Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Σύλληψη 3 οδηγών αυτοκινήτων που πραγματοποιούσαν αυτοσχέδιο αγώνα μεταξύ τους στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

 


Από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου & Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής συνελήφθησαν -3- ημεδαποί οδηγοί, ηλικίας 19, 31 και 34 ετών, οι οποίοι εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (24-1-2024) επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου, να πραγματοποιούν αυτοσχέδιο μεταξύ τους αγώνα αναπτύσσοντας ταχύτητα πέραν του επιτρεπομένου ορίου.

Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε μέσω φορητής Ειδικής Ηλεκτρονικής Τεχνικής συσκευής (radar) να κινούνται με ταχύτητες άνω των 140 χλμ/ώρα αντί του ανωτάτου επιτρεπομένου ορίου των 60 χλμ/ώρα, πραγματοποιώντας αυτοσχέδιο μεταξύ τους αγώνα και εκτελώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για τους λοιπούς χρήστες της οδού ενώ ένας εκ των οδηγών προέβη σε διαδοχική παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.

Μετά την ακινητοποίησή τους και κατά τον διενεργηθέντα τροχονομικό έλεγχο, διαπιστώθηκαν -κατά περίπτωση- λοιπές παραβάσεις της τροχαίας νομοθεσίας (φιμέ υαλοπίνακες, ηχορύπανση, μη χρήση φλας).

Τα εμπλεκόμενα οχήματα κατασχέθηκαν, στους οδηγούς αυτών επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις (διοικητικά πρόστιμα, αφαίρεση στοιχείων κυκλοφορίας και άδειες οδήγησης) και με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες για επικίνδυνη οδήγηση οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.







ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε Πιερρακάκη: Να λήξουν οι παράνομες καταλήψεις, να μην χαθεί η εξεταστική

 


Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προχωρά στην αποστολή επιστολής διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού προκειμένου να πιέσει τις Πρυτανικές Αρχές και να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα, ώστε: α) να σταματήσουν άμεσα όλες οι παράνομες καταλήψεις και β) να μην χαθεί καμία εξεταστική, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται ηλεκτρονικές εξετάσεις.

Το περιεχόμενο της επιστολής με τίτλο «Καμία εξεταστική χαμένη» αναφέρει:

“Τις τελευταίες ημέρες, κατά κύριο λόγο σε Πανεπιστήμια των μεγάλων αστικών κέντρων, υπάρχουν Τμήματα, για την ακρίβεια 164 στα 433, τα οποία τελούν παράνομα υπό κατάληψη, εν μέσω εξεταστικής περιόδου.

Ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμμετέχουμε σε όλες τις νόμιμα αποφασισμένες Γενικές Συνελεύσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις συγκρότησης, σύμφωνα με τα καταστατικά των σχολών. Ωστόσο, οι εικόνες που αντικρίζουμε, μας γυρίζουν χρόνια πίσω. Φίμωση, σε αρκετές περιπτώσεις λεκτική και σωματική βία, βανδαλισμοί, ρίψη αντικειμένων και νοθεία υπό εκβιαστικούς όρους προκειμένου να μην λήξουν με δημοκρατικούς όρους οι παράνομες καταλήψεις.

Ήδη σε ορισμένες σχολές, όπως για παράδειγμα στο Τμήμα Οικονομικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, η εξεταστική περίοδος έχει μεταφερθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ενώ μεταξύ άλλων το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει εκδώσει ανακοίνωση για την λήξη των καταλήψεων έως και την Τρίτη 30/01, διότι σε διαφορετική περίπτωση ο χαμένος χρόνος δεν θα μπορεί να αναπληρωθεί.

Την ίδια ώρα ωστόσο, μας προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση ανακοινώσεις, όπως αυτή της Κοσμητείας των Μεταλλειολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, η οποία προτρέπει τους φοιτητές να συνεχίσουν τον «αγώνα» τους, αφήνοντας πρακτικά στη μοίρα τους, όλους όσους αγωνιούν για το εξάμηνό τους και αυτή τη στιγμή επιβαρύνονται οικονομικά τόσο οι ίδιοι, όσο και οι οικογένειές τους.

Παρατηρείται βέβαια και το εξής φαινόμενο. Την ίδια ώρα που μία Γενική Συνέλευση έχει κερδηθεί από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ με μεγάλο ποσοστό, στην οποία οι φοιτητές έλαβαν την απόφαση να σταματήσει η κατάληψη, η Διοίκηση ανακοινώνει πως η Σχολή θα παραμείνει κλειστή και την επόμενη ημέρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ.

Για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, η ευθύνη βαραίνει τόσο όσους συμπορεύονται σε αντιδημοκρατικές πρακτικές, όσο και όσες Διοικήσεις ανέχονται τέτοια περιστατικά εν έτει 2024.

Αντιλαμβανόμενοι την αγωνία των φοιτητών, ως ΔΑΠ-ΝΔΦΚ καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να πιέσει τις Πρυτανικές Αρχές και να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα, ώστε α) να σταματήσουν άμεσα όλες οι παράνομες καταλήψεις και β) να μην χαθεί καμία εξεταστική,  ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται ηλεκτρονικές εξετάσεις.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις Σχολές μας με όλη μας τη δύναμη, κόντρα στην υποβάθμιση του Ελληνικού Δημοσίου Πανεπιστημίου, μέχρις ότου να ανοίξει και η τελευταία Σχολή.



Η κυβέρνηση δεν έχει αποφασιστικότητα να πατάξει την ανομία στα πανεπιστήμια και αδυναμία να συγκρουστεί με την μειοψηφία

 


Η πραγματικότητα, δείχνει αποτυχία, αναποφασιστικότητα και δειλία, αφήνοντας την ακροαριστερά, τους αντιεξουσιαστές και την αριστερά να αλωνίζουν στις σχολές.

Όλοι εκτός και εντός σχολών ψάχνουν την πανεπιστημιακή αστυνομία, που στήθηκε υποτίθεται με το σύνθημα " τέλος η ανομία στα πανεπιστήμια".

