στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Όταν απειλείται η υγεία, που είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, για εμένα δεν υπάρχει κρατική και ιδιωτική δράση. Όλες οι δράσεις γίνονται δημόσιες καθώς η αποστολή τους για ένα διάστημα είναι εθνική. Το είχα περιγράψει αυτό από τον περασμένο Απρίλιο, στη Βουλή, όταν είχα πει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να συναντηθούν σε αυτήν την κοινή προσπάθεια ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι πολίτες μας βοηθούν με την υπομονή και την τήρηση των μέτρων

Συνομιλώντας με τους νοσηλευτές ο Πρωθυπουργός στάθηκε στα λόγια που ίδιοι του είπαν, στην ανάγκη δηλαδή οι πολίτες να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή σε αυτή τη δύσκολη φάση και να τηρούν τα μέτρα για να βοηθήσουν το έργο τους. «Αυτός ο ιός δεν κάνει διακρίσεις, είναι μία μάχη ατομική και συλλογική που πρέπει να δώσουμε όλοι μας, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, πρέπει να ακούμε τους ειδικούς. Αυτό το πράγμα πραγματικά πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας, να κάνουμε όλοι υπομονή. Να κάνουμε ένα τείχος απέναντι σε αυτόν τον ιό, να μπορέσουμε να τον σταματήσουμε και να γυρίσουμε όλοι πίσω στην κανονικότητά μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Αποκορωνιωτάκη, που ταξίδεψε στο Ιπποκράτειο προερχόμενη από Ρέθυμνο.

«Το μήνυμα της ανάγκης να κάνουμε λίγο υπομονή ακόμα και να συμμορφωθούμε με τα αυτονόητα μέτρα τα οποία μας έχει υποδείξει η πολιτεία, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ακούγεται από εσάς. Και πολύ μεγαλύτερη ισχύ όταν ακούγεται από εσάς σε σχέση με όταν το λέμε εμείς. Και πιστεύω ότι τώρα έχουμε ένα πρόσθετο όπλο στην φαρέτρα μας: Ξέρουμε πια ότι θα έχουμε στην διάθεση μας από τις αρχές Ιανουαρίου εμβόλια, ούτε κάν εμβόλιο, παραπάνω από ένα εμβόλιο τα οποία δουλεύουν, είναι ασφαλή και είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά. Έχουμε κάνει ήδη τον σχεδιασμό μας για τον μαζικό εμβολιασμό ενός σημαντικού ποσοστού του ελληνικού πληθυσμού. Το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους αλλά θα υπάρχει προτεραιοποίηση και οι πρώτοι που θα το πάρετε είστε οι υγειονομικοί, γιατί είστε στην πρώτη γραμμή, γιατί κινδυνεύετε περισσότερο και γιατί πάνω από όλα εσείς πρέπει να προφυλαχτείτε, ώστε να μπορείτε να βοηθήσετε με την σειρά σας τους ασθενείς οι οποίοι σας έχουν ανάγκη» απάντησε ο Πρωθυπουργός.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι νοσηλευτές ζήτησαν από τον Πρωθυπουργό πολιτική μέριμνα για το ΕΣΥ η οποία θα είναι ισάξια της αυτοθυσίας και της αυταπάρνησης που έχουν επιδείξει οι υγειονομικοί, μετά από χρόνια δυσκολιών. «Έπρεπε να ακουστεί αυτό το οποίο είπατε και θα κάνουμε κι εμείς αυτό το οποίο πρέπει», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολόκληρη η εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού:

«Ήθελα πραγματικά να έχουμε αυτή την επικοινωνία. Να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς εκ μέρους όλων των Ελλήνων, γιατί με τη στάση σας όχι μόνο τιμάτε τον όρκο που δώσατε, τον επαγγελματισμό που έχετε ως υγειονομικοί, αλλά γιατί αποδεικνύετε ότι αυτό που λέμε ευθύνη και κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι απλά κενές λέξεις. Και νομίζω ότι σε πείσμα όσων σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες αμφισβητούν το εθνικό μας φιλότιμο, αυτό αποτελεί ένα από τα ουσιαστικά όπλα που έχει η πατρίδα μας μπροστά σε κοινούς κινδύνους.

Καταλαβαίνω ότι έχετε έρθει από την Κρήτη, από το Άργος και από την Κομοτηνή και, νομίζω, ότι έχετε πυροδοτήσει ένα κύμα εθελοντικής προσφοράς νοσηλευτών και γιατρών από όλες τις γωνιές της χώρας. Θα έλεγα ότι είναι ένα δεύτερο κύμα ελπίδας, απέναντι στο δεύτερο κύμα επίθεσης του κορονοϊού.

Εσείς γνωρίζετε, στην πρώτη γραμμή, πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα στη Θεσσαλονίκη -ειδικά- και στη Βόρεια Ελλάδα. Και πόσο μεγάλη προσπάθεια έχουμε καταβάλει ώστε να ενισχύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες. Πόσο έχουμε αυξήσει τα τεστ, τα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Αλλά όλα αυτά είναι δευτερεύοντα μπροστά στη δική σας προσφορά. Διότι όσο και αν εμείς προσθέτουμε ιατρικό εξοπλισμό αυτό που κάνει τελικά τη διαφορά είναι ο ανθρώπινος παράγοντας, είστε εσείς μέσα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στα δύσκολα περιστατικά, που δίνετε καθημερινά τον αγώνα πάντα με διάθεση, με χαμόγελο, έστω και αν αυτό δεν φαίνεται πίσω από τις μάσκες σας, αλλά εγώ το βλέπω στα μάτια σας, για να στηρίξετε τους συμπολίτες μας και να βγουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νικητές από αυτή την μεγάλη μάχη.

Θέλω να ξέρετε ότι είναι κάτι το οποίο δεν το ξεχνάμε. Και πιστεύω ότι η δική σας έμπρακτη παρακαταθήκη αποδεικνύει σε όλους γιατί μπορούμε να έχουμε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Και βέβαια -ξέρετε καλά- ότι και στην Θεσσαλονίκη προχωρήσαμε σήμερα και στην επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Όταν απειλείται η υγεία, που είναι το υπέρτατο δημόσιο αγαθό, για εμένα δεν υπάρχει κρατική και ιδιωτική δράση. Όλες οι δράσεις γίνονται δημόσιες καθώς η αποστολή τους για ένα διάστημα είναι εθνική. Το είχα περιγράψει αυτό από τον περασμένο Απρίλιο, στη Βουλή, όταν είχα πει ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να συναντηθούν σε αυτήν την κοινή προσπάθεια ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας.

Πάντως το δικό σας παράδειγμα νομίζω ότι μας δίνει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα, διότι εκτός από τις υπερπολύτιμες υπηρεσίες σας που προσφέρετε στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, προσφέρετε καρδιά και συναίσθημα, το οποίο χρειάζεται σε κάθε τεχνοκρατικό σχεδιασμό.

Αφήσατε τα σπίτια σας, αφήσατε τις οικογένειές σας, ταξιδέψατε σε άλλα σπίτια και σε άλλες οικογένειες, σε όλη την Ελλάδα, που σας έχουν ανάγκη. Το σπίτι σας είναι όλη η Ελλάδα, οι οικογένειες σας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είναι όλες οι Ελληνίδες, όλοι οι Έλληνες. Δεν είναι απλά μια ευγενική πράξη, είναι μια βαθιά πατριωτική πράξη και θέλω στο πρόσωπό σας να σας συγχαρώ ως επαγγελματίες αλλά και ως εθελοντές της πρώτης σειράς, στην πρώτη γραμμή.

Κάνατε κάτι το οποίο πηγαίνει πέρα και πάνω από τις τυπικές σας υποχρεώσεις και γι’ αυτό σας είμαι προσωπικά -αλλά νομίζω ότι διερμηνεύω και τα αισθήματα όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων- βαθιά υπόχρεος και θέλω να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ».





Μιλγουόκι: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο

 



Οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρίψη πυροβολισμών το απόγευμα της Παρασκευής (τοπική ώρα) κοντά στο Μιλγουόκι, στην Πολιτεία του Ουισκόνσιν, σύμφωνα με την αστυνομία, που πρόσθεσε ότι ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.

