Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων στις επικείμενες Ευρωεκλογές για την εξυπηρέτηση των πολιτών

 



Ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων στις επικείμενες Ευρωεκλογές για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενόψει των Ευρωεκλογών, τα Γραφεία Ταυτοτήτων και τα Γραφεία Διαβατηρίων των αστυνομικών Υπηρεσιών, σε όλη τη χώρα, θα λειτουργήσουν, πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, ως ακολούθως:

Γραφεία Ταυτοτήτων

  • Σάββατο, 8 Ιουνίου 2024, κατά τις ώρες 08.00 έως 20.00
  • Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Γραφεία Διαβατηρίων

  • Σάββατο, 8 Ιουνίου 2024, κατά τις ώρες 08.00 έως 15.00
  • Κυριακή, 9 Ιουνίου 2024, κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00

Επισημαίνεται ότι τα Γραφεία θα λειτουργήσουν προκειμένου να επιδίδουν-καταχωρίζουν νέα δελτία ταυτότητας ή διαβατήρια που δεν έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους, ενώ παράλληλα η εξυπηρέτηση των προγραμματισμένων ή  έκτακτων ραντεβού θα πραγματοποιείται κανονικά.

Οι πολίτες μπορούν να αναζητούν περισσότερες πληροφορίες για τα δικαιολογητικά καθώς και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr / Οδηγός του Πολίτη – Δικαιολογητικά.

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.



5 Συλλήψεις από Άμεση Δράση και Ο.Π.Κ.Ε. για ληστεία κατά συναυτουργία και κατοχή πιστολιού

 



Συλλήψεις από Άμεση Δράση και Ο.Π.Κ.Ε. για ληστεία κατά συναυτουργία και κατοχή πιστολιού

Κατασχέθηκε πιστόλι με -7- φυσίγγια

  1. Συνελήφθη στην περιοχή της Καλλιθέας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 37χρονος αλλοδαπός για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ανωτέρω αστυνομικοί στο πλαίσιο της περιπολίας τους έκριναν ύποπτο τον 37χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι και γεμιστήρας με -7- φυσίγγια.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

2. Επιπλέον, βραδινές ώρες της 4-6-2024 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και της Ο.Π.Κ.Ε. -4- νεαροί, ηλικίας από 19 έως 14 ετών, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν 53χρονο που κινούταν πεζός και με χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν χρυσή αλυσίδα και διέφυγαν.

Κληθέντες αστυνομικοί, έπειτα από αναζητήσεις εντόπισαν σε παρακείμενο σημείο τους δράστες και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



6 Ιουνίου 1944 – Το φως της αυγής D- Day

 



80 χρόνια από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία.

Συμπληρώνονται σήμερα, 80 χρόνια από την περίφημη D – Day, την 6η Ιουνίου 1944 και την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία. Η νίκη των Συμμάχων είχε καθοριστική σημασία για την τελική επικράτησή τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. 









Στα ναυπηγεία του Λοριάν για τις φρεγάτες Belh@rra ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 


Στα ναυπηγεία του Λοριάν όπου ετοιμάζονται οι τρεις φρεγάτες Belh@rra για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχθηκε η υπουργός Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, η οποία και ανήρτησε το σχετικό βίνεο στο Χ.

«Με χαρά καλωσορίζω τον Έλληνα Πρωθυπουργό για την πρώτη του επίσκεψη στα ναυπηγεία της Navalgroup» έγραψε στην ανάρτησή της η κυρία Ζαχαροπούλου.

Στην συνέχεια η κυρία Ζαχαροπούλου σε νέα ανάρτησή της γράφει: «Εξαιρετική επίσκεψη με τον πρωθυπουργό @kmitsotakis. Η εταιρική σχέση μεταξύ της #Ελλάδας 🇬🇷 και της #Γαλλίας 🇫🇷 είναι σταθερή. Βασίζεται σε μια μακροχρόνια φιλία, μια ξεκάθαρη συμμαχία και μια κοινή φιλοδοξία».




O κ. Μητσοτάκης επιβιβάστηκε στη φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, η οποία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ναυπήγησης και αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2025, ενώ θα επισκεφθεί τις δεξαμενές ναυπήγησης των φρεγατών ΝΕΑΡΧΟΣ και ΦΟΡΜΙΩΝ που αναμένεται να παραδοθούν περί τα τέλη του 2025 και το 2026 αντίστοιχα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να συναντηθεί και με τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκονται στα ναυπηγεία και επιτηρούν τη διαδικασία.

Η φρεγάτα ΚΙΜΩΝ, είναι η πρώτη από τις τρεις Belharra που ναυπηγούνται από τη Naval Group και θα παραδοθεί στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μέχρι τον Ιούνιο του 2025. Θα ακολουθήσουν οι φρεγάτες ΝΕΑΡΧΟΣ και ΦΟΡΜΙΩΝ περί τα τέλη του 2025 και μέσα στο 2026 αντίστοιχα.

Οι νέες φρεγάτες που θα παραλάβει η Ελλάδα εξοπλίζονται με το κορυφαίο AESA (Active Electronically Scanned Array) ραντάρ Sea Fire με εμβέλεια 300 χιλιομέτρων και φέρουν 32 πυραύλους Aster 30 με βεληνεκές 120 χιλιόμετρα, συνδυασμός που θα προσφέρει τόσο αεράμυνα περιοχής όσο και αντιβαλλιστικές ικανότητες, ανοίγοντας έτσι μια νέα σελίδα ισχύος στο Πολεμικό μας Ναυτικό.

Ο οπλισμός θα συμπληρώνεται από προηγμένο πυροβόλο των 76 χιλιοστών, αλλά και σύστημα RAM των 21 πυραύλων, που ολοκληρώνει την αντιαεροπορική και αντιβληματική ασπίδα του πλοίου. Εκτός από εξελιγμένες αντιαεροπορικές δυνατότητες, θα διαθέτει και κορυφαίες ανθυποβρυχιακές ικανότητες, χάρη στο μεταβλητού βάθους sonar CAPTAS-4 και τις ανθυποβρυχιακές τορπίλες MU-90. Τα τελευταία θα συνδυαστούν με τα υπερσύγχρονα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα MH-60R που πρόσφατα αγόρασε η χώρα μας από τις ΗΠΑ. O οπλισμός εναντίον πλοίων θα περιλαμβάνει τους πλέον εξελιγμένους πυραύλους Exocet MM40 Block 3C, με ικανότητα κρούσης σε αποστάσεις 200 χιλιομέτρων, ενώ ταυτόχρονα έχουν δυνατότητα να πλήξουν και παράκτιους στόχους. Όλα τα παραπάνω θα συντονίζονται από το σύγχρονο σύστημα διαχείρισης μάχης SETIS.

Παρά το γεγονός ότι η σύμβαση υπογράφτηκε ενώ το πρόγραμμα ήταν σε προχωρημένο στάδιο υλοποίησης σε γαλλικά ναυπηγεία, είναι αρκετές οι ελληνικές εταιρείες που τελικά συνεργάστηκαν και ανέλαβαν έργο και αρκετές που θα εμπλακούν στα επόμενα στάδια, συνεισφέροντας έτσι στη μεταφορά τεχνολογίας αιχμής και ανοίγοντας θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.



Νέο παραλήρημα του ένοχου Κασσελάκη τα βάζει με την δικαιοσύνη για να την εκβιάσει


 

Έχοντας καταλάβει; Το θεωρούμε απίθανο!! Κάποιος του είπε ότι έμπλεξε με το μπακαλόχαρτο που έβγαλε στην δημοσιότητα; Το πιθανότερο!! Έτσι ο Στέφανος Κασσελάκης ξέροντας ότι θα έχει πλέον προβλήματα με την δικαιοσύνη, είπε να την φοβερίσει μήπως δεν τον τιμωρήσει όταν έρθει η ώρα. 

Με τη Δικαιοσύνη αποφάσισε να τα βάλει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, με μια νέα ανάρτησή του στο Twitter / X, με την οποία κατηγορεί ευθέως και με γελοίο τρόπο τη Δικαιοσύνη ότι «αρχειοθετεί τους ισχυρούς και καταδικάζει τους απλούς πολίτες», μάλλον θεωρεί τον εαυτό του απλό πολίτη και γελάνε τα δικαστήρια διεθνώς! 

Με λίγα λόγια πρίν πέσει ο πέλεκυς της δικαιοσύνης για τον Στέφανο Κασσελάκη και την οικογένεια του, θέλει να προλάβει να αμφισβητήσει πρώτο την Δικαιοσύνη, ότι δήθεν «λειτουργεί μεροληπτικά υπέρ των ισχυρών και κατά των αδυνάτων». 

Σίγουρα κάποιος ακροαριστερό τραμπούκος Πολάκης τον δασκάλεψε να ξεφτιλιστεί και να προκαλέσει την δικαιοσύνη, επειδή καταδικάζει κακοποιούς που είναι αδύνατοι (μάλλον μετά τα στοιχεία πόθεν έσχες βάζει και τον εαυτό του στους κακοποιούς επειδή εξαπάτησε) και δεν τιμωρεί ισχυρούς που ευνοούνται.

Η επίθεση στην δικαιοσύνη απο τον Κασσελάκη, δείχνει την ξεκάθαρη ενοχή του στο έγκλημα που επιχειρήθηκε με το μπακαλόχαρτο που παρουσίασε για πόθεν έσχες, και εδώ πάει το φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Κάποιος να τον μαζέψει τον ινφλουένσερ γιατί κάνει τα πράγματα χειρότερα 


Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη

«"Έχουν ελεγχθεί και αρχειοθετηθεί", είπε ο πρωθυπουργός για τα πόθεν έσχες του, από τα οποία λείπουν off shore, σπίτι Βολταίρου και το πώς απέκτησε 39 ακίνητα με τον μισθό του βουλευτή. "Έχουν αρχειοθετηθεί"! Τι σας θυμίζει η φράση; Όλα τα μεγάλα σκάνδαλα στην Ελλάδα έχουν αρχειοθετηθεί. Όλοι οι υπουργοί της μίζας έχουν αρχειοθετηθεί. Όλες οι κυβερνήσεις που κατασπατάλησαν τον δημόσιο πλούτο έχουν αρχειοθετηθεί. Ο Κώστας Καραμανλής έχει αρχειοθετηθεί. Το έγκλημα των Τεμπών προσπαθούν με νύχια και με δόντια να αρχειοθετηθεί. Εμείς θα παλέψουμε για μία δικαιοσύνη που δε θα αρχειοθετεί τους ισχυρούς και θα καταδικάζει τους απλούς πολίτες.

Χθες παρουσίασα όλα μου τα περιουσιακά στοιχεία για το 2023. Σε excel, αναγκαστικά, γιατί η πλατφόρμα είναι κλειστή. Καλώ τον Πρωθυπουργό, που έχει να καταθέσει πόθεν έσχες από το 2021, να κάνει το ίδιο. Η ακόμα καλύτερα: Να ανοίξει τώρα την ηλεκτρονική πλατφόρμα και να πάμε αύριο το πρωί να καταθέσουμε και οι δύο τα πόθεν έσχες μας για το 2023. Γιατί δεν την ανοίγει; Τι φοβάται; Πόσα να έχουν γίνει τα 39 του ακίνητα; Όλα στο φως σημαίνει όλα στο φως για όλους μας. Αλλά πρωτίστως γι’ αυτόν που κυβερνά τη χώρα».

Δείτε την γελοία ανάρτηση της προσπάθειας εκβιασμού της δικαιοσύνης



Ο φαιδρός αμετανόητος ανθέλληνας Αρβανίτης κάνει ότι δεν ξέρει την δήθεν " νεκρή Μαρία"


 


Άφωνοι έμειναν όσοι άκουσαν τον φαιδρό ανθέλληνας Κώστα Αρβανίτη να κάνει ότι δεν ξέρει την δήθεν "νεκρή Μαρία" και να ρίχνει την ευθύνη στο Νότη Μηταράκη.

Χωρίς ίχνος ηθικής ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αμετανόητος ανθέλληνας, που προσπαθεί σε κάθε ευκαιρία να κάνει κακό στην χώρα, ξεχνάει το σώου που έστησε και τον αγώνα που έκανε μαζί με τους άλλους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και το γερμανικό Spiegel που τελικά απέσυρε τα δημοσιεύματα μετά την σχετική έρευνα, για να κάνουν κακό στην Ελλάδα.

Το ακροαριστερό θρασύμι Κώστας Αρβανίτης χωρίς ίχνος ηθικής είπε  «Ξέρετε ποιος ανακοίνωσε τη “νεκρή Μαρία“; Τη “νεκρή Μαρία” στις 15 Αυγούστου, ο κύριος Μηταράκης κάνει δήλωση και λέει: “είμαι στη δυσάρεστον θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε ένα νεκρό παιδί”» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αραβνίτης μιλώντας στο Attica, για να συνεχίσει λέγοντας «αμέσως μετά γίνεται ερώτηση από τον Κούλογλου -την οποία συνυπέγραψα-, ότι “πώς είναι δυνατόν σε κράτος υπό ένταξη -που είναι η Τουρκία-, να έχουμε 40 αγνοούμενους και ένα νεκρό παιδί;” Τη ζημιά την έκανε ο Μηταράκης. Εάν ισχύει».

Ο κ. Μηταράκης με ανάρτησή του στο Twitter απάντησε στον ανθέλληνα Αρβανίτη ο οποίος ισχυρίστηκε πως ο πρώτος ως υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου τον Αύγουστο το 2021 ήταν αυτός που αποκάλυψε την ύπαρξη νεκρού παιδιού στην υπόθεση των 38, τονίζοντας πως μετέφερε αυτό που προέκυπτε από τις καταθέσεις των μεταναστών, που ήταν στημένη για να κάνουν κακό στην Ελλάδα.

«Δεν επιβεβαίωσα πότε την δήθεν απώλεια, ανέφερα ότι υπήρχε μια σχετική κατάθεση. Μετέπειτα σε συνέχεια δικών μου επιστολών, ξένα ΜΜΕ με πρώτο το @derspiegel ζήτησαν συγνώμη, απέσυραν την είδηση και κατέβασαν τα δημοσιεύματα» ανέφερε σχετικά ο κ. Μηταρακης.

Στην ίδια ανάρτηση ο κ. Μηταράκης σημείωσε πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι «δημιούργημα ΜΚΟ και ΜΜΕ, με στήριξη της Αριστεράς, μέρες πριν περάσουν στην Ελλάδα», ενώ συμπληρώνει πως «πρώτος αποκάλυψα την σκευωρία στη Βουλή στις 30/8 και ακολούθως κατήγγειλα το περιστατικό στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου».


Ολόκληρη η ανάρτηση του Νότη Μηταράκη:

«Απαράδεκτος και αμετανόητος χθες ο @kostarvanitis στο @AtticaTV_gr για τη δήθεν "νεκρή Μαρία" του Έβρου. Δημιούργημα ΜΚΟ και ΜΜΕ, με στηριξη της αριστεράς, μέρες πριν περάσουν στην Ελλάδα. Στις 16/8/2022, μετά που βρέθηκαν οι 38, είπα ότι ισχυρίζονται στις καταθέσεις τους ("προκύπτει από τις καταθεσεις"), το εξέτασαμε και πρώτος αποκαλυψα την σκευωρία στη Βουλή στις 30/8 και ακολούθως κατήγγειλα το περιστατικό στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Μια αισχρή σκευωρία εις βάρος της πατρίδας μας. Δεν επιβεβαίωσα πότε την δήθεν απώλεια, ανέφερα ότι υπήρχε μια σχετική κατάθεση. Μετέπειτα σε συνέχεια δικών μου επιστολών, ξένα ΜΜΕ με πρώτο το @derspiegel ζήτησαν συγνώμη, απέσυραν την είδηση και κατέβασαν τα δημοσιεύματα».

Η δήλωση του ανθέλληνα Κώστα Αρβανίτη

Δημήτρης Τσιόδρας: «Έγινε ολόκληρη ιστορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για υποτιθέμενο νεκρό κορίτσι στον Έβρο, που δεν υπήρξε ποτέ. Έγινε -»

Κώστας Αρβανίτης: «Ξέρετε ποιος ανακοίνωσε τη "νεκρή Μαρία"; Τη "νεκρή Μαρία" στις 15 Αυγούστου, ο κύριος Μηταράκης κάνει δήλωση και λέει: "είμαι στη δυσάρεστον θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε ένα νεκρό παιδί". Μετά λοιπόν -»

Δημήτρης Τσιόδρας: «Όχι, όχι, όχι, όχι».

Κώστας Αρβανίτης: «Ε, μα πώς τώρα; Βεβαίως. Κι αμέσως μετά γίνεται ερώτηση από τον Κούλογλου -την οποία συνυπέγραψα-, ότι "πώς είναι δυνατόν σε κράτος υπό ένταξη -που είναι η Τουρκία-, να έχουμε 40 αγνοούμενους και ένα νεκρό παιδί;" Τη ζημιά την έκανε ο Μηταράκης. Εάν ισχύει».

Δημήτρης Τσιόδρας: «Διασύρθηκε η Ελλάδα για το συγκεκριμένο θέμα, πως "ναι, υπάρχει", όντας fake. Έγινε η ιστορία στην Ισπανία, στον θύλακα στο Μαρόκο (σ.σ. μιλάει για τη Μελίγια και τη Θέουτα, όπου σκοτώθηκαν 37 λαθρομετανάστες από την αστυνομία και άλλοι 76 ήταν αγνοούμενοι), έγινε καμιά ερώτηση;»

Κώστας Αρβανίτης: «Έκανα ερώτηση εγώ».

Δημήτρης Τσιόδρας: «Κάνατε παρέμβαση στη LIBE, όχι για την ισπανική κυβέρνηση, ζητήσατε να παρέμβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να δει και να εξετάσει τα ζητήματα».

Κώστας Αρβανίτης: «Κύριε Τσιόδρα, επειδή έχω κάνει εγώ προσωπικά ερώτηση -»

Δημήτρης Τσιόδρας: «Έγινε θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο; Μπήκε ψήφισμα για την Ισπανία; Σας παρακαλώ πάρα πολύ. Σταματήστε να θέλετε να κάνετε αντιπολίτευση μέσω Βρυξελλών».



Με… «clickbait» βίντεο στο TikTok ο Κυριάκος Μητσοτάκης

 



Στο νέο του βίντεο ο πρωθυπουργός ξεκινάει με ένα «clickbait» για να τραβήξει την προσοχή μας. «3 red flags που πρέπει να προσέξετε στο πρώτο ραντεβού», ακούγεται να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή του βίντεο και μια βροχή από καρδούλες αρχίζει να πέφτει.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός αφου «ζητάει συγγνώμη για το clickbait» και περιγράφει σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν στη χώρα ή βρίσκονται σε τροχιά εξέλιξης, προκειμένου η χώρα να καταστεί πιο σύγχρονη και πιο ευρωπαϊκή.

Όλα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο TikTok

ADVERTISEMENT

«Και τώρα που έχω την προσοχή σας μείνετε μαζί μου για να σας πω όσο πιο σύντομα μπορώ κάποια από τα πιο σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν ή είναι υπό εξέλιξη για να γίνει η Ελλάδα πιο σύγχρονη, πιο ευρωπαική, πιο ισχυρή.

Δημιουργία του Ψηφιακού σχολείου με δωρεάν υποστηρικτικό, ψηφιακό υλικό για τους μαθητές όλων των τάξεων γυμνασίου και λυκείου.

Ψηφιακό Φροντιστήριο ξεκινάει από τον Σεπτέμβριο για όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά τα οποία κατοικούν σε δυσπρόσιτες ορεινές ή νησιωτικές περιοχές.

Μεγάλα έργα υποδομής

Παραδόθηκε σε πλήρη λειτουργία ο Ε65 από τη Λαμία έως την Καλαμπάκα και θα ολοκληρωθεί η σύνδεση Καλαμπάκας-Γρεβενών έως το τέλος του 2025.

Ολοκληρώνεται επιτέλους το μετρό Θεσσαλονίκης. Θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία πριν το τέλος του έτους.

Και φυσικά υλοποιούνται τα υπόλοιπα μεγάλα έργα το Πάτρα-Πύργος, το Flyover στη Θεσσαλονίκη, το νέο αεροδρόμιο στην Κρήτη, ο ΒΟΑΚ και πολλά ακόμα.

Καταπολέμηση βίας

Δημιουργήσαμε την ψηφιακή πλατφόρμα καταγγελιών και εκστρατεία ενημέρωσης για την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας και φυσικά πιο αυστηρές ποινές για όσους υποπίπτουν σε τέτοια παραπτώματα.

Δημιουργήσαμε “Ειδική Γραμμή Καταγγελίας” στην ΕΛ.ΑΣ. για καταγγελία περιστατικών βίας ανηλίκων. Στο θέμα της βίας κατά των γυναικών ένας τομέας πολιτικής όπου δυστυχώς τα κενά του κράτους αποδείχθηκαν μοιραία το τελευταίο διάστημα, η ΕΛ.ΑΣ. δημιουργεί 45 νέες διευθύνσεις ενδοοικογενειακής βίας με εκπαιδευμένο προσωπικό.

Έχουμε δημιουργήσει safe houses σε ολόκληρη την επικράτεια. Δηλαδή ειδικά διαμορφωμένοι χώροι προσωρινής φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας αλλά και των οικογένειών τους.

Ενεργοποιήθηκε το πρόγραμμα παροχής νομικής βοήθειας σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Και επικαιροποιήθηκαν όλες οι οδηγίες προς τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για τον χειρισμό οποιασδήποτε καταγγελίας ενδοοικογενειακής βίας.

Μια Ελλάδα με όλους για όλους

Προσωπικός βοηθός για 2.250 συμπολίτες μας με βαριά αναπηρία. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην πατρίδα μας.

Περιβάλλον και αντιπυρικά μέτρα

Επενδύουμε 2 δισ. ευρώ στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των μέσων πυρόσβεσης της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας.

Στα πλαίσια του προγράμματος AntiNero ανοίξαμε και καθαρίσαμε 32.000χλμ. δασικών δρόμων σε όλα τα δάση της χώρας.

Καθαρίσαμε 100.000 στρέμματα δάσους και 2.000 στρέμματα αντιπυρικών ζωνών.

Προσλάβαμε 650 πυροσβέστες δασικών επιχειρήσεων τους γνωστούς σε όλους μας δασοκομάντος.

Υπογράψαμε σύμβαση απόκτησης 7 νέων Canadair. Θα είμαστε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα αποκτήσει αυτά τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη.

Θεσπίσαμε 10 νέες ειδικές μονάδες δασικών επιχειρήσεων.

Και ελπίζουμε έτσι να μετριάσουμε έστω τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης.

Προσιτή Στέγη

Πάνω από 6.500 νέοι και νέα ζευγάρια έχουν αγοράσει το δικό τους σπίτι μέσα από το πρόγραμμα “Σπίτι μου” με επιδοτούμενο επιτόκιο.

Ενώ τρέχουν παράλληλα και άλλα προγράμματα για νέους όπως το “Ανακαινίζω-Εξοικονομώ” και το “Ανακαινίζω-Ενοικιάζω” για να μπορέσουμε να ανακαινίσουμε σπίτια τα οποία είναι κλειστά και τα οποία θα μπορούν να προσφερθούν για ενοικίαση στην αγορά ακινήτων.

Υγεία

Αύξηση δαπανών από τα 4 δις το 2019 στα 6 δις το 2024, αύξηση 50%.

Και επιπλέον 1,5 δις ευρώ πόροι του Ταμείο Ανάκαμψης για εκσυχρονισμό και ανακαίνιση 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας.

Επιπλέον, κατασκευή τριών υπερσύγχρονων νοσοκομείων σε Σπάρτη, Κομοτηνή και το νέο παιδιατρικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

6.500 νέες προσλήψεις για το ΕΣΥ το 2024.

Λειτουργία επιπλέον 10 μονάδων ψυχικής υγείας.

Υπογραφή των πρώτων συμβάσεων για την κατασκευή του νέου ογκολογικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Και φυσικά επειδή όλα αυτά δεν γίνονται χωρίς στέρεες βάσεις στην οικονομία απόκτηση, επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια ξανά της επενδυτικής βαθμίδας.

Με συγχωρείται για το clickbait στην αρχή αλλά αυτές είναι λίγες μόνο από τις πολλές προεκλογικές μας δεσμεύσεις που ήδη υλοποιούμε και ήθελα να σας τα πω γιατί μας φέρνουν σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη».

Το TikTok του Κυριάκου Μητσοτάκη ολοκληρώνεται με πλάνο, στο οποίο απεικονίζεται να λέει «Σταμάτα», κουνώντας τα χέρια του!



mAiGreece: Νέος ψηφιακός βοηθός για τους επισκέπτες της Ελλάδας

 



Τη νέα ψηφιακή εφαρμογή για τον ελληνικό τουρισμό «mAiGreece» παρουσίασαν η Υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου στο αμφιθέατρο της Εθνικής Πινακοθήκης «Ίδρυμα Ωνάσης» στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους των Υπουργείων. Το «mAiGreece» αποτελεί έναν Ψηφιακό Βοηθό, ο οποίος με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης θα λειτουργεί ως εξατομικευμένος ταξιδιωτικός «σύντροφος» για όλους τους επισκέπτες της χώρας. Έχει ως στόχο να τους παρέχει το σύνολο της πληροφορίας, την οποία χρειάζονται για να απολαύσουν τη διαμονή τους στην Ελλάδα.

  • Πρόκειται για μια εύχρηστη εφαρμογή, η οποία θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία στις 10 Ιουνίου 2024.
  • Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να συνομιλήσουν με το «mAiGreece» υποβάλλοντας το ερώτημά τους σε φυσική γλώσσα, γραπτά ή φωνητικά. Με τη χρήση τεχνολογίας γεω-εντοπισμού (GPS) το «mAiGreece» θα προσφέρει πληροφορίες ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκονται οι επισκέπτες. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα δημιουργίας προφίλ στο «mAiGreece», στο οποίο θα δηλώνουν τις κατηγορίες που τους ενδιαφέρουν, για παράδειγμα τέχνες, παραλίες και άλλα, ώστε να λαμβάνουν και τις ανάλογες με τις προτιμήσεις τους πληροφορίες. Επίσης θα περιλαμβάνει οπτικά μέσα, τα οποία θα διευκολύνουν την κατανόηση της πληροφορίας σχετικά με εμβληματικά αξιοθέατα και προορισμούς της χώρας. Επιπλέον, θα διαθέτει λειτουργία έκτακτης ανάγκης μέσω πλήκτρου 112, το οποίο θα στέλνει μήνυμα (SMS) στο κέντρο επιχειρήσεων του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τη γεωγραφική θέση του αποστολέα.
  • Το «mAiGreece» υποστηρίζει 31 γλώσσες, μεταξύ των οποίων οι 24 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε. καθώς επίσης και Αλβανικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά, Τουρκικά, Εβραϊκά, Αραβικά και Κορεάτικα. Με αυτόν τρόπο διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες μπορούν να πλοηγηθούν και να εξερευνήσουν εύκολα το πλούσιο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας στη γλώσσα τους.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους επισκέπτες της Ελλάδας έχει ζητηθεί από τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να λαμβάνουν κατά την είσοδο τους στη χώρα μήνυμα (SMS) στο κινητό τους τηλέφωνο με σύνδεσμο (link), ο οποίος θα τους παραπέμπει στην εφαρμογή. Το «mAiGreece» θα είναι διαθέσιμο δωρεάν για κινητές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και tablet, μέσω του App Store και του Play Store. H σύνδεση στην εφαρμογή θα πραγματοποιείται με τον λογαριασμό Google, Apple ή Facebook του επισκέπτη.

 



«Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»: Αυξάνεται έως και τις 11.000 ευρώ η επιδότηση για φυσικά πρόσωπα

 



Τα «αποκαλυπτήρια» του τρίτου κύκλου του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» για την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, τρικύκλων και ποδηλάτων από φυσικά και νομικά πρόσωπα έκανε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

  • Η δράση έχει προϋπολογισμό 33 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών αερίων ρύπων, ενώ η ημερομηνία επιλέξιμης δαπάνης ξεκινά από την 1η Μαΐου 2024 και η υποβολή αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2025.
  • Κύριο χαρακτηριστικό του νέου προγράμματος είναι η εισαγωγή αυξημένης ανώτατης επιδότησης για φυσικά πρόσωπααπό 8.000 ευρώ, που ήταν ο προηγούμενος κύκλος, στις 9.000 ευρώ. Η επιδότηση αυτή, εάν συνδυαστεί και με την αύξηση της επιστροφής για απόσυρση παλαιού οχήματος, από τα 1.000 ευρώ που ήταν ο προηγούμενος κύκλος, στις 2.000 ευρώ, αθροίζει στις 11.000 ευρώ. Η επιδότηση προσαυξάνεται για ομάδες όπως είναι τα άτομα με αναπηρία, οι πολύτεκνοι, καθώς και οι νέοι, έως 29 ετών.
  • Αντίθετα, για τα νομικά πρόσωπα, μειώνεται το ύψος της επιδότησης κατά 2.000 ευρώ, ώστε να καλυφθεί μεγαλύτερο ποσοστό της αυξημένης ζήτησης.
  • Ειδικά για επιχειρήσεις με νησιωτική έδρα, παραμένει η επιπλέον επιδότηση των 4.000 ευρώ για αγορά ή μίσθωση αυτοκινήτου και παράλληλα αυξάνεται η επιδότηση απόσυρσης για οχήματα κατηγορίας L (δίκυκλα, τρίκυκλα, τετράκυκλα).
  • Επιπλέον, απλοποιούνται οι σχετικές διαδικασίες αίτησης επιδότησης, περιορίζοντας την γραφειοκρατία, καθιστώντας πιο φιλική την πλατφόρμα για τους πολίτες, και μειώνοντας αισθητά τον χρόνο καταβολής των χρημάτων στους δικαιούχους. Η ολοκλήρωση της δράσης προβλέπεται για την 31η Δεκεμβρίου 2025.

Από τον Νοέμβριο του 2023, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει καταβάλει την επιδότηση σε 7.772 δικαιούχους, με το ποσό πλέον των 26,1 εκατ. ευρώ, για αγορά ηλεκτρικού οχήματος. Προγραμματίζεται, στις 5 Ιουνίου, η πληρωμή επιπλέον 478 αιτήσεων, ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Ανεβάζοντας την επιδότηση που έχει καταβληθεί στα 28 εκατ. ευρώ από τον Νοέμβριο και στα 33,3 εκατ. ευρώ συνολικά, από την αρχή του προγράμματος.




Στην καταστροφολογία της Αντιπολίτευσης για την οικονομία, απαντάει η Ν.Δ. με στοιχεία

 



Λίγες ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές, η καταστροφολογία της Αντιπολίτευσης και για την οικονομία συνεχίζεται.

  • Κανείς δεν ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έχει γίνει Ελβετία. Προτιμά, όμως, κανείς την ανεργία στο 17,5% που ήταν το 2019 αντί στο 10,4% που είναι σήμερα;
  • Είναι άραγε καλύτερος ο κατώτατος μισθός στα 650 ευρώ που τον παραλάβαμε από τα 830 ευρώ που είναι σήμερα; Αντίστοιχα, είναι καλύτερος ο μέσος μισθός στα 1.046 ευρώ αντί για τα 1.258 ευρώ;
  • Και τελικά, υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ήταν καλύτερη η απόκλιση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ που είχαμε επί ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τώρα έχουμε σύγκλιση;

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η Ελλάδα ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο. Οι Έλληνες γνωρίζουν την πραγματικότητα. Και είμαστε βέβαιοι ότι θα στηρίξουν την προσπάθειά μας!.



«Όχι» στην εύκολη και ανέξοδη γκρίνια


 


Από τον χαιρετισμό του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε συνάντηση με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης της Αττικής:

Όλοι οι παλιοί και έμπειροι γνωρίζουν καλά ότι η κάλπη είναι άδεια την ημέρα των εκλογών και, βέβαια, πρέπει να παλεύουμε μέχρι να πέσει και η τελευταία ψήφος.

  • Άρα, «όχι» στον εφησυχασμό, «όχι» στην εύκολη και ανέξοδη γκρίνια. Εγώ καταλαβαίνω, καμία κυβέρνηση δεν τα κάνει όλα σωστά. Και λάθη γίνονται και σφάλματα γίνονται. Και δεν μπορεί ποτέ καμία κυβέρνηση να τους ικανοποιεί όλους, στα πάντα. Είναι αδύνατον να γίνει αυτό.
  • Αλλά, ας δούμε τη μεγάλη εικόνα: ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις αυτό το εντεκάμηνο; Απόλυτα. Τρέχουμε με γρήγορους ρυθμούς να υλοποιήσουμε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για το οποίο εσείς, ως πολίτες, μάς δώσατε εξουσιοδότηση; Φυσικά. Έχουν γίνει και λάθη; Ναι, και τα έχουμε αναγνωρίσει με θάρρος και τα διορθώνουμε.
  • Να ξορκίσουμε, λοιπόν, την αποχή, να δούμε τη μεγάλη εικόνα και το βράδυ της Κυριακής να γιορτάσουμε μία ακόμα μεγάλη νίκη για τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο, σταθερά, όλο και πιο κοντά στην Ευρώπη.


Τι σημαίνει η σύγκλιση με την Ευρώπη

 



Από τη διακαναλική Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών της 9ης Ιουνίου:

Όταν, λοιπόν, λέμε «σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη», εννοούμε να γίνουμε Ευρώπη σε όλα: στην ποιότητα ζωής, στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, στους μισθούς. Και αυτή τη διαδρομή της σύγκλισης με την Ευρώπη την υπηρετεί η κυβέρνησή μας με συνέπεια από το 2019.

