Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Νέα Δημοκρατία: Ανεκδιήγητη επιλογή ο Καρανίκας - Να αποπεμφθεί μέσα στην ημέρα




«Είναι πολύ σοβαρό για μια χώρα, την ώρα που αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα προβλήματα, ο πρωθυπουργός της να προχωρά σε ανεκδιήγητες επιλογές, διορίζοντας ως συμβούλους του, απίθανους ανθρώπους» αναφέρεται στην ανακοίνωση

Την άμεση αποπομπή του ειδικού συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα ο οποίος έχει προκαλέσει αίσθηση με τις αναρτήσεις του στα social media αλλά και τα όσα είπε για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ζητά με ανακοίνωση της η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά, μάλιστα, ο Νίκος Καρανίκας να αποπεμφθεί εντός της ημέρας.

«Ο εκλεκτός του πρωθυπουργού κ. Καρανίκας έφτασε στο απερίγραπτο σημείο να χαρακτηρίζει ως “αριστούργημα τέχνης”, την τραγωδία των κατεστραμμένων Δίδυμων Πύργων! Όλα αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πολύ σοβαρά» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΝΔ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση από το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Ο ειδικός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού της χώρας, μεταξύ άλλων απίθανων και ανόητων που δημόσια υποστηρίζει, εκθειάζει έργα και ημέρες της διεθνούς τρομοκρατίας. 

Ο εκλεκτός του πρωθυπουργού κ. Καρανίκας έφτασε στο απερίγραπτο σημείο να χαρακτηρίζει ως “αριστούργημα τέχνης”, την τραγωδία των κατεστραμμένων Δίδυμων Πύργων!

Όλα αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πολύ σοβαρά. 

Είναι πολύ σοβαρό για μια χώρα, την ώρα που αντιμετωπίζει τόσο μεγάλα προβλήματα, ο πρωθυπουργός της να προχωρά σε ανεκδιήγητες επιλογές, διορίζοντας ως συμβούλους του, απίθανους ανθρώπους. 

Περιμένουμε - εντός της ημέρας - την αποπομπή του κ. Καρανίκα». 


Πηγή : protothema.gr



Ισόβια και 129 χρόνια στον Νίκο Μαζιώτη




Με την επιβολή ισόβιας κάθειρξης και 129 χρόνων στον Νίκο Μαζιώτη έπεσε η αυλαία της δεύτερης δίκης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Στο εδώλιο εκτός από τον Νίκο Μαζιώτη βρέθηκαν ο Αντώνης Σταμπούλος ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών και ο Γιωργος Πετρακάκος στον οποίο επιβλήθηκε κάθειρξη 34 ετών. 

Κατηγορούμενη στην υπόθεση ήταν και η Πόλα Ρούπα η οποία καταδικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα για τα οποία κατηγορείτο, ενώ, για τα κακουργήματα διαχωρίστηκε η δικογραφία και θα δικαστεί για αυτά όταν και εφόσον συλληφθεί.  

Οι τελευταίες συνεδριάσεις του δικαστηρίου έγιναν χωρίς τη παρουσία του Νίκου Μαζιώτη στο δικαστήριο καθώς η δικηγόρος του δεν έλαβε άδεια από το δικηγορικό σύλλογο να συμμετέχει στη δίκη. Ο Νίκος Μαζιώτης ζήτησε διορισμό δικηγόρου, ωστόσο, το δικαστήριο δεν ικανοποίησε το αίτημα του, θεωρώντας το παρελκυστικό και ο κατηγορούμενος αποχώρησε από τη δίκη.

Αντικείμενο της δίκης ήταν οι πράξεις που οι αρχές καταλογίζουν στον Ν. Μαζιώτη ότι διέπραξε το διάστημα που ήταν καταζητούμενος μετά την παραβίαση το 2012 των περιοριστικών όρων, οι οποίοι του είχαν επιβληθεί ενώ ήταν σε εξέλιξη η αποκαλούμενη πρώτη δίκη για τον Επαναστατικό Αγώνα.

Μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν οι κατηγορούμενοι είναι αυτές της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της έκρηξης με παγιδευμένο αυτοκίνητο στην Τράπεζα της Ελλάδος στην οδό Αμερικής στις 10.4.2014, της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, των εκρήξεων καθώς και κατηγορίες για δύο ληστείες στη Κλειτορία και τα Μέθανα.

Ακόμα ο Νίκος Μαζιώτης κατηγορείται για απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά τη συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοναστηράκι στις 16.7. 2014 οπότε και συνελήφθη τραυματισμένος.



Πηγή : kathimerini.gr


Για να ενημερωνόμαστε σωστά : Η παγκόσμια σκηνή χρειάζεται μια ισχυρή Ευρώπη




Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε την Παρασκευή 26/2/2016 στο «The Delphi Economic Forum 2016» που πραγματοποιείται στο Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών. Η κ. Μπακογιάννη συμμετείχε σε πάνελ με θέμα: «The road to 2020 and beyond: Shifts in the global balance of power» και αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα που διχάζει την Ευρώπη, στις πολιτικές που επιβάλλεται να ακολουθηθούν και στο ρόλο της Ευρώπης στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.  Αναφερόμενη στη στάση κρατών-μελών της ΕΕ στο μεταναστευτικό τόνισε:  «Τώρα είναι η ώρα της ηγεσίας και της αλληλεγγύης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα με όραμα και θάρρος. Πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν αναμετρώνται με τα δελτία ειδήσεων και τους τηλεθεατές τους αλλά με την ίδια την ιστορία. Σέβομαι την Αυστρία που έχει πάρει 100.000 μετανάστες, όμως δεν μπορεί κανείς υπουργός ή πρωθυπουργός εταίρου-χώρας να μας κουνάει το δάχτυλο από την ασφάλεια της κεντρικής Ευρώπης. Ας έρθει στην Ελλάδα με τα χιλιάδες νησιά και την τεράστια ακτογραμμή να δει τι γίνεται».

Ακολουθεί η ομιλία της κ. Μπακογιάννη

Ευχαριστώ πολύ τον κ. Τσομώκο και τους διοργανωτές για την τιμητική πρόσκληση. Εύχομαι η ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις εδώ, στο κέντρο της Ελλάδας, να είναι μόνο η αρχή.

Όταν αναφερόμαστε στην ισορροπία δυνάμεων, οι περισσότεροι σκεφτόμαστε το Μέττερνιχ και το Κολλέγιο των Μεγάλων Δυνάμεων του 18ου αιώνα. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά. Καλούμαστε όλοι να αντιληφθούμε ότι η Νέα Εποχή φέρνει νέες προκλήσεις και απαιτεί νέες απαντήσεις και νέες πολιτικές. Ας μη σκεφτόμαστε πια με όρους παρελθόντος. Με την ταχύτητα που ορίζει τη σημερινή πραγματικότητα, ακόμα και το 2005 φαντάζει μακρινό παρελθόν. Αναρωτιέμαι π.χ. πώς ο ιστορικός του μέλλοντος θα αξιολογήσει τη διπλωματία που γίνεται όχι μόνο μέσω τηλεφωνημάτων αλλά μέσω sms και e-mails.

Τα τελευταία 2-3 χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια κατανόησης των διεθνών προβλημάτων. Μπήκαμε σε άλλη ιστορική φάση. Κάποιοι μιλούν για μεταφορά της ισχύος από τη Δύση στην Ανατολή. Άλλοι μιλούν για την ισχύ του Βορρά έναντι του Νότου. Άλλοι αναφέρονται σε νέο Ψυχρό Πόλεμο. Άλλοι σε μια μεγάλη αλλαγή στην ιεράρχηση των προβλημάτων. Άραγε σε ποιο βαθμό η αλλαγή στον ενεργειακό χάρτη έχει οδηγήσει στη μείωση του ενδιαφέροντός μας για το Μεσανατολικό; Ορισμένοι, πάλι, θυμούνται τη σύγκρουση των πολιτισμών. Κι άλλοι κάνουν λόγο για διαθρησκευτικές ή ακόμα και ενδοθρησκευτικές συγκρούσεις.

Το στοίχημα είναι να μην παγιδευτούμε σε διλήμματα, πολλά εκ των οποίων είναι τεχνητά, αλλά και να μην υποκύψουμε στη γοητεία των παραπάνω αντιθέσεων. Χρειάζεται να σκεφτούμε out of the box.

Ειδικά στη σημερινή εποχή των κρίσεων, των οικονομικών ανισοτήτων, των εθνικών ασυμμετριών, των αναδυόμενων εθνικισμών, η ανάγκη για συνεργασία, συνεννόηση και σύνθεση είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Όσο κι αν ορισμένοι θα ήθελαν να ξαναμπούμε στα καβούκια των εθνοκρατών, όσο κι αν ορισμένοι θα ήθελαν να αισθανθούν την ασφάλεια των τειχών, η πραγματικότητα επιτάσσει να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ μας.

Ο Άγγλος ποιητής Τζων Ντον είχε γράψει ότι «κανένας άνθρωπος δεν είναι ένα νησί». Ενδεχομένως λιγότεροι να γνωρίζουνε ότι είχε προσθέσει «και ποτέ δεν ξέρεις για ποιον χτυπάει η καμπάνα», εμπνέοντας μεταξύ άλλων και τον Χεμινγουέι. Η καμπάνα, λοιπόν, κυρίες και κύριοι, χτυπάει για όλους μας. Και όχι μόνο η ιστορία, αλλά και οι λαοί μας θα είναι σκληροί και αδέκαστοι κριτές.

Το 2020, η παγκόσμια κοινότητα χρειάζεται μια Ευρώπη ισχυρή, ικανή να ανανεώνει το ρόλο της ως δύναμης σταθερότητας. Ως δύναμης που πιστεύει ότι η δημοκρατία και η ασφάλεια μπορούν να διασφαλιστούν με καταστάσεις win-win μεταξύ των παγκόσμιων παικτών.

Όμως, το ευρωπαϊκό πολιτικό και οικονομικό οικοδόμημα βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση που απειλεί το διεθνή ρόλο και τη συνοχή του. Αυτό που δεν συνέβη τα 6 χρόνια της οικονομικής κρίσης, κινδυνεύει να συμβεί μετά από ένα χρόνο οξείας προσφυγικής κρίσης. Τα νούμερα λένε την αλήθεια. Καθημερινά διασχίζουν χιλιάδες το Αιγαίο, ενώ 4 εκατομμύρια πρόσφυγες περιμένουν σε Τουρκία, Λίβανο και Ιορδανία. Από τους 160.000 πρόσφυγες που συμφωνήθηκε να μετεγκατασταθούν σε χώρες της Ε.Ε., υλοποιήθηκε η μεταφορά μόλις 500.

Κυρίες και Κύριοι,

Η προσφυγική κρίση ανέδειξε τις αδυναμίες μας. Η Ευρώπη, λοιπόν, χρειάζεται να κινηθεί σε τρία επίπεδα:

Ανασυγκρότηση και αποτελεσματική λειτουργία των μηχανισμών λήψης αποφάσεων σε στρατιωτικό επίπεδο και στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής.
Αλλαγή του κανονισμού «Δουβλίνο 2». Χρειάζεται ισομερής κατανομή των βαρών, αποτελεσματική και κοινή προστασία των εξωτερικών συνόρων, διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
Ευρωπαϊκή συνοχή και αλληλεγγύη. Η επιθετικότητα της ομάδας Βίζεγκραντ, καθώς και η μονομερής απόφαση της Αυστρίας να συγκαλέσει σύνοδο των χωρών του βαλκανικού διαδρόμου χωρίς την παρουσία της Ελλάδας, για το προσφυγικό, αντιβαίνουν στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και είναι απαράδεκτες
Επίσης, δεν μπορούμε να συζητούμε για συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος και να μην έχουμε δημιουργήσει μια ομάδα εργασίας που θα εξασφαλίζει ότι επαναπροωθούνται οι παράνομοι οικονομικοί μετανάστες που δεν δικαιούνται ασύλου. Σήμερα στην Ελλάδα έχουμε 65% οικονομικούς μετανάστες και 35% πρόσφυγες. Είναι απαράδεκτο να μην εφαρμόζονται οι κανόνες επανεισδοχής. Δεν μπορεί οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι να στηρίζουν χώρες εκτός ΕΕ, οι οποίες δεν τηρούν τις συμφωνίες επανεισδοχής. Κακώς η Ευρώπη δεν πιέζει να επιβληθεί καθεστώς θεώρησης Visa στις χώρες του Μαγκρέπ.

Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στην Τουρκία να κάνει τα στραβά μάτια και να επιτρέπει την αθρόα διέλευση προσφύγων και μεταναστών από την επικράτειά της.

Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ μας αλλά και την εμπιστοσύνη μας προς την Ευρώπη. Τώρα είναι η ώρα της ηγεσίας και της αλληλεγγύης. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα με όραμα και θάρρος. Πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν αναμετρώνται με τα δελτία ειδήσεων και τους τηλεθεατές τους αλλά με την ίδια την ιστορία. Σέβομαι την Αυστρία που έχει πάρει 100.000 μετανάστες, όμως δεν μπορεί κανείς υπουργός ή πρωθυπουργός εταίρου-χώρας να μας κουνάει το δάχτυλο από την ασφάλεια της κεντρικής Ευρώπης. Ας έρθει στην Ελλάδα με τα χιλιάδες νησιά και την τεράστια ακτογραμμή να δει τι γίνεται. «Αν μισούνται ανάμεσά τους, δεν τους πρέπει λευτεριά», έγραψε ο Σολωμός. Όλοι, λοιπόν, ενωμένοι και αποφασισμένοι οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.

Κυρίες και  κύριοι,

Η Ευρώπη εμπνέεται από κοινές αρχές και αξίες. Όμως προχωρεί με αργά βήματα προς τα εμπρός. Η λειτουργία της αποτελεί άσκηση αμοιβαίων συμβιβασμών και υποχωρήσεων. Πολλοί ίσως εξοργίζονται με τη βραδεία διαδικασία λήψης αποφάσεων. Όμως η δύναμη της Ευρώπης εντοπίζεται στην πεποίθησή μας ότι η μόνη λύση είναι να βρίσκουμε λύσεις. Γι’ αυτό συχνά φτάνουμε μετά κόπων και βασάνων στο αποτέλεσμα. Παρά τις καθυστερήσεις, το ευρωπαϊκό τρένο φτάνει πάντα στο σταθμό. Έτσι πρέπει να γίνει και τώρα.

«Η Ευρώπη ήταν ο χώρος, ο οποίος μονοπωλούσε την παγκόσμια ιστορία. Αυτό έπαψε να ισχύει», είχε πει η Ελένη Αρβελέρ. Πράγματι, δεν υπάρχουν πια μονοπώλια. Στο παγκόσμιο πεδίο, όλοι τρέχουμε σε αγώνα δρόμου. Σ’ αυτόν τον αγώνα, οι Ευρωπαίοι ξεκινούμε με ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, το οποίο κινδυνεύουμε να χάσουμε για πρώτη φορά στην ιστορία μας: την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Εκείνη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παγκόσμια σταθερότητα και ισορροπία δυνάμεων.

Γι’ αυτό η Ευρώπη οφείλει να αντιμετωπίσει με θάρρος τα προβλήματά της, για να ξαναβρεί το διεθνή της ρόλο. Είναι αδιανόητο μια ένωση κρατών όπως η Ευρωπαϊκή να μην επιδιώκει να έχει εκείνα ακριβώς τα χαρακτηριστικά που την προσδιορίζουν ως Ένωση. Τότε μόνο θα μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή. Διότι η παγκόσμια σκηνή χρειάζεται μια ισχυρή Ευρώπη. Είναι χρέος μας η Ευρώπη να ξαναπιστέψει στον εαυτό της.


Πηγή : dorabak.gr


Δείτε πόσα κερδίζετε αν πίνετε νερό με άδειο στομάχι μόλις ξυπνάτε



Γνωρίζετε ήδη ότι το να πίνετε 7-8 ποτήρια νερό την ημέρα είναι πραγματικά σημαντικό για την υγεία σας.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι πίνοντας ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι αμέσως μετά το ξύπνημα έχει και σημαντικά θεραπευτικά οφέλη.

Όσο κοιμάστε το σώμα σας αφυδατώνεται, επειδή χρειάζεται υγρά για να λειτουργήσει και η μόνη πηγή του εκείνες τις ώρες είναι τα υγρά που ήδη έχει. Προκειμένου να μειωθεί το σωματικό σας λίπος, είναι σημαντικό να πίνετε πολύ νερό. Είναι κάτι που όλοι οι διαιτολόγοι και οι διατροφολόγοι συνιστούν. Επίσης, το νερό θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το επίπεδο της ενέργειάς σας.

Θα πρέπει να πίνετε περίπου 450ml νερό αμέσως μόλις ξυπνάτε. Μπορείτε να πίνετε ακόμη περισσότερο, ανάλογα με το βάρος σας.

Δείτε τι συμβαίνει στο σώμα σας αν πίνετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό με άδειο στομάχι αμέσως μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι:

Ενεργοποιείται ο μεταβολισμός: Ένα μεγάλο ποτήρι και απαραίτητα δροσερό ποτήρι νερού μετά το ξύπνημα αυξάνει τον μεταβολισμό σας μέχρι και 24%.

Ενυδάτωση του οργανισμού: Μπορεί να μην το καταλαβαίνετε άμεσα, αλλά το σώμα σας “διψάει” μόλις ξυπνάτε, επειδή δεν έχετε πιει νερό για 7-8 ώρες.

Αποτοξίνωση: Η πρόσληψη υγρών βοηθά στον καθαρισμό του σώματος από τις τοξίνες. Η κατανάλωση υγρών αμέσως μετά το ξύπνημα ενισχύσει αυτήν τη λειτουργία.

Καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία: Ο εγκεφαλικός ιστό περιέχει 75% νερό. Ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί πλήρως, όταν δεν είναι σωστά ενυδατωμένος. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να αισθάνεστε εξαντλημένοι, να έχετε αυξημένη κόπωση ή μεταβολές της ψυχικής σας διάθεσης.

Μειωμένη όρεξη: Σύμφωνα με μια μελέτη, οι άνθρωποι που πίνουν ένα ποτήρι νερό πριν από κάθε γεύμα χάνουν 2-3 κιλά σε μια περίοδο τριών μηνών. Το νερό γεμίζει το στομάχι με μια ουσία που έχει 0 θερμίδες, ενώ σας κάνει αν αισθάνεστε πλήρεις. Το να πίνετε αρκετό νερό μόλις ξυπνάτε το πρωί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να καθαρίσει το παχύ έντερο, επιτρέποντας την καλύτερη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Συνολικά, αν κάνετε συνήθειά σας την κατανάλωση ενός μεγάλου ποτηριού με νερό με άδειο στομάχι κάθε πρωί μόλις ξυπνάτε, θα έχετε τα ακόλουθα οφέλη:

Πιο λαμπερό δέρμα
Αυξημένη παραγωγή νέων κυττάρων
Καλύτερη υγεία του λεμφικού συστήματος
Μεγαλύτερη απώλεια βάρους
Καλύτερος καθαρισμός του παχέος εντέρου
Μεγαλύτερη ανθεκτικότητα σε ασθένειες



Πηγή : healthtipsportal.com, iatropedia.gr


Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο απο τον Κουρουμπλή : «Καλά κάνουν οι δικηγόροι και κατεβαίνουν στο δρόμο για να χάσουν κανένα κιλό»




Διαβάσαμε στο skai.gr

Το διαβάσαμε και είμαστε πλέον σίγουροι ότι η αθλιότητα  των δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δε περιορίζεται σε λίγους αλλά στην πλειοψηφία!! Ντροπή!!

Σε θέμα που παρουσίασε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung (σ.σ στις 29 Φεβρουαρίου) ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εμφανίζεται να θεωρεί «διασκεδαστικές» τις διαμαρτυρίες των επιστημόνων για το ασφαλιστικό. 

Αναλυτικότερα ο δημοσιογράφος Mike Szymanski συνάντησε τον Υπουργό στην Αθήνα και χαρακτηριστικά αναφέρει πως ο Παναγιώτης Κουρουμπλής «παρά το ότι δεν βλέπει ακούει τα πάντα, ακόμη και τα σχόλια που τον θέλουν να έχει πάντοτε δίπλα του όμορφες γυναίκες». 

Σε άλλο σημείο του άρθρου ο δημοσιογράφος του γερμανικού μέσου αναφέρει πως ρωτώντας τον Υπουργό για τις πρόσφατες αντιδράσεις των δικηγόρων και των άλλων επιστημονικών ομάδων για το ασφαλιστικό έλαβε την απάντηση: «Είναι καλό που κατεβαίνουν στο δρόμο. Τους κάνει καλό να χάσουν μερικά κιλά».

