Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Δύσκολα τα πράγματα για τον Στέφανο Κασσελάκη 87 βουλευτές και στελέχη του κόμματος έστειλαν επιστολή

 



Επιστολή με αποδέκτες τον Στέφανο Κασσελάκη και τη γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου, 87 βουλευτές και στελέχη του κόμματος στρέφονται ευθέως εναντίον της ηγεσίας για όλα τα ζητήματα που έχουν βάλει δυναμίτη στα θεμέλια της Κουμουνδούρου τις τελευταίες ημέρες, από το «μαύρο» χρήμα έως το κλείσιμο της ημερήσιας έκδοσης της «Αυγής».  

Οι 87 βουλευτές και στελέχη γράφουν τα εξής:  

«Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μάς υποχρεώνει να δούμε κατάματα τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα και να αναλάβουμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες. Παρά την τεράστια πτώση των ποσοστών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχασε δυνάμεις και ο προοδευτικός χώρος συνολικά δεν ενισχύθηκε, αντιθέτως είχαμε αποχή ρεκόρ και άνοδο της ακροδεξιάς. 

Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αν και αποδοκιμάζει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν βλέπει εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτή η ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα είναι δημοκρατική αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί. 

Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλειοψηφικό κοινωνικό αίτημα και σε αυτό το αίτημα είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε, με τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας, ενός μετώπου σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα κερδίσει την ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν. 

Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να είναι πρωταγωνιστικός σε αυτές τις εξελίξεις. Γι’ αυτό απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις 

Ταυτοχρόνως, διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος. 

Όπως επίσης, τραυματίζει τον χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα, την ώρα που θα έπρεπε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όταν μάλιστα παράγεται τόσο σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο. Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το κόμμα μας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, υπηρετούσε πάντα στην πράξη τη διαφάνεια και ήταν ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα. 

Την ίδια ώρα, δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο. 

Όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες, βουλευτές και μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα θέσουμε στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όργανα που ουσιαστικά παρέμειναν αδρανοποιημένα για όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό επιβάλλει, ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής οφείλει να γίνει άμεσα και επι διημέρου για να δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούν επαρκώς όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής». 


Την επιστολή υπογράφουν οι: 


ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)

ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΒΑΤΑΛΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΒΙΣΒΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΔΕΔΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΕΔΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΤΖΕΝΗ)

ΔΟΥΪΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΜΙΛΤΟΣ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ

ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΚΑΚΑΒΙΤΣΑΣ ΦΟΙΒΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΚΑΛΠΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΗ

ΚΑΡΑΝΤΙΛΙΟΝ ΝΙΚΟΣ

ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΤΑΝΙΑ)

ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΚΟΛΥΒΟΔΙΑΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

ΚΟΡΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΚΟΡΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ

ΛΙΒΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΛΙΝΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΛΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ

ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ BESSON ΑΙΜΙΛΙΑ

ΜΑΔΕΜΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΜΩΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΑΣΤΡΟΠΕΡΟΥ ΛΟΥΚΙΑ

ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΑΛΤΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΠΟΥΛΕΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ ΠΑΝ)

ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΕΡΑΣΙΝΑ

ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ

ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΕΥΗ

ΡΩΣΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΑΙΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΣΙΔΕΡΗ ΣΟΦΙΑ

ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)

ΣΟΥΛΤΑΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΑΪΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΕΦΑΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

ΣΤΕΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΑΡΑΣΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΤΣΙΑΪΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΤΣΙΠΡΑ ΖΑΝΕΤ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΘΕΝΙΑ

ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ



Κατ' οίκον περιορισμός για Δημήτρη και Καίτη της Folli Follie στην φυλακή ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


 

Το δικαστήριο δεν χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που επέβαλε σε Δημήτρη Κουτσουλιούτσο, Τζώρτζη Κουτσουλιούτσο, Αικατερίνη Κουτσολιούτσου και καταζητούμενου Ιωάννη Μπεγιέτη. 

Ο ιδρυτής της Folli Follie και η σύζυγός του θα εκτίσουν την ποινή στο σπίτι τους μετά από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης λόγω ηλικίας. Από την άλλη, κανονικά στη φυλακή θα οδηγηθεί ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ενώ η συνεργάτιδά τους Ε.Ν. καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξης.

Εξαίρεση αποτελεί ο Ιωάννης Μπεγιέτης, ο οποίος είναι καταζητούμενος. 

Την απόφασή του επί των ποινών στους πέντε κατηγορούμενους που έκρινε ενόχους για την υπόθεση της Folli Follie ανακοίνωσε νωρίτερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, έπειτα από ακροαματική διαδικασία ενός έτους.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε τις εξής τελικές ποινές:


Στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 17 ετών.


Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 11 ετών.


Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου: Κάθειρξη 10 έτη.


Στους άλλους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου επέβαλε τις εξής ποινές: Στην Ε.Ν. 10 έτη κάθειρξης και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη κάθειρξης.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου να εκτίσουν την ποινή που τους επιβλήθηκε κατ΄οικον λόγω ηλικίας.

Αντίθετα ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος οδηγείται στη φυλακή ξανά (είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση στο στάδιο της ανάκρισης). Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο η απόφασή του για την ποινική μεταχείριση που επιφύλαξε στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο στηρίχτηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αξιόποινης πράξης για την οποία κηρύχθηκε ένοχος, τη διάρκεια και τη μεθόδευση εκτιμώντας παράλληλα πως εάν αφεθεί ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος να διαλέξει παρόμοιες πράξεις.

Σε ότι αφορά τους άλλους δύο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας της Folli Follie το δικαστήριο αποφάσισε να μην χορηγήσει αναστολή στην ποινή που επέβαλε στον Ιωάννη Μπεγιέτη. Ωστόσο αυτός παραμένει καταζητούμενος και ως εκ τούτου όταν συλληφθεί θα οδηγηθεί στη φυλακή. Στη δεύτερη καταδικασθείσα συνεργάτιδα της οικογένειας το δικαστήριο χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που της επέβαλε. Στη συγκεκριμένη κατηγορούμενη επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.




