Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Ο Τούρκος βρήκε τον Έλληνα του! Επική αντίδραση Έλληνα ψαρά στην παρενόχληση από Τούρκους



Το video που ακολουθεί ανέβηκε από αναγνώστη στο blogspot Παράπονα της Ρόδου και έχει υποστεί επεξεργασία, αφού η αντίδραση του Έλληνα ψαρά που βλέπει τους Τούρκους να περνούν ξυστά από το ελληνικό αλιευτικό, είναι κορυφαία!!

Οι Έλληνες ψαράδες βρίσκονταν, μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά οι Τούρκοι για να παίξουν το παιχνίδι του καθεστώτος Ερντογάν με τη σειρήνα συνεχώς αναμμένη, έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς και συχνά περνά μια ανάσα από το ελληνικό αλιευτικό.

Η ψυχή όμως του Έλληνα έδωσε την απάντηση που αρμόζει στον Τούρκο «Πάρε φόρα! Ευθεία! Ευθεία!» ακούγεται σε κάποια στιγμή η φωνή ενός ψαρά. Στη συνέχεια όμως, «στολίζει» τους Τούρκους με δυνατά Ελληνικά και καθαρά «Το πολύ πολύ να μας κλάσετε τα αρχ@@@@», «α ρε που@@@@ς γιοι, γαμ@@@@ς» είναι μερικά απ’ όσα τους… λέει.

Δείτε το video :




Χαμός στο κοινοβούλιο στο Μαυροβούνιο, συνελήφθησαν 18 βουλευτές



Δεκαοκτώ βουλευτές της φιλοσερβικής αντιπολίτευσης συνελήφθησαν στο κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου κατά την διάρκεια επεισοδίων που προκάλεσαν τη χθεσινή νύκτα προσπαθώντας να εμποδίσουν την υιοθέτηση νόμου που καταγγέλλεται από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σύμφωνα με την σερβική εκκλησία, τον κυριότερο θρησκευτικό θεσμό του Μαυροβουνίου, ο νόμος αυτός για την «θρησκευτική ελευθερία» θα καταλήξει στην λεηλάτηση των μοναστηριών και των εκκλησιών. Η σερβική εκκλησία κατέχει εκατοντάδες μοναστήρια και τεράστιες εκτάσεις στην μικρή βαλκανική χώρα, όπου το 72% των 620.000 κατοίκων είναι ορθόδοξοι.

Ο νόμος, ο οποίος υιοθετήθηκε από την πλειοψηφία του κοινοβουλίου, προβλέπει την εθνικοποίηση των περιουσιακών στοιχείων για τα οποία οι εκκλησίες δεν είναι σε θέση να αποδείξουν ότι τους ανήκαν πριν από το 1918. Τη χρονολογία αυτή, το Μαυροβούνιο απώλεσε την ανεξαρτησία του και εντάχθηκε στο βασίλειο των Σέρβων, των Κροατών και των Σλοβένων.

Οι 18 βουλευτές του Δημοκρατικού Μετώπου που υποστηρίζουν τις θέσεις της σερβικής εκκλησίας βρίσκονται στο αρχηγείο της αστυνομίας για ανάκριση, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης στο κοινοβούλιο χθες, απειλούσαν να προκαλέσουν επεισόδια, μέχρι και να πάρουν τα όπλα, εάν υιοθετείτο ο νόμος. Κάλεσαν δε τους υποστηρικτές τους να αποκλείσουν τους δρόμους σε ολόκληρο το Μαυροβούνιο.

Μετά την απόρριψη των τροπολογιών τους από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οι βουλευτές του Δημοκρατικού Μετώπου πέταξαν κροτίδα στην αίθουσα του κοινοβουλίου, πλαστικά μπουκάλια, βανδάλισαν τα έπιπλα και τα μικρόφωνα και προσπάθησαν να επιτεθούν στους βουλευτές της πλειοψηφίας, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν επί τόπου.

