Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Υπερβολική δίωξη κατά του αλεξιπτωτιστή που τραγούδησε το «Μακεδονία Ξακουστή»



Έγκλημα για την κυβέρνηση της ακροαριστεράς Τσίπρα, όποιος νιώθει Έλληνας και τον πείραξε το ξεπούλημα της Μακεδονίας.

Η ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Στρατού έπεσε πάνω στον καταδρομέα αλεξιπτωτιστή επειδή δήθεν παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας της πτώσης με αλεξίπτωτο, λες και δεν έχουν κυκλοφορήσει video με καταδρομείς που έχουν καταγράψει τις πτώσης τους με κινητό τηλέφωνο.

Η διαφορά όμως είναι ότι αυτή την φορά ο στρατιώτης είπε τον απαγορευμένο για τη κυβέρνηση της ακροαριστεράς του Τσίπρα το «Μακεδονία ξακουστή» και έτσι σε εξέλιξη βρίσκεται Διοικητική εξέταση από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας και καλά.

Στην ανακοίνωσή του το ΓΕΣ αναφέρει:

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΚΔ) Μ.Ε. κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού (ΣΒΕΑ) της αντίστοιχης Σχολής, φέρεται να παραβιάζει κανόνες που άπτονται της ασφάλειας των ρίψεων.

Είναι σε εξέλιξη Απλή Διοικητική Εξέταση από τη Διοίκηση της Σχολής για τη διερεύνηση των συνθηκών, που άπτονται αποκλειστικά και μόνο, στην παραβίαση των κανόνων ασφαλείας.

Η Σχολή Αλεξιπτωτιστών διατηρεί μία μακρά παράδοση μηδενικού δείκτη ατυχημάτων την οποία οφείλει να συνεχίσει.


Τι Μυτιλήνη τι Λέσβο! Ο Τσίπρας νόμιζε ότι έχει τον Μαδούρο και όχι τον Μοράλες στο Μαξίμου



Τι Λωζάνη τι Κοζάνη και ακόμα χειρότερα τι Λέσβο τι Μυτιλήνη για τον Τσίπρα!!

Με τον πρόεδρο της Βολιβίας συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και νόμιζε ότι είχε συναντηθεί με τον Μαδούρο.

Μάλλον δεν είχε ξυπνήσει ακόμα και 8 είναι πολύ πρωί για τον Τσίπρα, άλλωστε δεν πήγαινε ποτέ πρωί, πρωί ούτε στο σχολείο εάν πήγαινε.  Στις κοινές δηλώσεις μπροστά στις κάμερες  επειδή έχει έρωτα φαίνεται με τον δικτάτορα  φίλο του Νικολάς Μαδούρο έκανε το λάθος «Φίλε πρόεδρε της Βενεζ….», είπε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αμέσως το διόρθωσε σε «Βολιβίας».






Παιδική εργασία στην Βολιβία! Το success story της Βολιβίας που φέρνει παράδειγμα ο Τσίπρας



Και τι δεν ακούσαμε από τον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψη του προέδρου της Βολιβίας  Έβο Μοράλες. Παλιά μας έδινε παράδειγμα προς μίμηση την οικονομία και την πολιτική του καθεστώτος Μαδούρο της Βραζιλίας, τώρα μας λέει ότι η Αριστερά στη Βολιβία ηγήθηκε ενός οικονομικού θαύματος.

Μάλιστα δεν ντράπηκε ο ανεκδιήγητος Τσίπρας να πει ότι μας συνδέουν κοινές αξίες με τη Βολιβία, και τα λέει αυτά γιατί προσπαθεί να περάσει στην κοινή γνώμη ότι οι αριστερές κυβερνήσεις είναι επιτυχημένες, αλλά δυστυχώς για αυτόν είναι πλήρως αποτυχημένες και μεταλλάσσονται μόλις βουτήξουν την εξουσία σε καθεστώτα.

Για να θυμίσουμε σε αυτούς που θέλουν αν ξέρουν ο σοσιαλισμός στην Βολιβία πάει περίπατο με την παιδική εργασία.

Στις 2 Ιουλίου 2014 εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο της Βολιβίας ο νέος κώδικας εργασίας παιδιών και εφήβων ο οποίος θα ισχύσει από τον ερχόμενο Αύγουστο και ορίζει ότι επιτρέπεται, υπό προϋποθέσεις, η εργασία ανηλίκων ηλικίας ακόμα και 10 ετών. Το κείμενο αναφέρει επί λέξει: «Κατ’εξαίρεση, οι υπηρεσίες θα μπορούν να επιτρέπουν σε παιδιά και ανήλικους ηλικίας 10-14 ετών να αυτοαπασχολούνται καθώς και σε εφήβους 12-14 ετών να εργάζονται για λογαριασμό τρίτου προσώπου, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή η δραστηριότητα δεν θα βλάπτει το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση και ότι δεν θα είναι επικίνδυνη».

Ο Βολιβιανός πρόεδρος Μοράλες είχε προαναγγείλει από τα τέλη του 2013 αυτή τη «διορθωτική παρέμβαση» στο Σύνταγμα υπερασπιζόμενος ανοικτά την παιδική εργασία ως στοιχείο της τοπικής κουλτούρας, αλλά και ως παράγοντα «που κάνει τα παιδιά να γίνονται περισσότερο υπεύθυνα στην κοινωνική τους ζωή». Ο ίδιος άλλωστε θυμίζει με κάθε ευκαιρία ότι μεγάλωσε σε αυτές ακριβώς τις συνθήκες, εγκαταλείποντας το σχολείο από μικρός για να ασχοληθεί σε διάφορες μικροδουλειές που του εξασφάλιζαν τα προς το ζην.

Το Σύνταγμα που εγκρίθηκε τον Ιανουάριο του 2009 στη διάρκεια της πρώτης θητείας του Μοράλες στην προεδρία απαγορεύει την εκμετάλλευση και την καταναγκαστική εργασία παιδιών κάτω των 14 ετών, όχι όμως και την «εθελοντική αμειβόμενη εργασία» ανηλίκων. Ήδη η τελική διατύπωση εκείνου του άρθρου 61, ήταν το αποτέλεσμα πιέσεων που είχαν ασκηθεί από το νεοπαγές τότε συνδικάτο ανήλικων εργαζομένων, Unatsbo, καθώς η αρχική αναφορά απαγόρευε ρητά «οποιαδήποτε παιδική εργασία». Έκτοτε το ίδιο συνδικάτο έχει διεκδικήσει τη θεσμοθέτηση της εργασίας ανηλίκων ως μέτρο υπεράσπισης των παιδιών που βρίσκονται με ή χωρίς τη θέλησή τους στην αγορά εργασίας. Παράλληλα, η Βολιβία δέχεται πιέσεις από μη κυβερνητικές και διεθνείς οργανώσεις, όπως το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Unicef, προκειμένου να θέσει τέρμα στην «εκμετάλλευση της φτώχειας ανήλικων και εφήβων» καθώς η χώρα έχει υπογράψει από το 1997 τη σύμβαση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας για τον περιορισμό της εργασίας ανηλίκων.

 Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο αριθμός των ανηλίκων που εργάζονται στην Βολιβία ανέρχεται σε 850.000 άτομα ηλικίας 7-15 ετών, εκ των οποίων οι 120.000 δουλεύουν στον κλάδο των εξορύξεων. Το υπουργείο Εργασίας έχει παραδεχτεί ότι το 87% των παιδιών εργάζεται σε εξαιρετικά αντίξοες ή επικίνδυνες συνθήκες σε αγροτικές εργασίες ή στη διαδικασία παραγωγής κάρβουνου. Συνολικά ένα στα τρία παιδιά της Βολιβίας απασχολείται σε κάποιου είδους εργασία. Βέβαια, η δυτική ματιά στις «αναπτυσσόμενες» οικονομίες της Νότιας Αμερικής και της Ασίας  ικανοποιείται με την ιδέα ότι τα παιδιά αποτελούν θύματα εκμετάλλευσης από πολυεθνικές ή μεγαλογαιοκτήμονες. Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών δεν δουλεύουν σε μεγάλα εργοστάσια ή σε μικρές βιοτεχνίες αλλά απασχολούνται από τις οικογένειές τους σε αγροτικές καλλιέργειες ή σε ευκαιριακές δουλειές του δρόμου.

