Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Άρθρο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο «THE ECONOMIST»



Το 2017 θα είναι η όγδοη χρονιά των προγραμμάτων διάσωσης της Ελλάδας. Η χώρα εξακολουθεί να βρίσκεται – αναίτια κατά τη γνώμη μου – στην εντατική, υποστηριζόμενη σε όλες τις βασικές λειτουργίες της οικονομίας της, δίχως να έχει διαφύγει τον κίνδυνο μιας σοβαρής υποτροπής. 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πλέον ότι η παρατεινόμενη ελληνική κρίση αποτελεί κατά κύριο λόγο μια αποτυχία του πολιτικού μας συστήματος. 

Αυτό όμως είναι και το αισιόδοξο μήνυμα: μια πολιτική αλλαγή μπορεί να φέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Αυτό που επιθυμούν όλοι οι Έλληνες αλλά και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας. Αυτό για το οποίο έχουν γίνει σημαντικές θυσίες όλα αυτά τα χρόνια, που όμως κινδυνεύουν να εξαϋλωθούν, αν η πολιτική αλλαγή δεν επέλθει εγκαίρως.

Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις προσέλκυσης επενδύσεων, δημιουργίας θέσεων εργασίας και εισόδου της χώρας σε έναν ενάρετο κύκλο βιώσιμης ανάπτυξης. 

Έχει καταστεί πλέον σαφές τι απαιτείται για να τα πετύχουμε αυτά. Πώς πρέπει να προσαρμοστεί ο κρατικός μηχανισμός, να εξορθολογιστεί το θεσμικό πλαίσιο, να ενδυναμωθούν ανεξάρτητοι θεσμοί, να διευκολυνθεί το επιχειρείν, να επιταχυνθούν οι αποκρατικοποιήσεις. 

Αυτή η παραδοχή ούτε ίσχυε ούτε ήταν πλειοψηφική μέχρι πολύ πρόσφατα στην Ελλάδα. Σήμερα όμως αποδεδειγμένα είναι. Οι Κυβερνήσεις της κρίσης μέχρι το 2015 κατανοούσαν την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων αλλά έβρισκαν αντίσταση στους πολίτες και τις οργανωμένες ομάδες πίεσης. Αυτή ήταν η βασικότερη ίσως αιτία της βραδύτητας στη λήψη και πλήρη εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων, που είχε ως συνέπεια την επιμήκυνση και την επίταση της κρίσης. 

Το 2015, το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνον απέτυχε παταγωδώς, αλλά ανέδειξε ακόμη πιο επιτακτικά τον μονόδρομο των ριζικών μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η χώρα. Με τον σκληρότερο τρόπο που επιβλήθηκε από το αχρείαστο 3ο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, ο ελληνικός λαός κατανόησε –  έστω και αργά – ότι δεν υπάρχουν εύκολες παρακαμπτήριοι. 

Κι εδώ εντοπίζεται το οξύμωρο: Σήμερα, έχοντας επιτέλους απομυθοποιήσει το λαϊκισμό, η πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι έτοιμη να υποστηρίξει ένα τολμηρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, αλλά η πολιτική ηγεσία της χώρας αδυνατεί. Είτε για λόγους ιδεοληψίας, είτε από έλλειψη ικανότητας, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη.

Γι' αυτό η πολιτική αλλαγή είναι αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Χρειάζεται μια τολμηρή, ικανή, μεταρρυθμιστική Κυβέρνηση που θα υλοποιήσει με συνέπεια αυτό το πρόγραμμα για το οποίο για πρώτη φορά από το 2010 είναι έτοιμος ο ελληνικός λαός.

Είναι επόμενο ότι όσο πιο σύντομα συντελεστεί η πολιτική αλλαγή τόσο πιο σύντομα θα υλοποιηθεί το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της χώρας. Όμως ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας. Αντίθετα. Κάθε μέρα που περνά ως έχει, προσθέτει βάρη και απομακρύνει ευκαιρίες. 

Έχουμε ήδη διανύσει τη μισή διάρκεια του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας. Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση και ακόμη δεν διαφαίνεται το χρονικό σημείο της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης. Δεν θα μπορούσαν οι ρυθμοί να είναι βραδύτεροι. Σε σημείο που πλέον ατενίζουμε το καλοκαίρι του 2017 με επιφυλάξεις αντίστοιχες με εκείνες που είχαμε για το καλοκαίρι του 2015. Οι υποχρεώσεις της χώρας είναι δεδομένες και ανελαστικές. Δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Δεν είναι χρονικά μεταθέσιμες. Τα όρια για άλλη μια φορά εξαντλούνται και η κλεψύδρα αδειάζει απειλητικά. 

Παράλληλα, οι ευκαιρίες δεν περιμένουν. Μπορεί να διασφαλίστηκαν από την Ε.Κ.Τ. λίγοι ακόμη μήνες προκειμένου να καταφέρουμε να καρπωθούμε τα οφέλη της ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι το τέλος του 2017, αλλά όσο καθυστερούμε τόσο αναβάλλουμε την ανάκαμψη της οικονομίας μας και ρισκάρουμε την απώλεια αυτού του καθοριστικής σημασίας εργαλείου.

Μέσα στο 2017 θα έχει κριθεί σε καθοριστικό βαθμό η μοίρα του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας. Δίχως πολιτική αλλαγή, το αποτέλεσμα μοιάζει αναπόφευκτο. Και βέβαια, δίχως πολιτική αλλαγή, η Ελλάδα στην καλύτερη περίπτωση θα παραμένει διασωληνωμένη και εξαρτώμενη από τους πιστωτές και τους εταίρους μας – στο μέτρο πάντα που εκείνοι θα εξακολουθούν να επενδύουν σε ένα σενάριο ανάκαμψης της χώρας μέσα στην ευρωζώνη. 

Αυτό το τελευταίο δεν είναι πλέον καθόλου δεδομένο. Ιδιαίτερα καθώς το 2017 είναι ένα εκλογικό έτος για τις χώρες του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης. Ο συνδυασμός μιας αναμενόμενης εσωστρέφειας στις προτεραιότητες των εταίρων μας μαζί με μια κούραση – ίσως και απελπισία – για την έκβαση του Ελληνικού ζητήματος, ίσως αφαιρέσει κάθε προοπτική περαιτέρω στήριξης μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος.

Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική. 

Ωστόσο, δεν θα σταθώ σε αυτήν. Στην αρχή κάθε νέας χρονιάς, η αισιοδοξία κορυφώνεται ακόμη και στις πλέον αντίξοες συνθήκες. Είμαι αισιόδοξος ότι θα επέλθει η αναγκαία πολιτική αλλαγή που θα αναδείξει μια Κυβέρνηση ικανή να υλοποιήσει αυτό που η κοινή λογική και η βούληση του ελληνικού λαού προτάσσει. 

Η Νέα Δημοκρατία, που σήμερα είναι με μεγάλη διαφορά η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα, είναι έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της διακυβέρνησης της Ελλάδας. Είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα τολμηρό εμπροσθοβαρές μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που σε συνδυασμό με έναν δραστικό εξορθολογισμό της φορολογίας, θα οδηγήσει την Ελλάδα στην οριστική έξοδο από την κρίση και στη βιώσιμη δυναμική ανάπτυξη.

Μπορούμε έτσι να απελευθερώσουμε τη συμπιεσμένη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και να οδηγήσουμε τη χώρα σε έναν ενάρετο κύκλο που θα επιβραβεύει τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών και θα δικαιώνει τη συμπαράσταση των εταίρων μας.


Πώς εκδηλώνεται σωματικά η κατάθλιψη: 9 συμπτώματα



Η κατάθλιψη είναι μια διαταραχή της διάθεσης που προκαλεί επίμονο αίσθημα θλίψης και απώλειας ενδιαφέροντος. Επηρεάζει το πώς αισθάνεστε, σκέφτεστε και συμπεριφέρεστε και μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από συναισθηματικά και σωματικά προβλήματα.

Περισσότερο από απλά μια χρονική περίοδο μειωμένης ευδιαθεσίας, η κατάθλιψη δεν είναι αδυναμία, ούτε και κάτι που μπορεί ο ασθενής “απλά να την ξεπεράσει”. Η κατάθλιψη μπορεί να απαιτήσει μακροχρόνια θεραπεία. Αλλά μην αποθαρρύνεστε. Οι περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν καλύτερα με φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική υποστήριξη ή και τα δύο.

Είναι, επίσης, σημαντικό, οι άνθρωποι που βρίσκονται στον στενό κύκλο κάποιου ατόμου με συμπτώματα κατάθλιψης να μπορούν να τα αναγνωρίζουν εγκαίρως, για να τον βοηθήσουν και να τον στηρίξουν όσο τον δυνατόν περισσότερο.

Δείτε ποια είναι εκείνα τα συμπτώματα της κατάθλιψης που γίνονται εύκολα αντιληπτά, αρκεί να ξέρει κανείς τι “ψάχνει” στην συμπεριφορά κάποιου:

Προβλήματα ύπνου: Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική ασθένεια, αλλά μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας καθώς επίσης και το μυαλό σας. Τα προβλήματα ύπνου, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της κατάθλιψης. Η δυσκολία στο να αποκοιμηθεί κανείς, αλλά και τυχόν ανήσυχος ύπνος με πολλές διακοπές είναι συχνά συμπτώματα. Από την άλλη πλευρά, μερικοί άνθρωποι μπορεί να φτάσουν στο άλλο άκρο και να κοιμούνται πάρα πολλές ώρες την ημέρα.

Πόνος στο στήθος: Οι πόνοι στο στήθος μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα προβλήματος της καρδιάς, των πνευμόνων, ή και του στομάχου. Αλλά μερικές φορές μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα της κατάθλιψης. Αυτή η ψυχική κατάσταση μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων. Επίσης, οι άνθρωποι που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή είναι πιο πιθανό να είναι καταθλιπτικοί.

Κόπωση και εξάντληση: Αν αισθάνεστε τόσο κουρασμένοι, ώστε δεν έχετε ενέργεια για τις καθημερινές σας εργασίες (ακόμα και όταν κοιμάστε ή ξεκουράζεστε πολύ), αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι έχετε κατάθλιψη. Σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα, οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη είναι περισσότερο από τέσσερις φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν ανεξήγητη κόπωση, ενώ τα άτομα με κόπωση είναι σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό να γίνουν καταθλιπτικά.

Μυϊκοί πόνοι και πόνοι στις αρθρώσεις: Ο πόνος και η κατάθλιψη συνδέονται στενά. Η καθημερινή “πάλη” με έναν χρόνιο πόνο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κατάθλιψης. Και η ψυχική ασθένεια η ίδια μπορεί να οδηγήσει σε πόνο, επειδή οι δύο παθήσεις “μοιράζονται” τους χημικούς αγγελιοφόρους που μεταφέρουν σήματα στον εγκέφαλο. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη είναι τρεις φορές περισσότερες πιθανό να αναπτύξουν χρόνιο πόνο.

Πεπτικά προβλήματα: Ο εγκέφαλος και το πεπτικό μας σύστημα είναι στενά συνδεδεμένοι και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί άνθρωποι έχουν στομαχόπονους ή ναυτία, όταν είναι στρεσαρισμένοι ή ανήσυχοι. Η κατάθλιψη μπορεί επίσης να προκαλέσει συμπτώματα όπως ναυτία, δυσπεψία, διάρροια, ή δυσκοιλιότητα.

Πονοκέφαλοι: Οι άνθρωποι με κατάθλιψη έχουν συχνά πονοκεφάλους. Μια μελέτη έδειξε ότι τα άτομα με μείζονα κατάσταση της νόσου είναι τρεις φορές πιο πιθανό να υποφέρουν από ημικρανίες και τα άτομα με ημικρανίες έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη.

Αλλαγές στην όρεξη ή το σωματικό βάρος: Μερικοί άνθρωποι χάνουν την όρεξή τους, όταν αισθάνονται κατάθλιψη. Άλλοι, δεν μπορούν να σταματήσουν να τρώνε, αφού νιώθουν ότι αυτό καταπραΰνει την απογοήτευση ή τη δυστυχία τους. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι απότομη απώλεια ή αύξηση του βάρους και, με την απώλεια βάρους, αντίστοιχη έλλειψη ενέργειας. Η κατάθλιψη έχει συνδεθεί με διατροφικές διαταραχές όπως η βουλιμία, η ανορεξία και η υπερφαγία. Στις γυναίκες, η σχέση μεταξύ κατάθλιψης και ανορεξίας ή βουλιμίας είναι πιο ισχυρή.

Πόνος στην πλάτη: Ο χρόνιος πόνος στην πλάτη μπορεί να συμβάλει στο πρόβλημα. Αλλά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί να είναι τέσσερις φορές πιο πιθανό να έχουν πόνους στον αυχένα και την πλάτη.

Σεξουαλικά προβλήματα: Ένα άτομο με κατάθλιψη μπορεί να χάσει το ενδιαφέρον του για το σεξ. Οι άνθρωποι που πάσχουν από κατάθλιψη είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν αλκοόλ και άλλες ουσίες, οι οποίες μπορεί να μειώσουν τη σεξουαλική τους ορμή και διάθεση. Μερικά συνταγογραφούμενα φάρμακα (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων για τη θεραπεία της κατάθλιψης) μπορεί επίσης να επηρεάσουν αρνητικά τη λίμπιντο ενός καταθλιπτικού ατόμου.


Μιχάλης Θερμόπουλος
Πηγές : medicinenet.com, iatropedia.gr


O Τραμπ τα βάζει με τα ΜΜΕ για το πόσοι ήρθαν στην ορκωμοσία

H ορκωμοσία του Τραμπ αριστερά και του Ομπάμα το 2009 δεξιά: Ο Λευκός Οίκος κατηγόρησε τα ΜΜΕ πως υποβάθμισαν το μέγεθος του πλήθους 



Με φόντο τις πολυπληθέστερες διαδηλώσεις

Μπαίνοντας στο Λευκό Οίκο, ο Τραμπ τα έβαλε αμέσως με τα ΜΜΕ με θέμα την «προσωπική» του πολιτική υπόληψη: Το επιτελείο του νέου προέδρου κατηγόρησε τις αμερικανικές εφημερίδες πως υποβάθμισαν το πλήθος στην ορκωμοσία του, επιμένοντας πως «ήταν το μεγαλύτερο πλήθος από ποτέ» -έστω κι αν ο φωτογραφικός φακός έλεγε άλλα. 

Πάντως, ο Λευκός Οίκος απέφυγε να αναφερθεί στο πλήθος των διαδηλωτών εναντίον του Τραμπ στην Ουάσινγκτον, οι οποίες κατά τις περισσότερες εκτιμήσεις ξεπέρασαν το κοινό της ορκωμοσίας.

Όλα τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, όπως και αρκετοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης,την επομένη της ορκωμοσίας αντιπαρέβαλαν δύο φωτογραφίες: Το πλήθος στην ορκωμοσία του Τραμπ σε σύγκριση με το πλήθος στην ορκωμοσία του Ομπάμα το 2009 -το δεύτερο ήταν ξεκάθαρα μεγαλύτερο. 

Ανάλογη εικόνα δίνουν και τα στοιχεία του μετρό της Ουάσινγκτον για την κίνηση επιβατών της Παρασκευής σε σύγκριση με την ημέρα της ορκωμοσίας του Ομπάμα.

Απέναντι σε όλα αυτά αντεπιτέθηκε το επιτελείο του Τραμπ, με την πρώτη εμφάνιση του νέου εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στους ρεπόρτερ να μην γίνει στους καλύτερους τόνους. 

«Οι απόπειρες των ΜΜΕ να υποβαθμίσουν τον ενθουσιασμό για την ορκωμοσία είναι ντροπιαστικές και λανθαασμένες» είπε ο εκπρόσπωος Σον Σπένσερ. «Ήταν το μεγαλύτερο κοινό που παρακολούθησε ποτέ προεδρική ορκωμοσία, τελεία και παύλα» ανέφερε σε λιτή του ανακοίνωση. 

Όσον αφορά τη σχέση Τραμπ και ΜΜΕ ο Σπένσερ -ο οποίος, σημειωτέον, δεν δέχθηκε καν ερωτήσεις- ανέφερε: «Γίνεται πολύς λόγος στα ΜΜΕ για την ευθύνη που έχουν να "ζητούν το λόγο" από τον Τραμπ, και είμαι εδώ να σας πω ότι αυτό πάει κι από τις δύο, κι εμείς "θα ζητούμε το λόγο" από τα ΜΜΕ».  



Newsroom ΔΟΛ


Τουρκία: 400 εντάλματα σύλληψης για ανάμειξη με το πραξικόπημα



Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης για τουλάχιστον 400 ανθρώπους, ανάμεσα τους στρατιώτες και αξιωματούχους ασφαλείας, σε 48 επαρχίες σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο των μαζικών διώξεων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Σύμφωνα με το δίκτυο, οι ύποπτοι φέρονται να χρησιμοποιούσαν το Bylock, μια εφαρμογή ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων για κινητά τηλέφωνα, που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι χρησιμοποιήθηκε από το δίκτυο του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα, αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ, Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή του πραξικοπήματος.

Ανάμεσα στους υπόπτους, βρίσκονται 123 αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού και 187 αξιωματούχοι ασφαλείας ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο, σημειώνοντας πως 12 άνθρωποι έχουν συλληφθεί έως τώρα σε επιχειρήσεις των δυνάμεν ασφαλείας στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα σε μια εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής που έχει στόχο τον στρατό, την αστυνομία, τη δημόσια υπηρεσία και τον ιδιωτικό τομέα. Μερικοί εξ αυτών έχουν επιστρέψει στα καθήκοντα τους. Παράλληλα περίπου 41.000 άτομα έχουν συλληφθεί, αναμένοντας να δικαστούν.

Παράλληλα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, οι αρχές συνέλαβαν πέντε άτομα σε σχέση με τις επιθέσεις με ρουκέτες που έγιναν από αγνώστους την Παρασκευή με στόχο το αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη και τα τοπικά γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).



Πηγή


Τι θα συνέβαινε εάν γινόταν ελληνοτουρκικός πόλεμος το 1987, σύμφωνα με τη CIA




Μία σειρά από ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις όσον αφορά στην ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας περιλαμβάνει έγγραφο του 1987 που περιλαμβάνεται σε ένα μεγάλο σύνολο αποχαρακτηρισμένων εγγράφων της CIA, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα στο Διαδίκτυο.

Στο εν λόγω έγγραφο, με ημερομηνία 16 Οκτωβρίου 1987 και τίτλο «Greco-Turkish Balance of Power» (υπογράφει ο ταγματάρχης Χάρι Ντινέλα) αναφέρεται πως υπήρχε στρατιωτική ισορροπία μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο και στη Θράκη.

Μεταξύ των συμπερασμάτων αναφέρεται πως «είναι μάλλον απίθανο είτε η Ελλάδα είτε η Τουρκία να επιτύχουν σημαντικά οφέλη στη Θράκη. Σε ενδεχόμενο ενός ελληνοτουρκικού πολέμου, ακόμα και μικρής διάρκειας, πιθανότητες/ δυνατότητες για μάχες με μεγάλες απώλειες προσωπικού και εξοπλισμού μπορούν να αναμένονται στη Θράκη, με ουδεμία πλευρά να επιτυγχάνει σημαντικό πλεονέκτημα ή εδαφικά κέρδη».

Όσον αφορά στο Αιγαίο, στις εκτιμήσεις αναφερόταν πως η Ελλάδα πιθανότατα μπορεί να υπερασπιστεί επιτυχώς και τα έξι μεγάλα νησιά του Αιγαίου απέναντι σε μια σοβαρή τουρκική προσπάθεια κατάληψης ενός εξ αυτών. «Οι απώλειες και στις δύο πλευρές αναμένεται να είναι υψηλές». Ωστόσο, θεωρείται πως η Τουρκία μπορούσε να καταλάβει ένα από τα μικρότερα νησιά, και υπογραμμίζεται πως πιθανός στόχος θα ήταν το Καστελόριζο. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρεται πως κατάληψη εδάφους από οποιαδήποτε πλευρά θα δυσκόλευε τα δεδομένα όσον αφορά στον τερματισμό μιας πολεμικής σύγκρουσης στο Αιγαίο μέσω πολιτικών μέσων με επέμβαση ΗΠΑ/ ΝΑΤΟ.

Παρόλα αυτά, εκτιμάται πως η Ελλάδα φαινόταν να έχει υπεροπλία/ πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας σε αέρα και θάλασσα, κάτι που φαίνεται να εξηγεί την «τόλμη» που επέδειξε η χώρα μας κατά την κρίση του Μαρτίου του 1987 (η κρίση του «Σισμίκ»)- αν και θεωρείται πως «καμία πλευρά δεν επιθυμούσε ελληνοτουρκικό πόλεμο. Ωστόσο η Ελλάδα όπως επεδείχθη τον Μάρτιο του 1987 είναι πολύ λιγότερο πιθανό να κάνει πίσω αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο μιας σύγκρουσης, ειδικά στο Αιγαίο, σε σχέση με το παρελθόν».

Κύπρος

Όσον αφορά στην Κύπρο, η εκτίμηση της CIA στο εν λόγω έγγραφο του 1987 ήταν πως η Τουρκία είχε το στρατιωτικό και πολιτικό πλεονέκτημα. «Πέρα από το να πάει σε πόλεμο με την Τουρκία στη Θράκη και το Αιγαίο, η Ελλάδα δεν μπορεί να προστατέψει το νότιο τμήμα της Κύπρου απέναντι σε μια σοβαρή τουρκική επίθεση. Σε περίπτωση πολέμου στην Κύπρο, οι απώλειες και στις δύο πλευρές, αλλά ειδικά στο νότιο (ελληνοκυπριακό) κομμάτι μπορούν να αναμένονται μεγάλες σε στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό και περιουσία. Η Τουρκία θα επικρατήσει».

Στη συνέχεια σημειώνεται πως «σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου στο Αιγαίο, η πιθανότητα τουρκικής προέλασης στο νότιο τμήμα της Κύπρου θα αυξηθεί δραματικά- ειδικά εάν η Τουρκία υποστεί βαριές απώλειες στο Αιγαίο. Τα επίπεδα των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο αντιπροσωπεύουν παράγοντα “μετριασμού” για την Αθήνα όσον αφορά στο ενδεχόμενο ελληνοτουρκικής σύγκρουσης στο Αιγαίο».

Οι εκτιμήσεις για το μέλλον το 1987

Σημειώνεται πως η εκτίμηση στο έγγραφο ήταν πως η στρατιωτική ισορροπία που υπήρχε το 1987 στο Αιγαίο θα άρχιζε να αλλάζει υπέρ της Τουρκίας μέσα στην επόμενη δεκαετία. «Με απλά λόγια, η Ελλάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει μακροπρόθεσμα», αναφέρεται. Σε άλλες προβλέψεις, σημειωνόταν πως η Ελλάδα γινόταν όλο και πιο ανήσυχη όσον αφορά στη δυνατότητά της να πλήξει επιτυχώς τουρκικές εγκαταστάσεις στη δυτική Ανατολία. Ακόμη, βάσει της ανάλυσης, η Τουρκία θα είχε διπλάσια ή και παραπάνω μαχητικά F-16 από την Ελλάδα κατά τα μέσα της δεκαετίας του 1990, ενώ το τουρκικό ναυτικό αναμενόταν να προβεί σε σημαντικό εκσυγχρονισμό κατά τη δεκαετία του 1990.

Όσον αφορά στους εξοπλισμούς, αξίζει να σημειωθεί πως στην ανάλυση αναφέρεται πως «οι ΗΠΑ και η Δυτική Γερμανία θα έπρεπε να εξετάσουν...συνδρομή προς την Ελλάδα και την Τουρκία όσον αφορά στην παροχή εξοπλισμού στην κάθε πλευρά που θα αυξάνει την συνολική αποτελεσματικότητα των ενόπλων δυνάμεών τους απέναντι σε μια πιθανή απειλή από το Σύμφωνο της Βαρσοβίας ενώ παράλληλα θα αυξάνει την εκατέρωθεν αποτρεπτική ισχύ όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός ελληνοτουρκικού πολέμου».

Στο τέλος του εγγράφου σημειώνεται πως το ενδεχόμενο ενός τέτοιου πολέμου στο Αιγαίο θα μειωνόταν σημαντικά εάν επιλύονταν μία ή περισσότερες διαφορές στο Αιγαίο ή σε περίπτωση συμβιβασμού στο Κυπριακό. «Αυτό μάλλον δεν θα συμβεί μέσα στην επόμενη δεκαετία. Η Ελλάδα είναι πιο πιθανό να αρχίσει τις εχθροπραξίες από την Τουρκία. Όσο η Τουρκία ενισχύεται μέσα στην επόμενη δεκαετία, η πιθανότητα η Ελλάδα να αρχίσει εχθροπραξίες μάλλον θα μειώνεται».

Αξίζει να σημειωθεί πως σε άλλο σχετικό έγγραφο της ίδιας (σε γενικές γραμμές) περιόδου οι εκτιμήσεις ήταν πως σταδιακά, κατά τη δεκαετία του 1990, η ισορροπία θα άρχιζε να είναι υπέρ της Τουρκίας, καθώς «η Ελλάδα, με μικρότερο πληθυσμό και βιομηχανικές δυνατότητες, δεν μπορεί να παραμένει ίση με την Τουρκία επ'αόριστον, παρά την εθνική της δέσμευση και τη συνεχιζόμενη ξένη βοήθεια. Η τουρκική στρατιωτική υπεροπλία στην Κύπρο θα συνεχιστεί επ'αόριστον». Επίσης, αναφέρεται ότι μια σύγκρουση στο Αιγαίο σε γενικές γραμμές δεν θα είχε ξεκάθαρο νικητή, παρά τις βαριές απώλειες και στις δύο πλευρές.


Κώστας Μαυραγάνης
Πηγή : huffingtonpost.gr


Καυγάς Καμμένου στη Νέα Υόρκη με τον εκδότη της μεγαλύτερης εφημερίδας της ομογένειας



Ενα σχόλιο στον Εθνικό Κήρυκα, την μεγαλύτερη εφημερίδα της ομογένειας στις ΗΠΑ, ότι Καμμένος και Παππάς αυτοπροσκλήθηκαν σε δεξίωση ομογενών αξιωματούχων, προκάλεσε καυγά του υπουργού Αμυνας με τον εκδότη τον οποίο απείλησε με μήνυση.

Διαβάστε τι έγραψε ο εκδότης της εφημερίδας Αντώνης Διαματάρης στο site ekirikas.com.


«Ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδας, Πάνος Καμμένος, μου τηλεφώνησε την Πέμπτη, αργά το απόγευμα, απαιτώντας -και απειλώντας- να ανακαλέσω το σχόλιό μου –με τίτλο «Κοροϊδία χωρίς όρια»– ισχυριζόμενος ότι είναι ανακριβές και ότι «δημιουργώ αρνητικό κλίμα» για την εδώ επίσκεψή του.

Εξυπακούεται -για όσους τουλάχιστον γνωρίζουν τον «Εθνικό Κήρυκα»- ότι θα έσπευδα όχι μόνο να ανακαλέσω, αλλά και θα ζητούσα και συγγνώμη δημόσια, αν όντως το σχόλιο περιείχε ανακρίβειες, κάτι το οποίο βέβαια και του τόνισα.

Ο Υπουργός όμως επέμενε ότι διέθετε στοιχεία που επιβεβαίωναν τις ανακρίβειές μου. Επέμενα λοιπόν να μου τα στείλει. Οντως, μου έστειλε την πρόσκληση που έλαβε -από το Greek American Inaugural Reception- για να παραστεί στη δεξίωση προς τιμήν των ομογενών αξιωματούχων.

Θα αποφύγω -από σεβασμό στη θέση του- να χαρακτηρίσω τα… στοιχεία.

Αν διάβαζε προσεκτικά το σχόλιό μου θα διαπίστωνε ότι εγώ δεν έγραψα ότι δεν είχε πρόσκληση. Εγραψα ότι αυτοπροσκαλέστηκαν – με τον Νίκο Παππά. Επίσης έγραψα ότι κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό διασπείροντας με τα «παπαγαλάκια τους» πληροφορίες ότι δήθεν θα έχουν συνομιλίες ουσίας με στελέχη της νέας κυβέρνησης.

Για λόγους δικαιοσύνης παραθέτω το σχετικό απόσπασμα από το επίμαχο σχόλιό μου για να μπορεί ο κάθε ένας να κρίνει μόνος του:

«Οταν, όπως είναι φυσικό, οι διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας στην Αμερική πληροφορήθηκαν για τη δεξίωση -προσθήκη: προς τιμήν των ομογενών- ζήτησαν -και πώς θα γινόταν- και εξασφάλισαν θέσεις στη δεξίωση και για δυο υψηλόβαθμα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης: Τους κ. Νίκο Παππά, δεξί χέρι του Πρωθυπουργού και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Θα μου πείτε, γιατί όχι;

Θα συμφωνούσα, υπό τον όρο ότι δεν θα επιχειρούσαν την παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού, ότι δήθεν… θα έχουν συσκέψεις με στελέχη του Λευκού Οίκου και ότι θα θέσουν επί τάπητος θέματα όπως το ΔΝΤ και το Κυπριακό – όπως τα «παπαγαλάκια» τους μεταδίδουν στην Ελλάδα. Τέτοια συμπεριφορά είναι ανάξια της Ελλάδας.

Οτι θα βγάλουν κάποια φωτογραφία με τον κ. Πρίμπους και τον κ. Τζιτζίκο στη δεξίωση -τι το πιο εύκολο- θα βγάλουν. Ολοι θα βγάλουν μια φωτογραφία μαζί τους στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν εκεί».

Οφείλω, όμως, να ομολογήσω ότι όντως διέπραξα ένα λάθος: Δεν φαντάστηκα ότι σε μια άσχετη δεξίωση, έτσι στο πόδι, ο Υπουργός Αμυνας της Ελλάδας θα απένειμε βραβείο των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του σε κάποιον.

Κατ’ αρχήν δεν κατάλαβα γιατί βράβευσε τον κ. Πρίμπους. Μήπως έχει προλάβει να προσφέρει καμιά υπηρεσία στις Ενοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας;

Δεύτερον, θα σκεπτόταν κανείς ότι υπάρχει ο τόπος και ο χρόνος για την απονομή βραβείων.
Ο τρόπος που το έκανε δείχνει «επαρχιωτισμό» ανεπίτρεπτο για υπουργό Αμυνας. Μα, επιτέλους, έχασε ο Ελληνας την αξιοπρέπειά του;

Τώρα, όσον αφορά την απειλή ότι αν δεν ανακαλέσω θα μου κάνει μήνυση: Θα το θεωρούσα άνευ σημασίας, ως μια έκφραση εν βρασμώ ψυχής, αν δεν ήταν υπουργός, αν δεν είχε το προηγούμενο που έχει με δημοσιογράφους στην Ελλάδα, κι αν δεν ήταν μέλος μιας κυβέρνησης που είναι πέρα έως πέρα φανερό ότι επιχειρεί να εκφοβίσει -και άρα να ελέγξει- τα ΜΜΕ.

Προφανώς ο κ. Καμμένος δεν γνωρίζει ούτε εμάς, ούτε και την αμερικανική νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, «η αλήθεια αποτελεί την απόλυτη άμυνα» σε κάθε περίπτωση και περισσότερο όσον αφορά τα δημόσια πρόσωπα.

Αν κάτι λοιπόν επιβεβαιώνει αυτή η θλιβερή ιστορία, είναι οι τάσεις αυταρχισμού της δήθεν αριστερής κυβέρνησης της χώρας μας, απόδειξη μικρών ανθρώπων που δυστυχώς κατέχουν υψηλές θέσεις.
@AHDiamataris»

Τι είχε γράψει στον Εθνικό Κήρυκα ο εκδότης:

Σχόλιο του Α.Η. Διαματάρη: Kοροϊδία χωρίς όρια



Δεν είναι κάθε μέρα που ομογενείς καταλαμβάνουν κορυφαίες θέσεις σε μια κυβέρνηση των ΗΠΑ. Και όμως, επί της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, ο (Ηρακλής) Ράινς Πρίμπους αναλαμβάνει την καίρια θέση του αρχηγού του Προσωπικού του Λευκού Οίκου, ενώ ο Τζορτζ Τζιτζίκος τη θέση του υπεύθυνου των Δημόσιων Εμφανίσεων του νέου προέδρου.

Για να γίνει πλήρως αντιληπτή η σημασία του κ. Τζιτζίκου σημειώνω ότι ήταν ένας από τους τέσσερις συνεργάτες που συνόδευαν τον Τραμπ κατά την πρώτη του επίσκεψη, ως εκλεγμένος πρόεδρος, στον Λευκό Οίκο.

Βέβαια, οι κορυφαίοι αυτοί αξιωματούχοι της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι πρώτα και πάνω απ’ όλα Αμερικανοί πολίτες και μετά οτιδήποτε άλλο. Κι έτσι ασφαλώς πρέπει να είναι. Πώς να το κάνουμε όμως, μπορεί κάπου να βοηθήσει το γεγονός ότι είναι ελληνικής καταγωγής.

Για παράδειγμα, ο κ. Πρίμπους πέρασε μερικά καλοκαίρια σαν παιδί στην Ελλάδα, αφού η μητέρα του είναι γεννημένη εκεί. Δεν μπορεί κάτι θα του έμεινε. Για την ακρίβεια, μιλά με ενθουσιασμό για τις επισκέψεις του και για τις πολιτικές συζητήσεις που είχε με τον παππού του.

Ομως, παράλληλα, υπάρχει και ο κίνδυνος οι αξιωματούχοι αυτοί να γνωρίζουν αρκετά καλά τι γίνεται στη χώρα -πολύ πιθανόν- και να κινηθούν με βάση την πραγματικότητα, παρά τις υποσχέσεις που δίνουν αλλά ποτέ δεν εφαρμόζονται ή τον ιδεολογικό προσανατολισμό των κυβερνώντων, που οπωσδήποτε δεν συμμερίζονται…

Κάνει, λοιπόν, άριστα μια ηγετική ομάδα ομογενών υπό τον Αντυ Μανάτο, που παραθέτει στην Ουάσιγκτον δεξίωση προς τιμή τους. Θεωρητικά προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου, αλλά ουσιαστικά προς τιμήν των Αρχόντων του Οικουμενικού Θρόνου, Πρίμπους και Τζιτζίκου, καθώς και του βουλευτή Γκας Μπιλιράκη, για γενικότερους λόγους.

Σε αυτή την εκδήλωση προσκλήθηκαν και θα παραβρεθούν ομογενείς από όλη την χώρα, άσχετα από την πολιτική τους τοποθέτηση, για να τιμήσουν τα άξια αυτά παιδιά της Κοινότητάς μας.

Οταν, όπως είναι φυσικό, οι διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας στην Αμερική πληροφορήθηκαν για τη δεξίωση αυτή ζήτησαν -και πώς θα γινόταν- εξασφάλισαν θέσεις στη δεξίωση και για δυο υψηλόβαθμα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης: Τους κ. Νίκο Παππά, δεξί χέρι του Πρωθυπουργού και του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου.

Θα μου πείτε, γιατί όχι;

Θα συμφωνούσα, υπό τον όρο ότι δεν θα επιχειρούσαν την παραπληροφόρηση του ελληνικού λαού, ότι δήθεν… θα έχουν συσκέψεις με στελέχη του Λευκού Οίκου και θα θέσουν επί τάπητος θέματα όπως το ΔΝΤ και το Κυπριακό – όπως τα «παπαγαλάκια» τους μεταδίδουν στην Ελλάδα.

Τέτοια συμπεριφορά είναι ανάξια της Ελλάδας.

Οτι θα βγάλουν κάποια φωτογραφία με τον κ. Πρίμπους και τον κ. Τζιτζίκο στη δεξίωση -τι το πιο εύκολο- θα βγάλουν. Ολοι θα βγάλουν μια φωτογραφία μαζί τους στο σύντομο χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν εκεί.

Ας μην εκθέτουν όμως την Ελλάδα -δηλαδή όλους μας- κι ας μην κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό, με αυτά τα καμώματα κορυφαίοι υπουργοί της… δήθεν αριστερής κυβέρνησης».



Πηγή: iefimerida.gr 


Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει η «pussyhat» διαδήλωση των γυναικών κατά του Τραμπ



Σε όλον τον κόσμο οι γυναίκες ετοιμάζονται να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματά τους και να καταγγείλουν τον σεξισμό και τη σεξουαλική βία διαδηλώνοντας μαζικά μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ. Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο άνθρωποι, στην πλειονότητά τους γυναίκες, αναμένεται να συμμετάσχουν στις πορείες που οργανώνονται το Σάββατο με κεντρικό «πυρήνα» την Ουάσιγκτον.

Η πρόσκληση που απηύθυνε μέσω του Facebook γιαγιά από τη Χαβάη βρήκε ανταπόκριση καθώς πυροδότησε παγκόσμιο κίνημα: Σε όλον τον κόσμο οργανώνονται τουλάχιστον 600 πορείες γυναικών ως απάντηση για την εκλογή του Τραμπ.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές της κεντρικής πορείας, που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον, εκατοντάδες άνθρωποι αναμένεται να κατακλύσουν τους δρόμους στις μεγάλες πρωτεύουσες, από το Λονδίνο μέχρι το Νέο Δελχί και από το Μακάο μέχρι το Μεξικό και τη Μαδαγασκάρη. 

«Η αντίσταση δεν γνωρίζει σύνορα» γράφει πινακίδα που έχει τοποθετηθεί μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία στο Τελ Αβίβ.

Αρχικά, οι οργανωτές ήθελαν να επισημάνουν τις ενδεχόμενες επιπτώσεις που θα είχε η πολιτική του Τραμπ στα δικαιώματα των γυναικών. Ομως όσο γιγαντωνόταν το κίνημα, τόσο επεκτεινόταν για να συμπεριλάβει θέματα όπως η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η ενδοοικογενειακή βία, η στοχοποίηση των μουσουλμάνων και των ομοφυλοφίλων.

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των γυναικών που βρίσκονται στις ΗΠΑ και εκείνων εδώ» εξήγησε η Ρέιτσελ Μουικάλι, 24χρονη φοιτήτρια που βοήθησε στην οργάνωση της πορείας στο Ναϊρόμπι. «Οι Αμερικανίδες δεν είναι μόνες του σ' αυτό. Είμαστε μαζί τους» προσέθεσε.

Και πολλές διασημότητες

Οι πορείες θα γίνουν το Σάββατο, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα. Οι οργανωτές ελπίζουν ότι στην Ουάσιγκτον θα συγκεντρώσουν 250.000 ανθρώπους. Το Εθνικό Πάρκο θα μετατραπεί σε ροζ θάλασσα, μετά την εκστρατεία που ξεκίνησαν οι γυναίκες για να ράψουν ή να πλέξουν ροζ σκουφάκια (τα λεγόμενα 'pussyhat') ως απάντηση στο διαβόητο βίντεο του 2005 όπου ο Τραμπ συζητά το πώς συμπεριφέρεται στις γυναίκες και ακούγεται να λέει στον συνομιλητή του: «Αρπαξέ τες από το αιδοίο. Μπορείς να κάνεις τα πάντα».

Καθώς πολλές διασημότητες έχουν πάρει αποστάσεις από τον Τραμπ, πολλές τραγουδίστριες και ηθοποιοί έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στις πορείες. Μεταξύ αυτών η Σερ, η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Τζούλιαν Μουρ.

Στο Λονδίνο, η Εμα Μακνάλι, εκ των οργανωτών της κινητοποίησης, είπε ότι αισθάνεται ανήμπορη απέναντι στην πολιτική του φόβου και του διχασμού που σαρώνει την Ευρώπη, καθώς τα εγκλήματα μίσους και οι διακρίσεις αυξάνονται. «Εγώ και πολλοί άλλοι απηυδήσαμε» είπε η 47χρονη καλλιτέχνιδα μιλώντας στο Thomson Reuters Foundation. Η εκλογή του Τραμπ ήταν το αποκορύφωμα και υπήρξε ο καταλύτης για να πούμε «Φτάνει πια» τόνισε.

Δεκατέσσερις πορείες θα γίνουν στην Βρετανία, 16 στο Μεξικό και 26 στον Καναδά. Στην Ινδία, οι γυναίκες θα διαδηλώσουν μαζικά σε περισσότερες από 20 πόλεις για να διεκδικήσουν το δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς τη νύχτα, ιδίως μετά τις καταγγελίες για μαζική κακοποίηση γυναικών στην πόλη Μπενγκαλούρου τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς. «Είμαστε αλληλέγγυες με τις αδελφές μας καθώς όλες μας αγωνιζόμαστε ενάντια στα ίδια πράγματα, τον μισογυνισμό και την πατριαρχία», είπε η Μπάνι Ράκελ, μία από τις οργανώτριες της διαδήλωσης στο Νέο Δελχί.

Η Τέρι Ο'Νιλ, η πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού για τις Γυναίκες στην Ουάσιγκτον δήλωσε ότι οι γυναίκες σε όλον τον κόσμο ανησυχούν για την απειλή πολέμου επί προεδρίας του Τραμπ. Εκφράζουν επίσης ανησυχίες για την κλιμάκωση των ένοπλων συγκρούσεων και για την πολιτική που θα ασκήσει η νέα κυβέρνηση αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, την οποία ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει φάρσα.



Πηγή 


Τετραπλό μπλόκο της εφορίας στις καταθέσεις, έρχεται το περιουσιολόγιο




Τις καταθέσεις έχει βάλει στο στόχαστρο το υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει πρόσθετα φορολογικά έσοδα για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του μνημονίου για φέτος και τα επόμενα χρόνια. Αυτό που μέχρι το 2010 ήταν άβατο, δηλαδή οι καταθέσεις των φορολογούμενων και το τραπεζικό απόρρητο, έχει ουσιαστικά εξελιχθεί σε έναν εργαλείο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής και αύξησης των φορολογικών εσόδων.

Η πολιορκία των καταθέσεων γίνεται με τέσσερα όπλα ορισμένα από τα οποία είναι άμεσης εφαρμογής και άλλα μεσομακροπρόθεσμου ορίζοντα. Ας τα δούμε αναλυτικά:

-Καταθεσιολόγιο. Πρόκειται για τη διασταύρωση που κάνει το υπουργείο Οικονομικών με ειδικό λογισμικό μεταξύ των καταθέσεων των φορολογούμενων από το 2002 και μετά, με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι στις φορολογικές τους δηλώσεις. Ουσιαστικά γίνεται υπολογισμός των "πρωτογενών" καταθέσεων που έγιναν στους τραπεζικούς λογαριασμούς περίπου 1,2 εκατ. φορολογούμενων που εμφανίζονται να έχουν "διακινήσει" σημαντικά ποσά (άνω των 100.000 ευρώ) και αυτές οι πρωτογενείς καταθέσεις συγκρίνονται με τα ποσά που δήλωσε στη φορολογική του δήλωση κάθε φορολογούμενος. Υπολογίζεται ότι περίπου 250.000 φορολογούμενοι θα εντοπισθούν με αποκλίσεις, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι θα κληθούν για παροχή εξηγήσεων από τη φορολογική διοίκηση, επιβολή πρόσθετων φόρων και προστίμων.

-Εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων. Οι φορολογούμενοι που θα εντοπισθούν από το καταθεσιολόγιο, αλλά και γενικά οι φορολογούμενοι που έχουν κεφάλαια τα οποία δεν έχουν δηλώσει στο παρελθόν και είναι κατατεθειμένα σε τράπεζα ή μετρητά και βρίσκονται στην Ελλάδα ή το εξωτερικό έχουν τη δυνατότητα να τα νομιμοποιήσουν καταβάλλοντας φόρο που φθάνει ακόμη και το 62%. Ο φόρος υπολογίζεται με βάση την κλίμακα φορολόγησης που ίσχυε κατά το έτος που αποκτήθηκε το εισόδημα και επιβάλλεται πρόσθετος φόρος.

-Πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών ΟΟΣΑ. Εντός του 2017 η ελληνική εφορία θα λάβει στοιχεία από περίπου 100 χώρες για τις καταθέσεις που διαθέτουν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας σε αυτές τις χώρες. Θα αποσταλούν στοιχεία που αφορούν στο ύψος των καταθέσεων αλλά και το εισόδημα από τόκους, έσοδα από πώληση κινητών περιουσιακών στοιχείων κλπ. Με βάση αυτά τα στοιχεία θα γίνουν διασταυρώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτά τα ποσά δικαιολογούνται από τις φορολογικές τους δηλώσεις.

-Περιουσιολόγιο. Εντός του 2017 θα ξεκινήσει και η οικοδόμηση του ηλεκτρονικού 
περιουσιολογίου. Στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα καταγραφούν όλα τα ακίνητα αλλά και κινητά περιουσιακά στοιχεία κάθε φορολογούμενου, μεταξύ των οποίων και οι καταθέσεις. Αν και η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζει ότι το περιουσιολόγιο θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τον έλεγχο πόθεν έσχες και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, υπάρχουν φόνοι ότι τελικά πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως βάση για την επιβολή ενός φόρου περιουσίας που θα βαρύνει τελικά και τις καταθέσεις.