Οι πανεπιστημιακές σχολές παραμένουν κλειστές, και οι καταλήψεις εντείνονται, με κίνδυνο να χαθεί η εξεταστική και το εξάμηνο για χιλιάδες φοιτητές, παρότι οι καταλήψεις στις  πραγματοποιούνται από μειοψηφίες που κάνουν ότι θέλουν, οι οποίες όμως διαχρονικά έχουν καταφέρει να επιβάλλονται στα πανεπιστήμια, και να αφήνουν να μπαίνουν μέσα στις σχολές όποιος κακοποιός θέλει όποτε θέλει σε βάρος της ασφάλειας της πλειοψηφίας. 

Η κυβέρνηση πλέον κατηγορείται ξεκάθαρα από την κοινωνία, και ειδικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που έχει υποσχεθεί πολλά για την εκπαίδευση και την ανομία στα πανεπιστήμια.

Ο πρωθυπουργός κατηγορείται για αναποφασιστικότητα στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και αδυναμία σύγκρουσης με τις παθογένειες του παρελθόντος όπως είναι ο έλεγχος των σχολών από την ακροαριστερά και της αριστερά. 




Μαθητής στο Ρέθυμνο επιτέθηκε σε έγκυο καθηγήτρια εν ώρα μαθήματος και την χτύπησε στην κοιλιά

 



Εκπαιδευτικός σε κατάσταση εγκυμοσύνης χτυπήθηκε από κακοποιό μαθητή την ώρα του μαθήματος στην κοιλιακή χώρα, σε γυμνάσιο του Ρεθύμνου.

Η καθηγήτρια, όπως αναφέρουν τα «Ρεθεμνιώτικα Νέα», είναι καλά στην υγεία της, ενώ για το περιστατικό που σημειώθηκε εντός της σχολικής αίθουσας, ενημερώθηκε άμεσα η Διεύθυνση του σχολείου και στη συνέχεια ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Για το συμβάν, ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες παιδαγωγικού χαρακτήρα διαδικασίες και επιβλήθηκε αυστηρή τιμωρία στο μαθητή, χωρίς να έχει συλληφθεί μέχρι στιγμής και ο ίδιος αλλά και οι γονείς του.

Ο προϊστάμενος της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Μανούσος Μαραγκάκης, επιβεβαίωσε το περιστατικό και δήλωσε στα «Ρεθεμνιώτικα Νέα»: «Για το περιστατικό έχουν ακολουθηθεί όλα τα προβλεπόμενα παιδαγωγικά μέτρα για την αντιμετώπιση του μαθητή και την βελτίωση του παιδαγωγικού κλίματος στο σχολείο μεταξύ των παιδιών και της εκπαιδευτικού. Γίνεται προσπάθεια με όλους να επιστρέψει η καθημερινότητα των παιδιών σε ένα καλύτερο παιδαγωγικό κλίμα».

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

«Σχετικά με το περιστατικό επίθεσης σε συνάδελφο από μαθητή. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου στέκεται με κάθε ηθικό και έμπρακτο τρόπο στο πλευρό της συναδέλφου αναπληρώτριας που δέχτηκε άγρια επίθεση από μαθητή σε σχολείο του νομού Ρεθύμνου εν ώρα μαθήματος.

Όπως πολλές φορές έχει επισημανθεί, η κανονικοποίηση της βίας, η απουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών, η υποστελέχωση των υποστηρικτικών δομών, η απομάκρυνση του ελληνικού σχολείου από τις τέχνες και τις κοινωνικές επιστήμες και άλλοι παράγοντες, σε συνδυασμό με τη στοχευμένη και μεθοδική απαξίωση του εκπαιδευτικού στη χώρα μας, δημιουργούν γόνιμο έδαφος για φαινόμενα βίας, από γονείς ή μαθητές, που μόνο «μεμονωμένα» δεν είναι.

Ειδικά για τους συναδέλφους αναπληρωτές, που καλούνται πολλές φορές να αναλάβουν υπηρεσία πολύ μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπηρετώντας σε δύο, τρία ή και περισσότερα σχολεία, και καλούνται σε ελάχιστο διάστημα από το να βγάλουν την ύλη μέχρι να γνωρίσουν τους μαθητές τους, η εκπαιδευτική πραγματικότητα είναι ακόμα πιο σκληρή και δύσκολη.

Οφείλουμε ως σωματεία και ατομικά ο καθένας να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καλεί κάθε συνάδελφο που μπορεί να αντιμετώπισε ή αντιμετωπίζει κάθε μορφής επιθετική συμπεριφορά ή πίεση, από γονείς, μαθητές, στελέχη διοίκησης κλπ., να απευθύνεται άμεσα στο σωματείο. Η συνδρομή μας, ηθική, νομική, συνδικαλιστική, πρέπει να θεωρείται δεδομένη».





Συζήτηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του ΔΣ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan Chase, Jamie Dimon

 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε, μέσω τηλεδιάσκεψης, σε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντα Σύμβουλο της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, στο πλαίσιο επενδυτικού roadshow για την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη.

Αναφερόμενος στην πορεία της ελληνικής οικονομίας και στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός σημείωσε:

Αναφερθήκατε στο εξώφυλλο του περιοδικού «Economist». Θυμάμαι ένα ακόμα εξώφυλλο του «Economist» που έδειχνε ένα ελικόπτερο να πετάει πάνω από την Ακρόπολη και ο τίτλος ήταν «Acropolis Now», μια σαφής αναφορά στο «Apocalypse Now», μια ταινία της δεκαετίας του ’70. Δεν μπορούσα παρά να αναλογιστώ την πρόοδο που έχουμε σημειώσει από τότε. Ειδικά από το 2019 και μετά, πιστεύω ότι αυτό που έχουμε πετύχει για λογαριασμό του ελληνικού λαού είναι σημαντικό. Και βέβαια, οι επενδυτές που πίστεψαν στην ιστορία μας από την αρχή επωφελήθηκαν επίσης πάρα πολύ από την ιστορία επιτυχίας της Ελλάδας. Ήρθαμε στην εξουσία το 2019 έχοντας κληρονομήσει πάρα πολλά προβλήματα, αλλά ήμασταν πολύ σαφείς από την αρχή ότι έπρεπε να θέσουμε την οικονομία σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική μας θέση.

Το πετύχαμε αλλάζοντας και τον αναπτυξιακό ιστό της οικονομίας. Δεν πρόκειται πλέον για μια οικονομία που εξακολουθεί να βασίζεται κυρίως στην κατανάλωση, αλλά πολύ περισσότερο στην ανάπτυξη που βασίζεται στις επενδύσεις. Αν δείτε την αλματώδη αύξηση στις ξένες άμεσες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, ήταν εντυπωσιακή.

Θυμάμαι όταν πήγα για πρώτη φορά ως Πρωθυπουργός στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, το 2020, υπήρχε δυσπιστία για τα επιχειρήματά μας σχετικά με την προοπτική ανάπτυξης της χώρας. Τώρα είναι προφανώς πολύ πιο εύκολο και υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές, σε όλους τους τομείς, για να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Θέλω εδώ να επικεντρωθώ στη διάκριση μεταξύ πολιτικών (policies) και πολιτικής (politics), διότι στην περίπτωσή μας η πολιτική δεν κυριάρχησε ποτέ στη δημόσια συζήτηση, με την έννοια ότι δεν προσκολληθήκαμε σε ιδεολογικές προσεγγίσεις. Επικεντρωθήκαμε σε πρακτικές λύσεις που πράγματι λειτουργούσαν. Αναγνωρίσαμε λάθη, όποτε έγιναν λάθη. Και θεωρώ ότι αυτός είναι, επίσης, ο τρόπος για να οικοδομήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη, η οποία αποτελεί θεμελιώδες συστατικό για την πρόοδο κάθε χώρας.

Πιστεύω ότι οι πολίτες επιβράβευσαν αυτή την εμπιστοσύνη στις πρόσφατες εκλογές. Τηρήσαμε τις υποσχέσεις μας, με το να εστιάζουμε πάντα στα προβλήματα των πολιτών.

Και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες οι κοινωνικές μας πολιτικές και κάθε πλεόνασμα που καταφέρνουμε να παράγουμε διοχετεύεται στοχευμένα σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Τέλος, ως εισαγωγική παρατήρηση, σε αντίθεση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση με απόλυτη πλειοψηφία, η οποία εξακολουθεί να χαίρει μεγάλης υποστήριξης από τους πολίτες.

Και έχουμε μπροστά μας ένα καθαρό πεδίο, με την έννοια ότι δεν έχουμε εκλογές -έχουμε τις ευρωεκλογές, αλλά δεν πρόκειται να αλλάξουν τη θεμελιώδη δυναμική. Ταυτόχρονα, παραμένω το ίδιο προσηλωμένος στις μεταρρυθμίσεις όπως ήμουν και το 2019. Άρα, η δέσμευσή μου είναι: «γκάζι» για τις μεταρρυθμίσεις, πάντα με έμφαση στη δημοσιονομική πειθαρχία.

Σχετικά με το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και τους στόχους που έχει θέσει για τη δεύτερη τετραετία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:

Ο καθένας που ηγείται ενός μεγάλου οργανισμού ή, στη δική μου περίπτωση, που έχει ηγετικό ρόλο σε μία χώρα γνωρίζει ότι ο εφησυχασμός μπορεί να αποβεί καταστροφικός. Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι πιο επικίνδυνο για εμάς από το να πούμε: «εντάξει, εξασφαλίσαμε μια δεύτερη θητεία, εξακολουθούμε να έχουμε ένα μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, ανακτήσαμε την επενδυτική βαθμίδα, άρα μπορούμε να κατεβάσουμε ρυθμούς». Κάνω ακριβώς το αντίθετο: προχωρώ όλες τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις τώρα.

Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε στον τομέα της ανταγωνιστικότητας, βελτιώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης. Ο χρόνος που χρειάζεται μια υπόθεση για να εκδικαστεί στην Ελλάδα δεν είναι κάτι αποδεκτό. Μόλις εγκρίναμε στο Υπουργικό Συμβούλιο μια σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία για τον εξορθολογισμό του τρόπου λειτουργίας των δικαστηρίων μας και την κατανομή του προσωπικού σε αυτά. Και, φυσικά, επιδιώκουμε να κάνει η χώρα μας άλματα όποτε είναι δυνατό. Στον ψηφιακό τομέα, για παράδειγμα, εισαγάγαμε το gov.gr ως το κεντρικό σημείο επαφής με το κράτος και τώρα είναι το δεύτερο δημοφιλέστερο ελληνικό εμπορικό σήμα (brand).

Έχω θέσει πολύ σαφείς στόχους. Ο πρωταρχικός στόχος μου είναι η αύξηση των πραγματικών μισθών, διότι γνωρίζουμε πως το κόστος ζωής εξακολουθεί να είναι αυξημένο. Καθώς η ανεργία μειώνεται, οι μισθοί αυξάνονται, αυτό είναι καλό, είναι καλό και για τις επιχειρήσεις. Θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα για να προσελκύουν εργαζόμενους υψηλών προσόντων και μπορούν να το κάνουν επειδή μειώσαμε τους φορολογικούς συντελεστές. Η στάση μας όσον αφορά τις επιχειρήσεις ήταν από την αρχή πολύ ξεκάθαρη: μειώνουμε τη φορολογία στα νομικά πρόσωπα και στα μερίσματα, απλοποιούμε το ρυθμιστικό πλαίσιο. Οι επιχειρήσεις επωφελούνται από την γενικότερη καλή πορεία της χώρας. Είμαι βέβαιος ότι το ακροατήριό σας το αναγνωρίζει. Ως επιχειρήσεις, όμως, έχετε και ευθύνες, πρωτίστως απέναντι στους εργαζομένους σας. Πρέπει να τους πληρώνετε καλύτερα απ’ ό,τι στο παρελθόν και, άλλωστε, είστε αναγκασμένοι να το κάνετε για να προσελκύσετε προσωπικό υψηλών προσόντων.

Αναφορικά με την αντιμετώπιση του λαϊκισμού ο Πρωθυπουργός είπε:

Δύο διδάγματα από την εμπειρία μας με λαϊκιστές, διότι κατά κάποιο τρόπο έχουμε παρόμοιες εμπειρίες τις οποίες, εκτιμώ, πρέπει να ακούσει κάθε πολιτικός: πρώτον, ποτέ μην συγχέεις τους αντιπάλους σου με τους ψηφοφόρους τους. Τα προβλήματα των πολιτών από τα οποία «τρέφονται» οι λαϊκιστές είναι πραγματικά και πρέπει να αναγνωρίζονται. Δεύτερον, μην προβάλλεις υπέρμετρα τις επιτυχίες σου, ειδικά σε ό,τι αφορά την οικονομία.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, δήλωσε:

«Η Ελλάδα έχει αγκαλιάσει έναν υγιή δρόμο προς την οικονομική ανάπτυξη, ο οποίος υποστηρίζεται από λελογισμένες πολιτικές και μεταρρυθμίσεις που έχουν αποτύπωμα, και έχει πετύχει εντυπωσιακή μείωση της αναλογίας χρέους και ΑΕΠ. Το έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, που βλέπουμε πλέον, αποτελεί απόδειξη της δυναμικής του ιδιωτικού τομέα στη χώρα και ένα σημαντικό βήμα για τη διατήρηση της ανάπτυξης στο μέλλον».



Συνελήφθη 43χρονος στο Κερατσίνι που παρενοχλούσε ανήλικη

 


Συνελήφθη 43χρονος στο Κερατσίνι, κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, ο άνδρας που συνελήφθη, είναι από την Πάτρα και προσέγγισε την ανήλικη μέσω Instagram. Η κοπέλα ενημέρωσε τον πατέρα της ο οποίος παριστάνοντας την ίδια, κανόνισε συνάντηση με τον 43χρονο σε σπίτι φίλου του στην περιοχή του Πειραιά.

Εκεί τον περίμεναν αστυνομικοί οι οποίοι τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τον συνέλαβαν. O 43χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τους τελευταίους μήνες προσέγγιζε μέσω διαδικτύου και κυρίως μέσω του Instagram γυναίκες και ανήλικα κορίτσια, «επιδεικνύοντας ανάλογη συμπεριφορά, για να ικανοποιεί τις γενετήσιες ορμές του».

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, 43χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Ειδικότερα, ο 43χρονος, ο οποίος διαμένει σε περιοχή της Πάτρας, χρησιμοποιώντας εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να αποκτήσει επαφή με ανήλικη με απώτερο σκοπό την ικανοποίηση των γενετήσιων ορμών του.

Η ανήλικη ωστόσο ενημέρωσε σχετικά τον πατέρα της, ο οποίος, παριστάνοντας την ίδια, κανόνισε συνάντηση με τον 43χρονο σε οικία στην περιοχή του Πειραιά, όπου ακινητοποιήθηκε από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης.

Ακολούθως οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπου συνελήφθη ενώ κατασχέθηκε σακίδιο πλάτης που περιείχε ερωτικά βοηθήματα – εξαρτήματα, καθώς και συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (usb stick) με στιγμιότυπα από τις συνομιλίες με την ανήλικη, φωτογραφίες και βίντεο άσεμνου περιεχομένου.

Από τις επακόλουθες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στην οικία και στο όχημά του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Οι κατασχεθείσες συσκευές απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, παραπέμφθηκε σε Ανακριτή και παραγγέλθηκε η φυλάκισή του.



Επιστολή Μπλίνκεν στον Μητσοτάκη "Θέμα ωρών η επίσημη επιστολή από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Κογκρέσο για τα F35"


 

Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η αποστολή από το Στέιτ Ντιπαρτμεντ στον Κυριάκο Μητσοτάκη της επίσημης επιστολής για την πώληση των F-35 στην Ελλάδα, μια κίνηση η οποία θα οδηγήσει στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας και θα προσφέρει στην χώρα μας υπεροπλία δυναμεων στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δέσμευση ότι θα προχωρήσει άμεσα η πώληση των F-35 στην Ελλάδα ειχε δοθεί σε ανώτατο επίπεδο στην συνάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τον Α.Μπλινκεν στα Χανιά. Το πακέτο περιλαμβάνει και δωρεάν στρατιωτική βοήθεια και η επιστολή αναμένεται να αποσταλεί στο Κογκρέσο.

Στη συνέχεια το Κογκρέσο αναμένεται να εγκρίνει δια της σιωπηρής διαδικασίας την πώληση των F-35 και κατόπιν αφου η Ελλάδα αποδεχθεί το LOA θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την σύναψη της σύμβασης, που θα συμπεριλαμβάνει τα χρονοδιαγράμματα, το επίπεδο εξοπλισμού αλλά και τον τρόπο χρηματοδότησης. Η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα της περιοχής μετά το Ισραήλ που θα αποκτήσει τα υπερσύγχρονα μαχητικά πέμπτης γενιάς, που σε συνδυασμό με τα Rafale και τα αναβαθμισμένα F-16 θα δημιουργήσουν μια από τις πιο ισχυρές αεροπορικές δυνάμεις στην ευρύτερη περιοχή.

Η πώληση των F-35 στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε από την Ουάσιγκτον και ως μοχλός πίεσης για να καμφθεί ο Τ.Ερντογάν και η προειδοποίηση είχε δοθεί από τον ίδιο τον Α.Μπλίνκεν στην επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη, που είχε ξεκαθαρίσει ότι εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ άμεσα τότε η Ουάσιγκτον θα προχωρήσει για την έγκριση της συμφωνίας πώλησης των F-35 στην Ελλάδα. Μια κίνηση η οποία θα ηταν καταστροφική για την Τουρκία η οποία θα κινδύνευε να μεινει μονο με τα παλιά F-16.

Μετά την έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από την Τουρκία το μεγάλο αγκάθι παραμένει η σταση του Κογκρέσου, αλλά η αμερικανική πλευρά θεωρεί ότι με την προώθηση του πακέτου των F-35 στην Ελλάδα θα καθησυχασθούν και οι ανησυχίες που υπάρχουν σε μέλη της Γερουσίας και της Βουλής για την ασφάλεια της Ελλαδας, ενώ είναι γνωστό ότι αρκετά μέλη του Κογκρέσου ζητούν και έγγραφες εγγυήσεις ότι τα F16 δεν θα χρησιμοποιηθούν εναντίον συμμάχων χωρών.

Διπλωματική πηγή, που έχει γνώση των συνεννοήσεων με την Ουασιγκτον, δήλωνε χθες ότι είναι «θέμα χρόνου» η προώθηση στο Κογκρέσο της επιστολής για τα F-35 και έθετε συγκεκριμένο πλαίσιο για τις αμυντικές σχέσεις με τις ΗΠΑ τονίζοντας ότι: Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την πώληση αμυντικού υλικού των ΗΠΑ προς τρίτες χώρες, για την Ελλάδα ειναι σημαντικό να διασφαλισθεί οτι οποιοσδήποτε τέτοιος εξοπλισμός δεν θα χρησιμοποιηθεί εναντίον της και επίσης η Ελλάδα επιδιώκει μεγιστοποίηση των δικών της ωφελημάτων που αφορούν φυσικά την απόκτηση του πέμπτης γενιάς μαχητικού F-35 αλλά και ότι άλλο αμυντικό υλικό αποκτήσει από τους Αμερικανούς.




Μήνυμα Πιερρακάκη για ψηφιακή εξεταστική

 


Με το κλίμα στα πανεπιστήμια να είναι προκλητικό από την μειοψηφία ακροαριστερών και αριστερών, με το κύμα των καταλήψεων να κρατάει εκτός σχολών δεκάδες χιλιάδες φοιτητές που κινδυνεύουν να χάσουν την εξεταστική τους, η κυβέρνηση δίνει λύση.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης χθες με εγκύκλιο που απέστειλε στα Πανεπιστήμια υπενθύμισε στις διοικήσεις ότι υπάρχει και η δυνατότητα διαδικτυακής εξέτασης.

Η εξ αποστάσεως εξεταστική, μια πρακτική που έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν την περίοδο της πανδημίας, δεν αποτελούσε ισχυρό σενάριο στις συζητήσεις των πρυτάνεων τις προηγούμενες ημέρες για να σωθεί η τρέχουσα εξεταστική, καθώς σε κατ’ ιδίαν ή και δημόσιες συζητήσεις, η πλειοψηφία εξέφραζε την άποψη ότι αυτό θα υποβάθμιζε την ποιότητα των σπουδών.

Η παρατεταμένη διάρκεια των καταλήψεων και οι καταγγελίες των φοιτητών για «κατευθυνόμενες» και «προειλημμένες» αποφάσεις στις φοιτητικές συνελεύσεις που σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν την πλειοψηφία, οδήγησαν πάνω από 300 φοιτητές  της Νομικής του ΕΚΠΑ να στείλουν επιστολή στην κοσμητεία και την πρυτανεία ζητώντας να διενεργηθεί κανονικά η εξεταστική ή να γίνει ψηφιακά ώστε να δοθεί μια λύση σε τελειόφοιτους που κινδυνεύουν να χάσουν όχι μόνο το εξάμηνο αλλά και πιθανόν προγράμματα πρακτικής ή συμμετοχής σε μεταπτυχιακά, εξαιτίας των καταλήψεων.

«Η διεξαγωγή των φοιτητικών εξετάσεων, γραπτών και προφορικών, είναι επιτρεπτή και μέσω ηλεκτρονικών μέσων (ψηφιακή εξεταστική) δυνάμει ρητής διάταξης νόμου, όπου δεν καθίσταται δυνατή η διά ζώσης διεξαγωγή της αξιολόγησης των φοιτητών ή η χρήση των υποδομών του ΑΕΙ για τη διεξαγωγή της εξεταστικής διαδικασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η εγκύκλιος, με τον υπουργό Παιδείας να υπενθυμίζει στα Πανεπιστήμια το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο.

Νωρίτερα, οι πρυτάνεις είχαν λάβει το «μήνυμα» και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος σε ερώτηση για τις καταλήψεις ξεκαθάρισε: «Είναι δεδομένο ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των φοιτητών, να διασφαλιστούν οι εξεταστικές και γι’ αυτό δίνουμε ένα σημαντικό θεσμικό οπλοστάσιο στα πανεπιστήμια, για να διασφαλιστεί η διενέργεια της εξεταστικής σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα. Είναι δεδομένο ότι όπου κληθούν οι Αρχές, όπως συνέβη στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από τις πρυτανικές αρχές, θα επιβάλουμε το νόμο».

O κ. Πιερρακάκης ζήτησε και τη σύγκληση έκτακτης Συνόδου των Πρυτάνεων με θέμα «Διεξαγωγή εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Πανεπιστήμια», παρουσία του ιδίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι οι πρυτάνεις είχαν συνεδριάσει πριν λίγες ημέρες κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την εξεταστική και το εαρινό εξάμηνο, χωρίς όμως να πάρουν μέτρα.

Πριν σταλεί η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, η Κοσμητεία της Νομικής του ΕΚΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα υπάρξει ειδική εξέταση για τις περιπτώσεις των φοιτητών που είναι επί πτυχίω, δηλαδή από το 9ο εξάμηνο και πάνω όπως και για τους φοιτητές Erasmus από ξένα πανεπιστήμια. Οσο για την εξεταστική των προπτυχιακών μαθημάτων ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.




Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο


 

Με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας εγκρίθηκε το νομοσχέδιο που καθιερώνει την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές. Η τροπολογία που επέκτεινε την επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές εκλογές, οδήγησε στην καταψήφιση του νομοσχεδίου από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

  • Είναι μια πάρα πολύ σημαντική μεταρρύθμιση, η οποία διευκολύνει πρωτίστως τους εκτός επικρατείας Έλληνες να συμμετέχουν στις ευρωεκλογές, χωρίς μετακινήσεις, χωρίς έξοδα, απ’ όπου και αν κατοικούν.
  • Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η αντιπολίτευση αρνείται συλλήβδην ένα σχέδιο νόμου, με αφορμή μια τροπολογία που κατατέθηκε στην αρχή της σχετικής συζήτησης και η οποία βελτιώνει το νομοσχέδιο. Και πώς γίνεται άραγε να συμφωνούμε με την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές και να μη συμφωνούμε με την επιστολική ψήφο στις εθνικές; Δηλαδή, η φωνή των πολιτών έχει άλλη σημασία στις δύο κάλπες;
  • Ασχέτως των εξελίξεων, με πρωτοβουλία αυτής της κυβέρνησης γίνεται ένα πολύ σημαντικό, ιστορικό βήμα για την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, καταρχάς στις ευρωεκλογές. Και να είστε σίγουρες και σίγουροι ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει και το δεύτερο βήμα. Η συγκεκριμένη τροπολογία, …, θα επανέλθει μετά τις ευρωεκλογές.


Ισότητα στον πολιτικό γάμο: η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς, χωρίς, όμως, να αφαιρεί κανένα δικαίωμα από τους πολλούς

 


Από την εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου:

 ο Υπουργός Επικρατείας θα παρουσιάσει τη ρύθμιση για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Είναι μία ρύθμιση που, ανατρέποντας τη συνηθισμένη φορά και σειρά των πραγμάτων, έχουμε συζητήσει εκτενώς ήδη με τους βουλευτές μας. Είναι ένα σημαντικό βήμα με το οποίο επιδιώκεται η ισοτιμία όλων των πολιτών, όπως την προσδιόρισα και στην αρχή. Κυρίως, όμως, επιδιώκεται η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων που ήδη υπάρχουν. Τα παιδιά αυτά πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα άλλα παιδιά.

  • Θέλω να θυμίσω ότι μιλάμε για κάτι το οποίο ισχύει ήδη σε 36 χώρες, σε πέντε ηπείρους, χωρίς πουθενά να φαίνεται ότι έβλαψε την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αρμονία. Και θέλω να εκφράσω και την ικανοποίησή μου ότι όλο αυτό το διάστημα αυτή η μεταρρύθμιση συζητήθηκε νηφάλια και χωρίς ακρότητες μέσα στην ελληνική κοινωνία.
    • Συζητήθηκε και στο εσωτερικό των κομμάτων και είμαι πολύ ικανοποιημένος γιατί και η παράταξή μας κατέκτησε αυτή τη διαδικασία της ώριμης διαβούλευσης, αντί του ισοπεδωτικού μέτρου της κομματικής πειθαρχίας.
    • Σε αυτόν τον διάλογο ακούστηκαν όλες οι απόψεις και σέβομαι όλες τις απόψεις. Ακούστηκαν οι απόψεις της παράδοσης, της εξέλιξης, αλλά και της δικής μας πλευράς που πιστεύω ότι εντάσσει την παράδοση στην εξέλιξη.
    • Ακούστηκαν όμως και φωνές που δεν είχαν ακουστεί μέχρι σήμερα, κυρίως των ομόφυλων γονέων που θα μπορούν επιτέλους να κοιμούνται ήσυχοι το βράδυ, απαλλαγμένοι από το φόβο ότι αν τους συμβεί κάτι, το παιδί τους δεν θα καταλήξει στον άλλο γονέα αλλά θα βρεθεί σε κάποιο ίδρυμα.
    • Και είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι στα πλαίσια αυτού του δημόσιου διαλόγου εξηγήθηκε, πιστεύω λεπτομερώς, τι δεν κάνει το νομοσχέδιο: δεν μεταβάλλει το ισχύον πλαίσιο της παρένθετης κύησης, δεν το επεκτείνει ουσιαστικά στα ομόφυλα ζευγάρια και αποκλείει τους χαρακτηρισμούς «Γονέας 1» και «Γονέας 2». Γιατί -θέλω να το τονίσω- η Ελλάδα δεν θα γίνει ένα εργαστήρι πολιτικών που δεν εφαρμόζονται παρά μόνο σε ελάχιστες χώρες του κόσμου.
  • Με λίγα λόγια, η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς, χωρίς, όμως, να αφαιρεί κανένα δικαίωμα από τους πολλούς. Είναι κάτι που απαιτεί, άλλωστε, και η ευαισθησία της Δημοκρατίας μας, στην οποία δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών και σίγουρα δεν επιτρέπεται να υπάρχουν «παιδιά ενός κατώτερου θεού».
    • Ένα θέμα, λοιπόν, ισότητας δεν προσφέρεται, θα το ξαναπώ, για διχαστικές προκλήσεις και σίγουρα δεν προσφέρεται και για υπερβολικές μεγεθύνσεις. Κι έτσι υποδέχομαι και τις θέσεις της Εκκλησίας, τις οποίες σέβομαι απόλυτα. Άλλωστε, αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει πολλές πρακτικές λύσεις σε ανάγκες του κλήρου που εκκρεμούσαν εδώ και δεκαετίες.
    • Ωστόσο, εδώ θέλω να είμαι σαφής: αναφερόμαστε σε επιλογές της Πολιτείας. Όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις. Και παλαιότερα, άλλωστε, με την Εκκλησία είχαμε διαφορετικές οπτικές για τον πολιτικό γάμο, για την καύση των νεκρών, για το θέμα των ταυτοτήτων. Η ζωή, ωστόσο, απέδειξε ότι οι αλλαγές αυτές ήταν ώριμες. Δεν έβλαψαν ούτε την κοινωνία, δεν έβλαψαν ούτε τελικά τη συνεργασία Πολιτείας και Εκκλησίας και είμαι σίγουρος ότι έτσι θα γίνει και τώρα.


Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

 



Ως την 31η Ιανουαρίου θα βρίσκεται στο στάδιο της δημόσιας διαβούλευσης το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, με τίτλο: «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις».

  • Το νομοσχέδιο εισάγει την ισότητα στον πολιτικό γάμο για όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις, και ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών, ρυθμίζοντας ζητήματα οικογενειακού δικαίου σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών.
  • Αποτελεί υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+, που περιλαμβανόταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της έννομης τάξης, των δικαιωμάτων αλλά και των υποχρεώσεων. Η ισότητα των πολιτών απέναντι στον νόμο είναι συστατικό στοιχείο κάθε φιλελεύθερης δημοκρατίας.
  • Την ισότητα στον γάμο έχουν νομοθετήσει 36 χώρες στον κόσμο και στις 5 ηπείρους, 20 από τις οποίες βρίσκονται στην Ευρώπη. Η νομοθέτηση της ισότητας στον γάμο αυτόματα συνεπάγεται την εφαρμογή ολόκληρου του νομοθετικού πλαισίου των σχέσεων συγγένειας, συμπεριλαμβανομένης και της υιοθεσίας, που έχει θεσπιστεί και ισχύει σε 39 χώρες στον κόσμο, εκ των οποίων 23 κράτη βρίσκονται στην Ευρώπη και 16 είναι κράτη-μέλη της Ε.Ε., όπου επιτρέπεται η υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.
  • Με το νομοσχέδιο δεν επεκτείνεται το δικαίωμα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής σε ζευγάρια ανδρών και σε ζευγάρια εκτός γάμου ή σε σύμφωνο συμβίωσης, δεν γίνεται καμία αναφορά στις έννοιες: Γονέας 1/ Γονέας 2 και δεν τροποποιείται καθόλου το νομοθετικό πλαίσιο για το Σύμφωνο Συμβίωσης


Η Ελλάδα αποκτά Μικροδορυφόρους Παρατήρησης Γης

 


Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο να ενδυναμώσει τις δυνατότητες της Ελλάδας στις διαστημικές τεχνολογίες και εφαρμογές υλοποιεί το Εθνικό Πρόγραμμα Μικρών Δορυφόρων. Στο πλαίσιο αυτό προκηρύχθηκε ο Ανοιχτός Δημόσιος Διεθνής Διαγωνισμός για την ανάπτυξη σμήνους δορυφόρων για την παρατήρηση γης, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο το οποίο υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αποτελεί μέρος του συνολικού αναθεωρημένου Προγράμματος Μικροδορυφόρων συνολικού προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ.

  • Με την ολοκλήρωση του, μέσω του σμήνους των Μικροδορυφόρων θα παρέχονται δεδομένα και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας οριζόντια σε πολλαπλούς φορείς του Ελληνικού Δημοσίου, όπως παραδείγματος χάριν τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ναυτιλίας. Ειδικότερα, τα δορυφορικά δεδομένα και τα προϊόντα που θα προκύψουν από την επεξεργασία τους, θα υποστηρίξουν τις προσπάθειες της χώρας μας για συνεχή παρακολούθηση του περιβάλλοντος, καταγραφή των διαχρονικών μεταβολών και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
  • Παράλληλα, στόχος του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι η αφομοίωση της τεχνογνωσίας από την εγχώρια αγορά, ώστε να αναπτυχθεί ένα διαστημικό οικοσύστημα, ικανό να υποστηρίξει την ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής.

Επισημαίνεται ότι ο σχετικός Διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός μέχρι τις 5/3/2024, χωρίς να δοθεί καμία χρονική παράταση για την περαιτέρω κατάθεση προτάσεων.



Μετά τον Τζανακόπουλο και ο Ηλιόπουλος δεν θέλει ψήφο ομογενών, αλλά ψήφο λαθρομεταναστών για την μοίρα της Ελλάδας

 


Μετά τον προκλητικό Δημήτρη Τζανακόπουλο, σε αυτή τη δήλωση προχώρησε και ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ATTICA TV, στους δημοσιογράφους Γιώργο Χουδαλάκη και Βούλα Κεχαγιά. 

Κληθείς να σχολιάσει το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο που κυρίως αφορά την ελληνική ομογένεια ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε ότι η Νέα Αριστερά, ήταν εξ αρχής αρνητική με το νομοσχέδιο, δεν έχουν εμπιστοσύνη στους Έλληνες ψηφοφόρους με λίγα λόγια.

Αντίθετα θέλουν την εκλογική τους πελατεία λαθρομετανάστες, ειδικά Πακισταντούς να έχουν δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα, και ζητά ο θρασύτατος να αποδοθούν δικαιώματα ψήφου στους λαθρομετανάστες που ζουν πολλά χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχουν χαρτιά. 

Η προκλητική δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου

Γιώργος Χουδαλάκης: «Εσείς όμως λέτε ότι είστε επί της αρχής αντίθετος, επειδή το Σύνταγμα δεν το προβλέπει;»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Είναι δυο πράγματα, είναι ένα το Σύνταγμα, που είναι καλό να το σεβόμαστε, γιατί ο συντακτικός νομοθέτης δεν έκανε καθολική την επιστολική ψήφο, στην δεκαετία του '70 και του '80, δεν ήταν τεχνικό ζήτημα. Δεν ήταν ότι τα ΕΛΤΑ δεν θα μπορούσαν να κάνουν τη διαδικασία. Είναι ότι όλοι παραδέχονται, ότι το θεμέλιο της Δημοκρατίας, είναι η αυτοπρόσωπη παρουσία μέσα στο παραβάν. Δεν έχουμε ξεχάσει την εικόνα του Άδωνι Γεωργιάδη δίπλα στον εργοδότη που εκβίαζε τους εργαζόμενους, για το τι θα ψηφίσουν. Άρα ξέρουμε όλοι καλά, ότι υπάρχουν πελατειακά δίκτυα, υπάρχουν οικογενειακές πιέσεις, υπάρχουν εργοδοτικές πιέσεις και για αυτό είναι κρίσιμο το θεμέλιο, να είναι αυτοπρόσωπη η παρουσία. Και για αυτό το είπαμε από την αρχή, με στόχο μετατόπισης, όχι απλά με στόχο στείρας κριτικής, ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λάθος που επί της αρχής, που μπήκαν σε αυτή την κουβέντα. Και φάνηκε -και ευτυχώς που άλλαξαν τις θέσεις τους, συνολικά για το νομοσχέδιο- όπως ανακοίνωσε και ο κύριος Βορίδης στη Βουλή, θα ξανάρθει βέβαια αυτό, θα φέρουν νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο. Εμείς είμαστε σταθεροί. Λέμε ότι είναι μια αντισυνταγματική διαδικασία. Και να μην ήταν αντισυνταγματικό, διαφωνούμε για τους λόγους που είπαμε πριν. Η διαδικασία της αυτοπρόσωπης παρουσίας, είναι κρίσιμο για τη Δημοκρατία. Ποια είναι η μεταρρύθμιση που χρειαζόμαστε στην εκλογική διαδικασία; Να καταργηθεί ο ετεροχρονισμένος (sic) θεσμός του ετεροδημότη, ο κόσμος δηλαδή -είτε μιλάμε για εργαζόμενους, είτε μιλάμε για φοιτητές- να μπορεί να ψηφίζει εκεί που ζει, εργάζεται και σπουδάζει. Και δεύτερο στοιχείο, είναι ντροπή για τη χώρα, έχουμε συμπολίτες μας μεταναστευτικής καταγωγής που είναι 20, 25, 30 χρόνια στη χώρα, έχουν μεγαλώσει τα παιδιά τους στη χώρα -κυρίως αλβανικής καταγωγής- και οι άνθρωποι ακόμα δεν έχουν χαρτιά».



Θεωρεί κατά φαντασία Έλληνες τους ομογενείς ο Τζανακόπουλος - Θέλει ψήφο λαθρομεταναστών

 



Σε αυτή τη προκλητική δήλωση προέβη ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Attica TV και στον δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη. 

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επέλεξε να επιτεθεί στους Έλληνες ομογενείς, λέγοντας ότι «δεν έχουν κανέναν υλικό δεσμό και καμία βιοτική σχέση με την Ελλάδα, έχουν απλώς μια φαντασιωτική συναισθηματική σχέση»

Για να προκαλέσει περισσότερο τους ομογενείς και τους Έλληνες γενικότερα, είπε την απίστευτη βλακεία ότι δίνεται δικαίωμα ψήφου με αυτό το νομοσχέδιο, σε όποιον απόγονο Έλληνα μετανάστη 3ης και 4ης γενιάς το θελήσει.  Φυσικά και αυτή η βλακεία μόνο σε ένα ηλίθιο μυαλό μπορεί να γυρνάει και μόνο για να εξαπατήσει και να πει ψέματα αφού,  το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αφορά αποκλειστικά, όσους είναι εγγεγραμμένοι ήδη στους εκλογικούς καταλόγους. 

Είχες το θράσος να μπλέξει τους Έλληνες ομογενείς με τους λαθρομετανάστες και το δικαίωμα ψήφου, λέγοντας ότι είναι αδικία να μην μπορούν να ψηφίζουν (λαθρο)μετανάστες, οι οποίοι ουδέποτε μπήκαν στον κόπο να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να λάβουν την υπηκοότητα, όπως ορίζει η ελληνική νομοθεσία.

Με λίγα λόγια έχει μείνει μια πίκρα στον Τζανακόπουλο, που δεν κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ να εκμεταλλευτεί στο έπακρο του λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, ειδικά τους Πακιστανούς, που ήταν εύκολο εκλογικό ακροατήριο για την προπαγάνδα και το ψέμα των Συριζαίων ειδικά του πολιτικού απατεώνα Αλέξη Τσίπρα.

Άρα για τον Τζανακόπουλο, οι Έλληνες επαναλαμβάνουμε οι Έλληνες ομογενείς είναι κατά φαντασία Έλληνες, οπότε γιατί να ψηφίζουν, ενώ οι λαθρομετανάστες στην Ελλάδα πρέπει να βγάλουν χαρτιά και να ψηφίζουν ώστε να ορίζουν την μοίρα της Ελλάδας.

Η δήλωση του προκλητικού Δημήτρη Τζανακόπουλου

Δημήτρης Τζανακόπουλος: «Υπάρχει η εξής μεγάλη αντίφαση: συζητάμε όλοι, για τον τρόπο με τον οποίο μετανάστες 3ης, ή και 4ης γενιάς, οι οποίοι δεν έχουν ενδεχομένως κανέναν υλικό δεσμό, καμία βιοτική σχέση με την Ελλάδα, έχουν απλώς μια φαντασιωτική συναισθηματική σχέση, ως η χώρα καταγωγής τους, η χώρα καταγωγή των παππούδων τους και τα λοιπά. Πώς αυτοί θα διευκολυνθούν να συμμετέχουν στις εκλογές και την ίδια στιγμή, άνθρωποι οι οποίοι μένουν εδώ, 20, 30, 35 χρόνια, δεν μπορούν να πολιτογραφηθούν και δεν μπορούν να έχουν λόγο, για την κυβέρνηση η οποία τους φορολογεί. Ξέρετε, το βασικό σύνθημα, όταν γεννιόταν το αντιπροσωπευτικό σύστημα, στον πόλεμο της ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, ήταν "καμία φορολόγηση, χωρίς αντιπροσώπευση - no taxation without representation". "Θέλουμε να αντιπροσωπευτούμε, για να μπορείς, κράτος, να μας φορολογείς". Αυτό λέγανε οι Αμερικάνοι επαναστάτες. Εδώ έχουμε την ριζική αντιστροφή αυτής της συνθήκης. Δηλαδή, έχουμε ανθρώπους που δεν υφίστανται καμία συνέπεια, από τις κυβερνητικές πολιτικές, τους οποίους συζητάμε όλοι, για το πόσο πρέπει να διευκολύνουμε, την ώρα που οι άνθρωποι που φορολογούνται στην χώρα, πληρώνουν ένσημα στην χώρα, δουλεύουν εδώ, υφίστανται τις συνέπειες των κυβερνητικών αποφάσεων, δεν έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις, τις οποίες θα τους εκπροσωπήσουν, θα τους εκφράσουν και τα λοιπά».




Ακροαριστεροί και αριστεροί δημιούργησαν επεισόδια στο συλλαλητήριο για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια

 


Μόλις ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν ανήλικοι μαθητές, ακροαριστεροί - αριστεροί φοιτητές και εκπαιδευτικοί στην Αθήνα, ενάντια στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Μετά το τέλος της πορείας, περίπου 200 κακοποιοί άναψαν φωτιές καίγοντας κάδους απορριμμάτων στην οδό Στουρνάρη, ενώ προκάλεσαν φθορές στην πρόσοψη ενός ΙΕΚ και σε φανάρια.

Οι ομάδες αντιεξουσιαστών κακοποιών με καλυμμένα τα πρόσωπα τους άναψε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και στη συμβολή των οδών Σολωμού και Πατησίων, συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις και προκάλεσε φθορές εκτός των άλλων και σε κάποιες τζαμαρίες επιχειρήσεων.