Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Νέα καραγκιοζιλίκια Δούκα ξεφτίλα για τον Δήμο της Αθήνας : Ακύρωσε συναυλία του Δήμου Αθηναίων με την πρεσβεία του Ισραήλ

 


O Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, από την ημέρα που έχει αναλάβει καθήκοντα, επειδή δεν πήγε να ψηφίσει το 70% των δημοτών της Αθηνας ακύρωσε την συναυλία που θα λάμβανε χώρα στις 29/04/2024, έπειτα από παραίνεση του προκλητικού δημοτικού συμβούλου -που πρόσκειται στο ΚΚΕ- κομουνιστή Νίκου Σοφιανού, ο οποίος είχε διαμηνύσει στον Χάρη Δούκα να ακυρώσει την εν λόγω συναυλία διότι «αν δεν το πάρετε πίσω, να είστε σίγουρος ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί τέτοια συναυλία, γιατί χιλιάδες διαδηλωτές θα είναι απ' έξω και θα το αποτρέψουν».  

Αυτή την δήλωση έκανε ο κομουνιστής Σοφιανός νομίζοντας ότι ζει στο καθεστώς του Στάλιν και μπορεί να κάνει ότι θέλει.

Ο φαιδρός Δούκας αντί να καταγγείλει τον καραγκιόζη κομουνιστή Σοφιανό, που την είδε καθεστώς και επιβάλει ότι θέλει, προτίμησε να ακυρώσει την συναυλία δήθεν για «λόγους ασφαλείας». 

Ο Δούκας ξεκάθαρα ακύρωσε την συγκεκριμένη συναυλία, για να κάνει το χατήρι σε ακροαριστερούς Σταλινιστές όπως ο Νίκος Σοφιανός,  καημένη Αθήνα. 

Η δήλωση του Χάρη Δούκα στο ΔΣ του Δήμου Αθηναίων

Προκλητικός Σταλινικός κομουνιστής Νίκος Σοφιανός: «Διαβάσαμε ότι στις 29 Απριλίου ο Δήμος της Αθήνας θα κάνει στο Ολύμπια συναυλία, υπό την αιγίδα της πρεσβείας του Ισραήλ. Αν δεν είναι πολιτικό ατόπημα, να διοργανώνονται με την αιγίδα της πρεσβείας του κράτους-δολοφόνου των Παλαιστινίων, συναυλία τις ημέρες των Παθών, τότε τι είναι; Πάρτε το πίσω. Πάρτε την ευθύνη ότι σας ξέφυγε, γιατί αν δεν το πάρετε πίσω, να είστε σίγουρος ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί τέτοια συναυλία, γιατί χιλιάδες διαδηλωτές θα είναι απ' έξω και θα το αποτρέψουν».

Φαιδρός Χάρης Δούκας: «Η ιστορία αυτή για την πρεσβεία του Ισραήλ, για την οποία ειπώθηκαν πολλά, είναι ένα πρόγραμμα 2023-2023, εγκεκριμένο από το δημοτικό συμβούλιο αυτό εδώ, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, 01/06/2023, έχοντας περάσει ομόφωνη επίσης έγκριση, 25/05/2023 από τον ΟΠΑΝΔΑ. Δεν μου ταιριάζει, δεν μου αρέσει, δεν ξέρω τι κυρώσεις υπάρχουν, θα έρθω σε επικοινωνία, αν μπορεί να ακυρωθεί. Δεν ευθύνομαι καθόλου για αυτό (...) όσοι ήταν εδώ στα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια, μπορούν να απολογηθούν».



Μύνηση και αγωγή κατά της φαιδρής Έλενας Ακρίτα καταθέτει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη


 

Νομικά κινείται η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη κατά της φαιδρής βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελενας Ακρίτα, τόσο στα ποινικά, όσο και στα αστικά δικαστήρια, μετά από ανάρτηση της φαιδρής Ακρίτα στα social media, που χαρακτηρίζεται συκοφαντική.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού «Σε συνέχεια της χθεσινής συκοφαντικής ανάρτησης της Βουλευτού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα, το περιεχόμενο της οποίας επανέλαβε και σήμερα, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη θα προβεί στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά το αστικό και ποινικό δίκαιο, με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας και της προσωπικότητάς της.

Θεωρούμε αυτονόητο πως το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ θα αποδεχθεί την άρση της ασυλίας της κυρίας Ακρίτα, προκειμένου να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη για τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς της».

Η ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ που προκαλεί την αντίδραση της κυρίας Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη, αποτελεί σχόλιο σε άλλη ανάρτηση, του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη, ο οποίος υποστήριζε ότι «το λάθος της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Ελλάδα είναι ότι δεν γεννήθηκε Τάιλερ». Η κυρία Ακρίτα, αντιστρέφοντας το επιχείρημα, έγραψε: 


«Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα» και συνέχισε: 

«Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου.

Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους.

Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες.

Δεν αναλαμβανει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική.

Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του.

Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες.

Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Εσχες, δεν κάνει τίποτα παρανομο, τίποτα ύποπτο.

Εχω γνωρίσει καλά τον Τάιλερ Μακμπέτ. Έχω κουβεντιάσει πολύ μαζί του και σάς βεβαιώνω πώς πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις.

Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός. Και σίγουρα δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία.

Ο Τάιλερ στηρίζει τον άνθρωπο του και τον στηρίζει επί της ουσίας, διατηρώντας παράλληλα ακέραιη την αυτονομία της προσωπικότητας του.

Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».

Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα.
Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου.
Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους.
Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες.
Δεν αναλαμβανει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική. ...

