Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Τα νέα μέτρα ανακούφισης της κυβέρνησης για επιχειρήσεις και πολίτες




Η κυβέρνηση προχώρησε σε νέες έκτακτα μέτρα ανακούφισης επιχειρήσεων και πολιτών που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι «συγκεκριμένα, πρώτον καλύπτουμε περίπου 600.000 επιχειρήσεις, καλύπτονται πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζομένων και επιπλέον 50 .000 ελεύθερων επαγγελματιών. Η έκτακτη κάλυψη για εργαζόμενους και ελεύθερους επαγγελματίας ξεπερνάει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ».

Αναλυτικά ο κ. Σταϊκούρας επεσήμανε: «Με τις εξαγγελίες που εξειδικεύουμε σήμερα καλύπτουμε 600.000 επιχειρήσεις & 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Καλύπτουμε για τον Μάρτιο ένα σημαντικό κομμάτι του εργατικού δυναμικού της χώρας που πλήττεται, με τα μέτρα που ανακοινώσαμε. Η οικονομία εξακολουθεί να επιδεινώνεται. Από την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας. Με τις κατάλληλες πολιτικές θα περιορίσουμε τις συνέπειες της κρίσης. Απαιτείται σωφροσύνη. Η κρίση είναι βαθιά. Η οικονομία θα γυρίσει σε ύφεση.Το δημοσιονομικό κόστος των μέτρων αντιστοιχεί στο 2,5% του ΑΕΠ. Απαιτείται σωφροσύνη και ρεαλισμός μακριά από δημαγωγικές εξάρσεις. Η κρίση είναι βαθιά, θα γίνει βαθύτερη και θα οδηγήσει σε ύφεση το 2020, αλλά θα ξεπεραστεί».


Πηγή


Ο Βρούτσης νομοθέτησε για να μην απολυθεί κανένας! Οι ακροαριστεροί έμειναν στο μείωση μισθών 50%



Δεν έχει τέλος η αθλιότητα των ακροαριστερών και εδικά των δημοσιογράφων της Αυγής που θέλουν να στήσουν ένα θέμα για να κάνουν προπαγάνδα. Ίσως θα έπρεπε και ο εκάστοτε υπουργός να απαντάει καλύτερα!!

Σε ερώτηση παγίδα του δημοσιογράφου της Αυγής, και η επισήμανση του Βρούτση πριν απαντήσει, εάν είναι καλοπροαίρετη για να ενημερώσει σωστά, η είναι Συριζαίικη για να προπαγανδίσει ο Βρούστης απάντησε και όσοι σοβαροί κατάλαβαν.

α) Κάθε εργαζόμενος μπορεί να απασχολείται κατ’ ελάχιστο δύο (2) εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα,
β) Ο ανωτέρω τρόπος οργάνωσης της εργασίας γίνεται ανά εβδομάδα και εντάσσεται σε αυτόν τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης,
γ) Εργοδότης που θα εφαρμόσει αυτόν

Αυτό σημαίνει ότι στο πλαίσιο των έκτακτων και προσωρινών μέτρων στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 για τους επόμενους 6 μήνες δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να απασχολούν τους εργαζομένους τους κατά το ήμιση με την αντίστοιχη μείωση των αποδοχών κατά 50% ώστε να μην απολυθεί κανένας μέχρι να μπούμε και πάλι στην κανονικότητα. 

Όλα τα άλλα είναι ακροαριστερή προπαγάνδα του Σύριζα και καλό θα είναι οι υπουργοί να απαντούν σωστά και κατηγορηματικά!!

Δείτε το video και κρίνεται από μόνοι σας τι λέει ο Βρούτσης και που :






Οριστική η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω κοροναϊού




Η αναβολή επιβεβαιώθηκε σήμερα Τρίτη με τον πλέον επίσημο τρόπο. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε ανακοίνωσε την αναβολή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, εξαιτίας του κορωνοϊού, απόφαση που πάρθηκε μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Στόχος των διοργανωτών και της ΔΟΕ, είναι η κορυφαία αθλητική διοργάνωση του πλανήτη να μετατεθεί για το 2021, υπογράμμισε επίσης ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, ενώ η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, διευκρίνισε ότι οι Αγώνες θα συνεχίσουν να έχουν την επωνυμία «Τόκιο 2020», παρότι θα διεξαχθούν ένα χρόνο αργότερα.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, που μία διοργάνωση αναβάλλεται να μετατίθεται για άλλη χρονιά. 


Η χαζομάρα Καρανίκα σε όλο της το μεγαλείο! Δεν ξέρει να διαβάζει και ξεφτιλίζεται


Ο, μόνο σε ακροαριστερή κυβέρνηση συμβαίνει αυτό, ανίκανων, πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του αποτυχημένου Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας "ανέβασε" στο Twitter άρθρο με την απόφαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών πως δεν θα προσέρχεται στο γκισέ όποιος επιθυμεί ανάληψη μετρητών έως 400 ευρώ, αλλά χωρίς να το διαβάσει επειδή δεν έχει το IQ να το διαβάσει και να το εμπεδώσει!! Ίσως και να ήταν στο κόσμο του όταν το διάβασε γιατί αυτό γίνεται αποκλειστικά μόνο μέσω ΑΤΜ για την προστασία των εργαζομένων στον τραπεζικό κλάδο.

Την είδηση λοιπόν ο περιορισμένης ευφυίας Καρανίκας, δεν τη διάβασε καλά, καθώς στάθηκε μάλλον μόνο στον τίτλο και  πιθανώς από ακροαριστερή βλακεία και ανευθυνότητα θεωρώντας πως επιβλήθηκαν capital controls όπως τον Ιούλιο του 2015, την είδηση συνόδευσε με το εξής σχόλιο: "Είπες κάτι δεξιούλη νεοδημοκράτη;? Ρουφάτε τα νέα σήμερα... Τράπεζες: Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ μόνο από τα ATM".




2.050 προσλήψεις-εξπρές σε δήμους και νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού




Με επιπλέον προσωπικό ενισχύονται άμεσα νοσοκομεία και δήμοι για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Στα νοσοκομεία έχουν δρομολογηθεί χιλιάδες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών ενώ το επόμενο διάστημα αναμένεται να εγκριθούν και περαιτέρω θέσεις εργασίας για να ενισχυθεί το σύστημα Υγείας. Εκτός από τις 2.000 προσλήψεις που αναμένεται να γίνουν το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, για τις οποίες έχουν γίνει οι αιτήσεις, έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής άλλες 1.254 θέσεις για νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, ενώ σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες αιτήσεων για 383 θέσεις σε νοσοκομεία.

Παράλληλα, προσλήψεις τετράμηνης διάρκειας θα γίνουν και στους ΟΤΑ, αφού η κυβέρνηση έδωσε αυτή τη δυνατότητα στους δημάρχους, λαμβάνοντας υπόψη και ότι μεγάλο ποσοστό του προσωπικού που εργάζεται στους δήμους θα βρεθεί μακριά από την εργασία του λόγω αδειών ειδικού σκοπού, αναρρωτικών αδειών κ.λπ. Ηδη έχουν δρομολογηθεί 413 προσλήψεις σε δήμους.

Δρομολογούνται νέες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών

Στην πρώτη γραμμή της άμυνας βρίσκονται χιλιάδες γιατροί και νοσηλευτές δίνοντας καθημερινά μάχη κατά του κορονοϊού. Για την περαιτέρω ενίσχυση των νοσοκομείων και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας η κυβέρνηση είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να επανδρώσει με επιπλέον προσωπικό τις μονάδες Υγείας όλης της χώρας. Εχουν ήδη προσληφθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες περισσότερα από 500 άτομα λοιπό επικουρικό προσωπικό (κυρίως νοσηλευτές) ενώ καθημερινά ο αριθμός των προσληφθέντων θα αυξάνεται. Τις προηγούμενες μέρες αναρτήθηκαν οι πίνακες με το λοιπό επικουρικό προσωπικό που θα προσληφθεί σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας, στο ΕΚΑΒ και σε φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν 45.076 αιτήσεις σε διάφορες ειδικότητες (νοσηλευτικό προσωπικό, τραυματιοφορείς, πληρώματα ασθενοφόρων – διασώστες, παραϊατρικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές, διοικητικό προσωπικό, μηχανικοί, γενικών καθηκόντων κ.ά.). Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των ενστάσεων το υπουργείο Υγείας θα είναι σε θέση να αντλήσει προσωπικό από τους εν λόγω πίνακες. Αρχικά, η κυβέρνηση είχε κάνει λόγο για 2.000 προσλήψεις αλλά όπως φαίνεται ο αριθμός αυτός θα ανέβει κατά πολύ μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Και νέες εγκρίσεις τις επόμενες μέρες

Το υπουργείο Υγείας, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες, ενημερώνει ότι έχει δρομολογήσει τη διαδικασία των εγκρίσεων για τις προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού, σύμφωνα με τα αιτήματα των νοσοκομείων, έχοντας ήδη αποστείλει στις ΥΠΕ πάνω από 1.000 εγκρίσεις προσλήψεων. Πρόκειται για μια διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη καθημερινά και ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν στα νοσοκομεία ο αριθμός των εγκρίσεων θα αυξάνεται. Τις επόμενες μέρες οι ανάγκες θα πολλαπλασιαστούν, γι’ αυτό το λόγο θα συνεχιστούν και οι προσλήψεις. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, 54 υγειονομικοί νοσούν και 300 βρίσκονται σε καραντίνα, οπότε οι κινήσεις των διοικήσεων των νοσοκομείων θα πρέπει να είναι γρήγορες, ώστε να αντικατασταθεί άμεσα το προσωπικό που νοσεί.

Επικουρικοί γιατροί

Οσον αφορά στις προσλήψεις επικουρικών ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, σε νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, έχουν ήδη προσληφθεί πάνω από 100 ιατροί και έχουν αποσταλεί ήδη στις ΥΠΕ οι εγκρίσεις για άλλους 254. Επίσης, καθημερινά ο αριθμός των εγκρίσεων και των προσληφθέντων θα αυξάνεται. Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τους επικουρικούς ιατρούς συνεχίζεται. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν οδηγίες και την αίτηση μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας https://www.moh.gov.gr/ ακολουθώντας το σύνδεσμο «προσλήψεις-διορισμοί» και έπειτα «επικουρικοί γιατροί». Εκεί μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση και τα πρότυπα εντύπων για κάθε υγειονομική περιφέρεια. Μαζί με την αίτησή τους οι υποψήφιοι γιατροί θα πρέπει να καταθέσουν τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά: 1. Φωτοτυπία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου από το οποίο θα προκύπτει ότι ο κάτοχος είναι Ελληνας υπήκοος ή υπήκοος χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι σύζυγοι Ελλήνων υπηκόων ή υπηκόων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα υποβάλλουν φωτοαντίγραφο δελτίου μόνιμης διαμονής μέλους οικογένειας πολίτη της Ενωσης. Οι υπήκοοι τρίτων χωρών θα υποβάλλουν φωτοαντίγραφο του δελτίου παραμονής επί μακρόν ή φωτοαντίγραφο μπλε κάρτας της Ευρωπαϊκής Ενωσης ή φωτοαντίγραφο δελτίου άδειας παραμονής ομογενούς ή φωτοαντίγραφο δελτίου παραμονής δεύτερης γενιάς. 2. Φωτοαντίγραφο πτυχίου ελληνικού πανεπιστημίου ή πανεπιστημίου κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο θα συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο της μετάφρασης και φωτοαντίγραφο της ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ όπου αυτό απαιτείται ή πτυχίου χώρας εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης, το οποίο θα συνοδεύεται από φωτοαντίγραφο της μετάφρασης και φωτοαντίγραφο της ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ. 3. Φωτοαντίγραφο άδειας ή βεβαίωσης άδειας άσκησης ιατρικού ή οδοντιατρικού επαγγέλματος στη χώρα μας. 4. Αδεια χρήσης τίτλου ιατρικής ειδικότητας στη χώρα μας, που κατά την ημερομηνία υποβολής της δεν έχει παρέλθει δεκαετία από την ημερομηνία έκδοσης της άδειας. 5. Βεβαίωση εγγραφής σε Ιατρικό Σύλλογο, από την οποία να προκύπτει η ασκούμενη κατά την τελευταία πενταετία ειδικότητα. 6.Υπεύθυνη Δήλωση (άρθρο 8 Ν. 1599/1986). 7. Υπεύθυνη Δήλωση προτίμησης  8. Βεβαίωση γνώσης της ελληνικής γλώσσας (Δγ/10424/31-3-93 ΦΕΚ 263Β Υπουργική Απόφαση). 9. Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης ή βεβαίωση προϋπηρεσίας. 10. Ιατρική γνωμάτευση ή γνωμάτευση ΚΕΠΑ. Γιατροί που επιθυμούν να εγγραφούν για πρώτη φορά, μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε μία υγειονομική περιφέρεια της προτίμησής τους (αίτηση μπορούν επίσης να υποβάλουν και οι παρατασιακοί ειδικευόμενοι, αλλά όχι οι γιατροί σε παράταση εξειδίκευσης, οι αγροτικοί ιατροί και οι επικουρικοί ιατροί που υπηρετούν με παράταση θητείας). Γιατροί που επιθυμούν να εγγραφούν για πρώτη φορά στο ΕΚΑΒ ΚΥ ή παράρτημά του μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Κεντρική Υπηρεσία του υπουργείου Υγείας (αίτηση μπορούν επίσης να υποβάλουν και οι παρατασιακοί ειδικευόμενοι, αλλά όχι οι γιατροί σε παράταση εξειδίκευσης και οι επικουρικοί ιατροί που υπηρετούν με παράταση θητείας). Επισημαίνεται ότι στο ΕΚΑΒ τοποθετούνται ιατροί των ειδικοτήτων: Γενικής Ιατρικής, Αναισθησιολογίας, Καρδιολογίας, Ορθοπαιδικής, Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Χειρουργικής, Παιδιατρικής, καθώς και οι ιατροί ανεξαρτήτως ειδικότητας που διαθέτουν πτυχίο επάρκειας στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Ιατρική.

ΟΑΕΔ: Παράταση αιτήσεων για τα προγράμματα απασχόλησης λόγω κορονοϊού

Την πλήρη παράταση κάθε είδους προθεσμιών των προγραμμάτων απασχόλησης και αυτοαπασχόλησης (νέων θέσεων εργασίας, διατήρησης θέσεων εργασίας, νέας επιχειρηματικότητας, προεργασίας, ειδικών προγραμμάτων κ.λπ.) μέχρι νεωτέρας αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού. Η παράταση είναι καθολική και περιλαμβάνει αιτήσεις υπαγωγής, υποβολή δικαιολογητικών, υποδείξεις, προσλήψεις ωφελουμένων κ.λπ. Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, η απόφαση αποσκοπεί στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των εργοδοτών, των επιχειρήσεων και των ανέργων και του δημοσίου συμφέροντος. Δυνατότητα επικοινωνίας στο 11320 (αστική χρονοχρέωση), Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8:30 έως τις 14:30. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας αποφάσισε την παράταση της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας και του επιδόματος μακροχρόνια ανέργων για δύο μήνες από τον ΟΑΕΔ για όσους ανέργους έληξε η χορήγησή του.

383 προσλήψεις στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας

Συνεχίζονται και αυτήν την εβδομάδα οι προσλήψεις εποχικών και επικουρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας. Εκτός από γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό, τα νοσηλευτικά ιδρύματα ενισχύονται και με βοηθητικό προσωπικό όπως φύλακες, καθαριστές, τραπεζοκόμοι κ.ά.

Εως τις 2 Απριλίου οι ενστάσεις για το επικουρικό προσωπικό

Παράλληλα, οι υγειονομικές περιφέρειες ανάρτησαν τους προσωρινούς πίνακες με το επικουρικό προσωπικό που θα προσληφθεί στα νοσοκομεία όλης της Ελλάδας. Υπενθυμίζουμε ότι οι συγκεκριμένες θέσεις αφορούν σε τουλάχιστον 2.000 άτομα που θα πιάσουν άμεσα δουλειά προκειμένου να ενισχύσουν το υπάρχον προσωπικό στον αγώνα της χώρας εναντίον της εξάπλωσης του κορονοϊού. Οι ενστάσεις όσον αφορά τη μοριοδότηση υποβάλλονται στο ΑΣΕΠ εντός 15 ημερών, δηλαδή έως τις 2 Απριλίου 2020.

222 καθαριστές στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια

Στην πρόσληψη 222 εποχικών καθαριστών θα προχωρήσει η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, σύμφωνα με εγκριτική απόφαση του ΑΣΕΠ. Αναλυτικά, οι θέσεις ανά Κέντρο Υγείας είναι: Κ.Υ. Αγίου Αθανασίου 1, Κ.Υ. Αγίου Μάρκου 1, Κ.Υ. Αιτωλικού 1, Κ.Υ. Αμφιλοχίας 1, Κ.Υ. Ανδρίτσαινας 1, Κ.Υ. Ανω Καλεντίνης 1, Κ.Υ. Αρεόπολης 1, Κ.Υ. Αρχαίας Ολυμπίας 1, Κ.Υ. Αστακού 1, Κ.Υ. Βάρδας 1, Κ.Υ. Βλαχιώτη 1, Κ.Υ. Βόνιτσας 1, Κ.Υ. Βουργαρελίου 1, Κ.Υ. Γαργαλιάνων 1, Κ.Υ. Γκούρας 1, Κ.Υ. Γυθείου 1, Κ.Υ. Δερβιζιάνων 1, Κ.Υ. Ζακύνθου 1, Κ.Υ. Θεσπρωτικού 1, Κ.Υ. Ιωαννίνων 1, Κ.Υ. Καλαμάτας 1, Κ.Υ. Κέρκυρας 1, Κ.Υ. Κιάτου 1, Κ.Υ. Κλειτορίας 1, Κ.Υ. Κρανιδίου 1, Κ.Υ. Λευκάδας 1, Κ.Υ. Λεωνιδίου 1, Κ.Υ. Λουτρακίου 1, Κ.Υ. Μεγαλόπολης 2, Κ.Υ. Μεσσήνης 1, Κ.Υ. Μύτικα 1, Κ.Υ. Ναυπάκτου 1, Κ.Υ. Νεμέας 1, Κ.Υ. Πραμάντων 1, Κ.Υ. Σπάρτης 1, Κ.Υ. Τομέα Πατρών 1 και Κ.Υ. Τροπαίων 1. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που θα πρέπει να καταθέσουν οι υποψήφιοι για τις εποχικές θέσεις περιλαμβάνονται: αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.

35 φύλακες στην 1η ΥΠΕ Αττικής

Η 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα πέντε (35) ατόμων ΔΕ προσωπικό ασφαλείας πλήρους απασχόλησης για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων για τις ανάγκες φύλαξης των Κέντρων Υγείας αρμοδιότητας 1ης ΥΠΕ Αττικής, που εδρεύει στον Δήμο Αθηναίων του Νομού Αττικής. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.7 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: 1η ΥΠΕ Αττικής, Ζαχάρωφ 3 Αθήνα, Τ.Κ. 11521 (τηλ. επικοινωνίας: 2106479834). Στην περίπτωση αποστολής των αιτήσεων ταχυδρομικώς το εμπρόθεσμο των αιτήσεων κρίνεται με βάση την ημερομηνία που φέρει ο φάκελος αποστολής, ο οποίος μετά την αποσφράγισή του επισυνάπτεται στην αίτηση των υποψηφίων.

95 θέσεις στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο»

Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δρομοκαΐτειο» ΝΠΔΔ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενενήντα πέντε (95) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων ή επειγουσών περιστάσεων για τις ανάγκες καθαριότητας, εστίασης – σίτισης και φύλαξης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής «Δρομοκαΐτειο», που εδρεύει στο Χαϊδάρι του Νομού Αττικής και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων: 56 ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας (Καθαριστών /στριών ), 27 ΥΕ Προσωπικού Εστίασης (Τραπεζοκόμων) και 12 ΥΕ Φυλάκων – Νυκτοφυλάκων. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.7 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: ΨΝΑ ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ ΝΠΔΔ, ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343, ΧΑΪΔΑΡΙ – ΑΤΤΙΚΗΣ, Τ.Κ. 12461, απευθύνοντάς την στo Τμήμα Γραμματείας (τηλ. επικοινωνίας: 213-2046104-106).

24 θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας»

Τo Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά είκοσι τεσσάρων (24) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων για τις ανάγκες φύλαξης, εστίασης ή σίτισης και καθαριότητας του νοσοκομείου. Οι θέσεις είναι: 10 ΔΕ Προσωπικό Φύλαξης, 10 ΥΕ Τραπεζοκόμων και 4 ΥΕ Καθαριστών/τριών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.7 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας», Καλαβρύτων 37, Τ.Κ. 26335, Πάτρα, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Γραμματείας (τηλ. επικοινωνίας: 2613 601894).

7 καθαριστές στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Νάξου

Το Γενικό Νοσοκομείο-Kέντρο Υγείας Νάξου ανακοινώνει την πρόσληψη 7 ατόμων ΥΕ Προσωπικό Καθαριότητας με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 12 μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.7 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Νάξου, Χώρα Νάξου, Ταχ. Κώδ. 84300, απευθύνοντάς την στο Τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού (τηλ. επικοινωνίας: 22853 60505).

Προσλήψεις-εξπρές στους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Προσλήψεις τετράμηνης διάρκειας αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού αφού η κυβέρνηση έδωσε τη δυνατότητα στους δημάρχους με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 14ης Μαρτίου 2020 και λαμβάνοντας υπόψη ότι μεγάλο ποσοστό του προσωπικού που εργάζεται στους δήμους θα βρεθεί μακριά από την εργασία του λόγω αδειών ειδικού σκοπού, αναρρωτικών αδειών κ.λπ. Μετά από επείγουσα εγκύκλιο που απέστειλε στους δημάρχους ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος τούς ζήτησε να κρατήσουν «όρθιους» του Δήμους και τις Περιφέρειες παρά τις όποιες ελλείψεις έχουν σε προσωπικό.

Οπως αναφέρει η επείγουσα εγκύκλιος, οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε ανακατανομή του προσωπικού τους προκειμένου να καλύψουν τα όποια κενά έχουν δημιουργηθεί λόγω των αδειών των δημοσίων υπαλλήλων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από υπηρεσίες που δεν λειτουργούν και έχουν να κάνουν με τις συναλλαγές με το κοινό. Οι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν σε προσλήψεις εργαζομένων με 4μηνες συμβάσεις εργασίας που αφορούν στις παρακάτω υπηρεσίες των Δήμων:

–Υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης.

–Κοιμητήρια

–Πολιτικής Προστασίας

–Κοινωνικές Υπηρεσίες (Δημοτικά Ιατρεία, Τμήματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης)

–Δημοτική Αστυνομία

–Ληξιαρχεία

–Τεχνικές Υπηρεσίες

–Διοικητικές-Οικονομικές Υπηρεσίες, ιδίως προμηθειών, μισθοδοσίας, εξόφλησης δαπανών

–Ιατρός Εργασίας και Τεχνικός Ασφαλείας

Οι δομές των Περιφερειών που πρέπει να μείνουν ανοιχτές είναι:

–Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (ιδίως υποπερίπτωση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής)

–Πολιτικής Προστασίας

–Κοινωνικής Προστασίας

–Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

–Διοικητικές-Οικονομικές Υπηρεσίες, ιδίως προμηθειών, μισθοδοσίας, εξόφλησης δαπανών

Ηδη κάποιοι Δήμοι έχουν προχωρήσει σε τέτοιες προσλήψεις όπως ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ο Δήμος Νέστου και ο Δήμος Αχαρνών. Τις επόμενες μέρες αναμένεται και άλλοι δήμοι να ακολουθήσουν και να ανακοινώσουν νέες προσλήψεις.

400 για 4 μήνες στο Δήμο Αθηναίων

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Δήμος Αθηναίων ο οποίος ετοιμάζεται να προχωρήσει σε 400 προσλήψεις προσωπικού που θα εργαστεί για τέσσερις μήνες, ενώ από τις ειδικότητες που ζητούνται είναι εμφανές ότι δίνεται μεγάλη έμφαση στις Υπηρεσίες Υγείας, Καθαριότητας και Κοινωνικής Πρόνοιας. Οι θέσεις που έχουν εγκριθεί είναι: 80 YE Εργατών/τριών Καθαριότητας εξωτερικών χώρων, 76 ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων Γ’ Κατηγορίας, 44 ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων, 37 ΠΕ/ΤΕ Κοινωνικών Λειτουργών, 24 ΠΕ Νοσηλευτών/τριών (εν ελλείψει ΤΕ ή ΔΕ), 22 ΥΕ Φυλάκων, 21 ΤΕ Νοσηλευτών/τριών (εν ελλείψει ΔΕ), 20 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Εργου (Σαρώθρου), 20 ΥΕ Εργατών Κοιμητηρίων, 12 ΔΕ Ηλεκτρολόγων (Εναερίτες) ΣΤ’ Ειδικότητας, 10 ΥΕ Καθαριστών/τριών, 6 ΤΕ Επισκεπτών Υγείας, 6 ΔΕ Οδηγών Γ Κατηγορίας με Αδεια Οδήγησης Καλαθοφόρου, 4 ΤΕ Διοικητικού/Διοικητικού Οικονομικού, 4 ΤΕ Εποπτών Δημόσιας Υγείας, 4 ΠΕ Διοικητικού, 4 ΠΕ Κοινωνιολόγων, 3 ΔΕ Οδηγών Γερανοφόρων, 2 ΠΕ Πληροφορικής (εν ελλείψει ΤΕ) και 1 ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Εργου. Οπως αναφέρεται στην εισήγηση, το κόστος για τον Δήμο Αθηναίων από τις 400 προσλήψεις αναμένεται να είναι συνολικά 2 εκατομμύρια ευρώ. Οι υποψήφιοι θα τοποθετηθούν στους πίνακες κατάταξης σύμφωνα με τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και επιπρόσθετα με τον χρόνο ανεργίας που θα καταθέσουν (μοριοδοτούνται 4 έως 12 μήνες). Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη θα προκύπτει από δημόσια κλήρωση που θα κάνει τριμελής επιτροπή η οποία θα καθοριστεί με απόφαση του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

7 θέσεις στο Δήμο Αίγινας

Ο Δήμος Αίγινας ανακοινώνει την πρόσληψη 7 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 2 μηνών, ως ακολούθως: 2 ΔΕ Οδηγοί Κατηγορίας Γ’ και 5 ΥΕ Εργάτες Καθαριότητας. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων άρχισε από τη Δευτέρα 23/03/2020, επόμενη ημέρα της τελευταίας ανάρτησής της (20/03/2020) στο χώρο ανακοινώσεων του δημοτικού καταστήματος του Δήμου Αίγινας και στον ιστότοπο του Δήμου, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 27η Μαρτίου 2020. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν απλή αίτηση με όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται συνημμένα, είτε αυτοπροσώπως είτε με εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει της υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, στο Πρωτόκολλο του Δήμου -τηλέφωνο επικοινωνίας: 2297320021 και 2297320034- είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Αίγινας, Οινώνης 3, Αίγινα, Τ.Κ. 18010, Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού και Μισθοδοσίσς.

4 οδηγοί στο Δήμο Χαλανδρίου

Ο Δήμος Χαλανδρίου ανακοινώνει την πρόσληψη 4 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών, ως ακολούθως: 3 ΔΕ Οδηγοί Δημοτικής Συγκοινωνίας (Δ’ Κατηγορίας με Κάρτα Ψηφιακού Ταχογράφου) και ΔΕ Τεχνίτης Ξυλουργός. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Δήμος Χαλανδρίου, Αγίου Γεωργίου 30, Τ.Κ. 15234, Χαλάνδρι, απευθύνοντάς τη στη Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Τμήμα Ιδιωτικού Δικαίου Προσωπικού, υπόψη κ. Ε. Κορομάντζου (τηλ.: 2132023865, 862, 870).

2 στο Δήμο Σπετσών

Ο Δήμος Σπετσών ανακοινώνει την πρόσληψη 2 ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 4 μηνών, ως ακολούθως: 1 ΔΕ Βοηθός Νοσηλευτής και 1 ΥΕ Γενικών Καθηκόντων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα γραφεία του Δήμου Σπετσών από χθες Δευτέρα 23.03.2020 έως και τη Δευτέρα 30.03.2020, ώρες 09:00-13:00, αφού προηγουμένως επικοινωνήσουν με την υπηρεσία στο τηλ. 2298320025 για να κλείσουν ραντεβού και εξαντλήσουν τη δυνατότητα της ηλεκτρονικής υποβολής των δικαιολογητικών στην ηλεκτρονική διεύθυνση dimos.spetson@gmail.com.

2 Κτηνίατροι στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ανακοινώνει την πρόσληψη 2 ΠΕ Κτηνιάτρων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 8 μηνών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΑΣΕΠ ΣΟΧ.6 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας, Διεύθυνση Διοίκησης Δωδεκανήσου, Τμήμα Προσωπικού, Διοικητήριο, Τ.Κ. 85131, ΡΟΔΟΣ, υπόψη κ. Φωτεινής Αττιτή (τηλ. επικοινωνίας: 2241360519, 2241360661).


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Κούβα : Βάζει σε καραντίνα 32.500 τουρίστες λόγω κοροναϊού


Η Κούβα θα θέσει όλους τους τουρίστες που βρίσκονται ακόμη στη νήσο σε απομόνωση από σήμερα Τρίτη, καθώς αρχίζει να εφαρμόζεται το μέτρο του κλεισίματος των συνόρων εν μέρει για ένα μήνα, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μανουέλ Μαρέρο.

Μετράει 40 κρούσματα

Η χώρα της Καραϊβικής καταμετρά 40 κρούσματα μόλυνσης από τον κοροναϊό.


«Ολοι οι τουρίστες που βρίσκονται ακόμη σε ξενοδοχεία θα τεθούν σε απομόνωση (…), δεν θα μπορούν να βγαίνουν από τα ξενοδοχεία», μέχρι τουλάχιστον να γίνουν οι απαιτούμενες διευθετήσεις για να μπορέσουν να επιστρέψουν αεροπορικώς στις πατρίδες τους, εξήγησε ο Μαρέρο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματός του.

Διευκρίνισε ότι στην Κούβα απέμεναν χθες Δευτέρα 32.500 ξένοι τουρίστες.

Πολλοί εξ αυτών έσπευσαν χθες στο αεροδρόμιο της Αβάνας, έχοντας καταληφθεί από αγωνία λόγω της ανησυχίας πως δεν θα μπορέσουν να βρουν πτήσεις, αφού οι περισσότερες είναι φυσικά γεμάτες, ενώ αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν αρχίσει να αναστέλλουν τα δρομολόγιά τους, διαπίστωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Αντιστεκόταν

Η Κούβα αντιστεκόταν ως την τελευταία στιγμή στην εφαρμογή περιορισμών στην κίνηση των προσώπων και το κλείσιμο των συνόρων της, καθώς ο τουρισμός είναι ακρογωνιαίος λίθος της οικονομίας της, η δεύτερη κυριότερη πηγή συναλλάγματος για τη νήσο (ο τομέας εισέφερε συνολικά έσοδα 3,3 δισ. δολαρίων το 2018).

Εντέλει η κυβέρνηση το πήρε απόφαση: από σήμερα, μόνο οι Κουβανοί και οι αλλοδαποί μόνιμοι κάτοικοι της νήσου θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στη χώρα, μέτρο με ισχύ διάρκειας τουλάχιστον ενός μήνα.

Εξάλλου, οι εκδρομές και οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων θα ανασταλούν.

Από τους 32.500 τουρίστες που απομένουν στην Κούβα, οι 9.400 διαμένουν σε casas, δηλαδή σε σπίτια μόνιμων κατοίκων. Η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει να μεταφερθούν σταδιακά σε κρατικά ξενοδοχεία.

Κλείνουν σχολεία και πανεπιστήμια

Αλλο μέτρο που ανακοίνωσε η Αβάνα χθες: σχολεία και πανεπιστήμια κλείνουν για ένα μήνα, κίνηση άνευ προηγουμένου μετά τη σοσιαλιστική επανάσταση του 1959, που μετέτρεψε την παιδεία και την υγεία στους δύο πυλώνες της.

Επιπλέον, οι Κουβανοί δεν θα μπορούν, παρά μόνο κατ’ εξαίρεση και με άδεια των αρχών, να φεύγουν από τη χώρα, για «να προστατευθεί η υγεία τους», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Στη νήσο επιβεβαιώθηκαν σαράντα κρούσματα του κοροναϊού, εκ των οποίων ένα θανατηφόρο – υπέκυψε ιταλός τουρίστας 61 ετών – που σε όλες τις περιπτώσεις είτε έφθασαν έχοντας ήδη μολυνθεί, ή είχαν επαφή με ήδη ασθενείς.

Οι υγειονομικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι ακόμη δεν έχει καταγραφεί κρούσμα μετάδοσης του ιού μεταξύ πολιτών ή μόνιμων κατοίκων.


Πηγή: ΑΠΕ
in.gr


Νορβηγία: Φορέας «έσπασε» την καραντίνα για να πάει σε πάρτι



Ο πυρετός το Σαββατόβραδο μπορεί να στοιχίσει πανάκριβα. Πρόστιμο 20.000 κορωνών (περίπου 1.650 ευρώ) επέβαλε η αστυνομία της Νορβηγίας σε φορέα κορωνοϊού που έσπασε την καραντίνα για να πάει σε ένα πάρτι.

Το πρόσωπο αυτό, για το οποίο οι αρχές δεν έδωσαν την παραμικρή πληροφορία (αν είναι άνδρας ή γυναίκα, την ηλικία του ή πού κατοικεί) βγήκε το βράδυ του Σαββάτου για να γλεντήσει, μολονότι έπρεπε να μείνει στο σπίτι του καθώς είχε βρεθεί θετικό στον SARS-CoV-2.

Το γλέντι θα του στοιχίσει 20.000 κορώνες. Αν δεν πληρώσει το πρόστιμο, θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 40 ημερών, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο Γκούναρ Φλόισταντ.

Η Νορβηγία εφαρμόζει ένα αρκετά χαλαρό σύστημα απαγόρευσης της κυκλοφορίας: τα ύποπτα κρούσματα ή οι ασθενείς που δεν χρειάζονται νοσηλεία μένουν σε καραντίνα στο σπίτι τους, όμως οι υπόλοιποι μπορούν να κυκλοφορούν σχετικά ελεύθερα, αποφεύγοντας ωστόσο τις κοινωνικές επαφές. Εκτός από την παραβίαση της καραντίνας, με πρόστιμο απειλούνται και όσοι αποφασίσουν να ταξιδέψουν στο εξοχικό τους αυτήν την περίοδο.

Στη Νορβηγία τα κρούσματα της ασθένειας ανέρχονται σε 2.371 και οι νεκροί έφτασαν τους οκτώ.


Πηγή : protothema.gr


Απάτες την εποχή του κοροναϊού – Τι παγίδες κρύβουν οι αναρτήσεις στα social media



Ευκαιρίες για απάτες και παράνομες ενέργειες, με σκοπό το κέρδος, εκμεταλλεύονται επιτήδειοι που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο την εποχή του κοροναϊού. Προσφορές για είδη πρώτης ανάγκης, όπως μάσκες και αντισηπτικά, σε αυτή την ευαίσθητη εποχή, που φαντάζουν πολύ καλές για να είναι αληθινές, συγκέντρωση χρημάτων για φιλανθρωπικούς σκοπούς από αγνώστους που παραφράζουν τα ονόματα επίσημων φορέων αλλά και «ψάρεμα» κωδικών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι μερικές από τις περιπτώσεις εγκλήματος στον κυβερνοχώρο που έχουν κάνει την εμφάνισή τους.

Ακόμη και οι γνωστές τηλεφωνικές απάτες με το σενάριο κάποιου συγγενή που προκάλεσε τροχαίο και χρειάζεται χρήματα για τη συγκάλυψή του έχουν προσαρμοστεί σε δεδομένα κοροναϊού. Έτσι, οι ίδιοι άνθρωποι καλούν πλέον στο τηλέφωνο ηλικιωμένους ή άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και αναφέρουν ότι συγγενικό τους πρόσωπο αρρώστησε από το ιό και απαιτούνται χρήματα για την περίθαλψή του.


«Ήδη, από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19, η Interpol και η Europol διαχειρίστηκαν 30 περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης, ενώ «κλείδωσαν» 18 τραπεζικούς λογαριασμούς και «πάγωσαν» συναλλαγές ύψους 730.000 δολαρίων», επισημαίνει στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλης Παπακώστας.

Βίντεο και φωτογραφίες από το σπίτι

Με αφορμή, άλλωστε, τα βίντεο και τις φωτογραφίες που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δημοφιλή ή όχι πρόσωπα που «μένουν σπίτι» για όσο διαρκεί η πανδημία, επαναλαμβάνει ότι δεν πρέπει οι σχετικές αναρτήσεις να «προδίδουν» προσωπικά δεδομένα, όπως η διεύθυνση της κατοικίας, η διαρρύθμισή της, η οικονομική επιφάνεια μιας οικογένειας, περιουσιακά στοιχεία, όπως πίνακες ζωγραφικής, πολύτιμα αντικείμενα ή ακριβά αυτοκίνητα, φωτογραφίες διακοπών σε πολυτελή ξενοδοχεία ή ακόμη και το εσωτερικό του δωματίου ενός παιδιού που μπορεί να προδώσει τα ενδιαφέροντά του.

«Οτιδήποτε δημοσιοποιούμε στο διαδίκτυο φεύγει από τον έλεγχό μας και δεν γνωρίζουμε πια σε πόσους λογαριασμούς καταλήγει. Η αναπαραγωγή τέτοιου είδους πληροφοριών γίνεται ταχύτατα, με ρυθμούς εκθετικούς, παρόμοιους ή ακόμη ταχύτερους εκείνων του κορονοϊού. Σκεφτείτε το δέντρο ανάποδα: σαν να μην δημιουργείται η χλωροφύλλη στα φύλλα αλλά στη ρίζα. Έτσι και η πληροφορία διαχέεται με δομή αντίστοιχη της δενδρικής. Αν η πληροφορία αυτή, μεταξύ των άλλων, καταλήξει και σε κακόβουλα χέρια, αυτός που τη μεταδίδει κινδυνεύει ενδεχομένως από διάρρηξη, εκβιασμό ή άλλου είδους απειλή», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Σε κλειστές ομάδες επικοινωνούν μαθητές και μαθήτριες

Σε ό,τι αφορά ειδικά τους μαθητές και τις μαθήτριες που παραμένουν στο σπίτι, επειδή τα σχολεία έχουν κλείσει και επικοινωνούν μεταξύ τους διαδικτυακά, διευκρινίζει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι αυξήθηκαν οι οχλήσεις από επιτήδειους σε παιδιά. «Τα παιδιά έχουν κλειστές ομάδες, στις οποίες συμμετέχουν οι συμμαθητές και οι φίλοι τους και στην πραγματική ζωή. Οι ομάδες θα πρέπει να μην «ανοίγουν» περισσότερο. Σημείο- κλειδί για την αποτροπή κινδύνου σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τα παιδιά να μην δέχονται αγνώστους στις ομάδες τους ή άτομα που δεν γνωρίζει κάποιος από τα μέλη τους. Επίσης, σημαντικό είναι τώρα που καλούμαστε να μείνουμε σπίτι, να αφιερώσουμε χρόνο στη διαδικτυακή ζωή των παιδιών μας, ενδιαφερόμενοι για τα παιχνίδια που παίζουν και για τις ομάδες στις οποίες συμμετέχουν», προσθέτει.

Η Europol, από την πλευρά της, καλεί τους γονείς να συζητήσουν με τα παιδιά τους για τη διαδικτυακή ασφάλεια και τους ενδεχόμενους κινδύνους, να ακούσουν προσεκτικά τις εμπειρίες τους και να τους εξηγήσουν, ότι οι κανόνες που εφαρμόζονται στην πραγματική ζωή ισχύουν και για τη διαδικτυακή. Επίσης να προσέχουν τις ρυθμίσεις ασφαλείας στα παιχνίδια και να αποτρέπουν την καταχώρηση προσωπικών δεδομένων καθώς και να χρησιμοποιούν τις ρυθμίσεις γονικού ελέγχου για να προστατέψουν τη διαδικτυακή δραστηριότητα, ειδικά των πιο μικρών παιδιών.

Τα περιστατικά στην Ελλάδα 

Στο μεταξύ, ο κ. Παπακώστας τονίζει ότι, ως τώρα, τα μόνα περιστατικά που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα είναι η παραπληροφόρηση του κοινού μέσω της αναπαραγωγής πληροφοριών που δεν ευσταθούν και ειδήσεων που δεν προέρχονται από επίσημες πηγές, αλλά και η μη παράδοση παραγγελιών και υλικών ύστερα από ηλεκτρονικές παραγγελίες και συναλλαγές. Για τον λόγο αυτό τονίζεται η σημασία της ενημέρωσης από επίσημες και έγκυρες πηγές, με ψυχραιμία, ειδικά σε μια τόσο ευαίσθητη επικοινωνιακά περίοδο.

Συστάσεις από τη Europol και την Interpol

Οι οδηγίες που εξέδωσε η Europol για την προστασία από διαδικτυακές απάτες, λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί από τον Covid-19, προτρέπουν τους χρήστες του διαδικτύου να ασφαλίζουν το wifi του σπιτιού τους, να ασφαλίζουν όλες τις συσκευές τους με κωδικούς ή με βιομετρικά στοιχεία (αποτύπωμα ή αναγνώριση προσώπου), να εγκαθιστούν λογισμικό προστασίας από ιούς, να ενημερώνουν το λογισμικό που χρησιμοποιούν, να βάζουν ισχυρά και διαφορετικά ανά εφαρμογή passwords, να τηρούν αντίγραφα ασφαλείας σε εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα, μη συνδεδεμένα με τις συσκευές.

Ειδικά για τις διαδικτυακές αγορές, η Europol καλεί το καταναλωτικό κοινό να αναζητά αξιόπιστους πωλητές αλλά και κριτικές για προϊόντα, να ψάχνει πριν από την πραγματοποίηση μιας αγοράς, αν υπάρχει φυσική έδρα μιας εταιρείας στη χώρα όπου δραστηριοποιείται, να προβληματίζεται σε περίπτωση πολύ δελεαστικών προσφορών, να λαμβάνει επικαιροποιημένη ενημέρωση για τους τραπεζικούς λογαριασμούς, να κάνει ελέγχους για τυχόν ύποπτες συναλλαγές, να μην απαντά σε ύποπτα μηνύματα ή τηλεφωνικές κλήσεις και να μην καταχωρεί τραπεζικά ή άλλα προσωπικά στοιχεία σε εφαρμογές και links που αποστέλλονται με την ένδειξη κάποιας επιβράβευσης ή προσφοράς.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Interpol συνιστά προσοχή σε προσφορές διαφόρων προϊόντων λόγω πανδημίας, τα οποία διατίθενται από καταστήματα με αληθοφανείς ιστοσελίδες. Ειδική αναφορά κάνει στις τηλεφωνικές απάτες και στο «ψάρεμα» κωδικών μέσα από ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ύστερα από μηνύματα τα οποία αποστέλλονται από κάποιον ψευδή αποστολέα, που παραφράζει το όνομα π.χ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ή κάποιας κρατικής υπηρεσίας.

Συμβουλές από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
Ο κ. Παπακώστας, συνιστά στους πολίτες, αν αναζητούν ιατρικές προμήθειες να είναι προσεκτικοί για σημάδια πιθανής απάτης, να επαληθεύουν μια εταιρεία ή ένα άτομο προτού πραγματοποιήσουν μια αγορά και να προσέχουν τον υπερσύνδεσμο των ηλεκτρονικών καταστημάτων που εμπιστεύονται καθώς, όπως επισημαίνει, είναι πιθανό, με την αλλαγή ενός μόνο χαρακτήρα σε αυτόν να παραπλανηθούν και να πραγματοποιήσουν απατηλές συναλλαγές.

Υπενθυμίζει, τέλος, τις αναφορές του διάσημου Αμερικανού χάκερ Κέβιν Μίτνικ ότι είναι πολύ πιο εύκολη η χειραγώγηση ενός ανθρώπου μέσω διαδικτύου και η εξασφάλιση των προσωπικών του κωδικών (γνωστό ως social engineering) από τη δημιουργία προγραμμάτων και λογισμικού για την πραγματοποίηση κυβερνοεπιθέσεων. «Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ενώ στον δρόμο θα προσπερνούσαμε οποιονδήποτε μας σταματούσε για να μας ζητήσει τον κωδικό μας, στο διαδίκτυο έχουμε την ψευδαίσθηση της ασφάλειας, λόγω του ότι ο κίνδυνος δεν είναι άμεσος και ορατός, και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ότι δεχόμαστε επίθεση, τη στιγμή που αυτή συμβαίνει», υπογραμμίζει ο κ. Παπακώστας.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος λειτουργεί πάντα, σε 24ωρη βάση, για τη διαδικτυακή ασφάλεια των πολιτών.


Πηγή : in.gr


Κορονοϊός Ανακαλύπτουν νεκρούς σε γηροκομεία σε Γαλλία και Ισπανία - Μετέτρεψαν παγοδρόμιο σε νεκροτομείο



Παγοδρόμιο στη Μαδρίτη θα χρησιμοποιηθεί ως αυτοσχέδιο νεκροτομείο για τα θύματα του κορονοϊού, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου στην ισπανική πρωτεύουσα ανήλθε σε 10.575 και ο αριθμός των νεκρών σε 1.263, έγινε γνωστό από τις αρχές τη Δευτέρα. Ο στρατός ανακάλυψε νεκρούς σε γηροκομεία, ενώ και στη Γαλλία καταγράφονται αντίστοιχες απώλειες.

Το κέντρο Palacio de Hielo, που διαθέτει παγοδρόμιο έκτασης 1.800 τ.μ, προσφέρθηκε να μετατρέψει τον χώρο σε νεκροτομείο, την ίδια ώρα που ο στρατός ανακάλυψε νεκρούς σε γηροκομεία.

Τη νέα χρήση του χώρου θα συντονίσουν η περιφερειακή κυβέρνηση της Μαδρίτης και μονάδες του στρατού, που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρη την Ισπανία την τελευταία εβδομάδα για να βοηθήσουν στη διαχείριση της κρίσης του νέου κορονοϊού.

Στη Μαδρίτη, την πλέον πληγείσα περιοχή της Ισπανίας από την επιδημία, το δημοτικό γραφείο τελετών ανακοίνωσε ότι από αύριο θα σταματήσει να περισυλλέγει τις σορούς των θυμάτων εξαιτίας της έλλειψης προστατευτικού εξοπλισμού. Ιδιωτικά γραφεία τελετών λειτουργούν στην πρωτεύουσα.

Το παγοδρόμιο βρίσκεται κοντά στο συνεδριακό κέντρο IFEMA, όπου έχουν εγκατασταθεί κρεβάτια για την φροντίδα ασθενών με κορονοϊό. Η Μαδρίτη θα μπορούσε να παράσχει φροντίδες σε 1.300 ασθενείς στο IFEMA αυτήν την εβδομάδα και 126 άνθρωποι έχουν ήδη εισαχθεί, σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση.

Στρατιώτες ανάλυψαν νεκρούς σε γηροκομεία

Ισπανοί στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους, μερικοί είχαν πεθάνει στο κρεβάτι τους, μέσα σε γηροκομεία που επλήγησαν από την επιδημία του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας στη Μαδρίτη.

"Θα είμαστε αδιάλλακτοι και άτεγκτοι όσον αφορά τη μεταχείριση που έχουν οι γέροντες σε αυτές τις κατοικίες", δήλωσε η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco. "Ο στρατός, κατά τη διάρκεια ορισμένων επισκέψεων, είδε ηλικιωμένους τελείως εγκαταλελειμμένους, ακόμη και πεθαμένους πάνω στα κρεβάτια τους μερικές φορές", δήλωσε.

Ο στρατός έχει πλέον αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε διάφορα γηροκομεία, κυρίως στη Μαδρίτη και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.

Πεθαίνουν στα γηροκομεία και στη Γαλλία
Η ανατολική Γαλλία εξακολουθεί να πληρώνει βαρύ τίμημα: είκοσι τρόφιμοι ενός οίκου ευγηρίας στη Βοζ πέθαναν, καθώς και τέσσερις γιατροί της περιοχής, οι οποίοι προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό, όπως έγινε γνωστό σήμερα. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, η Περιφερειακή Υπηρεσία Υγείας (ARS) και η νομαρχία της Βοζ έκαναν λόγο για τον θάνατο 20 ανθρώπων που «πιθανόν συνδέεται» με την ασθένεια Covid-19.

Η Γαλλία είναι από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία: οι νεκροί ανέρχονται στους 860 και περισσότεροι από 2.000 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Στα θύματα περιλαμβάνονται και πέντε γιατροί, οι τέσσερις εκ των οποίων (ένας γυναικολόγος και τρεις παθολόγοι) εργάζονταν στην ανατολική Γαλλία. Ο πέμπτος ήταν ένας 67χρονος γιατρός από την Κομπιέν, στα βόρεια του Παρισιού, ο οποίος εργαζόταν στα επείγοντα και ήταν εκείνος που είχε αναλάβει τους πρώτους ασθενείς που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό στη χώρα.


με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
dikaiologitika.gr


Ηλικιωμένη που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Σωτηρία το 18ο θύμα του ιού



Τους 18 έφτασαν οι νεκροί από την πανδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πρόκειται για μια ηλικιωμένη η οποία άφησε την τελευταία της πνοή το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Σωτηρία» στο οποίο και νοσηλευόταν.

Σε 8.000-10.000 ανέρχεται πλέον ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας, όπως έχουν υπολογιστεί από τα μαθηματικά μοντέλα των ειδικών.


Νεκρή ηλικιωμένη στα Γλυκά Νερά – Είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους



Σύμφωνα με την ΕΡΤ, νεκρή εντοπίστηκε ηλικιωμένη γυναίκα στα Γλυκά Νερά με την αστυνομία και το ΕΚΑΒ να σπεύδουν στο σημείο που βρέθηκε νεκρή.

Η ηλικιωμένη είχε επισκεφθεί τους Άγους Τόπους με την αδελφή της και επέστρεψαν την Καθαρή Δευτέρα. Η αδελφή της νοσεί από κορωνοϊό και είναι σε καραντίνα στο σπίτι της, και τηλεφωνούσε  σύμφωνα με την ΕΡΤ τις τελευταίες δύο ημέρες χωρίς αποτέλεσμα.


Κορωνοϊός: Ζευγάρι στην Αριζόνα ήπιε φωσφορική χλωροκίνη - Απεβίωσε ο άνδρας, χαροπαλεύει η γυναίκα


Κάτοικος της πολιτείας της Αριζόνας πέθανε και η σύζυγός του νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού το ζευγάρι αποφάσισε να πάρει από το στόμα ουσία που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό ενυδρείων, διότι περιέχει χλωροκίνη, τη δραστική ουσία φαρμάκου για την αντιμετώπιση της ελονοσίας, που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θεωρεί πως ίσως αποδειχθεί «θείο δώρο» στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το ζευγάρι, περίπου εξήντα ετών, αισθάνθηκε αμέσως δυσφορία μόλις κατάπιε ποσότητα φωσφορικής χλωροκίνης που χρησιμοποιείται για την απολύμανση ενυδρείων, εξήγησε σε ανακοίνωσή του το νοσοκομείο Banner Health του Φοίνιξ.

Η φωσφορική χλωροκίνη πράγματι είναι η δραστική ουσία στο ανθελονοσιακό σκεύασμα που ο Τραμπ επαναλαμβάνει τις τελευταίες ημέρες πως ενδέχεται να φανεί καθοριστικό στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ασθένεια COVID-19.

Το Σάββατο, ο Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter ότι ο συνδυασμός της υδροξυχλωροκίνης με ένα αντιβιοτικό, την αζιθρομυκίνη, υπάρχουν «αληθινές πιθανότητες» να αποδειχθεί πως θα «αλλάξει το παιγνίδι» όσο ελάχιστα άλλα σκευάσματα «στην ιστορία της ιατρικής».

Χθες Δευτέρα, υπερθεμάτισε, δηλώνοντας πως η χλωροκίνη ίσως αποδειχθεί «θείο δώρο».

Ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, κορυφαίος αμερικανός ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες και σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, μετρίασε πάντως τον ενθουσιασμό του ενοίκου του Λευκού Οίκου, θυμίζοντας πως οποιαδήποτε θεραπεία πρέπει να υποβάλλεται σε δοκιμές, ώστε να εξασφαλίζεται η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της χρήσης της.

«Η χλωροκίνη, ανθελονοσιακό φάρμακο, δεν πρέπει να λαμβάνεται από το στόμα για τη θεραπεία ή την πρόληψη του ιού» SARS-CoV-2, τόνισε το νοσοκομείο Μπάνερ σε ανακοίνωσή του.

Δεν υπάρχει μέχρι σήμερα εγκεκριμένη θεραπεία, ούτε εμβόλιο για την αντιμετώπιση ή την πρόληψη της ασθένειας COVID-19, αν και ερευνητές μελετούν πλέον υπάρχοντα σκευάσματα και εργάζονται πάνω σε πειραματικά φάρμακα και εμβόλια. Προς το παρόν, στους περισσότερους ασθενείς προσφέρεται μόνο υποστηρικτική περίθαλψη.

«Με δεδομένη την αβεβαιότητα γύρω από την COVID-19, αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει κόσμος που προσπαθεί να βρει τρόπους να προλάβει ή να θεραπεύσει τον ιό, αλλά η αυτοθεραπεία με φάρμακα δεν είναι σωστός τρόπος να γίνει αυτό», τόνισε ο Δρ. Ντάνιελ Μπρουκς, διευθυντής του κέντρου ενημέρωσης για τις δηλητηριάσεις και τις φαρμακευτικές ουσίες στο νοσοκομείο Μπάνερ.

Ο Δρ. Μπρουκς προέτρεψε την ιατρική κοινότητα να μην συνταγογραφεί σκευάσματα με δραστική ουσία τη χλωροκίνη σε ασθενείς οι οποίοι δεν έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία.

«Το τελευταίο που θέλουμε αυτή τη στιγμή είναι να πλημμυρίσουν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών με ασθενείς που θεώρησαν ότι ανακάλυψαν κάποια γενική κι αόριστη και άκρως ριψοκίνδυνη θεραπεία, που ενδεχομένως θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους», εξήγησε.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Το θράσος των Συριζαίων εξοργίζει τους πολίτες, απειλούν λέγοντας «μετά θα λογαριαστούμε»


Αδιόρθωτοι μέχρι το τέλος.

Στην ανυπαρξία τους, τραγικές φυσιογνωμίες όλοι τους, έχοντας διαγράψει μια 4ετία αποτυχίας, εξοργίζουν τους Έλληνες με αυτά τα προκλητικά που ξεστομίζουν.

Αυτοί που δεν έχουν ζητήσει συγνώμη για την ανικανότητα τους και την εγκληματική τους ανευθυνότητα στο Μάτι, που έλεγαν ψέματα, έστηναν video, έκρυβαν την πραγματική εικόνα όπως κάνει κάθε ακροαριστερό καθεστώς, αυτοί τολμάνε να κουνάνε το δάχτυλο.

Περίμεναν ότι ο Μητσοτάκης δεν θα είχε την σοβαρότητα να αντιμετωπίσει αυτή την πανδημία ,γιατί είχαν το δείγμα Αλέξης Τσίπρας που είναι ένας ανίκανος και ανεύθυνος πολιτικός.

Ποντάρουν στο πόσοι περισσότεροι Έλληνες πολίτες θα πεθάνουν από την πανδημία, μήπως αποσταθεροποιηθεί ο Μητσοτάκης και ξαναπάρουν αυτοί την εξουσία για να μην αφήσουν τίποτα όρθιο.

Ο Ελληνικός λαός τώρα ξέρει, συγκρίνει και εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, συγκρίνει υπευθυνότητα με την ακροαριστερή ανευθυνότητα επικίνδυνων Συριζαίων.

«Μετά θα λογαριαστούμε» είναι το νέο μότο του Σύριζα που δεν έχει νόημα κανένα και εξοργίζει τον ελληνικό λαό ακούγοντας ανεξέλεγκτα τα ακροαριστερά θρασίμια.

Ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζετε πάνω σε στελέχη τίποτα, έχουν το θράσος, ξεχνώντας το Μάτι να προειδοποιούν πως ο λογαριασμός θα γίνει μετά, ποιος λογαριασμός; Για ποιο θέμα;

Θρασίμια όπως η Δούρου, ο Πολάκης, ο Τόσκας και τα άλλα ακροαριστερά παρτάλια του Σύριζα, προκαλούν την κοινή γνώμη.

«Δεν είναι η ώρα του ξεμπροστιάσματος» δήλωσε ο ανίκανος Τόσκας, το θρασίμι που δεν έχει ζητήσει ακόμα συγνώμη για την ολιγωρία στο Μάτι και τους εκατοντάδες νεκρούς. 

Η αλήθεια είναι ότι αισθάνονται λίγοι βλέποντας την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στον Έβρο με τους λαθρομετανάστες, και την αντιμετώπιση της πανδημίας. Βλέποντας την στήριξη που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ευρώπη, που στέκεται σοβαρός και δεν γελάει κανένας μαζί του, όπως γελούσαν με τον Αλέξη Τσίπρα που μας γελοιοποιούσε με την στάση του και τα όσα έκανε.

Ανατριχιάζουν ξέροντας ότι έχουν τελειώσει γιατί ο πολίτης συγκρίνει πλέον, και κάνει τον σταυρό του λέγοντας "ευτυχώς γλιτώσαμε". Η πραγματικότητα είναι μία, ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει αριστερά και δεν θα ξανακάνει το ίδιο λάθος όσο και να προσπαθούν να πολώσουν το κλίμα.






Κίνα - Επτά νεκροί και 78 νέα κρούσματα



Οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν εχθές τον εντοπισμό 78 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο.

Στην πλειοψηφία τους είναι ασθενείς που μολύνθηκαν στο εξωτερικό κι επέστρεψαν στη χώρα, εξέλιξη που επιτείνει την ανησυχία περί νέου κύματος εξάπλωσης της πανδημίας.

7 ασθενείς υπέκυψαν, κατά τον επίσημο απολογισμό του κινεζικού υπουργείου Υγείας. Όλοι οι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην Ουχάν, εστία της πανδημίας, όπου εντοπίστηκε επίσης ένα επιβεβαιωμένο νέο κρούσμα, το πρώτο έπειτα από πέντε συνεχόμενες ημέρες που δεν είχε καταγραφεί κανένα.




Επίθεση στην πρύτανη του Πανεπιστημίου της Πάτρας για το κλείσιμο της φοιτητικής εστίας λόγω κοροναϊού



Tο περιστατικό συνέβη νωρίς το μεσημέρι κατά την αποχώρηση της πρυτάνεως από το γραφείο της, όταν ομάδα 20 ατόμων την προπηλάκισε, ενώ όπως κατάγγειλε η πρύτανηςστον Σκάϊ, είναι ακόμη εγκλωβισμένη και δε μπορεί να φύγει.

Φοιτητές δηλώνουν ότι πάνω από 100 άτομα θα μείνουν στο δρόμο, καθώς έως την Τετάρτη 25 Μαρτιού θα πρέπει να εκκενωθεί ο χώρος, με βάση το ΦΕΚ που που εκδόθηκε χθες Κυριακή και προβλέπει την παράταση της αναστολής λειτουργίας σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, όπου περιλαμβάνεται ότι οι φοιτητικές εστίες όλης της χώρας αναστέλλουν την λειτουργία τους.

Η απάντηση της Πρυτάνεως Βενετσάνας Κυριαζοπούλου, για το κλείσιμο της φοιτητικής εστίας και την λεκτική επίθεση που δέχθηκε:

«Γνωρίζετε ότι, στο πλαίσιο ελέγχου της μετάδοσης του Covid 19 στη χώρα μας υπεγράφη η με αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20021/21-03-2020 ΚΥΑ (Β΄ 956) με θέμα: «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, σχολικών μονάδων, ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, … για το χρονικό διάστημα από 21.3.2020 έως και 10.4.2020», βάσει της οποίας απαιτείται εκκένωση των εστιών για λόγους πρόληψης, στο πλαίσιο των αυστηρών μέτρων που ελήφθησαν σε όλη τη χώρα. Συγχρόνως υπήρξε πρόβλεψη για ορισμένες ομάδες (π.χ. αλλοδαποί φοιτητές), οι οποίοι διαμένουν στην εστία και δεν μπορούν να φύγουν, να διαμείνουν σε ξενοδοχείο.

Το πρωί σήμερα, ήρθε φοιτήτρια που διαμένει στην εστία, ως εκπρόσωπος όλων των φοιτητών, στην οποία εξήγησα λεπτομερώς το σοβαρό πρόβλημα που εγκυμονεί για λόγους υγείας η συνάθροιση των φοιτητών στην εστία και ότι οι αποφάσεις των Υπουργείων λαμβάνονται ανάλογα με τις καθημερινές εξελίξεις για το καλό όλων μας.

Παρ’ όλα αυτά, ομάδα 20-25 ατόμων, που παραμένει κατά παράβαση των ΚΥΑ που έχουν εκδοθεί, στην είσοδο του Πανεπιστημίου Πατρών, χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο ασφάλειας, όταν με είδαν να εξέρχομαι προκειμένου να μεταβώ στο Νοσοκομείο, μου επιτέθηκαν λεκτικά και ένας εκ των φοιτητών (ο οποίος δυστυχώς δεν αναφέρει το όνομά του) σωματικά, εμποδίζοντάς με να μπω στο αυτοκίνητο προκειμένου να μεταβώ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών. Εν συνεχεία, περικύκλωσαν το αυτοκίνητό μου και δεν μου επέτρεψαν να φύγω, μη τηρώντας καμία απόσταση μεταξύ τους.

Λυπάμαι ιδιαιτέρως, διότι υπάρχει μία ελάχιστη μειοψηφία φοιτητών του Πανεπιστημίου (νέοι άνθρωποι), που δεν αντιλαμβάνονται την κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας και επιμένουν να συναθροίζονται σε ένα χώρο που είναι δύσκολο να ελεγχθεί, ενώ οι συστάσεις του ΕΟΔΥ και οι αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι άλλες .Δεν συμμερίζονται ότι δίπλα μας είναι το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς Covid 19 στην περιοχή μας και η μη αυστηρή τήρηση των οδηγιών μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευσή του».


Ανακοίνωση σχετικά με συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους




Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από επιτήδειους οι οποίοι επιχειρούν με διάφορα τεχνάσματα – προσχήματα να τους αποσπάσουν χρήματα.

Στο πλαίσιο αυτό παρακαλούνται οι πολίτες να μην πείθονται από άτομα που εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δήμων για τη διενέργεια απολυμάνσεων.

Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε απατηλά SMS που υπόσχονται δώρα από εμπορικά καταστήματα με σκοπό είτε να τους υφαρπάξουν τα προσωπικά τους στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσουν σε εγκληματικές πράξεις, είτε να τους αποσπάσουν χρήματα είτε να απαντήσουν στα SMS και να χρεωθεί υπέρογκα ο λογαριασμός τους.