Σπύρος Δημητρέλης
Πηγή : capital.gr


Κυριάκος Μητσοτάκης :Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει άλλο δέσμια μιας ανίκανης παρέας



Την ξεκάθαρη δέσμευσή του να εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για την αλλαγή προς το καλύτερο της Νέας Δημοκρατίας, με άνοιγμα σε νέες ιδέες και νέα πρόσωπα, ώστε να αλλάξει άμεσα προς το καλύτερο η χώρα, εξέφρασε, σήμερα, Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017, μιλώντας στο Ναύπλιο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

 «Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια από την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους μόνιμους παρατρεχάμενούς τους, τους ΑΝΕΛ… Ποτέ τα τελευταία 7 χρόνια, από τη στιγμή που η κρίση χτύπησε με βία την ελληνική κοινωνία, δεν ήταν πιο σκοτεινός ο ορίζοντας για “το σκάφος” της Ελλάδας. Η άγρια υπερφορολόγηση πνίγει κάθε παραγωγικό Έλληνα», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.



Για την Υγεία, επισήμανε ότι «είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν», ενώ «στο Δημόσιο στήνεται ένα νέο πελατειακό σύστημα με στρατιές μετακλητών και μια φάμπρικα των αντισυνταγματικών μονιμοποιήσεων»…

«Οι Έλληνες πληρώνουν φόρους επιπέδου Σκανδιναβίας για να παίρνουν τις υπηρεσίες υγείας του κ. Πολάκη και τις υπηρεσίες προστασίας του κ. Τόσκα», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. 



«Οι δυνατότητες της χώρας μας είναι μεγάλες. Χρειάζεται, ωστόσο, ένας καταλύτης για να πάρει μπρος η χώρα και η οικονομία. Μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και μια νέα Κυβέρνηση με σχέδιο που θα ξεκολλήσει τη χώρα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Το σχέδιο», συνέχισε, «το έχουμε. Και αν το εφαρμόσουμε η χώρα μπορεί να τρέχει με ετήσιους ρυθμούς της τάξης του 4% για μια πενταετία τουλάχιστον… Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει άλλο δέσμια μιας ανίκανης παρέας. Αυτό λοιπόν είναι και το δίλημμα των εκλογών: με τους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ή με την κοινωνία. Με τον Τσίπρα ή με τη χώρα. Καθαρές κουβέντες», επεσήμανε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.



Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε ότι το Κόμμα τον τελευταίο ένα χρόνο άλλαξε «χωρίς ψέματα, με προτάσεις, χωρίς να τάζουμε τα πάντα στους πάντες» και συνέχισε: «Διαμορφώνουμε το πρόγραμμά μας. Βάζουμε τάξη στα οικονομικά μας. Ανανεωνόμαστε σε στελέχη σε όλα τα επίπεδα».

«Ξέρω», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «ότι υπάρχει πολύς κόσμος που μας αντιμετωπίζει με δυσπιστία. Ότι πολλοί μας θεωρούν συνυπεύθυνους. Και ότι πολλοί δυσπιστούν ότι κάτι μπορεί να αλλάξει… Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς και θέλω να απευθυνθείτε και εσείς με ειλικρίνεια και αυτοπεποίθηση. Να μας ακούσουν, να συζητήσουν μαζί μας και θα δουν μια παράταξη που αλλάζει, που κάνει την αυτοκριτική της και έχει και το σχέδιο να αλλάξει τη χώρα… Να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη Νέα Δημοκρατία, για να αλλάξουμε προς το καλύτερο και την Ελλάδα. Μαζί θα αλλάξουμε, μαζί θα κερδίσουμε». 





Από πέρυσι δεν ήθελαν τον Σφακιανάκη στην ΕΛ.ΑΣ.




Η καρατόμηση του αξιωματικού που ταυτίσθηκε με τη δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε προαναγγελθεί από πέρσι, όταν τοποθετήθηκε σε θέση- «ψυγείο» - Ποιες αλλαγές θα γίνουν σε ανώτατους αξιωματικούς - Προστέθηκε μια ακόμη θέση αντιστρατήγου

Η προαναγγελθείσα έξοδος του Μανώλη Σφακιανάκη από την Ελληνική Αστυνομία ήδη από πέρσι, όταν παροπλίσθηκε δια της αναβάθμισης, είναι πλέον γεγονός. Στις συνεχιζόμενες κρίσεις της ΕΛΑΣ, κρίθηκε πριν από λίγο ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του. Ο Μανώλης Σφακιανάκης είχε ταυτισθεί με τη Δίωξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στις επιτυχίες της καριέρας του περιλαμβάνεται οπωσδήποτε ότι κατάφερε να φέρει την Αστυνομία πιο κοντά στον πολίτη, κυρίως δε κοντά στους μαθητές, οργανώνοντας ομιλίες και εκδηλώσει σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Οι εσωτερικές ισορροπίες, ωστόσο, οδήγησαν πέρσι στον παροπλισμό του και φέτος στην αποστρατεία του. 

Οι ετήσιες κρίσεις στην αστυνομία ξεκίνησαν με την αποστράτευση του υπαρχηγού της Ιωάννη Διαμαντόπουλου. Στις εκπλήξεις πάντως, περιλαμβάνεται και η έξοδος από το Σώμα του κ.Μανώλη Γρηγοράκη, ο οποίος χειριζόταν το προσφυγικό. Στο βαθμό του αντιστρατήγου προήχθη ο προϊστάμενος της Αντιτρομοκρατικής Αντώνης Μπάκας.

Υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή δύο Αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς, συνεδρίασε το Συμβούλιο Κρίσης Αντιστρατήγων Αστυνομίας και έκρινε τους Αντιστράτηγους, ως ακολούθως:

- Διατηρητέους τους:

Αριστείδη Ανδρικόπουλο,
Μιχαήλ Καραμαλάκη
Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.
- Ευδόκιμα τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον Ιωάννη Διαμαντόπουλο, στον οποίο απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι κρίσεις των υποστρατήγων

Το Συμβούλιο Κρίσεων έκρινε προακτέους στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

1. ΜΠΑΚΑ Αντώνιο

2. ΔΡΑΓΑΤΑΚΗ Χρήστο

Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστράτηγους:

1. ΚΩΤΣΑΚΗ Γεώργιο

2. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ Αλκιβιάδη

3. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα

4. ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗ Χρήστο

5. ΠΛΟΥΜΗ Εμμανουήλ

6. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ Ανδρέα

7. ΚΟΤΣΙΑΦΤΗ Δημήτριο

8. ΠΑΝΟΥΣΗ Σωτήριο

9. ΜΑΛΕΒΙΤΗ Ηλία, Υγειονομικό

10. ΜΗΝΙΑΤΗ Πηνελόπη, Εγκληματολογικών Εργαστηρίων

Έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους, τους κατωτέρω δέκα Υποστρατήγους Γενικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστράτηγου εκτός οργανικών θέσεων και τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν, θα αποστρατευθούν δε ύστερα από τριάντα ημέρες:

1. ΜΩΥΣΙΔΗ Βασίλειο

2. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ

3. ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ Γεώργιο

4. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΚΗ Νικόλαο

5. ΤΖΙΓΚΟ Βασίλειο

6. ΚΟΥΤΣΙΑΡΗ Θεόδωρο

7. ΤΣΟΛΚΑ Φώτιο

8. ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ Εμμανουήλ

9. ΤΣΑΡΔΙΝΑΚΗ Κωνσταντίνο

10. ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗ Νικόλαο



Σημειώνεται ότι με Προεδρικό Διάταγμα που δημοσιεύτηκε χτες στο ΦΕΚ, προστέθηκε μία ακόμα θέση αντιστράτηγου στην Αστυνομία. Έτσι από πέντε γίνονται έξι οι αντιστράτηγοι, ενώ σύμφωνα με το ίδιο ΠΔ, στις οργανικές θέσεις της ΕΛΑΣ, μειώνονται κατά δύο οι υπαστυνόμοι.

Ο έκτος αντιστράτηγος θα ονομάζεται Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.

Κατόπιν αυτού, για την κάλυψη των κενών θέσεων θα προαχθούν δύο υποστράτηγοι στον βαθμό του αντιστρατήγου.

Οι τοποθετήσεις των Αντιστρατήγων
Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

    Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ως Υπαρχηγός του Σώματος.
    Μιχαήλ Καραμαλάκης, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.
    Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων.
    Αντώνιος Μπάκας, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος.
    Χρήστος Δραγατάκης, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. 

Οι κρίσεις των ταξιάρχων

Μετά την κρίση των Υποστρατήγων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή του Υπαρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου και του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Ειδικότερα, το Ανώτατο Συμβούλιο:

Έκρινε προακτέους στο βαθμό του Υποστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους κατωτέρω δώδεκα ) Ταξιάρχους Γενικών καθηκόντων:

1. ΣΚΟΥΜΑ Κωνσταντίνο

2. ΛΑΓΟΥΔΑΚΗ Κωνσταντίνο

3. ΒΑΛΑΤΣΟ Βλάσιο

4. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ Ανδρέα

5. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ Γεώργιο

6. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ Αδαμάντιο

7. ΤΡΙΓΩΝΗ Δημήτριο

8. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο

9. ΜΕΝΕΞΙΔΗ Νικόλαο

10. ΔΟΜΖΑΡΙΔΗ Φώτιο

11. ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟ Νικόλαο

12. ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗ Παναγιώτη

Έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Ταξιάρχους (Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων):

1. ΚΟΚΚΙΝΗ Νικόλαο

2. ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟ Αναστάσιο

3. ΒΟΛΥΡΑΚΗ Στυλιανό

4. ΚΡΙΚΑ Δημήτριο

5. ΣΚΑΝΔΑΛΗ Αχιλλέα

6. ΜΑΝΤΖΟΥΚΑ Αθανάσιο

7. ΤΗΛΕΛΗ Γεώργιο

8. ΤΖΟΥΜΑΪΛΗ Θεολόγο

9. ΝΙΚΟΛΑΟΥ Χρήστο

10. ΚΑΪΠΑΚΗ Γεώργιο

11. ΜΟΥΣΤΑΚΑΛΗ Δημήτριο

12. ΝΤΖΙΟΒΑΡΑ Παναγιώτη

13. ΠΟΥΡΣΑΝΙΔΗ Μιλτιάδη

14. ΤΟΛΙΑ Ιωάννη

15. ΜΑΡΚΕΤΑΚΗ Παναγιώτη

16. ΜΑΝΙΑΤΗ Αναστάσιο

17. ΒΟΓΛΗ Ευάγγελο

18. ΚΟΥΜΠΟΥΛΑ Παναγιώτη

19. ΜΑΡΟΥΔΑ Γεώργιο

20. ΨΩΜΑ Γεώργιο

21. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο

22. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ Ευάγγελο

23. ΚΑΛΥΒΑ Κωνσταντίνο

24. ΓΙΑΝΝΙΝΑ Γεώργιο

25. ΚΑΣΤΑΝΗ Γεώργιο

26. ΧΑΡΩΝΗ Παναγιώτα

27. ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο

28. ΒΟΥΤΣΕΛΑ Κωνσταντίνο

29. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟ Γεώργιο

30. ΑΪΒΑΖΙΔΗ Αβραάμ

31. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ Κωνσταντίνο

32. ΟΣΤΑΔΗΜΗΤΡΗ Νικόλαο

33. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο

34. ΠΑΠΑΔΕΑ Ευστράτιο

35. ΠΑΠΑΔΟΥΡΑΚΗ Αντώνιο (Υγειονομικό)

36. ΜΠΑΔΕΚΑ Αθανάσιο (Υγειονομικό)

37. ΠΟΥΛΙΑΝΟ Γεώργιο (Υγειονομικό)

38. ΚΑΒΒΑΔΙΑ Στέφανο (Οδοντίατρο)

39. ΒΥΝΑΚΟ Γεώργιο (Ψυχολόγο)

40. ΠΟΛΛΑΤΟΥ Ιωάννα (Εγκλημ. Εργαστηρίων)

Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους κατωτέρω είκοσι ένα  Ταξιάρχους Γενικών Καθηκόντων, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Υποστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από τριάντα ημέρες:

1. ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΟ Μιχαήλ

2. ΣΕΪΝΤΗ Ιωάννη

3. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ Φώτιο

4. ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ Γεώργιο

5. ΚΩΣΤΑΡΗ Μενέλαο

6. ΣΑΝΔΡΟ Θωμά

7. ΠΕΤΑΣΗ Εμμανουήλ

8. ΠΑΠΠΟ Μιχαήλ

9. ΦΩΣΚΟΛΟ Κωνσταντίνο

10. ΚΑΤΣΙΦΑ Λάμπρο

11. ΠΑΝΤΕΛΑΚΟ Γεώργιο

12. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ Σταύρο

13. ΤΟΥΦΕΞΗ Σταύρο

14. ΧΟΥΖΟΥΡΗ Ιωάννη

15. ΚΟΡΜΠΑΚΗ Δημήτριο

16. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο

17. ΚΟΛΤΟΥΚΗ Δημήτριο

18. ΑΝΕΣΤΙΔΗ Κωνσταντίνο

19. ΚΑΛΕΛΛΗ Παναγιώτη

20. ΝΤΑΛΕΤΣΟ Κωνσταντίνο

21. ΓΡΑΜΜΕΝΟ Πέτρο



Οι τοποθετήσεις των Αντιστρατήγων
Με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, έγιναν οι τοποθετήσεις των Υποστρατήγων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

ΚΩΤΣΑΚΗΣ Γεώργιος, στον Κλάδο Οικονομικοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Προϊστάμενος.
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Αλκιβιάδης, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας, από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α., ως Διευθυντής.
ΠΑΠΑΖΑΦΕΙΡΗΣ Χρήστος, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
ΠΛΟΥΜΗΣ Εμμανουήλ, από Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας/Α.Ε.Α στον Κλάδο Ασφάλειας/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος.
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Ανδρέας, από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος.
ΚΟΤΣΙΑΦΤΗΣ Δημήτριος, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
ΠΑΝΟΥΣΗΣ Σωτήριος, στο Γραφείο Προϊσταμένου Επιτελείου/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, συνεχιζομένης αποσπάσεώς του στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Επιτελικού Σχεδιασμού/Υπουργείου Εσωτερικών.
ΣΚΟΥΜΑΣ Κωνσταντίνος, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
ΒΑΛΑΤΣΟΣ Βλάσιος, από Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής στη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, ως Γενικός Διευθυντής.
ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Ανδρέας, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής όπου υπηρετεί, ως Βοηθός.
ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Γεώργιος, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Αδαμάντιος, από Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
ΤΡΙΓΩΝΗΣ Δημήτριος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος, από Διεύθυνση Αστυνομίας Εύβοιας στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
ΜΕΝΕΞΙΔΗΣ Νικόλαος, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
ΔΟΜΖΑΡΙΔΗΣ Φώτιος, στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Θεσσαλονίκης, όπου υπηρετεί, ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.
ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος, από Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, ως Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής.
ΚΟΡΔΟΛΑΙΜΗΣ Παναγιώτης, από Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών στην Αστυνομική Ακαδημία, ως Διοικητής.
[ΥΓ.] ΜΑΛΕΒΙΤΗΣ Ηλίας, στη Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθυντής.
[Ε.Κ.] ΜΗΝΙΑΤΗ Πηνελόπη, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών/Α.Ε.Α., όπου υπηρετεί, ως Διευθύντρια.


Πηγή : protothema.gr