Δείτε περισσότερα


Η κυρία Ακρίτα επανέλαβε σήμερα το περιεχόμενο αυτής της ανάρτησης, μετά την προτροπή του υπουργού Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει η βουλευτής συγγνώμη από την κυρία Μητσοτάκη. Ο κ.Γεωργιάδης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, σημείωσε ότι η κυρία Ακρίτα θα έπρεπε να ντρέπεται, αφού πολιτικός αντίπαλος είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε πώς δέχεται ως γυναίκα μια γυναίκα να είναι στόχος τέτοιας ανηλεούς κριτικής επειδή παντρεύτηκε έναν άνθρωπο. «Είμαι πέντε χρόνια υπουργός δεν με έχει πάρει ένα τηλέφωνο, δεν έχει στείλει ένα μήνυμα για θέμα του υπουργείου. Εγραψε κάτι ο κ.Δημάδης. Κάθεται η κυρία Ακρίτα και υβρίζει τη σύζυγο του πρωθυπουργού; Τι θέλουν; Να διαλύσουν την οικογένεια του Μητσοτάκη;»



Η νέα ανάρτησή της, έχει ως εξής: 


Ο Αδωνις Γεωργιάδης μου ζητά να ζητησω συγγνώμη την Μαρέβα Μητσοτάκη. Λογικά αυτό είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Γιατί είναι για γέλια κι ας το είπε ο ίδιος με straight face - άλλωστε έτσι με σοβαρό τρόπο λέγονται τα πιο πετυχημένα αστεία.

Ευχαρίστως να ζητήσω, αν το εννοεί. Να μού πει όμως πρώτα ποιο ψέμα έγραψα.

-Το ζεύγος Μητσοτάκη δεν έχει 40 ακίνητα που ουδείς γνωρίζει την προέλευση του;

-Το ζεύγος Μητσοτάκη δεν «χώρισε» (αληθινά; εικονικά; Γιατί το κρύβουν;) για να γλιτώσει την κοινή φορολογική δήλωση του Πόθεν Έσχες;

-Το ζεύγος Μητσοτάκη δεν έχει σχέση με τα επιχειρηματικά τζάκια;

-Η κ. Μητσοτάκη δεν έχει - άγνωστο πώς! - το σπίτι του Βολταίρου.

-Το (πρώην) μαγαζάκι της κ. Μητσοτάκη δεν ανέλαβε χαριστικά να σχεδιάσει τις στολές έκτρωμα της Aegean και της Λυρικής μας σκηνής;

Πού είναι το ψέμα, λοιπόν;

Για να ζητήσω συγγνώμη πρέπει πρώτα να πουν στον Ελληνικό λαό πως έφτασε το κόμμα τους να έχει 450.000.000 χρέος που το έχεις πληρώσει εσύ κι εγώ. Πού πήγαν τα λεφτά των φορολογούμενων πολιτών;

Για να ζητήσω συγγνώμη πρέπει πρώτα να πουν στον Ελληνικό λαό πως βρέθηκαν με 40 ακίνητα στην κατοχή τους.

{Γιατί εγώ έχω 6 ακίνητα. Δυο από κληρονομιά, ένα που έχτισε η μάνα μου το 1992 στη Σαρωνίδα σε οικόπεδο που μού άφησε η γιαγιά μου, και τρια από τη δουλειά μου 40 χρόνια με σχεδόν 13 ένσημα κι από τα σίριαλ που γράψαμε με το Γιώργο.

Ο άντρας μου έχει το πατρικό του στα Τρίκαλα κι ένα οικόπεδο).

Αγώνα έδινα, δίνω και θα δώσω ωστε τα Πόθεν Εσχες δημοσιογράφων και πολιτικών προσώπων να σταματήσουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να καταγράφουν απλώς τα περιουσιακά μας στοιχεία, αλλά να αναφέρουν και την πηγή απόκτησης τους με απτές αποδείξεις: αγορές, κληρονομιές, γονικές παροχές, συμβολαιογραφικά έγγραφα, τα πάντα). Όχι μόνον «Έσχες» αλλά και «Πόθεν».

Εγώ για τα 6 ακίνητα έχω όλα τα χαρτιά στην κατοχή μου.

Αυτοί για τα 40 έχουν;

Άκου συγγνώμη.

Το επίμαχο κείμενο στο πρώτο σχόλιο.

Δείτε την ανάρτηση: 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης μου ζητά να ζητησω συγγνώμη την Μαρέβα Μητσοτάκη. Λογικά αυτό είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Γιατί είναι για γέλια κι ας το είπε ο ίδιος με straight face - άλλωστε έτσι με σοβαρό τρόπο λέγονται τα πιο πετυχημένα αστεία.

Ευχαρίστως να ζητήσω, αν το εννοεί. Να μού πει όμως πρώτα ποιο ψέμα έγραψα.
🚩Το ζεύγος Μητσοτάκη δεν έχει 40 ακίνητα που ουδείς γνωρίζει την προέλευση του;
🚩Το ζεύγος Μητσοτάκη δεν «χώρισε» (αληθινά; εικονικά; Γιατί το κρύβουν;) για να γλιτ...

Δείτε περισσότερα
4,7 χιλ.
22


Η φιαδρή Ακρίτα, επανήλθε μάλιστα, εκ νέου, και αναφερόμενη στον υπουργό Υγείας, έγραψε:


Α, και κύριε Αδωνι Γεωργιάδη όχι νταηλικια σε μένα. Kάθε φορά που με πιάνεις στο στόμα σου, θα θυμίζω στον ελληνικό λαό τα αισχη που ελεγες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν γίνεις ακραιφνής ΝΔκράτης.


-Ένα:

«Αν (Κυριάκο) είσαι βαθύπλουτος γόνος, μπορείς να έχεις πολλές φιλοσοφικές ανησυχίες. Προφανώς ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάστηκαν να εργάζονται ποτέ στη ζωή τους».

-Δύο.

Ειρωνικά και με αναφορά στο σκάνδαλο Siemens: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτός ο σπουδαίος κοινοβουλευτικός άντρας, είναι ένας άνθρωπος που εκπροσωπεί μια οικογένεια που τόσα προσέφερε στον τόπο, χωρίς ποτέ να ακουστεί οποιαδήποτε εμπλοκή της σε οποιαδήποτε σχέση με εταιρία ιδιωτική ή άλλη, πάντα πληρώνοντας από την τσέπη τους, με την περιουσία τους να καταστρέφεται από την εμπλοκή τους στην πολιτική».

Στο τέλος έσκασες στα γέλια: «ΤΑ ΛΕΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ»!

-Τρία.

«Οποιος ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. νομιμοποιεί την κλοπή του δημόσιου χρήματος. Τα κόμματα αυτά τα δυο είναι και κλέφτες και ψεύτες».

-Τέσσερα.

«Το σύνθημα της Ν.Δ. ήταν “σεμνά και ταπεινά”. Τώρα άλλαξε και είναι “σεμνά και μετρητά”».

-Πέντε

«Οχι λύσεις λαϊκίστικες, τύπου Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά λύσεις πραγματικές».

Θέλεις κι άλλα; Be my guest.

Α, και κύριε Αδωνι Γεωργιάδη όχι νταηλικια σε μένα. Το ότι είμαι βουλευτής δε σημαίνει ότι θα μασάω τα λόγια μου. Kάθε φορά που με πιάνεις στο στόμα σου, θα θυμίζω στον ελληνικό λαό τα αισχη που ελεγες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν γίνεις ακραιφνής ΝΔκράτης.

🔺Ένα:
«Αν (Κυριάκο) είσαι βαθύπλουτος γόνος, μπορείς να έχεις πολλές φιλοσοφικές ανησυχίες. Προφανώς ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που δεν χρειάστηκαν να εργάζονται ποτέ στη ζωή τους».

...Δείτε περισσότερα
3,4 χιλ.
14
178







805 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής χθες στην Αττική


 

Στοχευμένοι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και των κατά τόπο Τμημάτων Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τη αντιμετώπιση των επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο -2.654- ελέγχων που διενεργήθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής, βεβαιώθηκαν συνολικά -805- παραβάσεις, εκ των οποίων ενδεικτικά -32- για μέθη, -71- για υπερβολική ταχύτητα, -5- για επικίνδυνους ελιγμούς και -9- για φωτεινούς σηματοδότες.

Επισημαίνεται ότι συνελήφθη 21χρονος οδηγός μοτοσυκλέτας για επικίνδυνη οδήγηση και στέρησης ανάλογης κατηγορίας άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ κατασχέθηκε η μοτοσικλέτα.

Συγκεκριμένα, νυχτερινές ώρες χθες κατελήφθη να οδηγεί επικίνδυνα προς επίδειξη ικανότητας οδήγησης κατά μήκος της Λεωφόρου Κηφισού, Λεωφόρου Αθηνών και Γεώργιου Παπανδρέου στο Αιγάλεω, κάνοντας σούζες και επικίνδυνους ελιγμούς, θέτοντας σε κίνδυνο στους υπόλοιπους χρήστες των οδών και προκαλώντας τους τρόμο και ανησυχία.

Οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους μετακινούμενους πολίτες, θα συνεχισθούν.



Από την Οικονομική Αστυνομία εντοπίστηκε οφθαλμίατρος που απέκρυπτε φορολογητέα ύλη μέσω της αγοράς ακριβών ρολογιών χειρός


 

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος διερευνήθηκε υπόθεση μη έκδοσης αποδείξεων και απόκρυψης φορολογητέας ύλης μέσω αγοράς ακριβών ρολογιών χειρός από οφθαλμίατρο σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο ανωτέρω κατά τα έτη 2019 έως 2024 είχε προβεί στην απόκτηση -23- ρολογιών χειρός, συνολικής αξίας -161.300- ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωθέντα εισοδήματά του.

Για τις παραβάσεις που προέκυψαν θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες  ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.



928 συλλήψεις και 17.620 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. το τελευταίο τριήμερο σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ.

 



Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια το τελευταίο τριήμερο, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά -80.201- άτομα και -58.838- οχήματα, ενώ

προσήχθησαν -2.745- άτομα,

συνελήφθησαν -928- άτομα για διάφορα αδικήματα,

βεβαιώθηκαν -17.620- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., –70– για παράβαση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και –9– για ηχόμετρα,

ακινητοποιήθηκαν -583- οχήματα, ενώ

κατασχέθηκαν –2-.

Ενδεικτικά, αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν:

στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής, όπου διενεργήθηκαν –646– έλεγχοι ατόμων, συνελήφθησαν –33– άτομα και βεβαιώθηκαν –1.328– παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,

στην περιοχή της Κηφισιάς, όπου διενεργήθηκαν –58– έλεγχοι ατόμων, –12– έλεγχοι οχημάτων και προσήχθησαν –3– άτομα.

Επίσης, αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Αχαρνών, τις δημοτικές ενότητες Ζεφυρίου και Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και τη δημοτική ενότητα Καματερού του Δήμου Αγίων Αναργύρων, όπου ελέγχθηκαν –179– οχήματα, –382– άτομα, προσήχθησαν –31– άτομα, συνελήφθησαν –6-, ενώ βεβαιώθηκαν –54– παραβάσεις Κ.Ο.Κ., –4- για ηχορύπανση, –10– για ναρκωτικά, –3– για όπλα και –3– για κλοπές- διαρρήξεις.

Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.




Βορίδης πάει Μαξίμου, ο Κουτνατζής νέος γγ του πρωθυπουργού

 


Αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στη σκιά των αποχωρήσεων του Γιάννη Μπρατάκου και του Σταύρου Παπασταύρου.

