Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Ηλεία: Εντοπίστηκε ύποπτος για εμπρησμό

 



Ύποπτο για εμπρησμό στην Ηλεία φαίνεται ότι εντόπισαν οι αρχές, μέσα από συστήματα παρακολούθησης.

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δήλωσε στο OPEN ότι το άτομο είχε μηχανάκι. Όπου σταματούσε, μετά από λίγο φούντωνε φωτιά. Το περιστατικό έχουν δει και πολίτες, ωστόσο έχει καταγραφεί και σε άλλα συστήματα.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ανώτερα στελέχη της Πυροσβεστικής μιλούσαν για σοβαρές υποψίες για εμπρηστές στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς μέσα σε δύο ώρες, εκδηλώθηκαν 7 εστίες σε 3 χωριά. Μάλιστα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) της πυροσβεστικής είχαν μεταβεί στην Αρχαία Ολυμπία για τη διενέργεια έρευνας.







Στο πειθαρχικό 3 εφοριακοί της Εφορίας Χολαργού -Δεν απαντούσε κανείς στα τηλέφωνα, ήταν κλειστή η ΔΟΥ στις 11 το πρωί

 


Στο πειθαρχικό στέλνει ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εφοριακούς υπαλλήλους ύστερα απο καταγγελίες για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, ο Γιωργος Πιτσιλής ενημερώθηκε ότι στην ΔΟΥ Χολαργού, οι πολίτες βρήκαν πόρτες κλειστές, ώρα 11 πμ το πρωί ! Διέταξε αμέσως πειθαρχική έρευνα για την καταγγελία, όπως και για το γεγονός ότι στην ίδια εφορία, τα τηλέφωνα δεν… λειτουργούν, όταν καλούν οι φορολογούμενοι.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες - πέραν της πειθαρχικής - διενεργείται και άλλη έρευνα, για να διαπιστωθεί αν και σε ποια έκταση υπάρχουν και άλλες τέτοιες περιπτώσεις «υπολειτουργίας» υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.


Πηγή: iefimerida.gr 



Τα μέτρα για τους πυρόπληκτους που αποφάσισε η κυβέρνηση


 

Υπουργείο Εσωτερικών

Άμεση καταβολή του ποσού των 600 ευρώ στους πληγέντες για τις πρώτες ανάγκες διαβίωσης και έως 6.000 ευρώ για τις δαπάνες οικοσκευής.

Άμεση καταβολή μίας πρώτης χρηματοδότησης με το ποσό των 180.000 ευρώ το οποίο θα διοχετευτεί στους πληγέντες και θα κατανεμηθεί ως εξής:

90.000 ευρώ για τον Δήμο Αχαρνών,

60.000 ευρώ για τον Δήμο Κηφισιάς

30.000 ευρώ για τον Δήμο Διονύσου

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Άμεση χορήγηση στεγαστικής συνδρομής έπειτα από σχετική αυτοψία που θα διενεργηθεί σε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια.

Άμεση χορήγηση επιδότησης ενοικίου στους πληγέντες που έχουν μείνει άστεγοι.

Υπουργείο Οικονομικών

Απαλλαγή των πληγέντων από την καταβολή ΕΝΦΙΑ.

Άμεση επιχορήγηση των πληττόμενων επιχειρήσεων.

Αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων τόσο για επιχειρήσεις, όσο και για φυσικά πρόσωπα στις περιοχές που κηρύχθηκαν ή θα κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αναστολή διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας των πληττόμενων.

Ρύθμιση και αναστολή ασφαλιστικών εισφορών.

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Άμεση αποζημίωση μέσω του ΕΛΓΑ των απωλειών που υπέστησαν οι παραγωγοί σε μελισσοσμήνη, ζωικό κεφάλαιο και στις δενδρώδεις καλλιέργειες καθώς και στις καλλιέργειες με οπωροκηπευτικά.

Στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας που καταβάλλεται και σε πνεύμα κατανόησης, αναζητείται χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να αποζημιωθούν ακόμα και οι παραγωγοί που δεν είχαν ασφαλισμένο το φυτικό τους κεφάλαιο στον ΕΛΓΑ.

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Όλες οι καμένες εκτάσεις κηρύσσονται αναδασωτέες.

