Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Τα επιτεύγματα της Ιατρικής το 2016 και τι ελπίζουμε για το 2017



Η ανακοίνωση για την πρώτη ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων, που έκαναν οι επιστήμονες των ανιχνευτών LIGO στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, υπήρξε η επιστημονική ανακάλυψη της χρονιάς που φεύγει, σύμφωνα με ένα από τα κορυφαία στον κόσμο επιστημονικά περιοδικά, το «Science». Αλλά μέσα στα πρώτα 10 επιστημονικά επιτεύγματα του 2016, παραπάνω από τα μισά αφορούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο την Ιατρική!

Μέσα στα δέκα σημαντικότερα επιτεύγματα του 2016 είναι και τα παρακάτω που αφορούν την Ιατρική, την Βιολογία και την Γενετική:

-Το ξανάνιωμα και η επέκταση της ζωής τρωκτικών μέσω κυτταρικών και γενετικών επεμβάσεων, δείχνοντας ότι η γήρανση μπορεί να αναστραφεί, τουλάχιστον εν μέρει.

-Η ανακάλυψη ότι (και) οι μεγάλοι πίθηκοι έχουν μια ικανότητα που έως τώρα θεωρείτο αποκλειστικά ανθρώπινο προνόμιο: Να «διαβάζουν» το μυαλό των άλλων, κατανοώντας τις επιθυμίες και τις προθέσεις τους.

-Η δημιουργία πρωτεϊνών που δεν υπάρχουν στη φύση, κάτι που ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και νέων υλικών.

-Η ανάπτυξη από Ιάπωνες επιστήμονες, εμβρύων τρωκτικών από ωάρια που είχαν δημιουργηθεί στο εργαστήριο, δίνοντας νέο νόημα στον όρο «μωρά του σωλήνα» και ανοίγοντας τον δρόμο για την μελλοντική δημιουργία ανθρωπίνων ωαρίων κατά παραγγελία.

-Η δημιουργία από τη βρετανική εταιρεία Oxford Nanopore Technologies μιας φορητής συσκευής αλληλούχισης του γονιδιώματος, η οποία επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη ανάγνωση του DNA.

-Η δημιουργία του πρώτου φακού από μετα-υλικά, που χρησιμοποιεί το πλήρες φάσμα του ορατού φωτός, είναι φθηνός, ελαφρύς και λεπτός και μπορεί να φέρει επανάσταση σε μικροσκόπια και κάμερες.

Ως σημαντικότερη επιστημονική ανακάλυψη από τους αναγνώστες του Science ψηφίστηκε η καλλιέργεια ανθρωπίνων εμβρύων στο εργαστήριο επί σχεδόν δύο εβδομάδες (43%) και ακολούθησαν η ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων (32%), η φορητή συσκευή ανάγνωσης του DNA (13%), η νίκη της τεχνητήςνοημοσύνης του AlphaGo (7%) και η μερική αναστροφή της γήρανσης (5%).

Περιοχές που αναμένεται να τραβήξουν το επιστημονικό ενδιαφέρον το 2017, θεωρούνται η καλλιέργεια και ανάπτυξη ανθρωπίνων εμβρύων στο εργαστήριο, για πρώτη φορά πάνω από δύο εβδομάδες (οπότε αρχίζουν να σχηματίζονται τα πρώτα όργανα), τα αποτελέσματα των πρώτων εμβολίων για τον ιό Ζίκα και η αναζήτηση του -ακόμη υποθετικού- πλανήτη Εννέα ή πλανήτη Χ στο ηλιακό μας σύστημα.


Πηγή : iatropedia.gr


Στα τέσσερα η αγαπημένη στάση του Τσίπρα και της κυβέρνησης




Κώστας Βουκελάτος

Ο αυτοξευτελισμός της κυβέρνησης είναι η πάγια τακτική της και η ξεφτίλα είναι αυτό που τους χαρακτηρίζει ξεφτιλίζοντας παράλληλα τους Έλληνες και την χώρα διεθνώς.

Ξέρουν ότι είναι ανεπαρκής και ανίκανοι να κυβερνήσουν ξέρουν ότι μόλις πέσουν θα διαλύσουν και οι Έλληνες θα έχουν μια πάρα πολύ πικρή ανάμνηση για την αριστερή παρένθεση έτσι η διατήρηση της εξουσίας είναι αυτοσκοπός και θα κάνουν τα πάντα να κερδίσουν χρόνο στις καρέκλες και στους μισθούς που λαμβάνουν.

Είναι τόσο τραγικά άθλιοι με όλη την σημασία της λέξης που στο εσωτερικό ο Τσίπρας το παίζει κόκορας ενώ στην Ευρώπη ξεπουπουλισμένη κότα .

Νομίζουν ακόμα οι ανίκανοι ότι βάζοντας τον αναξιόπιστο Τσίπρα να πετάει παραπλανητικές κουβέντες εξαπάτησης στο εσωτερικό θα έχει τους Έλληνες στην τσίτα και χαρούμενους για την κυβερνησάρα του έχει.

Ποιος θα ξεχάσει τον Τσίπρα με την νέα απάτη που προσπάθησε να στήσει με έκτακτο διάγγελμα για την 13η σύνταξη που είχε δεσμευθεί και ΘΑ έδινε, η οποία τελικά στους δανειστές έγινε εφάπαξ επίδομα;

Ξεχνάμε το περίφημο ύφος Τσίπρα κόκορα που έλεγε και προειδοποιούσε δήθεν τους δανειστές, παραπλανώντας παράλληλα τους πολίτες ότι δεν θα ρωτήσει κανένα πώς θα μοιράσει το πλεόνασμα;

Τι γράφει η υπογεγραμμένη επιστολή Τσακαλώτου που σημειώνω ότι ο ίδιος είναι στους 53 δήθεν αντιμνημονιακούς του Σύριζα;

 Μέτρο για τις συντάξεις και εφάπαξ πληρωμή η 13η σύνταξη που ανακοίνωσε ο Τσίπρας λέει η επιστολή!!!

Δεν θα ξαναπάρουμε  τέτοια μέτρα θα συμφωνούνται με τους θεσμούς πρώτα!! Απάντηση στον κόκορα ου δεν θα ρωτάει κανένα!!

Κοινώς στα τέσσερα σύντροφοι για να κρατήσουμε τις καρέκλες μας στα τέσσερα και δεν σηκωνόμαστε γιατί θα φύγουμε νύχτα.

Αυτή την άθλια κυβέρνηση έχει δυστυχώς η χώρα μας την χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών και το εάν είναι μέρα η νύχτα που θα φύγει αυτό δεν έχει σημασία, σημασία έχει ότι θα φύγει και σύντομα.


Εξαπατούσαν ηλικιωμένους ως υπάλληλοι εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας



Τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας παρίσταναν δύο απατεώνες που εξαπατούσαν ηλικιωμένους.

Πρόκειται για 29χρονο και 30χρονο, που συνελήφθησαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου στον Πειραιά, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Οι δράστες είχαν προσεγγίσει ηλικιωμένη στην περιοχή και, προσποιούμενοι τους υπαλλήλους εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας, μπήκαν στο σπίτι της, όπου με τη μέθοδο της απασχόλησης τής αφαίρεσαν χρήματα. Η πράξη τους ωστόσο έγινε αντιληπτή απο περίοικο, ο οποίος κάλεσε την Άμεση Δράση.

Στην κατοχή των δύο συλληφθέντων βρέθηκε το ποσό που αφαίρεσαν.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Πειραιά, από τον περασμένο Οκτώβριο, με την ίδια μεθοδολογία, ο 29χρονος και ο 30χρονος εξαπατούσαν ανυποψίαστους ηλικιωμένους και, μπαίνοντας στα σπίτια τους, τους αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί άλλες δύο περιπτώσεις, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και άλλων συνεχίζονται.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.



Newsroom ΔΟΛ


Τρίχρονος έσωσε τη ζωή του διαβητικού πατέρα του



Η οξυδέρκεια και η τρομερή αντίληψη ενός τρίχρονου αγοριού με το όνομα Lenny George Jones κυριολεκτιά έσωσαν τη ζωή του πατέρα του που βρέθηκε ένα βήμα πριν το διαβητικό κώμα.

Όπως γράφει η βρετανική Μetro, ο 34χρονος Μαρκ, ο οποίος έχει διαβήτη τύπου 1 και είναι ινσουλινοεξαρτώμενος και ο μικρός Lenny χάζευαν τηλεόραση στο σπίτι της οικογένειας όταν η σύζυγός του τους άφησε για λίγο μόνους για να επισκεφθεί τη μητέρα της που ζει σε πολύ κοντινή απόσταση.

Στο διάστημα που έμειναν οι δυο τους, ο Μαρκ έπαθε υπογλυκαιμία, ήτοι το επίπεδο ζαχάρου στο αίμα του έπεσε κάτω από το φυσιολογικό. Για την ακρίβεια, έπεσε τόσο χαμηλά που ο Μαρκ έφτασε ένα βήμα πριν το διαβητικό κώμα.

Ο μικρός Lenny, ο οποίος σύμφωνα με τους γονείς του δεν γνώριζε πώς να φροντίσει τον πατέρα του, αντιλήφθηκε αμέσως τι είχε συμβεί. Έτρεξε στο ψυγείο, πήρε δύο γιαούρτια με φρούτα και ζάχαρη και τάισε τον πατέρα του, βοηθώντας το ζάχαρό του να ανέβει. Ο Μαρκ συνήλθε όσο χρειαζόταν για να μπορέσει να φτάσει μέχρι την κουζίνα και να φροντίσει για τα υπόλοιπα, να ανεβάσει δηλαδή κι άλλο το ζάχαρό του ώστε να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα.


Πηγή : Cnn.gr


Επενδυτές: ζοφερό το 2017 για την Ελλάδα



Οι επενδυτές Ματίας Βάικ και Μαρκ Φρίντριχ προβλέπουν ζοφερό το 2017 για την Ελλάδα. Θεωρούν ότι μετά τις γερμανικές εκλογές θα γίνει ελάφρυνση ή κούρεμα του χρέους. «Μετατίθεται συνεχώς η χρεοκοπία της».

Οι δύο επενδυτές και επιτυχημένοι συγγραφείς οικονομικών βιβλίων περιγράφουν την Ελλάδα ως χρεοκοπημένη χώρα που από καιρό τώρα αντιμετωπίζεται με μια πολιτική που ουσιαστικά μετέθετε την χρεοκοπία της για αργότερα.  Και περιγράφουν με σκοτεινά χρώματα την Ελλάδα του 2017.

«Ελάφρυνση ή κούρεμα μετά τις γερμανικές εκλογές»

«Δεν πρόκειται να ξαναδούμε τα χρήματα των φορολογουμένων που δόθηκαν για τα πακέτα διάσωσης, αυτό θα πρέπει να μας είναι σαφές», υποστηρίζουν και αναφερόμενοι στην τελευταία δόση των 2,8 δις ευρώ, που εγκρίθηκε τέλος Οκτωβρίου, σημειώνουν ότι  μοναδική προϋπόθεση ήταν η συμμετοχή του ΔΝΤ, την οποία απέκρουσε το Ταμείο με την αιτιολογία ότι η Ελλάδα δεν θα είναι ποτέ σε θέση να επιστρέψει τα χρέη της. «Κανένας πολιτικός δεν ήταν ποτέ σε θέση να μας πει, πώς θα μπορέσει η χρεοκοπημένη Ελλάδα να πληρώσει αυτά τα χρήματα, όταν ακόμη και η Γερμανία, πρωταθλήτρια στις εξαγωγές με ρεκόρ στα έσοδα από φόρους, δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα δικά της. Έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε να πετάμε χρήματα που βγήκαν με κόπο σε κάποιον που δεν μπορεί να τα διαχειριστεί».

Το μέλλον για την Ελλάδα, όπως το προοιωνίζονται οι Ματίας Βάικ και Μαρκ Φρίντριχ, δεν προκαλεί αισιοδοξία. Τουναντίον. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι η χώρα θα παραμείνει κρεμασμένη στον ορό της ΕΕ, η οικονομική της κατάσταση θα χειροτερέψει, οι ιδιωτικοποιήσεις θα συνεχιστούν και νέοι άνθρωποι ελλείψει προοπτικής θα εγκαταλείψουν τη χώρα τους. «Έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ δεν βλέπουμε για το 2017», τονίζουν. «Αλλά υποθέτουμε ότι η απόλυτα αναγκαία ελάφρυνση του χρέους ή ακόμη και το κούρεμα, θα έρθει το αργότερα μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, δεδομένου ότι η χώρα δεν μπορεί να πληρώσει τα χρέη της». Και οι δύο συστήνουν να μην γίνονται επενδύσεις σε κρατικά ομόλογα, όπως πχ. ασφάλειες ζωής, αλλά μόνο σε κινητά και ακίνητα.

«Καιρός για ρεαλισμό»

Οξεία κριτική κάνουν στην ΕΕ, τον καπιταλισμό, την ελεύθερη οικονομία και την παγκόσμια οικονομία, οι οποίες έχουν εγκλωβιστεί στην ιστορικά πιο σοβαρή και διαρκή κρίση. «Όργια χρεών παγκοσμίως, πλημμύρα από φτηνό χρήμα, φούσκες στον τομέα επενδύσεων, κατάρρευση τραπεζών και κίνδυνος πληθωρισμού συνιστούν κινδύνους για αποταμιευτές και όσους προνοούν για τα γηρατειά τους». Και υπογραμμίζουν: «Δεν είναι καιρός ούτε για απαισιοδοξία, ούτε για αισιοδοξία, αλλά για ρεαλισμό». Για την Ιταλία εκφράζουν την υπόθεση ότι θα έρθει στιγμή που θα γίνει δημοψήφισμα για το ευρώ, ενώ στη Γαλλία θα κερδίσει τις εκλογές η πολέμια του ευρώ Μαρίν Λεπέν.

Οι δύο οικονομολόγοι, που πάνε ενάντια στο ρεύμα, έγραψαν βιβλία που έχουν γίνει μπεστ σέλερ. Το πρώτο κυκλοφόρησε το 2012 με τον τίτλο «Η μεγαλύτερη κλοπή της ιστορίας – Γιατί οι επιμελείς γίνονται όλο και πιο φτωχοί και οι πλούσιοι ακόμη πιο πλούσιοι». Στο δεύτερο με τον τίτλο «Το κρας είναι η λύση», όπου πρόβλεψαν μεταξύ άλλων τη μείωση των βασικών επιτοκίων από την ΕΚΤ και την έκβαση των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ανακηρύχθηκε στο πιο επιτυχημένο οικονομικό βιβλίο του 2014. Φέτος τον Μάιο κυκλοφόρησαν το τρίτο βιβλίο τους με τον τίτλο «Βασικό λάθος – Πώς καταστρέφεται η ευημερία μας και γιατί χρειαζόμαστε νέο τρόπο οικονομικής σκέψης». Αρχές του 2017 οι αναγνώστες περιμένουν με ανυπομονησία το τέταρτο βιβλίο με αίτημα την ανάγκη ριζικής αλλαγής στους τομείς οικονομίας και πολιτικής.




DWN/Ειρήνη Αναστασοπούλου


Όταν ο Κιμ Γιονγκ Ουν μιλά στο κόμμα, όλοι -μα όλοι- κρατούν σημειώσεις



Οι καλλιτέχνες έχουν τις Μούσες να τους εμπνέουν, η Γη έχει τον Ήλιο να την φωτίζει και η Βόρειος Κορέα έχει τον Κιμ Γιονγκ Ουν να την καθοδηγεί: Η χώρα, το κόμμα, ο λαός -όλα είναι ενιαία- κρέμονται από τα χέρια του ηγέτη για στήριγμα, από το πρόσωπο του ηγέτη για δύναμη, από τα χείλη του ηγέτη για την Aλήθεια. 

Ένα από τα πάμπολλα στιγμιότυπα που το αποδεικνύουν ήρθε σε κομματική συνέλευση στην Πιόνγκγιανγκ, όπου οι σύνεδροι παρακολουθούσαν με προσήλωση τους συλλογισμούς του.

