Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Ο Π.Κ. ΣΥΡΙΖΑ άφηνε ελεύθερους κλέφτες μοτοσυκλετών ο νέος νόμος του χώνει μέσα χωρίς αναστολή


Ο ποινικός κώδικας έγκλημα κατά της ασφάλειας των πολιτών και δώρο σε συντρόφους κακοποιούς που είχε ψηφισθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, προέβλεπε φυλάκιση για τους κλέφτες γενικότερα, μόνο αν η αξία των κλοπιμαίων ήταν πάνω από 120.000 ευρώ!

Οι κλέφτες οδηγούνταν στο δικαστήριο για τις κλοπές που είχαν διαπράξει, οι οποίες θεωρούνταν πλημμελήματα με τον παλιό κώδικα, το δικαστήριο χρέωνε τον δράση με ποινή έως και 5 χρόνων, εκείνος έπαιρνε αναστολή –την πρώτη φορά. Την 2η δεν υπήρχε το δικαίωμα της αναστολής (υποτροπή), όμως η ποινή μετατρεπόταν σε χρηματικό πρόστιμο.

Οι δράστες με το δώρο έγκλημα κατά της ασφάλειας των πολιτών του ΣΥΡΙΖΑ έβγαιναν ξανά «στη δράση» την επόμενη μέρα, κάτι που σύμφωνα με συνέντευξη που έδωσε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοίδης στο ΒΗΜΑ και αυτό αφορούσε περίπου 2.000 ποινικούς!

Κάθε χρόνο, λοιπόν, σε όλη τη χώρα καταγράφονται περίπου 5.000 αρπαγές πορτοφολιών, κινητών, πολύτιμων αντικειμένων σε συγκοινωνιακά μέσα, 10.000 κλοπές σε ανοικτούς χώρους, 10.000 αρπαγές τσαντών και άλλες περίπου 12.000 άλλων μορφών κλοπές. Το 70-80% αυτών των αδικημάτων διαπράττονταν στην Αττική. Ωστόσο εκτιμάται ότι άλλα παρόμοια 100.000 σχετικά αδικήματα δεν καταγράφονται από τις αρχές είτε γιατί οι πολίτες αποφεύγουν να προχωρούν σε σχετικές μηνύσεις λόγω γραφειοκρατίας είτε γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν θέλει να «μεγεθύνει» την εγκληματικότητα.

Η ΕΛ.ΑΣ ζήτησε μεταβολή αυτού του σημείου του Ποινικού Κώδικα και η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης είχε προτείνει αρχικά, προ μερικών μηνών, να τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος και οι εμπλεκόμενοι σε διαρρήξεις, ανεξαρτήτως των ποσών που αφαιρούν από σπίτια, καταστήματα και αλλού (σ.σ κάθε χρόνο σε όλη την Ελλάδα σημειώνονται περίπου 30.000 διαρρήξεις -εισβολές σε σπίτια και καταστήματα). Ωστόσο μέχρι την πρόσφατη ψήφιση στην Βουλή υπήρξαν νέες παρεμβάσεις από την ΕΛ.ΑΣ και συνεννοήσεις ώστε να χαρακτηρίζονται κακουργήματα κι οι κλοπές του δρόμου που γίνονται από οργανωμένα κυκλώματα κι οι οποίοι προσδιορίζονταν μέχρι τώρα ως πλημμελήματα.

Με τον νέο ποινικό κώδικα παύει να ισχύει το όριο των 120.000 ευρώ, η κλοπή τιμωρείται ως κακουργηματική πράξη, και η μετατροπή της ποινής των κλεφτών σε χρηματική καταργείται!

Πλέον αναστολή θα δίνεται μόνο αν οι δράστες έχουν λευκό ποινικό μητρώο, ή αν η ποινή είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Οι δράστες θα φυλακίζονται για χρονικό διάστημα που θα φτάνει έως και τα 10 χρόνια, ενώ κάποια από την ποινή τους θα μπορούν να την μετατρέψουν σε κοινωφελή εργασία σε Δήμο, αμισθί.


Έργο ΣΥΡΙΖΑ-Τσίπρα Siemens απηλλάγησαν 27 κατηγορούμενοι με τον ποινικό κώδικα ΣΥΡΙΖΑ δώρο σε συντρόφους


Όποιος τόλμησε να δει τον μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα και ψεύτη Αλέξη Τσίπρα, προχθές στο κανάλι OPEN, παρατήρησε ότι μέσα σε όσα είπε και ξεφτιλίστηκε όπως η Deutsche Welle, μη έχοντας αίσθηση των όσων καταγγέλλει αναφέρθηκε και στον νόμο περί δωροδοκίας στο δημόσιο.

Είτε δεν του είπαν, είτε δεν έχει αίσθηση του τι έχει κάνει ως πρωθυπουργός και ως κυβέρνηση, χτυπιόταν εναντίον όλων των άλλων, που αρνούνται τη φοβερή πρότασή του κόμματος του να έχει ένας νόμος για ποινικά αδικήματα αναδρομική ισχύ, ώστε επιτέλους να πιάσει κάποιον για την υπόθεση Novartis για την οποία αλλιώς μας τα έλεγε κι αλλιώς βγήκαν τελικά.

Και το αναφέρει αυτό με υποκρισία όταν απόφαση του δικαστηρίου έκρινε την υπόθεση Siemens και ότι το αδίκημα της δωροδοκίας, με το οποίο κατηγορούνταν αρκετοί από τους κατηγορούμενους στο εδώλιο είναι πλημμέλημα και επειδή τα πλημμελήματα δεν είναι σαν τα κακουργήματα, παραγράφονται σε σχετικά σύντομο χρόνο και πάντως στη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν υποπέσει ήδη σε αυτή την παραγραφή. Με τον τρόπο αυτό απηλλάγησαν 27 κατηγορούμενοι.

Και πότε έγινε αυτή η αλλαγή με τη δωροδοκία; Επί ΣΥΡΙΖΑ με τους «ποινικούς κώδικες» που πέρασαν λίγες ημέρες άρον, άρον πριν τις εκλογές για να ευνοήσουν ημετέρους συντρόφους. Στην περίφημη, αλλαγή των ποινικών κωδίκων υπήρξε και αυτή η αλλαγή σκάνδαλο η οποία πέρασε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ορθά αλλάζει πάλι, ώστε να γίνει ξανά κακούργημα η «δωροδοκία υπαλλήλου», αλλά στο μεταξύ το δικαστήριο δέχθηκε ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση, ισχύει η ευμενέστερη διάταξη για τους κατηγορούμενους και έτσι είχαμε το αποτέλεσμα που είχαμε και κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ντρέπεται που μιλάει ειδικά ο ακροαριστερός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας.

Φωνάζει λοιπόν ο ακροαριστερός απατεώνας για αυστηροποίηση της συνταγματικής νομοθεσίας σε υποθέσεις διαχείρισης δημοσίου χρήματος και δημοσίου συμφέροντος, όταν ο ίδιος πριν από λίγους μήνες προκλητικά είχε εισάγει στο ποινικό δίκαιο επιεικέστερες διατάξεις; 

Τέτοια υποκρισία μόνο τέτοιους μεγάλου βεληνεκούς πολιτικός απατεώνας και ψεύτης όπως ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έχει.

Το άρθρο 86 του Συντάγματος, που προβλέπει πώς αντιμετωπίζονται οι πολιτικοί και είναι ήδη υπό αναθεώρηση και το καραγκιοζιλίκι Αλέξη Τσίπρα τον εκθέτει στην ελληνική κοινωνία περισσότερο.



Τρομοκρατία αναρχικών σε φοιτητές! Προκλητικές δηλώσεις Συριζαίων πυροδοτούν επίτηδες το κλίμα



Μία σειρά από τρομοκρατικές πράξεις κατά φοιτητών με απειλές και ξύλο από αντιεξουσιαστές δείχνουν ότι μάλλον δεν έχουν καταλάβει καλά οι κακοποιοί ότι δεν κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Από την άλλη το ανεύθυνο ακροαριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις στελεχών προσπαθεί να καλύψει τις δολοφονικές και τρομοκρατικές πράξεις των συντρόφων κακοποιών, με ανεύθυνες προκλητικές δηλώσεις όπως του Ραγκούση, της Πέρκα, Τζανακόπουλου, του ίδιου του Τσίπρα και λοιπόν νούμερων του τσίρκου.

Όλα αυτά δίνουν θάρρος στους κακοποιούς και η κατάσταση δείχνει ανεξέλεγκτη μέχρι να αναλάβει επιτέλους δράση η αστυνομία και να αποδείξει ότι δεν ζούμε σε ακροαριστερό κράτος ΣΥΡΙΖΑ που το έγκλημα καλύπτεται μαζί με τους κακοποιούς συντρόφους.

Εκτός από την τρομοκρατική επίθεση αντιεξουσιαστών στην ΑΣΟΕΕ και τον ξυλοδαρμό φοιτητών, το ίδιο έγινε και στο Πάντειο από τρομοκράτες κακοποιούς αντιεξουσιαστές, χωρίς να καταδικάζει κανένας από τον ΣΥΡΙΖΑ και η συμπεριφορά αυτή δείχνει ότι όλα υποκινούνται από την Κουμουνδούρου για να πυροδοτήσει το κλίμα μέχρι την επέτειο Γρηγορόπουλου. Τι όχι;; Δεν νομίζουμε και έχουν τεράστια ευθύνη και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας προσωπικά, για όσα συμβούν και κάνουν οι σύντροφοι κακοποιοί αντιεξουσιαστές έτσι και δεν τα προλάβει η αστυνομία και το υπουργείο προστασίας του πολίτη.




Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογό του της Κροατίας Andrej Plenkovic



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το πρωί συνάντηση στο Ζάγκρεμπ με τον ομόλογό του της Κροατίας Andrej Plenkovic.

Κατά την έναρξη της συνάντησης ο Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Plenkovic για την επιτυχημένη διοργάνωση του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκλογή του Donald Tusk στην ηγεσία του ΕΛΚ και δήλωσε αισιόδοξος για τις προοπτικές υλοποίησης της φιλόδοξης ατζέντας της νέας Κομισιόν η οποία θα αρχίσει σύντομα το έργο της, σημειώνοντας ότι αυτή η ατζέντα είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κροατία.

«Αποτελεί για εμένα πρωταρχική προτεραιότητα η Ελλάδα να βαδίσει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης» δήλωσε ο Πρωθυπουργός για να προσθέσει αμέσως μετά: «Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί πάρα πολύ στη διάρκεια των τελευταίων μηνών με τα βήματα που έχουμε κάνει ως νέα κυβέρνηση. Και πιστεύω ότι στέλνουμε ένα μήνυμα και στην Ευρώπη στο σύνολό της, ότι ο λαϊκισμός μπορεί να ηττηθεί, όχι με την αντιγραφή της τακτικής των λαϊκιστών αλλά αντίθετα εστιάζοντας σε ουσιαστικές και ρεαλιστικές πολιτικές».

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων και οι πρωτοβουλίες που μπορούν να αναλάβουν Ελλάδα και Κροατία (ενόψει και της κροατικής προεδρίας στην ΕΕ), το πολυετές ευρωπαϊκό δημοσιονομικό πλαίσιο, οι επιπτώσεις του Brexit και η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας – Κροατίας.


Απίστευτη δήλωση του απάνθρωπου Δρίτσα «Bιασμοί μικρών παιδιών στη Μόρια γίνονται μια φορά το εξάμηνο».



Δεν σταματάνε να προκαλούν οι ακροαριστεροί με τις δηλώσεις τους και αποδεικνύουν καθημερινά το πόσο επικίνδυνοι και ανεύθυνοι είναι.

Σε μια κατάπτυστη και απίστευτη δήλωση προχώρησε, σήμερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας στο πλαίσιο συζήτησης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και αναφορικά με βιασμούς παιδιών.

Ο άθλιος και ανεκδιήγητος ακροαριστερός Δρίτσας είπε ψυχρά μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το προσφυγικό και απαντώντας στον εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ, Σπύρο Καρανικόλα, ο κ. Δρίτσας υποστήριξε ότι «βιασμοί μικρών παιδιών στη Μόρια γίνονται μια φορά το εξάμηνο»!!!

Η δικαιολογία ενός άθλιους Συριζαίου ακροαριστερού, μικρό το κακό δηλαδή... Αυτά είναι τα καθάρματα που εκμεταλλεύτηκαν το προσφυγικό για να βγάλουν χρήματα κάνοντας τους αλληλέγγυους!!

Η αναφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε την αντίδραση του πάνελ με τον Καρανικόλα του ΚΙΝΑΛ να του απαντά: «Τι θα πει αυτό; Είναι ήσσονος σημασίας;». Ο Δρίτσας αφού κατάλαβε το πόσο κυνικός ήταν λέγοντας την ακροαριστερή αλήθεια, υποστήριξε στη συνέχεια ότι «αυτά τα λένε τα κανάλια».

Δρίτσας ο σύζυγος της Τασίας που ήταν υπεύθυνη για το προσφυγικό και οι ΜΚΟ γιγαντώθηκαν και τώρα ψάχνουμε που πήγαν τα λεφτά!! Αυτός!!





Στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα όταν ξεφτιλίζεται


Πώς να είναι άραγε μέσα στο ταραγμένο ακροαριστερό αμόρφωτο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα;

Πώς νιώθει και πώς αισθάνεται όταν τον κράζουν για την αμορφωσιά του και τα όσα λέει; Πώς νιώθει όταν έχει καταλάβει ότι ξεφτίστηκε για ακόμα μία φορά; Η δεν νιώθει;

Η έλλειψη αίσθησης της πραγματικότητας κάνει το μυαλό να μπερδεύεται ,και το ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται μόνιμα σε μπέρδεμα σκέψεων δείχνει ότι χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση.

Είχαμε πρωθυπουργούς που έκαναν σαρδάμ, άλλους που τα ελληνικά δεν ήταν η πρώτη τους γλώσσα αλλά τέτοιο free pass στην κοτσάνα δεν είχε κανένας.

Το τελευταίο παράδειγμα αμορφωσιάς να πάει σε ένα τηλεοπτικό σταθμό και μπροστά σε όσους τόλμησαν να τον παρακολουθήσουν να μπερδέψει την κατοχή με την Deutsche Welle, δείχνει ότι ήταν πάντα ανέτοιμος σε όλα του και συνεχίζει να δείχνει το πόσο ανίκανος είναι.

Ποιος σοβαρός Έλληνας ειδικά όσοι ασχολούνται με την πολιτική δεν ξέρει ότι, η Deutsche Welle είναι γερμανικό Μέσο Ενημέρωσης και όχι της Ελβετικής δημόσιας τηλεόρασης, συνεπώς, θα ήταν δύσκολο να το ακούει κανείς ως αντιστασιακό μέσο επί Κατοχής και ότι άρχισε να εκπέμπει το… 1953!

Όταν εμφανίζεσαι σε προκαθορισμένη συνέντευξη ανέτοιμος έχοντας σημειώσει ανιστόρητα πράγματα για να ξεστομίσεις, τότε κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει στο ακροαριστερό διαταραγμένο σου μυαλό.

Και για την ιστορία η γιαγιά μου στο χωριό στην κατοχή όταν κράταγε παραμάσχαλα τους The Financial Times, επειδή δεν ήξερε αγγλικά, ξέραμε ότι πάει για χ@@ιμο, για deutsche welle δεν μας είχε πει..... 


Ενοχλεί τους Τούρκους το ότι έχουν να κάνουν με ένα σοβαρό πρωθυπουργό στην Ελλάδα! Είχαν συνηθίσει το τσίρκο


Οι Τούρκοι έχουν να κάνουν πλέον με μια σοβαρή κυβέρνηση στην Ελλάδα, και ένα πάρα πολύ σοβαρό πρωθυπουργό και επειδή είχαν συνηθίσει τα ακροαριστερά παρτάλια του ΣΥΡΙΖΑ και το πρώτο νούμερο του τσίρκου Αλέξη Τσίπρα τώρα τους ενοχλεί η σοβαρότητα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε εχθές στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ότι «χρειάζεται ένα κοινό σύστημα για το άσυλο που θα αντικαταστήσει το Δουβλίνο» τονίζοντας ότι η κατανομή των βαρών δεν πρέπει να είναι απλώς ένα άδειο σύνθημα χωρίς καμία ουσία. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα δέχεται κατά μέσον όρο 500 αιτούντες άσυλο την ημέρα, η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι πλέον «μη διαχειρίσιμη», ενώ η μεταφορά προσφύγων στο εσωτερικό της χώρας δημιουργεί αντιδράσεις στον τοπικό πληθυσμό. «Δεν βλέπουμε πώς θα σταματήσει αυτή η τάση στο άμεσο μέλλον», είπε και τόνισε ότι το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Το τελευταίο παράδειγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης που προσπαθεί να κάνει η Ελλάδα μέσω στρέβλωσης των γεγονότων είναι οι αβάσιμες και ατυχείς δηλώσεις του πρωθυπουργού Μητσοτάκη.

Σε σύγκριση με τη μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν 850 χιλιάδες παράτυποι μετανάστες έφτασαν στην Ευρώπη, το σημερινό επίπεδο διέλευσης μειώθηκε κατά 94% χάρη στα μέτρα που έλαβε η Τουρκία.

Δεν είναι ανθρώπινο για τις χώρες που βρίσκονται στις μεταναστευτικές διαδρομές καθώς και για την Ελλάδα να εφαρμόσουν "μηδενική μεταναστευτική πολιτική" και να αγνοήσουν τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων. Η Ελλάδα και οι χώρες που πλήττονται από το μεταναστευτικό πρέπει να επικεντρωθούν κυρίως στην αντιμετώπιση των βασικών αιτιών που προκαλούν τη μετανάστευση στις χώρες προέλευσης.

Η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια εξωτερικά εκτοπισμένους. Οι Έλληνες ομόλογοι μας καθώς και η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι δίκαιο να αναλάβει η Τουρκία το βάρος της μετανάστευσης, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα.

Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αρνείται να δει και να αναγνωρίσει την κατάσταση, οι παράτυποι μετανάστες συνεχίζουν να επαναπροωθούνται στα σύνορα από τις ελληνικές αρχές. Αγνοώντας τις ευρωπαϊκές αξίες, αυτοί οι άνθρωποι υποβάλλονται σε απάνθρωπη μεταχείριση.

Θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε στην Ελλάδα ότι η επιλογή συνεργασίας με την Τουρκία σε αυτό το θέμα θα αποφέρει αποτελεσματικότερα αποτελέσματα αντί να προπαγανδίζει την Τουρκία.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να

- επανορθώσει για τις απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες, οι οποίες καταγράφονται επίσης από διεθνείς οργανισμούς,

- κάνει κάτι για την πρόληψη των θανάτων μεταναστών, των ανηλίκων καθώς και των μεταναστών που δεν μπορούν να λάβουν την απαιτούμενη βοήθεια,

- μην ξεχνάει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δικαιώματα και ελευθερίες που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο,

- τερματίσει την πρακτική επαναπροώθησης των μεταναστών, η οποία αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο,

- μην χρησιμοποιεί όπλα εναντίον μεταναστών και να μην τους αντιμετωπίζει απάνθρωπα,

- επιδείξει σεβασμό στις πεποιθήσεις των μεταναστών καθώς και στις κοινές αξίες της Ευρώπης και της ανθρωπότητας».


Απειλούν τον Χρυσοχοίδη οι αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα



Ανοικτή απειλή κατά του υπουργού προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της ασφάλειας των πολιτών γενικότερα εξαπέλυσαν οι αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα, χαρακτηρίζοντας αιτία πολέμου την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και ανάρτησε ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα, στο Facebook.

Παρέθεσε μάλιστα φωτογραφία της κατάληψης του Βοξ, στη διασταύρωση των οδών Αραχώβης και Θεμιστοκλέους, στην πλατεία Εξαρχείων.

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έδωσε προθεσμία 15 ήμερων στους καταληψίες να εκκενώσουν όλα τα κτήρια, δημόσια και ιδιωτικά, που έχουν καταλάβει. 




Έχασαν τρίχρονο κοριτσάκι από παιδικό σταθμό στο Βύρωνα




Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο πατέρας της μικρής κατήγγειλε ότι το παιδί σώθηκε από τύχη.

Σύμφωνα με την καταγγελία του, το κοριτσάκι φέρεται να διέσχισε περίπου 200 μέτρα. Έφυγε από τον παιδικό και έφτασε στη λεωφόρο. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν περνούσαν αυτοκίνητα.

«Αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να μιλάμε Θα μιλήσουμε τώρα για amber alert ή μπορεί να είχαμε ακόμη και κηδεία» δήλωσε ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως περιέγραψε, το πρωί της περασμένης Παρασκευής άφησε την τρίχρονη κόρη του στον παιδικό σταθμό. Ήταν ήσυχος για την ασφάλειά της.

Ξαφνικά ενημερώθηκε ότι η μικρή είχε καταφέρει να ξεφύγει της προσοχής της δασκάλας και να βγει στον δρόμο.

«Από τα λεγόμενα του παιδικού σταθμού, η μία εκδοχή είναι ότι είχαν μία θεατρική παράσταση. Είχαν αφήσει ανοιχτές τις πόρτες για να μεταφερθούν τα σκηνικά και η Ηλέκτρα χώθηκε μέσα σε ένα σκηνικό. Καταλάθος ο άνθρωπος που μετέφερε τα σκηνικά την έβγαλε έξω» εξήγησε ο πατέρας της μικρής.

Τη μικρούλα, σύμφωνα με την μαρτυρία του πατέρα, την εντόπισε κάτοικος της περιοχής.

«Μία κυρία που ήταν σπίτι της είδε τη μικρή να βγαίνει από τον παιδικό. Κατέβηκε κάτω, την πήρε και την ξαναπήγε στον παιδικό σταθμό».

Το απίστευτο αυτό περιστατικό θορύβησε τον Δήμο, ο οποίος έκανε τις απαραίτητες ενέργειες.

Ο πατέρας της μικρής Ηλέκτρας καταγγέλλει κενά στην ασφάλεια του παιδικού σταθμού. To μόνο που ζητά είναι να μην βρεθούν άλλα παιδιά εκτεθειμένα στον κίνδυνο όπως η κόρη του.


Πηγή


Συνελήφθησαν δύο κακοποιοί για απάτες με κινητά μαϊμού στο Αιγάλεω




Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω έπειτα από επιχείρηση, πρωινές ώρες της 12-11-2019 στο Αιγάλεω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αιγάλεω σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, δύο άτομα, ηλικίας 35 και 41 ετών, για απάτη.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι εντόπιζαν τα υποψήφια θύματα στο διαδίκτυο έπειτα από ανάρτηση ηλεκτρονικής αγγελίας πώλησης κινητού τηλεφώνου μεγάλης αξίας. Ακολούθως και προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία, όριζαν με τους ενδιαφερόμενους συνάντηση στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δράστες τους επεδείκνυαν το προς πώληση κινητό το οποίο στη συνέχεια, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί, το αντικαθιστούσαν με μη λειτουργικό ομοίωμα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας καθώς και έπειτα από εντοπισμό αγγελίας πώλησης όμοιου κινητού με διαφορετικά στοιχεία ιδιοκτήτη, ανωτέρω αστυνομικοί οργάνωσαν επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας, μετά από προσυμφωνημένο ραντεβού, εμφανίστηκε ο 35χρονος και αφού επέδειξε το κινητό, συνελήφθη την στιγμή που προσπαθούσε να το αντικαταστήσει. Ο συνεργός του, εντοπίστηκε εντός αυτοκινήτου στην ίδια περιοχή να τον αναμένει.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Κουτί περιέχον κινητό τηλέφωνο με απόδειξη αγοράς αξίας -1069- ευρώ
Ομοίωμα κινητού τηλεφώνου ίδιου τύπου
Ένας φορτιστής
Το χρηματικό ποσό των -120- ευρώ
Από την περαιτέρω έρευνα, εξιχνιάσθηκαν επιπλέον δύο (2) περιπτώσεις.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Τραμπούκοι κακοποιοί αντιεξουσιαστές κτύπησαν φοιτητές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο


Πάντειο Πανεπιστήμιο: Μετά τα γεγονότα στην Γ.Σ. της ΑΣΟΕΕ, άνανδρη και τραμπούκικη επίθεση σημειώθηκε χθες Τετάρτη κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο εις βάρος φοιτητών καταγγέλλουν δύο φοιτητές και μία φοιτήτρια στα «Φοιτητικά Νέα» που βρισκόντουσαν στο σημείο. 

Ο Φοιτητής Π.Κ. του Τμήματος Κοινωνιολογίας περιγράφει στα «Φοιτητικά Νέα» το περιστατικό όπως το βίωσε στιγμή προς στιγμή: «Λίγο πριν τη στιγμή της επίθεσης στεκόμουνα ακριβώς δίπλα στο παιδί το οποίο υπέστη την επίθεση. Σε εκείνο το σημείο είχε γίνει μια μεγάλη άτοπη διαφωνία δύο παρατάξεων για ευρύτερα ζητήματα όπως η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. Σε κάποια στιγμή ο συντονιστής λέει να σταματήσουνε και να σηκωθεί η επόμενη παράταξη που τύχε να είναι η ΔΑΠ. Τότε άτομα με κράνη και αντικείμενα στο χέρι (σαν κοντάρια μου φανήκανε) περνάνε ακριβώς από μπροστά μου και αρχίζουνε να χτυπούν το παιδί στο κεφάλι. Αυτό γρήγορα αλλάζει κατεύθυνση έτσι ώστε να γλιτώσει και περνάνε πάλι από μπροστά μου. Σε αυτό το σημείο εγώ και άλλα δύο παιδιά προσπαθούμε να τους συγκρατήσουμε αλλά μας σπρώχνουνε και εγώ χτυπάω με την πλάτη μου στον τοίχο, ευτυχώς όμως δεν έπαθα κάτι. Έξω συνεχίζει ο ξυλοδαρμός και το παιδί καταφέρνει να φύγει. Σε αυτό το σημείο λέω πως πρέπει να φύγουνε τώρα οι υπεύθυνοι της επίθεσης και συμβαίνουν τα εξής». 

Και συνεχίζει: «Δύο αναρχικοί χωρίς κράνη με απειλούνε με παρόμοια κατάληξη και πως αυτή θα κάνουνε ό,τι γουστάρουν. Η υπεύθυνη των ΕΑΑΚ μου λέει, γιατί να σταματήσουμε τη συνέλευση ξέρεις άμα το παιδί έβγαλε αίμα; Μετά τις απειλές οι αναρχικοί φάνηκαν πιο πρόθυμοι να κάνουνε διάλογο καθώς τους μίλησα ήρεμα και μου εξηγήσαν την λογική τους. Επειδή στα Εξαρχείων η κυβέρνηση με την αστυνομία χτυπάει τους δικούς τους, εδώ χτυπάνε τους φοιτητές της». 

Άλλος φοιτητής σημειώνει στα «Φοιτητικά Νέα»: «Συγκεκριμένα μια φοιτήτρια κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των φοιτητών του Παντείου ανέβηκε να μιλήσει, άγνωστοι εισέβαλαν στην αίθουσα, τη μπουγέλωσαν και την ανάγκασαν να κατέβει. Ακολούθησε κυνηγητό της ίδιας και άλλων φοιτητών που τη προστάτευαν έξω από την αίθουσα. Εκεί και την ίδια και άλλους συμφοιτητές τους χτύπησαν και τους έριξαν κάτω. Ακολούθησε αναστάτωση. Η συνέλευση τελικά συνεχίστηκε με απουσία πολλών φοιτητών. Ο σύλλογος με ψήφισμα που κατατέθηκε καταδίκασε σύσσωμος το περιστατικό».  

Φοιτήτρια επίσης του Παντείου παρούσα στη Γ.Σ. δηλώνει στα «Φοιτητικά Νέα»: «Στη σχολή μου, στο Πάντειο, έγινε η τέταρτη γενική συνέλευση για να αποφασιστεί εάν οι φοιτητές θέλουν κατάληψη ή όχι. Όπως και όλα τα υπόλοιπα σχήματα, έτσι και η ΔΑΠ, όταν ήρθε η σειρά της να παρουσιάσει το πλαίσιο της, έστειλε στο βήμα την αντιπρόσωπο της. Η φοιτήτρια όντως τόλμησε να σηκωθεί στο βήμα για να παρουσιάσει το πλαίσιο της παράταξης της, όπως ακριβώς έκαναν πριν από εκείνη και όλες οι υπόλοιπες παρατάξεις. Μόνο που στην συνέχεια, για κακή της τύχη της, την μπουγελώσανε. Έκανε να φύγει η δύσμοιρη, και αυτή και οι ομοϊδεάτες της, και "κάποιοι" με κράνη τους κυνήγησαν. Μάλιστα, κάποιον από αυτούς, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον κλοτσάνε. Γύρω στα 500 άτομα αυτομάτως πανικοβλήθηκαν (μην φάνε καμία αδέσποτη) και εκκένωσαν το αμφιθέατρο μέσα σε λίγα λεπτά. Το παιδί αυτό τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο». 

