Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

Νέο καραγκιοζιλίκι Κασσελάκη έβγαλε παπούτσια και φτυάριζε σπίτι για να ξεφτιλιστεί στους πλημμυροπαθείς


 

Κάποιος του λέει γίνε ξεφτίλα στον κόσμο Στέφανε και αυτός το κάνει με ευχαρίστηση αλλιώς δεν εξηγείται.

Το νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ Κασσελάκης, βρέθηκε στον Βόλο βρίσκεται , προκειμένου να δει και καλά από κοντά τις καταστροφές που προκάλεσαν στην πόλη οι δύο απανωτές κακοκαιρίες.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάνοντας καραγκιοζιλίκια, βρέθηκε αντιμέτωπος και με μια αμήχανη στιγμή όταν εξαγριωμένος κάτοικος της περιοχής φώναξε «να φύγετε από εδώ, μαζευτήκατε όλοι εδώ πέρα», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «ήρεμα». Ωστόσο, ο κάτοικος αντέδρασε λέγοντας «μη μου λες "ήρεμα" εμένα» και στη συνέχεια αποχώρησε.

Ο Κασσελάκης, αφού συνομίλησε με πολίτες που ήθελαν να λιντζάρουν τον Φάμελλο, έβγαλε τα παπούτσια του που ήταν λασπωμένα για να μπει στο σπίτι πλημμυροπαθούς, φόρεσε γαλότσες για να μπει σε σπίτι που ήταν γεμάτο λάσπες, πήρε και ένα φτυάρι και έριξε και δυο φτυαριές για να τον δει κάμερα να ξεφτιλίζεται αφού έγινε περίγελος των θυμάτων.

Δείτε το βίντεο που ανέβασε ο κ. Κασσελάκης να βγάζει τα παπούτσια του και να μαζεύει λάσπες με το φτυάρι. Ας σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δική του κάμερα και φωτογράφο που τον ακολουθούν:



6 αδέρφια αποχαιρετούν τους γονείς τους πριν μπουν φυλακή γιατί του κατηγόρησαν για Γκιουλενιστές

 


Οικογενειακό δράμα εκτυλίχθηκε στην Τουρκία, όταν δύο γονείς έπρεπε να αποχωριστούν τα έξι παιδιά τους, επειδή οδηγήθηκαν στις φυλακές, καθώς κατηγορούνται ότι είναι μέλη της οργάνωσης του Γκιουλέν.

Ο βουλευτής του κόμματος «Πράσινη Αριστερά» Ömer Faruk Gergerlioğlu ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Abdülkadir και η Nurcan Arslan, ένα ζευγάρι που είχε υπαχθεί σε διάταγμα κατάστασης έκτακτης ανάγκης συνελήφθησαν στην Αδριανούπολη.

Απαρηγόρητα είναι τα έξι παιδιά τους, που έμειναν χωρίς τους γονείς τους. Το βίντεο που δημοσίευσε ο βουλευτής είναι σπαρακτικό, καθώς δείχνει την οικογένεια να αποχωρίζεται μέσα σε ένα δωμάτιο, που φέρεται ότι βρίσκεται στο δικαστήριο της Αδριανούπολης. Το ζευγάρι έχει αποκτήσει μια 13χρονη κόρη και 7χρονα πεντάδυμα, ενώ ένα από τα παιδιά έχει αναπηρία εκ γενετής. Τα παιδιά περίμεναν για λίγο στο αστυνομικό τμήμα και μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη από συγγενείς τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν αναφερθεί, ο Abdülkadir Arslan εργαζόταν στο παρελθόν σε αίθουσα διδασκαλίας που έκλεισε με διάταγμα και η σύζυγός του ήταν νοικοκυρά. Και οι δύο δικάστηκαν για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ως Γκιουλενιστές. Ο Αbdülkadir Arslan καταδικάστηκε σε 9 χρόνια και η σύζυγός του σε 6 χρόνια και 3 μήνες φυλάκιση για φερόμενη συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο φάκελός τους βρίσκεται στο ακυρωτικό δικαστήριο.



Στο παρελθόν η οικογένεια είχε απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης για την γέννηση των πεντάδυμων. Το ζευγάρι ήδη είχε μία κόρη, που τους ζητούσε μετ' επιτάσεως αδερφάκια. Η γυναίκα έμεινε έγκυος σε πεντάδυμα, μετά από ορμονοθεραπεία στην οποία είχε υποβληθεί.



