Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Κρήτη – Εβγαζαν λεφτά με το τσουβάλι πουλώντας «μαϊμού» κοκαΐνη στα Μάλια


 

Πουλούσαν σκόνη άγνωστης σύστασης (πιθανώς πρόκειται για ξυλοκαΐνη) ως κοκαΐνη σε ανυποψίαστους τουρίστες, κερδίζοντας χιλιάδες ευρώ.

Νυχτερινά «νταλαβέρια»

Ο λόγος για ζευγάρι Ελληνοκαναδών, το οποίο τις προηγούμενες εβδομάδες προμήθευε κυρίως σε νεαρούς που βρίσκονταν για διακοπές στην ευρύτερη περιοχή των Μαλίων, την… άγνωστη ουσία, η οποία φέρεται να είναι ξυλοκαΐνη. Το ζεύγος των επιτήδειων πουλούσε, μάλιστα, την επίμαχη σκόνη προς 70 ευρώ το γραμμάριο.

Το ζευγάρι ελληνοκαναδικής καταγωγής κατέφτασε πριν περίπου ένα μήνα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το προηγούμενο διάστημα, βρισκόταν σε άλλο δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Γηραιάς Ηπείρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, πρόκειται για 55χρονο και 61χρονη. Το ζεύγος νοίκιασε αμέσως σπίτι στα Μάλια και δεν άργησε να «δικτυωθεί» στα νυχτερινά «νταλαβέρια» της ευρύτερης περιοχής.

Το «πελατολόγιο» των επιτήδειων απαρτιζόταν κυρίως από τουρίστες νεαρής ηλικίας. Το ζευγάρι κινείτο στις περιοχές όπου διασκέδαζαν οι τουρίστες, μεταμεσονύκτιες ώρες.

Η σκόνη την οποία το ζεύγος πουλούσε ως «κοκαΐνη» είχε γίνει ανάρπαστη, με αποτέλεσμα να κερδίζει λεφτά με το τσουβάλι. Ωστόσο, η ουσία δεν ήταν κοκαΐνη, αλλά όπως όλα δείχνουν ξυλοκαΐνη.

Στο «δόκανο» της αστυνομίας

Η δράση του ζεύγους δεν άργησε πάντως να υποπέσει στην αντίληψη της ΕΛ.ΑΣ. και τελικά ο 55χρονος και η 61χρονη έπεσαν στο «δόκανο» των στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου.

Σύμφωνα με την ΚΡΗΤΗ TV, οι αστυνομικοί εντόπισαν σε αποσκευές του ζευγαριού 800 γραμμάρια της εν λόγω ουσίας. Εξάλλου, το ζεύγος σκόπευε να αφήσει την Κρήτη και να συνεχίσει πιθανώς τη δράση του στην Ιμπιζα της Ισπανίας.

Η ξυλοκαΐνη χρησιμοποιείται ευρέως ως τοπικό αναισθητικό με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι παρενέργειες που ενδεχομένως προκαλεί, μπορεί να είναι σοβαρές για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Παραμένει «ερωτηματικό» το πώς μπορεί να επιδράσει στην υγεία η χρήση της εν λόγω ουσίας μέσω εισπνοής και εάν μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στον χρήστη.

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Η σύσταση της επίμαχης σκόνης που διακινείτο από το ζευγάρι των Ελληνοκαναδών, πάντως, αναμένεται να εξακριβωθεί μετά από εξειδικευμένες εργαστηριακές εξετάσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, μετά την εμφάνισή τους ενώπιον των τοπικών δικαστικών Αρχών, εισαγγελέας και ανακριτής απαγόρευσαν στο ζεύγος να φύγει από τη χώρα, μέχρις ότου βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και διακριβωθεί η επικινδυνότητα της επίμαχης ουσίας. 


Πηγή: neakriti, in.gr



23χρονος ανάγκαζε ανήλικη σε ερωτική επαφή

 


Στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας για υπόθεση βιασμού σε βάρος ανήλικης από τον 23χρονο σύντροφο της, απειλής διαρροής βιντεοληπτικού υλικού στο οποίο εμφαίνονταν σε προσωπικές τους στιγμές, πορνογραφίας ανηλίκων, απλής σωματικής βλάβης και απειλής σε βάρος οικογενειακού περιβάλλοντος της παθούσας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου και συνελήφθη ο προαναφερόμενος άντρας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά το χρονικό διάστημα Ιουλίου έως και 14/09/2021, ενώ είχαν συνάψει σχέση, ο 23χρονος κάποιες φορές εξανάγκαζε την ανήλικη σε ερωτική επαφή είτε με χρήση σωματικής βίας είτε υπό την απειλή διαρροής βίντεο με προσωπικές τους στιγμές στο διαδικτυακό χώρο, το οποίο θα κοινοποιούσε και στους γονείς της. Επιπρόσθετα, ο νεαρός άντρας, από προφίλ που διατηρεί σε εφαρμογή μέσου κοινωνικής δικτύωσης, είχε αναρτήσει ημίγυμνη φωτογραφία της κοπέλας συνοδευόμενη από εξυβριστικό λογότυπο. Κατά τη διάρκεια δε της σχέσης τους, αναφέρεται ότι προχώρησε σε χρήση σωματικής βίας προκαλώντας στην παθούσα απλή σωματική βλάβη, ενώ παράλληλα απείλησε και το οικογενειακό της περιβάλλον ζητώντας επίμονα αυτή να παραμείνει μαζί του.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(2) ζευγάρια χειροπέδες

(2) κινητά τηλέφωνα

φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής

(2) USB sticks

Κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και

Μία κάμερα.

Σημειώνεται ότι, από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον κατασχεμένο φορητό υπολογιστή, βρέθηκαν αρχεία φωτογραφιών που απεικονίζουν την παθούσα με τον δράστη σε προσωπικές στιγμές.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα και ο δράστης θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.



Δρομοκαΐτειο: Γιατρός «μοίραζε» θετικά τεστ κορωνοϊού σε υγιείς



Μια ακόμη θλιβερή, παράνομη και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία εν μέσω του τέταρτου επιδημικού κύματος πράξη επαγγελματία υγείας αποκαλύφθηκε στο ψυχιατρικό Νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο.

«Πρωταγωνιστής» στη νέα υπόθεση παραποίησης και πλαστογραφίας στοιχείων, που δημοσιοποιεί σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), είναι γιατρός που κατά τον μοριακό έλεγχο για κορωνοϊό εξέδιδε ψευδώς θετικά αποτελέσματα και τα διακινούσε σε άτομα εκτός νοσοκομείου.

Για τον επίορκο γιατρό διατάχθηκε ΕΔΕ και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με την επιτροπή λοιμώξεων ανακάλυψε ότι γιατρός έβγαζε θετικά δείγματα κορωνοϊού σε άτομα άγνωστα στο Νοσοκομείο που δεν είχαν δικαίωμα να εξετασθούν στο Δρομοκαίτειο και μάλιστα χρησιμοποιώντας σε πολλές περιπτώσεις τους κωδικούς του παθολόγου ιατρού.

Ο εν λόγω γιατρός στις 30 Ιουλίου έβγαλε θετικό τεστ στον εαυτό του και σε δυο άγνωστα άτομα από το νοσοκομείο. Ακολούθησε μοριακός έλεγχος στον γιατρό και ήταν αρνητικός. Εν τω μεταξύ έκλεισαν τμήματα με ασθενείς, έγιναν εκατοντάδες τεστ σε ασθενείς και προσωπικό για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού.

Στις 31 Αυγούστου βρέθηκαν επτά άτομα άγνωστα στο νοσοκομείο με θετικό μοριακό τεστ. Τα δείγματα ελήφθησαν από τον ίδιο γιατρό. Και πάλι έγιναν τεστ σε ασθενείς και υπαλλήλους επειδή μεταξύ των ατόμων με θετικό τεστ ήταν και ένας εργαζόμενος.

Η διοίκηση με την επιτροπή λοιμώξεων ανακάλυψαν τις μεθοδεύσεις του γιατρού. Ενήργησαν τάχιστα συγκέντρωσαν στοιχεία και διέταξαν ΕΔΕ ενώ θα στείλουν τον φάκελο και στον εισαγγελέα.


Πηγή : protothema.gr



Σχοινάς: Κανένας γείτονας, αυταρχικός ή όχι, δεν μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη


 

Η Ευρώπη δεν απειλείται τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε: «Έχει αποδειχτεί πέρυσι στον Έβρο, πριν από λίγους μήνες στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου στην ισπανική πόλη Θέουτα και πριν από λίγες εβδομάδες στα σύνορα Λευκορωσίας-Λιθουανίας ότι κανένας γείτονας αυταρχικός ή όχι δεν μπορεί να εκβιάσει την Ευρώπη εργαλειοποιώντας τον ανθρώπινο πόνο μέσω της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών. Όσοι το προσπάθησαν απέτυχαν και σήμερα η πρόεδρος βρήκε την κατάλληλη πολιτική στιγμή για να τονίσει ξανά αυτό το μήνυμα».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής επισήμανε ότι «οι γείτονές μας πρέπει να καταλάβουν ότι για να κερδίσουν, πρέπει να δουλέψουν με την Ευρώπη, όχι εναντίον της Ευρώπης στο μεταναστευτικό». Σχετικά με το Αφγανιστάν, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για «μαζικές κινήσεις Αφγανών προς τα ευρωπαϊκά σύνορα». «Πρέπει όμως να είμαστε σε επιφυλακή και να προσέχουμε τις εξελίξεις όπως αυτές διαμορφώνονται ημέρα με την ημέρα» σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Επίσης, τόνισε ότι η ΕΕ θα δουλέψει «με τη διεθνή κοινότητα εγγύτερα στο πρόβλημα, κοντά στο Αφγανιστάν, στις γειτονικές χώρες, στο δρόμο του μεταξιού έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε ανθρώπους που βγαίνουν από το Αφγανιστάν, κοντά στο πρόβλημα».

Όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού και τον εμβολιασμό, ο κ. Σχοινάς σημείωσε ότι «όλοι αυτοί που βιάστηκαν να κατηγορήσουν την Ευρώπη για τη διαχείριση της πανδημίας πιστεύω να έχουν καταλάβει ότι αυτές οι κριτικές τους ήταν άδικες και άστοχες». «Ο ευρωπαϊκός εμβολιασμός ήταν ένας μαραθώνιος, όχι ένα σπριντ και η Ευρώπη κερδίζει αυτό το στοίχημα» ανέφερε, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για την «πιο εμβολιασμένη ήπειρο στον κόσμο» με καλύτερα ποσοστά εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Μεγάλη Βρετανία.

«Δεν έχουμε ξεμπλέξει ακόμη από αυτό το κακό, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο» συμπλήρωσε, σημειώνοντας ότι πλέον υπάρχουν «περισσότερα όπλα», όπως επίσης υπάρχουν «εμβόλια και για την τρίτη δόση». Επίσης, ο Μαργαρίτης Σχοινάς επικεντρώθηκε και στο γεγονός ότι πια υπάρχει «πολύ καλύτερη γνώση, πρωτόκολλα, οι κοινωνίες είναι πιο προετοιμασμένες».

Τέλος, ανέφερε ότι αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει «την ίδρυση ενός νέου κοινοτικού οργανισμού, που θα έχει μάλιστα το αρχαιοελληνικό όνομα HERA, από την ελληνική μυθολογία». «Θα είναι ένας νέος οργανισμός, ευρωπαϊκός, ο οποίος θα μας επιτρέπει να προετοιμαζόμαστε πριν όλες αυτές οι απειλές στη δημόσια υγεία εμφανιστούν» εξήγησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Βόρεια Κορέα: Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί τη Σεούλ

 


Ευθεία προειδοποίηση προς την κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας να μην προκαλέσουν ένταση, απηύθυνε η «ισχυρή» αδελφή του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, λίγο μετά τη δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων και από τις δύο χώρες.

Η ίδια απείλησε με «πλήρη καταστροφή» των διμερών σχέσεων, ενώ επέκρινε τον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας Μουν Τζε-ιν για τα σχόλια που έκανε παρατηρώντας τις πυραυλικές δοκιμές της χώρας του.

Ο Μουν είπε ότι οι αυξανόμενες πυραυλικές ικανότητες της Ν. Κορέας θα χρησιμεύσουν ως «σίγουρο αποτρεπτικό όπλο» ενάντια στις προκλήσεις της Β. Κορέας.

Οι δοκιμές της Σεούλ έγιναν λίγες ώρες αφότου οι στρατιωτικοί της Νοτίου Κορέας και της Ιαπωνίας δήλωσαν ότι η Πιόνγκγιανγκ εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους στη θάλασσα.

Η Κιμ Γιο Γιονγκ κατηγόρησε τον Μουν για επιθετική ρητορική, καθώς χαρακτήρισε τις προθέσεις της Βορείου Κορέας ως πρόκληση.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Τα υπερήλικα και άρρωστα κατοικίδια θα πληρώνουν DNA για να φυλάσσεται 12 χρόνια; Ντροπή!!!

 


Ξεκαθαρίζουμε, μπράβο και για την υποχρεωτική σήμανση του ζώου, μπράβο και για την υποχρεωτική στείρωση εάν δεν θέλει κάποιος την σήμανση.  

Λέμε όμως ντροπή για το ότι δεν υπάρχει μέτρο και δεν υπάρχει πρόβλεψη για τα υπερήλικα κατοικίδια, και για όσα έχουν πρόβλημα υγείας, αν και επισημάνθηκε στους αρμόδιους της κυβέρνησης υπουργούς και εισηγητές.

Πλέον, με τις προωθούμενες διατάξεις οι ιδιοκτήτες σκύλου ή γάτας υποχρεούνται είτε να στειρώσουν το ζώο τους είτε να αποστείλουν έναντι παραβόλου 150 ευρώ, δείγμα γενετικού υλικού στο υπο ίδρυση Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων για την δημιουργία του οποίου το Ιδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) θα επιχορηγηθεί με 2 εκατ. ευρώ.

Το δείγμα θα φυλάσσεται για 12 χρόνια και αντί να προσαρμόσουν για τα υπερήλικα ζώα, και όσα αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας (όπως ο καρκίνος) την λύση για το τσιπάκι, υποχρεώνουν τον ιδιοκτήτη να πάρει DNA για τον γεράκο του 12-13 ετών, η τον άρρωστο που θα ζήσει άντε ένα δύο χρόνια ακόμα επειδή τα 150€ είναι λεφτά!!!

