Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

Τραμπούκος Παπάς σπάει λεωφορείο! Ντροπή για την εκκλησία και το ράσο!



Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που καταγράφει έναν τραμπούκο ιερέα στη Σαντορίνη να διαλύει με λοστό ένα πούλμαν σχολής οδηγών και να ξεφτιλίζει το ράσο που φοράει! 


Ο ιερέας στο βίντεο πέφτει με το αγροτικό του πάνω στο πούλμαν, στη συνέχεια κατέβηκε από το αγροτικό, άρπαξε από το εσωτερικό του έναν σιδερολοστό και σε κατάσταση αμόκ άρχισε να σπάει το πούλμαν, και τα τζάμια με τον οδηγό του να προσπαθεί να επικοινωνήσει με την Άμεση Δράση.

Στο πούλμαν βρισκόταν ο καθηγητής της σχολής και ο μαθητής του. Μάλιστα, ο εξαγριωμένος τραμπούκος ιερέας ακούγεται να λέει: «Αν πάρεις δίπλωμα, σφύρα μου».






Νέα ξεφτίλα Τσίπρα κατέθεσε 2 πανομοιότυπες επίκαιρες ερωτήσεις, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις αλλαγές στους ΠΚ



Δεν έχει τέλος η ξεφτίλα Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα!!

2 πανομοιότυπες επίκαιρες ερωτήσεις κατέθεσε η Αλέξης Τσίπρας προς τον Πρωθυπουργό χωρίς να έχει προσαρμόσει την ερώτηση στην πραγματικότητα και στις αλλαγές που είχαν προκύψει μέσα σε 6 ημέρες!

Στις 12 Νοεμβρίου 2019, ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, με θέμα: "Επιεικής στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς". 

Στη συγκεκριμένη ερώτηση, το υποερώτημα 3 είναι το εξής: "Τι ωθεί την κυβέρνηση να θέσει ενιαίο χρονικό όριο στη διάρκεια της δέσμευσης περουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο υποθέσεων που αφορούν "ξέπλυμα χρήματος", ανεξάρτητα από τις ανάγκες που γεννώνται σε κάθε υπόθεση και χωρίς να προβλέπεται μεταβατική περίοδος εφαρμογής, ώστε η αλλαγή να μην αιφνιδιάσει την Αρχή;".




Στις 18 Νοεμβρίου 2019, δημοσιεύεται το ΦΕΚ με την τροποποίηση των ποινικών κωδίκων (Νόμος 4637, ΦΕΚ 180/Α/18-11-2019). Το άρθρο 15, αναφέρεται ως μεταβατική διάταξη, και ορίζει ως μεταβατική περίοδο εφαρμογής τους 3 μήνες:


Την ίδια ημέρα, ο Αλέξης Τσίπρας καταθέτει εκ νέου επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό, πάλι με θέμα: "Επιεικής στάση της κυβέρνησης απέναντι στους δράστες οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς". 

Μόνο που διαβάζοντας κάποιος τις επίκαιρες ερωτήσεις παρατηρεί πως είναι πανομοιότυπες! 

Ο Αλέξης Τσίπρας (ή οι συνεργάτες του) δεν μπήκε καν στη διαδικασία να αλλάξει το 3ο υποερώτημα που αναφέρει πως δεν υπάρχει μεταβατική περίοδος εφαρμογής, αν και είχε ήδη νομοθετηθεί! 




Στο γεγονός αυτό δεν παρέλειψε να αναφερθεί ο Πρωθυπουργός, όπου του κατέδειξε και το λάθος του.

Παρακολουθήστε το επίμαχο απόσπασμα:




Πηγή : omadaalithias.gr


Εξαρθρώθηκε συμμορία, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών και σε πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αττική


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος πεζών και σε πρατήρια υγρών καυσίμων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν το πρωί της 18-11-2019, στην περιοχή των Αχαρνών, μετά από καταδίωξη, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη της σπείρας, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της ληστείας, κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά υπαλλήλων κατ’ εξακολούθηση, σύσταση και συμμορία και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων και πεζούς σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι μετέβαιναν νυκτερινές και μεταμεσονύκτιες ώρες σε διανυκτερεύοντα πρατήρια υγρών καυσίμων ή αναζητούσαν πεζούς σε ερημικούς δρόμους. Στη συνέχεια όταν οι συνθήκες το ευνοούσαν, εισέρχονταν σε αυτά και αφού ακινητοποιούσαν τους υπαλλήλους με χρήση όπλων, εφοδίαζαν το όχημα τους με καύσιμα και διέφευγαν. Εναλλακτικά και κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, αφού εντόπιζαν κυρίως ηλικιωμένα άτομα που κινούνταν μόνα τους, τα προσέγγιζαν και με χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα παλαιού κυρίως τύπου τα οποία είχαν αφαιρέσει λίγο πριν τη διάπραξη των ληστειών και κινούνταν με αυτά προς αναζήτηση των «στόχων» τους σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κλεμμένο όχημα που χρησιμοποιούσαν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, φακός, γάντια και περιλαίμια.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τρείς (3) περιπτώσεις ληστειών και μια (1) κλοπή αυτοκινήτου.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.


Παιδικό πορνογραφικό υλικό στα χέρια 39χρονου στον Βόλο



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων από τον οργανισμό NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), σύμφωνα με τα οποία χρήστης, εντός της ελληνικής επικράτειας, κατείχε και διακινούσε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την άμεση ψηφιακή ανάλυση προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητας του ημεδαπού και η διεύθυνση κατοικίας του.

Ακολούθως κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της τοπικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, πραγματοποίησε την Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019, έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, (2) σκληροί δίσκοι και κινητό τηλέφωνο με κάρτα sim .

Από την επιτόπια έρευνα βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο που περιείχαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων και ο ημεδαπός συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, η οποία τον παρέπεμψε σε κύρια ανάκριση.


Νέα επίθεση κακοποιών αντιεξουσιαστών πριν λίγο στην ΑΣΟΕΕ



Επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο στην ΑΣΟΕΕ όταν ομάδα κακοποιών αντιεξουσιαστών προσπάθησε να εισβάλει στο γραφείο του Πρύτανη.

Συγκεκριμένα, περίπου 15 κακοποιοί, τα οποία φέρεται να συνδέονται με την γιάφκα αντιεξουσιαστών στο υπόγειο του Ιδρύματος, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με σφυριά στα χέρια, ανέβηκαν στην πρυτανεία, αναζητώντας τον πρύτανη ο οποίος έλειπε και το γραφείο ήταν κλειστό.

Στη συνέχεια, προκάλεσαν ζημιές σπάζοντας την τζαμαρία στη βιβλιοθήκη του ιδρύματος και έγραψαν συνθήματα σε τοίχους.


Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Μετατρέψατε τη δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα» Δεν θα σε ακολουθήσω, έχω να κυβερνήσω μια χώρα


Σκληρή απάντηση στον ανεκδιήγητο και αδιάβαστο Αλ. Τσίπρα ο οποίος με αφορμή τη συζήτηση στη βουλή επιτέθηκε για μια ακόμη φορά προσωπικά στον Πρωθυπουργό, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τελείωσε η καραμέλα του αμόλυντου, δεν περνάει πια». Με τη φράση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στις κατηγορίες του Αλ. Τσίπρα, υπενθυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια το «νέο».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Τσίπρα είπε μετατρέψατε τη δωροδοκία από κακούργημα σε πλημμέλημα, πολλές φορές τα «λευκά κολάρα είναι λερωμένα» και μάλιστα «δεν φορούν και γραβάτα».

Ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι «ο ευρωπαϊκός οργανισμός κατά τη διαφθοράς αλλά και η Greco σας εγκαλούσαν ότι μετατρέψατε τη δωροδοκία σε απλό πλημμέλημα από βαρύ κακούργημα». «Μήπως έγιναν ερήμην της βούλησής σας να χτυπήσετε τη διαφθορά; Μπορεί ενίοτε τα λευκά κολλάρα να είναι λερωμένα και να μη φοράνε γραβάτα»,  είπε και τόνισε χαρακτηριστικά πως «αυτά διορθώνουμε με τους Ποινικούς Κώδικες».

Ο πρωθυπουργός τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι τον έχει πάρει χαμπάρι όλη η Ελλάδα και ξέρουμε τον στόχο του ότι ήταν να δημιουργήσει μια παγίδα έντασης και ανταλλαγής χαρακτηρισμών και του ξεκαθάρισε  «Εγώ δεν πρόκειται να ακολουθήσω, γιατί έχω μια χώρα να κυβερνήσω και ένα λαό να ενημερώσω», είπε και υπενθύμισε ότι επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν κατατεθεί 319 ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό και είχαν απαντηθεί μόλις 11. «Μια κάθε 5,5 μήνες ποσοστό 3,5%! Κάτι σας θυμίζει το ποσοστό αυτό, σας καταδιώκει!», τόνισε ο πρωθυπουργός κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι είναι θεσμικά αδιάβαστος και πολιτικά επιπόλαιος. Και αυτό διότι του κατέθεσε ερώτηση τριών σελίδων με πέντε ζητήματα με πέντε ζητήματα η οποία «συνοδεύεται από ανύπαρκτες παραδοχές».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ασυλία των τραπεζών λέγοντας «Να την προσαρμόσετε την πραγματικότητα» και παρουσίασε στοιχεία κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ: «Το 2012 η Ελλάδα βρισκόταν στη κατάταξη της διεθνούς διαφάνεια στην 94η θέση το 2015 βρέθηκε στην 58η για να ξανακυλήσει το 2018 στην 68η θέση. Και είναι υποκριτικό να αναμασάτε διαρκώς την καραμέλα περί λευκών κολάρων. Ούτε μπαχαλάκηδες λευκών κολάρων ούτε στα πανεπιστήμια. Ο νόμος θα εφαρμοστεί για όλους», είπε χαρακτηριστικά.

Για την περιβόητη ερμηνευτική δήλωση, ο πρωθυπουργός μίλησε για φθηνό και ληγμένο πυροτέχνημα. «Αυτή η διάκριση έχει οριοθετηθεί από το ειδικό δικαστήριο και δεν διαφοροποιεί  τη νομολογία για το τι συνιστά άσκηση καθηκόντων και επ' ευκαιρία», είπε διερωτώμενος αν ο κ. Τσίπρας θέλει την αναβίωση αδικημάτων όπου έχει παρέλθει η αποσβεστική προθεσμία. «Τότε να μας εξηγήσετε πως αυτό δεν καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου γιατί θα οδηγούσε σε αναδρομική εφαρμογή του δικαίου», τόνισε. Πάντως, ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή του άρθρου 86 είναι μια κατάκτηση για το πολιτικό σύστημα.

Παράλληλα, σχετικά με τη διάταξη για την τραπεζική ασυλία σχολίασε ότι η προηγούμενη ρύθμιση οδήγησε τραπεζικά στελέχη σε αμυντική διάθεση όπως μια γενναία ρύθμιση οφειλών. «Καμία υπόθεση  δεν κλείνει.  Οι άμεσα ενδιαφερόμενο διατηρούν το δικαίωμα να ασκήσουν έγκληση όταν υπάρχει παράβαση», σημείωσε.


Ο Πρωθυπουργός  κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει εάν έχει υπόψιν του επιχειρηματίες που ωφελούνται από την ρύθμιση, τονίζοντας: «Εάν έχετε υπόψιν σας συγκεκριμένους επιχειρηματίες γιατί δεν τους ονοματίζετε και να ανατρέξουμε στην ιστορία τους μήπως είχαν προνομιακές σχέσεις μαζί σας».

Επί 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ο Πρωθυπουργός μιλούσε για τη διαπλοκή τη δήθεν διαφθορά και τα δήθεν σκάνδαλα και το μόνο που έμεινε ήταν μια αποστροφή για το πολιτικό σύστημα . «Δεν μπορώ να σας υποδείξω πώς θα ασκείτε τα καθήκοντά σας. Συμπάσχω με τις εσωτερικές σας αντιφάσεις. Ένα μεγάλο μέρος των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τις επιλογές της κυβέρνησης. Εμάς μας κάνετε χάρη να γυρίζετε στην κοιτίδα του 3%».

«Η βολική για εμάς αντιπολίτευση είναι κακιά αντιπολίτευση για τον τόπο», τόνισε ακόμα για να καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: «Αν επιμένετε σε αυτή την ακραία διχαστική ρητορική, είναι ότι θα βρεθείτε σε ευθεία σύγκρουση με μια κοινωνία που θέλει να πάει μπροστά».




258 μόνιμες προσλήψεις στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη


Προχωρά με γοργούς ρυθμούς η νέα προκήρυξη για 258 μόνιμες θέσεις στα Καταστήματα  Κράτηση.

Αρχικά η προκήρυξη είχε εγκριθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης με την προηγούμενη Κυβρενηση, ωστόσο την εποπτεία για τα καταστήματα κράτησης την έχει πλέον το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  Η κατανομή των προσόντων θα είναι 22 προσλήψεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, 19 προσλήψεις Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 217 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δειτε αναλυτικά παρακάτω πως κατανέμονται οι θέσεις:

1. Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

α) Κλάδος ΠΕ Σωφρονιστικός Ενηλίκων, θέσεις: οκτώ (8)

β) Κλάδος ΠΕ Ιατρών, θέσεις: τρεις (3)

γ) Κλάδος ΠΕ Οδοντιάτρων, θέσεις: μία (1)

δ) Κλάδος ΠΕ Κοινωνιολόγων, θέσεις: τρεις (3)

ε) Κλάδος ΠΕ Εγκληματολόγων, θέσεις: δύο (2)

στ) Κλάδος ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, θέσεις: δύο (2)

ζ) Κλάδος ΠΕ Ψυχολόγων, θέσεις: τρεις (3)

2. Κατηγορία ΤΕχνολογικής Εκπαίδευσης

α) Κλάδος ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού, θέσεις: έξι (6)

β) Κλάδος ΤΕ Πληροφορικής, θέσεις: μία (1)

γ) Κλάδος ΤΕ Μηχανικών, θέσεις: τρεις (3)

δ) Κλάδος ΤΕ Υγείας Πρόνοιας, ειδικότητας Κοινωνικής Εργασίας, θέσεις: τέσσερις (4)

ε) Κλάδος ΤΕ Υγείας Πρόνοιας, ειδικότητας Νοσηλευτικής, θέσεις: έξι (6)

3. Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

α) Κλάδος ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, θέσεις: έξι (6)

β) Κλάδος ΔΕ Τεχνικού, θέσεις: τέσσερις (4)

γ) Κλάδος ΔΕ Οδηγών, θέσεις: τρεις (3)

δ) Κλάδος ΔΕ Νοσηλευτικής, θέσεις: δύο (2)

ε) Κλάδος ΔΕ Φύλαξης, θέσεις: εκατόν τρεις (103)

στ) Κλάδος ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, θέσεις: ενενήντα οκτώ (98)

Από τις προσλήψεις θα προκληθεί σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, ετήσια δαπάνη ύψους 3,7 εκατ. ευρώ περίπου.


Σκληρή απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία: Δεν δεχόμαστε μαθήματα από κανέναν



Η Τουρκία νομίζει ότι έχει να κάνει με την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, και δεν εννοεί να καταλάβει ότι πλέον η Ελλάδα έχει σοβαρή κυβέρνηση και σοβαρό Πρωθυπουργό.

Ο τρόπος που χειρίζεται τα Εθνικά θέματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι υποδειγματικός και οι απαντήσεις που λαμβάνουν όσοι νομίζουν ότι μπορούν να λένε ότι θέλουν είναι επίσης υποδειγματικές.

Η Ελληνική κυβέρνηση απάντησε στην Τουρκία βάζοντας την στην θέση της :

«Η Ελλάδα ως ευνομούμενη και δημοκρατική χώρα δεν δέχεται μαθήματα από κανέναν. Η Τουρκία αντί να κάνει υποδείξεις καλό θα είναι να εφαρμόσει πλήρως τις πρόνοιες της κοινής δήλωσης ΕΕ- Τουρκίας και να πάψει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες ως μέσο πίεσης στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη».

Την απάντηση αυτή έδωσε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών Αλέξανδρος Γεννηματάς στον Τούρκο ομόλογό του που είχε εξαπολύσει νωρίτερα σήμερα επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαιτίας των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού για το προσφυγικό και την Άγκυρα.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ατυχείς και αβάσιμες τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον εκπρόσωπό του να κάνει λόγο για «χειραγώγηση» της κοινής γνώμης και «διαστρέβλωση» των γεγονότων.


Τρόμος στη Δάφνη: Άντρας με μαχαίρι απείλησε ανήλικες μαθήτριες



Όπως κατήγγειλε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων τοπικού γυμνασίου, τρία κορίτσια της Α' τάξης είχαν σχολάσει κι επέστρεφαν στο σπίτι τους, όταν δέχτηκαν επίθεση από τον μυστηριώδη άνδρα.

Συναγερμός στις αστυνομικές αρχές μετά από καταγγελίες στη Δάφνη, σύμφωνα με τις οποίες ένας άνδρας με μαχαίρι ακολουθεί ανήλικες μαθήτριες, την ώρα που σχολάνε.

Γονείς και μαθητές σε Γυμνάσιο της περιοχής έχουν αναστατωθεί από χθες, Τετάρτη, σύμφωνα με το θέμα που παρουσίασε το δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως κατήγγειλε με ανάρτησή του στο διαδίκτυο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, τρία κορίτσια της Α' τάξης είχαν σχολάσει κι επέστρεφαν στο σπίτι τους, όταν δέχτηκαν επίθεση από τον μυστηριώδη άνδρα.

Η ενέδρα στήθηκε στην οδό Δαρδανελλίων. Ο δράστης φέρεται να περίμενε μέχρι να σχολάσουν τα τρία κορίτσια. Όταν η μία μαθήτρια έμεινε λίγο πίσω για να δέσει τα κορδόνια της, εκείνος πετάχτηκε ξαφνικά μέσα από τις φυλλωσιές του πάρκου, έβγαλε από το μανίκι του ένα μαχαίρι και πλησίασε με απειλητικές διαθέσεις τις δύο φίλες της. Οι μαθήτριες, τρομοκρατημένες άρχισαν να τρέχουν για να ξεφύγουν.

Σύμφωνα με τις περιγραφές ο δράστης φέρεται να είναι 35-40 ετών, έχει γένια και είναι εύσωμος, ενώ είναι άγνωστα τα κίνητρά του.


Πηγή : protothema.gr


Αυστηρό μήνυμα των ΗΠΑ στην Τουρκία: Ξεφορτωθείτε τους S-400



Η Τουρκία πρέπει να «ξεφορτωθεί» το ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα S-400 που αγόρασε από την Μόσχα, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να ξεπεραστεί η αντιπαράθεση με την Ουάσινγκτον, καθώς η απόκτησή τους θέτει, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, μια απειλή για όλες τις αμυντικές ικανότητες του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο αξιωματούχος ανέφερε ότι εξακολουθεί να είναι πιθανή η επιβολή αμερικανικών κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας για την αγορά των S-400. «Γνωρίζουν ότι έχουν την επιλογή να προχωρήσουν και την επιλογή να απαλλαγούν από τους S-400», σημείωσε.

Ακάρ: Θα ενεργοποιήσουμε τους S-400 όπως είναι προγραμματισμένο

Ωστόσο, παράλληλα σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε σε βουλευτές σε μια επιτροπή της τουρκικής βουλής ότι η Άγκυρα θα ενεργοποιήσει, όπως είναι προγραμματισμένο το ρωσικό σύστημα πυραυλικής άμυνας, μόλις το σχετικό στρατιωτικό προσωπικό ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η εκπαίδευση βρίσκεται σε εξέλιξη για τον χειρισμό του εξοπλισμού αντιπυραυλικής άμυνας. «Μόλις η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί, θα διεξάγουμε τις προγραμματισμένες δραστηριότητες (στους S-400)», τόνισε.



Πηγή: iefimerida.gr 


Κατάληψη από αναρχικούς στο δελτίο ειδήσεων της Νέας Τηλεόρασης Κρήτης


Στην διάρκεια της κατάληψης μεταδόθηκε βίντεο με πολιτικό μήνυμα για την πρόσφατη προειδοποίηση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να εκκενωθούν τα δημόσια κτίρια που τελούν υπό κατάληψη εντός 15 ημερών.

Στο μήνυμα οι αντιεξουσιαστές προειδοποιούσαν :

«Καλούνται όσοι εκμεταλλεύονται εργασία να αυξήσουν τους μισθούς κατά 200%, μειώνοντας αναλόγως τα ωράρια ή να προχωρήσουν στη συλλογική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής που κατέχουν κλέβοντας τον ανθρώπινο μόχθο.

Καλούνται επίσης να παραιτηθούν άμεσα από κάθε πολιτική ιδιότητα όσοι παρανόμως παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες προστασίας των προσφύγων δολοφονώντας τους, φυλακίζοντας και απαγάγοντας ακόμα και παιδιά για να τα κλείσουν σε απάνθρωπα κλειστά κέντρα κράτησης χωρίς πρόσβαση στην υγεία και την παιδεία.

Καλούνται όσοι απελαύνουν πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τη χώρα και να παραδώσουν τις αρμοδιότητες για την προστασία των προσφυγικών ζωών στα διεθνή κινήματα αλληλεγγύης.

Η προθεσμία για την υλοποίηση των εντολών είναι 15 ημέρες από την δημοσίευση της παρούσης στον τύπο. Αλλιώς δεν θα τα πάμε καλά… γλυκά το λέμε.

Ραντεβού στους δρόμους.

Συνέλευση Αλληλεγγύης σε Καταλήψεις και Πρόσφυγες





Άστεγη του ζήτησε χρήματα κι εκείνος έβγαλε όπλο και την δολοφόνησε εν ψυχρώ



Μια άστεγη γυναίκα πλησίασε έναν περαστικό στο κέντρο της πόλης του Ρίο ντε Τζανέιρο και του ζητά χρήματα. 

Εκείνος δεν ανταποκρίθηκε και συνέχισε την πορεία του, η γυναίκα τον ακολούθησε, επιμένοντας στο αίτημα της και τότε, ο άντρας, εκνευρισμένος, βγάζει ένα πιστόλι, τη σημαδεύει και την εκτελεί, σχεδόν εξ επαφής! 

