Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Κατ' οίκον περιορισμός για Δημήτρη και Καίτη της Folli Follie στην φυλακή ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος


 

Το δικαστήριο δεν χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών που επέβαλε σε Δημήτρη Κουτσουλιούτσο, Τζώρτζη Κουτσουλιούτσο, Αικατερίνη Κουτσολιούτσου και καταζητούμενου Ιωάννη Μπεγιέτη. 

Ο ιδρυτής της Folli Follie και η σύζυγός του θα εκτίσουν την ποινή στο σπίτι τους μετά από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης λόγω ηλικίας. Από την άλλη, κανονικά στη φυλακή θα οδηγηθεί ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ενώ η συνεργάτιδά τους Ε.Ν. καταδικάστηκε σε 10 έτη κάθειρξης.

Εξαίρεση αποτελεί ο Ιωάννης Μπεγιέτης, ο οποίος είναι καταζητούμενος. 

Την απόφασή του επί των ποινών στους πέντε κατηγορούμενους που έκρινε ενόχους για την υπόθεση της Folli Follie ανακοίνωσε νωρίτερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, έπειτα από ακροαματική διαδικασία ενός έτους.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλε τις εξής τελικές ποινές:


Στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 17 ετών.


Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 11 ετών.


Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου: Κάθειρξη 10 έτη.


Στους άλλους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου επέβαλε τις εξής ποινές: Στην Ε.Ν. 10 έτη κάθειρξης και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη κάθειρξης.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης του Δημήτρη Κουτσολιούτσου και Αικατερίνης Κουτσολιούτσου να εκτίσουν την ποινή που τους επιβλήθηκε κατ΄οικον λόγω ηλικίας.

Αντίθετα ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος οδηγείται στη φυλακή ξανά (είχε προφυλακιστεί για την υπόθεση στο στάδιο της ανάκρισης). Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο η απόφασή του για την ποινική μεταχείριση που επιφύλαξε στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο στηρίχτηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αξιόποινης πράξης για την οποία κηρύχθηκε ένοχος, τη διάρκεια και τη μεθόδευση εκτιμώντας παράλληλα πως εάν αφεθεί ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος να διαλέξει παρόμοιες πράξεις.

Σε ότι αφορά τους άλλους δύο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας της Folli Follie το δικαστήριο αποφάσισε να μην χορηγήσει αναστολή στην ποινή που επέβαλε στον Ιωάννη Μπεγιέτη. Ωστόσο αυτός παραμένει καταζητούμενος και ως εκ τούτου όταν συλληφθεί θα οδηγηθεί στη φυλακή. Στη δεύτερη καταδικασθείσα συνεργάτιδα της οικογένειας το δικαστήριο χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που της επέβαλε. Στη συγκεκριμένη κατηγορούμενη επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης μία φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου