Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Συναγερμός στη Βρετανία για άγνωστη μορφή ηπατίτιδας - Τουλάχιστον 70 παιδιά στο νοσοκομείο

 


Συναγερμός από την εμφάνιση μίας άγνωστης μορφής ηπατίτιδας έχει σημάνει σε Βρετανία και Σκωτία, μετά την εμφάνιση δεκάδων περιστατικών σε παιδιά, τα οποία χρειάστηκε να νοσηλευτούν για να αποφύγουν τις δυσάρεστες επιπλοκές.

Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 60 παιδιά κάτω των 10 ετών έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία στη Βρετανία, ενώ άλλες 10 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί έως τώρα στη Σκωτία.

Όπως αναφέρουν στη Βρετανία, έχει δοθεί ειδική οδηγία στους γονείς των παιδιών, προκειμένου να παρατηρούν τα παιδιά τους και να ενημερώνουν άμεσα το σύστημα Υγείας σε περίπτωση εμφάνισης ίκτερου στο συκώτι ή άλλων «περίεργων» συμπτωμάτων.

Όπως ανέφεραν οι γιατροί, καμία από τις περιπτώσεις των παιδιών που νόσησαν και νοσηλεύτηκαν, δεν αφορούσε τους γνωστούς πέντε τύπους ηπατίτιδας, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό στην ιατρική κοινότητα.

Ιδιαίτερα στη Σκωτία, τα 11 παιδιά που νοσηλεύτηκαν ήταν ηλικίας από ενός έτους έως και πέντε. Οι ειδικοί έχουν ξεκινήσει ήδη έρευνα.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δεν αποκλείεται η πηγή της άγνωστης μορφής ηπατίτιδας, να είναι η Covid-19, ή κάποιος άλλος ιός.



Πηγή: skai.gr



Ξεκίνησαν 5.600 έρευνες για εγκλήματα πολέμου από τα ΚΤΗΝΗ του δικτάτορα Πούτιν

 


Αυτό δήλωσε η γενική εισαγγελέας της χώρας, Ιρίνα Βενεντίκτοβα στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Χαρακτηρίζοντας τον Ρώσο προέδρο Βλαντίμιρ Πούτιν «βασικό εγκληματία πολέμου του 21ου αιώνα», η Ουκρανή γενική εισαγγελέας δήλωσε πως έχουν ταυτοποιηθεί 5.600 περιπτώσεις φερόμενων εγκλημάτων πολέμου καθώς και 500 Ρώσοι εγκληματίες πολέμου.

Αναφέρθηκε κυρίως στην επίθεση εναντίον του σιδηροδρομικού σταθμού του Κραματόρσκ (ανατολικά) κατά την οποία 52 άμαχοι μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά σκοτώθηκαν σε ένα χτύπημα που αποδίδεται σε ρωσικό πύραυλο.

«Απολύτως, είναι ένα έγκλημα πολέμου», δήλωσε η Βενεντίκτοβα, λέγοντας ότι έχει "αποδείξεις" πως η Ρωσία βρίσκεται πίσω από την επίθεση. «Οι άνθρωποι αυτοί ήθελαν απλώς να σωθούν, ήθελαν να απομακρυνθούν».

«Αυτό που έκανε ο Πούτιν στην Μπούκα και στο Ιρπίν, είναι εγκλήματα πολέμου που κηλίδωσαν οριστικά τη φήμη του», είπε ο Μπόρις Τζόνσον αναφερόμενος στις δύο μικρές πόλεις κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα που έγιναν σύμβολα των θηριωδιών της ρωσικής εισβολής.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε πως θα δημιουργηθεί ένας "ειδικός μηχανισμός" για να «ερευνήσει όλα τα εγκλήματα της κατοχικής δύναμης στη χώρα μας και να ασκήσει διώξεις" και πρόσθεσε πως θα λειτουργεί στη βάση μιας "κοινής εργασίας εθνικών και διεθνών ειδικών».

«Ο μηχανισμός αυτός θα βοηθήσει την Ουκρανία και τον κόσμο να οδηγήσει στη δικαιοσύνη εκείνους που εξαπέλυσαν ή συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο σε αυτό τον φρικτό πόλεμο εναντίον του ουκρανικού λαού και σε εγκλήματα εναντίον του λαού μας», είχε εξηγήσει ο Ουκρανός πρόεδρος.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε τους επιστήμονες να μελετήσουν τα αποτελέσματα της ρωσικής προπαγάνδας η οποία, όπως είπε, προετοίμασε το έδαφος για τις θηριωδίες στην Μπούτσα.

«Η Μπούκα δεν έγινε μέσα σε μία ημέρα. Επί πολλά χρόνια, οι ρωσικές πολιτικές ελίτ και η ρωσική προπαγάνδα υποκίνησαν το μίσος, απανθρωποποίησαν τους Ουκρανούς, έθρεψαν τη ρωσική ανωτερότητα και προετοίμασαν το έδαφος για αυτές τις ωμότητες», έγραψε ο Κουλέμπα στο Twitter.

«Προτρέπω τους ερευνητές σε όλο τον κόσμο να εξετάσουν τι οδήγησε στην Μπούκα».




Καμία σοβαρότητα απο Ακάρ: «Το ΝΑΤΟ μπορεί να έβαλε τις "ορφανές" νάρκες στη Μαύρη Θάλασσα»



Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, έχει ακραίο λόγο στα όρια της γελοιότητας.

Αυτή την φορά ανέπτυξε μια θεωρία συνωμοσίας πίσω από τον πρόσφατο εντοπισμό ναρκών, στη Μαύρη Θάλασσα, και γελάει ο κόσμος μαζί του.

Ο Ακάρ μιλώντας σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι «υπάρχουν αμφιβολίες για το αν βρέθηκαν εκεί οι νάρκες τυχαία», και μια θεωρία που ανέπτυξε είναι ότι «ίσως αποτελεί σχέδιο του ΝΑΤΟ, ώστε να έχουν λόγο οι ναρκαλιευτές της Συμμαχία να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα».

Είπε ακόμα ο Ακάρ, ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει ώστε να πιεστεί η Άγκυρα να επιτρέψει στα πλοία του ΝΑΤΟ να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα, μέσω των Στενών των Δαρδανελλίων.

Τόνισε δε ότι η Τουρκία να συνεχίζει να εφαρμόζει τη Συνθήκη του Μοντρέ, βάσει την οποίας σε καιρό πολέμου η χώρα του θα καθορίζει σε ποια πλοία επιτρέπεται η διέλευση και σε ποια όχι.

«Δεν ξέρουμε ποιος άφησε τις νάρκες εκεί. Είναι ρωσικής κατασκευής, αλλά δεν είναι γνωστό ποια χώρα τις άφησε. Υπάρχουν αναφορές ότι υπάρχουν στην περιοχή περίπου 400 νάρκες. Μιλήσαμε με τις αρχές της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, οι οποίοι παρακολουθούν την κατάσταση», είπε ο Ακάρ.

Η Ρωσία και η Ουκρανία αλληλοκατηγορούνται για το ποιος τοποθέτησε τις νάρκες σε διάφορα σημεία της Μαύρης Θάλασσας, ενώ ορισμένες από αυτές αποσυνδέθηκαν από το σημείο που καλωδιώθηκαν και κινούνται στη θάλασσα ανεξέλεγκτες. Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, θα μπορούσαν να δημιουργηθούν κίνδυνοι για τη ναυσιπλοϊα ακόμα και μέχρι τη Μεσόγειο, εφόσον κάποιες νάρκες παρασυρθούν στη θάλασσα.




Τον σκότωσε για ασήμαντη αφορμή με μια σφαίρα στο κεφάλι


 

Σοκ από το άγριο έγκλημα στη Χώρα της Τήνου, όπου 90χρονος, πυροβόλησε και σκότωσε 52χρονο αγιογράφο, για ασήμαντη αφορμή.

Μόλις ο αγιογράφος βγήκε από το σπίτι του και μπήκε στο αυτοκίνητό του, ο 90χρονος φονιάς που τον είχε ακολουθήσει, τον πυροβόλησε ξαφνικά δύο φορές φορές με την καραμπίνα του και τον σκότωσε.



Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας είδαν τον 90χρονο να κάθεται στο μπαλκόνι του σπιτιού του. Στη θέα των αστυνομικών φώναξε: «Εγώ το έκανα. Εγώ τον σκότωσα». 



Ο ηλικιωμένος άνδρας πυροβόλησε τον 52χρονο, την ώρα που εκείνος ήταν μέσα στο αυτοκίνητό του, εξαιτίας μιας θέσης πάρκινγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 90χρονος και το θύμα διέμεναν στο ίδιο κτίριο (ο δράστης στο ισόγειο και το θύμα στον πρώτο όροφο).

Λέγεται, πως οι δύο άνδρες είχαν διαφορές για ασήμαντες αφορμές, όπως τον ηλιακό θερμοσίφωνα, καλώδια κ.λπ. Ο κατηγορούμενος είχε κάνει μήνυση στον 52χρονο, υποστηρίζοντας ότι είχε ρίξει δηλητήριο το πηγάδι του, ενώ το θύμα είχε μηνύσει τον ηλικιωμένο, επειδή ο τελευταίος είχε αποπειραθεί να τον χτυπήσει.

Ο 90χρονος έχει δημιουργήσει και στον δήμο προβλήματα, καθώς έμπαινε μέσα σε συνεδριάσεις και φώναζε με αποτέλεσμα να επεμβαίνει η αστυνομία και να τον απομακρύνει.

Ο άτυχος 52χρονος ήταν πατέρας δύο παιδιών. Πριν λίγο διάστημα έχασε τον αδερφό του από καρκίνο, ο οποίος είχε και εκείνος άλλα δύο παιδιά.

Προηγουμένως, το θύμα είχε χάσει τον πατέρα του, που ήταν διευθυντής της σχολής Αγιογραφίας της Τήνου και μετά τον θάνατό του, πήρε την θέση του. Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε ένα χρόνο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Συνελήφθη σήμερα (10 Απριλίου 2022) στην Τήνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, ένας 90χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, σήμερα το μεσημέρι σε δημοτική οδό της Χώρας Τήνου, ο κατηγορούμενος πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 52χρονο ημεδαπό άνδρα έπειτα από μεταξύ τους λογομαχία για προσωπικές διάφορες.

Στο σημείο του περιστατικού μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν τον δράστη και βρήκαν στην κατοχή του το όπλο που χρησιμοποίησε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου».



Νίκη Μακρόν στον α' γύρο με 27,6% έναντι 23,4% της Λεπέν

 



Η διαφορά του από τη Μαρίν Λε Πεν διέψευσε τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, καθώς ήταν μεγαλύτερη και ανήλθε σε 4,19%.

Ακολουθεί η μονομαχία με την επικρατέστερη των αντιπάλων του, τη Μαρίν ΛεΠεν στο δεύτερο γύρο της 24ης Απριλίου. 

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των Προεδρικών Εκλογών στη Γαλλία, με καταμετρημένο το 97% των ψήφων, έχει ως εξής:

Υποψήφιος -  Ψήφοι - Ποσοστό

1 Εμανουέλ Μακρόν - 9.560.545 - 27,60%

2 Μαρίν Λε Πεν - 8.109.857 - 23,41%

3 Ζαν-Λικ Μελανσόν - 7.605.225 - 21,95%

4 Ερίκ Ζεμούρ - 2.442.624 - 7,05%

5 Βαλερί Πεκρές - 1.658.386 - 4,79%

6 Γιανίκ Ζαντό - 1.587.534 - 4,58%

7 Ζαν Λασάλ - 1.095.700 - 3,16%

8 Φαμπιάν Ρουσέλ - 799.334 - 2,31%

9 Νικολά Ντιπόν-Ενιάν - 718.242 - 2,07%

10 Αν Ινταλγκό - 604.217 - 1,74%

11 Φιλίπ Πουτού - 265.834 - 0,77%

12 Ναταλί Αρθό - 195.884 - 0,57%

Το ένα τέταρτο (25,14%) των Γάλλων απείχε της εκλογικής διαδικασίας. Συγκεκριμένα, από τους 47.311.917 πολίτες με δικαίωμα ψήφου, στα εκλογικά κέντρα ανά τη γαλλική επικράτεια προσήλθαν οι 35.418.947 (74,86%), απείχαν οι 11.892.970 (25,14%), με τα λευκά να ανέρχονται στα 538.495 (1,52%).

Ο πρώτος επιλαχών, ο ριζοσπάστης αριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν κάλεσε τους υποστηρικτές του να μην δώσουν επ' ουδενί την ψήφο τους στην ακροδεξιά Λε Πεν.

Από την αντίθετη πλευρά, ο επίσης ακροδεξιός και υπερ-συντηρητικός Ερίκ Ζεμούρ, καθώς και ο ευρωσκεπτικιστής Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, το ποσοστό των οποίων αθροιστικά ανέρχεται σε περίπου 10%, τάσσονται αναφανδόν υπέρ της Μαρίν Λε Πεν. 

Πάντως, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι, γενικώς, οι μισοί Γάλλοι δεν θα ψήφιζαν Μαρίν Λε Πεν.





ΣΕΗ: Διαγραφή διά βίου για Κιμούλη, Χαϊκάλη και Φιλιππίδη

 



Διαγράφηκαν από το Σωματείο των Ηθοποιών, οι Γιώργος Κιμούλης, Παύλος Χαϊκάλης και Πέτρος Φιλιππίδης.

Το ΣΕΗ αποφάσισε τη δια βίου διαγραφή από το Σωματείο του Γιώργου Κιμούλη, του Παύλου Χαϊκάλη και του Πέτρου Φιλιππίδη, μετά τις καταγγελίες που έφτασαν στο Πειθαρχικό εις βάρος τους. 

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΗ. Την είδηση έκανε γνωστή η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού. 

«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τους ηθοποιούς, και τον κλάδο γενικότερα. Στη γενική συνέλευση του ΣΕΗ, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η δια βίου διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη, του Παύλου Χαικάλη και του Πέτρου Φιλιππίδη. Σήμερα είναι μέρα χαράς, δικαίωσης, και ανάσας. Μια μεγάλη αγκαλιά στα γενναία κορίτσια και αγόρια που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τους κακοποιητές τους, μια μεγάλη αγκαλιά σε όσους στέκονται δίπλα τους, και ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Πειθαρχικό και Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ, που σήκωσε στις πλάτες του με αντικειμενικότητα, ευαισθησία και γενναιότητα τις καταγγελίες του metoo του ελληνικού θεάτρου. Ο χώρος μας εξυγιαίνεται. Ας είναι η αρχή για καλύτερες μέρες. Ο αγώνας είναι πολλαπλός και πολυποίκιλος για συλλογικές συμβάσεις, καλύτερες εργασιακές συνθήκες, και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Σήμερα όμως είναι μέρα συγκίνησης, μια μεγάλη νίκη του συλλογικού. Σήμερα νιώθω περήφανη για όλους μας», έγραψε η Δώρα Χρυσικού στη σελίδα της στο Facebook. 

Dora Chrysikou
12 ώρες πριν

Σήμερα ειναι μια σπουδαία μέρα για τους ηθοποιούς, και τον κλάδο γενικότερα. Στη γενική συνέλευση του ΣΕΗ, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η δια βίου διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη, του Παύλου Χαικάλη και του Πέτρου Φιλιππίδη. Σήμερα είναι μέρα χαράς, δικαίωσης, και ανάσας. Μια μεγάλη αγκαλιά στα γενναία κορίτσια και αγόρια που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τους κακοποιητές τους, μια μεγάλη αγκαλιά σε όσους στέκονται δίπλα τους, και ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Πειθαρχικό και Διοικη...

Δείτε περισσότερα
374
19
28

 


«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/greece/753162-sei-diagrafisan-dia-vioy-kimoylis-haikalis-kai-filippidis?fbclid=IwAR0M2CerwGmsCb_qFL77nsOKsejEcD3yd3lzstF4vpJ_IiZiLdz9ugCwmK0»