Πέμπτη 23 Αυγούστου 2018

Νέα Δημοκρατία: Η Οδύσσεια της ενίσχυσης της ρευστότητας στην οικονομία συνεχίζεται



Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες  αναβάλλεται για άλλη μία φορά»

Πλήρης Δήλωση

«Με ευθύνη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες  παραμένει εκκρεμής.

Οι οφειλές αυτές διατηρούνται μέχρι και σήμερα υψηλές, στα 2,7 δισ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι έχουν εκταμιευθεί, για την αποπληρωμή τους, δανειακοί πόροι 7 δισ. ευρώ. Αποδεικνύεται έτσι ότι, εξαιτίας της κυβερνητικής ανικανότητας, δημιουργούνται συνεχώς νέες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και η ημερομηνία πλήρους εκκαθάρισής τους όλο και μετατίθεται.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά, με βάση το 3ο Μνημόνιο, η αποπληρωμή τους θα ολοκληρωνόταν έως το τέλος του 2016. Στη συνέχεια, με βάση τις επικαιροποιήσεις του Μνημονίου, μετατέθηκε για τον Ιούνιο του 2017 και κατόπιν για το τέλος του προγράμματος, στις 20 Αυγούστου 2018.  Ούτε όμως αυτή η δέσμευση υλοποιήθηκε. Αποτέλεσμα, η πλήρης εκκαθάρισή τους να μετατίθεται για το τέλος του έτους και να βασίζεται αποκλειστικά στα υπερ-πλεονάσματα και στην υπερ-φορολόγηση των πολιτών. Επιβεβαιώνεται έτσι, για ακόμη μία φορά, ότι Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ρευστότητα στην πραγματική οικονομία είναι έννοιες ασύμβατες.

Η Νέα Δημοκρατία έχει προτείνει και θα εφαρμόσει ένα σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, με ουσιαστική αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών κονδυλίων και των χρηματοδοτικών εργαλείων, με πλήρη εκτέλεση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων -οι δαπάνες του οποίου έχουν κατρακυλήσει στο χαμηλότερο σημείο της τελευταίας δεκαετίας- με την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου και με τη σταδιακή εξομάλυνση της πιστωτικής επέκτασης, μέσω του τραπεζικού συστήματος».


1.297 σχετικές παραβάσεις σε όλη την επικράτεια



Συνεχίζονται οι έλεγχοι στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Την προηγούμενη βδομάδα (από 13 - 19 Αυγούστου) κλιμάκια αστυνομικών των Υπηρεσιών Τροχαίας, ενημέρωσαν τους οδηγούς και πραγματοποίησαν σχετικούς ελέγχους, “δίνοντας προτεραιότητα” στην παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, το αντικανονικό προσπέρασμα και τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Στο πλαίσιο αυτό, από 931 συνεργεία Τροχαίας που συγκροτήθηκαν σε όλη τη χώρα, ελέγχθηκαν συνολικά 15.157 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.297 παραβάσεις, 345 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 479 για αντικανονικό προσπέρασμα και 473 για τη στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο του Ηρακλείου (129),των Χανίων (66), των Σερρών (66), της Αττικής (63), της Δράμας (58),της Ακαρνανίας (55) και της Πιερίας (51).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.


Συνελήφθησαν οι δράστες της επίθεσης κατά Αστυνομικών στον Λαγανά!




Στην σύλληψη και των τεσσάρων δραστών που χθες το απόγευμα πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών στο Λαγανά, έχει ήδη προχωρήσει η Ασφάλεια και οι συλληφθέντες αναμένεται σήμερα να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πρόκειται για δύο Έλληνες και δύο αλλοδαπούς που χθες το απόγευμα άνοιξαν πυρ εναντίον 5 Αστυνομικών της Διεύθυνσης Οργανωμένου Εγκλήματος που βρίσκονταν στο νησί μας για ελέγχους στην περιοχή του Λαγανά.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στην περιοχή του Λαγανά τον δράστη που πυροβόλησε κατά των συναδέλφων τους λίγες ώρες μετά το περιστατικό, ενώ δόθηκε σήμα για την σύλληψη και των υπόλοιπων ανδρών που τον συνόδευαν. Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν τελικά στο λιμάνι της Κυλλήνης, αφού είχαν καταφέρει να φύγουν από τη Ζάκυνθο .

Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται ακόμη ένα άτομο που φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.


Πηγή : ermisnews.gr


Μήνυση κατά Τόσκα και αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. από τον δήμαρχο Μυκόνου




Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε σήμερα το πρωί στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς κατά του τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο δήμαρχος Μυκόνου ζητά να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, σχετικά «με τα φαινόμενα βίας και ανομίας που παρατηρούνται εν μέσω τουριστικής περιόδου στη Μύκονο». Αποκορύφωμα αυτών των φαινομένων, σημειώνεται, αποτελεί η βίαιη επίθεση κατά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Ατζαμόγλου σε δημόσιο χώρο.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Μυκόνου, της μηνυτήριας αναφοράς έχει προηγηθεί πληθώρα διαβημάτων, αναφορών και συναντήσεων για τα προβλήματα παραβατικότητας που αντιμετωπίζει το νησί λόγω της υποστελέχωσης του αστυνομικού τμήματος.

Ζητείται ενίσχυση της δύναμης του Α.Τ. λόγω της παραβατικότητας κατά την τουριστική περίοδο

Ο δήμαρχος Μυκόνου, αναφέρεται, έχει αποστείλει και σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό, ζητώντας να ενισχυθεί άμεσα και σημαντικά η αστυνομική δύναμη του νησιού, καθώς ο αριθμός των αστυνομικών που υπηρετούν στο νησί είναι δυσανάλογος των 150.000 -200.000 Ελλήνων και αλλοδαπών τουριστών κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Οπως, επίσης, τονίζεται, ο δήμαρχος γνωστοποιεί δέσμευση του δήμου, ώστε να διασφαλίσει χώρους διαμονής και έκτακτη οικονομική ενίσχυση για τους επιπλέον αστυνομικούς.

Μετά τη συνάντηση με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Κουκάς ενημέρωσε και τον υπουργό Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, από τον οποίον ζήτησε εκ νέου να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στη Μύκονο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Δέν άρεσε στο Μαξίμου η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μάτι και έβγαλαν χολή



Είναι ότι στέλνουν τον Τσίπρα πριν ξημερώσει να κάνει επίσκεψη στο Μάτι για να μην τον πάρουν χαμπάρι; 
Είναι η ανικανότητα και ανεπάρκεια τους που δεν έχουν δώσει ακόμα ούτε το έκτακτο βοήθημα των 586 ευρώ; 
Είναι η αναλγησία τους που δεν έχουν ακόμα τακτοποιήσει τους πυρόπληκτους;

 Όλα αυτά τους κάνουν να βγάζουν χολή και να κατηγορούν, όσους ενδιαφέρονται με σοβαρότητα στα προβλήματα της κοινωνίας.

Και ενώ οι κάμερες έδειξαν ότι ο Μητσοτάκης μόνο σαν κλέφτης δεν πήγε και μάλιστα ξεναγήθηκε και μίλησε με πυρόπληκτους, το Μαξίμου είδε άλλα και είπε ότι πήγε σαν τον «κλέφτη» στο Μάτι.

Αντί λοιπόν να σοβαρευτεί αυτή η αντικοινωνική ακροαριστερή κυβέρνηση έβγαλε την χολή της και είπε :

«Την ίδια ώρα που ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης είχε τη συνήθη καθημερινή παρουσία του στο Μάτι, μαζί με τους κατοίκους της περιοχής , ο κος Μητσοτάκης πήγε σαν τον κλέφτη, και μόνο με τη «κομματική» κάμερα του ΣΚΑΙ, προφανώς για να μη τους ξεφύγει κανένα πλάνο από κατοίκους που δηλώνουν ικανοποίηση για την καθημερινή παρουσία της κυβέρνησης και την ταχεία υλοποίηση μέτρων φροντίδας στους πληγέντες. Το τελευταίο καταφύγιο της ΝΔ, η προσπάθεια εξαγωγής πολιτικής υπεραξίας από την επικοινωνιακή εκμετάλλευση μιας τραγωδίας, αποδεικνύεται κι αυτή μάταια».


