Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

48 ώρες μετά τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα ο φαιδρόςΤσίπρας συνεχίζει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει

 


Νέα ανακοίνωση σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα για «τσάντες με λεφτά» που κατέληγαν από το γραφείο του επιχειρηματία στον ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΝΔ : 

«Σχεδόν 48 ώρες μετά τις αποκαλύψεις της γραμματέως Καλογρίτσα και 24 ώρες μετά τη δήλωση του ίδιου του κ. Καλογρίτσα ότι αν μηνυθεί θα αποκαλύψει και τα υπόλοιπα, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Περιμένουμε να μας απαντήσει αν θα μηνύσει τη γραμματέα του κ. Καλογρίτσα και τον κ. Καλογρίτσα για τις τσάντες με τα εκατομμύρια που καταγγέλλεται ότι κατέληγαν στο κόμμα του μέσω του δικού του Τσουκάτου, κ. Παππά. Τελικά βαλίτσες υπήρχαν την περίοδο Νοβάρτις, αλλά μάλλον κατέληγαν στον ΣΥΡΙΖΑ».




Eπίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Ξάνθης

 



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το πρωί την Καβάλα και την Ξάνθη, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του για την παρουσίαση του σχεδίου για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη του 2030.


«Παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ως χώρα μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και σας πω ότι αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε τα κάναμε. Σας είπαμε ότι θα μειώσουμε τους φόρους και τους μειώσαμε. Σας είπαμε ότι θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και τις δημιουργήσαμε. Σας είπαμε ότι θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα μεγάλο εργοτάξιο με μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα και το κάνουμε.


Αλλά κυρίως σας είπαμε ότι θα έχουμε μία μεγάλη και ισχυρή πατρίδα, η οποία θα προστατεύει τα σύνορά της και θα κοιτάει με αυτοπεποίθηση το μέλλον και το κάναμε. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2019 και εσείς εδώ, στη Θράκη, γνωρίζετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο πόσες μεγάλες προκλήσεις κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σε πολίτες που τον υποδέχτηκαν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.


«Με αυτή την ίδια ενέργεια και με αυτήν την ίδια προσήλωση στον τελικό στόχο θα συνεχίσουμε, φίλες και φίλοι, θα εργαστούμε μέχρι και την τελευταία μέρα για να βελτιώνουμε και να κάνουμε τη δική σας ζωή καλύτερη. Θα στηρίζουμε την κοινωνία, τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, το μέρισμα της ανάπτυξης επιστρέφει στην κοινωνία. Αυξάνουμε για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια συντάξεις, θα το δείτε στα τέλη του μήνα. Η προσωπική διαφορά και αυτή διορθώνεται. Στηρίζουμε τα νοικοκυριά με το “Market Pass”, το οποίο θα έρθει και θα τεθεί σε λειτουργία τον Φεβρουάριο που μας έρχεται. Και θα υπάρχει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Πρώτος σταθμός του Πρωθυπουργού ήταν ένα παραδοσιακό κατάστημα που προσφέρει τοπικά γλυκίσματα, στη Νέα Καρβάλη. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την εταιρεία «Egnatia Aviation», στο παλιό αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπαιδευτές και μαθητές της σχολής εκπαίδευσης χειριστών πολιτικών αερογραμμών που έχει ιδρύσει η «Egnatia Aviation».


Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία ενός πρότυπου για τα ευρωπαϊκά δεδομένα Κέντρου Αεροπορικής Εκπαίδευσης, ως μέρος της συνολικής επένδυσης ύψους άνω των 8 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.


«Το κράτος πρέπει να βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη και του επιχειρηματία. Νομίζω ότι ακριβώς αυτή η αλλαγή κουλτούρας και νοοτροπίας βοήθησε πολύ στο να είναι η Ελλάδα σήμερα πρωταγωνίστρια -από εκεί που ήταν ουραγός- στην προσέλκυση ξένων και εγχώριων ταυτόχρονα επενδύσεων», σημείωσε ο Πρωθυπουργός, σε συζήτηση που είχε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Δημήτρη Λυμπεράκη, τον Γενικό Διευθυντή Γιώργο Ζωγραφάκη και τον Διευθυντή του Αεροδρομίου Κωνσταντίνος Βούζιο, οι οποίοι επισήμαναν τη μέριμνα και το ενδιαφέρον που επέδειξαν για την επένδυση η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

«Εμείς είμαστε πάντα έτοιμοι να δούμε κι άλλα ζητήματα -με απασχολούν κι εμένα- που έχουν να κάνουν με την περαιτέρω αξιοποίηση των μικρών περιφερειακών μας αεροδρομίων. Νομίζω ότι μπορούν να ανοιχτούν καινούργιες προοπτικές, πέρα και πάνω από την κλασική δουλειά σας, της εκπαίδευσης», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ υπογράμμισε ότι Έλληνες επιχειρηματίες μπορούν να συνομιλούν με εταίρους τους στο εξωτερικό ως «εκπρόσωποι μίας χώρας που έχει αλλάξει σελίδα πια και μπορεί να σας δίνει τη δύναμη να χτίζετε καινούργιες συνεργασίες».


Ολόκληρη η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στην Ξάνθη


Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή τη θερμή υποδοχή. Να έχουμε μία καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία σε εσάς, στις οικογένειές σας, προκοπή για την πατρίδα μας πάνω απ’ όλα και μια μεγάλη νίκη για την παράταξή μας, τη Νέα Δημοκρατία.


Δεν θέλω να σας πω πολλά σήμερα. Θέλω να επαναλάβω για μία ακόμα φορά πόσο χαρούμενος είμαι που ξεκινώ αυτή την περιοδεία μου στη Θράκη εδώ, από την Ξάνθη, μια πόλη την οποία αγαπώ ιδιαίτερα, μια πόλη την οποία θυμάμαι ότι επισκέφθηκα το 2002 μαζί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, σε μία από τις τελευταίες παρουσίες του ως ενεργός πολιτικός, ένας πολιτικός ο οποίος έχει ταυτίσει τη διαδρομή του με τη Θράκη.


Κι εγώ αισθάνομαι την ανάγκη να βρεθώ σήμερα μαζί σας, θα έχουμε την ευκαιρία το απόγευμα να μιλήσω από την Κομοτηνή για το αναπτυξιακό μου όραμα για τη Θράκη, το σταυροδρόμι των πολιτισμών: μία Θράκη δυναμική, αναπτυσσόμενη, που δημιουργεί νέες δουλειές και ευκαιρίες προκοπής για εσάς, για τα παιδιά σας και για τα εγγόνια σας.


Κλείσαμε 3,5 χρόνια, φίλες και φίλοι, στη διακυβέρνηση του τόπου και μπαίνουμε σιγά-σιγά σε μία εκλογική χρονιά. Και αισθάνομαι ικανοποιημένος ότι παρά τις πολύ μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ως χώρα μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και σας πω ότι αυτά τα οποία υποσχεθήκαμε τα κάναμε.


Σας είπαμε ότι θα μειώσουμε τους φόρους και τους μειώσαμε. Σας είπαμε ότι θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και τις δημιουργήσαμε. Σας είπαμε ότι θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα μεγάλο εργοτάξιο με μικρά, μεσαία και μεγάλα έργα και το κάνουμε.


Αλλά κυρίως σας είπαμε ότι θα έχουμε μία μεγάλη και ισχυρή πατρίδα, η οποία θα προστατεύει τα σύνορά της και θα κοιτάει με αυτοπεποίθηση το μέλλον και το κάναμε. Η Ελλάδα σήμερα είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι ήταν το 2019 και εσείς εδώ, στη Θράκη, γνωρίζετε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο πόσες μεγάλες προκλήσεις κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε.


Με αυτή την ίδια ενέργεια και με αυτήν την ίδια προσήλωση στον τελικό στόχο θα συνεχίσουμε, φίλες και φίλοι, θα εργαστούμε μέχρι και την τελευταία μέρα για να βελτιώνουμε και να κάνουμε τη δική σας ζωή καλύτερη.


Θα στηρίζουμε την κοινωνία, τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, το μέρισμα της ανάπτυξης επιστρέφει στην κοινωνία. Αυξάνουμε για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια συντάξεις, θα το δείτε στα τέλη του μήνα. Η προσωπική διαφορά και αυτή διορθώνεται. Στηρίζουμε τα νοικοκυριά με το «Market Pass» το οποίο θα έρθει και θα τεθεί σε λειτουργία τον Φεβρουάριο που μας έρχεται. Και θα υπάρχει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου.


Αυτά είναι μόνο μερικά τεκμήρια μιας κυβέρνησης η οποία είναι προσηλωμένη στο στόχο και ο στόχος δεν είναι άλλος από το να βελτιώσουμε τη δική σας ζωή και να την κάνουμε κάθε μέρα καλύτερη.


Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω γι’ αυτή την παρουσία σας σήμερα εδώ στην Ξάνθη. Είχα την ευκαιρία να περπατήσω λίγο στην αγορά, να σας σφίξω το χέρι, να σας ζητήσω μια μεγάλη συστράτευση στην εκλογική μάχη που θα δώσουμε.


Πετύχαμε πολλά, μπορούμε περισσότερα, με τη δική σας δύναμη, με τη δική σας στήριξη. Να είστε καλά και σας περιμένω και σήμερα το απόγευμα για όποιον θέλει στην Κομοτηνή, να ακούσετε σε λεπτομέρεια το αναπτυξιακό μας σχέδιο για ολόκληρη τη Θράκη.


Να είστε καλά, καλή δύναμη σε όλες και σε όλους και καλή χρονιά εύχομαι.



Βίντεο - ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές πριν τη συντριβή του αεροσκάφους στο Νεπάλ

 


Βίντεο με τα τελευταία λεπτά πριν από τη μοιραία συντριβή του αεροσκάφους με τους 72 επιβαίνοντες στο Νεπάλ, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το αεροσκάφος (ATR) θεωρείται αξιόπιστος, είναι πανωπτέρυγο και δεν πέφτει εύκολα.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τους 72 επιβαίνοντες στην περιοχή Ποχάρα του Νεπάλ (κεντρικά), όπως δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού του Νεπάλ.




Ένας αξιωματικός βιτρίνα για την χώρα μας είναι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και των Τούρκων


 

Το ειδικό δικαστήριο και οι αποκαλύψεις για μαύρες σακούλες με εκατομμύρια που πήγαιναν στον κόμμα τους ΣΥΡΙΖΑ, ήταν αρκετό να ενεργοποιήσει τις εντολές της Τουρκίας (γιαυτό πληρώνει άλλωστε) ώστε να πληγεί το στράτευμα μας, και το υψηλό ηθικό του.

Διαβάζοντας το Documento για τον ΑΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, φαίνεται από την αρχή ότι δεν έχουν κάτι για τον Αρχηγό του στρατού, αλλά επειδή οι εντολές είναι σπιλώστε και ότι γίνει, με αήθη τρόπο, χωρίς να έχουν όσιο και ιερό, προσπαθούν να τσαλακώσουν την βιτρίνα του Ελληνικού στρατού.

Ο στρατηγός Φλώρος είναι ανεπιθύμητος από τον ΣΥΡΙΖΑ, και απο την Τουρκία, οπότε οι ανθέλληνες του ΣΥΡΙΖΑ, πήραν τις εντολές τους να χτυπήσουν ένα στρατηγό κόσμημα, προσπαθώντας έτσι να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, ειδικά τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ από τις αποκαλύψεις του ειδικού δικαστηρίου, στο οποίο γίνεται αναφορά και για το πώς φτιάχτηκε το documento και με τι λεφτά.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι να έρθει ξανά στην εξουσία, ώστε να ολοκληρώσει την συμφωνία με την Τουρκία, κάνοντας πράξη δεύτερες Πρέσπες για το Αιγαίο, ξεπουλώντας νησιά στους Τούρκους, και η ηγεσία του στρατεύματος εάν γινόταν το λάθος να ξανά κυβερνήσει ο Τσίπρας δεν εξυπηρετεί το βρώμικο σχέδιο.

Η ουσία είναι μία, το Documento σπίλώνει υπολήψεις συνέχεια με δήθεν αποκαλύψεις, και αυτό το κάνει ανεξέλεγκτα.



Σκοτώνουν άμαχους οι ΡώSSοι του δικτάτορα Πούτιν


 

Ο αριθμός των νεκρών από τη ρωSSική πυραυλική επίθεση που κατέστρεψε κτίριο διαμερισμάτων στην ουκρανική πόλη Ντνίπρο αυξήθηκε στους 14, ενώ μέλη σωστικών συνεργείων αναζητούσαν επιζώντες καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης νωρίς σήμερα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, 38 άνθρωποι διασώθηκαν, πάνω από 20 αγνοούνται ενώ αδιευκρίνιστος αριθμός κατοίκων παρέμενε εγκλωβισμένος κάτω από το σωρό χαλασμάτων μετά την επίθεση που έγινε χθες το απόγευμα και είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 64 άνθρωποι να τραυματιστούν.

Τα χτυπήματα έπληξαν υποδομές κρίσιμης σημασίας στο Κίεβο και άλλες περιοχές, προκαλώντας εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην καρδιά του χειμώνα στην πρωτεύουσα και σε άλλα μεγάλα τμήματα της χώρας, που θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, όπως προειδοποίησαν αξιωματούχοι.

Τα πλήγματα από τα ρώSSικα στρατεύματα έγιναν την ημέρα που οι Ουκρανοί γιόρταζαν τον ερχομό του Νέου Έτους (με βάση το ιουλιανό ημερολόγιο).