Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

Τα Ellinika Hoaxes «στέλνουν» στο ΕΣΡ εταιρεία δημοσκοπήσεων, που αρνήθηκε έλεγχο



Στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) παραπέμπει ο Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) τη νεοσύστατη εταιρεία δημοσκοπήσεων «Voxpop Analysis», εξαιτίας άρνησής της να δεχτεί έλεγχο για την δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Documento στις 8 Ιουλίου 2018.

Τον έλεγχο είχαν ζητήσει τα Ellinika Hoaxes (EH), έχοντας έννομο συμφέρον.

Όπως αναφέρεται, στις 8 Ιουλίου 2018, η εφημερίδα Documento δημοσίευσε μια «μεγάλη δημοσκόπηση» που διενεργήθηκε από την νεοσύστατη εταιρεία «Voxpop Analysis». Η εταιρεία αυτή συστάθηκε πριν ενάμιση μήνα από τη δημοσίευση της δημοσκόπησης. Το δυναμικό της είναι ένα και μοναδικό άτομο, ο ιδιοκτήτης της και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Σκλίας, και το κεφάλαιο της εταιρείας μόνο 100 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. 


Σε άρθρο τους τα EH είχαν καταγγείλει τη διαδικασία διεξαγωγής της δημοσκόπησης, και την επόμενη μέρα δέχτηκαν εξώδικη επιστολή από τον κύριο Βαξεβάνη, ο οποίος ζήτησε «τη δημοσίευση της πλήρους αλήθειας» και μια συγγνώμη.

Έχοντας πλέον έννομο συμφέρον, τα ΕΗ απευθύνθηκαν στην «Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων», το όργανο ελέγχου δημοσκοπήσεων του ΣΕΔΕΑ, με αίτημα τον έλεγχο της εν λόγω δημοσκόπησης.

Ωστόσο, ο κ. Σκλίας της «Voxpop Analysis» αρνήθηκε τον έλεγχο και παραπέμφθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης από το ελεγκτικό όργανο. Σημειώνεται πως σύμφωνα με το μέλος της επιτροπής ελέγχου, Θεόδωρο Χατζηπαντελή, καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, δεν έχει ξανασυμβεί, εταιρεία να μην δεχτεί τον έλεγχο από το θεσμικό όργανο ελέγχου δημοσκοπήσεων. 

Κατόπιν όλων αυτών, η «Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων», δια του προέδρου της, Ηλία Νικολακόπουλου, πολιτικού επιστήμονα και ομότιμου καθηγητή εκλογικής κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέστειλε επιστολή στο ΕΣΡ, το οποίο ενημέρωσε για το νόμιμο αίτημα που έλαβε από τα ΕΗ, καθώς και για την άρνηση της VoxPop Analysis να ελεγχθεί.





Πηγή : liberal.gr


Λάρισα: Πρόστιμο 180.000 ευρώ σε 87χρονο γιατί πέταξε 6 κουτάβια στα σκουπίδια



Ο συνταξιούχος που μένει στα Φάρσαλα καλείται να πληρώσει σχεδόν 200.000 ευρώ. Τα όσα έκανε τον βάζουν σε περιπέτειες.
Βαρύ πρόστιμο επιβλήθηκε σε 87χρονο άνδρα από το Δίλοφο Φαρσάλων στη Λάρισα, για παράβαση του νόμου περί ζώων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» την Τρίτη το πρωί 87χρονος χτύπησε και πέταξε στον κάδο των σκουπιδιών 6 κουτάβια.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έπειτα από καταγγελία το Α.Τ. Φαρσάλων πληροφορήθηκε για το γεγονός και έσπευσε στο σημείο με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Φαρσάλων, όπου διαπίστωσαν ότι στον κάδο βρισκόταν 3 νεκρά κουταβάκια, 2 σοβαρά, εκ των οποίων το ένα ήταν σε κόμμα και του έγινε ευθανασία μετέπειτα και ένα κουταβάκι σε καλή κατάσταση, το οποίο και παρελήφθη από τον φιλοζωικό σύλλογο.
Ο δράστης συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ζήτησε προθεσμία ενώ ορίστηκε δικάσιμος την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου στα Δικαστήρια της Λάρισας.

Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες της κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων και του βεβαιώθηκε πρόστιμο 180.000 ευρώ (30.000 ευρώ για το κάθε ζώο). Ο 87χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Πηγή : true.gr


Ανεξέλεγκτοι αποφυλακισμένοι Γεωργιανοί, Αλβανοί και Τσιγγάνοι βαρυποινίτες επιδίδονται σε κλοπές και ληστείες



Γεωργιανοί, Αλβανοί και Τσιγγάνοι βαρυποινίτες, έχουν αποφυλακιστεί χάρη στον νόμο Παρασκευόπουλου.

Εκατοντάδες ποινικοί κυρίως αλλοδαποί σκληροί κακοποιοί και Ελληνες Ρομά ληστές, καταδικασμένοι σε πολλά χρόνια κάθειρξης, έχουν αποφυλακιστεί κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου για την αποσυμφόρηση των σωφρονιστικών καταστημάτων. 

Πρόκειται για συμμορίες κακοποιών που εισβάλουν στα σπίτια κακοποιώντας τα θύματα τους, και για οργανωμένες συμμορίες Ρομά και Αλβανών που κλέβουν αυτοκίνητα.

Όλες οι υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν από την Αστυνομία και οδήγησαν σκληρούς κακοποιούς στις φυλακές ήρθε ο νόμος Παρασκευόπουλου να τους αφήσει ανεξέλεγκτα ελεύθερους σε βάρος των πολιτών και των περιουσιών τους.

Ιδιαίτερη έξαρση δείχνουν τα φαινόμενα κλοπών αυτοκινήτων και ληστειών αλλά και μια «ποιοτική» αναβάθμιση των συμμοριών, που φτάνουν ακόμη και στο σημείο να πυροβολούν τα θύματά τους για να πετύχουν τον σκοπό τους. 

Η Ασφάλεια προχώρησε σε χαρτογράφηση των εγκληματικών ομάδων και κατέληξε ότι σε μεγάλο αριθμό τα μέλη τους αποτελούνται από σεσημασμένους κακοποιούς, επικίνδυνους για την ασφάλεια των πολιτών, που είναι πλέον ελεύθεροι με τον νόμο Παρασκευόπουλου. 

Ο αριθμός των ανεξέλεγκτων αποφυλακίσεων δεν έχει ακριβώς προσδιοριστεί, αλλά μιλάμε για εκατοντάδες κακοποιούς Αλβανούς, Γεωργιανούς και Ελληνες, στην πλειονότητά τους Ρομά, πολλοί από τους οποίους είναι σίγουρο ότι θα ριχτούν και πάλι στη δράση των κλοπών και ληστειών. 




Συνελήφθη ημεδαπός για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου



Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σε βάρος ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τις οποίες χρήστες του διαδικτύου απέκτησαν πρόσβαση σε ιστοσελίδες και διαδικτυακές υπηρεσίες και κατείχαν ή διαμοίρασαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα ανωτέρω στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών με αποτέλεσμα την έκδοση σχετικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημ/κών Αθηνών, σύμφωνα με το οποίο οι εμπλεκόμενοι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου γνωστοποίησαν τα στοιχεία ταυτότητας των συνδρομητών τους.

Κατόπιν των ανωτέρω, την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στην οικία του ημεδαπού σε περιοχή της Ηπείρου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σκληρός δίσκος και συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα sim.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του ημεδαπού στην υπόθεση, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν δεκάδες αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού, με την συμμετοχή ανηλίκων και συνελήφθη.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακές εξετάσεις.


Γελάει η υφήλιος με τις δηλώσεις Παππά ότι θα κερδίσουν τις εκλογές και οι δημοσκοπήσεις λένε ψέματα



Ο Νίκος Παππάς εμφανίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και είπε να κάνει την Ελλάδα και όλη την υφήλιο να γελάσει με την ακροαριστερή αισιοδοξία του.

Μέσα σε όσα είπε κρατάμε αυτά που μας έκαναν περισσότερο να γελάσουμε είναι ότι οι εκλογές 2019 θα κριθούν από την οικονομία, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητά του ότι «οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα».

Γελάσαμε επίσης για την οικονομική κατάσταση, που παρατήρησε πως «θα έχουμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό και την καταβολή μερίσματος, όπως έγινε και τα προηγούμενα χρόνια. Παγιώνεται μια εικόνα ανάκαμψης της οικονομίας που το βλέπει και στην τσέπη του ο πολίτης».

Και μας τελείωσε στην ερώτηση για τις δημοσκοπήσεις, που ανέφερε ότι «έχουν υπάρξει πεδίο λαθροχειριών και πεδίο συστηματικών λαθών (…) Ας αναρωτηθεί ο κόσμος για ποιον λόγο ούτε το 2012, ούτε στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 και στο δημοψήφισμα οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω». Ενώ, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ξεκαθάρισε: «Με τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη δεν θα χρειαστεί να συνεργαστούμε επειδή θα είναι στην αντιπολίτευση και επειδή υπάρχει ένα ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα».

Έλεος!!!!



Αντί για σκιαγραφικό του έδωσαν ρακή και κατέληξε στην ΜΕΘ




Ένα μπέρδεμα στο μπουκάλι με το σκιαγραφικό και στο “πεσκέσι”, που προοριζόταν για τους γιατρούς και ήταν ένα μπουκάλι ρακή, έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες ηλικιωμένο Κρητικό που πήγε για μια απλή εξέταση σε δημόσιο νοσοκομείο και κατέληξε στην Εντατική με τα συμπτώματα του εγκεφαλικού.

