Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023

Μητσοτάκης στο Reuters: «Κύριος στόχος μου να διασφαλίσω την μείωση των ανισοτήτων στη χώρα»

 



Συνέντευξη στο Reuters όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους στόχους της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία, παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ένας από τους κύριους στόχους μου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια είναι να διασφαλίσω ότι μειώνουμε τις ανισότητες», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που παράλληλα χαρακτήρισε απολύτως εφικτό το στόχο της επενδυτικής βαθμίδας, μέσα στους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές.

«Σκοπεύουμε να εργαστούμε σκληρά, προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα της φροντίδας που παρέχεται από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αυτή είναι μία από τις κύριες προτεραιότητές μας. Χρειάζεται να προσλάβουμε περισσότερο προσωπικό, πρέπει να αυξήσουμε τους μισθούς, αλλά, την ίδια στιγμή, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι δε χρειάζεται να αναμένουν τέσσερις μήνες, για να υποβληθούν σε μία επέμβαση. Για εμένα, αυτό είναι κορυφαία προτεραιότητα και ελπίζω ότι, μετά τη λήξη της δεύτερης θητείας μας, οι Έλληνες θα ζήσουν μία εντελώς διαφορετική εθνική υπηρεσία υγείας», σημείωσε επίσης για το θέμα της Υγείας ο πρόεδρος της ΝΔ, που στάθηκε εκ νέου στην σημασία της επενδυτικής βαθμίδας.

Ο πρώτος μας στόχος, φυσικά, είναι να αποκτήσουμε επενδυτική βαθμίδα. Νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο είναι απολύτως εφικτό μέσα στους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές. Αυτό που αναζητούν οι οίκοι αξιολόγησης είναι να διασφαλίσουν ότι θα έχουμε μία σταθερή κυβέρνηση, που θα συνεχίσει στον δρόμο των σημαντικών μεταρρυθμίσεων, τις οποίες ήδη έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Σίγουρα έχουμε μειώσει σημαντικά τους φόρους τα τελευταία τέσσερα χρόνια και νομίζω ότι αυτό μας βοήθησε να διασφαλίσουμε ότι προσελκύουμε επενδύσεις και αναπτύσσουμε την οικονομία. Επίσης, έχουμε σημειώσει πρόοδο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά σίγουρα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό το θέμα, καθώς προσθέτει δημοσιονομική δύναμη στον προϋπολογισμό μας. Μας βοηθά να πετύχουμε τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος. Επίσης, μας βοηθά να διασφαλίσουμε ότι έχουμε αρκετά κονδύλια όσον αφορά στις κοινωνικές μας πολιτικές».





Πρόκληση ανθέλληνα Παπαδημούλη, κατηγορεί την Ελλάδα και μετά μαζεύει την αθλιότητα του


 

Ο ανθέλληνας Παπασπιτούλης τα έβαλε πάλι με την Ελλάδα: Έριξε το φταίξιμο στη χώρα μας για το ναυάγιο στην Πύλο και μετά τα "μάζεψε"

"Το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο με πρόσφυγες κ μετανάστες, πλήττει τις ευρωπαϊκές αξίες και εκθέτει την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους" έγραψε σε ανάρτησή του ο προκλητικός και ανθέλληνας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, προκαλώντας, για άλλη μια φορά, σφοδρές αντιδράσεις για τη στάση του απέναντι στην ίδια τη χώρα του, με αφορμή, αυτή τη φορά, τη ναυτική τραγωδία.

Ωστόσο, μετά τις αντιδράσεις για την νέα χυδαιότητα του και τον ανθελληνισμό του, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε διόρθωση, αφαιρώντας από το tweet το τμήμα που αφορούσε στις ευθύνες τις Ελλάδας.

Η αρχική ανάρτηση ανέφερε: Το πολύνεκρο ναυάγιο #Πύλος με πρόσφυγες κ μετανάστες, πλήττει τις ευρωπαϊκές αξίες και εκθέτει την Ελλάδα για τις ευθύνες της στη διάσωσή τους. Ε/Β από την Αριστερά, τους Πράσινους κ τους Σοσιαλιστές λέμε: Όχι άλλοι υγροί τάφοι στα νερά της Μεσογείου. Στρασβούργο, 15/6/2023".

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Παπαδημούλης προχώρησε σε διόρθωση της εν λόγω ανάρτησης, γράφοντας: "Το πολύνεκρο ναυάγιο #Πύλος με πρόσφυγες κ μετανάστες, πλήττει τις ευρωπαϊκές αξίες και εκθέτει όσους είχαν ευθύνη & δυνατότητα για τη διάσωσή τους. Ε/Β από την Αριστερά, τους Πράσινους κ τους Σοσιαλιστές λέμε: Όχι άλλοι υγροί τάφοι στα νερά της Μεσογείου. Στρασβούργο, 15/6/2023" αφαιρώντας την αναφορά στις ευθύνες της Ελλάδας για την τραγωδία.





Νέα χυδαιότητα Τσίπρα με σώου αλλά Μάτι για να κατηγορήσει την Ελλάδα

 



Η χυδαιότητα του απατεώνα σε όλο της το μεγαλείο!!

Έντονο φραστικό επεισόδιο είχε ο απατεώνας και υπόλογος για την προδοσία στην Ροδόπη Αλέξης Τσίπρας με τον υπηρεσιακό υπουργό Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη Ευάγγελο Τουρνά, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από στελέχη του Λιμενικού Σώματος για το ναυάγιο στην Πύλο.

Ο Τσίπρας ήταν αποφασισμένος σήμερα να κάνει ένα σώου όπως στο Μάτι για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη μήπως ξεχάσει την προδοσία του στην Ροδόπη, και να κατηγορήσει ο άθλιος την Ελλάδα που δεν φταίει.

Ειδικότερα, ο υπηρεσιακός υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ανέφερε: "Θέλω να πω πράγματι ότι το να επέμβεις σε ένα τέτοιο πλοίο που έχει ξεκινήσει να ταξιδεύει 2-3 ημέρες με 5 ναυτικά μίλια την ώρα, 4 ημέρες, και είναι σε πλήρη αστάθεια λόγω του ότι έχει υψηλά το κέντρο βάρους, νομίζω, με την κοινή λογική, ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επέμβασης", με τον απατεώνα Αλέξη Τσίπρα να αντιδρά έντονα, κάνοντας το νούμερο του.

To Λιμενικό εξηγεί πώς έγινε το ναυάγιο στην Πύλο: Μετακινήθηκαν άνθρωποι, άλλαξε το κέντρο βάρους, έγινε το μοιραίο

"Δηλαδή θέλετε να μας πείτε κύριε υπουργέ ότι ένα πλοίο το οποίο ταξιδεύει στη θάλασσα υπέρφορτο είναι καταδικασμένο να βουλιάξει; Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα επέμβασης; Τι είναι αυτό τώρα; Κάντε ερωτήσεις για να βγάλουμε κάποιες απαντήσεις. Τι ρωτάτε ακριβώς; Μισό λεπτάκι γιατί δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση.

Δεν ήρθαμε εδώ για να αποδώσουμε ευθύνες. Ήρθα για να κάνω κάποιες ερωτήσεις" είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, για το ναυάγιο στην Πύλο.

Παρακολουθήστε την χυδαιότητα Τσίπρα :



Εμφανίστηκε ο τίποτα που κυκλοφορεί ελεύθερος Βαρουφάκης κατά της Σακελαροπούλου


 

Αντί να λουφάξει που κυκλοφορεί από το 2015 ακόμα ελεύθερος, που δεν θέλει να τον βλέπει ούτε η αριστερά και η ακροαριστερά, τολμάει το θρασίμι να αναφερθεί στην τραγωδία της Πύλου και να επιτεθεί κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην τραγωδία που συνέβη χθες με το ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου αναφέρθηκε ο προκλητικός Γραμματέας του ΜέΡΑ25 μιλώντας στη δημοσιογράφο Βιργινία Δημαρέση και τον STATUS FM 107,7.

Ο Γιάνης (με το ένα χαμένο ν)  Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «Για χίλια χρόνια, αυτή η Ευρώπη πλούτισε εξάγοντας μετανάστες Ευρωπαίους στις τέσσερις γωνιές της γης. Πήγαμε παντού», ενώ συνεχίζοντας είπε «Μετά, γεράσαμε εμείς και άλλαξε με άλλα λόγια η δημογραφική σύσταση του πλανήτη και αντιστράφηκαν οι ροές. Τι κάνουμε εμείς τώρα; Χτίζουμε φράχτες κι έχουμε το δόγμα της Ευρώπης – φρούριο. Είμαστε η ηλίθια ήπειρος, που νομίζουμε ότι με έναν φράχτη μπορείς να σταματήσεις τις μεταναστευτικές ροές, που είναι κομμάτι της ανθρώπινης κίνησης στον πλανήτη».

«Έχουμε ανάγκη από μετανάστες», σημείωσε το θρασίμι και συμπλήρωσε απευθύνοντας ο τίποτα κατηγορίες προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Η κυρία Σακελλαροπούλου δεν ντρέπεται να φωτογραφίζονται μπροστά στο φράχτη, λες και είναι κάτι το καλό;».



Έρχεται στην Ελλάδα ο Μπάρακ Ομπάμα

 


Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έρχεται στην Ελλάδα προσκεκλημένος του Ιδρύματος Νιάρχος. Στις 22 Ιουνίου ο Ομπάμα θα αναπτύξει σε συζήτηση τους τρόπους ενίσχυσης της Δημοκρατίας.

Το Μουσείο Ακρόπολης να γίνει ένα ορόσημο για τον σύγχρονο διεθνή πολιτισμό. Εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο να θέλουν να επισκεφτούν το Μουσείο Ακρόπολης. Την επιθυμία αυτή εξέφρασε και ο 44ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, εν όψει της άφιξής του στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες!

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος έρχεται στην Ελλάδα προσκεκλημένος του φετινού SNF Nostos Conference του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ο Μπαράκ Ομπάμα επιστρέφει για δεύτερη φορά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, από όπου μίλησε το 2016 κατά τη διάρκεια της τελευταίας διεθνούς επίσκεψής του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του. Στις 22 Ιουνίου το απόγευμα ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος θα συζητήσει τους τρόπους ενίσχυσης της Δημοκρατίας και τη σημασία στήριξης της επόμενης γενιάς ηγετών μαζί με τον πρόεδρο του ΙΣΝ, Ανδρέα Δρακόπουλο.

Η ακριβής ημερομηνία της ξενάγησης του Μπαράκ Ομπάμα από τον γενικό διευθυντή του Μουσείου Ακρόπολης, τον καθηγητή Νικόλαο Χρ. Σταμπολίδη, δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.



Βρήκαν επτά από τους διακινητές στην Πύλο



Οι μετανάστες που επέβαιναν είναι πρόσφυγες απο το Αφγανιστάν και την Συρία και λαθρομετανάστες από το Πακιστάν, και την Παλαιστίνη.

Στον εντοπισμό επτά εκ των διακινητών που έβαλαν στο αλιευτικό σκάφος-«φέρετρο» τους μετανάστες και τους μετέφεραν μέχρι το πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου όπου σημειώθηκε το ναυάγιο στην Πύλο προχώρησε το λιμενικό.

Και οι επτά διακινητές είναι Αιγύπτιοι.

Ο αριθμός των νεκρών από το ναυάγιο στην Πύλο σύμφωνα με τις νεώτερες πληροφορίες είναι 78 και όχι 79 όπως είχε ανακοινωθεί το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο αριθμός των διασωθέντων παραμένει 104 ενώ το γεγονός ότι δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στις έρευνες από χθες τα μεσημέρι προβληματίζει τις Αρχές.

Σύμφωνα με την εμπειρία των Λιμενικών τα σιδερένια αυτά αλιευτικά τα τελευταία 2-3 χρόνια μεταφέρουν μετανάστες από το Τομπρούκ της Λιβύης στην Ιταλία και ο αριθμός ανά ταξίδι κυμαίνεται από 300 έως 500 άτομα. 

Έως τώρα δεν έχει διασωθεί γυναίκα ή παιδί ούτε έχει ανασυρθεί σορός που ανήκει σε γυναίκα ή παιδί. Ανάμεσά τους σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και οκτώ έγκυες.



Νάσος Ηλιόπουλος, Πάνος Σκουρλέτης καλύπτουν τον ακροαριστερό "αφάνα" η "ντουντούκα"

 


Αντί να καταδικάσουν τους ακροαριστερούς συντρόφους τους, και επειδή όλοι οι Συριζαίοι έχουν την ίδια μούρη, τους κάλυψαν για την αθλιότητα τους στην προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν η Κατερίνα Σακελλαροπούλου βρέθηκε στο λιμάνι της Καλαμάτας μετά το ναυάγιο στην Πύλο.

Μετά τον ακροαριστερό Νίκο Φίλη, την σκυτάλη πήραν οι ακροαριστεροί Νάσος Ηλιόπουλος και Πάνος Σκουρλέτης.

Ο πρώτος προκλητικός δηλωμένος ακροαριστερός, χαρακτήρισε «κέρδος για τη δημοκρατία» όσα ακούστηκαν στον διάλογο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τους ακροαριστερούς νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ και ο δεύτερος είπε ότι «δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο» για όσα συνέβησαν στο λιμάνι της Καλαμάτας σε βάρος της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κατά τον προκλητικό ακροαριστερό Νάσο Ηλιόπουλο όσα χυδαία συνέβησαν την Τετάρτη το απόγευμα σε βάρος της Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν ήταν επίθεση». «Δεν είναι επίθεση ο διάλογος. Ήταν ένας διάλογος» είπε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος, καλύπτοντας τον "αφάνα" η "ντουντούκα" και την ακροαριστερή παρέα του.

Για να στηρίξει την κάλυψη που τους δίνει ο ακροαριστερός Ηλιόπουλος επέμεινε ότι «η δημοκρατία πρέπει να αντέχει τον διάλογο» ενώ εκτίμησε ότι «είναι κέρδος στη δημοκρατία να ακούγονται αυτές οι εκφράσεις προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Είναι δε τέτοιο το ακροαριστερό του θράσος που επιτέθηκε και ο ίδιος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου λέγοντας ότι «είναι θέμα όταν η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς ελέγχου για παράνομες επαναπροωθήσεις να μην έχει μιλήσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Το άλλο νούμερο της ακροαριστεράς Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αρχικά είπε ότι «χάρηκα που η Πρόεδρος της Δημοκρατίας γύρισε πίσω και απέναντι σε διαμαρτυρόμενους νεολαίους ανεξάρτητα που ανήκουν αισθάνθηκε την ανάγκη να κουβεντιάσει μαζί τους. Αυτό είναι καλό σημάδι» και πρόσθεσε ο προκλητικός : «Δεν είδα κανένα επιλήψιμο ούτε από τη μεριά των νέων ανθρώπων, να οργίζονται. Αλίμονο αν οι νεολαίοι μας κάθονται απαθείς. Σας αρέσει δηλαδή να βλέπετε χούλιγκαν στο γήπεδο να παθιάζονται με την οποιαδήποτε ομάδα. Εμένα με ενδιαφέρει να βλέπω ανήσυχους ανθρώπους και να θέτουν ερωτήματα».

Όταν, δε, του επισημάνθηκε ότι «εγώ άκουσα χούλιγκαν νεολαίους να βρίζουν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να της λένε ότι είναι συνυπεύθυνη ότι σκοτώνονται παιδιά. Δεν είναι χουλιγκανισμός αυτός;», ο ακροαριστερός Σκουρλέτης απάντησε φαιδρά και προκλητικά λέγοντας ««όχι, θα πρέπει να εστιάζουμε στο πραγματικό ζήτημα, στην τραγωδία. Αλλοίμονο αν οι νέοι άνθρωποι δεν μας στήνουν στον τοίχο να μας ανακρίνουν».



