Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

Ο χυδαίος ακροαριστερός Παύλος Πολάκης έκανε επίθεση και στον σκιτσογράφο Ηλία Μακρή με βαριές ύβρεις

 


Κανένας από την Κουμουνδούρου δεν τολμάει να αντιμιλήσει στον χυδαίο ακροαριστερό φασίστα Παύλο Πολάκη που άρχισε τα ίδια!! Την ίδιο έκαναν στον ΣΥΡΙΖΑ και πριν τις εκλογές με τα αποτελέσματα σήμερα να είναι ορατά και τα ποσοστά κάτω από το 10%.

Στόχος του ακροαριστερού φασίστα ήταν αυτή την φορά και μετά τους δημοσιογράφους, ο σκιτσογράφος της Καθημερινής, Ηλίας Μακρής, στον οποίο εξαπέλυσε επίθεση ο προκλητικός ακροαριστερός με ανάρτησή του στο Facebook και με αφορμή σκίτσο που αφορούσε το πρόσωπό του και δημοσιεύτηκε στο φύλο της εφημερίδας το περασμένο Σάββατο.

Ο προκλητικός ακροαριστερό του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάρτησή του χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις και ύβρεις κατά του σκιτσογράφου ενώ επισυνάπτει και φωτογραφία του κ. Μακρή.

Το χυδαίο κείμενο της ανάρτησης του Παύλου Πολάκη

«Εκτός από τα σιχάματα της «δημοσιογραφίας» υπάρχουν και τα βοθρολύματα της «γελοιογραφίας». Μάλλον ζητάει αύξηση και δείχνει χαρακτήρα εναντίον μου αυτό το βδέλυγμα ! Ηλιας Μακρης γελοιογράφος ,λέει,της «σοβαρής» Καθημερινής! Τραβα στο Μακελειό λυξονταρμα ,εκει θα έχεις πέραση ! ΥΓ1:Δεν δημοσιεύω τα σκίτσα σου ,μόνο τη φάτσα σου που καταλαβαίνει κανείς πολλά…… Θα σου ταχυδρομήσω δυο διευρα για τις δυο « Γελοιογραφίες» σου που μου έστειλαν και με αφορούν… Τόσο αξίζει η τέχνη σου … Τωρα που ασχολήθηκα ίσως σου δώσουν κι αύξηση ΥΓ2:Βάζω και μια ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη που μάλλον γράφτηκε για σένα και το μεροκάματο σου..(φωτο 3)»


Μετά την ανάρτηση Πολάκη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, εξέφρασε την λύπη του για το ύφος και τη φρασεολογία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «λυπούμαι πραγματικά που ο @syriza_gr παρά την συντριβή του στις Εκλογές, την αλλαγή της ηγεσίας του και την συνεχή του πτώση στις Δημοσκοπήσεις, δεν βρίσκει το θάρρος να τον απομονώσει».

«Μα τί πρέπει πλέον άλλο να κάνει για να του βάλουν ένα όριο έστω στοιχειώδους ανθρώπινης συμπεριφοράς; Ντροπή!» καταλήγει ο κ. Γεωργιάδης

Όλη η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη

«Ο κ. Ηλίας Μακρής, όπως και πρακτικά όλοι οι σκιτσογράφοι/γελοιογράφοι της Χώρας μου έχουν αφιερώσει πολλά σκίτσα τους. Πάντοτε χιουμοριστικά και καυστικά, όπως επιβάλλει αυτή τους η Τέχνη. Διαβάζω την αντίδραση αυτού του αγενούς (το γράφω όσο πιο ήπια και ευγενικά μπορώ) ανθρώπου και λυπούμαι πραγματικά που ο @syriza_gr παρά την συντριβή του στις Εκλογές, την αλλαγή της ηγεσίας του και την συνεχή του πτώση στις Δημοσκοπήσεις, δεν βρίσκει το θάρρος να τον απομονώσει. Πέραν της τοξικότητας και των ύβρεων και του οχετού που εκτοξεύει, η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας ενός ανθρώπου που δεν είναι διάσημος και δεν γνωρίζουν όλοι το πρόσωπό του, θα μπορούσε ακόμη και να του δημιουργήσει πραγματικούς κινδύνους. Μα τί πρέπει πλέον άλλο να κάνει για να του βάλουν ένα όριο έστω στοιχειώδους ανθρώπινης συμπεριφοράς; Ντροπή!».

Ανακοίνωση για την επίθεση Πολάκη εξέδωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κάνοντας λόγο για προγραφές και στοχοποίηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ενώ παράλληλα στηλιτεύει την απουσία αντίδρασης καταδίκης από τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη.

Όλη η ανακοίνωση Μαρινάκη για τον Παύλο Πολάκη

«Ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική του, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ προέβη, για μια ακόμα φορά, σε προγραφές, αυτή τη φορά σε βάρος του σκιτσογράφου Ηλία Μακρή, επειδή ενοχλήθηκε από το σκίτσο του. Η επαναλαμβανόμενη κατάπτυστη πρακτική της στοχοποίησης και των προγραφών δεν προκαλεί, δυστυχώς, καμία έκπληξη για τον εν λόγω Βουλευτή. Το γεγονός, όμως, ότι δεν υπάρχει καμία επίπτωση για εκείνον, ή έστω κάποια αντίδραση καταδίκης από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αρχηγό του, υποδηλώνει την ανοχή του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε αυτές τις πρακτικές, η οποία, τελικά, μεταφράζεται σε πλήρη συνενοχή».



Λιβάνιος ξεφτίλισε Βελόπουλο στην βουλή : «Εδώ δεν πουλάμε βυζαντινά»

 


Ο Θοδωρής Λιβάνιος ξεφτίλισε τον Κυριάκο Βελόπουλο, σε μια κόντρα που πυροδότησε η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στην Ολομέλεια της Βουλής και η κριτική του στην εισαγωγή της επιστολικής ψήφου.

Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε τον κ. Βελόπουλο για «κωλοτούμπα» υπενθυμίζοντας ότι η Ελληνική Λύση ήταν υπέρ της διευκόλυνσης των Ελλήνων του εξωτερικού με επιστολική ψήφο άλλαξε όμως στάση μετά τις τελευταίες εθνικές εκλογές και το ισχνό ποσοστό που έλαβε από τους εκτός επικράτειας εκλογείς.

«Το 2019 συμφωνούσατε με την επιστολική ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού. Το ίδιο κάνατε και το 2021. Το 2023 καταθέσατε πρόταση νόμου για την επιστολική ψήφο. Το 2024 διαφωνείτε. Γιατί; Για το 0,94%. Αυτοί είστε, αυτό σας ταιριάζει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιβάνιος.

Απαντώντας ο Βελόπουλος σημείωσε χωρίς ίχνος σοβαρότητας:  «Ας ψηφίσουν οι νεκροί για εσάς ας ψηφίσουν οι Έλληνες για εμάς», για να πάρει και πάλι τον λόγο ο αναπληρωτής υπουργός και να ξεφτιλίσει τον Βελόπουλο λέγοντας : «Επειδή εδώ δεν πουλάμε βυζαντινά. Αν έχετε μία καταγγελία ότι έχει ψηφίσει νεκρός να την κάνετε, αλλιώς να σωπάσετε. Προτιμάτε να λέτε πράγματα στον αέρα».





Πρόστιμο 561.000 ευρώ στην εταιρεία FrieslandCampina γιατί έκλεβε τον κόσμο στο βρεφικό γάλα

 


Πρόστιμο 561.000 ευρώ επιβάλλεται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, στην ΦΡΗΣΛΑΝΤΚΑΜΠΙΝΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., εταιρεία γαλακτοκομικών προϊόντων, για παράβαση του άρθρου 54 του ν. 5045/29-07-2023 σχετικά με την περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας, έπειτα από ελέγχους που διενήργησε η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ).

Μετά από τους σχετικούς ελέγχους σε πλήθος κωδικών, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία σε εννέα (9) από αυτούς, μεταξύ αυτών και κωδικοί που αντιστοιχούν σε προϊόντα βρεφικού γάλακτος έκλεβε ασύστολα τους καταναλωτές, και πέτυχε μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους από όσα επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε σχετικά: «Ό,τι λέμε, το εννοούμε. Σήμερα ανακοινώσαμε υψηλό πρόστιμο σε μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που ειδικεύονται, μεταξύ άλλων, και στο βρεφικό γάλα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Καμία πρακτική αθέμιτης κερδοφορίας δεν θα γίνει ανεκτή. Η στήριξη της οικογένειας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Η πάταξη της αισχροκέρδειας στο βρεφικό γάλα, όπως αποδεικνύεται και από τα νέα μέτρα που υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή, είναι καθήκον μας».



Συνελήφθη 41χρονος για απρόσφορη απόπειρα σε προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους

 



Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Παρασκευής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, συνελήφθη 41χρονος ημεδαπός για απρόσφορη απόπειρα σε προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ειδικότερα, δύο 17χρονοι δημιούργησαν ψεύτικο προφίλ με στοιχεία 13χρονης σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και απέκτησαν επαφή με υπαρκτό προφίλ 41χρονου χρήστη της πλατφόρμας.

Αφού οι δύο πλευρές συνομίλησαν για μικρό χρονικό διάστημα, ο 41χρονος απέστειλε στην υποτιθέμενη 13χρονη οπτικοακουστικό υλικό γενετήσιου χαρακτήρα και δρομολογήθηκε συνάντηση απογευματινές ώρες της 20-1-2024 στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής.

Στο ραντεβού εμφανίστηκαν οι δύο 17χρονοι διαχειριστές του ψεύτικου λογαριασμού, ακολούθησε επεισόδιο, κλήθηκε το κέντρο της Άμεσης Δράσης και προσήχθησαν στην ανωτέρω υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον 41χρονο, οι δύο 17χρονοι αφού τον ενημέρωσαν για το υλικό που έχουν στην κατοχή τους, απαίτησαν χρηματικό ποσό προκειμένου να μην ενημερώσουν την αστυνομία.

Επομένως, οι νεαροί συνελήφθησαν για εκδικητική πορνογραφία και εκβίαση κατά συναυτουργία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υπεβλήθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο του 41χρονου και απεστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τη διερεύνηση του.


 



Ο Θοδωρής Ρουσόπουλος εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

 


Ο βουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσόπουλος, εξελέγη πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ευρώπης.

Από σήμερα ο Θ. Ρουσόπουλος είναι ο 35ος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης από το 1949 και ο πρώτος Έλληνας υπήκοος που κατέχει το αξίωμα. Θα υπηρετήσει θητεία ενός έτους, η οποία μπορεί να ανανεωθεί μία φορά.

Ο κ. Ρουσόπουλος εξελέγη ομόφωνα από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, ενώ απέναντί του δεν υπήρξε καμία υποψηφιότητα. Τον στήριξαν και τα πέντε μεγάλα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης- Ομάδα Σοσιαλιστών/Δημοκρατών και Πρασίνων (SOC), Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP/CD), Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών & Δημοκρατική Συμμαχία (EC/DA), Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και Ομάδα της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αριστεράς (UEL).

Το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι ο ευρωπαϊκός οργανισμός για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, με έδρα το Στρασβούργο που ιδρύθηκε πριν από 75 χρόνια. Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης συντίθεται από 612 Βουλευτές των 46 χωρών-μελών οι οποίοι εκπροσωπούν 675 εκατομμύρια κατοίκους της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η εκλογή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου αποτελεί μεγάλη τιμή για την πατρίδα μας.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

O Θεόδωρος Ρουσόπουλος είναι ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που εκλέγεται Προέδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, και μάλιστα ομόφωνα. Η εκλογή του αποτελεί μεγάλη τιμή για την πατρίδα μας.

Του εύχομαι κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα!


Η Νέα Δημοκρατία χαιρετίζει την εκλογή του Θεόδωρου Ρουσόπουλου, Βουλευτή Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών και πρώην Υπουργού, στη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η εκλογή έγινε ομόφωνα από τους 612 Βουλευτές των 46 χωρών-μελών, καθώς και από όλες τις πολιτικές ομάδες του Συμβουλίου: Ομάδα Σοσιαλιστών-Δημοκρατών και Πρασίνων (SOC), Ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP/CD), Ομάδα Ευρωπαίων Συντηρητικών & Δημοκρατική Συμμαχία (EC/DA), Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) και Ομάδα της Ενιαίας Ευρωπαϊκής Αριστεράς (UEL).

O Θεόδωρος Ρουσόπουλος θα είναι ο πρώτος πολιτικός από την Ελλάδα που καταλαμβάνει την θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης στον παλαιότερο και σπουδαιότερο ευρωπαϊκό Οργανισμό για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου, ο οποίος ιδρύθηκε πριν από 75 χρόνια από μεγάλους ηγέτες της Ευρώπης όπως οι Ουίνστον Τσώρτσιλ, Κόνραντ Αντενάουερ, Πωλ Ρεινό, Μωρίς Σουμάν, Αλτιέρο Σπινέλι, Ρειμόντ Αρόν, Άντονι Ήντεν και Φρανσουά Μιτεράν.

Η εκλογή του κ. Ρουσόπουλου αποτελεί μεγάλη τιμή για την Παράταξή μας και τη χώρα μας, που έχει αφήσει οριστικά πίσω της την εποχή της κρίσης.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.



Σούπερ Μάρκετ αύξηση τζίρου κατά 8,9% λόγω ανατιμήσεων στις τιμές και σε βάρος των καταναλωτών

 


Αύξηση του τζίρου κατά 8,9% κατέγραψαν το 2023 τα σούπερ μάρκετ, ως αποτέλεσμα ωστόσο των εντόνων πληθωριστικών πιέσεων και όχι της αύξησης των πωλήσεων.