Το gov.gr είναι Ευρώπη. Η απόδοση των συντάξεων στην ώρα τους σημαίνει ότι γινόμαστε μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Το γεγονός ότι οργανώνουμε πια τον χώρο μέσα από τοπικά πολεοδομικά σχέδια ώστε να μην χτίζει ο καθένας όπου θέλει και όπως θέλει, είναι μια πραγματική σύγκλιση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο όπως το αντιλαμβάνονται οι πολίτες. Η επιστολική ψήφος είναι και αυτή μία κατάκτηση η οποία μας φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη.

Όμως η διαδρομή αυτή δεν έχει ακόμα διανυθεί σε όλο της το μήκος. Γι’ αυτό και η σύγκλιση με την Ευρώπη, και μέσα από ευρωπαϊκές πολιτικές, αποκτά τόσο μεγάλη σημασία ενόψει των ευρωεκλογών της επόμενης Κυριακής. Γιατί στην Ευρώπη θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις τα επόμενα πέντε χρόνια, σε μια πολύ πιο δύσκολη γεωπολιτική συγκυρία. Η Ελλάδα πρέπει όχι απλά να είναι παρούσα, αλλά πρέπει να είναι παρούσα με μια φωνή η οποία να ακούγεται. Και αν έχουμε αποδείξει κάτι, πιστεύω, ως κυβέρνηση, είναι ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε προς όφελος των Ελλήνων πολιτών αλλά και προς όφελος της ίδιας της Ευρώπης. Για μια Ευρώπη πιο ισχυρή γεωπολιτικά, μια Ευρώπη η οποία θα επενδύσει στην ανταγωνιστικότητα της, που θα προτάξει την ευρωπαϊκή άμυνα.

Για όλα αυτά, λοιπόν, η Ελλάδα θέλει μια ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο και πιστεύω ότι με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών θα την έχει το βράδυ της επόμενης Κυριακής.



Θάνος Δημάδης: «Τα έγγραφα από την Αμερική διαψεύδουν τον κ. Κασσελάκη» Χρωστάει παντού!!

 


«Τα έγγραφα από την Αμερική διαψεύδουν τον κ. Κασσελάκη» τονίζει σε ανάρτησή του ο δημοσιογράφος με έδρα τις ΗΠΑ, Θάνος Δημάδης, αναφερόμενος στο πόθεν έσχες που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για «νέα ψέματα του κ. Κασσελάκη», και αναφέρει ότι τα «χρήματα για την αγορά του σπιτιού δεν τα έβαλε από την τσέπη του, τα πήρε με δανεισμό και τα χρωστάει στην τράπεζα Cross Country Mortgage».

Ακόμη, αναφέρει ότι «η διεύθυνση της εταιρείας Whimsy Woods LLC, που δηλώνεται στο Ντέλαγουερ, είναι η ίδια διεύθυνση που δηλώνει ο κ. Κασσελάκης στο έγγραφο της μεταβίβασης ως διεύθυνση του σπιτιού του στο Μαϊάμι». 

Τέλος, σημειώνει ότι «η έρευνα δείχνει ότι το Ντέλαγουερ εμφανίζει την εταιρεία Whimsy Woods LLC να χρωστάει φόρους που δεν έχουν καταβληθεί».


Η ανάρτηση του Θάνου Δημάδη

«Τα έγγραφα από την Αμερική διαψεύδουν τον κ. Κασσελάκη. Στο ηλεκτρονικό μπακαλόχαρτο που παρουσίασε ο κ. Κασσελάκης ως πόθεν έσχες, δηλώνει ότι είναι ιδιοκτήτης του σπιτιού στη Νέα Υόρκη, το οποίο λέει ότι αγόρασε έναντι δύο εκατομμυρίων εικοσιπέντε χιλιάδων δολαρίων το 2022. Δηλώνει επίσης ότι η μόνη εξωχώρια εταιρεία στην οποία είναι μέτοχος είναι η OSIOS LLC στο Ντέλαγουερ. Η έρευνα από την Αμερική αποκαλύπτει νέα ψέματα του κ. Κασσελάκη, ο οποίος φαίνεται να έχει την τέχνη να μην αποκαλύπτει ποτέ την πλήρη αλήθεια των πραγμάτων.

Τα κρατικά έγγραφα από την Αμερική, τα οποία είναι δημόσια για όποιον θέλει να κάνει μια ενδελεχή και συστηματική έρευνα όπως την έκανα εγώ, εμφανίζουν τον κ. Κασσελάκη να λέει ψέματα σχετικά με την ιδιοκτησία του σπιτιού στη Νέα Υόρκη και τη συμμετοχή του σε εξωχώριες εταιρείες. Τι λένε τα επίσημα έγγραφα των ΗΠΑ λοιπόν:


1. Στις 28 Μαρτίου 2022, ο κ. Κασσελάκης αγοράζει το σπίτι στη Νέα Υόρκη με δάνειο ύψους ενός εκατομμυρίου εξακοσίων είκοσι χιλιάδων δολαρίων. Τα χρήματα για την αγορά του σπιτιού δεν τα έβαλε από την τσέπη του, τα πήρε με δανεισμό και τα χρωστάει στην τράπεζα Cross Country Mortgage.


2. Στις 24 Μαρτίου 2023, έναν χρόνο μετά την αγορά του σπιτιού με τα χρήματα της τράπεζας, ο κ. Κασσελάκης μεταβιβάζει την ιδιοκτησία του σπιτιού, που χρωστάει στην τράπεζα Cross Country Mortgage, εξ ολοκλήρου στην εταιρεία με την επωνυμία Whimsy Woods LLC, η οποία εδρεύει στο Ντέλαγουερ. Άρα ο κ. Κασσελάκης λέει ψέματα ότι του ανήκει η ιδιοκτησία του σπιτιού στη Νέα Υόρκη, αφού το σπίτι έχει μεταβιβαστεί στην εταιρεία Whimsy Woods LLC και δεν ανήκει πλέον στον κ. Κασσελάκη ως φυσικό πρόσωπο, όπως ψευδώς ισχυρίζεται.


3. Το πράγμα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, αφού η έρευνα δείχνει ότι η διεύθυνση της εταιρείας Whimsy Woods LLC, που δηλώνεται στο Ντέλαγουερ, είναι η ίδια διεύθυνση που δηλώνει ο κ. Κασσελάκης στο έγγραφο της μεταβίβασης ως διεύθυνση του σπιτιού του στο Μαϊάμι. Ο κ. Κασσελάκης είναι μέτοχος στην Whimsy Woods LLC, εξ ου και η διεύθυνση της εταιρείας είναι ίδια με τη διεύθυνση της οικίας του στο Μαϊάμι. Και πάλι ψέματα από τον κ. Κασσελάκη, καθώς στο Excel που παρουσίασε για το 2023 απέκρυψε την ύπαρξη αυτής της εταιρείας.

Διπλά ψεύτης, λοιπόν, ο κ. Κασσελάκης. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η έρευνα δείχνει ότι το Ντέλαγουερ εμφανίζει την εταιρεία Whimsy Woods LLC να χρωστάει φόρους που δεν έχουν καταβληθεί. Τα έγγραφα παρατίθενται παρακάτω γιατί, ξαναλέω, στην Αμερική όλα είναι σε δημόσια πρόσβαση στον οποιονδήποτε, σε αντίθεση με τη φιλοσοφία αδιαφάνειας που προσπαθεί να εισαγάγει ο κ. Κασσελάκης στην Ελλάδα.


Όλα τα δημόσια έγγραφα από τις ΗΠΑ θα τα βρείτε εδώ»




Στάθης Καλύβας στον Δανίκα: Επιμένω ότι ο Κασσελάκης θα αυτοαναφλεγεί, αν όχι, θα καταστραφούμε

 


Συνέντευξη στον Δημήτρη Δανίκα και το protothema.gr, έδωσε ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και μέσα σε όλα τα ενδιαφέροντα που είπε διαβάζοντας όλη την συνέντευξη του εδώ, αναφέρθηκε και στον Στέφανο Κασσελάκη όπου και είπε:

Δ.Δ.: Πώς εξηγείς το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη προηγείται στις δημοσκοπήσεις του ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη;

Σ.Κ.: Γιατί ο Κασσελάκης, καταρχάς, είναι πανταχού παρών. Θέλοντας και μη, οι περισσότεροι άνθρωποι που βλέπουν τηλεόραση ή ασχολούνται με τα social media θα τον δουν. Και σε μια πολύ μικρή μειοψηφία να εντυπωθεί η παρουσία του. Ενώ ο άλλος είναι αόρατος. Δεύτερον, έχει αυτή την υποτίθεται λαμπερή μορφή. Είναι πλούσιος, όμορφος, νέος, κι αυτό πάντα τραβάει τους ανθρώπους. Ενώ ο άλλος δεν κομίζει τίποτα το καινούριο, είναι σκουριασμένος, έχεις την αίσθηση ότι προέρχεται από το παρελθόν.

Δ.Δ.: Μου είχες πει παλιά ότι ο Κασσελάκης θα αυτοαναφλεγεί.

Σ.Κ.: Πιστεύω ότι αυτή είναι η πορεία του, διότι δεν έχει τα φόντα. Αν από την άλλη διαψευστώ, πράγμα που μου έχει συμβεί στο παρελθόν, και ο Κασσελάκης δεν αυτoαναφλεγεί και καταλήξει κάποια στιγμή να έχει και θέση ευθύνης, θα είναι καταστροφή. Γιατί θα σημαίνει, πρώτον, ότι δεν μάθαμε τίποτα από την κρίση, ότι είμαστε τελείως ανερμάτιστοι και, δεύτερον, καταλαβαίνεις με ηγέτη κάποιον που είναι τόσο κενός πού θα πάει η κοινωνία.

Δ.Δ.: Είναι αριστερός ο Κασσελάκης;

Σ.Κ.: Δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά. Δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική. Και έχει πολύ μικρή σχέση με την Ελλάδα. Παρότι η μεγάλη ειρωνεία είναι ότι σε πάρα πολλά θέματα οι θέσεις του ήταν πιο σωστές από των προηγούμενων. Ηταν, μέσα στην τρέλα του, πιο συνδεδεμένος με την πραγματικότητα από τη σκουριασμένη Αριστερά, αυτή είναι η τραγωδία.

Δ.Δ.: Για εξήγησέ το αυτό.

Σ.Κ.: Οι άνθρωποι που ασχολούνται με την πολιτική θα έπρεπε να έχουν τη δυνατότητα κάποια πράγματα να τα καταλάβουν. Και δεν τα καταλαβαίνουν. Και η τραγωδία είναι ότι έρχεται ένας απέξω, ο οποίος σε κάποια θέματα έχει μια επαφή με την πραγματικότητα - ήταν στην αγορά, ήταν στην Αμερική, έχει εκτεθεί σε κάποια πράγματα για τα οποία οι άλλοι δεν είχαν ιδέα. Αυτό το πράγμα, αν ήταν κάποιος με περισσότερη ουσία, θα μπορούσε να το μεταφράσει σε κάτι θετικό. Είναι το παράδειγμα του Καραμανλή που πάει στη Γαλλία και μαθαίνει πέντε πράγματα. Για να πάμε πίσω στη Μεταπολίτευση -είδες που όλα συνδέονται- γιατί πέτυχε η Μεταπολίτευση; Γιατί έκανε ο Καραμανλής κάποιες μεγάλες υπερβάσεις. Εκανε κοσμογονία. Οσοι περιγράφουν τις ημέρες της Μεταπολίτευσης σου λένε ότι μέσα σε τρεις μήνες λύθηκαν τα προβλήματα 50 ετών.