Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Άγρια κακοποίηση από υπανθρώπους ΖΩΑ σε γαιδουράκι στην Σαντορίνη

 



Οι κάτοικοι του νησιού αλλά και οι τουρίστες αντικρίζουν καθημερινά καταπονημένα κακοποιημένα γαϊδουράκια στην Σαντορίνη σύμφωνα με την Φιλοζωική Ομοσπονδία Νέμεσις.

Ειδικότερα, τα καταπονημένα κακοποιημένα γαϊδουράκια και μουλάρια του νησιού συνεχίζουν να καταρρέουν από την κούραση και το βάρος των φορτίων που κουβαλούν, ενώ τις περισσότερες φορές εργάζονται για πολλές ώρες, κάτω από τον ήλιο, γιατί ορισμένοι υπάνθρωποι ΖΩΑ δεν υπολογίζουν ότι τα κάνουν και υποφέρουν.

Αυτό που διαπράττουν αυτά τα ΖΩΑ στα γαιδουράκια είναι κακούργημα!!

Σύμφωνα με καταγγελία της φιλοζωικής, ένα από τα καταπονημένα γαϊδουράκια δεν άντεξε υπό το βάρος του φορτίου και κατέρρευσε χθες, την Κυριακή, με τις εικόνες να σοκάρουν.

Το θέμα είναι υπάρχει κυβέρνηση; Υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση μετά απο τόσα χρόνια να δώσει ένα τέλος στην κακοποίηση αυτών των ψυχών; Η θα αφήσει να ξεφτιλίζεται η χώρα διεθνώς επειδή μερικά ζώα δεν καταλαβαίνουν ότι διαπράττουν κακούργημα, επειδή τους δείχνει ανοχή το κράτος;;;;;

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ.
🔴🔵🔴🔵🔴🔵🔴🔵🔴🔵
Δεν άντεξε το δύστυχο και σωριάστηκε κάτω .
Eirini Ventouri πες μου σε παρακαλώ τωρα inbox, ο, τι λεπτομέρειες ξέρεις η μπορείς να μάθεις, όπως όνομα ιδιοκτήτη, περιοχή, γειτονιά που εγινε η κατάρρευση του ζώου κ αν εχει ασχοληθεί κάποιος μεχρι τώρα, αν ενημερώθηκε η αστυνομία Σαντορίνης .

...Δείτε περισσότερα


Θέμα χρόνου να δωθεί στην δημοσιότητα το πρόσωπο του ΚΤΗΝΟΥΣ που βίαζε την 16χρονη

 



Περιμένουμε απο ώρα σε ώρα να δώσει εντολή ο Εισαγγελέας ώστε να δημοσιοποιηθεί η φωτογραφία του ΚΤΗΝΟΥΣ που βίαζε την 16χρονη.

Την κόλαση που ζούσε επί μήνες στα χέρια του 44χρονου περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες η 16χρονη, η οποία τον έχει καταγγείλει για βιασμούς τουλάχιστον 10 φορές.

Η 16χρονη υποστήριξε στην κατάθεσή της, ο 44χρονος πήρε το κινητό της και έστελνε μηνύματα ο ίδιος στο δικό του κινητό λέγοντας πόσο τον θέλει. Με αυτό τον τρόπο ο 44χρονος προσπαθούσε να κάνει τον βιασμό να φανεί ως ερωτική επιθυμία της 16χρονης.

Σε βίντεο που καταγράφηκε την Τρίτη 20 Αυγούστου, στην περιοχή που μένει η 16χρονη. Στα πλάνα φαίνεται το ασημί ΙΧ του 44χρονου, στο οποίο φέρεται να λάμβαναν χώρα οι βιασμοί της 16χρονης. Το όχημα το οδηγεί ο γιος του δράστη και στη συνέχεια κατεβαίνουν ο κατηγορούμενος, ο γιος του και η νυν σύντροφός του.

Σύμφωνα με τον πατέρα της 16χρονης, οι τρεις τους προσπάθησαν να ασκήσουν πίεση στη 16χρονη. Η σύντροφος του γιου του 44χρονου πήρε το κινητό της κοπέλας κι έπειτα στάλθηκε το επίμαχο μήνυμα που ζητούσε από τον 44χρονο να συνευρεθούν ερωτικά, σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η πλευρά της ανήλικης.

Ο 44χρονος για δύο μήνες, από τον Ιούνιο μέχρι και τις 19 Αυγούστου, φέρεται να βίαζε τουλάχιστον δέκα φορές το κορίτσι σε εγκαταλελειμμένο οικόπεδο, στην περιοχή του Κολωνού, πριν συλληφθεί από τις Αρχές την περασμένη Παρασκευή.

Η περιγραφή της 16χρονης σοκάρει: «Με είχε πιάσει κρίση πανικού. Έτρεμα. Δεν μπορούσα να πάρω ανάσα. Φοβόμουν πάρα πολύ. Του έλεγα: Σε παρακαλώ πολύ φύγε. Φοβάμαι. Και μου έλεγε… πέντε λεπτά, να το κάνω και φύγαμε. Ύστερα έλεγε ότι δεν έκανε κάτι και είναι στη φαντασία μου. Πήγαινε να με βγάλει τρελή.

Σύμφωνα με τη 16χρονη, ο 44χρονος ισχυριζόταν ότι πάσχει από καρκίνο, όπως η μητέρα της που έχει φύγει από τη ζωή. Εκμεταλλευόταν ακόμα και αυτό και την εκβίαζε.

«Με απειλούσε. Μου έλεγε ότι θα πάρει τον πατέρα μου και ότι ξέρει πως έχει πρόβλημα στην καρδιά. Θα του χώσω δυο μπουνιές στην καρδιά και θα τον πάω εκεί που είναι και η μάνα σου…», περιγράφει η 16χρονη.

«Μου είπε ότι ήθελε να ξαναγίνει και εγώ του έλεγα γιατί το κάνεις αυτό. Μου απάντησε ότι δεν είναι καλά, ότι ήθελε να το κάνει πριν φύγει από τη ζωή. Εγώ τι φταίω; Του είπα. Εκείνος το έκανε ξανά και έλεγε ότι δεν το έκανε και είναι εντύπωσή μου».

Τελικά το ανήλικο κορίτσι δεν άντεξε άλλο και μίλησε στον πατέρα της, ο οποίος και πήγε αμέσως στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί παρακολούθησαν τον 44χρονο, που φρόντιζε να είναι προσεκτικός στις κινήσεις του, και όταν τον είδαν κάτω από το σπίτι της 16χρονης τον συνέλαβαν παρότι εκείνος προσπάθησε να διαφύγει.

Ο 44χρονος ισχυρίζεται ότι δεν τίθεται θέμα βιασμού και επικαλείται μηνύματα που υπάρχουν στο κινητό του. «Θέλω να κάνουμε έρωτα», φέρεται να γράφει ένα από τα μηνύματα.

Η 16χρονη καταρρίπτει τους ισχυρισμούς και κάνει λόγο για μία πλεκτάνη που έστησαν όταν κατάλαβαν ότι θα καταγγείλει τον βιασμό.

Αύριο ο 44χρονος αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή, ενώ η ανήλικη είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και οι αστυνομικοί ερευνούν τυχόν γνώση και εμπλοκή και άλλων προσώπων στην υπόθεση.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κολωνού με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, εντοπίστηκε και συνελήφθη, βραδινές ώρες της 22-8-2024, 44χρονος ημεδαπός για βιασμό ανήλικης κατ’ εξακολούθηση και απείθεια.

Ο 44χρονος κατηγορείται ότι προέβαινε στις ανωτέρω αξιόποινες πράξεις σε βάρος ανήλικης που βρίσκονταν στο κοινωνικό του περιβάλλον, από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, υπό το καθεστώς απειλών και εκβιασμών.

Κατά την ακινητοποίηση του, κατασχέθηκαν το κινητό του τηλέφωνο και το αυτοκίνητο που επέβαινε, το οποίο σχετίζεται με την υπόθεση, ενώ σε έρευνα στην οικία του κατασχέθηκε φορητός υπολογιστής.

Το σύνολο τόσο των ανωτέρω κατασχεθέντων, όσο και των περισυλλεγμένων πειστηρίων έχουν αποσταλεί για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.




Φαιδρά fake news διακινεί η αντιπολίτευση για τον κατώτατο μισθό: Η αλήθεια; 477 ευρώ στη Βουλγαρία, 968 στην Ελλάδα


 

Ψέμα και απάτη από την αντιπολίτευση συνολικά, και εαπό τον ΣΥΡΙΖΑ και τα ανήθικα τρόλ που ζουν παρασιτώντας στα υπόγεια της Κουμουνδούρου και σκοπός τους είναι να παραπλανούν και να εξαπατούν τον κόσμο.

Απάντηση στα fake news που διασπείρει η αντιπολίτευση ότι δήθεν οι μισθοί στην Ελλάδα είναι χαμηλότεροι ακόμη και από τη Βουλγαρία δίνει ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την καλεί δε να πει το δικό της σχέδιο για το πώς θα αυξήσει τους μισθούς.

«Κάποιοι δυστυχώς εξακολουθούν να υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη των πολιτών και προσπαθούν να κάνουν πολιτική με ψέμματα κάνοντας το άσπρο-μαύρο με fake news ότι δήθεν οι μισθοί στην Ελλάδα είναι χαμηλότεροι ακόμη και από τη Βουλγαρία. Από τη χώρα δηλαδή που αποτελεί με βάση την Eurostat το κράτος μέλος της ΕΕ με τον χαμηλότερο κατώτατο μισθό», αναφέρει αρχικά και προσθέτει: «Αντί για στατιστικές παραδοξολογίες, όσοι ενδιαφέρονται ας ρίξουν μια ματιά στον πίνακα με τους κατώτατους μισθούς που επικαιροποιείται τακτικά από την Eurostat, με τελευταία ενημέρωση τον φετινό Ιούλιο (2024).

Εκεί θα διαπιστώσουν δυο πράγματα:

- Πρώτον ότι ο κατώτατος μισθός στη Βουλγαρία είναι 477 ευρώ/μήνα (σε δωδεκάμηνη βάση) ενώ στην Ελλάδα είναι 968 ευρώ/μήνα (σε 12μηνη βάση) ή 830 ευρώ/μήνα (σε 14μηνη βάση). Η Βουλγαρία έχει τον χαμηλότερο θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό στην ΕΕ.

- Το δεύτερο που θα διαπιστώσουν είναι ότι η Ελλάδα χάρη στην καλύτερη πορεία της οικονομίας και των αυξήσεων που δόθηκαν στον κατώτατο μισθό από 650 σε 830 ευρώ/μήνα, βρίσκεται στην 11η θέση μεταξύ των 22 ευρωπαϊκών χωρών που έχουν θεσμοθετημένο κατώτατο μισθό. Δηλαδή ακριβώς στη μέση».

Και ο Άκης Σκέρτσος συμπεραίνει: «Προφανώς δεν είμαστε ικανοποιημένοι ακόμη από το επίπεδο των μισθών και των εισοδημάτων στη χώρα μας. Και αυτός είναι ο στόχος της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής που μειώνει φόρους και αυξάνει τις επενδύσεις, τα εισοδήματα να συγκλίνουν περισσότερο με τα ευρωπαϊκά επίπεδα έως το τέλος της τρέχουσας θητείας.

Και κάτι ακόμη: αντί η αντιπολίτευση να διασπείρει fake news που δεν στέκουν στην πραγματικότητα, ας μας πει το δικό της σχέδιο για το πώς θα αυξήσει τους μισθούς», καταλήγει η ανάρτηση του υπουργού Επικρατείας, ο οποίος κλείνοντας παραπέμπει και στο σχετικό σύνδεσμο της eurostat.

app-facebook
Akis Skertsos
2 ώρες πριν

Κάποιοι δυστυχώς εξακολουθούν να υποτιμούν τόσο πολύ τη νοημοσύνη των πολιτών και προσπαθούν να κάνουν πολιτική με ψέμματα κάνοντας το άσπρο-μαύρο με fake news ότι δήθεν οι μισθοί στην Ελλάδα είναι χαμηλότεροι ακόμη και από τη Βουλγαρία. Από τη χώρα δηλαδή που αποτελεί με βάση τη Eurostat το κράτος μέλος της ΕΕ με τον χαμηλότερο κατώτατο μισθό.

Αντί για στατιστικές παραδοξολογίες, όσοι ενδιαφέρονται ας ρίξουν μια ματιά στον πίνακα με τους κατώτατους μισθούς που επικαιροποιεί...

Δείτε περισσότερα
70
1
21


Ακριβότερα από σήμερα για τους πολίτες εκατοντάδες φάρμακα

 



Η επιστροφή από τις διακοπές επιφυλάσσει μια δυσάρεστη έκπληξη για τους πολίτες, καθώς από σήμερα, Δευτέρα, 26/8, θα φανούν οι αυξήσεις στις τιμές εκατοντάδων φαρμάκων στο πλαίσιο της ανατιμολόγησης που έκανε πρόσφατα το Υπουργείο Υγείας.

Έχει ήδη εκδοθεί νέο Δελτίο Τιμών, καθώς και νέα Θετική Λίστα Αποζημίωσης και οι ασφαλισμένοι αναμένεται να δουν τις νέες τιμές σε αρκετά φάρμακα στον… πάγκο του φαρμακείου από αυτή την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος Ιουλίου, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) ανακοίνωσε τις τιμές για 1.242 κωδικούς σκευασμάτων για τα οποία οι εταιρείες που τα διακινούν, είχαν αιτηθεί την αναπροσαρμογή τους (μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και 6 σκευάσματα που έλαβαν πρώτη φορά τιμή).

Οι αυξήσεις τιμών έγιναν, μεταξύ άλλων, σε περιπτώσεις πολύ φθηνών φαρμάκων, με σκοπό να μην εξαφανιστούν από την ελληνική αγορά. Άλλωστε, οι … αρρυθμίες στη διαθεσιμότητα τέτοιων σκευασμάτων αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα έως τώρα, καθώς καταγράφονται σημαντικές ελλείψεις και αρκετά φάρμακα είναι μοναδικά, χωρίς αντικατάστατα. Ένα άλλο κριτήριο που ελήφθη υπόψη προκειμένου να πάρουν τα φάρμακα αυξημένη τιμή είναι εάν κάποια εξ αυτών είχαν τιμή μικρότερη από τον μέσο όρο των δύο χαμηλότερων τιμών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τη λίστα που έκανε γνωστή ο ΕΟΦ, προκύπτουν αυξήσεις άνω του 1% για 843 σκευάσματα. Μάλιστα για περίπου 700 κωδικούς η αύξηση είναι πάνω από 10% ενώ κατά 20% και πάνω αυξάνονται 570. Σε περίπου 100 φάρμακα υπερδιπλασιάστηκε η τιμή τους. Πιο συγκεκριμένα, σε 100 φάρμακα η αύξηση ήταν κατά 100% φτάνοντας σε ένα σκεύασμα το ποσοστό 448%. Είναι η μεγαλύτερη διαφορά και πρόκειται για σκεύασμα με βάση τη τυροθρισίνη (δερματολογικό αντιβιοτικό), το οποίο από 0,96 ευρώ φτάνει στα 5,26 ευρώ.

Στην απόφαση που εκδόθηκε για τις νέες τιμές σημειώνεται πως προκαλείται ενδεχόμενη πρόσθετη δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, αλλά το ύψος της δεν είναι δυνατόν να προσδιοριστεί «καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από τον όγκο των πωλήσεων, την τιμή αποζημίωσης (που ενδέχεται να είναι και εμπιστευτική μέσω διαπραγμάτευσης), αλλά και από οποιαδήποτε υποκατάσταση ακριβότερων ή φτηνότερων αποζημιωνόμενων θεραπειών».

Όπως προκύπτει από εκτιμήσεις, όμως, η συνολική επιβάρυνση της δαπάνης από τις νέες τιμές διαμορφώνεται περίπου στα 90 εκατ. ευρώ, με τα 60 εκατ. ευρώ να αφορούν στο ποσό που θα βαρύνει τη δαπάνη του ΕΟΠΥΥ και αναμένεται να καλυφθεί από τις φαρμακευτικές εταιρείες μέσω clawback. Τα υπόλοιπα περίπου 30 εκατ. ευρώ αφορούν στη συμμετοχή των ασφαλισμένων.

Οι αυξήσεις στις τιμές φθηνών, μοναδικών φαρμάκων εντάσσονται στο πλαίσιο της γενικότερης φαρμακευτικής πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας για αντιμετώπιση των ελλείψεων, αλλά και εξορθολογισμό της δαπάνης που έχει ξεφύγει. Στον τομέα των ελλείψεων, γίνεται προσπάθεια στενής παρακολούθησης της αγοράς μέσω του Ηλεκτρονικού Συστήματος Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων (ΗΣΠΑΔΙΦ). Όπως έχει εξηγήσει στο ygeiamou.gr ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, Άρης Αγγελής, ο οποίος είναι επικεφαλής της προσπάθειας όταν θα διασφαλιστεί η εγκυρότητα των στοιχείων που συλλέγονται από κάθε κόμβο του συστήματος, θα δοθεί application που θα απευθύνεται στο ευρύ κοινό.


Πηγή



Αδίστακτα τα τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται και σε στελέχη του κόμματος - Στόχος η Νοτοπούλου

 



Ο στρατός από ανήθικα αποβράσματα με ψεύτικα ονόματα, που χρησιμοποιούσε τόσα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ για να επιτίθενται σε πολιτικούς του αντιπάλους, επιτίθενται τώρα και σε στελέχη του κόμματος.

Επιθέσεις από ανήθικα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ στο Twitter δέχεται η βουλευτής του κόμματος, Κατερίνα Νοτοπούλου, μετά τις δηλώσεις της για τον Στέφανο Κασσελάκη πως «δεν επιμένει στην ενότητα αλλά στον διχασμό». Μάλιστα, η ίδια καταγγέλλει «μπούλινγκ», καθώς οι επιθέσεις αυτές αγγίζουν και τη χρόνια δυσκολία που αντιμετωπίζει με τη βαρηκοΐα.

«Υπάρχει άνθρωπος που ψηφίζει αυτό το νευρωτικό πλάσμα με την περίεργη φωνή;» είναι μια από τις χαρακτηριστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν απέναντι στην Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία απάντησε λέγοντας μεταξύ άλλων: «Δέχτηκα και δέχομαι μπούλινγκ για τον τρόπο ομιλίας μου, απόρροια της δυσκολίας που αντιμετωπίζω χρόνια με τη βαρηκοΐα μου. Λυπάμαι για το επίπεδο και την κατάντια των δήθεν "δικαιωματιστών" που βάλλουν ανοιχτά κατά της συμμετοχής στην πολιτική ατόμων με χρόνιο νοσήμα και αναπηρία».

Στα τρολ που σχολιάζουν αρνητικά τη Νοτοπούλου είναι και ο λογαριασμός Πεν Νταλαούρα, εκ των φανατικών υποστηρικτών του Κασσελάκη, και ένας από τους πλέον χυδαίους και ανήθικους λογαριασμούς της Κουμουνδούρου.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Κατερίνας Νοτοπούλου έχει ως εξής:

«Από τον καταιγισμό υβριστικών, σεξιστικών και απειλητικών επιθέσεων που δέχομαι τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, δεν εξαιρέθηκε το πρόβλημα υγείας μου.

Δέχτηκα και δέχομαι μπούλινγκ για τον τρόπο ομιλίας μου, απόρροια της δυσκολίας που αντιμετωπίζω χρόνια με τη βαρηκοΐα μου. Λυπάμαι για το επίπεδο και την κατάντια των δήθεν «δικαιωματιστών» που βάλλουν ανοιχτά κατά της συμμετοχής στην πολιτική ατόμων με χρόνιο νοσήμα και αναπηρία.

Δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε η πολιτική που μας αξίζουν αυτά και δεν θα τα επιτρέψουμε. Ματαιοπονείτε!»



Ανακοίνωση της Telegram για τον ιδρυτή της που έχει συλληφθεί στην Γαλλία

 



Η ομάδα του Telegram τοποθετήθηκε το βράδυ της Κυριακής για τη σύλληψη του ιδρυτή της υπηρεσίας, Πάβελ Ντούροφ στη Γαλλία.

«Το Telegram συμμορφώνεται με τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένου του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες - η μετριοπάθειά του είναι σύμφωνη με τα πρότυπα του κλάδου και βελτιώνεται συνεχώς. Ο διευθύνων σύμβουλος της Telegram, Πάβελ Ντούροφ δεν έχει τίποτα να κρύψει και ταξιδεύει συχνά σε όλη την Ευρώπη. Είναι παράλογο να ισχυρίζεται κανείς ότι η πλατφόρμα ή ο ιδιοκτήτης της είναι υπεύθυνοι για καταχρηστική λειτουργία», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η ομάδα του κοινωνικού δικτύου πρόσθεσε ότι περιμένει να επιλυθεί αυτή η κατάσταση το συντομότερο δυνατό.

Το βράδυ του Σαββάτου, τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο ιδρυτής του Telegram συνελήφθη στο αεροδρόμιο Le Bourget. Αυτό συνέβη την ώρα που έβγαινε από ένα ιδιωτικό τζετ, έχοντας αφιχθεί - πιθανότατα - από το Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ο Ντούροφ, ο οποίος έχει γαλλική υπηκοότητα, ήταν στη λίστα καταζητούμενων της χώρας για μια σειρά από αδικήματα, σχετικά με τη λειτουργία του Telegram.



Τοκογλύφος εκβίαζε επιχειρηματία με απειλές


 

Επί τέσσερα ολόκληρα χρόνια έπινε το αίμα ενός επιχειρηματία από τη Λάρισα που είχε την ατυχία να πέσει στα δόντια του ένας «καρχαρίας», ο οποίος του δάνεισε χρήματα και τα πήρε πίσω στο… τετραπλάσιο. Όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αλλά με απειλές τον υποχρέωνε να συνεχίζει να πληρώνει και να αγοράζει ακόμη και αυτοκίνητα για λογαριασμό του.

Το θύμα αντιμετώπιζε έλλειψη ρευστότητας στην επιχείρησή του και το 2020 δανείστηκε από τον τοκογλύφο 5.000 ευρώ, συμφωνώντας να καταβάλλει 1.000 ευρώ κάθε μήνα ώσπου να επιστρέψει το ποσό. Τους επόμενους μήνες, ο επιχειρηματίας κατέβαλε συνολικά 4.000 ευρώ ως αλλά δεν μπορούσε να επιστρέψει το αρχικό κεφάλαιο. Προσπαθώντας, μάλιστα, να επεκτείνει την επιχειρηματική του δραστηριότητα, δανείστηκε ως την άνοιξη του 2021 άλλα 45.000 ευρώ με μηνιαίο τόκο 10% και τους επόμενους μήνες κατέβαλε συνολικά 39.000 ευρώ ως τόκους.

Όμως, ο τοκογλύφος αντέδρασε με απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας στην αδυναμία του επιχειρηματία να ξεπληρώσει όλους τους τόκους και το αρχικό ποσό και, ως τον περασμένο Μάιο, τον εξανάγκασε να αγοράσει δύο οχήματα που χρησιμοποιούσε ο ίδιος καταβάλλοντας μέρος της αξίας τους και να νοικιάσει για λογαριασμό του άλλα πέντε Ι.Χ. αυτοκίνητα, αλλά και να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές για την σύζυγό του χωρίς να εργάζεται στην επιχείρησή του.

Έχοντας πληρώσει συνολικά 231.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και άλλα 72.333 ευρώ μέσω της ενοικίασης των αυτοκινήτων, ο επιχειρηματίας δεν άντεξε άλλο και κατέφυγε στην Ασφάλεια, όπου ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν 1.000 ευρώ που θα έδινε ως τόκο στον “καρχαρία” και, το πρωί του Σαββάτου, έστησαν ενέδρα στην πόλη της Λάρισας όπου θα τον συναντούσε.

Μόλις ο τοκογλύφος παρέλαβε τα χρήματα, ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και στην κατοχή του κατασχέθηκαν άλλα 4.405 ευρώ και δυο κινητά τηλέφωνα. Άλλα 17.000 ευρώ βρέθηκαν κρυμμένα στο χώρο αποσκευών του Ι.Χ. αυτοκινήτου με το οποίο πήγε, ενώ στο σπίτι του και την αυλή του βρέθηκαν 122 φυσίγγια και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό κλομπ, ενώ κατασχέθηκαν και τα δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα που του είχε αγοράσει το θύμα.

Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται σε βάθος και προς πολλές κατευθύνσεις, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι είχε δανείσει χρήματα και σε άλλους με τοκογλυφικούς όρους.


protothema.gr



Τρία χρυσά μετάλλια κι ένα ασημένιο για την Εθνική ομάδα κωπηλασίας στο Παγκόσμιο του Καναδά

 


Με 7 μετάλλια επιστρέφει το μεσημέρι της Δευτέρας (12:20 μέσω Τορόντο) η Εθνική ομάδα κωπηλασίας από το τριπλό Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στον Καναδά για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών μη Ολυμπιακών αγωνισμάτων, Ανδρών-Γυναικών Κάτω των 23 και Εφήβων-Νεανίδων.

Η σημερινή τελευταία ημέρα επιφύλασσε τα καλύτερα αφού στους πέντε τελικούς που μετείχαν ελληνικά πληρώματα στα αγωνίσματα Εφήβων-Νεανίδων ήρθαν τρία χρυσά ένα ασημένιο και μια 5η θέση.

Ο Παναγιώτης Μακρυγιάννης με ένα μοναδικο φίνις πήρε το χρυσό μετάλλιο στο τελικό του σκιφ εφήβων και στέφθηκε Παγκόσμιος πρωταθλητής στον Καναδά κερδίζοντας τον Μαξιμιρ Χρυμπουσκι που ήταν ακόμα και 17 μέτρα μπροστά του λογά μέτρα πριν τον τερματισμό με χρόνο 7:23.11 αφήνοντας τον ανεξάρτητο κωπηλάτη δεύτερο με 7:24.56 και τον Γερμανό Οχενς τρίτο με 7:28.50.

Έτσι μετά το ασημένιο στο περσινό παγκόσμιο και το χρυσό στο φετινό Ευρωπαϊκό ο Παναγιώτης αναδεικνύεται και Παγκόσμιος πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του

Το ελληνικό διπλο σκιφ των εφήβων με τους Νίκο Χωλόπουλο και Κωνσταντίνο Γιαννούλη (φωτό)να κάνουν μια σπουδαία κούρσα στον τελικό του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στο Καναδά και να κατακτούν το χρυσό μετάλλιο με 6:50.18 αφήνοντας δεύτερη τη Γερμανία (6:52.75) και Τρίτη την Αυστραλία (6:53.50). Μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό των εφήβων στη κορυφή και στο Παγκόσμιο.

Με ένα φανταστικό σπριντ στα τελευταία 150μ οι Γαβριέλα Λιόλιου και Βάλια Λυκομήτρου προσπέρασαν σα σίφουνας τη βάρκα της Βρετανίας που προηγούνταν ακόμα και 15 μέτρα και αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στο διπλο σκιφ των Νεανίδων με χρόνο 7:39.90 ενώ η αγγλική βάρκα πήρε το ασημένιο με 7:45.82 και η Ισπανική το χάλκινο με 7:47.46.Το ελληνικό πλήρωμα είχαν αναδειχθεί και πρωταθλήτριες Ευρώπης στο αντίστοιχο ευρωπαϊκό τον περασμένο Ιούνιο.

Δεύτερη θέση και ασημένιο μετάλλιο για τη Νεφέλη Ντάρα και τη Δήμητρα Παπαιωάννου στο τελικό της δίκωπου Νεανίδων στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά. Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 7:48.51 πίσω από τη Ρουμανία που πήρε το χρυσό με 7:39.27 και μπροστά από το πλήρωμα με τις ανεξάρτητες αθλήτριες που τερμάτισε σε 7:51.82.