Άμεση παρέμβαση για την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος στην πρότερη κατάσταση, είτε μέσω φυσικής αναγέννησης, είτε μέσω τεχνητής αναδάσωσης. Όπου η φυσική αναγέννηση δεν είναι δυνατή, οι εκτάσεις εντάσσονται στο Εθνικό Σχέδιο Αναδασώσεων.

Άμεση δρομολόγηση των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων που χρειάζονται, προκειμένου να θωρακιστεί η περιοχή. Για το λόγο αυτό άμεσα χρηματοδοτούνται τα δασαρχεία για αντιπλημμυρικές μελέτες και αντιδιαβρωτικά έργα.




Στην Ακρόπολη με την κούπα του ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

 



Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επισκέφθηκε την Ακρόπολη, έχοντας αγκαλιά το τρόπαιο του πρωταθλητή ΝΒΑ, αλλά και αυτό του MVP των τελικών. 

Τον Greek Freak συνόδευσαν τα αδέρφια του Θανάσης και Κώστας Αντετοκούνμπο, όπως και η μητέρα του Βερόνικα μαζί με τον μάνατζερ του, Γιώργο Πάνου, με τους Έλληνες διεθνείς να γίνονται πόλος έλξης για τους τουρίστες στο Ιερό Βράχο της ΑΘήνας.



Για ακόμη μία φορά ο Giannis κατάφερε να διαφημίσει με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα, καθώς λογαριασμοί κυρίως Αμερικανών τουριστών που βρίσκονται στη χώρα μας και απαθανάτισαν τον πρωταθλητή του ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς, έχουν ήδη αρχίσει να «μοιράζουν» τα… πειστήρια των φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



Δέν τους έφτανε θέλουν μεγαλύτερη καταστροφή, νέες εμπρηστικές εστίες σε πλήρη εξέλιξη

 


Στην περιοχή μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προερχόμενος από την Ηλεία.

Τα μέτωπα εντοπίζονται  ανάμεσα σε Αδάμες και αεροδρόμιο Τατοΐου, στο Ολυμπιακό χωριό και στα Βασιλικά κτήματα, η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και το πρώην βασιλικό κτήμα, μαζί με τα κτίρια τα οποία βρίσκονται εντός κινδυνεύει πλέον άμεσα να καταστραφεί. Ξεσπούν διαρκώς νέες εστίες φωτιάς μέσα στη δασική έκταση και αυτό δείχνει ότι υπάρχει ακόμα σχέδιο καταστροφής. 

Πέντε πυροσβεστικά ελικόπτερα κι ένα αεροσκάφος πραγματοποιούν ρίψεις νερού, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση. Τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος ανέφεραν ότι ακούστηκαν εκρήξεις. Και οι τρεις νέες φωτιές καίνε κομμάτια του δάσους που είχαν μείνει ανέγγιχτα μέχρι στιγμής.

Το βρώμικο σχέδιο σε πλήρη εξέλιξη.



Φαιδρός ο Φάμελλος καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει την πολιτική πρόληψης πυρκαγιών του ΣΥΡΙΖΑ

 


Είναι τραγικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και ξεφτιλίζονται, εξοργίζουν, με κάθε τους λέξη, με κάθε τους ενέργεια.

Ξεχνώντας τις τεράστιες εγκληματικές ευθύνες τους στο Μάτι με τους 102 νεκρούς, ο Φάμελλος με θράσος χωρίς ίχνος ντροπής, κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί δεν εφαρμόζει την πολιτική πρόληψης πυρκαγιών που παρέλαβε έτοιμη από τον ΣΥΡΙΖΑ!!

Δηλαδή να εφαρμόσει την τακτική Μάτι, πόσο εύκολα καίγεται ο κόσμος, και να αφήσει να καεί κόσμος.

Κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη γιατί δεν εφαρμόζουν την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ στο Μάτι και δεν ντρέπεται που το το λέει!!

Μόνο ένα ΚΑΘΑΡΜΑ θα έκανε τέτοια δήλωση!! Ντροπή τους!!





Πρωτοβουλία της ΒΙΑΝΕΞ – Αναλαμβάνει την αναδάσωση της Βαρυμπόμπης

 



Η ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ:

Μια από τις βασικές ιδρυτικές αρχές της ΒΙΑΝΕΞ, αλλά και συνολικά της οικογένειας Γιαννακόπουλου ήταν, είναι και θα είναι να βρίσκεται δίπλα στον Έλληνα πολίτη και την Ελλάδα, όποτε υπάρχει ανάγκη.

Όλοι μας παρακολουθήσαμε το περιβαλλοντικό έγκλημα που διαπράχθηκε σε έναν από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου της Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης και του Τατοϊου. Ένα έγκλημα που δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο στο σήμερα και στη ζωή των Ελλήνων του Λεκανοπεδίου, αλλά και στο μέλλον των παιδιών μας.

Η ΒΙΑΝΕΞ, θέλοντας να συμπαρασταθεί στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και σαν θεματοφύλακας αξιών και πολιτισμού ανακοινώνει πως θα ηγηθεί της προσπάθειας αναδάσωσης της περιοχής έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε το βιοτικό μέλλον της ελληνικής οικογένειας σε ένα πράσινο περιβάλλον.

Η ΒΙΑΝΕΞ προσφέρει άμεσα 100.000 ευρώ στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, με το οποίο και θα συνεργαστεί ώστε να πραγματοποιηθεί η μελέτη για την οργανωμένη αναδάσωση της περιοχής.

Tαυτόχρονα, δηλώνουμε πως ούσα η μεγαλύτερη επιχείρηση της ευρύτερης περιοχής της Βαρυμπόμπης, θα παρακολουθούμε καθημερινά για τα επόμενα χρόνια την πορεία της αναδάσωσης, ώστε να διασφαλίσουμε ότι θα παραδώσουμε ένα καλύτερο πνεύμονα πρασίνου από ότι πριν.

Σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες δράσεις, καθώς επιθυμία του Ομίλου Βιανέξ και των 1.300 εργαζομένων της είναι να ηγηθούν της συνολικής προσπάθειας που θα γίνει για την ανάπλαση της περιοχής, ξεκινώντας συμβολικά με το φύτευμα των πρώτων 1.300 δέντρων της νέας εποχής. Στην προσπάθεια αυτή καλούμε και τις άλλες επιχειρήσεις της περιοχής να συνεργαστούμε σε κοινές δράσεις ώστε όλοι ενωμένοι να αποκαταστήσουμε το περιβάλλον που ζούμε και δουλεύουμε. Οι δράσεις που θα αναπτύξουμε δείχνουν τον δρόμο για το μέλλον που θέλουμε για τα παιδιά μας.



Μητσοτάκης στην Ηλεία: Οι πολίτες που είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται και οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν


 

Σε δηλώσεις του από την Ηλεία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η χώρα αντιμετωπίζει μία πρωτοφανή περιβαλλοντική κρίση με πολλαπλές μεγάλες πυρκαγιές σε πολλά σημεία της χώρας αποτέλεσμα ενός καύσωνα ο οποίος μπαίνει πια στη δεύτερη εβδομάδα του».

Θέλησε από την πλευρά του να ευχαριστήσει όχι απλά τις γυναίκες και τους άνδρες της Πυροσβεστικής αλλά και τους εθελοντές, τους πολίτες της Ηλείας οι οποίοι αγωνίστηκαν σε απόλυτη συνεργασία με τις κρατικές δυνάμεις για να περιορίσουν στο βαθμό που αυτό ήταν εφικτό τις μεγάλες ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες και όσους έδωσαν αγώνα να προστατευθεί ο χώρος της Ολυμπίας με αυτόν τον τεράστιο παγκόσμιο συμβολισμό», είπε επίσης ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Η μάχη συνεχίζεται έχουμε ακόμη ενεργά μέτωπα κι αύριο περιμένουμε ακόμη μια δύσκολη μέρα καθώς εκτιμούμε ότι θα έχουμε ενισχυμένους ανέμους».

Θέλησε να διαβεβαιώσει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες ότι «κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Θέλω επίσης να πω ότι καταλαβαίνω απόλυτα το θυμό, την οργή, την αγανάκτηση πολιτών που έχουν δει τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Δυστυχώς παρά το γεγονός ότι έχουμε περισσότερα εναέρια μέσα κατά κεφαλήν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, είναι αδύνατον τα μέσα αυτά να είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή σε όλα τα σημεία της χώρας».

