Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023

Θέλουν να κάνουν την αποτελεσματική ομάδα ΔΙΑΣ και τροχονόμο

 


Η ανυπαρξία τροχονόμων στους δρόμους, φέρνει βιαστικές αποφάσεις που μόνο πρόχειρες μπορούν να χαρακτηριστούν.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τροχονόμος εδώ και χρόνια ούτε για δείγμα, και η υπηρεσία αυτή πρέπει να στελεχωθεί άμεσα, αλλά όχι με την αποτελεσματική ομάδα ΔΙΑΣ.

Αντιδράσεις την ομάδα ΔΙΑΣ έχει προκαλέσει η οδηγία της ΕΛ.ΑΣ πως από σήμερα θα πρέπει να έχουν μπλοκάκι για να κόβουν και κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, πήραν διαταγή για να κάνουν και έργο της Τροχαίας, από το οποίο μέχρι τώρα εξαιρούνταν και μάλιστα θα πρέπει να εκπαιδευτούν πάνω στις τροχονομικές παραβάσεις, αντί να στελεχωθεί η τροχαία από άλλες υπηρεσίες.

Στελέχη της υπηρεσίας αναφέρουν πως ήδη στις περιπτώσεις ακραίων παραβάσεων (παραβιάσεις κόκκινου σηματοδότη π.χ.), επενέβαιναν και προσήγαγαν τους παραβάτες στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

Ωστόσο, επειδή ο ρόλος τους είναι η αστυνόμευση και η πάταξη της εγκληματικότητας το να κόβουν κλήσεις για περιπτώσεις όπως… διπλοπαρκάρισμα, δεν ενθουσίασε και ιδιαίτερα, αναφέρουν αστυνομικοί κύκλοι και έχουν δίκιο.

Η διαταγή της ΕΛ.ΑΣ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο προσωπικό της ΔΙ.ΑΣ., που μάλιστα μέλη του προεδρείου του σωματείου ζήτησαν να έχουν συνάντηση με κύκλους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Εκεί θα εκφράσουν τους όποιους προβληματισμούς και ενστάσεις έχουν για την συγκεκριμένη οδηγία.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι παρόμοια, προφορική, διαταγή, έχει δοθεί και σε στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και Τμημάτων Ασφαλείας, ώστε αστυνομικοί ακόμη και με πολιτικά να πρέπει να κόβουν κλήσεις!




Εκπτώσεις έως και 50% ανακοίνωσαν οι εταιρείες ακτοπλοϊας

 



Την παροχή εκπτώσεων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια επιβατών ανακοινώνουν σταδιακά οι ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου ζητήθηκε από τους ακτοπλόους μείωση του κόστους μεταφοράς για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Η μείωση στις τιμές, είναι ανάλογα την εταιρεία και την εμπορική πολιτική Πειραιά Ραφήνας Θεσσαλονίκης Καβάλας

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Όσα ανακοίνωσαν οι εταιρείες 

Βlue Star Ferries και Hellenic Seaways

Ο Όμιλος Attica στις εταιρείες ΒlueStar FerriesHellenic Seawaysπερίπου 20% στις μετακινήσεις

Παράλληλα αυξάνει την έκπτωση στα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού από το 25% στο 50%

Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Οι εκπτώσεις της SEAJETS

Επίσης, η SEAJETS του πλοιοκτήτη Μάριου Ηλιόπουλου παρά το γεγονός ότι είχε ήδη προχωρήσει από τα τέλη Μαΐου 2023 σε μειώσεις τιμών έως και 19% σε σύγκριση με το 2022, πρωτοπορεί και προχωρά και σε νέες εκπτώσεις.

Οι μειωμένες τιμές ισχύουν για την έκδοση εισιτηρίων από την 18η Ιουλίου 18η Σεπτεμβρίου

Συγκεκριμένα:

1. Έκπτωση τετραμελούς οικογένειας 30%

30% έκπτωσηοχήματοςέκδοση εισιτηρίων

2. Έκπτωση Μόνιμου Κάτοικου 20%

20% έκπτωσημόνιμους κατοίκους Δωδεκανήσων40% στη γραμμή Σητεία – Δωδεκάνησα

3. Έκπτωση Τριτέκνων 30%

30% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφής επιβάτη για τους τρίτεκνους

4. Ειδικές εκπτώσεις

25% έκπτωση στα εισιτήρια επιστροφήςεπιβατών

25% έκπτωσηΡαφήνα – Άνδρο, Ραφήνα -ΤήνοΡαφήνα -Μύκονο και Ραφήνα

25% έκπτωσηΘεσσαλονίκη προς Λήμνο και Λέσβο

5. Εκπτώσεις για ημερήσιες εκδρομές πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος (επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους της Δήλου και στην Παναγία της Τήνου αντίστοιχα)

50% έκπτωση

40% έκπτωση

30% έκπτωση


6. Ο όμιλος Seajets εξετάζει με τα αρμόδια υπουργεία άμεσα τη χορήγηση έκπτωσης 15% στους δικαιούχους του Market Pass

«H προσφορά θα ενεργοποιηθεί εντός 5 εργάσιμων

Με τη σειρά της η Golden Star Ferries πέραν από τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που προβλέπονται από τη νομοθεσία ανακοίνωσε έκπτωση 20% με τα συμβατικά της πλοία17 Ιουλίου έως και 10 Σεπτέμβρη

Σημειώνεται ότι η Golden Star Ferries εφαρμόζει ήδη εκπτώσεις σε (ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, φοιτητές) σε τρίτεκνες οικογένειες, σε ένστολουςσυνταξιούχους ναυτικούς

Παράλληλα, τρέχει εδώ και μεγάλο χρονικά διάστημα ελκυστικές προσφορές με το ταχύπλοο Superexpress



Η στιγμή που δολοφονείται ο 50χρονος μετά από καβγά

 


Καρέ καρέ αποτυπώνεται στο βίντεο - ντοκουμέντο η δολοφονία του 50χρονου άνδρα έξω από βενζινάδικο, στην περιοχή της Ανάληψης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Στο βίντεο φαίνεται το θύμα να λογομαχεί με τον οδηγό ενός οχήματος και στη συνέχεια να προσπαθεί να τον χτυπήσει με μία αλυσίδα. Τότε δέχεται τους πυροβολισμούς και πέφτει στο οδόστρωμα.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο από την Θεσσαλονίκη:

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το 50χρονο θύμα αλβανικής καταγωγής, πυροβολήθηκε τουλάχιστον δύο φορές, χωρίς ακόμα να έχουν αποσαφηνιστεί οι λόγοι που οδήγησαν στην τραγωδία.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τη 1.00 το μεσημέρι, επί της οδού Σόλωνος 51. 
Το θύμα τραυματίστηκε σοβαρά στον ώμο και λίγη ώρα αργότερα κατέληξε. 

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη.



Παύλος Μαρινάκης: Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία


 

Νέα "τάπα" σε Μηταράκη που προκαλεί από τις πρώτες ημέρες που έχει αναλάβει το υπουργείο προστασίας του πολίτη. Μετά την όρεξη του για την Έφιππη αστυνομία που τον φρέναρε ο Πρωθυπουργός, ήρθε η ώρα και για διευκρινίσεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Η ανακοίνωση του Μηταράκη ότι καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία, έφερε ευφορία και πανηγυρισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ, τους κακοποιούς, τους ακροαριστερούς και τους αντιεξουσιαστές.

«Δεν καταργείται η πανεπιστημιακή αστυνομία» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Ο Μαρινάκης διευκρίνισε ότι επαναξετάζεται ο ρόλος του πώς θα λειτουργήσει η πανεπιστημιακή αστυνομία σε συνεργασία με το σύνολο της αστυνομίας για να αντιμετωπίζονται τα ζητήματα της ανομίας στα ΑΕΙ και επισήμανε ότι στην πρώτη τετραετία η κυβέρνηση έκανε σημαντικά βήματα σε αυτόν τον τομέα όπως η επαναφορά του ασύλου με την ουσιαστική έννοια του και η απόδοση χώρων των πανεπιστημίων που θεωρούνταν άβατα στους φοιτητές. 




Οι τρεις άξονες του οικονομικού νομοσχεδίου για τους μισθωτούς, τους νέους και την οικογένεια που αποτυπώνουν τον έντονα κοινωνικό και αναπτυξιακό του χαρακτήρα

 



  1. Στη διάρκεια της 4ετίας τα νοικοκυριά θα έχουν όφελος 4,4 δισ ευρώ από τις αυξήσεις των μισθών και τις μειώσεις των φόρων.
  • Η αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί αφορά  περισσότερους από 1,3 εκατ. φορολογούμενους και περισσότερους από 4 εκατ. πολίτες.
  • Ανάλογα οφέλη θα έχουν εκατομμύρια νοικοκυριά από τη μείωση κατά 10% του ΕΝΦΙΑ για τις κατοικίες που ασφαλίζονται για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες.
  • Η οριζόντια αύξηση κατά 70 ευρώ τον μήνα για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους τόσο του Ενιαίου όσο και των Ειδικών Μισθολογίων αφορά 663.000 δημοσίους υπαλλήλους. Αφορά τόσο τους υπαλλήλους που εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο.
  1. Αυξήσεις στο Δημόσιο με έμφαση στις θέσεις ευθύνης.

Οι αυξήσεις στους μισθούς του Δημοσίου πέραν της κοινωνικής σημασίας που έχουν, καθώς αυξάνουν το εισόδημα των υπαλλήλων μετά από 14 χρόνια, έχουν και διαρθρωτικό χαρακτήρα, αφού κινητροδοτούν τα στελέχη του δημοσίου να καταλάβουν θέσεις ευθύνης και να συμβάλλουν στη συγκρότηση μιας σύγχρονης δημόσιας διοίκησης.

  • Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση 30% του σχετικού επιδόματος, δίνει κίνητρο σε περίπου 65.000 διευθυντικά στελέχη του δημοσίου να καταλάβουν τέτοιες θέσεις, και να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην άσκηση των καθηκόντων τους απέναντι στον πολίτη.
  • Παράλληλα, ανταμείβεται η σπουδαιότητα της ευθύνης και η σημασία της ακεραιότητας και της διαφάνειας που απαιτούν οι σύνθετες υποθέσεις που συνήθως χειρίζονται από αυτές τις θέσεις.
  1. Κοινωνικό πρόσημο με έμφαση στη στήριξη της οικογένειας.  

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών χαρακτηρίζεται από την έντονη κοινωνική του διάσταση, που αποτυπώνεται σε στοχευμένες κινήσεις στήριξης πληθυσμιακών ομάδων αλλά και της ίδιας της οικογένειας.

  • Η θέσπιση του «youth pass» ύψους 150 ευρώ για νέους 18 και 19 ετών ως μόνιμου μέτρου αφορά περίπου 200.000 νέους.
  • Επίσης η αύξηση του επιδόματος παιδιού για περισσότερους από 330.000 δημοσίους υπαλλήλους που μεταφράζεται σε 70 ευρώ για ένα παιδί, 120 ευρώ για δύο παιδιά, 170 ευρώ για τρία, 220 ευρώ για τέσσερα παιδιά (συν 70 ευρώ για κάθε επιπλέον παιδί) αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της στόχευσης για στήριξη στο οικογενειακό εισόδημα.
  • Όπως και η οριστική απαλλαγή από τη συμμετοχή στη δαπάνη φαρμάκων 200.000 πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ.


Θέμα άμεσης επίλυσης του ζητήματος του δημάρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη έθεσε ο Πρωθυπουργός στον Αλβανό Πρωθυπουργό, Έντι Ράμα

 


Ο Πρωθυπουργός στη συνάντησή του με τον Αλβανό ομόλογό του επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι το ζήτημα Μπελέρη θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα. Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ζήτημα κράτους δικαίου, όταν ένας εκλεγμένος Δήμαρχος φυλακίζεται χωρίς βάσιμες κατηγορίες και κρατείται φυλακισμένος χωρίς να μπορεί να ορκιστεί.

Σημείωσε ότι αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν σε μία χώρα η οποία έχει θέσει το ευρωπαϊκό κράτος δικαίου στην προμετωπίδα των μεταρρυθμίσεων που θέλει να κάνει, προκειμένου να προσεγγίσει προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεμήνυσε ότι σέβεται την ανεξαρτησία της Αλβανικής Δικαιοσύνης, ωστόσο όλοι αντιλαμβάνονται ότι το ζήτημα αυτό πρέπει σύντομα να επιλυθεί.



Σε καλό κλίμα η συνάντηση Μητσοτάκη - Erdogan

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Vilnius της Λιθουανίας, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας.

  • Η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα. Οι κκ. Μητσοτάκης και Erdogan συμφώνησαν ότι είναι προς όφελος των δύο χωρών το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις διμερείς σχέσεις τους τελευταίους μήνες να έχει συνέχεια και συνέπεια.
  • Προς τούτο συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να οικοδομήσουν πάνω στο θετικό μομέντουμ και να ενεργοποιήσουν κατά το επόμενο διάστημα πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
    • Συμφώνησαν η επόμενη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο στη Θεσσαλονίκη.
    • Ανέθεσαν στους υπουργούς Εξωτερικών να καθοδηγούν τη διαδικασία και να ενημερώνουν τους ηγέτες για την πρόοδο που σημειώνεται.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι προσβλέπει σε πιο συχνές επαφές σε όλα τα επίπεδα, ώστε να οικοδομηθεί κλίμα εμπιστοσύνης και οι προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν σε βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας.