Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Έσπασε το «φράγμα» των 20 εκατ. αφίξεων στη χώρα μας



Αύξηση 10,6% και στις ταξιδιωτικές εισπράξεις

Το «φράγμα» των 20 εκατ. αφίξεων έσπασε η αύξηση κατά 21,9% των τουριστών που σημειώθηκε το 10μηνο του 2014 εκτοξεύοντας στα ύψη και τις ταξιδιωτικές εισπράξεις οι οποίες εμφάνισαν 10,6% αύξηση το ίδιο χρονικό διάστημα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013.

Αναλυτικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις εμφάνισαν αύξηση κατά 10,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 και διαμορφώθηκαν σε 13.013 εκατ. ευρώ.

H αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται κυρίως στην αύξηση των αφίξεων κατά 21,9%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε κατά 9,0%. Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών συνέβαλαν με ποσοστό 61,4% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες και αντιστάθμισαν το 73,1% του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου.

Συγκεκριμένα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν σε 5.229 εκατ. ευρώ, δηλαδή αυξήθηκαν κατά 10,4%, και οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 28 εκτός της ζώνης του ευρώ παρουσίασαν αύξηση κατά 23,7%. Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 3,1% και διαμορφώθηκαν σε 1.807 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 27,7% και διαμορφώθηκαν σε 1.140 εκατ. ευρώ.

Επίσης, οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκαν σε 1.567 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 18,4%. Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28, μείωση παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία κατά 13,2%, οι οποίες διαμορφώθηκαν σε 1.154 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 11,0% και διαμορφώθηκαν σε 604 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στις αφίξεις, η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση την περίοδο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014 αυξήθηκε κατά 21,9% και διαμορφώθηκε σε 20.828 χιλ. ταξιδιώτες, έναντι 17.082 χιλ. ταξιδιωτών την αντίστοιχη περίοδο του 2013.
Ειδικότερα, αύξηση εμφάνισαν οι αφίξεις από τη Γερμανία και τη Γαλλία κατά 8,8% και 27,4% αντιστοίχως, καθώς επίσης και οι αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 12,9%.

Τέλος, αναφορικά με τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28, οι αφίξεις από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 8,1% και διαμορφώθηκαν σε 1.235 χιλ. ταξιδιώτες, ενώ οι αφίξεις από τις ΗΠΑ παρουσίασαν αύξηση κατά 29,2% και διαμορφώθηκαν σε 562 χιλ. ταξιδιώτες.


Πηγή : newsbeast.gr


CNN: Κατά 20% η Ελλάδα θα βγει από τη ζώνη του ευρώ


Η αποτυχία και στη δεύτερη ψηφοφορία να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν από τα βασικά θέματα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN, το οποίο επικαλείται ειδικούς που αναφέρουν πως τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ρεαλιστικά ούτε υπεύθυνα και θα μπορούσαν να προκαλέσουν την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του CNN, η αποτυχία της Βουλής να εκλέγει Πρόεδρο της Δημοκρατίας φέρνει πιο κοντά των ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Όπως αναφέρεται οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που θέλει να επαναδιαπραγματευτεί τους όρους του προγράμματος διάσωσης με τους δανειστές.

Σημειώνουν επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αυξήσει μισθούς και συντάξεις και όλα αυτά τα σχέδια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους Έλληνες που έχουν υποφέρει τρομερά τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, επικαλούνται και δηλώσεις του γνωστού οικονομολόγου κ. Holger Schmieding o οποίος σημειώνει πως υπάρχει ένας κίνδυνος κατά 20% να φύγει η Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ.


Πηγή : newsit.gr


Traffic πολυτελείας στη «Μύκονο του χειμώνα»


Με Ferrari, Lotus, Maserati, Porsche κ.ά. τα μέλη του κλαμπ πολυτελών αυτοκινήτων «SpeedSector» προκάλεσαν το αδιαχώρητο στον κεντρικό δρόμο του χειμερινού θέρετρου

Είναι πραγματικότητα ότι στην Ελλάδα της κρίσης, των περικοπών, των φόρων αλλά και του success story -για ορισμένους τουλάχιστον- υπάρχουν ακόμη αυτοί που τολμούν να οδηγούν αμάξια βεληνεκούς όπως οι Ferrari, Lotus, Maserati, Porsche κ.ά. Μπορεί να μη βλέπουμε πλέον και τόσα πολλά στους δρόμους λόγω του ότι έχουν λιγοστέψει ή αυτοί που τα έχουν να μην τα κυκλοφορούν όσο παλιά, οι πιστοί λάτρεις όμως των ονειρεμένων αυτών τετράτροχων είναι ουκ ολίγοι. Και αν αυτές τις μέρες δεν τα βλέπετε να βολτάρουν στην πολυσύχναστη Αθήνα είναι γιατί… πήραν τα βουνά.



Τα μέλη του, άγνωστου στους περισσότερους, κλαμπ πολυτελών αυτοκινήτων με την ονομασία «SpeedSector», πραγματοποίησαν μία ακόμη εξόρμηση στην εξοχή. Προορισμός αυτή τη φορά ήταν η μαγευτική Αράχοβα.

Η εκδήλωση είχε κανονιστεί αρκετό καιρό πριν, με τους υπεύθυνους του εν λόγω κλαμπ να στέλνουν emails και sms στα μέλη που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν.

Μια σπάνια συλλεκτική γκριζόχρωμη Shelby Cobra έφτασε πρώτη στο πάρκινγκ του «Σείριος» στην εθνική οδό, με τις Ferrari και τις Porsche να ακολουθούν.

Μετά από λίγο έκαναν την εμφάνισή τους όλοι όσοι είχαν δηλώσει συμμετοχή στο event κι έτσι ξεκίνησε η άνοδος για την Αράχοβα.

Ferrari, Porsche, Lotus, Mercedes, BMW, Audi είχαν δημιουργήσει στην Αθηνών- Λαμίας ένα κομβόι super cars που εναλλάσσονταν μεταξύ τους στη διαδρομή. Με αποτέλεσμα δεκάδες οδηγοί να βλέπουν να τους προσπερνούν οι υπέροχες τετράτροχες καλλονές, τηρώντας πάντα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οταν έφτασαν στην κοσμοπολίτικη Αράχοβα, της οποίας τα σοκάκια τον τελευταίο καιρό έχουν κατακλύσει Ελληνες και ξένοι, όλοι οι χειμερινοί επισκέπτες της βρέθηκαν μπροστά σε ένα ασυνήθιστο θέαμα: μποτιλιάρισμα super cars στον στενό κεντρικό δρόμο της ορεινής κωμόπολης. Μεμιάς τα φλας από τις φωτογραφικές μηχανές αλλά και τα smartphones πήραν φωτιά, με τους οδηγούς των υπερπολυτελών αμαξιών να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί.
Αλλωστε με τιμή αγοράς πάνω από 200.000 ευρώ, ασφάλεια κοντά στις 3.000 το εξάμηνο, τέλη κυκλοφορίας 1.400 και βάλε, αλλά και φόρο πολυτελείας άνω των 7.000, σίγουρα θέλει αρκετή τόλμη αλλά πολύ βαθιά τσέπη για να οδηγήσει κάποιος στις μέρες μας ένα τέτοιο αμάξι όπως π.χ. η Ferrari.

Τα μέλη του «SpeedSector» που συμμετείχαν στην ημερήσια εκδρομή πήγαν για καφέ και μετά για φαγητό σε μια από τις δεκάδες ταβέρνες της περιοχής.