Ο δράστης μετά την πράξη του επιχείρησε να ξεφύγει, με την αστυνομία να τον συλλαμβάνει λίγη ώρα αργότερα. Την άστεγη γυναίκα μετέφερε ένας περαστικός στο νοσοκομείο, ωστόσο εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η δικηγόρος του δράστη ανέφερε πως ο πελάτης πήγαινε να ανοίξει το κατάστημά του και θεώρησε ότι η άστεγη σκόπευε να τον ληστέψει.




Έρχονται 317 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις προνοιακές δομές



Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιευθεί η προκήρυξη για την πλήρωση των οργανικών θέσεων στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας ώστε να προχωρήσουν οι 317 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις προνοιακές δομές της χώρας, όπως ενημέρωσε την Ολομέλεια η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου. Παράλληλα, η κ. Μιχαηλίδου ανακοίνωσε ότι ταυτοχρόνως θα καλυφθούν και οι ανάγκες των οργανισμών πρόνοιας σε έκτακτο προσωπικό.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θεανώς Φωτίου, η οποία κατηγόρησε τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι πάγωσε τις προσλήψεις στους προνοιακούς οργανισμούς που είχαν προβλεφθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μιχαηλίδου αντιγύρισε στην προκάτοχό της ότι το μόνο που παρέλαβε ήταν κενές θέσεις, υποσχέσεις και μία «κατάσταση ομηρίας».

Όπως τόνισε, ενώ αυτές οι προσλήψεις είχαν θεσμοθετηθεί το 2018, παρατάθηκαν δύο φορές και ουδέποτε εστάλησαν στο ΑΣΕΠ για να γίνει η προκήρυξη, κάτι που συνέβη από τη σημερινή ηγεσία του υπουργείου, κι έτσι σήμερα αναμένεται η σχετική προκήρυξη για την κάλυψη των οργανικών θέσεων.

«Κάναμε σε έναν μήνα ό,τι δεν κάνατε σε έναν χρόνο. Αφού από τον Ιούλιο που αναλάβαμε επισκέφθηκα η ίδια το ΑΣΕΠ στις 13 Αυγούστου και πλέον αναμένεται η προκήρυξη εντός των επόμενων ημερών. Και μας ζητάτε και τα ρέστα», πρόσθεσε η υφυπουργός Εργασίας.


Πηγή


Έρχονται 2.000 προσλήψεις επαγγελματιών οπλιτών


Προσλήψεις 2.000 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) δρομολογεί το υπουργείο Αμυνας προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων σε έμψυχο δυναμικό και να ανακοπεί η γήρανση του Στρατού.

Το «Πεντάγωνο» έχει ήδη στείλει στο υπουργείο Οικονομικών το σχετικό έγγραφο με τις αναλυτικές καταστάσεις για τα κενά που πρέπει να καλυφθούν στις Ενοπλες Δυνάμεις και - σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ» - με αυτό ζητείται να εξασφαλιστούν τα κονδύλια για προσλήψεις 2.000 ΟΒΑ το 2020 αλλά και για αριθμό προσλήψεων τα επόμενα δύο χρόνια, το 2021 και το 2022.

Έγκλημα στο Κορωπί : «Ακούω τη φωνή της να ζητάει βοήθεια»

Στόχος τόσο του υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου όσο και του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή, που ως πρώην αρχηγός ΓΕΣ γνωρίζει από πρώτο χέρι το οξύτατο πρόβλημα της υποστελέχωσης και της γήρανσης του έμψυχου δυναμικού, είναι οι απαραίτητες διαδικασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο ώστε να αρχίσει να επουλώνεται ακόμα μία «πληγή» του Ελληνικού Στρατού σε μια κρίσιμη περίοδο για τα εθνικά θέματα. Επιδίωξη είναι δηλαδή να καλυφθούν επιχειρησιακές ανάγκες σε μάχιμες μονάδες σε όλη την επικράτεια.

Σε πρώτη φάση δρομολογείται η πρόσληψη 2.000 ΟΒΑ μέσα στο 2020. Αλλωστε, οι επιτελείς των Οπλων (ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) και του ΓΕΕΘΑ έχουν σημάνει συναγερμό εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια και έχουν ζητήσει επιτακτικά τις συγκεκριμένες προσλήψεις. Εντούτοις δεν είχε δοθεί το «πράσινο φως» από την προηγούμενη κυβέρνηση προκειμένου να αναστραφεί η πορεία γήρανσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επισημαίνεται ότι η θητεία των ΟΒΑ διαρκεί τρία χρόνια και έχουν δικαίωμα επανακατάταξης για άλλα τρία. Πρόσφατα μάλιστα το υπουργείο Αμυνας προώθησε ρύθμιση προκειμένου οι ΟΒΑ που κατατάσσονται εκ νέου να έχουν και οικονομικό κίνητρο, αφού θα ανέβουν μισθολογική κλίμακα.

Οι ανάγκες

Σύμφωνα με πληροφορίες από το «Πεντάγωνο», οι μεγαλύτερες ανάγκες σε μόνιμο προσωπικό καταγράφονται στον Στρατό Ξηράς. Από τις 2.000 προσλήψεις ΟΒΑ που προγραμματίζονται οι 1.200 θα καλύψουν ανάγκες του Στρατού Ξηράς. Συγκεκριμένα, 400 οπλίτες χρειάζονται για να στελεχώσουν τις ειδικές δυνάμεις, 400 για θέσεις τεχνικού προσωπικού και άλλοι 400 για τα στρατιωτικά νοσοκομεία. Από 400 οπλίτες ΟΒΑ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, πρόκειται να πάρουν το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία.

Με την πρόσληψη των 2.000 οπλιτών ΟΒΑ εκτιμάται ότι θα ανοίξει ο δρόμος και για την πρόσληψη Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ). Η συγκεκριμένη κατηγορία στελεχών του Στρατού θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οι ΕΠΟΠ ύστερα από επταετή θητεία έχουν δικαίωμα μονιμοποίησης έπειτα από εξετάσεις.

Οι τελευταίες προσλήψεις οπλιτών ΟΒΑ είχαν γίνει το 2017, όμως οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και γι' αυτό τα επιτελεία είχαν ζητήσει κι άλλες. Ανώτατες στρατιωτικές πηγές έχουν επισημάνει στα «ΝΕΑ» πως είναι απαραίτητο να γίνονται προσλήψεις σε ετήσια βάση.


Χαραλαμπάκης Μάνος
ΤΑ ΝΕΑ


Τα έξι υπό κατάληψη κτήρια που θέλει να εκκενώσει η ΕΛ.ΑΣ.



Τέσσερις μήνες μετά την ενεργοποίηση του σχετικού σχεδίου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δίνει διορία 15 ημερών στους καταληψίες να εγκαταλείψουν τα κτίρια ή να έλθουν σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες για τους όρους μίσθωσης.

Ο ΣΚΑΙ φέρνει στη δημοσιότητα τα έξι κατειλημμένα κτίρια που βρίσκονται στο «στόχαστρο» της ΕΛ.ΑΣ.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για κτίρια τα οποία βρίσκονται στις παρακάτω οδούς:

Ζαΐμη
Μπουμπουλίνας
Δερβενίων
Μπενάκη
Στουρνάρη
Θεμιστοκλέους (Κ ΒΟΞ)

Την ίδια ώρα, σ’ όλη την Αττική υπάρχουν 45 κατειλημμένα κτίρια, εκ των οποίων τα 15 βρίσκονται στην περιοχή των Εξαρχείων. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν επτά καταλήψεις.