Σύμφωνα με τη NielsenIQ, οι τιμές των ταχυκινήτων καταναλωτικών αγαθών (FMCGs), των ειδών δηλαδή που πωλούνται περισσότερο, έτρεξαν με διψήφιο ρυθμό αύξησης το πρώτο εξάμηνο του 2023, με την κατανάλωση ως επί το πλείστον να κινείται καθοδικά, ωστόσο το δεύτερο μισό της χρονιάς οι ανατιμήσεις συνεχίστηκαν μεν, αλλά με χαμηλότερη ένταση, γεγονός που τόνωσε τη ζήτηση και τις πωλήσεις σε όγκο.

Ντόμινο…

Αναλυτικά, τον Ιανουάριο του 2023 οι ανατιμήσεις άγγιξαν το 12,1%, τον Φεβρουάριο κατά 10,7%, τον Μάρτιο κατά 10,9% και τον Απρίλιο κατά 11,9%. Τον Μάιο και τον Ιούνιο οι αυξήσεις των τιμών κινήθηκαν στα επίπεδα του 10%, ενώ τον Ιούλιο έπεσαν για πρώτη φορά σε μονοψήφιο ποσοστό στο 8,5% για να κλείσει το έτος (Δεκέμβριος) με ανατιμήσεις 2,8%.

Από την άλλη, η κατανάλωση και κατ’ επέκταση και οι όγκοι πωλήσεων τους πρώτους έξι μήνες του 2023, μειώθηκαν από 0,3% έως 7,6%, με μοναδική εξαίρεση τον Φεβρουάριο, που σημείωσε άνοδο 4,5%. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι όσο «φρενάρουν» οι ανατιμήσεις τόσο αυξάνονται οι πωλήσεις σε όγκο κι έτσι από το δεύτερο εξάμηνο του έτους που οι τιμές αυξάνονται με βραδύτερο ρυθμό, η κατανάλωση κινείται μόνιμα σε θετικό έδαφος, με αποκορύφωμα τους δύο τελευταίους μήνες του έτους. Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και το γεγονός ότι ήταν και η χριστουγεννιάτικη περίοδος που κατά κανόνα η ζήτηση αυξάνεται.

Συνολικά, πάντως, για το 2023 οι πωλήσεις των ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων σε αξία βελτιώθηκαν κατά 9,1%, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 8,7%, με την ίδια ακριβώς ένταση όπως και το 2022, ενώ η ζήτηση παρουσίασε οριακή άνοδο κατά +0,4%.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της NielsenIQ, Βάιο Δημοράγκα, «στις αρχές του 2023, δεδομένου του επίμονου πληθωρισμού στα ταχυκίνητα καταναλωτικά προϊόντα, ήταν αρκετές οι ανησυχίες για σημαντική πτώση της κατανάλωσης. Στην πράξη οι συνολικοί όγκοι δεν επηρεάστηκαν σημαντικά και μάλιστα με το κλείσιμο της χρονιάς σημείωσαν και οριακή άνοδο, προφανώς όμως με διαφορετική συμπεριφορά ανά κατηγορία και, κατά περίπτωση, με διαφοροποιημένο προϊοντικό μίγμα». Οπως επεσήμανε ο ίδιος, οι Ελληνες καταναλωτές είναι πιεσμένοι, ωστόσο αναζητούν και βρίσκουν λύσεις έτσι ώστε να μη στερούνται τα βασικά, κάτι που συνιστά ένα ενθαρρυντικό μήνυμα για τις αντοχές της αγοράς.

Οσον αφορά στις επιμέρους μεγάλες κατηγορίες των ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων, τα προϊόντα οικιακής χρήσης παρουσίασαν τις μεγαλύτερες ανατιμήσεις (+9,1%), αλλά και τη μεγαλύτερη άνοδο σε αξία πωλήσεων (+9,9%). Παρόλα αυτά, και ο όγκος πωλήσεων ανέβηκε έστω οριακά κατά 0,8%.

Στα τρόφιμα και τα ποτά, τόσο οι ανατιμήσεις όσο και ο τζίρος τους αυξήθηκε κατά 9%, με τη ζήτηση να παραμένει αμετάβλητη σε σχέση με το 2022. Την ίδια ακριβώς τάση παρουσίασαν και οι κατηγορίες που αφορούν στα Προϊόντα Προσωπικής Περιποίησης, με τη διαφορά ότι η πιο μετριοπαθής αύξηση των τιμών (+3,7%), τόνωσε την κατανάλωσή τους κατά 5,3%.

Το σύνολο των κατηγοριών Bazaar (ένδυση, ηλεκτρικές συσκευές, βιβλία, εργαλεία, είδη κήπου, είδη αυτοκινήτου, οικιακός εξοπλισμός κ.λπ.) είναι κατηγορία που εμφάνισε την πιο χαμηλή θετική τάση σε επίπεδο τζίρου, στο +4%, ενώ στα φρέσκα και επί ζυγίω προϊόντα οι πωλήσεις σε αξία εκτινάχθηκαν κατά 10,2%.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ




Παρέμβαση του Άρειου Πάγου για τη θανάτωση τεσσάρων αλόγων στα Γρεβενά

 


Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκάλεσε η θανάτωση τεσσάρων αλόγων στη Σαμαρίνα Γρεβενών.

Η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα, απέστειλε παραγγελία στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γρεβενών, με την οποία ζητάει να προβεί «άμεσα στις δέουσες νόμιμες ενέργειες προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων και εντοπισμό των δραστών σχετικά με την θανάτωση των τεσσάρων αλόγων στην περιοχή Σαμαρίνας Γρεβενών». Ζητάει επίσης, ενημέρωση για την πορεία των ερευνών.



Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες για τις εκτελέσεις της Greek Mafia


 

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων ο 39χρονος και ο 21χρονος που κατηγορούνται για εμπλοκή σε δολοφονίες της αποκαλούμενης Greek Μafia.

Κατά την απολογία του ο 39χρονος κακοποιός αρνήθηκε να πει οτιδήποτε, επικαλούμενος το δικαίωμα της σιωπής.

Απο την πλευρά του ο 21χρονος κακοποιός που αντιμετωπίζει και αυτός κακουργηματικές κατηγορίες, αρνήθηκε την εμπλοκή του στην οργάνωση.

Ο 39χρονος και ο 21χρονος φέρονται να εκτελούσαν ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου της Greek Mafia. Η αστυνομική έρευνα τους έχει ταυτοποιήσει ως τους φυσικούς αυτουργούς των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου, στα Σκούρτα Βοιωτίας, τον Απρίλιο 2022 και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο, στον Κορυδαλλό και για τις απόπειρες δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου στην Κατερίνη και δυο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου.

Το οργανωμένο έγκλημα ανθίζει, θησαυρίζοντας τόσο από το λαθρεμπόριο και τις νοθείες στα καύσιμα, τα τσιγάρα, όσο όμως και από το ξέπλυμα μαύρου και βρόμικου χρήματος το οποίο γίνεται νομότυπα, μέσα από τις… βιτρίνες των πρατηρίων, και με το κράτος να μην μπορεί να τους διαλύσει μέχρι στιγμής.



Έγκλημα-σοκ στο Σικάγο

 


Ένα ασύλληπτο έγκλημα ερευνούν οι αρχές στο Σικάγο, καθώς ένας άνδρας φέρεται αν δολοφόνησε οκτώ ανθρώπους σε δύο ημέρες σε τρεις διαφορετικές τοποθεσίες, σε τρία διαφορετικά σπίτια, και μετά να έβαλε τέλος στη ζωή του.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούσαν για επτά νεκρούς και η αστυνομία έψαχνε τον δράστη πριν τον βρουν νεκρό.

Τα κίνητρα των οκτώ δολοφονιών δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο, όπως επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο δράστης γνώριζε τα θύματά του.

Ένας από τους νεκρούς βρέθηκε την Κυριακή σε ένα σπίτι στην κομητεία Γουίλ. Άλλοι επτά βρέθηκαν τη Δευτέρα σε δύο σπίτια στο Τζολιέτ.

Οι αρχές δήλωσαν ότι πιστεύουν επίσης ότι ένα άλλο περιστατικό πυροβολισμών στο Τζολιέτ κατά το οποίο τραυματίστηκε ένας άνδρας την Κυριακή συνδέεται με τις πολλαπλές δολοφονίες. «Είμαι αστυνομικός 29 χρόνια και αυτός είναι ίσως ο χειρότερος τόπος εγκλήματος με τον οποίο έχω συνδεθεί ποτέ», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής της περιοχής χθες.

Δήλωσε ακόμη ότι δεν είχαν ενδείξεις για το πόσο καιρό οι άνθρωποι στα σπίτια ήταν νεκροί, κάτι που θα το δείξει η νεκροψία.

Ο Έβανς δήλωσε ότι τα θύματα που βρέθηκαν τη Δευτέρα στα σπίτια ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας.

Ερωτηθείς αν τα θύματα ήταν μέλη της οικογένειας του υπόπτου, ο αστυνομικός διευθυντής είπε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει παρά μόνο να πει ότι ο ύποπτος τα γνώριζε.



Η δράση των δύο εκβιαστών αστυνομικών στην Σαλαμίνα

 


Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν στη Σαλαμίνα για εκβιάσεις καταστηματαρχών και δωροληψίες.

Η έρευνα άρχισε να ξετυλίγεται στα τέλη του περασμένου Ιουνίου όταν στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έφθασαν ανώνυμες πληροφορίες ότι αστυνομικοί που υπηρετούν στη Σαλαμίνα εκβιάζουν καταστηματάρχες καθώς και εργαζομένους σε οικοδομές προκειμένου να τους παρέχουν «προστασία» και να μην πραγματοποιούν ελέγχους. 

Οι καταγγελίες ανέφεραν ακόμα και περιπτώσεις που οι αστυνομικοί είχαν χτυπήσει εργαζομένους που ήταν αλλοδαποί και δεν είχαν επίσημα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Άμεσα ξεκίνησε έρευνα που έφερε στο φως την δράση τους, με τον πρώτο αστυνομικό που συνελήφθη, να προκύπτει πως πράγματι προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας απαιτώντας χρηματικά ποσά και ανταλλάγματα από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και από εργαζόμενο σε οικοδομή.

Επίσης φέρεται να ειδοποιούσε ιδιοκτήτες καταστημάτων (καφέ-μπαρ, εστιατόρια κ.λ.π.) για επικείμενους ελέγχους που θα πραγματοποιούνταν από αρμόδιες ελεγκτικές δημόσιες Υπηρεσίες (Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Ε.Φ.Κ.Α. κ.λ.π.) αλλά και από το Α.Τ. Σαλαμίνας.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν τουλάχιστον δύο περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας, σε βάρος -κατά περίπτωση- ιδιοκτήτη νυχτερινού καταστήματος και εργαζόμενου σε οικοδομικές εργασίες, απειλώντας να βλάψει τις δραστηριότητές τους με τη βεβαίωση διάπραξης ποινικών αδικημάτων. Παράλληλα διαπιστώθηκε πως σε 11 τουλάχιστον περιπτώσεις είχε ενημερώσει ιδιοκτήτες καταστημάτων για επικείμενους ελέγχους.

Από ιδιοκτήτη νυχτερινού καταστήματος, ο αστυνομικός απαίτησε και έλαβε, κατά το έτος 2021, εβδομαδιαίως το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, αποκομίζοντας τελικά περίπου 2.500 ευρώ.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, σε συνάντηση που είχε με τον επιχειρηματία, του είπε ότι προκειμένου να συνεχίσει να του παρέχει προστασία θέλει 150 ευρώ την εβδομάδα, αναφέροντας του χαρακτηριστικά τη φράση: «Δυσκόλεψαν τα πράγματα» και τον απείλησε ότι σε περίπτωση μη καταβολής του ανωτέρω ποσού, θα δεχόταν αστυνομικούς ελέγχους και βεβαίωση παραβάσεων σε βάρος του, πλην όμως ο επιχειρηματίας δεν ενέδωσε.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο αστυνομικός προσέγγισε έναν οικοδόμο που πραγματοποιούσε οικοδομικές εργασίες (ρίψη μπετόν) και απαίτησε εκβιαστικά 300 κατά τη λήξη της βάρδιάς του, ωστόσο ο οικοδόμος δεν ενέδωσε στον εκβιασμό.

Όσον αφορά στον δεύτερο αστυνομικό που συνελήφθη, από την έρευνα προέκυψε πως και αυτός προέβαινε σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας σε βάρος εργαζόμενών σε οικοδομικές εργασίες, ενώ προκύπτουν και αποχρώσες ενδείξεις συμμετοχής του, σε πράξεις εκβίασης και δωροληψίας, σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο εν λόγω αστυνομικός, συνήθως κατά την εκτέλεση πρωινής εποχούμενης περιπολίας, αναζητούσε στην ευρύτερη περιοχή της Σαλαμίνας εργοτάξια και οικίες που πραγματοποιούνταν οικοδομικές εργασίες και προέβαινε σε ελέγχους, είτε μόνος του, είτε με τον εκάστοτε συνοδό του, απαιτώντας από τους οικοδόμους να του καταβάλουν διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ σε διαφορετική περίπτωση τους απειλούσε με επ’ αυτοφώρω σύλληψή τους.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι προέβη σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις εκβίασης και δωροληψίας από οικοδομικές εργασίες.

Στην πρώτη εξ’ αυτών, έλαβε εκβιαστικά 300 ευρώ από αγνώστων στοιχείων εργολάβο, όπου λάμβαναν χώρα οικοδομικές εργασίες σε διώροφο κτίσμα στην περιοχή Αιάντειο, ενώ στη δεύτερη περίπτωση απαίτησε και έλαβε 500 ευρώ προκειμένου να παραλείψει τον αστυνομικό έλεγχο στις γενόμενες οικοδομικές εργασίες που λάμβαναν χώρα σε κτίσμα ιδιοκτησίας της μίας γυναίκας.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 20ης Ιανουαρίου 2024 συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, καθώς και στην κατοχή του ενός από τους δύο συλληφθέντες συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- το χρηματικό ποσό των -32.240- ευρώ,

- 4 κινητά τηλέφωνα,

- 2 δίκαννα και 1 μονόκαννο, κυνηγετικά όπλα,

πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων, πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων,

- κυνηγετικό μαχαίρι και

- ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 11,4 γραμμαρίων, καθώς και μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.



Ο ακροαριστερός Πολάκης δεν σεβάστηκε ούτε τον νεκρό πατέρα δημοσιογράφου

 



Ο ακροαριστερός Παύλος Πολάκης, δεν το έχει κρύψει ότι στόχος του είναι οι δημοσιογράφοι και οι δικαστές, άλλωστε τους έχει στοχοποιήσει πολλές φορές.

Επίθεση κατά των δημοσιογράφων στο πνεύμα αυτής του Γιώργου Νταλάρα, εξαπέλυσε ο προκλητικός ακροαριστερός ρατσιστής Παύλος Πολάκης κατά την αποχώρησή του από τις Σπέτσες για το τριήμερο εργασιών του ΣΥΡΙΖΑ στο σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη.

Αφού υπερασπίστηκε τον τραγουδιστή με ανάρτησή του στην οποία του είπε «μπράβο», ο ακροαριστερός Παύλος Πολάκης όταν είδε τους δημοσιογράφους να τον περιμένουν, τους είπε «μην με αναγκάσετε να σας πω αυτά που σας είπε ο Νταλάρας».

Υπενθυμίζουμε ότι αυτοί οι δημοσιογράφοι δεν ήταν μέσα σε σπίτι η σε στούντιο, αλλά έξω από το σπίτι του τουρίστα Κασσελάκη μέσα στο κρύο περιμένοντας μία δήλωση.

Όταν, οι δημοσιογράφοι επέμειναν να ρωτούν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για το «μπράβο» σχετικά με την έκρηξη Νταλάρα, ο Παύλος Πολάκης ανέβασε τους τόνους: «Ο δικός σου θείος και μπαμπάς είναι υπερήφανος γι' αυτό που κάνεις; Έλα παληκάρι μου», και το είπε απευθυνόμενος σε ένα δημοσιογράφο που είχε χάσει τον πατέρα του.

Οι δημοσιογράφοι που ήταν ώρες έξω στο κρύο είπαν στον ακροαριστερό Πολάκη ότι «εμείς κάνουμε τη δουλειά μας», και ο θρασύς προκλητικός ακροαριστερός εξαπέλυσε και τρίτο γύρο επίθεσης λέγοντας «όχι, δεν κάνεις τη δουλειά σου γιατί ψάχνεις παραπολιτικά και τίποτα άλλο. Δεν με ρώτησες κάτι ουσιαστικό γι' αυτά που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες στην πολιτική σκηνή, καλό σας βράδυ».




Αυτοί είναι οι αλλοδαποί κακοποιοί που ρήμαζαν σπίτια στην Θεσσαλονίκη

 



Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δίνονται τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων αλλοδαπών και ενός ημεδαπού που ρήμαζαν σπίτια.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν:

- Η επιλογή «στόχων» συνήθως κοντά σε λαϊκές αγορές, όπου εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων, εισέρχονταν στα διαμερίσματα πάντα πρωινές ώρες, χωρίς ίχνη παραβίασης,

- Η λήψη μέτρων αντιπαρακολούθησης, όπως επιτήρηση των στόχων, αλλαγή ενδυμάτων πριν και μετά την τέλεση των εγκληματικών πράξεων, καθώς και η επικίνδυνη οδήγηση κατά τη διαφυγή,

- Η ενοικίαση χώρου, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως εργαστήριο αντιγραφής κλειδιών ασφαλείας, εφαρμογής πρακτικών μεθοδολογίας απασφάλισης θυρών δίχως ίχνη παραβίασης καθώς και απόκρυψης κλοπιμαίων και η

- Βιντεοσκόπηση με χρήση κινητών τηλεφώνων των υποψήφιων θυμάτων κατά την είσοδο τους στις οικίες τους, αποτυπώνοντας κυρίως τον τύπο του κλειδιού και την τοποθεσία της οικίας.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις: α) της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής με συνολική αξία αφαιρεθέντων αντικειμένων που υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ από δύο ή περισσότερους που έχουν οργανωθεί για την τέλεση κλοπών, κατ’ επάγγελμα, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση β) της παράβασης του άρθρου 370Ε παρ.1 Π.Κ., σε συνδυασμό με το άρθρο 116 παρ7 περ. αΝ.4727/2020, γ) της παράνομης κατοχής όπλων και πυρομαχικών κατ’ εξακολούθηση, δ) της εγκληματικής οργάνωσης, ε) της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και στ) της παράνομης κατοχής κυνηγετικού όπλου.

Πρόκειται για τους:

diarriktis-thessaloniki

(επ) ZOHRABYAN (ον) SERGEY του SAMVEL, γεν. 1979 στην Αρμενία,

diarriktis-thessaloniki1



(επ) ABASHIDZE (ον) DIMITRI του AVTANDIL, γεν. 1978 στη Γεωργία,

diarriktis-thessaloniki2



(επ) TSMINDASHVILI (ον) MIKHEIL του JAMBULAT, γεν. 1996 στη Γεωργία,

diarriktis-thessaloniki3



(επ) ΚΑΡΑΠΟΥΤΑΤΖΕ (ον) Νίκο του Εμζάρι, γεν. 1995 στη Γεωργία,

diarriktis-thessaloniki4


(επ) SHASHIKASHVILI (ον) DAVID του GURAM, γεν. 1986 στη Γεωργία.


Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, «παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388318, 2310-388319 και 2310-388320 του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας».




Θα βραβευτεί ο σκύλος που εντόπισε τον Μπάμπη


 

Καθοριστική ήταν η συμβολή του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου στις έρευνες για τον εντοπισμό της σορού του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι. 

Τη σορό του 31χρονου που δολοφονήθηκε εντόπισε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος Μαλινουά της ομάδας Anubis K9P.

Ο σκύλος εντόπισε τη σορό σε «άκρως δύσκολες συνθήκες βαλτώδους περιοχής» και αναμένεται να βραβευτεί τόσο ο ίδιος όσο και ο επικεφαλής εκπαιδευτής του. 


414433363_1057702955561548_6828749749899730100_n

Ο σκύλος είχε εντοπίσει ίχνη από την Κυριακή (21/1) ωστόσο λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατή η εύρεση της σορού. Οι εθελοντές επέστρεψαν τη Δευτέρα και βρέθηκε, δυστυχώς, η σορός του 31χρονου. 

Η Anubis Coldcase K9 Team, ιδρύθηκε το 2022, και αναλαμβάνει απαιτητικές αποστολές αναζήτησης και εντοπισμού σε ποικίλες περιβαλλοντικές συνθήκες. Η ομάδα είχε συμμετέχει και στις έρευνες στα βαγόνια του δυστυχήματος των Τεμπών, στο Κουλούρι. 

Με εξειδίκευση στα περιστατικά εξαφανίσεων λόγω παθολογικών καταστάσεων, τεχνολογικών ατυχημάτων, εγκληματικής ενέργειας και φυσικών καταστροφών, η ομάδα παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες σε πανελλαδικό επίπεδο, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της. 

Η ομάδα Anubis K9P έχει 11 σκύλους: Oscar, Aria, Mollie, Echo, Helly, Moabi, Brazil, Sierra, Lima, Zulu, Delta. 






Με κυνηγετικό όπλο πυροβόλησαν τον Μπάμπη

 


Τραγικό τέλος είχε η εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας (22/1) εντοπίστηκε έπειτα από 18 ημέρες ερευνών η σορός του σε βαλτώδη περιοχή στον Κάμπο Ευηνοχωρίου.

Η σορός του 31χρονου, η οποία εντοπίστηκε η μισή μέσα και η άλλη μισή έξω από τον βάλτο, φέρει τραύματα από κυνηγετικό όπλο στην πλάτη και στα πόδια.

Το συγκεκριμένο σημείο όπου βρέθηκε η σορός είναι κοντά στην περιοχή των πρώην ΤΕΙ, όπου τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί σήματα κινητών τηλεφώνων. Να σημειώσουμε πως στις έρευνες μετείχε εκτός από την Αστυνομία και πραγματογνώμονας που είχε οριστεί από την οικογένεια, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, ο οποίος είχε μυρίσει ρούχα του 31χρονου και ήταν για ακόμα μία φορά αποτελεσματικός.

 Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι έρευνες χθες πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο σημείο με τον σκύλο να μυρίζει κάτι και τον χειριστή του να προχωρά σε ενημέρωση και drone να σηκώνεται πάνω από το επίμαχο σημείο. Ωστόσο, εξαιτίας των έντονων ανέμων ο σκύλος δεν μπόρεσε να εντοπίσει επακριβώς την πηγή της μυρωδιάς, κάτι που έκανε σήμερα με μεγάλη ευκολία και που οδήγησε στον εντοπισμό της σορού του Μπάμπη.