Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πέθανε στα 96 της χρόνια

 





Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ, συγκλονίζει τη Βρετανία και όλο τον κόσμο.

Ήδη, εδώ και έναν χρόνο περίπου, η 96χρονη Ελισάβετ, αντιλαμβανόμενη το επερχόμενο τέλος και τις λιγοστές αντοχές της, είχε περιορίσει τις δραστηριότητες που προέβλεπε ο ρόλος της και τα καθήκοντά της ασκούνταν ουσιαστικά από επτά μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Στα 70 χρόνια που παρέμεινε στο θρόνο της, συσκέφτηκε τετ α τετ με δεκατέσσερις εγχώριους πρωθυπουργούς, παρακολούθησε δεκαοχτώ εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις και βίωσε αλλεπάλληλες κυβερνητικές αλλαγές. Συνάντησε αναρίθμητους ξένους ηγέτες - που στην πλειονότητά τους έχουν περάσει στη σφαίρα της λήθης. Και, φυσικά, από τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε ξεπεράσει τα 63 χρόνια συνεχούς βασιλείας της προ-προγιαγιάς της, βασίλισσας Βικτωρίας. Πρακτικά, μάλλον κανείς δεν θα υπερβεί τις ιστορικά αξιομνημόνευτες και μοναδικές επιδόσεις της 96χρονης βασίλισσας.




Κτήνος στην Κέρκυρα άφησε άλογο χωρίς νερό και πέθανε

 


Ένας παλιάνθρωπος, ένα ΚΤΗΝΟΣ στο Σιδάρι της Κέρκυρας, άφησε ένα άλογο που αποστεωμένο και σε κακή κατάσταση, ήταν δεμένο κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς νερό καταδικασμένο να πεθάνει.

Το άλογο τελικά σύμφωνα με όσα μεταδίδει η ΕΡΤ πέθανε, παρά τις προσπάθειες πολλών να του δώσουν νερό και να το τοποθετήσουν κάτω από σκιά με τη βοήθεια ομπρέλας.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι κλήθηκε κτηνίατρος ο οποίος ανέφερε ότι είχε έρθει και τις προηγούμενες ημέρες επειδή το ζώο ήταν άρρωστο, ενώ καταγγέλλεται ότι παρουσία του κτηνιάτρου, ο ιδιοκτήτης παραδέχθηκε ότι το άλογο ήταν δικό του, αν και προηγουμένως υποστήριζε στους πολίτες που συγκεντρώθηκαν ότι δεν ήταν.

Ο ιδιοκτήτης ακόμα δεν έχει συλληφθεί και δεν έχει οδηγεί στον εισαγγελέα για να την δολοφονία του αλόγου.




Περίεργα καλέσματα απο ακροαριστερούς - αριστερούς και παρακρατικούς το Σαββατοκύριακο στην ΔΕΘ

 



Σε αστακό μετατρέπεται η Θεσσαλονίκη με αστυνομικούς που θα «φρουρούν» την πόλη τις ημέρες που ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται εκεί για τα εγκαίνια της ΔΕΘ

Στο διαδύκτιο, υπάρχουν περίεργα καλέσματα, από ομάδες ακροαριστερών, αριστερών και παρακρατικών που θέλουν να πετύχουν την αποσταθεροποίηση στην χώρα.

Για να αποφευχθούν τα σχέδια παρακρατικών, αριστερών και ακροαριστερών οργανώσεων, θα είναι ιδιαίτερα αυξημένα τα αστυνομικά μέτρα ενόψει την έναρξης λειτουργίας της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε σε διαδοχικές συσκέψεις που προηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες. Για την εφαρμογή των μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας, θα βρίσκονται επί ποδός όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις της Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να μετακινηθούν διμοιρίες από όμορους νομούς, αλλά και από υπηρεσίες της Αττικής. Όπως έγινε γνωστό, ο αριθμός των αστυνομικών που θα πάρουν μέρος στα μέτρα θα είναι περίπου 3.500.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, διμοιρίες των ΜΑΤ, της ΥΜΕΤ, της ΟΠΚΕ και της Δράσης θα αναπτυχθούν σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, απ' όπου θα διέλθουν οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις, ενώ από αέρος ελικόπτερο της ΕΛΑΣ και drones θα εποπτεύουν την εξέλιξή τους και θα δίνουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης. Εκεί, θα βρίσκονται τα επιτελικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που θα συντονίζουν τις κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων.

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, γύρω από το Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, αναμένεται να αναπτυχθούν αστυνομικές κλούβες και κιγκλιδώματα για να αποτραπεί η κίνηση των διαδηλωτών προς το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκεται για παν ενδεχόμενο και ο «Αίαντας», το όχημα εκτόξευσης νερού της αστυνομίας.

Ήδη από σήμερα ξεκίνησαν αυξημένες περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στους δρόμους βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως, γύρω από τη ΔΕΘ, ενόψει της εφαρμογής των μέτρων απαγόρευσης και στάθμευσης οχημάτων.

Παράλληλα γίνονται περιπολίες για ύποπτες κινήσεις παρακρατικών, ειδικά ακροαριστερών με συγκεκριμένες εντολές ώστε να γίνει κακό στην χώρα.




Οι Τούρκοι κάνουν τους νταήδες και ενοχλούνται όταν οι ΗΠΑ παίρνουν θέση υπέρ της Ελλάδας

 


Έχουν μεγάλο θράσος οι Τούρκοι, και μας θυμίζουν ξεκάθαρα τους Συριζαίους στην Ελλάδα, που παρά το όσα κάνουν, όσα λένε και το παρελθόν τους, κουνάνε το δάχτυλο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ένα άλλο που δεν ξεχωρίσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Τουρκίας είναι το ψέμα, μιλάμε για ψέμα, απάτη, προπαγάνδα, διαστρεύλωση, συναγωνισμός χωρίς να τους ενδιαφέρει η ξεφτίλα και οι επιπτώσεις, με σκοπό να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους και μόνο.

Δυσφορία στην Τουρκία για την ξεκάθαρη και απόλυτη θέση των ΗΠΑ, απέναντι στο θέμα της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, που η Άγκυρα επιχειρεί να «γκριζάρει». Τα νησιά βρέθηκαν πρόσφατα στο στόχαστρο του καθεστωτικού και ψεύτη προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε προκλητικά πως η Τουρκία δεν δεσμεύεται από την ελληνική κατοχή τους, απειλώντας μάλιστα με τη φράση: «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ» και το λέει, λές και τον φοβήθηκε κάποιος στην Ελλάδα που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τίτλο «Οι ΗΠΑ επέλεξαν πλευρά: "Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί"» το δίκτυο TR Haber, παρουσιάζει τη γραπτή δήλωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προς την τουρκόφωνη έκδοση της Φωνής της Αμερικής (VOA).

«Οι ΗΠΑ σχολίασαν τα λόγια του προέδρου Ερντογάν για την Ελλάδα, «Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», τασσόμενες στο πλευρό της Ελλάδας και δηλώνοντας πως «δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η ελληνική κυριαρχία στα νησιά» αναφέρει το δημοσίευμα, παρουσιάζοντας ολόκληρη την γραπτή δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την τουρκόφωνη VOA.

«Σε μια εποχή που η Ρωσία καταλαμβάνει εκ νέου ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι ιδιαίτερα άχρηστες Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα και Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και την επίλυση των διαφορών με διπλωματικά μέσα», αναφέρει μεταξύ άλλων η δήλωση.



Καραγκιοζιλίκι στην εξεταστική από ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ που αποχώρησαν από την διαδικασία

 



Σε άξιο καραγκιοζιλίκι εφάμιλλο του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει το ΠΑΣΟΚ Ανδρουλάκη, που συνεχίζει να σέρνεται απο τον φαιδρό Αλέξη Τσίπρα, που δεν δίσταζε να παρακολουθεί τα ίδια του τα στελέχη, τους ίδιους τους υπουργούς του.

Σε σφοδρή σύγκρουση οδηγήθηκαν για ακόμα μια φορά τα κόμματα στη συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπή της Βουλής, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατάθεσης της λίστας των μαρτύρων.

Αποτέλεσμα ήταν η αποχώρηση τόσο του ΣΥΡΙΖΑ και από πίσω η ουρά το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη, τα οποία κατήγγειλαν την διαδικασία, στηλιτεύοντας πως δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις τους.

Η επιτροπή αποφάσισε να καλέσει προς κατάθεση του 4 διοικητές της ΕΥΠ από το 2012 ως και σήμερα, τους νομικούς εκπροσώπους των εταιριών Intelexa και Krikel, τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ και τον τέως της ΕΑΔ αλλά και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Για να ξεφτιλίσει την διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ των παρακολουθήσεων των ίδιων των υπουργών του, με ανακοίνωσή του εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ο κ.Μητσοτάκης μεθοδεύει την «ομερτά» για να μείνει το παρακράτος στο σκοτάδι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ έχει προτείνει να κληθούν ως μάρτυρες οι διοικητές της ΕΥΠ από το 2012 μέχρι και σήμερα, δηλαδή οι κ.κ. Δραβίλλας, Ρουμπάτης, Κοντολέων και Δεμίρης, ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμος, ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αγ. Μπίνης, οι νόμιμοι εκπρόσωποι των εταιρειών intelexa και Krikel, καθώς και ο επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν προτάσεις για κλήση περισσότερων προσώπων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει 16 και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ συνολικά 59 πρόσωπα (!).

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τους: Δημητριάδη Γρηγόρη, Κοντολέων Παναγιώτη, Δεμίρη Θεμιστοκλή, Βλάχου Βασιλική, Ράμμο Χρήστο, Κουκάκη Θανάση, Τέλλογλου Αναστάσιο, Τριανταφύλλου Ελίζα, Τερζή Δημήτρη, Μπίνη Άγγελο, Μπίτζιο Φέλιξ, Μελιτσιώτη Διονύση, Ταλ Ντίλιαν, Μπιλ Μπάρζακ - Πανεπιστήμιο Τορόντο, Λαβράνο Γιάννη, Μαλιχούδη Σταύρο.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη πρότεινε να κληθούν οι:

-Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός, στον οποίο υπάγεται η ΕΥΠ,

​- Παναγιώτης Πικραμμένος, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αναπληρών τον πρωθυπουργό απόντα ή κωλυόμενο και αρμόδιος για τις Ανεξάρτητες Αρχές,

​- Γεώργιος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας,

​- Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,

​- Κωνσταντίνος Τσιάρας, υπουργός Δικαιοσύνης,

​- Γρηγόριος Δημητριάδης, δικηγόρος Αθηνών και πρώην γενικός γραμματέας πρωθυπουργού,

​- Παναγιώτης Κοντολέων, πρώην διοικητής της ΕΥΠ,

​- Θεμιστοκλής Δεμίρης, διοικητής της ΕΥΠ,

​- Βασίλειος Γκρίζης, υποδιοικητής της ΕΥΠ, αρμόδιος για επιχειρησιακά θέματα,

​- Διονύσιος Μελιτσιώτης, υποδιοικητής της ΕΥΠ, αρμόδιος για οργανωτικά θέματα,

​- Αναστάσιος Μητσιάλης, υποδιοικητής της ΕΥΠ, αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις της Υπηρεσίας,

​- Ιωάννης Ρουμπάτης, τέως διοικητής ΕΥΠ,

​- Βασιλική Βλάχου, εισαγγελέας ΕΥΠ,

​- Οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Συλλογής και Ανάλυσης πληροφοριών Α΄ & Β΄, Οικονομικής Διαχείρισης και Υποδομών, τον προϊστάμενο του Κέντρου Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας της ΕΥΠ,

​- Ευαγγελία Γεωργακοπούλου, υπάλληλος ΕΥΠ, άρτι συνταξιοδοτηθείσα,

-Οι υπάλληλοι της ΕΥΠ που υπέγραψαν το αίτημα παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη και διεξήγαγαν και εξήγαγαν τα δεδομένα της παρακολούθησης,

​- Αθανάσιος Κουκάκης, δημοσιογράφος (ειδησεογραφικό site CNN.gr, 14ο ΧΛΜ. Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, Κηφισιά),

​- Αναστάσιος Τέλλογλου, δημοσιογράφος (τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, Λεωφόρος Κηφισίας αρ.10-12, Μαρούσι, ειδησεογραφικό site inside story Στησιχόρου 1, Αθήνα),

​- Ελισάβετ Τριανταφύλλου, δημοσιογράφος (ειδησεογραφικό site inside story Στησιχόρου 1, Αθήνα),

​- Νικόλας Λεοντόπουλος, δημοσιογράφος (ειδησεογραφικό site Reporters United, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα),

​- Θοδωρής Χονδρόγιαννος, δημοσιογράφος (ειδησεογραφικό site Reporters United, Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα),

​- Ιωάννης Σουλιώτης, δημοσιογράφος (εφημερίδα Καθημερινή, Εθνάρχου Μακαρίου & Δημ. Φαληρέως αρ. 2, Νέο Φάληρο, Πειραιάς),

​ - Βασίλειος Λαμπρόπουλος, δημοσιογράφος (εφημερίδες ΒΗΜΑ και ΝΕΑ, Λεωφόρος Συγγρού αρ. 340, Καλλιθέα),

​- Σταύρος Μαλιχούδης, δημοσιογράφος

​- Κωνσταντίνος Κουκουμάκας, δημοσιογράφος,

​- Μάνος Φραγκιουδάκης, δημοσιογράφος,

​- Sara Aleksandra Hamou (Σάρα Αλεξάνδρα Χάμου) του FAYSSAL και της ZOFIA, που γεννήθηκε στην Πολωνία την 27-6-1984, μόνιμος κάτοικος Αγίου Τύχωνος Λεμεσού Κύπρου (οδός Ψαρών αρ. 19 Τ.Κ. 4521),