Αϋφαντής: Ο Τούρκος πρέσβης πήρε Νίκο Παππά τηλέφωνο και ο ΣΥΡΙΖΑ απέσυρε την υποψηφιότητα Σαμπιχά

 


Εδώ Παππάς, εκεί Παππάς, παντού ο καταδικασμένος Παππάς.

Ο διπλωμάτης και πρώην Διπλωματικός Σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, Γιώργος Αϋφαντής, επιμένει στις καταγγελίες του με αποδείξεις και ονόματα.

Την υποψηφιότητα της Σουλεϊμάν Σαμπιχά την είχαν προτείνει μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και είχε εγκριθεί με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία, στη συνέχεια ο κ. Αϋφαντής περιέγραψε ότι «μετά από δύο ώρες βγήκε από τα ψηφοδέλτια χωρίς ποτέ να τεθεί ξανά το θέμα της».

Όπως είπε ο πρώην διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα «πήρε τηλέφωνο ο Τούρκος πρέσβης τον Νίκο Παππά και του είπε ότι "δεν θα βρείτε την ψήφο σας"».

«Εγώ προσπαθούσα να πείσω τον πρόεδρο (σ.σ. τον Αλέξη Τσίπρα) ότι η Σουλεϊμάν Σαμπιχά δεν ήταν κατασκεύασμα της ΕΥΠ» πρόσθεσε ο κ. Αϋφαντής μιλώντας στο Action24 αλλά, όπως συμπλήρωσε, «ο ΣΥΡΙΖΑ ικανοποίησε το αίτημά του (σ.σ. του Τούρκου πρέσβη) και στη θέση της έβαλε έναν τουρκόφωνο».

Όσο για το τι έγινε μετά ο κ. Αϋφαντής είπε ότι «την πήρε (σ.σ. τη Σουλεϊμάν Σαμπιχά) ο Βίτσας τηλεφωνο, της συμπεριφέρθηκαν σαν σκουπίδι».




Τεράστιο πουλί προσέκρουσε σε αεροσκάφος

 


Σοκαριστικό περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Εκουαδόρ καθώς ένα μεγάλο πουλί προσέκρουσε σε αεροπλάνο σπάζοντας ουσιαστικά το παρμπρίζ. 

Το βίντεο του σμηναγού Ariel Valiente έχει γίνει viral τις τελευταίες ώρες, αφού ο ίδιος το κατέγραψε την στιγμή κατά την οποία ένα πουλί συγκρούστηκε με το αεροσκάφος που κινούνταν στον ουρανό.

Το γεγονός καταγράφηκε στο Vinces, στην επαρχία Los Ríos, στον Ισημερινό, και φαίνεται πώς ένα μεγάλο πουλί παγιδεύεται από τα πόδια του, αφού συγκρούστηκε με το παρμπρίζ του αεροσκάφους, έχοντας τραυματιστεί από την σύγκρουση.


Ο κυβερνήτης φαίνεται γεμάτος αίμα στο πρόσωπό του και στη στολή του, χωρίς να γνωρίζουμε εάν είναι δικά του, η του πουλιού ενώ μπροστά στα μάτια του είναι το κάτω μέρος του σώματος του τεράστιου πουλιού.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους έμπειρος κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του, και να το προσγειώσει με ασφάλεια.





Σίλβιο Μπερλουσκόνι: Η Ιταλία απηύθυνε το «ύστατο χαίρε»

 


Το ύστατο χαίρε στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι είπε η  Ιταλία, με χιλιάδες ανθρώπους να δίνουν το παρών στον καθεδρικό ναό Ντουόμο του Μιλάνου.

Σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης, με κατάμεστη την κεντρική πλατεία της ιταλικής συμπρωτεύουσας, στην σορό του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού αποδόθηκαν στρατιωτικές τιμές από όλα τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων.

Πριν αρχίσει η τελετή, με παρατεταμένο χειροκρότημα, εντός και εκτός του ναού, χιλιάδες πολίτες, συγγενείς και επίσημοι, είπαν το στερνό αντίο στον «Καβαλιέρε».

Εμφανώς συγκινημένες, στην πρώτη σειρά καθισμάτων, βρίσκονται η τελευταία σύντροφος του Μπερλουσκόνι, Μάρτα Φασίνα, η πρωτότοκη κόρη του Μαρίνα και τα αδέλφια της Πιερσίλβιο, Λουίτζι, Μπάρμπαρα και Ελεονόρα. Συντετριμμένος φάνηκε και ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών και συντονιστής της Φόρτσα Ιτάλια, Αντόνιο Ταγιάνι, κοντά στην Ιταλίδα πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και σε ολόκληρο του υπουργικό συμβούλιο.

Πάνω στο φέρετρο, έχουν τοποθετηθεί άσπρα και κόκκινα τριαντάφυλλα, όπως είχε ζητήσει ο ίδιος ο «Καβαλιέρε».

«Υπάρχει μόνο ένας πρόεδρος», τραγουδούσε κατά την κηδεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι το συγκεντρωμένο πλήθος.

Σύμφωνα με ό,τι διέρρευσε, η σορός του Ιταλού μεγιστάνα και πρώην πρωθυπουργού πρόκειται στη συνέχεια να αποτεφρωθεί και να τοποθετηθεί στο μαυσωλείο που είχε δημιουργηθεί, με βούλησή του, στο πάρκο της βίλας του Άρκορε, λίγο έξω από το Μιλάνο.

Επίσης, πριν από την έναρξη της τελετής, το φέρετρο τοποθετήθηκε για σύντομο χρονικό διάστημα στην είσοδο του ναού ώστε να μπορέσουν οι πολίτες που βρίσκονται στην πλατεία να αποχαιρετίσουν τον Καβαλιέρε.






Επεισόδια στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στον Βόλο - Απείλησαν και χτύπησαν σωφρονιστικό υπάλληλο


 

Εκτός ελέγχου ξέφυγε η κατάσταση στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων στη Νέα Ιωνία Βόλου, όταν το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, δυο τρόφιμοι λίγο έλειψε να προκαλέσουν εξέγερση.

Από τους κακοποιούς απειλήθηκε μια υπάλληλος, ενώ χτυπήθηκε στο πρόσωπο και ένας σωφρονιστικός.

Όλα ξεκίνησαν από μια παρατήρηση υπαλλήλου σε έναν 18χρονο, να κλείσει το τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε επί 40 λεπτά, όταν ο επιτρεπόμενος χρόνος είναι 20 λεπτά. Εκείνος και ένας συνομήλικος φίλος του αντέδρασαν στις παρατηρήσεις των υπαλλήλων εις βάρος τους για την χρήση των τηλεφώνων και ο ένας εκ των δύο απάντησε χυδαία σε μια εργαζόμενη. Όταν ο σωφρονιστικός απαίτησε να ζητηθεί «συγγνώμη» τότε «άναψαν τα αίματα» και ο ίδιος κατέθεσε στο δικαστήριο πως ο ένας εκ των δύο νεαρών τον χτύπησε με το κούτελο στο πηγούνι και εκτόξευε απειλές.

Μέχρι να καταλάβει τι είχε συμβεί κάποιοι άλλοι τρόφιμοι των κλωτσούσαν από πίσω, ενώ ξήλωσαν τα πόδια από δύο τραπέζια και κινήθηκαν προς τους υπαλλήλους, με στόχο να τους εκφοβίσουν. Τα πόδια από τα τραπέζια ήταν ξύλινα και μεταλλικά , ενώ στα χέρια ενός τρόφιμου βρέθηκε και ένα σκουπόξυλο.

Οι δύο 18χρονοι που βρίσκονται στο Ίδρυμα για κλοπές και ληστείες αρνήθηκαν πεισματικά πως προκάλεσαν επεισόδια και μάλιστα ο ένας κατέθεσε πως τον χτύπησε ο σωφρονιστικός υπάλληλος στο πρόσωπο, αλλά δεν θα καταθέσει μήνυσή εναντίον του…

Ο Εισαγγελέας και ο Πρόεδρος της έδρας χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο δήλωσαν απευθυνόμενοι στους κατηγορούμενους πως εάν δεν σεβαστούν τους απλούς κανόνες ενός κοινωνικού συμβολαίου που επιτρέπει στους ανθρώπους να συμβιώνουν , θα περάσουν όλη την ζωή τους στην φυλακή ως αμετανόητοι παραβατικοί και χωρίς η δικαιοσύνη να μπορεί να δείξει επιείκεια.

Οι δύο 18χρονοι καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια και τρεις μήνες χωρίς αναστολή.



Έχοντας την ρετσινιά του προδότη στην Ροδόπη πάει να στήσει σώου στην Καλαμάτα

 


Μέγας απατεώνας, ευκαιρία να στήσει ένα σώου μήπως αποπροσανατολίσει από τις αποκαλύψεις για την δράση του ΣΥΡΙΖΑ σε συννενόηση με την Τουρκία στην Ροδόπη.

Για να μην έχετε αμφιβολίες, εργαλειοποίηση της τραγωδίας γίνεται από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ με αρνητικά αποτελέσματα για το κόμμα της ακροαριστεράς.

Οι αρχηγοί των κομμάτων και τα επιτελεία τους τροποποιούν τα προγράμματά τους, με τον Αλέξη Τσίπρα να επισκέπτεται εκτάκτως την Πέμπτη την Καλαμάτα, για να στήσει το γνωστό του σώου, με την ιδιαίτερη έκφραση που παίρνει στο πρόσωπο του.

Ο Τσίπρας θα μεταβεί την Πέμπτη στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο χώρο που μεταφέρονται οι διασωθέντες μετανάστες από το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Στη συνέχεια θα ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές για την πορεία της επιχείρησης διάσωσης, και θα κάνει και τις γνωστές προκλητικές δηλώσεις για να δυσφημίσει την χώρα μας.



Ο «αφάνας» η "ντουντούκας" του ΣΥΡΙΖΑ είχε προσαχθεί για εισβολή στο γραφείο Βαρβιτσιώτη


 


«Όλα γύρω αλλάζουν και κάποιοι παραμένουν επαγγελματίες διαδηλωτές και καταληψίες» αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στο επεισόδιο που είχε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας με νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρωί της Τετάρτης η Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στην Καλαμάτα ώστε να ενημερωθεί από κοντά για τις προσπάθειες διάσωσης μεταναστών μετά το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Μια ολιγάριθμη ομάδα στημένων ακροαριστερών συριζαίων την αποδοκίμασε, ωστόσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε προς το μέρος τους και συνομίλησε μαζί τους.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε ανάρτησή του αναδημοσίευσε παλαιότερο δημοσίευμα του iefimerida για τον ακροαριστερό «νεολαίο» που είχε το φραστικό επεισόδιο με την κυρία Σακελλαροπούλου και, όπως φαίνεται, ήταν από αυτούς που είχαν προσαχθεί από τις Αρχές για την εισβολή στο πολιτικό του γραφείο το 2014.





Ο Φίλης δικαιολογεί τον ντουντούκα η αφάνα και εξαπατά για δήθεν "αγανακτισμένο" πολίτη

 



Υπέρ των ακροαριστερών προκλητικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσαν το φραστικό επεισόδιο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας τάχθηκε ποιος άλλος ο Νίκος Φίλης, αποδίδοντας το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο μεταξύ άλλων στον φράχτη του Έβρου και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο προκλητικός ακροαριστερός Ν. Φίλης που πριν λίγες ημέρες μίλησε και για "Τουρκική μειονότητα" στην Ροδόπη, υποστήριξε ότι όταν η ΕΕ επιμένει στην πολιτική της «Ευρώπης-Φρούριο», συνεχώς θα προκαλούνται νέες τραγωδίες και σημείωσε πως «όταν κλείνουν με τείχη οι χερσαίοι δρόμοι (στον Έβρο και στον θύλακα της Ισπανίας στην Αφρική) ανοίγουν με χιλιάδες νεκρούς οι θαλάσσιοι».

Αναφέρθηκε επίσης στο φραστικό επεισόδιο στην Καλαμάτα που προκάλεσαν κατά της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου δύο δήθεν "αγανακτισμένοι" πολίτες, που απεδείχθη ότι είναι ακροαριστερά στελέχη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ισχυρίστηκε ο προκλητικός ότι είναι «υποκριτικές οι δηλώσεις ''ανθρώπινης συμπαράστασης'' για την τραγωδία, που τελικά δεν είναι παρά ένα προαναγγελθέν έγκλημα», για να προσθέσει ο φαιδρός:

«Και είναι κατανοητή η αγανάκτηση των πολιτών, ανάμεσά τους νέα παιδιά, στους οποίους απευθύνθηκε για ''διάλογο'' η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έλαβε αποστομωτικές απαντήσεις»! Εννοούσε φυσικά τα στημένα ακροαριστερά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που μόνο αγανακτισμένοι πολίτες δεν ήταν, αλλά στημένη όπως κάνει πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ.




Αϋφαντής σε Κοτζιά : «Επί υπουργίας σου άνθιζε η διαφθορά με τις βίζες»



Ο Γιώργος Αϋφαντής, ο οποίος είχε διατελέσει διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, επανέρχεται στην κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον ίδιο και στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή άρθρο του ότι με παρέμβαση του τουρκικού ΥΠΕΞ είχε κοπεί η υποψήφια Σουλεϊμάν Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ το 2014. Ισχυρισμούς τους οποίους κατ' ουσίαν επιβεβαίωσε και η ίδια η Σαμπιχά με άρθρο της.

Στους ισχυρισμούς Αϋφαντή απάντησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς. Δίχως να τον κατονομάζει, ο κ. Κοτζιάς κάνει λόγο για «το σημερινό πουλέν των μέσων ενημέρωσης της ΝΔ, ο οποίος με θράσος και χωρίς ντροπή ψεύδεται εφ’ όλης της ύλης».

«Όλοι γνωρίζουν ότι όσο ήμουν Υπουργός Εξωτερικών έστειλα πάνω από 90 υποθέσεις στα δικαστήρια και υπήρξαν πολλαπλές καταδίκες ακόμα και φυλάκιση επίορκων υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών που έκαναν παράνομες πράξεις, όπως με πώληση βίζας. Όλοι γνωρίζουν ότι μετά από συστηματική δουλειά βρήκα στο εξωτερικό σε διάφορους παράνομους λογαριασμούς σαράντα εκατομμύρια ευρώ να λιμνάζουν και με ενέργειές μου επιστράφηκαν στο Ελληνικό Δημόσιο, γεγονός που προκάλεσε την έχθρα γνωστών κύκλων που δρουν παρακρατικά και οι οποίοι μου επιτίθενται συνεχώς και μανιωδώς.

Μια από αυτές τις βρόμικες περιπτώσεις ήταν και τα όσα συμβαίναν στην πρεσβεία της Τεχεράνης, στην οποία πρεσβευτής ήταν μετά από συμφωνία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης Σαμαρά το σημερινό πουλέν των μέσων ενημέρωσης της ΝΔ, ο οποίος με θράσος και χωρίς ντροπή ψεύδεται εφ’ όλης της ύλης.

Η ιστορία άρχισε όταν στο γραφείο μου ήρθε καταγγελία για παράνομη πώληση βίζας από μια έντιμη τρομοκρατημένη διοικητική υπάλληλο της πρεσβείας της Τεχεράνης και την οποία αναγκαστήκαμε να φέρουμε στην Αθήνα, συνοδεία φρουράς, ώστε να νοιώσει ασφαλής και να μπορέσει να καταθέσει. Μετά την κατάθεσή της, ζήτησα και μου έρχονταν αντίγραφα από όλες τις βίζες που εξέδιδε το προξενείο της Τεχεράνης. Εντόπισα πάνω από 400 παράνομες ειδικές βίζες (!) που στέλνονταν σε ένα δικηγορικό γραφείο στην Κεφαλονιά που ήταν το γραφείο του αδελφού του Προξένου. Την υπόθεση την έστειλα, ως γνωστόν, στο Πειθαρχικό και αυτός ο διπλωμάτης εκδιώχθηκε παντελώς από το Υπουργείο, ενώ η ποινική δίωξη ''εξαφανίστηκε'' μετά την παραίτησή μου από το Υπουργείο.

Άμεσα έστειλα τότε στον Πρεσβευτή στην Τεχεράνη μήνυμα να πάρει τα μέτρα του έναντι του προξένου του. Με τηλεγράφημα ειδικού χειρισμού το πουλέν των μέσων ενημέρωσης της διαπλοκής μου απάντησε ότι δεν υπήρχε ζήτημα, διότι είχε εξετάσει, ως υποστήριζε, ''μία προς μία τις βίζες και είναι καθαρές''!

Χωρίς χρονοτριβή απευθύνθηκα στην τότε εισαγγελία διαφθοράς προκειμένου να στείλει για πρώτη φορά στην ιστορία του Υπουργείου εισαγγελέα σε πρεσβεία, στην Τεχεράνη, και να εξετάσει την υπόθεση σε συνδυασμό με τον Πρεσβευτή κ. Γεωργακέλο, στον οποίο είχε ανατεθεί το πειθαρχικό. Η έκθεσή του ήταν καταπέλτης και στη βάση αυτή στάλθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο Πειθαρχικό.

Το πουλέν της διαπλοκής, ενόψει των εκλογών, λέει ψέματα ότι ενημέρωσε για το σκάνδαλο το Υπουργείο. Στην πραγματικότητα αρνήθηκε να κινηθεί στην πρεσβεία του, αν και τον ενημέρωσα. Ψεύδεται ότι αποκάλυψε το σκάνδαλο. Το αποκάλυψε, παρά τους φόβους της, μια έντιμη διοικητικός υπάλληλος. Λέει ψέματα ότι εκείνος προκάλεσε την έλευση Εισαγγελέα, αφού αυτός εστάλη μετά από μεγάλη επιμονή και μάχη που έδωσα και με απόφασή μου. Λέει, κατά προέκταση, ψέματα ότι πλήρωσε εκείνος μια αποκάλυψη που ποτέ δεν έκανε. Τα γραπτά υπάρχουν.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί η διαπλοκή, οι παρακρατικοί κύκλοι και η ΝΔ χρησιμοποιούν τον ιδιόμορφο αυτό πρώην διπλωμάτη λίγες μέρες πριν τις εκλογές για να μου κάνει μία ακόμα επίθεση με ψέματα και συκοφαντίες, παρόλο που δεν είμαι καν υποψήφιος στις εκλογές;

Η απάντηση είναι απλή: ετοιμάζονται να πιέσουν την Λευκωσία για ανεπίτρεπτες υποχωρήσεις στο Κυπριακό και έχουν έτοιμες απαράδεκτες συμφωνίες για το Αιγαίο. Και αυτό που θέλουν είναι να μου κλείσουν το στόμα, να αποτρέψουν τους Έλληνες να ακούν τον λόγο της αλήθειας.

Υστερόγραφο: έχω όλα τα ντοκουμέντα».

Σε νέα δήλωσή του, ο κ. Αϋφαντής απαριθμεί τέσσερα ψέματα, που, σύμφωνα με τον ίδιο, είπε ο κ. Κοτζιάς. Τον κατηγορεί, δε, ότι επί της υπουργικής του θητείας στο ΥΠΕΞ «άνθισε η διαφθορά από το λαθρεμπόριο βίζας».

Η απάντηση του Γιώργου Αϋφαντή

«Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς έχασε δύο ευκαιρίες: Α) να σιωπήσει, Β) να πει την αλήθεια, για τους λόγους που μου άσκησε πειθαρχική δίωξη όταν αποκάλυψα χρυσοφόρο κύκλωμα εμπορίας βίζας στην Ελληνική Πρεσβεία Τεχεράνης. Επέλεξε να ψεύδεται ασύστολα:


Ψέμα πρώτο: Η "έντιμη διοικητική υπάλληλος" της Πρεσβείας Τεχεράνης, την οποία επικαλείται ο Υπουργός Κοτζιάς, ήταν στην πραγματικότητα σημαντικό στέλεχος του κυκλώματος. Την κατήγγειλα ταυτόχρονα με τον προϊστάμενό της Ιωάννη-Σπυρίδωνα Λούζη με συντριπτικά στοιχεία. Αν είχε τελεσφορήσει η Εισαγγελική ανάκριση θα ήταν μαζί του κατηγορούμενη στο εδώλιο. Αυτή εισήγαγε τα προδήλως πλαστά στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα Σένγκεν για τις βίζες που παράνομα ενέκρινε και πούλαγε ο προϊστάμενός της Λούζης επί δύο ολόκληρα έτη πριν φθάσω εγώ στην Τεχεράνη!

»Ο υπουργός Κοτζιάς επέλεξε να μην την παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο που απέλυσε τον συνεργό της. Αντίθετα, την χρησιμοποίησε ως βασική μάρτυρα κατηγορίας εναντίον μου ενώπιον του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου στο οποίο παρέπεμψε εμένα μετά την εξάρθρωση του κυκλώματος. Η μαρτυρία της κρίθηκε διάτρητη και αναξιόπιστη από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο, μαζί με το πόρισμα του Πρέσβυ Γεωργακέλου που παρήγγειλε επί μέτρω ο Υπουργός Κοτζιάς.

Γι' αυτό και αθωώθηκα από το Ανώτατο Πειθαρχικό, το οποίο εξέτασε διεξοδικά την υπόθεσή μου επί δύο έτη, ερευνώντας πλέον το ίδιο πρωτογενώς τα πραγματικά περιστατικά!

Ψέμα δεύτερο: ο Υπουργός Κοτζιάς ισχυρίζεται ότι "έφερε με συνοδεία φρουράς" την "έντιμη" διοικητική υπάλληλο στην Αθήνα από την Τεχεράνη. Είναι χονδροειδέστατο ψέμμα! Ας δώσει στη δημοσιότητα τα παραστατικά μετακίνησης… φρουράς στην Τεχεράνη ο τερατολόγος Κοτζιάς!

Η αλήθεια είναι ότι η εν λόγω επισκέφθηκε κατά την άδειά της στην Αθήνα στενή συνεργάτιδα του Υπουργού Κοτζιά προκειμένου να απολογηθεί επειδή, μετά τις αλλαγές προσώπων και διαδικασιών που έκανα ήδη τον πρώτο μήνα της θητείας μου στην Πρεσβεία Τεχεράνης, οι εισπράξεις από το λαθρεμπόριο βίζας εξανεμίσθηκαν και για τους εν Αθήναις παραλήπτες!

Ψέμα τρίτο: ο Υπουργός Κοτζιάς έστειλε κατά τη θητεία του στο ΥΠΕΞ 90 υποθέσεις στα δικαστήρια και καταδικάσθηκαν οι διεφθαρμένοι υπάλληλοι. Ακόμη και σήμερα τα δικαστήρια αθωώνουν μαζικά αθώα θύματα από το πογκρόμ διώξεων και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε, ως μέθοδο διοίκησης, ο Κοτζιάς στο ΥΠΕΞ με την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ως νέος Βισίνσκυ, εμπνέεται από τις Σταλινικές δίκες της Μόσχας, στις οποίες σημασία είχε η παραπομπή και η κατηγορία! Στην Αθήνα όμως τα δικαστήρια μαζικά αθωώνουν όσους κατηγόρησε ο Υπουργός Κοτζιάς , λεπτομέρεια που αποσιωπά σαν ασήμαντη!

Ψέμα τέταρτο: Ο Υπουργός Κοτζιάς ενημέρωσε πρώτος την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ράικου και της ζήτησε να στείλει Εισαγγελέα στην Τεχεράνη. Ας δημοσιεύσει το έγγραφο να δούμε ποιος ζήτησε πότε και τι. Μετά θα δημοσιεύσω κι εγώ!

Και μια αλήθεια: Στο ΥΠΕΞ επί Κοτζιά άνθισε η διαφθορά από το λαθρεμπόριο βίζας. Του είναι κομμάτι δύσκολο του Υπουργού Κοτζιά να πει την αλήθεια, γι' αυτό την λέω και την ξαναλέω εγώ».



Στο κλεμμένο αυτοκίνητο βρέθηκε DNA των νεκρών του Κορυδαλλού

 


Το αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στο Νέο Κόσμο, είχε κλαπεί από την περιοχή της Νίκαιας και έφερε βαρύ οπλισμό, και ήταν γεμάτο με το DNA των δύο κακοποιών που εκτελέστηκαν στον Κορυδαλλό.

Οι έρευνες των Αρχών, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το όχημα δεν ανήκε τελικά στους εκτελεστές, αλλά το είχαν κλέψει οι  ίδιοι οι  Ρουμπέτης και Μουζακίτης, καθώς το γενετικό υλικό που συνέλεξαν από τους χώρους του, ανήκε σε αυτούς τους δύο.

Μάλιστα, εικάζεται πως τα θύματα του Κορυδαλλού επρόκειτο να το χρησιμοποιήσουν για κάποιο συμβόλαιο θανάτου στην ευρύτερη περιοχή στην οποία βρέθηκε το αυτοκίνητο. Ωστόσο φαίνεται πως το υποψήφιο θύμα γνώριζε τις προθέσεις τους, τους πρόλαβε και σκοτώνοντάς τους πρόλαβε τη δική του εκτέλεση.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο είχε κλαπεί από τη Νίκαια τον Ιανουάριο. Η ιδιοκτήτριά του είχε δηλώσει αμέσως την κλοπή και μάλιστα είχε αποζημιωθεί από την ασφαλιστική εταιρεία που το είχε ασφαλίσει. Όταν εντοπίστηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, το αυτοκίνητο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ (το αυτοκίνητο είναι SUV και έφερε πλαστές πινακίδες) ειδοποιήθηκε η ιδιοκτήτρια η οποία παρέπεμψε την Αστυνομία στην ασφαλιστική εταιρεία.

Εκπρόσωποι της τελευταίας πήγαν στο σημείο με κλειδιά και όταν άνοιξαν το αυτοκίνητο βρέθηκαν μπροστά σε δύο καλάσνικοφ, τρία περίστροφα, μία χειροβομβίδα, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως. 

Τα τελευταία ευρήματα διαμορφώνουν νέα δεδομένα και στις έρευνες της Ασφάλειας για τη μαφιόζικη επίθεση με βενζίνη στο πρατήριο υγρών καυσίμων στον Ασπρόπυργο, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βενζινάδικο ανήκει στον γιο ηγετικού στελέχους της Greek Mafia ο οποίος δολοφονήθηκε το Πάσχα του 2022 στα Δερβενοχώρια και για τον οποίον δούλευαν τα θύματα της διπλής εκτέλεσης στον Κορυδαλλό.

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, αυτοί που γάζωσαν με περισσότερες από 40 σφαίρες τον 37χρονο «Ράμπο» και τον 30χρονο κουνιάδο του να συνδέονται με τους δράστες του εμπρησμού στο βενζινάδικο της οδού Μεγαρίδος θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα αντεπίθεσης στη συγκεκριμένη οικογένεια.



Ναυάγιο : Η ακτιβίστρια που ειδοποίησε τις ιταλικές αρχές αποκαλύπτει όσα είπε με τους μετανάστες


 

Με μία ανάρτηση στο Facebook η γυναίκα η οποία δηλώνει πως ήταν η πρώτη που ενημέρωσε τις ελληνικές και ιταλικές αρχές δίνει πληροφορίες για την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν οι μετανάστες πάνω στο πλοίο το οποίο βυθίστηκε τελικά σε διεθνή ύδατα ανοιχτά τη Πύλου.

Η πολύνεκρη τραγωδία με τους 79 νεκρούς έχει συγκλονίσει την διεθνή κοινότητα αλλά και την ελληνική κοινή γνώμη με την υπηρεσιακή κυβέρνηση να κηρύσσει εθνικό πένθος.

Η Ναουάλ Σουφί έγραψε όσα της μετέφεραν οι μετανάστες μέσα από το πλοίο, υλικό το οποίο, όπως τονίζει το δημοσιεύει λέγοντας πως εξουσιοδοτεί τους δημοσιογράφους να το αξιοποιήσουν ως μαρτυρία για τα ρεπορτάζ τους.

«Στις 13 Ιουνίου 2023, τις πρώτες πρωινές ώρες, μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος φορτωμένο με 750 άτομα επικοινώνησαν μαζί μου και μου μίλησαν για την κατάστασή τους. Μετά από πέντε ημέρες ταξιδιού, το νερό είχε τελειώσει, ο καπετάνιος του πλοίου τους είχε εγκαταλείψει στην ανοιχτή θάλασσα και υπήρχαν επίσης έξι πτώματα στο σκάφος. Οι μετανάστες δεν γνώριζαν ακριβώς πού βρίσκονταν, αλλά χάρη στον άμεσο εντοπισμό του τηλεφώνου Turaya, μπόρεσα να μάθω την ακριβή τους θέση και να ειδοποιήσω τις αρμόδιες αρχές», γράφει χαρακτηριστικά.

«Όλη την ώρα με ρωτούσαν τι έπρεπε να κάνουν και τους έλεγα συνεχώς ότι η ελληνική βοήθεια θα ερχόταν. Σε αυτό το τελευταίο τηλεφώνημα, ο άνθρωπος με τον οποίο μιλούσα μου είπε ρητά: "Νιώθω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μας νύχτα στη ζωή"», συνέχισε.



Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή της και την μετάφραση:


«📌 Εξουσιοδοτώ τους δημοσιογράφους που επικοινωνούν μαζί μου αυτές τις ώρες να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δήλωση για να καταγράψουν μέρος της δυναμικής των γεγονότων που έλαβαν χώρα χθες.

Στις 13 Ιουνίου 2023, τις πρώτες πρωινές ώρες, μετανάστες που επέβαιναν σε σκάφος φορτωμένο με 750 άτομα επικοινώνησαν μαζί μου και μου μίλησαν για την κατάστασή τους. Μετά από πέντε ημέρες ταξιδιού, το νερό είχε τελειώσει, ο καπετάνιος του πλοίου τους είχε εγκαταλείψει στην ανοιχτή θάλασσα και υπήρχαν επίσης έξι πτώματα στο σκάφος. Οι μετανάστες δεν γνώριζαν ακριβώς πού βρίσκονταν, αλλά χάρη στον άμεσο εντοπισμό του τηλεφώνου Turaya, μπόρεσα να μάθω την ακριβή τους θέση και να ειδοποιήσω τις αρμόδιες αρχές.

Ωστόσο, η κατάσταση περιπλέχθηκε όταν ένα πλοίο πλησίασε το σκάφος, έδεσε σχοινιά σε δύο σημεία του σκάφους και άρχισε να πετάει μπουκάλια με νερό. Οι μετανάστες αισθάνθηκαν μεγάλο κίνδυνο, καθώς φοβόντουσαν ότι τα σχοινιά θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανατροπή του πλοίου και ότι η προσπάθεια επί του σκάφους για να πάρουν νερό θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη βύθισή της. Για το λόγο αυτό, απομακρύνθηκαν ελαφρώς από το πλοίο για να αποφύγουν ένα ναυάγιο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η κατάσταση στο σκάφος έγινε ακόμη πιο δραματική: οι μετανάστες ήταν μπερδεμένοι και δεν καταλάβαιναν αν επρόκειτο για επιχείρηση διάσωσης ή για έναν τρόπο να θέσουν τη ζωή τους σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο. Παρέμεινα σε επαφή μαζί τους μέχρι τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας, προσπαθώντας να τους καθησυχάσω και να τους βοηθήσω να βρουν μια λύση. Όλη την ώρα με ρωτούσαν τι έπρεπε να κάνουν και τους έλεγα συνεχώς ότι η ελληνική βοήθεια θα ερχόταν. Σε αυτό το τελευταίο τηλεφώνημα, ο άνθρωπος με τον οποίο μιλούσα μου είπε ρητά: "Νιώθω ότι αυτή θα είναι η τελευταία μας νύχτα στη ζωή". Όταν οι μετανάστες απομακρύνθηκαν ελαφρώς από το πλοίο, δεν υπήρχε πρόθεση να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία, γιατί δεν θα ήξεραν πώς να πλεύσουν στα ιταλικά ύδατα, καθώς ο πραγματικός καπετάνιος του πλοίου έλειπε και ρωτούσαν συνεχώς τι να κάνουν. Χρειάζονταν οπωσδήποτε βοήθεια στα νερά όπου βρίσκονταν, και αν μου είχαν εκφράσει την πρόθεσή τους να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ιταλία, προφανώς θα είχα στείλει ενημέρωση στη Μάλτα, την Ελλάδα και την Ιταλία, αλλά οι μετανάστες δεν είπαν ποτέ κάτι τέτοιο.

Είναι ποτέ δυνατόν η φυγή των μεταναστών από την κατάσταση κινδύνου στην οποία βρίσκονταν να ερμηνεύτηκε από τις ελληνικές αρχές ως φυγή από τη διάσωση; Αυτά είναι ερωτήματα που δεν μπορώ να απαντήσω, αλλά μπορώ να βεβαιώσω ότι αυτοί οι άνθρωποι ζητούσαν πάντα να διασωθούν από οποιαδήποτε χώρα.

Αυτή είναι η τελευταία ακριβής θέση που εστάλη από το τηλέφωνο Turaya και κοινοποιήθηκε στη Μάλτα, την Ελλάδα και την Ιταλία

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

Θέση στις 15.10 ώρα Ελλάδας.

Lat N 036 Deg 008'059.660" Lon E 021 Deg 002'009.749"

Καθ' όλη τη διάρκεια του απογεύματος και μέχρι τις 11 το βράδυ δεν έκανα τίποτα άλλο από το να καθησυχάζω τους ανθρώπους που τηλεφωνούσαν από το σκάφος, εξηγώντας τους ότι οι αρμόδιες αρχές είχαν τη θέση του σκάφους εδώ και πολλές ώρες και ότι σίγουρα θα έφτανε βοήθεια. Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να διαχειριστούν την κατάσταση πανικού που επικρατούσε στο πλοίο».


protothema.gr



Πύλος: Αρνήθηκαν επανειλημμένα βοήθεια οι διακινητές γιατί οι "επιβάτες" είχαν πληρώσει για Ιταλία

 



Να ξεκαθαρίσουμε ότι μέσα στο σαπιοκάραβο ήταν ταλαιπωρημένες ψυχές λαθρομεταναστών από χώρες της Αφρικής και όχι προσφύγων που δικαιολογούν την μετανάστευση.

Δεν ήθελαν βοήθεια, ήθελαν να φτάσουν στην Ιταλία, και όχι στην Ελλάδα, η ταρίφα των λαθρομεταναστών από την Αφρική ήταν για Ιταλία.

Σε αναλυτική παρουσίαση του χρονικού της τραγωδίας στην Πύλο προχωρά το Λιμενικό Σώμα σε νέα ενημέρωσή του για το πολύνεκρο ναυάγιο με τους 79 νεκρούς.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού : 

«Από τις 15:30 μέχρι τις 21:00 ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας είχε επανειλημμένως επικοινωνία με το αλιευτικό μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Σε όλες επαναλάμβαναν σταθερά ότι επιθυμούν να πλεύσουν προς Ιταλία και δεν ήθελαν καμία συνδρομή από την Ελλάδα. Στις 22:40 κατέπλευσε πλησίον του αλιευτικού το σκάφος του Λιμενικού Σώματος από την Κρήτη. Παρέμεινε σε απόσταση και το παρατηρούσε διακριτικά, χωρίς να διαπιστώνει πρόβλημα στην πλεύση του, καθώς είχε σταθερή πορεία και ταχύτητα».

Επανειλημμένως, δε, ρωτήθηκε το αλιευτικό από το εμπορικό πλοίο αν επιθυμεί επιπλέον συνδρομή ή αν κινδυνεύει ή αν θέλει κάτι άλλο από την Ελλάδα. Απάντησαν «δεν θέλουμε τίποτα άλλο από το να συνεχίσουμε για Ιταλία» προστίθεται.

«Η πρώτη επικοινωνία με το αλιευτικό σκάφος μετά από δυσκολία επετεύχθη περί τις 14:00» σημειώνεται δε.

Στη συνέχεια βρέθηκε και δεύτερο παραπλέον, ελληνικό πλοίο, που απεστάλη στο αλιευτικό γύρω στις 21:00 προκειμένου να δοθούν επιπλέον τροφοεφόδια και οποιαδήποτε άλλη συνδρομή. Έλαβαν μόνο το νερό, ενώ τα υπόλοιπά εφόδια τα πέταξαν στη θάλασσα.

Από τις 22:40 έως τις 01:40 της 14ης Ιουνίου κατέπλευσε κοντά στο αλιευτικό το σκάφος του Λιμενικού Σώματος από την Κρήτη. Παρέμεινε σε απόσταση και το παρατηρούσε διακριτικά, χωρίς να διαπιστώνει πρόβλημα στην πλεύση του, καθώς είχε σταθερή πορεία και ταχύτητα.

Στις 02:04 ο κυβερνήτης του σκάφους του Λιμενικού ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων ότι είδε το αλιευτικό να παίρνει μια δεξιά και μετά μια απότομη αριστερά κλίση και μετά άλλη μια δεξιά κλίση τόσο μεγάλη που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του αλιευτικού.

Σε δέκα με δεκαπέντε λεπτά αργότερα το σκάφος βυθίστηκε ολοσχερώς.

Αναλυτικά το χρονικό της τραγωδίας μέσα από τη νέα ανακοίνωση του Λιμενικού:

Τα γεγονότα όπως καταγράφηκαν στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας έχουν ως ακολούθως:

-Χθες το πρωί 13/6 γύρω στις 11:00 από το Κέντρο Επιχειρήσεων Ρώμης ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. ότι υπάρχει ένα αλιευτικό σκάφος με μεγάλο αριθμό μεταναστών (στα διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου) σύμφωνα με πληροφορία που ελήφθη στις ιταλικές αρχές έπειτα από κλήση ακτιβίστριας ΜΚΟ.

-Το Λιμενικό Σώμα προέβη στη διαδικασία επαλήθευσης. Ελικόπτερο του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. απογειώθηκε περί τις 13:50 από Μυτιλήνη με προορισμό το αλιευτικό σκάφος.

-Στις 15:35 εντοπίστηκε το αλιευτικό σκάφος από το ελικόπτερο του Λιμενικού να πλέει με σταθερή πορεία και ταχύτητα έχοντας ικανό αριθμό ατόμων στα εξωτερικά καταστρώματα αυτού.

-Αμέσως μετά τον εντοπισμό από το ελικόπτερο, ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα στην περιοχή πλοία και τους ζητήθηκε να αλλάξουν πορεία και να ενημερώνουν το ΕΚΣΕΔ για τις κινήσεις και την εν γένει κατάσταση του αλιευτικού σκάφους.

-Ταυτόχρονα δόθηκε εντολή σε πλοίο 40 μέτρων του Λιμενικού Σώματος να αποπλεύσει από τα Χανιά Κρήτης προς το Ιόνιο και την περιοχή του αλιευτικού.

-Η πρώτη επικοινωνία με το αλιευτικό σκάφος μετά από δυσκολία επετεύχθη περί τις 14:00.

-Το αλιευτικό σκάφος δεν ζήτησε καμία συνδρομή από το Λιμενικό Σώμα και την Ελλάδα.

-Δεύτερη απογείωση του ελικοπτέρου περί τις 18:00, όπου πάλι διαπιστώθηκε ότι το σκάφος πλέει με σταθερή πορεία και ταχύτητα.

-Επετεύχθη επικοινωνία του ΕΚΣΕΔ με το σκάφος μέσω δορυφορικού τηλεφώνου περί ώρα 18:30. Ο χρήστης του δορυφορικού τηλεφώνου που επέβαινε στο σκάφος, ο οποίος μιλούσε αγγλικά, απάντησε ότι το σκάφος δεν κινδυνεύει, δεν επιθυμούν βοήθεια πλην τροφίμων και νερού και ότι επιθυμούν να συνεχίσουν με προορισμό την Ιταλία.