Από την άλλη πλευρά, η συνδικαλιστική δραστηριότητα των παιδιών (κάτι που δεν αποτελεί βολιβιανή εξαίρεση καθώς υπάρχουν αντίστοιχα συνδικάτα σε άλλες οκτώ χώρες της Ν. Αμερικής) αποτελεί πράγματι μοχλό πίεσης προς τις επιχειρήσεις και τα τραστ, που έχει συχνά θετικά αποτελέσματα για τα δικαιώματα των ανήλικων εργαζομένων. Τέτοια περίπτωση είναι η περσινή απειλή απεργίας διαρκείας των ανηλίκων εφημεριδοπωλών που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του μεροκάματου. Άλλωστε το συγκεκριμένο συνδικάτο δέχεται στους κόλπους του μόνο παιδιά που συνεχίζουν να παρακολουθούν τα σχολικά μαθήματα ενώ τα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειονότητα των εργαζόμενων ανηλίκων απασχολείται για λίγες ώρες την ημέρα μετά το σχολείο.

Όλα αυτά βέβαια καθόλου δεν ωραιοποιούν μια συνθήκη που από μόνη της φέρει χαρακτηριστικά εκμετάλλευσης, ανεξάρτητα από το ύψος της αμοιβής, το είδος της εργασίας και τις συνθήκες ή το καθεστώς απασχόλησης των ανηλίκων. Οι επτάχρονοι και δεκάχρονοι Βολιβιανοί δουλεύουν επειδή είναι φτηνοί και εύκολα εκμεταλλεύσιμοι εργαζόμενοι.  Όχι λόγω κουλτούρας, ή απλώς επειδή έτσι έχουν μάθει από τους γονείς τους. Κι όσο υπάρχουν παιδιά που πουλάνε τσιγάρα μετά το σχολείο, άλλο τόσο υπάρχουν εκείνα που δουλεύουν 10 ώρες σε υπαίθρια εργαστήρια παραγωγής τούβλων, σε φυτείες ζαχαροκάλαμων και σε στοές ορυχείων κερδίζοντας το μισό ή το ένα τρίτο της αμοιβής των ενηλίκων συναδέλφων τους. Η παιδική εργασία είναι, πράγματι, ο μόνος τρόπος για χιλιάδες οικογένειες να εξασφαλίσουν την αναγκαία αύξηση των εισοδημάτων τους προκειμένου να ζήσουν. Τα παιδιά αναγκάζονται να δουλέψουν επειδή προέρχονται από φτωχές οικογένειες (ή ακόμα χειρότερα, επειδή είναι ορφανά), αλλά η δουλειά τους αποτελεί αντικείμενο εκμετάλλευσης την ίδια ώρα που η φτηνή εργατική τους δύναμη καθιστά λιγότερο συμφέρουσα (για τον εργοδότη) την απασχόληση ενηλίκων. Έτσι η θεσμοθέτηση της εργασίας ανηλίκων όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα, αλλά δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο αναπαραγωγής της ανισότητας.

Το ζήτημα έχει ασφαλώς πολλές προεκτάσεις και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί απλώς με την επίκληση του ανθρωπισμού ή με έναν επιφανειακό συναισθηματισμό. Κανείς δεν θέλει να βλέπει εικόνες με παιδιά να βγαίνουν κατάμαυρα από ορυχεία μετά από πολύωρη σκληρή δουλειά, ούτε ανήλικους να μαζεύουν από τα σκουπίδια ανακυκλώσιμα υλικά προκειμένου να βγάλουν το μεροκάματο. Κι είναι γεγονός ότι η φτώχεια είναι αυτή που καθιστά σε πολλές περιπτώσεις αναγκαία την εγκατάλειψη του σχολείου και την πρόωρη αναζήτηση εργασίας για εκατομμύρια παιδιά στη Βολιβία (που είναι η φτωχότερη μεταξύ των χωρών της Νότιας Αμερικής) και όχι μόνο. Σε ολόκληρο τον κόσμο ένα στα επτά παιδιά, περίπου 220 εκατομμύρια ανήλικοι 5-17 ετών, δουλεύουν είτε «από επιλογή» είτε καταναγκαστικά.

Από την άλλη πλευρά η Βολιβία ανήκει από το 2006, οπότε ανέλαβε καθήκοντα προέδρου ο Έβο Μοράλες, στο κλαμπ των κρατών που ονειρεύονται να δώσουν υπόσταση στο  ανολοκλήρωτο όραμα του Ούγκο Τσάβες για το «σοσιαλισμό του 21ου αιώνα». Όμως, η οικοδόμηση μιας άλλης, πιο δίκαιης κοινωνίας δεν μπορεί να βασιστεί στη (μοιρολατρική) αποδοχή της πραγματικότητας και στη διαιώνιση εκείνων των συνθηκών που ανατροφοδοτούν την ανισότητα και την εκμετάλλευση. Όπως και να το κάνουμε, σοσιαλισμός και διαχείριση της δυστυχίας δεν πάνε μαζί.


με πληροφορίες από το toperiodiko.gr




Ο αντρόπιαστος ανθέλληνας Γαβρόγλου πήρε το μέρος του Σκοπιανού "Ουράνιου Τόξου"



Το «Πάρτι» αλυτρωτισμού σε ΜΜΕ στα Σκόπια παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, γιατί απλά έχουμε μια ανίκανη κυβέρνηση στην Ελλάδα που έχει ξεπουλήσει την Μακεδονία και δεν έχει καταλάβει ακόμα την ζημιά που έχει κάνει στην χώρα.

Δεν άρεσε στον Γαβρόγλου η δήλωση του Πρύτανη του ΠΑΜΑΚ που έβαλε σε τάξη τις περίεργες απαιτήσεις του «Ουράνιου Τόξου» και διαφώνησε δείχνοντας ακόμα μία φορά πόσο επικίνδυνος είναι.

Αποστάσεις που πήρε ο αντρόπιαστος Υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου από την αντίδρασή του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο αίτημα του «Ουράνιου Τόξου» για διδασκαλία «μακεδονικής» γλώσσας.

Ο  Γαβρόγλου, επιχείρησε εάν είναι δυνατόν να αδειάσει τον Πρύτανη Στέλιο Κατρανίδη, ο οποίος έκρινε αντιδεοντολογικό να ανοίξει κουβέντα με ένα πολιτικό κόμμα επί του αιτήματος του να μπει η «μακεδονική» γλώσσα στο Πανεπιστήμιο.

Τι είπε ο ανεκδιήγητος και επικίνdυνος Γαβρόγλου : «Εμείς διαφωνούμε. Οι πολιτικοί φορείς είναι μέρος της Δημοκρατίας μας. Αυτά είναι επιστημονικά ζητήματα. Θα τα λύσει η επιστημονική κοινότητα. Θα μου επιτρέψετε να το συζητήσει η επιστημονική κοινότητα και με βάση τις συζητήσεις θα δούμε εμείς πώς θα κινηθούμε. Αλλά, επιστημονικά ζητήματα πρώτα τα συζητά η επιστημονική κοινότητα».


Μπαμπινιώτης : «Δεν είναι δυνατόν σε ελληνικό επίπεδο να διδαχθεί μια γλώσσα που ψευδώνυμα φέρει το όνομα Μακεδονική»


Συσσωρεύονται επικίνδυνα ψέμματα γύρω από τη λεγόμενη «Μακεδονική γλώσσα» που αναγνωρίσαμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, είπε στον ΣΚΑΙ, ο καθηγητής γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιώργος Μπαμπινίωτης.

«Δεν είναι δυνατόν να διδαχθεί μια γλώσσα που ψευδώνυμα ονομάστηκε Μακεδονική... Η γλώσσα που μιλάνε στα Σκόπια είναι Βουλγαροσέρβικη που γράφεται με το κυριλλικό αλφάβητο» είπε μεταξύ άλλων ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Δείτε την συνέντευξη του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων:





Βρετανία: Υπερψηφίστηκε η παράταση του Brexit


H τροπολογία της κυβέρνησης, η οποία πρότεινε μία παράταση του Brexit μέχρι τις 30 Ιουνίου, με οποιαδήποτε παράταση πέραν του σημείου αυτού να σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές του Μαΐου, υπερψηφίστηκε από τη βρετανική Βουλή με 412 ψήφους υπέρ και 202 κατά.

Εκπρόσωπος της Τερέζα Μέι δήλωσε μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ότι «το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε συλλογικά, να διπλασιάσει τις ενέργειες του ώστε να εξασφαλιστεί η στήριξη σε μία συμφωνία και να ικανοποιηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να φύγουμε, δηλαδή, από την Ε.Ε.»

O ηγέτης της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε με τη σειρά του, ότι η Τερέζα Μέι πρέπει να αποδεχθεί ότι η συμφωνία της δεν είναι πλέον βιώσιμη και ότι η Βρετανία δεν μπορεί να αποχωρήσει από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία.

Ο Κόρμπιν πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί η κοινοβουλευτική στήριξη για την φιλοευρωπαϊκή προσέγγιση των Εργατικών, ενώ επανέλαβε την θέση του για ένα δεύτερο δημοψήφισμα, το οποίο χαρακτήρισε ως μία ρεαλιστική λύση στο αδιέξοδο του Brexit. Βέβαια, το κόμμα του δεν ψήφισε την σχετική τροπολογία.

Πριν από την κεντρική ψηφοφορία, καταψηφίστηκε μία σειρά τροπολογιών που είχαν προτείνει βουλευτές και των δύο κομματών, με σημαντικότερη την απόρριψη ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, αλλά και την τροπολογία ώστε να αναλάβει η Βουλή τις διαδικασίες για το Brexit από εδώ και στο εξής.

Συγκεκριμένα, με 334 ψήφους κατά και 83 υπέρ, κατάψηφιστηκε η τροπολογία που είχε προτείνει η Σάρα Γουόλαστον, η οποία θα οδηγούσε σε μία παράταση του Brexit, για χρονικό περιθώριο ικανό ώστε να λάβει χώρα ένα δεύτερο δημοψήφισμα.

Η επίσημη θέση του Εργατικού Κόμματος ήταν η αποχή από την τροπολογία Γουόλαστον, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για ένα δεύτερο δημοψήφισμα, υπογράμμισε το BBC.

Βέβαια, μία μερίδα Εργατικών βουλευτών αψήφησε την γραμμή του κόμματος. Συγκεκριμένα, 25 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας, ενώ 18 Εργατικοί ψήφισαν κατά.

Η τροπολογία που είχε προτείνει η βουλευτής των Εργατικών Λούσι Πάουελ, σύμφωνα με την οποία το άρθρο 50 δεν θα έπρεπε να επεκταθεί μετά τις 30 Ιουνίου, απορρίφθηκε επίσης με 314 ψήφους κατά και 311 υπέρ.

Με δύο ψήφους διαφορά απορρίφθηκε τροπολογία που είχαν προτείνει από κοινού βουλευτές και των δύο κομμάτων, σύμφωνα με την οποία θα δινόταν χρόνος στο Κοινοβούλιο, ώστε να εξερευνήσει και άλλες επιλογές πέραν της πρότασης Μέι. Η τροπολογία Μπεν, όπως ήταν γνωστή, συγκεντρώσε 314 ψήφους κατά και 312 υπέρ.

Η δημοσιογράφος του BBC Λόρα Κουένσενμπεργκ χαρακτήρισε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ως μία «μεγάλη ανακούφιση» για την κυβέρνηση.

Η πρόταση των Εργατικών, η οποία καλούσε σε «μία διαφορετική προσέγγιση» σχετικά με το Brexit, απορρίφθηκε και αυτή από το βρετανικό Κοινοβούλιο με 318 ψήφους κατά και 302 υπέρ.

Κομισιόν: Ολα τα κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει να εγκρίνουν την όποια αναβολή του Brexit

Εάν η Βρετανία ζητήσει οποιαδήποτε αναβολή προκειμένου να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα απαιτούσε την «ομόφωνη έγκριση» των κρατών μελών της ΕΕ, επισήμανε εκπρόσωπος Tύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Θα εναπόκειται στα κράτη μέλη να εξετάσουν ένα τέτοιο αίτημα, δίνοντας προτεραιότητα στην ανάγκη να διασφαλιστεί η λειτουργία των θεσμών της ΕΕ και λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους για κάτι τέτοιο και τη διάρκεια μιας πιθανής παράτασης» του άρθρου 50, επισήμανε ο εκπρόσωπος Tύπου, που σημείωσε, επίσης, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους ηγέτες».

«Πρέπει να αυξήσουμε την πίεση», δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ενωσής για το Brexit, Γκι Φερχόφστατ.

«Πόσες ψηφοφορίες έχουν γίνει, και κάθε φορά η πλειοψηφία είναι αρνητική, μία πλειοψηφία ενάντια σε κάτι. Ηρθε η στιγμή που πρέπει να δούμε μία ευρεία ψηφοφορία που θα ξεφεύγει από τις κομματικές γραμμές», τόνισε.

Με πληροφορίες από BBC, Reuters, AP και ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αυτά παθαίνεις αν κάνεις συνέχεια κοπάνες στο σχολείο Τσίπρα!



Είναι γνωστή διεθνώς η "μόρφωση" του Αλέξη Τσίπρα και είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε "περήφανοι" όλοι οι Έλληνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας εχθές στην βουλή μπέρδεψε την κατολίσθηση με τη διολίσθηση και μάλιστα, είναι δυνατόν πειράχτηκε όταν τον διόρθωσαν, γιατί απλά πήρε χαμπάρι ότι ξεφτιλίστηκε για ακόμα μία φορά.

«Να έχουμε μία προεδρική κατολίσθηση του προεδρικού μας συστήματος», είπε ο Αλέξης Τσίπρας με τον κ. Τασούλα να τον διορθώνει.

«Να με διορθώνεται σε αυτά είμαι ευτυχής. Σας ευχαριστώ θερμά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και στη συνέχεια χρησιμοποίησε τη φράση «διολίσθηση του προεδρικού μας συστήματος».

Αυτά παθαίνεις αν κάνεις συνέχεια κοπάνες στο σχολείο...


Αυτά παθαίνεις αν κάνεις συνέχεια κοπάνες στο σχολείο...
Ο Τσίπρας μπερδεύει την κατολίσθηση με την διολίσθηση και τον διορθώνουν



ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας λέει ψέματα για το άρθρο 86 και επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες



«Ο κ. Τσίπρας είτε δεν έχει ιδέα τι λέει, είτε το πιθανότερο, επιχειρεί για μια ακόμη φορά να παραπλανήσει τους πολίτες πετώντας λάσπη», απαντά η Ν.Δ. στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στην ομιλία του στη Βουλή επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι απέσυρε κρυφά βουλευτές της για να μην ψηφίσει την ερμηνευτική διάταξη του άρθρου 86 που αφορά την αναδρομική ισχύ ελέγχου της δωροδοκίας. 

«Η ΝΔ δεν απέσυρε κανέναν βουλευτή της. Ψήφισε σύσσωμη την αναθεώρηση του άρθρου 86 για την ποινική ευθύνη των υπουργών, όπως άλλωστε πρώτος είχε προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2006 όταν ο τότε Συνασπισμός σφύριζε αδιάφορα. Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν αυτήν την αλλαγή, όπως και κανένας δεν ψήφισε μια ανούσια και νομικά ανυπόστατη ερμηνευτική πρόταση που έκανε ΣΥΡΙΖΑ για να υπάρξει δήθεν και αναδρομική ισχύ στην αλλαγή του εν λόγω άρθρου. Ο λόγος που η ΝΔ δεν ψήφισε την ανούσια αυτή πρόταση είναι απλός. Είναι νομικά αδύνατον να αποκτήσει αναδρομική ισχύ οποιαδήποτε ποινική διάταξη, ακόμη και μέσω του Συντάγματος. Αυτό το ξέρουν ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής οι οποίοι γνωρίζουν ότι πρόνοιες που αφορούν ποινικά αδικήματα αφορούν μόνον μελλοντικές και όχι παρελθούσες πράξεις. Επομένως ακόμη και αν περνούσε η πρόταση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μόνον για επικοινωνιακούς λόγους, δεν θα μπορούσε να σταθεί ποτέ σε οποιοδήποτε δικαστήριο, ούτε ελληνικό ούτε πόσο μάλλον ευρωπαϊκό. Ο κ. Τσίπρας λοιπόν απλά είπε σήμερα για ακόμη μια φορά εν γνώσει του ψέματα χωρίς βέβαια να τον ενδιαφέρει ότι ευτελίζει τη συζήτηση για μια κορυφαία διαδικασία, όπως είναι η Συνταγματική αναθεώρηση».