Παλιάνθρωποι περνούσαν και άφηναν την κοπέλα αιμόφυρτη στην Λεωφόρο Αθηνών.

 


Επί 10 ολόκληρα λεπτά αβοήθητη, σαν πεταμένη, η 17χρονη παρέμενε στο οδόστρωμα με τους παλιάνθρωπους μέσα στα οχήματα τους να την προσπερνούν χωρίς καν να μειώνουν την ταχύτητά τους.

Όχι ένας όχι δύο αλλά τουλάχιστον 20 παλιάνθρωποι μέσα στα αμάξια τους έβλεπαν την κοπέλα να αιμορραγεί χωρίς να σταματάει ένας να την βοηθήσει, και παράλληλα και πεζοί που πέρναγαν από το σημείο δεν έδειχναν ενδιαφέρον.

Το κορμί του 17χρονου κοριτσιού εκτινάσσεται, από το σφοδρό χτύπημα διερχόμενου αυτοκινήτου, δεκάδες μέτρα μακριά και προσγειώνεται στο οδόστρωμα της Λεωφόρου Αθηνών.



Η ώρα είναι 05:30 τα ξημερώματα και στo βίντεο που δημοσίευσε το protothema.gr καταγράφεται καρέ καρέ ο οδηγός του αυτοκινήτου που με ιλιγγιώδη ταχύτητα χτυπά στη λεωφόρο Αθηνών την άτυχη κοπέλα και εξαφανίζεται χωρίς δισταγμό.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός πως επί 10 ολόκληρα λεπτά, ήταν αβοήθητη, σαν πεταμένη, η 17χρονη παρέμενε στο οδόστρωμα με τα οχήματα που οδηγούσαν παλιάνθρωποι να την προσπερνούν χωρίς καν να μειώνουν την ταχύτητά τους. Ένα κάθαρμα οδηγός ενός διερχόμενου αυτοκινήτου, σταματά για λίγο, παρατηρεί την κοπέλα πεσμένη στο δρόμο, κάνει όπισθεν ο καραγκιόζης και με έναν ελιγμό προσπερνά το αιμόφυρτο κορίτσι, αφήνοντας το στην μοίρα του.

Σχεδόν ένα λεπτό αργότερα από τη στιγμή του ατυχήματος, πεζοί έχουν μαζευτεί στην απέναντι πλευρά της λεωφόρου, ενώ αυτοκίνητα, μηχανές και φορτηγά συνεχίζουν να περνούν κανονικά σαν να μην υπάρχει άνθρωπος χτυπημένος στην άσφαλτο.

Λίγα λεπτά αργότερα, ένας οδηγός αφού αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, σταμάτησε και έβαλε το αυτοκίνητό του στον δρόμο, ώστε να κλείσει την κυκλοφορία, μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο αναζητείται.



Δεν πληρώνει πλέον ο Κασσελάκης και ζητάει από τους βουλευτές να πάρουν δάνεια για το κόμμα

 



Ο Στέφανος Κασσελάκης φοβάται να βάλει και πάλι λεφτά προερχόμενα από κάποια περίεργη εταιρία από αυτές που λέει ότι διαθέτει, γιατί θα πρέπει να δείξει που τα βρήκε, και έχουν στενέψει τα περιθώρια αφού σίγουρα θα τον ελέγξουν και οικονομικά και τον ίδιο αλλά και την οικογένεια του σε βάθος. 

Και επειδή ο Κασσελάκης προτιμά να κρυφτεί, επειδή φοβάται τον έλεγχο, όπως και για το εάν θα είναι ακόμα αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ σε λίγο καιρό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν σήμερα SMS προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να καλυφθούν τα έξοδα της κομματικής εφημερίδας Αυγή.

Χθες ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού έδωσε εντολή να μπει λουκέτο στην Αυγή λειτουργώντας καθεστωτικά και χουντικά, ανακοίνωσε πως θα δώσει το παράδειγμα δωρίζοντας μόλις 20.000 ευρώ, (προσέχουμε για να μην μας ξεσκίσουν). 

Σήμερα στα κινητά των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έφτασε ένα SMS μέσω του οποίου ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την οικονομική συμβολή τους, με κάθε τρόπο ακόμα να πάρουν και δάνειο.

Το SMS που έλαβαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την Αυγή

«Σύντροφοι, συντρόφισσες

Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το κόμμα μας, επιτάσσουν τη μέγιστη δυνατή οικονομική συμβολή όλων μας. Σας παρακαλούμε να συνδράμετε είτε με δωρεά, είτε με σύναψη δανείου, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μηνός Ιουνίου για τα Μέσα του κόμματος, συνολικού ύψους 375.146 ευρώ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές που θέλουν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα ζητούν και τις καταστάσεις των δαπανών της Αυγής και του κόμματος, τις οποίες έχει δεσμευτεί δημόσια ο κ. Κασσελάκης ότι θα φέρει.

Σημειώνεται πως ο πρώην οικονομικός διευθυντής της Κουμουνδούρου Θύμιος Γεωργόπουλος είχε προειδοποιήσει με ανάρτησή του ότι οι εργαζόμενοι θα έμεναν απλήρωτοι τον Ιούνιο, ενώ το ίδιο ειπώθηκε χθες και στους εργαζόμενους.

Σήμερα, δεύτερη ημέρα μετά το λουκέτο Κασσελάκη, το καθημερινό φύλλο της Αυγής δεν κυκλοφορεί στα σημεία πώλησης και οι εργαζόμενοι της εφημερίδας κυκλοφόρησαν ένα ψηφιακό πρωτοσέλιδο, με τίτλο «Απεργούμε για να μείνει η ΑΥΓΗ ανοιχτή».

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» κρέμασαν και πανό έξω από τα γραφεία της οδού Δεληγιώργη, επισημαίνοντας ότι «ανήκουμε στη βάση της κοινωνίας και η φωνή μας θα ακουστεί δυνατά».

Οι εργαζόμενοι ζητούν τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών τους.