-Το ΕΚΣΕΔ απέστειλε ένα παραπλέον πλοίο με σημαία Μάλτας το οποίο προσέγγισε περί τις 18:00 το αλιευτικό, και αφού το αλιευτικό σταμάτησε - όπως του ζητήθηκε από το εμπορικό πλοίο – του προμήθευσε τρόφιμα και νερό.

-Επανειλημμένως ρωτήθηκε το αλιευτικό από το εμπορικό πλοίο αν επιθυμεί επιπλέον συνδρομή ή αν κινδυνεύει ή αν θέλει κάτι άλλο από την Ελλάδα. Απάντησαν «δεν θέλουμε τίποτα άλλο από το να συνεχίσουμε για Ιταλία».

-Στη συνέχεια βρέθηκε και δεύτερο παραπλέον, ελληνικό αυτή τη φορά πλοίο, που απεστάλη στο αλιευτικό γύρω στις 21:00 προκειμένου να δοθούν επιπλέον τροφοεφόδια και οποιαδήποτε άλλη συνδρομή. Έλαβαν μόνον το νερό, ενώ τα λοιπά εφόδια τα πέταξαν στη θάλασσα.

-Από τις 15:30 μέχρι τις 21:00 ο θάλαμος επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας είχε επανειλημμένως επικοινωνία με το αλιευτικό μέσω δορυφορικού τηλεφώνου. Σε όλες επαναλάμβαναν σταθερά ότι επιθυμούν να πλεύσουν προς Ιταλία και δεν ήθελαν καμία συνδρομή από την Ελλάδα.

-Στις 22:40 κατέπλευσε πλησίον του αλιευτικού το σκάφος του Λιμενικού Σώματος από την Κρήτη. Παρέμεινε σε απόσταση και το παρατηρούσε διακριτικά, χωρίς να διαπιστώνει πρόβλημα στην πλεύση του, καθώς είχε σταθερή πορεία και ταχύτητα.

-Αυτό συνεχίστηκε μέχρι τις 01:40 της 14ης Ιουνίου. Την ως άνω ώρα ο επιβαίνων στο αλιευτικό ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου ότι παρουσιάστηκε βλάβη στη μηχανή του σκάφους και έπαψε να κινείται.

-Το συγκεκριμένο γεγονός επιβεβαιώθηκε και από το παραπλέον πλωτό του Λιμενικού.

-Άμεσα το πλωτό του Λ.Σ. προσπάθησε να προσεγγίσει το αλιευτικό για να διαπιστώσει το πρόβλημα

-Στις 02:04 πμ ο Κυβερνήτης του παραπλέοντος σκάφους του Λ.Σ. ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων ότι είδε το αλιευτικό να παίρνει μια δεξιά στη συνέχεια μια απότομη αριστερά κλίση και μετά άλλη μια δεξιά κλίση τόσο μεγάλη που είχε ως αποτέλεσμα την ανατροπή του αλιευτικού (ναυτ. Ορολογία «παλάντζο»).

-Σε δέκα με δεκαπέντε λεπτά αργότερα το σκάφος βυθίστηκε ολοσχερώς. Πλήθος επιβαινόντων που βρίσκονταν στα εξωτερικά καταστρώματα έπεσαν στη θάλασσα.

-Έναρξη ευρείας επιχείρησης έρευνας – διάσωσης.

Ηδη έχουν ανασυρθεί 79 νεκροί, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός μπορεί να ανέβει κατά πολύ. Την ίδια ώρα, 104 άνθρωποι έχουν διασωθεί.



Ο Τσίπρας για να καλύψει την προδοσία στην Ροδόπη διασύρει τη χώρα και το Λιμενικό


 

Προκλητικός και εθνικά επικίνδυνος για ακόμα μία φορά ο Αλέξης Τσίπρας, επιχειρεί να διασύρει την χώρα και το Λιμενικό για ακόμα μία φορά.

Διακινητές, δουλέμποροι με ταρίφα 5.000€ το κεφάλι, τις ταρίφες τις γνωρίζουν πολύ καλά στον ΣΥΡΙΖΑ, στοίβαξαν 500 - 700 ψυχές σε ένα σαπιοκάραβο, και ο ανθέλληνας απατεώνας Αλέξης Τσίπρας δεν βρήκε μία κουβέντα να τους καταδικάσει, αντίθετα ρίχνει ευθύνες στην χώρα του ζει και τον πληρώνει.

Αντίθετα ο τυμβωρύχος, εργαλειοποιήσει το τραγικό ναυάγιο με τους νεκρούς και αγνοούμενους μετανάστες, την ώρα που οι έρευνες συνεχίζονται. 

Η δήλωση του Τσίπρα δείχνει ότι θέλει να κάνει για ακόμα μία φορά κακό στην Ελλάδα.

«Εγινε ένα τραγικό δυστύχημα, ένα ναυάγιο στην Πύλο, ένα σκάφος που ήταν γεμάτο με μετανάστες και ερχόταν από τη Λιβύη, έγινε σε σημείο που έπρεπε να είναι τα ελληνικά σκάφη, ήταν μέρος έρευνας και διάσωσης του ελληνικού χώρου», δήλωσε, προσθέτοντας πως «δυστυχώς τα μαντάτα δεν είναι καλά. Πρέπει να επέβαινε πολύς κόσμος και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Οπότε δεν θα κάνουμε την εκδήλωση όπως την ετοιμάζαμε».

Και συνέχισε ο προκλητικός λέγοντας πως «ήδη επικοινώνησα με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον κ. Σαρμά και πήρα αυτές τις πληροφορίες» για να τονίσει ότι «και από χθες το βράδυ ήταν και κάποια πλοία του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο και παρ’ όλα αυτά δεν κατάφεραν, παρά το γεγονός ότι δεν είχε θάλασσα, είχε 2 μποφόρ. Είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν πώς ακριβώς έγινε αυτό», θέλοντας να ρίξει ευθύνες στην χώρα του προσπαθώντας να την διασύρει και το Λιμενικό.

Κατέληξε κατηγορώντας και την Ευρώπη  «δυστυχώς η ανθρώπινη ζωή στις ημέρες μας δεν έχει την ίδια αξία για όλους τους ανθρώπους. Έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό από το χρώμα σου, τη ράτσα σου την καταγωγή σου. Ο πολιτισμός μας περνάει μία πολύ μεγάλη κρίση».

Έχοντας τις αποκαλύψεις για την νέα προδοσία του κατά της χώρας μας στην Ροδόπη, ζητεί διερεύνηση την ώρα που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έρευνας και διάσωσης, και επιρρίπτει έμμεσα ευθύνες στην ελληνική πλευρά 

Βάζει στον ακροαριστερό ανθελληνικό στόχο του το Λιμενικό που διαχειρίστηκε το θέμα από την πρώτη στιγμή όταν το αλιευτικό βρέθηκε σε διεθνή ύδατα και αρνήθηκε κάθε βοήθεια ακόμη και από παραπλέοντα σκάφη που επιχείρησαν να δώσουν νερό και τρόφιμα.

Για ακόμα μία φορά ντροπή του.




Ο ακροαριστερός προκλητικός ανθέλληνας Ιάσονας προκαλεί το λιμενικό


 

Σε ακόμη μία προκλητική δήλωση προχώρησε ο σωματέμπορας  Ιάσονας Αποστολόπουλος, με αφορμή αυτή τη φορά το ναυάγιο στην Πύλο.

Ο ανθέλληνας  Αποστολόπουλος σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχθηκαν χθες, κατηγορώντας το ελληνικό Λιμενικό ότι άφησε τους μετανάστες στην.. τύχη τους, αδιαφορώντας για το τι έχει συμβεί πραγματικά και κινούμενος στην χυδαιότητα ΣΥΡΙΖΑ.

Ο προκλητικός ανθέλληνας ζήτησε μάλιστα, τη σύλληψη των Ελλήνων λιμενικών.

Η ανάρτησή του ανθέλληνα σωματέμπορα :