Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Σκοπιανός βουλευτής για το ξεπούλημα Τσίπρα : Ευχαριστώ Τσίπρα, ευχαριστώ Ελλάδα



Εάν ήταν άλλος σοβαρός και όχι ο Τσίπρας θα είχε παραιτηθεί, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας νιώθει υπερήφανος για το ξεπούλημα που έκανε της Μακεδονίας και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες και αυτό θα το πληρώσεις στις εκλογές.

Ποιος Σκοπιανός δεν θα ευχαριστούσε τον Τσίπρα που λειτουργώντας σαν Σκοπιανός πράκτορας και όχι σαν Έλληνας πρωθυπουργός ξεπούλησε την Μακεδονία.

Να ευχαριστήσει τον Αλέξη Τσίπρα στα ελληνικά επέλεξε ο βουλευτής Σάμκα Ιμπραϊμόφσκι του κυβερνώντος κόμματος της ΠΓΔΜ, για το ξεπούλημα της Μακεδονίας στην χώρα του και σημείωσε, είναι η καλύτερη συμφωνία που θα μπορούσε να επιτευχθεί, έτσι ο βουλευτής Σάμκα Ιμπραϊμόφσκι θέλησε να εκφράσεις τις ευχαριστίες του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό για τη συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

«Δεν υπάρχει καλύτερη συμφωνία από αυτή. Το λένε οι ίδιοι οι Έλληνες. Για αυτό θα απευθυνθώ στα ελληνικά: Ευχαριστώ Τσίπρα, ευχαριστώ Ελλάδα», σημειώσε χαρακτηριστικά ο Σάμκα Ιμπραϊμόφσκι.





ΠΟΣΔΕΠ κατά Ρουβίκωνα: Το Πανεπιστήμιο δεν είναι ξέφραγο αμπέλι


H Πολιτεία «να αναλάβει τις ευθύνες της και να εκτελέσει το συντομότερο το καθήκον της» και τα αρμόδια όργανα και τους θεσμούς «να ενεργήσουν αποτελεσματικά, προστατεύοντας την πανεπιστημιακή κοινότητα από έκνομες ενέργειες και τον πανεπιστημιακό χώρο από εισβολείς», απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού με αφορμή τα γραφεία που άνοιξε αυθαίρετα η εγκληματική οργάνωση του Ρουβίκωνα στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ:

Η γνωστή από δράσεις εντυπωσιασμού οργάνωση «Ρουβίκωνας», με απίστευτο θράσος, που τροφοδοτείται από τη συστηματική ανοχή της κυβέρνησης στις παράνομες δράσεις της, κατέλαβε αυθαίρετα και παράνομα χώρο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ για να τον χρησιμοποιήσει ως «στέκι» και ορμητήριο για τους σκοπούς της, ενώ δημοσιοποίησε την όχι και τόσο πρωτότυπη ενέργεια της δηλώνοντας «Ήρθαμε εδώ για να μείνουμε» (!).

Το Πανεπιστήμιο όμως δεν είναι χώρος για τέτοιου είδους δράσεις, ούτε ξέφραγο αμπέλι όπου κάθε «συλλογικότητα» θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη καταλαμβάνοντας παράνομα χώρους, ούτε κοινόχρηστος χώρος όπου στο όνομα του ασύλου όποιος θέλει θα επιβάλλει με τη βία και την αυθαιρεσία την παρουσία του και τις απόψεις του.

Το Πανεπιστήμιο είναι χώρος πρώτιστα ακαδημαϊκής ελευθερίας, δηλαδή ελευθερίας άσκησης των εκπαιδευτικών και ερευνητικών καθηκόντων όλων των συντελεστών του, και χώρος ελευθερίας έκφρασης, ελευθερίας διακίνησης ιδεών, ανοιχτός στην κοινωνία και σε άμεση συνέργεια με αυτήν, χώρος όπου οι κανόνες και οι νόμοι της κοινωνίας θα πρέπει είναι το ίδιο σεβαστοί και να εφαρμόζονται απ’ όλους για όλους. Οι κάθε λογής οργανώσεις ή μεμονωμένοι πολίτες που αυθαιρετούν και παρανομούν δεν έχουν θέση μέσα στο Πανεπιστήμιο.

Απαιτούμε να αποχωρήσουν άμεσα τα μέλη της οργάνωσης «Ρουβίκωνας» καθώς και να αποδοθούν πίσω στα Πανεπιστήμια όλοι οι χώροι που παράνομα, αυθαίρετα και χωρίς τη βούληση ή τη συναίνεση της Πανεπιστημιακής κοινότητας έχουν χρόνια καταλάβει οι κάθε είδους καταληψίες σε όλα τα ιδρύματα.

Καλούμε τα πανεπιστημιακά όργανα να αντιδράσουν θαρραλέα, και με τη στήριξη όλης της κοινότητας να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για να μην εδραιωθεί στη Φιλοσοφική του ΕΚΠΑ και τα άλλα Ιδρύματα ένα καθεστώς ανομίας. Για την περίπτωση του Ρουβίκωνα επιδοκιμάζουμε και υποστηρίζουμε την αποφασιστική στάση της Κοσμητείας.

Καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες τις και να εκτελέσει το συντομότερο το καθήκον της, τα δε αρμόδια όργανα και οι θεσμοί της να ενεργήσουν αποτελεσματικά, προστατεύοντας την πανεπιστημιακή κοινότητα από έκνομες ενέργειες και τον πανεπιστημιακό χώρο από εισβολείς».


Μητσοτάκης : Είμαι εδώ για να εκφράσω την έμπρακτη συμπαράστασή μου στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας


Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε σήμερα το Α.Τ. Ομόνοιας, το οποίο χθες το βράδυ δέχθηκε επίθεση με βόμβες μολότοφ από πλήθος κουκουλοφόρων. Εξερχόμενος από το Αστυνομικό Τμήμα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαι εδώ για να εκφράσω την έμπρακτη συμπαράστασή μου στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι στοχοποιούνται πια καθημερινά από οργανωμένες συμμορίες. Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια. Και δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς ισχυρή Αστυνομία. Δεσμεύομαι, για άλλη μια φορά, ότι αυτά τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανδρών και των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά ταυτόχρονα εγκαθιδρύουν και ένα συνολικό αίσθημα ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες, θα παταχθούν με αποφασιστικότητα την επόμενη μέρα που θα μας εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός τις τύχες της χώρας. 

