Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Φλωρίδης: Έρχονται διατάξεις που θα ενισχύουν το πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βία

 



Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί πλέγμα διατάξεων που θα ενισχύει το υφιστάμενο πλαίσιο για την ενδοοικογενειακή βια, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, με αφορμή την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα που παραδέχτηκε χθες τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, οι ενισχυτικές διατάξεις θα ορίζουν πιο συγκεκριμένα το πλαίσιο της δικαστικής εξέλιξης μιας υπόθεσης.

Επισήμανε ότι «αν δεν είχαμε το πλέγμα προστασίας, ο γιατρός και η νοσηλεύτρια που εξέτασε τη σύζυγο του Απόστολου Λύτρα, που ξυλοκοπήθηκε, σε μια ανάλογη περίπτωση στο παρελθόν, θα βρίσκονταν με χειροπέδες».

Χαρακτήρισε μεγάλη αλλαγή τον νέο ποινικό κώδικα και τον κώδικα ποινικής δικονομίας λέγοντας πως το νομοσχέδιο τον περασμένο Φεβρουάριο δέχτηκε σφοδρή κριτική από το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης.



Συνελήφθη στην Κύπρο ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος για το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ η "το κλουβί με τις τρελές"

 


Οι αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν τον εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, στην Κύπρο.

Ποιος θα ξεχάσει τα βίντεο που κυκλοφορούσαν που φώναζε σε υπάλληλο στο μοναστήρι σαν υστερικιά θυμίζοντας την ταινία το "κλουβί με τις τρελές"

Ο εν αργία Αρχιμανδρίτης συνελήφθη ως ύποπτος για συνολικά για 11 αδικήματα, μεταξύ των οποίων συνωμοσία για καταδολίευση, κλοπή, πλαστογραφία, ψευδείς φορολογικές δηλώσεις και φορολογικά αδικήματα.

Η σύλληψή του έρχεται έπειτα από τρεις και πλέον μήνες αστυνομικών ερευνών μετά και τον εντοπισμό χρηματοκιβωτίου που περιείχε 807.000 ευρώ που έλεγε ότι είναι δικά του. 

Την υπόθεση διερευνά η Διεύθυνση των Οικονομικών Εγκλημάτων του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Ο Αρχιμανδρίτης έχει ήδη οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης. Παρόντες στη διαδικασία είναι η δικηγόρος που τον εκπροσωπεί, καθώς και δύο μέλη της μοναστικής αδελφότητας του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις υπόπτων.






Σύλληψη 73χρονου που κυκλοφορούσε ελεύθερος αν και είχε καταδικαστεί σε 28 χρόνια φυλακή


 

Χειροπέδες σε έναν 73χρονο πέρασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για τον οποίο εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για δωροδοκία και χρέη στο δημόσιο.

Πιο συγκεκριμένα, ο άνδρας που εντοπίστηκε και συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στην περιοχή της Περαίας, εμπλεκόταν σε υπόθεση «ζημιάς του Ελληνικού Δημοσίου» που υπερβαίνει τα 146.735,14 ευρώ, αλλά και της «άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Επιπλέον, σε βάρος του εκκρεμούσαν επτά αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 33 ετών και ποινή φυλάκισης 28 ετών και πέντε μηνών, για «ηθική αυτουργία από κοινού σε απιστία στην Υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση» και για «Φοροδιαφυγή».

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.


Πηγή: voria.gr



Ο δικτάτορας Πούτιν στηρίζει τον δικτάτορα Κιμ : Η Βόρεια Κορέα έχει την «αμέριστη υποστήριξη» της Ρωσίας


 

Έχοντας απομονωθεί από όλους τους σοβαρούς ηγέτες και τα σοβαρά κράτη, ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου δικτάτορας Βλαντιμίρ Πούτιν, στηρίζει ανοικτά τον δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ούν. Έτσι και αλλιώς δεν του έχουν μείνει σύμμαχοι παρά μόνο λίγοι δικτάτορες που διαπράττουν καθημερινά όπως ο Πούτιν εγκλήματα πολέμου.  

Ο Ρώσος δικτάτορας Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε τη Βόρεια Κορέα ότι έχει την «αμέριστη υποστήριξη» της χώρας του απέναντι «στον πανούργο, επικίνδυνο και επιθετικό εχθρό», μερικές ώρες πριν από την άφιξή του στην Πιονγκγιάνγκ για επίσημη επίσκεψη.

