Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

Τα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν φωτομοντάζ σε φωτογραφία για να ενοχοποιήσουν τον Μητσοτάκη

 


Σάλος έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με μία πειραγμένη φωτογραφία από περυσινή παράσταση στην Επίδαυρο, στην οποία εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την σύζυγό του, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Δημήτρης Λιγνάδης, η ηθοποιός και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ  Λυδία Κονιόρδου και άλλοι θεατρικοί παράγοντες.

 Υπενθυμίζεται πως ο Δημήτρης Λιγνάδης και η Λυδία Κονιόρδου συνεργάστηκαν στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου “Πέρσες”, η οποία ανέβηκε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2020.

 Τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, κυκλοφόρησαν «κομμένη» τη φωτογραφία, χωρίς τη Λυδία Κονιόδρου προκειμένου να αποδείξουν την υποτιθέμενη στενή φιλική σχέση του συστήματος Μητσοτάκη με το Λιγνάδη.

 Την αρχή έκανε η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ "Αυγή", η οποία με editorial με τίτλο «Yπόθεση Λιγνάδη / Τις επόμενες μέρες θα δούμε τέρατα», η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο εμφανίζεται κομμένη και έχει "εξαφανιστεί" η Λυδία Κονιόρδου.

Την ίδια «κομμένη» φωτογραφία χρησιμοποίησε και ο Κώστας Βαξεβάνης στις επιθέσεις, μέσω social media, στον πρωθυπουργό για τον Λιγνάδη. Την αποκάλεσε, μάλιστα, "ιστορική", αλλά ξεχνώντας να επισημάνει ότι λείπει η πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Λυδία Κονιόρδου.

 

 Το Documento του Βαξεβάνη, προχώρησε και ένα βήμα παραπάνω, καθώς χρησιμοποιώντας την ίδια φωτογραφία, φρόντισαν να "εξαφανίσουν" το νεαρό άντρα στο φόντο.

 Απορίας άξιο είναι τι θέλουν να αποδείξουν τα ΜΜΕ που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ επιστρατεύοντας "πειραγμένες" φωτογραφίες για τις σχέσεις όσων είχαν βγάλει φωτογραφία με το Λιγνάδη.

 Από τη στιγμή που δε θεωρούν πως υπάρχει κάτι μεμπτό στις μεθόδους που χρησιμοποιούν, θα μπορούσαν να βάλουν και τις φωτογραφίες που υπάρχουν από την εκδήλωση που είχε διοργανώσει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Γεωργούλης στις 11 Δεκεμβρίου του 2019, στο Ευρωπαϊκο Κοινοβούλιο για τις τέχνες και τον πολιτισμό, στην οποία συμμετείχε, μεταξύ άλλων, και ο Λιγνάδης.

 


Πηγή : omadaalithias.gr



Φωτίου υπέρ τρομοκράτη Κουφοντίνα - Άχνα για Τσίπρα - πρέσβη συγκάλυψη


 


Εμφανίστηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου «Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής» και κούνησε με θράσος το δάχτυλο στην κυβέρνηση.

Υπέρ του αμετανόητου τρομοκράτη Κουφοντίνα όπως και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ είπε : «συζητούμε ένα δικαιωματικό νομοσχέδιο την ώρα που δικαιώματα κρατουμένων καταπονούνται. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Κουφοντίνα να πεθάνει. Ζητάμε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους, να αποδείξει ότι η ελληνική δημοκρατία είναι κράτος δικαίου, ότι δεν εκδικείται, δεν φοβάται , δεν είναι αδιάφορη απέναντι στην ανθρώπινη ζωή».

Πηγαίνοντας και στην υπόθεση Λιγνάδη, χωρίς να απολογηθεί για τον πρόεδρο της που συγκάλυψε 5 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης του πρέσβη της Βενεζουέλα, χωρίς να αναφερθεί σε Κιμούλη και Χαικάλη, τόλμησε να πει χωρίς να ντρέπεται πως «ο πρωθυπουργός και η υπουργός δηλώνουν εξαπατημένοι από τον άνθρωπο που η ίδια διόρισε. Η σιωπή τους επί 3 εβδομάδες σηματοδοτεί την προσπάθεια συγκάλυψης».



Αντιεξουσιαστές σύντροφοι τρομοκράτη Κουφοντίνα έξω απο το σπίτι της προέδρου

 


Δεν έχει τέλος ο εκβιασμός από φιλοτρομοκράτες αντιεξουσιαστές, συντρόφους τους αμετανόητου εκτελεστή Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το θράσος των υποστηρικτών της τρομοκρατίας και των δολοφονιών που έκανε η 17Ν, τους έφτασε έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Μεταξουργείο, πετώντας τρικάκια υπέρ του Δολοφόνου.

Οι αντιεξουσιαστές ήταν 40 και εμφανίστηκαν με μηχανάκια έξω από το σπίτι της Προέδρου της Δημοκρατίας, πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα, υπέρ του εκτελεστή δολοφόνου Δημήτρη Κουφοντίνα.  

Αφού πέταξαν τα εκβιαστικά φέιγ βολάν, οι σύντροφοι του τρομοκράτη αποχώρησαν από το σημείο.



Handelsblatt: Η Ελλάδα χώρα πρότυπο στους εμβολιασμούς

 



«Χάος επικρατεί στη Γερμανία στο κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό. Διακομιστές καταρρέουν, οι τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας είναι υπερφορτωμένες. Σε ορισμένες άλλες χώρες η διαδικασία εμβολιασμού λειτουργεί εδώ και καιρό καλύτερα και πιο οργανωμένα. Όποιος αναζητεί χώρες-πρότυπα τις βρίσκει στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Δανία και το Ισραήλ».

Τα παραπάνω γράφει η Handelsblatt με τίτλο «Πού λειτουργούν καλύτερα οι εμβολιασμοί».

Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει σε ανταπόκριση από την Αθήνα: «Μέχρι το Σαββατοκύριακο εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα συνολικά 700.000 άνθρωποι, που αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό πρωτοεμβολιαζόμενων 6,5%. 230.000 άτομα έχουν ήδη λάβει τη δεύτερη δόση. Στόχος μέχρι το καλοκαίρι είναι να έχει εμβολιαστεί το 80% των άνω των 18. Σε αντίθεση στη Γερμανία έχουν λάβει τη πρώτη δόση 3,3 εκατομμύρια πολίτες και περίπου 1,7 εκ. και τη δεύτερη. Το ποσοστό εμβολιασμού βρίσκεται στο 4%.

Το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών "Ελευθερία" λειτουργεί ρολόι», συνεχίζει η οικονομική εφημερίδα και παρατηρεί: «Οι περισσότεροι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα, μιας και ειδοποιούνται με SMS ή mail. Τα στοιχεία επικοινωνίας προέρχονται από το σύστημα άυλης συνταγογράφησης. Παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να κλείσουν ραντεβού διαδικτυακά. Τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας, σαν αυτή που στη Γερμανία οδηγεί σε απόγνωση πολλούς πολίτες, δεν υπάρχει στην Ελλάδα, διότι όπως λένε κυβερνητικοί κύκλοι δεν συνάδει με την ψηφιοποιημένη διαδικασία».

«H Ελλάδα ποντάρει σε εμβολιασμένους τουρίστες»

«Ελλάδα και Κύπρος επιδιώκουν το συντομότερο την επανεκκίνηση του τουρισμού τους επιτρέποντας την είσοδο στη χώρα κυρίως εμβολιασμένων τουριστών. Με το Ισραήλ και άλλες χώρες έχουν ήδη δρομολογηθεί διμερείς συμφωνίες», γράφει σε ανταπόκριση από την Αθήνα η ιστοσελίδα tagesschau.de.

Η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της ARD παρατηρεί: «Για μια χώρα που ζει από το τουρισμό η μεταφορά του ιού ή ενός μεταλλαγμένου στελέχους από τουρίστες προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Η λύση θα μπορούσε να είναι ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αρχές του μηνός ο έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησε με τον ισραηλινό ομόλογό του Μπέντζαμιν Νετανιάχου τη δημιουργία ενός αμφίδρομου "ταξιδιωτικού διαδρόμου" Ελλάδας-Ισραήλ. Όμως ακριβώς εδώ έγκειται η δυσκολία. Την ώρα που στο Ισραήλ έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το ⅓ του πληθυσμού, στην Ελλάδα έχει κάνει τη πρώτη δόση του εμβολίου το 7% και τη δεύτερη το 3% του πληθυσμού.

Σε συμφωνία με το Ισραήλ ήρθε ωστόσο και η Λευκωσία που παρουσιάζει παρόμοια ποσοστά εμβολιασμού με την Ελλάδα. Κύπρος και Ελλάδα ανήκουν επομένως στις χώρες που δημιούργησαν τετελεσμένα, την ώρα που η ΕΕ συζητά ακόμα για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού. Στο μεταξύ η Ελλάδα σχεδιάζει συμφωνίες και με άλλες τρίτες χώρες. Σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού στους στόχος είναι μια συμφωνά με τη Βρετανία ή ακόμα και τις ΗΠΑ».


Deutsche Welle

Πηγή



Τέλη κυκλοφορίας : Μειώνονται για τα τουριστικά λεωφορεία

 


Σε μείωση των τελών κυκλοφορίας για το 2021 προχωρά η κυβέρνηση, θέλοντας να στηρίξει τον κλάδο των ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Αναλυτικά:

α) για την Α΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων έως 40 θέσεων), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 430 ευρώ σε 215 ευρώ.

β) για τη Β΄ κατηγορία (τουριστικών λεωφορείων 41 θέσεων και άνω), τα τέλη κυκλοφορίας μειώνονται από 595 ευρώ σε 300 ευρώ.

Επίσης, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία καταβολής της αποζημίωσης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα ΚΤΕΛ και τα τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του COVID-19, το Υπουργείο Οικονομικών προχωρά στην κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία καταργείται η προϋπόθεση της υπαγωγής των βεβαιωμένων οφειλών στη φορολογική διοίκηση και στα ασφαλιστικά ταμεία σε καθεστώς τμηματικής καταβολής.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση καθίσταται επιβεβλημένη, λόγω των πρακτικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά την έκδοση και εξόφληση των οικείων χρηματικών ενταλμάτων, αλλά και για να διευκολυνθεί η παροχή ρευστότητας σε αυτές τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες.


Πηγή : in.gr



Συνελήφθη η σύζυγος του βαρόνου των ναρκωτικών «Ελ Τσάπο»

 


Η Eμμα Κορονέλ Αϊσπούρο, σύζυγος του βαρώνου των ναρκωτικών στο Μεξικό, Χοακίν «Ελ Τσάπο» Γκουσμάν, συνελήφθη στις ΗΠΑ.

Η 31χρονη άλλοτε νικήτρια διαγωνισμού ομορφιάς συνελήφθη τη Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον, καθώς τη βαρύνουν υποψίες πως ενέχεται σε εμπορία ναρκωτικών.

Η Κορονέλ Αϊσπούρο που έχει διπλή υπηκοότητα (μεξικανική και αμερικανική) αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή. Ο σύζυγός της, συνιδρυτής του καρτέλ Σιναλόα, που θεωρείτο για καιρό ο ισχυρότερος βαρόνος των ναρκωτικών στον κόσμο, καταδικάστηκε τον Ιούλιο του 2019 να εκτίσει ισόβια κάθειρξη στις ΗΠΑ για διακίνηση ναρκωτικών. Εκτίει την ποινή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Κολοράντο.

Η 32 χρόνια νεότερη του «Ελ Τσάπο», κατηγορείται πως ενέχεται σε δίκτυο που πλημμύρισε την αγορά των ΗΠΑ με ουσίες, από ποσότητες κοκαΐνης ως μαριχουάνας, περνώντας από την ηρωίνη και τις μεθαμφεταμίνες.

Σύμφωνα με δικόγραφο που αναφέρεται στις κατηγορίες σε βάρος της, φέρεται επίσης να συμμετείχε στην εξαιρετικά περίπλοκη επιχείρηση για την απόδραση του άντρα της τον Ιούλιο του 2015 από μεξικανική φυλακή, αντάξια χολιγουντιανής ταινίας. Για να αποδράσει ο «Ελ Τσάπο» σκάφτηκε στοά ενάμισι χιλιομέτρου ως το κελί του, εφοδιασμένη με ράγες και άλλα μέσα. Η αποκάλυψη των λεπτομερειών της απόδρασης ήταν οδυνηρό πλήγμα για τις μεξικανικές αρχές. Το ζευγάρι απέκτησε το 2012 δίδυμα κορίτσια, γεννημένα στην Καλιφόρνια (νότιες ΗΠΑ).

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) είχε αναλάβει να διενεργήσει έρευνα για τη νεαρή, η οποία παρακολούθησε σχεδόν όλες τις ακροαματικές διαδικασίες της δίκης του συζύγου της το 2019. Η αμερικανική δικαιοσύνη ελάχιστες επαφές της επιτρέπει με τον άντρα της. Της έχει απαγορεύσει να τον επισκέπτεται στη φυλακή, ενώ έχει απαγορευθεί επίσης να μιλούν στο τηλέφωνο.



Πηγή: iefimerida.gr 



Αρχίατρος Βρετανίας: Ο κορονοϊός θα αποτελέσει πρόβλημα και τους επόμενους χειμώνες

 


Ανησυχητική πρόβλεψη από τον αρχίατρο της Αγγλίας, Κρις Γουίτι πως οι μολύνσεις από τον νέο κοροναϊό και οι θάνατοι θα αποτελέσουν πρόβλημα για τους επόμενους χειμώνες στη Βρετανία, ακόμη και με εκτεταμένους εμβολιασμούς.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να το δουν κάπως έτσι… με τους εμβολιασμούς θα πέσουν τα ποσοστά (σ.σ. μολύνσεων και θανάτων) αλλά δεν θα ξεφορτωθούμε» τον ιό, είπε ο Γουίτι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Είναι κάτι που θα πρέπει να το δούμε μακροπρόθεσμα και κατά την άποψή μου είναι πιθανόν να αποτελέσει πρόβλημα τον χειμώνα, για τους επόμενους, λίγους χειμώνες», πρόσθεσε.

Ο κορυφαίος επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς, από την πλευρά του, είπε ότι ίσως να είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και τον επόμενο χειμώνα, σε ορισμένες περιπτώσεις.

«Ίσως χρειαστεί τον επόμενο χειμώνα να έχουμε πράγματα όπως τη χρήση μάσκας, σε κάποιες καταστάσεις», σημείωσε.

Την Κυριακή, ο Αμερικανός λοιμωξιολόγος και σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, Άνθονι Φάουτσι είπε ότι είναι πιθανόν οι Αμερικανοί να φορούν μάσκες ακόμη και το 2022, όμως τα μέτρα για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της Covid-19 θα χαλαρώνουν ολοένα και περισσότερο, όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί.


Πηγή : in.gr



Το ζήσαμε και αυτό η Ακρίτα ζητά από την Πρόεδρο Δημοκρατίας να πάρει θέση για εκτελεστή Κουφοντίνα

 


Δεν μαζεύετε με τίποτα η Ακρίτα που τώρα είναι και υπέρ του εκτελεστή τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με ανάρτηση της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα, εγκαλεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον εκτελεστή Δημήτρη Κουφοντίνα. και έχει και το θράσος να ασκήσει κριτική στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί  δεν παρεμβαίνει έτσι ώστε να μεταβεί ο Κουφοντίνας στις φυλακές Κορυδαλλού. Σχολιάζει, δε, χαρακτηριστικά: "Την εκκωφαντική σιωπή σας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα θα την σπάσετε πριν ή μετά τον θάνατο του κρατουμενου;".

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα:



Απομακρύνει περισσότερο του πολίτες η χυδαιότητα του Αλέξη Τσίπρα

 


Ο βούρκος και η λάσπη στην οποία ζουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, τους έχει σκεπάσει πάνω από το κεφάλι και κάθε τόσο αναδύονται για να φτύνουν λάσπη μήπως λερωθούν και άλλοι.

Ο φόβος του πολιτικά τελειωμένου Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μην μπορέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να φέρει την χώρα στην κανονικότητα μετά την πανδημία. 

Δέν έχουν καταφέρει ενάμιση χρόνο να πετύχουν τίποτα για να σπιλώσουν τον πρωθυπουργό και να πλήξουν την κυβέρνηση, δεν τους έκατσε τίποτα όσο αφορά την πανδημία για να φοβερίσουν τον κόσμο και τώρα βρήκαν το θέμα του Δημήτρη Λιγνάδη για να το αξιοποιήσουν πολιτικά και να πλήξουν προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ένα θέμα που ο πρωθυπουργός δεν έχει καμία σχέση.

Είναι τέτοιο ο θράσος των αδίστακτων του ΣΥΡΙΖΑ, που αμολάνε τα τρόλ τους και τους βρώμικους δημοσιογράφους τους, να πετάνε ανήθικες αναρτήσεις και το μόνο που καταφέρνουν είναι να τρομάζουν τον κόσμο για το πόσο βρώμικοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να τους απομακρύνουν περισσότερο.

Έχουν πρώτο νούμερο στην χυδαιότητα τον Αλέξη Τσίπρα, που δεν έχει ζητήσει ακόμα συγνώμη, και δεν αντιμετωπίσει τις ποινικές του ευθύνες που συγκάλυψε 5 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης αθώων γυναικών από τον πρέσβη της Βενεζουέλας.

Είναι σίγουρο ότι και αυτή η προσπάθεια θα γυρίσει μπούμερανγκ στον Σύριζα και θα απομακρύνει ακόμα περισσότερο τον κόσμο που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όσοι δεν ψηφίζουν δεν θέλουν ούτε να τους ακούν.

Μιά κυβέρνηση που δείχνει μεγάλες αντοχές εν μέσω πανδημίας και έντονων οικονομικών και κοινωνικών αναταράξεων δεν έχει φόβο από την λάσπη των τελειωμένων πολιτικά Συριζαίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τελειωμένος πολιτικά και στον ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ότι μπορούν για να τον κρατήσουν ζωντανό πολιτικά.

Η τακτική σταλινικού τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έχει αηδιάσει τους πολίτες και έχει απαξιώσει τα στελέχη του, εκτίθονται στα μάτια της κοινής γνώμης και βάζει ταφόπλακα στο πολιτικό μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.




Παπάς ασελγεί σε νεαρό αλλοδαπό σε στενό της Πλάκας


 

Ένα οπτικό ντοκουμέντο που παγώνει κάθε λογικό νού, και αποκαλύπτει με τον πλέον φρικτό τρόπο το πόσο αδίστακτος μπορεί να είναι ο διεστραμμένος, φέρνει στο φώς της δημοσιότητας το astinomiko.gr.

Ιερωμένος ασελγεί σε ένα νεαρό αγόρι, μεσημέρι σε δρόμο της Πλάκας! Από τα γενικά χαρακτηριστικά το αγόρι φαίνεται να είναι αλλοδαπός, πιθανότατα αραβικής καταγωγής. Τον ακολουθεί σε μια κατά την γνώμη του “τυφλή” γωνία στο τέλος της οδού Διογένους. Στο σημείο όμως αυτό υπάρχει κάμερα ασφαλείας που καταγράφει σε εικοσιτετράωρη βάση. Εκεί ασελγεί στο αγόρι, μέχρι που τα βήματα ενός διερχόμενου τον κάνει να φύγει. Δευτερόλεπτα αργότερα στο βίντεο φαίνεται ο διερχόμενος να περνά μπροστά από την κάμερα και λίγο αργότερα ο νεαρός να ακολουθεί τον ιερωμένο.

Η ομάδα του astinomiko.gr σκέφτηκε πολύ για την δημοσίευση αυτού του οπτικού υλικού. Η απόκρυψή του όμως θα ήταν αντίστοιχη με την συμπεριφορά οποιουδήποτε πολίτη βλέπει κάτι, γνωρίζει κάτι και δεν μιλά ποτέ.

Και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει καμία σημασία το γιατί ο νεαρός, και κάτω από ποιες συνθήκες, δέχθηκε να υποκύψει στις ορέξεις ενός ηλικιωμένου άνδρα. Ειδικά όταν ο ασελγός φέρει το Σχήμα






ΜΚΟ Praksis: Συνεργαστήκαμε με το Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2015 -2017

 



Επι κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η ΜΚΟ Praksis λέει ότι συνεργάστηκε με το Εθνικό θέατρο και συγκεκριμένα την περίοδο 2015-2017.

Με την έναρξη της έρευνας απο την εισαγγελία, η MKO Praksis εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι συνεργάστηκε με το Εργαστήριο του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 2015 -2017, δηλαδή την περίοδο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η ανακοίνωση της ΜΚΟ Praksis:

«Με αφορμή τα δημοσιεύματα το τελευταίο χρονικό διάστημα στον τύπο που αναφέρονται σε οργανώσεις θέλουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Κατά τη διάρκεια υλοποίησης προγραμμάτων της PRAKSIS, έχουμε ως πρωταρχικό στόχο την ομαλή ένταξη όλων των ευάλωτων ομάδων στην Ελληνική κοινωνία. Για τον σκοπό αυτό, τα μέλη των εν λόγω ομάδων, συμμετέχουν σε εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες, μία εκ των οποίων ήταν και η συμμετοχή παιδιών στα εργαστήρια δημιουργικού θεατρικού παιχνιδιού με την υποστήριξη του εργαστηρίου του Εθνικού Θεάτρου.

Η PRAKSIS, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ιστοσελίδα της, συνεργάστηκε με το Εργαστήριο του Εθνικού Θεάτρου την περίοδο 2015-2017, δίνοντας τη δυνατότητα σε παιδιά και τις οικογένειές τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Κοινωνική Κατοικία”, αλλά και στα παιδιά που φιλοξενούνταν στους Ξενώνες Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων να παρακολουθήσουν δωρεάν παραστάσεις και να συμμετέχουν στα εργαστήρια δημιουργικού θεατρικού παιχνιδιού στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Σε όλες τις δραστηριότητες αυτές, όπως και σε κάθε άλλη εκπαιδευτική, ψυχαγωγική ή και αθλητική δραστηριότητα που συμμετέχουν παιδιά ή και μέλη άλλων ευάλωτων ομάδων υπάρχει πάντα συνοδεία και εποπτεία από την οργάνωση με σκοπό την προστασία τους από οποιαδήποτε μορφή παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».




Μαξίμου σε Τσίπρα σε περιμένουμε στην βουλή : Πρωτοφανής καμπάνια χυδαιότητας από Τσίπρα

 


Όλη η κοινωνία παρακολουθεί την κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα και αναγκάζει το Μαξίμου να κάνει σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή καμπάνια χυδαιότητας».

Ο Αλέξης Τσίπρας που έχει συγκαλύψει 5 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, συνεχίζει με θράσος να ζητάει την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, και ζητά από τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες που του αναλογούν για την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Το Μέγαρο Μαξίμου έκανε την παρακάτω ανακοίνωση : 

«Αναμένουμε τον κ. Τσίπρα την Πέμπτη στη Βουλή προκειμένου να τοποθετηθεί για τα όσα, όντως συγκλονιστικά, αποκαλύπτονται. Ο ίδιος και το κόμμα του έχουν αποδυθεί σε μια πρωτοφανή καμπάνια χυδαιότητας» αναφέρει σε ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, άλλοτε φανερά κι άλλοτε κρυπτόμενοι πίσω από τη στρατιά των troll τους στο διαδίκτυο έφθασαν στο έσχατο σημείο λασπολογίας μιλώντας ακόμη και για #ΝΔ_παιδεραστές» 



Συγκάλυπτε με την σιωπή της για Λιγνάδη και τώρα φωνάζει και διαμαρτύρεται

 



Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, με αίτημα την παραίτηση της υπουργού Λίνας Μενδώνη, πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας καλλιτέχνες που ήξεραν για όλους τους κατηγορούμενους με πρώτο τον Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά δεν έκαναν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια.

 Ανάμεσα σε αυτούς και η Πηνελόπη Αναστασοπούλου που μίλησε στην κάμερα με τη δημοσιογράφο Τζένη Κρουσταλλακίδου για τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη ενώ αποκάλυψε πως όσα έχουν γίνει γνωστά τις τελευταίες μέρες, η ίδια τα γνώριζε εδώ και 20 χρόνια και προτίμησε με την σιωπή της να συγκαλύψει επειδή δεν έγινε στην ίδια.

«Εγώ έχω έρθει εδώ για συμπαράσταση. Θεωρούμε πως έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν πάει άλλο. Έχουμε ξεκινήσει έναν αγώνα και πρέπει να τον ολοκληρώσουμε. Και ζητάμε την παραίτηση της Υπουργού Πολιτισμού διότι θεωρούμε πως δεν καλύπτει καθόλου σωστά τη θέση της. Και πρέπει να ξεκινήσουμε από εκεί για να μπορούμε να φτιάξουμε κανόνες δεοντολογίας και να μπορούμε να εργαζόμαστε σαν κανονικοί άνθρωποι χωρίς να φοβόμαστε οποιουδήποτε τύπου επίθεση.

Για τον κύριο Λιγνάδη γνωρίζω πάνω από 20 χρόνια. Πως μπορεί να μιλήσει κάποιος όταν δεν έχει γίνει στον ίδιο; Το μόνο πράγμα που μπορούσαμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και προσωπικά, έχω προσπαθήσει να παροτρύνω τα παιδιά που γνώριζα προσωπικά να μπουν σε αυτή τη διαδικασία. Αλλά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος που ρωτάει “γιατί τώρα”, ότι μιλάμε για ανήλικα παιδιά σε αυτή την περίπτωση.

Και σε άλλες περιπτώσεις, όταν ξεκινάς τη δουλειά σου, ο φόβος είναι τεράστιος για να μιλήσει κάποιος και να υπερασπιστεί τον εαυτό του μπροστά σε ανθρώπους που είχαν χρόνια καίριες θέσεις στα πράγματα. Για μένα ήταν σκοπός της ζωής μου να έρθουμε σήμερα εδώ» είπε χωρίς να ντρέπεται και κατά τα άλλα ζητάει την παραίτηση της υπουργού πολιτισμού, μήπως εξιλεωθεί η ίδια η Πηνελόπη Αναστασοπούλου από το ότι συγκάλυψε τις πράξεις Λιγνάδη με την σιωπή της.

Καλό θα ήταν να πει ένα συγνώμη που ήξερε και δεν μίλαγε!!!





Τα παράλογα του lockdown -Ανοιχτά τα μαγαζιά στην μία πλευρά, από την άλλη κλειστά

 


Τα μέτρα ισχύουν μόνο στη μία πλευρά της οδού Καραολή Δημητρίου στον Εύοσμο, καθώς η άλλη ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Παύλου Μελά.

Στην οδό Καραολή Δημητρίου, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αποτυπώνεται ο παραλογισμός των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί σε έναν μόνο δήμο εντός του αστικού ιστού της πόλης.

Μετά την ένταξη του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στην κόκκινη ζώνη, τα μέτρα ισχύουν μόνο στη μία πλευρά του δρόμου, καθώς η άλλη ανήκει στα διοικητικά όρια του δήμου Παύλου Μελά. Αυτό προκαλεί σύγχυση στους πολίτες, οι οποίοι πρακτικά υποχρεούνται να επιστρέφουν είτε στις 6 το απόγευμα είτε στις 9 το βράδυ, ανάλογα με την πλευρά στην οποία βρίσκεται το σπίτι τους! Και τις εύλογες διαμαρτυρίες των επαγγελματιών που κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς αντιστοίχως είναι ανοιχτά τα καταστήματα μόνο από τη μία πλευρά του δρόμου.

Ο Βλάσσης Νικολαΐδης, γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού, είναι ιδιοκτήτης δύο ζαχαροπλαστείων στον ίδιο δρόμο, σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων, τα οποία όμως είναι στα όρια διαφορετικών δήμων. Έτσι αναγκάζεται να κλείνει το ένα στις 6 και το άλλο στις 9.

"Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τον δήμο ότι μπαίνει στο "κόκκινο", αυτό για τα καταστήματα δημιούργησε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Τα καταστήματα του δήμου Παύλου Μελά που είναι από την μία πλευρά είναι ανοιχτά κανονικά, ενώ αντίθετα τα καταστήματα που είναι στον Εύοσμο από την κάτω πλευρά του δρόμου είναι κλειστά. Ουσιαστικά, αυτός είναι ένας αθέμιτος ανταγωνισμός, γιατί ο επαγγελματίας απέναντι δεν μπορεί να δουλέψει και να κάνει τζίρο, ενώ από την άλλη πλευρά μπορεί να τζιράρει και να έχει ένα έσοδο", αναφέρει ο κ. Νικολαΐδης.



Ο ίδιος επισημαίνει ότι όταν ο κόσμος θέλει να ψωνίσει κάτι, απλά αλλάζει γειτονιά και αυτό κάνει αυτή τη στιγμή. Και στον συγκεκριμένο δρόμο, το μόνο που έχουν να κάνουν οι πολίτες είναι απλώς να... αλλάξουν πεζοδρόμιο!!!


Πηγή: voria.gr



Πως ο οχετός του Στέφανου Χίου ζει και βασιλεύει χωρίς να τον πειράζει κανείς

 



Το έντυπο που φέρει το όνομα "Μακελειό", δεν είναι μόνο η κορυφαία έκφραση αυτού που ονομάζουμε κίτρινος τύπος στη χώρα μας.

Είναι ό,τι πιο χυδαίο και εμετικό έχει υπάρξει τα τελευταία χρόνια στον χώρο του Τύπου, αφού με συστηματικό τρόπο και σχεδόν καθημερινά, προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με ένα μισαλλόδοξο και ρατσιστικό λόγο, χυδαιολογεί χωρίς το παραμικρό στοιχείο, κρεμάει στα μανταλάκια υπολήψεις και πρόσωπα, εκτελεί ηθικά όποιον δεν του αρέσει, και όλα αυτά παραβιάζοντας σωρεία διατάξεων του Ποινικού Κώδικα.

Γι' αυτό και ίσως να μην αιφνιδίασε πολλούς η νέα σύλληψη του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου λόγω του χθεσινού χυδαίου πρωτοσέλιδου της εφημερίδας στην οποία εργάζεται και το οποίο επιχειρεί να λασπώσει με απερίγραπτο τρόπο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Λίνα Μενδώνη και την Άννα Παναγιωταρέα.