Ένα σχόλιο ακόμα: Φαίνεται ότι έπρεπε να μαθευτεί η δική μου παρουσία εδώ στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, ένα Αστυνομικό Τμήμα το οποίο έχει στοχοποιηθεί επανειλημμένως, για να ευαισθητοποιηθεί, επιτέλους, η πολιτική και η επιχειρησιακή ηγεσία της Αστυνομίας, να έρθουν εδώ να δουν τι πραγματικά συμβαίνει. Και αναρωτιέμαι τι περιμένουν κάποιοι, αν περιμένουν να καούν αστυνομικοί από μολότοφ για να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους. Και μιας και η κυρία Υπουργός είναι εδώ, ίσως είναι καλό να πεταχτεί και μια βόλτα λίγο παρακάτω να δει και τις καταλήψεις των διαφόρων συλλογικοτήτων και τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα τα οποία ντροπιάζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και τα οποία υπονομεύουν με τρόπο βάναυσο και τον ίδιο το χαρακτήρα του δημοσίου Πανεπιστημίου. 

Οι Έλληνες πολίτες σήμερα, όχι μόνο εδώ στο κέντρο της Αθήνας, στις γειτονιές της Αθήνας, στην ελληνική περιφέρεια, αισθάνονται απροστάτευτοι. Το πρώτο χρέος κάθε οργανωμένης πολιτείας είναι να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών. Αυτό είναι κάτι το οποίο την επόμενη μέρα θα το κάνουμε πράξη». 




Κράξιμο στην Γεροβασίλη που τόλμησε να επισκεφτεί το Α.Τ. Ομονοίας (video)



Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν στην Γεροβασίλη «Έχετε και μούτρα και εμφανιζόσαστε! Ανίκανοι άνθρωποι! Επικίνδυνοι».

Και πώς να μην φωνάζουν όταν με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ οι κακοποιοί σύντροφοι αντιεξουσιαστές, έχουν υποτροπιάσει και εγκληματούν καθημερινά γιατί ξέρουν ότι προστατεύονται από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συντρόφους του κόμματος.





Η πρυτανεία λέει φύγετε από την Φιλοσοφική στην εγκληματική οργάνωση Ρουβίκωνας



Οι Πρυτανικές Αρχές απαιτούν από τον Ρουβίκωνα να αποχωρήσει από την Φιλοσοφική Σχολή.

Η ανακοίνωση των Πρυτανικών Αρχών

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του ΡΟΥΒΊΚΩΝΑ να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή.

Η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».


Πρόκληση Κυρίτση υπερασπίστηκε τους "φοιτητές"; Που εγκλώβισαν τους καθηγητές για τον Ρουβίκωνα



Είπε να προκαλέσει και πάλι ο γνωστός ακροαριστερός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης και να πάρει το μέρος των 50 ακροαριστερών "φοιτητών"; Που μόνο το μπάχαλο τους ενδιαφέρει και όχι η παιδεία και παίζεται εάν είναι φοιτητές και δεν είναι αντιεξουσιαστές.

Ως μία φοιτητική διαδικασία σχολίασε προκλητικά τον εγκλωβισμό περίπου 30 καθηγητών στο κτίριο της Συγκλήτου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σήμερα το πρωί, ο Γιώργος Κυρίτσης υπέρ της εγκληματικής οργάνωσης του Ρουβίκωνα. Και είπε στο ΘΕΜΑ 104,6 : «Υποθέτω ότι θα τα βρουν με έναν τρόπο στη Σύγκλητο. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα τα θέματα της ακαδημαϊκής κοινότητας να τα αφήνουμε στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Ηταν μία φοιτητική διαδικασία αυτό που έγινε».

Με λίγα λόγια μας είπε ο Κυρίτσης ότι με την ακροαριστερά μόνο να μάθουν δεν μπορούν τα παιδιά μας, να γίνουν κάθε είδους κακοποιοί χωρίς μέλλον σίγουρα μπορούν με τόσες εγκληματικές ακροαριστερές οργανώσεις και μη που αλωνίζουν τα πανεπιστήμια με την ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε αφήστε τους στην τύχη τους.


Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι λαθρομετανάστες μετά τον σταυρό διέλυσαν και το εκκλησάκι στην Λέσβο



Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι λαθρομετανάστες στην Λέσβο και δεν σέβονται την χώρα που αναγκαστικά τους φιλοξενεί.

Οργή και αγανάκτηση από τους κατοίκους της Λέσβου μετά το νέο περιστατικό βανδαλισμού σε ένα προσκυνητάρι με τη μορφή μικρής εκκλησίας, το οποίο ήταν τοποθετημένο στην ίδια περιοχή με τον Σταυρό που γκρέμισαν άγνωστοι, στην θέση Απελή της Μυτιλήνης!

Οι δράστες κατάφεραν και πάλι να διαφύγουν παρά το ότι υποτίθεται οι αστυνομικοί στου νησιού διενεργούν τακτικές περιπολίες στην περιοχή μετά την καταστροφή του μεγάλου Σταυρού και διενεργούν περιπολίες όχι για να μην προκαλούν οι λαθρομετανάστες αλλά για να μην προκαλέσουν με νέα αναστήλωση του σταυρού οι Έλληνες τους λαθρομετανάστες.




Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί για ληστεία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών



Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 8-10-2018 στην Αγία Παρασκευή, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, δύο αλλοδαποί, οι οποίοι λίγο νωρίτερα αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε πολυκατοικία στην ίδια περιοχή.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, οι δράστες διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις-κλοπές από οικίες, όπου παραβιάζοντας τις κεντρικές εισόδους εισέρχονταν στο εσωτερικό τους και αφαιρούσαν ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα καθώς και χρηματικά ποσά.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα τραπουλόχαρτα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για να ανοίγουν ανασφάλιστες θύρες οικιών, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα. Εντός του οχήματος που χρησιμοποιούσαν βρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.


Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ρολόγια, γυαλιά ηλίου, ηλεκτρονικές συσκευές, γυναικείες τσάντες κλπ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί μία ληστεία και τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Περαιτέρω, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Ανακριτή.


Στο Α.Τ. Ομονοίας αυτή την ώρα ο Μητσοτάκης δίπλα στους αστυνομικούς




Στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας έφτασε πριν από 15 λεπτά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επίθεση από ομάδα κακοποιών αντιεξουσιαστών το βράδυ της Δευτέρας.

Στην επίθεση συμμετείχαν πενήντα κακοποιοί αντιεξουσιαστές που πυρπόλησαν με περίπου 30 μολότοφ ένα βαν προσαγωγών που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Βερανζέρου και 3ης Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια κινήθηκαν προς το αστυνομικό τμήμα.


Στις φλόγες τυλίχθηκαν πέντε οχήματα ΙΧ ιδιωτών και τρία υπηρεσιακά, τα οποία ήταν σταθμευμένα στο σημείο ενώ τραυματίστηκαν και τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι μεταφέρθηαν σε νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Έξω από το Α.Τ. Ομονοίας κάνουν διαμαρτυρία αστυνομικές οργανώσεις για την ανοχή που δείχνει η κυβέρνηση στους κουκουλοφόρους κακοποιούς αντιεξουσιαστές.


Χρυσό στο Μπουένος Άιρες ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης!



Η Ελλάδα πανηγύρισε  το δεύτερο χρυσό μετάλλιό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που διεξάγονται στο Μπουένος Άιρες!

Ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που απέκτησε από τις πρώτες ιστιοδρομίες στην κατηγορία Techno 293 και κατέκτησε άνετα την πρώτη θέση μεταξύ 24 ιστιοπλόων, καθώς συγκέντρωσε μόλις 23 βαθμούς ποινής, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Νικόλο Ρένα (Ιταλία) με 36 βαθμούς και τρίτο τον Φιν Χόκινς (Μ. Βρετανία) με 46 βαθμούς.

Αυτό είναι το τέταρτο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής μετά το χρυσό των Μπούρμπου - Κυρίδου στην κωπηλασία, της Φανής Τζέλη στο τάε κβον ντο και του Σάββα Θώμογλου στην κολύμβηση. Και έπεται συνέχεια...




Ξεκαθαρίζει ο Παπαχριστόπουλος ότι θα ψηφίσει υπέρ του ξεπουλήματος της Μακεδονίας



«Δεν θα ψηφίσω ποτέ πρόταση μομφής και θα ψηφίσω πρόταση εμπιστοσύνης», είπε με αγωνία στην ΕΡΤ και κοιτώντας προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο γυρολόγος της πολιτικής Θανάσης Παπαχριστόπουλος που ψάχνει πολιτική στέγη την τέταρτη στην καριέρα του για να επιβιώσει πολιτικά.

Αδιαφορώντας για τις συνέπειες του ξεπουλήματος της Μακεδονίας ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παπαχρηστόπουλος είπε : «Θα ψηφίσω την συμφωνία των Πρεσπών και μόλις ψηφίσω θα παραδώσω την έδρα μου». Είπε επίσης δεν θα ρίξει «ούτε σταγόνα λάδι στο μύλο της διαπλοκής», προσθέτοντας ότι γνωρίζει «ποιοι δίνουν αγώνα να αποφύγουν κάτι και ζητάνε από την πρώτη μέρα εκλογές». 

«Δεν θα ψηφίσω ποτέ πρόταση μομφής και θα ψηφίσω πρόταση εμπιστοσύνης», ανέφερε δυνατά για να τον ακούσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και δήλωσε περήφανος ότι : «Την άποψή μου υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών την έχω πει ευθαρσώς από την αρχή και είμαι έτοιμος να δεχθώ και τις επιπτώσεις» και για να λαικίσει περισσότερο ανέφερε ότι «Με συμβολαιογραφική πράξη όταν έρθει η ώρα θα δώσω τα 3.500 της βουλευτικής αποζημίωσης μου στην "Σχεδία"».



Οργανωμένοι ακροαριστεροί φοιτητές απειλούν καθηγητές για να μην φύγει ο Ρουβίκωνας από την φιλοσοφική



Ακροαριστεροί "φοιτητές" (εξετάζεται εάν είναι φοιτητές) έχουν εγκλωβίσει 30 πανεπιστημιακούς στο κτήριο της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και ζητούν να μην υπάρξει απόφαση κατά της παρουσίας της εγκληματικής οργάνωσης του Ρουβίκωνα στους χώρους των πανεπιστημίων.

Ομάδα περίπου 50 "φοιτητών" που έχουν εγκλωβίσει σε μια αίθουσα περίπου 30 πανεπιστημιακούς και ζητάνε να μην υπάρξει απόφαση της Συγκλήτου κατά της παρουσίας του Ρουβίκωνα σε χώρο του κτηρίου της Φιλοσοφικής.

Το θράσος των ακροαριστερών υπερασπιστών της εγκληματικής οργάνωσης του Ρουβίκωνα είναι να φωνάζουν στους πανεπιστημιακούς: «Φέρατε τον Μητσοτάκη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και δεν θα έρθει ο Ρουβίκωνας;».


Είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε νεκρό αστυνομικό από τις επιθέσεις συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ



Το χθεσινό περιστατικό δείχνει την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των αντιεξουσιαστών με την ανοχή της κυβέρνησης και τις εντολές που δίνει το υπουργείο εδώ και 4 χρόνια στην αστυνομία μην πειράζεται τους συντρόφους.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος δήλωσε φανερά ανήσυχος στο ΘΕΜΑ 104,6,  πώς οι κουκουλοφόροι που επιτέθηκαν στο ΑΤ Ομονοίας είχαν σκοπό την αφαίρεση ζωής αστυνομικού.

«Έριξαν μολότοφ για να κάψουν ζωντανό τον οδηγό και τους επιβάτες που ήταν στο όχημα πεζών περιπολιών», είπε ο κ. Μαυροειδάκος προσθέτοντας ότι μια από τις μολότοφ που πέταξαν οι άγνωστοι στο ΑΤ Ομονοίας είχε στόχο τα κρατητήρια «αλλά ευτυχώς δεν ανεφλέγη».

«Μετά τους χτύπησαν και με πτυσσόμενα γκλοπ,  από τις δεκάδες μολότοφ που πέταξαν οι άγνωστοι οι 10 είχαν στόχο τον σκοπό ο συνάδελφος εκεί ευτυχώς αντέδρασε ψύχραιμα και διαφύλαξε τον οπλισμό του και τη σωματική του ακεραιότητα».


Ο Μητσοτάκης σηκώνει ψηλά τις καθεστωτικές δηλώσεις Πολάκη και διεθνοποιεί το ζήτημα



Ο πρόεδρος της ΝΔ θα θέσει το μείζον ζήτημα στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που βλέπει σήμερα στις Βρυξέλλες και να αναδείξει τις συνεχείς πιέσεις που ασκούν κυβερνητικά στελέχη κατά καίριων θεσμών της ελληνικής Δημοκρατίας, όπως η Δικαιοσύνη και ο Τύπος.

Στην Νέα Δημοκρατία έχει γίνει καταγραφή και έχει ετοιμαστεί φάκελος με τις αντιθεσμικές πρωτοβουλίες και δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων οι οποίες γίνονται σε καθημερινή βάση από στελέχη τους ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Παύλος Πολάκης και παραβιάζουν προκλητικά τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών.

Τις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη διεθνοποίησης δείχνει και το χθεσινό tweet που επέλεξε να ανεβάσει και στα αγγλικά και αναφερόταν στις καθεστωτικές επικίνδυνες δηλώσεις του Παύλου Πολάκη που θυμίζουν άλλες εποχές.

την ανάρτησή του με την οποία διαμαρτυρήθηκε για τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο κ. Πολάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι απαιτείται να φυλακιστούν στελέχη της αντιπολίτευσης για να κερδίσει το κόμμα του τις εκλογές. 

«Ο αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, αν βάλει κάποιους από τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή. H Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται!.Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών».


Tsipras’ favorite Minister said that SYRIZA could win the elections if only the government puts some of their political opponents in jail. Nea Demokratia will not be intimidated! The next elections will not just be about the economy. But also about standing up for our core values





Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί : O Γαβρόγλου θέλει να διαλύσει το Λύκειο


Είναι τραγικές η ημέρες που περνάει η παιδεία και η εκπαίδευση στην χώρα μας, που βρίσκεται στα χέρια ενός ακατάλληλου για την θέση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, που θέλει όπως φαίνεται από τις αποφάσεις του να φέρει την ελληνική παιδεία σε τραγικά επίπεδα αμορφωσιάς.

Οι αλλεπάλληλες αλλαγές οπισθοδρόμησης της παιδείας έχουν την υπογραφή του ακατάλληλου Γαβρόγλου και οι αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς είναι έντονες. Πυρά κατά του υπουργού εξαπέλυσαν Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Γεωλόγοι και Βιοεπιστήμονες μετά την απόφαση να μην συμπεριληφθούν τα μαθήματα αυτά στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ και Β΄ Λυκείου ενώ είχε προηγηθεί η μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στο Γυμνάσιο.


Η ανακοίνωση της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας :

Με λειψή άλγεβρα και χωρίς γεωμετρία, το Υπουργείο Παιδείας καλλιεργεί τον μαθηματικό αναλφαβητισμό και την γνωστική ερήμωση των σχολείων.

Με μια ανιστόρητη απόφαση, το Υπουργείο Παιδείας προγραμματίζει την αλλοίωση του επιστημονικού περιεχομένου της μαθηματικής εκπαίδευσης. Λησμονώντας το «Αγεωμέτρητος μηδείς εισίτω» της Ακαδημίας του Πλάτωνα και αγνοώντας τόσο τη σύνθετη εξέλιξη της μαθηματικής επιστήμης, όσο και τις σύγχρονες προσεγγίσεις της μαθηματικής εκπαίδευσης, προχωρούν σε μια καινοφανή κατάτμηση και αποπλαισίωση των σχολικών μαθηματικών από την επιστημολογική τους αναφορά.

Η συγκεκριμένη απόφαση περιλαμβάνεται, με έναν θεμελιακά λανθασμένο τρόπο, στην επιδίωξη της μείωσης του εξεταστικού φόρτου του Λυκείου. Υπουργείο και ΙΕΠ δείχνουν και πάλι να αντιλαμβάνονται το σύστημα των εξετάσεων ως απολύτως ανεξάρτητο από το σύστημα και τους στόχους της διδασκαλίας και μάθησης. Οδηγούν κατά συνέπεια σε διπλά αρνητικό αποτέλεσμα, ερημώνοντας το μαθησιακό περιεχόμενο της εκπαιδευτικής λειτουργίας. Ενισχύουν την ασκησιολογία στο περιεχόμενο της διδασκαλίας και την παπαγαλία στο περιεχόμενο των εξετάσεων.

Ο περιορισμός της εκπαιδευτικής βαρύτητας και η κατάργηση της συνοχής στην εξέταση των διδασκόμενων μαθημάτων Μαθηματικών στη Β΄ Λυκείου,
(α) ισοδυναμεί με ουσιαστική ακύρωση του ενδιαφέροντος και της διδασκαλίας αυτών των μαθημάτων, 
(β) συντελεί στην υποβάθμιση του Λυκείου και στην αναζήτηση ελιτίστικων επιλογών στην εκπαιδευτική αγορά,
(γ) συντελεί στην υποβάθμιση της μαθηματικής εκπαίδευσης, από κεντρικό στοιχείο του σύγχρονου αλφαβητισμού σε περιορισμένο εργαλείο μαθηματικοποίησης μόνο των φανερά εκμαθηματικευμένων πεδίων.

Οι συνεχείς και συνεχώς αυτοαναιρούμενες δηλώσεις και η έκδηλη προχειρότητα των ανακοινώσεων εγείρουν πλέον σοβαρά ερωτήματα ως προς την παιδαγωγική και πολιτική επάρκεια των σχεδιαστών και των ιθυνόντων του Υπουργείου Παιδείας και του ΙΕΠ.

Φαίνεται πως η κλειστοφοβική συμπεριφορά του ΙΕΠ και η αλαζονική άρνηση κάθε συζήτησης με την ΕΜΕ -παρά τις επίσημες δεσμεύσεις για συστηματική ενημέρωση και συζήτηση- δεν είναι απλά ένα ύφος πολιτικής συμπεριφοράς απέναντι στην ανεξάρτητη και κριτική σκέψη. 

Η αντίστοιχη περιφρονητική συμπεριφορά σε όλες τις επιστημονικές ενώσειςδηλώνουν μάλλον ένα σύμπτωμα βαθύτερης ανεπάρκειας σε ζητήματα εκπαιδευτικού σχεδιασμού. Αν αντιγράφουν, αντιγράφουν λανθασμένες μεταφράσεις. Αν επινοούν, επινοούν στο κενό.

Κόβουν και ράβουν την εξεταστέα ύλη, αδιαφορώντας για τη συνοχή της διδακτέας ύλης. Αυθαιρετούν, χωρίς επίγνωση της επιστημολογίας και των εσωτερικών διαρθρώσεων που νοηματοδοτούν τη μάθηση των Μαθηματικών στο Λύκειο. Η μαθηματική εκπαίδευση κομματιάζεται με τρόπο που αναιρείται ως μαθηματική και ως εκπαίδευση. Αποφασίζουν χωρίς συναίσθηση των κοινωνικών και γνωστικών επιπτώσεων που έχει η αποτυχία στα Μαθηματικά στη γενικότερη σχολική αποτυχία.

Το κατά καιρούς προβαλλόμενο σχίσμα ανάμεσα στο Υπουργείο και στο ΙΕΠ δεν μπορεί να δικαιολογήσει ούτε να μειώσει το αποθαρρυντικό κλίμα και τη μεγάλη ανησυχία για το δημόσιο σχολείο. Αντίθετα, προκαλεί αναστάτωση σε μαθητές και μαθήτριες, αγωνία στις οικογένειες και απόγνωση στο σώμα των εκπαιδευτικών.

Η ΕΜΕ καλεί τον Υπουργό Παιδείας να αναλάβει μια γενναία πρωτοβουλία ανατροπής αυτής της καταστροφικής εξέλιξης. Να ακυρώσει και να θέσει σε νέα επεξεργασία το ζήτημα της μείωσης του εξεταστικού φόρτου σε Γυμνάσιο και Λύκειο. Να διερευνήσει εναλλακτικές θεωρήσεις και πρακτικές για την αξιολόγηση της μάθησης και της διδασκαλίας. Να τιμήσει την ανακήρυξη του 2018 ως έτους Μαθηματικών, αναζητώντας έγκυρη ενημέρωση και εγκαινιάζοντας έναν ουσιαστικό δημόσιο διάλογο για τη Μαθηματική Εκπαίδευση στο σύγχρονο σχολείο.

Η κοινή ανακοίνωση Φυσικών, Χημικών, Γεωλόγων και Βιοεπιστημόνων :

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση, χωρίς διάλογο και ανταλλαγή απόψεων, και κατόπιν της σχετικής εισήγησης του ΙΕΠ, δημοσιεύθηκε η απόφαση σχετικά με τον τρόπο αξιολόγησης των μαθητών στην Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου.

Μετά την καταστροφική πολιτική της κατάργησης των εξετάσεων στα περισσότερα μαθήματα του Γυμνασίου, έρχεται η σειρά του Λυκείου. 
Προφανώς, εμπνευστές της πρότασης από την ηγεσία του ΙΕΠ, μετά τις ‘επιτυχείς΄ προτάσεις τους, που μετέτρεψαν το Γυμνάσιο σε μια άχρηστη εκπαιδευτική βαθμίδα και ένα τρίχρονο parking παιδιών, έβαλαν στο στόχαστρο το Λύκειο, του οποίου  την διάλυση με περισσή ενάργεια απεργάζονται. Είναι φανερό ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η μέση εκπαίδευση να παράγει ανειδίκευτους εργάτες με πτυχία δήθεν επαγγελματικής επάρκειας μόνο. Η οπισθοδρόμηση είναι πρωτοφανής.
Η χώρα βρίσκεται εδώ και σχεδόν μία δεκαετία σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση, από όπου μπορεί να διαφύγει μόνο αν επενδύσει στη γνώση και την καινοτομία. Όσοι συμφωνήσουν στη διάλυση του Λυκείου θα είναι υπόλογοι στις επόμενες γενιές, γιατί θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ελλάδας.

Είμαστε αντίθετοι σε ένα σχολείο της αμάθειας και της “μη γνώσης”, το οποίο φαίνεται να βρίσκει θερμούς υποστηρικτές στην ηγεσία του σημερινού ΙΕΠ του κυρίου Κουζέλη.

Η ελληνική οικογένεια πάντα είχε και έχει ως προτεραιότητα τη μόρφωση των παιδιών της, προτεραιότητα που δεν έχει αλλάξει ακόμα και στους δύσκολους καιρούς που περνά η κοινωνία μας. Αν θα αναγνωρίζαμε ένα πλεονέκτημα σήμερα στην Ελλάδα, είναι ότι ακόμα υπάρχει μια δημόσια εκπαίδευση, η οποία δίνει την δυνατότητα στους νέους, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση, να αποκτήσουν μόρφωση και τους παρέχει το απαραίτητο επιστημονικό υπόβαθρο για να προχωρήσουν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά κι αν χρειαστεί, και στις χώρες του εξωτερικού, όπως δυστυχώς απέδειξε η φυγή 500 000 νέων επιστημόνων.