Όπως είπε η κατανομή γίνεται με αξιολογικά κριτήρια και «ακολουθούμε τις επιταγές του Κεντρικού Συντονιστικού της Πυροσβεστικής» που έχει συνολική, ολοκληρωμένη εικόνα για τους κινδύνους που εγκυμονούνται σε κάθε φωτιά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε τη σημασία των οργανωμένων εκκενώσεων έτσι ώστε να προστατεύεται το υπέρτατο αγαθό που είναι η ανθρώπινη ζωή. Στο σημείο αυτό πρόσθεσε πως για τις εκκενώσεις είναι απαραίτητη η συνεννόηση και η συνεργασία των τοπικών κοινωνιών. «Όταν γίνεται μια εκκένωση γίνεται για το καλό των πολιτών, για να προστατεύσουμε τις ζωές τους», είπε και πρόσθεσε: «Ας αντιμετωπίσουμε το πολύ δύσκολο διάστημα που έχουμε μπροστά μας» υπογραμμίζοντας πως όταν έρθει ώρα και θα έρθει πολύ σύντομα, η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων. «Έχουμε πια ένα νομοθετημένο πλαίσιο για κρατική αρωγή, το οποίο σημαίνει ότι όσοι πολίτες είδαν τα σπίτια τους να καταστρέφονται θα τυγχάνουν αποζημίωσης ώστε να αποκατασταθούν και πάλι και βέβαια οι παραγωγοί μας θα αποζημιωθούν κι αυτοί, είτε για τη σοδειά τους είτε για κατεστρεμμένα δέντρα».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός «Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε και γρήγοροι και αποτελεσματικοί στην αποζημίωση των πολιτών».

Κλείνοντας επεσήμανε πως εάν υπάρχουν λίγοι που έχουν επιφυλάξεις για το ότι η κλιματική αλλαγή είναι ένα πραγματικό φαινόμενο ας έρθουν εδώ να δουν.

Σημείωσε επίσης πως η χώρα έχει εξασφαλίσει 2 δισεκ. ευρώ από το επόμενο ΕΣΠΑ για το μεγαλύτερο πρόγραμμα πολιτικής προστασίας αλλά όπως είπε αυτή την ώρα «προέχει η αντιμετώπιση της κατεπείγουσας κατάστασης που έχουμε μπροστά μας».



Νέος εμπρησμός στην Βαρυμπόμπη

 


Οργανωμένο σχέδιο φαίνεται ότι υπάρχει στην Βαρυμπόμπη, και μόλις τελείωσε η πυρκαγιά, και οι αρχές άρχισαν να καταμετρούν οι ζημιές, περίεργες εκρήξεις σημειώθηκαν για να αποτελειώσουν την περιοχή.

Μάχη με νέο περίεργο μέτωπο πυρκαγιάς σε ρέμα ανάμεσα σε Αδάμες και αεροδρόμιο Τατοΐου δίνουν αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Στο σημείο επιχειρούν έως στιγμής επίγειες δυνάμεις, πέντε ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος και όλα δείχνουν ότι υπάρχει οργανωμένος σχέδιο εμπρησμών.

Γύρω από το κομμάτι της αναζωπύρωσης υπάρχουν καμένες εκτάσεις οπότε η φωτιά δεν μπορεί να επεκταθεί, ανέφεραν πάντως πηγές της πυροσβεστικής αλλά όπως δείχνει είναι σοβαρή η κατάσταση.

Τα στελέχη του πυροσβεστικού σώματος αναφέρουν ότι ακούστηκαν εκρήξεις, ενώ η φωτιά προήλθε πιθανότατα από μικρό θύλακα φωτιάς. «Η φωτιά δεν έχει κλείσει» επισημαίνουν.



Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη

 



Παρενέβη ήδη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διερευνηθούν τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη, που χάθηκε τεράστιος δασικός πλούτος, σπίτια, επιχειρήσεις, αυτοκίνητα, κ.λπ.

Ήδη, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, η οποία ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη και σε περίπτωση που υπάρχουν ευθύνες να ασκηθούν ποινικές διώξεις.



Στην Ηλεία ο πρωθυπουργός

 



Στην Ηλεία η οποία δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές που έχουν κατακάψει χιλιάδες στρέμματα δάσους και καίει ανεξέλεγκτη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στην περιοχή μετά την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και αποφασίστηκε η συνδρομή του Στρατού στην προσπάθεια κατάσβεσης των πυρκαγιών.





Αυξάνεται η εμπλοκή του Στρατού για τις πυρκαγιές με περιπολίες και επιτήρηση από αέρος

 



Την περαιτέρω συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην κατάσβεση των πυρκαγιών ανά την επικράτεια ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος το μεσημέρι της Πέμπτης.

Όπως είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, έπειτα από τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε η ενεργός συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στο πεδίο πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και συγκεκριμένα:

Από την πλευρά του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ανέφερε πως αναπτύχθηκε ο σχεδιασμός επιτήρησης και στο πλαίσιο αυτό, μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας:

500 άτομα των Ενόπλων Δυνάμεων

63 οχήματα πάσης φύσεως

39 αεροσκάφη για αεροπυρόσβεση και επιτήρηση

Παράλληλα, ο κ. Φλώρος, επεσήμανε πως εντείνεται η επιτήρηση από αέρος (με επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη) σε όλη την επικράτεια.



Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ έγινε και ο εμπρησμός από κακούργημα, πλημμέλημα

 


Ως το 2019, ο εμπρησμός δάσους τιμωρείτο με ποινές από 5 ως 20 έτη φυλάκισης χωρίς αναστολή,  αναλόγως με τα αποτελέσματα της φωτιά, πριν τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να προστατέψει τους εμπρηστές κάνοντας δώρο ατιμωρησία.

Μέσα σε άλλες ευεργετικές προς τους κακοποιούς διατάξεις του ποινικού κώδικα, άλλαξαν και το έγκλημα του εμπρησμού, το έκαναν από κακούργημα, πλημμέλημα, χωρίς να ξέρει κανένας τι είχαν στο μυαλό τους, και ποια θα ήταν η χρησιμότητα να μην τιμωρείται όπως του πρέπει ο εμπρηστής.

Ο εμπρησμός δάσους λοιπόν επί ΣΥΡΙΖΑ έπαψε να θεωρείται κακούργημα  στην βασική του μορφή και υποβιβάστηκε σε πλημμέλημα, που τιμωρείται με φυλάκιση 3 έως 5 ετών, ενώ προηγουμένως οι ποινές που προβλέπονταν ήταν από 5 έως 10 έτη χωρίς αναστολή. 

Με μεγάλη καθυστέρηση δύο χρόνων, η κυβέρνηση βάζει τώρα κατόπιν εορτής, σε δημόσια διαβούλευση μέσα στον Αύγουστο νέα διάταξη για την τιμωρία των εμπρηστών δάσους. Όπως είναι γνωστό, η αυστηροποίηση των περιβαλλοντικών εγκλημάτων έχει ήδη περάσει από το υπουργικό Συμβούλιο. 

Με τον Ποινικό Κώδικα που ισχύει σήμερα και είναι έργο του ΣΥΡΙΖΑ, κώδικας που κακός εδώ και δύο χρόνια δεν έχει αλλάξει το υπουργείο δικαιοσύνης και φέρει ευθύνη, για να φτάσει η ποινή στα 10 έτη κάθειρξης θα πρέπει να αποδειχθεί ότι κινδύνεψε άνθρωπος ή ότι σκόπευε σε προσωπικό  όφελος ο εμπρηστής,. Για να φτάσει η ποινή έως τα 10- 15 έτη θα πρέπει να έχει προκληθεί θάνατος, ενώ για να καταδικαστεί ο εμπρηστής σε ισόβια πρέπει να έχουν καεί μεγάλες εκτάσεις και πολλοί άνθρωποι. 



Έβαλαν στημένο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας να βρίζει τον Μητσοτάκη για τις φωτιές

 



Στην ίδια άθλια και ανήθικη τακτική ο ΣΥΡΙΖΑ, στην τακτική να αμολάνε Συριζαίους για να προωθήσουν το χυδαίο χασταγκ της «υπόγας».

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με έναν δήθεν "αυθόρμητο", "αγανακτισμένο" πολίτη στην Εύβοια να βρίζει τον Πρωθυπουργό.



Ο «αγανακτισμένος» όμως στην Εύβοια που είπε #Μητσοτακη_γαμιεσαι είναι εξέχον μέλος της Ο.Μ Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ και εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία όπως φαίνεται.

Ο δήθεν "αγανακτισμένος" :



Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις του :






Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ!!!!



Κυβερνητική σύσκεψη για τα μέτρα στήριξης στους πυρόπληκτους

 



Κυβερνητικό κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει στις 11:30 σύσκεψη στα γραφεία της περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να δρομολογηθούν τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων από την πυρκαγιά σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα αποτελείται από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Θόδωρο Λιβάνιο, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον γγ Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον γγ Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Θα συμμετέχουν, επίσης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, καθώς και οι δήμαρχοι Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος καιΔιονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, θα ακολουθήσουν δηλώσεις.




Σχέδιο εμπρησμών με 118 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο - 7 πυρκαγιές ταυτόχρονα στην Ηλεία.

 



Οι έρευνες για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη συνεχίζονται, και το έγκλημα του εμπρησμού είναι μάλλον δεδομένο και σε αυτή την πυρκαγιά. Είναι λάθος ξεκαθαρίζει η ΔΕΗ πως η φωτιά στη Βαρυμπόμπη ξέσπασε από μετασχηματιστή, κακώς γίνεται μια τέτοια συζήτηση, δεν έχει καμία βάση αλήθειας.



Επτά πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Ηλεία, εκ των οποίων οι 4 στην Αρχαία Ολυμπία και δεν ήταν καθόλου τυχαίες, κάποιοι ήθελαν να κάψουν χωριά και το σύμβολο του παγκόσμιου αθλητισμού της Αρχαία Ολυμπία.

Τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια, δεν αφήνουν περιθώρια να σκεφτεί κάποιος κάτι άλλο εκτός από τον εμπρησμό, που είναι ευκολότερος με αυτές τις συνθήκες καύσωνα.

Ευτυχώς οι συντονισμένες κινήσεις της πολιτείας έσωσαν τον κόσμο και δεν θρηνήσαμε θύματα.

Με λίγα λόγια μόνο οργανωμένο σχέδιο, κάποιον που θέλουν να κάνουν κακό στην χώρα; Στους πολίτες για να αγανακτήσουν; Στην κυβέρνηση μήπως κερδίσουν κάτι; Μόνο συντονισμένο σχέδιο μπορείς να χαρακτηρίσεις τις 118 συντονισμένες πυρκαγιές σε 24 ώρες και οι έρευνες πρέπει να συνεχιστούν μόλις περάσει αυτή η καταστροφή για να βρεθεί έστω και ένας υπεύθυνος που μπορεί να αποκαλύψει το σχέδιο.



Λέκκας στο OPEN : Είστε απαράδεκτοι, έχασα 45 λεπτά ερευνητικού χρόνου να ακούω ανοησίες

 


Φανερά και δικαιολογημένα εκνευρισμένος ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας, από τη Βαρυμπόμπη όπου βρίσκονταν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης (04/08), προκειμένου να διερευνήσει τις συνθήκες που οδήγησαν στην εξάπλωση της φωτιάς.

Ο καθηγητής δεν μπόρεσε να κρύψει την αγανάκτηση του για το γεγονός ότι περίμενε 45 λεπτά για να συνδεθεί στον τηλεοπτικό αέρα του Open, χάνοντας μάλιστα πολύτιμο χρόνο ερευνητικού έργου.

«Πριν μου κάνετε την ερώτηση, θέλω να σας πω ότι είστε απαράδεκτοι γιατί περιμένουμε εδώ και τρία τέταρτα, έχασα τρία τέταρτα ερευνητικού χρόνου στην περιοχή. Και ήμουν υποχρεωμένος να ακούω τις ανοησίες των πολιτικών από το στούντιό σας» είπε ο κ. Λέκκας.

«Ήταν ανοησίες αυτά που άκουγα και με εξόργισαν. Αν η πολιτική νοοτροπία είναι αυτή που άκουσα, πραγματικά, μας αξίζουν αυτά τα χάλια. Δεν πρόκειται ποτέ οι πολιτικοί να αλλάξουν», υπογράμμισε.

«Δεν μας σέβεστε, μαζί με τον ρεπόρτερ, δεν μας σέβεστε, τρία τέταρτα μέσα στον ήλιο και έχετε την άνεση των πολιτικών, να παρουσιάζεται πολιτικούς μισή ώρα και να τους ακούμε μέσα στον ήλιο χάνοντας και ερευνητικό χρόνο, και εγώ και οι συνεργάτες σας εδώ που είναι», είπε με τους παρουσιαστές να του ζητούν συγγνώμη.




Σώθηκε το μουσείο στην Αρχαία Ολυμπία μετά από σκληρή μάχη

 



Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά στην Αρχαία Ολυμπία και δεν κινδυνεύει το μουσείο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά μέσα και την πυροσβεστική οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, και η πυροσβεστική είχε κάνει ένα ανθρώπινο τοίχος για να μην περάσει η φωτιά.



Μετά από σκληρή «μάχη» πυροσβεστών και εθελοντών η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά παραμένει ωστόσο ισχυρή και κινείται απειλητικά σε χωριά τα οποία έχουν εκκενωθεί ήδη προληπτικά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να καταβάλλουν εντατικές προσπάθειες.



Διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων της «Ψηφιακής Μέριμνας»


 


Διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων της «Ψηφιακής Μέριμνας», του προγράμματος των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που υλοποιείται από την «Κοινωνία της Πληροφορίας Μονοπρόσωπη Α.Ε.», εντάσσεται στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και αποτελεί ένα από τα πρώτα έργα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια του Γ’ κύκλου, ο οποίος θα ξεκινήσει στο τέλος Αυγούστου, θα μπορούν να καταθέσουν αίτηση οι οικογένειες οι οποίες είναι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ στις Β’ και Γ’ εισοδηματικές κατηγορίες (ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα από 6.000 έως 15.000 ευρώ), και ταυτόχρονα έχουν τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα ή έχουν εξαρτώμενο τέκνο με αναπηρία.

Όπως συνέβη και στους πρώτους δύο κύκλους του προγράμματος, οι δικαιούχοι του Γ’ κύκλου θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο ηλικίας από 4 έως 24 ετών, το οποίο φοιτά σε επιλέξιμη δημόσια εκπαιδευτική δομή στην Ελλάδα, για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Συνολικά, από τις 5 Απριλίου 2021, όταν άνοιξε ο Α’ κύκλος του προγράμματος, έως τις 30 Ιουλίου 2021, εκδόθηκαν 435.484 επιταγές 264.592 δικαιούχων.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης συντελείται με γοργούς ρυθμούς, με σημαντικές επενδύσεις για τη ριζική αναβάθμιση των δημόσιων δικτύων και πληροφοριακών συστημάτων, την ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών και την αναβάθμιση της σύνδεσής τους με το διαδίκτυο, τη δημιουργία εκτεταμένου ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των αναλυτικών προγραμμάτων σπουδών, την αύξηση της επαφής των μαθητών με τις νέες τεχνολογίες στο σχολείο, και την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και εκπαιδευτών για τη χρήση ψηφιακών εκπαιδευτικών εργαλείων.



Ενεργοποιείται για πρώτη φορά το Σύστημα Παροχής Συμβουλών στο γεωργικό τομέα


 

Υπογράφηκε, η Υπουργική Απόφαση για τη χρήση συμβουλευτικών υπηρεσιών στο γεωργικό τομέα στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (ΠΑΑ) 2014-2020.


Το Σύστημα Παροχής Συμβουλών ενεργοποιείται για πρώτη φορά -στην προηγούμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020, δεν είχε καταστεί δυνατόν να ενεργοποιηθεί - και αποτελεί μια καινοτομία που εντάσσεται στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για εκσυγχρονισμό της αγροτικής οικονομίας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτεί πιστοποιημένους Φορείς Παροχής Γεωργικών Συμβουλών όλης της χώρας, για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε γεωργούς.

Το Σύστημα Παροχής Συμβουλών σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις αποσκοπεί στην υποστήριξη των γεωργών μέσω της παροχής εξατομικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών για τη βελτίωση των οικονομικών και περιβαλλοντικών επιδόσεων της γεωργικής τους εκμετάλλευσης ή επιχείρησης, χωρίς να επιβαρυνθούν οικονομικά οι ίδιοι.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 80 εκατ. ευρώ (εθνική και ενωσιακή συμμετοχή), ενώ εκτιμάται ότι θα δοθούν 120.000 δωρεάν συμβουλές στους γεωργούς (με μέγιστο αριθμό τις 3 ανά γεωργό).




Ξεκινάει η μεγαλύτερη πολεοδομική μεταρρύθμιση στη χώρα

 


Εντός ολίγων ημερών αναμένεται η προκήρυξη για τις μελέτες των πρώτων 12 Τοπικών Πολεοδομιών Σχεδίων της χώρας. Μέχρι το 2025 θα λάβουν χώρα 4 κύκλοι αναθέσεων, οι οποίοι αναμένεται να καλύψουν συνολικά (χωρικά / γεωγραφικά) 768 Δημοτικές Ενότητες. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη πρώτη προκήρυξη:

Αφορά σε 12 Μελέτες, 45 Δημοτικές Ενότητες, προϋπολογισμού 14.352.660,98 ευρώ.

Οι 12 Μελέτες είναι πιλοτικές για τους επόμενους κύκλους προκήρυξης διότι αφορούν σε περιοχές που χαρακτηρίζονται από ποικιλία γνωρισμάτων (πχ νησιωτικές περιοχές, αστικές και περιαστικές, ορεινές, εθνικής σημασίας όπως η Μεγίστη κα).

Ειδικότερα, ο Α΄ κύκλος Μελετών ΤΠΣ αφορά στους Δήμους Μεγίστης, Ιθάκης, Καρπάθου-Κάσου, Σύρου-Ερμούπολης, Γρεβενών, Γρεβενών (2), Πάτμου, Λειχών, Λέρου, Αγαθονησίου, Καλυμνίων, Μάνδρας - Ειδυλλίας, Κεντρικών Τζουμέρκων, Αιγιαλείας Ήλιδας, Αγκίστρι-Αίγινας.

Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΤΠΣ) αποτελούν τη μεγαλύτερη πολεοδομική μεταρρύθμιση στη χώρα:


Καθορίζουν χρήσεις γης, ορίζουν όρους δόμησης, οριοθετούν οικισμούς, οριοθετούν σχέδια πόλης, περιοχές προς πολεοδόμηση, προστατευόμενες περιοχές, οριοθετούν ρέματα.

Έρχονται σε εξέλιξη των γενικών πολεοδομικών σχεδίων και των σχεδίων χωρικής οικιστικής οργάνωσης ανοιχτής πόλης και θα βάλουν επιτέλους τάξη στο χώρο.

Μάλιστα, έχουν ήδη υπογραφεί οι προδιαγραφές για τις σχετικές μελέτες των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων αλλά και των Ζωνών Υποδοχής Συντελεστή.

Ερχόμαστε με έναν πρωτοφανή από πλευράς έκτασης, από πλευράς πίστωσης, αλλά και από πλευράς χρόνου ολοκλήρωσης, σχεδιασμό. Για πάνω από το 70% της επικράτειας, με πάνω από 400 εκατομμύρια προϋπολογισμό όλοι οι σχεδιασμοί, τοπικά πολεοδομικά σχέδια, ειδικά πολεοδομικά σχέδια. Ζώνες υποδοχής συντελεστή, οριοθέτηση οικισμών, οριοθέτηση ρεμάτων. Όλα αυτά μέσα σε τέσσερα χρόνια, μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν ολοκληρωθεί. Τέτοιο μέγεθος, σε τέτοιο χρόνο και με τέτοια ένταση, δεν έχει υπάρξει ποτέ στο παρελθόν.



Για την εξάλειψη του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας απαιτείται η συστράτευση όλων

 



Είναι εξαιρετικά θλιβερή η εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να "επενδύει" στο έγκλημα αδιακρίτως, αποσιωπώντας μάλιστα την αλήθεια γύρω από αυτό. Προς υπενθύμισή του:

Το 2015 23 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Το 2016 21 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 11 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Το 2017 16 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Το 2018 21 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 10 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Το 2019 17 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 12 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο.

Το 2020 14 γυναίκες σκοτώθηκαν από άνδρες, οι 8 από αυτές στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο

Και όμως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν τις βλέπει ή δεν τις θυμάται και μιλά μόνο για τις 6 γυναικοκτονίες των τελευταίων 7 μηνών. Έπρεπε να περάσουν 4,5 χρόνια και να σκοτωθούν 49 γυναίκες από άνδρες στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο, για να φέρει το κόμμα αυτό ένα ΦΕΚ στα τέλη Απριλίου 2019, μόλις λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, για την “ ίδρυση” επιτελικών και όχι επιχειρησιακών υπηρεσιών ενδοοικογενειακής βίας.

Η σημερινή κυβέρνηση προχώρησε ήδη στη δημιουργία και τη στελέχωση υπηρεσίας αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, που εκ των πραγμάτων ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία. Ωστόσο, για την εξάλειψη του θλιβερού φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας:

Απαιτείται η συστράτευση όλων.

Το μόνο που δεν χρειάζεται, και αυτό οφείλει να το αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η κοντόφθαλμη άσκηση μικροπολιτικής και η υποκρισία.