Το πάρκινγκ του μαγαζιού, αν και δεν τα χώρεσε όλα, έμοιαζε με έκθεση πολυτελών αυτοκινήτων, με τους περαστικούς να σταματούν για να τα κοιτάξουν από κοντά ή να τα απαθανατίσουν με τα κινητά τους. Κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης του συλλεκτικού Shelby Cobra βγήκε από την ταβέρνα και κατευθύνθηκε στο αυτοκίνητό του για να δει κάτι στη μηχανή. Τότε δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τον πλησίασαν προκειμένου να του εκφράσουν τον θαυμασμό τους.
Το απόγευμα τα μέλη του κλαμπ των σούπερ αυτοκινήτων πήραν τον δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα. Προηγουμένως, όμως, δεν παρέλειψαν να ανανεώσουν το ραντεβού τους για την επόμενη συνάντησή τους σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας.

«SpeedSector» ονομάζεται το κλαμπ εκείνων που διοργανώνουν οδηγικά events ανεξαρτήτου μάρκας αυτοκινήτου. Ηδη από τον Οκτώβριο του 2013 που πραγματοποιήθηκε και το πρώτο ταξίδι τους στο Ναύπλιο, υπήρξαν δεκάδες συμμετοχές από ιδιοκτήτες ονειρικών τετράτροχων. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ξεπερνά τους 50 σε κάθε event, ενώ το κλαμπ έχει 300 εγγραμμένα μέλη.

Πολλά μέλη του ανήκουν και στο γνωστό κλαμπ της Ferrari, το οποίο διοργανώνει κατά καιρούς παρόμοια events, ώστε τα μέλη του να μιλήσουν για το πάθος τους, που δεν είναι άλλο από την ταχύτητα, αλλά και η ασφαλής οδήγηση με τα super cars.

Για να μπει κάποιος στο «SpeedSector» θα πρέπει, αν διαθέτει κάποιο σούπερ λουξ αυτοκίνητο, να συμπληρώσει την απαιτούμενη αίτηση αποδεχόμενος φυσικά τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουν οι εμπνευστές και δημιουργοί του εν λόγω κλαμπ προκειμένου να γίνει μέλος του. Μεταξύ των 300 ιδιοκτητών-μελών υπάρχουν μηχανικοί αυτοκινήτων, γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες αλλά και αρκετοί άλλοι που έχουν τη δυνατότητα ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες ημέρες να συντηρούν ένα τέτοιο αμάξι.











Πηγή : protothema.gr


Πιο οικονομικό το νέο υβριδικό Sonata


Από τη Νότια Κορέα θα αρχίσει – όπως είναι φυσιολογικό – την πορεία της η νέα υβριδική έκδοση του Sonata.

Το μεγάλο sedan αποτελεί μέρος της απόπειρας της Hyundai να λανσάρει «πράσινες» εκδόσεις σε όλες τις κατηγορίες μοντέλων της έως το 2020. Μέσα στο 2015 θα ακολουθήσει και plug-in υβριδικό Sonata, που θα είναι το πρώτο Hyundai με ανάλογη τεχνολογία.

Το νέο Sonata Hybrid θα εμφανιστεί στην έκθεση του Ντιτρόιτ, όπου θα γίνουν γνωστά και περισσότερα στοιχεία για την Plug-in Hybrid παραλλαγή, η οποία θα μπορεί να φορτίζει τις μπαταρίες μέσω οικιακής παροχής ρεύματος και θα προσφέρει χαμηλότερη κατανάλωση και λιγότερους ρύπους. Το υβριδικό sedan της Hyundai έχει μήκος 4,85 m. και εφοδιάζεται με 2λιτρο βενζινοκινητήρα ισχύος 156 PS, ηλεκτρικό μοτέρ που προσθέτει άλλα 52 PS και 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.


Ανήλικες αυτοκτονούν για να γλιτώσουν το βιασμό από τους τζιχαντιστές



Συγκλονίζει η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας

Σεξουαλική κακοποίηση, μαστίγωμα, απειλές, υποχρεωτικοί γάμοι - Πώς περιγράφουν τη φρίκη μέλη της κοινότητας Γιαζίντι που κατάφεραν να ξεφύγουν

Αδίστακτοι, αιμοδιψείς, άγριοι… οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαντλούν κάθε όριο διαπράττοντας θηριωδίες με στόχο την εδραίωση του χαλιφάτου τους σε Ιράκ και Συρία. Πέραν των αποκεφαλισμών αθώων πολιτών, τις μαζικές εκτελέσεις αλλόθρησκων ή όσων τολμούν να προβάλουν αντίσταση, οι εξτρεμιστές του ΙΚ επιθυμούν να επιβάλουν την εξουσία τους και στον γυναικείο πληθυσμό, κυρίως από την κουρδική κοινότητα Γιαζίντι, από την οποία εκατοντάδες βρήκαν καταφύγιο στο όρος Σιντζάρ του Ιράκ για να γλιτώσουν από την επέλαση των τρομοκρατών.

Ανάμεσα στα εγκλήματα των ανδρών του ΙΚ, λοιπόν, δε θα μπορούσε να λείπει η σεξουαλική βία, η κακοποίηση, οι αναγκαστικοί γάμοι και οι απειλές σε γυναίκες και ανήλικα κορίτσια που αρπάζονται από την αγκαλιά των μητέρων τους για να μετατραπούν σε σκλάβες του σεξ ή σύζυγοι κάποιων από τα στελέχη της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία με τίτλο «Απόδραση από την Κόλαση: Βασανισμοί και σεξουαλική σκλαβιά υπό το καθεστώς του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ», συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από μαρτυρίες νεαρών κοριτσιών, τα οποία κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τα χέρια των δυναστών τους.

Άλλες πωλούνται, άλλες δωρίζονται, άλλες παραμένουν σε χώρους με δεκάδες ακόμα συνομήλικές τους περιμένοντας τη σειρά τους για να βιαστούν από έναν ακόμα τζιχαντιστή…
Τα 12χρονα και 15χρονα κορίτσια που κατάφεραν να αποδράσουν από την Κόλαση αποκαλύπτουν τις συγκλονιστικές στιγμές που βίωσαν ενώ κρατούνταν υπό καθεστώς ομηρίας για μήνες.

«Άνδρες έρχονταν συχνά για να πάρουν κι άλλα κορίτσια. Όσα αντιστάθηκαν ξυλοκοπήθηκαν, ενώ άλλες τις τραβούσαν από τα μαλλιά και άλλες τις μαστίγωναν με ηλεκτρικά καλώδια. Δε φοβόμουν να με χτυπήσουν, όμως, δεν άντεχα ότι θα μου έκλεβαν την τιμή μου. Μας έλεγαν διαρκώς ότι θα μας ανάγκαζαν να παντρευτούμε», θυμάται ένα από τα θύματα των τζιχαντιστών που κατάφερε να ξεφύγει.

«Μας έφεραν συνεχώς επίδοξους αγοραστές, αλλά ευτυχώς δε μας πήρε κανείς γιατί δεν είμαστε όμορφες και κλαίγαμε και κρατιόμασταν η μία από την άλλη», συμπλήρωσε το ανήλικο κορίτσι.

Αυτό που συγκλονίζει ακόμα περισσότερο είναι το γεγονός ότι πολλά από αυτά αποπειράθηκαν πολλές φορές να αυτοκτονήσουν και το τραγικό όλων είναι κάποια τα κατάφεραν….
«Έμαθα ότι η 19χρονη αδελφή μου, Ζίλα, αυτοκτόνησε εκεί όπου κρατείτο στη Μοσούλη πριν δύο εβδομάδες», δήλωσε ένας άνδρας από το Σιντζάρ στη Διεθνή Αμνηστία και δεν ήταν ο μοναδικός που ενημερωνόταν για τον τραγικό χαμό συγγενή του.

«Ήμασταν 21 κορίτσια σε ένα δωμάτιο, δύο από αυτά ήταν πολύ νέα, μόλις 10 και 12 ετών. Μία ημέρα μας έδωσαν ρούχα που έμοιαζαν με στολές χορού και μας είπαν να κάνουμε μπάνιο και να τα φορέσουμε. Η Τζιλάν αυτοκτόνησε στο μπάνιο. Έκοψε τις φλέβες της και κρεμάστηκε. Ήταν πολύ όμορφη. Νομίζω ήξερε ότι θα την έπαιρναν και θα την πήγαιναν σε κάποιον άνδρα, για αυτό αυτοκτόνησε», δήλωσε η 20χρονη Λούνα.

Από την άλλη, η 27χρονη Γουάφα αποκάλυψε ότι αποπειράθηκε και η ίδια να θέσει τέλος στη ζωή της μαζί με τη μικρότερη αδελφή της.
«Ο άνδρας που μας κρατούσε μας είπε ότι είτε θα παντρευόμασταν εκείνον και τον αδελφό του, είτε θα μας πωλούσε. Τη νύχτα προσπαθήσαμε να στραγγαλιστούμε με τα μαντίλια μας. Τα δέσαμε γύρω από το λαιμό μας και τραβηχτήκαμε μακριά η μία από την άλλη όσο πιο δυνατά μπορούσαμε, μέχρι που λιποθυμήσαμε. Δύο κορίτσια που έμεναν μαζί μας ξύπνησαν και μας σταμάτησαν και παρέμειναν ξύπνια για να μας παρακολουθούν. Όταν αποκοιμήθηκαν γύρω στις 5.00 το πρωί προσπαθήσαμε ξανά και ξανά αλλά πάλι ξύπνησαν και μας σταμάτησαν. Δε μπορούσα να μιλήσω για ημέρες μετά», δήλωσε η Γουάφα.

Η Λούνα, η Γουάφα είναι μόνο δύο από τα 300 κορίτσια που κατάφεραν να ξεφύγουν, ενώ περίπου 3.500 είναι οι γυναίκες και οι ανήλικες που κρατούνται ακόμα από τους άνδρες του ΙΚ, σύμφωνα με την κοινότητα των Γιαζίντι.

Όπως επισημαίνει η Ντονατέλα Ροβέρα, από το κέντρο διαχείρισης κρίσεων της Διεθνούς Αμνηστίας: «Εκατοντάδες γυναίκες και κορίτσια είδαν τη ζωή τους να καταστρέφεται από τη φρίκη της σεξουαλικής βίας και της σεξουαλικής σκλαβιάς από το ΙΚ».
Η Ροβέρα, όπως είπε: «Πολλά είναι παιδιά, κορίτσια ηλικίας 14, 15 ετών ή ακόμα μικρότερα. Οι μαχητές του ΙΚ χρησιμοποιούν το βιασμό σαν όπλο στις επιθέσεις τους που συνιστούν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».
Όπως τόνισε η εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας, το ψυχολογικό και σωματικό κόστος της φρικτής σεξουαλικής βίας σε αυτές τις γυναίκες είναι καταστροφικό, ενώ ακόμα και όσες καταφέρνουν να ξεφύγουν φέρουν βαθύτατα τραύματα.


Πηγή : protothema.gr



Παραιτήθηκε ο Σαρρής


Οι φήμες είχαν οργιάσει από τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Γιώργος Σαρρής επαλήθευσε το ρεπορτάζ, υποβάλλοντας τελικά την παραίτησή του στο προγραμματισμένο ΔΣ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία έγινε αποδεκτή.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Σαρρής έκανε γνωστή την πρόθεση του στα μέλη του συμβουλίου πριν από την έναρξη του Δ.Σ. και φέρεται να είπε στη συνάντηση αυτή ότι: "θα παραιτηθώ, δεν αντέχω άλλο, χάνω την υγεία μου, χάνω την αξιοπρέπειά μου".

Το κλίμα ήταν έντονα φορτισμένο και πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσπάθησαν να αλλάξουν γνώμη στον Γιώργο Σαρρή, λέγοντας του ότι είναι ο μόνος πρόεδρος που παραιτήθηκε απο ευθιξία και πως προσπάθησε να κάνει έργο στην ομοσπονδία.

Αναμένεται πλέον να τρέξουν οι εξελίξεις για την επόμενη ημέρα στην ηγεσία της ΕΠΟ και την εκλογή νέου προέδρου, κάτι που αναμένεται να συμβεί τον Ιανουάριο. Συγκεκριμένα θα προκηρυχθούν εκλογές μέσω των οποίων θα προκύψει το νέο πρόσωπο που θα αναλάβει την ηγεσία της Ομοσπονδίας. Μεταξύ των ονομάτων που αναμένεται να θέσουν υποψηφιότητα στις εκλογές είναι ο νυν πρόεδρος της ΚΕΔ, Γιώργος Γκιρτζίκης, ο Βασίλης Γκαγκάτσης, ενώ πιθανή είναι και η υποψηφιότητα του Βίκτωρα Μητρόπουλου.

Τις επόμενες ημέρες θα συγκλιθεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ για να ορίσει ημερομηνία εκλογών. Να σημειώσουμε πως ο κάθε υποψήφιος για να εκλεγεί θα πρέπει να έχει την στήριξη 7 τουλάχιστον ενώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη μέρα του Γιώργου Σαρρή ενδέχεται να τον βρει στον πολιτικό στίβο, αφού είναι σοβαρό -όπως παρουσιάζεται- το ενδεχόμενο να πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Χίο, όπου κατάγεται.

Πηγή : contra.gr


Τι θα γίνει εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος στις 29 Δεκεμβρίου;


Εάν δεν συγκεντρωθούν 180 βουλευτές την 30η Δεκεμβρίου θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής και την 25η Ιανουαρίου θα διεξαχθούν πρόωρες  εκλογές - Με πόσες ψήφους εκλέγεται Πρόεδρος από τη νέα Βουλή

Διάλυση της Βουλής και προκήρυξη εθνικών εκλογών θα προκαλέσει πιθανή μη εκλογή Προέδρου στην τρίτη και τελική ψηφοφορία που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η ψηφοφορία ξεκινά στις 12 το μεσημέρι που σημαίνει ότι περίπου στις 12:40 θα γνωρίζουμε εάν βρέθηκαν 180 βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ του κ. Σταύρου Δήμα.

Σε περίπτωση που και μετά το πέρας της τρίτης ψηφοφορίας διαπιστωθεί αδυναμία εκλογής Προέδρου τότε εντός δέκα ημερών πρέπει να διαλυθεί η Βουλή και στην συνέχεια να οδηγηθούμε σε εθνικές εκλογές εφόσον συμπληρωθούν 21 ημέρες. Σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, εφ' όσον δεν συγκεντρωθούν 180 βουλευτές υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα, την 30η Δεκεμβρίου θα θυροκολληθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την διάλυση της Βουλής και την 25η Ιανουαρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Αμέσως μετά τις εκλογές η Βουλή συγκροτείται σε Σώμα και η πρώτη του υποχρέωση είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην πρώτη ψηφοφορία η εκλογή απαιτεί 180 ψήφους. Εάν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός τότε μετά από πέντε ημέρες η Ολομέλεια ξανασυνεδριάζει  για νέα ψηφοφορία όπου απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου, δηλαδή 151 βουλευτές. Εάν και σε αυτή την περίπτωση διαπιστωθεί αδυναμία εκλογής τότε πραγματοποιείται ο τελικός των τελικών όπου προκρίνονται οι δύο επικρατέστεροι της προηγούμενης ψηφοφορίας.

Οποιος από τους δύο λάβει τις περισσότερες θετικές ψήφους εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Πάντως, το Σύνταγμα δεν αναφέρει τι γίνεται σε περίπτωση που δεν υπάρχουν δύο υποψήφιοι. Πιθανότατα σε αυτή την περίπτωση προκρίνεται ο μοναδικός υποψήφιος ο οποίος και μπορεί να εκλεγεί με ελάχιστες ψήφους.