Μετά τα επεισόδια και τη σύλληψη των βουλευτών της αντιπολίτευσης, η πλειοψηφία υιοθέτησε τον νόμο με 45 ψήφους.

Ο πρωθυπουργός Ντούσκο Μάρκοβιτς δήλωσε μετά το τέλος της ψηφοφορίας ότι δεν περιμένει εκτροπή της κατάστασης στην χώρα.

«Καταδικάζω την ενέργεια (τα επεισόδια στο κοινοβούλιο), είναι ανεύθυνο απέναντι στους άλλους βουλευτές και απέναντι στους πολίτες του Μαυροβουνίου, αλλά πιστεύω ότι αποτελεί πολύτιμη εμπειρία και ότι αυτού του είδους τα περιστατικά δεν θα επαναληφθούν», δήλωσε.


Όμως, ένταση επικράτησε και εκτός του κοινοβουλίου στο Μαυροβούνιο. Στην Ποντγκόριτσα, το κέντρο της πόλης ήταν αποκλεισμένο από την αστυνομία για να εμποδισθούν οι διαδηλωτές και μέλη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας να πλησιάσουν στο κοινοβούλιο.

Το ζήτημα είναι ευαίσθητο για το Μαυροβούνιο και ανάγκασε τον πρόεδρο της χώρας Μίλο Τζουκάνοβιτς να εκφράσει την στήριξή του προς την «ανανέωση» της αυτοκέφαλης ορθόδοξης εκκλησίας της χώρας, που επιχειρεί την αναμόρφωσή της από το 1993 και δεν έχει αναγνωρισθεί από τις ορθόδοξες εκκλησίες.

Το Μαυροβούνιο, πρώην δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, έγινε ανεξάρτητο από τη Σερβία το 2006.



Πηγή : newsbeast.gr


Συνελήφθησαν 4 άτομα για σωματεμπορία και βιασμό σε βάρος μίας 37χρονης στην Λευκάδα



Συνελήφθησαν την Τρίτη 24-12-2019, το απόγευμα στην Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), τέσσερις αλλοδαποί, δύο άνδρες 36 και 38 ετών και δύο γυναίκες 58 και 31 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αρπαγής, της εμπορίας ανθρώπων, του βιασμού και άλλων αδικημάτων, σε βάρος 37χρονης αλλοδαπής.

Για την υπόθεση προηγήθηκε σχετική καταγγελία της 37χρονης σύμφωνα με την οποία το τελευταίο χρονικό διάστημα ο 36χρονος από τους συλληφθέντες, την κρατούσε παρά την θέληση της στην κατοικία του σε περιοχή της Λευκάδας και με την συνδρομή του 38χρονου την εξανάγκαζαν να περιέρχεται σε γενετήσια πράξη έναντι αμοιβής με ομοεθνείς του.

Οι τέσσερις αλλοδαποί (δύο άνδρες και δύο γυναίκες) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, κατά την διάρκεια διαδοχικών αστυνομικών επιχειρήσεων αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, σε περιοχές της Λευκάδας τις βραδινές ώρες της Τρίτης 24.12.2019.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα  κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Λευκάδας.

Οι τέσσερις  συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.


Το υπουργείο βάζει κάμερες στις στολές των αστυνομικών



Το είχαμε γράψει πριν 20 ημέρες ότι ήταν επιτακτική ανάγκη να μπουν στις στολές των αστυνομικών κάμερες και από τον νέο χρόνο εγένετο (https://newsotherwise.blogspot.com/2019/12/blog-post_108.html).

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έδωσε άμεσες οδηγίες στους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στη Λεωφόρο Κατεχάκη να τοποθετηθούν άμεσα κάμερες στα κράνη ή τις στολές των αστυνομικών που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις προκειμένου να είναι «όλα στο φως» και να «μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι ακριβώς συμβαίνει στην εκάστοτε επιχείρηση».

Η συγκεκριμένη κίνηση ήταν επιτακτική ανάγκη μετά τις καταγγελίες για αστυνομική βία στο σπίτι της οικογένειας Ινδαρέ στο Κουκάκι, όταν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ εκκένωσαν ταυτόχρονα τρεις καταλήψεις αντιεξουσιαστών στην περιοχή.

Οι καταγγελίες, για τις οποίες δεν υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό προκειμένου να αποδειχθούν, ανέφεραν πως οι αστυνομικοί μεταχειρίστηκαν βίαια τα μέλη της οικογένειας, τα οποία, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν «καμία σχέση με την κατάληψη της οδού Ματρόζου». Το συγκεκριμένο μέτρο έρχεται σε συνέχεια της διαταγής του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. για αναγραφή των διακριτικών στις στολές των αστυνομικών.

«Οι αστυνομικοί που θα συμμετέχουν στις επιχειρήσεις θα φοράνε στη στολή τους μία κάμερα ούτως ώστε να καταγράφονται τα πάντα», τονίζουν οι ίδιες πηγές, ξεκαθαρίζοντας πως «όταν και αν γίνονται καταγγελίες κατά αστυνομικών δεν θα μπαίνουμε σε διαδικασία δικογραφίας αλλά θα έχουμε την εικόνα η οποία θα μιλάει από μόνη της και θα λειτουργεί ως αδιάψευστος μάρτυρας».

Οι ανώτατοι αξιωματικοί επισημαίνουν πως δεν προκύπτει κάποιο θέμα με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας των Προσωπικών δεδομένων, καθώς η καταγραφή της εικόνας από τις κάμερες που θα τοποθετηθούν στους αστυνομικούς θα «εξυπηρετεί το δημόσιο και το γενικό συμφέρον για λόγους δημόσιας ασφάλειας και τάξης».

Όταν ληφθεί το συγκεκριμένο μέτρο θα τους «λύσει τα χέρια», καθώς θα καταγράφονται τα πάντα, χαρακτηρίζοντας την πρόθεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ως «θετική». 

Κάμερες στις στολές των αστυνομικών εκτός από την Αμερική διαθέτουν και πολλές χωρ΄ς της Ευρώπης όπως η Αγγλία και η Αγγλία.


Ο Τομ Χανκς έγινε Έλληνας!



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε, σήμερα, τιμητική πολιτογράφηση του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και λάτρη της Ελλάδας, Τομ Χανς.

Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ  έχει παντρευτεί με την Ρίτα Γουίλσον (ελληνικής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας της, που ονομαζόταν Δωροθέα) και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Αμερικανός Τομ Χανς περνάει τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αντίπαρο.


ΙΧ παρέσυρε τρία οχήματα και καρφώθηκε σε κατάστημα στον Κολωνό



Σοβαρές ζημιές σε ένα κατάστημα και τρία οχήματα προκάλεσε αυτοκίνητο που εξετράπη από την πορεία του στον Κολωνό.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, που σύμφωνα με πληροφορίες είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, έχασε τον έλεγχο του οχήματος στην οδό Βορείου Ηπείρου και αφού χτύπησε τρία οχήματα, κατέληξε μέσα σε ένα καθαριστήριο. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Παρασκευής στις 2.30.

«Όταν ήρθα, είδα το αυτοκίνητο μέσα στο μαγαζί. Είχε περάσει το στοπ, φανταστείτε η πινακίδα κατέληξε μέσα στο μαγαζί. Έχει καταστραφεί όλο, μεγάλη ζημιά», είπε η ιδιοκτήτρια του καθαριστηρίου στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με την ίδια, όταν είδε τον οδηγό του αυτοκινήτου και τον ρώτησε τι συνέβη εκείνος «ήταν σαν χαμένος».






Πηγή: skai.gr


Απάτη 32χρονης στο όνομα των Παιδικών Χωριών SOS



Με το πρόσχημα ότι συγκέντρωνε χρήματα για τα Παιδικά Χωριά SOS, μια 32χρονη επιχείρησε να αποσπάσει χρήματα πουλώντας ζαχαρώδη προϊόντα, αλλά η απάτη της έγινε αντιληπτή και κατέληξε με χειροπέδες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η 32χρονη πήγε προχθές σε κατάστημα στο Παλαιό Φάληρο και προσποιούμενη την εκπρόσωπο του παραπάνω φιλανθρωπικού οργανισμού, που πουλάει ζαχαρώδη προϊόντα για οικονομική ενίσχυση, προσπάθησε να εξαπατήσει την ιδιοκτήτρια, αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς εκείνη επικοινώνησε με τον οργανισμό και αποκάλυψε την απάτη.

Αμέσως τηλεφώνησε στην Αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα η 32χρονη συνελήφθη μετά από αναζητήσεις στην περιοχή.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της 32χρονης, από το Τμήμα Ασφαλείας Παλαιού Φαλήρου, υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Ενοχλήθηκαν τα τουρκικά ΜΜΕ από την επίσκεψη Δένδια στην Κωνσταντινούπολη



Ενόχληση σε φιλοερντογανικές ιστοσελίδες προκάλεσε η επίσκεψη Δένδια στην Κωνσταντινούπολη.

Μπορεί η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, στην Κωνσταντινούπολη να είχε μοναδικό σκοπό την παρουσία του στο Φανάρι και την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων, φαίνεται, όμως, ότι προκάλεσε την αντίδραση συγκεκριμένων μέσων.

«Περίεργη» η συνάντηση Δένδια - Ιμάμογλου

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Takvim, η οποία πρόσκειται στον Ερντογάν, σχολιάζει αρνητικά την ανάρτηση του Νίκου Δένδια για τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου καθώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έγραψε Consantinopole και όχι Insanbul. Παράλληλα, θεωρεί «περίεργη» τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Φανάρι, την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος ταξίδευε εκτάκτως στην Τυνησία.

 25 Δεκ
Με τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Ε. Ιμάμογλου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως

Άλλες ιστοσελίδες κατηγορούν τον Ιμάμογλου ότι σκόπιμα επέλεξε να επισκεφτεί ανήμερα Χριστουγέννων το Πατριαρχείο, προκειμένου να έχει έστω κι αυτή τη σύντομη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, καθώς το κόμμα του έχει δηλώσει την αντίθεσή του στην πολιτική Ερντογάν στη Λιβύη.

Μήνυμα αγάπης από το Φανάρι

Ο Νίκος Δένδιας πάντως, με δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, έστειλε τις δικές του ευχές: «Είχα τη χαρά σήμερα να γιορτάσω τα Χριστούγεννα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου άκουσα τη λειτουργία την οποία έκανε ο προκαθήμενος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και δέχτηκα μαζί με την οικογένειά μου τις ευλογίες του. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ σε όλες και όλους, καταρχήν σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, στους ορθόδοξους χριστιανούς αλλά και σε όλους τους ανθρώπους απανταχού της οικουμένης και εδώ στους Τούρκους οικοδεσπότες μας ό,τι καλό. Υγεία, ευτυχία, αγάπη και ευημερία. Να είμαστε πάντα καλά και του χρόνου!», ανέφερε σε δήλωσή του.


Πηγή: iefimerida.gr


Καβάλα: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο 64χρονος κατηγορούμενος για τη ληστεία μαμούθ



Λίγο πριν τη μεταγωγή του στη φυλακή, ο 64χρονος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο στην Καβάλα με ασθενοφόρο, ενώ το ιστορικό της υγείας του κρίνεται ως βεβαρυμένο.

Μετά από την έκδοση τα ξημερώματα της παραμονής των Χριστουγέννων της απόφασης της προσωρινής κράτησης των τριών κατηγορουμένων για την υπόθεση της υπεξαίρεσης του ποσού των 4,2 εκ. ευρώ από εταιρία φύλαξης χρημάτων στον Αμυγδαλεώνα, κινήθηκαν διαδικασίες-εξπρές για την προφυλάκισή τους σε ξεχωριστά σωφρονιστικά καταστήματα.

Ο πρώην διευθυντής της εταιρίας Security οδηγήθηκε στις φυλακές Κομοτηνής και ο γιος του ιδιοκτήτη του συνεργείου αυτοκινήτων όπου βρέθηκε το ποσό της υπεξαίρεσης στις φυλακές Νιγρίτας, με τον ίδιο τον 64χρονο να αναμένει στα κρατητήρια της Καβάλας το μεταγωγικό για τη μεταφορά του σε φυλακή της Θεσσαλονίκης.

Το βράδυ των Χριστουγέννων ωστόσο, ο 64χρονος ιδιοκτήτης του συνεργείου αυτοκινήτων αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και πόνους στο στήθος και μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Να σημειωθεί ότι το ιστορικό της υγείας του 64χρονου κατηγορούμενου είναι βεβαρυμένο, γεγονός που ανησυχεί τόσο τους οικείους του όσο και τους θεράποντες ιατρούς που τον παρακολουθούν.


Πηγή: kavalapost.gr


Βοστώνη: Έριξε από κτήριο και δύο παιδιά της και αυτοκτόνησε


Ο θάνατος μιας 40χρονη γυναίκας και των δύο μικρών παιδιών της, που έπεσαν από πολυώροφο κτήριο στάθμευσης στη Βοστώνη ανήμερα των Χριστουγέννων παραπέμπει, όπως όλα δείχνουν, σε μια υπόθεση δολοφονίας-αυτοκτονίας.

«Τα στοιχεία καταδεικνύουν» ότι η μητέρα Έριν Πασκάλ πήδηξε στο κενό αφού έριξε και σκότωσε την 4χρονη κόρη της και τον 16 μηνών γιο της, είπε η εισαγγελέας της κομητείας Σάφολκ Ρέιτσελ Ρόλινς. Οι θάνατοι των δύο παιδιών «είναι πιθανόν» δολοφονία, υπογράμμισε.

Η Πασκάλ, η κόρη της Άλισον και ο γιος της Άντριου διέμεναν στη συνοικία Ουεστ Ρόξμπερι της Βοστώνης.

«Σήμερα είναι μια πάρα πολύ θλιβερή ημέρα, καθώς ξεκινάμε να ενώνουμε τα κομμάτια του παζλ μιας τραγωδίας που εκτυλίχθηκε χθες, ανήμερα των Χριστουγέννων» είπε η Ρόλινς, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στη Βοστώνη.

Οι θάνατοι, όπως σημείωσε, «αποκαλύπτουν την αόρατη μάχη» με την κατάθλιψη και άλλες ψυχικές παθήσεις από τις οποίες πολλοί άνθρωποι υποφέρουν.

«Το πιο σημαντικό, θέλω να δώσω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου σε αυτήν την οικογένεια» είπε η Ρόλινς.

Σύμφωνα με την ίδια, τα δύο παιδιά έπεσαν πρώτα, ενώ ακολούθησε η Πασκάλ.

Η έρευνα συνεχίζεται. Προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί σημειώματα αυτοκτονίας και δεν είχαν γίνει καταγγελίες στις αρχές για τη μητέρα.

Η εισαγγελία περιέγραψε τη σκηνή ως «φρικτή» και ιδιαιτέρως σπαρακτική, καθώς συνέβη τα Χριστούγεννα.

«Υπήρχαν παιδικά παπούτσια και ένα παπούτσι ενήλικα. Προσωπικά αντικείμενα των παιδιών και της μητέρας διασκορπισμένα στον δρόμο» ανέφερε η Ρόλινς.


Πηγή


Ανάληψη ευθύνης από κακοποιούς αντιεξουσιαστές για τις ζημιές σε καταστήματα στην Θεσσαλονίκη



Την ευθύνη για τους βανδαλισμούς σε εμπορικά καταστήματα αθώων πολιτών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου, ανέλαβε με ανακοίνωση της σε ιστοσελίδα αντιεξουσιατικού χώρου η ομάδα κακοποιών «αναρχικοί/ες», τονίζοντας ότι οι μαζικές επιθέσεις έγιναν ως ένδειξη αλληλεγγύης στις καταλήψεις και την πλήρωσαν αθώοι πολίτες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στις 17 Δεκεμβρίου εκκενώνεται η κατάληψη κουβέλου. Στις 18 τα ξημερώματα εκκενώνονται τρία σπίτια της κοινότητας κουκακίου. Σε συντονισμένη επιχείρηση μπάτσων και δημοσιογράφων μεταδίδουν live τις εκκενώσεις των σπιτιών, προσπαθώντας να τις μετατρέψουν σε φαντασμαγορικό σόου επιβολής νόμου και τάξης. Όμως υπολόγισαν χωρίς τον ξενοδόχο. Τα συντρόφια αντιστάθηκαν σθεναρά, κάνοντας μία μικρή “μετακόμιση” στα κεφάλια των μπάτσων, περιλούζοντας τους με μπογιές και εξαντλώντας την υπομονή τους, οδηγώντας την επιχείρηση σε φιάσκο, με απευθείας μετάδοση.. η ανησυχία της αποτυχίας τους οδήγησε σε πυροβολισμούς εναντίων των συντροφισσών/φων με πλαστικές σφαίρες (που ονόμασαν μπαλάκια του πινγκ-πονγκ) και από το μένος τους να συλλάβουν τα συντρόφια, εισβάλουν στα γύρω σπίτια, δένοντας χειροπόδαρα μία ολόκληρη οικογένεια, διότι δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τους “καταληψίες” της Ματρόζου που είχαν εξαφανιστεί!

Τα συντρόφια απέδειξαν ότι οι καταλήψεις ποτέ δεν θα γίνουν τρόπαιο στα χέρια υπουργών, μπάτσων και αιμοδιψών δημοσιογράφων. Οι καταλήψεις θα παραμείνουν εστίες ελευθερίας και εξέγερσης ενάντια στον ολοκληρωτισμό!

Εμείς από την πλευρά μας, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε οτιδήποτε άλλο από το να δείξουμε την αλληλεγγύη μας με κάθε δυνατό τρόπο, στέλνοντας παράλληλα και ένα μήνυμα σε κράτος και κεφάλαιο, στην μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν, στην γλώσσα του κέρδους και της ζημίας. Επιλέξαμε να επιτεθούμε μαζικά στην οδό Τσιμισκή, στην εμπορική καρδιά της πόλης και να σπάσουμε τις προσόψεις πολυκαταστημάτων αυξάνοντας το κόστος για τα αφεντικά, εν μέσω χριστουγέννων.

Οι καταλήψεις δεν είναι κενά ντουβάρια που τα χρησιμοποιούμε σαν λάβαρα απέναντι στον εχθρό, αλλά ζωντανές εστίες συνάντησης, επικοινωνίας και συντροφικότητας, που μέσα τους επανακτούμε τον χρόνο και τον χώρο που μας κλέβουν καθημερινά. Είναι οι χώροι που ζούμε και υπάρχουμε. Οι καταλήψεις είναι τα σπίτια μας και οι χώροι που αναπνέουμε ελεύθερα. Είναι οι απελευθερωμένοι χώροι μέσα σε μία κοινωνία καπιταλιστικής δυστοπίας. Και ως τέτοιους θα τους υπερασπιστούμε..

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΕΞΕΓΕΡΣΗ».




Αεροπορική τραγωδία στο Καζακστάν με 14 νεκρούς



Επιβατικό αεροσκάφος Fokker-100 της Bek Air με 98 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του σε διώροφο κτίριο κοντά στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 35 να τραυματιστούν, 22 εκ των οποίων σοβαρά.


Το αεροσκάφος προσέκρουσε πάνω σε έναν φράχτη και ένα διώροφο κτίριο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο στο Αλμάτι. Σε ανακοίνωσή του στο Facebook το αεροδρόμιο ανέφερε ότι δεν προκλήθηκε πυρκαγιά και ότι η επιχείρηση διάσωσης άρχισε αμέσως μετά τη συντριβή. 

Ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Γιομάρτ Τοκάγεφ εξέφρασε μέσω Twitter τα συλλυπητήριά του στις «οικογένειες και τους φίλους» των θυμάτων του δυστυχήματος.

Συστήθηκε ειδικό κλιμάκιο αντιμετώπισης της κρίσης υπό τον πρωθυπουργό Άσκαρ Μάμιν, πρόσθεσε ο πρόεδρος Τοκάγεφ, τονίζοντας ότι εάν διαπιστωθεί πως υπάρχουν ποινικές ευθύνες για το δυστύχημα, «όλοι οι ένοχοι θα τιμωρηθούν αυστηρά βάσει του νόμου».

Το Φόκερ κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση κατεπείγουσας απομάκρυνσης των κατοίκων της, είχε ανακοινώσει νωρίτερα το υπουργείο Βιομηχανίας. Το δικινητήριο, εκατονταθέσιο επιβατικό αεροσκάφος επρόκειτο να εκτελέσει πτήση προς τη Νουρ-Σουλτάν, την πρωτεύουσα της κεντρασιατικής χώρας.




"Έφαγε πόρτα" ο Ερντογάν από την Τυνησία



Η Τυνησία δεν θα συμμετάσχει σε κανέναν συνασπισμό» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η υπηρεσία Τύπου της χώρας, κλείνοντας έτσι την πόρτα, στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που είχε ζητήσει να συμμετάσχει η χώρα σε μια τουρκική συμμαχία στη Λιβύη

Η υπηρεσία Τύπου της προεδρίας στην Τυνησία ανακοίνωσε, η χώρα δεν συμμετέχει στον άξονα Λιβύης-Τουρκίας και Αλγερίας, διότι αυτός δεν αντικατοπτρίζει τη θέση της χώρας. Η στάση του κράτους είναι ουδέτερη στη λιβυκή κρίση, τόνισε επισταμένα ότι η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό, ενώ κατήγγειλε με σφοδρότητα, τις δηλώσεις σχετικά με την ένταξη της χώρας σε μια τουρκική συμμαχία στη Λιβύη από Λίβυο αξιωματούχο.

Η υπηρεσία τύπου της Τυνησίας διέψευσε, τις δηλώσεις Ερντογάν λέγοντας ότι δεν αντικατοπτρίζουν το περιεχόμενο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο Qais Saeed.

«Εμείς επαγρυπνούμε για την αποτροπή προσπάθειας μετατροπής της Τυνησίας σε διάδρομο για το ISIS«, τόνισε η ίδια αποκαλύπτοντας το σχέδιο του Ερντογάν να κάνει την Λιβύη “Συρία”, για να επιτύχει τα άνομα σχέδια του.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες μετά τις επαφές που είχαν, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι πιστεύει πως η Τυνησία θα μπορούσε να έχει «πολύτιμη και εποικοδομητική συμβολή» για την αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη. Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατόν. Η κρίση στη Λιβύη, είπε, επηρεάζει ότι μόνο την ίδια τη χώρα αλλά και τις γειτονικές της, όπως την Τυνησία.

BREAKING | Rachida , designated Media in-Charge at the Tunisian Presidency, denies the press conference statement by Fathi on Tunisia joining an alliance with , and . She said the statement does not reflect the position of .
View image on Twitter