Ο ηλικιωμένος ασθενής πήγε στο νοσοκομείο, για να κάνει έλεγχο στο πεπτικό του σύστημα, συνοδεία συγγενικού του προσώπου. Αλλά, όπως το συνηθίζουν πολλοί στην Κρήτη, κρατούσε και τα πεσκέσια του, ένα μπουκάλι με ρακή και μια κούτα με καλιτσουνάκια. Και εκεί άρχισε το μπέρδεμα, μια απίστευτη περιπέτεια που, σε συνδυασμό με τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, τον οδήγησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας απ’ όπου ευτυχώς έχει πάρει εξιτήριο. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες της “Πατρίς”, το περιστατικό με θύμα τον ανύποπτο άνδρα σημειώθηκε πριν περίπου 2 εβδομάδες.

Ο ηλικιωμένος πήγε στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να υποβληθεί σε αξονική και για να μπορέσει να γίνει η εξέταση, έπρεπε να πιει το σκιαγραφικό διαλυμένο σε νερό.

Η γεύση του γλυκάνισου και τα νεροπότηρα Όταν ήπιε την πρώτη γουλιά που του έδωσε το συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο είχε σχέση με τον χώρο της υγείας, διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι η γεύση του είναι πολύ δυνατή. “Μην ανησυχείς” ήταν η απάντηση, “το σκιαγραφικό έχει τη γεύση του γλυκάνισου, του ούζου. Συνέχισε να πίνεις…”

Δεν είναι γνωστό πόσα νεροπότηρα με ρακή ήπιε αλλά ξαφνικά ο άνθρωπος άρχισε να κάνει εμετό ενώ η κλινική εικόνα που παρουσίαζε έμοιαζε με εκείνη του εγκεφαλικού. Αμέσως το ιατρικό προσωπικό κινητοποιήθηκε και ο ασθενής μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ σύντομα διαπιστώθηκε τι ακριβώς είχε συμβεί…

Το ευτύχημα είναι ότι η περιπέτεια αυτή του ανθρώπου έληξε χωρίς άλλα απρόοπτα, αφού σύντομα πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του.

Οι πληροφορίες της “Π” λένε ότι η διοίκηση ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου είναι ενήμερη για το θέμα παρά το γεγονός ότι αποφεύγει να κάνει σχετικές δηλώσεις.


Πηγή : cretapost.gr


Εισβολή «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία της Αργεντινής


Εισβολή στην πρεσβεία της Αργεντινής πραγματοποίησαν στις 10:15 μέλη του «Ρουβίκωνα».

Ειδικότερα, δέκα άτομα χτύπησαν το κουδούνι στο κτίριο στο οποίο στεγάζεται η πρεσβεία στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας 59 και αφού μπήκαν στο εσωτερικό πέταξαν φέιγ βολάν, φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια αποχώρησαν. 

Σε κείμενο που ανάρτησαν στο Indymedia, αναφέρουν: 

Τον Αύγουστο που μας πέρασε χιλιάδες Αργεντίνοι συγκεντρώθηκαν στο Μπουένος Αιρες για να τιμήσουν την μνήμη του δολοφονημένου αγωνιστή Σαντιάγκο Μαλντονάντο. Ενα χρόνο πριν ο Μαλντονάντο εξαφανίστηκε κατά την διάρκεια σκληρής καταστολής δράσεων υπεράσπισης της γης αυτοχθόνων Ινδιάνων ενάντια στην πολυεθνική Benetton Group που κατέχει τεράστιες εκτάσεις, αποσπασμένες βίαια και με την βοήθεια του στρατού από τους ντόπιους για να παράγει μαλλί για τα προϊόντα της. Το πτώμα του Μαλντονάλντο βρέθηκε μήνες μετά να επιπλέει σε ποτάμι της περιοχής. Φυσικά το αργεντίνικο κράτος απέδωσε τον θάνατο σε τυχαίο πνιγμό...

Η πρακτική των εξαφανίσεων και των δολοφονιών σε όσους αντιστέκονται στα συμφέροντα μεγάλων εταιρειών, είναι συνηθισμένη στην Λατινική Αμερική. Αυτόχθονες και αλληλέγγυοι όπως ο Μαλντονάλντο "εξαφανίζονται" συνέχεια. Είτε η αστυνομία, είτε μπράβοι των αφεντικών, είτε ακροδεξιά τάγματα θανάτου αναλαμβάνουν να εξασφαλίσουν το "υγιές επενδυτικό περιβάλλον" για τους καπιταλιστές απέναντι σε όσους και όσες δεν κατανοούν πως είναι προς συμφέρον τους να αποκτήσουν φεουδάρχη, να διωχθούν από την γη τους ή να την δουν να μετατρέπεται σε περιβαλλοντική δυστοπία. Και γιατί μας αφορά, εδώ στην "πολιτισμένη Ευρώπη", το τι γίνεται σε μια άλλη, γνωστή για την "υποβάθμιση" και την κρατική βαρβαρότητα, γωνιά του πλανήτη;

Για πολλούς λόγους. Ο πρώτος και ο αυτονόητος είναι ότι είναι πολιτική και ηθική υποχρέωσή μας να στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων όπου γης ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ο Μαλντονάλντο δεν ήταν ινδιάνος. Στάθηκε ενεργά αλληλέγγυος και για αυτό δολοφονήθηκε.

Ένας άλλος λόγος που πρέπει να μας αφορά είναι ότι και εδώ φοριούνται τα ρούχα της Benetton, φτιαγμένα - όπως άλλωστε και πολλών άλλων brand name - με την βοήθεια της σκλαβιάς και του αίματος των ντόπιων σε κάποια απομακρυσμένη γωνιά του πλανήτη με χαμηλούς φόρους, μισθούς πείνας, χωρίς γραφειοκρατία και "ιδεοληψίες περί δικαιωμάτων". Η Benetton βέβαια είναι πρωτοπόρος στο παραμύθι της "εταιρικής ευθύνης" και του marketing του αντιρατσισμού και της ισότητας, κι αυτό δίνει μια καλή ευκαιρία να αντιληφθούμε το μέγεθος της εταιρικής απάτης της: ανάμεσα στους χαρούμενους νεολαίους από διάφορες φυλές που "ενωμένοι" φορούν τα χρώματα της εταιρείας σε γιγαντοαφίσες, μάλλον δεν βρίσκονται οι εκτοπισμένοι Ινδιάνοι, ούτε οι δολοφονημένοι αγωνιστές...

Αυτοί όμως είναι οι ηθικοί λόγοι, υπάρχουν και πιο πρακτικοί. Μπορεί ακόμα στην Ελλάδα να μην έχουμε "εξαφανίσεις" ανθρώπων που αντιστέκονται σε συμφέροντα πολυεθνικών αλλά είμαστε πολύ πιο κοντά σε αυτήν την κατάσταση από όσο φανταζόμαστε.

Από την κρίση και μετά ο ρόλος και η θέση του Ελληνικού κράτους αρχίζει περισσότερο να προσομοιάζει με Λατινική Αμερική παρά με "Δύση". Είμαστε σε μια πορεία ισοπέδωσης του εργατικού κόστους, κατάργησης κάθε εργατικού ή τοπικού δικαιώματος ενώ παράλληλα, ειδικά στο ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, η Ελλάδα γίνεται ένα νέο ελντοράντο για πολυεθνικές.

Τώρα που μιλάμε διεθνείς κολοσσοί κάνουν αυθαίρετες γεωτρήσεις, όπου, όποτε και όπως γουστάρουν στην Ήπειρο και όλη την δυτική Ελλάδα. Καταπατούν όποια περιουσία τους βολεύει και έχουν στα χέρια τους την βεβαιότητα της υποχρεωτικής απαλλοτρίωσης αν βρουν κοίτασμα. Την ίδια ώρα χτίζουν και αυτοί το εταιρικό τους προφίλ χρηματοδοτώντας δημοτικές αρχές, πολιτιστικούς συλλόγους, συναυλίες και εκδηλώσεις. Παράλληλα η αστυνομία εκκαθαρίζει το τοπίο απο τον ντόπιο κόσμο που προσπαθεί να μπλοκάρει τα γεωτρύπανα να αρχίσουν μεταμεσονύκτιες γεωτρήσεις αστραπή σε όποιο χωράφι τους καπνίσει χωρίς να ρωτάνε κανένα. Έχουν ήδη εκτοξευθεί ευθείες απειλές ενάντια σε αγωνιζόμενους. Ας αναρωτηθούμε ποια θα είναι η συνέχεια όταν τα γεωτρύπανα βρουν κοιτάσματα. Όταν θα αρχίσει να ρέει το χρήμα για εταιρείες όπως η ΕΧΧΟΝ, ή η ΕΝΙ, πως φανταζόμαστε ότι θα αντιδράσουν απέναντι σε όποιον απειλεί τα κέρδη τους; Και να θυμίσουμε ότι μιλάμε για πετρελαϊκές εταιρείες που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και διατάζουν πολέμους...

Τώρα που μιλάμε ο Λοβέρδος Στελακάτος, σύρεται στα δικαστήρια και απειλείται με αγωγές εκατομμυρίων γιατί δεν συναίνεσε στο περιβαλλοντικό έγκλημα όχι μιας Benetton, όχι μιας Mobil, αλλά μιας κάποιας δευτεροκλασάτης εταιρείας ιχθυοκαλλιεργειών με το όνομα "Ανδρομέδα" που ήθελε να μολύνει με φορμόλη την θάλασσα για να αποπαρασιτώσει τα ψάρια της.

Τώρα που μιλάμε το έγκλημα της Ελντοράντο Γκόλντ συνεχίζεται στις Σκουριές. Οι κάτοικοι διώκονται τόσο δικαστικά όσο και από τις απειλές των μπράβων της εταιρείας χρυσού.