Θόδωρος Μαργαρίτης προς στελέχη και μέλη ΣΥΡΙΖΑ: Πώς ανέχεστε πρακτικές ιδιωτικής επιχείρησης;

 


Σοβαρή κριτική προς τον Στέφανο Κασσελάκη για «πρακτικές ιδιωτικής επιχείρησης στο κόμμα» στρέφει το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Θόδωρος Μαργαρίτης, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην οποία απευθύνει κάλεσμα στα στελέχη και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να «κάνουν το βήμα και να αλλάξουν την κατάσταση», με στόχο τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και τη «μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Αναλυτικά ο Θόδωρος Μαργαρίτης σημειώνει στην ανάρτησή του:

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, με το θάρρος 12 χρόνων της ζωής μου στην ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, σάς θέτω με ένταση μερικά ζητήματα. Πώς είναι δυνατόν να ανέχεστε πρακτικές ιδιωτικής επιχείρησης από τον κ. Στέφανο Κασσελάκη στο κόμμα; Πώς είναι δυνατόν να μη βλέπετε την δεξιά στροφή ενός κόμματος προς τον Κεντρώο λαϊκισμό και την μεταπολιτική; Πώς είναι δυνατόν να αποδέχεστε την κατάργηση των συλλογικών διαδικασιών και την δίωξη κάθε διαφορετικής άποψής; Η εκλογική φτώχεια των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στις ευρωεκλογές επιβεβαιώνει ότι κάθε επανάπαυση, κάθε υπεκφυγή, ενισχύει τον δεξιό άξονα της πολιτικής ζωής. Με μία πρωτεύουσα ΝΔ και μία ανερχόμενη ακροδεξιά. Η αναμονή ενός "από μηχανής Θεού" δεν ταιριάζει στους αριστερούς. Η ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς προϋποθέτει τόλμη και ρίσκα. Όχι προσωπικές περιχαρακώσεις και ηττοπάθεια. Στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ το μήνυμα των πολιτών, ελήφθη. Η συζήτηση άνοιξε και για πρόσωπα και για πολιτικές. Θα προχωρήσει. Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες, κάντε το βήμα. Αλλάξτε την κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ. Για την μεγάλη Δημοκρατική παράταξη, για την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, για την χώρα. Οι πολίτες το ζητούν επίμονα».




Γελάει ο κόσμος με τον Δούκα των 60.000 ψήφων που δέχτηκε την πρόταση Χριστοδουλάκη για αρχηγός ΠΑΣΟΚ


 

Ένας, σοβαρός και όχι ότι να' ναι δήμαρχος Αθηναίων που σε 449.902 εγγεγραμμένους κατοίκους πήρε μόνο 60.000 ψήφους ξεκάθαρα διαμαρτυρίας, και με μόλις 26,73 συμμετοχή δηλαδή σε 120.261 ψήφους πήρε τους μισούς δεν θα καβάλαγε καλάμι νομίζοντας ότι θα γίνει Κασσελάκης.

Δυστυχώς στην Ελλάδα με το μικρόβιο του νούμερου κολλάνε περισσότεροι και φταίει ξεκάθαρα η παρακμή του πολιτικού συστήματος με ακατάλληλα στελέχη που το πλαισιώνουν.

Απάντηση στον χωρίς ίχνος σοβαρότητας Μανώλη Χριστοδουλάκη, που στηρίζει τον δήμαρχο Αθηναίων που έχει εκλεγεί με μόλις 60.000 ψήφους για την ηγεσία της παράταξης, εν μέσω εσωτερικών ζυμώσεων του ΠΑΣΟΚ, έδωσε ο Χάρης Δούκας.

Ο Δούκας χωρίς να έχει δείξει έργο στον Δήμο Αθηναίων και με καβαλημένο καλάμι, σχολιάζοντας την ανάρτηση του βουλευτή Ανατολικής Αττικής η οποία κλείνει με τη φράση, «Χάρη, πάμε;», τόνισε: Πάμε, και το γράφει χωρίς να ντρέπεται την ιστορία του ΠΑΣΟΚ.

Αναλυτικά η δήλωση του καβαλημένου νούμερου Δούκα:

«Πάμε, για να εμπνεύσουμε ξανά και να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή. Μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, για να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της δημοκρατικής παράταξης του 21ου αιώνα, των μεγάλων αλλαγών και των αξιών.

Τον δρόμο αυτόν, κανείς δεν μπορεί να τον διαβεί μόνος του. Ενώνουμε δυνάμεις, για να νικήσουμε τη ΝΔ, όπως το κάναμε στην Αθήνα. Τολμάμε για το ΠΑΣΟΚ, για την πατρίδα. Το αύριο είναι αργά. Πάμε Τώρα!».

Είναι τόσο νούμερο ο Χάρης Δούκας που στο πλαίσιο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου απάντησε σε ερώτηση του Νίκου Σοφιανού ότι πρόθεσή του είναι να παραμείνει δήμαρχος ακόμα και αν διεκδικήσει την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ και εκλεγεί, και αυτό δείχνει το πόσο ασόβαρος τύπος είναι χειρότερος απο τον Κασσελάκη, γιατί και οι δύο δεν μπορούν να είναι στην βουλή, και έτσι αντιπολίτευση δεν γίνεται.

Με λίγα λόγια μια ιστορική παράταξη πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο γιατί δεν έχει σοβαρά στελέχη.



Χρυσοχοΐδης: Οι δράστες της επίθεσης θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν

 



Το ότι με ευκολία οι τρομοκράτες κακοποιοί κινήθηκαν μέχρι το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου δείχνει το πόσο ανεξέλεγκτοι είναι και θα συνεχίσουν έτσι εάν δεν παρθούν αυστηρά μέτρα σε κάθε επίθεση με μολότοφ οπουδήποτε.

Οι δράστες της επίθεσης στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου θα εντοπιστούν και θα συλληφθούν. Θα εξαλειφθούν τα υπολείμματα που επιμένουν σε τέτοιου είδους δραστηρίοτητες, τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ανέφερε ότι 1.000 αστυνομικοί της ΟΠΚΕ περιπολούν μέρα και νύχτα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και καταπολεμούν την εγκληματικότητα.

Δήλωσε ότι υπάρχει σημαντική ενίσχυση της Αστυνομίας στην Αθήνα με 800 αστυνομικούς που έρχονται από την περιφέρεια και 400 στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιστρέφουν 500 αστυνομικοί από αποσπάσεις.