Ο καταζητούμενος τρομοκράτης ανήρτησε κείμενο για να αθωώσει τους συντρόφους και τον εαυτό του


Απίστευτο θράσος από τον καταζητούμενο τρομοκράτη Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη που ανήρτησε κείμενο σε ιστοσελίδα αντεξουσιαστικού χώρου για να υποστηρίξει ότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα δεν έχει δραστηριότητα από το 2017, νομίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο αθωώνει τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Το κείμενο που ανήρτησε ο καταζητούμενος τρομοκράτης :


Από το Σάββατο 9 Οκτώβρη, μετά την εισβολή της αστυνομίας σ’ ένα σπίτι όπου κατοικoυσε ένας άνθρωπος επώνυμα αρκετά χρόνια, αυτός ο άνθρωπος κι ένας ακόμα, διωκόμενος αγωνιστής και πολιτικός κρατούμενος στο παρελθόν, βρίσκονται στα κελιά του ελληνικού κράτους, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες. Τα καθεστωτικά μέσα προπαγάνδας, που αναλαμβάνουν να σπείρουν τα σενάρια των διωκτικών μηχανισμών, εμφανίζουν τους δυο συλληφθέντες κι εμένα μαζί ως μέλη της ένοπλης οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, που ετοιμάζαμε, σύμφωνα με τις εικασίες της «αντι»-τρομοκρατικής νέες επιθέσεις. Με έναυσμα αυτές τις συλλήψεις και μ’ επιπλέον πρόσχημα την αναζήτησή μου, το κράτος έχει εξαπολύσει μια μαζική επιχείρηση τρομοκράτησης των αναρχικών και του κοινωνικού κινήματος ευρύτερα. Τέτοιες προσπάθειες που αποτελούν αιχμές της πάγιας αντεπαναστατικής στρατηγικής των αφεντικών, τις έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές το κίνημα, με σθένος, με πλατιά αλληλεγγύη, με συνέχιση και όξυνση του αγώνα. Όντας στο επίκεντρο αυτής της επιχείρησης οφείλω να τοποθετηθώ δημόσια για την πολιτική θέση μου και τα χαρακτηριστικά της τρέχουσας αντικοινωνικής και αντικινηματικής καθεστωτικής επίθεσης.

Επιπροσθέτως, η κατάσταση των δυο προφυλακισμένων (που είναι πλέον πολιτικοί κρατούμενοι εφόσον διώκονται στα πλαίσια μιας τέτοιας επιχείρησης), οι προσωπικές ευθύνες μου και το δίκαιο με υποχρεώνουν να μιλήσω δημόσια για το πραγματικό υπόβαθρο των γεγονότων.

Εξ’ ορισμού μια οργάνωση ένοπλης αντίστασης χρειάζεται όπλα. Ωστόσο, τα όπλα από μόνα τους δεν συγκροτούν οργάνωση. Ακόμα κι ένα όπλο που ταυτοποιείται ως εργαλείο συγκεκριμένης οργάνωσης και που ως τέτοιο έχει και συμβολική αξία επιπλέον της πρακτικής δυνατότητας που ενέχει κάθε εργαλείο, δεν είναι ικανό από μόνο του να διατηρεί μια οργάνωση πολιτικής δράσης. Απαιτείται επιπλέον ένα συλλογικό σώμα που συνεχίζει την δημόσια παρουσία της οργάνωσης μέσα από τις πράξεις του.

Είναι αντικειμενικό δεδομένο ότι η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα είναι ανενεργή επί χρόνια. Διαβάζοντας τα δημόσια κείμενά της και ειδικά τους συγκεκριμένους πολιτικούς σκοπούς της, εξάγεται αδιαμφισβήτητα το συμπέρασμα ότι για μια μεγάλη περίοδο η συγκεκριμένη οργάνωση έχει εγκαταλήψει το πεδίο αγώνα της. Σίγουρα δεν έλλειψαν οι αφορμές. Η καπιταλιστική επίθεση εντείνεται ακατάπαυστα με όλες τις κυβερνήσεις. Το εξοντωτικό στήψιμο των υποτελών τάξεων για χάρη των τραπεζών μαίνεται επί μια δεκαετία. Η καταστολή αγριεύει σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα, με πλειάδα μορφών. Οι κρατικές κι εργοδοτικές δολοφονίες συνεχίζονται. Όπως οι αστυνομικές δολοφονίες του Ζακ Κωστόπουλου και του Εμπουκά Μαμασουμπέκ ή οι έμμεσες δολοφονίες κρατουμένων στις φυλακές και μεταναστών στα σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι καταλήψεις, που αποτελούν ανοιχτές βάσεις του αντικαπιταλιστικού κινήματος, τόποι όπου οικοδομείται εδώ και τώρα ένας κόσμος αλληλεγγύης, ισότητας κι ελευθερίας, δέχονται αλλεπάλληλες επιθέσεις από τις απαρχές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα. Διεθνώς οι καταπιεζόμενοι εξεγείρονται και μάχονται, έχοντας απέναντί τους τους δολοφονικούς αντεπαναστατικούς μηχανισμούς των κρατών. Στην Λατινική Αμερική απαγάγονται και εκτελούνται κατά παραγγελία των πολυεθνικών αναρχικοί και ιθαγενείς.

Για μια σειρά ετών η εντεινόμενη κρατική βία και τρομοκρατία δεν έχει βρει απέναντί της την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Από πουθενά δεν διαφένεται αν η Επαναστατική Αυτοάμυνα εξακολουθούσε να υπάρχει ως οργάνωση. Το πλήθος και η ποικιλία των αντικειμένων που ανακάλυψαν τυχαία οι διωκτικοί μηχανισμοί στις 9 Οκτώβρη, ούτε είναι ικανά από μόνα τους, χωρίς τις πολιτικά στοχευμένες πράξεις, να συγκροτήσουν οργάνωση, ούτε αποδεικνύουν μια προετοιμασία για συγκεκριμένες δράσεις. Άλλωστε, η ίδια η περιγραφή της «αντι»-τρομοκρατικής -η άρον άρον μεταφορά της υποτιθέμενης υποδομής σ’ ένα νόμιμο σπίτι λόγω της πιθανής αναγνώρισης ενός προσώπου και μάλιστα όταν το σπίτι αυτό μπορεί να είναι ήδη εκτεθιμένο- δεν αντιστοιχεί στην προμελέτη, την μέριμνα, την προεργασία, τα μέτρα ασφάλειας που χαρακτηρίζουν μια οργάνωση. Και σίγουρα καμία οργάνωση δεν θα σχεδίαζε μια ληστεία με ευτελείς προβλεπόμενες απολαβές και δίπλα σ’ ένα σπίτι όπου κατά τα σενάρια της «αντι»-τρομοκρατικής η οργάνωση είχε δραστηριότητες.

Οπωσδήποτε κάποιος έχει την ευθύνη για την κατοχή αυτών των αντικειμένων. Είμαι εγώ αποκλειστικά αυτός που είχα την απόφαση και την πρακτική ευθύνη να φυλάω αυτά τα αντικείμενα γνωρίζοντας τι κρατάω. Ήταν μια προσωπική πολιτική απόφαση για την διαφύλαξη της ιστορίας της κοινωνικής αντίστασης και την συμβολή στις ανάγκες υπεράσπισης των κοινωνικών αγώνων όποτε αυτό θα γινόταν απαραίτητο και εφικτό μέσα στην άγρια δολοφονική επίθεση που δέχονται ακατάπαυστα οι εκμεταλλευόμενοι, οι αποκλεισμένοι και τα κινήματα. Τα εργαλεία της αντίστασης, ακόμα και σε καιρούς υποχώρησης, διάλυσης, κατακερματισμού κι αδράνειας, δεν παραδίδονται, ούτε πετιούνται στη θάλλασα. Κάποιος πρέπει να αναλαμβάνει αυτό το καθήκον. Σ’ αυτή τη φάση εγώ αποκλειστικά ανέλαβα ένα τέτοιο καθήκον για διάφορα υλικά που έτυχε να βρεθούν στα χέρια μου. Τέτοια είναι η πολιτική αντίληψη και ηθική μου.

Από τη θέση αυτουνού που πήρε υπ’ ευθύνη του τη φύλαξη ενός όπλου-σημαία μιας αντιστασιακής οργάνωσης, ενημερώνω το κίνημα ότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα είχε πάψει να υφίσταται ως πολιτικό σώμα, οργανωτική διεργασία και πρακτική δραστηριότητα ήδη από το 2017. Δεν μου αναλογεί να τοποθετηθώ προσωπικά σε σχέση με την παρουσία και την λήξη της συγκεκριμένης οργάνωσης. Ως προς την δράση της, μιλάνε τα κείμενά της. Ως προς την ιστορία της συγκρότησης, της συνέχειας και της λήξης της, είναι μια πολιτική συζήτηση που ανήκει στο αντιστασιακό κίνημα και ειδικότερα σ’ εκείνους που θα συνεχίσουν την ένοπλη πάλη. Σίγουρα αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει μέσα στο πλαίσιο των σεναρίων της καταστολής.

Ο άνθρωπος στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν τα αναφερόμενα όπλα και άλλα αντικείμενα δεν είχε ουδεμία πολιτική στράτευση και ουδεμία σχέση με προηγούμενες ή μελλούμενες παράνομες πολιτικές δραστηριότητες. Η εμπλοκή του είναι τραγική. Είναι ένας προσωπικός φίλος που δέχτηκε να με βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή. Αφού με περιέθαλψε, αποδέχτηκε σαν αναπόφευκτη αναγκαιότητα λόγω της δικής μου ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης, χωρίς κανένα όφελος, παρά μόνο κινδύνους, να μεταφέρω προσωρινώς δικά μου πράγματα στο σπίτι του, χωρίς να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο των αποσκευών μου. Όλα τα υλικά μεταφέρθηκαν με δική μου πρωτοβουλία στο σπίτι του μετά τον τραυματισμό μου, επειδή εκεί έτυχε να βρεθώ και να λάβω την ανεκτίμητη αλληλεγγύη προς έναν τραυματισμένο και από εκείνη τη στιγμή κατατρεγμένο φίλο. Δυστυχώς δεν κατάφερα να απεμπλέξω εγκαίρως τον άνθρωπο που διακινδύνευσε την ελευθερία του για μένα.

Ο άλλος άνθρωπος, ο σύντροφος πρώην πολιτικός κρατούμενος, επίσης δεν γνώριζε τι είχε μεταφερθεί στο σπίτι του φίλου μου. Κανένας τους, αλλά και κανένας άλλος δεν γνώριζε και δεν έχει ευθύνη για κανένα συγκεκριμένο αντικείμενο που είχα εγώ υπό την φύλαξή μου, για την προέλευσή τους και για την πολιτική ιστορία ενός συγκεκριμένου όπλου που έχει χρησιμοποιηθεί από ένοπλη αντιστασιακή οργάνωση. Αν υπήρχε έστω ένας άνθρωπος που να μοιράζεται την ευθύνη των υλικών που εγώ φύλαγα -πόσο μάλλον αν υπήρχε μια οργάνωση- δεν θα χρειαζόταν να μεταφερθούν στο σπίτι ενός ανθρώπου, όπου βρέθηκα περιθαλπτόμενος.

Ειδικά για την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει τώρα ο φίλος μου, από λάθη που μόνο δικά του δεν ήταν, έχω ένα προσωπικό βάρος. Η δική μου επιλογή να μεταφερθούν στο σπίτι του τα υλικά που είχα αποθηκευμένα, ενέπλεξε στην καταστολή ανθρώπους που δεν είχαν ούτε γνώση ούτε ευθύνη κι επιπλέον επιβάρυνε την δική μου θέση μπροστά στην αντεπαναστατική καταστολή, δίνοντας στους διωκτικούς μηχανισμούς μια επίφαση ώστε να σεναριολογούν περί οργάνωσης. Είναι πολύ βρώμικη τακτική να επενδύει πολιτικά το κράτος πάνω σε μια τέτοια συνθήκη.

Το μοναδικό «λάθος» του ανθρώπου που με φιλοξένησε ήταν η φιλική αφοσίωσή του. Αυτός, που είχε την πλέον αγαθή πρόθεση να προστατεύσει έναν φίλο του παρά τους κινδύνους, πρέπει να μην απαξιωθεί από το κίνημα. Αντιθέτως, αποτελεί υπόδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης κι όποιοι νοιώθουν αυτήν την έννοια πρέπει να τον στηρίξουν.

Οι διωκτικοί μηχανισμοί αντιλαμβανόμενοι τη δυσκολία της στοιχειοθέτησης της συμμετοχής σε μια ένπολη αντιστασιακή οργάνωση που είναι ανενεργή και χωρίς καμία πράξη που να υποδηλώνει οποιαδήποτε προετοιμασία, επιχειρούν να φτιάξουν σενάρια σκοπούμενων νέων επιθέσεων. Αλλά η προσπάθειά τους είναι σε τέτοιο βαθμό σαθρή ώστε να καταφεύγουν στην πιο γελοία προπαγάνδα για να διαμορφώσουν κλίμα. Έφτασαν στο σημείο να διοχετεύσουν στα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους την «πληροφορία» ότι την τελευταία φορά που έδωσα παρόν στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς μου, ήμουν οξύθυμος και απείλησα τους αστυνομικούς! Έτσι προπαρασκευάζονται οι ένοπλες επιθέσεις! Ένα υποτιθέμενο μέλος παράνομης πολιτικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια προετοιμασίας ένοπλης επίθεσης απευθύνει προσωπική προειδοποίηση! Ποιόν πείθει αυτό το απίθανο αφήγημα;

Ωστόσο, αυτά τα σεναριάκια σαπουνόπερας δεν είναι διόλου αστεία. Η σκιαγράφηση ενός καταδιωκόμενου αναρχικού ως ανθρώπου που είναι αποφασισμένος να πυροβολήσει ανά πάσα στιγμή, ενώ δεν διαθέτει καμία λογική στάθμιση, δημιουργεί ένα υπόβαθρο πιθανής εκτέλεσής του ως φυσιολογικό κι εκ’ των προτέρων νομιμοποιημένο ενδεχόμενο. Η «αντι»-τρομοκρατική, τα παπαγαλάκια της και οι πολιτικοί προϊστάμενοί της σπρώχνουν τα όργανα της καταστολής προς μια πολιτική δολοφονία και αναλαμβάνουν προκαταβολικά την ευθύνη της.

Η καταφανώς αστήριχτη απόπειρα του κράτους να παρουσιάσει τους συλληφθέντες μαζί μ’ εμένα ως ένοπλη πολιτική οργάνωση αποτελεί έκφραση ιστορικού ρεβανσισμού. Παρότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα δεν έχει δώσει σημεία ύπαρξης για μια σημαντική περίοδο, οι διώκτες θέλουν μ’ οποιοδήποτε τρόπο τώρα που τους δόθηκε μια ευκαιρία που σίγουρα δεν ήταν αποτέλεσμα δικών τους προσπαθειών, να επιδείξουν την πηγμή τους ενάντια στο παρελθόν. Διότι οι παρακαταθήκες της αντίστασης αποτελούν επικίνδυνα σήμαντρα για το μέλλον. Ο πολιτικός στόχος της εξουσίας είναι να προβληθεί η «εξάρθρωση» μιας επαναστατικής οργάνωσης που μέχρι σήμερα δεν είχε δεχτεί πλήγμα, αλλά και να παραμείνουν αιχμάλωτοι για όσο περισσότερο γίνεται οι αγωνιστές που πέφτουν στα χέρια των διωκτικών μηχανισμών.