Υποχρέωση λοιπόν για DNA θα έχουν και οι ιδιοκτήτες υπερήλικων κατοικιδίων άνω των 12 ετών, όπως και όσοι ιδιοκτήτες έχουν άρρωστα κατοικίδια, που δεν έχει νόημα γιατί είναι κοντά στο τέλος της ζωής του και θα έπρεπε να έχουν προβλέψει ένα άλλο τρόπο για τα υπερήλικα και τα άρρωστα.

Φαίνεται ότι τα 150€ είναι ένα ποσό που δεν χωράει διαχωρισμούς και σοβαρότητα και θα πρέπει να καλύψει τρύπες.

Εκτός της επισήμανσης για τα υπερήλικα που κανένας δεν μπήκε στον κόπο να το δει σοβαρά ο ιδιοκτήτης σωστά υποχρεούται:

· να στειρώσει το δεσποζόμενο ζώο συντροφιάς του, εφόσον είναι σκύλος ή γάτα, εντός έξι μηνών από την απόκτησή του εφόσον το ζώο είναι άνω του ενός έτους. Σε περίπτωση απόκτησης ζώου κάτω του ενός έτους, η στείρωση λαμβάνει χώρα μέσα στους έξι πρώτους μήνες από τη συμπλήρωση του πρώτου έτους. H εν λόγω προθεσμία μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με τη φυλή του ζώου και άλλα ειδικά χαρακτηριστικά του, μετά από εμπεριστατωμένη γνωμάτευση κτηνιάτρου.

· Η στείρωση δεν είναι υποχρεωτική για ζώα για τα οποία έχει αποσταλεί δείγμα γενετικού υλικού (DNA) τους στo Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάλυσης Γενετικού Υλικού Ζώων Συντροφιάς.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ζώου δεν στειρώσει το ζώο συντροφιάς του ή δεν αποστείλει δείγμα DNA θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ και θα χορηγείται στον ιδιοκτήτη τρίμηνη προθεσμία για να προβεί στη στείρωση ή την αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του ζώου. Σε περίπτωση που και αυτή η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, θα επιβάλλεται εκ νέου το πρόστιμο.

Η υποχρέωση του ιδιοκτήτη για στείρωση του δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς ή για αποστολή δείγματος γενετικού υλικού του θα αρχίσει να εφαρμόζεται από την 1η.3.2022, ενώ τα πρόστιμα για την παράβαση της ως άνω υποχρέωσης θα επιβάλλονται από την 1η.9.2022.

Η συλλογή δείγματος γενετικού υλικού και η αποστολή του στο Εργαστήριο Φύλαξης και Ανάνυσης Γενετικού Υλικού θα γίνονται αποκλειστικά από κτηνίατρο, μέλος του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Για τη λήψη, καταχώρηση και διατήρηση του γενετικού υλικού για τουλάχιστον 12 χρόνια υποβάλλεται εφάπαξ από τον ιδιοκτήτη του ζώου συντροφιάς ηλεκτρονικό παράβολο ύψους 150 ευρώ για κάθε ζώο συντροφιάς.

Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να καταβάλει στον κτηνίατρο, επιπλέον, και τα έξοδα αποστολής του δείγματος γενετικού υλικού, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υπερβαίνουν τα 10 ευρώ. Με μεταγενέστερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΙΒΕΑΑ, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να καθορίζεται το ύψος του ηλεκτρονικού παραβόλου για λοιπά ζώα, καθώς και για λοιπές υπηρεσίες. Το ποσό του παραβόλου θα αποδίδεται κατά 40% στο ΙΙΒΕΑΑ για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας του Εργαστηρίου, κατά 10% στον κτηνίατρο που έλαβε το γενετικό υλικό και κατά 50% μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών στους δήμους για την υποστήριξη δράσεων για την ευζωία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο νομοσχέδιο επισημαίνεται ότι κατ’ εξαίρεση, η στείρωση δεν είναι υποχρεωτική για τους σκύλους εργασίας των ενόπλων δυνάμεων. Εκτός της στείρωσης, στις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών εντάσσεται και η σήμανση και η καταγραφή του ζώου στο Εθνικο Μητρώο Ζώων Συντροφιάς (ΕΜΖΣ), εφόσον αυτό είναι σκύλος ή γάτα, πριν το ζώο εγκαταλείψει τον τόπο γέννησής του και οπωσδήποτε εντός προθεσμίας δύο μηνών από τη γέννηση του.



Πρεμιέρα για το myaade.gov.gr

 



Νέα ηλεκτρονική πύλη myaade.gov.gr να ενοποιήσει όλες μαζί τις ηλεκτρονικές εφαρμογές της ΑΑΔΕ (gsis.gr και aade.gr) που ήδη λειτουργούν και εξυπηρετούν τους πολίτες.

Σταδιακά η νέα πλατφόρμα θα προσφέρει εξυπηρέτηση για περισσότερες από 250 διαδικασίες. Η νέα πλατφόρμα περιλαμβάνει όλες τις υπηρεσίες που οι φορολογούμενοι έβρισκαν στο TAXISNET, αλλά και νέες όπως η ηλεκτρονική ρύθμιση οφειλών κ.α.

Η νέα ψηφιακή πύλη παρέχει μια σειρά από εύκολες και φιλικές υπηρεσίες για τους φορολογούμενους με στόχο να είναι πιο εύκολη η επικοινωνία με τις σχετικές υπηρεσίες. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν ψηφιακά τα αιτήματα τους και στη συνέχεια να παρακολουθούν την εξέλιξη του μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Μέσα από το ανανεωμένο ψηφιακό περιβάλλον της πύλης, οι φορολογούμενοι μπορούν:

· να έχουν πρόσβαση σε όλες τις ψηφιακές εφαρμογές της ΑΑΔΕ, βρίσκοντας γρήγορα την υπηρεσία που τους ενδιαφέρει.

· να διαχειριστούν το λογαριασμό και τα στοιχεία επικοινωνίας τους, να μεταβάλλουν στοιχεία της επιχείρησης τους.

· να δουν τις οφειλές, πληρωμές και των επιστροφές τους και να πληρώσουν ή να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

· να αποκτήσουν ΑΦΜ και κλειδάριθμο.

· να υποβάλλουν τα αιτήματα τους ψηφιακά προς την αρμόδια υπηρεσία της ΑΑΔΕ (πιλοτική λειτουργία).

· να κλείσουν ψηφιακά ραντεβού (προσεχώς) με υπάλληλο της αρμόδιας υπηρεσίας της ΑΑΔΕ (πιλοτική λειτουργία).



Ντόναλντ Τραμπ: «Μανιακός μετά την ήττα στις εκλογές» - Φοβούνταν ότι θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά!


 

Μέτρα για να αποτρέψει τον Ντόναλντ Τραμπ να «αφηνιάσει» και να ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο ή να πραγματοποιήσει επίθεση στην Κίνα, φέρεται να έλαβε ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ, τόσο πριν όσο και μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο στις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με αποσπάσματα βιβλίου που κυκλοφορεί ο δημοσιογράφος της Washington Post, Μπομπ Γούντγουορντ και δημοσίευσε το CNN.

Μετά τα δύο πρώτα βιβλία για τον πρώην Αμερικανό πρόεδρο, τα «Fear» και «Rage», το «Peril» καλύπτει το τέλος της προεδρίας του Τραμπ και την έναρξη της θητείας του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.

Ο Γούντγουορντ και ο Κόστα παρουσιάζουν τον στρατηγό Μαρκ Μίλι να είναι «βέβαιος ότι ο Τραμπ είχε υποστεί σοβαρή ψυχική διαταραχή μετά τις εκλογές», για την οποία επέμενε, χωρίς να παρουσιαζει συγκεκριμένα στοιχεία.

Ο Μίλι φέρεται να πίστευε ότι ο πρόεδρος είχε γίνει «μανιακός», ουρλιάζοντας στους αξιωματούχους και κατασκευάζοντας τη δική του εναλλακτική πραγματικότητα για «ατελείωτες εκλογικές συνωμοσίες».

Σύμφωνα με αποσπάσματα που δημοσίευσε η The Post και μετέδωσε το CNN, ο στρατηγός έβαλε τους υφισταμένους του να υποσχεθούν ότι δεν θα υπάκουαν αμέσως σε μια πιθανή, ακραία εντολή του Τραμπ, κυρίως όσον αφορά τη χρήση πυρηνικών όπλων, μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου από τον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν.

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν συμπεράνει ότι η Κίνα θεωρούσε επικείμενη μια αμερικανική επίθεση, για αυτό ο αρχηγός του γενικού επιτελείου τηλεφώνησε δύο φορές στον στρατηγό Λι Τσουοτσένγκ: στις 30 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, και στις 8 Ιανουαρίου, δύο ημέρες μετά την επίθεση των οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

«Στρατηγέ Λι, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το αμερικανικό κράτος είναι σταθερό και όλα θα πάνε καλά» του είπε, σύμφωνα με το βιβλίο που βασίζεται σε ανώνυμες μαρτυρίες περίπου 200 Αμερικανών αξιωματούχων. «Δεν θα σας επιτεθούμε, ούτε θα κάνουμε στρατιωτικές επιχείρησεις εναντίον σας», τον διαβεβαίωσε.

Αφορμή για το δεύτερο τηλεφώνημα στάθηκε εν μέρει η τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο στρατηγός με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, η οποία τον ρώτησε τι ασφαλιστικές δικλείδες υπάρχουν για να εμποδιστεί ένας «ασταθής πρόεδρος» να εξαπολύσει πυρηνικό πλήγμα.

«Είναι τρελός. Το ξέρετε ότι είναι τρελός» φέρεται να είπε η Πελόζι, με τον στρατηγό να απαντά «Συμφωνώ μαζί σας στα πάντα».

Κεντρικός «παίκτης» σε βιβλία για τη διακυβέρνηση Τραμπ ο Μίλι

Ο Μίλι ήταν ένας κεντρικός παίκτης σε μια σειρά βιβλίων, αφιερωμένων στη διακυβέρνηση των ΗΠΑ από τον Τραμπ, τα οποία κυκλοφόρησαν τους προηγούμενους μήνες. Στο «I Alone Can Fix It» από τους δημοσιογράφους της Washington Post, Κάρολ Λέονιγκ και Φίλιπ Ράκερ, ο Μίλι παρουσιάζεται να προβάλει αντιστάσεις στα αιτήματα του Τραμπ να χρησιμοποιηθεί ο στρατός εναντίον των διαδηλωτών σε αντιρατσιστικές εκδηλώσεις, ενώ φοβάται και για «ένα πραξικόπημα από υποστηρικτές ενός προέδρου που κηρύττει το Ευαγγέλιο του Φύρερ».

Ο Γούντγουορντ και ο Κόστα αναφέρουν επίσης ότι ο στρατηγός Μίλι κινούνταν ανάλογα με τον Τζέιμς Σλέσινγκερ, τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος το 1974 έλαβε μέτρα για να αντιμετωπίσει την πιθανή κατάχρηση του πυρηνικού οπλοστασίου, στην περίοδο πτώσης του Ρίτσαρντ Νίξον, μια πτώση που σε μεγάλο βαθμό προκλήθηκε από τον Γούντγουορντ και την έρευνα του για το σκάνδαλο Watergate.

Ο Γούντγουορντ και ο Κόστα αναφέρουν επίσης ότι οι ανησυχίες για τον Τραμπ μεταδόθηκαν και άλλα ανώτερα στελέχη της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Μάλιστα, η Τζίνα Χάσπελ, η τότε διευθύντρια της CIA, φέρεται να είπε στον Μίλι: «Κατευθυνόμαστε προς ένα πραξικόπημα, προερχόμενο από ακροδεξιούς».

Παραίτηση του Μίλι ζητά απόστρατος αντισυνταγματάρχης

Στο μεταξύ, ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης Αλεξάντερ Βίντμαν, ο οποίος κατέθεσε εναντίον του πρώην προέδρου Τραμπ κατά τη διάρκεια δίκης το 2019, με αφορμή τις κατηγορίες πως ο Τραμπ πίεσε τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι να «λασπολογήσει» κατά του Τζο Μπάιντεν, ζήτησε την παραίτηση του στρατηγού Μαρκ Μίλι.

«Εάν όλα αυτά είναι αλήθεια, ο Μίλι πρέπει να παραιτηθεί. Σφετερίστηκε την πολιτική εξουσία, έσπασε την Αλυσίδα Διοίκησης και παραβίασε την ιερή αρχή του πολιτικού ελέγχου επί του στρατού», έγραψε ο Βίντμαν στο Twitter. «Είναι ένα εξαιρετικά επικίνδυνο προηγούμενο. Δεν μπορείς απλά να το αφήσει να προσπεράσει» συμπλήρωσε.


Πηγή



Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς

 


Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τα ζώα συντροφιάς. Επί της αρχής και επί του συνόλου του νομοσχεδίου, υπέρ τάχθηκαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης και κατά όπως πάντα και σε όλα χωρίς εξαιρέσεις και σοβαρότητα οι βουλευτές της αντιπολίτευσης. 

Σε σειρά, ωστόσο, επιμέρους άρθρων καταγράφηκαν ευρύτερες πλειοψηφίες, κυρίως από βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής.

Ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας είπε ότι η σημερινή μέρα «σηματοδοτεί ένα βήμα μπροστά στην προστασία των ζώων, στη μείωση των αδέσποτων και στη μείωση της κακοποίησης». Με το νομοσχέδιο, συνέχισε, η κυβέρνηση αποβλέπει στη θεσμοθετημένη συνεργασία μεταξύ κράτους, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημόνων, φιλοζωικών συλλόγων και πολιτών, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των ζώων συντροφιάς και της προστασίας των αδέσποτων. Όπως υπογράμμισε, διαμορφώνεται μια νέα φιλοσοφία, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες υποδομές και διαδικασίες, σε σύντομο χρονικό διάστημα, και μεσοπρόθεσμα, να γίνει αξιολόγηση της πορείας του.

Η υπερψήφιση το νομοσχεδίου, τόνισε ο κ. Πέτσας, αποτελεί απαραίτητο βήμα προς την κατεύθυνση της γενικότερης προστασίας των ζώων, του περιβάλλοντος και της φύσης: «Καθώς οι πιέσεις της κλιματικής κρίσης πολλαπλασιάζονται, έχουμε το ηθικό χρέος να προστατέψουμε τους πλέον άμεσους συγκατοίκους μας στον πλανήτη, εφαρμόζοντας έξυπνες λειτουργίες και σύγχρονες λύσεις» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Δεν είναι μόνο θέμα Πολιτισμού αλλά και κοινής λογικής, να θέλουμε να συνεχίσει να αποτελεί ο πλανήτης Γη, το κοινό σπίτι όλων μας».

Τη θέση ότι «για πρώτη φορά μπαίνει τάξη στο άναρχο τοπίο» των αδέσποτων και κακοποιημένων ζώων εξέφρασαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης.

Ο βουλευτής της ΝΔ Δ. Κούβελας επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι έβαλε κάτω από το χαλί το θέμα με τα αδέσποτα ζώα και διέθεσε μόλις 600.000 ευρώ, ενώ το νέο νομοσχέδιο έχει πολιτικές ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ, που θα συνεχίζουν με χρηματοδότηση 15 εκατομμυρίων κάθε χρόνο.




Είναι στρατιωτικά ισχυρότερη η Τουρκία από την Ελλάδα – Νέα μελέτη αποκαλύπτει

 


Παρά τη διαφορά μεγεθών Ελλάδας – Τουρκίας, εντούτοις διατηρείται ένας τέτοιος συσχετισμός στρατιωτικών ικανοτήτων ανάμεσα στις δύο χώρες, που κάθε άλλο παρά επιτρέπει στην Άγκυρα να έχει καθοριστική αριθμητική υπεροχή και να επιβληθεί στον μεταξύ τους ανταγωνισμό.

Αυτό αναφέρεται στην Ετήσια Έκθεση του Κυπριακού Κέντρου Στρατηγικών Μελετών (ΚΚΣΜ) για το “Ισοζύγιο Δυνάμεων Ελλάδας – Τουρκίας 2021”, σύμφωνα με το SigmaLive.

Ωστόσο στην Έκθεση σημειώνεται ότι η έμφαση των ελληνικών προϋπολογισμών, υπό την πίεση των οικονομικών δεδομένων, που είναι περισσότερο στη συντήρηση ή εκσυγχρονισμό υφιστάμενων δυνατοτήτων και λιγότερο σε νέες αγορές, ενδεχόμενα να επιτρέψουν στην σταθερά εξοπλιζόμενη Τουρκία να διευρύνει τη μεταξύ τους διαφορά, ιδίως σε θαλάσσια και εναέρια μέσα (αεροπλανοφόρα, κορβέτες, φρεγάτες, ελικόπτερα μη επανδρωμένα οχήματα, κ.α) προσβλέποντας σε γεωπολιτικά πλεονεκτήματα και άλλα οφέλη. 

Όπως αναφέρεται, στις χερσαίες δυνάμεις, όσον αφορά τόσο το  ανθρώπινο στρατιωτικό δυναμικό όσο και τα κύρια άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα και άλλα μέσα, η τουρκική αριθμητική υπεροχή ναι μεν υφίσταται αλλά γενικά είναι μειωμένη σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Κατ’ επέκταση η διαφορά σε αναλογίες δυνάμεων μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορες κατηγορίες είναι πιο στενή και θετική για την Ελλάδα από προηγουμένως. 

Στο Ναυτικό η σύγκριση δυνάμεων με την Τουρκία είναι ακόμη πιο θετική για την ελληνική άμυνα, ιδιαίτερα όσον αφορά τα βαριά θαλάσσια μέσα όπως υποβρύχια (11 ελληνικά και 12 τουρκικά) και φρεγάτες (13 ελληνικές και 16 τουρκικές) με ισχυρές ικανότητες αντιμετώπισης οποιασδήποτε τουρκικής πρόκλησης στο Αιγαίο. Τα υπόλοιπα πολεμικά σκάφη αν και αριθμητικά λιγότερα από ό,τι της Τουρκίας, ωστόσο αποτελούν αξιόλογη δύναμη για το Ελληνικό Ναυτικό που η άλλη πλευρά δεν μπορεί να αγνοεί. 

Στην Πολεμική Αεροπορία, η Ελλάδα με 230 μαχητικά αεροσκάφη – 78 λιγότερα από την Τουρκία – διατηρεί μια αναλογία δυνάμεων 1,3 τουρκικά μαχητικά για κάθε ελληνικό η οποία θα βελτιωθεί με την προμήθεια των γαλλικών Rafale. Και παρόλο που απαιτείται εκσυγχρονισμός, σημαντική τεχνολογική αναβάθμιση και αριθμητική αύξηση του συνόλου των διαθέσιμων μέσων στον τομέα αυτό, η Αεροπορία αποτελεί πολύ ισχυρό, αξιόπιστο και αποφασιστικό στοιχείο υπεράσπισης της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας. Το ίδιο ισχύει και για την Τουρκία, αναφέρεται.

Σύμφωνα με την έκθεση, πλεονέκτημα για την Ελλάδα είναι είναι το υψηλό ποσοστό επαγγελματιών στις Ένοπλες Δυνάμεις (52% στο Στρατό, 88% στο Ναυτικό, σε σχέση με 23% και 29% αντίστοιχα στην Τουρκία). Είναι επίσης η συνοχή ανάμεσα στο στράτευμα, η σαφής αντίληψη περί  του είδους και της προέλευσης της απειλής και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης. Πρόβλημα είναι η βεβαρημένη οικονομία και περιορισμοί, τα μικρότερα μεγέθη, οι μεγάλες απαιτήσεις – τεχνολογικές και άλλες – που προβάλλει για αποτελεσματική άμυνα ο γεωγραφικός χώρος ανατολικά. 

Αναφέρεται ότι για την Τουρκία πλεονέκτημα είναι οι μεγαλύτεροι αριθμοί και μεγέθη, το βάθος της εγχώριας πολεμικής βιομηχανίας που την καθιστά αυτάρκη σε διάφορους τομείς, καθώς και αναδυόμενο σημαντικό εξαγωγέα. Σοβαρό πρόβλημα είναι οι πολλαπλές απειλές που αντιμετωπίζει στον περίγυρο της και στο εσωτερικό, η εμπλοκή της με 40.000 στρατιώτες σε διάφορες κρίσεις στο εξωτερικό με την τεράστια υποστήριξη που χρειάζεται το δυναμικό αυτό, η αποδυνάμωση από τις εκκαθαρίσεις αντιφρονούντων στελεχών, οι κακές σχέσεις με ΗΠΑ και Ε.Ε και χώρες της περιοχής,  όπως και οι αμερικανικές απαγορεύσεις και περιορισμοί. 

Ο πληθυσμός της Ελλάδας ανέρχεται στα 10.761.253 και στην Τουρκία στα 82.017.514.

Προστίθεται ότι το εν ενεργεία ανθρώπινο στρατιωτικό δυναμικό στην ελληνική πλευρά ανέρχεται στις 142.700 και στην τουρκική στις 355.200. Η Τουρκία διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό στρατιωτών στο χώρο του ΝΑΤΟ (εκτός ΗΠΑ) και γενικά στην Ευρώπης. Ακολουθούν η Γαλλία με 203.000 στρατιώτες, η Γερμανία με 184.000, η Ιταλία  με 166.000,το Ηνωμένο Βασίλειο με 149.000 και μετά η Ελλάδα.

Με βάση τους αριθμούς αυτούς αναλογούν σήμερα  2,4 Τούρκοι στρατιώτες για κάθε Έλληνα σε σύγκριση με 3,5:1 το 2014. Το στρατιωτικό ανθρώπινο δυναμικό είναι μειωμένο στην Τουρκία ένεκα κυρίως της μείωσης της θητείας,  της φυγοστρατίας (οι φυγόστρατοι υπολογίζονται γύρω στις 450.000) και – σε επίπεδο στελεχών – των μαζικών εκκαθαρίσεων «αντιφρονούντων» από το καθεστώτος Ερντογάν.


Πηγή: sigmalive, in.gr



Αρκουμανέας : Σε ύφεση η πανδημία- 20% με 25% των νέων κρουσμάτων ανήλικοι

 


Αυτή τη στιγμή η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όλοι οι δείκτες καταγράφουν αποκλιμάκωση, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 και την εκπομπή του Βασίλη Χιώτη και του Νότη Παπαδόπουλου, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Την περασμένη εβδομάδα η μείωση στα κρούσματα ανήλθε στο 24% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν.

Ο κ Αρκουμανέας υπογράμμισε ότι δεν επαληθευτήκαν οι εκτιμήσεις ακόμα και για 10.000 κρούσματα μετά τις διακοπές και υπογράμμισε ότι στον έλεγχο της πανδημίας βοηθά η διενέργεια των πολλών τεστ.

Ωστόσο, ο κ Αρκουμανέας υπογράμμισε ότι κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ισχύει τις επόμενες εβδομάδες, ενώ δήλωσε ότι στις ηλικίες απο 0-17 ετών ανήκει το 20-25% των νέων κρουσμάτων.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων αλλά και της συνέχισης των εμβολιασμών, λέγοντας ότι κάθε μέρα γίνονται κάποιες δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμοί και μπορούν να πειστούν ακόμα περισσότεροι να εμβολιαστούν.





Γαλλία: Ανακολουθία των ΗΠΑ μετά την ανακοίνωση του συμφώνου με Αυστραλία-Βρετανία


 

Η απόφαση των ΗΠΑ να παραμερίσουν τη Γαλλία από μια συμφωνία που είχε συνάψει με την Αυστραλία για την προμήθεια υποβρυχίων δείχνει μια έλλειψη συνοχής σε μια στιγμή που οι δύο σύμμαχοι αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, ανακοίνωσε χθες το Παρίσι.

Οι Γάλλοι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας ανέφεραν επίσης σε ανακοίνωσή τους ότι η απόφαση της Αυστραλίας να αθετήσει τη σύμβαση είναι αντίθετη με το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