Το δημοσίευμα στα γερμανικά μπορείτε να το βρείτε εδώ


Προνοιακά επιδόματα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016




Ποσό ύψους 110εκ. ευρώ αποδίδει στους Δήμους το Υπουργείο Εσωτερικών, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2016, για τα προνοιακά επιδόματα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2016

Με την κατανομή του ποσού στους δήμους, ξεκινάει η διαδικασία καταβολής των επιδομάτων στους δικαιούχους  τις αμέσως επόμενες ημέρες, η οποία αναμένεται να αρχίσει απο την 10 Μαρτίου και να ολοκληρωθεί  παντού μέχρι τις 21 Μαρτίου. 

Κάθε Δήμος αποφασίζει αυτόνομα την ακριβή ημερομηνία πληρωμής των επιδομάτων.

Οι αποδιδόμενες πιστώσεις αφορούν στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο δικαιούχους για τους μήνες Ιανουάριου–Φεβρουάριο 2016 ή για όσο διάστημα των μηνών αυτών καθίστανται δικαιούχοι λήψης τους καθώς και ποσά που ζητήθηκαν από τις αρμόδιες πρόνοιες και αφορούν στην παράταση χορήγησης προνοιακών επιδομάτων.

Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο σημειώνει επίσης ότι «οι δικαιούχοι Δήμοι να μας γνωρίσουν έως την Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 τα ποσά που απαιτούνται προκειμένου να καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Μαρτίου Απριλίου 2016».




Να γίνει φυλακή προσφύγων η Ελλάδα – Απίστευτη πρόκληση του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών



Καμία επαφή με την πραγματικότητα αλλά και καμία αίσθηση των διεθνών συνθηκών αλλά του ανθρωπισμού δεν φαίνεται να έχει ο υπουργός της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς.

Μιλώντας στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ο Αυστριακός υπουργός επικρίνει την Ελλάδα που επιτρέπει στους μετανάστες να διέρχονται απ' το έδαφός της και δεν τους σταματά.

"Οφείλουμε να βάλουμε τέλος την πολιτική της Ελλάδας που συνίσταται στην ελεύθερη διέλευση των προσφύγων προς βορρά. Δεν είναι δυνατόν αυτοί που καταφέρνουν να έλθουν μέχρι την Ελλάδα να έχουν την άδεια να συνεχίζουν τον δρόμο τους", λέει.

Μάλιστα προτείνει οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αντί του δικαιώματός τους να ζητήσουν άσυλο σε όποια χώρα το επιθυμούν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα:
"Προσπαθούμε ώστε η Ελλάδα να κατασκευάσει hotspots με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να υπάρξει φροντίδα για τους ανθρώπους επί τόπου - και ασκούμε πιέσεις διότι δεν γίνεται τίποτε".

Με τα hotspots που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση "προσφέρουμε βοήθεια προς εκείνους που έχουν ανάγκη να προστατευθούν, αλλά δεν τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν τον δρόμο τους", επιμένει ο Σεμπάστιαν Κούρτς.

Σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, το άνοιγμα τον ευρωπαϊκών συνόρων τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους -έπειτα από κοινή απόφαση της Αυστρίας και της Γερμανίας- υπήρξε ένα "μεγάλο σφάλμα", που πρέπει να διορθωθεί πολύ γρήγορα.


Πηγή : newsit.gr


«Ασφυξία» στον Πειραιά, πάνω από 1.000 πρόσφυγες έφτασαν στο λιμάνι



«Βουλιάζει» ο Πειραιάς από τους πρόσφυγες που φτάνουν κατά εκατοντάδες καθημερινά από τα νησιά του Αιγαίου. Πάνω από 1.000 άτομα έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι.

Συγκεκριμένα, κατέπλευσε το επιβατηγό οχηματαγωγό Βlue Star 1, μεταφέροντας 580 πρόσφυγες, τους 255 από τη Χίο και 325 από τη Λέσβο.

Στο λιμάνι έφτασε και το πλοίο Διαγόρας, μεταφέροντας 515 πρόσφυγες από Λέρο και Κάλυμνο.

Αυτή τη στιγμή έχουν διατεθεί από τον ΟΛΠ τρεις επιβατικοί σταθμοί, αλλά και η πέτρινη αποθήκη για τη φιλοξενία των προσφύγων. Οι περισσότεροι σταθμοί είναι πλέον ασφυκτικά γεμάτοι.

Πολλοί από τους πρόσφυγες μόλις φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά προτιμούν να αναχωρήσουν με λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό τον ηλεκτρικό σταθμό.

Από την Τετάρτη λειτουργεί από τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά και τους Γιατρούς του Κόσμου επιπλέον ιατρείο στην Ε2 πύλη του λιμανιού, στον Σταθμό Επιβατών ΟΛΠ Ηετίων, όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες. Μέχρι αργά το βράδυ είχαν εξεταστεί περισσότερα από 400 παιδιά, πολλά από τα οποία παρουσιάζουν συμπτώματα βρογχίτιδας.

Το ιατρείο θα λειτουργεί σε σταθερή βάση, από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ, με γενικούς ιατρούς, παθολόγους, παιδιάτρους, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Πάνω από 5.000 πρόσφυγες έτοιμοι να αναχωρήσουν από τα νησιά

Στο μεταξύ, περίπου 5.391 μετανάστες και πρόσφυγες βρίσκονται στα νησιά του βορείου Αιγαίου, πιστοποιημένοι και έτοιμοι να αναχωρήσουν για τον Πειραιά. 

Ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που παραμένει εγκλωβισμένος στη Λέσβο αν και έχει πιστοποιηθεί, ανέρχεται στους 3.307. Όλο το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι το πρωί της Πέμπτης ο αριθμός όσων πιστοποιήθηκαν στο hotspot της Μόριας έφτασε στους 1.268.

Στη Χίο από την Τετάρτη και μέχρι νωρίς το πρωί της Πέμπτης πιστοποιήθηκαν 940 πρόσφυγες. Στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται αυτή τη στιγμή 1.227 άτομα. 

Στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο πιστοποιήθηκαν 63 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στο νησί βρίσκονται 857 άτομα έτοιμα να αναχωρήσουν.

Την ίδια ώρα, άλλους 1.183 πρόσφυγες διέσωσε το τελευταίο 24ωρο το Λιμενικό, σε 25 περιστατικά στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Xίου και Σάμου.


ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου 

<< Ο νους βολεύεται .Θέλει να ζωγραφίσει , στις αλυσίδες του ,φτερούγες ελευθεριάς ! >> 
Ν.ΚΑΖΑΤΖΑΚΗΣ .

Καλό μήνα αγαπημένοι μου ! Ο Μάρτιος ήρθε με άγριες διαθέσεις , γιατί έχει κάτι εκλείψεις ..που θα πέσουν στα κεφαλάκια μας ...Άντε να τις περάσουμε και αυτές και θα δείξει στο τέλος πόσο ζόρικες ήταν ..

Έχουν αρχίσει τα παραπατήματα με μετανάστες , απεργίες και προβλήματα ...
Παραπατάει η κυβέρνηση Πατριώτες ...τα έκανε όλα << πεδιάδα >> .

Την Εβδομάδα που μας πέρασε οι αγρότες συνάντησαν τον Πρωθυπουργό και του πρόσφεραν τσίπουρο .Ο Πρωθυπουργός αφού τους ευχαρίστησε είπε : << Το τσίπουρο και τον ήλιο δεν πρόκειτε να μας τα πάρουν ! >>  Να γελάσω ; ή να κλάψω ;

Δηλαδή θα πίνουμε το τσίπουρο και θα γινόμαστε ..λιώμα  , θα λιαζόμαστε όπως οι μετανάστες ..Μιλάμε θα τρώμε τον ήλιο κατακούτελα ..Έτσι δεν θα καταλαβαίνουμε τι γίνεται για εμάς ..χωρίς Εμάς...Το πιάσατε το υπονοούμενο....;

Έτσι έφυγαν και οι αγρότες από τα μπλόκα , άντε να κλείσουν καμμιά εφορία μέχρι να δούνε αν ο Πρωθυπουργός τους βοηθήσει με το φορολογικό ..

Αυτό που δεν θέλουνε να καταλάβουνε οι κυβερνώντες είναι ότι τα έχουν κάνει όλα << Σούπα χορταρικών χωρίς χορταρικά , γιατί αυτα θα τα δίνουμε στους μετανάστες και σε εμάς θα μείνει ο ζωμόςγια να παραμυθιαζόμαστε. >>

Οι βόρειες χώρες της Ευρώπης έκλεισαν τα σύνορα όπως και οι βαλκανικές  , έτσι γέμισε η Ειδομένη χιλιάδες πρόσφυγες ,  και λαθρομετανάστες !

Τελικά το σχέδιο της Ευρώπης αυτό ήταν ..Τα είχαν συμφωνήσει με τον Α.Τσίπρα ;
Να μας φορτώσουν τους μετανάστες τις βασανισμένες αυτές ψυχές ..Ίσως για μια μικρή ελάφρυνση του χρέους ; Υπέροχα ! Μας πούλησανε !

Έφτιαξαν λοιπόν την ανθρωπιστική κρίση στην χώρα μας , για να έχουν επεμβατικό ρόλο στην Ελλάδα .Η Ευρώπη θα πάρει κάποιες χιλιάδες μετανάστες , και έτσι η Ελλάδα θα γίνει αποθήκη ψυχών για να μην... μολυνθούν οι Ευρωπαίοι...

Αυτή είναι η Ευρώπη των λαών !

Ο Ο.Η.Ε θα νοικιάσει διαμερίσματα και θα φροντίσει για την σίτιση και τις ανάγκες των μεταναστών .Στο διπλανό διαμέρισμα θα μένει ο Έλληνας που θα πεινάει , θα του έχουν κόψει το ρεύμα ,και θα τον κυνηγάει και η εφορία !

Πόσο λυπάμαι για όλους τους πολιτικούς που μας έφεραν μέχρι εδώ ..και περισσότερο για τους τελευταίους παραμυθάδες !

Είδαμε και την συνέντευξη του Πρωθυποργού στον Ν.Χατζηνικολάου ...Κάτι δεν έχει καταλάβει..ή εμείς δεν καταλαβαίνουμε ;  Ζήτησε και σοκολάτα γιατί ήταν κουρασμένος για να πάρει ...λίγο δύναμη ..Ζήτησε και νερό ..μόνο που το ποτήρι ήταν μπροστά του ..γεμάτο ! Ώ ! Ρε φίλε...Τί πίνεις και δεν μας δίνεις να τα βλέπουμε και εμείς όλα τέλεια...Το χάσαμε ..το έργο πατριώτες ! 

Μια Ελλάδα ένα ατελείωτο καραβάνι μεταναστών , προσφύγων που θυμίζει εικόνες του Β' Παγκοσμίου πολέμου !

Οι Σκοπιανοί να μας απειλούν ...Και Ο Πρωθυπουργός να λέει πόσο προνοητικός ήταν με την δημιουργία του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής ...Εσείς το είδατε κάπου ..Ή εγω τυφλή είμαι ή οι κυβερνώντες ! Και οι μετανάστες να συνεχίζουν να έρχονται με τα πανάκριβα κινητά τους..Και με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να λέει οτι οι μετανάστες θα λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας ! Καλά πάτε καλά ; 

Και μια Τουρκία να τρίβει τα χέρια της γιατί αυτό ήθελε ..Γιατί όλα αρχίζουν και τελειώνουν στη Τουρκία ! Τα Hot spots εκεί έπρεπε να γίνουν και όχι εδώ !

Οι κρατήσεις για το καλοκαίρι στα νησιά του Αιγαίου ακυρώνονται η μία μετά την άλλη ! Όπως καταλαβαίνετε μας τελειώνουν και τον τουρισμό !

Αλλά οι κυβερνώντες έχουν να ασχοληθούν με την διαπλοκή στα ΜΜΕ .Την διαπλοκή Κ.Κυβερνώντες την ξέρετε , την γνωρίζετε χρόνια τώρα όλοι σας ! Μη μου πείτε ότι εσείς δεν ξέρετε..Γιατί άλλα βγαίνουν στην φόρα...

Επιτέλους  μαζευτείτε όλοι μαζί μήπως και σώσετε την χώρα μας !

Σταματήστε να νοιάζεστε για το προσωπικό σας όφελος , την καρέκλα , και την δόξα !

Η δόξα αν υπάρξει για κάποιον θα το δείξει η ιστορία ! Που πολύ φοβάμαι ότι θα σας γράψει με μαύρα χρώματα !Δεν βλέπετε ότι οι ψυχοπαθείς Εταίροι μας επιμενουν με φόρους , μνημόνια και μετανάστες !Τι άλλο επιτέλους θα σας ξυπνήσει για να καταλάβετε ότι η Ελλάδα προδόθηκε από την Ευρώπη !

Κλείνοντας θα πω : Ας καταλάβουν επιτέλους οι Ευρωπαίοι πως << Ετούτος δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του ! >>

Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !

Κοντοχωριανοί μου πάμε να δούμε τα τηλεαστεράκια μας ..γιατί ενα σοκ το έπαθαν την εβδομάδα που πέρασε ..<< γιατί μόνο τέτοια σοκ μπορεί να πάθει η Showbiz τίποτε άλλο δεν την αγγίζει ! >>  Στην βραδινή εκπομπή του Π.Κοστόπουλου στον ALFA ο καλεσμένος Α.Γλέτσος μεταξύ άλλων είπε ότι έχει πάει και με άντρα !

Ταραχή , σεισμός στη Showbiz !Να πει ο Απόστολος ότι << το ψάρι ψήνεται και από τις δυό μεριές >> ;Αχ βρε Απόστολε ταρακούνησες ολο το γυναικείο πληθυσμό ..Δεν υπήρξε εκπομπή και πάνελ που δεν έλεγαν για το ψάρι του Γλέτσου !

Βρέ Απόστολε πάρε και εσύ ενα ατμομάγειρα ..Έπρεπε να το .γυρίσεις το ψάρι ;
Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα...