Πόσο λοιπόν μακριά είναι απο την Ελλάδα η Αργεντινή και οι αυτόχθονες Ινδιάνοι; Πόσο καιρό ακόμα έχουμε πριν οι μπράβοι των εταιρειών, ένστολοι ή μη αρχίζουν να "εξαφανίζουν" κι εδώ κόσμο;

Και κλείνοντας θα αναφερθούμε σε μία ακόμα ομοιότητα ανάμεσα στην Λατινική Αμερική και εδώ. Το διεθνές νομισματικό ταμείο έβαλε ξανά χέρι στην Αργεντινή που βυθίζεται και πάλι στην κρίση. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν και συγκρούονται σε μια συνθήκη που θυμίζει έντονα την Ελλάδα του 2012, στο μέσο των αντιμνημονιακών αντιδράσεων αλλά σε μια χώρα που αυτό το έχει ξαναζήσει λίγα χρόνια πριν.

Ολα αυτά σχηματίζουν μια ενιαία εικόνα Μας αρέσει ή όχι αυτό που εξελίσσεται στην Λατινική Αμερική και στην Αργεντινή συγκεκριμένα είναι μια εικόνα από το δικό μας παρόν και μέλλον. Ένα μέλλον όπου το κεφάλαιο κάνει ότι θέλει, ένα μέλλον που επενδυτές μπαινοβγαίνουν όπου θέλουν, που εκτός από μισθούς, δικαιώματα, συντάξεις εξαφανίζονται και άνθρωποι και τους βρίσκουν να επιπλέουν σε ποτάμια. Μας ενδιαφέρει λοιπόν τι γίνεται εκεί κάτω.

Γιατί όλο και περισσότερο γίνεται και εδώ. Και αν δεν σπάσουμε τα μούτρα σε κράτος και κεφάλαιο όσο γίνεται πιο γρήγορα ας είμαστε βέβαιοι ότι "τα καλύτερα" δεν έχουν έρθει ακόμα...

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΤΟΥΣ

ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ ΜΑΛΝΤΟΝΑΝΤΟ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ




Κλοπή αυτοκινήτου smart στην Νέα Σμύρνη! Στα ίχνη τους η ασφάλεια Νέας Σμύρνης Παλαιού Φαλήρου



Η εγκληματικότητα καλπάζει και η αστυνομία είναι ανήμπορη να την αντιμετωπίσει.

Οι κλοπές αυτοκινήτων είναι σύνηθες φαινόμενο και ειδικά τον smart. Η ασφάλεια Παλαιού Φαλήρου και Νέας Σμύρνης εξετάζει βιντεοληπτικό υλικό που φαίνονται οι μοτοσυκλέτες των δραστών, παράλληλα υπάρχουν και καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων που αξιολογούνται.

Σήμερα τα ξημερώματα της Παρασκευής εκλάπει μαύρο smart από την Νέα Σμύρνη με αριθμό κυκλοφορίας ΙΥΕ 7271.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει μπορεί να στείλει μήνυμα στο NewsOtherWise.gr, στο facebook η απευθείας στο email.


Νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους : Φωτίου: Όσα παιδιά βρήκαν θέση σε παιδικό σταθμό, δεν έμειναν εκτός!



Είπε να προκαλέσει ακόμα μία φορά η Θεανώ Φωτίου με μια ηλίθια δήλωση που επισκίασε όλες τις ηλίθιες προκλητικές δηλώσεις των Συριζαίων και βγήκε πρωταθλήτρια για το 2018.

Αίσθηση προκάλεσε δήλωση της Θεανώς Φωτίου για τους παιδικούς σταθμούς, σε συνέντευξη της στο κανάλι OPEN.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το πόσα παιδιά έμειναν εκτός παιδικών σταθμών, αντρόπιαστη Θεανώ Φωτίου νομίζοντας ότι όλοι οι Έλληνες είναι ηλίθιοι απάντησε: Δεν έμεινε εκτός κανένα παιδί που ο γονιός του βρήκε θέση!

Δήλωσε ότι, μέσα σε τρία χρόνια, σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, «αυξήσαμε τα vouchers κατά 60%. Παραλάβαμε 79.000 vouchers το 2015 και φέτος δώσαμε 127.000. Δεν έμεινε κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού που οι γονείς του βρήκαν θέση».


Αρκούδες κατασπαράσσουν λύκαινα μπροστά σε παιδιά!



Οι αρκούδες κατασπάραξαν την άτυχη λύκαινα, παρά την προσπάθεια των υπολοίπων μελών της αγέλης του να την σώσουν.

Το περιστατικό συνέβη σε ζωολογικό κήπο της Ολλανδίας, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των επισκεπτών του, πολλοί από τους οποίους είχαν μαζί και τα παιδιά τους. Είναι χαρακτηριστικό πως στο σοκαριστικό βίντεο ακούγονται έντρομες παιδικές φωνές να προσπαθούν μάταια να τρομάξουν τις αρκούδες ώστε να σταματήσουν.




Ν.Δ.: Υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, διόγκωση του ιδιωτικού χρέους,....



Οι 8 δείκτες που αποδεικνύουν την παραλυτική στασιμότητα της οικονομίας.

Ο Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Υποχώρηση της ανταγωνιστικότητας, επιδείνωση του οικονομικού κλίματος, διόγκωση του ιδιωτικού χρέους, πολλαπλασιασμός των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών, εκκρεμείς ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου, συρρίκνωση της οικονομικής ελευθερίας, αδυναμία επιστροφής των καταθέσεων στις Τράπεζες και πιστωτική συρρίκνωση: αυτή είναι η “κανονικότητα” της Κυβέρνησης Τσίπρα». 

Πλήρης Δήλωση

«Τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν ότι η κανονικότητα δεν έχει επιστρέψει στη χώρα.

 Συγκεκριμένα: 

Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, όπως καταδεικνύουν οι Εκθέσεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, συνεχώς υποχωρεί: χάσαμε 4 και 5 θέσεις αντίστοιχα στον σχετικό δείκτη, σε σχέση με πέρυσι. 

Το οικονομικό κλίμα, τους τρεις τελευταίους μήνες, σταθερά επιδεινώνεται: υποχώρησε κατά 4 μονάδες το τελευταίο τρίμηνο. 

Το χρέος των πολιτών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, μήνα με τον μήνα, διογκώνεται: αυξήθηκε κατά 60% από το τέλος του 2014. 

Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάζονται: έχουν πραγματοποιηθεί 4,85 εκατομμύρια κατασχέσεις, σε πάνω από 1,1 εκατομμύρια πολίτες. 

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου παραμένουν σταθερά υψηλές:  ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, και δεν υπάρχουν πλέον δανειακοί πόροι για την αποπληρωμή τους. 

Οι θεσμοί διακυβέρνησης υποβαθμίζονται και η οικονομική ελευθερία συρρικνώνεται: υποχώρησε κατά 20 θέσεις σε σχέση με το 2014. 

Οι καταθέσεις των ιδιωτών δεν επιστρέφουν με ουσιαστικό τρόπο στο τραπεζικό σύστημα: έχουν χαθεί πάνω 25 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αρχές του 2015. 

Η πιστωτική συρρίκνωση συνεχίζεται: το υπόλοιπο χρηματατοδότησης έχει μειωθεί κατά 18% από τις αρχές του 2015. 
Δυστυχώς, με κύρια ευθύνη της Κυβέρνησης αλλά και μερική ευθύνη των θεσμών, η οικονομία σέρνεται σε μία κατάσταση παραλυτικής στασιμότητας. Απαιτείται πολιτική αλλαγή και η υλοποίηση ενός συνεκτικού και ρεαλιστικού σχεδίου που θα οδηγεί σε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, σε δημιουργία καλών θέσεων απασχόλησης και σε ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής».


Ρεκόρ προσλήψεων στο δημόσιο επί ΣΥΡΙΖΑ – Κοστίζουν όσο ο ΕΝΦΙΑ



Εκτόξευση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων, ραγδαία αύξηση νέων κρατικών δομών και διπλασιασμό του αριθμού των συμβασιούχων καταγράφουν τα στοιχεία της απογραφής τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Σε απόλυτους αριθμούς, αυτό σημαίνει αύξηση της μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο κατά 2 δισεκ. ευρώ από το 2015, όσο κοστίζει δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ στους φορολογούμενους.

Τα στοιχεία, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, είναι αποκαλυπτικά. Οι μετακλητοί υπάλληλοι τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν 1.888. Μέσα σε μία τετραετία έφτασαν τους 2.442. Την ίδια ώρα, δημιουργούνται νέες κρατικές δομές που αυξάνουν τις δαπάνες και τη γραφειοκρατία. Πρόεδροι, μέλη ΔΣ και όργανα διοίκησης ήταν το Δεκέμβριο του 2014 2.703 άτομα, ενώ το Μάιο του 2018 έφτασαν τους 3.294, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 22%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά:

-Οι μετακλητοί υπάλληλοι τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν 1.888. Μέσα σε μία τετραετία έφτασαν τους 2.442.
-Πρόεδροι, μέλη ΔΣ και όργανα διοίκησης ήταν το Δεκέμβριο του 2014 2.703 άτομα. Τον Μάιο του 2018 έφτασαν τους 3.294, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 22%.

Καρκατσούλης : 345 προσλήψεις σε μια υπηρεσία-φάντασμα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης έκανε ειδική αναφορά στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. «Είναι μία υπηρεσία φάντασμα η οποία λειτουργεί ως portal. Δίνει δηλαδή κάποιες πληροφορίες στους δανειολήπτες για τη διαχείριση των χρεών τους… Αυτή η υπηρεσία που έχει μηδενικό έργο αποφάσισε να πάρεις 346 ανθρώπους και μάλιστα με αποσπάσεις αόριστης διάρκειας» κατήγγειλε.

Εκτόξευση στον στις προσλήψεις δείχνουν και οι αριθμοί στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, όταν ανέλαβε ο Νίκος Βούτσης οι συμβασιούχοι ήταν 604, ενώ δύο χρόνια αργότερα 713. 109 προσλήψεις χωρίς την προκήρυξη νέων θέσεων και χωρίς καμία αξιολόγηση προσόντων. Περίπου οι μισοί από τους προσληφθέντες εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, άλλοι στο κανάλι της βουλής.

«Ναι μεν υπάρχει το πολιτικό πρόβλημα ότι γίνεται με όρους πελατειακούς, προσπαθεί να χειραγωγηθεί το εκλογικό σώμα αλλά το ζήτημα είναι αν και οι οργανισμοί οι φορείς, οι οποίοι πηγαίνουν οι άνθρωποι αυτοί εάν ωφελούνται ή ζημιώνονται» σχολίασε στον σταθμό μας ο σύμβουλος επιχειρήσεων Γιώργος Προκοπάκης.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΔΝΤ: Κόψτε τις συντάξεις και το αφορολόγητο για να στείλετε θετικό μήνυμα στις αγορές



Η περικοπή των συντάξεων και η μείωση του αφορολόγητου είναι κάτι που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές από το 2017, δεν αποτελεί κάποιο νέο μέτρο και η πιστή εφαρμογή τους, θα στείλει ένα μήνυμα αξιοπιστίας της χώρας προς τις αγορές, ενώ θα προωθηθεί μία αναγκαία για την χώρα μεταρρύθμισή.

Η τοποθέτηση αυτή ανήκει στο ΔΝΤ, που μετά από μία μακρά περίοδο, διπλωματικής σιωπής, άνοιξε πριν από λίγο τα χαρτιά του, μέσω του εκπροσώπου του Τζ. Ράις και επέμενε σε αυτά που καιρό τώρα λέει. Πάντως έσπευσε να τονίσει ότι πλέον οι βασικές αποφάσεις για την Ελλάδα λαμβάνονται μεταξύ της χώρας και των Ευρωπαίων Δανειστών.

Η τοποθέτηση Ράις έγινε στα πλαίσια της καθιερωμένης ενημέρωσης Τύπου του ΔΝΤ και απάντησε στην ερώτηση εάν στην Σύνοδο του ΔΝΤ στο Μπαλί η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην συζήτηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, έγινε αναφορά στο μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου και το Ταμείο πήρε την θέση ότι «το μέγεθος του δημοσιονομικού χώρου είναι πρωτίστως ζήτημα μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και ότι ο δημοσιονομικός χώρος πρέπει να ξοδευτεί προς όφελος της κοινωνίας και της ανάπτυξης», όπως τουλάχιστον υποστήριξε η ελληνική πλευρά.

Η απάντηση ήταν διπλωματική και σημείωσε ότι «η βασική αλληλεπίδραση  είναι μεταξύ των Ελλήνων και των Ευρωπαίων καθώς όπως γνωρίζετε το Ταμείο δεν έχει ενεργό πρόγραμμα με την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Ο  Τζ. Ράις υποστήριξε ότι η θέση του ΔΝΤ για το ζήτημα των συντάξεων παραμένει σταθερή, θυμίζοντας ότι η περικοπή των συντάξεων είναι ένα μέτρο που ψηφίστηκε το 2017 και δεν αποτελεί κάτι νέο.

Μάλιστα στα βασικά επιχειρήματα του Ταμείου ότι αποτελεί αναγκαία διαρθρωτική μεταρρύθμιση, που βελτιώνει τις μακροπρόθεσμες προοπτικές του ασφαλιστικού, αλλά και απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει φιλικό προς την ανάπτυξη δημοσιονομικό μείγμα, πρόσθεσε ότι η εφαρμογή του μέτρου θα στείλει μήνυμα στις αγορές ότι η Ελλάδα παραμένει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και άρα είναι αξιόπιστη.

Ερωτηθείς για την επαναγορά των ομολόγων του ΔΝΤ από την Ελλάδα και το πότε θα μπορούσε να γίνει αυτό ο Ράις ανέφερε πως αποτελεί απόφαση των ελληνικών αρχών εάν επαναγοράσουν τα δάνεια του ΔΝΤ στο πλαίσιο της άσκησης διαχείρισης ενεργητικού.

«Σίγουρα έχουν πολλές επιλογές. Η Ελλάδα είναι σε ισχυρή θέση μετά την απόφαση των Ευρωπαίων για ελάφρυνση του χρέους και έχει ταμειακό μαξιλάρι διαθεσίμων. Οπότε έχει την δυνατότητα να περιμένει Να δει πότε θα κάνει τις σχετικές ενέργειες», τόνισε.

του Θανάση Παπαδή
newsit.gr


Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στο Soyuz



Στη δημοσιότητα έδωσε η ρωσική εταιρεία διαστήματος Roscosmos στο οποίο έχει καταγραφθεί ακριβής στιγμή κατά την οποία προκλήθηκε το ατύχημα στο Soyuz.

Το ατύχημα που σημειώθηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα κατά τη διάρκεια εκτόξευσης ενός ρωσικού πυραύλου Soyuz προκλήθηκε από έναν ελαττωματικό αισθητήρα.




Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ. : Αποστρατεύονται 27 αστυνομικοί διευθυντές



Είκοσι ένας αστυνομικοί διευθυντές προάγονται στο βαθμό του ταξίαρχου για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ενώ 27 αποστρατεύθηκαν, στο πλαίσιο των κρίσεων στην Ελληνική Αστυνομία, 

Κρίθηκαν προακτέοι στο βαθμό του Ταξιάρχου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, οι κατωτέρω είκοσι ένας (21) Αστυνομικοί Διευθυντές Γενικών Καθηκόντων:

1. Κρίκος Λουκάς

2. Παπαδόπουλος Λάμπρος

3. Δουρρβετάκης Εμμανουήλ

4. Οικονομίδης Κώστας

5. Μαχαιρίδης Μιλτιάδης

6. Διαμαντόπουλος Βασίλειος

7. Μαρτζακλής Απόστολος

8. Συριτούδης Πασχάλης

9. Μπαμπίλης Ανδρέας

10. Λάμπρου Κωνσταντίνος

11. Κάλλας Στυλιανός

12. Λαμπροπούλου Σοφία

13. Μαρκόπουλος Κωνσταντίνος

14. Συρογιάννης Χαράλαμπος

15. Μαντζιώκας Αστέριος

16. Δούβαλης Κωνσταντίνος

17. Παπαευθυμίου Δημήτριος

18. Σπανάκης Στυλιανός

19. Νίκου Πάρις

20. Τσούρας Βασίλειος

21. Κουτσιβίτης Κωνσταντίνος

Οι 27 αστυνομικοί διευθυντές, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες είναι οι:

1. Μαζαρακιώτης Χρήστος

2. Μπάρμπα Γεωργία

3. Ζαφείρη Ευθαλία

4. Παπαδάκος Γεώργιος

5. Πανώριος Τριαντάφυλλος

6. Μπουτσικούδης Κωνσταντίνος

7. Σταματελόπουλος Νικόλαος

8. Στεφάνου Ανδρέας

9. Γούλας Αθανάσιος

10. Σωτηρόπουλος Νικόλαος

11. Παπασηφάκης Γεώργιος

12. Σταματόπουλος Γεώργιος

13. Παπασωτηρίου Σωτήριος

14. Τρομπούκης Χρήστος

15. Σουρβίνος Γεώργιος

16. Μίχας Σταύρος

17. Λαλούσης Σίμος

18. Βασιλάκος Ιωάννης

19. Αμαραντίδης Ευθύμιος

20. Πράπας Αθανάσιος

21. Παπακωνσταντίνου Αθανάσιος

22. Κωνσταντόπουλος Νικόλαος

23. Βλαχάκης Αθανάσιος

24. Μουστάκας Εμμανουήλ

25. Παπαδόπουλος Κυριάκος

26. Αποστολόπουλος Ιωάννης

27. Όψιμος Θεόδωρος



Επίθεση Ρομά με πέτρες και μάρμαρα εναντίον αστυνομικών! Είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλο



Μόλις ο Ρομά αναγνώρισε τον αστυνομικό που τον είχε συλλάβει και τον είχε βάλει φυλακή άρχισε η επίθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των αστυνομικών.

Έχει κάνει τις φυλακές ολιγοήμερες διακοπές ο νόμος έγκλημα Παρασκευόπουλου, που για χάρη των τρομοκρατών Κουφοντίνα και Ξηρού παραμένει σε ισχύσει σε βάρος της ασφάλειας πολιτών για να παίρνουν άδειες οι τρομοκράτες και να μπορούν να αποφυλακιστούν με τις ευνοϊκές διατάξεις του εγκλήματος ΣΥΡΙΖΑ.

Επίθεση σε αστυνομικούς πραγματοποίησαν Ρομά στη διάρκεια απόπειρας ελέγχου του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν στη συμβολή της Κηφισού με την Πέτρου Ράλλη.

Ειδικότερα, πλήρωμα περιπολικού πήγε να κάνει έλεγχο σε αυτοκίνητο που είχε δυνατή μουσική και στο οποίο βρίσκονταν δύο Ρομά οι οποίοι ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ο ένας απο αυτούς ενώ είχε συλληφθεί για ληστεία με μαχαίρωμα και είχε καταδικαστεί βρισκόταν ελεύθερος με τον νόμο Παρασκευόπουλου. 

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο ένας απο τους Ρομά αναγνώρισε τον αστυνομικό που τον είχε συλλάβει και άρχισε μαζί με άλλους Ρομά που βρίσκοταν στην περιοχή να πετάνε πέτρες και μάρμαρα στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει.




Ο ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε στον αέρα για να τους αναγκάσει να σταματήσουν με τους αστυνομικούς να βρίσκονται, ο ένας έχει σπασμένο χέρι και ο άλλος με ανοιγμένο κεφάλι.

Για το περιστατικό έχουν γίνει τρεις συλλήψεις και αναζητούνται δύο ακόμη άτομα.