Για πρώτη φορά αποζημίωση για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών στις αυτοδιοικητικές εκλογές

 


Το ύψος της αποζημίωσης που θα λάβουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι για την έκτακτη απασχόλησή τους στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καθορίζει απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών ενώ για πρώτη φορά προβλέπεται εκλογική αποζημίωση και για τα μέλη των εφορευτικών επιτροπής.

Σύμφωνα με την απόφαση το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών αναμετρήσεων της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023 έχει ως εξής:

α. Στους Εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό 140 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης.

β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό 120 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης

γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους, που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό 100 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης

δ) Στα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό 40 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης.

Εφόσον απαιτηθεί και δεύτερος γύρος την Κυριακή 15 Οκτωβρίου τα ποσά καθορίζονται ως εξής:

α. Στους Εφόρους αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό 140 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης

β. Στους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και στους αναπληρωτές αυτών καταβάλλεται ποσό 100 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης

γ. Στους δημόσιους ή δημοτικούς υπαλλήλους, που χρησιμοποιούνται ως διερμηνείς της τουρκικής γλώσσας και στους γραμματείς των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό 100 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης.

δ. Στα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών καταβάλλεται ποσό 30 ευρώ για κάθε ημέρα απασχόλησης.




Στο 10,9% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας τον Αύγουστο

 


Στο 10,9% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Αύγουστο εφέτος, έναντι του αναθεωρημένου προς τα κάτω 12,3% τον Αύγουστο 2022 και του αναθεωρημένου προς τα άνω 10,9% τον Ιούλιο 2023.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 512.193 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 71.013 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2022 (12,2%) και κατά 2.080 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 (0,4%).

Τι έδειξε η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία

Στις γυναίκες η ανεργία ανέρχεται σε 14,4% από 16,3% τον Αύγουστο πέρυσι και στους άνδρες σε 8,3% από 9,3%.

Κατά μεγάλες ομάδες ηλικιών, στην ομάδα 15- 24 ετών ανήλθε σε 22,5% από 29,8% και στις ηλικίες 25- 74 ετών σε 10,3% από 11,2% τον Αύγουστο 2022.

Σύμφωνα επίσης με την έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ, οι απασχολούμενοι ανήλθαν σε 4.170.977 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 30.190 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2022 (0,7%) και μείωση κατά 47.172 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 (1,1%).

Ενώ, τα άτομα κάτω των 75 ετών που δεν περιλαμβάνονται στο εργατικό δυναμικό («άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», ή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθαν σε 3.113.742 άτομα, σημειώνοντας αύξηση κατά 11.597 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο 2022 (0,4%) και κατά 46.940 άτομα σε σχέση με τον Ιούλιο 2023 (1,5%).



Πυρά ΠΑΣΟΚ κατά ΣΥΡΙΖΑ - Documento

 


Διαψεύδει το ΠΑΣΟΚ το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» περί συνάντησης του Νίκου Ανδρουλάκη με αξιωματούχο της εταιρίας Huawei.

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής ουδέποτε έχει συναντηθεί με αξιωματούχο της συγκεκριμένης κινεζικής εταιρίας. Ως ευρωβουλευτής έχει υπερψηφίσει σχετικά ψηφίσματα που αφορούν την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κίνα, καθώς και την αντίθεση του Κοινοβουλίου στην επικύρωση εμπορικής συμφωνίας με τη συγκεκριμένη χώρα λόγω κυρώσεων που είχαν επιβληθεί σε ευρωβουλευτές, εν αντιθέσει με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ και σε κάποιες περιπτώσεις και της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη :

«Δεν θα ξεχάσουμε ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα ως κεντρικός βραχίονας της μαύρης προπαγάνδας του ΣΥΡΙΖΑ προεξοφλούσε προεκλογικά ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα συρθεί σε συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, επειδή ο πρόεδρός του είναι δήθεν “πιασμένος” και “εκβιαζόμενος”. Το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Documento” αποδεικνύει, όμως, και κάτι ακόμη: Οι κ.κ. Τσίπρας, Πολάκης, Παππάς και Βαξεβάνης μπορεί να βρήκαν “βιτρίνα” από την Αμερική για να συνεχίσουν να έχουν ρόλο στα πράγματα, όμως μπροστά στα πρώτα αποτελέσματα της επιλογής τους, επιστρατεύουν τις πρακτικές της λασπολογίας, που ευτέλισαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τόσο απελπισμένοι, που μπροστά στην αγωνιώδη προσπάθειά τους να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, δικαιώνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Γρήγορη Δημητριάδη και το παρακράτος τους. Είναι ευθύνη του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου της χώρας να απομονώσει τα φαινόμενα παρακμής της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, που υπονομεύουν την αξιοπιστία και τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή».



Διαδηλωτές κατά Φάμελλου στον Βόλο - Κασσελάκης ζήτησε να μην τον καταγράφουν οι κάμερες μήπως τον κράξουν και αυτόν

 


Φάμελλος και Κασσελάκης, αποφορτισμένος μετά τις διακοπές του, επισκέφτηκε τον βαριά πληγωμένο Βόλο, και αντίκρυσε διαδηλωτές με πλακάτ κατά του Φάμελλου.

Τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Σωκράτη Φάμελλο, και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, υποδέχτηκαν άτομα που κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα κατά του Σωκράτη Φάμελλου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης παρενέβη μιλώντας στους εν λόγω κατοίκους του Βόλου, αλλά ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην καταγράψουν τη συνομιλία του με τους διαδηλωτές, μήπως τον κράξουν και γίνει για άλλη μία φορά ξεφτίλα.

Έτσι, πήγε μόνος του στους συγκεντρωμένους και είχε μια σύντομη κουβέντα μαζί τους.




Εισπρακτικές αρπάζουν τα ακατάσχετα λεφτά θυμάτων πλημμυροπαθών

 


Πολλές καταγγελίες για την εγκληματική δραστηριότητα των εισπρακτικών, που ανήθικα προχωρούν σε κατασχέσεις ακατάσχετων βοηθημάτων των πλημμυροπαθών.

Συνεργοί στην εγκληματική δραστηριότητα είναι και οι τράπεζεσ που ενώ γνωρίζουν ότι τα λεφτά είναι ακατάσχετα δεν τα προστατεύουν, με αποτέλεσμα να τα υπεξαιρούν παράνομα οι εισπρακτικές.

Σε μια σοβαρή καταγγελία σχετικά με τις αποζημιώσεις των πλημμυροπαθών προχώρησε την Παρασκευή ο ηθοποιός, Θανάσης Βισκαδουράκης.

Οπως κατήγγειλε ο ηθοποιός, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, αποζημιώσεις ύψους 6.500 ευρώ που κατατέθηκαν προσωρινά στους λογαριασμούς πλημμυροπαθών στη Θεσσαλία, μετά το φονικό πέρασμα του Daniel στην περιοχή κατέληξαν σε εισπρακτικές εταιρείες.

Ο γνωστός ηθοποιός κατήγγειλε ότι η «αρπαγή» του ποσού συνέβη στον πεθερό του αλλά και σε άλλους πλημμυροπαθείς που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι τα χρήματα των αποζημιώσεων είναι ακατάσχετα και δεν συμψηφίζονται με χρέη στην εφορία.

Η καταγγελία του ηθοποιού, είναι μία απο τις πολλές αφού ου υπεξαιρέσεις συνεχίζονται χωρίς ίχνος ηθικής απο τις εισπρακτικές.



«Παρμενίων – 23»: Σειρήνες θα ηχήσουν σε όλη τη χώρα στις 11:00

 


Σειρήνες πολέμου θα ηχήσουν λίγο μετά τις 11 το πρωί σήμερα Δευτέρα, σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» του ΓΕΕΘΑ.

Πρόκειται για δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρηνών  συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, στο πλαίσιο της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης.

«Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας».

Ταυτόχρονα με την ήχηση των σειρήνων συναγερμού, θα πραγματοποιηθεί ήχηση των καμπανών των Ιερών Ναών της Επικράτειας με σειρά βραχέων κωδωνισμών σε ταχύ ρυθμό διάρκειας τριών λεπτών.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση: «η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας».

Η άσκηση «Παρμενίων», η οποία σχεδιάσθηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, ο προγραμματισμός της δοκιμαστικής ενεργοποίησης προβλέπει τα ακόλουθα:

•ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης),

• ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης),

•ώρα 11:10, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης) στον Βορειοανατολικό Τομέα (Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου και Λήμνου),

•ώρα 11:15, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης), στον Βορειοανατολικό Τομέα,

•ώρα 11:20, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης) στον Νότιο Τομέα (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας),

•ώρα 11:25, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης), στον Νότιο Τομέα,

•ώρα 11:30, σήμανση προειδοποιητικού συναγερμού ΧΒΡΠ απειλής, για χρονική διάρκεια εκατόν-είκοσι (120) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης) στο σύνολο της Επικράτειας,

• ώρα 11:35, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης), στο σύνολο της Επικράτειας,

• ώρα 12:20, σήμανση συναγερμού ΧΒΡΠ προσβολής, για χρονική διάρκεια εκατόν-είκοσι (120) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης) στον Βορειοανατολικό (Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου και Λήμνου) και στον Νότιο Τομέα (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας),

•ώρα 12:25, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης), στο Βορειοανατολικό και Νότιο Τομέα,

•ώρα 12:30, σήμανση προειδοποιητικού συναγερμού ΧΒΡΠ απειλής, για χρονική διάρκεια εκατόν-είκοσι (120) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης) στον Βορειοανατολικό (Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου και Λήμνου) και στον Νότιο Τομέα (Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Περιφέρεια Κρήτης, Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας),

•12:35, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης), στο Βορειοανατολικό και Νότιο Τομέα,

•12:40, σήμανση συναγερμού ΧΒΡΠ προσβολής, για χρονική διάρκεια εκατόν-είκοσι (120) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης) στην Περιφέρεια Αττικής και Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,

•ώρα 12:45, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης), στην Περιφέρεια Αττικής και Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης,

•ώρα 12:50, σήμανση προειδοποιητικού συναγερμού ΧΒΡΠ απειλής, για χρονική διάρκεια εκατόν-είκοσι (120) δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης) στην Περιφέρεια Αττικής και Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και

• ώρα 12:55, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια εξήντα (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης), στην Περιφέρεια Αττικής και Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.



Όταν μιλάει για Μπέο ο Κασσελάκης να τον ρωτάτε γιατί έχει σύμβουλο τον τραμπούκο Παύλο Πολάκη

 


Είναι απίστευτο το θράσος του νούμερου Στέφανος Κασσελάκης, που 3 ημέρες έχει κολλήσει με τον δήμαρχο Βόλου που δεν είναι Νέα Δημοκρατία, και δεν κοιτάει δίπλα του τον ακροαριστερό τραμπούκο που έχει σύμβουλο και είναι ΣΥΡΙΖΑ.

Την επόμενη φορά που το ανεύθυνο νούμερο του ΣΥΡΙΖΑ αναφερθεί στον Μπέο, να τον ρωτήσει κάποιος ευθέως ο Μπέος δεν είναι Ν.Δ. "εσύ γιατί δεν αποκηρύσσεις τον σύμβουλο σου, ένα επίσης αποδεδειγμένα τραμπούκο που απειλεί του πάντες λέγεται Παύλος Πολάκης και είναι ΣΥΡΙΖΑ;"

Το σώου Μπέος, που ίσως του αρέσει το όνομα συνεχίζεται στην Κασσελακιάδα :  «Εδώ και μιάμιση μέρα περιμένουμε. Αποκηρύσσει ο κ. Μητσοτάκης τον τραμπούκο δήμαρχο Μπέο, ναι ή όχι;», ρωτά ο Στέφανος Κασσελάκης, που έχει ένα τραμπούκο σύμβουλο.

Σε βίντεο που «ανέβασε» στο TikTok, και στο οποίο μιλά σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικές κάμερες που τον ακολουθούσαν ενόσω περπατούσε, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει:

«Καταρχάς, μ' ακολουθείτε μέχρι και σπίτι ε; Να σας πω κάτι; Στο σπίτι στο οποίο πρέπει να πάτε δεν είναι το δικό μου, πρέπει να πάτε στο σπίτι του κ. Μητσοτάκη και να τον ρωτήσετε αν αποκηρύσσει τον "καταλληλότερο όλων δήμαρχο" κ. Μπέο. Εδώ και μιάμιση μέρα περιμένουμε. Αποκηρύσσει τον τραμπούκο δήμαρχο Μπέο, ναι ή όχι; Είναι "ο καταλληλότερος όλων για τη δουλειά" ο κ. Μπέος, ναι ή όχι;».




Περίμενε στο λιμάνι τη μοτοσικλέτα που αγόρασε μέσω Facebook, αλλά δεν έφτασε ποτέ

 



Άλλο ένα περιστατικό απάτης με αγγελία στο facebook, διερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στα Χανιά, μετά την καταγγελία που υπέβαλε ένας 19χρονος που πλήρωσε ένα μεγάλο ποσό για την αγορά μιας μοτοσικλέτας, αλλά δεν την παρέλαβε ποτέ.

Το θύμα του απατεώνα, είδε την αγγελία στο facebook για την πώληση της μηχανής και αποφάσισε να αγοράσει. Επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον φερόμενο ως πωλητή, με τον οποίο συμφώνησε να πληρώσει 1.800 ευρώ για να αποκτήσει τη μοτοσικλέτα. Ο 19χρονος κατέβαλε τα χρήματα στον τραπεζικό του λογαριασμό του "πωλητή" με δύο καταθέσεις στις 24 Σεπτεμβρίου.

Ο απατεώνας τον διαβεβαίωσε ότι θα έστελνε τη μηχανή με το πλοίο της γραμμής και ο νεαρός στήθηκε στο λιμάνι της Σούδας για να την παραλάβει. Όμως, η μοτοσικλέτα δεν είχε φορτωθεί και, όταν επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της, εκείνος ισχυρίστηκε ότι δεν πρόλαβε να την βάλει στο πλοίο και ότι θα το έκανε την επομένη. Όμως, μάταια περίμενε και την επόμενη ημέρα ο νεαρός, ενώ στις προσπάθειές του να επικοινωνήσει με τον "πωλητή", βρήκε κλειστό το κινητό του.



Συνεχίζει να προκαλεί και να βρίζει δημοσιογράφους ο ακροαριστερός τραμπούκος Πολάκης

 


Επίθεση κατά του δημοσιογράφου των «Νέων» και του Mega Γιάννη Πρετεντέρη εξαπέλυσε ο ακροαριστερός τραμπούκος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμβουλος του Στάφανου Κασσελάκη, και πρώην υπουργός Παύλος Πολάκης, με αφορμή άρθρο του δημοσιογράφου για τις πρόσφατες εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανάρτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την «τοξικότητα» και καταφέρεται κατά του δημοσιογράφου.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης στο άρθρο του αναφέρεται στα της επόμενης ημέρας από την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Τέτοια ξεφτίλα δεν νομίζω να έχει βιώσει ποτέ άλλο κόμμα», αναφέρει μεταξύ άλλων και προσθέτει ότι «Όταν ένα κόμμα μαζεύει από εκλογή σε εκλογή κάθε καρυδιάς καρύδι, όταν δεν έχει ραχοκοκαλιά και φυσιογνωμία, όταν το μοναδικά κοινό χαρηκτηριστικό όλων των καρυδιών που μαζεύτηκαν είναι ο Τσίπρας κι όταν ο Τσίπρας φεύγει τελικά βαριά ηττημένος, τι μένει; Οχι πολλά πράγματα».

Χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «ανορθολογικό κίνημα που συγκροτήθηκε και άνθισε σε συνθήκες μαζικής παραφροσύνης» και προσθέτει ότι «στην πραγματικότητα ήταν ένα ρεύμα των «απ' έξω» για να πιάσουν την καλή των «από μέσα», μόνο που δεν ήξεραν ούτε ποια είναι η καλή, ούτε πώς θα την πιάσουν. Το αποτέλεσμα ήταν περίπου αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο».

Καταλήγει με το σχόλιο ότι «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε τελείωσε, είναι προφανές ότι θα εμφανιστεί κάποια στιγμή κι ένας ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρουμε ή που δεν υποψιαζόμαστε. Κανείς δεν μπορεί σήμερα να πει τιθα είναι ούτε με τι θα μοιάζει. Παρόλο που κάποιοι συντηρούν ακόμη μερικό ψήγματα αισιοδοξίας».


Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

Δεν υπάρχει γενικώς «τοξικότητα»….

Για το σύστημα της διαπλοκής,το Μητσοτακεικο ,τα φίλια ΜΜΕ τους και τους πετσοταισμενους δημοσιογράφους, «τοξικό» είναι ο,τι είναι επικίνδυνο για τα συμφέροντα των 100 οικογενειών που απομυζούν τη χώρα! Γι αυτό οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι τους ,γινονται τόσο δηλητηριώδεις ..

Γιαννη Πρετεντέρη με αυτό το δημοσίευμα αποδεικνύεις άλλη μια φορά πως είσαι αυτο που έλεγε ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης, δηλαδη :

ΕΝΑΣ ΚΟΥΒΑΣ ΜΕ ΣΚ@Τ@!!!μ

Ορθώς ανησυχείς και θα φανεί σύντομα γιατί….

Το άρθρο του Γιάννη Πρετεντέρη


Σε απευθείας μετάδοση


Στην πολιτική όλα τα περιμένεις. Ακόμη κι έτσι όμως είμαι βέβαιος ότι το ξεχαρβάλωμα ενός κόμματος σε απευθείας μετάδοση το ζούμε για πρώτn φορά. Κι όταν λέω «απευθείας μετάδοση» δεν εννοώ μόνο τα δελτία ειδήσεων στην τηλεόραση-παρόλο που δεν θα έκανε και μεγάλη διαφορά... Αλλό εννοώ και τα «πρωινάδικα», και τα «μεσημεριανάδικα», και την Ελένη με την Τατιάνα, και τους πανελίστες που καλούνται να κάνουν crash test του «υπέρκομψου Τάιλερ» με τη Μαρέβα.

Τέτοια ξεφτίλα δεν νομίζω να έχει βιώσει ποτέ άλλο κόμμα. Ούτε οι παραζαλισμένοι πασόκοι που το 2004 φώναζαν «Προχώρα, Γιώργο, άλλαξέ τα όλα!», ούτε ο ίδιος ο Γιώργος που σκούπιζε στα συνέδρια ή έπεφτε από το ποδήλατο δεν ευτύχησαν να πάρουν μέρος σε τέτοιο πατιρντί. Και πάντως δεν ξεχαρβαλώθηκαν. Αντιθέτως, στις μέρες μας σαρώνει τη χώρα ένα ιδιότυπο κύμα παραλογισμού και σουρεαλισμού, κάτι σαν τον «Daniel» στη Θεσσαλία χωρίς τις πλημμύρες.

ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, είδαμε τον πρώτο αρχηγό κόμματος που στις επινίκιες δηλώσεις ευχαρίστησε το σκυλάκι του, ενώ οι οπαδοί της ηττημένης αντιπάλου που για ανεξήγητους λόγους κυκλοφορεί με σηκωμένη τη γροθιά φώναζαν ρυθμικά «Αγώνας, Ρήξη, Ανατροπή, την Ιστορία γράφει η Ανυπακοή». Μια σκηνή αντάξια του Νταλί ή του Μαγκρίτ, ενδεχομένως με τον υπότιτλο «Αυτό δεν είναι ένα σκυλάκι». 'Η έστω με την ευχή το σκυλάκι του αρχηγού να μην είναι ανυπάκουο, όπως ζητούσαν επιπόλαια οι οπαδοί του.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η γραφικότητα και η σαχλαμάρα αποτελούν πλέον σύμφυτα μέρα της πολιτικής.'Η έστω κάποιας πολιτικής. Δεν θα διαφωνήσω. Απλώς στην Ελλάδα το ζούμε σε overdose.

ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ όμως να σοβαρέψουμε τη συζήτηση, θα ρωτούσα: μπορούσε άραγε το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ να είναι διαφορετικό; Νομίζω πως όχι. Όταν ένα κόμμα μαζεύει από εκλογή σε εκλογή κάθε καρυδιάς καρύδι, όταν δεν έχει ραχοκοκαλιά και φυσιογνωμία, όταν το μοναδικά κοινό χαρακτηριστικό όλων των καρυδιών που μαζεύτηκαν είναι ο Τσίπραςκι όταν ο Τσίπρας φεύγει τελικά βαριά ηττημένος, τι μένει; Οχι πολλά πράγματα.

ΑΣΦΑΛΩΣ θα μπορούσε το τέλος να είναι λιγότερο ξεκαρδιστικό ή αξιολύπητο, αλλά στην πολιτική όπως και στη ζωή κανείς δεν διαλέγει το τέλος. Απλώς το υπομένει. Δεν είναι φυσικά η πρώτη (κι υποθέτω ούτε η τελευταία...) φορά που μια αριστερή οργάνωση ή παράταξη ηττάται και μας κουνάει μαντήλι.

ΤΟ ΓΟΥΣΤΟΖΙΚΟ όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι μια Αριστερά κλείνει έναν κύκλο του βίου της διακωμωδώντας τον ίδιο της τον εαυτό. Ακόμη κι η αναπόφευκτη αριστερά συνωμοσιολογία που συνόδευσε την ανάδειξη του Κασσελάκη είναι του πλέον ασόβαρου επιπέδου.

Ομολογώ, για παράδειγμα, ότι μου είχε διαφύγει η αποκάλυψη πως «το καπιταλιστικό καθεστώς σκοπεύει διά μέσου του Κασσελάκη να καταργήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ως αριστερά κόμμα., (Κ Δοξιάδης, «Η Εφημερίδα των Συντακτών», 21/9).

Η ΕΞΕΛΙΞΗ των γεγονότων είναι, υποθέτω, προφανής. Αφού εξάντλησε τα τρέχοντα ζητήματα όπως το Ουκρανικό, η Κίνα, ο πληθωρισμός και το Ενεργειακά, το «καπιταλιστικό καθεστώς» πέρασε στο ψητό.

-Τι θα κάνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Επεσε βαριά περίσκεψη στη συνεδρίαση του καθεστώτος. Έως ότου μια φωνή ακούστηκε από το βάθος της αίθουσας.

- Φέρτε τον Κασσελάκη! Προφανώς το «καπιταλιστικό καθεστώς» επέδειξε στην προκείμένη περίπτωση εντυπωσιακή οξυδέρκεια και ευρυμάθεια, σε αντίθεση με εμάς που ούτε είχαμε ξανακούσει τον Κασσελάκη.

Η ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ είναι ότι εκείνος που φώναξε ήταν ο Πολάκης. Αλλά πώς είναι δυνατόν να βρέθηκε ένας άνθρωπος από τα Σφακιά οε μια τόσο κρίσιμη συνεδρίαση του «καπιταλισπκού καθεστώτος,.; Μυστήριο.

Ετσι ή αλλιώς, πάντως, ο στόχος φαίνεται ότι επιτεύχθηκε. Αντε τώρα να κάνουν οι συριζαίοι τους αριστερούς. «Με έναν εφοπλιστή κι έναν ναύαρχο στην πρώτη γραμμή, μόνο ένας μητροπολίτης μάς λείπει!», μονολογούσε πικρά ένας εκ των ηττημένων πρωταγωνιστών της κλωτσοπατινάδας. Άσε που ξέχασε τον σκύλο.

ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ θεώρησαν επί Τσίπρα ότι η απροσδιοριστία είναι περίπου μια εξυπνάδα που τους διευκολύνει. Νόμιζαν ότι έτσι μπορούσαν να πουν τα πάντα και το αντίθετό τους με την ίδια ευκολία. Στο βάθος του χρόνου όμως αποδείχτηκε ότι ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που έπεσαν έξω.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ λοιπόν το ερώτημα. Θα μπορούσε το τέλος να είναι διαφορετικό;

Ενα ανορθολογικό κίνημα που συγκροτήθηκε και άνθισε σε συνθήκες μαζικής παραφροσύνης δύσκολα θα επιxειρούσε μια ορθολογικά ενσωμάτωση σε ένα κανονικό πολιτικό σύστημα. Δεν ξέρω αν θα το ήθελε, αλλά, όπως αποδείχτηκε, δεν το μπορούσε. Στην πραγματικότητα ήταν ένα ρεύμα των «απ' έξω» για να πιάσουν την καλή των «από μέσα», μόνο που δεν ήξεραν ούτε ποια είναι η καλή, ούτε πώς θα την πιάσουν. Το αποτέλεσμα ήταν περίπου αναμενόμενο και προδιαγεγραμμένο.

Φυσικά «κάθε μέρα είναι μια άλλα μέρα», που έλεγε κι η Σκάρλετ Ο'Χάρα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ που ξέραμε τελείωσε, είναι προφανές ότι θα εμφανιστεί κάποια στιγμή κι ένας ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρουμε ή που δεν υποψιαζόμαστε. Κανείς δεν μπορεί σήμερα να πει τιθα είναι ούτε με τι θα μοιάζει. Παρόλο που κάποιοι συντηρούν ακόμη μερικό ψήγματα αισιοδοξίας.

«ΚΟΥΦΑΛΕΣ, ΔΕΝ ΞΟΦΛΗΣΑΜΕ», αναφώνησε αιφνίδια ένας στενός συνεργάτης του πρώην αρχηγού Τσίπρα (Θ. Καρτερός, «Η Αυγή», 19/9). Καμία αντίρρπση. Αν και ομολογώ ότι δεν κατάλαβα ούτε ποιοι δεν ξόφλησαν, ούτε ποιοι είναι οι κουφάλες.