Δίπλωμα οδήγησης: Αδιανόητες αποκαλύψεις για την δράση του παράνομου κυκλώματος!


Έδινες 2.000 ευρώ για δίπλωμα οδήγησης; Το έπαιρνες... στο σπίτι σου, χωρίς καν να δώσεις εξετάσεις οδήγησης ή σήματα. Πώς ξετύλιξαν οι Αρχές το κουβάρι του άκρως επικίνδυνου κυκλώματος που έβγαζε διπλώματα... αβέρτα. Ήταν και "κιμπάρηδες" αφού μαζί με το δίπλωμα αυτοκινήτου, έδιναν... δώρο και δίπλωμα μηχανής, ακόμη κι αν δεν ήξερες ούτε ποδήλατο. Ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς, πολυτελή αυτοκίνητα και "μεγάλη ζωή" οι παράγοντες που "έκαψαν" τα μέλη της σπείρας.

Δίπλωμα οδήγησης στο σπίτι… αβάδιστα και αβίαστα, έστελναν σε πολίτες που διέθεταν “βαρύ” πορτοφόλι να πληρώσουν, υπάλληλοι παραρτήματος της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και δυο σχολές οδηγών στα Νότια προάστια της Αττικής, οι οποίοι στην κυριολεξία είχαν… θησαυρίσει από την φάμπρικα “μαϊμού” διπλωμάτων.

Το μεγάλο κύκλωμα για το δίπλωμα οδήγησης εξαρθρώθηκε έπειτα από ενδελεχείς έρευνες που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, οι “Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. δηλαδή, συλλαμβάνοντας διευθυντή παραρτήματος της Περιφέρειας Αττικής (Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα Αθηνών), 6 υπαλλήλους της ίδιας Υπηρεσίας, αλλά και δυο ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, οι οποίοι φέρεται να συμμετείχαν στο κύκλωμα.

Πώς «ξετρύπωσαν» το κύκλωμα με το δίπλωμα οδήγησης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, καθώς οι έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων είναι ακόμα σε πλήρη εξέλιξη, το κύκλωμα είχε εκδώσει δεκάδες άδειες οδήγησης για αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, ακόμα και επαγγελματικά, χωρίς ποτέ ο εξεταζόμενος να εμφανιστεί στις εξετάσεις, είτε στα σήματα, είτε στην οδήγηση.

Δηλαδή, ο… πελάτης πλήρωνε ένα ποσό της τάξεως των 2.000 ευρώ και το δίπλωμα του έρχονταν απευθείας στο σπίτι!

Κατά συνέπεια ο πελάτης που είχε “ζεστό χρήμα” να πληρώσει, έπαιρνε το δίπλωμα οδήγησης απευθείας στο σπίτι του, έβγαινε στο δρόμο και… όποιον πάρει ο χάρος, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός. Και έπειτα επικρατεί το ερώτημα στην Ελληνική κοινωνία γιατί η Ελλάδα είναι στις πρώτες θέσεις των κρατών τις Ε.Ε. με τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα.



Το χρήμα… σε κρύπτες και η ζωή… μεγάλη!

Μάλιστα, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι κατά την διάρκεια των ερευνών, οι “Αδιάφθοροι” της ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψαν συνολικά 80.000 ευρώ σε μετρητά, μέσα σε κρύπτες και συγκεκριμένα τις 12.000 ευρώ τις ανακάλυψαν σε ειδική κρύπτη στο γραφείο του διευθυντή που προαναφέραμε, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα ανακαλύφθηκαν σε σπίτια και σχολές οδηγών των ανθρώπων που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για την συμμετοχή τους στην “φάμπρικα” έκδοσης “μαϊμού” διπλωμάτων.

Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ξεκίνησε λόγω της μεγάλης ζωής που έκαναν συγκεκριμένοι υπάλληλοι στο παράρτημα του Υπουργείου Μεταφορών στο Νότιο τομέα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έγιναν γνωστές, ορισμένοι από τους υπαλλήλους τις ίδιας υπηρεσίας έκαναν συχνά ταξίδια στο εξωτερικό και μάλιστα σε εξωτικά μέρη του κόσμου, δαπανώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ, επιδεικνύοντας μάλιστα την χλιδάτη ζωή που έκαναν στις διακοπές τους στο εξωτερικό.

Παράλληλα οι ίδιοι υπάλληλοι ανά χρόνο αγόραζαν πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία κόστιζαν πανάκριβα και βέβαια δεν ήταν δυνατόν να δικαιολογηθούν αυτά τα έξοδα από το μισθό ενός δημοσίου υπαλλήλου με τις γνωστές περικοπές που έχουν υποστεί, λόγο της οικονομικής κρίσης.

Από εκεί και έπειτα ξεκινά σταδιακά η έρευνα των “Αδιάφθορων” της ΕΛ.ΑΣ για το κύκλωμα με το δίπλωμα οδήγησης. Μεθοδικά ανακάλυψαν και ουσιαστικά ξήλωσαν μια ολόκληρη “φάμπρικα” έκδοσης “μαϊμού” διπλωμάτων, σε πολίτες που είχαν την οικονομική άνεση να δαπανήσουν τουλάχιστον 2.000 ευρώ, προκειμένου να μην “ταλαιπωρηθούν” με μαθήματα οδήγησης , διάβασμα για τα σήματα και συνάμα τις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης.

Μάλιστα οι κατηγορούμενοι φέρεται να ήταν και… γενναιόδωροι σε όσους πλήρωναν το… διχίλιαρο, δίνοντάς τους μαζί με το δίπλωμα του αυτοκινήτου και δίπλωμα μοτοσυκλέτας και ας μην ήξεραν να κάνουν ούτε πετάλι σε ποδήλατο.

Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, με την σύνταξη σχετικής δικογραφίας και βέβαια με την παραπομπή των κατηγορουμένων στον Εισαγγελέα.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου
Φωτογραφίες από: Intime
Πηγή : newsit.gr




Τριήμερο στο χωριό του με τα χρήματα του ελληνικού λαού έκανε ο υφυπουργός Τόλκας



Το ακρίδες είναι λίγο για να χαρακτηρίσει την λαίλαπα "φάτε μέχρι να τελειώσει η θητεία μας" ΣΥΡΙΖΑ 

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σπίτι του πέρασε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αγγελος Τόλκας, και το πληρώσαμε εμείς.

Με απόφαση της 8ης Μαρτίου του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Βίτσα, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 466 ευρώ για “την ανάγκη κάλυψης των εξόδων μετακίνησης και ημερήσιας αποζημίωσης του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Αγγελου Τόλκα, αεροπορικώς, στις 08/03/2019 στη Θεσσαλονίκη και από κει οδικώς στη Βέροια με σκοπό να επισκεφθεί τις δομές της Βορείου Ελλάδας. Η επιστροφή του θα πραγματοποιηθεί στις 12/03/2019”.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Τόλκας, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, επισκέπτεται υπηρεσιακά την ιδιαίτερη πατρίδα του και εκλογική περιφέρειά του Σαββατοκύριακο. Με απόφαση του κ. Βίτσα της 1ης Μαρτίου 2019, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης ύψους 403 ευρώ για “την κάλυψη των εξόδων μετακίνησης και ημερήσιας αποζημίωσης του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Αγγελου Τόλκα, οδικώς την 01/03/2019 στη Βέροια, με σκοπό να επισκεφθεί τις δομές της Βορείου Ελλάδας. Η επιστροφή του στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη στις 04/03/2019”.





Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή κατά τη Συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση



Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Σήμερα κλείνει, δυστυχώς, ένας κύκλος χαμένων ευκαιριών για τον πραγματικό θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας μας. Λυπάμαι πραγματικά κ. Πρόεδρε που η συζήτηση αυτή που αποτελεί κατά τεκμήριο την κορυφαία διαδικασία στην οποία εμπλέκεται το κοινοβούλιο, γίνεται με τα έδρανα της βουλής να είναι άδεια. Η  Αναθεώρηση του Συντάγματος ουσιαστικά μένει μετέωρη. Επιβεβαιώνεται στην πράξη αυτό το οποίο είχαμε επισημάνει, ως Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή: ότι ακόμη κι ο Καταστατικός Χάρτης αντιμετωπίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ως ένα κομματικό εργαλείο για φτηνό αντιπερισπασμό. Επιτρέψτε μου πάλι να θυμίσω εν τάχει  τα γεγονότα: στις 25 Ιουλίου του 2016 η κυβέρνηση φώτισε με κόκκινο χρώμα το Κοινοβούλιο και εξήγγειλε με στόμφο τότε τη  Συνταγματική αναθεώρηση. Την ξέχασε όμως στη συνέχεια, για να την ανασύρει ύστερα από 31 μήνες. Για να κάνει τι ακριβώς; Να συμπιέσει τη συζήτηση 80 άρθρων σε μόλις 18 συνεδριάσεις της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος. Για να καταθέσει τελικά μία πρόταση 23 σελίδων γεμάτη είτε από διατάξεις θεσμικά επικίνδυνες είτε από ανούσιους βερμπαλισμούς και παρωχημένα συνθήματα.

Άλλωστε ο ίδιος ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κατρούγκαλος, το είχε ομολογήσει: «Θα κάνουμε όποιες αλλαγές θέλουμε εμείς αλλά ο κύριος στόχος μας είναι να αποτρέψουμε τις αλλαγές που θέλετε εσείς -η Αξιωματική Αντιπολίτευση δηλαδή- για δέκα χρόνια». Αυτό  είχε δηλώσει με κυνισμό ο κ. Κατρούγκαλος. Από την αρχή της διαδικασίας, μάλλον για να είμαι πιο ακριβής, από την πρώτη συνάντηση που είχα με τον κ. Τσίπρα, μόλις είχα εκλεγεί Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, του είχα εισηγηθεί μία απλή και καθαρή λύση: Να ψηφιστούν, τουλάχιστον με τη σύμφωνη γνώμη των δύο μεγάλων κομμάτων της Βουλής, όλα τα άρθρα που εμείς και ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρούμε ότι πρέπει να αναθεωρηθούν. Και η επόμενη Βουλή, αφού εν τω μεταξύ έχει μεσολαβήσει η λαϊκή ετυμηγορία, να αποφάσιζε για το περιεχόμενο των άρθρων. Θα προκαλούσαμε με αυτόν τον τρόπο στις επόμενες εκλογές μια ουσιαστική συζήτηση για το ίδιο το περιεχόμενο της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Όμως η κυβέρνηση αρνήθηκε αυτή την πρόταση. Και ακολούθησε μία διαδικασία η οποία ανέδειξε τις διαφορετικές αντιλήψεις μεταξύ των δύο κομμάτων για το Σύνταγμα και, εν τέλει, για την ίδια τη λειτουργία της Δημοκρατίας μας. Μια διαδικασία, όμως,  που υπό αυτές τις συνθήκες και σε αυτή τη συγκυρία δεν μπορούσε ποτέ να καταλήξει σε αυτό που θα έπρεπε να είναι το βασικό ζητούμενο: τη μέγιστη δηλαδή δυνατή συναίνεση. Για ένα σύγχρονο και λειτουργικό Σύνταγμα που θα είναι η πυξίδα ενός σύγχρονου και λειτουργικού κράτους.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις τις οποίες δεν διστάζουμε ως Νέα Δημοκρατία  να τις χαρακτηρίσουμε ολέθριες. Όπως η Συνταγματική καθιέρωση της απλής αναλογικής ώστε η χώρα να μην έχει ποτέ σταθερή κυβέρνηση. Οι ανά εξάμηνο ψηφοφορίες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που οδηγούν νομοτελειακά σε μια παράλυση διαρκείας. Δημοψηφίσματα με υπογραφές ακόμη και μέσω Διαδικτύου, ώστε να μπορούν να τα χρησιμοποιούν εργαλειακά κάποιοι όπως το επιθυμούν. Και, βέβαια, παντελώς αχρείαστες διατυπώσεις που αφορούν τις σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, διατυπώσεις οι οποίες δημιουργούν προβλήματα αντί να τα λύνουν.

Αντίθετα, η κυβερνητική πλειοψηφία δεν είχε τίποτα να πει και τίποτα να εισφέρει σε αυτή τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, για τα μεγάλα θέματα του παρόντος αλλά και του μέλλοντος: Καμία πρόταση για μία σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση. Καμία πρόταση για ανοιχτή Παιδεία. Καμία πρόταση από την κυβερνητική πλειοψηφία για μια ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Καμία πρόταση για αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κουβέντα για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, για σταθερή φορολογία, για το πως το Σύνταγμα μπορεί  να βοηθήσει ώστε να απλοποιηθεί και να γίνει πιο ελκυστικό το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα. Κουβέντα για το ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Για Υγεία για όλους, αλλά και κουβέντα -εσείς η αριστερά της οικολογίας, της ευαισθησίας, του περιβάλλοντος- δεν βρήκατε να πειτε για σύγχρονες περιβαλλοντικές πολιτικές.
  
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε μία συγκροτημένη πρόταση με αλλαγές σε 59 από τα 120 άρθρα και κατάργηση 8 παρωχημένων διατάξεών του. Για την ιστορία πια, διότι οι προτάσεις που έθεσε η Νέα Δημοκρατία σε ψηφοφορία -οι πιο πολλές από αυτές τουλάχιστον- δεν θα τεθούν σε ψηφοφορία σήμερα, καθώς, δεν συγκέντρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό, έχει αξία να θυμίσω τον «Δεκάλογο» των σημαντικών Συνταγματικών μεταρρυθμίσεων που η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε στον δημόσιο διάλογο: 1ον. Συνέχεια και αποτελεσματικότητα στο κράτος. Καθιέρωση σταθερού εκλογικού κύκλου περιορίζοντας τους λόγους πρόωρης διάλυσης της Βουλής. Η οικονομία και η κοινωνία να  απεξαρτηθούν  από την ομηρία των κομματικών σκοπιμοτήτων. 2ον.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία. Oταν, όμως, αυτό δεν επιτυγχάνεται, το σύμβολο της ενότητας να μην μετατρέπεται σε αφορμή διχασμού. Να τον επιλέγει η απλή πλειοψηφία των εκλεγμένων εκπροσώπων του λαού. 3ον Η αναβάθμιση της Βουλής. Με κανόνες καλής νομοθέτησης και ενίσχυση του ρόλου της μειοψηφίας. Συνταγματική κατοχύρωση της καταπολέμησης της κακονομίας και της πολυνομίας και κωδικοποίηση του συνόλου της νομοθεσίας. 4ον. Θωράκιση της  Δικαιοσύνης. Προτείναμε και δεν ακούσαμε ποτέ κ. Τσίπρα, τον αντίλογο, γιατί απορρίψατε αυτήν την πρόταση: η επιλογή των ανώτατων δικαστικών  να περάσει από την κυβέρνηση στην Βουλή. Να ενισχυθούν οι εγγυήσεις ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών. Και να καθιερωθούν συνταγματικά μέσα για την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης. 5ον. Σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση. Αξιοκρατία, αξιολόγηση, ανταποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα. Οι πολίτες οι ίδιοι να έχουν τη δυνατότητα  να αξιολογούν τις υπηρεσίες που παρέχει το κράτος. Και το ΑΣΕΠ να αποκτήσει κεντρικό ρόλο, σε όλα τα επίπεδα. 6ον. Αληθινή ενδυνάμωση των ΟΤΑ. Περισσότερες αρμοδιότητες, αυτοτελείς πόρους, αλλά και αυξημένη λογοδοσία των αιρετών. 7ον. Ενίσχυση του κράτους πρόνοιας. Με συνταγματική κατοχύρωση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος αλλά και της υποχρέωσης του κράτους να προσφέρει Υγεία, Παιδεία και Ασφάλεια σε όλους τους Έλληνες πολίτες. 8ον. Σταθερό και αναπτυξιακό οικονομικό περιβάλλον με κανόνες που να αποτρέπουν τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Υποχρέωση για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Αλλά και ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού, της ανάπτυξης και των επενδύσεων. Ενώ προτείναμε να υπάρχει και συγκεκριμένη Συνταγματική δέσμευση, οι φόροι και άλλα βάρη να επιβάλλονται μόνο για το μέλλον και όχι αναδρομικά, όπως δυστυχώς γίνεται ακόμη και σήμερα συχνά. 9ον. Ουσιαστική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Με παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού του άρθρου 24. Η κλιματική αλλαγή, η μεγαλύτερη μακροχρόνια πρόκληση την οποία αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας, να βρει τη θέση της στο Ελληνικό Σύνταγμα. Και 10ον που θα μπορούσε να είναι και πρώτο: Πλήρης αυτονομία των δημοσίων πανεπιστημίων με κρατική ενίσχυση. Αλλά και δυνατότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων υπό την αυστηρή εποπτεία μιας Ανεξάρτητης Αρχής. Μια τόσο αναγκαία μεταρρύθμιση ώστε να σταματήσει η φυγή νέων παιδιών στο εξωτερικό και η οικονομική αιμορραγία των οικογενειών τους. Αλλά και η Ελλάδα να γίνει ένας πραγματικός εκπαιδευτικός πυλώνας στη Μεσόγειο σε όλη την Νοτιανατολική Ευρώπη.

Όλα αυτά είχαν κατατεθεί από τη Νέα Δημοκρατία -τεκμηριωμένα στην Επιτροπή Αναθεώρησης, αλλά και την Ολομέλεια. Και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του εισηγητή μας και των μελών της επιτροπής μας να διαμορφώσουμε έστω και την τελευταία στιγμή ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεννόησης, ώστε κάποιες από αυτές τις προτάσεις -έστω και την τελευταία στιγμή- να υπερψηφιστούν με αυξημένη πλειοψηφία, η Κυβέρνηση τα απερριψε όλα.  Θυμίζω, ότι πριν από έναν μήνα, από αυτό το βήμα,  είχα προτείνει προσωπικά στον κ. Τσίπρα να αναλάβουμε μία κοινή ευθύνη απέναντι στους νέους μας και το αύριο: Να ψηφίσουμε μαζί τουλάχιστον την αναθεώρηση του άρθρου 16  και του άρθρου 24 για την Παιδεία και το Περιβάλλον αντίστοιχα. Δεν τολμήσατε, κ. Τσίπρα,  να κάνετε ούτε αυτό. Ειλικρινά λυπάμαι. Δεν λυπάμαι για εσάς, λυπάμαι για τη χώρα. Λυπάμαι για το μέλλον των νέων Ελλήνων που τους στερείτε τη δυνατότητα που έχουν όλοι οι συνομήλικοί τους σε όλες τις χώρες του κόσμου. Γι’ αυτό και θα το ξαναπώ σήμερα: δυστυχώς, η συζήτηση αυτή θα καταγραφεί στην ιστορία ως μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία. Μια μεγάλη ιστορική ευκαιρία να κάνουμε ουσιαστικές, γενναίες παρεμβάσεις στο Σύνταγμά μας για να δρομολογήσουμε μια μεγάλη φυγή στο μέλλον την οποία  τόσο χρειάζεται η πατρίδα μας. Και μια χαμένη ευκαιρία, βέβαια, να μπορέσουμε να αντιπαραβάλουμε σε αυτό το κλίμα ακραίας τοξικότητας και πόλωσης που επιμένετε  να καλλιεργείτε, τη δυνατότητα σε αυτήν την αίθουσα, όπως το ίδιο το Σύνταγμα  επιβάλλει μερικές φορές τουλάχιστον,  να βάζουμε στην άκρη τις κομματικές μας σκοπιμότητες. Να κάνουμε, όπου αυτό χρειάζεται, αμοιβαιες υποχωρήσεις για το καλό της χώρας και το καλό των επόμενων γενιών. Αυτό θα σας βαραίνει πολιτικά Για να μην στέλνουμε μονίμως την εικόνα στους Έλληνες πολίτες μιας αντιπαράθεσης που συχνά είναι τόσο ανούσια και τόσο τοξική που αποστρέφει τελικά τους ίδιους τους πολίτες από την πολιτική. Εκτός αν αυτό επιζητείτε τελικά κ. Τσίπρα.

Κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Από την περιπέτεια αυτής της λειψής Συνταγματικής Αναθεώρησης προέκυψαν δύο κατηγορίες διατάξεων προς Αναθεώρηση: Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει άρθρα τα οποία θα υπερψηφιστούν από παραπάνω από 180 βουλευτές και άρα θα μπορούν να αναθεωρηθούν από την επόμενη Βουλή με απλή πλειοψηφία 151 βουλευτών. Διατάξεις για την Ευθύνη υπουργών και βουλευτών, για την Εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, για τη συγκρότηση των Ανεξάρτητων Αρχών. Αυτές συμπληρώνονται και με δύο ακόμη προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας οι οποίες έγιναν δεκτές: Θα σας διευκολύνουν την επόμενη ημέρα, η μία τουλάχιστον από τις δύο,  να μπορείτε να προτείνεται και εσείς τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών, να είναι δηλαδή και δικαίωμα της  μειοψηφίας. Και βέβαια η διάταξη να εξομοιωθούν οι στρατιωτικοί δικαστές με τους υπόλοιπους δικαστές. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο καταφέραμε τελικά  να συμφωνήσουμε. Πολύ φτωχό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες  της χώρας.

Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει άρθρα τα οποία θα συγκεντρώσουν τώρα 151 ψήφους, όχι όμως 180. Οπότε για να αναθεωρηθούν στην επόμενη Βουλή χρειάζονται αυξημένη πλειοψηφία. Τέτοιες διατάξεις είναι η Απλή Αναλογική, τα Δημοψηφίσματα, ο χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, άλλοι ιδεοληπτικοί «νεωτερισμοί» του ΣΥΡΙΖΑ τους οποίους απορρίπτουν όλα τα δημοκρατικά κόμματα. Μην μπαίνετε καθόλου στον κόπο, αυτές οι διατάξεις  δεν πρόκειται να συζητηθούν καθόλου από την επόμενη κυβερνητική πλειοψηφία. 

Με αυτά τα δεδομένα, έχω να κάνω τρεις παρατηρήσεις και μία πρόταση: Πρώτον, θέλω να επαναλάβω ότι η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει κατά γράμμα τη συνταγματική παράδοση της χώρας. Η επόμενη Βουλή δεν δεσμεύεται, επαναλαμβάνω, δεν δεσμεύεται από την κατεύθυνση που δίνει η σημερινή, η προτείνουσα Βουλή. Εκείνη θα καθορίσει το περιεχόμενο των άρθρων που τώρα προτείνονται προς αναθεώρηση. Αυτό προβλέπει το Σύνταγμα, σε αυτό συμφωνούν, ουσιαστικά όλοι, οι συνταγματολόγοι, αυτό έχει γίνει σε όλες τις αναθεωρήσεις μέχρι σήμερα. Και αυτό θα ισχύσει και τώρα. Η επιχείρηση κατάλυσης της ελευθερίας της αναθεωρητικής Βουλής -κάτι το οποίο, βέβαια, συνιστά, και μια έμμεση παραδοχή ήττας από τον ΣΥΡΙΖΑ- προσβάλλει τον ελληνικό λαό. Γιατί πολύ απλά του λέει ότι η δική του ψήφος, που θα μεσολαβήσει μεταξύ των δύο Βουλών, ουσιαστικά δεν έχει καμία αξία.