Μάθαμε ότι και η Ρ.Κορομηλά ξεκινάει βραδινό Show στο EΨΙΛΟΝ ! Τι έγινε βρέ παιδιά ;  Όλοι στο ΕΨΙΛΟΝ ; Ολοι μιλάνε για δυνατό Come back της Ρούλας !
Σε αναμονή λοιπόν να δούμε ...

Μας τελείωσε η  βραδινή εκπομπή του Κ.Μπογδάνου στο ΣΚΑΙ .Καλεσμένος στο  Π.Κοστόπουλο είπε για την εκπομπή και πολλά ..άλλα ..για τις γυναίκες ! 

Ότι είσαι έξυπνος , εύστροφος , μορφωμένος αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνεσαι και τόσο προκληκτικός ! Μαζέψου λίγο Κ.Μπογδάνε...

Το tip της Εβδομάδας ,
Ο απόκριες είναι εδώ ! Διαλέξτε την στολή που σας αρέσει και βγείτε να διασκεδάσετε και να περάσετε όμορφα ! Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας !
Αυτά και άλλά χαριτωμενα την 
Άλλη Εβδομάδα με την Χαριτίνη !


Συντάξεις: Αναδρομικό κούρεμα για 100.000 συνταξιούχους



Μια εγκύκλιος-βόμβα για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ που βγήκαν σε σύνταξη το 2015 περιλαμβάνει περικοπές οι οποίες μάλιστα μπορεί να είναι αναδρομικές. Υπολογίζεται ότι μπορεί να είναι και 100.000 οι συνταξιούχοι που πλήττονται.

Στο στόχαστρο μπαίνουν κυρίως όσοι βγήκαν σε σύνταξη μετά την 1/7/2015 καθώς πλέον τα Ταμεία υποχρεούνται να υπολογίσουν τις συντάξεις με βάση τον νέο νόμο που προβλέπει μειωμένες αποδοχές.

Μάλιστα στον ΟΑΕΕ όσοι αποχώρησαν πριν τα 67 έτη τους θα λαμβάνουν αντί της κατώτατης των 486 το λεγόμενο οργανικό ποσό με βάση τα έτη ασφάλισής τους και όχι την κατώτατη. Έτσι για όσους λάμβαναν τα 486 ευρώ ως τώρα το επιπλέον ποσό θα παρακρατηθεί σε δόσεις.

Παράλληλα για όσους συνταξιοδοτήθηκαν από το ΤΕΒΕ μετά την 1/9/2015 κόβεται και το προνοιακό ποσό των 220 ευρώ. Μέχρι την οριστικοποίηση των οδηγιών προς το Ταμείο οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν το 80% του οργανικού ποσού.

Μέχρι την οριστικοποίηση των οδηγιών για τον τρόπο υπολογισμού, θα λαμβάνουν προσωρινή σύνταξη ίση με το 80% του δικαιούμενου οργανικού ποσού, πλήρους ή μειωμένου. Σε περίπτωση, μάλιστα, που έχει ήδη εκδοθεί απόφαση οριστικής ή προσωρινής σύνταξης με ημερομηνία έναρξης από 1/7/2015 και μετά, στην οποία έχει αποδοθεί ποσό πλήρους ή μειωμένου κατωτάτου ορίου, θα τροποποιείται η σύνταξη.

Παρόμοια εγκύκλιος αναμένεται και για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ.


Πηγή : newsit.gr


Κοιλιακό λίπος: 3 λόγοι που δεν σας αποχωρίζεται




Κάνετε τα πάντα για να αποκτήσετε επίπεδη κοιλιά, αλλά δεν βλέπετε αποτέλεσμα; Οι παρακάτω φαινομενικά άσχετες αιτίες μπορεί να είναι ο λόγος.

Το λίπος στην κοιλιά δεν επηρεάζει απλά την εμφάνισή μας, αλλά και την υγεία μας, καθώς η παρουσία του έχει συνδεθεί πολλάκις με την πιθανότητα εμφάνισης διαφόρων προβλημάτων -ιδιαίτερα στους άνδρες. Για αυτό, καλό θα ήταν να επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας στην καταπολέμησή του.

Για να μπορέσουμε, όμως, να είμαστε πιο αποτελεσματικοί, θα πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα για τον "εχθρό". Πέρα από τις γενικές και πάντα ευπρόσδεκτες συμβουλές για περισσότερη άσκηση και καλύτερη διατροφή, υπάρχουν τρία ακόμα πράγματα, φαινομενικά άσχετα με το σωσίβιο στην κοιλιά, τα οποία πρέπει να προσέξουμε, αν θέλουμε να το αποχωριστούμε...

Το άγχος

Οι ασφυκτικές προθεσμίες, οι λογαριασμοί, τα παιδιά, οι οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις και γενικά ό,τι προκαλεί άγχος, έχει επιπτώσεις στο σωματικό μας βάρος και μπορεί να κάνει την προσπάθεια να χάσουμε τα περιττά κιλά, ειδικά από την περιοχή της κοιλιάς, ιδιαίτερα δύσκολη. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους.


Ο πρώτος είναι ότι όταν είμαστε αγχωμένοι, είναι πιθανότερο να έχουμε την τάση να καταναλώνουμε τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, και υψηλής θερμιδικής αξίας. Ο δεύτερος είναι ότι το άγχος αυξάνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, γεγονός που μπορεί να αυξήσει το λίπος στο σώμα. Μάλιστα, τα υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης έχουν συνδεθεί με περισσότερο κοιλιακό λίπος.

Την έλλειψη ύπνου

Ένας απλός τρόπος για να περιορίσουμε περιφέρεια της μέσης μας είναι να αρχίσουμε να κοιμόμαστε λίγο περισσότερο. Οι άνθρωποι που κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ, δεν πρέπει να απορούν αν δυσκολεύονται να αποκτήσουν επίπεδοι κοιλιά, λένε οι ειδικοί.


Στο πλαίσιο μελέτης διάρκειας 16 ετών, στην οποία συμμετείχαν περίπου 70.000 γυναίκες, διαπιστώθηκε ότι εκείνες που κοιμόντουσαν πέντε ώρες ή λιγότερο κάθε βράδυ είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν 30 ή περισσότερα κιλά σε σχέση με εκείνες που κοιμόντουσαν 7 ώρες.

Γενικότερα, οι ερευνητές συμβουλεύουν τους ενήλικες να κοιμούνται επτά έως οκτώ ώρες κάθε βράδυ, χρονική διάρκεια που θεωρείται ευεργετική όχι μόνο για το βάρος μας, αλλά και για άλλους δείκτες υγείας.

Την εμμονή στο μόνο στο είδος λιπαρών

Οι περισσότερες έρευνες συσχετίζουν την υψηλή πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών (π.χ. από κρέας, γαλακτοκομικά κτλ) με την αύξηση του κοιλιακού λίπους, ενώ τα μονοακόρεστα λίπη (όπως το ελαιόλαδο) και ορισμένα πολυακόρεστα (κυρίως τα ω-3, που βρίσκονται σε καρύδια, ηλιόσπορους, και λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός) είναι γνωστό ότι στη σωστή ποσότητα, ωφελούν τον οργανισμό


Ακόμα, όμως, και αν γνωρίζουμε ότι το σώμα δεν αντιδρά σε όλα τα λιπαρά με τον ίδιο τρόπο και φροντίζουμε να αποφεύγουμε τα κορεσμένα λίπη, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων κάθε είδους λίπους αυξάνει την πρόσληψη θερμίδων και θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού σας βάρους. Η φράση κλειδί, μετά την επιλογή, είναι η "σωστή ποσότητα".


Πηγή : pathfinder.gr


Οι 10+1 προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το αγροτικό





Ύστερα από σχετική δέσμευση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σε πρόσφατη συνάντησή τους, δόθηκαν στους εκπροσώπους των αγροτών οι προτάσεις του Κόμματος για τα αγροτικά ζητήματα.

Τις προτάσεις ανέπτυξαν - και παρέδωσαν εγγράφως - στην αντιπροσωπεία των αγροτών ο αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου, Βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, Βουλευτής Καβάλας, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής, βουλευτής Ημαθίας, κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος ο Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης και ο Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου.

Οι βασικές προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για τα αγροτικά ζητήματα προβλέπουν:

1. Τη διατήρηση της αυτονομίας του Ο.Γ.Α. στο πλαίσιο της πρότασής μας για 3 Ασφαλιστικά Ταμεία (μισθωτών, ελευθέρων επαγγελματιών-αυτοαπασχολουμένων και αγροτών).

2. Τη διατήρηση του συντελεστή φόρου εισοδήματος στο 13%. Άλλωστε το δημοσιονομικό όφελος που προβλέπεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό 2016 είναι της τάξης των μόλις 32.100.000 ευρώ, υποπολλαπλάσιο δηλαδή της ζημίας που έχει ήδη προκληθεί στην ελληνική οικονομία από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

3. Το στενότερο ορισμό των κατ’ επάγγελμα αγροτών, εντός των ορίων που θέτει το κοινοτικό κεκτημένο.

4. Την επανεξέταση των συντελεστών Φ.Π.Α., όταν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, στο πλαίσιο γενικότερης αναμόρφωσης του Φ.Π.Α..

5. Την ταχύτερη καταβολή ενισχύσεων και αποζημιώσεων μέσα από την απλούστευση διαδικασιών.

6. Προτεραιότητά ακόμα είναι η ταχύτερη επιστροφή Φ.Π.Α. στους αγρότες, μέσα από τη ριζική απλούστευση των διαδικασιών και τη μείωση της γραφειοκρατίας .

7. Την ενίσχυση των εσόδων του Ο.Γ.Α. με την εφαρμογή των συμψηφισμών οφειλομένων εισφορών με τις κοινοτικές επιδοτήσεις, ώστε να αποτραπεί η υπέρμετρη αύξηση των εισφορών.

8. Την απλούστευση των διαδικασιών, τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου και τη μείωση του διοικητικού κόστους για την πρόσκληση αλλοδαπών εργατών γης και την καταβολή του εργόσημου που μειώνει το φορολογητέο εισόδημα των αγροτών και επιφέρει έσοδα στο ασφαλιστικό σύστημα.

9. Η Νέα Δημοκρατία, θα προχωρήσει στον πλήρη διαχωρισμό μεταξύ συντάξεων και πρόνοιας, εν συνεχεία θα επιδιώξει, με όλα τα διαθέσιμα μέσα και κυρίως τη συμβολή των φορέων των ίδιων των ασφαλισμένων αγροτών, να μειωθούν αισθητά οι απώλειες των ασφαλιστικών εισφορών. Αν συμβούν τα παραπάνω τότε μειώνεται ο κίνδυνος λελογισμένης αύξησης των εισφορών.

10. Τη θέσπιση προαιρετικής παρακράτησης των ασφαλιστικών εισφορών από την καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων/επιδοτήσεων, ώστε να διευκολύνεται η ταμειακή ρευστότητα των αγροτών και να εξασφαλίζεται η είσπραξη των εισφορών από τον Ο.Γ.Α..

11. Τέλος, η ενεργοποίηση Εθνικού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής για την εκπόνηση και υλοποίηση εθνικής στρατηγικής στον πρωτογενή τομέα, η οποία θα εδράζεται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και στα αναπτυξιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ και του αναπτυξιακού νόμου θεωρείται απαραίτητη.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω προτάσεις δεν εξαντλούν, αλλά αποτελούν μέρος του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας για την αγροτική πολιτική, που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι θεμελιώδης επιδίωξη στο κοινωνικό Κράτος δικαίου είναι οι πολίτες να συνεισφέρουν ανάλογα με τις δυνάμεις τους στα φορολογικά βάρη.

Η ανερμάτιστη και ανεύθυνη πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδείνωσε την κατάσταση στην οικονομία. Η συμμετοχή όλων στη δημοσιονομική προσαρμογή είναι αναγκαία.

Η Νέα Δημοκρατία έχει ιστορικούς δεσμούς με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και σήμερα πρωτοστατεί στην αξιοποίησή τους για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας και είναι σε διαρκή διάλογο μαζί τους.



Πηγή : koolnews.gr



Ούτε ένα πιάτο φαγητό για τους πρόσφυγες από την κυβέρνηση της «αλληλεγγύης»



Την ώρα που οι πρόσφυγες αυξάνονται το κράτος απουσιάζει - Στα χέρια εθελοντών η τροφοδοσία των καταυλισμών - Πλαφόν τιμής κατά μήκος της εθνικής οδού στα βασικά προϊόντα για να αποφευχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας

Κάθε μέρα που περνά ο αριθμός των προσφύγων αυξάνεται και η αντίδραση του κράτους μειώνεται. Η κυβέρνηση ασχολείται με την εξεύρεση νέων χώρων για να δημιουργήσει καταυλισμούς, οι πρόσφυγες όμως από τον Πειραιά μέχρι την Ειδομένη πεινάνε. Ενώ οι όποιες υποδομές υγιεινής είχαν δημιουργηθεί είναι πλέον ανεπαρκείς. 

Οι απελπισμένοι πρόσφυγες έχουν αρχίσει να χτυπούν πόρτες σπιτιών προκειμένου να εξασφαλίσουν τα βασικά, ενώ δεν λείπουν και τα φαινόμενα κερδοσκοπίας σε βάρος τους. Για αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να ορίσει πλαφόν στις τιμές βασικών προϊόντων κατά μήκος της εθνικής οδού. Η κατάσταση, όμως, είναι ήδη δραματική. Στην πλατεία Βικτωρίας και στο Ελληνικό μετανάστες έρχονται στα χέρια κάθε φορά που πλησιάζει κάποιος εθελοντής. Πέφτουν επάνω του και ο καθένας προσπαθεί να εξασφαλίσει για την οικογένειά του λίγο φαγητό. 