Όπως είπε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών «ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της Κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων, και συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου. Ο Στέλιος Κουτνατζής ορίζεται γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού με τις προβλεπόμενες από τον νόμο αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας, καθώς και την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του πρωθυπουργού».

Ο Μάκης Βορίδης στην ουσία, αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων (πχ υπουργικού συμβουλίου) σε συνεργασία με τον Στέλιο Κουτνατζή.

Ο Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της γγ πρωθυπουργού. Δηλαδή επανέρχεται η θέση σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά.

Ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον πρωθυπουργό (πχ Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.

Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών.

Η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού (μαζί με το αρχείο και το πρωτόκολλο του ΠΘ). 

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.



La Stampa εγκωμιάζει Ελλάδα : Δεν είναι πλέον ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης, αλλά ο μεγάλος θεραπευμένος


 

Ενόψει ευρωεκλογών, η ιταλική εφημερίδα La Stampa δημοσίευσε εκτενή ανταπόκριση με αναφορά στην χώρα μας. 

Η εφημερίδα, στο ρεπορτάζ υπογραμμίζει ότι «στον τουρισμό, ο στόχος είναι να γίνει, η Ελλάδα, παράδεισος των δώδεκα μηνών του έτους, λόγω και του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής».

«Από τα νησιά μέχρι την Αθήνα, από την Πελοπόννησο μέχρι τον Βορρά, η ζήτηση δεν γνωρίζει όρια, εν αναμονή του θερινού κύματος. Η Πάρος είναι η νέα Μύκονος, η Σίφνος η νέα Πάρος, η Ρόδος η νέα Κρήτη και ούτω καθεξής», γράφει η εφημερίδα. Επίσης κάνει αναφορά στη " Χρυσή Βίζα".

«Βρετανοί, Αυστραλοί, Ισραηλινοί, Νοτιαφρικανοί, αγοράζουν σπίτι και έρχονται να ζήσουν στην Αθήνα», γράφει η La Stampa. «Στην περιοχή του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού, θα γεννηθεί η έξυπνη πόλη του μέλλοντος, με νέα μαρίνα, ουρανοξύστη, καζίνο και ξενοδοχείο δώδεκα χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Η όλη αυτή περιοχή, αρέσει και σε πολλούς 'Αραβες», εξηγεί η απεσταλμένη.

Η ιταλική κεντροαριστερή εφημερίδα τονίζει ότι η τιμή των ακινήτων, για τους ντόπιους, έχει αυξηθεί εντυπωσιακά για τους Αθηναίους, και ότι υπάρχει πρόβλημα με τις τιμές των τροφίμων. Χαρακτηρίζει τον τουρισμό «κότα με το χρυσό αυγό, όπως συνέβη, ήδη, από την δεκαετία του εξήντα. Ένας τομέας που μόνον πέρυσι, γέμισε τα κρατικά ταμεία με 18 δισεκατομμύρια ευρώ, 3 περισσότερα από το 2022».

«Ο καθηγητής Κώστας Λάβδας, που διδάσκει ευρωπαική και συγκριτική πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σκιαγραφεί την εικόνα μίας χώρας σε ανάκαμψη, μετά από τις μεγάλες περιπέτειες που πέρασε, με φετινή, προβλεπόμενη ανάπτυξη του 2%», γράφει η εφημερίδα του Τορίνο. «Η Ελλάδα σταθεροποιεί την εικόνα της και αυτό είναι θετικό και για τους διεθνούς οίκους αξιολόγησης. Σε πολιτικό επίπεδο, η ηγεσία Μητσοτάκη είναι σταθερή, περισσότερο από τις προηγούμενες», δηλώνει ο γνωστός οικονομολόγος.

Προσθέτει, δε, ότι «η Νέα Δημοκρατία είναι ισχυρή μέσα στο ΕΛΚ, η οποία, όπως φαίνεται, θα συνεχίσει να είναι και η ισχυρότερη ευρωομάδα». Κάτι που θα «επιτρέψει στα ελληνικά συμφέροντα να εισακουσθούν περισσότερο».

Ο καθηγητής δηλώνει, επίσης, ότι «βελτιώθηκαν και οι σχέσεις με την Τουρκία, αλλά θεωρεί ότι υπάρχουν θέματα προς επίλυση, όπως το ποσοστό ανεργίας των νέων και η χαμηλή αγοραστική δύναμη των πολιτών.

Η La Stampa γράφει, τέλος, ότι «η Ελλάδα, πλέον, δεν είναι ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης, αλλά ο μεγάλος θεραπευμένος, μια αλλαγή πραγματικότητας που η κυβέρνηση ζητά να της αναγνωριστεί».


Πηγή



Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο εργοστάσιο της εταιρείας «Ήλιος Μπαχαρικά»


 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί το εργοστάσιο της εταιρείας «Ήλιος Μπαχαρικά» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. Ο Πρωθυπουργός περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις από την Πρόεδρο της επιχείρησης Στέλλα Διαμαντοπούλου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους για την τέταρτη αύξηση του κατώτατου μισθού τα τελευταία χρόνια αλλά και για την αύξηση του μέσου μισθού ενώ παράλληλα ενημερώθηκε για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία διευρύνθηκε την 1η Ιανουαρίου ώστε να περιλάβει, μεταξύ άλλων, επιχειρήσεις που υπάγονται στον κλάδο της βιομηχανίας.


Ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί περισσότερο από τον πληθωρισμό

«Από σήμερα αυξάνεται και ο κατώτατος μισθός και πηγαίνει στα 830 ευρώ. Αν αναλογιστείτε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί κάτι παραπάνω από 26%. Έχει αυξηθεί αθροιστικά πια, και με αυτή την αύξηση, περισσότερο από τον πληθωρισμό. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να το τονίζουμε, γιατί έχουμε μεν αυξημένο πληθωρισμό τροφίμων, αλλά τα έξοδα του νοικοκυριού δεν είναι μόνο τα τρόφιμα, είναι η ενέργεια, είναι οι μεταφορές, είναι ένα συνολικό “καλάθι του νοικοκυριού” αυτό το οποίο πρέπει να αξιολογούμε», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η αλήθεια είναι αυτό το οποίο είπατε, ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις δεν αμείβουν τους εργαζόμενούς τους με τον κατώτατο μισθό, δίνουν κάτι παραπάνω. Και με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται ο μέσος μισθός, γιατί αυτό τελικά πρέπει να είναι το ζητούμενο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συγκλίνουμε μισθολογικά με την Ευρώπη που είναι και το μεγάλο στοίχημα της δικής μας οικονομικής πολιτικής», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, ο μέσος μισθός στην Ελλάδα ανήλθε στα 1.258 ευρώ στο τέλος του 2023, έναντι 1.046 ευρώ το 2019, ενώ οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που αμείβονται με 901-1.200 ευρώ, δηλαδή βρίσκονται σε μερικά από τα πρώτα κλιμάκια πάνω από τον βασικό μισθό, αυξήθηκαν κατά περισσότερους από 175.800 μεταξύ του 2022 και του 2023.

«Αυτό το οποίο θέλουμε εμείς να προσέξουμε με την αύξηση του κατώτατου μισθού είναι δύο πράγματα: το πρώτο είναι να εξασφαλίσουμε ότι την αντέχει η επιχείρηση. Πιστεύουμε ότι αυτή την αύξηση την αντέχουν οι επιχειρήσεις διότι, μην ξεχνάτε, έχουμε μειώσει φόρους, έχουμε μειώσει εισφορές, έχουμε στηρίξει συνολικά τις επιχειρήσεις και τους ισολογισμούς. Το δεύτερο που πρέπει να προσέξουμε, είναι να μην τροφοδοτήσει η αύξηση ένα νέο κύμα ανατιμήσεων», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η ψηφιακή κάρτα απόλυτη εγγύηση ότι καταγράφεται πλήρως ο χρόνος εργασίας


Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την χρήση της ψηφιακής κάρτας εργασίας από το προσωπικό της επιχείρησης και τόνισε τη σημασία του μέτρου για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων.

«Πιστεύουμε πολύ στην ψηφιακή κάρτα εργασίας και χαιρόμαστε που επιχειρήσεις, οι οποίες καλύπτουν όλους τους κλάδους της οικονομίας, όπως εδώ μία ιστορική επιχείρηση μεταποίησης τροφίμων, έχουν εντάξει και την ψηφιακή κάρτα εργασίας στο καθημερινό πρόγραμμα των εργαζομένων. Για εμάς είναι η τελική και απόλυτη εγγύηση ότι καταγράφεται πλήρως ο χρόνος εργασίας», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Επιμένουμε τόσο πολύ ο πραγματικός χρόνος εργασίας των εργαζόμενων να δηλώνεται πια με αυτόν τον τρόπο, να μην επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, έτσι ώστε να καταπολεμήσουμε και την αδήλωτη, τη συμπληρωματική αδήλωτη εργασία, η οποία τελικά στερεί από τον εργαζόμενο εισόδημα το οποίο δικαιούται βάσει του πραγματικού χρόνου που έχει δουλέψει», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Να πω και κάτι άλλο, το οποίο είναι σημαντικό. Εδώ μιλάμε για μια ουσιαστικά μεταποιητική μονάδα τροφίμων. Και επειδή γίνεται πολύς λόγος και για τη μεταποίηση συνολικά στην Ελλάδα, έχουμε μια δυναμική βιομηχανία τροφίμων και αργά αλλά σταδιακά αυτό το οποίο ονομάζουμε “παραγωγή και μεταποίηση” αυξάνει τη συμμετοχή της στο ΑΕΠ της χώρας», ανέφερε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Και βέβαια, να επιμείνω και πόσο σημαντικό είναι αυτό το οποίο εσείς έχετε πετύχει και είναι το brand, δηλαδή είναι η ταυτότητα της εταιρείας, η ταυτότητα του προϊόντος, η οποία πια δίνει στον καταναλωτή εχέγγυα ποιότητας και καλής σχέσης τιμής-ποιότητας, γιατί τελικά αυτό ψάχνει ο καταναλωτής σήμερα. Αν επιλέξει ένα επώνυμο προϊόν, θέλει μια καλή σχέση τιμής και ποιότητας».



Άκης Σκέρτσος: Ουρανοκατέβατος ο Κασσελάκης - Έχει την ψυχή Πολάκη


 

Για τις σαχλαμάρες που ξεστομίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης, και χωρίς να ντρέπεται αναφέρθηκε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος.

«Χρειάζεται περισσότερο μέτρο και σωφροσύνη, να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό και να γνωρίζουμε σε ποιο περιβάλλον βρισκόμαστε», τόνισε με αφορμή την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για διπλές εκλογές, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ και στον Δημήτρη Οικονόμου, Άκη Παυλόπουλο.

«Δυστυχώς ο κ. Κασσελάκης, έχει έρθει ουρανοκατέβατος σε ένα πολιτικό περιβάλλον που εδώ και 50 χρόνια, έχει κατακτήσει την πολιτική σταθερότητα και ομαλότητα, το αδιάβλητο των εκλογών και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς ως κυβέρνηση, το λένε οι δικαστικές ενώσεις, οι δικηγορικοί σύλλογοι που έχουν κατά το σύνταγμα την αρμοδιότητα να επιτηρούν τις εκλογές», είπε ο Άκης Σκέρτσος.

Για την φαιδρή δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που αφορά τοποθέτηση διεθνών παρατηρητών κατά τη διεξαγωγή των εκλογών είπε ότι «αυτό που έφερε ως πρόταση να έρθουν διεθνείς παρατηρητές, ο κ. Κασσελάκης δεν το ήξερε, αλλά σε κάθε εκλογές υπάρχουν». Στην ερώτηση γιατί προχώρησε σε αυτήν την πρόταση, υποστήριξε ότι «ο κ. Κασσελάκης έχει την ψυχή Πολάκη και λέει κάθε μέρα πράγματα που ούτε ο κ. Τσίπρας που χαρακτηρίζεται από λαϊκισμό δεν τόλμησε να ξεστομίσει».

Για το θέμα των Τεμπών είπε πως είναι «ένα τραύμα όλων μας και λογοδοτώ καθημερινά για να αποδοθεί αλήθεια». Στις καταγγελίες περί «μονταζιέρας» και συγκάλυψης» είπε ότι «αυτό ότι θα το αποδείξει η δικαιοσύνη»

Αναφορικά με τις αποφυλακίσεις εμπλεκομένων στην τραγωδία των Τεμπών ο κ. Σκέρτσος, ανέφερε ότι «δεν μπορώ να κρίνω τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης».



Σεσημασμένος καραφλός αλλοδαπός από χώρα Σοβιετικής Ένωσης ο δράστης που πυροβόλησε στο Κολωνάκι

 


Το επεισόδιο με τον κακοποιό αλλοδαπό έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο (30/3) όταν ο 41χρονος καραφλός, με αφορμή λεκτικό επεισόδιο που είχε με 27χρονο κατά τη διάρκεια νυχτερινής διασκέδασης, απείλησε τον νεότερο άνδρα «με αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιακή χώρα, ενώ ταυτόχρονα άγνωστα άτομα εκδήλωσαν σε βάρος του σφοδρή επίθεση με γροθιές».

Συνομήλικος φίλος του θύματος, ο οποίος τον ακολούθησε στο σημείο και προσπάθησε να τον απεγκλωβίσει απωθώντας τους επιτιθέμενους, δέχτηκε χτύπημα στο κεφάλι από την χειρολαβή του όπλου του κακοποιού, και εκείνη τη στιγμή σημειώθηκαν δύο πυροβολισμοί που δεν επέφεραν τραυματισμό.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα Ζ) που έσπευσαν στο σημείο, αφού μερίμνησαν για την διακομιδή των τραυματιών στο νοσοκομείο, κατά την αυτοψία στο χώρο περισυνέλεξαν δύο κάλυκες.

Ο κακοποιός εντοπίστηκε στις Αχαρνές από άνδρες της ΟΠΚΕ και συνελήφθη, ενώ μέσα στο πολυτελές αυτοκίνητο μάρκας BMW που οδηγούσε εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο και το πιστόλι που χρησιμοποίησε.

Μετά το περιστατικό, ομάδα της ΟΠΚΕ έλαβαν σήμα και άρχισαν να αναζητούν ένα μαύρο BMW με οδηγό έναν άνδρα που, σύμφωνα με τους μάρτυρες, είχε το χαρακτηριστικό ότι είναι «καραφλός». Πράγματι οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν. Στη συμβολή των Αγίου Διονυσίου και Ελευθερίου Βενιζέλου στις Αχαρνές, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα μαύρο BMW το οποίο οδηγούσε ένας 41χρονος που είχε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε έρευνα και εντός του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε και μία 39χρονη ως συνοδηγός, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο ένα όπλο CZ με 12 φυσίγγια. Παράλληλα στην κατοχή της γυναίκας βρέθηκε 1,7g κοκαΐνης. Κατά την εξακρίβωση στοιχείων του 41χρονου, προέκυψε ότι προέρχεται από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και είναι σεσημασμένος για ληστείες, που όπως φαίνεται τα κέρδη του τα σκορπάει σε όπλα, διασκέδαση και ακριβά αυτοκίνητα.




8 Συλλήψεις νεαρών από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ για ληστείες κατά συναυτουργία


 

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 30-3-2024 στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, 4 άτομα( 3 ημεδαποί και ένας αλλοδαπός), εκ των οποίων 2 ανήλικοι, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν 2 άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο.

Προστρέξαντες αστυνομικοί ενεργώντας αναζητήσεις, εντόπισαν λίγο αργότερα τους κατηγορούμενους σε παρακείμενο σημείο και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Μεταμόρφωσης, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της ανωτέρω αξιόποινης πράξης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επιπλέον, βραδινές ώρες της 30-3-2024 στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 4 ημεδαποί, εκ των οποίων 2 ανήλικοι, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω κατηγορούνται ότι μαζί με έτερους συνεργούς, στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, προσέγγισαν 2 άτομα και με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.

Κληθέντες αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορουμένους και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας το οποίο επελήφθη προανακριτικά.

Σημειώνεται ότι οι 4 συλληφθέντες έχουν απασχολήσει τις αρχές για πολλαπλά αδικήματα, μεταξύ των οποίων, ληστεία κατά συναυτουργία, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.



Εκπομπές lifestyle ο Κασσελάκης σαχλαμάρες και κόντρα με Ανδρουλάκη ποιός θα εργαλειοποιήσει επιτυχημένα τα Τέμπη

 


Σήμερα πάει Άρειο Πάγο ο Νίκος Ανδρουλάκης για να προλάβει να εργαλειοποιήσει πρώτος τα Τέμπη πριν τον Κασσελάκη.

Ο Κασσελάκης κλείνοντας τις εμφανίσεις του σε lifestyle εκπομπές, που μας έκανε να γελάσουμε λέγοντας με θράσος ότι είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός, έτρεξε σήμερα να φτιάξει και κατηγορητήριο για να προλάβει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ούτε τον Κασσελάκη, ούτε τον Ανδρουλάκη δεν ενδιαφέρει να εκφέρουν πολιτικό λόγο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, και οι δύο προσπαθούν να κερδίσουν ψήφους από την τυμβωρυχία, και ειλικρινά απορούμε πώς πονεμένοι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους και τους δικούς τους ανθρώπους παρακολουθούν χωρίς να παίρνουν θέση αυτήν την κόντρα των δύο φαιδρών πολιτικών αρχηγών που δήθεν πονάνε και υποφέρουν για την τραγωδία.

Την κατάθεση κατηγορητηρίου κατά του Κώστα Αχ. Καραμανλή προανήγγειλε ο φαιδρός ινφλουένσερ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μέσα από ανάρτησή του στο Twitter, νομίζοντας ότι αυτός εργαλειοποιεί καλύτερα τα Τέμπη. 

Μάλιστα καλεί τον πρωθυπουργό να υπερψηφίσει, προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση ώστε ο Κώστας Καραμανλής να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. 

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του, αναφέρει χαρακτηριστικά σαχλαμάρες για να στηρίξει το κατηγορητήριο :

«Απλές πολιτικές εξισώσεις:

Μητσοτάκης ίσον Καραμανλής.

Καραμανλής ίσον Μητσοτάκης.

Διαβάζω αυτό που αναρωτήθηκε προσχηματικά ο Πρωθυπουργός στη Βουλή: «Πού ακούστηκε αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να στηρίξουμε προανακριτική έτσι, γενικά, χωρίς κατηγορητήριο;».

Να λοιπόν το κατηγορητήριο.

Συγκεκριμένο και πανίσχυρο.

Με ξεκάθαρους λόγους για τους οποίους πρέπει να ασκηθεί δίωξη εναντίον του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή.

Το καταθέτουμε αύριο.

Αφού το διαβάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεσμεύεται ότι θα υπερψηφίσει, προκειμένου να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση ώστε ο Κώστας Καραμανλής να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη, μετά από άσκηση ποινικής δίωξης;

Θα στηρίξει την αλήθεια ή θα συνεχίσει τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών;

Την απάντηση την ξέρετε και την ξέρω.

Απλώς ο ΣΥΡΙΖΑ του στερεί ακόμη και την τελευταία δικαιολογία.

Μητσοτάκης ίσον Καραμανλής

Καραμανλής ίσον Μητσοτάκης.

Η συγκάλυψη έχει πρόσωπο.»



Reuters: Οι Τούρκοι τιμώρησαν τον Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές

 


Ο Ερντογάν χάνει τις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας με τα έως τώρα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, ενώ φαίνεται ότι το κόμμα του και στην επικράτεια έρχεται δεύτερο.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου θριάμβευσε στην Κωνσταντινούπολη και επανεκλέγη με 10 μονάδες διαφορά από τον αντίπαλό του, εκλεκτό του Ερντογάν.

Το Reuters στην πρώτη του ανάλυση αναφέρει ότι «οι Τούρκοι τιμώρησαν τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και το κόμμα του την Κυριακή στις τοπικές εκλογές που επιβεβαίωσαν την αντιπολίτευση ως πολιτική δύναμη και ενίσχυσαν τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου ως τον κύριο μελλοντικό αντίπαλο του προέδρου».

Πώς εξηγείται το αποτέλεσμα-μήνυμα στον Ερντογάν

Και προσθέτει: «Οι αναλυτές δήλωσαν ότι ο Ερντογάν και το Κόμμα του ΑΚ (AKP) - που κυβερνούν την Τουρκία για περισσότερες από δύο δεκαετίες - τα πήγαν χειρότερα από ό,τι προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις λόγω της εκτίναξης του πληθωρισμού, των δυσαρεστημένων ισλαμιστών ψηφοφόρων και, στην Κωνσταντινούπολη, λόγω της απήχησης του Ιμάμογλου πέρα από την κοσμική βάση του CHP».

Σε άλλο σημείο της ανάλυσής του το Reuters αναφέρει ότι «η απογοητευτική εμφάνιση του προέδρου θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια αλλαγή στο διχασμένο πολιτικό τοπίο της μεγάλης αναδυόμενης οικονομίας».

Ο Ιμάμογλου, ανταγωνιστικός αντίπαλος του Ερντογάν

Ο Mert Arslanalp, επίκουρος καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Bogazici της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε ότι πρόκειται για τη «σοβαρότερη εκλογική ήττα» του Ερντογάν από τότε που ανέβηκε στην εξουσία το 2002. «Ο Ιμάμογλου απέδειξε ότι μπορούσε να υπερβεί τις βαθιές κοινωνικοπολιτικές διαιρέσεις που καθορίζουν το εκλογικό σώμα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία, ακόμη και χωρίς τη θεσμική υποστήριξή τους», είπε. «Αυτό τον καθιστά τον πιο πολιτικά ανταγωνιστικό αντίπαλο του καθεστώτος Ερντογάν σε εθνικό επίπεδο».

Σε ότι αφορά στα αίτια της εκλογικής ήττας Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές το Reuters επικαλείται αναλυτές που αναφέρονται στις οικονομικές πιέσεις, και τον πληθωρισμό που οδήγησαν τους εκλογείς στο να θέλουν να τιμωρήσουν τον Ερντογάν στις κάλπες.

«Η οικονομία ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας», δήλωσε ο Hakan Akbas, ανώτερος σύμβουλος στην Albright Stonebridge Group. «Ο τουρκικός λαός απαίτησε αλλαγή και ο Ιμάμογλου είναι πλέον η προεπιλεγμένη νέμεση του προέδρου Ερντογάν».



iefimerida.gr



Γιώργος Μυλωνάκης για «Εστία»: «Μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι το ψέμα έχει πολύ κοντά ποδάρια»

 


Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ που το έστησε, το ΠΑΣΟΚ που έβγαλε και ανακοίνωση, συνεχίζουν να υιοθετούν το fake news της εφημερίδας "Εστία" που αναπαρήγαγε και το Documento, σοβαροί άνθρωποι παίρνουν θέση και κατακεραυνόνουν όλους όσους έστησαν.

Θέση στο  δημοσίευμα της εφημερίδας «Εστία», το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων πως υπήρξε sms της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόφσκι, προς τον Βαγγέλη Μαρινάκη, με το οποίο του ζητούσε «να τα βρούμε, άκου τους υπουργούς», πήρε και ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Γιώργος Μυλωνάκης, ο οποίος το χαρακτήρισε «φαντασιόπληκτο», ενώ συμπλήρωσε πως «επιβεβαιώνεται ότι το ψέμα έχει πολύ κοντά ποδάρια». 

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Μυλωνάκης σχολίασε τα εξής: «Η μια διάψευση μετά την άλλη έρχεται σήμερα για το φαντασιόπληκτο δημοσίευμα της εφημερίδας "Εστία". Μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Χρήστο Ράπτη και ο Διονύσης Παναγιωτάκης διαψεύδει με ανακοίνωσή του κατηγορηματικά την ύπαρξη του υποτιθέμενου sms που κατά το δημοσίευμα φέρεται να έστειλε η σύζυγος του ΠΘ Κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη Γκραμπόφσκι στον επιχειρηματία. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται ότι το ψέμα έχει πολύ κοντά ποδάρια».



Ο Κασσελάκης γυρνώντας τις gossip εκπομπές συνεχίζει να αμφισβητεί Δημοκρατία και θεσμούς

 


Δεν βάζει μυαλό ο τουρίστας ινφλουένσερ του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, και γυρνώντας με τα στανά του ρούχα, αυστηρά και μόνο πρωινές και μεσημεριανές gossip εκπομπές, συνεχίζει τα καραγκιοζιλίκια κάνοντας επίθεση κατά της Δημοκρατίας και των θεσμών.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha στη gossip εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, ο φαιδρός Κασσελάκης επέμεινε στη δήλωσή του για την παρουσία ξένων παρατηρητών στις επικείμενες εκλογές και υποστήριξε ότι το αδιάβλητο των εκλογών στην Ελλάδα δεν είναι δεδομένο, κάτι που δεν έχει ειπωθεί στα χρόνια της Μεταπολίτευσης από τις πλέον λαϊκιστικές και εξτρεμιστικές δυνάμεις.

Και για να γελάσει ο κόσμος, ο ινφλουένσερ Κασσελάκης δήλωσε στην εκπομπή ότι είναι έτοιμος και για πρωθυπουργός.

Απαντώντας για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, το απέρριψε και ζήτησε εκ νέου διπλές εκλογές λές και η χώρα είναι παιχνίδι του Κασσελάκη: «Προκαλώ να πάμε σε διπλές εκλογές. Ευρωεκλογές και εθνικές μαζί. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ανανεωμένος. Μόνος του ο ΣΥΡΙΖΑ. Ηδη φαίνεται η δυναμική… Πρέπει να ξαναζυγιστούμε. Εχει αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει αλλάξει και η κοινωνία», υποστήριξε.

Στη συνέντευξή του στον Alpha, ο Κασσελάκης το τερμάτισε αφού ανέβασε τον πήχη για τον ίδιο και το κόμμα του λέγοντας ότι στόχος του είναι η ανατροπή και δεν αρκείται στη δεύτερη θέση. 




Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ που το έστησε, το ΠΑΣΟΚ υιοθέτησε το fake της Εστίας, που καταδίκασαν Μαρινάκης, Ράπτης, Παναγιωτάκης

 



Την ώρα που Βαγγέλης Μαρινάκης, ο εκδότης του iefimerida Χρήστος Ράπτης, και ο ιδιοκτήτητης του One Channel Διονύσης Παναγιώτης διέψευδαν το δημοσείευμα της "Εστίας", και οδηγούν τα fake news στην δικαιοσύνη, ο ΣΥΡΙΖΑ που το έστησε δεν έχει ζητήσει συγνώμη, ο Βαξεβάνης του Documento δεν ανασκεύασε, και το φαιδρό ΠΑΣΟΚ το υιοθέτησε βγάζοντας και ανακοίνωση.

Τα φαιδρά κόμματα της αντιπολίστευσης ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ εξέδωσαν ταυτόσημες ανακοινώσεις, μετά την κατηγορηματική διάψευση των πληροφοριών περί SMS της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Μητσοτάκη προς τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη εκδοτικού ομίλου Βαγγέλη Μαρινάκη, δείχνοντας για ακόμα μία φορά την χυδαιότητα τους.

Η κατάντια του ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη σε μιά ανακοίνωση : «Oταν την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έθεσε στην Ολομέλεια ζήτημα για τη συνάντηση δύο υπουργών με επιχειρηματία, ο οποίος καταγγέλθηκε από την κυβέρνηση ότι απεργάζεται την αποσταθεροποίησή της, ο μεν κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης μίλησε για “κοινωνική επίσκεψη” και ο υπουργός Επικράτειας Α. Σκέρτσος για “μυθεύματα”.

Λίγες ώρες αργότερα ο πρωθυπουργός τους εξανάγκασε σε παραίτηση», αναφέρει και προσθέτει: «Μετά την παρέλευση τριών εικοσιτετραώρων από την πρόταση δυσπιστίας, η κυβέρνηση θα μας απαντήσει για την ταμπακιέρα;

Πήγαν ή όχι να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης με τα οικονομικά συμφέροντα;».