Η αστυνομία κλήθηκε νωρίς το απόγευμα για ένα συμβάν με πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Mayfair στην πόλη Γουαγουατόσα, ένα προάστιο του Μιλγουόκι, τη μεγαλύτερη πόλη σε αυτή την Πολιτεία στις βόρειες ΗΠΑ.

«Όταν έφτασε βοήθεια, ο ένοπλος δεν βρισκόταν πλέον στο σημείο», ανέφερε η αστυνομία της πόλης σε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι ο κίνδυνος δεν έχει περάσει.

«Επτά ενήλικες και ένας έφηβος μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», ανέφεραν οι αρχές, χωρίς να είναι σε θέση να προσδιορίσουν τη σοβαρότητα των τραυματισμών τους.



Ο δήμαρχος της Γουαγουατόσα, Ντένις Μακ Μπράϊμπ δήλωσε στο ABC News πως καμία από τις ζωές των τραυματισμένων δεν διατρέχει κίνδυνο.

Τουλάχιστον 40 περιπολικά της αστυνομίας έφτασαν στο σημείο, σύμφωνα με την εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel, καθώς και ασθενοφόρα, που μετέφεραν τραυματίες.

Ο ένοπλος, ο οποίος δεν έχει ταυτοποιηθεί, είναι «λευκός στα 20 ή 30 του», πρόσθεσε η αστυνομία.

«Οι σκέψεις μας βρίσκονται σε εκείνους που τραυματίστηκαν στους πυροβολισμούς σήμερα στο εμπορικό κέντρο Mayfair», δήλωσε ο κυβερνήτης του Ουισκόνσιν Τόνι Έβερς με ανάρτηση στο Twitter.


Πηγή: ΑΠΕ



Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός για αρπαγές τσαντών στην περιοχή του Περιστερίου

 



Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 18-11-2020, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 48χρονος ημεδαπός για κλοπές και ληστείες κατά συρροή.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της εγκληματικής δράσης ατόμου που επέβαινε σε κλεμμένες δίκυκλες μοτοσικλέτες (τύπου παπάκι), προσεγγίζοντας γυναίκες που βάδιζαν συνήθως σε στενές οδούς και τους αφαιρούσε τις τσάντες που έφεραν, εντοπίστηκε ο ανωτέρω και πιστοποιήθηκε η εγκληματική του δράση.

Από την έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν (9) περιπτώσεις αρπαγής τσαντών και (3) περιπτώσεις κλοπών μοτοσικλετών, με δράστη τον ανωτέρω κατηγορούμενο.

Ο 48χρονος έχει κατηγορηθεί κατά το παρελθόν, για αρπαγές τσαντών κατά συρροή, για παραβάσεις του Νόμου περί Ναρκωτικών, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, απόδραση κρατουμένου και αντίσταση.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Κορωνοπάρτι πρόκληση χωρίς μέτρα προστασίας εν μέσω καραντίνας του προέδρου του ΔΣΑ

 



Κορωνοπάρτι, πάνω από 20 ατόμων εν μέσω καραντίνας και απαγόρευσης κυκλοφορίας λόγω του κορωνοϊού, αποφάσισε να κάνει ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων κ. Δημήτριος Βερβεσός.



Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών προσκάλεσε  φίλους και συνεργάτες του να γιορτάσουν τα γενέθλιά του ενώ απαγορεύετε, χωρίς να φοράνε μάσκες εκτός από τον ίδιο,και  χωρίς αποστάσεις.

Ενδεικτικό της ανευθυνότητας είναι ότι σε κλειστό χώρο κάπνιζαν και ανεξέλεγκτα.





Video από Πακιστανούς κακοποιούς που σκοτώνουν ομοεθνής τους στα Καμίνια

 



Επικίνδυνες συμμορίες λαθρομεταναστών Πακιστανών, σκληρών κακοποιών που είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αιματηρό συμβάν έγινε στην οδό Αγίων Αναργύρων 49, στα Καμίνια, σε διαμέρισμα του δεύτερου ορόφου στις εργατικές κατοικίες, όταν τρεις Πακιστανοί από άλλη συμμορία, που διέμεναν στο διαμέρισμα, δέχθηκαν επίθεση από 10 ομοεθνείς τους κακοποιούς Πακιστανούς.

Από την άγρια επίθεση, ένας εκ των τριών Πακιστανών που έμεναν στο διαμέρισμα έχασε τη ζωή του, ένας ακόμη φέρει τραύματα από μαχαίρι, ενώ ένας άλλος τραυματίστηκε μετά από άγριο ξυλοδαρμό.

Μέχρι στιγμής η ασφάλεια έχει συλλάβει ορισμένους από τους λαθρομετανάστες κακοποιούς Πακιστανούς.

Η επίθεση έγινε για τον έλεγχο των παράνομων τσιγάρων που πουλιούνται από τις συμμορίες στους δρόμους, για τον έλεγχο των ναρκωτικών και κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα Πακιστανικών επικίνδυνων συμμοριών.







Βιομηχανία πλαστών τεστ κορονοϊού έστησαν στην Αλβανία

 


Βιομηχανία πλαστών τεστ για τον κορωνοϊό έστησαν εγκληματικά ανεύθυνοι απατεώνες στην Αλβανία.

Εικόνες από ένα πλαστό και ένα γνήσιο τεστ για κορωνοϊό παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Star. Οι διαφορές που προκύπτουν μεταξύ των δύο εγγράφων είναι το λογότυπο του διαγνωστικού κέντρου, η υπογραφή αλλά και η σφραγίδα του γιατρού που έχει πέσει θύμα πλαστογραφίας, όπως δηλώνει η ίδια στον ιδιωτικό σταθμό.

Το κύκλωμα φέρεται να κρύβεται στη Βόρεια Αλβανία, με τους δράστες να βγάζουν αρνητικούς ακόμα και ασθενείς με Covid-19, γεγονός που φέρεται να επηρέασε το ήδη βεβαρημένο επιδημιολογικό φορτίο στην Ήπειρο και στη Μακεδονία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, πολλοί από αυτούς θέλουν να νοσηλευτούν σε ελληνικά νοσοκομεία καθώς δεν εμπιστεύονται το σύστημα υγείας της Αλβανίας. Μία 20χρονη Αλβανίδα προχθές το πρωί επιχείρησε να περάσει από τη χώρα της στην Ελλάδα από την Κακαβιά με πλαστό μοριακό τεστ, όμως γρήγορα έγινε αντιληπτή και προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί συνέκριναν τα δύο έγγραφα και αντιλήφθηκαν την απάτη.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του αλβανικού τηλεοπτικού δικτύου Top Channel ωστόσο, το κύκλωμα φέρεται να έκανε χρυσές δουλειές στην Κρυσταλλοπηγή, η οποία έκλεισε σήμερα το πρωί στις 6. «Το κύκλωμα μπορούσε να δράσει πολύ εύκολα στο σημείο διέλευσης της Κρυσταλλοπηγής. Το σταμάτησαν οι ελληνικές Αρχές, το σταμάτησαν οι αλβανικές Αρχές ύστερα από καταγγελίες στο Top Channel που κάναμε την έρευνα», δήλωσε ο ανταποκριτής του αλβανικού τηλεοπτικού δικτύου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star πάντως, οι αλβανικές Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα ακόμα και για εμπλοκή αστυνομικών στην υπόθεση.



Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από ανήθικους που δεν διστάζουν πουθενά.

 



Ανήμπορος και ανίκανος ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει αντιπολιτευτικά την κυβέρνηση, επιστρέφει στην πολιτική της εξαπάτησης του 2014, αδιαφορώντας για το ότι οι πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι και τους έχουν σιχαθεί.

Το σχόλιο της Αυγής «Ίσως χρειαστούν και άλλοι», δίπλα σε μία φωτογραφία από τάφους στις Σέρρες, το οποίο αναγκάστηκε να μαζέψει και να πει συγνώμη, δείχνει το χαμηλό επίπεδο στο οποίο έχει πέσει η αριστερά, απομακρύνοντας και άλλο τον κόσμο.

Η αθλιότητα του ανήθικου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Γιαννούλη που ξεστόμισε χωρίς να ντρέπεται ότι  "Η κυβέρνηση ευθύνεται για τους νεκρούς", ώστε να μην απαντήσει για την αθλιότητα της Αυγής, δείχνει το χαμηλό επίπεδο των στελεχών της αριστεράς.

Μετά τις τεράστιες αντιδράσεις, και χωρίς να θέλει να το κάνει η «Αυγή» έβγαλε ανακοίνωση για να πει ότι έγινε λάθος και άθλιος Γιαννούλης είπε δήθεν ότι διαστρέβλωσαν τα λεγόμενά του, κάτι φυσικά που δεν συνέβη γιατί ακούγεται καθαρά η αθλιότητα του. 

Οι πολίτες παρακολουθούν την ανηθικότητα και την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ που επενδύει πολιτικά στην πανδημία και χαίρεται όταν τα πράγματα γίνονται χειρότερα και οι νεκροί αυξάνονται.

Νομίζοντας ότι θα γυρίσει την κοινωνία απέναντι στην κυβέρνηση δεν δίστασε ο ΣΥΡΙΖΑ να χρησιμοποιήσει και μικρά παιδιά σε ένα χωριό της Ηλείας, παρουσιάζοντας δήθεν ότι δυσκολεύονται να κάνουν μάθημα.

Η αθλιότητα του Αλέξη Τσίπρα γνωστού ανήθικου και ψεύτη που ενώ ήξερε ότι είναι στημένο βγήκε και έκανε και σχόλιο «Ντροπή να μην μπορούν τα παιδάκια να κάνουν μάθημα», σημείωσε, παραπέμποντας σε εικόνες αφρικανικών χωρών.

Τι έγινε όμως πραγματικά αναδεικνύοντας την ανηθικότητα και την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του ακόμα μία φορά.

Η στημένη fake φωτογραφία τραβήχτηκε σε καφενείο της κοινότητας Πεύκης του Νομού Ηλείας και μοιράστηκε αρχικά σε τοπικά ΜΜΕ από τον ίδιο τον Συριζαίο ιδιοκτήτη του καφενείου και κοινοτάρχη και στη συνέχεια στα υπόγεια της Κουμουνδούρου για να αξιοποιηθεί. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ σοβαρών ανθρώπων αποδείχθηκε ότι οι μαθητές της συγκεκριμένης φωτογραφίας ουδέποτε μπήκαν στην τηλεκπαίδευση και ενώ φέρονται στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης να παρακολουθούν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, στην πραγματικότητα απουσίαζαν από το σχολικό μάθημα της δασκάλας της σχολικής μονάδας και τις δύο ημέρες, δηλαδή 18 και 19 Νοεμβρίου.

Οι ίδιοι οι γονείς αυτών των παιδιών αρνήθηκαν να παραλάβουν τα τάμπλετ που είχε στη διάθεσή του το σχολείο, παρά τις επίμονες προσπάθειες της προϊσταμένης της σχολικής μονάδας και ο κοινοτάρχης και ιδιοκτήτης του καφενείου δεν ενημέρωσε ποτέ τον δήμαρχο Πύργου κ. Αντωνακόπουλο για ελλείψεις, οι οποίες μπορούσαν να καλυφθούν άμεσα. 

Στήνοντας λοιπόν την αθλιότητα του ο κοινοτάρχης, μοίρασε τη στημένη φωτογραφία στα ΜΜΕ, από τα οποία ενημερώθηκε τελικά ο δήμαρχος χθες και διέθεσε σήμερα τα απαραίτητα λάπτοπ. Αποδείχθηκε ακόμα ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ για ελλείψεις η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πύργου, που απέστειλε και σχετικό αίτημα, στο οποίο ουδέποτε έλαβε απάντηση.

Η σήψη του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που η βρώμα ενοχλεί πολύ τους πολίτες.



Άνδρας βγήκε γυμνός στον δρόμο και χοροπηδούσε πάνω σε αμάξια

 


Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου.

Συγκεκριμένα οι περαστικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, καθώς ένας άνδρας βγήκε στον δρόμο γυμνός και άρχισε να κάνει αλλόκοτα πράγματα.

 Όπως φαίνεται από την εικόνα και το video που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, ο άνδρας, ηλικίας περίπου 60 ετών, βγήκε γυμνός στον δρόμο, ανέβηκε στην οροφή ενός ταξί και άρχισε να χοροπηδάει πάνω του.