Πηγή : protothema.gr


Τα διεθνή μέσα σχολιάζουν τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ


«Ενα βήμα πιο κοντά» στο ενδεχόμενο το πρόωρων εκλογών βρίσκεται η χώρα σύμφωνα με δημοσιεύματα των διεθνών μέσων μετά την λήξη της δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του λίγα λεπτά μετά το πέρας της ψηφοφορίας με τίτλο: «Η Ελλάδα κινείται πιο κοντά στις εκλογές καθώς ο Σαμαράς χάνει στην ψηφοφορία», υπογραμμίζει πως πλέον το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι «πιο κοντά», ενώ τονίζει πως «η προσοχή πλέον στρέφεται στην τρίτη ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου. Η αποτυχία συγκέντρωσης των 180 ψήφων «θα έχει ως συνέπεια τη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, η προοπτική των οποίων έχει φοβίσει τις αγορές, ανακαλώντας μνήμες της οικονομικής κρίσης του 2012, όταν η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη βρισκόταν σε κίνδυνο».

Oι Financial Times σημειώνουν πως είναι απίθανο ο κυβερνητικός συνασπισμός να βρει τους 180 στην τρίτη ψηφοφορία ενώ παράλληλα επισημαίνουν πως «τα δύο μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης (σ.σ. Ανεξάρτητοι Έλληνες και Δημοκρατική Αριστερά) που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά αναμένεται να απέχουν». Έτσι πλέον «προβάλει η προοπτική για πρόωρες εκλογές και νίκη του αντιιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνει το δημοσίευμα προσθέτοντας πως «ορισμένοι αναλυτές υποστήριζαν ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε να συγκεντρώσει τουλάχιστον 170 ψήφους στη σημερινή ψηφοφορία για να έχει εύλογες πιθανότητες επιτυχίας στην τρίτη ψηφοφορία της Δευτέρας».

Στη διαδικασία της Προεδρικής εκλογής η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα αναφέρεται και μέρος του ιταλικού τύπου. Οι 168 ψήφοι υπέρ της εκλογής του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, «είναι ένα αποτέλεσμα θετικότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών. O πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, έχει λίγες περισσότερες ελπίδες, τώρα, να καταφέρει να τετραγωνίσει τον κύκλο κατά την τρίτη ψηφοφορία, η οποία έχει ορισθεί για τις 29 Δεκεμβρίου, όταν θα αρκούν 180 ψήφοι», γράφει ο απεσταλμένος της εφημερίδας La Repubblica Έττορε Λιβίνι.  «Όλη η Ευρώπη περιμένει την ψηφοφορία αυτή με κομμένη την ανάσα: αν ο νέος Πρόεδρος δεν εκλεγεί ούτε κατά την τρίτη ψηφοφορία, η Ελλάδα θα προσέλθει στις κάλπες στα τέλη Ιανουαρίου, για πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Και σε όλα τα γκάλοπ (έστω και με μια διαφορά που μειώνεται ελαφρά) διατηρεί το προβάδισμα ο ΣΥΡΙΖΑ του κ.  Αλέξη Τσίπρα, η οποία είναι έτοιμη να θέσει υπό αμφισβήτηση τις συμφωνίες με την Τρόικα», προσθέτει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα Ιl Sole 24 Ore, το σημερινό αποτέλεσμα αποτελεί πρόοδο σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία, αλλά οι παρατηρητές είχαν αναφερθεί, στις προβλέψεις τους, σε 170 ψήφους.
Η εφημερίδα του Μιλάνου κάνει αναφορά, παράλληλα, στο διάγγελμα του πρωθυπουργού, με το οποίο δεσμεύθηκε, σε περίπτωση εκλογής νέου Προέδρου, να προκηρυχθούν εκλογές τον Φθινόπωρο του 2015 και αναφέρθηκε, ταυτόχρονα, στη δυνατότητα να διευρυνθεί η σύνθεση της κυβερνητικής ομάδας. «Το χρηματιστήριο της Αθήνας παρακολουθεί με αγωνία την όλη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και αργά σήμερα το πρωί παρουσίαζε απώλειες της τάξης του 2,43%», καταλήγει η εφημερίδα.

Το πρακτορείο Reuters αναφερόμενο στις προθέσεις και προσδοκώμενες στάσεις των βουλευτών από την ΔΗΜΑΡ αλλά και από το κόμμα των ΑΝΕΛ σημειώνει πως ναι μεν έχουν δηλώσει ότι δεν θα υπερψηφίσουν τον κ. Δήμα,  «ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο πόση πειθαρχία μπορεί να επιβάλουν στα μέλη τους ενώ είναι πιθανός ένας πυρετώδης γύρος διαβουλεύσεων και τηλεφωνημάτων μέσα στα Χριστούγεννα».


Πηγή : kathimerini.gr


Αποτελέσματα δεύτερης ψηφοφορίας για εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας



Ούτε σήμερα όπως ήταν αναμενόμενο δεν εκλέχθηκε πρόεδρος της Δημοκρατίας αν και η κυβέρνηση κέρδισε άλλους 8  Βουλευτές μετά τις τελευταίες εξαγγελίες του Αντώνη Σαμαρά.

Τα αποτελέσματα είναι ως εξής :

Σταύρος Δήμας : 168

Παρών : 131

Απόντες : 1

H τελική ψηφοφορία θα διεξαχθεί 29/12/2014 ημέρα Δευτέρα και την ημέρα αυτή θα εξαρτηθεί για το κατά πόσο συνειδητοποιημένα είναι τα κόμματα και οι αρχηγοί τους στο ότι έρχεται πρώτα το συμφέρον της χώρας και του Ελληνικού λαού και μετά οι προσωπικές φιλοδοξίες ώστε να μην περάσει η χώρα μεγάλες περιπέτειες οι οποίες δεν θα μαζεύονται μετά γιατί ήταν όλοι τους κατώτεροι των περιστάσεων ώστε να συμφωνήσουν σε μια εθνική συνεννόηση για το κοινό καλό όλως μας.

Σύμφωνα με τα σημερινά αποτελέσματα υπολείπονται 12 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας.






Ανεξαρτητοποιήθηκε η Νίκη Φούντα από τη ΔΗΜΑΡ




Διαβάστε τι αναφέρει στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

Την ανεξαρτητοποίησή της ανακοίνωσε η βουλευτής Νίκη Φούντα, αποχωρώντας από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Λίγο πριν την έναρξη της δεύτερης ψηφοφορίας, η κυρία Φούντα απέστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη γνωστοποιώντας την απόφασή της να αποχωρήσει από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη και να ανεξαρτητοποιηθεί.

Στην επιστολή της προς τον κ. Μεϊμαράκη η κυρία Φούντα αναφέρει:
«Με την παρούσα σας γνωστοποιώ την επιθυμία μου να ανεξαρτητοποιηθώ από την Κονοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ και να παραμείνω ως ανεξάρτητη βουλευτής».

Με εκτίμηση, Νίκη Φούντα, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας».


Πηγή


Παύλος Χαϊκάλης: Τον Αύγουστο ψήφιζε ΠτΔ, τον Δεκέμβριο όχι και... ίσως


Τον Αύγουστο, ο Παύλος Χαϊκάλης άφηνε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας πως θα ψηφίσει υπό προϋποθέσεις. Τον Δεκέμβριο, μετά τα ραντεβού με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, η στάση του άλλαξε.
Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με δηλώσεις του στο Mega και τον ΣΚΑΙ τον Αύγουστο είχε πει πως θα ψήφιζε Πρόεδρο της Δημοκρατίας (σ.σ. το όνομα του υποψηφίου δεν ήταν ακόμη γνωστό) αν το πρόσωπο που θα πρότεινε η κυβέρνηση είχε κύρος στον ευρωπαϊκό και τον ελληνικό χώρο.

Είχε θέσει ως όρο, ο υποψήφιος αυτός να δεχτεί να μην υπογράψει νέα Μνημόνια και να μην επιτελέσει «διαταγές ξένων συμφερόντων». «Είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε» είχε πει.
Το ίδιο είχε επαναλάβει την επόμενη μέρα, στις 22 Αυγούστου, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Είχε πει: «Πρέπει η κυβέρνηση να προτείνει πρόσωπο ευρείας αποδοχής, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, που να μην προέρχεται από κάποιο κομματικό χώρο και να έχει ευρύ κοινωνικό έρεισμα. Σε αυτή την περίπτωση και εφόσον ο προτεινόμενος δεχτεί ότι δεν θα υπογράψει Προεδρικά Διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τότε η ψήφος μου είναι πιθανή».

Λίγους μήνες μετά, η στάση του άλλαξε. Στις 6 Δεκεμβρίου γίνεται, πως ο ίδιος αποκάλυψε, το πρώτο ραντεβού με τον Γιώργο Αποστολόπουλο και τέσσερις μέρες μετά ακολουθεί το δεύτερο.

Το πρωί της 10ης Δεκεμβρίου, πριν τη δεύτερη συνάντηση, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλά στον ΒΗΜΑ FM και λέει ότι η υποψηφιότητα Δήμα δεν είναι δέλεαρ. «Θα έλεγα μια υποψηφιότητα ήττας. Δεν είναι το δέλεαρ για να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα έλεγα ότι είναι από την κεντροδεξιά ένα πρόσωπο το οποίο σε μια συγκυβέρνηση μόνο προβλήματα θα δημιουργούσε». Συμπλήρωσε όμως: «Θα έλεγα ότι είναι μια υποψηφιότητα γενικά καλή αλλά όχι αυτή που θα ήθελαν οι περισσότεροι».

Μια μέρα μετά, μιλώντας στα Παραπολιτικά δηλώνει πως δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκτός αν προκύψει μεγάλο εθνικό θέμα ή αν υπάρξει κοινωνική αναταραχή, αν αδειάσουν τα ΑΤΜ. «Έχουμε πάρει μια απόφαση, το Συνέδριο και όλη η συμπαγής Κ.Ο. μέχρι στιγμής, που λέει ότι δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παρότι οι μέρες είναι κοντά, δεν υπάρχει ουσιαστικά κάτι που μπορεί να το αλλάξει, αλλά πάντοτε αφήνεις μια παράμετρο, επειδή μ’ αρέσει να έχω αξιοπιστία στο λόγο μου και γι’ αυτό χρησιμοποιώ αυτό το "μέχρι στιγμής". Είναι ότι αύριο δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Να συμβεί ένα εθνικό θέμα, θα πρέπει να το δούμε πάλι εσωτερικά, όλοι μαζί. Κι εκεί θα δω αν θα αντιδράσω ή όχι. Να... ξαφνικά να σταματήσουν τα ΑΤΜ να έχουν λεφτά, να υπάρχει κόσμος να είναι σε απόγνωση, να δούμε ένα θέμα εθνικό, το οποίο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε σε άλλη κατεύθυνση. Δεν πιστεύω ότι θα συμβούν αυτά τα πράγματα, απλώς βάζω μια άνω τελεία».




Πηγή : Alpha, newsit.gr


Προσέχετε τα μετρητά και τις καταθέσεις σας – Καραδοκεί η Εφορία



Η Εφορία καταγράφει υπόλοιπα από τραπεζικές καταθέσεις και ακόμα και τα μετρητά που έχουν πάνω τους οι φορολογούμενοι που ελέγχονται για εισοδήματα που δεν έχουν δηλώσει.
Νέους τρόπους ελέγχου φορολογουμένων ''σκαρφίστηκε'' η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, στην προσπάθεια εντοπισμού εισοδημάτων που δεν έχουν δηλωθεί.
Για αυτό και η Εφορία ελέγχει υπόλοιπα τραπεζικών καταθέσεων, τα μετρητά που έχουν πάνω τους φορολογούμενοι αλλά και τις επενδύσεις σε μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια, όπως αποκαλύπτει η Ναυτεμπορική.

Διαβάστε την εγκύκλιο της Κ. Σαββαίδου με την οποία εξειδικεύεται πως θα γίνονται οι έλεχοι ιδίως στα μετρητά.

«Αν ο ελεγχόμενος/νη, ο/η σύζυγος και τα προστατευόμενα μέλη αυτών, δηλώνουν ότι την 31/12/1999 κατείχαν υπόλοιπα τραπεζικών καταθέσεων σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ή και επενδυτικά προϊόντα (μετοχές ,ομόλογα, repos έντοκα γραμμάτια, αμοιβαία κ.λπ.) ή και ακίνητα και εφόσον αποδεικνύεται η κατοχή τους από επίσημα δικαιολογητικά (έγγραφα χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αναλυτική κίνηση της μερίδας του από το Χ.Α., πινάκια ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο κ.λπ.), τότε, για την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών θα λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των υπολοίπων των τραπεζικών καταθέσεων την 31/12/1999, θα αναγράφεται δε στην ένδειξη <<Υπόλοιπα χρηματοπιστωτικών λογαριασμών στην έναρξη της πρώτης ελεγχομένης χρήσης>> χωρίς να διερευνάται η ύπαρξη πραγματικού διαθέσιμου κεφαλαίου προηγούμενων ετών (1999 και παλαιοτέρα).

Στην περίπτωση που ο ελεγχόμενος , ο/η σύζυγος και τα προστατευόμενα μέλη αυτών, δηλώνουν ότι την 31/12/1999 έχουν στην κατοχή τους εκτός των ανωτέρω και μετρητά, για την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών, θα ελέγχεται αν το πραγματικό διαθέσιμο κεφάλαιο των προηγούμενων ετών (1999 και παλαιοτέρα), είναι μικρότερο από το σύνολο των τραπεζικών καταθέσεων και των δηλωθέντων μετρητών, τότε τα δηλωθέντα μετρητά δεν θα αναγνωρίζονται ή θα περιορίζονται αναλόγως».


Πηγή Ναυτεμπορική


Έχετε «μολυσμένο» μήνυμα στον υπολογιστή σας, θα σας ζητήσουν «λύτρα»



του Παναγιώτη Σπυρόπουλου

Σε εκβιαστική «επιδημία» εξελίσσεται ο ιός με το όνομα «Crypto-Malware», ο οποίος κλειδώνει όλων των ειδών τα ψηφιακά αρχεία των υπολογιστών.

Οι χάκερ διασπείρουν το κακόβουλο λογισμικό μέσω μολυσμένων e-mails και «ροζ» ιστοσελίδων και στη συνέχεια ζητούν «λύτρα» για να… ελευθερώσουν τους υπολογιστές, δηλαδή να ξεμπλοκάρουν τα παγιδευμένα αρχεία (word, excel, jpg). Η καταβολή των «λύτρων» γίνεται σε ψηφιακό νόμισμα bitcoin. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε χθεσινή ανακοίνωσή της καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί διότι έχει καταγραφεί τους τελευταίους μήνες έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα μας.

«Όλο και περισσότεροι πολίτες μας καταγγέλλουν ότι με άγνωστο τρόπο κάποιος τους έχει κλειδώσει αρχεία και τους ζητά χρήματα για να τους τα ξεκλειδώσει. Οι χάκερ που δημιούργησαν τον ιό εκτιμάμε ότι έχουν έδρα χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και αναζητούνται από την Interpol. Ο εντοπισμός τους, ωστόσο, είναι εξαιρετικά δύσκολος. Στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα καταγράφηκε μόλις πριν από λίγους μήνες», λέει αστυνομική πηγή.

Η ΕΛ.ΑΣ. συνιστά οι χρήστες να μην ανοίγουν e-mail με άγνωστους συνδέσμους (links) και να μην κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία. Επίσης, να χρησιμοποιούν γνήσια λογισμικά προγράμματα και να ενημερώνονται τακτικά (updates)», λέει στέλεχος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.


Πηγή : thetoc.gr


Φορολογικές διευκολύνσεις για ακίνητα, απόσυρση Ι.Χ. και για επενδυτές στο Χ.Α


«Βροχή» διατάξεων με τις οποίες παρέχονται φορολογικές διευκολύνσεις σε διάφορες ομάδες του πληθυσμού, κατέθεσε χθες στη Βουλή η κυβέρνηση. Σε μια τροπολογία 48 σελίδων περιλαμβάνονται διευκολύνσεις για όσους επιθυμούν να αγοράσουν αυτοκίνητο (με απόσυρση), τους κατασκευαστές ακινήτων, τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και τους επενδυτές στο χρηματιστήριο.

Επίσης, προβλέπονται παρατάσεις προθεσμιών για την υποβολή του εντύπου Ε9 από φυσικά και νομικά πρόσωπα, ενώ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει (είθισται να κατατίθεται κάθε χρόνο) η παράταση κατά ένα έτος στην προθεσμία παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου, για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου και κάθε άλλης πράξης επιβολής φόρων.

Ειδικότερα η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών ορίζει τα εξής:

1. Παρατείνεται μέχρι 20/12/2015 η προθεσμία για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας με καινούργια αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης μέχρι 2.000 κ.ε.
Η ρύθμιση αφορά αυτοκίνητα για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας μέχρι και 31/12/2001 (σήμερα αφορά αυτοκίνητα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας έχει εκδοθεί μέχρι 31/12/2000).

2. Μετατίθεται για την 1/1/2015 η υποχρέωση υποβολής από τον φορολογούμενο δήλωσης στοιχείων ακινήτων εντός 30 ημερών από την ημέρα μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης, για τον προσδιορισμό του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ).

3. Μετατίθεται μέχρι και 31/3/2015 (αντί 31 Ιανουαρίου) η καταληκτική ημερομηνία υποβολή της δήλωσης για κάθε σύσταση, απόκτηση ή κάθε άλλη μεταβολή στοιχείων ακινήτων που πραγματοποιήθηκε από 1/1/2014 έως και την 30/11/2014.

4. Παρατείνεται μέχρι 31/3/2015 η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των μεταβολών της περιουσιακής τους κατάστασης των ετών 2011, 2012, 2013, 2014 για τα νομικά πρόσωπα.

5. Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αρχικών και τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 μέχρι 30/12/2014.

6. Παρατείνονται, κατά ένα έτος οι προθεσμίες παραγραφής του δικαιώματος του Δημοσίου, για κοινοποίηση φύλλων ελέγχου και κάθε άλλης πράξης επιβολής φόρων, τελών, προστίμων ή εισφορών, που λήγουν στις 31/12/2014, για υποθέσεις που:

α) έχουν αποσταλεί στοιχεία ή εκκρεμεί η αποστολή στοιχείων από άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ή τρίτες χώρες στις αρμόδιες φορολογικές, τελωνειακές ελεγκτικές, δικαστικές και λοιπές αρχές ή

β) έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν μέχρι 31/12/2014 εισαγγελικές παραγγελίες, εντολές ελέγχου, έρευνας ή επεξεργασίας εντολές και αιτήματα διερεύνησης από δικαστική ή φορολογική ή ελεγκτική αρχή, καθώς και από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

7. Τροποποιούνται οι διατάξεις της νομοθεσίας σχετικά με τη φορολόγηση του κέρδους που προκύπτει από τη μεταβίβαση τίτλων (μετοχές, ομόλογα, παράγωγα κ.λπ.) στα εξής σημεία:

α) Το εισόδημα που προκύπτει από τις ανωτέρω πράξεις φορολογείται ως εισόδημα από υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου (και φορολογείται με συντελεστή 15%) και όταν ο φορολογούμενος ασχολείται κατ’ επάγγελμα με τις ανωτέρω συναλλαγές (μέχρι σήμερα φορολογούνταν με συντελεστές 26 έως και 33%).

β) Ειδικά για τους τίτλους που αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε οργανωμένη αγορά ή πολυμερή μηχανισμό διαπραγμάτευσης, η φορολόγηση της υπεραξίας από τη μεταβίβασή τους, εφαρμόζεται μόνο εφόσον οι τίτλοι αυτοί έχουν αποκτηθεί από 1/1/2009 και μετά (τα ανωτέρω ίσχυαν μέχρι σήμερα μόνο για μετοχές εισηγμένες σε χρηματιστηριακή αγορά).

γ) Πλέον η ζημιά από μεταβίβαση παραγώγων χρηματοοικονομικών προϊόντων μέσων θα συμψηφίζεται με μελλοντικά (επόμενης πενταετίας) κέρδη υπεραξίας από όλα τα είδη τίτλων (μέχρι σήμερα μπορούσε να συμψηφιστεί μόνο με κέρδη υπεραξίας της ίδιας κατηγορίας τίτλων).

8. Αναστέλλεται για δύο χρόνια ο φόρος υπεραξίας κατά τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Συγκεκριμένα αναστέλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2015 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

9. Αυξάνονται σε 90 ημέρες από 60 ημέρες που ισχύουν σήμερα προκειμένου να εξετάσει η διεύθυνση επίλυσης διαφορών τις ενδικοφανείς προσφυγές.

10. Δεν υπάρχει πλέον υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ από τις κατασκευαστικές επιχειρήσεις για τα νεόδμητα που δεν θα έχουν χρησιμοποιηθεί κατ’ οιονδήποτε τρόπο εντός τετραετίας από την ολοκλήρωσή τους.


Έντυπη Καθημερινή


Διάσωση στο Αιγαίο από ελικόπτερο του ΠΝ -ΒΙΝΤΕΟ


Μόνος μέσα στο μισοβυθισμένο σκάφος του ,μεταξύ Ύδρας και Σερίφου, έμοιαζε να μην έχει καμία ελπίδα. Ειδοποίησε για άμεση βοήθεια κι αυτή ήρθε ευτυχώς έγκαιρα.

Ένα ελικόπτερο του ΠΝ AEGEAN HAWK, έσωσε άντρα του οποίου η βάρκα βυθιζόταν.


Η λέμβος στην οποία επέβαινε ο άνδρας ημιβυθίστηκε απο εισροή υδάτων και μεχρι στιγμής τα αίτια δεν εχουν διευκρινιστεί. Ωστόσο το σημαντικό ειναι οτι ο άνδρας ειναι σώος, μεταφέρθηκε σε πρώτη φάση στη βάση ελικοπτέρων στην περιοχή Κοτρώνη Μαραθώνα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο κέντρο υγείας της περιοχής.





Πηγή : onalert.gr


Κλείνει η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Ξάνθης


Στα πρόθυρα του λουκέτου βρίσκεται η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου της Ξάνθης καθώς η μοναδική μόνιμη γιατρός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Η  κλινική λειτουργεί μόνο με τους εφημερεύοντες γιατρούς που έρχονται από γειτονικά νοσοκομεία.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου, Δημήτρη Νικηφορίδη, η κινητοποίηση που έκαναν οι γιατροί του νοσοκομείου την περασμένη Πέμπτη κρίθηκε αναγκαία καθώς «τα πράγματα έχουν ξεπεράσει και το έσχατο όριο».

Και συνεχίζει: «Μεταξύ πολλών άλλων προβλημάτων, επίκειται άμεσα η αναστολή λειτουργίας της καρδιολογικής κλινικής, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τη συνολική λειτουργία του Νοσοκομείου Ξάνθης που όπως έχει γίνει γνωστό, λειτουργεί με κάλυψη σε γιατρούς 55%. Το μέλος του Δ.Σ. του οικείου Ιατρικού Συλλόγου, Δέσποινα Σταμπουλή, ανέφερε ότι κλήθηκαν όλοι οι ιδιώτες γιατροί αλλά κανείς δεν ανταποκρίθηκε στην έκκλησή τους να συνδράμουν τη λειτουργία για να μείνει ανοιχτή η κλινική. «Είμαστε σε πόλεμο και προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανή την κλινική» συμπλήρωσε.