Επίσκεψη Μητσοτάκη - Αυγενάκη στο Μάτι



Ένας μήνας πέρασε από φωτιά που έκαψε 96 ζωές στο Μάτι, και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα και πάλι στον τόπο της τραγωδίας για να συζητήσει με τους πληγέντες και να διαπιστώσει τι έχει γίνει και τι όχι μέσα σε ένα μήνα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Η σημερινή επίσκεψη είναι η δεύτερη στην περιοχή μετά την πρώτη που πραγματοποιήθηκε 26 Ιουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρη Αυγενάκη περιόδευσε στην περιοχή και μίλησε με τους πληγέντες.




Εξαπλώνεται στη χώρα ο ιός του Δυτικού Νείλου



Αυξάνεται σταθερά ο αριθμός των δήμων της χώρας που έχουν πληγεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Ηδη, από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, στον «χάρτη» με τις επηρεαζόμενες από τον ιό περιοχές έχουν προστεθεί έξι δήμοι, μεταξύ των οποίων, οι Καλλιθέας, Αιγάλεω και Πειραιώς.

Από τις αρχές του καλοκαιριού έως και τη Δευτέρα 20 Αυγούστου μολυσμένα κουνούπια έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε τουλάχιστον 39 δήμους –έναντι 10 δήμων πέρυσι–, ενώ η περιοχή η οποία έχει καταγράψει τα περισσότερα κρούσματα σε ανθρώπους είναι η Δυτική Αττική. Ειδικότερα, στις επηρεαζόμενες περιοχές από τον ιό του Δυτικού Νείλου, όπως αυτές καθορίστηκαν από την ειδική ομάδα εργασίας της επιτροπής για την πρόληψη και αντιμετώπιση των τροπικών νοσημάτων του υπουργείου Υγείας, περιλαμβάνονται από το Λεκανοπέδιο οι Δήμοι Μεγαρέων, Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας, Ηλιουπόλεως, Αθήνας (2ο δημοτικό διαμέρισμα), Καλλιθέας, Ηρακλείου, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Ωρωπού, Σαλαμίνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Τροιζηνίας-Μεθάνων, Περάματος και Πειραιώς. Από τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης οι επηρεαζόμενοι δήμοι είναι οι Χαλκηδόνος, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου, Βόλβης, Θεσσαλονίκης, Δέλτα, Θερμαϊκού και Παύλου Μελά. Κρούσματα έχουν δηλωθεί και από τους Δήμους Λουτρακίου, Χαλκίδας, Τανάγρας, Θηβαίων, Αλιάρτου (Βοιωτία), Αλεξάνδρειας, Βέροιας, Νάουσας (Ημαθία), Πέλλας, Σκύδρας, Παιονίας (Κιλκίς), Κομοτηνής, Κασσάνδρας (Χαλκιδική) και Μυλοποτάμου (Ρέθυμνο).

Ως επηρεαζόμενες περιοχές χαρακτηρίζονται όσες έχουν καταγράψει τουλάχιστον ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου, ενώ ο καθορισμός τους είναι χρήσιμος πρωτίστως για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας προκειμένου να λάβει μέτρα πρόληψης για την ασφάλεια του αίματος. Το ΕΚΕΑ έχει δώσει οδηγίες στις υπηρεσίες αιμοδοσίας των επηρεαζόμενων περιοχών να ελέγχουν με τις μοριακές τεχνικές (ΝΑΤ) για τον ιό τις μονάδες αίματος που συλλέγονται από αιμοδότες.

Εως πριν από μία εβδομάδα ο αριθμός των περιστατικών λοίμωξης από τον ιό που είχαν δηλωθεί στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ήταν 77, ενώ είχαν καταγραφεί και πέντε θάνατοι. Σήμερα αναμένεται η νέα έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ με τα επικαιροποιημένα στοιχεία.

Ειδικά εφέτος, ο ιός του Δυτικού Νείλου είχε την ιδιαιτερότητα να εμφανιστεί νωρίς. Συγκεκριμένα, για το πρώτο καταγεγραμμένο από το ΚΕΕΛΠΝΟ περιστατικό αναφέρεται έναρξη συμπτωμάτων στις 31 Μαΐου, ενώ αντίθετα τα προηγούμενα έτη, συμπτώματα στα πρώτα περιστατικά εμφανίστηκαν μετά τα μέσα Ιουνίου. Μάλιστα, όπως αναφέρεται σε έκθεση-ανάλυση κινδύνου που εξέδωσε στα μέσα Αυγούστου το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) η πρώιμη, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, εμφάνιση κρουσμάτων ανά την Ευρώπη, παραπέμπει σε μεγάλη κυκλοφορία του ιού στις επηρεαζόμενες χώρες και μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλο αριθμό περιστατικών το ερχόμενο διάστημα. Σύμφωνα με το ECDC, έως και την περασμένη Πέμπτη, είχαν αναφερθεί από χώρες της Ε.Ε. 273 κρούσματα (Ιταλία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Γαλλία και Κροατία), ενώ 128 περιστατικά κατεγράφησαν σε Σερβία και Κόσοβο.


ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



Τα fake news του Βαξεβάνη για τον γιο του Σαμαρά! ξεμπροστιάστηκε απο τους καθηγητές



Διαβάζουμε στο iefimerida.gr το πώς στήθηκε η λάσπη από τον ΣΥΡΙΖΑ τα υπόγεια του Μαξίμου και το φερέφωνο τους τον Βαξεβάνη, για το σχέδιο σπίλωσης εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με εν γνώση τους fake news.

Σε μπούμερανγκ για τον ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η αιφνίδια επίθεση εναντίον του γιου του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 

Και αυτό γιατί οι «πρωταγωνιστές» της επίθεσης κατά του γιου του Αντώνη Σαμαρά εγκαλούνται πλέον δημόσια ως κατασκευαστές ψευδών ειδήσεων.

Συγκεκριμένα, ο εκπαιδευτικός κ. Κοντογιάννης κατηγορεί τον Κώστα Βαξεβάνη για «παραπειστική δημοσιογραφία», με αφορμή δημοσιεύματα του εκδότη του Documento εναντίον του γιου του Αντώνη Σαμαρά. 

Ο κ. Κοντογιάννης δεν κρύβει, βεβαίως, καθόλου τη γενικότερη αντίθεσή του τόσο με το Κολλέγιο όσο και με τον Αντώνη Σαμαρά. Όμως, όταν ο κ. Βαξεβάνης επικαλέσθηκε στη εφημερίδα του τις προσωπικές  αναρτήσεις του κ. Κοντογιάννη στο διαδίκτυο, ο τελευταίος κατήγγειλε ότι ο εκδότης του Documento  παρουσίασε τις αναρτήσεις αυτές με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις.

Επιπλέον, μετά το «άδειασμα» του κ. Βαξεβάνη από τον κ. Κοντογιάννη, ακολούθησε καταγγελία για fake news απο το ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων!

Με όλες αυτές τις εξελίξεις, σε δύσκολη θέση έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υιοθέτησε από την πρώτη στιγμή τις θέσεις του Κώστα Βαξεβάνη, εκδίδοντας σχετική ανακοίνωση. 

Ταυτόχρονα, ανασύρονται έγγραφα-ντοκουμέντα που καταρρίπτουν τόσο τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και αυτούς του προέδρου της ΟΙΕΛΕ κ. Κουρουτού και του εκδότη κ. Βαξεβάνη...

Το χρονικό της ξαφνικής επίθεσης κατά Σαμαρά 

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 20 ημέρες. Ο γιος του πρώην πρωθυπουργού, Κώστας Σαμαράς, ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μια φωτογραφία του με τους γονείς του.