Ανέφερε ότι πλέον και αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ θα βεβαιώνουν παραβάσεις για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμεροφοβία. Πρόσθεσε ότι υπάρχει πρόταση της αστυνομίας προκείμενου σε συνεργασία της κυβέρνησης με την περιφέρεια και τους δήμους να αποφασισθεί πού θα μπουν.

Σημείωσε επίσης ότι είναι σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για τις κάμερες σώματος σε αστυνομικούς που επιχειρούν καθημερινά.

Οι γνώμη μας είναι ότι οι δράστες είναι ξεκάθαρο ότι ήξεραν το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, και ήξεραν πόσοι αστυνομικοί το φυλάνε. Το ότι ο στόχος ήταν αστυνομικός και εδώ και χρόνια ο στόχος αυτών των κακοποιών είναι να δολοφονήσουν αστυνομικό αυτό είναι αναμφισβήτητο οπότε στόχος για εμάς ήταν και το σπίτι της προέδρου και οι αστυνομικοί που το είχαν υπό την εποπτεία τους.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου επισήμανε ότι οι δράστες της επίθεσης είχαν στόχο τον αστυνομικό και όχι το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, και εμείς έχουμε αντίθετη γνώμη όπως εξηγήσαμε.

Η κυρία Δημογλίδου αναφέρει ότι στόχος ήταν ο αστυνομικός και όχι το σπίτι του προέδρου, στόχοι αστυνομικοί βρίσκονται παντού, άρα το ότι η επίθεση ήταν έξω απο το σπίτι της προέδρου ήταν ένα μήνυμα και στην δικαιοσύνη και στην αστυνομία. 

Το ότι δεν έπεσε η μολότοφ στον προαύλιο χώρο της οικείας και έπεσε κατευθείαν επάνω στο περιπολικό αυτό δείχνει ότι ήθελαν νεκρό.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου επισήμανε : «Εδώ, φαίνεται ότι η επίθεση ήταν εις βάρος του αστυνομικού, ξεκαθαρίζω, και όχι εις βάρος της οικίας. Εδώ, δεν ήταν ο στόχος ο φυλασσόμενος. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που έχουμε εμείς. Ουσιαστικά, ο στόχος φαίνεται ότι είναι αστυνομικός. Δεν έγινε επίθεση εις βάρος της οικίας ή της προέδρου» είπε η Κωνσταντία Δημογλίδου και πρόσθεσε: «Η επίθεση έγινε καθαρά εις βάρος του αστυνομικού Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν απλώς ήθελαν να σκοτώσουν αυτοί οι άνθρωποι έναν αστυνομικό, να προκαλέσουν πανικό, να του προκαλέσουν τραύματα». 



Έκθεση ΟΟΣΑ: Σημαντική πρόοδος της Ελλάδας σχετικά με την αντιμετώπιση της δωροδοκίας στις διεθνείς επιχειρηματικές συναλλαγές και την καταπολέμηση της διαφθοράς.


 

Η αξιολόγηση του ΟΟΣΑ διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της εικόνας της χώρας μας προς τους φορείς που αξιολογούν την οικονομική κατάσταση και πρόοδό της. Η οικονομική ανάπτυξη είναι συνυφασμένη με την λειτουργία του Κράτους Δικαίου, την Δικαιοσύνη και την ορθή λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών. Από τις 49 συστάσεις που έγιναν στην χώρα μας έχουν ικανοποιηθεί οι 38, δηλαδή το 77%.

Τα κυριότερα επιτεύγματα που αναγνωρίζονται στην Έκθεση Αξιολόγησης του ΟΟΣΑ, είναι μεταξύ άλλων:

  • Το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διασφαλίζει την αναβάθμιση της ευθύνης των νομικών προσώπων για αδικήματα δωροδοκίας, σε μια ενιαία και αποτελεσματική δικαστική διαδικασία.
  • Η ενίσχυση της δικαιοδοσίας και του ρόλου του Οικονομικού Εισαγγελέα, με την διεύρυνση της εξουσίας του να ερευνά και να διώκει αδικήματα διαφθοράς.
  • Η περαιτέρω διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του Νόμου για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος (whistleblowers protection).
  • Η ενίσχυση του Χάρτη Δεοντολογίας για δικαστές και εισαγγελείς στην αστική και ποινική δικαιοσύνη, καθώς και του Κώδικα Δεοντολογίας για τα Μέλη της Κυβέρνησης, τονίζοντας την πραγματική ανεξαρτησία της δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική εξουσία.
  • Η στρατηγική καταπολέμησης της απάτης στο Ταμείο Ανάκαμψης

Σύμφωνα με την Έκθεση «Anti-Corruption and Integrity Outlook 2024» και τους δείκτες δημόσιας ακεραιότητας του ΟΟΣΑ η  χώρα μας βρίσκεται στην 2η καλύτερη θέση στην ποιότητα του σχεδιασμού της Στρατηγικής κατά της Διαφθοράς και του συστήματος παρακολούθησης, την 5η καλύτερη θέση στο βαθμό υλοποίησης και την 6η καλύτερη στην ποιότητα του περιεχομένου μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ.

Στο πεδίο του Κράτους Δικαίου ιδιαίτερη μνεία γίνεται για:

  • την ψήφιση του νέου δικαστικού χάρτη πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης.
  • Την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
  • Την σημαντική πρόοδο στο πεδίο της καλής νομοθέτησης

Επιπλέον, για το ζήτημα της Ελευθερίας του Τύπου, η έκθεση αναφέρεται με θετικό πρόσημο:

  • στην σύσταση των δύο νέων μητρώων για τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό Τύπο, την κατάργηση του αξιόποινου χαρακτήρα της απλής δυσφήμισης,
  • την θέσπιση της διευκόλυνσης της απόρριψης προδήλως αβάσιμων μηνύσεων και αναφορών,
  • τη διασφάλιση της προστασίας των δημοσιογράφων που καλύπτουν ή με οποιονδήποτε τρόπο συμμετέχουν στην κάλυψη ή σχολιασμό επαγγελματικών αθλητικών γεγονότων από πράξεις βίας ή παρόμοιες απειλές,
  • την ειδική Task Force για τη διασφάλιση της προστασίας, της ασφάλειας και της ενδυνάμωσης της θέσης των δημοσιογράφων και άλλων επαγγελματιών των Μέσων Ενημέρωσης,

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα:

  • χαρακτηρίστηκε ως «χώρα της χρονιάς» και αναβαθμίστηκε σε «Πλήρη Δημοκρατία», από τον Economist, βελτίωσε την κατάταξή της κατά 5 θέσεις και έφτασε στην 20η θέση
  • ανέκτησε την επενδυτική Βαθμίδα μετά από 13 χρόνια
  • είναι «Πρωταθλήτρια» στην Ευρώπη στη μείωση χρέους, καθώς ο δείκτης χρέους/ΑΕΠ μειώθηκε σε επίπεδο τιμών προγενέστερο του 2012 και στο διάστημα 2019-2023 έχουμε διπλάσια αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ (9,8%) συγκριτικά με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (4,8%).


Η Ελλάδα αποκτά έναν από τους ισχυρότερους υπερ-υπολογιστές στην Ευρώπη

 



Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με στόχο την αναβάθμιση των Δημόσιων ψηφιακών υποδομών της χώρας, ανακοίνωσε την προκήρυξη Ανοικτού Διεθνή Διαγωνισμού για το έργο «Ανάπτυξη νέου υπολογιστικού συστήματος υψηλών επιδόσεων», του υπέρ-υπολογιστή «ΔΑΙΔΑΛΟΣ (DAEDALUS)».

  • Το έργο χρηματοδοτείται από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και από τον ευρωπαϊκό οργανισμό European High Performance Computing Joint Undertaking – EuroHPC JU, με συνολικό προϋπολογισμό 41,9 εκατ. ευρώ € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).
  • Ο Διαγωνισμός έχει καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 02.09.2024 και θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος «Προμηθεύς» του ΕΣΗΔΗΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.promitheus.gov.gr, με κωδικό Διαγωνισμού: 352893. Την ευθύνη για την ανάπτυξη και λειτουργία του υπερ-υπολογιστή ΔΑΙΔΑΛΟΣ έχει το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – GRNET), φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος εθνικός υπερ-υπολογιστής ΔΑΙΔΑΛΟΣ θα είναι ο μεγαλύτερος στη χώρα, και από τους ισχυρότερους στην Ευρώπη, ενώ αναμένεται να συμπεριληφθεί στην λίστα των κορυφαίων 500 συστημάτων παγκοσμίως σε επιδόσεις (ΤΟP500) και αποδοτικής χρήσης ενέργειας (GREEN500).

  • Η αρχιτεκτονική του νέου υπερ-υπολογιστή είναι ιδανική για να φιλοξενήσει τις μεγαλύτερες και πιο ετερογενείς εφαρμογές, συνδυάζοντας υπολογιστικές εφαρμογές υψηλής απόδοσης με την Τεχνητή Νοημοσύνη, την μηχανική μάθηση και την ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων. Αναμένεται να έχει κεντρικό ρόλο, μεταξύ άλλων, στην έρευνα για την ανάπτυξη νέων πιο αποτελεσματικών και αξιόπιστων υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω αιτημάτων σε φυσική γλώσσα, για την εξατομικευμένη ιατρική, την πυροπροστασία, τον χωροταξικό σχεδιασμό, αλλά και για την έξυπνη κινητικότητα και τα αυτόνομα οχήματα.
  • Επισημαίνεται ότι ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ, θα τροφοδοτείται από συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα γίνεται χρήση σύγχρονων συστημάτων ψύξης, ώστε να υπάρχει χαμηλό ενεργειακό κόστος και ελάχιστη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Αναμένεται να έχει ισχύ >60 Petaflops και θα είναι 120 φορές ισχυρότερος από τον υφιστάμενο υπέρ-υπολογιστή ARIS, εκτελώντας εξήντα εκατομμύρια δισεκατομμύρια (δηλαδή εξήντα τετράκις εκατομμύρια - 60.000.000.000.000.000) πράξεις κινητής υποδιαστολής ανά δευτερόλεπτο. Επιπλέον θα είναι υβριδικός, διαθέτοντας τόσο κεντρικές μονάδες επεξεργασίας (CPUs) υψηλής πυκνότητας, όσο και μονάδες επιταχυντών.
  • Ο σχεδιασμός της εγκατάστασης του υπερ-υπολογιστή θα γίνει στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, σε χώρο που παραχωρεί η Εταιρεία Αξιοποιήσεως και Διαχειρίσεως της Περιουσίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΑΔΙΠ-ΕΜΠ).

Το έργο αποτελεί μέρος της στρατηγικής ενίσχυσης των Δημόσιων ψηφιακών υποδομών της χώρας, δράση της Βίβλου Ψηφιακού Μετασχηματισμού 2020-2025 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.




Στο μεταναστευτικό το νερό έχει μπει στο αυλάκι


 


Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, όπου είχε σύσκεψη με τη νέα ηγεσία του Υπουργείου για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στα ζητήματα της μετανάστευσης. Μετά τη σύσκεψη ο Πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

  • Η χώρα, όπως γνωρίζετε, υλοποιεί μια αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Τα ζητήματα φύλαξης και προστασίας των συνόρων δεν είναι ζητήματα άμεσης αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, όμως το Υπουργείο συμμετέχει σε όλες τις διυπουργικές πρωτοβουλίες προκειμένου να περιορίσουμε στο ελάχιστο την παράνομη μετανάστευση.
  • Και θέλω να τονίσω ότι στον τομέα αυτόν τα δείγματα γραφής τα οποία έχει δώσει η κυβέρνησή μας είναι πιστεύω θετικά. Αρκεί να δει κανείς τον αριθμό των διαμενόντων στις δομές υποδοχής και φιλοξενίας. Έχουμε σήμερα μια πληρότητα η οποία είναι κάτω του 50%, παρ’ ότι βρισκόμαστε ήδη εν μέσω του καλοκαιριού. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι στη Λέσβο έχουμε λιγότερους από 2.000 διαμένοντες αυτή τη στιγμή σε δομές, όταν θυμόμαστε το νησί σε άλλες εποχές να έχει 20.000 και 30.000 μετανάστες και πρόσφυγες σε άθλιες, σε τραγικές συνθήκες.
  • Εργαζόμαστε έτσι ώστε να μπορέσουμε να αυξήσουμε την απορρόφηση των ευρωπαϊκών πόρων ώστε να έχουμε μια σταθερή ροή χρηματοδότησης ως προς όλες τις δράσεις τις οποίες αναπτύσσουμε, αλλά ειδικά ως προς τη χρηματοδότηση των δομών υποδοχής και φιλοξενίας…. Εξασφαλίστηκαν πρόσθετοι πόροι ύψους 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τα ζητήματα της μετανάστευσης και του ασύλου. Πόροι από τους οποίους η Ελλάδα, προφανώς, θα διεκδικήσει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό ώστε να καλύψουμε ανάγκες που θα έχουμε τα επόμενα χρόνια.
  • Σε σχέση, όμως, με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, νομίζω ότι αναγνωρίζεται η υποδειγματική δουλειά η οποία έχει γίνει από την πατρίδα μας στον τομέα αυτόν και φυσικά και στη γρήγορη επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου, όπου έχουμε καταφέρει και αντιμετωπίσαμε πολλές εκκρεμότητες οι οποίες είχαν έρθει συσσωρευμένες από το παρελθόν.
  • Και να τονίσω ότι σε μία εποχή όπου η ανεργία μειώνεται με μεγάλη ταχύτητα και όπου ήδη υπάρχουν σημαντικά κενά στην αγορά εργασίας, η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών των μετακλήσεων αλλά και η δρομολόγηση των οργανωμένων διμερών συμφωνιών με κράτη όπως η Αίγυπτος, η Ινδία, οι Φιλιππίνες, είναι συμφωνίες που μπορούν να είναι αμοιβαία ωφέλιμες και να εμπλουτίσουν το εργατικό δυναμικό της πατρίδας μας με νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι θα έρθουν εδώ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, εργαζόμενοι σε κλάδους όπου έχουμε μεγάλη δυσκολία σήμερα να βρούμε προσωπικό.
  • Θέλω, τέλος, να κάνω μία ξεχωριστή μνεία στις πολιτικές που έχουν υιοθετηθεί σχετικά με την προστασία των ασυνόδευτων ανηλίκων, θέματα αρμοδιότητας της Υφυπουργού και του Γενικού Γραμματέα. Εκεί πράγματι έχει γίνει μία αξιοσημείωτη δουλειά, παρέχοντας φροντίδα, προστασία, περίθαλψη αλλά και μέλλον σε πονεμένες ψυχές, οι οποίες έφτασαν στην πατρίδα μας από πολύ -θα έλεγα- τραυματικά περιβάλλοντα και κουβαλώντας τα δικά τους πολύ δύσκολα προσωπικά βιώματα. Έχει γίνει μία πολύ σημαντική δουλειά που έχει προσφέρει στα παιδιά αυτά την ασφάλεια, τα έχει πάρει από τον δρόμο και από εν δυνάμει παραβατικές συμπεριφορές και τους δίνει τη δυνατότητα να μπορούν να οραματιστούν, εφόσον το επιθυμούν -γιατί όχι;- ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα μας.
  • Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα στο Υπουργείο, αλλά νομίζω ότι στα ζητήματα γενικά της μετανάστευσης το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Και θέλω, καταλήγοντας, να κρατήσουμε κυρίως τις εικόνες τις οποίες βλέπουμε σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Θυμόμαστε πώς ήταν η κατάσταση το 2019, πώς είναι σήμερα, με νέες δομές, οργανωμένες δομές, οι οποίες απέχουν πολύ από το να είναι πλήρεις. Και, ταυτόχρονα, με πολλούς επισκέπτες από τη γειτονική Τουρκία, οι οποίοι έρχονται αξιοποιώντας τη διαδικασία της visa express για να περάσουν μέρες διακοπών στην πατρίδα μας, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στην οικονομική ανάπτυξη των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

 



Ξυλοδαρμός 16χρονου και ληστεία από 3 ανήλικους κακοποιούς στην Κοζάνη με «δόλωμα» μια κοπέλα

 


Ένας 16χρονος στην Κοζάνη έπεσε θύμα επίθεσης από συνομηλίκους του κακοποιούς και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο της πόλης, φέροντας πολλαπλά χτυπήματα.

Ο 16χρονος βρίσκεται εκτός κινδύνου. Δέχτηκε επίθεση από τρεις νεαρούς κακοποιούς που τον ξυλοκόπησαν ενώ του έκλεψαν και το κινητό του τηλέφωνο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι τρεις ανήλικοι κακοποιοί συνελήφθησαν και κατηγορούνται για ληστεία και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, καθώς και οι γονείς τους, για παραμέληση ανηλίκων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις ανήλικοι κακοποιοί έστησαν παγίδα στον 16χρονο με δόλωμα μια ανήλικη κοπέλα. Του επιτέθηκαν χτυπώντας τον ενώ η κοπέλα έμεινε απαθής χωρίς να ειδοποιήσει τις Αρχές ή να ζητήσει βοήθεια και συνελήφθη και η ίδια ως συνεργός.

Η ασφάλεια Κοζάνης άμεσα εντόπισε τους νεαρούς και τους γονείς τους και τους συνέλαβε. Οι γονείς αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ οι 4 ανήλικοι θα οδηγηθούν το πρωί στον εισαγγελέα, γιατί κατηγορούνται για κακούργημα.

Το περιστατικό συνέβη προχθές το βράδυ στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στην πόλη της Κοζάνης.



Σύλληψη υπόπτου για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 20χρονου ομογενή στο Μίντεν

 



Έναν 18χρονο συνέλαβε η αστυνομία του Μπαντ Οϊενχάουζεν ως ύποπτο για τον μέχρι θανάτου ξυλοδαρμό του 20χρονου Φίλιππου Τσάνη το προηγούμενο Σάββατο στο Μίντεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. 

Ο νεαρός υπέστη βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και χθες υπέκυψε στα τραύματά του. Η οικογένειά του, όπως δήλωσε συγγενής του θύματος, προχώρησε στην δωρεά των οργάνων του άτυχου νέου.