Και καταλήγει: Πολλοί φίλοι, γνωστοί, συμφοιτητές, άγνωστα παιδιά, που πιάσαμε κουβέντα στη σχολή για τα τρέχοντα, μου έδωσαν να καταλάβω τις τελευταίες μέρες, πόσο πολύ φοβούνται να ανέβουν στο βήμα, να πάρουν το λόγο, να γράψουν κάτι στο Facebook, να ανοίξουν το στόμα τους και να μοιραστούν απόψεις και ιδέες». 

Δείτε σχετικό βίντεο που εξασφάλισαν τα «Φοιτητικά Νέα» με τους φοιτητές να τρέχουν έντρομοι μόλις ξεκινά ή ένταση:



Πηγή: Foititikanea.gr
















Συρία: 21 άμαχοι νεκροί, ανάμεσά τους 10 παιδιά, σε βομβαρδισμούς στην Ιντλίμπ



Τουλάχιστον 21 άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων 10 παιδιών, σκοτώθηκαν σήμερα στην βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας σε βομβαρδισμούς των δυνάμεων του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ και σε αεροπορικές επιδρομές της Ρωσίας, συμμάχου της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δεκαπέντε άμαχοι, μεταξύ αυτών έξι παιδιά, σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν από πυραύλους εδάφους-εδάφους που εκτόξευσαν κυβερνητικές δυνάμεις και έπληξαν έναν καταυλισμό εσωτερικά εκτοπισμένων προσφύγων κοντά στο χωριό Κα στο βόρειο τμήμα της επαρχίας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Επιπλέον, «ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη» έπληξαν την πόλη Μααρέτ αλ Νουμάν στην νότια Ιντλίμπ, σύμφωνα με την μκο, η οποία ανέφερε ότι «έξι άμαχοι σκοτώθηκαν, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών». Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες εκ των οποίων κάποιοι είναι «σε κρίσιμη κατάσταση» και ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, ανέφερε ο διευθυντής Ραμί Αμπντελ Ραχμάν.

Η επαρχία Ιντλίμπ, όπως και περιοχές που συνορεύουν με τις επαρχίες του Χαλεπίου, της Λαττάκειας και της Χάμας, ελέγχονται από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Χάγιατ Ταχρίρ αλ-Σαμ (HTS), που ήταν πρώην συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Η επαρχία αποτελεί στόχο μιας επίθεσης των συριακών δυνάμεων με την υποστήριξη της Ρωσίας η οποία άρχισε το καλοκαίρι με σκοπό την κατάληψή της και την κατάληψη των γύρω περιοχών, τμήμα του τελευταίου μεγάλου προπυργίου των ανταρτών στον πόλεμο της Συρίας.

Από τα τέλη Απριλίου έως τα τέλη Αυγούστου, η περιοχή σφυροκοπήθηκε ακατάπαυστα από τον συριακό στρατό και με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας. Σχεδόν χίλιοι άμαχοι σκοτώθηκαν την περίοδο αυτή, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, ενώ περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι εκτοπίστηκαν, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Μια εκεχειρία ανακοινώθηκε στα τέλη Αυγούστου από τη Μόσχα, έκτοτε όμως η μκο κάνει λόγο για σποραδικούς βομβαρδισμούς κατά τους οποίους σκοτώθηκαν δεκάδες άμαχοι.

Στις 22 Οκτωβρίου ο 'Ασαντ πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην επαρχία από την έναρξη του πολέμου το 2011, δηλώνοντας ότι η μάχη της Ιντλίμπ είναι το κλειδί για να τερματιστεί ο πόλεμος.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Πάλι ανεύθυνος και προκλητικός ο Ραγκούσης : Το τελεσίγραφο λήγει στην επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου




Το πρώτο σχόλιο του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ για την προθεσμία εκκένωσης καταλήψεων από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δείχνει το πόσο ανεύθυνος και ακατάλληλος είναι ακόμα και για να μιλάει για τόσο σοβαρά θέματα.

Την ημερομηνία εκπνοής της προθεσμίας που έδωσε στους καταληψίες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχολίασε μέσω twitter ο ανεκδίηγητος και ανεύθυνος Γιάννης Ραγκούσης, και αυτό που βρήκε για να επισημάνει να προκαλέσει και να δυναμιτίσει είναι ότι λήγει «ακριβώς τις ημέρες της μαύρης επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου».

Έγραψε ο ανεύθυνος προβοκάτορας του ΣΥΡΙΖΑ : «Μία απλή παρατήρηση προς το παρόν. Το συγκεκριμένο τελεσίγραφο της Κυβέρνησης λήγει ακριβώς τις ημέρες της μαύρης επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου».

Μία απλή παρατήρηση προς το παρόν. Το συγκεκριμένο τελεσίγραφο της Κυβέρνησης λήγει ακριβώς τις ημέρες της μαύρης επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.






Χρυσοχοΐδης: Εκκενώστε τις καταλήψεις σε 15 ημέρες



Διορία 15 ημερών για την εκκένωση των καταλήψεων δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με ανακοίνωσή του, θέτοντας τελεσίγραφο, είτε τα υπό κατάληψη κτήρια είναι ιδιωτικά είτε δημόσια.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

Καλούνται όσοι παρανόμως έχουν καταλάβει κτήρια, δημόσια ή ιδιωτικά, να τα εκκενώσουν. Εάν σε αυτά στεγάζονται αιτούντες άσυλο ή υπήκοοι τρίτων χωρών, να ενημερωθούν ότι θα μεταφερθούν σε δομές παραμονής της ενδοχώρας. Για τον σκοπό της μετακίνησης, θα επικοινωνήσουν μαζί τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης.

Η προθεσμία για την εκκένωση είναι 15 ημέρες από τη δημοσίευση της παρούσης στον Τύπο.


Κακοποιοί αντιεξουσιαστές εισέβαλαν σε φοιτητική συνέλευση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο



Την περασμένη Τρίτη, ομάδες κακοποιών αντιεξουσιαστών επέστρεψαν στο υπόγειο της ΑΣΟΕΕ, σπάζοντας την κλειδαριά που είχε τοποθετηθεί για να το ξανακάνουν γιάφκα. 

Το απόγευμα της Τετάρτης σημειώθηκαν επεισόδια, με την εισβολή κακοποιών αντιεξουσιαστών, με αποτέλεσμα οι φοιτητές να αμυνθούν και να πέσει ξύλο μεταξύ φοιτητών και κακοποιών αντιεξουσιαστών κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του συλλόγου φοιτητών της ΑΣΟΕΕ.

Η γενική συνέλευση των φοιτητών της ΑΣΟΟΕ πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο Α του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στον χώρο και φοιτητής που βρισκόταν εκεί διαμαρτυρήθηκε για την παρέμβαση.

Η συνέλευση συνεχίσθηκε και ολοκληρώθηκε περίπου στις επτά το απόγευμα. Με οριακή πλειοψηφία 240 ψήφων υπέρ και 229 κατά αποφασίστηκε η λήξη της κατάληψης στην ΑΣΟΕΕ.


.


Αλκ. Στεφανής : Μόνο με άδεια η έξοδος των μεταναστών από τα ελεγχόμενα κέντρα



Στις δράσεις της κυβέρνησης σχετικά με το Προσφυγικό, που στόχο έχουν την αποσυμφόρηση των νησιών και το κλείσιμο όλων των hot spot σε αυτά, εστίασε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και συντονιστής για το Προσφυγικό, Αλκιβιάδης Στεφανής, στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ. 

«Τα μέτρα είναι σκληρότερα. Αυστηρά. Θέλουμε να σταματήσουν οι ροές προς τη χώρα μας», είπε ο κ. Στεφανής εξηγώντας παράλληλα ότι εκτός από το εξωτερικό, η κυβέρνηση θέλει επίσης να δείξει στους έλληνες πολίτες «ότι είμαστε ανθρωπιστές, νοιαζόμαστε για το συνάνθρωπό μας, αλλά πρωτίστως νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους της πατρίδας μας».

Ο κ. Στεφανής, εξήγησε ότι οι μετανάστες στα ελεγχόμενα κέντρα που θα κατασκευαστούν στην ενδοχώρα, θα μπορούν αν βγαίνουν μόνο με άδεια και προειδοποίησε ακόμη και με διακοπή της διαδικασίας χορήγησης ασύλου σε εκείνους που δεν θα εφαρμόζουν τις υποχρεώσεις τους.

«Βεβαίως (θα ζητεί κανείς άδεια για να βγει από το κέντρο) και μπορεί αν δεν τηρεί τις υποχρεώσεις τις οποίες θα θέσουμε, -διότι ερχόμενος στη χώρα μας πρέπει να εφαρμόσει και κάποιες υποχρεώσεις, τότε και η χώρα μας οφείλει να λάβει μέτρα: είτε να διακόψει τη διαδικασία χορήγησης ασύλου ή να τον μεταφέρει σε κάποιο άλλο κέντρο ή άλλα μέτρα», είπε ο κ. Στεφανής.

Σχετικά με τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να μπορούν οι ελληνικές αρχές να εντοπίζουν κινήσεις μόλις ξεκινούν από τα απέναντι παράλια.

«Θέλουμε να μπορούμε να είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε κάποια κίνηση από τη στιγμή που ξεκινά από τα απέναντι παράλια. Τότε λοιπόν ερχόμαστε σε επαφή άμεση με τους Τούρκους. Έχουμε δει πως όταν υπάρχει αυτός ο χρόνος, μπορούν και αυτοί να αντιδράσουν, ενώ αν τους αντιληφθούμε όταν θα φτάσουν πάνω στα σύνορα, εκεί δεν μπορούμε να αντιδράσουμε», τόνισε ο κ. Στεφανής.




Πηγή