Η συγκυρία καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη του κράτους να σπείρει δέος για την ισχύ των στρατιωτικών και ποινικών οργάνων του, να ακινητοποιήσει τους αντιστεκόμενους, να αφοπλίσει το κοινωνικό κίνημα, να αποτρέψει την ανάδυση νέων συλλογικών δομών μαχητικής πάλης. Είναι η εποχή όπου όχι μόνο οι δολοφόνοι του Ζακ και του Εμπουκά δεν έχουν προσωποποιηθεί (παρότι οι πολιτικά υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι), αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι πλέον οι επώνυμοι δολοφόνοι του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Είναι η στιγμή όπου όταν ο ισλαμοφασίστας Ερντογκάν καταγγέλει το ελληνικό χριστιανοφασιστικό κράτος για ένοπλες επιθέσεις εναντίον μεταναστών στο Αιγαίο, η ελληνική κυβέρνηση την επόμενη μέρα διαφημίζει τέτοιες επιθέσεις. Είναι η στιγμή που την επέτειο της εξέγερσης του ‘73 την γιορτάζουν οι χουντικοί, με στρατιωτική κατοχή σχολών και γειτονιών, ξυλοδαρμούς on camera, μαζικές συλλήψεις, διαλέξεις σε σχολεία και διαγγέλματα στα καθεστωτικά media. Σα να λένε: «Μην ξεχνιέσται! Και τότε εμείς νικήσαμε».

Συνακόλουθα στον πολιτικό στόχο της «επιτυχίας» ενάντια σε μια ένοπλη οργάνωση, προστίθεται ο ρεβανσισμός εναντίον ενός πρώην πολιτικού κρατούμενου, που του είχε αποδοθεί η συμμετοχή σε άλλη επαναστατική οργάνωση, τον Επαναστατικό Αγώνα, οργάνωση με μεγάλη ιστορία και ενεργούς αιχμαλώτους σήμερα. Όσοι αγωνιστές έχουν υπάρξει κρατούμενοι, παραμένουν εσαεί σε μια κατάσταση ομηρίας. Είναι κομμάτι της αντεπαναστατικής στρατηγικής του κράτους να ψάχνει τρόπους εξόντωσης όποιων φαίνεται να μην έχουν εγκαταλήψει κάθε αγώνα.

Η χείριστη, η πιο ανήθικη κι αντικοινωνική πρακτική που επέλεξε το κράτος για να εκβιάσει εμένα, ήταν η σύλληψη και δίωξη της συντρόφισσάς μου και η απόσπαση των γονιών του από το παιδί μας, έστω για τρεις μέρες, έστω ως απειλή. Πρόκειται για ξεδιάντροπη υποκρισία. Η συντρόφισσα βρέθηκε αιχμάλωτη και διωκόμενη με το νόμο περί όπλων, επειδή στο σπίτι μας «βρέθηκαν μαχαίρια» (εικάζω ότι αναφέρονται σε εργαλεία υπαίθριων δραστηριοτήτων, που υπήρχαν αποθηκευμένα). Ακριβώς αυτά τα εργαλεία τα είχε δει το κλιμάκιο της ασφάλειας που είχε κάνει έρευνα στο σπίτι μου, παρουσία εισαγγελέα στις 26 Αυγούστου, μετά τις πρώτες εισβολές σε καταλήψεις επί νέας κυβέρνησης. Τότε δεν θεωρήθηκαν ποινικώς άξια. Τώρα, με δεδομένα την πρόσφατη έρευνα και την πρόσφατη δική μου φυγή, ποιόν μπορεί να πείσει το σενάριο ότι σ’ αυτό το σπίτι υπήρχαν όπλα; Τι άλλο μπορούν να εφεύρουν οι διωκτικοί μηχανισμοί για να πιέσουν το κοινωνικό περιβάλλον μου και μένα;

Τέτοιες πρακτικές δεν είναι καινοφανείς. Υπάρχει μεγάλο ιστορικό εκβιαστικών διώξεων σε συγγενικά πρόσωπα. Αποτελεί ιστορικό κληρονόμημα του ελληνικού φασισμού η τρομοκράτηση και η διάλυση οικογενειών. Από τον εμφύλιο μέχρι σήμερα. Σχετικά πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η απαγωγή του παιδιού των αιχμάλωτων αναρχικών και μελών του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη, που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από το παιδομάζωμα της φρειδερίκης.

Και βέβαια, έκφανση της ίδιας ολοκληρωτικής τρομοκρατίας είναι οι μαζικές έρευνες σε σπίτια, που ακολούθησαν τη σύλληψη των δυο ανθρώπων και συνεχίζονται. Εκτός του κοινωνικού περιβάλλοντός μου, ένας πολιτικός χώρος αντίστασης βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικών επιχειρήσεων. Ο φασιστάκος υπηρεσιακός υπουργός της Novartis που δέχτηκε επίσκεψη αναρχικών συντρόφων με τρικάκια, ενίσταται για την «παραβίαση του οικογενειακού ασύλου», ενόσο το κράτος εισβάλει σε δεκάδες σπίτια και απαγάγει αγωνιστές. Μπορεί το κυνήγι εναντίον του ενός να αποτελεί άλλοθι για την εισβολή στον κοινωνικό βίο, τις απαγωγές, τις απειλές και τις διώξεις εναντίον των πολλών; Περάσαν κι οι ναζί από εδώ. Όλο το χωριό στον τοίχο. Έκτοτε έμεινε η μεθοδολογία τους.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσονται και οι δημοσιογραφικές αναφορές στην κατάληψη GARE. Πρόκειται για μια απόπειρα αναβαθμισμένης ποινικοποίησης του κοινωνικού κινήματος. Να θυμίσω ότι η κατάληψη GARE έχει δεχτεί τρεις αστυνομικές εισβολές. Η πρώτη το Νοέμβρη του ‘17, λίγο μετά την τελευταία πολιτική δράση της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα και η επόμενη τον Φλεβάρη του ‘18, μαζί με δυο ακόμα καταλήψεις.

Εδώ οφείλω να σχολιάσω και την επανεμφάνιση της κατηγορίας-ομπρέλα περί «επαναστατικού ταμείου». Πρόκειται για μια κατηγορία που στο πρόσφατο παρελθόν επινοήθηκε για να τσουβαλιάσει δικαστικές υποθέσεις, να μπλέξει πολιτικές πράξεις και οργανώσεις με πράξεις ιδιωτικού ενδιαφέροντος και να φορτώσει διωκόμενους με επιπλέον διώξεις και χρόνια φυλακής. Στην περίπτωσή μας είναι άλλη μια σάλτσα για το σενάριο της «εξάρθρωσης» μιας επαναστατικής οργάνωσης.

Με αφορμή τον σχολιασμό σχετικά με την απαλλοτρίωση του καταστήματος-καζίνο του ΟΠΑΠ στον Χολαργό, οφείλω να ενημερώσω ότι τραυματίστηκα μόνος μου. Άλλωστε, όπως φαίνεται στο βίντεο του καταστήματος, το όπλο πέρασε στα χέρια μου, κάτι που δεν θα μπορούσε να είχε γίνει αν είχα ήδη τραυματιστεί. Η ευθύνη του αδέξιου χειρισμού είναι αποκλειστικώς δική μου. Το σενάριο ότι ο ένας τραυμάτισε τον άλλον αποσκοπεί στη διόγκωση του κατηγορητηρίου και στην διαχυση κακοπιστίας μεταξύ των αγωνιζόμενων. Και βεβαια, τιποτα δεν συνδεει τον συντροφο Σταθοπουλο με την ληστεια.

Οι διωκτικοί μηχανισμοί άρπαξαν μια ευκαιρία που τους δόθηκε απροσδόκητα, αλλά μια νέα επιχείρηση πολιτικής εξόντωσης αγωνιστών και γενικότερα του κοινωνικού και του αναρχικού κινήματος είχε ξεκινήσει από τις πρώτες μέρες της νέας ακροδεξιάς κυβέρνησης. Εκτός από τα γενικά νομικά κι εκτελεστικά μέτρα (νόμος για το «άσυλο», προετοιμασία νέων ποινικών και σωφρονιστικών διατάξεων, εκκενώσεις καταλήψεων, χτυπήματα και συλλήψεις σε κινητοποιήσεις, στρατοκρατία στα Εξάρχεια και στο λαϊκό κέντρο της Αθήνας, απροσχημάτιστες διώξεις και προφυλακίσεις, επιμήκυνση της κράτησης των πολιτικών κρατούμενων) έχει εκδηλωθεί μια σειρά προσωποποιημένων επιθέσεων. Είχα ενημερώσει ευθύς αμέσως δημόσια για την απειλή που δέχτηκα επίσημα από ασφάλεια και εισαγγελέα στις 26 Αυγούστου, να μου φορτώσουν ανά πάσα στιγμή «ναρκωτικά και όπλα». Έκτοτε, δεν έπαψαν να στέλνουν το μήνυμα ότι όπου να ‘ναι «έρχεται η ώρα μου». Προφανώς αυτές οι απειλές δεν αφορούσαν τα αντικείμενα που βρέθηκαν τώρα και για τα οποία αν η «αντι»-τρομοκρατική γνώριζε το ελάχιστο, θα ενεργούσε αμέσως. Ήταν μια πολιτική προγραφή.

Το κράτος δεν διαστάζει να εφαρμόσει παρακρατικές μεθόδους. Θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να ισοπεδώσουν τις αντιστάσεις, να καταπνίξουν αυτοστιγμεί μια επερχόμενη εξέγερση, να μην αφήσουν ρίζες επαναστατικής προοπτικής. Είναι το βάθεμα της γενικής καπιταλιστικής επίθεσης η συνθήκη που οδηγεί στην αποχαλίνωση της καταστολής. Σ’ αυτές τις συνθήκες είναι αναμενώμενη η προσπάθεια των διωκτικών μηχανισμών να κατασκευάσουν μια «εξαρθρωμένη» οργάνωση πατώντας σε ότι μπορούν να συνδέσουν σεναριακά.

Η ίδια αυτή συνθήκη αποτελεί μια πίεση εξώθησης αγωνιστών προς την παρανομία. Απέναντι στον επελαύνον καθεστωτικό φασισμό, η διαφύλαξη δυνατοτήτων μαχητικής αντίστασης, παρά τις αδυναμίες και τα λάθη της δικής μου προσπάθειας, αποτελεί έκφραση σωφροσύνης.

Προφανώς, έγιναν λάθη που αποτέλεσαν δώρο για τα κοράκια της καταστολής. Ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες, έχω προσωπικά την πολιτική ευθύνη όλων των λαθών που έγιναν από το συμβάν του τραυματισμού μου κι έπειτα, διότι μόνο εγώ ήξερα εξολοκλήρου όλους τους κινδύνους. Η αναλυτική αυτοκριτική θα γίνει δημόσια μέσα στο κίνημα στον κατάλληλο χρόνο. Έτσι κι αλλιώς το σενάριο του παντοδύναμου κράτους που τους έχει όλους εξαρχής μέσα σε κλοιό και εφορμά μόλις οι «κακοί» σκιρτήσουν, είναι εξωπραγματικό και πρέπει να μην γίνεται πιστευτό. Είναι ένα σενάριο που υπηρετεί τα αυθαίρετα κατηγορητήρια, τις σαρωτικές διώξεις και τον γενικό εκφοβισμό.

Έχουμε απέναντί μας ένα ολιγαρχικό σύστημα που προχωρά προς την τελική λεηλασία. Ο φασισμός του εκδιπλώνεται πλέον απροκάλυπτα. Αν δεν κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της ελευθερίας και της αλληλεγγύης θ’ αφεθούν τα πάντα στον εκμαυλισμό και την αρπαχτικότητα που ξεκινάει από την κορυφή της καπιταλιστικής πυραμίδας. Έχουμε ευθύνη για τον κόσμο που φτιάχνουμε για τα παιδιά της γης. Οι αναρχικοί ήταν σ’ όλη τους την ιστορία στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής αντίστασης. Κι έτσι πρέπει να παραμείνουμε. Στον μοναδικό σκοπό που ενώνει την ανθρωπότητα.

Για την κοινωνική επανάσταση που θα καταργήσει την εκμετάλλευση και τον κανιβαλικό αστικό πολιτισμό, για έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα θυσιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον.

Οι μάχες οπισθοφυλακών που δίνουμε στον ελλαδικό χώρο εδώ κι οχτώ χρόνια, φωτίζονται από τους εξεγερμένους του πλανήτη που δεν υποχωρούν μπροστά στις δολοφονικές δυνάμεις των κρατών, όπως σήμερα στη Χιλή, στο Ιράκ και το Ιράν, ακόμα στη Γαλλία, πάντα στην Παλαιστίνη και την Ινδία,

φωτίζονται από τις νέες ζαπατιστικές κοινότητες της Τσιάπας,

φωτίζονται από τους χιλιάδες μάρτυρες της συνομοσπονδιακής κοινωνικής αντίστασης στη Β.Συρία, το Μπακούρ, το Μπασούρ και τη Ροζιλάτ, από τους ντόπιους και αλληλέγγυους διεθνιστές που κράτησαν τη Σερεκάνη απέναντι στον ισλαμοφασισμό που είχε τη στήριξη όλων των ιμπεριαλιστών κι αποχώρησαν ελεύθεροι και με τα όπλα ψηλά.


Δημητρης Χατζηβασιλειαδης


14 μονάδες προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ - Συντριπτική αποδοχή σε πανεπιστημιακό άσυλο


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, πάνω από 6 στους 10 πολίτες (συνολικά το 66%) τάσσονται υπέρ του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ και 4 στους 10 (40% συνολικά) ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με το μέτρο.

H ΝΔ προηγείται με 38% 
έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υπολείπεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την πρότερη δημοσκόπηση της εταιρείας. 
Ακολουθούν 
το ΚΙΝΑΛ με 6%, 
το ΚΚΕ με 5,5%, 
η Ελληνική Λύση με 4% 
και το ΜέΡα25 με 3,5%.


Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% έναντι 26% του Αλ. Τσίπρα.


Η κοινή γνώμη αισιοδοξεί για την πορεία των πραγμάτων στην χώρα το 63% πιστεύει ότι σε γενικές γραμμές τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση τους τελευταίους έξι μήνες.


Το 66% συμφωνεί για το Πανεπιστημιακό άσυλο, έναντι του 23% που διαφωνεί.


Το 75% συμφωνεί με την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.