Επιπλέον επισημαίνεται ειδικά στους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους:

να μην δέχονται σε καμία περίπτωση σε άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε πιστωτικό κατάστημα για ανάληψη χρηματικού ποσού,
να μην πείθονται εύκολα από άτομα τα οποία εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος και
να μην πείθονται εύκολα από άτομα που τους πλησιάζουν ως γνωστοί φιλικών ή συγγενικών τους προσώπων και τους ζητούν χρήματα.
Σε κάθε περίπτωση να είναι επιφυλακτικοί, να μην εμπιστεύονται άγνωστα άτομα ενώ αν αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).


Επιπόλαιο και ανεύθυνο το νούμερο του θιάσου ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης



Το πρώτο νούμερο του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, ξαναχτύπησε προσπαθώντας να πάρει λίγα λεπτά δημοσιότητα. Δέν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο νούμερο, γιατί για νούμερο πρόκειται προκαλεί με τα όσα λέει.

Ο βουλευτής του Μέρα25, Κρίτων Αρσένης αυτή την φορά το τερμάτισε αφού έγραψε μια φανταστική ιστορία στο Facebook ότι τάχα η αγαπημένη δημοσιογράφος Χαρά Τζαναβάρα έφυγε από τον κορωνοϊο και οι αρχές το κρύβουν!

Την αθλιότητα του νούμερου Αρσένη να εκμεταλλευθεί πολιτικά τον θάνατο ενός ανθρώπου αποκάλυψε ο αδελφός της Χαράς Τζαναβάρα με ένα δικό του κείμενο - διάψευση στο facebook.

Φυσικά και δεν έχει βγεί ακόμα ο βουλευτής και πρώτο νούμερο του ΜέΡΑ25 να ζητήσει συγνώμη, ούτε και το άλλο νούμερο και αρχηγός του κόμματος Γιάνης (με ένα ν) Βαρουφάκης να απολογηθεί για την αθλιότητα του βουλευτή του.

Τι έγραψε το νούμερο Κρίτων Αρσένης βουλευτής του Μέρα25 :

«Αποκρύπτουν θανάτους από Κορωνοϊό; Η απώλεια της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα κρύβει μια τρομακτική ιστορία. Της είχαν δώσει οδηγία να μην πάει σε νοσοκομείο, λόγω προβλήματος στην καρδιά της. Της πήγαιναν συγγενείς φαγητό με προφυλάξεις. Συνέχιζε να μην επανέρχεται, οι γιατροί του ταμείου της έλεγαν όλα καλά, να παρακολουθεί τον πυρετό. Ζήτησε να πάει κάποιος γιατρός να την δει στο σπίτι, αφού δεν της επέτρεπαν να πάει στο νοσοκομείο. Της είπαν δεν χρειάζεται. Πήρε τους γιατρούς ΣΟΣ, που έρχονται σπίτι, της είπαν χρειάζονται άδεια από τον ΕΟΔΥ. Πήρε τον ΕΟΔΥ για να δώσει άδεια στους γιατρούς ΣΟΣ, της είπαν θα το εξετάσουν. Τους ξαναπήρε την επόμενη μέρα, το εξετάζουν ακόμη μάλλον. Επίσης ο ΕΟΔΥ δεν επιτρέπει καν να γίνει νεκροψία σε ύποπτα κρούσματα κορονοϊού. Τελικά η Χαρά θεωρείται θύμα του Κορωνοϊού; Όχι βέβαια, αφού κανονικά δεν δέχονται καν να κάνουν νεκροψίες. Ζητούσε να της κάνουν τεστ και δεν της έκαναν. Άτομο υψηλού κινδύνου παίρνει οδηγία να μείνει σπίτι, να μην πάει στο δημόσιο νοσοκομείο, να μην της δοθεί η άδεια να την δει ιδιώτης γιατρός, χωρίς να της δίνεται καν η δυνατότητα για ένα τεστ, και εν τέλει χωρίς καν νεκροψία».

app-facebook
Kriton Arsenis
την Κυριακή
Αποκρύπτουν θανάτους από Κορονοϊό; Η απώλεια της δημοσιογράφου Χαράς Τζαναβάρα κρύβει μια τρομακτική ιστορία. Της είχαν δώσει οδηγία να μην πάει σε νοσοκομείο, λόγω προβλήματος στην καρδιά της. Της πήγαιναν συγγενείς φαγητό με προφυλάξεις. Συνέχιζε να μην επανέρχεται, οι γιατροί του ταμείου της έλεγαν όλα καλά, να παρακολουθεί τον πυρετό. Ζήτησε να πάει κάποιος γιατρός να την δει στο σπίτι, αφού δεν της επέτρεπαν να πάει στο νοσοκομείο. Της είπαν δεν χρειάζεται. Πήρε τους για...
See More


Η διάψευση απο τον αδελφό της Χαράς Τζαβάρα :

app-facebook
Kostas Tzanavaras
22 ώρες πριν
Κι όμως, η Χαρά το κατάφερε. Κατάφερε να φύγει από τον πιο λερωμένο τόπο κάτασπρη. Με το κεφάλι ψηλά. Να μην έχει κανείς το παραμικρό να της προσάψει.
Εκτός από εκείνο το κεφάλι μας το δυσκολογύριστο -όχι αγύριστο.
Δεν της το χάρισε ούτε το όμορφο αποχαιρετιστήριο της Εφ.Συν.
Έπαθε μία απλή φαρυγγίτιδα, πριν από κάπου 25 ημέρες. Είχε επιπλοκή στη δεύτερη αντιβίωση, όταν εμφανίσθηκε πρήξιμο στο μάτι. Είχε εδώ και σχεδόν 28 χρόνια μεταλλική βαλβίδα στην καρδιά της. Μπορεί να είναι και ρεκόρ.
Δεν με άκουσε να κάνει εισαγωγή σε νοσοκομείο. Ανησυχούσα που έβγαζε προβλήματα. Αλλά είχε μάλλον δίκιο λέγοντας για την τρέχουσα κατάσταση και τους κινδύνους. Ήταν σε επικοινωνία με γιατρούς.
Την Παρασκευή, είχε ελαφρύ πυρετό. Πήρε ντεπόν και της έπεσε αμέσως. Αλλά εμφανώς είχε καταβληθεί. Πονούσε το κορμί της. Αλλά αισιοδοξούσε.
Δεν θα εκπλαγώ να την βγάλουν με κορωνοϊό. Τα παιδιά μου, που ήρθαν χθες βράδυ στο χωριό να μου το πουν, μου είπαν ότι όχι μόνο την πήραν για νεκροψία, αλλά τους ζήτησαν και πήραν τα κλειδιά του σπιτιού της.
Ήδη, κάποιοι εκμεταλλεύονται την εκρεμμότητα, σπέρνοντας ασύστολα τα αθώα ερωτήματά τους. Σπέρνουν φόβο ότι πέθανε από κορωνοϊό, και δήθεν το κρύβουν.
Από πλευράς μου, είμαι για μία ακόμη φορά απέναντι σε απίστευτη σύμπτωση. Χθες μόλις, υπέγραφα το διαδικτυακό άρθρο «Τα καλά του κορωνοϊού», μιλώντας για «τσεκουριά» με θετικά αποτελέσματα.
Δεν μπορούσα να φαντασθώ τι τσεκουριά θα με έβρισκε, και μάλιστα για δεύτερη φορά. Και πάνω που η 94χρονη μάνα μας έχει ξεχάσει την πρώτη απώλεια του ’82, έχω να βρω λόγια να της εξηγήσω.
Ευχαριστώ από καρδιάς για τη συμπαράσταση, αλλά ζητώ και κατανόηση. Και εύχομαι ολόψυχα στην Εφ. Συν. να βρει κουράγιο να προσπαθήσει να την αναπληρώσει.

Η ανακοίνωση της ΕΔΟΕΑΠ :

«Στη δυσάρεστη θέση να αποχαιρετήσει την εκλεκτή δημοσιογράφο Χαρά Τζαναβάρα βρίσκεται ο ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και να στηλιτεύσει ανεύθυνες και ατεκμηρίωτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Από τα στοιχεία που διαθέτει ο ΕΔΟΕΑΠ προκύπτει ότι η εκλιπούσα εντός του τρέχοντος έτους ζήτησε οφθαλμολογικές συμβουλές τηλεφωνικά στις 5 Μαρτίου. Στις 20 Μαρτίου, επίσης τηλεφωνικά, επανήλθε με ελαφρύ πυρετό (όπως και ο ίδιος ο αδελφός της πιστοποιεί) και η παθολόγος τής συνέστησε καθημερινή παρακολούθηση. Την επόμενη ημέρα (21 Μαρτίου, 11.30) επανήλθε και έτερος παθολόγος τής συνέστησε, λόγω επιμονής συμπτωμάτων και επειδή ανήκε στις ευπαθείς ομάδες, να μεταβεί σε νοσοκομείο κατόπιν συνεννόησης με τον ΕΟΔΥ.

Αποκύημα φαντασίας χαρακτηρίζεται ανάρτηση βουλευτή ότι δήθεν οι ιατροί του ΕΔΟΕΑΠ απεφάνθησαν πως «όλα είναι καλά». Κρείττον τού λαλείν το σιγάν…

Ο ΕΔΟΕΑΠ εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια της Χαράς Τζαναβάρα και συλλυπείται τόσο την οικογένειά της όσο και τους συναδέλφους της στην "Εφημερίδα των Συντακτών"».