Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Οι Τούρκοι κάνουν τους νταήδες και ενοχλούνται όταν οι ΗΠΑ παίρνουν θέση υπέρ της Ελλάδας

 


Έχουν μεγάλο θράσος οι Τούρκοι, και μας θυμίζουν ξεκάθαρα τους Συριζαίους στην Ελλάδα, που παρά το όσα κάνουν, όσα λένε και το παρελθόν τους, κουνάνε το δάχτυλο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ένα άλλο που δεν ξεχωρίσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Τουρκίας είναι το ψέμα, μιλάμε για ψέμα, απάτη, προπαγάνδα, διαστρεύλωση, συναγωνισμός χωρίς να τους ενδιαφέρει η ξεφτίλα και οι επιπτώσεις, με σκοπό να ικανοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους και μόνο.

Δυσφορία στην Τουρκία για την ξεκάθαρη και απόλυτη θέση των ΗΠΑ, απέναντι στο θέμα της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου Πελάγους, που η Άγκυρα επιχειρεί να «γκριζάρει». Τα νησιά βρέθηκαν πρόσφατα στο στόχαστρο του καθεστωτικού και ψεύτη προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος υποστήριξε προκλητικά πως η Τουρκία δεν δεσμεύεται από την ελληνική κατοχή τους, απειλώντας μάλιστα με τη φράση: «θα έρθουμε ξαφνικά βράδυ» και το λέει, λές και τον φοβήθηκε κάποιος στην Ελλάδα που κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τίτλο «Οι ΗΠΑ επέλεξαν πλευρά: "Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί"» το δίκτυο TR Haber, παρουσιάζει τη γραπτή δήλωση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών προς την τουρκόφωνη έκδοση της Φωνής της Αμερικής (VOA).

«Οι ΗΠΑ σχολίασαν τα λόγια του προέδρου Ερντογάν για την Ελλάδα, «Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ», τασσόμενες στο πλευρό της Ελλάδας και δηλώνοντας πως «δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η ελληνική κυριαρχία στα νησιά» αναφέρει το δημοσίευμα, παρουσιάζοντας ολόκληρη την γραπτή δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την τουρκόφωνη VOA.

«Σε μια εποχή που η Ρωσία καταλαμβάνει εκ νέου ένα κυρίαρχο ευρωπαϊκό κράτος, οι δηλώσεις που θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εντάσεις μεταξύ των συμμάχων του ΝΑΤΟ είναι ιδιαίτερα άχρηστες Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, Ελλάδα και Τουρκία, να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και την επίλυση των διαφορών με διπλωματικά μέσα», αναφέρει μεταξύ άλλων η δήλωση.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου