Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Ελεύθεροι οι συλληφθέντες από την επιχείρηση στην κατάληψη «Libertatia»

 


Αστυνομική επιχείρηση σε υπό κατάληψη κτίριο πραγματοποιήθηκε εχθές Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για την κατάληψη «Libertatia», ένα διώροφο κτίριο που βρίσκεται στην Λεωφόρο Στρατού και είχε καταστραφεί ολοσχερώς σε πυρκαγιά.

Το κτίριο, είχε αποτελέσει στόχο εμπρηστικής επίθεσης από αντιεξουσιαστές τον Ιανουάριο του 2018, στο περιθώριο συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό. 

Η  ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε 13 προσαγωγές αντιεξουσιαστών που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο κατά την κατάληψη.

Ελεύθεροι, με εντολή εισαγγελέα, αφέθηκαν και οι 13 συλληφθέντες.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί πολιτιστικής κληρονομιάς και δομημένου περιβάλλοντος, όπως επίσης για απείθεια, ενώ από την εισαγγελική Αρχή ορίστηκε δικάσιμος και κατόπιν αφέθηκαν ελεύθεροι. 



Με άσκηση απαντά η Ελλάδα στη νέα προκλητική τουρκική Navtex

 


Navtex για αεροναυτικές ασκήσεις από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου, εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου, θα εκδώσει η Ελλάδα απαντώντας στην προκλητικήεπέκταση της παράνομης τουρκικής Navtex που έληγε την Κυριακή, έως τα μεσάνυχτα της 26ης Αυγούστου.

Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν, «κατόπιν της παράτασης της προηγούμενης παράνομης αγγελίας NAVTEX στην οποία προχώρησε η Τουρκία το απόγευμα της 23ης Αυγούστου για την συνέχιση των ερευνών του Oruc Reis έως τις 27 Αυγούστου 2020 και 23.59 ώρα Ελλάδος, η Ελλάδα θα δεσμεύσει με αγγελία NAVTEX περιοχή αεροναυτικών ασκήσεων εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην ευρύτερη περιοχή ΝΑ Κρήτης, Καρπάθου, Ρόδου και Νοτίως Καστελορίζου. Η NAVTEX θα ισχύσει από τις πρωινές ώρες της 25ης Αυγούστου ως τις βραδινές ώρες της 27ης Αυγούστου 2020».

Η Τουρκία, ανακοίνωσε χθες ότι επεκτείνει έως τα μεσάνυχτα της 26ης Αυγούστου την παράνομη Navtex που έληγε την Κυριακή, και η ελληνική πλευρά εξέδωσε αντιNavtex, με την οποία την ακυρώνει.

Τα ελληνικά πολεμικά πλοία παραμένουν στις θέσεις τους παρακολουθώντας στενά το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέιτς.



Τι περίμεναν να βρουν στο σπίτι της Τουλουπάκη; Έγγραφα ενοχοποιούν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ;

 

Σίγουρα η κ. Τουλουπάκη δεν θα είχε απόρρητα ενοχοποιητικά έγγραφα σπίτι της και αυτή η καταγγελία διάρρηξης μόνο απορίες και ερωτηματικά προκαλεί. Ερωτηματικά προκαλεί και το γιατί η κυρία εισαγγελέας είχε το προσωπικό φορητό υπολογιστή της στο σπίτι και όχι μαζί της όπως κάνουν όλοι;

Υπενθυμίζεται πως βάσει νόμου δεν επιτρέπεται σε εισαγγελείς και άλλους δικαστικούς λειτουργούς να έχουν στα σπίτια τους επίσημα έγγραφα ή δικογραφίες, και έτσι μόνο κάποιος που ξέρει θα μπορούσε να παραβιάσει τον προσωπικό χώρο της εισαγγελέως εάν και εφόσον έγινε η παραβίαση.

Προς έρευνα παραμένει και τι πήραν τελικά από το σπίτι, πέραν του φορητού υπολογιστή της εισαγγελέα, εκτιμώντας προφανώς πως εκεί μπορεί να υπάρχουν σημαντικά υπηρεσιακά έγγραφα, ή ακόμα και στοιχεία που συλλέγει πλέον η ίδια προκειμένου να αντικρούσει  τις κατηγορίες που τις προσάπτονται για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis, όπου κατηγορείται για έξι αδικήματα εκ τον οποίο το ένα είναι κακούργημα.

Η κυρία εισαγγελέας σίγουρα έχει έγγραφα αλληλογραφίας με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά με την ηγεσία του υπουργείου δικαιοσύνης που θα παρουσίαζε στην απολογία της για να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Το θέμα είναι ποιόν συνέφερε να εξαφανιστούν ενοχοποιητικά στοιχεία που θα αποκάλυπταν και άλλα αίσχη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ;

Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς απουσίαζε σε διακοπές στο πατρικό της στα Χανιά και επέστρεψε τελικά χθες το βράδυ στην Αθήνα αφού ταξίδευε όλη τη μέρα. Ενημερώθηκε από τη γυναίκα που καθαρίζει το σπίτι της πως ο χώρος είχε παραβιαστεί. Η κλειδαριά σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν σπασμένη και από το χώρο δεν έλλειπαν αντικείμενα.


Αντίθετα ήταν διάσπαρτα στο χώρο τα έγγραφά της και το γραφείο της ήταν ανάστατο, όπως και τα ντουλάπια της βιβλιοθήκης. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν λείπουν σημαντικά έγγραφα που κατείχε ή ακόμα και σκληροί δίσκοι.

Η υπόθεση είναι πολύ περίεργη και μην ξεχνάμε ότι το παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειώσει ολοκληρωτικά!!



Κορωνοϊός: Αρνητικά τα δείγματα 48 αστυνομικών

 


Αρνητικά στον κορωνοϊό ήταν και τα 48 δείγματα που ελήφθησαν από αστυνομικούς στα Α.Τ. Ομόνοιας, Πατησίων και Αγίου Παντελεήμονα αλλά και μελών της ΟΠΚΕ.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών αστυνομικοί του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα ήρθαν σε επαφή με Σομαλό που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να τεθούν σε καραντίνα 12 άτομα και να απολυμανθούν όλοι οι χώροι.

Μάλιστα, ορισμένοι εκ των αστυνομικών αυτών ανήκουν στην ομάδα ΟΠΚΕ.

Αντίστοιχα, κρούσμα είχε εντοπιστεί και στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, όπου ένας 28χρονος Αλβανός που τελούσε υπό κράτηση και μετά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Μετά τον Άγιο Παντελεήμονα και την Ομόνοια, κρούσμα κορωνοϊού είχε βρεθεί και στο Α.Τ. Πατησίων, σημαίνοντας για ακόμη μια φορά συναγερμό στις Αρχές. Επρόκειτο, όπως έγινε γνωστό, για 15χρονο από το Πακιστάν, ο οποίος βρισκόταν υπό το καθεστώς προστατευτικής φύλαξης μέχρι να μετακινηθεί σε δομή φιλοξενίας.


Μίνα Καραμήτρου

cnn.gr



Μεσαίωνας Βόσνιοι στη Γαλλία έδειραν και κούρεψαν την κόρη τους γιατί είχε δεσμό με Σέρβο

 

Οι γονείς, ο θείος και η θεία μιας έφηβης μουσουλμάνας από τη Βοσνία, που την ξυλοκόπησαν άγρια και την κούρεψαν επειδή διατηρούσε δεσμό με έναν χριστιανό σερβικής καταγωγής, «θα οδηγηθούν στα σύνορα επειδή δεν έχουν καμία δουλειά» στο γαλλικό έδαφος, διαβεβαίωσε την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλ Νταρμανέν.

«Μόλις ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία θα οδηγηθούν στα σύνορα επειδή δεν έχουν καμία δουλειά στο εθνικό έδαφος», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος υπουργός.

Οι γονείς της 17χρονης, ο θείος και η θεία της, έχουν τεθεί υπό κράτηση εν αναμονή της δίκης τους, το φθινόπωρο, με την κατηγορία της κακοποίησης ανηλίκου κατά συναυτουργία, παρουσία και άλλων ανηλίκων. Και οι τέσσερις συνελήφθησαν την περασμένη Δευτέρα, αφού ο φίλος της νεαρής κοπέλας ειδοποίησε την αστυνομία επειδή την χτύπησαν και την κούρεψαν.

Οι γονείς, που έφτασαν στη Γαλλία από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη το 2017 με τα πέντε παιδιά τους, δεν δέχονταν ότι η κόρη τους ήθελε να παντρευτεί τον νεαρό, ο οποίος κατοικεί στην ίδια πολυκατοικία, στην Μπεζανσόν. Τον Δεκέμβριο του 2019 οι γαλλικές αρχές είχαν αρνηθεί να χορηγήσουν άσυλο στην οικογένεια, η οποία θα έπρεπε να φύγει από τη Γαλλία. Ομως η διαδικασία επιστροφής τους στη χώρα τους καθυστέρησε λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και του κλεισίματος των συνόρων στη Βοσνία.

«Θα πρέπει να περιμένουμε τη δίκη για να διαπραγματευτούμε την απομάκρυνσή τους», είπε ο γενικός γραμματέας της νομαρχίας του Ντουμπ, Ζαν-Φιλίπ Σετμπόν. Διευκρίνισε ωστόσο ότι η απέλαση δεν αφορά την 17χρονη, η οποία έχει τεθεί υπό δικαστική προστασία και φιλοξενείται σε ειδική δομή.

Στον θείο και τη θεία, που ζουν στη Γαλλία από το 2016, είχε χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα, το οποίο όμως ενδέχεται τώρα να τους αφαιρεθεί, εφόσον καταδικαστούν από τη γαλλική δικαιοσύνη.

Την περασμένη Δευτέρα, αφού το είχαν σκάσει για τέσσερις ημέρες, η 17χρονη και ο φίλος της επέστρεψαν στο σπίτι της οικογένειας, συνοδευόμενοι από τους γονείς του αγοριού, που είναι επίσης εφηβικής ηλικίας. Όμως η κατάσταση πολύ γρήγορα ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Σύμφωνα με την κατάθεση της κοπέλας, η οποία έχει πολλά αιματώματα και ένα σπασμένο πλευρό, ο θείος της ήταν εκείνος που την κούρεψε, κατόπιν προτροπής του πατέρα της.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Αλβανία - Μπερίσα: Να ζητήσει ο Ράμα συγγνώμη από την Ελλάδα για τους αριθμούς της πανδημίας

 


Να ζητήσει συγνώμη ο Έντι Ράμα από την Ελλάδα, ζήτησε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, για όσα είχε υποστηρίξει δημόσια τον περασμένο Απρίλιο για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού από τη χώρα μας.

Μ’ ανάρτησή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Μπερίσα ζητάει από τον Αλβανό πρωθυπουργό, να παρουσιάσει την ακριβή εικόνα της πανδημίας και των θυμάτων της στην Αλβανία, δίνοντας εύσημα στην Ελλάδα για τη διαχείριση του προβλήματος και τονίζοντας πως μετά από έξι μήνες, και παρά τη χειραγώγηση και την παραποίηση αριθμών στη Αλβανία, η Ελλάδα έχει χαμηλότερα ποσοστά από ό, τι η χώρα του.

Edvini kerkoi ndjese Greqise!
Shifrat te akuzojne rende!

Miq, besoj se ju kujtohet fillimi i prillit te kaluar kur epidemiologu xhahil i Surrelit per tu vetshpallur “me i mire” sulmonte me atllas gjeografik perpara me radhe vendet e Europes dhe botes nder te cilat edhe Greqine per keqmenaxhimin e Pandemise pasi beson se duke share te tjeret mbetet vet me i miri.

...Δείτε περισσότερα
2 χιλ.
84
16

Γράφει συγκεκριμένα (μετάφραση www.echedoros-a.gr):

«Σήμερα, μετά από 6 μήνες της Πανδημίας, παρά τον χειρισμό και την παραποίηση των αριθμών των θυμάτων από την πανδημία, αλλά, και από τον περιορισμένο αριθμό των τεστ, πολλοί εξωνοσοκομειακοί ή νοσοκομειακοί θάνατοι από το Covid-19 παραγράφηκαν λόγω πολιτικών κινήτρων.

Επομένως βασισμένοι ΜΟΝΟ στα επίσημα δεδομένα που δημοσιεύονται καθημερινά από το World Meter Coronavirus, προκύπτει ότι η Ελλάδα, με πληθυσμό άνω των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, δηλαδή 3,6 φορές μεγαλύτερο από την Αλβανία, είχε μέχρι 22 Αυγούστου συνολικά 238 θανάτους και 8138 μολυσμένους με Covid 19, εκ των οποίων 204 νέες περιπτώσεις. Ενώ η Αλβανία μέχρι σήμερα είχε συνολικά 240 θανάτους και 8119 μολυσμένους με Covid-19 και είχε 152 νέες περιπτώσεις Covid-19.

Από την ανάλυση ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους των στατιστικών Covid-19 και στις δύο χώρες μέχρι τις 22 Αυγούστου προκύπτουν τα εξής:

1- Η Ελλάδα έχει 781 περιπτώσεις μολυσμένες με Covid-19 ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους σε σύγκριση με 2822 περιπτώσεις που έχει η Αλβανία ή 4 φορές περισσότερες περισσότερα από την Ελλάδα.

2-Η Ελλάδα έκανε 79.381 τεστ ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους έναντι 17.390 τεστ που έκανε η Αλβανία ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.

Έτσι, η Ελλάδα έχει κάνει 4,56 φορές περισσότερα τεστ από την Αλβανία ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους και έχει 4 φορές λιγότερους από την Αλβανία που έχουν μολυνθεί ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.

Είναι αυτονόητο ότι εάν η Αλβανία είχε κάνει τον αριθμό των εξετάσεων που έκανε η Ελλάδα, ο αριθμός των μολυσμένων στην Αλβανία δεν θα ήταν 4 αλλά 6-8 φορές υψηλότερος από ό, τι στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα έχει 23 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, ενώ η Αλβανία μετρά 83 θανάτους ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους, οπότε στην Ελλάδα ο αριθμός των θανάτων από το Covid-19 είναι περίπου 4 φορές χαμηλότερος από ό, τι στην Αλβανία».

Επιπλέον ο Μπερίσα υπογραμμίζει ότι: «Οι συνθήκες εξάπλωσης της λοίμωξης, αν θεωρήσουμε τον υψηλότερο βαθμό αστικοποίησης που έχει η Ελλάδα, ήταν πολύ πιο ευνοϊκή στην Ελλάδα από ό, τι στην Αλβανία, αλλά η Ελλάδα έχει αυτά τα αποτελέσματα επειδή: Η Ελλάδα αντιμετώπισε σε γενικές γραμμές τον κορωνοϊό, δηλαδή, έκανε μια πραγματική επιδημιολογική έρευνα και όχι ψευδή ή παραποιημένη όπως ο Ράμα, διότι στην Ελλάδα η επιδημιολογική έρευνα έγινε από εμπειρογνώμονες και όχι από τον Πρωθυπουργό όπως συνέβη στην Αλβανία».


Παναγιώτης Σαββίδης

Πηγή : protothema.gr



Μόνο διάλογο δεν θέλει το καθεστώς δυναμιτίζει το κλίμα επεκτείνει την παράνομη Navtex ως 27 Αυγούστου



Συνεχίζει να προκαλεί το καθεστώς Ερντογάν, και ανακοίνωσε την επέκταση έως τις 27 Αυγούστου της παράνομης Navtex που έληγε εχθές, 23/8, το βράδυ, βάσει της οποίας το Oruc Reis παραβιάζει την ελληνική και κυπριακή υφαλοκρηπίδα το τελευταίο διάστημα, δημιουργώντας επικίνδυνη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στο πλαίσιο αυτό η επιφυλακή του Πολεμικού Ναυτικού και η παρακολούθηση του Oruc Reis και της συνοδείας του συνεχίζεται κανονικά.

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένει φυσικά και η ελληνική κυβέρνηση που δεν αφήνει καμία πρόκληση της Τουρκίας να πέσει κάτω, με το Μαξίμου να βλέπει στην παράταση της Navtex άλλη μια απόδειξη ότι κάθε αναφορά της Τουρκίας στο διεθνές δίκαιο και στο διάλογο είναι καθαρά προσχηματική.

«Η Τουρκία με τη συνέχιση της προκλητικής συμπεριφοράς της το μόνο που κάνει είναι να δείχνει σε όλο τον κόσμο ότι η αναφορά στο διεθνές δίκαιο και στον διάλογο είναι καθαρά προσχηματική» ήταν η άμεση αντίδραση του Μαξίμου, με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές να συμπληρώνουν πάντως ότι «με τη συμπεριφορά αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι αρνητικές συνέπειες για την ίδια».

Με τη νέα επιλογή του για παράταση της Navtex και του πολεμικού κλίματος ο Ερντογάν εκθέτει την Γερμανία και την Ανγκελα Μέρκελ που έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα προκειμένου η Τουρκία και η Ελλάδα να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου αποτρέποντας το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ή και σύρραξης όσο η Γερμανία κατέχει την προεδρία της ΕΕ.

Η συνάντηση του υπουργού εξωτερικών της Γερμανίας Μάας με τον Νίκο Δένδια είναι προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη 25 Αυγούστου, με την Αθήνα όμως να έχει ξεκαθαρίσει προς πάσα κατεύθυνση και όλους τους τόνους ότι με το Oruc Reis να μπαινοβγαίνει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την τουρκική προκλητικότητα να συνεχίζεται αμείωτη δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου.



Καλάβρυτα: Ζευγάρι παντρεύτηκε με αστυνομική επιτήρηση γιατί πλακώθηκαν τα σόγια πριν τον γάμο



Ένας γάμος σε χωριό των Καλαβρύτων δεν χρειάστηκε τον κορονοϊό για να χαλάσει.

Βέβαια, το μυστήριο τελέστηκε κανονικότατα, μόνο που δεν πάτησε το πόδι του ούτε ένας συγγενής του ζευγαριού!

Ο λόγος;

Σύμφωνα με το tempo24.gr, το σόι του γαμπρού και το σόι της νύφης πιάστηκαν στα χέρια! Τα αίματα άναψαν για τα καλά και μάλιστα, δύο ημέρες πριν τον γάμο βγήκαν και μαχαίρια! Η ένταση μεταξύ των δύο σογιών ήταν τόσο μεγάλη, δε, που κανείς δεν μπορούσε να ηρεμήσει κανέναν, με αποτέλεσμα ο γάμος να γίνει υπό... αστυνομική επιτήρηση!

Το ζευγάρι, ουσιαστικά, συνόδευσε στον μικρό Ιερό Ναό η αστυνομία, και παρέμεινε εκεί δίπλα τους, μέχρι να τελειώσει το μυστήριο. Στην εκκλησία, φυσικά, εκτός από τους αστυνομικούς, παρευρέθηκαν οι κουμπάροι και μερικοί φίλοι του ζευγαριού.


Πηγή




Τον έδειρε επειδή του πήρε τη 'θέση' στο ασανσέρ



Άφωνοι παρακολούθησαν  οι πελάτες γνωστού supermarket στη λεωφόρο Καλαμακίου το περιστατικό που διαδραματίστηκε το Σάββατο στις 12:00 περίπου.  

Ένας 50χρονος άνδρας  θεώρησε ότι ένας 65χρονος του «πήρε την θέση» όταν εισήλθε πρώτος στο ασανσέρ στερώντας του το ‘προνόμιο’ να εισέλθει εκείνος πρώτος.

Τότε, ο άνδρας του επιτέθηκε και τον γρονθοκόπησε.

Ο υπάλληλος security του σούπερ μάρκετ κάλεσε την Αστυνομία η οποία κατέφθασε εντός ολίγου και 65χρονος κατέθεσε μήνυση κατ´ αγνώστου, ενώ ο 50χρονος είχε ήδη αποχωρήσει.


Πηγή



Η Γλυφάδα, η Κηφισιά και η Βουλιαγμένη με τα περισσότερα κρούσματα

 


Στην Αττική ανακοινώθηκαν χθες 141 νέα κρούσματα.

Στον δήμο Γλυφάδας εντοπίστηκαν τις τελευταίες ημέρες 50 κρούσματα κορωνοϊού, αμέσως σήμανε συναγερμός σε ΕΟΔΥ και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και όλοι μπήκαν σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο Δήμος Γλυφαδας εφαρμόζει εκτεταμένες απολυμάνσεις και καθαρισμούς στους δημόσιους χώρους, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε κρίσιμα σημεία όπως είναι οι παιδικές χαρές, οι στάσεις των λεωφορείων κτλ. Η αστυνομία και η δημοτική αστυνομία κάνει συνεχείς ελέγχους.

Η Βουλιαγμένη είναι μια ακόμη περιοχή όπου συγκεντρώνεται υψηλός αριθμός μολύνσεων. Καταγράφηκαν, ειδικότερα, 28 κρούσματα σε μια μόνο ημέρα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιώργος Κωνσταντέλος «Στην αρχή της εβδομάδας ενημερωθήκαμε από το υπουργείο πολιτικής προστασίας ότι υπάρχουν ασυνήθιστα αυξημένα κρούσματα για την περιοχή μας, τα οποία οφείλονται στην επιστροφή κυρίως από τις διακοπές από τη νησιωτική χώρα ανθρώπων που κατοικούν στην περιοχή».

Στην Κηφισιά, την ίδια στιγμή, καλούνται όλοι οι δημότες επιστρέφοντας από τις διακοπές τους να τηρήσουν τα μέτρα.

Οι τρεις δήμοι της Αττικής βρίσκονται υπό καθεστώς αυξημένης επιτήρησης καθώς μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται η επιστροφή και άλλων αδειούχων από τα νησιά.



Προκαλούν ανησυχία τα 284 κρούσματα στην Ελλάδα



Διακόσια ογδόντα τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού ιού στη χώρα μας κατέγραψε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα μας.

Από αυτά, τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8664, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.

Σημειώνεται ότι 1852 (21.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3940 (45.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμα, 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (25.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 41.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 242 θανάτους συνολικά στη χώρα. 84 (34.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 94.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.