Δεύτερον, για το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας: Από τη στιγμή που το άρθρο 30 δεν κρίθηκε τελικά αναθεωρητέο, η μόνη πρόταση η οποία υπάρχει ουσιαστικά στο τραπέζι είναι στο πλαίσιο του άρθρου 32 του Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία. Αν, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ εννοεί πραγματικά ότι δεν θέλει η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να γίνεται μοχλός για την πρόκληση εθνικών εκλογών, όπως ακριβώς κάνατε βέβαια εσείς το 2014, θα κάνει, φαντάζομαι, το απλό: Θα υπερψηφίσει το άρθρο 32, όπως τουλάχιστον έχει δεσμευθεί. Και δεν, φαντάζομαι κ. Τσίπρα μέχρι την ψηφοφορία, στο ζήτημα αυτό να αλλάξετε γνώμη.

Τρίτον, και πιο σημαντικό, είναι οι διατάξεις τις οποίες εισηγήθηκε η Νέα Δημοκρατία και  απέρριψαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτές που δεν θα τεθούν στη βάσανο της δεύτερης ψηφοφορίας. Όπως σας είπα αφορούν εξαιρετικά κρίσιμα κεφάλαια του Συντάγματος: Την Δημόσια Διοίκηση, την Δικαιοσύνη, την Δημοσιονομική Ισορροπία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, το Κοινωνικό Κράτος. Με τη στάση σας, θέλω να το ξαναπώ για να το ακούσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες, δεν θα τεθούν προς αναθεώρηση προτάσεις που αφορούν: Την ενίσχυση της λειτουργίας της βουλής, τη διασφάλιση της ορθολογικής διοίκησης, την εισαγωγή δημοσιονομικών κανόνων, την αλλαγή της αρχιτεκτονικής του κράτους με ενίσχυση δήμων και περιφερειών, την υποστήριξη της ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών, την ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας και του ουσιαστικού κράτους δικαίου. Και βέβαια την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος. Η οποία, δυστυχώς, έτσι όπως τα κάνατε, παραπέμπεται περίπου για το 2030. Αυτή είναι η πραγματικότητα, και πρέπει να την ακούσουν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Εφόσον η αναθεώρηση ολοκληρωθεί εντός του επόμενου έτους, χρειάζονται πέντε χρόνια για να εκκινήσει και πάλι η διαδικασία της Αναθεώρησης και δύο Βουλές για να ολοκληρωθεί αυτή.  Επομένως, θα έχουμε το θλιβερό προνόμιο για την επόμενη δεκαετία να είμαστε η μόνη χώρα, κατά τα άλλα προοδευτική,  στην οποία θα απαγορεύεται συνταγματικά η ίδρυση μη κρατικών και ιδιωτικών πανεπιστημίων. Συγχαρητήρια κ. Τσίπρα, συγχαρητήρια κύριοι της συμπολίτευσης.
  
Στα ζητήματα, όμως, αυτά, και μέσα από την συζήτηση που έγινε,  δοκιμάστηκαν, όλο αυτό το διάστημα, πολιτικές διαφορές δύο κόσμων τους οποίους εκπροσωπούμε: Της αληθινής προόδου, και της συντήρησης και της οπισθοδρόμησης. Και επειδή σας βλέπω να απορείτε, να σας θέσω ορισμένα απλά ερωτήματα: Ποιος είναι σήμερα αλήθεια ο προοδευτικός; Αυτός ο οποίος αναζητά  μία δυναμική και  ανοιχτή Παιδεία με ουσιαστικά ανταγωνιστικά δημόσια πανεπιστήμια, αλλά και με ιδιωτικά πανεπιστήμια; Ή αυτός που προτιμά τη διαιώνιση της σημερινής κατάστασης; Παιδιά που φεύγουν από την Ελλάδα, όσα μένουν να μην βρίσκουν δουλειά και όσα σπουδάζουν, συχνά,  να είναι όμηροι των καταλήψεων και των μολότοφ. Ποιος είναι, τελικά, ο αληθινός μεταρρυθμιστής; Αυτός που θέλει ένα αποτελεσματικό και ευέλικτο κράτος στην υπηρεσία του πολίτη; Ή ο οπαδός της γραφειοκρατίας, που θα φορτώνει συνεχώς με κομματικούς το Δημόσιο, αλλά θα τους πληρώνουμε όλοι οι υπόλοιποι με τους φόρους που καταβάλλουμε; Ποιος είναι  ο πραγματικά υπεύθυνος απέναντι στον τόπο; Αυτός που φροντίζει συνταγματικά να μην κινδυνεύει κάθε τόσο με πτώχευση η χώρα του και να αναπτύσσεται ή εκείνος που αδιαφορεί για τη συνολική ευημερία, ασχολούμενος μόνο με επιδόματα φτώχειας και με έναν δημόσιο πλούτο που θέλει όλο να τον μικραίνει; Και ποιος είναι, τελικά, δημοκράτης, ποιός είναι σύγχρονος; Αυτός που διεκδικεί και το αποδεικνύει έμπρακτα, με τις προτάσεις που καταθέτει για ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, ελεύθερη ενημέρωση και διαφάνεια στη δημόσια ζωή; Ή αυτός που χειραγωγεί τους θεσμούς, απειλεί δικαστές,   δημοσιογράφους και βάζει το κόμμα πάνω από τη Βουλή και το Σύνταγμα; Αυτός που δεν μπορεί τελικά να διαχωρίσει την κυβέρνηση από τις υπόλοιπες 2 εξουσίες-κάτι που αποτελεί τον πυρήνα της Δημοκρατίας; Αυτός που αντιμετωπίζει την κλιματική αλλαγή με αδιαφορία, ως εάν ήταν ένα πρόβλημα το οποίο δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσα από τη συνταγματική αναθεώρηση.
  
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Δεν είναι τυχαίο ότι και η διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος έπεσε και αυτή θύμα των σκοπιμοτήτων του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι μόνο γιατί, τελικά, χρησιμοποιήθηκε ως μέσο για να υπονομευτεί μία μεγάλη προσπάθεια θεσμικού εκσυγχρονισμού. Ούτε, βέβαια, γιατί επιστρατευόταν, κατά περίπτωση, ως εργαλείο αντιπερισπασμού απέναντι στις αλλεπάλληλες αποτυχίες της κυβέρνησης. Η Συνταγματική Αναθεώρηση ενσωματώθηκε σε μια συνολική αντιθεσμική αντίληψη του κ. Τσίπρα: Ξεκίνησε, υπενθυμίζω, ως πρωτοβουλία των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και καταλήγει ως μια διαδικασία ΣΥΡΙΖΑ λίγων  προθύμων. Πως σας λένε τώρα; ΣΥ.ΠΡΟ.ΣΥ; Προοδευτική Συμφωνία; Αλλάξατε τον τίτλο σας ή έτσι μας λέτε τουλάχιστον  για να δώσετε ένα όνομα, μια καινούργια στέγη, στους προθύμους τους οποίους θέλετε να στεγάσετε. Στο μεταξύ, όμως, έχετε γίνει, όσο και αν σας ενοχλεί αυτό, μια κυβέρνηση-κουρελού με αποτέλεσμα άλλοι βουλευτές ξεκίνησαν τη συζήτηση για ton ΣΥΡΙΖΑ την Αναθεώρηση, και άλλοι την τερματίζουν. Αυτός είναι ο ορισμός της κυβέρνησης-κουρελού και για να εξυπηρετηθούν αυτές οι ευκαιριακές πολιτικές ανάγκες, ο κ. Τσίπρας προσέφυγε σε μια σειρά από αντισυνταγματικές πρακτικές: Αρχικά κάνατε σκέψεις και για συνταγματικό δημοψήφισμα, μην τα ξεχνάμε αυτά, για τις διατάξεις που θέλατε να θέσετε σε αναθεώρηση. Στη συνέχεια, ακολουθήσατε μια διαδικασία-εξπρές. Υπονόμευσε τον ίδιο τον ρόλο της Βουλής. Και στο τέλος επιχειρήσατε μια αντισυνταγματική απόπειρα δέσμευσης της επόμενης Βουλής.