Ακολούθησε σκληρή επίθεση από «σχολιαστές», οι οποίοι -ξαφνικά- «θυμήθηκαν» ότι πριν από έξι χρόνια ο Κώστας Σαμαράς είχε -υποτίθεται- πιαστεί να αντιγράφει σε διαγώνισμα από μια καθηγήτρια, η οποία στη συνέχεια υποτίθεται επίσης ότι απολύθηκε από το Κολλέγιο για λόγους εκδίκησης. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη καθηγήτρια έχει αποβιώσει.

Ακολούθησε άρθρο πρώην στενού συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά σε ιστότοπο που διατηρεί. Σε αυτό το άρθρο απάντησαν επίσης με άρθρο ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κ. Κουρουτός, όσο και ο εκπαιδευτικός κ. Κοντογιάννης. 

Αυτές οι δύο παρεμβάσεις ήταν και εκείνες που τροφοδότησαν τα πρωτοσέλιδα του Κώστα Βαξεβάνη, στη σφοδρή του επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά!

Ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε άμεσα με σκληρή ανακοίνωση, ζητώντας την ανασκευή εκ μέρους του εκδότη αλλά και του κ. Κουρουτού, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. 

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάριζε πως δεν θα επιτρέψει τη «δολοφονία χαρακτήρων» μελών της οικογένειάς του εκ μέρους των πολιτικών του αντιπάλων.

Στην υπόθεση αυτή, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που με ανακοίνωσή του ταυτίστηκε με τις θέσεις του κ. Βαξεβάνη, ενεπλάκη και η ΝΔ, που κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις και τις αήθεις πρακτικές των κυβερνώντων.

Τι είχε συμβεί με την καθηγήτρια 

Επί της ουσίας της απόλυσης της καθηγήτριας, διεξήχθη δικαστική έρευνα, η οποία το 2015, επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, με πόρισμα-καταπέλτη, αποφάσισε πως η απόλυση δεν είχε την παραμικρή σχέση με την οικογένεια Σαμαρά.

Το πόρισμα ανέφερε, ακόμη, ότι δεν υπήρξε καμία αντιγραφή του Κώστα Σαμαρά, όπως προκύπτει από όλα τα έγγραφα, τις καταθέσεις, αλλά και από τα όσα έλεγε και η καθηγήτρια. 


Παρόλο που πρόκειται για μια υπόθεση που έχει τελεσιδικήσει και τα αποτελέσματα της δικαστικής έρευνας είναι γνωστά και δημοσιοποιημένα εδώ και χρόνια, η τωρινή επίθεση του κ. Βαξεβάνη εναντίον του Αντώνη Σαμαρά για το δήθεν «αμάρτημα» του 14χρονου γιου του ήταν έντονη και σε καθημερινή βάση.

Στο πλαίσιο των συνεχών αυτών επιθέσεών του, ο κ. Βαξεβάνης, προς ενίσχυση των απόψεών του, επικαλέστηκε ανάρτηση του εκπαιδευτικού κ. Κοντογιάννη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Κοντογιάννης τον αδειάζει

Ωστόσο, ο κ. Κοντογιάννης άδειασε με ανάρτησή του τον κ. Βαξεβάνη, κατηγορώντας για παραπειστική δημοσιογραφία. 

Ο κ. Κοντογιάννης δεν εργάστηκε ποτέ στο Κολλέγιο Αθηνών, όπου φοίτησε ο Κώστας Σαμαράς. Εργάστηκε σε άλλο σχολείο, στο Γυμνάσιο του Κολλεγίου Ψυχικού, απ' όπου αποχώρησε το 2004, όταν δηλαδή ο υιός Σαμαρά ήταν-δεν ήταν ακόμη στην Α' Δημοτικού!

Ο ίδιος ο εκπαιδευτικός κ. Κοντογιαννης εξανέστη από τη χρησιμοποίηση και τη διαστρέβλωση των θέσεών του από τον κ. Βαξεβάνη και έγραψε -μεταξύ άλλων- σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης:

«(...) Επίσης δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι μπορεί κάποιος να είναι τόσο αφελής που να νομίζει ότι ανακινώντας το συγκεκριμένο θέμα, ο κόσμος θα ασχοληθεί με αυτό και θα λησμονήσει την οικτρή ήττα της Πολιτείας στο Μάτι.

Όταν λοιπόν η DOCUMENTO παίρνει την πρωτοβουλία να "με κάνει διάσημο" (ενημερωτικά κ. Βαξεβάνη θεωρώ μεγάλο ευτύχημα και κεφάλαιο αξιοπρέπειας που σε αυτό το χυδαίο παιχνίδι της εφήμερης δημοσιότητας με εντάξατε στους "άπειρους" ) αναδημοσιεύοντας την ανάρτηση, θα πρέπει να προσπαθήσει (όσο η γνώση και η μεγάλη εμπειρία του κου Βαξεβάνη το επιτρέπουν) να διασφαλίσει ότι επιμένει στην ενημέρωση και δεν σαγηνεύεται από την προπαγάνδα.

Εγώ ναι μεν κάνω αναφορά στην ανάρτησή μου για τη θητεία μου στο Κολλέγιο, όμως πουθενά δεν αναφέρω ποια ήταν η θητεία αυτή (καθηγητής; υποδιευθυντής; διευθυντής; συντονιστής;).  Άρα ψάξατε και το βρήκατε, οπότε προφανώς και βρήκατε ότι το 2004 πήρα εκπαιδευτική άδεια και ουσιαστικά ποτέ δεν ξαναγύρισα στο Κολλέγιο. Σαφώς λοιπόν γνωρίζατε ότι την εποχή του επίδικου θέματος δεν ήμουν στο Κολλέγιο και άρα σαφώς και γνωρίζατε ότι η εισαγωγή στο άρθρο σας: "Με μια σκληρή, αλλά αληθινή - λόγω της εμπειρίας του - ανάρτηση, ο πρώην διευθυντής του Κολεγίου Αθηνών (αυτό είναι λάθος) ..... δίνει αποστομωτική απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση της αντιγραφής του γιου του" είναι προβληματική: ρητά υποδηλώνει ότι η "εμπειρία μου" συνδέεται με την "αλήθεια της υπόθεσης", ενώ αυτή η εμπειρία είναι σε άλλη εποχή. Σαφώς είναι αρκετά ασύντακτα διατυπωμένο ώστε να μην κατηγορηθείτε για ψέμα. Απλώς υπάρχει μία βολική δημιουργική ασάφεια, ικανή να νομίσουν οι αναγνώστες ότι κάποιος που κατείχε στελεχική θέση στο Κολλέγιο εκείνη την περίοδο, βεβαιώνει με την ανάρτηση του ότι ο Σαμαράς ψεύδεται.

Αυτό λοιπόν εγώ το θεωρώ παραπειστική δημοσιογραφία (ελπίζω να μην κατηγορηθώ και πάλι ότι σας καθυβρίζω), και ισχυρίζομαι ότι αυτού του είδους τα δημοσιεύματα συνδέονται με το πώς λειτουργεί τελικά η Δημοκρατία στη χώρα μας». 

Σύνδεσμος ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων για Βαξεβάνη: Fake news

Εντονη όμως ήταν και η αντίδραση του ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, ο οποίος με σκληρή ανακοίνωση καταγγέλλει fake news, τονίζοντας μεταξύ άλλων:

«Ξαφνικά, εν μέσω καλοκαιριού, του πιο θλιβερού και μαύρου καλοκαιριού που έχει περάσει η πατρίδα μας τις τελευταίες δεκαετίες, ανασύρεται από το παρελθόν ένα θέμα το οποίο είχε απασχολήσει την επικαιρότητα πριν από μια εξαετία και είχε κλείσει οριστικά με δικαστική απόφαση: πρόκειται για τη θλιβερή ιστορία της μικροκομματικής και συνδικαλιστικής σπέκουλας που έγινε εις βάρος ενός ανήλικου τότε παιδιού το οποίο βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής και συντεχνιακής διαμάχης εξαιτίας του ονόματός του.