Ο δικτάτορας πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα και αύριο, Τετάρτη, επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα, στο τέλος της οποίας ενδέχεται να υπογραφεί μια συμφωνία στρατηγικής σύμπραξης ανάμεσα στις δύο χώρες, τη συμμαχία των οποίων η Δύση αντιλαμβάνεται ως απειλή. Υπενθυμίζουμε ότι η Βόρεια Κορέα είναι από τις λίγες χώρες που μπορεί να ταξιδέψει ο δικτάτορας χωρίς να συλληφθεί μετά το διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για εγκλήματα πολέμου.

«Η Ρωσία υποστήριξε (τη Βόρεια Κορέα) και τον ηρωικό λαό της στη μάχη τους για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους να επιλέξουν την οδό της ανεξαρτησίας, της ιδιοτυπίας και της ανάπτυξης με τα δικά τους μέσα στην αντιπαράθεση με τον πανούργο, επικίνδυνο και επιθετικό εχθρό, χθες και αύριο επίσης, και θα έχουν την αμέριστη υποστήριξή της και στο μέλλον», έγραψε ο δικτάτορας σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε από την επίσημη βορειοκορεατική εφημερίδα Ροντόνγκ Σινμούν και μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Ο ίδιος δήλωσε επίσης πως η Πιονγκγιάνγκ «υποστηρίζει σταθερά» τη ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία και την ευχαρίστησε γι' αυτό.

Σύμφωνα με τον δικτάτορα Πούτιν, οι δύο χώρες έχουν σχέδια να συνεργασθούν για την οικοδόμηση μιας αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρασία, την αντιμετώπιση των δυτικών κυρώσεων και την εγκαθίδρυση ανεξάρτητων συστημάτων συναλλαγών.

Αμερικανοί και Ευρωπαίοι εκφράζουν εδώ και μήνες ανησυχίες για την επιταχυνόμενη προσέγγιση Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ, κατηγορώντας τους Βορειοκορεάτες ότι παραδίδουν πυρομαχικά στη Ρωσία για την επίθεσή της εναντίον της Ουκρανίας με αντάλλαγμα τεχνολογική, διπλωματική και επισιτιστική βοήθεια.




Έπεσαν σε αστυνομικό οι ληστές στην Αργεντινή που επιτέθηκαν σε γυναίκα και τους πυροβόλησε τρεις φορές

 



Η προσπάθεια δύο ληστών ενός 18χρονου και ενός 19χρονου να επιτεθούν σε μια γυναίκα που περπατούσε αμέριμνη σε δρόμο του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή έδωσε τέλος στην δράση τους γιατί ήταν αστυνομικός και έκανε χρήση του υπηρεσιακού της πιστολιού.

Όπως φαίνεται στο βίντεο από κάμερα ασφαλείας, οι δύο επίδοξοι ληστές που επέβαιναν σε μηχανή πλησίασαν τη γυναίκα με έναν εξ αυτών να προσπαθεί να της αρπάξει την τσάντα.

Η γυναίκα, όμως, αντέδρασε άμεσα στη θέα τους και πρόλαβε να βγάλει το περίστροφό της με το οποίο πυροβόλησε συνολικά τρεις φορές κατά των δύο νεαρών τους οποίους και τραυμάτισε.

Λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να ληστέψουν την εκτός υπηρεσίας αστυνομικό, οι δύο νεαροί συνελήφθησαν καθώς κατέφυγαν σε νοσοκομείο για να αντιμετωπίσουν τα τραύματα από τα πυρά του υποψήφιου θύματός τους.



Δήλωση ξεφτίλα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλου Ξανθόπουλου : Αποκάλεσε «Μακεδόνες ορίτζιναλ» τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας


 

Νέα ξεφτίλα από ανθέλληνα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

«Μακεδόνες ορίτζιναλ» αποκάλεσε η ξεφτίλα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, σε συνέντευξή του στο κανάλι της Βουλής, τους κατοίκους της Βόρειας Μακεδονίας, σε μια περίοδο που η ηγεσία της γειτονικής χώρας προσπαθεί να επαναφέρει τη ρητορική αυτή αμφισβητώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η αναφορά του ανθέλληνα Ξανθόπουλου έγινε με αφορμή τα όσα συζητήθηκαν χθες, Δευτέρα, στη διάσκεψη του Ινστιτούτου Τσίπρα παρουσία του πρώην πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ.