Πηγή : iatropedia.gr


Πανικός στη Γλασκόβη – 6 νεκροί από ... τρελό απορριματοφόρο


Τουλάχιστον 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 8 ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά στη Γλασκώβη της Σκωτίας όταν ο οδηγός ενός απορριμματοφόρου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και παρέσυρε πολλούς ανθρώπους προτού προσκρούσει στην πρόσοψη του ξενοδοχείου Millennium στην πολυσύχναστη οδό Τζορτζ Σκουέρ.
Το περιστατικό συνέβη στις 14:30 (16:30 ώρα Ελλάδας), όταν το όχημα κινήθηκε κατά μήκος του πεζοδρομίου παρασύροντας στο διάβα του πολλούς πεζούς που περίμεναν να διασχίσουν τον δρόμο.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν πως το όχημα διάνυσε περίπου 70 μέτρα κατά μήκος του πεζοδρομίου, χτυπώντας τους πεζούς στην ξέφρενη πορεία του σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της Γλασκώβης. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, ωστόσο σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ο οδηγός, ο οποίος επέζησε του ατυχήματος, πιθανόν υπέστη καρδιακό επεισόδιο.

Ο επιθεωρητής της αστυνομίας Στιούατ Κάρλ δήλωσε ότι ο οδηγός έχει διακομιστεί σε νοσοκομείο, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει επί των εικασιών ότι αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας. Ο ίδιος δήλωσε, στην προσπάθειά του να καθησυχάσει το κοινό, ότι πρόκειται για οδικό ατύχημα και «τίποτα πιο απειλητικό».

«Προς το παρόν δεν φαίνεται ότι πρόκειται για εγκληματία ή για εσκεμμένη πράξη, αυτή που έλαβε χώρα το μεσημέρι, ωστόσο χρειαζόμαστε τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να διερευνήσουμε την υπόθεση», είπε.

«Πρόκειται για ένα τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα εν ώρα αιχμής στο κέντρο της πόλης μας. Σας διαβεβαιώνω ότι η αστυνομία και τα μέλη των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης θα κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο για να ανταποκριθούν σε αυτό το περιστατικό», δήλωσε ο Βοηθός Αρχηγού της αστυνομίας της Σκωτίας, Γουέιν Μόσον.

«Το απορριμματοφόρο έχασε τον έλεγχο παρασύροντας τους πεζούς», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News αυτόπτης μάρτυρας. «Υπήρχε ένα μωρό σε ένα αμαξάκι και το όχημα συνέχισε να παρασύρει ανθρώπους προτού καταλήξει στο κτίριο. Ήταν κάτι πολύ τρομακτικό», δήλωσε ή ίδια. «Άνθρωποι προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την ξέφρενη πορεία του οχήματος. Αλλά όταν κάτι τέτοιο σε κυνηγάει, πως μπορείς να ξεφύγεις;».

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, ανάρτησε σχόλιο στο Twitter μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν. «Οι σκέψεις μου είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και των μελών των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης που ασχολούνται με το συμβάν».


Πηγή : newsit.gr


Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά στο 3,5% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ



Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς

Μόνο 25% βλέπουν προσπάθεια εξαγοράς ψήφου του Χαϊκάλη - 55% λένε όχι σε εκλογές

Σταθερή στις 3,5 εκατοστιαίες μονάδες παραμένει η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση της Pulse για το Action24.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ έχουν αυξήσει τα ποσοστά τους μέσα σε μία εβδομάδα κατά μία εκατοστιαία μονάδα στην πρόθεση ψήφου. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 28,5%, η ΝΔ 25% και ακολουθούν ΠΑΣΟΚ 6,5%, ΠΟΤΑΜΙ 5,5%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,5%, ΚΚΕ 5%, ΑΝΕΛ 3,5%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 36% (το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγράψει έρευνα της Pulse από τον Σεπτέμβριο του 2012) έναντι 29% του Αλέξη Τσίπρα.

Στην έρευνα της Pulse, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (50%) συμφωνούν με την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προτείνει συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, αντιμετώπιση των σοβαρών εκκρεμοτήτων και ορισμό ημερομηνίας εκλογών μέσα στο 2015. Το 52% των ερωτηθέντων όμως, εκτιμούν ότι παρά την πρωτοβουλία αυτή, δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Σε ότι αφορά την υπόθεση Χαϊκάλη, μόνο το 25% θεωρεί ότι υπήρχε προσπάθεια εξαγοράς ψήφου, ενώ το 40% εκτιμά ότι πρόκειται για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Το 55% των ερωτηθέντων επιθυμούν να αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές, έναντι 40% που τις επιθυμούν.

Σημαντική μεταβολή σημειώνεται στην κοινή γνώμη σε ότι αφορά τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Για πρώτη φορά, η πλειοψηφία (48%) θεωρεί ότι υπάρχει από μέτριος ως μεγάλος κίνδυνος για έξοδο από το ευρώ, έναντι 43% που θεωρούν ότι υπάρχει μικρός ή κανένας κίνδυνος. Πριν από ένα μήνα, στο ίδιο ερώτημα της Pulse για το Action24 , το 52% θεωρούσαν ότι ο κίνδυνος είναι μικρός έως κανένας, και το 39% μέτριος ως μεγάλος.

Σημαντική μεταβολή επίσης, παρουσιάζει ο δείκτης που εξετάζει τη θέση των πολιτών για τη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα. Το 50% των ερωτηθέντων θεωρούν πλέον ότι το ζητούμενο είναι σκληρή διαπραγμάτευση αλλά σε συνεννόηση με τους δανειστές, ενώ μειώνεται το ποσοστό αυτών που επιθυμούν ρήξη με την τρόικα, με ή χωρίς διαπραγμάτευση.


Πηγή : protothema.gr


ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ


Με μία «Χριστουγεννιάτικη Συναυλία» στην αίθουσα του Βωμού γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι.

Το Κουαρτέτο Εγχόρδων «Arco dell'Arte» θα παρουσιάσει τρία από τα ωραιότερα κοντσέρτα της εποχής μπαρόκ, γραμμένα για τη νύχτα των Χριστουγέννων (Α. Corelli, Concerto Op.6 No.8 in G minor "Fatto per la notte di Natale", G.Torelli, Concerto Op.8 No.6in G minor, P. A.Locatelli, Concerto Op.1 No.8 in F minor) και η μεσόφωνος Μαρισία Παπαλεξίου θα τραγουδήσει τέσσερις άριες από το «Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο» του Μπαχ.

Συμμετέχουν ακόμη οι Νίκος Καραγιάννης (A' βιολί), Δήμητρα Τριανταφύλλου (B' βιολί), Γιάννης Αθανασόπουλος (Α' βιόλα), Αντίλοχος Τρανός (Β΄ βιόλα), Χριστίνα Κολοβού (βιολοντσέλο), Βαγγέλης Ζωγράφος (κοντραμπάσο), Φρίξος Μόρτζος (πιάνο).

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο του επιτυχημένου κύκλου «Πρωινές Συναυλίες στο Μουσείο».
Η παρακολούθηση των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες του μουσείου. Πληροφορίες: 2132144891.


Πηγή : newsbomb.gr


Στάσεις εργασίας σήμερα σε Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ


Πλήρης αποκατάσταση των δρομολογίων αναμένεται στις 8:00 το πρωί

Μετ' εμποδίων γίνονται σήμερα το πρωί οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, λόγω στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το τραμ.



Συγκεκριμένα, οι συρμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ θα μείνουν ακινητοποιημένοι έως τις 08:00 το πρωί. Οι συρμοί του τραμ παρέμεναν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 07:00, ενώ πλήρης αποκατάσταση των δρομολογίων αναμένεται στις 08:00.

Οι εργαζόμενοι ζητούν κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας μέσω της επιστροφής των απολυμένων και μεταταγμένων συναδέλφων τους. 


Χαρδούβελης: Η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίσιμη συγκυρία


Στην ανάγκη της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται «σε μια κρίσιμη συγκυρία» καθώς αυτή την περίοδο κρίνεται, περισσότερο ίσως από οποιαδήποτε άλλη στιγμή, αν η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε μια εμφανώς ανοδική πορεία ή αν θα σκοντάψει και θα καταδικαστεί σε στασιμότητα και οπισθοχώρηση.
Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι σε καλό δρόμο, υποστήριξε ο Γκίκας Χαρδούβελης  και σημείωσε ότι η επιτυχία στη διαπραγμάτευση:

Πρώτον ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση των 1,8 δισ. ευρώ που είναι η τελευταία δόση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Στήριξης (EFSF) και τα 3,6 δισ. ευρώ από την διπλή δόση του ΔΝΤ. Όπως ανέφερε οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το 2015 είναι δεδομένες και συγκεκριμένα ανέφερε ότι το επόμενο 3μηνο η Ελλάδα θα πρέπει να καλύψει υποχρεώσεις που αγγίζουν  περίπου τα 4,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα σημείωσε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία, οι ανάγκες χρηματοδότησης του κράτους θα αυξηθούν και αναγκαστικά θα χρησιμοποιηθεί το εγχώριο τραπεζικό σύστημα για να τις καλύψει, γεγονός που θα περιορίσει τις δυνατότητες της χρηματοδότηση της ιδιωτικής οικονομίας.

Δεύτερον, όπως σημείωσε με την επίτευξη συμφωνίας θα ολοκληρωθεί και το Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής και μαζί και ο ασφυκτικός έλεγχος και τα στενά χρονοδιαγράμματα. Έτσι, Θα ξεκινήσει η συζήτηση για την επόμενη μέρα του Προγράμματος. Ήδη οι εταίροι είναι θετικά διακείμενοι ως προς την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει προληπτική πιστωτική γραμμή στήριξης (ECCL), όπως διατυπώθηκε επίσημα στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η χώρα βγαίνει με συνετό τρόπο στις αγορές, έχοντας εξασφαλίσει σε κάθε περίπτωση προληπτική συνδρομή χρηματοδότησης. Θα αλλάξουν οι προσδοκίες των αγορών προς το καλύτερο, θα μειωθεί το κόστος δανεισμού και θα αρθεί ο κίνδυνος και η αβεβαιότητα για τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, η συνετή προσφυγή στις αγορές προϋποθέτει κόστος που δεν θα απειλήσει τη βιωσιμότητα της δημοσιονομικής προσαρμογής και του δημοσίου χρέους.


Τρίτον, Θα μπορέσει-επιτέλους- να τεθεί υπό συζήτηση και το ζήτημα του χρέους.


Πηγή: reporter.gr


Πυκνώνουν οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο



Για δεύτερη συνεχόμενη φορά δύο οπλισμένα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως και σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά εξελίχθηκε σε εμπλοκή δυτικά της Λέσβου και στην περιοχή των Αντίψαρων.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ελληνικά και τουρκικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία ήταν στις 19 Δεκεμβρίου, προηγουμένως στις 15 Απριλίου φέτος οπότε είχαν σημειωθεί δύο εμπλοκές και η αμέσως προηγούμενη τον Ιανουάριο του 2012 οπότε είχε σημειωθεί μία εμπλοκή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν με προσοχή αυτή τη διαφοροποίηση της στάσης της γείτονος.

Στο FIR Αθηνών εισήλθαν συνολικά 6 τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. Καταγράφηκε 1 παράβαση των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας που εξελίχθηκε σε 2 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά.


Πηγή: skai.gr


Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την εξέλιξη του "Χαϊκάλης - gate"


Συνέχεια στην αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης των καταγγελιών του Παύλου Χαϊκάλη, τις οποίες ο εισαγγελέας έθεσε σήμερα στο αρχείο κρίνοντας ότι δεν προέκυψε καμία ένδειξη για τη διάπραξη του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.

Από την Κουμουνδούρου άφησαν αιχμές για τους χειρισμούς της Δικαιοσύνης σημειώνοντας πως "παρά την ομολογημένη απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, η παραπομπή στο αρχείο της υπόθεσης χωρίς προηγουμένως να έχει διαταχθεί άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των συνδιαλέξεων των εμπλεκομένων, γεννάει εύλογα ερωτήματα σε σχέση με την ορθότητα και τη σκοπιμότητα της απόφασης".

Απαντώντας στις αιχμές αυτές, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε πως "το μόνο ομολογημένο σε αυτή τη στημένη υπόθεση είναι η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα Καμμένου-Χαϊκάλη" και πρόσθεσε: "Ο κ. Τσίπρας επιμένει να καλύπτει τους βασικούς συνεργάτες του στην τρίτη κατά σειρά σκευωρία, αν και μοναδικός σκοπός τους ήταν η εφαρμογή ενός ακόμη σχεδίου ανωμαλίας. Μπροστά σ' αυτά τα σχέδια ανωμαλίας που απεργάζονται, δεν διστάζουν να επιτεθούν ακόμη και στη Δικαιοσύνη".

"Πλέον δεν απομένει παρά ο ελληνικός λαός να βάλει στο αρχείο με την ψήφο του, κυβέρνηση, καθεστώς και παρακράτος" ήταν το σχόλιο που έκανε ο Πάνος Καμμένος για τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης Χαϊκάλη.


Πηγή : megatv


Εκλογή Προέδρου: 163 + Μίκα και βλέπουμε...




Οικονόμου, Κουράκος, Μελάς και η προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ, ανεξάρτητη βουλευτής Δωδεκανήσων, στο «σακούλι» των ψήφων υπέρ του Σταύρου Δήμα - Θέλει τουλάχιστον 167 η κυβέρνηση στη δεύτερη ψηφοφορία, για να ελπίζει βάσιμα σε εκλογή στις 29 Δεκεμβρίου

Τις θετικές επιδράσεις του διαγγέλματος του πρωθυπουργού θα αναμένει έως την τελευταία στιγμή το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Συνεργάτες του κ. Αντώνη Σαμαρά δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα πρώτα δεδομένα, υποστηρίζοντας ότι η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού ανοίγει και πάλι το παιχνίδι για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ήδη, μέχρι αυτή την ώρα τέσσερις βουλευτές δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν τον κ. Σταύρο Δήμα, αν και στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν «παρών». Με τον τρόπο αυτό, η αυριανή ψηφοφορία ξεκινά από τους 164.

Εάν μείνει σε αυτό το νούμερο, τότε ο στόχος των «180» δυσκολεύει ακόμα περισσότερο. Εάν η υποψηφιότητα Δήμα καταφέρει να πάρει 167 ή και παραπάνω, τότε ίσως και να δημιουργηθεί καλύτερη δυναμική για την τελική ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου.

Πρόσφατη προσθήκη αποτελεί αυτή της κυρίας Μίκας Ιατρίδη, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Θεωρώ ότι η πρόταση για την ψήφιση του Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτήν τη Βουλή, η αναθεώρηση του Συντάγματος και οι εκλογές προς στο τέλος του 2015 είναι η καλύτερη λύση για την παρούσα περίοδο».

Και συνεχίζει, λέγοντας πως, έπειτα από διαβουλεύσεις με τους ψηφοφόρους της, αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της υποψηφιότητας Δήμα.

Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των κ.κ. Βασίλη Οικονόμου, Γιάννη Κουράκου, αλλά και του κ. Παναγιώτη Μελά, οι οποίοι χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Με ενδιαφέρον επίσης αναμένονται οι τοποθετήσεις των κ.κ. Κώστα Γιοβανόπουλου και Γιώργου Κασαπίδη, οι οποίοι είχαν θέσει ανάλογες προϋποθέσεις, προκειμένου να υπερψηφίσουν.


Πηγή : protothema.gr