Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

«Θυσία» στο σατανά ο θάνατος του ζευγαριού στην Κεφαλονιά



Ενισχύεται τις τελευταίες ώρες το σενάριο που ερευνά η αστυνομία για το θάνατο του ζεύγους τουριστών στην Κεφαλονιά, σύμφωνα με το οποίο, είναι πιθανό τα δύο νεαρά άτομα να «θυσιάστηκαν» στη διάρκεια σατανιστικής τελετής.

Τα σατανιστικά σύμβολα που βρέθηκαν στο χώρο του δωματίου που είχαν νοικιάσει ο 30χρονος Γερμανός και η 23χρονη Βουλγάρα, όπως μενταγιόν και πεντάλφα , καθώς και το γεγονός ότι ο θάνατός τους δεν προήλθε από εγκληματική ενέργεια, ενισχύουν ακόμη περισσότερο αυτό το σενάριο.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν να έχουν βρεθεί και παλαιότερα σημάδια στο σώμα της 23χρονης τα οποία μαρτυρούν πως είχε συμμετάσχει και στο παρελθόν σε αντίστοιχες τελετές.

Επίσης, οι φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο facebook σκιαγραφούν ένα προφίλ που αφήνει – το λιγότερο – υπόνοιες για σχέσεις με σατανιστικές τελετές. 


Η 23χρονη κοπέλα από τη Βουλγαρία είχε εξαφανιστεί από το καλοκαίρι και οι δικοί της την αναζητούσαν. Τα αδέρφια μάλιστα, είχαν ανεβάσει φωτογραφίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας από όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει με την αστυνομία ή με τους ίδιους. 

Πάντως, η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα που διενήργησε χθες τις νεκροτομές στις δύο σορούς, εκτίμησε πως θα υπάρξουν ευρήματα από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. 


Σχετικά με τα αποτελέσματα της νεκροτομής που έγινε χθες στις δύο σορούς, ο Αγγελική Τσιόλα είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «τα τραύματα, τόσο στη γυναίκα όσο και στον άνδρα, ήταν συμβατά με τα αντικείμενα που βρέθηκαν στο χώρο του σπιτιού, δηλαδή τις δύο φαλτσέτες και το ένα μαχαίρι».

Επίσης, ανέφερε ότι επιβεβαιώθηκε πως ο θάνατος και των δύο επήλθε από αυτοτραυματισμό και απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, η γυναίκα κατέληξε από αιμορραγία στα αγγεία των χεριών και ο άνδρας από κακώσεις με μαχαίρι στον θώρακα.

Μάλιστα, σύμφωνα με την Αγγελική Τσιόλα, ο άνδρας είχε καταφέρει αρκετά τραύματα στον εαυτό του.


ΤΟ ΒΗΜΑ


Συνελήφθησαν δύο άτομα για θανατηφόρα σωματική βλάβη στη Λακωνία



Συνελήφθησαν, σήμερα (3.1.2018) και πρώτες πρωινές ώρες, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 33 και 38 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Ειδικότερα, σήμερα και πρώτες πρωινές ώρες, στη Σπάρτη Λακωνίας, ο 33χρονος και ο 38χρονος, ευρισκόμενοι σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ – μπαρ), αφού διαπληκτίστηκαν με τους θαμώνες του καταστήματος, τραυμάτισαν με τη χρήση σωματικής βίας τέσσερις (4) ημεδαπούς, ηλικίας 46, 54, 57 και 61 ετών, αντίστοιχα και μία (1) 32χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Ρουμανίας, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Οι ανωτέρω τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λακωνίας, όπου λίγη ώρα αργότερα ο 61χρονος υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ οι υπόλοιποι, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, απεχώρησαν.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, εντόπισαν αρχικά τον 33χρονο και στη συνέχεια τον 38χρονο και τους συνέλαβαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.


Όταν ο Τσίπρας ξεφτίλιζε και πάλι την χώρα τάζοντας στον Ερντογάν σε 15 ημέρες τους αντικαθεστωτικούς




Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει αλλεπάλληλες φορές ότι είναι ένας επικίνδυνος και αδίστακτος ψεύτης εντός και εκτός της Ελλάδας, αγνοώντας εντελώς τις συνέπειες των πράξεων του.

Η κυβέρνηση Τσίπρα για άλλη μια φορά εμφανίζεται εκτεθειμένη γιατί όταν ο Ερντογάν ήταν στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα και όχι στην Τουρκία, αποκάλυψε ότι ο κ. Τσίπρας τού είχε υποσχεθεί ότι μέσα σε 15-20 ημέρες θα έστελνε στην Τουρκία τους οκτώ αξιωματικούς. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι και σήμερα δεν έχει διαψεύσει τον Τούρκο πρόεδρο αλλά στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης είπε μόνο ότι η κυβέρνησή του αποδοκιμάζει κάθε πραξικοπηματική κίνηση αλλά διευκρίνισε ότι η υπόθεση των «8» είναι καθαρά της Δικαιοσύνης, που λειτουργεί ανεξάρτητα από την εκτελεστική εξουσία,  αντί να πει ξεκάθαρα ψεύτη τον Σουλτάνο.

Και η δικαιοσύνη όπως είπε του είχε πεί ο ίδιος ο Τσίπρας στον Ερντογάν, ενήργησε ανεξάρτητα και έβγαλε ανεξάρτητα απόφαση υπέρ του ενός Τούρκου αντικαθεστωτικού, αλλά ήρθε και πάλι ο ίδιος ο επικίνδυνος για την Ελλάδα Αλέξης Τσίπρας να μας ξεφτιλίσει όπως κάνει πάντα και να αμφισβητήσει την απόφαση της δικαιοσύνης, δείχνοντας και πάλι ότι μόνο δημοκράτης δεν είναι, παρεμβαίνοντας στην δικαιοσύνη για την απόφαση της, ώστε να μην ξεφτιλιστεί και πάλι στον Τούρκο πρόεδρο με τα ψέματα που έχει πει.

Στην υποβολή αίτησης για την ακύρωση της χορήγησης ασύλου στον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση για να καλύψει τον ψεύτη πρωθυπουργό της για τα όσα έχει τάξει στον Τούρκο Πρόεδρο.

Με λίγα λόγια είναι ένας ακατάλληλος ψεύτης και πολιτικός απατεώνας εντός και εκτός της χώρας που μόνο προβλήματα δημιουργεί και αφήνει εκτεθειμένη την Ελλάδα στις ορέξεις του οποιοδήποτε επικίνδυνου καθεστωτικού και εθνικιστή ηγέτη.

Δεν μας αξίζει τέτοια ξεφτίλα


Κατέπεσε εκπαιδευτικό αεροπλάνο Τ-2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας στην Καλαμάτα



Εκπαιδευτικό αεροπλάνο τύπου Τ-2 Buckeye της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε σε αγροτική έκταση στην συνοικία Μπουρνιάς στην Καλαμάτα. 

Οι δύο χειριστές του, εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος, περισυλλέγησαν από ελικόπτερο της ΠΑ και είναι καλά στην υγείας τους καθώς εγκατέλειψαν έγκαιρα το σκάφος χρησιμοποιώντας τα αλεξίπτωτά τους.






Έρχονται οι μηνιαίοι λογαριασμοί της ΔΕΗ



Αλλαγές με το «καλημέρα» του 2018 προωθεί η ΔΕΗ. Όπως έγινε η γνωστό η εταιρία θα εκδίδει, για όσους πελάτες της το επιθυμούν, μηνιαίους λογαριασμούς, ενώ θα δίνεται και η δυνατότητα  αποστολής των λογαριασμών ηλεκτρονικά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως περί τους 800.000 καταναλωτές είναι γραμμένοι σήμερα το e-bill της ΔΕΗ και θα επωφεληθούν από τις νέες δυνατότητες. Η εταιρία έχει θέσει ως στόχο οι μηνιαίοι λογαριασμοί να ανέρχονται σε 2.000.000.  

Τα νέα αυτά δεδομένα δεν θα αλλάξουν τη λογική πληρωμών όμως. Ο κάθε πελάτης θα λαμβάνει τρεις έναντι λογαριασμούς και έναν τέταρτο, που θα είναι εκκαθαριστικός. Οι λογαριασμοί θα αποστέλλονται με e-mail.

Για την ηλεκτρονική πληρωμή των λογαριασμών η εφαρμογή της εταιρίας θα ζητήσει επικαιροποίηση των στοιχείων του πελάτη, ο οποίος θα πρέπει να συμπληρώσει το ΑΦΜ του και τον αριθμό της αστυνομικής του ταυτότητας.

Στόχος της ανανέωσης είναι να μειωθεί το κόστος σε χαρτί, όσο και τα ταχυδρομικά έξοδα.


Πηγή: cnn.gr 


Αφορολόγητο: Εμπλοκή στο e-banking – “Καίγονται» οι φορολογούμενοι που πληρώνουν ηλεκτρονικά μέσω τράπεζας



Τυφλό το σύστημα e-banking δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις αγορές που μετράνε στο αφορολόγητο - Οι ηλεκτρονικές πληρωμές κινδυνεύουν να μείνουν εκτός λίστας για το “χτίσιμο” του αφορολόγητου - Τιμωρούνται με επιπλέον φόρο όσοι μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες δεν καταφέρουν να συμπληρώσουν τις αποδείξεις.

Το αφορολόγητο θα μείνει μόνο στα… χαρτιά για όσους κάνουν αγορές πληρώνοντας μέσω e-banking αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα. Αυτό καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις αγορές από τις άλλες μεταφορές χρημάτων και έτσι ουσιαστικά οι πληρωμές αυτές πάνε στον… κουβά και δεν μετράνε.

Ουσιαστικά χάνουν μεγάλο μέρος των ηλεκτρονικών αποδείξεων μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες και έτσι κινδυνεύουν να χάσουν και το αφορολόγητο ύψους 8.635 ως 9.545 ευρώ το χρόνο, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση.

Το σύστημα, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι “τυφλό” και έτσι οι φορολογούμενοι κινδυνεύουν να πληρώσουν επιπλέον φόρο, παρά το γεγονός ότι έκαναν ό,τι τους ζητήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Μπάχαλο με τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις

Οι τράπεζες δεν είναι σε θέση να διακρίνουν ποιες συναλλαγές αφορούν δαπάνες καθώς οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα δεν έχουν δηλώσει στο σύνολό τους τους επαγγελματικούς λογαριασμούς.

Από τη στιγμή που ένα κατάστημα ή μια επιχείρηση δεν έχει δηλώσει τον λογαριασμό στον οποίο δέχεται πληρωμές δεν είναι σε θέση η τράπεζα να ξεχωρίσει τις συναλλαγές και έτσι οι καταναλωτές που υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τον νόμο θα βρεθούν να πληρώσουν επιπλέον φόρο γιατί το κράτος έδωσε… τράτο στις επιχειρήσεις.


Πηγή : newsit.gr


Στο ΣτΕ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ελληνικό



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας διαβιβάστηκε σήμερα το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την «έγκριση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά περιφέρειας Αττικής» και με πράξη του πρόεδρου του ΣτΕ, Νικολάου Σακελλαρίου, λόγω σπουδαιότητας, το επίμαχο σχέδιο διατάγματος εισήχθη για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στην Ολομέλεια του δικαστηρίου. Αύριο αναμένεται να οριστεί ο εισηγητής και η ημερομηνία συζήτησης, κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόσφατα, (22 Δεκεμβρίου 2017) υπεγράφη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ελληνικό. Μάλιστα, την ημέρα εκείνη ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε στο twitter: «Σήμερα κερδίσαμε ένα πρώτο μεγάλο στοίχημα ταχύτητας και αποτελεσματικότητας. Το Προεδρικό Διάταγμα οδηγείται στο ΣτΕ, εντός του 2017, όπως ακριβώς προέβλεπε το αρχικό μας πλάνο».

Για την ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά καθορίζονται, μεταξύ των άλλων, πολεοδομικά μεγέθη, ως εξής:

1) Μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση: 2.700.000 τμ, στην οποία περιλαμβάνεται και η δόμηση των υφιστάμενων διατηρητέων κτιρίων και των υφιστάμενων και διατηρούμενων κοινωφελών χρήσεων και εγκαταστάσεων υποδομών.


Η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη ορίζεται σε 35% στο σύνολο της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου. Στην περιοχή του παρακτίου μετώπου του Μητροπολιτικού Πόλου, η μέγιστη επιτρεπόμενη κάλυψη στο σύνολο αυτής ορίζεται σε 15%, με την οποία εξασφαλίζεται η δημιουργία αδόμητου ελεύθερου μετώπου μήκους ενός χιλιομέτρου και διευκολύνονται οι έξοδοι του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής προς τη θάλασσα. Στο Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής η κάλυψη των πάσης φύσεως μόνιμων κτιρίων δεν μπορεί να υπερβαίνει το 10% της συνολικής επιφανείας αυτού.

2) Στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού-Αγίου Κοσμά δημιουργείται ενιαίο και ανοιχτό στο κοινό Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής, εκτάσεως 2.000.569 τμ.


3) Το Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής, οι κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και οι ανοιχτοί χώροι που θα δημιουργηθούν κατά την εφαρμογή του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης πρέπει να ανέρχονται σε τουλάχιστον 2.600.000 τμ της συνολικής έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά.

4) Στις περιοχές προς πολεοδόμηση οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι ανέρχονται κατ΄ ελάχιστον σε ποσοστό 50%. Στους πιο πάνω χώρους περιλαμβάνονται και εκτάσεις 300.000 τμ που θα διατεθούν για χρήσεις κοινής ωφέλειας και κοινωνικής ανταποδοτικότητας.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Νέα Δημοκρατία : Η αποτυχημένη κυβερνητική συνταγή της υπερφορολόγησης και των περικοπών συνεχίζεται και το 2018.



Ο Σύμβουλος Δημοσιονομικής Πολιτικής του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Στέλιος Πέτσας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αποτυχημένη κυβερνητική συνταγή της υπερφορολόγησης και των περικοπών συνεχίζεται και το 2018.

 Όλοι οι Έλληνες θα πληρώσουν επιπλέον φόρους και εισφορές 1 δις ευρώ. 

Το μεγαλύτερο μάλιστα μέρος τους προέρχεται από τους έμμεσους φόρους που πλήττουν δυσανάλογα τους πιο αδύναμους.

Εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και νοικοκυριά βλέπουν ήδη περικοπές 900 εκατομμυρίων ευρώ. 

Το ΕΚΑΣ και κοινωνικά επιδόματα εξαφανίζονται, ενώ το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης μειώθηκε στο ένα τέταρτο.

Οι επιλογές αυτές θα σταματήσουν μόνο με τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η Πατρίδα μας».


Το Ισραήλ διώχνει όλους τους Αφρικανούς μετανάστες - Διορία 90 ημερών


Στη χώρα υπάρχουν πάνω από 38.000 «εισβολείς», όπως τους αποκαλεί το αρμόδιο υπουργείο - Από την απόφαση εξαιρούνται παιδιά, γέροι, «σκλάβοι» και θύματα διακινητών.

Διορία 90 ημερών σε όλους τους Αφρικανούς μετανάστες, προκειμένου να αποχωρήσουν με κάθε τρόπο από την επικράτειά του, έδωσε το Ισραήλ.

Σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης, όσοι μετανάστες δεν αποχωρήσουν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που δόθηκε, θα συλληφθούν και θα μεταφερθούν σε ειδικές φυλακές.

Η ισραηλινή κυβέρνηση ενημέρωσε πως θα δοθεί χρηματική ενίσχυση 3.500 δολαρίων σε κάθε μετανάστη, προκειμένου να μετακινηθεί είτε πίσω στην πατρίδα του, είτε σε άλλες χώρες. Όποιος επιλέξει να αποφύγει τη διαδικασία αποχώρησης, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη φυλάκιση, καθώς οι αρχές ασφαλείας έχουν λάβει εντολή για γενικό ξεκαθάρισμα από τις αρχές Απριλίου. 
Η κυβέρνηση, παρόλα αυτά, κάνει λόγο για «οικειοθελή» και «προσωπική» απόφαση.

Από την απόφαση εξαιρούνται τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και τα θύματα των διακινητών και των σύγχρονων σκλαβοπάζαρων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης του Ισραήλ, υπολογίζεται ότι υπάρχουν τουλάχιστον 38.000 «εισβολείς», όπως τους χαρακτηρίζει ο αρμόδιος, εκ των οποίων μόλις οι 1420 κρατούνται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Το Ισραήλ ονομάζει «εισβολείς» όλους όσοι εισήλθαν στη χώρα χωρίς να ακολουθήσουν τη νόμιμη διαδικασία. Πολλοί προέρχονται από το Σουδάν και την Ερυθρέα, ζητώντας άσυλο, ωστόσο η κυβέρνηση τους αντιμετωπίζει ως παράνομους οικονομικούς μετανάστες.

Αντιδράσεις από διεθνείς οργανώσεις

Η οργάνωση Hotline for Migrant Workers που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών στο Ιραήλ, καταδίκασε την απόφαση αυτή, τονίζοντας ότι οι απελάσεις «θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των προσφύγων».

Αρκετές χιλιάδες Αφρικανοί πέρασαν στο Ισραήλ πριν ανεγερθεί ο φράκτης στα σύνορα της χώρας με την Αίγυπτο. Πολλοί υποστηρίζουν ότι έφυγαν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από συρράξεις και διώξεις και ζητούν να αναγνωριστούν ως πρόσφυγες. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι έχουν "διεισδύσει" παράνομα, ότι στην πλειονότητά τους είναι οικονομικοί μετανάστες και ότι ο μεγάλος αριθμός τους απειλεί τον εβραϊκό χαρακτήρα του κράτους.



Σάββας Μιχάλαρος
Πηγή : protothema.gr


Βόλος: Ληστεία «μαμούθ» με λεία €1,3 εκ. και 400 χρυσές λίρες



Απίστευτη ληστεία «μαμούθ» στο Βόλο με λεία 1,3 εκατομμύρια ευρώ και 400 χρυσές λίρες πραγματοποιήσαν άγνωστοι δράστες τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το «Magnesianews» οι δράστες χτύπησαν σε διαμέρισμα στην παραλία Βόλου, όπου ο κάτοικος του είναι γνωστός στην περιοχή για τις δωρεές του στην Εκκλησία και τον δήμο, καθώς και στον επάνω όροφο που μένει ο αδερφός του.

Την ώρα της διάρρηξης τα δύο αδέρφια βρίσκονταν στην Αθήνα και επέστρεψαν εσπευσμένα όταν ενημερώθηκαν για τη ληστεία.

Όσον αφορά τα χρήματα, το θύμα ανέφερε ότι τα είχε από ρευστοποίηση ομολόγου στην οποία είχε προβεί καιρό πριν.

Τέλος η αστυνομία αναζητάει τους δράστες, με τη βοήθεια του υλικού από τις κάμερες ασφαλείας.


TO BHMA


Δ.Βερβεσός: Η διαφύλαξη της διεθνούς δικαιοταξίας αποτελεί αυτονόητο χρέος



Σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των δικαστικών αποφάσεων «συστήνει» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, σε δήλωση-παρέμβαση του για την υπόθεση παροχής ασύλου σ' έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

«Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η παροχή διεθνούς προστασίας στους πρόσφυγες είναι αυτονόητες και αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις του νομικού μας πολιτισμού. Το ίδιο και ο σεβασμός και η συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις» υπογραμμίζει.

Μετά την άσκηση αίτησης ακύρωσης από το Δημόσιο κατά της απόφασης για παροχή ασύλου η υπόθεση είναι εκκρεμής και «οφείλουμε όλοι να μην παρεμβαίνουμε επί εκκρεμών δικαστικώς υποθέσεων» τονίζει ακόμη με νόημα.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών έχει επιλυθεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο, ενώ παράλληλα θυμίζει ότι, όπως έχει πολλαπλώς κριθεί από το ΕΔΔΑ και έχουν κατά καιρούς επισημάνει Δικηγορικοί Σύλλογοι της γείτονος χώρας, η Τουρκία έχει παρελθόν συστηματικών παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου σε βάρος διωκόμενων Τούρκων πολιτών, και πλειάδα συναδέλφων Τούρκων δικηγόρων.

«Η διαφύλαξη της διεθνούς δικαιοταξίας αποτελεί αυτονόητο χρέος του δικηγορικού κόσμου, που έχει παρελθόν αγώνων υπέρ των δημοκρατικών κατακτήσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Για το δικηγορικό σώμα, αναπόδραστα, λυδία λίθος των όποιων επιλογών των εμπλεκομένων θεσμικά φορέων είναι αποκλειστικά η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου», σημειώνει ο πρόεδρος του ΔΣΑ.

Αναλυτικά η παρέμβαση του έχει ως εξής:

«Ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και η παροχή διεθνούς προστασίας στους πρόσφυγες είναι αυτονόητες και αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις του νομικού μας πολιτισμού. Το ίδιο και ο σεβασμός και η συμμόρφωση προς τις δικαστικές αποφάσεις.»

» Μετά την άσκηση αίτησης ακύρωσης από το Δημόσιο κατά της απόφασης της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, η υπόθεση της παροχής ασύλου σε έναν από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς, είναι εκκρεμής ενώπιον της Δικαιοσύνης, η οποία και θα τάμει το ζήτημα με δεσμευτικό τρόπο, και οφείλουμε όλοι να μην παρεμβαίνουμε επί εκκρεμών δικαστικώς υποθέσεων.»

» Ανεξαρτήτως των ανωτέρω το περιεχόμενο των νομικών αιτιάσεων του Δημοσίου δεν έχει καταστεί γνωστό, και επιφυλασσόμαστε να τοποθετηθούμε επ' αυτών.

» Δύο επισημάνσεις, όμως, είναι αναγκαίες:

» Πρώτον, ότι το ζήτημα της έκδοσης των Τούρκων αξιωματικών έχει επιλυθεί αμετάκλητα από τον Άρειο Πάγο και είναι νομικώς διάφορο εκείνου της υπαγωγής σε καθεστώς διεθνούς προστασίας (χορήγηση ασύλου).

» Δεύτερον, ότι, όπως έχει πολλαπλώς κριθεί από το ΕΔΔΑ και έχουν κατά καιρούς επισημάνει Δικηγορικοί Σύλλογοι της γείτονος χώρας, η Τουρκία έχει παρελθόν συστηματικών παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου σε βάρος διωκόμενων Τούρκων πολιτών, και πλειάδα συναδέλφων Τούρκων δικηγόρων.

» Η διαφύλαξη της διεθνούς δικαιοταξίας αποτελεί αυτονόητο χρέος του δικηγορικού κόσμου, που έχει παρελθόν αγώνων υπέρ των δημοκρατικών κατακτήσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Για το δικηγορικό σώμα, αναπόδραστα, λυδία λίθος των όποιων επιλογών των εμπλεκομένων θεσμικά φορέων είναι αποκλειστικά η εφαρμογή του διεθνούς δικαίου».



Πηγή :in.gr


Θύματα τροχαίων στην Αττική τον μήνα Δεκέμβριο : 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 582 τραυματίστηκαν



Σε 520 τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν μόνο  στο λεκανοπέδιο της Αττικής κατά το μήνα Δεκέμβριο 2017 ενεπλάκησαν  599 άτομα, οδηγοί η συνεπιβάτες.

Ο απολογισμός, σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής, έχει ως εξής:

17 θανατηφόρα με 17 νεκρούς,
12 σοβαρά με 13 σοβαρά τραυματίες,
491 ελαφρά με 569 ελαφρά τραυματίες.

Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία τον Δεκέμβριο του 2016, είχαν καταγραφεί στην Αττική 15 θανατηφόρα τροχαία με 15 νεκρούς, 11 σοβαρά με 14 σοβαρά τραυματίες και 441 ελαφρά με 546 ελαφρά τραυματίες.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, αναφέρεται,  στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 16.892 παραβάσεις.

Ο αριθμός των παραβάσεων που καταγράφηκαν από την τροχαία

Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν:

529 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 51 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
1.786 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
302 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
491 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
240 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
503 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
Οι έλεγχοι που είχαν γίνει τον Δεκέμβριο του 2016




Σενάρια σατανιστικής τελετής πίσω από τη διπλή αυτοκτονία στην Κεφαλονιά



Τη διαλεύκανση του θανάτου ενός ζεύγους αλλοδαπών, το οποίο βρέθηκε τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου στο χωριό Βλαχάτα Κεφαλονιάς, προσπαθούν οι αστυνομικοί του νησιού και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα.

Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς η ιδιοκτήτρια της βίλας, την οποία είχε νοικιάσει (μέσω airbnb) το ζέυγος για πέντε μέρες, βρήκε νεκρό τον 30χρονο τον 30χρονο Γερμανό, και την 23χρονη σύντροφό του από τη Βουλγαρία, οι οποίοι είχαν προγραμματίσει να φύγουν από το σπίτι το πρωί εκείνης της μέρας. Η νεαρή Βουλγάρα βρέθηκε ξαπλωμένη στον καναπέ του σαλονιού, σε στάση ύπνου και σκεπασμένη με κουβέρτα μέχρι το λαιμό, ενώ ο 30χρονος βρέθηκε νεκρός μέσα στη γεμάτη με νερό και αίμα μπανιέρα του σπιτιού, ενώ αίματα υπήρχαν και στο διάδρομο που οδηγεί από το σαλόνι στο μπάνιο της μονοκατοικίας.

Ακολούθως, η ιδιοκτήτρια ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ. και στο σημείο πήγαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, καθώς επίσης και η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα. Το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας αποκλείστηκε από την έρευνα, καθώς στο σπίτι δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, ούτε διαπιστώθηκε παρουσία τρίτου προσώπου στον χώρο. Επομένως, οι ερευνητές προσανατολίστηκαν στο ενδεχόμενο της διπλής αυτοκτονίας, κάτι που επιβεβαιώθηκε και από τα ευρήματα της νεκροτομής.

Σύμφωνα με όσα είπε στην «Κ» η κ. Τσιόλα, ο 30χρονος και η σύντροφός του έκοψαν τις φλέβες τους χρησιμοποιώντας φαλτσέτα, η οποία βρέθηκε στο τραπεζάκι του σαλονιού. Αμέσως μετά, η κοπέλα ξάπλωσε στον καναπέ, όπου και αρκετές ώρες αργότερα κατέληξε από αιμορραγία. Ήταν σε στάση ύπνου και μάλιστα ο σύντροφός της, την είχε σκεπάσει με κουβέρτα μέχρι το λαιμό.

Στη συνέχεια, ο 30χρονος που επίσης έχανε αίμα από τις κομμένες φλέβες του μπήκε στη μπανιέρα του σπιτιού και κάρφωσε ένα μαχαίρι στην καρδιά του. Από τη νεκροτομή προέκυψε ότι αυτοτραυματίστηκε σε διάφορα σημεία του θώρακά του, πριν τελικά καταφέρει τελικά να μπήξει το μαχαίρι στην καρδιά του. Εντοπίστηκε νεκρός, γυμνός από τη μέση και πάνω μέσα στη γεμάτη με νερό και αίμα μπανιέρα.