«Χθες εισέπραξα ένα μήνυμα αισιοδοξίας ότι μπορούμε να προχωρήσουμε στα δυτικά Βαλκάνια σε μια προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία ενσωμάτωσης στην ΕΕ» ξεκίνησε την επίμαχη τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Αυτού του τύπου οι πρωτοβουλίες σαν τη Συμφωνία των Πρεσπών παρότι φωνάζουν οι μακεδονομάχοι από εδώ και οι "μακεδόνες ορίτζιναλ" οι από εκεί, είναι ένα δείγμα του πώς μπορούν να οικοδομούνται οι συμμαχίες λαών και κρατών προς όφελος της ευρύτερης περιοχής.

Δείτε το βίντεο του ξεφτίλα ανθέλληνα :






Νέα παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον Λύτρα - Γρήγορα η έρευνα και η δίκη

 



Σε δεύτερη παρέμβαση για την υπόθεση του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα, ο οποίος ομολόγησε τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, προχώρησε ο Άρειος Πάγος δείχνοντας την αγανάκτηση του.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη διέταξε σήμερα στην ανακρίτρια του 18ου Ανακριτικού Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της κυρίας ανάκρισης για την υπόθεση του δικηγόρου Απόστολού Λύτρα, λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητα της κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον από τον ποινικολόγο, η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου.

Η παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη :

«Αφού λάβαμε υπόψη την εξαιρετική σοβαρότητα της πρόσφατης υπόθεσης κακουργηματικής ενδοοικογενειακής βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από τον Α. Λ., η οποία εκδηλώθηκε σε βάρος της συζύγου του Σ..Π., ως ακραία έκφραση της συνεχώς αυξανόμενης ενδοοικογενειακής βίας, που μαστίζει την κοινωνία, αλλά και τον κίνδυνο που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το θύμα εν όψει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πιο πάνω πράξης, διατάσσουμε, κατ' εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 32 εδ. γ ΚΠΔ:

α) την κατ' απόλυτη προτεραιότητα διεξαγωγή της συναφούς κυρίας ανάκρισης, που διενεργείται ήδη δυνάμει παραγγελίας του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, στην οποία προσδιορίζεται λεπτομερώς η διωκόμενη πράξη, χωρίς να παραβλεφθεί η ανάγκη, όπως είναι αυτονόητο, της πληρότητας της έρευνας και της συλλογής απαιτούμενων αποδεικτικών στοιχείων και

β) την κατ' απόλυτη προτεραιότητα, ομοίως, εισαγωγή της υπόθεσης στο ακροατήριο».




Ανδρέας Παπαδόπουλος για Δούκα: Λίγη τσίπα...

 


Αυτός που εκπροσωπεί μόλις με 65.000 ψήφους ένα τεράστιο Δήμο Αθηναίων που είναι η μισή Ελλάδα, καβάλησε καλάμι και επειδή ήταν τυχερός στον Δήμο Αθηναίων, νομίζει ότι μπορεί να γίνει και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Οι αντιδράσεις για το καβαλημένο καλάμι Χάρη Δούκα είναι πολλές, και μάλιστα πολύ γελάνε για την κατάντια του ΠΑΣΟΚ, όπως και με τον ίδιο. Ευχόμαστε το ΠΑΣΟΚ να μην έχει στο μέλλον ακόμα ένα νούμερο για πρόεδρο γιατί δεν θα έχει μέλλον.

Με τη φράση «λίγη τσίπα», ο γνωστός δημοσιογράφος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, σχολιάζει τα τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ και την επίθεση του Χάρη Δούκα προς το Νίκο Ανδρουλάκη. 

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρει:

«Λίγη τσίπα...

Πραγματικά, τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναυπαρξει. Ο κ. Δούκας ειναι-αν δεν κάνω λαθος-πεντε μήνες δήμαρχος Αθηναίων. Δίνει συνέντευξη στην ΚτΚ. Δέκα ερωτήσεις και δεν υπάρχει ούτε μία(1) ερώτηση για το τι στο καλό κάνει για την Αθήνα και τους Αθηναίους.

Όλες για να πει την πολλή σημαντική άποψή του για την κεντροαριστερά, να ρίξει μπηχτες για το ΠΑΣΟΚ και εμμέσως στον Ανδρουλάκη(Τον Ανδρουλάκη που από πέρυσι τον Ιούλιο σκίστηκε αρχικώς να τον επιβάλει στο κόμμα του και ακολούθως να τον εκλέξει όταν δεν τον ήξερε παρά μόνο ο στενός του κύκλος, για να μην πω τίποτα χειροτερο). Και για να μην κοροιδευομαστε, να προετοιμάσει την υποψηφιότητά του.

Μιλάμε δηλαδή για τον πλέον ακραίο αμοραλισμό, που συμβάλλει στην πλήρη απαξίωση της πολιτικής και εξηγεί τι σημαίνει πολιτικη χωρίς αρχές.

Κατά τα λοιπά, ο Κώστας Μπακογιάννης που θα έμενε τουλάχιστον 9 χρόνια στον δήμο είναι δεξιός που σκέφτεται την πάρτη του, ενώ ο κ.Δουκας που από τον Νοέμβριο(!!!) ασχολείται αποκλειστικά με τις διεργασίες της κεντροαριστεράς και αποκλειστικα τον προσωπικό του ρόλο είναι προοδευτικός που νοιάζεται για το συλλογικό καλό».




Ο Κασσελάκης απειλεί ότι θα είναι υποψήφιος ακόμα και απέναντι στον Τσίπρα

 


Αναμένοντας το πόθεν έσχες και την διάψευση δημοσιευμάτων ότι έχει δαγκώσει κόσμο στην Αμερική και τους έχει φάει 4 εκατ. δολάρια, ο Κασσελάκης ονειρεύεται σχήματα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, αδιαφορώντας ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ονειρεύονται αυτά τα σχήματα χωρίς την παρουσία του ίδιου.

Ότι θα είναι υποψήφιος ακόμη και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, σε ένα σχήμα συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, απειλεί ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του AΝΤ1.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κλήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου να σχολιάσει την πρόταση που κατέθεσε σήμερα ο τομεάρχης Οικονομίας για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές αφού προηγουμένως διενεργηθούν εκλογές από τη βάση για τον επικεφαλής αυτού του κοινού σχήματος και υποψήφιο πρωθυπουργό.

«Αν η κοινωνία θελήσει αυτό να είναι το νέο κυβερνών σχήμα της χώρας μας, προφανώς θα θέσω υποψηφιότητα για να εκλεγώ από τη βάση γιατί δεν πιστεύω σε συμφωνίες κορυφής, πιστεύω στη λαϊκή νομιμοποίηση» είπε. Άλλωστε, πρόσθεσε, «αυτό ήταν και το κύριο καύσιμο το οποίο είχα τους τελευταίους μήνες, για να αντέξω την εσωκομματική αμφισβήτηση που δέχτηκα».

Ερωτηθείς στη συνέχεια αν θα είναι υποψήφιος ακόμη και στην πιθανότητα να είναι απέναντί του υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας, απάντησε μονολεκτικά «Ναι».

Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι με όσα θα ακολουθήσουν στην κεντροαριστερά, εάν δεν προλάβει η δικαιοσύνη τον Κασσελάκη και έχουμε άλλα να ασχοληθούμε.



Σύζυγος Λύτρα «Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει» - Παρέμβαση Άρειου Πάγου

 


Τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια του Απόστολου Λύτρα, περιέγραψε στην κατάθεσή της η σύζυγος του γνωστού ποινικολόγου, Σοφία Πολυζωγοπούλου, η οποία, σε καθεστώς τρόμου, τον παρακαλούσε να σταματήσει και να την πάει σε ένα νοσοκομείο, όπως λέει.

Η κατάθεση στην ανακρίτρια :

«Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε και συνεργάτες στο γραφείο. Χθες 15/06/2024 πήγαμε μαζί σε εστιατόριο στη Βουλιαγμένη στα νότια προάστια με μια μεγάλη παρέα. Κάποια στιγμή γύρω στις 23.30 λογομαχήσαμε για μια ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα γιατί εγώ κοίταζα το κινητό μου και ο σύζυγός μου δεν ξέρω τι θεώρησε πάντως μου έκανε σκηνή ζηλοτυπίας» φέρεται να είπε στην κατάθεσή της, τονίζοντας πως είναι παντρεμένοι από το 2015, έχοντας αποκτήσει μαζί μια κόρη.

«Η αλήθεια είναι ότι εγώ μιλούσα με την αδερφή μου στην οποία είχα αφήσει το παιδί μου για να βγούμε και η οποία μου έστελνε βιντεάκια με τη μικρή μου. Μου ζήτησε επιτακτικά να φύγουμε αλλιώς θα έκανε φασαρία μέσα στο μαγαζί. Εγώ επειδή τον είδα σε κατάσταση άνευ λόγου έξαλλο τον ακολούθησα και φύγαμε για να μην εκτεθούμε μπροστά σε φίλους μας και στον υπόλοιπο κόσμο. Μόλις έβαλε μπροστά το αυτοκίνητο άρχισε να με βρίζει και μου έριξε την πρώτη μπουνιά» λέει στη συνέχεια.

«Άρχισε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και σε μικρή απόσταση σε ένα απόμερο μέρος δεξιά του δρόμου που είχε χώρο σταμάτησε το αυτοκίνητο και με χτύπησε στο πρόσωπο έχοντας τα χέρια του σε γροθιά. Σημειωτέον ότι όλη αυτή την ώρα μου είχε πάρει το κινητό. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Ούρλιαζα βοήθεια και τον παρακαλούσα να σταματήσει, ενώ το πρόσωπό μου ήταν γεμάτο αίματα και τα κατάπινα και ένιωθα ότι πνίγομαι» συνεχίζει την ανατριχιστική της περιγραφή.

«Κάποια στιγμή ένιωθα ότι χάνω τις αισθήσεις μου. Προφανώς με είδε σε αυτή την κατάσταση και σταμάτησε. Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο και να μου δώσει το κινητό μου προκειμένου να ειδοποιήσω την αδερφή μου ή κάποιον δικό μου. Ο ίδιος δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα από όλα αυτά παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ! Ακόμα και τα ρούχα μου είχαν γεμίσει αίματα. Με οδήγησε στο σπίτι. Εγώ όταν μπήκα μέσα με όσες δυνάμεις είχα γιατί ζαλιζόμουν πολύ και ήμουν πολύ χτυπημένη του είπα ότι πάω να πλυθώ. Όταν ανέβηκα στο δωμάτιο προκειμένου να πάρω το κουμπί πανικού που είναι συνδεδεμένο με τον συναγερμό και χτυπάει κατευθείαν στην αστυνομία με πρόλαβε και το πήρε αυτός και συνέχιζε να κρατάει το κινητό μου» λέει η σύζυγος του Απόστολου Λύτρα.

«Μπήκαμε μαζί στην είσοδο της Ευρωκλινικής. Είπα ότι θέλω να με δει γιατρός στα επείγοντα επειδή έχω χτυπήσει στο κεφάλι. Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία… Όπως πράγματι και έγινε» συνεχίζει για να προσθέσει: «Μου παρείχαν τις πρώτες βοήθειες. Όταν έκτοτε ο αστυνομικός, επειδή δεν ήθελα να καταλάβει κάτι ο άνδρας μου και να φύγει και δεν ήξερα αν εκείνη τη στιγμή έπρεπε να τον εμπιστευθώ, κυρίως δεν ήθελα να φύγει γιατί δεν είχα ειδοποιήσει την αδερφή μου για το τι είχε συμβεί γιατί κρατούσε την κόρη μου. Είπα στον αστυνομικό ότι είμαι δικηγόρος και δεν ήθελα να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή αλλά του είπα να πάρει την κατάθεση του γιατρού. Ενώ εγώ θα πήγαινα να εξεταστώ από ιατροδικαστή. Σημειωτέον ότι αμέσως μόλις είπα στον γιατρό τι είχε συμβεί έβγαλε φωτογραφίες με το κινητό του. Όταν έφτασε η αστυνομία ο σύζυγός μου έδωσε το κινητό μου στον γιατρό ο οποίος μου το έδωσε και έτσι έβγαλα φωτογραφίες με το δικό μου κινητό τις οποίες θα τυπώσω και θα σας τις προσκομίσω. Ο αστυνομικός επέμενε ότι έπρεπε να δώσω κατάθεση εκείνη τη στιγμή. Του είπα να γράψει ότι έπεσα από τις σκάλες και να μου δώσουν κουμπί πανικού έτσι ώστε οι αστυνομικοί να αντιληφθούν τι είχε συμβεί και όχι ο άνδρας μου» καταλήγει στην κατάθεσή της.

Η απόφαση για μη προφυλάκισή του Απόστολου Λύτρα προκάλεσε, πάντως, και συνεχίζει να προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις, όμως δεν αλλάζει. Ο ίδιος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι η Δικαιοσύνη να αποφανθεί με απόφασή της για το αν πράγματι είναι ένοχος ή όχι. Μέχρι τότε είναι υποχρεωμένος να τηρεί τους περιοριστικούς όρους, θα πρέπει να μετοικήσει από το σπίτι που διέμενε με τη σύζυγό του, να μην πλησιάζει τη γυναίκα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης αλλά και ενταχθεί σε ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να αφήσουν ελεύθερο με όρους τον δικηγόρο πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για δυο μέτρα και δυο σταθμά στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Λίγα λεπτά αργότερα σαν «βόμβα» έσκασε η παρέμβαση της προέδρου και της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάππα και Γεωργίας Αδειλίνη, αντιστοίχως, οι οποίες και διέταξαν πειθαρχικό έλεγχο σε βάρος ανακρίτριας και του εισαγγελέα που χειρίστηκαν την υπόθεση για ενδεχόμενες πειθαρχικές τους ευθύνες.

Μετά την παρέμβαση αυτή οι δυο δικαστικοί λειτουργοί θα πρέπει να εξηγήσουν τους λόγους που τους οδήγησαν στην μη προφυλάκιση του κατηγορούμενου. Γιατί δηλαδή, τον άφησαν ελεύθερο παρά τον κακουργηματικό χαρακτήρα και την ιδιαίτερη βαρύτητα της πράξης που καθ’ ομολογία τέλεσε.

Η εκκίνηση της πειθαρχικής διαδικασίας από την ηγεσία του Αρείου Πάγου είχε πάντως και μια άλλη «ανάγνωση», καθώς δεν ήταν λίγοι οι νομικοί που εξέφρασαν την άποψη ότι πρόκειται για παρέμβαση στη ελεύθερη δικανική κρίση των δικαστών που χειρίστηκαν την υπόθεση αλλά και για «μήνυμα» προς τους δικαστές εκείνους που θα χειριστούν στο μέλλον παρόμοιες υποθέσεις.

Η απόφαση για μη προφυλάκιση του δικηγόρου, ήταν η κατάθεση της δικηγόρου, η οποία είπε στην ανακρίτρια ο σύζυγός της δεν την είχε χτυπήσει ποτέ ξανά στο χρόνια του έγγαμου βίου τους. Ένα ακόμη στοιχείο που φαίνεται να έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην απόφαση για μη προφυλάκιση του κατηγορούμενου είναι και η κατάθεση που έδωσε στην ανακρίτρια η πρώην σύζυγός, η οποία τον είχε καταγγείλει και εκείνη στο παρελθόν (για λεκτικές απειλές όπως λέγεται) αλλά αργότερα ανακάλεσε την καταγγελία της. Η γυναίκα αυτή φέρεται να κατέθεσε στην ανακρίτρια πως ο δικηγόρος δεν υπήρξε ποτέ βίαιος, ενώ στο ίδιο πνεύμα ήταν και η κατάθεση της μεγαλύτερής του κόρης, όπως και ενός συναδέλφου του και κουμπάρου του.

Όπως και να 'χει το σκεπτικό ανακρίτριας και εισαγγελέα και οι χειρισμοί τους στην όλη υπόθεση θα ελεγχθούν τώρα από τον Άρειο Πάγο για ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες. Την ίδια στιγμή ο Απόστολος Λύτρας εκτός από την βαριά κακουργηματική κατηγορία την οποία αντιμετωπίζει διώκεται και πειθαρχικά για το αδίκημα της παράβασης ποινικού νόμου και η υπόθεση διερευνάται πλέον από το πειθαρχικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.



Ο Κασσελάκης απέλυσε τον Θεοχαρόπουλο - Ραγκούσης : «Είναι ντροπή, είναι κατάντια»

 


Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση είχαν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να καταθέσουν πρόταση για εσωκομματικό δημοψήφισμα για να υπάρξει συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, κάτι που δεν άρεσε στον Κασσελάκη, γιατί είπαμε αυτός θα αποφασίζει οι άλλοι απλά θα εκτελούν η θα κοιτάνε χειροκροτώντας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ανήμερα της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ινστιτούτου Τσίπρα, προχώρησε στην απόλυση του Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Στοχεύοντας πρόσωπα της «προεδρικής φρουράς», η Κουμουνδούρου προχώρησε, στη λύση της συνεργασίας του κ. Θεοχαρόπουλου με τη βουλευτή Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου, καθώς απασχολούνταν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Θυμίζουμε ότι ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος είχε απομακρυνθεί άκομψα από τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τις πρώτες ημέρες της ηγεσίας Κασσελάκη, με την Κουμουνδούρου να ζητά τότε από τον κ. Θεοχαρόπουλο να παραμείνει στη θέση που είχε ως σήμερα, αλλά και να αναλάβει Υπεύθυνος Προγράμματος. Μάλιστα, σήμερα βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο Ωδείο Αθηνών, για την Διεθνή Διάσκεψη του Ινστιτούτου Τσίπρα, έχοντας και ένα θερμό διάλογο με τον Ζόραν Ζάεφ.

Πρόκειται για τη δεύτερη απόλυση στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μετά την απόλυση του Διονύση Τεμπονέρα παραμονές της εκδήλωσής που είχε συμμετάσχει με τους Μανώλη Χριστοδουλάκη και Έφη Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου

Μετά την αντικαταστατική απομάκρυνσή μου από τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο, την επομένη της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη ως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, δυστυχώς σήμερα και πάλι αιφνιδίως, λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, ενημερώθηκα εκ μέρους της ΚΟ από την Γιώτα Πούλου ότι η συνεργασία που είχα με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παύει να ισχύει με εντολή του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Επισημαίνεται ότι το νέο στοιχείο αυτής της εβδομάδας ήταν η πρόταση που έχω καταθέσει - όπως και πολλοί άλλοι σύντροφοι - για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συνεργασία στον προοδευτικό χώρο. Είναι αδιανόητο, η απάντηση σε αυτούς τους προβληματισμούς, που απασχολούν σήμερα κάθε προοδευτικό πολίτη, να είναι αυτή.

Είναι πρωτοφανής απόφαση για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα.

Τραγική ειρωνεία. Πριν λίγα χρόνια, ορισμένοι αναλάβαμε προσωπικό και πολιτικό κόστος, στηρίξαμε και ψηφίσαμε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών και κόντρα στις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος συγκροτήσαμε την Προοδευτική Συμμαχία. Η ενημέρωσή μου σήμερα έγινε τη στιγμή που συνομιλούσα με τον Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης των Ινστιτούτων Τσίπρα και Ζάεφ για εκείνες της ιστορικές στιγμές της ψήφισης και την ανάγκη σήμερα τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ραγκούσης για απόλυση Θεοχαρόπουλου: «Είναι ντροπή, είναι κατάντια»

Έξω φρενών είναι ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ με την αιφνίδια απόλυση του Θανάση Θεοχαρόπουλου την ώρα που εξελισσόταν η Διεθνής Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη από το Ινστιτούτο Τσίπρα.

Κατά πληροφορίες, ο κ. Ραγκούσης είπε στον Ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη μπροστά στους παριστάμενους κατά το διάλλειμα πως ««Καλά βρε Βαγγέλη, είναι δυνατόν ο Κασσελάκης να απολύει τον Θεοχαρόπουλο επειδή είπε την πολιτική του άποψη;».

Τότε, ο Ναύαρχος και Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φέρεται να δήλωσε πως το πληροφορήθηκε και ο ίδιος από τον Τύπο, με τον κ. Ραγκούση να του ανταπαντά πως «είναι ντροπή, είναι κατάντια και να του πεις ότι σου το είπα», εννοώντας να μεταφερθεί το μήνυμά του στον Πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη.