Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Συγκλονισμένος ο πρωθυπουργός ακυρώνει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα

 


Συγκλονισμένος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πληροφορήθηκε τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, αμέσως μόλις έφθασε στη Σαουδική Αραβία, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη.

Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να αλλάξει το πρόγραμμά του και με την επιστροφή του στην Αθήνα αύριο, Τρίτη, το βράδυ, ακυρώνει την περιοδεία του στα Δωδεκάνησα που ήταν προγραμματισμένη για Τετάρτη και Πέμπτη.

Η δήλωση του Πρωθυπουργού :


Με θλίψη και συντριβή πληροφορήθηκα την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Την αποχαιρετώ με σεβασμό. Αλλά και πλημμυρισμένος από τις σκέψεις που προκαλεί ο τόσο άδικος και πρόωρος χαμός της. Γιατί η πολιτική υπάρχει για να είναι, πριν απ’ όλα, ανθρώπινη.

Η Φώφη υπήρξε ένας μαχητής της ζωής, πολεμώντας με αξιοπρέπεια τις δυσκολίες της υγείας της και τον εχθρό που χτύπησε την οικογένειά της. Και έμεινε όρθια ως το τέλος, υπηρετώντας το καθήκον της. Έγινε, έτσι, σύμβολο θάρρους για όλες τις γυναίκες, αλλά και τους άνδρες που δοκιμάζονται από σοβαρές ασθένειες.

«Κι έναν πόντο πιο ψηλά να πάτε άνθρωποι, ευχαριστώ θα σας πει ο Θεός», έγραψε ο αγαπημένος της ποιητής Οδυσσέας Ελύτης. Και η Φώφη ήταν ένας άνθρωπος που με τη δράση και το παράδειγμά της, πράγματι, ανέβηκε πολύ ψηλά.

Στα θερμά συλλυπητήρια όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων προς τα παιδιά, τον σύζυγο και τους δικούς της ανθρώπους, προσθέτω και τα δικά μου.


Δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS - ενεργειακής αλληλεγγύης



Στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση προκειμένου να μην μεταφερθεί η ενεργειακή κρίση στα ελληνικά νοικοκυριά, ο υπουργός Ενέργειας ανακοίνωσε τη δημιουργία τετραψήφιου αριθμού SOS - ενεργειακής αλληλεγγύης για την επανασύνδεση στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ώστε κανένα ευάλωτο νοικοκυριό να μη μείνει χωρίς θέρμανση τις πολύ κρύες ημέρες του χειμώνα.

Τα νοικοκυριά θα καλούν τον αριθμό και άμεσα θα κινητοποιείται η διαδικασία, με τη μεταφορά του αιτήματος στον οικείο δήμο, στις τριμερείς επιτροπές αξιολόγησης και θα θα προστρέχουν τις αμέσως επόμενες ώρες να επανασυνδέσουν «αυτούς οι οποίοι έχουν απόλυτη αδυναμία να πληρώσουν το λογαριασμό της ενέργειας, είτε είναι ρεύμα είτε είναι φυσικό αέριο».

Θα καλύπτεται το κόστος επανασύνδεσης, αλλά και το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος που θα δαπανήσουν τους επόμενους μήνες για να θερμαίνουν το σπίτι τους.




Αποφασιστικότητα της ΕΕ για τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της


Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  μετά το τέλος της συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες, μεταξύ άλλων, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς μετά από τις παρεμβάσεις του, το τελικό κείμενο των συμπερασμάτων σε ότι αφορά το θέμα της μετανάστευσης είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σχέση με την αρχική εκδοχή. Στο πλαίσιο αυτό:

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «καλεί την Τουρκία να διασφαλίσει την πλήρη και χωρίς διακρίσεις εφαρμογή της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016».  

Οι ευρωπαίοι ηγέτες τονίζουν ότι «δεν θα δεχθούν καμία προσπάθεια από τρίτες χώρες να εργαλειοποιήσουν μετανάστες για πολιτικούς σκοπούς» και «καταδικάζουν όλες τις υβριδικές επιθέσεις στα σύνορα της ΕΕ», στις οποίες θα απαντήσουν αναλόγως.  

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Επιτροπή «να προτείνει κάθε αναγκαία αλλαγή στο νομικό πλαίσιο της ΕΕ και συγκεκριμένα μέτρα που θα υποστηρίζονται από κατάλληλη χρηματοδοτική στήριξη για να διασφαλιστεί μια άμεση και κατάλληλη απάντηση συμβατή το ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων των θεμελιωδών δικαιωμάτων».

Επισημαίνεται, επίσης, ότι «η ΕΕ θα συνεχίσει να αντικρούει την εν εξελίξει υβριδική επίθεση που ξεκίνησε από το καθεστώς της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης επιπλέον περιοριστικών μέτρων εναντίον προσώπων και νομικών οντοτήτων, με τρόπο σταδιακό και επειγόντως».

Υπενθυμίζεται η ανάγκη να διασφαλιστούν οι επιστροφές μεταναστών και η πλήρης εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής και υπογραμμίζεται ότι «η ΕΕ παραμένει αποφασισμένη να διασφαλίσει τον αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών συνόρων». 

Τέλος, οι «27» υπογραμμίζουν ότι «θα πρέπει να διατηρηθούν οι προσπάθειες για να μειωθούν οι δευτερογενείς μετακινήσεις και για να διασφαλιστεί μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ της ευθύνης και της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών».

Ο πρωθυπουργός επίσης ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για την έκταση των χρηματοδοτικών παρεμβάσεων και αν μπορεί η Κομισιόν να χρηματοδοτεί για παράδειγμα ένα φράκτη ή μία δομή.

«Η Ελλάδα προς το παρόν χρηματοδοτεί το φράκτη στον Έβρο με εθνικούς πόρους. Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί και αποτελεσματικοί δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιου είδους παρεμβάσεις να μην μπορούν να χρηματοδοτηθούν από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

Αυτή ήταν ξεκάθαρα η δική μας θέση όπως και κρατών μελών που βρίσκονται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.»

 



Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

 


Δύσκολες στιγμές για την πολιτική ζωή της χώρας.

Πριν λίγα λεπτά έφυγε από την ζωή η Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου «μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου.»

Σε όλη την πολιτική της διαδρομή η Φωτεινή (Φώφη) Γεννηματά ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια, την αγάπη της για τα κοινά και τις κοινωνικές ευαισθησίες της, ενώ αποδείχθηκε μαχήτρια σε προσωπικές σκληρές δοκιμασίες, όπως η μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Η ανακοίνωση του Ευαγγελισμού για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της»

Η Φωτεινή (Φώφη) Γεννηματά (Αμπελόκηποι Αθηνών, 17 Νοεμβρίου 1964 - Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2021), ήταν Ελληνίδα πολιτικός.

Ήταν πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής από το 2017 και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το 2015. Ήταν βουλευτής της Β3 Αθηνών από το 2015. Επίσης, ήταν επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (2015-2019) και της Ελιάς - Δημοκρατικής Παράταξης (2014-2019).

Επιπλέον, είχε χρηματίσει υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς (2003-2007), υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2009-2010) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών (2011-2012) στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ του Λουκά Παπαδήμου, καθώς και αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας (2013-2015), στην κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ του Αντώνη Σαμαρά.

Φοίτησε στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα και στη συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών απ' όπου αποφοίτησε το 1987, ενώ το 1986, προτού αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο, διορίστηκε υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα.

Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε τρία παιδιά. Πρώτος σύζυγος της Φώφης Γεννηματά ήταν ο Αλέξανδρος Ντέκας η εταιρεία του οποίου το 1994 ανέλαβε από την Κτηματολόγιο Α.Ε. να υλοποιήσει το για πρώτη φορά συντασσόμενο ελληνικό κτηματολόγιο. Παντρεύτηκαν όταν η Φώφη ήταν 22 ετών και απέκτησαν μαζί μία κόρη.

Ο δεύτερος σύζυγός της ήταν ο Ανδρέας Τσούνης τον οποίο παντρεύτηκε το 2003. Ο Α. Τσούνης είναι οδοντίατρος και ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ερρίκος Ντυνάν από το οποίο παραιτήθηκε το 2014 τη χρονιά που αυτό πέρασε στα χέρια της Τράπεζας Πειραιώς. Μαζί απέκτησαν μια κόρη και έναν γιό.

Το 2000, εξελέγη Βουλευτής Α΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ και μετέπειτα γραμματέας του Προεδρείου της Βουλής. Παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 31 Δεκεμβρίου 2002, όπου και ανέλαβε Υπερνομάρχης.

Στις εκλογές του Μαΐου του 2012, εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ. Παρέμεινε έως τις 19 Μαΐου 2012.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, εξελέγη Βουλευτής Β΄ Αθηνών, θέση στην οποία παραμένει και σήμερα. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, επανεξελέγη στη Β' Αθηνών.

Στις εκλογές του 2019, επανεξελέγη Βουλευτής, στην περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών με το Κίνημα Αλλαγής.

Το 2002 εξελέγη Υπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς, θέση στην οποία επανεξελέγη το 2006. Την περίοδο 2003-07 διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος. Το 2007 παραιτήθηκε από την θέση της προέδρου της Υπερνομαρχίας, για να θέσει υποψηφιότητα ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο, με απόφαση του Αρείου Πάγου που εξέτασε τη νομιμότητα της υποψηφιότητάς της, η Γεννηματά αποκλείστηκε από την εκλογική διαδικασία λόγω κωλύματος, καθώς δεν μπορούσε να συμμετάσχει στις εκλογές κατά την προβλεπόμενη διάρκεια της θητείας της.

Μετά τις εκλογές του 2009, επιλέχθηκε από τον τότε νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, για τη θέση της Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ανέλαβε καθήκοντα στις 7 Οκτωβρίου 2009. Παρέμεινε έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2010.

Στις 7 Σεπτεμβρίου 2010, ανέλαβε Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων. Παρέμεινε έως τις 11 Νοεμβρίου 2011.

Στις 11 Νοεμβρίου 2011, ανέλαβε Αναπληρώτρια Υπουργός Εσωτερικών. Στις 27 Μαρτίου 2012, παραιτήθηκε από το αξίωμα της Υπουργού, στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, για να αναλάβει Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Με τον ανασχηματισμό της 25ης Ιουνίου 2013 της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, επιλέχθηκε για το αξίωμα της Αναπληρώτριας Υπουργού Εθνικής Άμυνας, θέση την οποία διατήρησε μέχρι τις επόμενες εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.

Τον Ιούνιο του 2015, εξελέγη πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 51,7%, διαδεχόμενη τον Ευάγγελο Βενιζέλο και κατόπιν το 2017 πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.



Κράξιμο στην ΕΦΣΥΝ εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ για το προκλητικό δημοσίευμα

 


Δέν έχουν τέλος οι προκλήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ΜΜΕ που την στηρίζουν.

Η συγκεκριμένη εφημερίδα δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί, εξοργίζει και γίνεται περίγελος στους πολίτες.

Τα δημοσιεύματα που κάνουν κατά καιρούς τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενα πότε την Τουρκία και την προπαγάνδα της, πότε κακοποιούς, αλλά ποτέ το σωστό και το δίκαιο, εξοργίζουν τους πολίτες


Η αστυνομία σκοτώνει», αναφέρει σε πρωτοσέλιδό της η Εφημερίδα των Συντακτών για τον θάνατο Ρομά στο Πέραμα μετά από καταδίωξη, προκαλώντας το απόλυτο κράξιμο από τους πολίτες και κάνοντας κακό στον ΣΥΡΙΖΑ.



Για άθλια εκμετάλλευση που πήγε να κάνει η ΕΦΣΥΝ για να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να ψάξει κάποιους ψήφους, ενόχλησε και εξόργισε τους χρήστες στο twitter.

 

  

  

  

  

 

 

 

  

 



Ο Σπίρτζης που έχει πρότυπο τον Βελουχιώτη κάνει κριτική στην αστυνομία μιλώντας για ακροδεξιούς

 


Προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση εξοργίζοντας την αστυνομία και τους πολίτες που τους ακούν, προς όφελος και πάλι των κακοποιών για να αλειεύσουν ψήφους από όπου μπορούν.

Με λίγα λόγια, ποιος ο ακροαριστερός Σπίρτζης που δεν έχει συναίσθηση του τι λέει και τι γράφει, αναφέρει στην δήλωση του χωρίς ίχνος ντροπής : Το ακροδεξιό δόγμα του Νόμου και της Τάξης κατάφερε να έχουμε Αστυνομία Άγριας Δύσης και ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή.  Κατάφερε να πέφτουν οι σφαίρες σαν βροχή και να υπάρχουν δολοφονίες όχι μόνο από το οργανωμένο έγκλημα αλλά και από την ΕΛΑΣ, σε άοπλους νέους ανθρώπους, στα κέντρα των πόλεων, δίπλα σε ανυποψίαστους πολίτες.

Χαρακτηρίζει ακροδεξιούς τους αστυνομικούς που προστατεύουν τους πολίτες, και το λέει αυτός που ο ΣΥΡΙΖΑ τακτοποίησε μία μέρα πριν φύγει από κυβέρνηση, τον ποινικό κώδικα προς όφελος των κακοποιών.

Εάν νομίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τύποι σαν τον Σπίρτζη που έχουν πρότυπο τον δολοφόνο κακοποιό Βελουχιώτη, κάνουν καλό στο κόμμα, και τους ακούει η κοινωνία είναι γελασμένοι, το αντίθετο συμβαίνει γιατί ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά.

 

Η δήλωση Σπίρτζη


Ο Νόμος και η Τάξη του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη:

Ανασφάλεια…

Αστυνομία Άγριας Δύσης και ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή…

Τα δύο ανατριχιαστικά περιστατικά που μάθαμε χθες, οι δύο νεκροί συμπολίτες μας και όσα αποκαλύφθηκαν, βάθυναν περαιτέρω την ανασφάλεια σε κάθε πολίτη της χώρας. Αυτή τη φορά η βροχή πυροβολισμών, ο νεκρός και οι τραυματίες στο κέντρο της πόλης δεν ήταν από εγκληματίες, αλλά από αστυνομικούς. Οι κλοπές δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με δολοφονημένους και τραυματίες από ανεπαρκής εκπαίδευσης αστυνομικούς. Στις βασικές αρχές της εκπαίδευσης των σχολών της αστυνομίας ήταν οι αστυνομικοί να συλλαμβάνουν και να μην σκοτώνουν. Να μην χαθεί ανθρώπινη ζωή, δράστη ή αστυνομικού.

Εκπαιδεύονταν κάποτε σύμφωνα με την αρχή : «Πρωταρχικός σκοπός μας είναι να διαφυλάξουμε την σωματική μας ακεραιότητα, των πολιτών και του ενδεχόμενου δράστη».

Αυτές οι βασικές αρχές για μια αστυνομία δημοκρατικής χώρας, απομειώθηκαν από την παντελή έλλειψη εκπαίδευσης στους 4.500 κατ’ εξαίρεση ειδικούς φρουρούς που προσέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το δόγμα του Νόμου και της Τάξης. Η δράση ακροδεξιών ομάδων και αντιλήψεων εντός της ΕΛΑΣ, δείχνει τα αποτελέσματα της πολιτικής Μητσοτάκη και της ανοχής ύπαρξης τους, ενώ οι χιλιάδες δημοκρατικοί αστυνομικοί έχουν αγανακτήσει. Δεν αρκούν πλέον ούτε οι αυτονόητες πειθαρχικές και δικαστικές διερευνήσεις. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οφείλουν να αναθεωρήσουν το σύνολο της πολιτικής και του κλίματος που έχουν επιβάλει στην ΕΛΑΣ.

Ζητάμε δημόσια ενημέρωση για τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, που λειτούργησαν ως πιστολέρο της Άγριας Δύσης, πότε προσλήφθηκαν, πότε, που και για πόσο εκπαιδεύτηκαν. Ζητάμε δημόσια ενημέρωση αν επικρατεί πλήρη αναρχία στην ΕΛΑΣ, με τη συνέχιση της καταδίωξης αν δόθηκε εντολή παύσης της. Ζητάμε δημόσια ενημέρωση και έρευνα για τις συνθήκες που επικρατούν στην ομάδα ΔΙΑΣ, τις εντολές, το κλίμα που επικρατεί, πριν προβούμε σε ερωτήσεις συγκεκριμένων περιστατικών λειτουργίας της συγκεκριμένης ομάδας.

Στο δεύτερο περιστατικό, ένας άνθρωπος με ψυχολογικά προβλήματα, κατείχε όπλο, με το οποίο δολοφόνησε έναν συμπολίτη μας και τραυμάτισε έναν δεύτερο. Όπως τα ΜΜΕ αποκάλυψαν, είχε καταγγελθεί, στην ΕΛΑΣ, η χρήση και η κατοχή όπλου στο παρελθόν. Η ύπαρξη όπλων χωρίς στοιχειώδεις και αξιόπιστους μηχανισμούς καταγραφής και ελέγχου, χωρίς αστυνόμευση και χωρίς ανθρώπινο δυναμικό στα αστυνομικά τμήματα θα οδηγούν στις απώλειες συμπολιτών μας.

Ζητάμε δημόσια ενημέρωση και έρευνα, πότε έγινε η καταγγελία, σε ποιο τμήμα της ΕΛΑΣ και ποιοι δεν προχώρησαν στις απαιτούμενες ενέργειες για την κατάσχεση του όπλου.  Ζητάμε δημόσια ενημέρωση για το πώς ελέγχει η ΕΛΑΣ, την οπλοκατοχή στη χώρα μας και το σχέδιο δράσης για το μεγάλο αριθμό όπλων ακόμη και στρατιωτικών.

Το ακροδεξιό δόγμα του Νόμου και της Τάξης κατάφερε να έχουμε Αστυνομία Άγριας Δύσης και ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή.  Κατάφερε να πέφτουν οι σφαίρες σαν βροχή και να υπάρχουν δολοφονίες όχι μόνο από το οργανωμένο έγκλημα αλλά και από την ΕΛΑΣ, σε άοπλους νέους ανθρώπους, στα κέντρα των πόλεων, δίπλα σε ανυποψίαστους πολίτες.  Τα αποτελέσματα του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη είναι ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ σε κάθε πολίτη, σε κάθε γωνιά της χώρας.

Οι προτεραιότητες του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη παραμένουν στο φόβο και την πάταξη των πολιτών, στην καταστολή όποιου διαφωνεί, στην τρομοκράτηση της νέας γενιάς.  Δύο ακόμη συμπολίτες μας δολοφονήθηκαν … αφήνοντας την ανασφάλεια να περιδιαβαίνει τις ψυχές των συμπολιτών μας, σε όλη τη χώρα. Πόσοι ακόμη πρέπει να θυσιαστούν για να αντιληφθούν ότι η πολιτική Μητσοτάκη «του Νόμου και της Τάξης» πρέπει να αλλάξει;



Οι επιστήμονες βρήκαν πόσα ακριβώς βήματα πρέπει να κάνουμε την ημέρα για να ζήσουμε περισσότερα χρόνια


 

Πολλές από εμάς χρησιμοποιούμε smartwatch με βηματομετρητή, αλλά γνωρίζουμε πόσα ακριβώς βήματα πρέπει να κάνουμε για να ωφελήσουμε τη σιλουέτα και κυρίως την υγεία μας; Μπορεί να έχουμε διαβάσει ότι ο «χρυσός αριθμός» είναι 10.000 την ημέρα, όμως αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, ιδιαίτερα αν έχουμε ένα γεμάτο καθημερινό πρόγραμμα.

Ωστόσο μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «JAMA Network in Nutrition, Obesity, and Exercise», μάς προτείνει έναν πιο ρεαλιστικό στόχο: Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με 7.000 βήματα ημερησίως μειώνουμε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου και ανοίγουμε το δρόμο για μια μεγαλύτερη και πιο υγιή ζωή.

Οι επιστήμονες, από το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, διεξήγαγαν μια μακροχρόνια μελέτη σε 2.110 άτομα, άντρες και γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 45 περίπου χρόνια, από το 2005 έως το 2018. Μέχρι το τέλος της, το 3% των συμμετεχόντων είχε πεθάνει. Οι ειδικοί παρατήρησαν  ότι εκείνοι που έκαναν περίπου 7.000 βήματα την ημέρα διέτρεχαν 50-70% χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου από όσους δεν περπατούσαν πολύ. Ο ρυθμός των βημάτων δεν φάνηκε να συνδέεται ιδιαίτερα με την κατάσταση της υγείας των συμμετεχόντων – μόνο ο αριθμός τους.

Οι άνθρωποι όμως που έκαναν πάνω από 10.000 βήματα την ημέρα δεν παρατηρήθηκε να απολαμβάνουν επιπλέον οφέλη όσον αφορά τη μακροζωία. Όσο περισσότερο περπατάμε λοιπόν καθημερινά, τόσο το καλύτερο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να το «παρακάνουμε», τουλάχιστον αν βρισκόμαστε στη λεγόμενη μέση ηλικία.


Πηγή




Πέθανε στα 59 του ο Γκάνθερ από τα «Τα Φιλαράκια»

 


Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο αμερικανός ηθοποιός Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ, που πρωταγωνίστησε ως Γκάνθερ στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Τα Φιλαράκια».

Η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Warner Bros, σε ανάρτησή της στο Facebook αναφέρει ότι «η τηλεόραση θρηνεί την απώλεια του James Michael Tyler, αγαπημένου ηθοποιού και αναπόσπαστου μέλους της οικογένειας των ΦΙΛΩΝ μας. Οι σκέψεις μας βρίσκονται με την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους θαυμαστές του». 

Ενώ δεν είχε τον ίδιο χρόνο συμμετοχής με τους έξι κύριους χαρακτήρες των Friends, ο Γκάνθερ ήταν και παραμένει δημοφιλής φιγούρα μεταξύ των θαυμαστών.

Ηταν λάτρης του χαρακτήρα της Ράσελ, που υποδυόταν η Τζένιφερ Ανιστον, η οποία εργαζόταν επίσης ως σερβιτόρα στην καφετέρια κατά τις πρώτες σεζόν της σειράς.

«Ο κόσμος τον γνώριζε ως Gunther (ο έβδομος φίλος)… αλλά τα αγαπημένα του πρόσωπα τον γνώριζαν ως ηθοποιό, μουσικό, άνθρωπο που είχε την αυτεπίγνωση του καρκίνου με τον οποίο έδινε μάχη και αγαπημένο σύζυγο», είπε ο μάνατζέρ του.

Ο Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ είχε ανακοινώσει ότι έπασχε από καρκίνο στον προστάτη και είχε δηλώσει στον Craig Melvin του TODAY ότι η διάγνωση καθυστέρησε, η ασθένεια προχώρησε και σε άλλα μέρη του σώματος και ο ίδιος υποβαλλόταν σε χημειοθεραπεία.

Στη συνέντευξή του εμφανίστηκε πολύ συνειδητοποιημένος, με τις ευχές χιλιάδων οπαδών του να τον συνοδεύουν.

«Διαγνώστηκα με προχωρημένο καρκίνο του προστάτη, ο οποίος είχε εξαπλωθεί στα οστά μου. Αντιμετωπίζω αυτήν τη διάγνωση σχεδόν τα τελευταία τρία χρόνια… Είναι στο στάδιο 4 (τώρα). Καρκίνος στο τελικό στάδιο. Αρα ξέρετε, πιθανότατα θα με νικήσει».

Τον Μάιο, ο Τάιλερ έκανε σύντομη εμφάνιση στην ειδική επανένωση των Friends. «Ηταν τα πιο αξέχαστα 10 χρόνια της ζωής μου, ειλικρινά», είπε.

«Δεν θα μπορούσα να φανταστώ μια καλύτερη εμπειρία», πρόσθεσε. «Ολα αυτά τα παιδιά ήταν φανταστικά και ήταν απλώς απόλαυση να δουλεύεις μαζί τους. Ενιωσα πολύ, πολύ ξεχωριστά».

Ο Τάιλερ εμφανίστηκε σε σχεδόν 150 επεισόδια της κωμωδίας που προβλήθηκε στο NBC από το 1994 έως το 2004.



Συνταξιούχος με e-shop έπεσε στη «φάκα» της ΑΑΔΕ μαζί με άλλες έξι εταιρείες


 

Μη έκδοση αποδείξεων, μη δήλωση εισοδημάτων, ανακριβείς δηλώσεις ΦΠΑ είναι τα ευρήματα της έρευνας των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε έξι επιχειρήσεις πωλήσεων μέσω διαδικτύου.

Η συνολική φοροδιαφυγή φτάνει τα 1,7 εκ. ευρώ, με πάνω από το 50% του ποσού αυτού να προέρχεται από ένα και μόνο συνταξιούχο !

Στην Θεσσαλονίκη, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, που πραγματοποιήθηκε σε συνταξιούχο, προέκυψε, για τις χρήσεις 2018 και 2019, η μη έκδοση 55.000 φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας 950.000€, από πωλήσεις μέσω διαδικτύου.

Σε ατομική επιχείρησή εμπορίας προϊόντων μέσω διαδικτύου στην Αχαΐα, μετά από άνοιγμα λογαριασμών, διαπιστώθηκε, για τις χρήσεις 2016-2018, η μη έκδοση απροσδιόριστου πλήθους αποδείξεων λιανικής πώλησης, καθώς και η ανακριβής υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α., συνολικής αξίας 280.000€.

Μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, που πραγματοποιήθηκε σε επιχειρηματία, στην Θεσσαλονίκη, προέκυψε, κατά τις χρήσεις 2017 έως 2019, η μη έκδοση 6.500 φορολογικών στοιχείων, συνολικής αξίας 140.000€, από πωλήσεις μέσω διαδικτύου.

Σε νησί του Ιονίου, μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, που πραγματοποιήθηκε σε προσωπική εταιρεία με αντικείμενο τις πωλήσεις μέσω διαδικτύου, προέκυψε, για τις χρήσεις 2016 έως 2019, η μη έκδοση 3.000 φορολογικών στοιχείων, καθώς και η ανακριβής υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α., συνολικής αξίας 125.000€.

Ατομική επιχείρηση στην Κεντρική Μακεδονία, με αντικείμενο το λιανικό εμπόριο ρούχων, για τις χρήσεις 2016 έως 2019, κατόπιν επεξεργασίας κατασχεμένων αρχείων, διαπιστώθηκε να μην έχει εκδώσει 5 φορολογικά στοιχεία για πωλήσεις μέσω διαδικτύου, συνολικής αξίας 110.000€.

Μετά από επεξεργασία κατασχεμένων αρχείων, που πραγματοποιήθηκε σε επιχειρηματία στην Άρτα, διαπιστώθηκε, για τις χρήσεις 2017 και 2018, η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων, καθώς και η ανακριβής υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και Φ.Π.Α., συνολικής αξίας 88.000€, από πωλήσεις μέσω διαδικτύου.



Παιανία: Τρεις άνδρες με μαύρα προσπάθησαν να απαγάγουν 51χρονη - Πώς κατάφερε να ξεφύγει

 


Θρίλερ με την απόπειρα αρπαγής 51χρονης γυναίκας στην Παιανία, από μια ομάδα «ανδρών με τα μαύρα», που επιχείρησαν να την επιβιβάσουν δια της βίας σε ένα θηριώδες τζιπ.

Η γυναίκα την τελευταία στιγμή κατάφερε να ξεφύγει απο τα «νύχια» των απαγωγέων της, χάρη στα γαβγίσματα του σκύλου της που είχε βγάλει βόλτα και να καταγγείλει το συμβάν στην Αστυνομία.

Η ανατριχιαστική υπόθεση που αποτελεί γρίφο για τις αρχές, καθώς προκαλεί ερωτήματα για τα κίνητρα των δραστών, άρχισε να ξετυλίγεται το απόγευμα της Πέμπτης. Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν 19:00. Η 51χρονη βάδιζε με τον σκύλο της σε στενό της Παιανίας, όταν ξαφνικα την πλησιάζει ενα θηριώδες τζιπ.

Ο οδηγός τραβάει χειρόφρενο, ανοίγουν οι πορτες και πετάγονται μπροστά της τρεις άνδρες. «Μπες μέσα!» της λένε και αρχίζουν να της τραβούν τα ρουχα για να την «πετάξουν» μέσα στο όχημα.

Εκείνη, με όση δύναμη είχε, αρχίζει να φωνάζει, ενώ ο σκύλος της γάβγιζε, την ίδια ώρα που το τρίο προσπαθουσε να την βάλει μέσα.

Τελικά, οι δράστες εγκατέλειψαν την προσπάθεια, μπήκαν στο όχημα και εξαφανίστηκαν. Η γυναίκα μόλις συνήλθε απο το σοκ, μετέβη στο Τμήμα Παιανίας και κατήγγειλε το συμβάν. Μάλιστα, έδωσε περιγραφη του οχήματος και των δραστών, οι οποίοι όπως είπε, φορούσαν μαύρα ρούχα και γυαλιά.



Δημήτρης Πώποτας, Άρια Καλύβα

Πηγή : protothema.gr



Κρατούμενος ζήτησε να επιστρέψει στη φυλακή γιατί δεν άντεχε την γυναίκα του!


 

Ένας κακοποιός που τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Ιταλία εμφανίστηκε σε ένα αστυνομικό τμήμα ζητώντας από τις αρχές να τον στείλουν πίσω στη φυλακή, διότι δεν άντεχε, όπως είπε, τη ζωή στο σπίτι, και την γυναίκα του του, έγινε σήμερα γνωστό από την ιταλική αστυνομία.

Ο Αλβανός κρατούμενος ηλικίας 30 ετών, που διαμένει στο Γκουιντόνια Μοντετσέλιο, κοντά στη Ρώμη, «δεν άντεχε πλέον να διαχειριστεί την αναγκαστική συμβίωση με τη σύζυγό του», σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου της αστυνομία του Τίβολι, κοντινής πόλης.

«Αγανακτισμένος από αυτήν την κατάσταση, προτίμησε να φύγει και αυθόρμητα να παρουσιαστεί στους αστυνομικούς προκειμένου να ζητήσει να εκτίσει την ποινή του στη φυλακή», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο Αλβανός κακοποιός είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό εδώ και κάποιους μήνες για εγκλήματα που σχετίζονται με τα ναρκωτικά και θα έπρεπε να παραμείνει εκεί για αρκετά χρόνια, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αστυνομικός διευθυντής Φραντσέσκο Τζιάκομο Φεράντε, της αστυνομίας του Τίβολι.

«Ζούσε στο σπίτι του με τη σύζυγό του και την οικογένειά του. Δεν περνούσε πλέον καλά», συμπλήρωσε.

«Είπε: "ακούστε, η οικογενειακή ζωή μου έχει γίνει κόλαση, δεν μπορώ πλέον, θέλω να πάω στη φυλακή"».

Ο άνδρας συνελήφθη αμέσως για παραβίαση των περιοριστικών όρων και οι δικαστικές αρχές διέταξαν τη μεταγωγή του στη φυλακή.



Συνελήφθη ο «πιο τρομακτικός εγκληματίας στον κόσμο»

 


Θεωρείται ο πιο τρομακτικός εγκληματίας του κόσμου και έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τις αρχές. Ο Μάικλ Κάμπελ από το Μιζούρι των ΗΠΑ συνελήφθη για μία ακόμα φορά από την αστυνομία.

Με τα χρόνια, ο διάσημος κακοποιός υπέστη μια μεγάλη μεταμόρφωση, αφού κάλυψε όλο το πρόσωπό του με τατουάζ, τα οποία τον κάνουν ιδιαίτερα τρομακτικό. Μεταξύ άλλων, το πρόσωπο του Κάμπελ έχει μια πεντάλφα και τον αριθμό 88 στο πλαϊνό μέρος του κεφαλιού του.

Έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία και πρόσφατα συνελήφθη για απόπειρα βιασμού, αφού φέρεται να προσπάθησε να επιτεθεί σεξουαλικά σε μια γυναίκα, ενώ ο σύντροφός της κοιμόταν δίπλα της. 

Ο Κάμπελ προσπάθησε να κατεβάσει το παντελόνι της γυναίκας ενώ ο σύντροφός της κοιμόταν δίπλα της. Όταν ο τελευταίος ξύπνησε, έβγαλε από το σπίτι τον Κάμπελ που έφυγε με ένα ποδήλατο από την περιοχή.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία εντόπισε το ποδήλατο με τον Κάμπελ, ο οποίος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες περί απόπειρας βιασμού.

Πέρυσι, είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών για υλικές ζημιές και επιθέσεις. Δύο χρόνια πριν, κατηγορήθηκε για επίθεση τρίτου βαθμού, καθώς φέρεται να επιτέθηκε σε έναν άντρα χτυπώντας τον στο πρόσωπο.




Το 1995, όταν ήταν μόλις 20 ετών, ο Κάμπελ καταδικάστηκε για απόπειρα επίθεσης πρώτου βαθμού, αφού προσπάθησε να βιάσει ένα 14χρονο κορίτσι στο Ντένβερ του Κολοράντο. Μάλιστα, τότε του είχε απαγορευτεί να πλησιάζει μέρη όπου έπαιζαν μικρά παιδιά. Παρ’ όλα αυτά, το 2011, ο Κάμπελ συνελήφθη επειδή βρισκόταν σε απόσταση 500 μέτρων από μια παιδική χαρά.

Μετά την τελευταία του σύλληψη, ο Κάμπελ κρατείται σε μια φυλακή της κομητείας του Μιζούρι με εγγύηση 100.000 δολαρίων.

Αν κριθεί ένοχος, ο 46χρονος κακοποιός αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. 


Πηγή : in.gr



Στρατιωτικό πραξικόπημα σε εξέλιξη στο Σουδάν

 


Ο πρωθυπουργός του Σουδάν, ο Αμπντάλα Χάμντοκ, τέθηκε σε κατ’ οίκον κράτηση από δύναμη του στρατού που δεν είναι σαφές σε τίνος τις διαταγές υπακούει, έπειτα από πολιορκία της κατοικίας του νωρίς σήμερα το πρωί, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χάνταθ, επικαλούμενο πηγές τις οποίες δεν κατονομάζει.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει πως δεν έχει μπορέσει να επιβεβαιώσει την πληροφορία αυτή από ανεξάρτητες πηγές.

Νωρίτερα, η ίδια δύναμη συνέλαβε τουλάχιστον τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης του κ. Χάμντοκ –Επικοινωνιών, Πληροφοριών, Οικονομικών, Βιομηχανίας– κι έναν πολίτη που συμμετέχει στο κυβερνητικό συμβούλιο, καθώς και τον κυβερνήτη του Χαρτούμ, κατά τις ίδιες πηγές. Οι συλλήψεις αναμένεται να συνεχιστούν.

Οι στρατιώτες εισέβαλαν εξάλλου στο σπίτι συμβούλου επικοινωνίας του πρωθυπουργού και τον έθεσαν υπό κράτηση, είπαν μέλη της οικογένειάς του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η στρατιωτική δύναμη έχει αποκλείσει όλες τις εισόδους στην πρωτεύουσα και αρκετές γέφυρες.

Χθες Κυριακή η αστυνομία του Σουδάν έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει εκατοντάδες διαδηλωτές που προσπαθούσαν να αποκλείσουν κεντρική λεωφόρο της πρωτεύουσας.

Υποστηρικτές του στρατού διαδήλωσαν την περασμένη εβδομάδα, τη δεύτερη στη σειρά, για να απαιτήσουν την παραίτηση της κυβέρνησης. Σύμφωνα με τις μεταβατικές αρχές, στις κινητοποιήσεις και στα επεισόδια συμμετέχουν οπαδοί του κόμματος του Όμαρ Ελ Μπασίρ, που κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα και ήταν πρόεδρος του Σουδάν ώσπου τον ανέτρεψε ο στρατός το 2019.

H Ένωση Επαγγελματιών του Σουδάν –η οποία είχε πρωτοστατήσει στις μαζικές κινητοποιήσεις οι οποίες οδήγησαν στην ανατροπή του Μπασίρ– κάλεσε τους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να «αντισταθούν» σε οποιοδήποτε νέο πραξικόπημα.

Διακόπηκε η πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει διακοπεί στην πρωτεύουσα του Σουδάν, το Χαρτούμ, διαπίστωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς. Μέσα ενημέρωσης της αφρικανικής χώρας μετέδωσαν επίσης πως η πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει κοπεί.


 


 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

skai.gr



Φωτιά σε διαμέρισμα στη Γλυφάδα

 


Υπό έλέγχο τέθηκε στη 01:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας η φωτιά που ξέσπασε αργά το βράδυ της Κυριακής στις 23:20  σε διαμέρισμα 4ου ορόφου επί της οδού Εσπερίδων στη Γλυφάδα Αττικής.

Στο σημείο επιχείρησαν 14 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν δύο άτομα που βρίσκονταν μέσα στο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική τα δυο άτομα μεταφέρθηκαν σώα σε ασφαλές σημείο οπού τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ δεν κινδύνευσαν άλλα άτομα, από διπλανά διαμερίσματα.




«Σαμουράι» Νέας Ερυθραίας: Πυροβολούσε συνέχεια και κακοποιούσε τη μητέρα του

 


Την Τετάρτη θα απολογηθεί ο 40χρονος, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου πυροβόλησε και σκότωσε έναν 43χρονο και τραυμάτισε έναν ακόμα που εκτελούσαν εργασίες σε εγκατάσταση φυσικού αερίου, στη Νέα Ερυθραία.

Ο δράστης είχε ασχοληθεί και με σατανιστική οργάνωση στο εξωτερικό. «Έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στο ψυχιατρείο. Θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει κάποιοι έστω και παρά τη θέλησή του, να κλειστεί σε κλινική. Είχε παραισθήσεις. Έβλεπε να τον ζώνουν εκατοντάδες αράχνες. Όταν είχε νέα ψυχωσικά επεισόδια, εμμονές μπήκε για δεύτερη φορά στο ψυχιατρείο» ανέφερε οικογενειακός φίλος του «σαμουράι».

«Έκανε συνεχώς δοκιμές με φλόμπερ σε έναν στόχο που μοιάζει με ανθρώπινο. Πυροβολούσε συνεχώς πουλιά, γάτες. Ο γιος μου είχε παρκάρει το αμάξι από κάτω μία φορά και πήγε με τις κορούλες του στο δρόμο και αυτό έριχνε και έπεσαν τα σκάγια κάτω» ανέφερε η μητέρα του τραυματία.

Και η μητέρα του 40χρονου, συνταξιούχος γιατρός, δεν ήταν κατάκοιτη, αλλά φοβόταν να μιλήσει, καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες γειτόνων ο γιος της την κακοποιούσε.

«Η μητέρα του μού λέει τρέμω να ανοίξει η πόρτα και να μπει ο γιος μου... Της λέω, σε κακοποιεί λεκτικά; ναι... Μήπως και κάτι παραπάνω; Και κάτι παραπάνω...» ανέφερε γειτόνισσα.

Όπως λένε οι μαρτυρίες των περιοίκων πολύ συχνά ο άνδρας κυκλοφορούσε νυχτερινές ώρες με κουκούλα στο κεφάλι, να περπατάει προκλητικά και να κοιτάει έντονα άλλους περαστικούς. Αρκετοί είχαν απευθυνθεί στην αστυνομία χωρίς να έχει γίνει κάτι για να οδηγηθεί στο ψυχιατρείο.