Στον Πειραιά βρέθηκε το πρωί ο πρόεδρος της Λαϊκή Ενότητας: «Οι πρόσφυγες ζουν σε μία κατάσταση κτηνωδίας, ακόμα και ζώα να ήτανε τα μικρά παιδιά δεν θα στοιβάζονταν εδώ ως να είναι ποντίκια. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία εξυπηρέτηση από το κράτος, το κράτος απουσιάζει παντελώς. Δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει και να δείχνει παραστατικά την ύπαρξη του ελληνικού κράτους και είναι ντροπή αυτό και όνειδος».

Tα είδη στα οποία επιβάλλεται η διατίμηση είναι τα παρακάτω. Δίπλα αναγράφονται οι τιμές:

1) Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 500 ml, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου 50 λεπτά

2) Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 750 ml, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου 60 λεπτά

3) Εμφιαλωμένο νερό σε συσκευασία των 1500 ml, εγχώριο ή μη, εντός ή εκτός ψυγείου 1 ευρώ

4) Τοστ με τυρί ή σάντουιτς με τυρί, ψημένο ή άψητο 1,25 ευρώ

5) Τοστ με τυρί και γαλοπούλα ή σάντουιτς με τυρί και γαλοπούλα, ψημένο ή άψητο 1,45 ευρώ

6) Τσάι ρόφημα ζεστό 1,00

7) Τσάι ρόφημα κρύο 1,20

8) Γάλα φρέσκο ή μακράς διάρκειας σε συσκευασία των 1000 ml 1,50 ευρώ

9) Χυμοί Φρούτων σε συσκευασία 250 ml διατηρ. εντός ή εκτός ψυγείου 1 ευρώ

Οι χώροι-σημεία στα οποία αναφέρεται η απόφαση είναι:

α) Κυλικεία

β) Αναψυκτήρια

γ) Καφέ - Καφέ μπαρ

δ) Ταχυφαγεία

ε) Μίνι μάρκετ

στ Περίπτερα

ζ) Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων (ΣΕΑ)

η) Λοιπά σημεία πώλησης

Σημειώνεται ότι οι ανώτατες τιμές διάθεσης αφορούν όρθιους πελάτες και όχι καθήμενους προς τους οποίους παρέχονται υπηρεσίες (παραγγελίες για σερβίρισμα από σερβιτόρους).

Η παρασκευή, κατοχή και διάθεση των ειδών σε διατίμηση είναι υποχρεωτική όλες τις ώρες λειτουργίας των σημείων πώλησης για επιχειρήσεις που διαθέτουν τέτοια προϊόντα.

Τα καταστήματα θα αναφέρουν στους τιμοκαταλόγους τους μέσα σε ειδικό πλαίσιο με κεφαλαία γράμματα στα ελληνικά και στα αγγλικά τα εξής: • «ΓΙΑ ΟΡΘΙΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΜΦΙΑΛΩΜΕΝΑ ΝΕΡΑ, ΣΑΝΤΟΥΪΤΣ, ΤΟΣΤ, ΤΣΑΪ, ΧΥΜΟΙ Κ.ΛΠ. ΣΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ - FOR CUSTOMERS THAT ARE NOT SEATED, BOTTLED WATER, SANDWICHES, TOASTS, TEA, JUICES E.T.C. ARE AVAILABLE AT REGULATED PRICES». Επίσης στους τιμοκαταλόγους θα πρέπει να αναφέρονται οι συγκεκριμένες τιμές για τα είδη διατίμησης.

Οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ για υπέρβαση ανά είδος και 500 ευρώ για έλλειψη ανά είδος.

Η διατίμηση θα διατηρηθεί για όσο χρόνο χρειαστεί, όπως είχε αναφέρει χθες, σε συνέντευξη Τύπου, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και προστασίας Καταναλωτή, Αντώνης Παπαδεράκης.

Προφανώς, η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αφορά στις τιμές, με τις οποίες πωλούνται τα παραπάνω είδη στους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες που κινούνται στην εθνική οδό, με στόχο να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσής τους.


Πηγή : protothema.gr


Στα 700 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας


Το νέο εργαλείο της Κομισιόν θα βοηθήσει για να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή λύση, δηλώνει ο αρμόδιος Επίτροπος Χρ. Στυλιανίδης. Μέσω ΜΚΟ και Οργανισμών θα δίνεται η βοήθεια. Στα 300 εκατ. το κονδύλι για το 2016.

Ένα πρόγραμμα βοήθειας εκτάκτου ανάγκης ύψους 700 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια προς χρήση εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισηγείται η Κομισιόν, προκειμένου να δοθεί βοήθεια στις χώρες (και την Ελλάδα) για να αντεπεξέλθουν σε μεγάλους αριθμούς προσφύγων.

Χρειαζόμαστε ευρωπαϊκή λύση, δήλωσε ο κος Χρήστος Στυλιανίδης. Αυτή είναι και η θέση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αυτό το νέο εργαλείο είναι κάτι που θα βοηθήσει για να ολοκληρώσουμε την ευρωπαϊκή λύση. Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών αλλά και περιθώρια για να φτάσουμε σε συνολική λύση και ευρωπαϊκή προσέγγιση, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Επίτροπο Χρήστο Στυλιανίδη, τα κονδύλια αυτά είναι συμπληρωματικά στα ήδη υφιστάμενα κονδύλια που είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα και αφορούν σε hot spots και μετεγκατάσταση. Συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση για να είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση των αναγκών και προκειμένου να καθοριστούν οι ανάγκες.

Οπως έγγραψε το Euro2day.gr, η παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης βασίζεται στο άρθρο 122 παράγραφος 1 της Συνθήκης για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το νέο μέσο θα δώσει τη δυνατότητα παροχής υποστήριξης με τον ταχύτερο και ευρύτερο δυνατό τρόπο, σε πνεύμα αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών. Η βοήθεια έκτακτης ανάγκης θα παρέχεται σε στενή συνεργασία με κράτη-μέλη και οργανισμούς, όπως οργανώσεις του ΟΗΕ, μη κυβερνητικές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμούς και περιλαμβάνει την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα, καταλύματα και φάρμακα σε μεγάλους αριθμούς παιδιών, γυναικών και ανδρών που αυτή τη στιγμή φτάνουν σε χώρες της ΕΕ.

Η Επιτροπή θα προτείνει επειγόντως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο, ως αρμόδιες για τον προϋπολογισμό αρχές, διορθωτικό προϋπολογισμό για το 2016 με στόχο τη δημιουργία γραμμής στον προϋπολογισμό για το μέσο. Οι ανάγκες για το 2016 εκτιμώνται σε 300 εκατ. ευρώ. Επιπλέον ποσό ύψους 200 εκατ. ευρώ ετησίως θα προβλεφθεί για χρήση εντός του 2017 και του 2018 αντίστοιχα.

Η χρηματοδότηση επομένως δεν θα αφαιρεθεί από υφιστάμενα εξωτερικά προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας εκτός της ΕΕ. Η ΕΕ διατηρεί τη δέσμευσή της να εξακολουθήσει να ηγείται της διεθνούς ανθρωπιστικής ανταπόκρισης για τη συριακή κρίση, καθώς και άλλων διεθνών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν.



Πηγή : euro2day.gr