Με άλλα λόγια, ένας διαρκής πολιτικός και θεσμικός ευτελισμός. Μόνο που, το ξέρουμε πολύ καλά, η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Σε μερικές εβδομάδες, κάτι παραπάνω από δύο μήνες για την ακρίβεια, έχουμε εκλογές. Τοπικές και Ευρωεκλογές. Εκλογές που ο λαός σε κάθε περίπτωση θα μετατρέψει σε δημοψήφισμα απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Έχουν σχεδόν τέσσερα χρόνια να γίνουν εκλογές στον τόπο. Ούτε βουλευτικές εκλογές μεσολάβησαν, ούτε τοπικές εκλογές, ούτε Ευρωεκλογές. Θα είναι λοιπόν η κάλπη   της 26ης Μαΐου -είτε αυτή είναι τριπλή, είτε αυτή είναι τετραπλή- μια ευκαιρία να μιλήσουν οι πολίτες με τη δική τους φωνή. Και στις 26 Μαΐου, σε κάθε περίπτωση, ό,τι και να αποφασίσετε τελικά κ. Τσίπρα, όλοι οι Έλληνες θα κρίνουν αυτά τα οποία έχουν βιώσει εδώ και μία τετραετία: Δύο μνημόνια, 29 νέους φόρους, περικοπές στις συντάξεις. Χρέη, κατασχέσεις –πάνω από 2 εκατομμύρια κατασχέσεις. Θα κρίνουν, ναι, όσο και αν είναι δυσάρεστο, μία νέα εθνική πληγή, που αναγνωρίζει «μακεδονική» ταυτότητα και «μακεδονική» γλώσσα στους Σκοπιανούς. Θα κριθεί και αυτό στην κάλπη της 26ης Μαΐου. Ψέματα, σκευωρίες, και διχασμοί. Και ένα τεράστιο κύμα χυδαίας προπαγάνδας και φτηνής δημαγωγίας. Τέσσερα χρόνια τώρα δηλητηριάζετε συστηματικά την πολιτική ζωή της χώρας. Μέχρι την τελευταία στιγμή, αν κρίνω, από τη χθεσινή σας ομιλία, γίνεστε διαρκώς χειρότεροι.

Αυτό κάνει η κυβέρνηση, σε μια απέλπιδα προσπάθεια μήπως διασωθεί. Ευτελίζει διαδικασίες. Απεργάζεται αλλαγές για να βολευτούν στα ψηφοδέλτιά της οι βουλευτές τους οποίους νοίκιασε για μια θέση. Τάζει και διορίζει μέχρι την τελευταία στιγμή, μπας και συγκρατήσει μερικές ψήφους. Συμπτώματα της κυβερνητικής ελαφρότητας, ενώ η ατμόσφαιρα στη χώρα είναι εξαιρετικά βαριά. Ακόμα και μερικές εβδομάδες πριν τις εκλογές, κ. Τσίπρα συνεχίζετε να λέτε ψέματα. Εκείνος που έκοψε το ΕΚΑΣ και τις συντάξεις χηρείας, μιλά για αντιλαϊκά μέτρα τα οποία δήθεν έρχονται. Μέτρα τα οποία ούτε εξαγγείλαμε και ούτε θα εφαρμόσουμε. Όμως η πραγματικότητα είναι σκληρή, δεν αλλάζει με ύβρεις, ψέματα και συκοφαντίες.

Ομαλή πολιτική ζωή δεν υπάρχει χωρίς σύγχρονο δημοκρατικό Καταστατικό Χάρτη. Ποιος επενδυτής θα εμπιστευτεί μία γραφειοκρατική Διοίκηση, ένα κράτος χωρίς σταθερό φορολογικό καθεστώς, χωρίς ανεξάρτητη Δικαιοσύνη; Ποιος πολίτης θα προοδεύσει αν η Πολιτεία δεν του παρέχει ευκαιρίες, ασφάλεια και προστασία των δικαιωμάτων του; Και ποια Δημοκρατία θα αναπτυχθεί χωρίς απόλυτη διάκριση των εξουσιών, αντικειμενική ενημέρωση και δικαίωμα στον Πολιτισμό για όλους; Αγνοώντας τις επείγουσες ανάγκες της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει κυνικά μια αναθεώρηση που στρεβλώνεται για να υπηρετήσει σκοπιμότητες και η οποία τελικά κινείται στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Δεν πρόκειται απλά -όπως σας είπα- για μια χαμένη ευκαιρία αλλά για ένα σοβαρό ιστορικό σφάλμα.

Σήμερα λοιπόν είναι μια ευκαιρία να επιλέξουμε ένα πρότυπο λειτουργικής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο ενός σύγχρονου και ορθολογικού Συντάγματος. Γι’ αυτό ψηφίσαμε εμείς. Αλλά γι’ αυτά θα μας κρίνουν σύντομα και οι πολίτες. Όλοι γνωρίζουν πια, το γνωρίζετε και εσείς, ότι στις 26 Μαΐου, δεν υπάρχουν, πια, περιθώρια για ανώδυνες επιλογές, δεν υπάρχουν περιθώρια για εύκολες διαμαρτυρίες, για άσκοπες ψήφους σε δυνάμεις που δεν μπορούν να αλλάξουν τη ροή των γεγονότων. Το μήνυμα πρέπει να σταλεί. Και πρέπει να είναι ηχηρό. Καμία ψήφος δεν θα πάει χαμένη. Γιατί όλα τελικά κρίνονται στην κάλπη. Εκεί θα αναμετρηθεί, κ. Τσίπρα, η αλήθεια με το ψέμα. Η ανάπτυξη με την καθυστέρηση. Η αξιοπρέπεια με τον κυνισμό. Ο πραγματικός πατριωτισμός με τον τυχοδιωκτισμό.  

Ο κ. Τσίπρας ήθελε να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ καθεστώς. Την ίδια ώρα που η χώρα θέλει να βγει από τη φτώχεια του λαϊκισμού. Δεν θα τα καταφέρει. Η Ελλάδα θα προχωρήσει χωρίς τον κ. Τσίπρα και την παρέα του. Και το ξαναλέω, και κλείνω με αυτό: Από κάθε κάλπη, είτε είναι τρείς, είτε είναι τέσσερις, την Κυριακή 26 Μαΐου, και από κάθε γωνιά της χώρας, η φωνή των πολιτών θα είναι μία και θα είναι ξεκάθαρη. Θα στείλουν δύο μηνύματα: Ένα μήνυμα  αποδοκιμασίας μιας κυβέρνησης που εξαπάτησε τους Έλληνες, που έκανε τις ζωές τους χειρότερες, και -κυρίως- που δεν έχει τίποτα να τους πει για το πώς θα κάνει το μέλλον τους καλύτερο. Αλλά θα στείλουν, οι πολίτες, και ένα καθαρό μήνυμα στήριξης της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. Γιατί μπορούμε καλύτερα, γιατί ξέρουμε και θέλουμε να πάμε επιτέλους την πατρίδα μας μπροστά.




Νέα Ζηλανδία – Πυροβόλησαν πιστούς σε δυο τζαμιά



Δυο ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πιστών σε δυο τεμένη στην πόλη Κράιστσερτς, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής, απολογισμό. Όλα τα θύματα σκοτώθηκαν μέσα στα τζαμιά .


Δεν είναι σαφές, ακόμα, πόσοι ήταν συνολικά οι δράστες της επίθεσης μέχρι στιγμής η αστυνομία μιλάει για 3 άντρες και μία γυναίκα. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία είχαν παγιδεύσει με εκρηκτικά και αυτοκίνητα!


Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο ένας από τους δράστες των επιθέσεων φόραγε στολή παραλλαγής, αλεξίσφαιρο και κράνος και χρησιμοποίησε αυτόματο τουφέκι όταν άνοιξε πυρ μέσα στο ένα από τα τεμένη, στο κέντρο της πόλης, μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ. Ο δράστης αυτός μετέδιδε μέσω Facebook την επίθεση και το video κάνει το γύρο του κόσμου και προκαλεί σοκ!