Κι αν δεν αιφνιδίασε η σύλληψη, αυτό που επαναλαμβάνεται ως ερώτημα και ζητάει πειστικά μια απάντηση είναι "μέχρι ποιο σημείο μπορεί κάποιος ελεύθερα και χωρίς συνέπειες να προσβάλει και να θίγει πετώντας τόνους λάσπης στον οποιονδήποτε".

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, από τα διάφορα πρωτοσέλιδα της συγκεκριμένης εφημερίδας θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν πολλά άρθρα του Ποινικού Κώδικα, όπως η πρόκληση ή διέγερση πολιτών σε διάπραξη εγκλημάτων, η διασπορά ψευδών ειδήσεων ή φημών, η πρόκληση ή διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες μεταξύ τους, η εξύβριση, η δυσφήμιση και τη συκοφαντική δυσφήμιση αντίστοιχα.

Η χθεσινή σύλληψη αφορούσε στο αδίκημα της συνέργειας στην παράβαση περί άσεμνων δημοσιευμάτων διά του τύπου, ενώ πάμπολλες φορές από δημοσιεύματα υπάρχει και παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους, καθώς και διακρίσεων κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη σεξουαλική ταυτότητα.

Στην αντιμετώπιση του φαινομένου "Μακελειό" υπάρχουν δύο αναγνώσεις: Εκείνη που λέει ότι τέτοια έντυπα ή πρέπει να κλείνουν ή να υφίστανται τις συνεχείς μηνύσεις και αγωγές των ανθρώπων που πλήττεται η τιμή και η αξιοπρέπεια τους. Οι περισσότεροι δεν το κάνουν, θεωρώντας το Μακελειό ένα περιθωριακό έντυπο που δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί του γιατί θα του δώσει σημασία και θα τον βοηθήσει να διαφημίσει περισσότερο τη "λάσπη" που πετά. Αυτή η εκτίμηση βέβαια δεν έχει εμποδίσει την εφημερίδα πολλές φορές να βρίσκεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες.

Γιατί; Επειδή ενισχύει τα κατώτατα ένστικτα μιας μερίδας της κοινής γνώμης, γιατί υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας, γιατί παίζει με το ροζ και το μαύρο και γιατί δίνει αίμα στην αρένα πρόσωπα της δημοσιότητας που πολλοί θέλουν να αποδομήσουν ή να κοντύνουν. Πολύ απλά το "Μακελειό" δοκιμάζει τις αντοχές της νομοθεσίας και της ίδιας της δημοκρατίας.

Πρέπει όμως η δημοκρατία να προστατεύεται από τέτοιες δοκιμασίες;

Η δεύτερη ανάγνωση λέει ότι μια δημοκρατία πρέπει να είναι προσεκτική και φειδωλή με τις διώξεις κατά του Τύπου, καθώς θα πρέπει να υπερτερεί το κριτήριο υπέρ της ελευθερίας του λόγου και της διακίνησης των ιδεών.

Με ποιο τρόπο όμως μπορούν να προστατευτούν τα θύματα του συγκεκριμένου εντύπου, που -για να είμαστε και στο κλίμα των ημερών- έχουν "βιαστεί” από πρωτοσέλιδους τίτλους και φωτογραφίες; Και πως μπορούν να καθαρίσουν από πάνω τους τη λάσπη, κάνοντας έστω μηνύσεις και αγωγές, όταν προφανώς η εφημερίδα έχει ως γνώμονα τη ρήση του Γκαίμπελς "λέγε λέγε στο τέλος κάτι θα μείνει". Είτε αυτό αφορά σε έναν υπουργό ή ένα υποτιθέμενο ροζ σκάνδαλο, κάποιον μετανάστη ή έναν ομοφυλόφιλο.

Ο Πέτρος Τατσόπουλος, που πολλές φορές μέσα από την προσωπική του σελίδα στο facebook έχει σχολιάσει τα δημοσιεύματα της εφημερίδας, κάνει συχνά επίκληση στις εισαγγελικές αρχές και στο γεγονός ότι δεν παρεμβαίνουν αυτεπάγγελτα για τα χυδαία πρωτοσέλιδα της εφημερίδας. Όπως λέει και στα κείμενα του, "Ολα καλά στην εθνική μας χωματερή; Συνηθίσαμε πια την μπόχα;

Αν το ερώτημα του Πέτρου Τατσόπουλου αφορά στις εισαγγελικές αρχές, η ρήση του Μάνου Χατζιδάκι είναι πάντα επίκαιρη και αφορά την κοινωνία και όλους μας: "Η μορφή του τέρατος είναι αποκρουστική. Όταν όμως το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε… γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε".


Πηγή : thetoc.gr