Εξυφάνθηκε, τότε, το κρίσιμο πολιτικά καλοκαίρι του 2012,  ένα εύπεπτο παραμύθι που είχε… ιππότες και δράκους... (...). Φυσικά, το γεγονός ότι και η οικογένεια του μαθητή και το σχολείο δικαιώθηκαν δικαστικά, η παρέλευση των έξι ετών, το γεγονός ότι η εκπαιδευτικός δεν είναι πλέον στη ζωή, δεν ήταν αρκετό για να αποθαρρύνει τους εμπόρους των "εύπεπτων παραμυθιών" και των "fake news". Προς αποκατάσταση της αλήθειας, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η απόλυση της εκπαιδευτικού δεν είχε καμία συσχέτιση με το ισχυριζόμενο περιστατικό και η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί επ’ αυτού. Αντίθετα, η υπόθεση αυτή ήταν ο αναίτιος διασυρμός ενός νέου, προκειμένου να εξυπηρετηθούν συντεχνιακά συμφέροντα.

Για εμάς, ως εκπαιδευτικούς, το θέμα είναι πρωτίστως ηθικό, παιδαγωγικό αλλά και ζήτημα δημοκρατίας: δεν είναι δυνατόν το 2018 ένας νέος να αναρτά μια οικογενειακή φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα και αυτό να αποτελεί την αφορμή να του επιτίθεται ένας όχλος που αναμασά τη λάσπη σε μια υπόθεση στην οποία έχει δικαιωθεί. Η έκταση που πήρε το θέμα στα κοινωνικά δίκτυα και στην ειδησεογραφία αποτελεί την τρανότερη απόδειξη ότι το θλιβερό μικροκομματικό και συνδικαλιστικό παιχνίδι που παίχτηκε τότε στις πλάτες του παιδιού, τον ακολουθεί ακόμα. Είναι η απόδειξη ότι η δήθεν "διακριτική μεταχείριση" για την οποία επαίρονται οι "υπερήφανοι" κατά δήλωσή τους συνδικαλιστές, δεν ήταν παρά μόνο το προπέτασμα για ένα παιχνίδι εκβιασμών στην τότε πολιτική ηγεσία και άλλοθι ρεβανσισμού για την επόμενη».

Μια... περίεργη παρέμβαση

Τέλος, έκπληξη αλλά και έντονο προβληματισμό δημιούργησε στον νομικό, συνδικαλιστικό και πολιτικό κόσμο η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας ότι προτίθεται να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της καθηγήτριας. Όλα αυτά ενώ η απόφαση του 2015 για την υπόθεση είναι τελεσίδικη, καθώς η εκλιπούσα δεν άσκησε καν έφεση.

«Εάν δεν είναι μια ακόμη επικοινωνιακή πομφόλυγα του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της κατ’ εξακολούθηση επίθεσης στον Αντώνη Σαμαρά, τότε η ανακοίνωση είναι εξόχως ανησυχητική και πρωτοφανής! Δηλαδή, η εκτελεστική εξουσία θα παρέμβει στη δικαστική και θα... ανατρέψει τελεσίδικη απόφαση; Αυτά δεν γίνονται πουθενά!», τονίζουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και διακεκριμένοι νομικοί.





Η μητέρα του 25χρονου στόν Τσίπρα - «Νεκρό το παιδί μου με δική σας συνενοχή και εγκληματική αμέλεια»



Επιστολή προς τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και προς τους αρμόδιους φορείς, απέστειλε η Λαμπρινή Μουστάκα, μητέρα του 25χρονου που έχασε τη ζωή του το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου, στην περιοχή του Φιλοπάππου.


Η επιστολή της μητέρας καταπέλτης στον Τσίπρα:

«Προς :
Tον Πρωθυπουργό
κ. Αλέξη Τσίπρα
Τους αρμόδιους Υπουργούς
Τον Δήμαρχο Αθηναίων

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και πάντα ένιωθα περήφανη γι αυτό. Το μνημείο του Φιλοπάππου το είχα επισκεφθεί σε παλαιότερες εποχές, τότε που υπήρχε η δυνατότητα, αλλά και η ασφάλεια, να περιηγηθείς τον υπέροχο λόφο των Μουσών και να θαυμάσεις από ψηλά περιμετρικά κάθε γωνιά της όμορφης πόλης μας.

Ο γιος μου Νικόλας, γέννημα- θρέμμα και αυτός της Αθήνας, δεν είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί το Μνημείο. Είχε επισκεφθεί αρκετές φορές τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και τα Μνημεία του Θησείου, αλλά οι περιηγήσεις του νοτίως του αρχαιολογικού χώρου είχαν περιορισθεί μέχρι τον πεζόδρομο που οδηγεί στον ΄Αγιο Δημήτριο τον Λουμπαρδιάρη.

Στα 21 του χρόνια, ακολουθώντας και αυτός τους χιλιάδες συνομηλίκους του, που διωγμένοι από την ίδια τους την πατρίδα, έπαιρναν τον δρόμο της ξενιτιάς για ένα «καλύτερο αύριο», εγκαταστάθηκε στην Σκωτία, όπου τον καλοδέχθηκαν, τον προστάτεψαν και τον γέμισαν με αυτοπεποίθηση και σιγουριά για το μέλλον. «Η Σκωτία είναι το μέλλον», έλεγε, «η προοπτική». » Δυστυχώς η Ελλάδα είναι μόνο για διακοπές». Τώρα, λοιπόν, δεν είναι ούτε για διακοπές.

Πράγματι, αυτό το καλοκαίρι βρέθηκε στην Ελλάδα για διακοπές, μόνο που αυτή την φορά είχε την ατυχία να ανεβεί στον Λόφο του Φιλοπάππου θέλοντας να δείξει από ψηλά σε φίλη του, μια κοπέλα από την Πορτογαλία, τις ομορφιές της πόλης που τόσο αγάπησε.

Λάθος του; ΝΑΙ. ΜΟΙΡΑΙΟ. Γιατί ο Νικόλας, απέχοντας για αρκετό καιρό από την ελληνική πραγματικότητα, δεν γνώριζε την επικινδυνότητα αυτού του χώρου, η οποία δημιουργήθηκε και συντηρείται και με δική σας συνενοχή.
Επισκεπτόμενη μετά τον τραγικό χαμό του παιδιού μου τον χώρο για να αποθέσω λίγα λουλούδια, έγινα μάρτυς εικόνων, που μόνο θλίψη, απογοήτευση, αλλά και οργή με γέμισαν. Επιπροσθέτως, αν και συνοδευόμουν από αρκετά συγγενικά μου πρόσωπα, ένιωθα ανά πάσα στιγμή επαπειλούμενη από κάθε μορφής εγκληματική ενέργεια, αν και ήταν μέρα μεσημέρι.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Μήπως θα έπρεπε η Πολιτεία, αντί να διαθέτει την μισή αστυνομική δύναμη προς φύλαξη του πολιτικού μας προσωπικού και των οικογενειών τους, να διαθέτει ισχυρότερη αστυνομική δύναμη στον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο;

Μήπως θα έπρεπε η Πολιτεία να διαθέσει κάποια κονδύλια από τα χρήματα των βαρέως φορολογουμένων πολιτών της, όχι μόνον στους κατά την κοινή γνώμη παχυλούς μισθούς σας και στις φιέστες για τα Κούλουμα, αλλά και για να περιστοιχίσει με κιγκλιδώματα ασφαλείας όλο αυτό το πλατό το οποίο εμφανίζεται ως φαιό νταμάρι και καταλήγει σε αβύσσους και στο οποίο μπορεί κάποιος να γλιστρήσει ανά πάσα στιγμή ακόμα και μη δεχόμενος την επίθεση που δέχθηκε ο Νικόλας;

Μήπως θα έπρεπε όλος αυτός ο χώρος πέριξ του Μνημείου του Φιλοπάππου να φωτίζεται επαρκώς μονίμως, και όχι μόνον όταν τον επισκέπτεται ο Obama;

Μήπως οι εικόνες των παραπηγμάτων και των πρόχειρων καταυλισμών, αλλά και των σκισμένων ρούχων, των παρατημένων μέσα στους θάμνους, θα έπρεπε να απουσιάζουν;

Μήπως θα έπρεπε η Πολιτεία, αντί να καλοδέχεται προσφέροντας «γη και ύδωρ» στα πάσης λογής εγκληματικά και επικίνδυνα με άγρια ένστικτα στοιχεία, να προνοεί πρωτίστως για την ασφάλεια των ίδιων της των πολιτών τους οποίους αφαιμάσσει καθημερινά, εγκαταλείποντάς τους παράλληλα στα χέρια αδηφάγων συμμοριών, για τις οποίες η αξία της ανθρώπινης ζωής έχει λιγότερη σημασία από την αξία ενός κινητού, ή μιας χρυσής αλυσίδας;

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Έχετε συνειδητοποιήσει ποια χώρα υπηρετείτε;

Η Αθήνα μας είναι η αρχαιότερη και ιστορικότερη πόλη στον ευρωπαϊκό χώρο και πόλος έλξης επισκεπτών που έχουν ως όνειρο ζωής να επισκεφθούν την Ακρόπολη, ένα χώρο τον οποίο έχετε εγκαταλείψει, όπως άλλωστε και όλη την όμορφη πατρίδα μας, έρμαιο στην δράση συμμοριών και κάθε λογής εγκληματικών στοιχείων, οι οποίες δραστηριοποιούνται και λυμαίνονται τους επισκέπτες ακόμα και μέρα μεσημέρι.

Οι πολιτισμένες χώρες, κύριε Πρωθυπουργέ, φροντίζουν, όταν υπάρχει τέτοια φυσική επικινδυνότητα, να περιστοιχίζουν τον χώρο με κιγκλιδώματα ασφαλείας, να τοποθετούν αντιολισθητικές πλάκες στα μονοπάτια, να κλειδώνουν όλες τις προσβάσεις μετά την δύση του ηλίου και κυρίως, να φωτίζουν επαρκώς τον χώρο, έργο το οποίο εσείς έχετε παραχωρήσει στο ρομαντικό φως της πανσελήνου!

Εσείς, κυρία Υπουργέ Τουρισμού,

Μήπως θα έπρεπε σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς να φροντίσετε εκ των προτέρων για όλα αυτά και, πριν προσκαλέσετε τους επισκέπτες σε αυτή την χώρα, να τους εξασφαλίσετε τουλάχιστον την ασφάλεια των προσωπικών τους αντικειμένων, αλλά και της ίδιας τους της ζωής ;

Μήπως, αντί να επαίρεστε κάθε χρόνο για την αύξηση του αριθμού των τουριστών, να τους ενημερώνετε ότι εδώ μέσα στην καρδιά της Αθήνας μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνουν βορρά «μελαμψών»(;) κακοποιών, όπως αυτών που επιτέθηκαν στον Νικόλα μου;

Τον Νικόλα μου, κ. Πρωθυπουργέ, τον καλοδέχθηκε η Σκωτία, προσφέροντάς του αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση και τον τίμησε, όπως και ο ίδιος τιμούσε με την συμπεριφορά του την χώρα καταγωγής του ως πρεσβευτής σε ξένο κράτος.

Τον γιο μου, κ. Πρωθυπουργέ, τον φιλοξένησε και τον προστάτεψε το βραχώδες και απόκρημνο, αλλά παράλληλα προστατευμένο από την Πολιτεία, κάστρο του Εδιμβούργου και τον σκότωσε η ίδια του η Πατρίδα με την δική σας συνενοχή και εγκληματική αμέλεια.

Λαμπρινή Μουστάκα

Η Μητέρα του Νικόλα»




Ανίκανη και ανάλγητη κυβέρνηση! Ένα μήνα μετά και δεν έχει δοθεί το επίδομα πρώτης ανάγκης



Είναι τραγικό αυτό που περνάει η χώρα με τον θίασο που κάνει την κυβέρνηση και μας ταλαιπωρεί αντί να παραδώσει μήπως και μείνει τίποτα όρθιο.

Ένας μήνας συμπληρώθηκε από την ημέρα της φονικής φωτιάς στο Μάτι που άφησε πίσω της 96 νεκρούς και τεράστιες υλικές ζημιές και ακόμα το κράτος να βοηθήσει τους πληγέντες και τις οικογένειες τους.

Δεν έχει δοθεί ούτε το έκτακτο επίδομα των 586 ευρώ στους πυρόπληκτους για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών δεν έχει δοθεί ακόμη σε κανέναν και αυτό δείχνει το πόσο ανίκανη και ανάλγητη κυβέρνηση τσίρκο έχει η χώρα ακόμα και σε τέτοια τραγωδία.

Από τις 4.329 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί για τα επιδόματα των 5.000 και 8.000 ευρώ από το υπουργείου Υποδομών, έχουν εγκριθεί μόνο αυτές για 1.622 νοικοκυριά και 43 επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχει μέλλον με αυτή την κυβέρνηση γιατί απλά δεν την νοιάζει ο κόσμος και δεν την νοιάζει εάν προκαλεί και πόσο προκαλεί με την ανικανότητα της.


Τα επιτεύγματα Τσίπρα - ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ποια «Βόρεια»; Μόνο «Μακεδονία» τα Σκόπια για τις ΗΠΑ




Η ζημιά που έχει κάνει στην χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ειδικά ο ακροαριστερός Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του είναι μη αναστρέψιμη στα εθνικά θέματα και στην εδαφική μας ακεραιότητα με το ξεπούλημα της Μακεδονίας στα Σκόπια.
Διαβάζουμε στο eleftherostypos.gr 
Μπορεί η ελληνική πλευρά να πανηγυρίζει για την συμφωνία στις Πρέσπες, το «Βόρεια», όμως, στην νέα ονομασία των Σκοπίων, δεν υπάρχει πουθενά, αφού και στα συγχαρητήρια των ΗΠΑ το γειτονικό κράτος αναφέρεται ως σκέτο «Μακεδονία».
Χρησιμοποιώντας καθολικά τον όρο «Μακεδονία» ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Γουές Μίτσελ χαρακτήρισε ιστορική τη συμφωνία με την Ελλάδα λίγο μετά τη συνάντησή του με τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών, Νικολά Ντιμιτρόφ.
Ο κ. Μίτσελ εξήρε το ρόλο του Ντιμιτρόφ ως αρχιτέκτονα της Συμφωνίας, επανέλαβε τη στήριξη των ΗΠΑ στη συμφωνία, εξέφρασε την αισιοδοξία του για επιτυχή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στη γείτονα και μετέφερε την προσδοκία του Μάικ Πομπέο να υποδεχθεί τη «Μακεδονία» στους κόλπους του ΝΑΤΟ.
Νωρίτερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το State Department μετά τη συνάντηση Πομπέο – Ντιμιτρόφ, σημειωνόταν η στήριξη της αμερικανικής πλευράς στη συμφωνία των Πρεσπών, «η εφαρμογή της οποίας θα επιτρέψει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ ως ‘Βόρεια Μακεδονία’».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά τη συνάντηση με τον ομόλογό του Νικολά Ντιμιτρόφ, ο Μ. Πομπέο τον συνεχάρη για την «ιστορική συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στη «’Μακεδονία’» και την Ελλάδα».



Γερμανία: Συνελήφθη Ρώσος που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση



Η γερμανική αστυνομία συνέλαβε έναν Ρώσο που θεωρείται ύποπτος ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση στην Γερμανία αφότου είχε προσχωρήσει στο ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Η αστυνομία, τηρώντας την νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων, χωρίς να αναφέρει το επίθετο του συλληφθέντος, ανακοίνωσε ότι ο ηλικίας 31 ετών ύποπτος, Μαγκομέντ Αλί Σ., ενήργησε από κοινού με τον Γάλλο υπήκοο Κλεμέντ Β. ο οποίος συνελήφθη στην Μασσαλία της Γαλλίας τον περασμένο Απρίλιο.

Ο Μαγκομέντ Αλί Σ. συνελήφθη σε έφοδο της αστυνομίας στο διαμέρισμά του στο Βερολίνο, όπου φύλασσε μεγάλες ποσότητες εκρηκτικής ύλης τριυπεροξείδιου της τριακετόνης, ή TATP, από τον Οκτώβριο του 2016, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα.

Η εκρηκτική ύλη ΤΑΤΡ έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές επιθέσεις από τρομοκράτες στην ανατολική Ευρώπη, τον περασμένο Μάιο στο Μάντσεστερ της Βρετανίας, το 2016 στις Βρυξέλλες και το 2015 στο Παρίσι.

Το σχέδιο τρόμου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Εισαγγελέα, ο ύποπτος σκόπευε να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε κάποιο σημείο της Γερμανίας με τον οποίο θα προκαλούσε των θάνατο και των τραυματισμό μεγάλου αριθμού ανθρώπων

Ο Κλεμέντ Β. ο οποίος κατηγορείται ότι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με εκρηκτικά μαζί με κάποιον άλλον Γάλλο υπήκοο, αυτή την στιγμή κρατείται στις γαλλικές φυλακές. Οι δύο αυτοί Γάλλοι υπήκοοι είχαν βρεθεί στο ίδιο κελί των φυλακών, ενώ οι αρχές γνώριζαν ότι είχαν προσχωρήσει στον ισλαμικό ριζοσπαστισμό.

Η γερμανική αστυνομία τον Οκτώβριο του 2016 είχε θέσει υπό παρακολούθηση τον Μαγκομέντ Αλί Σ. και τον Κλεμέντ Β. γνωρίζοντας ότι σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν τρομοκρατική επίθεση, αναφέρει η ανακοίνωση του Γερμανού εισαγγελέα χωρίς ωστόσο να δίνει εξηγήσεις γιατί ο Μαγκομέντ Αλί Σ. δεν συνελήφθη τότε.

Οι δύο ύποπτοι έχοντας αντιληφθεί ότι βρίσκονται υπό παρακολούθηση, αποφάσισαν να χωρισθούν και ο Κλεμέντ Β. εγκατέλειψε την Γερμανία για να πάει στην Γαλλία στο τέλος Οκτωβρίου του 2016.

Ο Μαγκομέντ Αλί Σ. θα εμφανισθεί αύριο ενώπιον της δικαιοσύνης.


Πηγή : newsit.gr


Η γερμανική εφημερίδα FAZ «σφάζει» με το βαμβάκι τον Τσίπρα στην Ιθάκη



«Ο πολυμήχανος Αλέξης Τσίπρας, μετά από μακρά περιπλάνηση, οδήγησε και πάλι τη χώρα του έξω από τα προγράμματα των δανειστών – αυτό το μήνυμα στέλνει στους ψηφοφόρους του. Πολλά προβλήματα όμως παραμένουν», γράφει η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθρο με τίτλο: «Ο νέος Οδυσσέας της Ελλάδας».

«O Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αγαπά τις συμβολικές εμφανίσεις. Το τηλεοπτικό του διάγγελμα για το τέλος του τρίτου προγράμματος διάσωσης το εκφώνησε στην Ιθάκη, με φόντο τη θάλασσα…Με την εμφάνιση στην Ιθάκη ο Τσίπρας στέλνει το μήνυμα ότι είναι ο Οδυσσέας της Ελλάδας, που μετά από πολλές φουρτούνες οδήγησε τη χώρα στον προορισμό. Ταυτόχρονα, πλησίασε τον εαυτό του και τη χώρα του και πάλι στην Ευρώπη, αφού μίλησε σε ένα νησί κοντά στην Ιταλία, αντί στο ανατολικό άκρο κοντά στην Ατάλλεια», γράφει η FAZ.

H γερμανική εφημερίδα τονίζει ότι «λίγο μετά την εκλογή του το 2015, η συμβολική γλώσσα του Τσίπρα ήταν ακόμα εντελώς διαφορετική: Με αντιγερμανική και αντιευρωπαϊκή διάθεση προσέφερε λουλούδια σε ένα μνημείο, όπου οι Γερμανοί ναζί κατακτητές είχαν εκτελέσει Έλληνες.

Εν τέλει ανήλθε στην εξουσία από εκλογές διαμαρτυρίας για τις μεταρρυθμιστικές επιταγές των δανειστών της Ευρωζώνης, πίσω από τους οποίους βρισκόταν - όπως πίστευαν οι Έλληνες και σύμφωνα με τις προεκλογικές ομιλίες του Τσίπρα - το αυστηρό χέρι της Άνγκελα Μέρκελ... Στο μεταξύ, δεν ακούγονται πια πολλοί αντιευρωπαϊκοί τόνοι, αφού ο Τσίπρας, έστω και την τελευταία στιγμή τον Αύγουστο του 2015, κατάλαβε ότι για τη σωτηρία της Ελλάδας έπρεπε να παραμείνει στην ΟΝΕ και εξαρτιόταν από νέα δάνεια των ευρωπαίων εταίρων. Αυτό σήμαινε απόρριψη των περιπετειωδών σχεδίων των ακροαριστερών μελών του ΣΥΡΙΖΑ και του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη…

Τώρα, τρία χρόνια μετά, ο Άλέξης Τσίπρας εμφανίζεται προς τα έξω περισσότερο πολιτικός ηγέτης. Αποφεύγει στις ομιλίες του τους υψηλούς τόνους και έχει απομακρύνει από το υπουργικό συμβούλιο υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι στην αρχή εμφανίστηκαν ως "πρωταθλητές στην οργάνωση διαδηλώσεων"». «Με την καγκελάριο Α. Μέρκελ προφανώς ο Τσίπρας ανέπτυξε μια καλή σχέση εργασίας, κυρίως λόγω των ελληνικών εκτάκτων αναγκών εξαιτίας του προσφυγικού.

Απέναντι στους βόρειους γείτονες, την ΠΓΔΜ, αλλά και την Αλβανία και τη Βουλγαρία, ο Τσίπρας μπόρεσε να δείξει το προφίλ διπλωμάτη, τόσο πολύ μάλιστα, ώστε να διαραγούν οι άλλοτε ειδικές σχέσεις με τη Ρωσία», εκτιμά η FAZ.

H γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι «η μεταστροφή του σήμερα 44χρονου Τσίπρα σε ρεαλιστή πολιτικό και οι ηγετικές χειρονομίες του συγκαλύπτουν ωστόσο πολλές αντιφάσεις. Το φθινόπωρο του 2014, ο Τσίπρας, πριν από την πρώτη εκλογική νίκη του, είχε υποσχεθεί στους Έλληνες κούρεμα του χρέους, ειδικά επενδυτικά προγράμματα πέρα από το Σύμφωνο Σταθερότητας ή κατώτατο μισθό 751 ευρώ το μήνα.

Σήμερα το παλιό πρόγραμμα αποτελεί κομμάτι ενός ονειρικού κόσμου, για τον οποίο όμως συνεχίζουν να πενθούν αλλοτινοί ριζοσπάστες οπαδοί της ελληνικής Αριστεράς, μαζί με τους οποίους ο νεαρός πολιτικός μηχανικός, Αλέξης Τσίπρας, τότε Γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού, ίδρυσε το πολυσυλλεκτικό κίνημα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι πιστοί οπαδοί του Τσίπρα βλέπουν σ’ αυτόν τώρα τον εκπρόσωπο μιας σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής. Όπως λένε, κανείς δεν πίστευε ότι η Ελλάδα θα βγει από τα προγράμματα εξυγίανσης. Τώρα η κυβέρνηση έχει μεγαλύτερα περιθώρια.

Το Σεπτέμβριο ο Τσίπρας θα εξαγγείλει φορολογικές ελαφρύνσεις και κυρίως μείωση του ΕΝΦΙΑ, χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές, στήριξη των φτωχών, επιστροφή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις και υψηλότερο κατώτατο μισθό.

Κατά την άποψη των επικριτών του, και στον οικονομικό κόσμο, ο Τσίπρας επιστρέφει έτσι στις παλιές υποσχέσεις του 2014, χωρίς να έχει λύσει σοβαρά στα χρόνια που μεσολάβησαν τα προβλήματα της Ελλάδας: όπως τις περιορισμένες επενδύσεις των επιχειρήσεων ή τη συνεχιζόμενη αβελτηρία της Διοίκησης», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Μπαχτσελί: Η Ελλάδα να μην ξεχνάει την Μικρασιατική καταστροφή

AP Photo/Burhan Ozbilici


Εθνικιστικό παραλήρημα από τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Εθνικιστικό παραλήρημα από τον ηγέτη των Γκρίζων Λύκων στην Τουρκία, Ντεβλέτ Μπαχτσελί κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Ο ακροδεξιός ηγέτης του κόμματος MHP, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, με την οποία ανοίγει ο δρόμος για τη χορήγηση ασύλου και ταξιδιωτικών εγγράφων στον Τούρκο αξιωματικό, διεμήνυσε στην Ελλάδα να μην ξεχάσει την 9η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία της Μικρασιατικής καταστροφής.

«Μια συμπεριφορά που δεν είναι καλή από την πλευρά της Ελλάδας. Ελπίζω να μην ξεχάσουν την 9η Σεπτεμβρίου μετά από αυτές τις συμπεριφορές» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Προηγουμένως, ο Μπαχτσελί είχε σχολιάσει και την υπόθεση κράτησης του αμερικανού πάστορα, Άντριου Μπράνσον, που έχει οδηγήσει στο έπακρο τις σχέσεις Τραμπ – Ερντογάν.

«Δεν πρόκειται για έναν πάστορα. Οι ΗΠΑ κρύβονται πίσω από το πραξικόπημα εναντίον της Τουρκίας, το κάνουν για να σώσουν τους συντρόφους τους» σημείωσε.


Πηγή: skai.gr


Νέα Δημοκρατία : Απροστάτευτα μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι



Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για τον πρόσφατο βανδαλισμό στο Βυζαντινό Μουσείο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και πολύ καιρό έχουμε επισημάνει την πλήρη αδυναμία του Υπουργείου Πολιτισμού να καταρτίσει ένα συγκροτημένο σχέδιο προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

Το πρόσφατο συμβάν βανδαλισμού πολύτιμων εκθεμάτων στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών και οι πρωτοφανούς αφελείας απαντήσεις της Υπουργού Πολιτισμού, γεννούν σειρά σοβαρών ερωτημάτων που η ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να απαντήσει άμεσα:

Ποια είναι η πραγματική έκταση της ζημίας που προκάλεσαν οι δράστες του βανδαλισμού;
Πόσοι φύλακες παρευρίσκονταν στον χώρο του Μουσείου κατά τη διάρκεια του συμβάντος, σε ποιες θέσεις και με ποια καθήκοντα ;
Πως διέφυγαν οι δράστες ανενόχλητοι χωρίς να εντοπιστούν έγκαιρα από το προσωπικό φύλαξης και τις κάμερες ασφαλείας;
Πότε ενημερώθηκε η Δ/νση του Μουσείου και το Υπουργείο Πολιτισμού από το προσωπικό φύλαξης για το συμβάν;
Ποια είναι τα ευρήματα της έρευνας της Ελληνικής Αστυνομίας και πως αξιολογούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού;

Έστω και τώρα, η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει συγκεκριμένες, σοβαρές και εμπεριστατωμένες απαντήσεις».


Απίστευτο ατύχημα με ελικόπτερο που έγινε σμπαράλια λόγω ισχυρών ανέμων



Το ατύχημα, κατέγραψε κάμερα στο Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας και σημειώθηκε σε χώρο στάθμευσης κέντρου εκπαίδευσης της αστυνομίας όταν ο χειριστής του Bell TH-67 επιχείρησε να απογειωθεί.

Ο άνεμος ήταν τόσο δυνατός που, προκάλεσε αστάθεια στο ελικόπτερο αμέσως μόλις πήγε να σηκωθεί, με αποτέλεσμα ο πιλότος να μην προλάβει να κλείσει τον κινητήρα και το ελικόπτερο να παρασυρθεί και να σμπαραλιαστεί ευτυχώς χωρίς θύματα.






Συνέχεια στο... παραμΙΘΑΚΗ: Θα εξετάσουμε το να μην περικοπούν οι συντάξεις, λέει ο Πετρόπουλος



«Δημιουργούμε έναν χώρο δημοσιονομικό, που μας επιτρέπει να κάνουμε και βελτιώσεις και να υλοποιηθούν φορολογικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις» είπε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κάνοντας λόγο για πλεόνασμα 1,5 δισ. ευρώ στον ΕΦΚΑ.

Μία μέρα μετά το διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη, η κυβέρνηση δίνει συνέχεια στο... παραμΙΘΑΚΗ, αποδεικνύοντας ότι το αφήγημα της επόμενης, μεταμνημονιακής περιόδου, θα στηριχθεί στη μη περικοπή των συντάξεων -ή την παραπομπή της σε χρόνο μεταγενέστερο της Πρωτοχρονιάς του 2019- την οποία επιδιώκει να πάρει ως «δώρο» από τους δανειστές.

«Το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ ήταν ήδη κοντά στα 650 εκατ. ευρώ τον Ιούλιο και θα προσεγγίσει, σε ετήσια βάση, το 1,5 δισ. ευρώ, πάνω από τους δικούς μας στόχους, επιτρέποντας να εξεταστεί όχι μόνο η μη μείωση συντάξεων, αλλά και να υλοποιηθούν φορολογικές και αναπτυξιακές παρεμβάσεις» τόνισε, στο πλαίσιο αυτό, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Σε συνέντευξή του «Στο Κόκκινο» ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε: «Ως αρμόδιος υφυπουργός, είχα μιλήσει για τη δυνατότητα να μην γίνουν περικοπές των συντάξεων όταν όλοι χλεύαζαν την προσπάθειά μας να δημιουργήσουμε τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), όταν προέβλεπαν την κατάρρευσή του, ότι δεν θα δίνονται συντάξεις… Ολα αυτά που ξεχνιούνται με τον καιρό, αλλά πρέπει να θυμόμαστε. Εκείνοι μιλούσαν για τρομακτικά ελλείμματα, εμείς με τα αποτελέσματα που έχουμε δημιουργούμε έναν χώρο δημοσιονομικό, τέτοιο μάλιστα που επιτρέπει να κάνουμε και βελτιώσεις».

Πέρα από το πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ, ο κ. υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης είπε πως καταγράφεται αύξηση εσόδων από τις εισφορές των μισθωτών, καλύτερη επίδοση από ρυθμίσεις οφειλών αλλά και καλύτερη απόδοση της περιουσίας. «Τα παραπάνω μπορούν να οδηγήσουν σε πλεόνασμα που θα προσεγγίσει το 1,5 δισ. ευρώ» εκτίμησε και σημείωσε πως ξεπερνά το προϋπολογισμένο πλεόνασμα που είχε οριστεί για το 2018 «και θα μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε όλα τα μέτρα που χρειάζεται, σε βελτιωμένη μορφή, ώστε να έχουμε καλύτερη μόχλευση στην οικονομία».

Επισήμανε εξάλλου πως «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εξετάζουν τα αποτελέσματα αυτά σε κατεύθυνση ώστε όχι μόνο να μην επέλθει η μείωση των συντάξεων, αλλά, και για τη διαχείριση θεμάτων φορολογικής πολιτικής με ελαφρύνσεις καθώς και να δοθεί ώθηση στην οικονομία, με στήριξη των ασθενέστερων και του λαού γενικά». Υπό αυτό το πρίσμα, ανέφερε: «ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 θα δείξει την εικόνα του μέλλοντος, μία νέα εποχή με επιδόσεις θετικές για τον λαό και την οικονομία… Δεν υπάρχει σκοπός ό,τι καταφέρνουμε, να το ξοδέψουμε με τρόπο ψηφοθηρικό. Αυτό έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τέλειωσε. Μια κυβέρνηση σαν την δική μας δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ. Θα είναι μέτρα και στοχεύσεις παραγωγικές, αποδοτικές για τον λαό και την προοπτική μίας καλύτερης πορείας και ανάπτυξης».

Τέλος, σχολιάζοντας την επικριτική στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, υπογράμμισε πως είναι να απορεί κανείς πώς το άνοιγμα στο μέλλον με έναν τρόπο ελπιδοφόρο, αντιμετωπίζεται επιθετικά. «Όταν όλοι χαίρονται, εκείνοι ...στενοχωρούνται» είπε, στιγματίζοντας την επιλογή των «ίσων αποστάσεων» που τηρούν ορισμένοι, όπως σημειώνεται σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο»: «Δεν μπορεί να κρατάς την ίδια απόσταση με εκείνους που οδήγησαν στην κατάρρευση ή να λες ότι δεν είμαι με κανέναν. Το "δεν είμαι με κανέναν" είναι εναντίον της πολιτικής που θα φέρει ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα».


Πηγή : protothema.gr


Αλλοδαποί πυροβόλησαν αστυνομικούς στην Ζάκυνθο




Πυρά κατά δύο αστυνομικών της Υπηρεσίας Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Αντιμετώπισης Τρομοκρατίας, άνοιξαν δύο αλλοδαποί στην περιοχή του Λαγανά, εχθές το βράδυ της Τετάρτης.

Οι δύο αλλοδαποί βρίσκονταν σε στενό δίπλα από ξενοδοχείο στην περιοχή του Λαγανά, όταν οι δύο αστυνομικοί πλησίασαν το σημείο, για να τους ελέγξουν, οι δύο αλλοδαποί επιτέθηκαν στην αρχή φραστικά κατά των δύο αστυνομικών και στη συνέχεια έγιναν επιθετικοί.

Όταν έφθασαν οι αστυνομικοί σε απόσταση βολής, οι δύο αλλοδαποί τράβηξαν τα όπλα τους και πυροβόλησαν εναντίον τους, χωρίς ευτυχώς να πετύχουν κανένα από τους δύο.

Οι δύο αστυνομικοί καλύφθηκαν και κατευθύνθηκαν προς το αυτοκίνητο τους βρισκόταν περίπου 100 μέτρα μακριά και κάλεσαν ενισχύσεις. 

Μετά τους πυροβολισμούς, οι δύο αλλοδαποί τράπηκαν σε φυγή.

Στο σημείο έσπευσε μεγάλη αστυνομική δύναμη, και μετά από περίπου μισή ώρα ερευνών, συνελήφθη ο ένας από τους δύο αλλοδαπούς δράστες πιστολέρο.




SZ: Η τελευταία αριστερή κυβέρνηση της Ευρώπης οδηγείται στο περιθώριο




Επικριτικά σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung την ευρωπαϊκή αριστερά, επιρρίπτοντάς της έλλειψη οράματος και αδυναμία να καταθέσει εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις.

Ο σχολιαστής της εφημερίδας του Μονάχου θυμίζει την άνοδο αριστερών πολιτικών κομμάτων και κινημάτων διαμαρτυρίας στην Ευρώπη στις αρχές της δεκαετίας του 2010, αναφέροντας μεταξύ άλλων την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτά ανήκουν στο παρελθόν», επισημαίνει η SZ.

Σήμερα «η γερμανίδα αριστερή πολιτικός Σάρα Βάγκενκνεχτ φωνάζει 'Ξεσηκωθείτε' (σ.σ. μια πρωτοβουλία αριστερής συσπείρωσης), όμως το κάλεσμα φαίνεται ότι κάνει λίγους να σηκωθούν από την πολυθρόνα τους. Ο Έλληνας Γιάνης Βαρουφάκης, άλλοτε προβεβλημένη μορφή της αριστεράς, είναι σήμερα απλά ομιλητής σε διαλέξεις. Στη Γαλλία, η άνοδος του Εμμανουέλ Μακρόν ώθησε τη γαλλική αριστερά σχεδόν σε ανυποληψία. Πολλοί άνθρωποι είναι μεν με κάποιον τρόπο δυσαρεστημένοι με την κατάσταση του κόσμου και τις κοινωνικές δυσχέρειες, ωστόσο μόνο λίγοι φαίνεται να βλέπουν τον αντικαπιταλισμό ως αντίδοτο».

Ο σχολιαστής επισημαίνει ότι «η αριστερά δεν κατόρθωσε κατά την πρόσφατη, βραχύβια άνθησή της […] να παρουσιάσει μια εναλλακτική πρόταση στην οικονομία της αγοράς. Η Ελλάδα δεν ξέφυγε από την παγίδα του χρέους επειδή ο Αλέξης Τσίπρας υλοποίησε την εναλλακτική πολιτική που είχε υποσχεθεί, αλλά επειδή αποδέχθηκε τους όρους των Βρυξελλών. Αυτό δεν ήταν εκείνο που προσδοκούσαν οι ψηφοφόροι του. Έτσι η τελευταία αριστερή κυβέρνηση της Ευρώπης θα ακολουθήσει μάλλον τον δρόμο που είχε διαβεί προηγουμένως η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία – (σ.σ. τον δρόμο που οδηγεί) στο περιθώριο».


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Ο Αμερικανικός στρατός είπε Βόρειομακεδόνες του Σκοπιανούς και τους ζήτησε συγνώμη για το Βόρειο



Οργή των Σκοπιανών κατά του Αμερικανικού Στρατού γιατι τους αποκάλεσε "Βορειομακεδόνες"

Αποδέκτης της οργής των Σκοπιανών έγινε ο Αμερικανικός Στρατός στην Ευρώπη γιατί τους αποκάλεσε "Βόρειο Μακεδόνες" σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, στη συνέχεια μάλιστα οι Αμερικανοί ζήτησαν και συγνώμη από τους "Μακεδόνες". 

Ο Αμερικανικός Στρατός στην Ευρώπη ανάρτησε βίντεο στο Facebook με πλάνα από στρατιωτικά γυμνάσια που έκανε μαζί με τον στρατό της ΠΓΔΜ στο Κριβόλακ, στο οποίο ευχαριστούσε τους "Βόρειο Μακεδόνες" και την "Βόρεια Μακεδονία" (σ.σ. το όνομα στο οποίο συμφωνήσαν τα Σκόπια στην συμφωνία για το ονοματολογικό με την Ελλάδα). Σε λίγες ώρες εξαγριωμένη Σκοπιανοί έκαναν εκατοντάδες αρνητικά σχόλια ισχυριζόμενοι ότι είναι "Μακεδόνες" και όχι "Βόρειο Μακεδόνες".



Μετά τις αντιδράσεις του κοινού, το βίντεο κατέβηκε από την σελίδα και ο Αμερικανικός Στρατός στην Ευρώπη ζήτησε συγνώμη για το "λάθος" του. 

We apologize for uploading a video to our social media that used the incorrect name for the Republic of Macedonia. We have since removed the video. We value our partnership with the Army of Macedonia and are sorry for this mistake.


Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα. 

"Ζητούμε συγγνώμη για το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, όπου αναφέρθηκε με λάθος όνομα η "Δημοκρατία της Μακεδονίας". Το βίντεο κατέβηκε. Εκτιμούμε τη συνεργασία μας με τον Στρατό της "Μακεδονίας" και λυπούμε για το λάθος ", ανέφερε η δήλωση.



Πηγή makfax.com.mk

onalert.gr