Με ποιο επιχείρημα άραγε μπαίνουν στο περιθώριο της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της εκπαιδευτικής αξιολόγησης τα μαθήματα των θετικών επιστημών; Υπάρχουν σήμερα μαθητές που δεν προάγονται εξαιτίας των θετικών μαθημάτων; Πού συζητήθηκαν όλα αυτά και ποιοι σχετικοί επιστήμονες συμμετείχαν και τα υποστήριξαν; Είναι για την Ελλάδα του 21ου αιώνα διαφορετικά τα κριτήρια για μια αποτελεσματική εκπαίδευση από ότι για τις άλλες χώρες για τις οποίες τόσο η UNESCO, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση συνιστούν αύξηση της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, ώστε να υπάρξει βιώσιμη και αειφόρα ανάπτυξη; 

Πολύ φοβόμαστε ότι “κλειστές ομάδες” δήθεν προοδευτικών παιδαγωγών, που ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα της σημερινής εκπαίδευσης, κάνουν κυριολεκτικά “ό,τι τους κατέβει”, με γνώμονα ό,τι δυσκόλευε τους ίδιους όταν ήταν μαθητές και αυτό είναι το καλό σενάριο. Το κακό είναι να πρόκειται για μια εσκεμμένη και προγραμματισμένη επίθεση στο εκπαιδευτικό σύστημα, ώστε να πάψει να εξομαλύνει τις ανισότητες και να μετατρέψει την πλειοψηφία του μη προνομιούχου μαθητικού πληθυσμού, σε εγκλωβισμένο και χειραγωγήσιμο εργατικό δυναμικό χαμηλής εξειδίκευσης.

Η πρόταση δεν αντέχει σε καμία απολύτως κριτική. Μετά την επίθεση στις Φυσικές Επιστήμες, που συνεχίζεται με μανία και δε φαίνεται να κα ταλαγιάζει με τίποτα, ήρθε και η σειρά των υπολοίπων επιστημών, με μοναδική εξαίρεση την Κοινωνιολογία του Προέδρου του ΙΕΠ. 

Οι νέες εξαγγελίες για τις ενδοσχολικές εξετάσεις στο Λύκειο επαληθεύουν τις ανησυχίες μας για την τύχη αυτής της πολύτιμης βαθμίδας εκπαίδευσης και  επαναφέρουν το αίτημα για συνολικό σχεδιασμό της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης.

Η « κοπτορραπτική» λογική της «ομάδας σοφών» του ΙΕΠ, που είχαμε εγκαίρως επισημάνει ως ΕΕ, όχι μόνο δεν θεραπεύει τις παθογένειες του υφιστάμενου Λυκείου και την απαξίωση της μαθησιακής διαδικασίας, αλλά επιπροσθέτως, προχωρά σε αποδόμηση. Η μείωση του εξεταστικού φορτίου, αν δε στοχεύει σε στρατηγικές απομάθησης των μαθητών, προυποθέτει επανασχεδιασμό της αξιολόγησης, και με εναλλακτικά, αξιόπιστα εργαλεία, καθώς και εγκαιρες παρεμβάσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα, κατεξοχήν αρμοδιότητες του ΙΕΠ. Αντ΄ αυτού , χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε κινήσεις αιφνιδιασμού που το μόνο που μπορούν να «υποσχεθούν» είναι η διάλυση της κουλτούρας αξιολόγησης. Μπορούν άραγε αυτές οι αλλαγές να υποστηρίξουν τις αλλαγές στο εξεταστικό για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια;

Οι Επιστημονικές Ενώσεις των Φυσικών Επιστημών θα αντισταθούν με κάθε τρόπο και με κάθε μέσο στις εμμονές, όπως αυτές διατυπώνονται μέσω αυτής της πρότασης με στόχο να αποτρέψουν την αποδόμηση του μορφωτικού και κοινωνικά εξισορροπητικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος.


Μ. Παναγιωτάκης: Σταθάκης - Σκουρλέτης ζημίωσαν 1 δισ. τη ΔΕΗ



Ο επικεφαλής της ΔΕΗ έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κριτικής ως ο υπεύθυνος για την αρνητική πορεία των μεγεθών της εταιρείας. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, έχει βρεθεί στο προσκήνιο όχι μόνο για τις διαρκώς συρρικνούμενες οικονομικές επιδόσεις της επιχείρησης, αλλά επιπλέον και για την αμφιλεγόμενη εξαγορά της σκοπιανής εταιρείας του αντιπροέδρου της γειτονικής εταιρείας. Το Σαββατοκύριακο λοιπόν ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ έκανε δύο παρεμβάσεις, δίνοντας συνέντευξη στην Εφημερίδα των Συντακτών και κάνοντας δήλωση στην εφημερίδα Documento απαντώντας στην κριτική που δέχεται.

Στις δύο αυτές παρεμβάσεις ωστόσο, αίσθηση προκαλούν οι σαφείς αιχμές που αφήνει ο διοικητής της ΔΕΗ εναντίον των δύο υπουργών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν την εποπτεία του ενεργειακού τομέα επί δικής του θητείας. Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτάκης αποδίδει σε μεγάλο βαθμό τις αρνητικές οικονομικές επιδόσεις της ΔΕΗ σε  συγκεκριμένες αποφάσεις των δύο υπουργών που όπως υποστηρίζει  ζημίωσαν τη ΔΕΗ περίπου 1 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα απαντώντας σε ερώτηση για τα αποτελέσματα του α' εξαμήνου της ΔΕΗ (που είναι ζημιογόνα) ο κ. Παναγιωτάκης παρέθεσε για πρώτη φορά στοιχεία για την περίοδο 2015 - 2018 και για κόστη που επωμίστηκε από αποφάσεις των υπουργών ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη την επίμαχη τριετία η ΔΕΗ ζημιώθηκε μόνο από τρεις αποφάσεις με συνολικά 962 εκατ. ευρώ:

•    Με 574 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του ελλείμματος ΑΠΕ (απόφαση του νυν υπουργού ενέργειας Γ. Σταθάκη για την επιβολή της λεγόμενης χρέωσης προμηθευτή)
•    Με 315 εκατ. ευρώ από της δημοπρασίες ΝΟΜΕ (που είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης επί υπουργίας Π.  Σκουρλέτη, ενώ και η απόφαση για τις τιμές εκκίνησης των δημοπρασιών ορίστηκαν επίσης με υπουργική απόφαση του πρώην υπουργού)
•    Με 73 εκατ. ευρώ από το μόνιμο μηχανισμό ισχύος (ΑΔΙ, που επίσης είναι απόφαση του Δεκεμβρίου του 2015 επί υπουργίας Π. Σκουρλέτη)

Μικρότερα ποσά επιβαρύνθηκε η ΔΕΗ σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη στην επίμαχη τριετία και από άλλους παράγοντες όπως η υπόθεση Energa (128 εκατ. ευρώ) και η ενεργειακή κρίση του 2017 (65 εκατ. ευρώ). 

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα θέματα της ΔΕΗ ο  τ ο κ. Παναγιωτάκης ανέφερε ότι δεν του επεβλήθη η εξαγορά της EDS αλλά ότι αποτελεί επιχειρηματική απόφαση, ενώ κάνει λόγο για λάσπη στο πρόσωπό του και επικαλείται την παμψηφεί αθώωσή του, για την υπόθεση της ανανέωσης της θητείας του ενώ βρισκόταν σε ισχύ η πρωτόδικη καταδίκη του. Αποδίδει σε παρέμβαση ιδιωτικών συμφερόντων την αρνητική απόφαση της γενικής διεύθυνσης περιβάλλοντος της ΕΕ για την παράταση των ωρών λειτουργίας της παλαιάς και ρυπογόνου μονάδας του Αμύνταιου, ενώ για τα οικονομικά μεγέθη της ΔΕΗ, σημειώνει ότι στην τριετία είχε έκτακτες δαπάνες (περιλαμβανομένης και της κατασκευής της Πτολεμαΐδας 5 την οποία περιλαμβάνει στα έκτακτα έξοδα) ύψους 1,4 δις ευρώ και στο ίδιο διάστημα μείωσε το δανεισμό της 821 εκ. ευρώ. 

Παραδέχεται ότι το κόστος παραγωγής της ΔΕΗ επιβαρύνεται από την αύξηση των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων ωστόσο δηλώνει ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί η έκπτωση του 15% στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Τέλος σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτάκη οι ανείσπρακτες οφειλές ανέρχονται σε 2,335 δις ευρώ, ενώ για το διαγωνισμό της αποεπένδυσης των λιγνιτών αναφέρει ότι οι προσφορές θα κατατεθούν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου.


Του Χάρη Φλουδόπουλου
Πηγή : capital.gr


Εξαρθρώθηκε σπείρα αλλοδαπών ανηλίκων που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές από οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα κυρίως στην Καλλιθέα, Δάφνη και Νέα Σμύρνη



Εξαρθρώθηκε, μετά από συνεργασία της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας και του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, σπείρα τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα, κυρίως στις περιοχές της Καλλιθέας, της Δάφνης και της Νέας Σμύρνης.

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες της 12-10-2018, στην Καλλιθέα και στην Κυψέλη, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και του Τ.Α. Καλλιθέας αντίστοιχα, οκτώ μέλη της σπείρας. Πρόκειται για επτά αλλοδαπούς και έναν ημεδαπό, έξι εκ των οποίων είναι ανήλικοι.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν όλα τα προανακριτικά στοιχεία, οι δράστες από εξαμήνου τουλάχιστον, συνέστησαν συμμορία με σκοπό την διάπραξη διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, καταστήματα και αυτοκίνητα από τα οποία αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα καθώς και έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα των ιδιοκτητών τους.

Στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλες αλκοολούχων ποτών, ένα συρτάρι ταμειακής μηχανής, χρηματικά ποσά καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία. Επιπρόσθετα κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την διάπραξη των προαναφερόμενων πράξεων.

Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί τριάντα περιπτώσεις κλοπών και μία περίπτωση ληστείας, που διαπράχθηκαν στις περιοχές της Καλλιθέας, της Δάφνης και της Νέας Σμύρνης, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Ανηλίκων.


Δεινή η βαθμολογική θέση της Ελλάδας!




Η ήττα της Ελλάδας στο Τάμπερε από τη Φινλανδία (2-0) την απομάκρυνε από την κορυφή, με τους Σκανδιναβούς να είναι πλέον «αγκαλιά» με τον προβιβασμό στη League B.

Ηχηρή η σφαλιάρα για την Εθνική μας στο Τάμπερε μετά την ήττα από την Φινλανδία (2-0) καθώς ο βασικός μας ανταγωνιστικής για την κατάληψη της πρώτης θέση του ομίλου βρίσκεται πλέον στο +6!

Οι Σκανδιναβοί έχουν 12 βαθμούς και η Εθνική ακολουθεί με 6. Η Ουγγαρία έχει 4, ενώ η Εσθονία είναι τελευταία με μόλις 1 βαθμό.

Πλέον η Εθνική υποδέχεται τη Φινλανδία στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική και στη συνέχεια στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής υποδέχεται την Εσθονία. Οι Φινλανδοί θέλουν να κλειδώσουν και πρακτικά την πρώτη θέση, που θα τους φέρει στη League B, ενώ παράλληλα θα εξασφαλίσουν και θέση στα play-off για πρόκριση στο EURO. Χρειάζονται απλώς έναν βαθμό.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ψάχνει στο ΟΑΚΑ στις 12 Νοεμβρίου νίκη μεγαλύτερη του «2-0» για να έχει ακόμα ελπίδες.

Δείτε τη βαθμολογία:


Το πρόγραμμα:

5η αγωνιστική (12/11)

Ελλάδα – Φινλανδία

Ουγγαρία – Εσθονία

6η αγωνιστική (15/11)

Ουγγαρία – Φινλανδία

Ελλάδα – Εσθονία


Πηγή : to10.gr


Νέα Δημοκρατία : Άλλη μία σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση κατέρρευσε



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. για την πανηγυρική αθώωση του Γενικού Διευθυντή Ν.Δ.

«Άλλη μία σκευωρία που έστησε η κυβέρνηση κατέρρευσε. Ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκος Παπαθανάσης τον οποίον είχε στοχοποιήσει ο κ. Χρήστος Σπίρτζης για να αποκρύψει την παταγώδη αποτυχία του στα οικονομικά αποτελέσματα της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. (Μετρό, ΤΡΑΜ, ΗΣΑΠ) αθωώθηκε ομοφώνως από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για το τάχα αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που του είχε καταλογιστεί. Κάτι που αναμενόταν, βέβαια, από όσους γνωρίζουν τα οικονομικά των δημοσίων συγκοινωνιών, καθώς επί των ημερών του κ. Παπαθανάση, η ΣΤΑΣΥ, από μια ζημιογόνος εταιρεία, μετεβλήθη σε ελάχιστο χρόνο σε μια επιχείρηση με λειτουργική κερδοφορία που έγινε παράδειγμα εξυγίανσης ακόμη και για τις ευρωπαϊκές συγκοινωνίες. 

Κατόπιν τούτου, ο κ. Σπίρτζης είναι που θα πρέπει να απαντήσει στα εξής καίρια ερωτήματα: 

Γιατί σήμερα η ΣΤΑΣΥ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, όταν επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας η εταιρεία δεν λάμβανε καμία κρατική επιδότηση και δεν επιβάρυνε ούτε με ένα ευρώ τον Έλληνα φορολογούμενο;
Γιατί σήμερα η ΣΤΑΣΥ πνίγεται στα ελλείμματα και έχει αυξήσει παράλληλα όλα τα εισιτήρια, ενώ επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας το εισιτήριο είχε μειωθεί από 1,40 σε 1,20 ευρώ και παρ’ όλα αυτά είχε και λειτουργική κερδοφορία;
Πώς εξηγείται ότι ακόμη και μετά τη λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου το 2017, η εταιρεία έχει μειωμένα έσοδα κατά 30,5% σε σχέση με το 2014;

Τις απαντήσεις αυτές οφείλει να τις δώσει ο κ. Σπίρτζης και ο ΣΥΡΙΖΑ. Διότι είναι πρωτοφανές μια κυβέρνηση να παραλαμβάνει μια εταιρεία με λειτουργική κερδοφορία 2,7 εκατ. ευρώ (2014) και να την καταδικάζει μέσα σε μόλις ένα χρόνο σε λειτουργικό έλλειμμα 21,5 εκατ. ευρώ επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να κάνει κυβερνητική πολιτική το “δεν πληρώνω”. Υπογραμμίζεται, μάλιστα, ότι η κατρακύλα της ΣΤΑΣΥ συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια καθώς το 2016 εμφάνισε λειτουργικό έλλειμμα 25,5 εκατ. ευρώ και το 2017 32,7 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται, τέλος, ότι το πόρισμα βάσει του οποίου ο κ. Παπαθανάσης ταλαιπωρήθηκε στα δικαστήρια την τελευταία διετία, το συνέταξε η Γενική Επιθεωρήτρια κ. Μαρία Παπασπύρου  που διατηρεί, ως γνωστόν, σχέσεις στενής πολιτικής συγγένειας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα είχε λοιπόν ενδιαφέρον να δούμε αν με τα στοιχεία που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα η Νέα Δημοκρατία, η εν λόγω επιθεωρήτρια θα εκπονήσει ένα νέο πόρισμα για να δώσει απαντήσεις ο αρμόδιος υπουργός. 

Κατά τα λοιπά, επειδή η κυβέρνηση αρέσκεται να χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη για να πλήξει τους πολιτικούς της αντιπάλους, η σημερινή απόφαση είναι και μια απάντηση για την αμεροληψία και την ανεξαρτησία της. 

Ας το λάβει αυτό υπόψιν του προσωπικά ο κ. Τσίπρας που παρακολούθησε χθες άφωνος τον ανεκδιήγητο κ. Πολάκη να προαναγγέλλει φυλακίσεις πολιτικών του αντιπάλων χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι τέτοιες πρακτικές απαντώνται μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα». 


Υπό κατάληψη το ΤΕΙ Θεσσαλίας για να αποσυρθεί ο νόμος Γαβρόγλου




Σε κατάληψη βρίσκεται από σήμερα το πρωί το ΤΕΙ Θεσσαλίας, από τους σπουδαστές των τμημάτων. 

Οι σπουδαστές διαμαρτύρονται και ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, που αφορά στη συγχώνευση του ΤΕΙ με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 


Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των σπουδαστών έχει αποφασιστεί επ' αόριστον κατάληψη, ενώ αναμένονται νέες ανακοινώσεις την Τετάρτη για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων. Ένα από τα βασικά τους αιτήματα είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου για τη συγχώνευση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 



Κυριάκος Μητσοτάκης : H Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται



Με μήνυμα του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε με ανάρτησή του στο Twitter στις ακροαριστερές καθεστωτικές απειλές του Παύλου Πολάκη : «Ο αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, αν βάλει κάποιους από τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή. H Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται! Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών».


Δολοφονική επίθεση αντιεξουσιαστών κατά αστυνομικών στο Α.Τ. Ομονοίας



Οι κακοποιοί αντιεξουσιαστές λίγο πριν από τις 21:00, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου και στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια, όλοι διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η ΕΑΣΥΑ σε ανάρτησή της στο Facebook μιλά για δολοφονική επίθεση και παράλληλα δημοσιεύει τις φωτογραφίες των αστυνομικών που δέχθηκαν επίθεση.

οι τραυματίες αστυνομικοί

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει:

Ακόμα μια δολοφονική επίθεση από τους "γνωστούς και χαϊδεμένους" εναντίον συναδέλφων μας. Αλήθεια ποιος αγωνιστικός λόγος υποκίνησε αυτήν την ενέργεια; Η Ένωσή μας έχει καταγγείλει από καιρό την αποδόμηση υπημερεσιών που μπορούν να αντιμετωπίσουν τέτοια φαινόμενα. Η Ηγεσία απαντά με τη σύσταση πεζών περιπολιών τη χρησιμότητα των οποίων έχουμε από καιρό καταγγείλει. Δυστυχώς όμως οι συνάδελφοι της ανωτέρω υπηρεσίας δέχθηκαν το μένος των μπαχαλάκηδων και αλήθεια περιμένουμε να μας πουν οι ιθύνοντες με ποιον εξοπλισμό περίμεναν να τους αντιμετωπίσουν. H Ένωση Αθηνών αύριο 16 Οκτωβρίου & ώρα 11:45 θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας όπου οι συνάδελφοί μας δέχθηκαν δολοφονική επίθεση. Ήταν η πρώτη "επιτυχημένη" μέρα της εμφανούς αστυνόμευσης, γι' αυτό μάλλον σουλάτσαραν ανενόχλητοι όλοι αυτοί. Ήταν δίκαιο (οι πεζές) και έγινε πράξη.