«Χάρη στους πολλούς μάρτυρες και στην εντατική έρευνα, οι υποψίες σε βάρος του 18χρονου ενισχύθηκαν», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για τον βασικό δράστη, ο οποίος φέρεται να κατάφερε τα θανατηφόρα χτυπήματα στο 20χρονο θύμα».

Νωρίτερα σήμερα περίπου 400 άτομα συγκεντρώθηκαν κοντά στο σημείο όπου συνέβη το επεισόδιο το προηγούμενο Σάββατο, όταν ο Φίλιππος Τσάνης με έναν φίλο του αποχωρούσαν από την γιορτή αποφοίτησης του δεύτερου και της αδελφής του θύματος. Οι δύο νέοι περπατούσαν σε πάρκο όταν συνάντησαν ομάδα δέκα νεαρών ανδρών, με τους οποίους διαπληκτίστηκαν. Το θύμα φέρεται να προσπάθησε να αποτρέψει την κλιμάκωση του επεισοδίου, δέχθηκε όμως τελικά τα σοβαρότερα χτυπήματα, με γροθιές και κλωτσιές στο κεφάλι.

Ο φίλος του Φίλιππου Τσάνη τραυματίστηκε ελαφρά και σήμερα βρισκόταν στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο δήμος. Δεν ήταν ωστόσο, σύμφωνα με την Bild, σε θέση να μιλήσει για την υπόθεση.

Με πρωτοβουλία δασκάλων του σχολείου της περιοχής, από το περασμένο Σάββατο μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 60.000 ευρώ για την ενίσχυση της οικογένειας του θύματος.



Ο Αλβανός ομολόγησε ότι σκότωσε τον 35χρονο στις φυλακές Κορυδαλλού

 



Ο Αλβανός ονόματι Χ. Τζ. ομολόγησε ότι σκότωσε τον 35χρονο Αλβανό Αλφόνς Ντότσι κατά τη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Τετάρτης στην Δ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως προέκυψε σκότωσε τον 35χρονο τον οποίο μάλιστα ο Ντότσι γνώριζε από το παρελθόν καθώς φέρονται να είχαν αποδράσει μαζί, και τραυμάτισε τον 46χρονο.

Υπενθυμίζεται πως η άγρια συμπλοκή ξέσπασε στις φυλακές λίγο μετά τις 13.00.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα συνέβησαν όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάλεσαν τους κρατούμενους να μπουν στα κελιά τους. Κάποιοι συμφώνησαν και κάποιοι αντέδρασαν λόγω της έντονης ζέστης. Αυτή ήταν και η αφορμή.

Κάπως έτσι ξεκίνησε καβγάς μεταξύ των κρατουμένων που εξελίχθηκε σε φονική συμπλοκή με έναν νεκρό και έναν τραυματία.

Σκληρός ποινικός, δολοφόνος, ληστής, δραπέτης και πλέον νεκρός. Ο λόγος για τον 35χρονο Αλβανό που έπεσε νεκρός το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο Ντότσι, αν και νέος σε ηλικία, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να εμπλακεί σε σωρεία σοβαρών ποινικών αδικημάτων, μεταξύ αυτών και ανθρωποκτονίες, με τους γνωρίζοντες τα πράγματα να κάνουν λόγο για έναν αδίστακτο άνθρωπο που δεν το είχε σε τίποτα να αφαιρέσει μία ανθρώπινη ζωή. Άλλωστε τα εγκλήματα που τον βάρυναν είναι ενδεικτικά.

Το 2017 ο 35χρονος είχε βάψει τα χέρια του με αίμα δύο φορές κατά τη διάρκεια ισάριθμων ληστειών. Η πρώτη ήταν όταν δολοφόνησε έναν ιδιοκτήτη ψιλικατζίδικου στη Δυτική Αττική, ενώ η δεύτερη όταν πήρε τη ζωή μίας ηλικιωμένης γυναίκας πάνω στη προσπάθειά του να τη ληστέψει. Ειδικότερα ο Ντότσι είχε χτυπήσει με όπλο τη γυναίκα στο κεφάλι τραυματίζοντάς την θανάσιμα.

Το 2018 εκτός από δολοφόνος έγινε και δραπέτης καθώς, κατά τη διάρκεια της μεταγωγής του στην Κρήτη, κατάφερε να αποδράσει από το πλοίο. Τελικά εντοπίστηκε δύο ημέρες αργότερα και συνελήφθη σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ.




Φιάσκο του λιμενικού οι ολιγάρχες την κοπάνησαν και την πλήρωσαν πλοίαρχος και υποπλοίαρχος

 



Μετά το φιάσκο να αφήσουν ελεύθερους τους 17 από το Καζακστάν που είχαν νοικιάσει την θαλαμηγό, κάποιος έπρεπε να την πληρώσει και επειδή δεν μπορούσαν να χώσουν όλα τα μέλη του πληρώματος φυλακή, προφυλάκισαν δύο μέλη του πληρώματος.

Το έγκλημα των αρχών να αφήσουν τους επιβάτες της θαλαμηγού να φύγουν όπως ήρθαν τουρίστες χωρίς να τρέχει κάτι, εκθέτουν το λιμενικό, και σίγουρα κάποιοι πρέπει να την πληρώσουν.

Προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν τα ξημερώματα ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που είχαν συλληφθεί από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με άλλα 11 μέλη του πληρώματος ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Άγιος Νικόλαος, στο νησί της Ύδρας, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024.

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθησαν ελεύθερα, με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, σε 7 μέλη του πληρώματος επιβλήθηκε ποσό εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ και στα άλλα τέσσερα 20.000 ευρώ. Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Ύδρας όλα τα στοιχεία των σκαφών που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή με περιπολία από πλωτό του Λιμενικού, καθώς μαρτυρίες από άλλο σκάφος σε παρακείμενο όρμο φέρεται να έχουν καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο καπετάνιος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά από τη θαλαμηγό και ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, ενώ ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει.

Σημειώνεται ότι η κατηγορία είναι σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από ενδεχόμενο δόλο, μια κατηγορία που φέρνει ποινή έως και 20 χρόνων φυλάκισης.

Καπετάνιος άλλου σκάφους φέρεται να έχει καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος. Επίσης δύο αυτόπτες μάρτυρες που επέβαιναν σε θαλαμηγό που ήταν στον διπλανό όρμο «Νικλειώτη», κατέθεσαν ότι πριν ξεσπάσει η πυρκαγιά στη πευκόφυτη πλαγιά στην ‘Υδρα άκουσαν 15 με 20 κρότους, και είδαν λάμψεις στον ουρανό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, οι δύο μάρτυρες υποστηρίζουν ότι είδαν το βοηθητικό σκάφος, της θαλαμηγού, να κινείται μεταξύ της παραλίας και της θαλαμηγού, μεταφέροντας τσάντες θαλάσσης, κάτι που φέρεται να έγινε δύο με τρεις φορές.

Ο κυβερνήτης, επίσης, κατέθεσε πως βγήκε ανοιχτά του όρμου γιατί δεν είχε σήμα το κινητό του τηλέφωνο, και ενημέρωσε τις Αρχές για την πυρκαγιά.

Όπως αναφέρουν στις καταθέσεις τους, είδαν στην πρύμνη της θαλαμηγού έναν πυροσβεστήρα και μία κηλίδα από υλικό λευκού χρώματος στην επιφάνεια της θάλασσας, με την προέλευση της να είναι άγνωστη.

Το φιάσκο του λιμενικού να αφήσει τους ολιγάρχες να φύγουν χωρίς να καταθέσουν, δεν ρίχνει φως στην υπόθεση.

Την ίδια ώρα, οι περίπου 17 επιβάτες της θαλαμηγού Persefoni, οι περισσότεροι υπήκοοι Καζακστάν, έφυγαν ήδη από την Ελλάδα το Σάββατο. Οι Αρχές έχουν καταλήξει στην παραδοχή ότι οι επιβάτες βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Νικολάου τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής, κάτι που μεγαλώνει τα ερωτηματικά για τη μεταχείριση που είχαν, καθώς τα στελέχη του Λιμενικού που βρέθηκαν λίγο αργότερα πάνω στο σκάφος δεν τους πήραν καταθέσεις. Αντίθετα, τους επέτρεψαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Αττική - αποβιβάστηκαν στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης και στη συνέχεια αναχώρησαν για την πατρίδα τους με ιδιωτικό αεροσκάφος από το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία, οι Αρχές καταλήγουν στο ότι η πυρκαγιά μπήκε από ενέργειες που έγιναν από το κατάστρωμα του Persefoni, πιθανότατα στο πλαίσιο μίας «ψυχαγωγικής εκδήλωσης», που περιελάμβανε και ρίψη πυροτεχνημάτων. Εκτός των άλλων, το συγκεκριμένο σκάφος ήταν μόνο που ήταν πολύ κοντά στην παραλία του Αγίου Νικολάου, η οποία δεν είναι προσβάσιμη από την ξηρά.



Δέν ντρέπεσαι ρε Αποστολάκη; Τα γυρνάει τώρα για το μαύρο χρήμα : Δεν γνωρίζω τίποτα


 

Ο Αποστολάκης είναι συνηθισμένος στην ξεφτίλα, και δεν διστάζει εδώ και χρόνια να ξεφτιλιστεί ποικιλοτρόπως.

Με κωλοτούμπα ο Ευάγγελος Αποστολάκης προσπάθησε να  δικαιολογήσει όσα είπε για το μαύρο χρήμα του ΣΥΡΙΖΑ, και των κομμάτων γενικότερα.

Μόλις άκουσε το υπηρετικό προσωπικό του Στέφανου Κασσελάκη, Ευάγγελος Αποστολάκης από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον προέτρεπαν να απευθυνθεί στον εισαγελέα και να καταγγείλει όσα γνωρίζει, και όπως καταλαβαίνετε πήγε το σ@@@ο στην κάλτσα γιατί όπως είναι γνωστό είναι και "γενναίος" ο πρώην αξιωματικός και αρχηγός του στρατού.

Σήμερα λοιπόν προσθέτοντας ακόμα μία ξεφτίλα στο ιστορικό του ανέφερε ότι μάλλον... αγνοεί, όσα με θράσος είπε για να υποστηρίξει τον Στέφανο Κασσελάκη.

Σε συνομιλίες με κοινοβουλευτικούς συντάκτες διευκρίνισε πως δεν γνωρίζει τίποτα περί διακίνησης μαύρων χρημάτων σε κομματικά ταμεία και πως όσα είπε αποτελούν εκτιμησεις.

«Εκτιμώ, εγώ λέω φαντάζομαι, ούτε ότι το ξέρω, ούτε ότι τα έχω διαχειριστεί. Για τους άλλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποτίθεται ότι είναι πέραν πάσης υποψίας σε αυτά. Αφού δεν χρωστάει, δεν υπάρχει θέμα» ειπε χαρακτηριστικά για να δείξει ότι η ξεφτίλα είναι πολύ φίλη του.



Μολότοφ στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου - Τραυματίστηκε αστυνομικός


 

Οι δράστες τέτοιων ενεργειών είναι συγκεκριμένοι, ακροαριστεροί αντιεξουσιαστές που δρουν ανεξέλεγκτα με τις μολότοφ κάνουν συχνά απόπειρες ανθρωποκτονίες κατά αστυνομικών και στόχων γενικά, και το κράτος, η αστυνομία μετά από κάθε επίθεση τους αφήνει να διαφεύγουν.

Καταδρομική επίθεση με δολοφονικές βόμβες μολότοφ εξαπέλυσαν μετά τα μεσάνυχτα άγνωστοι στο σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, που όπως φάνηκε φυλάσσεται πλημμελώς. 

Από την επίθεση τραυματίστηκε ο αστυνομικός-φρουρός στο πρόσωπο και στο χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η επίθεση σημειώθηκε περίπου 45 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα την Πέμπτη (27/6), έξω από το σπίτι της ανωτάτου δικαστικού, στη περιοχή του Παπάγου, με τους δράστες να πετάνε μολότοφ και πέτρες,

Από την μολότοφ ξέσπασε και σε περιπολικό που βρισκόταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο όχημα.

Οι γνωστοί και όχι άγνωστοι δράστες, όπως γίνεται πάντα διέφυγαν χωρίς να γίνει ούτε μία προσαγωγή.