Κέρδισαν εμπειρίες αλλά και την 5η θέση σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καναδά έχοντας μια εξαιρετική παρουσία στον μεγάλο τελικό της δίκωπου των Εφήβων. Ο λόγος για τους Δημοσθένη Κουτσογιάννη και Ανδρέα Μπούρκα που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση ως πλήρωμα σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και τα πήγαν εξαιρετικά. Συγχαρητήρια και στους δυο.

Μια μέρα νωρίτερα οι δυο χάλκινοι Ολυμπιονίκες του Παρισιού ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και η Ζωή Φίτσιου μας έκαναν ακόμη μια φορά υπερήφανους κατακτώντας από ένα ασημένιο μετάλλιο στο ίδιο αγώνισμα στο σκιφ ελ βαρών ανδρών και γυναικών αντίστοιχα.

Σπουδαίος για ακόμα ένα τελικό ο Αντωνης Παπακωνσταντίνου τερμάτισε στην 2η θέση και αναδείχθηκε ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκιφ Ελ βαρών με χρόνο 6:51.90 και θα κατακτήσει ακόμα ένα μετάλλιο σε αυτή την ονειρεμένη χρονιά. Χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής αναδείχθηκε , για έκτη φορά στη καριέρα του , ο Ιρλανδός Ολυμπιονίκης Πολ Οντόνοβαν με 6:49.68 ενώ το χάλκινο πήγε στον Ιταλό Τόρε με χρόνο 6:52.64.

Ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια και η Ζωή Φίτσιου. Πήρε τη δεύτερη θέση στο τελικό του σκιφ Ελ βαρών των γυναικών στο Καναδά τερματίζοντας σε 7:31.65 κλείνοντας έτσι μια ονειρεμένη χρονιά. Το χρυσό κατέκτησε η Ρουμάνα Ιονέλα Κόσμιουκ με 7:29.92 και το χάλκινο η Μακρόχαν από την Ιρλανδία με 7:32.94.

Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι όλα ξεκίνησαν με το χρυσό μετάλλιο που κέρδισαν στην κατηγορία Κ23 και στο διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών οι Ευαγγελία Αναστασιάδου-Μιλένα Κοντού οι οποίες μάλιστα στην πρώτη τους κούρσα στον Καναδά βελτίωσαν και το δικό τους παγκόσμιο ρεκόρ που είχαν από πέρυσι .

Στην ίδια κατηγορία η Ευαγγελία Φράγκου πήρε την 4η θέση στο σκιφ των γυναικών ενώ οι Απόστολος Λυκομήτρος-Ζήσης Μπουκουβάλας ήταν 3η στον τελικό Β΄ της δικώπου.

Με αυτά τα 7 μετάλλια η Ελλάδα αναδείχθηκε 3η μεγαλύτερη δύναμη στον κόσμο στην κατηγορία Εφηβων-Νεανίδων.



Κέρκυρα: Επικίνδυνος οδηγός λεωφορείου βρίζει τους επιβάτες χυδαία

 



Μια τρομακτική εμπειρία αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με λεωφορείο ομάδα τουριστών, μεταξύ των οποίων αρκετοί αλβανικής και βρετανικής καταγωγής που πήγαιναν στην παραλία Μπαρμπάτι στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το joq-albania.com, ο οδηγός του λεωφορείου ξαφνικά άρχισε να βρίζει και να χτυπά το όχημα και τα παράθυρα, ενώ οδηγούσε. Η συμπεριφορά του οδηγού προκάλεσε τρόμο στους επιβάτες, καθώς η κατάσταση φαινόταν να επιδεινώνεται. Μετά την έντονη αντίδραση των τουριστών, ο οδηγός τους απείλησε και τους ανάγκασε να κατέβουν από το λεωφορείο.

Ένας από τους επιβάτες, μιλώντας στο joq-albania.com, περιέγραψε το συμβάν λέγοντας: «Θέλω να αναφέρω το σκάνδαλο που ξέσπασε στην Κέρκυρα. Όλα έγιναν όταν επιστρέφαμε από το Μπαρμπάτι. Ήμασταν πάνω από 50 άτομα. Ο οδηγός άρχισε να ουρλιάζει, βρίζοντας εμάς και τα θεία. Στην αρχή γελούσαμε, αλλά μετά η κατάσταση χειροτέρεψε, καθώς άρχισε να αφήνει το τιμόνι και να χτυπά τον εαυτό του με γροθιές».

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024, και έχει προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στην τοπική κοινωνία και τους τουρίστες που επισκέπτονται την Κέρκυρα. Οι αρχές διερευνούν το περιστατικό, προσπαθώντας να διαπιστώσουν τι ακριβώς οδήγησε τον οδηγό σε αυτήν την επικίνδυνη συμπεριφορά.




Ο Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο πρώτος Έλληνας που έσπασε το φράγμα των 6 μέτρων!

 



Στις 29 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του πανελληνίου πρωταθλήματος στο Βόλο κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ με επίδοση 5.93μ (5.92 το προηγούμενο του Κώστα Φιλιππίδη).

Στις 5 Αυγούστου στο Σταντ Ντε Φρανς του Παρισιού με άλμα στα 5.90 πήρε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες...

Τόσο στον Βόλο όσο και στο Παρίσι είχε προσπαθήσει να γίνει ο πρώτος Έλληνας που θα έσπαγε το φράγμα των 6 μέτρων στο επί κοντώ, αλλά δεν τα είχε καταφέρει. Σήμερα όμως στη Σιλεσία της Πολωνίας ο Μανόλο το κατάφερε κι αυτό!

Ο Καραλής έδειξε από την αρχή ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση καθώς ξεκίνησε τον αγώνα του από τα 562μ., ύψος που πέρασε με την πρώτη όπως ακριβώς συνέβη με τα 5.72μ. και τα 5.82μ. 

Η πρώτη του αποτυχημένη προσπάθεια ήρθε στα 5.92μ, αλλά το δεύτερο άλμα του ήταν πραγματικά εντυπωσιακό και ουσιαστικά έδειξε ότι μπορεί να φτάσει και στο ιστορικό ραντεβού των 6 μέτρων.

Στις δύο πρώτες προσπάθειες έριξε τον πήχη, αλλά στην τρίτη με όλο το γήπεδο και τους συναθλητές του να τον χειροκροτούν ο Μανόλο τον πέρασε και έγινε ο πρώτος Έλληνας που σπάει ένα από τα πιο σημαντικά φράγματα στον παγκόσμιο στίβο!

Ο Καραλής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στα 6.00μ καταλαμβάνοντας την 3η θέση με τον Αμερικανό Σαμ Κέντρικς να είναι δεύτερος (κι αυτός στα 6μ) και πρώτο τον Ντουπλάντις (όπως ακριβώς και στους Ολυμπιακούς Αγώνες) με τον Σουηδό να καταρρίπτει και πάλι το παγκόσμιο ρεκόρ με άλμα στα 6.26μ.!

O Εμμανουήλ Καραλής έγινε ο 29ος αθλητής που ξεπέρασε τα 6 μέτρα!




Τρόλ του ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον κόσμο με fake νησί και fake news «η Ψίμυθος έμεινε χωρίς γιατρό»

 


Πρώτο trend στην πλατφόρμα Χ παραμένει η Ψίμυθος, το φανταστικό νησί του Αιγαίου που επινόησε χρήστης του διαδικτύου για τις... «καλύτερες» καλοκαιρινές διακοπές.

Η υπόθεση της Ψιμύθου πήρε όμως το βράδυ της Κυριακής και πολιτικές διαστάσεις μετά από ανάρτηση του υπουργού υγείας Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος εντόπισε ανάρτηση στο διαδίκτυο που ανέφερε ότι «η Ψίμυθος έμεινε χωρίς γιατρό»!

«Εάν δεν έκανα αυτή την ανάρτηση η μισή Ελλάδα θα είχε πιστέψει ότι …η «Ψίμυθος» είχε μείνει χωρίς γιατρό και ότι το ΕΣΥ καταρρέει….Κάπου στοπ» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας για μια ακόμη φορά ότι τα τρολ της αντιπολίτευσης στο διαδίκτυο επενδύουν στην ψευδή εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ.



Αναλυτικά η ανάρτηση του Αδωνι Γεωργιάδη

«Σας έχω πει ότι τα τρολ της Αντιπολιτεύσεως επενδύουν σε μία ψευδή εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ. Το ΕΣΥ έχει προβλήματα, πάντα είχε και πάντα θα έχει, αλλά τώρα είμαστε σε όλα τα επίπεδα καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια. Όσοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό ξέρουν ότι η εξιδανικευμένη εικόνα των συστημάτων υγείας των άλλων χωρών δεν έχουν καμμία σχέση με την πραγματικότητα. Τα ίδια προβλήματα με εμάς έχουν και οι υπόλοιποι και εμείς είμαστε σε πολύ καλύτερη θέση από πολλούς άλλους. Όμως αυτό που κάνουν σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Άρχισε μια ιστορία για έναν «τελευταίο αγροτικό γιατρό που με ανάρτηση του στο FB είπε ότι δεν αντέχει άλλο και φεύγει…» και να οι αναρτήσεις για το ότι «η Ψίμυθος έμεινε χωρίς γιατρό κλπ» και «αυτό είναι το ΕΣΥ του Άδωνι κλπ»….μόνον που όχι μόνον η είδηση της παραίτησης είναι ψευδής αλλά το ίδιο το «νησί» που υποτίθεται καταρρέει υγειονομικά απλά δεν υπάρχει! Δεν υπάρχει καθόλου είναι ένα φανταστικό νησί: https://documentonews.gr/article/psimythos-to-elliniko-nisi-toy-x-poy-trelainei-toys-episkeptes/amp/ ένας λογαριασμός στο τουιτερ γέννησε αυτό το ψεύτικο νησί και τώρα το φανταστικό νησί έμεινε και χωρίς γιατρό…και μήν πουν ότι το έκαναν για πλάκα, διότι μέχρι αύριο εάν δεν έκανα αυτή την ανάρτηση η μισή Ελλάδα θα είχε πιστέψει ότι …η «Ψίμυθος» είχε μείνει χωρίς γιατρό και ότι το ΕΣΥ καταρρέει….κάπου στοπ!»

Δείτε την ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία έχει συμπεριλάβει και το τουίτ που μιλούσε για «τον γιατρό που παραιτείται». 



Μπέρμιγχαμ: Μαχαιρώνουν εν ψυχρώ άνδρα την ώρα που έχει πάει βόλτα το παιδί του

 



Τέσσερις κακοποιοί συνελήφθησαν με την κατηγορία της απόπειρας δολοφονίας, μετά από σοβαρό τραυματισμό άνδρα σε περιστατικό μαχαιρώματος στο Μπέρμιγχαμ.



Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί ευρέως στα social media βίντεο διάρκειας 40 δευτερολέπτων στο οποίο φαίνεται ένας άνδρας με παιδικό καροτσάκι να δέχεται μαχαιριές στον λαιμό. Καθώς το βίντεο προχωράει, ο τραυματισμένος άνδρας φαίνεται να κείτεται στην άκρη του δρόμου, καθώς ένα ασθενοφόρο φτάνει στον τόπο του εγκλήματος.


Η αστυνομία κλήθηκε στο σημείο γύρω στις 01:30 το πρωί του Σαββάτου. Το θύμα, ένας άνδρας περίπου 40 ετών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα, αλλά βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση όπως μεταδίδει το BBC, σύμφωνα με την αστυνομία. Τρεις άνδρες κακοποιοί, ηλικίας 34, 29 και 26 ετών, καθώς και μια γυναίκα 22 ετών, παραμένουν υπό κράτηση, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι υπήρχαν αρκετοί μάρτυρες στην περιοχή τη στιγμή του συμβάντος. Καλούν οποιονδήποτε έχει πληροφορίες ή διαθέτει καταγραφές από κινητό τηλέφωνο ή κάμερα αυτοκινήτου να επικοινωνήσει με την αστυνομία.




Οι τρομοκράτες της Χαμάς δημοσίευσαν βίντεο με ελεύθερο σκοπευτή να πυροβολεί Ισραηλινό στρατιώτη

 



Το σοκαριστικό βίντεο της «εκτέλεσης» ενός Ισραηλινού στρατιώτη στα Γάζα από ισλαμιστή τρομοκράτη ελεύθερο σκοπευτή της Χαμάς, κοινοποίησε στα social media η τρομοκρατική οργάνωση.

Στο βίντεο διακρίνεται ο στρατιώτης να βρίσκεται μαζί με άλλους συναδέλφους του μπροστά από τα ερείπια ενός κτιρίου στη Γάζα. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα κι ενώ ο τρομοκράτης στοχεύει και τον πυροβολεί, ο στρατιώτης σωριάζεται στο έδαφος, προκαλώντας πανικό στους γύρω του που προσπαθούν να αντιληφθούν τι έχει συμβεί.

Νωρίτερα σήμερα, οι IDF ανακοίνωσαν τον τραυματισμό ενός έφεδρου στρατιώτη, και τον θάνατο δύο στρατιωτών - ενός 20χρονου επιλοχία, ο οποίος σκοτώθηκε πολεμώντας στη Χαν Γιούνις της νότιας Γάζας το Σάββατο και ενός 36χρονου αρχιλοχία, ο οποίος έχασε τη ζωή του νωρίτερα μέσα στην ημέρα στην πόλη της Γάζας.



«Κλειδώνουν» οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ απουσιάζουν επιδόματα και στήριξη ΑΜΕΑ

 



Προετοιμάζεται για τη ΔΕΘ το Μέγαρο Μαξίμου και η κυβέρνηση. 

Οι συσκέψεις είναι πυρετώδεις και οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας «κλειδώνουν» και οριστικοποιούνται, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακούσει ούτε ένα ευρώ αύξηση στα επιδόματα ΑΜΕΑ των 338 ευρώ τον μήνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, αλλά και στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου, θα αναλύσει τη δέσμη μέτρων για τη βελτίωση των ζητημάτων που απασχολούν τους πολίτες, ενώ θα επισημάνει ότι η κυβέρνηση μένει σταθερά προσηλωμένη στον στόχο για ανάπτυξη και σταθερότητα.

Αυτά που έχουν ακουστεί είναι, το στεγαστικό, η ακρίβεια, το δημογραφικό, «μέτωπο» με τις παθογένειες και προώθηση των μεταρρυθμίσεων, στην στήριξη των συνταξιούχων, των ανέργων, και σύμφωνα με πληροφορίες τα ΑΜΕΑ πουθενά, ούτε στα επιδόματα, ούτε στην στήριξη για το στεγαστικό.

Στα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθεί κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 0,5%, μόνιμη επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και δέσμη μέτρων για το στεγαστικό πρόβλημα όπως: επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου» (με επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια 2 δισ.), κίνητρα για μακροχρόνιες μισθώσεις, αυξημένες επιδοτήσεις για ανακαίνιση κλειστών ακινήτων, αντικίνητρα για βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα προχωρήσει σε έναν αναλυτικό απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, της πρώτης από τις εκλογές του 2023, και θα παρουσιάσει το διακύβευμα της πολιτικής του για το 2024.

Αναμένετε επίσης να ανακοινωθεί κατάργηση τέλους επιτηδεύματος, μείωση εργοδοτικών εισφορών κατά 0,5%, μόνιμη επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και δέσμη μέτρων για το στεγαστικό πρόβλημα όπως: επέκταση του προγράμματος «Σπίτι μου» (με επιδοτούμενα στεγαστικά δάνεια 2 δισ.), κίνητρα για μακροχρόνιες μισθώσεις, αυξημένες επιδοτήσεις για ανακαίνιση κλειστών ακινήτων, αντικίνητρα για βραχυχρόνιες μισθώσεις

Ο πρωθυπουργός θα αρχίσει το πρόγραμμά του με συνάντηση με τους «γαλάζιους» βουλευτές της Θεσσαλονίκης το πρωί (περίπου στις 10.00) στο Διοικητήριο.

Θα ακολουθήσει εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου περιφερειακής ανάπτυξης στο Μέγαρο Μουσικής και στη συνέχεια θα γίνουν οι συναντήσεις με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση με δημάρχους όχι μόνο της Θεσσαλονίκης, αλλά και της Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία και του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα.

Ο τίτλος της σχετικής εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής είναι «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή Ανάπτυξη» και εκεί θα παρουσιαστεί η ψηφιακή πλατφόρμα erga.gov.gr. Πρόκειται για το σχέδιο της κυβέρνησης για καθεμία από τις 13 περιφέρειες της χώρας, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες τους.