​- Φέλιξ Μπίτζιος του Γεωργίου και της Μαργαρίτας, κάτοικος Κηφισιάς Αττικής, οδός Κοκκινάκη αρ. 33 (Τ.Κ. 14561),

​- Ταλ Ντίλιαν, μόνιμος κάτοικος Αγίου Τύχωνος Λεμεσού Κύπρου (οδός Ψαρών αρ. 19 Τ.Κ. 4521),

​- Ηλίας Σπυρλιάδης του Σωτηρίου, κάτοικος Αθηνών, οδός Καραολή - Δημητρίου & Βασιλίσσης Σοφίας, Κολωνάκι, Τ.Κ. 10675, δικηγόρος Αθηνών (ΑΜ ΔΣΑ 33331),

​- Μερομ Χαρπάζ, διευθυντής εταιρείας INTELEXA A.E.,

​- Ηλίας Κυριακίδης, λογιστής εταιρείας INTELEXA A.E.,

​- Μπίτσιου, εργαζόμενη εταιρείας INTELEXA A.E.,

​- Παναγιώτης Κούτσιος, εργαζόμενος εταιρείας INTELEXA A.E.,

​- Αθανάσιος Κοκολάκης, πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της Ελληνικής Αστυνομίας,

​- Νικόλαος Τσέτσικας, διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας, υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.,

​- Αναστάσιος Μανιάτης, ταξίαρχος, πρώην διευθυντής, Διεύθυνση Οικονομικών Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,

​- Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, Ταξίαρχος, πρώην διευθυντής, Διεύθυνση Οικονομικών Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,

​- Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος, ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ. ε.α., πρώην διευθυντής, Διεύθυνση Οικονομικών Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,

​- Ευάγγελος Καραπαπάς, ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ., Διευθυντής, Διεύθυνση Οικονομικών Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,

​- Βασίλειος Παπακώστας, διευθυντής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,

​- Κωνσταντίνος Τσουβάλας, τ. γενικός γραμματέας υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,

​- Χρήστος Ράμμος, αντιπρόεδρος ΣτΕ ε.τ. – Πρόεδρος ΑΔΑΕ,

​- Μιχαήλ Σακκάς, αντιπρόεδρος ΑΔΑΕ,

​- Δημήτριος Βέργαδος, τακτικό μέλος Ολομέλειας ΑΔΑΕ,

​- Στέφανος Γκρίτζαλης, τακτικό μέλος Ολομέλειας ΑΔΑΕ,

​- Γεώργιος Μπακάλης, τακτικό μέλος Ολομέλειας ΑΔΑΕ,

​- Νικόλαος Παπαδάκης, τακτικό μέλος Ολομέλειας ΑΔΑΕ,

​- Αικατερίνη Παπανικολάου, τακτικό μέλος Ολομέλειας ΑΔΑΕ,

​- Τυχόν αναπληρωματικά μέλη Ολομέλειας ΑΔΑΕ που συμμετείχαν στον έλεγχο.

​- Σταμάτης Τριμπάλης του Δημητρίου, διαχειριστής της KRIKELΜ.ΙΚΕ,

​- Ιωάννης Λαβράνος του Σπυρίδωνος-Λεωνίδα, επιχειρηματίας,

​- Ευάγγελος Τσόγης, λογιστής,

​- Αθανάσιος Ντόκος, σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού,

​- Αλέξανδρος Διακόπουλος - ΠΝ, αντιναύαρχος Ε.Α. - πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού,

​- Άγγελος Μπίνης, πρώην διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

​- Shane Huntley, διευθυντής Ομάδας Ανάλυσης Απειλών (Threat Analysis Group), Google Security (να προσκομίσει την έκθεση της Google για την κατοχή λογισμικών)

​- Νικόλαος Παπάζογλου του Παναγιώτη, συνεργάτης Νίκου Ανδρουλάκη,



Ο Ερντογάν χρησιμοποιεί τον Τσίπρα, όπως τον χρησιμοποίησε η Μέρκελ για να ξεπουλήσει την Μακεδονία

 



Κακά τα ψέματα, ο Αλέξης Τσίπρας που δεν είναι και έξυπνος πολιτικός, για να πετύχει αυτό που θέλει δεν διστάζει να ξεπουλήσει και την μάνα του!! Δεν διστάζει να πει ψέματα, να εξαπατήσει, να διαστρευλώσει για να καταφέρει να πάρει και πάλι την εξουσία.

Το πόσο εύκολος είναι ο Αλέξης Τσίπρας - ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται και από την παραδοχή του πρόεδρου του εξωκοινοβουλευτικού Ενιαίου Κόμματος και γιος του πρώην Προέδρου και Πρωθυπουργού της χώρας, Τουργκούτ Οζάλ που είπε ότι μόλις χάσει τις εκλογές ο Μητσοτάκης θα εισβάλλουμε εύκολα στην Ελλάδα!!!Αυτό δείχνει το πώς βλέπουν οι Τούρκοι την αριστερά και ειδικά τον εύκολο Αλέξη Τσίπρα.

Τον Αλέξη Τσίπρα χρησιμοποίησε και η πρώην καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ για να ξεπουλήσει την Μακεδονία στα Σκόπια, και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του έταξε ότι δεν θα χάσει τις εκλογές θα τον κρατήσεις για πρωθυπουργό, αλλά τελικά η βούληση του Ελληνικού λαού είναι δυνατότερη από τον οποιοδήποτε ξένο και ντόπιο ανθέλληνα.

Φυσικά και ο Αλέξης Τσίπρας την πίστεψε, ξεπούλησε εύκολα την Μακεδονία, με αποτέλεσμα να τον κοροιδεύουν εξοργισμένοι οι Μακεδόνες, φωνάζοντας τον περιπαιχτικά όπως προχθές στην Βέροια "Μακεδόνα", και θα τον θυμούνται για πάντα στην ιστορία, ως αυτόν που ξεπούλησε την Μακεδονία.

Την ίδια συνταγή χρησιμοποιεί ο Ταγίπ Ερντογάν, σύμμαχος και φίλος της Άγκελα Μέρκελ, τάζοντας ίσως στον Αλέξη Τσίπρα πώς εάν γίνουν σύμμαχοι για να ρίξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα βοηθήσει να τον κάνει κυβέρνηση και ίσως να του δώσει και κάποια νησιά ο αδίστακτος Συριζαίος.

Ποιος ξεχνάει την προτροπή του Τούρκου προέδρου προς τους πολίτες, να καταψηφίσουν την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για να έρθει ο εύκολος ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος ξεχνάει τον θαυμασμό του ΣΥΡΙΖΑ προς τη Ρωσία και τον δικτάτορα Πούτιν, σύμμαχο και φίλο του Ταγίπ Ερντογάν, μαζί με την ενοχοποίηση του ΝΑΤΟ για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που ως σκοπό έχουν την ενίσχυση του αντικυβερνητικού μετώπου στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Πόσες φορές εμμέσως πλην σαφώς εκδηλώνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ένας θαυμασμός προς την προσωπικότητα του Ερντογάν, προς την «πανέξυπνη» εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, σε μια προσπάθεια να κατηγορηθεί η ελληνική κυβέρνηση που συντάχθηκε από την πρώτη στιγμή με τις δυνάμεις που επιθυμούσαν τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ. Μια κατηγορία που συμπορευόταν με τα παζάρια και τους εκβιασμούς της Τουρκίας και την «αδέσμευτη» πολιτική της Άγκυρας.

Ο Τούρκος πρόεδρος εκφράζει την υποστήριξη του ανοικτά στον ΣΥΡΙΖΑ και τον εύκολο Αλέξη Τσίπρα.

Επικροτεί τις ανθελληνικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τις αμυντικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, την αύξηση των παραγγελιών των οπλικών συστημάτων, την δήθεν τεράστια «ήττα» της Ελλάδας έναντι της «μεγαλοπρεπούς νίκης» των Τούρκων στη σύνοδο του ΝΑΤΟ και άλλα πολλά. 

Η στάση και οι θέσεις του ανθελληνικού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ που δεν διστάζει να ξεπουλήσει τα πάντα, «ταιριάζουν σαν γάντι», στους Τούρκους, γιατί έχουν την ίδια θέση. 

Για τους Τούρκους η λύση είναι μία  ψηφίζουμε, λοιπόν, ΣΥΡΙΖΑ με τη βούλα και την ευχή του μεγάλου σουλτάνου, γιατί εύκολα θα ξεπουλήσει ο Τσίπρας μόλις εισβάλλουν στην Ελλάδα οι Τούρκοι.



Μητσοτάκης :Το «Ράλλυ των Θεών»


 

Ανάρτηση του πρωθυπουργού στον προσωπικό του λογαριασμό: «Στην Ελλάδα χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού»

«Τις επόμενες μέρες, στην Ελλάδα χτυπά η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε έναν από τους πιο αγαπημένους και απαιτητικούς αγώνες, για οδηγούς και θεατές» ανέφερε σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις που ξεκινά την Πέμπτη. Να σημειωθεί πως-όπως επισήμανε ο κ.Μητσοτάκης- το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά στο επίσημο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC).

Ο πρωθυπουργός ανέφερε συγκεκριμένα στην ανάρτηση του:

«Το «Ράλλυ των Θεών», το @acropolisrally, για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πρόγραμμα του @OfficialWRC. Τις επόμενες μέρες, στην Ελλάδα χτυπά η καρδιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σε έναν από τους πιο αγαπημένους και απαιτητικούς αγώνες, για οδηγούς και θεατές.#AcropolisRally #WRC».



Ληστείας με θύματα τρεις ανήλικους στην Κηφισιά

 



Στιγμές τρόμου έζησαν το βράδυ της Τετάρτης (7/9) τρεις 14χρονοι που είχαν βγει για βόλτα στην Κηφισιά, όταν τρεις ανήλικοι κακοποιοί τους πλησίασαν με την απειλή μαχαιριού και τους πήραν τα κινητά και 10 ευρώ που είχαν και έφυγαν τρέχοντας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λίγη ώρα μετά περνά από το σημείο πέρασε περιπολικό της ΕΛΑΣ. Οι τρεις μαθητές το σταμάτησαν και ανέφεραν στους αστυνομικούς το περιστατικό και άμεσα ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Παράλληλα, ο ένας 14χρονος κάλεσε τον πατέρα του από το κινητό αστυνομικού και τον ενημέρωσε για το περιστατικό. Ο πατέρας που είχε στο κινητό του εφαρμογή μπόρεσε να εντοπίσει το στίγμα του κινητού του παιδιού του και το ανέφερε στους αστυνομικούς. Εκείνοι κατευθύνθηκαν προς την οδό Μακεδονίας και εντόπισαν τους ανήλικους κακοποιούς και άρχισαν να τους καταδιώκουν πεζή.

Ωστόσο οι τρεις κακοποιοί κατάφεραν να ξεφύγουν, αλλά πέταξαν το κινητό τηλέφωνο το οποίο οι αστυνομικοί το μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ.



Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 12χρονο σε παιδική χαρά


 

Τρεις 16χρονοι κακοποιοί επιτέθηκαν το βράδυ της Τρίτης, σε έναν 12χρονο σε παιδική χαρά στο Μαρούσι, αρπάζοντάς του τα χρήματα.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το περιστατικό συνέβη προχθές, το βράδυ της Τρίτης, όταν τρεις 16χρονοι βρέθηκαν σε παιδική χαρά στην περιοχή του Αμαρουσίου και άρχισαν να προσεγγίζουν παιδιά νεαρότερης ηλικίας.

Αργότερα, γύρω στις 10 το βράδυ όταν τα περισσότερα παιδιά είχαν αποχωρήσει, ο ένας εκ των τριών 16χρονων προσπάθησε να αποσπάσει την προσοχή ενός ενήλικα, ο οποίος περνούσε εκείνη τη στιγμή από την παιδική χαρά μαζί με το κατοικίδιο του.

O νεαρός πιθανόν ήθελε να αποσπάσει την προσοχή του ενήλικα όσο θα δρούσαν οι άλλοι οι δύο, οι οποίοι είχαν ήδη πλησιάσει με απειλητικές διαθέσεις τον 12χρονο. Οι ανήλικοι χτύπησαν το 12χρονο αγόρι, του άρπαξαν τα χρήματα και στην συνέχεια εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.




Η αλήθεια για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

 



10 ερωτήσεις και απαντήσεις για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα vouchers


1. Η αντιπολίτευση διατείνεται ότι πολλές χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός βρεφονηπιακών σταθμών. Τι απαντάτε σε αυτό;


Κανένα παιδί δεν έχει μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού! Όλες οι αιτήσεις για βρεφονηπιακούς σταθμούς καλύφθηκαν! Είναι χαρακτηριστικό ότι στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για την περίοδο 2022-2023, λαμβάνουν voucher 111.000 παιδιά. Ο αντίστοιχος αριθμός voucher, για το 2021, ήταν 97.000, ενώ το 2019 ο αριθμός των παιδιών που έλαβαν voucher ανέρχονταν στα 84.000 (αύξηση 32%).


Η φετινή χρονιά ξεκινά με περισσότερα παιδιά από ποτέ στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών (ΚΔΑΠ) και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ).


Η αύξηση του προϋπολογισμού του σχετικού προγράμματος στα 333 εκατ. ευρώ (από 270 εκατ. ευρώ το 2019) έδωσε τη δυνατότητα να χορηγηθούν συνολικά 180.000 κουπόνια (για βρέφη, νήπια, παιδιά δημοτικού και ΑμεΑ) έναντι 155.000 που είχαν δοθεί το 2019 (αύξηση 16%).


2. Τότε για ποια παιδιά διαμαρτύρεται η αντιπολίτευση, αφού εσείς λέτε ότι όλες οι αιτήσεις που αφορούσαν θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς καλύφθηκαν;


Πράγματι, κανένα παιδί δεν έμεινε εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Το υπογραμμίζουμε. Από την αντιπολίτευση επιδιώκεται μια συνειδητή σύγχυση μεταξύ βρεφονηπιακών σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ). Τα ΚΔΑΠ καλύπτουν παιδιά 5-12 ετών.


Στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα. Η συζήτηση προκύπτει, λόγω των υπόλοιπων ΚΔΑΠ. Τι συμβαίνει εκεί; Στα ΚΔΑΠ διατηρήθηκαν οι ίδιοι δικαιούχοι με πέρυσι, φτάνοντας τα 60.000 κουπόνια. Άρα, σε καμία περίπτωση, ούτε στα ΚΔΑΠ υπήρξε μείωση της προσπάθειας για κάλυψη των αναγκών σε σύγκριση με πέρυσι και το απώτερο παρελθόν.


Σημειώνουμε όμως ότι η υπερβάλλουσα ζήτηση στα ΚΔΑΠ θα αντιμετωπιστεί με τέσσερις τρόπους:


Πρώτον, με τη διάθεση πρόσθετου ειδικού κονδυλίου 5 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να δοθεί, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Δεύτερον, με τη νέα κατανομή αδιάθετων vouchers στις αρχές του 2023.

Τρίτον, με επιπλέον ενίσχυση από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), ώστε να χορηγηθούν πάνω από 10.000 vouchers για τις συγκεκριμένες δομές.

Τέταρτον και κυριότερον, με την επέκταση του ολοήμερου σχολείου, ένα πρόγραμμα που προωθείται αμέσως από το υπουργείο Παιδείας με χρηματοδότηση κατά 50% από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, καλύπτει τις ίδιες ηλικίες και αφορά δεκάδες χιλιάδες παιδιά.

 

3. Πώς θα λειτουργήσει αυτή η πρόσθετη χρηματοδότηση σε συνδυασμό με τη νέα κατανομή vouchers για ΚΔΑΠ;


Η δυνατότητα ενεργοποίησης των vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι έως 2 Μαΐου 2023. Αντιθέτως, για τα ΚΔΑΠ είναι έως 1η Δεκεμβρίου 2022. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να υπάρξει σε νέα κατανομή των αδιάθετων vouchers στις αρχές του 2023, εντάσσοντας στο πρόγραμμα νέους δικαιούχους.


Επιπροσθέτως, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από ΕΕΤΑΑ, που είναι ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος των vouchers, με ειδική χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, ο αριθμός των ωφελούμενων παιδιών που πρόκειται να εγγραφούν στα δημοτικά ΚΔΑΠ θα αυξηθεί.


4. Και πώς σχετίζεται με τα ΚΔΑΠ η επέκταση του ολοήμερου σχολείου;


Μα ουσιαστικά αφορούν στο ίδιο αντικείμενο! Δεν μπορεί κανείς να κλείνει τα μάτια σε αυτό το πρόγραμμα -την επέκταση του ολοήμερου σχολείου δηλαδή- που έχει έντονο κοινωνικό πρόσημο και καλύπτει τις ίδιες ανάγκες και τις ίδιες οικογένειες.


Μιλάμε για τη επέκταση του ωραρίου έως τις 17:30 σε 2.063 ολοήμερα δημοτικά σχολεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Περιφέρεια. Αυτό μπορεί να μην ικανοποιεί πλήρως βεβαίως τους ιδιοκτήτες ορισμένων ΚΔΑΠ, αλλά καλύπτει τις οικογένειες και τις ανάγκες τους και αυτό τελικά είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο δεν είναι οι ιδιοκτήτες των ΚΔΑΠ, αλλά ο πατέρας, η μητέρα και τα παιδιά.


5. Σε σχέση με τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, στα οποία αναφερθήκατε, ποια είναι η αλλαγή;


Στα ΚΔΑΠ ΑμεΑ, voucher λαμβάνουν όλα τα παιδιά με αναπηρία, ανεξαρτήτως του εισοδήματος της οικογένειάς τους.


Φέτος, έχουμε περί τα 9.000 παιδιά, τη στιγμή που ο αντίστοιχος αριθμός για το 2019 ήταν 4.500, αύξηση που αγγίζει το 50%. Έχουμε δώσει προτεραιότητα στο συγκεκριμένο σκέλος του προγράμματος για ευνόητους λόγους που είμαστε βέβαιοι πως όλοι κατανοούν.



6. Τι άλλαξε δηλαδή τελικά στο πρόγραμμα όσον αφορά τα vouchers για θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς;


Όπως ήδη σημειώθηκε, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς για τη φετινή περίοδο 2022-2023 λαμβάνουν voucher 111.000 παιδιά, ο οποίος είναι επίσης ο μεγαλύτερος αριθμός από ποτέ. Ο αντίστοιχος αριθμός για το 2019 ήταν 84.000. Με άλλα λόγια, 27.000 περισσότερα παιδιά έλαβαν κουπόνια που τους εξασφαλίζουν θέσεις σε βρεφικούς, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας.


Με τον τρόπο αυτό, αναδεικνύεται η μεγάλη σημασία που αποδίδει η κυβέρνηση στην προσχολική αγωγή, η οποία αποτελεί κεντρικό πυλώνα της κοινωνικής πολιτικής της.



7. Άλλαξαν τελευταία και τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών;


Ναι, πράγματι το πρόγραμμα διευρύνθηκε. Τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα των βρεφονηπιακών σταθμών είναι αυξημένα κατά 6.000 ευρώ σε σχέση με το 2019, όπως φαίνεται και από τα ενδεικτικά παραδείγματα που παραθέτουμε:


Παράδειγμα 1


Μια οικογένεια με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 33.000 ευρώ φέτος λαμβάνει voucher, ενώ το 2019, για να το λάβει, έπρεπε το εισόδημά της να είναι κάτω από 27.000 ευρώ.


Παράδειγμα 2


Μια οικογένεια με 3 παιδιά και ετήσιο εισόδημα έως 36.000 ευρώ φέτος λαμβάνει voucher, ενώ το 2019, για να το λάβει, έπρεπε το εισόδημά της να είναι κάτω από 30.000 ευρώ.


8. Μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι;


Διορθώθηκε μια αδικία ετών, καθώς δίνεται η δυνατότητα και σε εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να μπορούν να πάρουν από φέτος κουπόνια και για ΚΔΑΠ και όχι μόνο για βρεφονηπιακούς σταθμούς (δυνατότητα που ισχύει από το 2020).


Επομένως, ανεξαρτήτως του αν ο εργοδότης είναι ο ιδιώτης ή το Δημόσιο, ο εργαζόμενος έχει πια την ίδια ευκαιρία να πάρει κουπόνια για όλες τις κατηγορίες δομών, κάτι που δεν ίσχυε, μέχρι σήμερα, για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.


9. Αυξήθηκε μόνο ο αριθμός των voucher ή και η αξία του κάθε κουπονιού;


Παράλληλα, με την αύξηση του συνολικού προϋπολογισμού εξασφαλίστηκε και αύξηση στην αξία του κάθε voucher στους σταθμούς κατά ποσοστό 10%, προκειμένου να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις, λόγω και των αυξημένων εξόδων τους (π.χ. σε παιδικό σταθμό: από 2.375 ευρώ σε 2.612 ευρώ ετησίως).



10. Η κυβέρνηση δηλαδή είναι απολύτως ικανοποιημένη με την πολιτική της στο ζήτημα των βρεφονηπιακών σταθμών και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης των παιδιών;


Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια για βελτιώσεις. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι τόσο τα κονδύλια όσο και οι θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ έχουν συνολικά αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με το 2019. Κανείς καλόπιστος δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι κανένα παιδί δεν έχει μείνει εκτός βρεφονηπιακού σταθμού. Κανείς καλόπιστος επίσης δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι καλύφθηκαν όλα τα παιδιά για τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ. Τέλος, κανείς καλόπιστος δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι για τα υπόλοιπα ΚΔΑΠ εκδόθηκαν τόσα vouchers όσα και πέρυσι.


Η αυξημένη ζήτηση στα ΚΔΑΠ μπορεί να καλυφθεί με άλλες μεθόδους: Με την κατανομή αδιάθετων vouchers, με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις, μέσω του υπουργείου Εσωτερικών και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, αλλά κυρίως μέσω της επέκτασης του ολοήμερου δημοτικού σχολείου, που μπορεί να καλύψει δεκάδες χιλιάδες ελληνικές οικογένειες. Ο τρόπος κάλυψης είναι διαφορετικός, αλλά το αποτέλεσμα το ίδιο ουσιαστικό.




Ελλάδα - Κίνα: Νέο Μνημόνιο συνεργασίας σε 4 τομείς αιχμής

 



Νέο Μνημόνιο για την επιστημονική και τεχνολογική συνεργασία, υπέγραψαν σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, Χρίστος Δήμας με τον Κινέζο ομόλογό του Zhang Guangjun, στο πλαίσιο της Μικτής Διακρατικής Επιτροπής Ελλάδας – Κίνας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

Το τρέχον πρόγραμμα συνεργασίας, χάρη στο οποίο έχουν επιλεγεί 23 ερευνητικά έργα για χρηματοδότηση, ξεκίνησε το 2018 και ήταν ιδιαιτέρως επιτυχημένο, δημιουργώντας έτσι ισχυρές προϋποθέσεις αποδοτικότητας και αποτελεσματικότητας για την επόμενη 13η πρόσκληση υποβολής προτάσεων που πιθανότατα θα ξεκινήσει εντός του 2023. 

Το Μνημόνιο αποβλέπει στην ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς κρίσιμους για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων όπως είναι η κλιματική και ενεργειακή κρίση, η διαχείριση υδατικών πόρων, η δημόσια υγεία και η επισιτιστική ασφάλεια. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται η εμβάθυνση της συνεργασίας στους ακόλουθους θεματικούς τομείς αιχμής:

Στον Αγροδιατροφικό τομέα, με έμφαση στην παραγωγή τροφίμων και ποτών, βιώσιμο σύστημα τροφίμων, βιώσιμη πρωτογενή παραγωγή, υγεία του εδάφους και τρόφιμα, πράσινα τρόφιμα, επισιτιστική ασφάλεια, αλιεία και υδατοκαλλιέργεια κ.λπ.

Στην κλιματική αλλαγή, με έμφαση στη διαχείριση των δασών, στους υδάτινους πόρους, στις προκλήσεις της βιοποικιλότητας, στις πολιτικές μετριασμού και προσαρμογής του κλίματος κ.λπ.

Στη δημόσια υγεία με έμφαση στη διάδοση μολυσματικών ασθενειών, προϊόντα συνδυασμού φαρμάκων-συσκευών, φάρμακα προστιθέμενης αξίας, φάρμακα ακριβείας, ψυχική υγεία, υγειονομική παιδεία πολιτών, εξατομικευμένη πρόληψη κ.λπ.

Στην πολιτιστική κληρονομιά με έμφαση στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών, εργαλείων, εφαρμογών, αλυσίδων αξίας για την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Δεδομένου ότι η χώρα μας έχει εγκρίνει το πρόγραμμα «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΌΤΗΤΑ» του ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης 2021-2027 θα διευθετηθούν οι λεπτομέρειες που θα μας επιτρέψουν να προβούμε σε προκήρυξη, ιδανικά εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023.




Προχωράμε στην υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος του Προσωπικού Βοηθού


 

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των αιτήσεων συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στην Α’ φάση του πιλοτικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων «Προσωπικός Βοηθός για Άτομα με Αναπηρία».

Υποβλήθηκαν συνολικά 2.040 αιτήσεις, από τις οποίες οι 1.686 πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Οι αιτούντες μπορούν να εισέρχονται στην πλατφόρμα https://prosopikosvoithos.gov.gr και να ενημερώνονται για την πληρότητα και εγκυρότητα της αίτησής τους.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία κατ’ οίκον αξιολόγησης της ανάγκης Προσωπικής Βοήθειας από διεπιστημονική επιτροπή αξιολόγησης και εκτιμάται ότι τα δυο τρίτα των αιτήσεων αυτών θα κληθούν στο στάδιο της κατ’ οίκον αξιολόγησης. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ειδοποίηση μέσα από την πλατφόρμα.

Σύντομα, οι πρώτοι 1.000 συμπολίτες μας στην Αττική θα έχουν τον δικό τους Προσωπικό Βοηθό, ενώ όπως έχουμε πει το πρόγραμμα από το 2023 θα επεκταθεί σε επιπλέον Περιφέρειες και το 2024 θα εφαρμοστεί πανελλαδικώς.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.




Πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων 80.000 ανέργων

 



Στο πλαίσιο  των δράσεων για την περεταίρω τόνωση της απασχόλησης έχει ήδη δρομολογηθεί πρόγραμμα που στοχεύει στην ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων δεξιοτήτων 80.000 ανέργων με συνολικό κόστος 100 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 50 εκατ. διατίθενται στα Κέντρα Εκπαίδευσης και δια Βίου Μάθησης των 12 Α.Ε.Ι. που έχουν δηλώσει συμμετοχή και τα υπόλοιπα 50 εκατ. ευρώ σε 179 ειδικώς αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης που ανήκουν είτε σε ιδιώτες, είτε σε κοινωνικούς εταίρους.

Χθες Τρίτη, αναρτήθηκε το Μητρώο ωφελούμενων - ανέργων που περιλαμβάνει 76.697 ωφελούμενους που υπέβαλαν αίτηση και πληρούν τα βασικά κριτήρια. Από την Πέμπτη θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν που θα τους εμφανίζεται σύμφωνα με το εκπαιδευτικό επίπεδο και τα  ακαδημαϊκά προσόντα που έχουν δηλώσει.

Κάθε ωφελούμενος που θα ολοκληρώσει το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και θα συμμετάσχει επιτυχώς στις εξετάσεις Πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων δικαιούται να λάβει το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 1.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Φθινόπωρο θα ακολουθήσει δεύτερο μεγάλο πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης που θα αφορά στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων 150.000 εργαζομένων και θα έχει προϋπολογισμό 188 εκατ. ευρώ.

Επισημαίνεται ότι τα προγράμματα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης που προβλέπει τη διάθεση 1 δισ. ευρώ για την κατάρτιση 500.000 εργαζομένων και ανέργων.




Αναλαμβάνουν υπηρεσία οι πρώτες Ομάδες Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων

 


Η ασφάλεια των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, των καθηγητών και των φοιτητών  και η απρόσκοπτη διεξαγωγή του εκπαιδευτικού έργου είναι απαίτηση της κοινωνίας και βασικός στόχος της Κυβέρνησης.

Προφανώς για την επίτευξη του στόχου αυτού απαιτούνται χρόνος, υλικοτεχνικά μέσα και προπάντων   σύμπραξη όλων: Ιδίως, μάλιστα της Πολιτείας και της Εκπαιδευτικής Κοινότητας. Για την επίτευξη του στόχου αυτού ψηφίστηκαν από τη Βουλή  συγκεκριμένες ρυθμίσεις -ουσιαστικά προοδευτικές μεταρρυθμίσεις- ανάμεσα στις οποίες η συγκρότηση Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Έγιναν για το σκοπό αυτό οι αναγκαίες προσλήψεις -κατά πλειοψηφία αποφοίτων των Πανεπιστημίων μας- ολοκληρώθηκε η εκπαίδευσή τους και η πρώτη Ομάδα  ανέλαβε υπηρεσία τη Δευτέρα  στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Ωστόσο -όπως συμβαίνει κάθε φορά που υλοποιείται μια μεταρρύθμιση στα Πανεπιστήμια- ομάδες αντιεξουσιαστών - μπαχαλάκηδων, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν είναι φοιτητές, προχώρησαν στη δημιουργία επεισοδίων, προκειμένου να ματαιώσουν την εφαρμογή του νόμου  και να διατηρήσουν τις προηγούμενες καταστάσεις ανομίας, που δεν νοούνται σε πανεπιστημιακούς χώρους. 

Παρόντες αρωγοί και υποστηρικτές στο παιχνίδι της ανομίας και των επιθέσεων  που ακολούθησαν σε βάρος της Ομάδας Προστασίας και της Αστυνομίας  βρίσκονταν για μια ακόμη φορά στελέχη και βουλευτές  της Αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων ο Τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, που απηύθυνε κάλεσμα για  «συμμετοχή στις  κινητοποιήσεις της νεολαίας και των φοιτητών όσο χρειαστεί».




Στήριξη των πολιτών χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η δημοσιονομική σταθερότητα

 


Πριν από ένα χρόνο, από το βήμα της Δ.Ε.Θ., ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη -πρώτος στην Ε.Ε.- ανακοίνωσε  τα πρώτα μέτρα για τη στήριξη των πολιτών έναντι των ενεργειακών ανατιμήσεων.

Παρακολουθώντας στη συνέχεια τις εντεινόμενες -εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία- αυξήσεις στις τιμές φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας, που πλήττουν ολόκληρη την Ευρώπη, η Κυβέρνηση προχώρησε στην ενίσχυση των μέτρων και τη διεύρυνση των δικαιούχων, καθώς και σε έκτακτη οικονομική στήριξη στις οικονομικά αδύναμες ομάδες του πληθυσμού.

Εξαντλώντας κάθε δημοσιονομικό περιθώριο, χωρίς ωστόσο να θέτει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα, η χώρα μας αναδείχθηκε, στο διάστημα που πέρασε, πρωτοπόρος στην Ε.Ε. σ’ ό,τι αφορά τη στήριξη πολιτών και επιχειρήσεων καθώς έχει ήδη διαθέσει για  τον σκοπό αυτό, το μεγαλύτερο ποσοστό του Α.Ε.Π.  Διέθεσε συγκεκριμένα το 3,7% του ΑΕΠ, ενώ ακολουθούν η Λιθουανία με 3,6%, η  Ιταλία με 2,8%, η Τσεχία με 2,5% και έπονται η Ισπανία και η Αυστρία με 2,3%  και η Γερμανία με 1,7% του ΑΕΠ τους.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων στη χώρα μας για το 2022 θα ξεπεράσουν τα 10 δισ. ευρώ, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων για 8,5 δισ. ευρώ και αποτελούν το μεγαλύτερο πακέτο στην Ε.Ε., σύμφωνα με εκτιμήσεις της Κομισιόν και οίκων αξιολόγησης.

Σημειώνεται ότι από τον Ιούλιο τέθηκε σε εφαρμογή ένας νέος μηχανισμός στην τιμολόγηση ηλεκτρικής ενέργειας, που αναστέλλει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, αφαιρεί άμεσα και μεταφέρει τα υπερέσοδα των προμηθευτών στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, από το οποίο διατίθενται για τη στήριξη των καταναλωτών.  Είναι χαρακτηριστικό ότι για το μήνα αυτό αντλούνται  1,1 δισ. από το Ταμείο Μετάβασης στα οποία προστίθενται άλλα 800 εκατ. από τον Προϋπολογισμό (σύνολο 1,9 δισ.) για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των αυξήσεων στο ρεύμα. Απορροφάται,  συγκεκριμένα, για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου το 100% της αύξησης, για τους οικιακούς καταναλωτές το 90%, για  τους αγρότες το 82% έως το 99% και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως και το 80%.

Στο μεταξύ, για την περίοδο πριν το νέο μηχανισμό ψηφίστηκε διάταξη που προβλέπει φορολόγηση στα υπερέσοδα που είχαν έως τότε οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας με συντελεστή 90% (τον υψηλότερο στην Ευρώπη) η οποία θα εφαρμοστεί άμεσα, προκειμένου να διατεθούν και αυτά τα έσοδα για τη στήριξη των καταναλωτών.

Παράλληλα, για την αποτροπή αθέμιτων πρακτικών σε βάρος των καταναλωτών, η Κυβέρνηση προχώρησε στην  επιβολή πλαφόν 5 ευρώ στα πάγια τέλη, επέβαλε  στους προμηθευτές την υποχρέωση να δηλώνουν την καθαρή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας που θα ισχύσει στο επόμενο διάστημα, και έδωσε στους καταναλωτές τη δυνατότητα να αλλάζουν προμηθευτή χωρίς να καταβάλουν κάποια αποζημίωση.




Χαστούκι στον ψεύτη Τσίπρα απο FT :Πρώτη η Ελλάδα στα μέτρα για την ενεργειακή κρίση

 



Την ώρα που ο Αλέξη Τσίπρας επιδίδεται σε αυτό που ξέρει καλά, παραποιώντας τα στοιχεία, λέγοντας ψέματα, και εξαπατώντας τους πολίτες, ο ξένος τύπος που τον επικαλείται πολλές φορές, του λέει στα μούτρα είσαι ψεύτης σταμάτα να κοροιδεύεις τον κόσμο.

Μέχρις στιγμή, από τις χώρες της ΕΕ, η Ελλάδα έχει δώσει τα περισσότερα χρήματα για να στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Όσο δε για τις τεράστιες ανατιμήσεις στο ρεύμα, οι τιμές στην Ελλάδα παραμένουν σε χαμηλότερα επίπεδα από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Σύμφωνα με τους Financial Times,  η ελληνική κυβέρνηση έχει διαθέσει ποσό που ξεπερνάει κατά πολύ το 3% του ΑΕΠ της, για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων έτσι ώστε να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων στην ενέργεια. Υπενθυμίζεται πως ο στόχος ήταν η κάλυψη των αυξήσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος κατά 90%, με την κρατική επιδότηση για τον Σεπτέμβριο να φτάνει στο 1,9 δισ. ευρώ.



Με αυτά τα δεδομένα, η χώρα έχει απο τις χαμηλότερες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι οι ανατιμήσεις είναι πολύ μεγάλες και για τους Έλληνες καταναλωτές.

Στο γράφημα των FT μόνο η Ουγγαρία παρουσιάζεται χαμηλότερα από την Ελλάδα, κι αυτό γιατί όπως είναι γνωστό, εξακολουθεί να έχει ανοικτό δίαυλο με τη Ρωσία, αρνούμενη την επιβολή κυρώσεων στη Μόσχα.

Η Ελλάδα από την πλευρά της, με τη χρήση και των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και το νέο μίγμα για την ηλεκτρική ενέργεια το οποίο προωθεί, κατάφερε θεαματική μείωση στην τιμή, που διαμορφώνεται στα 0,14/kWh.





Με ψεύτικα στοιχεία κάνει περιοδεία και εξαπατά τους Πολίτες ο Τσίπρας

 



Ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει αλλάξει καθόλου, κάνει περιοδεία κοροιδεύοντας και εξαπατώντας όσους τον ακούν ακόμα, δίνοντας τους ψεύτικα στοιχεία.

Ο εθισμένος στο ψέμα και την απάτη Αλέξης Τσίπρας πήγε εχθές στη Βέροια και κατόπιν στη Θεσσαλονίκη και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την πορεία της οικονομίας λέγοντας ψέματα. 

Είναι δε τόσο γελοίος και απρόσεκτος, που διάλεξε να κάνει επίθεση στην κυβέρνηση, την ημέρα της προς τα πάνω αναθεώρησης των στοιχείων για την ανάπτυξη του β’ τριμήνου από την ΕΛ.ΣΤΑΤ.

Διαβάστε τώρα τι είπε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας στην ιστορία της Ελλάδας που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα :

«Πολύ φοβάμαι ότι τα δύσκολα, δυστυχώς, είναι μπροστά μας. Η πραγματική οικονομία στενάζει, νοικοκυριά και επιχειρήσεις στενάζουν, παρ’ όλα αυτά διαρκώς βομβαρδίζονται με ειδήσεις για νέες ανατιμήσεις στο ρεύμα, στα είδη βασικής κατανάλωσης, στα καύσιμα και αυτό τη στιγμή που εδώ και οκτώ μήνες οι Eλληνες έχουν πληρώσει πολύ ακριβά το μάρμαρο των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ότι είπε είναι ψέμα, είναι αδίστακτος και είπε πολλά ψέματα, ότι η Ελλάδα έχει το ακριβότερο ρεύμα και τα ακριβότερα καύσιμα στην Ε.Ε., όπως μίλησε και για ρεκόρ πληθωρισμού. Δέν μπορεί να μην γνωρίζει ότι όλα αυτά δεν ισχύουν, αλλά τα λέει επειδή, υποτιμώντας την κοινή γνώμη, κοροιδεύοντας και εξαπατώντας συνειδητά τους αφελής, γιατί έχει σκοπό έχει να εμφανίσει τον πρωθυπουργό δήθεν ασύνδετο με την οικονομική, πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Και μιλά για «εφιάλτη για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που πρέπει να λάβει τέλος», ζητώντας για άλλη μία φορά εκλογές.




Οι Τούρκοι θέλουν να πέσει ο Μητσοτάκης για να εισβάλουν στην Ελλάδα με τον εύκολο Τσίπρα

 


Οι Τούρκοι γνωρίζουν πολύ καλά. ότι το μπάχαλο κυβέρνηση Τσίπρα που γνώρισαν το 2015-2019 είναι ότι καλύτερο για αν εισβάλουν στα νησιά της Ελλάδας και να τα καταλάβουν. Γνωρίζουν επίσης ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι για παιχνίδια και δεν μπορούν να τα βάλουν μαζί της και γιαυτό μόνο γαυγίζουν.

Τουρκία: «Να εισβάλλει η Τουρκία στην Ελλάδα, όταν ο Μητσοτάκης φύγει από την εξουσία», λέει ο γιος του Τουργκούτ Οζάλ.

Να εισβάλλει η Τουρκία στην Ελλάδα, αλλά μετά την απομάκρυνση Μητσοτάκη από την πρωθυπουργία, ζητάει ο γιος του πρώην Τούρκου προέδρου και πρωθυπουργού Τουργκούτ Οζάλ και σημερινός πρόεδρος του εξωκοινοβουλευτικού «Ενιαίου Κόμματος».

Μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, ο Αχμέτ Οζάλ, εμφανίστηκε βέβαιος πως στις εκλογές του 2023 η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα ηττηθεί, από την αριστερά που είναι «ερεθισμένη» λόγω των νέων αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα, και εύκολη για να την χειριστούν οι Τούρκοι.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το 2023 έχει εκλογές στην Ελλάδα. Φυσικά στην Ελλάδα υπάρχει μία πολύ ισχυρή αριστερά, μία πολύ δυναμική αριστερά, η οποία εν όψει του 2023 είναι πολύ ερεθισμένη πολιτικά, για τις βάσεις που πήραν οι Αμερικανοί. Για αυτό το λόγο εγώ πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης θα χάσει στις εκλογές του 2023» δήλωσε ο Οζάλ, προτείνοντας στη συνέχεια -το εκπληκτικό- να επέμβει η Τουρκία στρατιωτικά κατά της χώρας μας, μετά την απομάκρυνση Μητσοτάκη από την εξουσία.

«Εγώ προτείνω το εξής : Η Τουρκία αυτή τη στιγμή σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες έχει κάθε δικαίωμα να επέμβει στρατιωτικά εκεί, αλλά αν με ρωτούσατε, πιστεύω πώς η δουλειά θα ήτανε πιο εύκολη αν περιμέναμε να φύγει ο Μητσοτάκης από εκεί. Για αυτό το λόγο όσο δίκαιο και αν έχει η Τουρκία, φυσικά και μπορεί να επέμβει, αλλά με επέμβαση αυτή τη στιγμή δεν θα κερδίσουμε τίποτε, ενώ η δουλειά μπορεί να γίνει πιο εύκολα μετά την αποχώρηση του Μητσοτάκη το 2023» δήλωσε προκλητικά ο γιος του πρώην προέδρου και πρωθυπουργού της Τουρκίας Τουργκούτ Οζάλ.