Στην πρωτεύουσα της Βορείου Κορέας ολοκληρώθηκε το συνέδριο των επικεφαλής των περιφερειακών επιτροπών του Εργατικού Κόμματος ανά την βορειοκορεατική επικράτεια. Σκοπός ήταν να εμπεδωθούν τα συμπεράσματα του 7ου Συνεδρίου του Κόμματος τον περασμένο Μάιο. 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κιμ, οι συμμετέχοντες δεν έκαναν τίποτε λιγότερο από ό,τι κάνουν συνήθως όσοι τον περιστοιχίζουν στις φωτογραφίες σε επίσημες εμφανίσεις του: Κρατούσαν σημειώσεις με προσοχή. 

Η συνήθεια να περιστοιχίζεται φωτογραφικά ο Κιμ από αξιωματούχους που κρατούν μπλοκάκια (είτε πρόκειται για στρατηγούς είτε για εργαζομένους σε εργοστάσια) είναι κληρονομιά του πατέρα του, Γιονγκ-Ιλ, και συνεχίζει την πρακτική του παππού του, Ιλ-Σουνγκ, για «αυθόρμητη, επί τόπου καθοδήγηση». 

Η ομιλία του σημερινού Κιμ στους συνέδρους σίγουρα δεν θα ήταν αυθόρμητη, τα μπλοκάκια των ακροατών ήταν επαγγελματικά σημειωματάρια (αντί για ταπεινά μπλοκάκια) αλλά η εικόνα ενός τεράστιου, κατάμεστου αμφιθέατρου να κρατά στο σύνολό του σημειώσεις από τον λόγο του Ηγέτη είναι πιστή σε αυτήν την μικρή αλλά τελικά θεμελιώδη πολιτική παράδοση της χώρας.




Newsroom ΔΟΛ


Η ρόδα που ξεκίνησε να γυρίζει στη Σεβίλλη και «σταμάτησε» στην Αθήνα



Μια ρόδα ταξιδεύει από τη Σεβίλλη, όπου αγκαλιάστηκε θερμά από το ισπανικό κοινό, φτάνει στην Αθήνα, τοποθετείται στην πλατεία Συντάγματος και παραμένει ακίνητη, από τις 22 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας ένταση για την ακινησία της.

Η ιδέα της ρόδας ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος την πρότεινε στον Δήμο Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, με ενθουσιασμό. Η εγκατάσταση της ρόδας πέρασε από ένα θυελλώδες δημοτικό συμβούλιο, το οποίο έδωσε μεν την έγκρισή του, ωστόσο οι έντονες αντιρρήσεις, απ’ όλες τις πλευρές, είχαν να κάνουν με την ασφάλεια και το μίσθωμα – και, ασφαλώς, την αισθητική της, διότι εγκαταστάσεις τέτοιου τύπου έχουν νόημα σε πόλεις που είναι επίπεδες, ενώ, στην Αθήνα, ειδικά στο σημείο όπου στήθηκε η περίφημη ρόδα, το πολύ πολύ να παρατηρήσει κανείς τι τρώνε ή τι πίνουν οι διαμένοντες των περίξ του Συντάγματος ξενοδοχείων ή τι συμβαίνει στο... ρετιρέ του Public.

Η εταιρεία που ανέλαβε το στήσιμο της μηχανικής εγκατάστασης υπολόγισε τα πράγματα χωρίς τον ξενοδόχο, που δεν είναι άλλος από την εταιρεία που ειδικεύεται σε αξιολογήσεις ασφάλειας και στατικότητας τέτοιων εγκαταστάσεων, η TUV. Στον τελικό έλεγχο, ο οποίος ήταν δυνατόν να γίνει μόνον εφόσον η ρόδα είχε στηθεί –στον αρχικό σχεδιασμό, που δεν καρποφόρησε λόγω αντιδράσεων, προτεινόμενος χώρος ήταν το Ζάππειο–, η TUV έκρινε ότι η εγκατάσταση δεν είχε συμμορφωθεί με τους κανόνες ασφαλείας, και τούτο διότι οι μηχανικοί της δεν είχαν λάβει υπ’ όψιν τους τις ιδιαιτερότητες της πλατείας Συντάγματος, όσον αφορά το στήσιμο της ρόδας.

Η εταιρεία που ανέλαβε τη ρόδα, έκτοτε, έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου, ανακαλώντας τις εορταστικές άδειες των μηχανικών και ζητώντας τους να μελετήσουν εκ νέου την εγκατάσταση, ώστε επιτέλους να πάρει την άδεια από την TUV και να ξεκινήσει η λειτουργία της.

Ο Δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών στην «Κ», φέρεται αποφασισμένος να μην προχωρήσει σε αδειοδότηση της ρόδας, μέσω της Επιτροπής Θεαμάτων όπου προεδρεύει, εάν εκείνη δεν πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι γνωρίζουν το κόστος για τον Δήμο Αθηναίων εξαιτίας του θορύβου και του «μπούλινγκ», όπως λένε, που προκλήθηκε από την έως τώρα άχρωμη, άοσμη, αγέλαστη και κυρίως ακούνητη ρόδα.



Έντυπη Καθημερινή


Ελεύθερος ο γιος γνωστού τραγουδιστή για την υπόθεση εκβιασμών



Στη φυλακή οδηγείται ο ένας εκ των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση εκβίασης μεσιτών και κατασκευαστών ακινήτων. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν κατόπιν της απολογίας τους ο 46χρονος γιος γνωστού τραγουδιστή, καθώς και ο πεθερός του πρώτου.

Οι τρεις είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για εκβίαση και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Το πρωί της Δευτέρας απολογήθηκαν ενώπιον ανακριτή και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο ένας εξ αυτών, ηλικίας 49 ετών, κρίθηκε προφυλακιστέος καθώς κατηγορείται επιπλέον για έκρηξη στο αυτοκίνητο ενός εκ των θυμάτων της ομάδας.

Στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος και ο 46χρονος γιος γνωστού καλλιτέχνη, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ελεύθερος, επίσης με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε και ο τρίτος της ομάδας των συλληφθέντων για την υπόθεση, πεθερός του 46χρονου, ο οποίος ασχολείται με μεσιτείες ακινήτων και φέρεται να είχε το ρόλο του διαμεσολαβητή. 

Ανακριτής και εισαγγελέας επέβαλαν στον 65χρονο μεσίτη, εγγύηση 3 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 46χρονος αρνήθηκε στην απολογία του ότι γνώριζε για εκβιάσεις, ενώ φαίνεται πως τα στοιχεία της δικογραφίας σε βάρος του δεν κρίθηκαν ισχυρά με αποτέλεσμα ανακριτής και εισαγγελέας να του επιβάλουν μόνο τον όρο της απαγόρευσης εξόδου και να αφεθεί ελεύθερος.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Χωρίς να ντρέπεται ο Φαμπουράρης κοροϊδεύει τους συνομήλικους του συνταξιούχους



Ο μπαρμπά -  Αλέκος μάλλον δεν διάβασε την επιστολή Τσακαλώτου που μιλά για εφάπαξ επίδομα στους συνταξιούχους και σε καμία περίπτωση για 13η σύνταξη.

Επιμένει να μιλά για 13η σύνταξη ίσως γιατί δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί γύρω του.

Στην επιστολή του προς τους δανειστές, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφέρει ρητά: «Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και εγώ έχουμε ξεκαθαρίσει δημόσια, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, ότι αυτή είναι μια εφάπαξ πληρωμή και δεν υπάρχει πρόθεση να αποτελέσει μόνιμο κομμάτι της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή».

Ο  Αλέκος Φλαμπουράρης, κατά την διάρκεια παράδοσης τμήματος της Ιονίας οδού δήλωσε χωρίς καμία ντροπή γνωρίζοντας ότι εξαπατά συνειδητά πως «Καταφέραμε με το πλεόνασμα με το οποίο υπήρχε και χωρίς να επηρεαστεί καθόλου το πρόγραμμα, να δώσουμε την 13η σύνταξη, όπως είχαμε υποσχεθεί στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, σε αυτούς που έχουν εισοδήματα κάτω από 850 ευρώ το μήνα».