Στο λαιμό της, η 23χρονη είχε ένα μενταγιόν με την Πεντάλφα, το σύμβολο που έχει συνδεθεί με τη σατανιστική λατρεία, ενώ στο σαλόνι βρέθηκαν και αρκετά κεριά (ρεσώ). Τα συγκεκριμένα ευρήματα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχει προσδιοριστεί κάποιο προφανές κίνητρο για τη διπλή αυτοκτονία, κάνει τους ερευνητές να εξετάζουν το ενδεχόμενο η αυτοκτονία να αποτελεί μέρος κάποιου είδους σατανιστική τελετή. Τόσο οι αστυνομικοί όσο και η ιατροδικαστής θεωρούν ιδιαίτερα πιθανό το ανδρόγυνο να είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών κάτι που θα προκύψει με βεβαιότητα από τις τοξικολογικές - ιστολογικές εξετάσεις στα δύο πτώματα.

Σύμφωνα με ορισμένες κοινοποιήσεις φίλων της στον προσωπικό λογαριασμό της 23χρονης στο Facebook, η νεαρή Βουλγάρα αγνοούταν από τον Ιούνιο, έχοντας μόνο μία φορά επικοινωνία με τις βουλγαρικές αρχές, οι οποίες την έψαχναν, τον Αύγουστο.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Απίστευτο εξοργιστικό επεισόδιο στην Σκόπελο : Ήθελαν να επιβάλουν πρόστιμο 500€ για πλαστική σακούλα



Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα skopelos-news.blogspot.gr, ένας ψαράς βρίσκονταν στο λιμάνι του νησιού και πουλούσε γόπες σε ένα πελάτη που αγόρασε ένα κιλό προς τρία ευρώ και έβαλε τα ψάρια σε μια πλαστική σακούλα. 

Εκείνη την ώρα εμφανίστηκαν εφοριακοί κάνοντας το απίστευτο και εξοργιστικό, ρώτησαν τον πελάτη εάν ο ψαράς του έκοψε απόδειξη για 4 λεπτά για την πλαστική σακούλα και όταν τους είπε όχι πήγαν να κόψουν εάν είναι δυνατόν πρόστιμο στο ηλικιωμένο ψαρά.

Ο ψαράς διαπληκτίστηκε με τους ελεγκτές και όσοι βρίσκονταν στο λιμάνι κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους εξοργισμένοι από την συμπεριφορά τους. 

Τελικά οι ελεγκτές δεν έκοψαν πρόστιμο στον ηλικιωμένο ψαρά και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Μετά τον σάλο οι αρμόδιες πηγές της ΑΑΔΕ διέψευδαν την πληροφορία ότι ήταν δικό τους κλιμάκιο ελέγχου. 


Κλίμα δήθεν σοβαρής και επιτυχημένης κυβέρνησης θέλει να περάσει ο Τσίπρας με τα Σκόπια



Κλίμα αισιοδοξίας επιχειρεί να εκπέμψει η κυβέρνηση τόσο ως προς την επίλυση του Σκοπιανού, όσο και ως προς την επίτευξη συναίνεσης για το ζήτημα και ειδικότερα για τη στάση των ΑΝΕΛ. 

Μετά από τηλεφωνικές επαφές του Ζόραν Ζάεφ με τους κ. Τσίπρα και Κοτζιά, η κυβέρνηση δεν κρύβει την επιδίωξή της να περάσει το παιχνίδι στο γήπεδο της αντιπολίτευσης και δη της Ν.Δ., κατηγορώντας την για διγλωσσία με αφορμή το 1992. 

Κάνοντας τον επιτυχημένο και δήθεν ότι ξέρει τι κάνει ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στον (Real fm)«Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και με ευθύνη ένα θέμα το οποίο μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και στον βαθμό που υπάρχει πράγματι από την άλλη πλευρά η επιθυμία να γίνουν βήματα, πιστεύω ότι μπορούν να γίνουν και βήματα διεξόδου».