Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Εσπευσμένο τέλος στο καρναβάλι της Βενετίας λόγω κορωνοϊoύ



Στην ακύρωση των εκδηλώσεων του τελευταίου διημέρου του καρναβαλιού της Βενετίας προχώρησαν οι ιταλικές αρχές καθώς η χώρα τελεί σε κατάσταση ηυξημένου συναγερμού λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού που έφθασαν πλέον τα 132, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας. Είκοσι έξι ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με νέα ενημέρωση της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα είναι, πλέον, εκατόν τριάντα δύο. Είκοσι έξι ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας των νοσοκομείων.

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ΄όλη την επόμενη εβδομάδα. Ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Επιπλέον, στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τέλος, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Reuters
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ανησυχία στο Υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό και τα νέα δεδομένα - Συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη


Προβληματισμό έχει προκαλέσει στο υπουργείο Υγείας η παρουσία του κορωνοϊού σε γειτονικές χώρες όπως η Ιταλία αλλά και σε άλλες χώρες που βρίσκονται στη λεκάνη της Μεσογείου. Μάλιστα στις 7 το απόγευμα συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη όπου θα συζητηθούν τα νεότερα δεδομένα.

Ο μηχανισμός του υπουργείου παραμένει σε επιφυλακή και εγρήγορση όπως αναφέρουν πηγές του, αλλά και όπως προκύπτει από σημερινή ενημέρωση του προς στον Τύπο.

Κατά καιρούς οι επιστήμονες που εκπροσωπούν το υπουργείο Υγείας στη χώρα μας, έχουν εκτιμήσει ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καταγραφεί κρούσμα του κορωνοϊού και στην Ελλάδα. Το ζητούμενο πάντως για τους επιστήμονες είναι πόσο γρήγορα θα εντοπιστεί και θα απομονωθεί.

Για το λόγο αυτό, όπως τονίζει για μια ακόμη φορά το υπουργείο Υγείας όλες οι υγειονομικές αρχές της χώρας - νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ - βρίσκονται σε απόλυτη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα του κορωνοϊού, το Υπουργείο Υγείας και ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας:

Συνεχίζουν τις στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των επισκεπτών από τρίτες χώρες στις πύλες εισόδου τις χώρας, με την έκδοση νέων φυλλαδίων και αφισών για αεροδρόμια και λιμάνια.

Πραγματοποιούν ενημέρωση των εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται στα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας, ενώ την προσεχή Πέμπτη στον Πειραιά, διεξάγεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σε συνεργασία με το EU Healthy Gateways, με τίτλο «Μέτρα δημόσιας υγείας στις πύλες εισόδου και στα μέσα μεταφοράς (πλοία, αεροπλάνα)».

Βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εκτίμηση της κατάστασης διεθνώς.

Επικαιροποιούν όλες τις οδηγίες, βάσει των επιδημιολογικών κριτηρίων ορισμού κρούσματος, σε συνεργασία με την ομάδα εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων που έχει συγκροτηθεί.


Πηγή: skai.gr




Αντί να ζητήσει συγνώμη που σπίλωσε ανθρώπους ξεφτιλίζεται εκμεταλλευόμενος ότι δεν θα τον κυνηγήσουν


Δεν πρέπει να έχει υπάρξει χειρότερο και επικίνδυνο κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην ιστορία του Ελληνικού κράτους. Δεν πρέπει να έχουν υπάρξει χειρότερα πολιτικά στελέχη κόμματος όπως τα ακροαριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκρίνονται μόνο με τα στελέχη ακροδεξιών και ακροαριστερών κομμάτων εντός και εκτός Ελλάδας.

Οι σκευωροί αποκαλύφθηκαν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτός του Παπαγγελόπουλου που τρέμει εδώ και μήνες, τρέμουν και αυτά, ήρθε και η ώρα του Αλέξη Τσίπρα που όπως φαίνεται έδωσε την εντολή για να σπιλώσουν και να ξεφτιλίσουν υπολήψεις και πολιτικούς αντιπάλους. 

Η σκευωρία φαίνεται και από την στάση των προστατευόμενων μαρτύρων που τρέμουν την φυσική τους παρουσία στην επιτροπή, γιατί εκεί θα βρεθούν μπροστά στις ευθύνες τους και έχουν υποχρεώσει τον ΣΥΡΙΖΑ που τους έβαλε να τους προστατέψει.

Νόμιζαν ότι εάν δεν παρευρεθούν στην επιτροπή για να καταθέσουν δεν τρέχει τίποτα και φρόντισαν με την βοήθεια του ΣΥΡΙΖΑ να εξαφανιστούν ισχυριζόμενοι δήθεν πως αν καταθέσουν χωρίς την «κουκούλα» θα κινδυνέψει η οικογένεια τους. Φτηνές Συριζαίικες δικαιολογίες.

Εννοείται ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες κινδυνεύουν αλλά από αυτούς που τους έβαλαν να πουν τα ψέματα για να σπιλώσουν και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους σκευωρούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Φυσικά και οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι μέρος του άθλιου σχεδίου που εκπόνησε ο Παπαγγελόπουλος κατά εντολή Αλέξη Τσίπρα και εκτέλεσαν επίορκοι κρατικοί λειτουργοί που και αυτοί μαζί με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και τους προστατευόμενους μάρτυρες πρέπει να αντιμετωπίσουν ποινικές ευθύνες.

Περιμένουμε την κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων που δεν θα ξέρει κανένας πώς που και ποιοι καταθέτουν και καλό θα ήταν να πουν όσα τους είπανε να πουν και ποιος για να γλιτώσουν τα χειρότερα στην δικαιοσύνη.

Είναι θέμα χρόνου ο Αλέξης Τσίπρας ξέροντας ότι τελειώνουν οι ημέρες του ώς αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, να θυσιάσει την "Ιφιγένεια" η "Ρασπούτιν" Δ. Παπαγγελόπουλο, για να κερδίσει χρόνο.

Οι πολίτες ξέρουν και έχουν καταλάβει, πεποίθηση τους είναι πως η υπόθεση Novartis ήταν τελικά μια συνωμοσία των τότε κυβερνώντων, και όσοι εμπλέκονται πρέπει να τιμωρηθούν.

Μην ξεχνάτε τα θύματα που σπιλώθηκαν, θα ζητήσουν την δικαίωση τους και θα σύρουν θα ξεφτιλίσουν και θα αποκαλύψουν όλους τους σκευωρούς και δήθεν μάρτυρες, οδηγώντας τους στην δικαιοσύνη. Θα ζητούν την πλήρη διαλεύκανση της συνωμοσίας και την απόδοση ποινικών ευθυνών σε όσους αποδεδειγμένα ενεπλάκησαν.

Αν η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται μονίμως στριμωγμένη στα σκοινιά στην υπόθεση Novartis, ενδεχομένως σε δύσκολη θέση να βρεθεί και η κυβέρνηση αν αποδειχθεί εμπλοκή και του Α.Τσίπρα στην συνωμοσία.

Για εμένα η παραπομπή και του τέως πρωθυπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο πρέπει να θεωρείται δεδομένη εάν προκύψουν αδιάσειστα στοιχεία, και η κυβέρνηση δεν πρέπει να τα αγνοήσει, επιμένοντας στην αρχική της θέση γιατί ο Αλέξης Τσίπρας εκμεταλλεύεται γιατί είναι ανήθικος, αυτή την στάση της κυβέρνησης και κάνει τον άφοβο κόκκορα αντί να κάνει την κότα που του ταιριάζει.

Καιρός να βγεί η κουκούλα όλων αυτών που αναμείχθηκαν στην μεγαλύτερη σκευωρία της Μεταπολίτευσης και να γίνει μάθημα η τιμωρία τους για τους επόμενους που θα το τολμήσουν.


Κώστας Βουκελάτος


Η ΝΔ απαντά στον Τσίπρα : Αφού ψάχνει μανιωδώς για απάτη, του τη θυμίζουμε εμείς, Ιανουάριος-Ιούλιος 2015



Άμεση ήταν η αντίδραση της ΝΔ στην ομιλία Τσίπρα απόψε για τα περί «απάτης της Νέας Δημοκρατίας» και με μία μόλις ανάρτηση της τον ξεφτίλισε όπως του αξίζει.

Η ΝΔ προχώρησε στη δημιουργία ενός βίντεο στο οποίο θυμίζουν τους αντίστοιχους 7 πρώτους μήνες διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας πώς εκείνο η περίοδος κατέληξε με την υπογραφή μνημονίου και «κωλοτούμπα Τσίπρα». Μάλιστα αντεπιτίθενται και με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΝΔ καλωντας τους πολίτες να μπουν στην ιστοσελίδα metonkyriako.gr για να δουν το έργο της.

«Αφού ψάχνει μανιωδώς ο κ. Τσίπρας την «απάτη» των 7 μηνών διακυβέρνησης, θα του τη θυμίσουμε εμείς: Ιανουάριος με Ιούλιος του 2015. Στην προπαγάνδα τους απαντάμε με έργα. Δείτε το κυβερνητικό μας έργο εδώ: metonkyriako.gr».

Η «απάτη» των 7 μηνών διακυβέρνησης του Τσίπρα





Ο Τσίπρας θρασύτατος προσπάθησε να εξαφανίσει τους μάρτυρες δεν του βγήκε και κάνει τον κόκκορα



Με μεγάλο θράσος ο ένοχος όπως τον κρίνει η πλειοψηφία των Ελλήνων Αλέξης Τσίπρας έχοντας στήσει μια υπόθεση για να φυλακίσει πολιτικούς αντιπάλους του, όπως κάνει ο κάθε πιστός ακροαριστερός καθεστωτικός, βγαίνει και κάνει ότι δεν φοβάται.

Σε μια συγκέντρωση κλειστό στάδιο του Τάε Κβον Ντο, λέγοντας τα γνωστά ψέματα κάνοντας τον επιτυχημένο και προσπαθώντας να καλύψει την αποτυχία του, έκανε τον απολογισμό της επτάμηνης διακυβέρνησης Μητσοτάκη προσπαθώντας να παραπλανήσει όσους τον ακούν και τον πιστεύουν ακόμα.

Ο απόλυτα διαεφθαρμένος και διαπλεκόμενος Αλέξης Τσίπρας που δεν κατάφερε να αλώσει το κράτος και να εδραιώσει το καθεστώς του τόλμησε να πεί για την κυβέρνηση Μητσοτάκη : «Μέσα σε εφτά μόλις μήνες ζήσαμε, είδαμε, μάθαμε τι σημαίνει κυβέρνηση Μητσοτάκη. Και μας ξαναγυρίζουν με μεγάλη ταχύτητα πίσω, στις αιτίες που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Στο κράτος της διαφθοράς και της διαπλοκής. Στην εθνική και κοινωνική ανασφάλεια. Στην οικονομική στασιμότητα. Σε μια ανάπτυξη που αφορά μόνο τους ισχυρούς και όχι τη κοινωνική πλειοψηφία. Και σε μια κοινωνία διακρίσεων, συντηρητικής οπισθοδρόμησης και συρρίκνωσης των δικαιωμάτων».

Για τα παραπάνω τον ξέρει όλη η Ελλάδα ότι θα κάνει το άσπρο μαύρο αλλά το μεγαλύτερο θράσος του ήταν η αναφορά του στη Novartis και την Προανακριτική που είχε το θράσος να αναρωτηθεί :

«Γιατί επιχειρούν αυτή τη πρωτοφανή στη μεταπολίτευση απόπειρα να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα και τους κατήγορους σε κατηγορούμενους, ενόσω η δικαιοσύνη ακόμη διερευνά το σκάνδαλο; Γιατί απειλούν δικαστές και μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος;». Κι έδωσε την  απάντηση:
«Μα γιατί φοβούνται την έρευνα, φοβούνται την ίδια τη δικαιοσύνη, φοβούνται την ίδια την αλήθεια. Και κηρύττουν τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δε κουκούλωσε την υπόθεση αυτή. Αλλά έδωσε τη δυνατότητα στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη χωρίς φόβο να τη διερευνήσει».

Αυτό το είπε αυτός που μαζί με τους συνεργούς του προσπάθησε να εξαφανίσει τους μάρτυρες για να μην καταθέσουν και βγεί η αλήθεια και η εμπλοκή του στην φόρα, προκάλεσε μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο κάνοντας ότι δεν φοβάται:

«Σήμερα λοιπόν μέσα στον πανικό τους έφτασαν στο σημείο να λένε ότι πρέπει να καταδικαστούμε εμείς, σε ισόβια για εσχάτη προδοσία. Αυτή την εξαιρετική χάρη την επιφυλάσσουν για μένα. Και το επαναλαμβάνει διαρκώς ο έμπιστος αντιπρόεδρος του κ.  Μητσοτάκη, ένα από τα πρόσωπα που ερευνά η Δικαιοσύνη. Εδώ είμαι, τους απαντώ. Κοπιάστε.  Αν έχετε τα κότσια μην προσπαθείτε να τρομοκρατείτε τους ανθρώπους που σήκωσαν ανάστημα για να υπερασπιστούν το δημόσιο συμφέρον. Μη στήνετε πραξικοπήματα της συμφοράς, που καταλήγουν σε φιάσκο και γελοιοποίηση. Αν έχετε τα κότσια κύριε Μητσοτάκη εδώ είμαι. Στη διάθεσή σας.  Και σας προκαλώ, να πάτε την εκτροπή μέχρι τέλους. Να τολμήσετε να οδηγήσετε εμένα σε ειδικό δικαστήριο, αν έχετε τα κότσια.  Αν δεν τα έχετε, σταματήστε να γελοιοποιείτε και να βιάζετε τους θεσμούς. Σταματήστε αυτήν την άθλια καραμέλα της σκευωρίας. Και αφήστε επιτέλους τη δικαιοσύνη απερίσπαστη να διερευνήσει το σκάνδαλο της Novartis».

Αυτή η εικόνα του τελειωμένου πολιτικά Αλέξη Τσίπρα, γιατί τον τελειώνουν οι σύντροφοι του όπως δείχνουν τα πράγματα, έδειξε και πάλι στην κοινωνία το πόσο άθλια επικίνδυνος είναι που νομίζει ότι μπορεί να διαπράττει οποιαδήποτε διαπλοκή και διαφθορά ατιμώρητος.


Ντελιβεράς δολοφόνησε μαχαιρώνοντας το αφεντικό του



Κατέληξε ο άτυχος 45χρονος ιδιοκτήτης ψητοπωλείου που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από υπάλληλό του.

Ο κακοποιός ντελιβεράς εισέβαλε στο ταχυφαγείο που εργαζόταν μαζί με τέσσερις τραμπούκους κακοποιούς φίλους του και μαχαίρωσε δολοφονώντας το αφεντικό του στο στήθος. 

Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην οδό Βασιλίσσης Όλγας, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όταν λίγο μετά τις 19:00, ο 31χρονος ντελιβεράς εισέβαλε στο κατάστημα εστίασης μαζί με τέσσερις τραμπούκους κακοποιούς φίλους του και επιτέθηκε στον 45χρονο ιδιοκτήτη, χτυπώντας τον με μια καρέκλα. Στη συνέχεια άρχισαν να τον χτυπούν όλοι μαζί με μανία. Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον 31χρονο να βγάζει μαχαίρι να μαχαιρώνει και να δολοφονεί τον 45χρονο στο στήθος τέσσερις φορές.

Οι δράστες της επίθεσης άφησαν το θύμα αιμόφυρτο και τράπηκαν σε φυγή.Από το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται οι δύο εκ των έξι δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 31χρονος δολοφόνος εργαζόταν στο κατάστημα μέχρι πριν από δύο εβδομάδες. Παλιότερα είχε εργαστεί στο ταχυφαγείο και ένας ακόμη από τους τραμπούκους κακοποιούς δράστες. Αμφότεροι έχουν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για παρόμοια περιστατικά βίας.


Σοκ στην Ιταλία, 76 τα κρούσματα του κοροναϊού



Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην Ιταλία όπου τα κρούσματα του κοροναϊού, μέχρι αυτή την στιγμή είναι 76, σε πέντε περιφέρειες της χώρας, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε, κατά την διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου, στο τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, στην Ρώμη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι στο εξής θα απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τα χωριά και τις κωμοπόλεις στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα του Covid-19. Θα υπάρξουν μόνον περιορισμένες και πολύ συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Παράλληλα, προσωρινά, στις περιοχές αυτές σταματούν τα σχολικά μαθήματα και κλείνουν οι διάφορες επαγγελματικές δραστηριότητες. «Αν χρειαστεί, θα ζητήσουμε την βοήθεια των ενόπλων δυνάμεων, αλλά βασίζομαι στο αίσθημα ευθύνης των πολιτών», είπε ο Κόντε. Τα μέτρα αυτά αφορούν τουλάχιστον πενήντα χιλιάδες άτομα.


Αυτός είναι ο 40χρονος οδηγός της Corvette που παρέσυρε τον 25χρονο


Στο αστυνομικό τμήμα στο Ελληνικό προσήλθε ο οδηγός της Corvette, που τα ξημερώματα της Τετάρτης παρέσυρε και σκότωσε στη λεωφόρο Ποσειδώνος τον 25χρονο μοτοσικλετιστή, Νάσο Καρανίκα.

Ο οδηγός προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα Βουλιαγμένης μαζί με τη δικηγόρο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός είναι ο Κυριάκος Κουκουλομμάτης, κάτοικος Χολαργού, 40 ετών.

Παρότι παραδόθηκε, η κράτησή του στο τμήμα θεωρείται αμφίβολη, καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο.

Για το τροχαίο έχει διατάξει προκαταρκτική εξέταση ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο οδηγός του αυτοκινήτου είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα τη στιγμή που παρέσυρε τον νεαρό μοτοσικλετιστή, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, ενώ μετά το τραγικό δυστύχημα εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε, αφήνοντας αβοήθητο στον δρόμο τον 25χρονο.

Παράλληλα, διερευνάται εάν λίγο πριν από το δυστύχημα ο οδηγός του αυτοκινήτου έκανε «κόντρες» στη λεωφόρο Βουλιαγμένης με άλλον οδηγό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν από την πρώτη στιγμή ότι ο άτυχος οδηγός της μοτοσικλέτας ήταν καθ' όλα νόμιμος, φορούσε κράνος και δεν είχε παραβιάσει τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και προχώρησαν εντατικά στις απαραίτητες ενέργειες για την ταυτοποίηση του οδηγού της Corvette.


Πηγή : protothema.gr

Σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεση του στην αστυνομία αφού είχε παρέλθει η αυτόφωρη διαδικασία.