Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Καρδιολογικές Εξετάσεις από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία




Με προτεραιότητα σε ανασφάλιστους και απόρους στα Δημοτικά Ιατρεία 

Συνεχίζεται η συνεργασία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας με τον Δήμο Αθηναίων με κύριο στόχο τη μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας από τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας (7 Απριλίου) και ως συνέχεια προηγούμενων προληπτικών καρδιολογικών εξετάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί κατ’ επανάληψη από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, νέες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν (με προτεραιότητα σε ανασφάλιστους και απόρους) στα Δημοτικά Ιατρεία (Σόλωνος 78) του Δήμου Αθηναίων, στο διάστημα 6-7 Απριλίου 2016, και ώρες 09.00-14.00μ.μ.


Πηγή : protothema.gr


"Διαβάζοντας" την απάντηση της κας Christine Lagarde




Του Γ. Αγγέλη

Τρία ουσιαστικά στοιχεία που προδιαγράφουν τις εξελίξεις στην διαπραγμάτευση αποτυπώνονται στην πρωτοφανώς "αυστηρή” απάντηση Lagarde σε Τσίπρα: το ΔΝΤ διατηρεί τις θέσεις του στο ελληνικό πρόγραμμα, κάνει "μνεία” του μοντέλου που βλέπει ως λύση στο πρόβλημα του χρέους και μεταφέρει στην κυβέρνηση την ευθύνη του ενδεχόμενου αποχώρησής του.   

Ανεξαρτήτως του ποιος τελικά είναι υπεύθυνος (;) για την διαρροή της περασμένης εβδομάδας στα Wikileaks, το ΔΝΤ με την επιστολή Lagarde βγαίνει "κερδισμένο” για άλλη μία φορά στην τριπλή διελκυστίνδα Ευρωζώνης – Ελλάδας – ΔΝΤ, επαναβεβαιώνοντας την κυρίαρχη θέση του στην διαπραγμάτευση. 

H επικεφαλής του Ταμείου επαναβεβαιώνει στην επιστολή της ότι το ΔΝΤ είχε και εξακολουθεί να έχει την ίδια σταθερή θέση για τις διαπραγματεύσεις και επαναλαμβάνει ότι για να μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος τα επόμενα χρόνια  πρέπει να υπάρξει σημαντική μείωση του χρέους μεγαλύτερη από αυτή που έχει συζητηθεί (επιμήκυνση και κόστος εξυπηρέτησης). Να υπενθυμίσουμε εδώ οτι το ΔΝΤ θεωρεί οτι υπό τις παρούσες συνθήκες τα πλεονάσματα που κινούνται από 3,5% του ΑΕΠ και πάνω είναι εξωπραγματικά για μία οικονομία στην κατάσταση που είναι η Ελλάδα.

Με άλλα λόγια ή θα μειώσουν οι Ευρωπαίοι δανειστές το χρέος ή θα πληρώσουν συνταξιούχοι – φορολογούμενοι και δανειολήπτες (διαφορετικά θα θιγούν και οι καταθέτες...).

Το επαναλαμβάνει αυτό εξ αρχής στην επιστολή της: "αν ήταν αναγκαίο να χαμηλώσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για να έχουμε μία ρεαλιστική πιθανότητα να τους πετύχουμε, θα υπήρχε και ανάγκη για μεγαλύτερη ανακούφιση του χρέους ...”.

Και θα το συζητήσει αυτό με την κα Merkel τις επόμενες ημέρες στο Βερολίνο... Γιατί όσα καθησυχαστικά και αν είπε η κα Merkel στον Έλληνα πρωθυπουργό τηλεφωνικά τα τελευταία 24ωρα δεν είναι σε θέση πολιτικά να φέρει στην κυβέρνησή της και πολύ περισσότερο στο κοινοβούλιο της πρόταση που να προβλέπει διαγραφή μέρους του ελληνικού χρέους. Γιατί αυτό εννοεί το ΔΝΤ όταν λέει "μεγαλύτερη ανακούφιση του χρέους”.

Διαφορετικά η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους μπορεί να διασφαλισθεί μόνο με τα τερατώδη πρωτογενή πλεονάσματα που προβλέπει η συμφωνία του Αυγούστου και τα οποία όλοι γνωρίζουν ότι οικονομικά και πολιτικά είναι αδύνατο να επιτευχθούν ακόμα και αν δρομολογηθούν από τώρα τα σχετικά "μέτρα”.

Και το ΔΝΤ έχει ήδη έτοιμη εδώ και καιρό την επικαιροποιημένη Έκθεσή του για το ελληνικό χρέος περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή -κατά την κρίση και τους στόχους του- για να την δημοσιεύσει όπως έκανε και την εβδομάδα πριν απο το ελληνικό δημοψήφισμα του ΟΧΙ που έγινε ΝΑΙ.
Το δεύτερο ουσιαστικό στοιχείο της επιστολής είναι οτι το ΔΝΤ στην απάντησή του στο Έλληνα πρωθυπουργό κάνει μία διακριτική αναφορά στα όρια της δικής του δυνατότητας "συμβιβασμού” με τους Ευρωπαίους όσο αφορά την υπόθεση του χρέους.

Αναφέρει η επικεφαλής του Ταμείου οτι η πρόθεσή του είναι να βάλει την Ελλάδα σε ενα βηματισμό ανάκαμψης παράλληλα με την "σταδιακή αποκατάσταση  της βιωσιμότητας του χρέους”  (σ.σ. while gradually restoring debt sustainability). Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους το σημαντικό εδώ είναι η αναφορά στην "σταδιακή αποκατάσταση” της βιωσιμότητας.

Αυτή λίγο πολύ είναι η "συμβιβαστική” προσφορά στην Ευρωζώνη για "μία κατα' αρχήν συμφωνία” η οποία δεν θα λύνει οριστικά το ελληνικό πρόβλημα, αλλά θα επιτρέπει όπως σημείωνε την περασμένη εβδομάδα το capital.gr μία "κατ' αρχήν συμφωνία στο Eurogroup” του Απριλίου οτι η αξιολόγηση είναι "On track” με την ανοχή του ΔΝΤ. Και αυτό θα μπορούσε να στηριχθεί σε μία κατ΄αρχήν συμφωνία δημοσιονομικών μέτρων που θα αντιστοιχεί σε πρόβλεψη δημοσιονομικού κενού της τάξης του 3% - 3,5% μέχρι το 2018, χωρίς το ΔΝΤ να εγκαταλείπει την απαίτηση για 4,5% - 5,5% για αργότερα ...

Κάτι που ως "τεχνική” έχει εφαρμοσθεί δύο φορές μέχρι τώρα στο ελληνικό πρόγραμμα για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά, τον Νοέμβριο του 2012 και τον Μάρτιο του 2014...

Για να γίνει αυτό βέβαια η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να "καταποιεί” την υπόθεση της διαρροής, να περάσει τις ρυθμίσεις για φορολογικό και ασφαλιστικό (η υπόθεση των κοκκινων δανείων παραμένει αμφίβολη) και η Ευρωζώνη να "ανοίξει” στην διάρκεια της εαρινής συνόδου του ΔΝΤ στα μέσα του μήνα την συζήτηση για την αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς περαιτέρω "λεπτομέρειες”.

Και όλα αυτά - αυτό είναι το τρίτο στοιχείο των γεγονότων του Σαββατοκύριακου – θα συζητηθούν και θα συμφωνηθεί το πως θα δρομολογηθούν, ερήμην της Αθήνας, τις επόμενες ημέρες στο Βερολίνο και πιθανώς στο Άμστερνταμ, μεταξύ της κας Merkel, της κας Lagarde και των Σόιμπλε και Τηομσεν – Dijsselbloem. 

Σ' αυτό το περιβάλλον αρχίζουν σήμερα και πάλι οι "διαπραγματεύσεις” με την κα Βελκουλέσκου.


Πηγή : capital.gr  





Είναι θέμα χρόνου πότε θα συμβεί η επόμενη κρίση όπως το καλοκαίρι του 2015



Αξιωματούχοι ΕΕ: Πτώχευση και Grexit αν η αξιολόγηση διαρκέσει έως τον Ιούλιο

Η Ελλάδα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει εκ νέου την απειλεί πτώχευσης και εξόδου από την Ευρωζώνη, σε περίπτωση που η αξιολόγηση του προγράμματος παραταθεί ώς τον Ιούνιο ή Ιούλιο, προειδοποιούν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μιλώντας στο Bloomberg. Οι κοινοτικοί αξιωματούχοι παραθέτουν «ως ένα ακόμη εμπόδιο» το ΔΝΤ, την ώρα που η αντιπαράθεση μεταξύ Αθήνας και Ταμείου οξύνεται. 

«Η Ελλάδα ακόμη δεν έχει προβεί σε περικοπές στις συντάξεις, σε αναδιάρθρωση της φορολογίας, αλλά και σε τακτοποίηση του δημοσιονομικό χάσματος, σε συνδυασμό με τα κόκκινα δάνεια και τις πιθανές εξαγορές τους από funds του εξωτερικού και επιβραδύνει τις διαπραγματεύσεις» τονίζουν οι αξιωματούχοι. 

Το Ταμείο, από την πλευρά του, του διαφωνεί με την Ευρωζώνη στον βαθμό της αναγκαίας περικοπής του προϋπολογισμού. Με τη Γερμανία να επιμένει ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, οι αξιωματούχοι του Ταμείου αναζητούν τρόπους να πιέσουν την καγκελάριο Μέρκελ να δώσει στην Ελλάδα ελάφρυνση του χρέους, όπως καταδεικνύουν οι τελευταίες διαρροές των συνομιλιών στο WikiLeaks.

«Η Ελλάδα, η πιο χρεωμένη χώρα της ευρωζώνης, ήταν σχεδόν υποχρεωμένη τον περασμένο Ιούλιο σε μια έξοδο από το ευρώ, σε περίπτωση που οι πολιτική της ηγεσία δεν υπέγραφε το τρίτο μνημόνιο», σχολιάζει το Bloomberg.

Την ώρα που οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι συζητούσαν σχετικά με την διαδικασία της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, από όλες τις πλευρές έχουν διατυπωθεί αμφιβολίες για το κατά πόσον η Ελλάδα θα μπορούσε να επιτύχει τους αυστηρούς στόχους του προϋπολογισμού. 


Σύμφωνα με το πρακτορείο, αυτές οι αμφιβολίες έχουν αυξηθεί, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να χάνει συμμάχους και τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιμετωπίζουν αυξημένες απαιτήσεις από τους διαπραγματευτές του ΔΝΤ.

«Οι πιθανότητες για μια άλλη ελληνική κρίση αυτό το καλοκαίρι είναι σχετικά υψηλές» δηλώνει ο Κάρστεν Μπρεζέσκι, επικεφαλής οικονομολόγος της ING. «Με δεδομένο τον εξαιρετικά αργό ρυθμό της εφαρμογής των μέτρων, την απώλεια δημοτικότητας του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, και τη μικρή όρεξη (των εταίρων) για ελάφρυνση χρέους, η επόμενη κρίση διαμορφώνεται. Είναι θέμα χρόνου πότε θα συμβεί» προσθέτει δε. 

«Δώρο», που πρέπει να αξιοποιηθεί, χαρακτηρίζει τη δημοσιοποίηση των διαλόγων Τόμσεν - Βελκουλέσκου ο Γιάννης Βαρουφάκης, με ανοιχτή επιστολή του προς τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται ότι το απόγευμα, στις 4μμ, επαναλαμβάνονται σε βαρύ κλίμα στην Αθήνα, οι διαπραγματεύσεις των επικεφαλής των θεσμών με τους έλληνες υπουργούς παρουσία και της εκπροσώπου του Ταμείου. Eξάλλου, στο Βερολίνο αναμένονται σήμερα ο Γ. Ντάισελμπλουμ, αύριο η Κρ. Λαγκάρντ και τις επόμενες μέρες ο Πολ Τόμσεν. Αντικείμενο η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά, πιθανότατα, και η διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει πως «αν η αξιολόγηση πάει Μάιο - Ιούνιο καήκαμε».




Πηγή: skai.gr


Έφυγαν 202 - ήρθαν 339 νέοι μετανάστες στα νησιά




Ενώ χιλιάδες ζητούν τώρα πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα για να μην φύγουν- Τα ξημερώματα ξεκίνησε η διαδικασία επαναπροώθησης -Mε πλοία στο λιμάνι Δικελί 66 μετανάστες από Χίο και 136 από Μυτιλήνη -  Συνεχίζονται και οι αφίξεις με αμείωτη ένταση

Ξεκίνησε νωρίς το πρωί η διαδικασία επιστροφής των πρώτων μεταναστών στην Τουρκία από τη Χίο και την Μυτιλήνη, βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Την ίδια ώρα οι ροές προς τα νησιά του Αιγαίου συνεχίζονται ακατάπαυστα.  

Οι πρώτοι 136 μετανάστες (124 από το Πακιστάν, τέσσερις από τη Σρι Λάνκα, δυο από την Ινδία, τρεις από το Μπαγκλαντές, ένας από το Ιράκ και δυο από τη Συρία) επιβιβάστηκαν σε δυο πλοία νωρίς το πρωί, χωρίς πρόβλημα, από τη Μυτιλήνη και έχουν φτάσει ήδη στην Τουρκία. Ίδια εικόνα και στο λιμάνι της Χίου. Στις 11 περίπου το πρωί έφτασαν στο Δικελί της Τουρκίας και οι πρώτοι 66 μετανάστες που μπήκαν στο καταμαράν της Erturk.



Το καταμαράν αναχώρησε στις 8 το πρωί, ολοκληρώνοντας την διαδικασία της επιβίβασης χωρίς να σημειωθούν επεισόδια, αφού – άλλωστε – η ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ, που είχαν αποκλείσει τον χώρο του λιμανιού λειτούργησε αποτρεπτικά ακόμα και για τους δημοσιογράφους.

Το πλοίο Nezli Jale που αναχώρησε από τη Λέσβο έδεσε γύρω στις 09:20 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) στο Δικελί.

Δεκάδες αστυνομικοί, υπεύθυνοι και μέλη του Ερυθράς Ημισελήνου τους περίμεναν στο λιμάνι. Ακριβώς απέναντι από την προβλήτα που έδεσε το πλοίο, δύο άνθρωποι ξεδίπλωσαν ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν στα αγγλικά "Stop deportation, open borders" (Σταματήστε τις απελάσεις, ανοίξτε τα σύνορα).



Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς, το πλοίο αυτό έφτασε στο Δικελί συνοδευόμενο από δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ενώ ένα ελικόπτερο της αστυνομίας πετούσε πάνω από το λιμάνι.

Εμπλοκή στη διαδικασία προκαλεί το γεγονός ότι όσοι έχουν μπει μετά τις 20 Μαρτίου στην Λέσβο σύμφωνα με τις προτροπές δικηγόρων και ανθρωπιστικών οργανώσεων ετοιμάζονται να καταθέσουν αιτήματα ασύλου προκειμένου να παραμείνουν σε κάθε περίπτωση για 30 ακόμη μέρες στην Ελλάδα όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία. 

Είναι ενδεικτικό ότι οι αρχές έχουν δεχθεί 2.870 αιτήματα ασύλου από ανθρώπους οι οποίοι όταν πρωτοέφτασαν στη χώρα μας ήταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο αυτό. 

Περίπου 350 αστυνομικοί της Frontex βρίσκονται στο... πόδι προκειμένου η επαναπροώθηση να γίνει χωρίς πρόβλημα. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι κάθε πρόσφυγα θα συνοδεύει ένας αστυνομικός της Frontex.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, από τη Frontex έχουν ναυλωθεί δυο πλοία τουρκικών συμφερόντων, το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ», τύπου καταμαράν της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ», που θα μεταφέρει 200 άτομα σε κάθε ταξίδι (100 πρόσφυγες και 100 αστυνομικούς) και το πλοίο «Λέσβος» της εταιρίας «Τουργιολ», που θα μεταφέρει 100 άτομα σε κάθε ταξίδι (50 πρόσφυγες και 50 αστυνομικούς).

Την ίδια ώρα εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες συνεχίσουν να αποβιβάζονται στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σύμφωνα με τη συνοπτική κατάσταση προσφυγικών ροών το πρωί στη Λέσβο αποβιβάσθηκαν 173 άτομα, στη Χίο 74, στη Σάμο 89 και στη Λέρο 3. 



Πηγή : protothema.gr


ΕΚΑΒ: Το 20% των διακομιδών αφορούν κάποιες μέρες μόνο πρόσφυγες


Το ΕΚΑΒ ήταν στα όριά του! Αλλά με τις ανάγκες των προσφύγων και μεταναστών στην Αττική η κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται πια χωρίς νέα ασθενοφόρα και προσλήψεις. Οι διακομιδές που καλούνται να κάνουν από τα hotspots ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της δυνατότητας ανθρώπων και οχημάτων.

Πριν από λίγες μέρες, μία γυναίκα διασώστης του ΕΚΑΒ δέχτηκε επίθεση με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον θώρακα. Η έλλειψη οργάνωσης στους πρόχειρους καταυλισμούς έχει ως αποτέλεσμα αρκετές κλήσεις του ΕΚΑΒ να γίνονται χωρίς πραγματικά σοβαρό λόγο την ώρα που κάποια περιστατικά είναι "ύποπτα" για μολυσματικές παθήσεις, χωρίς να λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα.

Το σωματείο εργαζομένων, με επιστολή που έστειλε την περασμένη εβδομάδα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναφέρει σε δραματικούς τόνους ότι "γίνονται καθημερινά δεκάδες διακομιδές από τα hotspots που έχουν δημιουργηθεί, χωρίς να τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, αλλά και των ασθενών, όπως η αναγκαία απολύμανση των ασθενοφόρων".

Η απολύμανση μάλιστα πραγματοποιείται κάθε φορά από τα ίδια τα πληρώματα και με υλικό που δεν υπάρχει πάντα σε επάρκεια αφού όπως αναφέρει ο πρόεδρος, Γιώργος Μαθιόπουλος στο Έθνος της Κυριακής, "δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε απολύμανση 100%".

Στην Αττική κυκλοφορούν την νύχτα 30 ασθενοφόρα και αρκετές φορές διακομίζουν έως και 10 περιστατικά από δομές φιλοξενίας προσφύγων. Στα πρόσφατα επεισόδια του Πειραιά χρειάστηκε να γίνουν 9 διακομιδές από το ίδιο σημείο, το ίδιο βράδυ. Εκτιμάται ότι η επιβάρυνση που δέχεται το σύστημα κατά τις νυχτερινές ώρες αγγίζει κάποιες μέρες και το 20%!

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο, στο Ελληνικό και στον Πειραιά καλεί όποιος θέλει το «166». Δεν υπάρχει μια οργανωμένη κατάσταση, ώστε να δίνει προτεραιότητα και οδηγίες κάποιος υπεύθυνος γιατρός.


Μαρία Τσιλιμιγκάκη
Πηγή : iatropedia.gr


Τα Panama Papers "καίνε" Πούτιν και... Μέσι! - Στο "φως" πληροφορίες για κρυμμένες περιουσίες!




Εκατόν επτά μέσα ενημέρωσης και ειδησεογραφικοί οργανισμοί σε 76 χώρες , σε συντονισμό με το International Consortium of Investigative Journalists (ISIJ) είχαν πρόσβαση σε τεράστιο όγκο πληροφοριών, προερχομένων από μαζική διαρροή στοιχείων, που ρίχνει φως στον σκιώδη κόσμο των παράκτιων οικονομικών δραστηριοτήτων και των φορολογικών παραδείσων. 

Τα 11,5 εκατομμύρια αρχεία, που έρχονται από σήμερα στο φως, προέρχονται από τους φακέλους της παναμαϊκής δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, ειδικευμένης στις υπηρεσίες offshore και αφορούν την περίοδο 1977-2015.

Είναι τα "Panama Papers", η μεγαλύτερη διαρροή πληροφοριών στην ιστορία της δημοσιογραφίας και αποκαλύπτουν ότι πέραν των χιλιάδων ανωνύμων, πλήθος αρχηγών κρατών, πολιτικών, εκατομμυριούχοι, αστέρες των αθλητισμού, διασημότητες, εγκληματικά δίκτυα και άτομα που αποτελούν αντικείμενο διεθνών κυρώσεων έχουν προσφύγει σε εταιρείες offshore για να κρύψουν τις περιουσίες τους.

Μεταξύ των χιλιάδων ονομάτων και ομάδων συμφερόντων περιλαμβάνονται πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Ζίγκμουντουρ Ντέιβιντ Γκουνγκλάγκσον, μέλη της οικογένειας του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο... Αλλά και αθλητές όπως ο Λιονέλ Μέσι, διεθνείς μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού, όπως ο Μισέλ Πλατινί. 



Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, newsit.gr


Αντίθετοι οι πολίτες στην μείωση των τηλεοπτικών αδειών



Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ΕΙΤΗΣΕΕ, το 62% των πολιτών φοβάται πως η διαπλοκή συμφερόντων θα αυξηθεί αν μειωθεί ο αριθμός των αδειών για σταθμούς εθνικής εμβέλειας.

Οι πολίτες θέλουν περισσότερες τηλεοπτικές άδειες από όσες θέλει να δώσει η κυβέρνηση ενώ αποτιμούν θετικά τα 25 χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

Σε άλλα ευρήματα της έρευνας, το 76% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τη μείωση των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας από 8 σε 4, ενώ ανάλογο ποσοστό πιστεύει ότι υπεύθυνη για την τηλεοπτική αγορά πρέπει να είναι μια Ανεξάρτητη Αρχή όπως το ΕΣΡ και όχι η κυβέρνηση.

Όσο αφορά την διαπλοκή συμφερόντων, το 62% των πολιτών πιστεύει ότι θα αυξηθεί αν ο αριθμός των αδειών μειωθεί.




Πηγή: skai.gr


ΥΠΕΞ: Ανενημέρωτος ο πρόεδρος των Σκοπίων



Απάντηση έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στις δηλώσεις του προέδρου της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβανόφ, με τις οποίες επιρρίπτει στη χώρα μας ευθύνες για το αδιέξοδο στο ζήτημα της ονομασίας και υποστηρίζει ότι η Ελλάδα ευνοήθηκε από το κλείσιμο του Βαλκανικού Διαδρόμου για τους πρόσφυγες.

"Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι αρμόδια για να εξασφαλίζει τις απαραίτητες πληροφορίες στον Πρόεδρο της FYROM. Ασφαλώς δε, δεν ευθύνεται για το ότι είναι ανενημέρωτος για την πορεία των σχέσεων των δύο κρατών", σχολίασε λιτά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κούτρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος Γκιόρκι Ιβανόφ, σε συνέντευξη του στο "Βήμα της Κυριακής", δήλωσε πως τα Σκόπια δεν ζήτησαν ποτέ τον αποκλεισμό της Αθήνας από τις πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Σκοπίων, η κυβέρνηση του ζήτησε τον συντονισμό με την Αθήνα, αλλά η ανταπόκριση της ελληνικής πλευράς υπήρξε ελάχιστη.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιβανόφ, "η ελληνική κοινή γνώμη πρέπει να γνωρίζει ότι το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου δεν είναι εις βάρος της Ελλάδας αλλά αντιθέτως προς όφελός της", ενώ θεωρεί πως η μεταναστευτική κρίση αποτελεί μια ευκαιρία για την Ελλάδα και την χώρα του για να ξεπεράσουν τη δυσπιστία και να συνεργαστούν.

Παράλληλα, εξέφρασε την απορία του για το ότι δεν μπορεί να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του αλλά τοποθετείται και για το ονοματολογικό, τονίζοντας ότι πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και να δημιουργηθεί κατάλληλο κλίμα πριν βρεθεί λύση.

"Κανένα πρόβλημα δεν επιλύεται αγνοώντας το και αποφεύγοντας την επικοινωνία. Ούτε το προσφυγικό θα λυθεί ούτε το ονοματολογικό", δήλωσε, ενώ συμπλήρωσε: "Ξεπερνά τη λογική γιατί οι πρόεδροι δύο γειτονικών χωρών δεν έχουν ποτέ συναντηθεί. Όταν δύο χώρες έχουν διαφορές, αυτές μπορούν να λυθούν μόνο με διάλογο και συνήθως τα πρώτα βήματα γίνονται από τον πρόεδρο ή κάποιους βουλευτές πέραν της καθημερινής πολιτικής".

Τέλος αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα έκανε λόγο ότι "παρά τον κλειστό διάδρομο κάθε βράδυ καταγράφουμε περί τις 100 απόπειρες παράνομης εισόδου. Φαίνεται ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί στην Ελλάδα αποτυγχάνουν να συλλάβουν τη σοβαρότητα των κινδύνων ασφάλειας που προκύπτουν από την κρίση".



Πηγή : capital.gr


Λέσβος: Ζητούν άσυλο για να καθυστερήσουν την επιστροφή στην Τουρκία



«Θολό» παραμένει το τοπίο όσον αφορά στο σχέδιο επαναπροώθησης προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία, που ξεκινάει και επίσημα την Δευτέρα. Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι πρώτες επαναπροωθήσεις δεν θα αφορούσαν οικογένειες αλλά μετανάστες από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, τη Σρι Λάνκα αλλά και το Κονγκό.

Μέχρι στιγμής, όμως, δεν φαίνεται να έχει αποσαφηνιστεί ποιοί μετανάστες θα επιστρέψουν στην Τουρκία, καθώς μετά από τις υποδείξεις δικηγόρων οι φιλοξενούμενοι στο hotspot της Μόριας καταθέτουν ο ένας μετά από τον άλλο αιτήσεις ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί περίπου 2.000 σχετικές αιτήσεις –κάτι που μπλοκάρει το ενδεχόμενο επαναπροώθησης των ανθρώπων αυτών για τουλάχιστον ένα μήνα.

Στη Λέσβο 350 αστυνομικοί της Frontex

Και ενώ ακόμα δεν επικρατεί σύγχυση για την πρώτη επιστροφή, στη Λέσβο φτάνουν από χτες 350 αστυνομικοί της Frontex από τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Το σχέδιο επαναπροώθησης προβλέπει την επιστροφή μεταναστών από τη Μυτιλήνη στο Δικελί της Τουρκίας. Για το σκοπό αυτό έχουν ήδη ναυλωθεί δύο πλοία τουρκικών συμφερόντων, το «Ναζλί Ζαλέ» και το «Ζαλέμ Τουρ».

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το πλοίο «Ναζλί Ζαλέ» τύπου καταμαράν της εταιρείας «Ζαλέμ Τουρ» θα μεταφέρει 200 άτομα συνολικά τη φορά (100 μετανάστες και 100 αστυνομικούς) δηλαδή 200 μετανάστες μια και έχει ναυλωθεί για δυο δρομολόγια τη μέρα. Και το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας «Τουργιολ» θα μεταφέρει 100 άτομα συνολικά τη φορά (50 μετανάστες και 50 αστυνομικούς) δηλαδή 50 μετανάστες τη μέρα μια και αυτό έχει ναυλωθεί για ένα δρομολόγιο τη μέρα. Για αύριο δηλαδή έχει προγραμματισθεί η μετακίνηση 250 μεταναστών. Ανάλογος αριθμός έχει προβλεφθεί να μετακινηθεί την Τρίτη και την Τετάρτη με ανάλογες με τη Δευτέρα ναυλώσεις των ίδιων πλοίων.

Κάθε μετανάστης θα ξεκινάει το ταξίδι της επιστροφής στην Τουρκία, συνοδευόμενος από έναν αστυνομικό της Frontex. 


Πηγή : ethnos.gr


Ποιοι θέλουν να σκοτώσουν τον Γιώργο Ρουπακιά



Στον αριθμό 4 της οδού Θράκης, ένα στενό δρομάκι ανάμεσα σε νεόδμητα κτίρια εταιρειών και προσφυγικών πολυκατοικιών, υπάρχει ένας μικρός «στρατός» αστυνομικών που έχει διατεθεί για τη φύλαξη του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα. Ελάχιστα μέτρα παρακάτω στεγάζεται το Αστυνομικό Τμήμα Πετραλώνων, περιοχή που φημίζεται για την έντονη αντιφασιστική, ακτιβιστική δράση των κατοίκων της.

Πριν από την αποφυλάκιση του Γ. Ρουπακιά, στις 18 Μαρτίου, το σημείο κατόπτευσαν δεκάδες φορές αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ). Ο λόγος ήταν για να διαπιστώσουν πόσο «τρωτό» είναι το σπίτι όπου θα διαμένει ο βασικός κατηγορούμενος της «δίκης του αιώνα», όπως έχει χαρακτηριστεί από τα ΜΜΕ.

Βασιζόμενοι στα ευρήματα, οι αστυνομικοί αποτύπωσαν τα πιθανά σενάρια βλητότητας του στόχου σε άκρως απόρρητη έκθεση της Κρατικής Ασφάλειας, η οποία παραδόθηκε πριν από δύο εβδομάδες στους επιτελείς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.

Το «Εθνος της Κυριακής» φέρνει στο φως της δημοσιότητας την απόρρητη έκθεση και αποκαλύπτει τα σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για ενδεχόμενο «χτύπημα» κατά του χρυσαυγίτη δολοφόνου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Εκθεση Τρωτότητας του στόχου και στην πολυσέλιδη αναφορά των αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ περιγράφονται λεπτομερώς όλα τα πιθανά σενάρια «που μπορούν να βάλουν κατά του στόχου», εν προκειμένω του νούμερο ένα φυλασσόμενου κατηγορουμένου.

Ρητές αναφορές

Οι συντάκτες της έκθεσης επικινδυνότητας αναφέρουν ρητώς το σενάριο πιθανού χτυπήματος από πρώην «συναγωνιστές» του, που έχουν πολλά να χάσουν αν ο Γ. Ρουπακιάς ανοίξει το στόμα του στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. δίνουν σημαντικό ποσοστό πιθανότητας στο συγκεκριμένο σενάριο. Ως πιθανή μέθοδο μιας ενδεχόμενης απόπειρας, οι συντάκτες της έκθεσης προκρίνουν την εκδοχή της αστραπιαίας επιχείρησης με «πυροβόλο όπλο από απόσταση».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ο λόγος που καταγράφηκε ως πιο πιθανό το εν λόγω σενάριο είναι ότι τώρα που ο Γ. Ρουπακιάς αποφυλακίστηκε και έχει επανενωθεί με τους οικείους του έχει βρεθεί σε συγκεκριμένη ψυχολογική κατάσταση, η οποία ίσως τον οδηγήσει να καταθέσει αυθορμήτως στο δικαστήριο ή στις Αρχές όσα γνωρίζει.

Πληροφορίες που φέρεται να έχει ο χρυσαυγίτης δολοφόνος και οι οποίες μπορούν να «κάψουν» πολλά άτομα, ανάμεσά τους και κατηγορούμενους για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Στην πολυσέλιδη αναφορά των αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ περιγράφονται λεπτομερώς όλα τα πιθανά σενάρια «που μπορούν να βάλουν κατά του στόχου», του νούμερο ένα φυλασσόμενου κατηγορουμένου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά

Κατά το σκεπτικό των συντακτών της έκθεσης, ενδεχόμενο χτύπημα κατά του «ανθρώπου που κατά τεκμήριο ξέρει πολλά» ίσως επιχειρηθεί να παρουσιαστεί ως ενέργεια ατόμων που κινούνται στον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, με σκοπό «να προκαλέσει το κοινό αίσθημα και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες».

Για τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ. μεγάλες πιθανότητες έχει και το σενάριο της «καταδρομικής επίθεσης ατόμων του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, που ίσως εξαπολύσουν βόμβες μολότοφ κατά του κτιρίου που διαμένει ο στόχος φύλαξης». Οπως επισημαίνεται στην απόρρητη έκθεση, το οίκημα στο οποίο διαμένει ο χρυσαυγίτης δολοφόνος «έχει μία είσοδο/έξοδο, με αποτέλεσμα σε ενδεχόμενη περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς από ρίψη βόμβας μολότοφ να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο τόσο οι αστυνομικοί που έχουν τοποθετηθεί στη φρούρηση όσο και οι ένοικοι της πολυκατοικίας».

Το κτίριο βρίσκεται στην αρχή της οδού Θράκης, η οποία ξεκινά από την οδό Πειραιώς και συνεχίζει προς την περιοχή των Κάτω Πετραλώνων. Για τους αναλυτές επικινδυνότητας, οι δράστες μιας ενδεχόμενης ενέργειας θα μπορούσαν με σχετική ευκολία να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής από το οίκημα και να πραγματοποιήσουν τα σχέδιά τους, ενώ στη συνέχεια ο στενός φιδοειδής δρόμος θα τους έβγαζε στις περιοχές Ταύρου, Πετραλώνων και Καλλιθέας, στις οποίες θα χάνονταν τα ίχνη τους.
Υπό το βάρος των σεναρίων της έκθεσης επικινδυνότητας, τρωτότητας και βλητότητας, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προχώρησε στη διάθεση μεγάλης αστυνομικής δύναμης στη φύλαξη του Γ. Ρουπακιά. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα γιατί η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. δεν προχώρησε σε μετακίνηση του χρυσαυγίτη κατηγορουμένου σε κρυφή τοποθεσία.

Στον Ταύρο έχουν τοποθετηθεί άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας και αστυνομικών τμημάτων, αλλά και της ΟΠΚΕ που έχει την ευθύνη για τη φύλαξη του Ρουπακιά, δύναμη που ξεπερνάει... έναν λόχο πεζικού. Σχεδόν 50 αστυνομικοί, ένστολοι που πραγματοποιούν σταθερές σκοπιές και ελέγχουν την κυκλοφορία των οχημάτων, μυστικοί που αναζητούν 24 ώρες το 24ωρο ύποπτες κινήσεις και άγνωστα πρόσωπα, αλλά και άγνωστος αριθμός αστυνομικών που φυλάνε σε περίμετρο 150 μέτρων γύρω από την πολυκατοικία και εφαρμόζουν τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, τα δρομολόγια της ομάδας ΔΙΑΣ και της Αμεσης Δράσης έχουν τροποποιηθεί και έχει προστεθεί «πέρασμα» των δυνάμεων από το σημείο, ενώ τέσσερις ομάδες της ΔΙΑΣ και δύο περιπολικά εκτελούν σταθερή σκοπιά έξω από το σπίτι του Ρουπακιά.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, κοντά στο σημείο βρίσκεται και μία διμοιρία των ΜΑΤ για την απώθηση ενδεχόμενης οργανωμένης πορείας κατά του χρυσαυγίτη δολοφόνου, ενώ σημαντική δύναμη της ΟΠΚΕ -που έχει και την ευθύνη των μέτρων φύλαξης- βρίσκεται επίσης στο σημείο για να καταστείλει ενδεχόμενη εγκληματική ενέργεια. Περίπου 10 με 12 αστυνομικοί με πολιτικά από την Ασφάλεια Αττικής πραγματοποιούν «σκοπιές» εξωτερικά και εσωτερικά της πολυκατοικίας, ενώ τουλάχιστον έξι άτομα έχουν τοποθετηθεί σε ταράτσες του ίδιου κτιρίου αλλά και διπλανών, ώστε να έχουν πανοραμική εικόνα του χώρου και να διαβιβάζουν τυχόν ύποπτες κινήσεις. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει και την ευθύνη των μετακινήσεων του Ρουπακιά προς τη δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, όταν συνεχιστεί η δίκη που έχει διακοπεί λόγω της αποχής των δικηγόρων.


Πηγή: Εθνος, imerisia.gr


Ο προξενητής κ. Σουλτς διερευνούσε με Γεννηματά-Θεοδωράκη δυνατότητα συνεργασίας με Τσίπρα



Για το ρόλο του Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μ. Schulz, ως προξενητή, κάνει λόγο δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής, που έρχεται να αποκαλύψει έντονο πολιτικό παρασκήνιο.

Το δημοσίευμα με τίτλο «ο προξενητής κ. Σούλτς» αποκαλύπτει ότι ο ίδιος διερευνούσε με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γεννηματά και τον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, τη δυνατότητα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με τη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να τρίζει και τον φόβο του Brexit, οι Ευρωπαίοι αναζητούν πιο αξιόπιστη κυβέρνηση για τη χώρα.

Πάντως, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι αρνούνται να δώσουν σανίδα σωτηρίας.


Πηγή : tovima.gr



Άγρια επίθεση των ΜΑΤ σε κατοίκους της Χίου που διαμαρτύρονται για τους πρόσφυγες



Ένταση επικράτησε την Κυριακή το βράδυ στη Χίο καθώς λίγο μετά τις 21:30 σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές μεταξύ κατοίκων και διμοιρίας των ΜΑΤ. 

Όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι αρνήθηκαν τη μεταφορά των προς απέλαση μεταναστών στην περιοχή τους, και συγκεκριμένα στο κτίριο όπου μέχρι πρότινος πραγματοποιούταν η διαδικασία της ταυτοποίησης και της καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.

Όπως αναφέρει το politischios.gr xωρίς καμία αιτία κι ενώ οι κάτοικοι αρνούνταν ειρηνικά τη διέλευση της κλούβας της αστυνομίας, τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τους.

Από τις συμπλοκές τρεις κάτοικοι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι  στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα 50 μετανάστες παραμένουν φρουρούμενοι στο κτίριο των Ταμπάκικων, ενώ παραμένει άγνωστο το πώς τελικά θα επιτευχθεί η μεταφορά τους στο λιμάνι της Χίου και από εκεί στο Δικελί της Τουρκίας.



Καταδικάζει την επίθεση των ΜΑΤ ο δήμαρχος του νησιού


Την αναίτια, όπως την χαρακτήρισε, επίθεση των ΜΑΤ κατά κατοίκων της περιοχής Ταμπάκικα Χίου, καταδίκασε με δηλώσεις του – αργά το βράδυ της Κυριακής – ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς.

Ο δήμαρχος απέδωσε το περιστατικό στην γενικότερη έλλειψη συντονισμού από την πλευρά της κυβέρνησης σε όσα συμβαίνουν στη Χίο τις τελευταίες ημέρες και κατήγγειλε ότι «δεν είναι δυνατόν η τοπική κοινωνία να είναι έρμαιο μιας ασχεδίαστης και αδιευκρίνιστης κατάστασης».

Βαριές καταγγελίες από το Ποτάμι για το κόστος κατασκευής του hotspot


Στις βαριές καταγγελίες του για το κόστος κατασκευής του hotspot στη Χίο επανήλθε Το Ποτάμι, ζητώντας από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για τις δαπάνες που έγιναν, με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος του έργου υλοποιήθηκε χάρη σε δωρεές ή στο έργο ανδρών του στρατού. Αναρωτιέται επίσης πώς είναι δυνατό το κόστος να αυξήθηκε παρά το γεγονός ότι η νικητήρια προσφορά ήταν χαμηλότερη του προϋπολογισμού.

Συγκεκριμένα, το Ποτάμι διερωτάται γιατί η κατασκευή του hotspot κόστισε τελικά 1,277 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που η έκταση «παραχωρήθηκε από το Δήμο», ο εξοπλισμός και οι υποδομές στέγασης «διατέθηκαν από τα Ελληνικά Πετρέλαια», τα κρεβάτια διατέθηκαν από στρατιωτικές μονάδες και τη φροντίδα των 30 στρεμμάτων την είχαν αναλάβει φαντάροι.

Το Ποτάμι επισημαίνει ότι ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου διήρκεσε μόνο μία ημέρα, και τονίζει πως μολονότι η νικητήρια προσφορά ανήλθε σε 853.984 ευρώ – δηλαδή σχεδόν 400.000 ευρώ κάτω από τον αρχικό προϋπολογισμό – 20 μέρες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών βγήκε συμπληρωματική δαπάνη για «έντεχνη ολοκλήρωση του έργου», που ανέβαζε το τελικό κόστος στα 1,277 εκατ. ευρώ.

«Καλούμε την κυβέρνηση να απαντήσει στα συγκεκριμένα αυτά ερωτήματα και να δώσει στη δημοσιότητα τις δαπάνες και τις συμπληρωματικές δαπάνες για τα hotspot που δημιουργήθηκαν σε όλη τη χώρα», αναφέρει Το Ποτάμι.

Μάλιστα, καλεί τα δημοκρατικά κόμματα να ζητήσουν και αυτά εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τα hotspots, σημειώνοντας πως οι υποθέσεις που έρχονται στην επιφάνεια «φανερώνουν την ύπαρξη ενός νέου κύματος διαπλοκής και διαφθοράς από αυτά που ζει συχνά η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες».



Πηγή : protothema.gr


Πανούσης: Πάμε για αναδιάταξη συνόρων με το προσφυγικό- Νέα Γιάλτα σε Αιγαίο-Ευρώπη



Τον κίνδυνο αναδιάταξης των συνόρων με αφορμή το προσφυγικό, επέσεισε ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης.

«Πάμε σε αναδιάταξη των συνόρων, όχι μόνο στην Ελλάδα. Εγώ πιστεύω ότι σιγά σιγά το Αιγαίο γίνεται μια ελεύθερη ζώνη, στην Ευρώπη γίνεται ένας εποικισμός και πάμε σε μια νέα Γιάλτα. Ας ελπίσουμε ότι ξέρουμε τι κάνουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά (σ.σ. στο 1:23' του πρώτου βίντεο).

Από τη Λαμία, όπου βρέθηκε σήμερα για να μιλήσει σε εκδήλωση των «300», ο Γιάννης Πανούσης επανέλαβε την κριτική του για τους χειρισμούς της κυβέρνησης. «Υπήρξε αιφνιδιασμός. Εγώ το είχα πει ότι θα έρθει 1 εκατομμύριο πρόσφυγες και με έλεγαν φαντασμένο. Τώρα όλοι έχουν σηκώσει φράχτες και η χώρα μας είναι το μαύρο κουτί...», είπε ο πρώην υπουργός για το προσφυγικό. «Αισθάνεται κανείς ότι λειτουργούμε αμυντικά και χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό. πρόσθεσε.

Επίσης ο καθηγητής ρωτήθηκε για τον αποκαλυπτικό διάλογο του Πόλ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου που έφερε στο φως ο ιστότοπος Wikileaks.

Ο κ. Πανούσης είπε ότι, είναι γνωστό ότι υπάρχουν μηχανισμοί που κάνουν υποκλοπές, ωστόσο το ερώτημα που έθεσε είναι αν μπορεί να γίνεται πολιτική μέσα από διαρροές.



Πηγή : iefimerida.gr